Çek Mağduru ve Yaşanan Haksızlıklar

Sitede git gide yoğunluğu artan bir anlaşamama hali var artık, pek çoğumuz bir diğerinin ne demek istediğini anlamadan yada anlamaya çalışmadan sorguluyor, suçluyor veya niyet okuyoruz.

Bir konuyu, bir eylemi aramızda çözüme kavuşturup, makul bir ortak karara varmak yerine, uzun zamandır, çoğunluk Tencere dibin kara, senin ki benden kara muhabbetine dönüştürüp yapılacak bir girişimi yapılamaz duruma getiriyor. Sonuç; sıfıra sıfır, elde var sıfır.

Bu kadar zor mu insanları anlamaya çalışmak? Ya da bir öneriyi bir bilgiyi en çıplak haliyle tartışıp, akıl süzgecinden geçirerek etkili hale getirmek.

Elbette tartışalım, düşüncemizi ifade edelim, ama bu sözler nihayetinde bizlere ait sözler olacaktır, belki karşıdakini kırıp incitmek de ihtimal dahilindedir. Ancak art niyet ve haksızlık olmadığı sürece uzlaşma zemininde bir araya gelebilmeliyiz.

Öyle suçu bir kaç yöneticiye, basına mahkemelere, siyasilere atmakla haklılık kanıtlanmaz, neden kimse bizi ciddiye almıyor sorusundan önce ilk önce bizler kendimizi ciddiye alıyormuyuzu sormanız lazım, çek mağduru olarak kabul görmeniz için mağdur olmanız lazım, kahvehane ağzıyla, dedikoduyla, sen bunu dedinle ihtamlarla iftirayla yakıştırmayla, insanları karalamakla, yargısız infazlarla ancak mağdur edebiyatı yaparsın, kimseler tarafından da ciddiye alınmazsın.

Tabiki sitede bu durumdan hoşnut olmayan bir çok arkadaşımız var, fakat sitenin genel havası malesef bu durumda.

Bu durum bizlere çek mağdurlarına has bir durum değil, genel anlamda toplumumuz böyle Bunu Mahkemelerde de yaşıyoruz, taraf olarak saatlerce uğraşıp bir itiraz dilekçesi yazıp, mahkemeye veriyoruz. İtirazı inceleyen mahkeme, itiraz nedenleri yerinde görülmediğinden itirazın reddine diyerek işi bitiriyor, nasıl olur! demeye kalmadan, fiilen yargısız infaz aşamasına geçilmiş oluyor, ilgili madde metnini alıp hüküm fıkrasına yapıştırıyor, sonra da bu yazdığına gerekçeli karar diyorlar. Bu yapılan hukuk yada hakimlik değil, yaşanan hukuksuzluk açıkça bir soytarılık.

Siyasiler de aynı, Seçimlerden sonra yeni iktidar dönemimizde bu işe el atacağız diyorlar yapma etme binlerce insan perişan binlerce insan cezaevinde aş yok iş yok demeye kalmadan bakıyorsun meclis tatil olmuş.

Sonra gelsin yeni umutlar, yok gerekçeli kararlar, kanun hükmünde kararnameler.
Bir arkadaşımız bir duyum alıyor, oldu ki o duyum yanlış çıktı veya bu bir temenniydi ve gerçekleşmedi. başlıyor saldırılar karalamalar, zalimlikler dedikodular.

Hergün site iletişimden onlarca email geliyor, hepsini tek tek cevaplıyorum, uyarlama dilekçesi isteyen, uyarlama dilekçesi red edilen, ağır cezadan red edilen bunun gibi onlarca sorun ve cevap isteyen arkadaşlarımız, biri çıkıp desinki beni cevapsız bıraktın, yada cevabında beni avukata yönlendirdin çıksın desin, şüphesiz o mailleri gönderenler burayıda okuyordur.

Avukatlar bölümünde ise yazıda açıkca yazıyor, davalarınızı siz takip edin dilekçe lazımsa gönderelim, ama yok derseniz ben avukat istiyorum buyrun arayın, seçim sizin. Ama hala karalamalar, iftiralar, bilmem nerde bir grup kurulmuş kuran şu bu, kısaca soytarılık.

Sıkıntılarınızın çok olması, yapılan haksızlıkların boyutu, yaşanan bu hukuksuzluklar tabiki insanların ruh halini bozuyor, bunu bir yere kadar anlarız, Buna Halden anlamak denir, ama bunun dışa vurumu sağda solda iftira niteliğinde dedikodu yapılması olarak gelişirse işler değişir. Haksızlığa uğrayan değil, haksızlık yapan olursun, haksızlık yapan devletten mahkemelerden, siyasilerden bir farkın kalmaz, sana haksızlık yaptığını düşündüğün kişiden senin ne farkın var.Ne hakkı, neyin hakkını arıyorsun?

Aslını bilip bilmeden arkadaşlara iftira atacaksın, haksızlık yapacaksın sonrada çıkacaksın devlet, mahkeme bana haksızlık yapıyor diyeceksin adınada çek mağduru diyeceksin.

Sana haksızlık yapıldığına inanıyorsan, bunun dışa vurum yolu farklıdır. Avazınızın çıktığı kadar, korkmadan, sıkılmadan, haykırarak, muhataplarınızdan hakkınızı ararsınız..

Bunları sadece bu sitede sağa sola sataşarak yaptığınıza inanıyorsanız sadece vicdanınızda, üfürükten körük ferahlığı hissi oluşur, hepsi o kadar..

Samimi iseniz şapkayı önünüze koyup düşünmeniz gerekiyor, zaman ne getirir bilinmez ama bu gidişle bu ortamda kalmayacak, bir başka yerde kalmayacak, hakkını arayan mücadele eden bir kaç kişide kalmayacak..

"Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin seni anlayabildiği kadardır" Hz. Mevlana

Taahhütnamede yer alan birinci yıl taksidini ödeyemeyen ve haklarında yeniden infaz devam kararı çıkan arkadaşlarımız mutlaka bu karar itiraz etmelidirler, bu konuyla ilgili itiraz dilekçe örneği " UYARLAMA ÖRNEK DİLEKÇE" sayfasında yer almaktadır.

Yine erken ibraz, şikayet hakkı, vekaleten çeklerden dolayı uyarlama talepleri red edilen, yapılan itiraz ağır ceza mahkemesince red edilen arkadaşlarımız varsa, örnek yargıtay içtihatlarını dilekçelerine ekleyerek ilgili adliyenlerin başsavcılıklarına müracaat etsinler.

Kararları kesinleşmiş yada, taahhüt vermiş olup 3/1 e uymama konusunda yeniden şikayetçi olunmuş arkadaşlarımız bu konuyla ilgili Uyarlama dilekçesi, mahkemelere başvuruların nasıl yapılacağı, dilekçelerine ekleyecekleri emsal kararlar, yine bu konuda verilmiş yargıtay içtihadı gibi bilgi ve belgeleri isteyen arkadaşlarımız SİTE İLETİŞİM'e, çeklerin yazıldığı tarihi, mahkeme karar tarihlerini, ifade verip vermediklerini, tebligat alıp almadıklarını, çeki imzalayan kişi ve yetki durumlarını da anlatan bilgi mahiyetinde yazı göndersinler.
Gerekli her yardımı yapmaya hazırız.

Etiketler: Çek yasası mağdurları, taahhütnameye uymama, çek mağduru, karşılıksız çek, çek yasası, yargıtay içtihatlar

349 yorum:

  1. Haklısınız, site anlamsız hale gelmeye başladı, müdahale gerekiyor, herkes gereksiz kirletmelerin, sayfayı fayda getirmeyen yorumlarla doldurmanın kimseye yararı dokunmayacağını anlamalı...

    Saygılarımla - Sürgün

    YanıtlaSil
  2. SAYIN CÜNEYT BEY


    BU BAŞLIK YAZISINDA YZMIŞ OLDUĞUNUZ HER KELIMEYE TAMAMİYLE

    KATILIYORUM.

    BU SİTEYE ÇEK MAĞDURLARI YAZARAK GİRİYORUZ FAKAT İÇERİ GİRİNCE

    KONUYU GÖRMEK VE ANLAMAK MÜMKÜN DEYİL IİLK DEFA GİREN BİR VATANDAŞ

    YAA GİRİŞ SAYFASINI YALNIŞLIKLA YAZMIŞLAR BURASI DEYİL DİYE DÜŞÜNE BİLİR

    SEN NEDEN BÖYLE YAPALIM DEDİN

    SEN KİMSİN AKIL VERİYORSUN

    SANAMI KALDI YOL GÖSTERMEK

    SEN KİMİN ADAMISIN

    SEN KİME YALAKALIK YAPIYORSUN

    BUNUN GİBİ DAHA NİCE HAKARETLER

    ÖNCELİKLE ŞUNU BİLELİM BU SİTENİN AMACI NE NEDEN BU SİTEYE GİRME IHTİYACİ

    DUYUYOR İNSANLAR

    BENİM ŞAHSİ AMACIM BURDAKİ İNSANLARDAN BİLGİ EDİNMEK VE BİLDİKLERİMİ

    PAYLAŞMAK BU KONUDA KİM NE YAŞAMIŞ KİMİN KONUSU KİMDEN FARKLI ARADA

    NE GİBİ FARKLAR VAR BUNLARI BİR ARAYA GETİREREK BİR ŞEYLER ÇIKARMAK

    HEPİMİZ SÖZDE ESNAF İŞ ADAMLARIYIZ KİMSE CAHİL DEYILDIR BURASI ILKOKUL

    SINIFIDA DEYİLDİR BURDA PAYLAŞILAN BİLGİLERİ İSTEYEN ALIR İSTEMEYEN ALMAZ

    BURADA PAYLAŞILAN BİLGİLERDEN KENDİNE FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ

    ALIRSINIZ GÜVENMEDİĞİNİZ BİLGİLERİDE ALMAZSINIZ

    BİRBİRİMİZE SATAŞMAK YERİNE BİRBİRİMİZDEN FAYDALANMAK YOLUNU SEÇERSEK

    DAHA SAĞLIKLI BİR ORTAM OLUŞTURURUZ KANAATİNDEYİM

    LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN ARTIK BIRAKALIM BU YÖNTEMİ KİMSEYE FAYDASI OLMAZ

    HERKEZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  3. sn cüneyt bey sayfanın başındaki yazınızı yeni okudum ve ne zaman size mail attığımda,bir konu hakkında bilginize ihtiyac duyduğımda gönderdiğim veya sorduğum her sorunun cevabını aldım.kendi adıma ilginize teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  4. SAYIN SİTE YÖNETİCİSİ
    YAPTIGINIZ GEREKLİ MÜDAHALE HAKLI VE BİRAZDA GEÇ KALMIŞ BİR DURUMDU,
    YİNEDE ÇOK FAYDALI OLDUGU KANAATİNDEYİM.I BİRLİGİMİZ BÜTÜNLÜGÜMÜZ ADINA.AMACI BİR GAYESİ BİR KADERİ BİR İNSANLARIZ BURDA OLMAMIZIN AMACI BELLİ. BEN BANA DÜŞEN DERSİMİ ALDIM İNŞALLAH HERKESDE KENDİ ADINA DÜŞENİ ALMIŞTIR. SİTEYİ TEKRAR CADI KAZANI GİBİ KAYNATMAYA KALKIŞMAYIZ İNŞALLAH, DAHA FAYDALI BİLGİLERİ PAYLAŞIRIZ VE UMUTLARIMIZIN AZALDIGI MORALİMİZİN BOZULDUGU ZAMANLARDA TEKRAR UMUDUZUN CANLANDIGI MORAL BULDUGUMUZ BİR YER HALİNE GETİRİRİZ, BÖYLE BİR YER DURUMUNA GETİRMEKDE BİZİM ELİMİZDE.
    EMEGİ GEÇEN TÜM ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDERİM
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  5. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM,

    EMİNİMKİ HERKES ŞAPKASINI ÖNÜNÜ KOYMUŞ VE OLGUN BİR BİREY OLARAK " BİZ NE YAPIYORUZ"un CEVABINI KENDİNE VERMİŞTİR.

    ŞU ANDAN İTİBAREN ŞU KISA DÖNEMDE YAPABİLİCEĞİMİZİN EN AZAMİSİNİ YAPALIM.BEN HERGÜN UMUTLA KALKIYORUM,AMA AKŞAM OLDUĞUNDA YİNE UMUTLA YATIYORUM.SİZLERDEN DE RİCAM;

    EĞER UMUDUNUZ VARSA,DAVAYA İNANIYORSANIZ BU SİTE SİZİNDİR.BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİNİZ VAR.

    AMA EĞER UMUDUNUZ YOKSA,İNANCINIZ YOKSA,SADECE BANA ,ONA ,BUNA SALDIRMAK İÇİN BURAYA GİRMEYİN.

    BU SİTE ÖZGÜRLÜK İÇİN MÜCADELE VEREN,AİLELERİ DAĞILMIŞ,EVLERİNİN DİREĞİ CEZAEVİNDE ÇİLE ÇEKMEKTE OLAN,ONURUNU KURTARMAYA ÇALIŞAN,İŞİNİ GERİ ALMAYA ÇALIŞAN, ÇALIŞMAYA SUSAMIŞ,BORCUNU ÖDEMEK İÇİN ÇIRPINAN ŞEREFLİ İNSANLARIN MÜCADELE VERDİĞİ BİR PLATFORMDUR.

    BUNUN DIŞINDA,

    BULAŞMAYIN.....

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  6. insanlarin zaman zaman umutlari da kirilabilir umitsizligede dusebilir yani boyle durumlarda siteye girmeyin yazmayin diyorsunuz.nedir bu tahammulsuzluk hala ders almiyorsunuz.kimse yazmasin siz kendi kendinize yazin birbirinizi alkislamaya devam edin bunumu istiyorsunuz.yazilanlari neden hazmedemiyorsunuz tahammul gostermiyorsunuz anlamiyorum.yazilan her sey elestiri size saldiri degildir sizde sapkanizi onunuze koymayi deneyin arada birakin her kes ne iusterse yazabilsin.ben bu siteyi magdur olarak izliyorum.ortak derdimiz var diye izliyorum.herkesede saygiliyim olumlu olan herseyi takdir ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Sayın madur usa , öncelikle saygılar sunarım .
    Değerli arkadaşım , lütfen beni yanlış anlamayın ancak verilen mücadele sadece bu sitelerde yazmakla olmuyor.Bu sitelerin dışında da bir dünya var ve emin olun yaklaşık 25-30 arkadaş sürekli bir mücadelenin içerisindeyiz.
    Emin olun eleştirileriniz bizlerin güç kaynağı olacakltır , ancak yine yanıldığımız bir konu şudur ...Bu sitede yada başka sitede lider olan - yönetici olan kimse yoktur.Bu mücadelede elini taşın altına koyan arkadaşlar vardır.Birbirimizden bir farkımız - fazlalığımız - ayrımımız yoktur....
    Düşünün bir ülkede koskaca YARGITAY BAŞKANI SN GERÇEKER --- SN BABACAN -- SN İYİMAYA - İST ÜNİ HUKUK FAK.DEKANI SN SÖZÜER -DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI ve EN SON TESK BŞK PALANDÖKEN ve daha yüzlerce yargı mensubu - siyasi - bürokrat - basın mensubu bu iş bitmeli - bitecek derlerken BU KİŞİLERE HİÇ TEPKİ GÖSTERMİYORUZ ama sıra burada bir arkadaşa gelince basıyoruz yaygarayı.
    SİZDEN SAMİMİ RİCAM , BİRBİRİMİZİ İYİ ANLAMAMIZ GEREKMEKTEDİR..
    ÖRÜLEN BİR TUĞLA ÜZERİNE , BİR TUĞLA DAHA KOYMAKTIR..
    YIKICI DEĞİL , YAPICI ELEŞTİRİLER YAPMAKTIR..
    Elbette verilen mücadele çok yetrsizdir.Ancak bir türlü birliktelik kuramadık.Elbette fikrimiz çok ama bunları hayata geçirecek ne özgürlük kaldı nede imkan..
    Her zaman dediğim gibi elimizde olan son imkanlarla HER CEPHEDE MÜCADELEYE devam etmeliyiz.
    Yeni açılan bu bölümde herkesi haddim olmayarak sağ duyuya davet ediyorum , birbirimizi kırmadan eleştirilmeye çağırıyorum.Neler yapabiliriz onları yıkıcı olmadan tartışmaya çağırıyorum..
    BU MÜCADELEYE GÖNÜL VEREN ESKİ VE YENİ BÜTÜN ARKADAŞLARA SAYGILAR SUNARIM....

    YanıtlaSil
  8. BAK ARKADAŞIM

    SANA YARDIMCI OLMAK İÇİN YAZI YAZDIM DOSYALARINI ÖĞREN İŞİN KOLAY DEDIM

    SEN HALA ELEŞİRİLERİNE DEVAM EDİYORSUN BIRAK BUNLARI ARTIK

    EYER GERÇEKTEN MAĞDURSAN DERDINE ÇARE ARIYORSAN BUL DOSYALARINI

    EL BIRLIĞIYLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞALIM BURDAKİ İNSANLARIN AMACI BU

    SAYIN ARKADAŞIM DOSYALARINA YOĞUNLAŞ BİR AN ÖNCE

    YanıtlaSil
  9. Barışçı-Mersin24 Nisan 2011 23:29

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM(PİRİMİZ), TÜM OLUMSUZLUKLARA VE ELEŞTİRİLERE RAĞMEN, HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAMIZDA MÜCADELEYİ VE ÇALIŞMAYI BIRAKMIYACAĞIZ. BİLİNECEĞİ ÜZERE; SON ÇALIŞMALARI YAPAN ARKADAŞLARIMLA SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEYİM. ELİMDEN GELDİĞİNCE; KATILIMCI OLACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE; DOSYALAR BANA GELDİĞİNDE, BAROYA; AKP, CHP, MHP VE GEREKLİ İLGİLİ YERLERE KENDİ ELİMLE TESLİM EDECEĞİMİN BİLİNMESİNİ İSTERİM. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  10. sn.mağdur usa;

    ANLADIĞIM KADARI İLE SENİN DERDİN BENLE.GEL BURAYA BULAŞMAYALIM.SEN BENDE KAYITLISIN.BENİM MSN ADRESİM basketci_basketci54@hotmail.com

    EĞER DİLERSEN BENLE KONUŞMAK, İÇİNİ DÖKMEN İÇİN MSN DE BULUŞABİLİRİZ.HER TÜRLÜ SIKINTINA -HERNEKADAR İTİBAR ETMESENDE-DOSYALRIN İÇİN GEREKLİ YARDIMI YAPAR,SENİ YÖNLENDİRİRİM.

    BENİM BURDA BULUNMA SEBEBİM BU.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  11. CMK 195, TEBLİGAT KANUNU 35.,UYARILI DAVETİYENİN NEREYE GÖNDERİLECEĞİ

    Daire:10
    Tarih:2008
    Esas No:2007/6711
    Karar No:2008/16830
    Kaynak:MAHKEME DOSYASI
    İlgili Maddeler:CMK 195, TEBLİGAT KANUNU 35.
    İlgili Kavramlar:UYARILI DAVETİYENİN NEREYE GÖNDERİLECEĞİ
    nl2br( Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Cengaver …. …… hakkında ANTALYA1.Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucu, 15.06.2005 tarihinde 2004/106 esas ve 2005/368 karar sayı ile kurulan mahkumiyet hükmünün sanık müdafii tarafından temyiz edilmesi üzerine, aynı Mahkemenin temyiz talebinin süre yönünden reddine ilişkin 29.01.2007 tarih ve 2004106 esas ve 2005/368 karar sayılı ek kararının da sanık müdafii tarafından temyiz edildiği, dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bozma isteyen tebliğnamesi ile Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi. GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ: Gerekçeli kararın 7201 sayılı Kanun’un 35.maddesine göre tebliği usulsüz olup, temyiz isteğinin öğrenme üzerine ve süresinde olduğu kabul edildiğinden; temyiz talebinin reddine ilişkin karar kaldırılarak yapılan incelemede: 1- Sanık için CMUK’nın 225. (CMK’nın 195.) maddesi gereğince düzenlenecek uyarılı davetiyenin; öncelikle bilinen son adresine (sanığın Mahkemeye bildirdiği veya daha önce kendisine geçerli bir tebligat yapılmış olan ya da Tebligat Kanunu’nun 35/son maddesinde sayılan kurum ve kuruluşlara sanık tarafından bildirilmiş bulunan adrese) gönderilmesi; tebligat memurunca, sanığın adresini değiştirmesi ve yeni adresinin belirlenememesi nedeniyle davetiyenin tebliği edilemeyerek iade edilmesi durumunda, bu kez Tebligat Kanunu’nun 35.maddesine göre tebliği edilmesi gerektiği gözetilmeden; imza sirkülerinde yazılı olan adrese doğrudan sözü edilen 35. maddeye göre yapılan usulsüz tebligata dayanılarak ve bu nedenle sanığın savunma hakkı kısıtlanarak yazılı biçimde hüküm kurulması, 2- Sanık müdafii temyiz dilekçesinde; sanığın çek hesap sahibi şirketteki müdürlük görevinden istifa edip hisselerini devrederek şirketten ayrıldığını, çekteki keşideci imzasının sanığa ait olmadığını belirtmesi; suça konu çeklerdeki keşideci imzasının sanığın dosya içerisinde bulunan imza sirkülerindeki imzasına benzemeyip, şirket ortaklarından İsmail Yıldız’ın imzasına benzediğinin görülmesi karşısında; suça konu çeklerdeki yazı, rakam ve keşideci imzasının sanığa ait olup olmadığı bilirkişi marifeti ile tesbit ettirildikten sonra, sanığın hukuki durumunun tayin ve takdirinde zorunluluk bulunması, Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün istem gibi BOZULMASINA, 17.11.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi. Başkan Üye Üye Üye Üye

    basketçi

    YanıtlaSil
  12. İÇTİHAD; ŞİKAYET HAKKI ÇEKİ İBRAZ EDEN (5941)


    T.C.
    Yargıtay
    10. Ceza dairesi
    Tarih:11.01.2011
    Esas No:2009/12640
    Karar No:2011/241
    İlgili Maddeler:5941 Sayılı Çek Kanunu 5. mad.
    İlgili Kavramlar:KARŞILIKSIZ ÇEK ŞİKAYET HAKKI
    Dosya incelendi:
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    1- SUÇA KONU 05.03.2006 KEŞİDE TARİHLİ ÇEK FOTOKOPİSİNDE, ŞİKAYETÇİ .......'YA AİT CİRONUN İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞU, Türk Ticaret Kanunu 702. MADDESİNE GÖRE İPTAL EDİLMİŞ CİROLARIN YOK SAYILACAĞI DİKKATE ALINARAK; SUÇ KONUSU ÇEKİN İBRAZ ANINDA ALINAN FOTOKOPİSİNİN OKUNAKLI VE ONAYLI ÖRNEĞİ İLE GEREKTİĞİNDE ASLI GETİRTİLİP, ŞİKAYETÇİNİN CİROSUNUN İPTAL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİN VE ŞİKAYETÇİNİN İBRAZ EDEN KONUMDA OLUP OLMADIĞININ, BUNA BAĞLI OLARAK ŞİKAYET HAKKININ BULUNUP BULUNMADIĞININ SAPTANMASI, SONUCUNA GÖRE SANIĞIN HUKUKİ DURUMUNUN BELİRLENMESİ GEREKİRKEN, EKSİK ARAŞTIRMA İLE MAHKUMİYET HÜKMÜ KURULMASI,
    2-20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanunu ile 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, suç konusu tüm çekler yönünden sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 11.01.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi




    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  13. anlamlı anlamsız. kurt postuna bürünüp kuzu taklidi yapmak ne kadar inandırıcı. yeter kardeşim kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz. çek magdurları bu kadarmı basiretsiz. adam yaşını başını almış yazdıgı yazılar vıcık vıcık yag damlıyor. kardeşim sen magdurmusun yagdanlıkmı. her yazında pirine yag yakıyorsun.pirin cüneytin takkesi düştü keli göründü. sevgili ortagı av. hanımda kurtaramayacak.

    YanıtlaSil
  14. ayaydın ben seni akıllı birisi sanırdım.

    YanıtlaSil
  15. İKİ YIL BOŞA HARCANDI
    Biz hep söyledik; “siyasi iktidarın zihniyeti cezacı bir zihniyettir” diye, sadece siyasi iktidarın zihniyeti mi? Hayır, keşke öyle olsa, başta baroların ezici çoğunluğu olmak üzere, avukatların, toplumun birçok kesiminin zihniyeti cezadan yanadır. Hukuk sistemimiz ne kadar batılılaşırsa batılılaşsın, toplum olarak feodal ilişkilerin etkisinden henüz kurtulabilmiş değiliz, aydınlanmayı tamamlamış değiliz. Ne zaman ki toplum olarak birey olduğumuzun, yurttaş olduğumuzun ayırdına varırız ve bireyin yaşam hakkını algılarız o zaman borçlular, suçlu kişi olmayacak, alacaklı avukatları borçluların yaşam hakkını tehdit ederek alacak tahsili yoluna gitmeyecektir. Bu aşama ise uzun bir süreçtir ve mücadelelerle ulşacağımız bir aşama, demokratik kültür ve demokratik toplumu yaşayacağımız ileri bir aşamadır. Bu aşamanın ne AKP demokrasisi ile bir ilişkisi benzerliği yoktur.
    Birçok insan bu gerçeklerden uzak boşuna bu bloglarda umut peşinde koştu, aksini söyleyenleri, bizleri de suçladılar. Bazıları bunu kasıtla yaptı, bazıları saflıklarından, ama sonuç aynı, iki yıl boşu boşuna geçti; tıpkı Mahsuni’nin “boşu boşuna” türküsü gibi…
    KOSİAD
    En doğrusu KOSİAD ile örgütlenmek ve uzun vadeli bir mücadeleye hazırlanmaktı.
    KOSİAD HUKUK KOMİSYONU
    KOSİAD avukatları gelen dosyaları didik didik ediyor, 3167 döneminde verilen ve kesinleşen, infazı gelen kararların nasıl ortadan kaldırılacağını, infazlarının nasıl durdurulacağını araştırıyor.
    İNFAZLAR DURDURULUYOR, CEZALAR KALDIRILIYOR
    Şimdiye kadar bize gelen dosyaların % 90 nında ya sonuç aldık, ya da sonuç almak üzere başvuru yaptık. Sonuç almak üzereden kasıt bu dosyaların sonuç aldığımız dosyalarla aynı durumda olmaları..
    HEDEF; KARŞILIKSIZ ÇEKİ SUÇ OLMAKTAN ÇIKARMAK, BORÇTA HAPSE SON VERMEKTİR. YOL UZUN VE ZORLU BİR YOL..

    İNFAZLAR NASIL DURUR?
    rahmiofluoglu blogda okuyabilirsiniz.


    --------------------------------------------------------------------------------

    YanıtlaSil
  16. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM;

    AŞAĞIDAKİ ÖRNEKLERİ SİZLERİN BİLGİSİNE DAHA ÖNCEDE SUNMUŞTUM.ANCAK OKADAR ÇOK MAĞDUR ARKADAŞIMIZ VARKİ,BİZİM DAHA ÖNCE SUNDUĞUMUZ BU İÇTİHADLARI GÖRMİYEBİLİYORLAR.BU NEDENLE SIK SIK BUNLARI GÜNDEME GETİRMEK DURUMUNDAYIM .TÜM ARKADAŞLARIN EN KISA ZAMANDA ÇEK ARKALARININ FOTOKOPİLERİNİ İNCELESİNLER YADA BİR AVUKATA İNCELETSİNLER.AYRICA DAVALRI SONUÇLANAN ARKADAŞLARIN HÜKÜM KISMINI BU İŞLERDEN İYİ ANLAYAN -DİKKAT EDİN İYİ ANLAYAN DİYORUM,BAZI SOYTARILARI,KAN EMİCİLERİ KASTEDMİYORUM-BİR AVUKATA GÖSTERİN,İNANIN SİZİN KURTULUŞUNUZ OLABİLİR.ÖRNEĞİN BENİM DOSYAMDA BÖYLE BİR EKSİKLİK BULUNDU.

    LÜTFEN İSRARLA VE TİTİZLİKLE ÜSTÜNDE DURUN.

    BİR MAHKEME İÇTİHADI OLDUĞU HALDE BİR DİLEKÇEYE İTİRAZ VERİRSE YILMAYIN ,BİR DAHA ,BİR DAHA...

    BİR ARKADAŞIMIZIN TAAHHÜT DOSYASI AYLAR SONRA İLGİLİ MAHKEMENİN KALEMİNDEKİ ÇEKMECEDE ÇIKTI. YENİDEN YARGILAMA İSTEĞİ RED EDİLDİ .SONRA BULUNDU.NE ACIDIRKİ ŞİKAYETÇİNİN AVUKATI İÇERİĞİ ERKEN İBRAZ OLAN DOSYAYI KÖTÜ NİYETLE KALDIRMIŞ.BİLİYORKİ BU DOSYA BERAAT.İŞTE BU OYUNLAR OYNANIYOR.ONUN İÇİN DİKKAT DİYORUZ.AMA DAHA DA ACISI HEM SN.SAVCI,HEMDE SN.HAKİM TÜM SAMİMİYETLERİ İLE ARKADAŞIMIZA ERKEN İBRAZ DİYE BİR UYGULAMA YAPMADIKLARINI VE İÇTİHADDAN HABERLERİ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞLER.VE İLGİLİ MAHKEME ARKADAŞIMIZDAN SÖZ KONUSU DİLEKÇEYİ TEKRAR MAHKEMEYE SUNMASINI İSTEMİŞTİR.

    İŞTE BU NEDENLERLE BİRAN EVVEL ,İÇTİHADLARA RAMEN VERİLEN ÇARPIK KARARLARIN DİKKATİNİ ÇEKMEK ,HUKUKSUZLUĞU ÖNLEMEK İÇİN ÖRNEK KARAR VE DOSYALARI GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRALIM DİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  17. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BURADA YAYINLANAN İÇTİHATLARLA EK BİLGİLERDE İLAVE

    EDEREK YAKLAŞIK BİR HAFTA ÜZERİNDE ÇALIŞARAK ÖNCE KENDİM DAHA
    SONRADA SİZLER İÇİN YAKLAŞIK ALTI SAYFADAN OLUŞAN BİR DİLEKÇE HAZIRLADIM

    BUNU SITEDE YAYINLAYACAĞIM BOŞ BIRAKILAN YERLER DOSYALARA GÖRE

    DOLDURULACAKTIR AYIRIM YAPILMADAN BÜTÜN DOSYALARA GÖNDERİLEBİLECEK

    BİR KONUMDADIR İHTİYACI OLAN ARKADAŞLARIMIZ KULLANABILIRLER

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  18. Teşekkürler Sayın Ayaydın61

    Saygılar - Sürgün

    YanıtlaSil
  19. SAYIN Ayaydin61
    ELİNE SAGLIK TEŞEKKÜR EDERİM
    ÇALIŞMALARINIZ VE OLUMLU YORUMLARINIZ İÇİN.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  20. Çok yerinde bir uyarı Sayın Basketçi, hemde çok yerinde. Ancak adlandırdığınız gibi bu kan emicilerin bu kadar da yapabileceğini hiç tahmin etmezdim, hepimizin çok dikkatli olması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.
    Saygılar - Sürgün

    YanıtlaSil
  21. SN.AYAYDIN61,

    ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM.EN KISA ZAMANDA YAYINLAMANIZ DİLEĞİ İLE ,

    SAYGILAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  22. Değerli arkadaşlar ,
    YARGITAYA , HÜKÜMET ve MUHALEFETE – BASINA EŞ ZAMANLI VERİLECEK DOSYALAR AŞAĞIDA RUMUZU YAZILI OLAN ARKADAŞLARA POSTALANMAYA BAŞLANACAKTIR…
    İL OLARAK EKSİK OLAN YERLERE TALEP VE ADRES OLURSA ÜCRETSİZ OLARAK SEVE SEVE YOLLAYACAĞIZ..

    1-MERSİN………………….Barışcı Mersin Hasan
    2-ANTALYA …………….. .Mühendis Hasan — M.T
    3-ANKARA ………………. Y…r Hnm — S…l Hnm — M.Ali Bey -Tü..n hnm
    4-AYDIN ………………….. Aydın EFE
    5-İZMİR ………………….....İHTİYAR
    6-ZONGULDAK ………. ....Rahim bey
    7-EDİRNE ………………... EDİRNELİ
    8-TRABZON…………….... AYAYDIN 61
    9-İSTANBUL ……………... Y…M hnm — S…i hnm –S…m hnm –O…y hnm –
    10-KAYSERİ …………….. VEZİR
    11-ESKİŞEHİR ………….. UĞUR 26
    12-BALIKESİR ……….…. .MAVİ 27

    Arkadaşlar şu an yazabildiklerim bu arkadaşlar .Yazamadıklarım lütfen bizlere isim bildirsin…Arada unuttuğum isimler yada durumlarını bilemediğim varsa özür dilerim.Lütfen isim bildirin arkadaşlar.Dosyalar ücretsiz gönderilecek ve Başta barolar olmak üzere , Siyasi parti ve basın kuruluşlarına verilecektir.
    İl dışında ilçelerde hatta kasabada oturan arkadaşlar bile bizden bu dosyaları talep edebilir.
    Yeterki emeğe saygı olsun atılmadan yerine ulaşabilsin….

    Bu çalışmaya emek veren bütün arkadaşlara saygılar sunarım...

    YanıtlaSil
  23. KIYMETLİ ARKADAŞLARIM ,

    SN.AYAYDIN61 İN DİLEKÇESİ BİR HATA SONUCU SİLİNMİŞTİR.ARKADAŞIMIZ BU DİLEKÇE İLE DAVA KAZANMIŞTIR.SİZLERDEN RİCAM ÖRNEK BİR DİLEKÇE OLARAK BUNU AVUKATLARINIZADA DANIŞARAK İLGİLİ DAVALARINIZDA KULLANMANIZDIR .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  24. değerli arkadaşlar DILEKÇEYI GÖNDERDIM AMA ÇIKMADI


    SAYIN BASKETCI ARKADAŞIMA GÖNDERDIM ODA SITEYE ATTI YINE ÇIKMADI

    SEBEBİNİ BİLMİYORUM AMA ANLAŞILAN ÇIKMAYACAK BU NEDENLE MSN

    ADRESİMİ VERIYORUM İSTEYEN ARKADAŞLAR EKLESİNLER HERKEZE TEK TEK GÖNDERECEĞİM

    ayaydin61@hotmail.com


    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  25. SAYIN EKİM2510 YAPTIGINIZ ÇALIŞMALARDAN DOLAYI SİZE TEŞEKKÜR EDERİM
    AHMET AYDOGAN
    BURSA

    YanıtlaSil
  26. Bu dosyalardan nasıl alacağız..? captain4603@hotmail.com

    YanıtlaSil
  27. Değerli arkadaşlar ,
    YARGITAYA , HÜKÜMET ve MUHALEFETE – BASINA EŞ ZAMANLI VERİLECEK DOSYALAR AŞAĞIDA RUMUZU YAZILI OLAN ARKADAŞLARA POSTALANMAYA BAŞLANACAKTIR…
    İL OLARAK EKSİK OLAN YERLERE TALEP VE ADRES OLURSA ÜCRETSİZ OLARAK SEVE SEVE YOLLAYACAĞIZ..

    1-MERSİN………………….Barışcı Mersin Hasan
    2-ANTALYA ……………....Mühendis Hasan — M.T
    3-ANKARA ………………..Y…r Hnm — S…l Hnm — M.Ali Bey -Tü..n hnm
    4-AYDIN ………………….. Aydın EFE
    5-İZMİR ………………….....İHTİYAR
    6-ZONGULDAK ………......Rahim bey
    7-EDİRNE ………………... EDİRNELİ
    8-TRABZON…………….... AYAYDIN 61
    9-İSTANBUL ……………...Y…M hnm — S…i hnm –S…m hnm –O…y hnm –
    10-KAYSERİ ……………...VEZİR
    11-ESKİŞEHİR …………....UĞUR 26
    12-BALIKESİR ……….…...MAVİ 27
    13-KONYA.......................SAMİ
    14-SAMSUN....................M.YALÇIN
    15-BODRUM....................B.BODRUM

    Arkadaşlar şu an yazabildiklerim bu arkadaşlar .Yazamadıklarım lütfen bizlere isim bildirsin…Arada unuttuğum isimler yada durumlarını bilemediğim varsa özür dilerim.Lütfen isim bildirin arkadaşlar.Dosyalar ücretsiz gönderilecek ve Başta barolar olmak üzere , Siyasi parti ve basın kuruluşlarına verilecektir.
    İl dışında ilçelerde hatta kasabada oturan arkadaşlar bile bizden bu dosyaları talep edebilir.
    Yeterki emeğe saygı olsun atılmadan yerine ulaşabilsin….
    Ayrıca esnaf ve ticaret odalarınada bu dosyalardan verelim diye bir öneri geldi.Yerindedir....

    Bu çalışmaya emek veren bütün arkadaşlara saygılar sunarım...

    YanıtlaSil
  28. dilekçeler yazıyor ya ben görüyorum

    YanıtlaSil
  29. Rica ederim sayın Ahmet AYDOĞAN , ALAKANIZA TŞK EDERİM ...

    YanıtlaSil
  30. MERHABA ARKADAŞLAR
    Ben samsundan MURAT.Siteyi günü gününe takip etmeye çalışıyorum.yağtığınız organızelere elimden geldiğince katılmaya destek vermeye çalışıyorum.Benim sizden bir sorum olacak bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim.Biz 2008 yılında gıda işi yaparken bazı firmaların ve özellikle bankaların üstümüze gelmesi sonucu iflas ettik.firmanın iflası verildi mahkemeye fakat daha kabul edilmedi..ancak abim karşılıksız çeklerden dolayı hapis yatıyor.Bu çeklerin hiçbirinden mahkemeye çıkmadı ve tebliğ yapılmadı kendine ve hepsi gününden erken yazıldı.Bizim yetişebildiğimiz dosyaları temyiz ettik henüz hiçbirinden sonuç gelmedi.Benim öğrenmek istediğim olay şu.bu 15 adet dosyaya itiraz hakkım var mı bizim avukata soruyorum kesinleştiği için yok diyor.fakat başka arkadaşlar var diyor.itiraz etsem bir sonuç çıkar mı?bir de yeni yasaya göre cezanın beşte birini yatınca açık cezaevine çıkma durumu var mı?bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.:Hepimizin ALLAH yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  31. arkadaşım

    gününden önce yazılan çekler için derhal uyarlama dılekçesi yazarak mahkemeye ver

    eyer yıne kabul edilmezse cumhuriyet başsavcılığına muraacat et hemen çok acele

    YanıtlaSil
  32. ben teşekkür ederim eyerki bir kişide olsa faydam dokunursa çok mutlu olurum

    YanıtlaSil
  33. çok sağolun arkadaşlar elimden geleni her zaman yapmaya hazırım

    YanıtlaSil
  34. arkadaşlar anayasanın gerekceli kararlı yazıldımı bundan haberi olan varmı oldan bir süprız beklıyorum .mal beyanıda öyle olmüşdu gerekce kararda yazilmişdi selamlar saygılar allah kurtarsın

    YanıtlaSil
  35. Davalarımın hepsi kesinleşmişti taahüt verdim ödiyemedim şimdi bulunduğum ilin asliye ceza mahkemesinden ifade için duruşma kağıdı geldi mahkemeler kendiliğinden davaları bozuyorlarmı acaba...

    YanıtlaSil
  36. sn. ayaydın msn den davet gönderdim, ltf bir kopyada bana gönder

    YanıtlaSil
  37. cumhuriyet savcılıkları senın adına daha önce uyarlama talebınde bulunuyorlar

    kanunen yapılması gereken bır uygulama mahkemelerde ona göre ek karar çıkarıyorlar

    anlaşılan dosyalarında bozulmayı gerktıren çok belırgın nedenler varki davayı bozmuşlar

    bu senın lehıne çok olumlu bır durum duruşmaya katıl yoksa zorla getırılme kararı

    çıkarır mahkeme çünkü yenı çek kanununa göre duruşma olmadan karar çıkamaz

    saygılar

    YanıtlaSil
  38. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    SN.AYAYDIN61 ARKADAŞIMIZIN DİLEKÇESİ YORUMLAR KISMINDA BİRAZ AŞAĞIDA BULABİLİRSİNİZ.KENDİSİNE BU ÇALIŞMASINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİRİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  39. SAYIN DOKUZ999
    DÜN GELEN İK TEBLİGAT VARDI
    TAAHÜT SÜRESİNİN BİTİM TARİHİ OLAN 31.12, 2012 TARİHİNE KADAR YARGILAMANIN DURDURULDUGUNU BELİRTEN BİR YAZI.
    BUARADA BENİ AVUKATIN YANLIŞ YÖNLENDİRMESİYLE TAAHHÜT SÜRELERİNDE HATA YAPMIŞTIM.
    31.12.2011
    31.12.2012 OLARAK
    BİR KISMI KABUL EDİLDİ BİR KISMI 1 NİSANDA YAPTIM BAŞVURUYU DİYE RED OLDU. 1 NİSANA KADAR YAPILACAKTIR BAŞVURULAR DİYE RED OLDU.
    AMA TARİHLERDEN DOLAYI HİÇ RED GELMEDİ. BURDAN ŞU ANLAŞILIYOR HER HAKİM KENDİ KAFASINA GÖRE YORUM YAPIYOR VEYA YASA KOYUCU BUNLARA MEYDAN VERECEK ŞEKİLDE YASA YAPIYOR..
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  40. Devecihukuk-Av.Sibel Sevinç25 Nisan 2011 19:13

    hayır davaları bozmuyorlar..cok ekstra biğr iddianızın olması gerekmektedir

    YanıtlaSil
  41. eneesnafelinsaf25 Nisan 2011 19:35

    Sevgili Arkadaslar,
    Buradan sürekli haksız eleştirilere maruz kaldığını okuduğum başta Sayın Basketçi ve sitenin saygıdeğer yöneticileri için yazı yazmayı kendime bir borç biliyorum.Herşeyden önce şunun bilinmesini isterim.Ben önceden ne sayın Basketçiyi ne de bu sitede yazı yazan arkadaşları tanımıyordum.Yani kimse için böyle bir yazı yazma mecburiyetim yoktur...
    Başta Sayın Basketçi,Ekm2510 ve bugün saatlerini vererek hazırlamış olduğu dilekçesinden istifade etmeye çalışacağım Ayaydın61 ve ismini sayamadığım ama pozitif içerikli yazı yazan bizlere doğru bilgilerle gelen tüm arkadaşlardan Allah razı olsun. Basketçi dediğimiz arkadaş beni hiç tanımadığı görmediği halde msn den görüştüğümüz ilk günden beri sanki yıllardır tanışıyormuşcasına benim durumumla yakından ilgilenmiş ve yardımcı olmaya çalışmıştır.Menfaati varmıdır? Kes'nl'kle hayir. Tek menfaati dost kazanmiştır.Kalbimde yer edinmiştir.Çünkü öyle bir dava ki çoluk çocuğumuzun hayatı söz konusudur. Vermiş olduğu bilgilerle belki birgün mahkemelerimi kazanıp bu infaz illetinden kurtulup yeniden çocuklarıma kavuşabileceğim. Bu durumda kendisine dua etmicem de kime etcem? erdoğana mı???!!!
    Öte yandan negatif yazıları yazan arkadaşlara da değinmeden geçemeyeceğim.arkadaşlar ortada bir cenaze var.Cenaze defnedilinceye kadar lütfen sessiliğinizi koruyun.Şu cenaze bir kalksın ondan sonra bağıra çağıra kavga da ederiz ya da ne isterseniz onu yaparız. Lütfen ahengi bozacak yazılardan sakınınız. burayı okuyan binlerce aile,eş,çocuk var. Anlam içermeyen negatif yazılardan lütfen lütfen uzak duralım. Yazdığınız yazıyı önce kendiniz bir okuyun ve ya bunu yazıyorum ama kime ne faydası olacak diye bir düşünün lütfen.Verilen bilgiler yetersiz geliyorsa bir bilene sorabilirsiniz. Ama burdaki ahenki bozmaya kimsenin hakkı yok...
    BU DAVA KUTSAL BIR DAVADIR. ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİMİZİN DAVASIDIR. VE BU DAVA İÇİN ÇALIŞAN ,YIRTINAN ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMIZA KİMSENİN HAKSIZLIK YAPMA LÜKSÜ YOKTUR...
    Saygı ve Sevgilerimle,
    Ene Esnaf El İnsaf

    YanıtlaSil
  42. sn.ene esnaf el insaf,

    YAZDIKLARINIZA TEŞEKKÜR EDEMİYECEĞİM.ÇÜNKÜ YİNE YORUMLAR BAŞLAYACAK,ŞAKŞAKÇILAR FALAN GİBİ.MSNDE BUNU EN İYİ ŞEKİLDE DİLE GETİRİRİM.

    ANCAK SİZİN DURUMUNUZLA İLGİLİ BAŞINDANBERİ OLANLARI BİLSELER BAZI ARKADAŞLARIN YÜZÜ KIZARIRDI.AMA ÖNEMLİ OLAN SİZİN BİR AN EVVEL LİBYA DENEN CEHENNEMDEN KURTULMANIZ ,AMA DAHA DA ÖNCESİ BU DAVALARDAN KURTULMANIZ.HAYIRLISI İLE HEPSİ OLUR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  43. Çekler 701 şerhi konarak yazılmıştı bundan dolayı olmuş olabilirmi..herhangi bir uyarlama talebindede bulunmadım...

    YanıtlaSil
  44. Menfi tespit davası kazanılmış davalarda (ama hüküm kesinleşmedi) karşılıksız çek davaları düşüyormu .Kesinleşmiş davalardada 3.şahışların açmış olduğu davalar karşısındada kazanılmış menfi tespit davasının faydası olurmu.

    YanıtlaSil
  45. Bile bir arkadaş varsa cevap verirse sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  46. arkadaşlar taahhüt verip üçte birini ödeyemedim.çek davasında alacaklı avukatı tekrar şikayetçi olmuş ve infazın devamına diye karar çıkarttırmış.yalnız çek şirket vekaleti ile kullandığım çekti.kararda ağır ceza mahkemesine itiraz edebilirsiniz deniyor.nasıl bir dilekçe yazmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.dilekçe örneği gönderebilir misiniz.şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  47. HERSEKE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM.DÜN AŞKAMDAN SONRA SİTEDEKİ AHENK VE USLÜP OLARAK HERKESİN ÖZLEDİĞİ GİBİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.İNŞALLAH HEP BÖYLE DEVAM EDER SADECE İYİBİRMİSAFİR ABİMİ GÖREMEDİM ODA BU YORUMLARA GEREKEN KATKIYI YAPAR BEN KENDİSİYLE BİR KAÇ KEZ TLF KONUŞTUM VE SİTEMİZDEKİ DİĞER KİŞİLER GİBİ COK DEĞERLİ VE DÜZGÜN KİŞİ.BİRDE SN USA SİZİ ANLIYORUM ÜLKENDEN UZAKTASIN MUTLAKA SORUNLARINDA VARDIR BİZLER GİBİ AMA SİTEDEKİ KİŞİLERİ ELEŞTİRİRKEN ONLARINDA SORUNLARI OLDUĞUNU DÜŞÜNMEN GEREKİR.İNŞALLAH BU PROBLEM ÇÖZÜLÜR VE SENDE ÜLKENE DÖNER SEVDİKLERİNE KAVUŞURSUN İNŞALLAH.SENDEN RİCA EDİYORUM ELEŞTİRİNİ YAPARKEN DAHA DİKKALİ OLMAN.SANA MSN ADERSİMİ VERİYORUM EKLERSENDE MEMNUN OLURUM volkanpe@hotmail

    YanıtlaSil
  48. sayın BASKETCİ EYER MÜSAİT SENİZ MSN YE GEÇERMİSİNİZ

    GÖRÜŞEBİLİRMİYİZ

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  49. eneesnafelinsaf25 Nisan 2011 23:32

    tesekkuru icinde gizli ama tesekkure gerek de yok zaten. bunu bizleri okuyan degerli
    Turk insanina moral vermek pozitif anlamda katki saglamak icin yazdim.moral herseyden daha onemli. sevgili arkadaslar merak etmeyin inaniyorum ki bu sacmalik bir gun sona erecek.Hepimiz hakli davamizda mutlu sona ulasacagiz...
    ene esnaf el insaf

    YanıtlaSil
  50. eneesnafelinsaf25 Nisan 2011 23:34

    deneme

    YanıtlaSil
  51. ARKADAŞLAR,

    AZ OLSUN,ÖZ OLSUN AMA YORUMLAR HEP BÖYLE AKLI BAŞINDA VE OKUNMAYA DEĞER OLSUN .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  52. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    SAMSUN'DA OLUP DA AVUKATI OLANLAR LÜTFEN SAMSUN'LU BİR ARKADAŞIMIZA DOSYALARI İÇİN LAZIM.EĞER YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.İRTİBST NO'SU BURAYADA ATILABİİR.AYRICS SİTE YÖNRTİMİDE BUKONUDA YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  53. SAYIN AYAYDİN 61 BEN SİZİ MSN DE EKLEDİM FAKAT SİZ KAPALI GÖZÜKÜYORSUNUZ.BEİM MSN ADRESİM volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  54. volkan senı ekledım açık olduğunda görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  55. GÜNAYDIN SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    ŞU GÜNLERDE SİTEDE YORUMLAR ADINA GÜZEL BİR HAVA YAKALDIK.SİZLERDEN RİCAM BU HAVAYI BOZMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARA CEVAP VERMEMENİZ.EMİN OLUNKİ EĞER CEVAP VERİLMİYORSA SUSACAKTIR.AŞIRIYA KAÇAN,HAKARETE VARAN SALDIRILAR OLURSA BİZ GEREKENİ YAPARIZ HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN.BU SİTEYİ KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOKTUR.

    SİZLERDEN RİCAM MÜMKÜN OLDUĞUNCA DOSYALARINIZA ULAŞABİLMENİZ VE ORDA KAFANIZA TAKILAN SORULARI BURDA PAYLAŞMANIZ,DAVA SONUÇLARINI BURDA BİZLERLE PAYLAŞMANIZ,BİZLERDE ELİMİZDEN GELDİĞİNCE SİZLERE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞALIM.

    HEPİNİZE ÖZGÜR BİR YARIN DİLİYORUM,

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  56. MERHABA.EŞİMİN DOSYA NUMARALARI HEP 2009 İLE BAŞLIYOR .BUNA GÖRE MAHKEMEYE ÇIKMADAN KARAR KESİNLEŞEBİLİRMİ.kusura bakmayın tam aanlatamamışda olabilirim

    YanıtlaSil
  57. 1994 belediye secimlerinde refah partisinin çok oy alacağı düşünülmüyodu.fakat yoksullara yönelik öyle bir kampanya hazırladılarki,hatırlarsanız fakir aileler ve fakir çocukların yürek burkan afişleriyle donattılar her tarafı.o zaman lar CHP tam tersi hep zengin kesimlerden OY alıyordu.sonuç olarak ne oldu ? refah sildi süpürdü.Ama o zamanlar yine herkes CHP alır deniyrdu.nitekim yoksuluk edebiyatını iyi kullanan REFAH PARTİSİ 1 NUMARA OLDU. Şimdi gelelim bu güne.Şimdi bu söylevleri CHP tv de yaptığı reklamlarla çok iyi gidiyo..Şu an ne söyleniyo tabiki AK PARTİNİNİN yine 1.nci olacağı tek başına iktidar olacağı vs vs vs.. Ben bi birey olarak artık öyle düşünmüyorum.Dikkat ederseniz AK parti hiç fakir edebiyatı yapamıyo.neden ? Çünki bu partinin dönemin de fakirlik yani yoksuluk işsizlik daha çok arttı.kendilerek çek marinin gıda yardımı vs yaptıkları haricinde oy alabileceğini kesinlikle ve kesinlikle düşünmüyorum.CHP gerek bedelli askerlik gerek çek magdurları ve en önemlisi AİLE SİGORTASI ( VELEVKİ YAPMASA BİLE) kozlarını AK PARTİNİN 250 İLE 280 MİLLETVEKİLİNİ geçebileceğini düşünmüyorum ve inanıyorum.velevki kıl payıyla yeniden iktidar ola bile elinin güçlü olacağını zannetmiyorum.bu da bizim için bi IŞIK demek olacağına inanıyorum.aklıma düşen sonuç.CHP nin 180 , MHP nin de 100 MİLLETVEKİLİ alabileceği... Yalnız CHP bu reklamları dozunu artırarak yaparsa bu sonuçlar hayal bile değil...bunlar benim şahsi kanaatim

    YanıtlaSil
  58. Benim artık hayal kuracak gücüm kalmadı.( o kadar gerçeklerle ve sıkıntılarla yüzleştim ki) bu yazdıklarım temenni degil sadece olacağı söylüyorum (elbette ki müneccim değilim) bundan sonra AK PARTİ ye geçmiş olsun...Bu kadar mazlumun AHINI alan kimse ayakta duramaz bakın da görün.

    YanıtlaSil
  59. Bu yazıları AFFINIZA sığınarak hem MORAL HEM gerçek olarak yazdım. tşk ederim

    YanıtlaSil
  60. Değerli arkadaşlar ,
    Yargıtayda bekleyen dosyalar açısından bir açıklama yapmak gereği duydum.Kesinlikle 2006-2007 dosyaları henüz yargıtayda ve bize sıra gelmesine daha çok var diyen arkadaşlara , mücadele çağrısı yapıyorum…Gelen bilgilere göre , isimde verebilirim bazı arkadaşların 2009 dosyaları yargıtaydan gelmiş durumda.

    Bu konuyu hafife almayın arkadaşlar.BU GARABET YASALARIN TÜM SONUÇLARIYLA ORTADAN KALKMASI İÇİN TOP YEKÜN MÜCADELE ETMEK ZORUNDAYIZ…

    Maalesef ; şurayı - burayı arayın yada şunu yaparsak iyi olur diye yazamıyorum artık...Yazsam başıma gelecekleri biliyorum , o nedenle öncelikle birbirimizi kırmadan - yıkmadan her cephede mücadeleye devam etmek zorundayız...

    YanıtlaSil
  61. arkadaşlar evet umit fakirin ekmeği muhalefetten bir iki milletvekili bize sıcak davrandı diye muhalefetten çok umitlenmiyelim bence.dünyada bir para gücünün egemenliği vardır görünürde başbakanlar bakanlar vardır ama kritik kararları parayı elinde tutan verir.abd de zenci başkan geldi dünyada yada abd de değişen ne oldu.demem odur ki akp chp mhp yoktur birbirinden farkı yanlış yerlere ümit bağlayıpda sonradan üzülmeyin

    YanıtlaSil
  62. *İNSANLARDAN BİR ŞEY BEKLEMEYEN İNSAN MUTLUDUR, ÇÜNKİ O HİÇ BİR ZAMAN HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRAMAYACAKTIR* Sevgili yunus kardeşim yazdıklarına bende aynen katılıyorum.2002 ve 2011 tarihleri arasında belki CHP belki MHP iktidar olabilirdi.ve biz bu mücadelemizi bu iki partiden birine karşı yapıyor olabilirdik.belki muhalefette olan AK PARTİ o zaman bizim yanımızda olabilirdi.(CHP ninşu an yanımızda olduğu gibi) Tabii bunu bilemiyoruz.Ama şu bir gerçek ki( VELEV Kİ YARDIMCI OLMASALAR BİLE,VELEVKİ SEÇİM BEYANNAMESİNE KOYMASALAR BİLE) Bu iki partinin koalisyon ortaklığında,bu onbinler haykırmazlar mı bize ne söz verdiniz vede neden bizimle ilgili bir kanun çıkarmıyorsunuz diye.Çünki bu iki partinin bizim ile ilgili verdikleri mücadeleler hep kayıt altında.( en iyi örnek CHP nin ANAYASAYA VERDİĞİ İPTAL BAŞVURUSU ) en azından 3167 den mağdur olanların mağduriyetleri giderilebilir....haaaa sonra 5941 in ortadan kalkması için yeni yol haritası izlenebilir.mücadeleye devam

    YanıtlaSil
  63. bizim için onlarca önerge vererek hem konuyu çok iyi anladıklarını hem de kimseden korkmadıklarını gösterdiler.bu ülkenin de bizlerin de değişikliğe ihtiyacımız var. unutmayalım her olasılık 0 dan büyüktür. akp ile ancak 0 şansımız var.

    YanıtlaSil
  64. SAYIN EKİM2510
    BİR SORUM OLACAK SİZE CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUM
    YARGITAY KARARLARI SON NOKTAMIDIR? İTİRAZ OLAMAZMI? YARGITAYDAN GELEN KARARLARIN BOZULMA, İTİRAZ VEYA ZAMAN KAZANMAK İÇİN Bİ ÇIKIŞ YOLU VARMIDIR?
    KONUYU BİLİYORSANIZ YADA KONUYA VAKIF BAŞAK ARKADAŞLARDA CEVEP VEREBİLİR.
    ZİRA
    ARSIZI, HIRSIZI, CANİYİ, KATİLİ, VATAN HAİNİNİ ZAMANINDA YARGILAYIP HAKKINDA GEREKLİ HÜKÜMÜ VERMEYEN ONLARI ZAMAN AŞIMINDAN SERBEST BIRAKAN ADALET BİZ KOBİ SAHİPLERİNE BORCUNU ZAMANINDA ÖDEMEDİN YADA ÖDEYEMEDİN DİYE JET HIZIYLA KARARLAR ÇIKARTMAKTADIR...!!!! 2009 DA YAZILAN ÇEKLERİMDEN 3 TANESİNDEN YARGITAYDAN KARAR ÇIKMIŞ.... CANİYE, KATİLE, HAİNE KÖR TOPAL OLAN ADALET BİZLERE NASIL OLUYORDA BU KADAR HIZLI HARAKET EDİYOR BU ANLAŞILIR DEGİL. HATTA MANİDARDIR..
    BU NASIL ADALETTİR?
    EYYY CANIM ÜLKEMİ GÜLLÜK GÜLİSTANLIK GÖSTEREN ZALİM YÖNETİCİLER
    BİZ ÜLKEMİZDE YAŞANAN KRİZLER YÜZÜNDEN KIRILGAN EKONOMİMİZ YÜZÜNDEN BORCUMUZU ZAMANINDA ÖDEYEMEDİK
    BİZ
    NE KATİLİZ NEDE HAİNİZ
    BİZ KOBİYİZ
    BİZ BORÇLUYUZ BİZE BORCUMUZU ÖDEMEK İÇİN FIRSAT VERİN...
    BİZLER DOLANDIRICI DEGİLİZ.
    BİR TELEFON İLE ONBİN, HATTA YÜZ BİN TL LİK MALLAR ALIYORDUK AÇIK HESAPLA
    NE OLDU ŞİMDİ? ARADAN NE GEÇTİ? BİRANDA SAHTEKER OLUVERDİK????
    BİZİMDE TAHSİL EDEMEDİGİMİZ YÜZ BİNLERCE BAZILARIMIZIN DAHA FAZLA MİLYONLARCA TL ALACAGI VAR...
    BİZLER KÖTÜ NİYETLİ DEGİLİZ...
    YA BUDURMA BİR ÇARE BULUN YADA BU MAGDUR İNSANLARIN VEBALİ SİZİ DÜNYADADA AHİRETTEDE REZİL EDER.
    SEVGİLİ MAGSUR DOSTLAR
    BIKMADAN, USANMADAN, YILMADAN MÜCADELEYE DEVAM...
    BU İŞE GÖNÜL VERMİŞ
    BU İŞ GÖREV ADLETMİŞ
    SEVGİLİ DOSTLAR, SAYIN EKİM2510, SAYIN BASKETÇİ, AKÇAN, VE İSMİNİ SAYAMADIGIM DİGER ARKADAŞALR...
    LÜTFEN SİZDE YILMAYIN
    BIKMAYIN
    ZALİMLERE BOYUN EGMEYELİM...
    BİZLER ZULME KARŞI DURAN
    ZALİME BOYUN EGMEYEN
    HAK MÜCADELESİ VEREN
    HAKLI DAVAMIZIN YILMAZ SAVUNUCULARI OLARAK SONUNDA HAK ETTİGİMİZ ÖZGÜRLÜGÜMÜZE KAVUŞACAGIZ...

    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  65. Gözlerinde yüklü yağmur bulutu
    Sözleri sitem, sanki Ağu otu
    Yüzünde hüznün kırık çizgileri
    Dil söyler gönül eyler ezgileri
    Yar sitem eylemiş kırılır dallarım
    Gül yanağı solmuştur hardan
    Bağına, bahçesine düşen kardan
    Bülbülün susuşu soldurur ondan
    Can ayrılmış gibi canandan
    Yar sitem eylemiş kırılır dalım
    Yollarımı hasrete bezemiş
    Kirpiğin göze perdelemiş
    Düşer inciler yüzüne pınardan
    Lebleri kilit öfkesi baldan

    YanıtlaSil
  66. Cekmagduru10126 Nisan 2011 22:17

    Arkadaşlar emeğinize teşekkür ederiz hakkınızı helal edin keşke benim elimdende bir şey gelse sadece siteyi izleyebiliyorum

    YanıtlaSil
  67. Barışçı-Mersin26 Nisan 2011 22:19

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YORGUNUM, YORGUNSUNUZ. GERGİNİM, GERGİNSİNİZ. ASABİ VE SİNİRLİYİM, ASABİ VE SİNİRLİSİNİZ. İMKANSIZIM, İMKANSIZSINIZ. YANİ; TÜM AŞILMAZ GÜÇLÜKLER ÖNÜMÜZDE DEĞİLMİ? BİRÇOK ARKADAŞIMIZ KENDİ KENDİNİ BIRAKMIŞ DURUMDA ÖYLEMİ? MÜCADELE EDEN SAYIMIZDA OLDUKÇA AZALDI. !!! ??? E NE YAPALIM? İŞİ OLURUNA BIRAKALIM VE HAKLI DAVAMIZDAN VAZ GEÇELİM ÖYLEMİ? HAYIR; HAYIR, HAYIR ARKADAŞLAR HAYIR. ASLA VE ASLA HAKLI OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ DAVAMIZDAN VAZGEÇMİYECEĞİZ. VAZGEÇMİYECEĞİZ TÜM ZORLUKLUKLARA RAĞMEN. BEN ŞAHSEN; BİR KAÇ HAFTALIK TEMBELLİĞİMDEN VAZGEÇİP, YENİDEN MÜCADELEYE BAŞLAYACAĞIM. BAŞLAYACAĞIM HEMDE HİÇ BİR ÇIKAR GÖZETMEDEN. YA SEN ARKADAŞIM, YA SEN, YA BİZ VE HEPİMİZ, YENİDEN BİR MÜCADELEYE BAŞLAYACAKMIYIZ? YOKSA; TÜM HAKSIZLIKLARA BOYUNMU EĞECEĞİZ? BEN ŞAHSEN; BANA GELECEK DOSYANIN YETERLİ SAYIDA FOTOKOPİLERİNİ ÇEKEREK, BARO; TİCARET VE SANAYİ ODASI, GEREĞİNDE; MAHKEME KALEMLERİ, MUHASEBECİLER VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI, AKP, CHP, MHP VE İLGİLİ YERLERE KENDİ ELİMLE İLETECEĞİM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İNANINKİ, TÜM BUNLARI YAZARKEN, KİMSEYİ ELEŞTİRMEK ANLAMINDA YAZMIYORUM. AMACIM; HAKLI DAVAMIZDA TÜM ARKADAŞLARIMI MOTİVE ETMEKTİR. YEMİN ETMEME GALİBA GEREK YOKTUR. ÜÇ YILA YAKIN BİR ZAMANDIR TÜM ARKADAŞLARIM BENİ TANIMAKTADIRLAR. AMACIM; GERÇEKTEN, HAKLI DAVAMIZDA BAŞARIYA ULAŞMAKTIR. BU ARADA; BU HAKLI DAVAMIZIN, 11 YILDIR EN AĞIR FATURASINI ÖDEYENLERDEN OLDUĞUM İÇİN, BAŞARIYA ULAŞTIĞIMIZDA, ELBETTEKİ; EN MUTLU İNSAN BEN OLACAĞIM. BU EN BÜYÜK ÖDÜL OLMAZMI? BENİM GERÇEK AMACIM BUDUR; BELKİ BİRÇOK BENİ TANIMAYANLAR İNANMASALARDA.! İŞTE; GECENİN BU VAKTİNDE, HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA EN DERİN SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  68. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    SESLİK HÜKÜM.NİYE YAZMIYORSUNUZ DİYEMİYORUM.NE BİR KIVILCIM VAR,NE BİR DUYUM.BUNU SÖYLÜYORUM ÇÜNKÜ BÖYLE.SADECE OLUŞABİLECEK BAZI OLUMSUZLUKLARA BEL BAĞLADIK.OLURSA ŞU 3-5 GÜN İÇİNDE OLUR.OLMAZSA DA DÜNYANIN SONU DEĞİL.ÇÜNKÜ MÜCADELEMİZ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK.

    ŞU ANDA DOSYALARIMIZIN BAROLARA,YARGITAYA ,ADLİYELERE YOLLANMASI EYLEMİ VE BİR İKİ HABER GİRİŞİMİMİZ VAR.BİR TV KANALI BİZLERLE İLGİLİ VERİLEN DOSYAYI İNCELEYEREK BİR HABER YAPMA KONUSUNDA KARAR VERECEKLER.YİNE ÇOK BİLİNEN BİR GAZETEYLE BİZLE İLGİLİ HABER YAPMALARI İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞ,ONAMALARINI BEKLİYORUZ.

    ŞİMDİLİK BEKLEMEKTEN BAŞKA YAPACAK BİR ŞEY ELDEN GELMİYOR.SÜREÇ BUNU GEREKTİRİYOR.

    AMA BEN KENDİMCE HERAN BİR UMUT OLDUĞUNU SÖYLÜYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  69. Haklısınız Sn.Barışçı Mersin, bunun yanısıra siz ve diğer tüm emeği geçenlere ve büyük yüreklerine sonsuz teşekkürler. Biz böyle yurtdışında sadece siteyi izleyip biri iki yorum bırakmanın ve mailler göndermekten başka birşey yapamamanın ezikliği içerisindeyiz.

    Gün gelecek sıra bize de gelecek elbet, bu eylemlerinize katkıda bulunma şansına ereceğiz, mücadeleyi bırakmanın bize faydası olmadığı kesin, ta ki kazanana kadar, aksi takdirde yani mücadele etmezsek hakkımızın kendiliğinden gelmeyeceği çok açık, kaldı ki mücadele edilmesine rağmen vermemekte ısrarlılar.

    Hepimize özgür günler dileğiyle...

    YanıtlaSil
  70. SN.AYDOĞAN,

    BEN -ARKADAŞLARIM BENİ BAĞIŞLASINLAR ONLARIN ADINADA KONUŞACAĞIM-ASLA VE ASLA YILMADIK,DAVADAN DÖNMEDİK,DÖNMEYİZ,SONUNA KADAR VARIZ,HELE SÖZ KONUSU ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ OLUNCA...

    BEN ADIM GİBİ EMİNİMKİ HEPİMİZ BU MÜCADELEYİ KENDİMİZDEN ÖNCE AİLELERİMİZ ,ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPIYORUZ.

    BU NEDENLE ŞU ANDA SAKİN GİBİ GÖRÜNSEKDE İÇİMİZDEKİ MÜCADELE ATEŞİMİZİ KİMSE TAHMİN EDEMEZ.BU ÖYLE BİR ATEŞKİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ALANA DEK ASLA VE ASLA SÖNMEZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  71. SN.SÜRGÜN,

    BİR VATANDAŞIN SIRF EKONOMİK SUÇ NEDENİ İLE SIRF HAPSE GİRMEMEK İÇİN ÜLKESİNİ TERK ETMESİNİN EZİKLİĞİNİ BIRAKINDA BAŞIMIZDAKİLER YAŞASINLAR.

    SİZİN GİBİ BAŞLARI DİKMİ ACABA ?

    SİZ BİR İKİ YORUM YAZDIĞINIZDA BİZLER SİZLERİNDE ORDA SAĞ VE SALİM OLDUĞUNU ANLIYORUZ.BU OLAY SADECE TÜRKİYEDE YAŞIYANLARLA SINIRLI DEĞİL.AMA DEVEKUŞLARI OKADAR ÇOK Kİ ÜLKEDE,ETRAFLARINDA OLANLARI GÖRMEZDEN GELİYOR..SAYILARINI SİZ BENDEN DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ..

    SİZ VE SİZİN GİBİ ARKADAŞLARIMIZIN ÖZGÜR BİR PASAPORTLA ÜLKEYE GİRECEĞİNİZ GÜNÜ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  72. Murat28ozturk26 Nisan 2011 23:36

    Herkese iyi geceler mutlu bir haberle uyanmak dileğiyle...
    Ben bişe sormuştum saolsun abiler hemen yardımcı oldular burdan huzurlarınızda onlara ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.
    .Sayelerince uyarlama dilekçelerini yazdım 15 tane.öğrenmek istediğim şu.bu uyarlama dilekçelerine eklemek üzere uyarlama dilekçesi veripte kazanan var mı?yani kabul olupta cezaevinden dışarı çıkan.Eğer varsa burda yayınlar ya da mail olarak yollarlarsa hepimiz dilekçelere ekler yolumuzu açma yönünde biraz mesafe katetmiş oluruz.
    SAYGILAR.Samsundan MURAT

    YanıtlaSil
  73. herkese iyi akşamlar bişey sormak istiyorum çek borcu yüzünden yapılan hacizler menkul veya gayrimenkul olarak haciz edilip satıldıktan sonra mevcut çek borcundan düşülüp öyle adli para cezası verilmesi gerekmiyomu?

    YanıtlaSil
  74. SAYIN BASKETÇİ
    ELİMİZDEN BİŞEY GELMESEDE YÜREGİMİZLE DUALARIMIZLA YANINDAYIZ
    ALLAH RAZI OLSUN...
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  75. AAA ÇOK ÖNEMLİ BİR KONUYA DEGİNDİNİZ
    HİÇ AKLIMA GELMEYEN Bİ DURUM
    BENİM BAŞIMDA BÖYLE ŞEYLER VARDI
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  76. arkadaşım şayet kararın 5941 sayılı yasaya istinaden yargıtayca onanmışsa tashihi i karara gidebilirsin ama orada da yargıtay ceza genel kurulu verilen hiç bir kararı bozmuyor karar aynen onanıp geliyor.Ayrıca bu süreçte olağanüstü bir şey olmadıkça ki bu zamana kadar olmamıştır infaz durmaz.bilginize...(yaşar)

    YanıtlaSil
  77. Sayın BAKIRTEPE,



    Göndermiş olduğunuz elektronik postanız alınmıştır.



    Anayasanın 138. maddesi ile 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanunun 6. maddesinde yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili dilekçelerin incelenemeyeceği açık olarak hükme bağlanmıştır.



    Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı kendisi adına size teşekkür eder, en iyi dileklerimizi sunarız.





    Kurumsal İletişim Başkanlığı

    YanıtlaSil
  78. İNCELENEMEYECEK DİLEKÇELER:

    Madde 6 - Türkiye Büyük Millet Meclisine veya yetkili makamlara verilen veya gönderilen dilekçelerden;

    a) Belli bir konuyu ihtiva etmeyenler,

    b) Yargı mercilerinin görevine giren konularla ilgili olanlar,

    c) 4 üncü maddede gösterilen şartlardan herhangi birini taşımayanlar, İncelenemezler.

    DİLEKÇENİN İNCELENMESİ VE SONUCUNUN BİLDİRİLMESİ:

    YanıtlaSil
  79. C. Suç ve cezalara ilişkin esaslar

    MADDE 38.– Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiilden dolayı cezalandırılamaz; kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.

    Suç ve ceza zamanaşımı ile ceza mahkûmiyetinin sonuçları konusunda da yukarıdaki fıkra uygulanır.

    Ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur.

    Suçluluğu hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.

    Hiç kimse kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz.

    (Ek: 3.10.2001-4709/15 md.) Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez.

    Ceza sorumluluğu şahsîdir.

    (Ek: 3.10.2001-4709/15 md.) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz.

    [Dokuzuncu Fıkra: Mülga (7.5.2004-5170/5 md.)]

    (Değişik: 7.5.2004-5170/5 md.) Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez.

    İdare, kişi hürriyetinin kısıtlanması sonucunu doğuran bir müeyyide uygulayamaz. Silahlı Kuvvetlerin iç düzeni bakımından bu hükme kanunla istisnalar getirilebilir.

    (Değişik: 7.5.2004-5170/5 md.) Uluslararası Ceza Divanına taraf olmanın gerektirdiği yükümlülükler hariç olmak üzere vatandaş, suç sebebiyle yabancı bir ülkeye verilemez.ANAYASA NIN DİGER MADDELERİNDEN BİRİNDE İSE DERKİ MADDİ SUÇLARDAN DOLAYI KİŞİNİN ÖZĞÜRLÜĞÜ KISITLANAMAZ........... AVRUPA İNSAN HAKLARINADA AYKIRI BULUNMAKTADIR.BU KONU HAKKINDA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZDAN YARDIM İSTERİZ.BEN BİR DOLANDIRICI DEGİLİM ESNAFIM ÇALIŞIP BORÇLARIMI ÖDEMEK İSTİYORUM VE ŞU ANDADA ÇALIŞIYOR VE BORÇ ÖDÜYORUM AMA CEZAEVİNE GİRECEGİM KORKUSUNDAN TEDİRGİN OLUYORUM BEN CEZAEVİNE GİRERSEM BU BORÇLARI MAKAMINIZMI YOKSA DEVLET Mİ ÖDÜYECEK YOKSA BİR SABIKALI OLUP CEZAEVİNDEN ÇIKIP FARKLI ŞEYLER Mİ DÜŞÜNMEK GEREKİYOR SADECE SİZDEN YARDIM İSTİYORUM.BİRDE KANUNU SAYILMAYAN VE KANUN HÜKMÜNÜ YİTİRMİŞ BİR KANUNLA YARGILANIYORUZ.BENİM GİBİ TÜRKİYEDE 100.000YAKIN KİŞİ BULUMAKTADIR. SİZ BÜYÜGÜMÜZ OLARAK YARDIM İSTİYORUZ.TABİKİ KANUNU ÖNÜNE GEÇİN DEMİYORUZ,FİKİR BEYAN EDİNDE DEMİYORUZ SADECE BUNDAN DOLAYI SİZİ BİLGİLENDİRMEKTİR.TABİKİ BİLGİLENDİRMEMİZ HADİME DEGİLDİR SAYGILARLA SELAMLAR ELLERİNİZDEN ÖPERİM ALLAHA EMANET OLUNUZ. YÜKSEL BAKIRTEPE

    YanıtlaSil
  80. 3167 ye göre sağ olsunlar hakimlerimiz bunları dikkate almıyordu.Ancak yeni yasa 5941 kısmi ödeme diye bir madde çıkardı.Yapılan kısmi ödemelerin çek miktarından düşülmesi gerekli arkadaşlar...GERÇİ AVUKATLARIMIZ DAHA İYİ BİLİR.....

    YanıtlaSil
  81. CUMHURBAŞKANIMIZA YAZDIGIM MAİLİN CEVAPLARINI SİZE SUNDUM ARKADAŞLAR YORUMLARINIZI BEKLİYORUM.

    YanıtlaSil
  82. EWET AMA ÖYLE YAPMIYOR SAYIN YARGI MENSUPLARI..............

    YanıtlaSil
  83. sayın barışçı abim ,
    merhemin - ilacın yolda
    birazda katkı yaparak gerekli, yerlere ileteceğini biliyorum...MNG sana ulaştıracak bunları--keşke herkes senin gibi olsa --sadece laf üretmese......
    değerli büyüğüm , saol varol...........

    YanıtlaSil
  84. sadece site izlemekle olmaz arkadaş............ulaş bize .. ne yaptığımızı en azından bil - gör--

    YanıtlaSil
  85. SAYIN AYDOĞAN ,
    KURUM ÖNEMLİ DEĞİL , SONUNA KADAR DEVAM ............
    BU CEZALARA YARGITAY KARŞI ÇIKMIŞTIR...SİTELERDE BUNLARIN AÇIKLAMALARI VARDIR...
    AİHM VAR SIRADA ..............
    AİHM YARGIÇLARINDAN SAYIN IŞIL KARAKAŞ HANIMEFENDİ SAĞ DUYULU - VATAN PERVER --ATATÜRKÇÜ -- AYDIN BİR KİŞİLİĞE SAHİPTİR VE MESELEMİZE SAHİP ÇIKACAKTIR.....

    AİHS 6 . MADDESİ BU DAVAYI BİTİRMEYE YETER........................

    20 KADAR AİHM ŞİKAYET DİLEKÇESİ (TAZMİNATLI ) KABUL ETTİK VE BU ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR...GEREKLİ AÇIKLAMALAR SİZLERE İLETİLECEK........

    BÜTÜN MAĞDURLARA SON ÇAĞRI ... PARAZİTLERDEN KURTULUN ............

    YanıtlaSil
  86. BU YAZI YARGITAYA GİTMİŞTİR ARKADAŞLAR.............

    YanıtlaSil
  87. cvbınız için teşekkürler umarım SAYIN yargı mensuplarıda yasayı uygular....

    YanıtlaSil
  88. SN.MURAT,

    ELİMİZDE ŞU ANDA BU KONUDA NET BİR VERİ YOK AMA ENKISA ZAMANDA İLGİLENİP SİZE BİLGİ VERECEĞİM .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  89. SN.YUKSEL_ELK;

    ENAZINDAN CEVAP ALMIŞSINIZ. :-))

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  90. onlarda haklı ( ! ) 1985 den beri aynı şeyler ve onların ezberini bozmalıyız....Yargı mensupları sadece yargıtay üyelerinden oluşmuyor..Hazıra konan yargı mensuplarının da artık mücadele etmesi gerek..Biz alıştık mücadeleye onlarlada mücadele ederiz ne olacak..
    Mağdurların sırtından ben avukat oldum diyerek , bilgiçlik taslamak en büyük hatadır , bu hatayı çek mağdurları gösterecektir ......
    Bunları okuyup gülenler , emin olun ağlayacaklardır...........
    KİM AĞLAYACAK DERSENİZ..............
    ŞU AN BUNU OKUYUP GÜLENLER.........
    EWET SENDE..........

    YanıtlaSil
  91. bugün ülkemiz de bütün dünya ülkeleri gibi büyük bir krizden geçmiş önceki tecrübelerden dolayı üst düzey tedbirler alınmış bu tedbirler sayesinde bankalar ve zenginler korunmuş ticaret ve esnaflık yapanlar ise gözardı edilmiş kaderlerine terkedilmişler.bugün toplumun büyük çoğunluğu bu krizin arkasında bıraktığı enkaz ile uğraşmaktadır.hemen herkes bankalara borçlu yaşamaktadır.3-5 olan icra daireleri 10 larcanın üzerine çıkmış dava dosyaları odalara sığmaz olmuştur.toplumda herkes birbirine icra yoluyla adeta savaş açmış.binlerce insan icraya taahhüt vermenin hapis cezası ile cezalandırıldığını bilmediği için taahhütler vermiş aldığı cezadan dolayı evlerine kapanmış ev hapsi çekmektedirler.birde üstüne üstlük hiçbir dönemde uygulanmayan suçluları yakalamaya yönelik çalışmalar teknolojininde yardımıyla devreye sokulmuş tc kimlik numarası ile adeta insan avı başlatmışlardır.anayasada da belirtildiği gibi kimsenin borcundan dolayı özgürlüğü kısıtlanamaz ilkesi ile bağdaşmayan bu kanun ve uygulamalara top yekün karşı çıkıp verilen mücadeleyi biraz genişletip hep beraber bu çağdışı insanlık dışı kanun ve yasalara karşı çıkıp mücadeleyi hep beraber vermeliyiz.bugün nüfusun 10 da 1 i gerek çekten dolayı gerekse vermiş olduğu bir taahhütten dolayı özgürlüğünün kısıtlanması korkusuyla yaşamaya çalışmaktadır.bizlerin mücadele olarak yapmamız gereken meclisinde bu minvalde yapması gereken maddi suçlara yönelik verilen hapis cezalarına yönelik genel bir af düzenlemesinin yapılması.birçok alcaklıda hapis cezasına karşı çıkmakta borçtan dolayı hapis cezası uygulaması ile borcu ödeme ihtimali tamamen ortadan kalkmakta en önemlisi verilen hapis cezaları ile binlerce ailelerin dağılması çoluk çocuğun perişan olması devletin çağdışı kanunları ve uygulamaları ile yapılmakta insanlar mağdur edilmektedir.benim naçizane teklifim internetide kullanarak bu mücadeleyi sadece çek mağdurları olarak değil genele yayarak mali suçlardan hapis cezası almış veya alma ihtimali olanlarıda bu platformda toplayıp hep beraber gerçekten toplumun çok ihtiyacı olan MALİ SUÇLARA GENEL AF yönünde çalışmalıyız.çok şükür hiçbirimiz katil değiliz gerçek suçlu değiliz hırsız değiliz sadece talihsiziz.bir af çıkarsa şayet o rahatlama ile çeklerle ilgili mücadele daha sağlıklı olacaktır.bankaların sorumluluğunun arttırılıp teminat karşılğı çek uygulaması ile bu çağdışı yasadan inşaallah toplum olarak kurtulmuş olacağız.bugün banka sahipleri çek kanunu ile ilgili düzenlemeye karşı çıkmakta ilişkileri sayesinde değiştirilmesini engellemektedirler.bizler şayet güçlerimizi birleştirip topyekün MALİ SUÇLARLA İLGİLİ GENEL BİR AF için uğraşırsak muvaffak olabileceğimizi düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  92. Tüm yurtdışındaki mağdurlar adına teşekkür ederim sayın Basketçi, diliyorum hepimizin sıkıntıları en kısa zamanda tarih olur, özellikle Libya da hem mağdur hem mahsur kalanlar çok sıkıntıda olsa gerek, biz uzaktan ne halde olduklarını bilemiyoruz.

    Herkese saygılar, iyi geceler...

    YanıtlaSil
  93. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,

    HEPİZNİZE,YURT DIŞINDA ÇİLEÇEKEN ,CEZAEVİNDE OLUP ÖZGÜRLÜĞÜNÜ BEKLEYEN KADER ARKADAŞLARIMIZA,GÜNAYDIN .

    SN.HALİTHAMZA ARKADAŞIMIZ,SİTEDE RUMUZUNUZU İLK GÖRÜYORUM,EĞER DAHA ÖNCE SİTEDE YORUM YAZDIYSANIZ BAĞIŞLAYIN.

    YORUMUNUZDAKİLER BİZİM GERÇEKLERİMİZ.DOĞRU.YAZDIKLARINIZA KESİNLİKLE KATILIYORUM.ÖNERLERİNİZİ DESTEKLER NİTELİKTE BİRÇOK EYLEMLER YAPILDI.HALADA DEVAM EDİYOR.AMACIMIZ ADALETİ ADALETTEN ALMAK.

    EĞER HEMEN SİZİN YORUMUNUZ ALTINDA SN.EKİM2510 NUN YORUMUNU OKURSANIZ VE ORDA UYGULANMASI GEREKEN AMAN UYGULANMADIĞI İÇİN KAÇAK YADA C.EVLERİNDE YATAN BİRÇOK ARKADAŞIMIZ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM.

    BU ÜLKEDE İÇTİHADI OLMASINA RAMEN İÇTİHAD'DAN ,ERKEN İBRAZA BERAAT 'TEN HABERİ OLMAYAN HAKİMLER VARKEN,BERAAT ALMASI KESİN OLAN BİR DOSYANIN ŞİKAYETÇİNİN AVUKATI TARAFINDAN SÜMEN ALTI EDİLDİĞİ BİR HUKUKSUZLUK VE SAĞLAM BİR TEFECİ-BANKA-FACTORİNG LOBİSİ VARKEN İŞLERİMİZİN ÇOK ZOR OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİK.KARTAL DA BİR SN.HAKİM ERKEN İBRAZA BERAAT VERİRKEN ARKADAŞIMIZA,BU ÇEKLERİ NİYE ÖDEMEDİM ,SANA BERAAT VERİYORUM AMA BU ÇEKLERİ NASIL ÖDEYECEKSİN GİBİ SADECE ALACAKLININ HAKLARI SAVUNAN BİR SÖYLEMDE BULUNABİLMİŞTİR.

    ACI AMA GERÇEKTİR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  94. Cekmagduru10127 Nisan 2011 12:33

    Arkadaşlar bütün canlı yayın haber, tartışma programlarına mail atıyorum ama hiçbir şekilde gündeme gelmiyor ve okumuyorlar bile maili .Herkes kaçıyor, neden karar verecek mevkiiler 2007-2008 döneminde neden bukadar kişinin çekleri yazıldığını düşünmüyorlarmı? herkes şirketini kıtkanaat döndürmeye çalışırken küresel kriz vs. diye çöküş yaşandığını anlamak istemiyorlar çünkü güçlü şirketler ayakta Medya bile cevap vermiyor hani bağımsızlardı?

    YanıtlaSil
  95. CHP nin seçim beyannamesindeki reformların % 90 ı yargı reformlarıyla ilgili ( bizim ile ilgili birşey yok hayırlısı) AK PARTİ yargı reformları diyor.CHP yargı reformları diyor.bu iki parti klasik söylem olarak, O ona yargı sizin elinizde, öteki ona yok bizde değil sizin elinizde diye sataşmalarda bulunuyor.Peki bu yargı ikisin den birinin elinde ise neden ikiside ısrarla yargı reformu istiyor.Eğer bu yargı ikisinin elinde değilse kimin elinde.Hani merhum TURGUT ÖZAL bu kadar başbakanlık yaptım bu kadar cumhurbaşkanlığı yaptım bu ülkeyi kimin yönettiğini anlayamadım demişti yaa...Zenginlerin elinde desem, kardeşim devletten dahamı zenginler bunlar.Ben bi şey anlamadım valla kusura bakmayın.

    YanıtlaSil
  96. Ekrem M'ye (53) bir bankaya olan 13 bin 300 lira borcu yüzünden ilgili mahkeme tarafından 2 ay hapis cezası verildi.

    Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Ekrem M'yi arayan polis ekipleri, bir lokalde gözaltına aldı. Hakkındaki karar bildirilen Ekrem M, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini ve cezaevine gönderileceğini öğrenen Ekrem M, apış arasında gizlediği belirtilen ruhsatsız tabanca ile gittiği tuvalette kafasına bir el ateş etti.

    Ağır yaralanan ve Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ekrem M'nin hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

    Olayın ardından cumhuriyet savcısı Emniyet Müdürlüğüne gelerek incelemelerde bulundu. Ekrem M'yi gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götüren polislerin savcılıkça ifadelerinin alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

    YanıtlaSil
  97. Ekrem M'ye (53) bir bankaya olan 13 bin 300 lira borcu yüzünden ilgili mahkeme tarafından 2 ay hapis cezası verildi.

    Hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle Ekrem M'yi arayan polis ekipleri, bir lokalde gözaltına aldı. Hakkındaki karar bildirilen Ekrem M, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

    İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceğini ve cezaevine gönderileceğini öğrenen Ekrem M, apış arasında gizlediği belirtilen ruhsatsız tabanca ile gittiği tuvalette kafasına bir el ateş etti.

    Ağır yaralanan ve Tekirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Ekrem M'nin hayati tehlikesinin devam ettiği kaydedildi.

    Olayın ardından cumhuriyet savcısı Emniyet Müdürlüğüne gelerek incelemelerde bulundu. Ekrem M'yi gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götüren polislerin savcılıkça ifadelerinin alındığını ve olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

    YanıtlaSil
  98. Barışçı-Mersin27 Nisan 2011 16:45

    Sayın; Yargıtay Başkanım, Sayın Yargıtay Üyelerimiz, Sayın Hakimlerimiz ve Savcılarımız, Sayın; Avukatlarımız ve Barolarımız.

    Bizler; biz esnaflar ve iş verenler, gerek sizleri gerek; Sayın Başbakanımızdan ve gerekse, Sayın Bakanlarımızdan, Sayın Milletvekillerimize kadar, günlerdir aylardır ve hatta yıllardır, haklı olduğumuza inandığımız bu haklı davamızda, rahatsız eden; fakslar çeken, mektuplar gönderen, mailler gönderen, mesajlar gönderen insanlarız. Bizler; Devletimize vergi veren, yanlarındaki kişilere iş veren durumunda iken, muhtelif sebeplerden; hatalarımızdan ve ekonomik krizlerden dolayı, cezaevine giren; girme aşamasında olan, kaçak durumda olan insanlarız. Unutmayalım ki ; bizler borçlarımızı ödemek için uğraşırken bu içinden çıkılmaz durumlara düştük. Şimdilerde ise; öyle veya böyle; başarısızsan suçlusun konumundayız. Anlatmaya çalıştıklarımız hususunda ve bu yazımıza ek olarak sunduğumuz kararlar doğrultusunda; aşağıdaki hususların bize göre, tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir, düşüncesindeyiz.

    o 1-31.12.2008 tarihinden sonra, 3167 sayılı çek yasasının; TCK’nu ile uyumlu hale getirilmemesi hususunda, yasal boşluk çok açık ve net biçimde ortada iken, bu hususta; Sayın, Yargıtay 10.Ceza Dairemizin kararları var iken, birçok sayın Mahkememiz, aykırı kararlar vermektedirler. Bu anlam ve manada; bir an evvel, Sayın; YCGK’nun ivedi ve acilen, bir karar çıkarması gerektiğine inanıyoruz.

    o 2- ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA HER ÇEK YAPRAĞI İÇİN 600 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ UYGUN VE DOĞRUMUDUR? BİZE GÖRE; ADİL BİR UYGULAMA OLACAKSA, BANKALARA VERİLEN PARA CEZASI BİZLEREDE VERİLEBİLİR, DAHA FAZLASI DEĞİL. BU CEZADA; İDARİ PARA CEZASI OLMALIDIR.

    3- 5941 Sayılı yeni çek yasası ile taahhüt verilerek; geçici bir özgürlük kazanılmıştır ama, zaten her şeyini kaybetmiş olan bu insanlar, ellerinde olmayan imkanlardan dolayı, taahhütlerini yerine getiremeyerek, yeniden cezaevlerine döneceklerdir.

    o 4- Belki Sayın Yetkililerimiz bilmiyorlar ama; birçok Asliye Ceza Mahkemelerimiz farklı farklı kararlar vermekteler, (verilen taahhütleri, samimi bulmadıklarından kabul etmeme gibi, 5941 Sayılı yeni çek yasasının; lehe olan hükümlerini uygulamamak gibi…

    o Sayın; Yargıtay Başkanım, Sayın Yargıtay Üyelerimiz, Sayın Hakimlerimiz ve Savcılarımız, Sayın Avukatlarımız ve Barolarımız. Bizlerin durumunda olan; binlerce insan mağdur durumdadır. Bizler halen bugün; AİHM’ne dahi başvurmuş değiliz. Bizlere göre; biz artık diyoruz ki, haklı olduğumuz bu davamızda, bu haklı davamız öncelikle ve ivedilikle çözülmelidir ve hatta geç bile kalınmıştır diyoruz. Yukarıdan buraya kadar çok kısa ve öz anlatımla; sorunlarımızı dile getirmek anlamında, gereğinin yapılması dileğiyle ve saygılarımızla. 22.04.2011


    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İSTANBUL'DAN EKM2510 KARDEŞİMİZİN BANA GÖNDERDİĞİ 45 SAHİFELİK DOSYA, BİRAZ EVVEL KARGOYLA BANA GELDİ. ÜSTTE GÖRDÜĞÜNÜZ YAZIMIDA; ANA BAŞLIKLI YAZILARININ ALTINA EKLEYEREK, DAHA EVVEL BELİRTTİĞİM GİBİ; BARO, AKP,CHP, MHP, TİCARET VE SAN. ODASI, MUHASEBECİLER VE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI, GEREĞİNDE ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ VE İLGİLİ DİĞER YERLERE, FOTOKOPİLERİNİ ÇOĞALTARAK, YARINDAN İTİBAREN; BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE İLETECEĞİMİN BİLİNMESİNİ İSTERİM. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  99. Emeğinize, yüreğinize teşekkürler Sn. Barışçı Mersin.
    Allah sizden razı olsun.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  100. ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞIM BARIŞÇI MERSİN


    ÇABALARINDAN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM.


    BİR RİCAM OLACAK BU DOSYANIN BİR FOTOKOPİSİNİ

    CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA VERİRSEN DAHADA İSABETLİ OLACAĞI

    KANAATİNDEYİM


    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  101. Barışçı-Mersin27 Nisan 2011 18:49

    DEĞERLİ AYAYDIN KARDEŞİM; TANIDIK AVUKATLAR VAR ONLARIN VASITASIYLA GALİBA HALLEDERİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  102. Barışçı-Mersin27 Nisan 2011 18:51

    DEĞERLİ SÜRGÜN KARDEŞİM; HEP BERABER VE HEPİNİZİN KATKILARIYLA KAZANACAĞIZ. BEN DEĞİL BİZİMLE VE SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  103. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    HEPİNİZE HAYIRLI AKŞAMLAR.

    ÖZELLİKLE BUGÜNLERDE BİRÇOK ARKADAŞIMDAN "BİR HABER VARMI?SON DURUM NEDİR?UMUDUMUZ BİTTİMİ?ARTIK HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYOR? GİBİ ÖZELLİKLE MSNDEN SORULAR ALIYORUM.

    ŞU ANDAKİ GÖRÜNÜMÜMÜZ,İŞ BİTMİŞ HERKES KÖŞESİNE ÇEKİLMİŞ,YAPILACAKLARIDA BİRKAÇ ARKADAŞ VAR ONLAR NASIL OLSA YAPAR HAVASI HAKİM.

    ARKADAŞLAR DAHA HENÜZ HERŞEY BİTMİŞ DEĞİL.BU İŞİN NE SAATİ VAR NE AKŞAMI NE SABAHI ,HERAN HERŞEY OLABİLİR.BUNUN DIŞINDA DAHA ÖNEMLİ OLAN İŞİN YARGI KISMI.

    İNANIN YARGI ŞU ANDA -ÖZELLİKLE HAKİMLERİMİZ -ABONDONE VAZİYETTE.İSİM VERMİYECEĞİM;

    1 ARKADAŞIMIZIN GAZİANTEPTEKİ DOSYASI RED ALIYOR HEMEN ERTESİ GÜN CEVAP GELİYOR..OLAY ŞUBATTA OLUYOR.BUGÜN UYAPTAN MESAJ GELİYOR DOSYANIZ TEMYİZE YOLLANMIŞTIR DYE....

    GİNE BİR ARKADAŞIMIZ KARTALDA UYARLAMAYA RED GELİYOR SONRA ERKEN İBRAZDAN İTİRAZ EDİYOR.HAKİM SANA BERAAT VERİYORUM BU ÇEKLERİ NASIL VE NE ZAMAN ÖDEYECEKSİN DİYOR,

    ARKADAŞIMIZIN TAAHHÜTTEN UYARLAMA İSTEYECEĞİ DOSYASI KAYBOLUYOR,RED ALIYOR İNFAZ ÇIKIYOR,SONRA DOSYA ŞANS ESERİ KATİBİN ÇEKMECESİNDE ÇIKIYOR,DOSYADA ERKEN İBRAZ VAR.HEMEN SAVCIYA GİDİYOR NE SAVCI NE HAKİM ERKEN İBRAZDAN HABERLERİ VAR.RİCA EDİYOR EVRAKLARI GETİR TEKRAR BAKAYIM DİYOR.,

    ÖRNEKLERİ ÇOĞALTMAK MÜMKÜN.

    İŞTE BUNUN İÇİN DOSYA HAZIRLAYALIM YARGIYA ,CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA YOLLAYALIM ,YAPILAN HATALARI ,HUKUKSUZLUĞU GÖRSÜNLER DEMEK İÇİN.

    AMA BUGÜN DÜŞÜNDÜMKİ DAHA DA ETKİLİSİ HERKES BİREYSEL OLARAK BUNU YAPABİLSE OZAMAN DAHA DA SES GETİRİR.BENİM KİŞİSEL DÜŞÜNCEM.BU MESELA SİZDEKİ BİR DOSYA İÇTİHADA RAMEN BERAAT ALMASI GEREKTİĞİ HALDE RED ALDIYSA BUNU İÇTİHADINI DA EKLYEREK YOLLAYABİLİRSİNİZ.BU EMİN OLUN ÇOK ETKİLİ OLUR.

    AYRICA CHP NİN SEÇİM BİLDİRGESİNDE ,MHP NİN SEÇİM BİLDİRGESİNDE BİZİM ADIMIZ GEÇMİYOR.
    KENDİLERİNE ANLATACAĞIZ,EĞER ONLAR BİZİM ARKAMIZDA DEĞİLSE OZAMAN FARKLI BİR YOL İZLİYECEĞİZ.YETERKİ ADRES DOĞRU OLSUN.

    LÜTFEN BENİ BAĞIŞLAYIN,SİTEDE NE YAPMAK LAZIM YADA ŞUNU YAPALIM BUNU YAPALIM DİYE SORAN ARKADAŞLARA ÇOK NET CEVABIMDIR.YAPACAK ÇOK ŞEY VAR BUNUN KARŞILIĞINDA KAZANACAĞIMIZ KOCAMAN BİR ÖZGÜRLÜK.

    SN.İYİMAYA BİR TEK DOĞRU SÖZ SÖYLEMİŞTİR.AKCAN ARKADAŞIMIZIN EŞİNE BİR EYLEM SONRASI "NEOLACAK BİZİM HALİMİZ SORUSUNA?"BAKIN SİZ ONLA BUNLA UĞRAŞMAYIN BU 5941 SAYILI YASAYI İYİ KULLANIN BU YASA SİZİN İÇİN BİR AF NİTELİĞİNDEDİR.

    EVET ARKADAŞLAR HAKİKATEN BİRAF NİTELİĞİNDEDİR.

    ÇABAMIZ İÇTİHADLARIN İŞLER HALE GELMESİNİ SAĞLAMAKTIR.BÜTÜN AMACIMIZ BU OLMALIDIR.BELKİ BU YAPTIĞIMIZ EYLEMLER İÇERİSİNDE EN ETKŞLŞ VE ANLAMLISI OLACAKTIR.

    TAM ZAMANIDIR.

    KAFALRIMIZI DELİKLERDEN ÇIKARALIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  104. SN.BARIŞÇI MERSİN,

    YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜRLER.ELİNE SAĞLIK.

    ARKADAŞLAR BEN UĞRAŞMAM DİYENLER SN.BARIŞÇI'NIN DİLEKÇESİNİN İÇİNE KENDİ KARARLARINIDAN BİR TANESİNİ DEMİN AŞAĞIDA ANLATTIĞIM ŞEKİLDE ,EKİNE KOYARAK BAHSEDİLEN YERLERE YOLLASINLAR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  105. adam seçim bildirgesine koyarmı basketçi abi.mecliste gensoru verildimi,verildi.demekki chp ve mhp bu işi bitirecek

    YanıtlaSil
  106. akp bu işin bitmesini istemez.bu kesin.en azından bunu biliyoruz.yanlış yönlendirme olmasın lütfen

    YanıtlaSil
  107. KUSURA BAKMA MURAT KARDEŞİM

    ,BEN O ŞEKİLDE DÜŞÜNMEMİŞTİM.YANLIŞ YÖNLENDİRMEDEN KASTİN NEDİR ONU ANLAYAMADIM.OZAMAN NEYİN PEŞİNDEYİZ ANLAYAMDIM .YARGI DAMI YANLIŞ ADRES.?

    BANA YARDIMCI OLUN ÇÜNKÜ KAFAYI SIYIRMAK ÜZEREYİM .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  108. yargı doğru adres.ama chp nin veya mhp nin seçim bildirgesinde biz olamayız zaten.akp bunu kullanır.neticede akp haricinde kim olursa olsun bize çözüm abi.

    YanıtlaSil
  109. SEVGİLİ ARKADAŞIM ,YARGITAYIN İÇTİHADINDA ANLADIĞIM KADARIYLE HAMİL CİROSUNU İPTAL ETMİŞ VE YARGITAY KARARI BOZMUŞ.ÇEKİ SON OLARAK BANKADA YAZDIRAN KİŞİ TEK HAMİL DEĞİLDİR. ÇEK ARKASINDA CİROSU BULUNAN HER GERÇEK VE TÜZEL KİŞİ BİRER HAMİLDİR.YANLIŞSAM LUTFEN DÜZELTİN..

    YanıtlaSil
  110. ihtiyarBen_ihtiyar27 Nisan 2011 23:31

    ARKADAŞLAR ÖYLE BİR DERDİMİZ VAR Kİ ÇARE İÇİN HANGİ KAPIYI ÇALSAK AZDIR.....DOSTLARIM BİR KONUDA HEPİMİZ HEM FİKİR OLMAMIZ LAZIM İLK ÖNCE HİÇ BİRİMİZ DOLANDIRICI DEĞİLİZ SON KURUŞUMUZA KADAR İŞ YERİMİZİN AYAKTA KALMASINA HARCADIK HER ŞEYİMİZİ VERDİK AİLELERİMİZİ YAKIN AKRABALARIMIZI DA PERİŞAN ETTİK SADECE AYAKTA KALALIM DİYE SONUÇ NE OLDU HEPİMİZİN FARKLI HİKAYELERİ VAR ,ŞU ANDAN İTİBARENDE BİR ŞEYLERİ TARTIŞMAYA GEREK YOK TEK KONU ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İŞ BAŞA DÜŞTÜ HER KESİN GÖZÜ KÖR OLMUŞ BİRİ NİYE YAZDINIZ DİYOR ÖTEKİ HAPİS KALKARSA KİMSE ÇEKİNİ ÖDEMEZ DİYOR ÖBÜRÜ BEN DOKTORUM BU DERTTEN İNSANLAR ÖLÜR DİYOR AMA BAŞ HEKİM NE DERSE O OLUR DİYOR,E BİZ NE YAPACAĞIZ O ZAMAN CANIMIZI KURTARMAK İÇİN HER YERE SALDIRACAĞIZ İŞTE BAKIN ANY MAHKEMESİ 15_0 ALEYHİMİZE KARAR ALDI KENDİLERİ BİLE İNANMIYORLAR BU KARARA NERDEN DİYECEKSİNİZ BAŞLARININ BU KONUDA GÖRÜŞLERİ VAR YAZILI OLARAK KARŞI İMZA KOYDUĞU DOSYALAR VAR NE OLDUDAKARAR DEĞİŞTİ DEMEKKİ DEMOKRASİ YOK TEKNİK YÖNETİM VAR O HALDE SALDIRACAĞIZ ÇARE ARIYACAĞIZ KAMUOYUNU AYDINLATACAĞIZ ADLİ PARA CEZASI GERÇEKLERİNİ BÜTÜN ESNAFLARA ULAŞTIRMAMIZ LAZIM ÇEK MAĞDURLARINI BULACAĞIZ DAHA ÖNCE BİZE MECLİSTE DESTEK VEREN VEKİLLERİ ARAYIP SEÇİMLERDE YARDIM EDECEĞİZ CHP NİN VE MHP NİN SEÇİM KONUŞMALARINA GİRECEĞİZ SÖZ ALACAĞIZ BU MEYANDA YİN AK LI BAKANLARI SADECE BAKANLARI ARAYIP ISRARA DEVAM EDİCEĞİZ EKM 2510 HAZIRLADIĞI DOSYALARI ÇOĞALTIP GEREKLİ YERLERE ULAŞTIRACAĞIZ BUNA BENZE YÜZLERCE YAPILMASI GEREKEN İŞLER VAR BU KONUDA BU GÜNE KADAR YAZILARINI VARLIKLARINI GÖRDÜĞÜMÜZ BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZIN KENDİLERİ GİBİ MAĞDUR ARKADAŞLARINI YARI YOLDA BIRAKMAYIP TEKRAR GERİ DÖNÜP MÜCADELEYE DEVAM ETMELERİNİ RİCA EDİYORUM ÖLÜRSEK BERABER ÖLELİM AMA ŞEREFİMİZLE ÖLELİM BİR KÖŞEYE ÇEKİLİP ÖLÜMÜ BEKLEMEK BİZE YAKIŞMAZ BİZ NE ZORLUKLAR GÖRDÜK HALADA GÖRÜYORUZ HATIRLAYIN BİR KAÇ ÖNCESİNİ BİZİ NERELERE KOYAN VEKİLLERİ HATIRLAYIN ŞİMDİ SUSCAKMIYIZ HAYDİ ARKADAŞLAR HER KES KENDİNE GELSİN BİR DAHA SÖYLÜYORUM KİMSE PES ETMESİN GÜN DOĞMADAN NELER DOĞAR DAHA HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL AMA BİZ SUSARSAK HER ŞEY BİTER ÇÜNKÜ FERYAD EDERSEK BİR ŞEYLER OLUYOR BAKIN SUSTUK AZCIK İPİN UCUNU BIRAKTIK MUHALEFET BİLE BİZİ UNUTTU KİMSE BİNDİĞİ DALI KESMESİN KİMSE KİMSEDEN MEDED UMMASIN NASIL OLSA BİRİLERİ YAPIYOR DİYE SEYRETMESİN BİR KİŞİYSENİZ İKİ KİŞİ OLUMAYA ÇALIŞIN ÖZELLİKLE DOSYALARI YARGITAYDA OLANLAR RAHATLIĞI BIRAKIN SİZLERDE TOPUN AĞZINDASINIZ,ARKADAŞLAR BASKETÇİ EKM 2510 U DESTEKLEYELİM CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORLAR MAAŞLI MEMUR GİBİ EMEK SARFEDİYORLAR YAPILANLAR HEPİMİZ İÇİN LÜTFEN HER KES MÜCADELEDE BİRAZ DAHA AKTİF OLSUN NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BASKETÇİ EKM 2510 ÇOK İYİ BİLİYOR DOSTLAR HER KES KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİMİZ İÇİN MÜCADELE VERSİN SON NEFESİMİZİ VERİRKEN RAHAT VERSİN GERİDE AHI KALMASIN HİÇ BİR ŞEY YAPAMIYORSAK SİTEYE BİR KİŞİ KAZANDIRIN O GETİRDİĞİNİZ BİR KİŞİ DAHA GETİRİR HAYDİ ARKADAŞLAR CEZA EVİNDEKİ DOSTLARIN GERİDE KALANLARI BU MAYIS AYI ÇOK ÖNEMLİ BAKIN YAPACAĞIMIZ BASKI SES SÜPRİZLER GETİREBİLİR HER KES AMA HER KES LÜTFEN BİR GÖREV ÜSTLENİP ŞU BİZE YAPILAN HAKSIZLIKLARDAN KURTULALIM..ALLAH BÜYÜKTÜR.!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  111. Cemilosmanagaoglu28 Nisan 2011 11:41

    Bu yazımı okuyanlara sesleniyorum. Dediklerime kulak verilsin. İyi bir avukat savunucu ile haklılığı ortaya çıksın ben ve benim gibi 4 milyon mağdur özgürce hayat yaşamı sürdürsün.

    AÇIKLAMA

    04.08.1999 tarihli Beyoğlu 1.İcra Müdürlüğü 1999/2593.E dosyasından takibe alınan borçlu Vural ELEKTRONİK 10.903,00TL tutarlı 21 adet karşılıksız çekten ve 2.883,00Tl tutarlı 13.adet karşılıksız bonodan takibe alındı. Bu borçlardan takibe alınan Vural ELEKTRONİK Müdürü Cemil OSMANAĞAOĞLU borca mahsuben 3.110,00TL ödeme yaptı kalan borçları 7 eşit taksitte ödenecek şekilde taksitlendirdi. Bu işlem devam ettiği sırada aynı borç konusuna dayanarak Beyoğlu 9.Noterliği 20.12.1999 tarih 28883 yevmiye numaralı ihtar ile borç ödeme ihtarı çıkartan bu ihtara dayanaraktan Beyoğlu 4.İcra Müdürlüğü 2000/836.E dosyas işlemini hayat geçirten bu dosya aracılığıyla borçlu kefili Cemil OSMANAĞAOĞLU adına kayıtlı İst İli Ümraniye İlçesi Atatürk Mahallesi Çeşme Sokak Betmaz Apt No.18/10 numaralı konutu hazi edip Üsküdar 4.İcra Müdürlüğü 2000/1555.T sayılı dosyasından satan bu satış sonrasında Beyoğlu 1.İcra Müdürlüğü 1999/2593.E dosyasından talep açarak Borçlu Vural ELEKTRONİK borcu ödemiyor gerek borçlu gerekse borçlu kefili Cemil'in adına kayıtlı konut kaydına rastlanılmadı kararı çıkartan bu karara dayanarak Vural ELEKTRONİK'İN takipteki 13.786,00TL borcuna mukabil ödenen 3.110,00Tl + 17.000,00TL ev satışından elde edilen parayı kayıt dışı göstertip Vural ELEKTRONİK'İ 87.939,00TL borçlu göstertecek aciz vesikasını ele geçiren bu karara dayalı T.C.maliye bakanlığı kurumundan gümrük kdv parası tahsil eden vergi kaçıran sigorta şirketlerinden para tahsil eden sigorta fonundan para tahsil eden AEG-ELECTROLUX markalı beyaz eşya üreticisi A.B.ELECTROLUX şirketinin Türkiye kolu ELECTROLUX A.Ş. kurum genel Müdürü Nazım ÇINAR ve bu kanunsuz işlemleri hayata geçirten Av.Dönüş AYDIN bu işlerin yapılmasında katkı payı olup ortadaki dönen paraları aralarında bölüşüp yiyen Beyoğlu 1.İcra Hukuk Hakimi Ülker KAYA ve Beyoğlu 2.İcra Hukuk Hakimi Abdullah DOĞAN ve şuan başka suçlardan hapse konulan Yargıtay 12.Hukuk daire Başkanı Mustafa OZKAY ile birlikte hareket eden suçludan yana karar veren zalimlerin zalimi T.C.Adalet Bakanlığı kurumuna karşı açtığım Avrupa İnsan hakları Mahkemesi 2.daire 2005/29189.E dosyasına bakabilecek savunucu iyi bir avukatım olursa bana böyle bir avukat tutar iseniz sayemde 5 milyon mağdur Türk te kurtulmuş olacaktır. Lehime çıkacak kararı emsal göstertecek mağdur Türkler hak sahibi olmuş olacaktır.
    Yardımcı olursanız sevinirim. saygılarımla 28.04.2011
    Cemil OSMANAĞAOĞLU

    YanıtlaSil
  112. AKP, herhalde bu tv deki muhteşem yüzyıl dan çok etkilendi.50-100 milyar dolarlık projeden bahsetmeye başladı.Osmanlının yükseliş dönemi gibi görmeye başladı Türkiyeyi galiba.Doğuda kış olduğu zaman binlerce köy yolunun kapandığını bilmiyolar galiba.bu kadar kaynağı sağlayacak projeleri vardır herhalde.(nasıl olsa halkın sırtına bineriz gibi)böyle bir parayı iç piyasaya pompalasalar ve yatırım yapsalar o zaman ben buna proje derdim.Bu proje AKP NİN bitişidir.bu halkı artık daha fazla kandıramazlar.bu proje ile oy alınmaz.Adam dişine kanal tedavisi yaptıramıyo,bunlar süveyş kanalından büyük 50 km kanal yapıyo.millet selsefil perişan olmuş bunlarsa neyin peşinde.Az kaldı arkadaşlar bu iktidarın gitmesine 45 gün kaldı........

    YanıtlaSil
  113. Amin,tek umudumuz ve temennimiz bu iktidarın gitmesidir.

    YanıtlaSil
  114. ben bu arada size birşey sormak istiyorum.

    şimdi bana savcılıktan ödeme emri gönderdiler. 3 taksitte ödemem için.

    ben bu konuda ne yapmalıyım..ödeyemezsem anladığım kadarıyla ceza çıkacak..

    Ne yapmam lazım bana yardımcı olurmusunuz?
    MSN den de ulaşamıyorum size..

    YanıtlaSil
  115. sn yetkin 7 gün içinde savcılığa gidip benim böyle bir borcum yoktur ben borcumu ödedim diye yargıtaya gönderilmek üzere bir dilekçe ver.dilekçe kayıt no.sunuda al.birkaç sene kazanırsın o sıradada borcunu ödersin İNŞAAALLAH.

    YanıtlaSil
  116. Siz ÜNİVERSİTELİ olsanız,karşınızdaki anamuhalefet partisi,öğrencilere kardeşlerim bizim i ktidarımızda bundan sonra askerliğinizi yaz tatilinde yapacaksınız...........SİZ BEDELLİ ASKERLİK bekleyen 300.000 kişiden biri olsanız, kardeşlerim bizim iktidarımızda bir kereye mahsus bedelli askerlik yaptıracağız.............SİZ yakın zamanda askere gidecek olsanız,kardeşlerim 15 ay olan askerliği 9 aya sonrada 6 aya indireceğiz.............SİZ FAKİR VE YOKSUL OLSANIZ EKMEĞE MUHTAÇ, kardeşlerim bizim iktidarımızda her yoksul aileye 600 tl yardım yapacağız..........SİZ ÇEK MAĞDURU OLSANIZ,kardeşlerim artık bu ÇEKE HAPİS YASASINI kaldıracağız............SİZ ALEVİ CAMİASINDAN olsanız sizin gibi düşünen inandığınınız birinin iktadar olsasını istermisiniz....................ŞİMDİ BEN SİZE SORUYORUM BU KADAR AVANTAJLAR İLE SEÇİME GİREN BİR PARTİ NE KADAR OY ALIR.ZATEN CHP nin hazırda % 28 oyu var,bir de yukarıda saydığım ve de sayamadığım kesimler den oy aldığı düşünün...

    YanıtlaSil
  117. ARTIK MORELLERİMİZİ YÜKSEK TUTALIM ARKADAŞLAR AZ KALDI..............

    YanıtlaSil
  118. Kesinlikle haklısın Sy.Manidar arkadaşım.Ama bunlarda öyle oyunlar varki umalımda sandık oyunları yapmasınlar.

    YanıtlaSil
  119. Kesinlikle az kaldı canı yürekten inanıyorum az kaldığına.

    YanıtlaSil
  120. SAYIN MANİDAR
    TEMENNİLERİNİZE YÜREKTEN KATILIYORUM
    BENİM DİLEGİMDE BU HÜKÜMETİN GİTMESİDİR
    ANCAK DİLEK VE TEMENNİLERLE BU HÜKÜMETİN GİDECEGİ YOK
    GERÇEKÇİ OLMAK LAZIM.
    EN AZ YÜZDE KIRKIN ÜZERİNDE BİR OYLA GELİRLER
    ANKETLERDE DAHA YÜKSEK ÇIKIYOR.
    GELDE AZİZ NESİNE HAK VERME.
    YANİ
    CHP DE MHP DE İKTİDARA GELEMEZ.
    BENİM UMUDUM AHİM DEN GELECEK TAZMİNATLAR
    NE KADAR ÇOK ARKADAŞIMIZ AHİME GİDERSE NE KADAR ÇOK TAZMİNAT ÇIKARSA CEZA ÇIKARSA ANCAK OZAMAN BİŞEYLER OLUR.
    BENCE DIŞINDA ÇOK FAZLA Bİ UMUT YOK.
    YAPACAGIMIZ TEK ŞEY DOSYALARIMIZI İYİ TAKİP EDİP UYARLAMALARI YAPIP TEMYİZLERİ YAPMAK. DOSYALARIMIZI İYİ TAKİP ETMEK
    YAKALAMASI ÇIKAN ARKADAŞLARDA YAKALANMAMAK İÇİN BİRAZ DAHA DİKKATLİ OLSUNLAR.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  121. Sevgili AHMET kardeş biz yapmamız gerekenleri zaten yapıyoruz.ALLAH uzun ömür verirse göreceksin.AKP asla ve asla % 40 alamaz.12 haziran gecesi bana tşk.edececeksin.haklıymışsın diyeceksin.CHP YUKARIDA YAZMIŞ OLDUĞUM KESİMLERDEN ÇOK OY ALACAK.BENİMKİ TEMENLİ DEĞİL KESİNLİKLE GERÇEK.Halkımız AKP ye güvenseydi son belediye seçimlerinde % 38 vermezdi.ki en çok oyu belediye seçimlerin de alıyolar... CHP HERKESİ ŞAŞIRTACAK Bİ OY ALACAK.benim sıkıntım MHP ne kadar oy alacak.BEN CHP nin tek başına iktidar olacağını düşünmüyorum.o yüzden MHP de iyi oy alırsa KOALİSYON OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  122. CHP HERKESİ ŞAŞIRTACAK.AKP Yİ BİLE.PATLAMA BEKLİYORUM

    YanıtlaSil
  123. Merhaba:

    Durum kotu ama her olayin cozumu sadece olaylari dogru cozumlemekle olur:

    1) ABD'de belli miktardan fazla ceki odememek ve tekrari hapisle cezalandirilir, ustelik cezalar daha agir
    2) Ingiltere kanunlarina gore 2 den fazla odenmemis ve 100 sterlinden fazla cekler karsi tarafin sikayetiyle hapisle sonuclanir
    3) Brazilyada cek odememek hapis gerektiren bir suc
    4) Dubaide 40 yila kadar cekten ceza alip yatan kisiler var
    5) Hindistan, Endonezya ve Malezyada karsiliksiz cek vermek hapislik suc
    6) Bazi Avrupa ulekelrinde uc adetten fazla yuksek meblali cek vermek dolandiriciliga giriyor (niyeti iyide olsa kotude olsa) vbe hapisle cezalandiriliyor

    Yani AIHM'ye gidilsin bu is biter diyen arkadaslar yaniliyor. Yurtdisindan arkadaslarim vasitasiyla farkli avukatlarla gorustum. Oratk gorus ilk cek de ceza cikmamali am aikinci ve ucunce cek (habitual behaviour) yani aliskanlik davranisi olarak tanimlanir ve hapis cezasi gerektirir diyor. Sonucta ceki veren kisi hesabinda o miktyarda para bulundurmasi gerektiginin bilincinde, dolayisyla risk alarak karsiliksiz cek vermistir, risk gerceklesincede ceki odeyememistir. Bu bir ticari risktir ve sonucuna katlanmalidir diyor.

    Evet herkesin cani burnunda ama ne dersiniz bu konuyu bence tartisalim. AIHM de iyi karar cikacaginin garantisi yok. Yargitay 10. ceza Dairesi Baskani zaten bu olaya negatif bakiyor ve kasit arayamayiz diye beyanet veriyor. Yani yargidan gercekten umit varmi? Bu konuya arkadaslar gercekci ve duygusal olmayan yanitlar verirse mutesekkir olurum

    YanıtlaSil
  124. SEVGİLİ MANİDAR KARDEŞİM
    YÜCE ALLAHDAN DİLEGİM SENİN HAKLI ÇIKMAN DUALARIM BU YÖNDE
    DİYELİMKİ SEN 13 HAZİRAN SABAHI SEN HAKLI ÇIKTIN
    CHP MHP KOALİSYONU İLE HÜKÜMET KURULDU
    ÇEKE VERİLEN ADLİ PARA CEZASINI KALDIRACAKLARMI? BU YÖNDE SÖZ VERDİLERMİ?
    BEN DUYMADIM
    DUYAN BİLEN ARKADAŞIMIZ VARSA BURAYA YAZSIN.
    SİTEDE ÖYLE BİR HAVA YARATILIYORKİ SANKİ CHP YADA MHP HÜKÜMET OLURSALAR BU KONU ÇÖZÜLECEK ADLİ PARA CEZALARI KALKACAK GİBİ BİR HAVA ESMEYE BAŞLADI. BUDA BİZİ REHAVETE DÜŞÜRDÜ SANKİ.
    ARKADAŞLAR
    ÖNCÜLÜK YAPAN ARKADAŞLARIMIZIN TALİMATLARINA UYALIM
    MÜCADELEYİ GEVŞETMEYELİM
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  125. gerçek magdur28 Nisan 2011 19:50

    sayın ahmet
    kim gelirse gelsin factoring ve banka lobilerini aşamaz
    çeke krediyi unutun gibi tehditler varken
    hangi hükümet olursa olsun sonuç degişmez
    gerçek magdur

    YanıtlaSil
  126. CHP NİN OYU BELLİ
    BÖYLE BİR LİDERLE KEMİKLEŞMİŞ YÜZDE YİRMİYİ KORURSA BU BÜYÜK BAŞARIDIR.
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  127. arkadaşlar nasıl böyle söyleyebiliyorsunuz. herkesin, bizlerin, bankaların, factoringçilerin de görebileceği şekilde çek yasasını anayasa mahkemesine taşıdılar. onlarca önergeyi tüm insanların gözleri önünde mecliste verdiler. daha ne yapmaları gerekiyor. unutmayın her olasılık 0 dan büyüktür. akp 9 senedir iktidarda bize yaptıkları ortada. kimse kimsete rehavete kapıl mücadeleyi bırak demiyor. ama oylar akp dışına, o kesin. ben bizzat onlarca akp üst düzey yöneticisiyle görüştüm ve hep terslendim. 9 senelik iktidar ve tüm kurumlardan şikayet ediyor. sanki yasama ve yürütme muhalefetin elindeymiş gibi. yenilerini denemek tek şansımız.

    YanıtlaSil
  128. Bıkkınmadur28 Nisan 2011 20:37

    Arkadaşlar biraz okursanız o kadar ümitsiz olmazsınız ekteki linki ve daimi yazılarını hep okuyun bence tavsiyemdir : http://www.yenicaggazetesi.com.tr/yg/yazargoster.php?haber=18010 heralde bu yazıyı hepiniz atladınızki hala oy konusunda karamsarsınız...

    YanıtlaSil
  129. ihtiyarBen_ihtiyar28 Nisan 2011 21:10

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR KONU SİYASET DEĞİL KONU BİZİZ BİZİM ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ BURDA HER KES GERÇEKÇİ OLACAK AK PARTİYE HEPİMİZ YALVARDIK EVET YALVARDIK SADECE DÜŞÜRÜLDÜĞÜMÜZ BU DURUMDAN KURTULMAMIZ İÇİN DİKKAT EDİN DÜŞÜRÜLDÜĞÜMÜZ BU DURUM DİYORUM DÜŞTÜĞÜMÜZ DEĞİL HÜKÜMETİN UYGULADIĞI EKONOMİK POLİTİKAYI AŞAMAYAN ARKADAŞLAR HEP BERABER BATTIK ŞİMDİ BİZİ MAHVEDENLERE YALVARDIK NE OLUR BİZİ CANLI CANLI MEZARA KOYMAYIN DİYE NE OLDU KAPILARDAN KOVULDUK KİMLER KOVDU AYAKLARI YERDEN KESİLMİŞ KENDİLERİNİ BİR B...K HALİNE GETİRMİŞ MAZİLERİ BELLİ GEÇMİŞLERİ BELLİ İNSANLAR NE ÇEŞİT OLURSA OLSUN BİZDE ONLARDA İNSAN BU KADAR ZULÜM BU KADAR İŞ KENCE YETER BAŞBAKAN KILIÇDAROĞLUNA BİZ ANNELERE HÜRMET EDERİZ ANNELERE SAYGILIYIZ DİYOR AMA BENİM ANNEM SEKSEN YAŞINDA HER GÜN HÜNGÜR HÜNGÜR AĞLIYOR HER NAMAZININ SONUNDA RABBİNE YALVARIYOR BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER BİZDEN BETER OLSUN DİYE KARDEŞLERİM RABBİMİN ADALETİ ÇOK BÜYÜKTÜR BU DÜNYADA HER ŞEY İNSANLARA BU DÜNYA BİR SINAV DÜNYASI SEYREDECEĞİZ HEP BERABER GÖRECEĞİZ..ARKADAŞLAR BİZİM İÇİN MECLİSTE MÜCADELE EDEN PARTİLER BELLİ ONLAR BİZE ÇOK ŞEY YAPTILAR ŞİMDİ BİZ ONLARA NE YAPIYORUZ ONLAR İÇİN NE YAPIYORUZ ARIYORMUYUZ HATIRLARINI SORUYORMUYUZ BİZİM KENDİMİZE FAYDASI KALMADI ŞURDA BİR İKİ KİŞİ KALINDI LAF OLSUN MUHABBETİ YAPIYORUZ KUSURA BAKMAYIN AMACIM KİMSYE SAYGISIZLIK YAPMAK DEĞİL KİMSEYİ KIRMAK DEĞİL AMA GERÇEKLER BUNLAR YARIN SEÇİM BİTTİĞİNDE BU PARTİLER YİNE MECLİSTE OLACAK HATTA DAHA GÜÇLENMİŞ OLARAK OLACAKLAR O ZAMAN NE YAPACAĞIZ BİR ŞEY İSTEMEYE YÜZÜMÜZMÜ OLACAK ACABA DOSTLARIM KİMSE ÖN YARGILI OLMASIN BEN DAHİL AMA HER GÜN HABERLER SAĞIM SOLUM VE YAŞIM İTİBARİ İLE BİR ŞEYLERİ HİSSEDİYORUM BU AÇIDAN BİZİM İÇİN MÜCADELE VEREN BİZİM ADIMIZI AĞZINA ALAN O SAYGIDEĞER VEKİLLER İÇİN BİZDE BİR ŞEY YAPMAMIZ LAZI SONU NE OLURSA OLSUN SONRA BURDA NEYİ TARTIŞIYORUZ BAŞBAKAN KENDİ AĞZIYLA DEMEDİMİ ÖDEYEMİYCEĞİNİZ ÇEKİ NİYE YAZDINIZ DİYE BİZDE KENDİSİNE CEVAP VERELİM SİZDE YÖNETEMİCEĞİNİZ BİR ÜLKEYE NEDEN BAŞBAKAN OLDUNUZ YAZIK DEĞİLMİ BİZE AİLELERİMİZ GÜNAH DEYİLMİ ÇOCUKLARIMIZA ÇECUKLARIMIZIN NE SUÇU VARDI TİCARET YAPMAKTAN İŞ VERMEKTEN ÜRETİM YAPMAKTAN BAŞKA NE SUÇUMUZ VARDI BİZDE HER KES GİBİ TEFECİ PETROL KAÇAKÇISI OLSAK PARA KAZANSAYDIK BİZE BEYEFENDİ DİYECEKTİNİZ ŞİMDİ BİZE DOLANDIRICI DİYORSUNUZ BEYLER BEN PATENT SAHİBİ BİR ESNAFIM ÜLKEMDE ENERJİ TASARRUFU YAPAN BİR MAMULÜN ÜRETİCİSİYİM BİZ BU MALZEMEYİ ÜLKEMİZE YAYMAK HEM BİZ HEM ÜLKEMİZ KAZANSIN DİYE MÜCADELE EDEKEN BU DURUMA DÜŞTÜK AMA HIRSIZLAR SOYGUNCULAR FIRSATÇILAR ÇUVAL ÇUVAL PARA KAZANIRKEN BİLMEM NERENİN KONTERAJANINDAN HACCA GİDERKEN BİZ BURDA HEPİMİZ KABİR AZABI ÇEKİYORUZ BİZ KENDİMİZİ NE OLDUĞUNU BİLİYORUZ SON KURUŞUMUZA KADAR BATMAMAK İÇİN HARCADIK SONRADA GÖSTERMELİK BİR KANUNLA YOK BORCUN ŞUKADARINI ÖDE SONRA ŞUKADARINI ÖDEDE KURTUL A VİCDANSIZLAR NERDEN BULCAM BU PARAYI BEN MİLLETİMİ DOLANDIRDIM CEBİMDE PARA OLSUN AÇIM BEN AÇIM HER ŞEYİMİ KAYBETTİM BİR CANIM KALDI ONU SİZLER ALAMIYACAKSINIZ ONU ANCAK RABBİM ALIR NE YAPARSANIZ YAPIN ÇARE YOK AMA OYUM NEREYE BENİM GİBİ MAĞDURLARIN OYU NEREYE GİTMİŞ 13 HAZİRANDA GÖRECEKSİNİZ O ZAMAN ARKASINA SAKLANDIĞINIZ DAĞIN ADALETİNİN NE OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ HER ŞEREFLİ ARLI GERÇEKTEN BATIRILMIŞ MAHFOLMUŞ İNSANLAR EĞER BİR ŞEYLERİN FARKINDAYSALAR BENİM GİBİ DÜŞÜNÜRLER ZANNEDİYORUM TEKRAR HER KESTEN ÖZÜR DİLERİM TAMAMEN DUYGULARIMLA YAZDIM BEN ESNAFIM SİYASET BENİM İŞİM DEĞİL AMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN BİR AY BOYUNCA GÖREVİM......HER KESE SAYGILARIMI SUNARIM RABBİM ADINI SADECE ONA İNANDIĞI İÇİN ONUN KULU OLDUĞU İÇİN ANANLARIN YANINDA OLSUN.

    YanıtlaSil
  130. SN.ihtiyarBen_ihtiyar;

    söylediklerinize aynen katılıyorum .bunun üzerine yorum yapamamki...

    ama şunu çok iyi biliyorumki ,gün olur devran döner,

    aslında nasıl sıkıştıklarının onlarda balgibi farkında

    saygılarımla

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  131. ARKADAŞLAR,
    200 TL.CIVARINDA PARA ÖDEYEREK ALACAĞINIZ E-İMZA YERİNE,
    AYNI İŞLEVİ GÖREN VE AYLIK 5. TL KARŞILIĞI MOBİL İMZA ALABİLİRSİNİZ.
    GEREKLİ OLAN TEK ŞEY ADINIZA KAYITLI BİR AVEA VEYA TURKCELL NUMARAYA SAHİP OLMANIZ.
    EN YAKIN AVEA VEYA TURKCELL İLETİŞİM MERKEZİNE GİDİP MÜRACAT EDİN.5-6 GÜN SONRA MOBİL İMZANIZ AKTİF HALE GELİYOR.

    YanıtlaSil
  132. SN METİNERMERİÇ MOBİL İMZAYLA GEREKÇELİ KARAR KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKİ GÖREBİLİYORMUSUNUZ SİZE MSN ADRESİMİ VERİYORUM EKLERMİSİNİZ volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  133. arkadaşlar herkese merhaba. bir kaç gündür yoktum, yorumları toplu okudum. sevindiğim konu genel olarak hepimiz durumun farkındayız. bazı arkadaşların söylediği gibi mevzu siyasal bir mevzu değil. tamamen ekonomik bir mevzu. geçen hafta uzun uzun yazmıştım ancak hatırlatma yapayım. bankalar ve faktoringler 5941 öncesi çok açık akp'ye bildirdiler. eğer hapis yoksa çeke para yok dediler.

    bu bağlamda akp bu birliğin karşısına çıkamıyor. piyasalar tamamen başlarına yıkılacağı için bu riski alamıyorlar. türk ekonomisi büyüyor yalanının altında milyarlarca dolar yabancı sıcak para ve kredi var. bunları bankalar ve finans kuruluşları yoluyla türkiye'ye giriyor ve çıkıyor. akp de bu riski asla ve asla alamaz. inanın seçimdeki 3% 5% hatta 10% oydan bile daha önemli iktidar için bu paranın türkiye'de kalması. para kaçarsa türkiye 2000 krizini arar hale gelir. rahmetli ecevit zamanındaki sıkıntı bunun yanında şenlik gibi kalır.

    Şimdi mantıklı olursak akp birinci parti çıkacaktır, bence bu kesin. Ancak bir kanun çıkarmanın matematiği şudur. Oylamaya katılan milletvekillerinin salt çoğunlu yani yarısından bir fazlası kanuna olur verirse kanun çıkar. Yani 550 vekilin tamamı bile katılsa oturuma bize 276 oy yeter. Meclisin bugün itibarıyla durumuna bakarsak:

    AKP : 336
    CHP : 97
    MHP : 69
    BDP : 20
    BAĞ : 12
    DSP : 6
    BOŞ : 10

    Bu sayılarla MHP+CHP+BDP+BAĞIMSIZLAR yanımızda olursa 198 ediyoruz. Sıfır fireyle bile çok uzaktayız sayıdan. Bu sayının 276 olması için CHP + MHP + BDP + BAĞIMSIZLAR VS.VS.VS.
    hepsi bir araya gelmeli ve oylarını da yükseltmeli.

    Bence AİHM yolu ve YARGITAY yolu her zaman zorlanmalı, bu apayrı bir konu. Bu konuyu hiç bir zaman unutmadan çalışalım. Ancak diyorum ki buradan herkese seçime çok az kaldı. Arkadaşlar cidden nasıl aylardır, senelerdir vekil, hukuk, yargıç vs.vs.vs. demeden yılmadan bıkmadan aradıysak herkesi, bugünden itibaren seçime kadar canımızı dişimize takalım her bir oy için tanıdık tanımadık eş dost akraba vs. herkese yalvaralım, dert anlatalım, gerçekleri gösterelim.

    Eğer 12 Haziran'ı bu hedefle başarıyla atlatırsak, CHP,MHP,BDP ve bağımsızlar 270 civarını bulursa AKP de 270 leri geçemezse o zaman çalışmamızı bu partilerin üstüne yoğunlaştırıp hedefe ulaşabiliriz.

    Son gelişmelerden sonra siteye girmeyen arkadaşlara, çevremize herkese ulaşalım. Son 45 günü iyi değerlendirelim. AKP yi iktidardan indiremesek de oyunu eğer 35-38% civarında tutabilirsek bu işde tekrar umut doğar. Şu anda bile AKP karşısındaki sandalye sayısı hemen hemen 200. Bu seçimde AKP doğudan güneydoğudan bir önceki seçim kadar oy alamayacak, bu kesin. BDP elini güçlendiriyor. Gerisi de bize kalmış, herkese ama herkese ulaşalım arkadaşlar. Çok zor değil. Düşünün bir gerçekten sayımız 1-1.5 milyonsa hepimiz 5 kişinin oyunu etkilesek 5-7.5 milyon oy eder. Bu bile başlı başına yeter.

    Ben 1milyon falan olduğumuzu sanmıyorum ama eğer gerekirse kapı kapı dolaşırsak, eş dost akraba demeden bu adamların gerçek yüzünü anlatırsak bir şeyler olabilir. Mahalle kültürü komşusu vs. olanlar çekinmesin, her yerde herkesle konuşsun. 12 Haziran'a kadar 45 gün süremiz var. Eğer bu sayıları 13 haziran sabahı bulursak, iktidar AKP de olsa bu iş için ışık doğar arkadaşlar. CHP zaten hep destek verdi, MHP de destek verdiğini söyledi, bağımsızlar ve BDP de ulaşılamayacak, ikna edilemeyecek yerler değil.

    Bundan sonra hedefimiz 13 Haziran olsun, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  134. Kılıçdaroğlu yüzde 35 alırsa şaşırmayın!

    Mübalağa etmiyorum Kemal Kılıçdaroğlu’nun müthiş bir rüzgârı var.
    Kılıçdaroğlu eğer referandum sürecinde Tunceli meydanında ettiği PKK’ya af sözü benzeri yeni bir gaf yapmazsa, emin olun büyük bir sürpriz yapacak.
    Sakın bana anketler tersini gösteriyor demeyin!
    Yayınlanan anketleri iki şekilde okumak gerekiyor.
    Birincisi tamamına yakını yapay yani masa başıdır ve yönlendirme amaçlıdır.
    İkinci husus ise insanların korkudan kendilerini gizlemeleridir!
    Olmaz demeyin oluyor, yani toplumun bilinç altında müthiş bir ürkeklik var ve kendini ifade etmeye bile çekiniyor.
    İşte size canlı bir örnek:
    Herkesin yaptığı gibi bendeniz de bindiğim taksi şöförüne siyasi havayı sordum.
    Dikiz aynasından bana bakan şoför soruma soruyla karşılık vererek şöyle bir diyaloga girdik:
    - “Siz TGRT’den misiniz?
    -On küsur sene oradaydım ama şimdi orada değilim.
    -Ben de epey bir zamandır gece çalışıyorum. Bu zaman zarfında gazete okuyamıyor, televizyon seyredemiyorum.
    -Siyasi havayı sormuştum, AKP hâlâ revaçta mı?
    -Şeyyyy... Öyle diyorlar!
    -Hâlâ mı AKP diyorlar?
    -Pardon beyefendi siz TGRT’de çalıştınız AKP’li değil misiniz?
    -Allah korusun!
    -Öyle desene ağbi yaaaaa... Ne yalan söyliyeyim plakamı alırlar, başımıza dert açarlar diye korkuyoruz... Ahhh ağabey bu AKP var ya bu AKP?
    -Evet...
    -Benim gül gibi işimi elimden aldı, iflas ettim, yuvamı yıktı... Sana yemin ediyorum herkes burnundan soluyor ama korkusundan rengini belli edemiyor ama şunu iyi bil gazeteci ağabey; AKP sandığa gömülecek!
    Evet sadece bu fotoğraf bile anketlerin neden yanıltıcı olduğunu gözler önüne seriyor ki hatırlayın 1989 seçimlerinde de Bedrettin Dalan anketlerde yüzde 60 görünürken seçimi
    kaybetmişti.
    Gelelim somut gözlemlerime:
    AKP’nin en güçlü olduğu bölgeler İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu idi.
    İlk verilere göre AKP Güneydoğu’da zorda, keza Karadeniz’de de erozyon içinde!
    İşte size bir Karadenizli olarak yaptığım gözlemler sonrasındaki raporum:
    Uçtan başlayalım:
    Artvin’in iki mebusundan biri banko CHP, ikincisi ortada.
    Rize’nin üç mebusundan biri ilk kez kesin CHP’de.
    Trabzon’da bir olan CHP’nin ikisi
    garanti.
    Giresun’da bir olan CHP’nin ikisi
    garanti.
    Ordu’da bir olan CHP’de ikisi banko, üçüncü zorlanıyor.
    Samsun’da iki olan CHP üç banko, dört hedefleniyor.
    Milletvekili sayısı iki olan Sinop’ta CHP’nin bir banko ikinci bile çıkabilir.
    Bir olan Zonguldak’da da iki
    bankodur.
    Tekrar ediyorum; aktardıklarım asla temenni değil, bölgenin nabzını çok iyi tutan kanaat önderleri ile görüşmelerim ve araştırma sonuçlarının yansımalarıdır.
    Görüldüğü gibi CHP zafiyet içinde olduğu Karadeniz’de bile tabir yerinde ise şahlanmıştır ki Samsun ve Zonguldak mitingleri bunun net göstergesidir.
    Karadeniz böyle ise siz Marmara,Trakya, Ege, Akdeniz ve metropolleri göz önüne getirin.
    Altını çizerek yazıyorum; CHP yüzde 35’lere erişirse kimse şaşırmasın!
    Peki bunun anlamı ne midir?
    AKP’nin alaşağı olmasıdır!

    YanıtlaSil
  135. bu ÜSTTEKİ YAZI YENİÇAĞ YAZARI SEBAHATTİN ÖNKİBARA AİTTİR

    YanıtlaSil
  136. sayın volkan,
    mobil imza e-imzanın aynısı ,
    uyapta kayıtlı olan her belgeyi görürsünüz,
    ancak eski dosyalarda çekler genellikle görülmüyor
    sizi ekliyorum

    YanıtlaSil
  137. SERKAN BEY ,

    MSN 'E GEÇERMİSİNİZ?

    LÜTFEN

    SAYGILAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  138. ihtiyarBen_ihtiyar29 Nisan 2011 00:23

    ARKADAŞLAR İŞİMİZ SİYASET DEĞİL AMA CANIMIZIN DERDİNE DÜŞTÜK BU AÇIDAN SAVAŞ VERDİĞİMİZDEN DOLAYI BEŞ ON KADAR ERMENİ VE MUSEVİ FAKTORİNG SAHİBİNE BİR KAÇ BANKAYA VE ÖZELLİKLE KENDİ TARAFLARININ BASKISIYLA ÇEKTE HAPİ DÜŞMEDİ BİZLER KENDİ ÜLKEMİZDE ZULÜM GÖRÜYORUZ BU KADAR BASİT BİR KONU ŞİMDİ GENEL DURUMA BAKARSANIZ ZATEN İKTİDAR OLMANIN TEZ AVANTAJLARI DA VARDIR MEMNUN OLMAYAN BİZLER GİBİ MİLYONLARCA İNSANLAR VAR ALLAH BUNLARI BİRDE HATA YAPTIRIYOR YAVAŞ YAVAŞ ERİYORLAR SON GÜNLERDEKİ TARTIŞMALAR ORTADAKİ MHP LİLERİ YUVALARINA GERİ ÇEVİRDİ ÜNÜVERSİTE SINAVLARINDA AİLELER O ÇOCUKLARI KOLAY HAZIRLAMADI DERSHANELERE GÖNDERDİLER PARA ÖDEDİLER AÇ KALDILAR BU SIKINTIDA YETİŞTİRDİKLERİ EVLATLARI HAKSIZLIĞA UĞRAYINCA BU VELİLER SİZCE BU SAATTEN SONRA KİME OY VERİR BİZ VE AİLELRİMİZ KİME OY VERİR SİZLERİN GÜZELCE ANLATTIKLARINIZ KİME OY VERİRİ ARKADAŞLAR BİZLER ÇANAKKALE GÖRMÜŞ DEDELERİN TORUNLARIYIZ İNATÇIYIZ KAFAYA TAKARSAK NELER YAPABİLECEĞİMİZİ HEPİMİZ BİLİYORUZ BİRDE ARTIK HER KES GERÇEKÇİ OLSUN CHP NİN VE MHP NİN DURUMU ORTADA BU İŞLERDE BİR HİLE OLMASSA DAHADA GÜÇLÜ GELECEKLER BİZLER ARTIK BİRAZ ESKİSİ GİBİ SALDIRIYA GEÇELİM

    YanıtlaSil
  139. DEĞERLİ ARKADAŞLAR


    SİTEYİ BAŞTAN SONA OKUDUM VE ŞUNU GÖRDÜM SİYASET SİYASET

    OYSA ŞU AN SİYASETLE HİÇ İŞİMİZ YOK O PARTİ BU PARTİ

    HAYIR YANİLİYORSUNUZ HANGİ PARTİ GELİRSE GELSİN FARK ETMEZ

    BİZİM SORUNUMUZ ŞU AN YARGIYLA DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM ANLATTIM

    3167 SAYILI YASADAN YARGILANAN TÜM ARKADAŞLARIM BİZLER İÇİN

    GEREKLİ YASALAR MEVCUT SORUN SADECE MAHKEMELERDE MAHKEMELERDE

    TAM BİR KAOS YAŞANMAKTADIR HER GÜN AMA HER GÜN FARKLI KARARLAR

    ÇIKMAKTA AYNI ADLİYEDE GÖREV YAPAN HAKİMLER TAM ZIT KARARLAR

    VERMEKTELER DAHASIDA VAR İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYINCA ÇEKİLMME

    KARARI ALAN MAHKEMELERDE VAR KARMAŞALIK HAT SAFAYA ÇIKMIŞ

    DURUMDA SEBEBİDE ŞUDUR ARKADAŞLAR 2011 E KADAR SANIKLAR

    TARAFINDAN BÖYLESİNE BASKI YOKTU DAHA DOĞRUSU KİMSE BİR ŞEY

    BİLMİYORDU AVUKATA GİDİNCE DE SAVUNULACAK BİR DAVA DEYİL SUÇU

    SABİT CEZASI HAZIR HİÇ BİR İFADE ŞEKLİ SONUCU DEĞİŞTİRMEZ

    DENİLİYORDU HAL BÖYLE OLUNCADA ITIRAZ YOKTU BU NEDENLE DE

    MAHKEMELER RAHATCA ANINDA KARARLAR ÇIKARIP HEMEN İNFAZI

    BAŞLATIYORLARDI.

    ŞİMDİ GELİNİLEN NOKTA ÇOK FARKLI UYARLAMALAR İTİRAZLAR ÇOĞALDI

    ARTIK SES ÇIKMAYA BAŞLADI YAPILAN İTİRAZ DİLEKÇELERİNİN

    İÇERİKLERİNDE DURUP DÜŞÜNDÜRECEK KONULAR VAR VE BUNA BAZI

    MAHKEMELER ARTIK KULAK VERMEYE BAŞLAMIŞLARDIR BU NEDENLE

    ARTIK HER GÜN FARKLI KARARLAR ÇIKMAKTADIR

    BU DURUMDA BİZLERE DÜŞEN TÜM DOSYALARA İTİRAZ DİLEKÇESİ

    GÖNDERMEK RET CEVABI ALINSADA TEKRAR TAKRAR GÖNDERMEK

    BASKI KURMAK KİMSEYE NEDEN GÖNDERİYORSUN DİYEMEZLER

    DAVAYI BOZMAYAN MAHKEMEDEN TEMYIZ TALEBINDE BULUNMAK

    YANİ ANLATMAK İSTEDİĞİM MAHKEMELERE BASKI YAPMALIYIZ

    BEN ŞAHSEN MUTLAKA İKİ GÜNDE BİR BİR DİLEKÇE GÖNDERİYORUM

    İŞE YARADIĞINDAN EMİN OLABİLİRSİNİZ AMA BUNU SADECE OKUYUPTA

    GEÇMEYİN MUTLAKA YAPIN ARKADAŞLAR


    VE BİR TAVSİYEM DAHA VAR SİTELERDE YAYINLANAN ÇOKÇA

    FARKLI KARARLAR VAR BUNLARI ÇIKARIN BİR DOSYA OLUŞTURUN

    KENDİ KARARLARINIZIDA İLAVE EDİN YARGITAY İÇTİHATLARINIDA

    EKLEYIN VE BU DOSYALARI CUMHURİYET SAVCILIĞINA GÖTÜRÜN

    HERKEZ KENDİ İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN ŞUNU SÖYLEYİM ARKADAŞLAR

    YARGI ÇEPHESİNDE DİŞ SALLANMAYA BAŞLAMIŞTIR HIZLANDIRALIM

    EYER BU BASKIYI YAPARSAK ÇÖZÜM GELECEKTİR İNANIN


    HEPİNİZE SAYGILAR


    NOT: YİNE BİR DELİLİK YAPARAK SİTEYE YAZI YAZDIM

    RAHATSIZ OLANLARDAN ÖZÜR DİLERİM SABIRSIZIM DA ONDAN

    ANLAYAN ANLAMIŞTIR KİMSE ÜZERİNE ALINMASIN

    YanıtlaSil
  140. ELİNE YÜREĞİNE SAĞLIK SEVGİLİ AYAYDIN;

    SENİN GİBİ 40-50 KİŞİ BULSAK BU İŞ OLACAKDA ,MAALESEF SAKALDA YOK DİNLESİNLER.HERGÜN DEĞİLSE BİLE 2 GÜNDE BİR YAZIYORUZ.AMA PEK HAREKET YOK .AMA HEPİMİZ MAŞALLAH ASLANLAR GİBİ YAZIYORUZ.

    İCRAAT?

    OLSAYDI ZATEN BU HALDE OLMAZDIK.

    SÖZÜM OTURUP SEYREDENLERE.

    SEVGİYLE KALIN

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  141. SAYIN Ayaydın61
    eline, agzına saglık
    a.aydogan

    YanıtlaSil
  142. arkadaşlar; daha öncede yazmıştım.çekte hapis cezasının kaldırılmasını banka sahipleri sermaye sahipleri tabi ki istemezler ve hangi iktidar gelirse gelsin bunu yaptırmazlar.2009 daki yeni çek kanunu ile vekaletle imzalayanlar eski kanun ile şirket yetkilileri ceza almaktan kurtuluyorlar.geriye hem şirket müdürü hem de çeki imzalayanlar kalıyor işte bu noktada bizler hepimiz bilhassa yaşanan krizi de öne sürerek mali suçlar için genel af için bastırırsak hiç olmazsa banka sahiplerini de karşımıza almamış oluruz. çünkü onlarda herhangi bir affa karşı gelemezler onların istediği çeklerle ilgili hapis cezasının kanuni olarak devam etmesi zaten bir af çıktığı zaman alacaklının borcu affedilmiyor devletin verdiği adli para cezası ortadan kalkıyor bizimde istediğimiz zaten bu.zannedersem bundan böyle bu acıları ve tecrübeleri yaşamış kişiler olarak hem istesek te çek kullanamayız hem de ben kendimden örnek vereyim bir daha asla önüme koçanlarla çek koysalar katiyetle çekle ticaret asla yapmam.sizlerinde benim gibi düşündüğünüzü tahmin ediyorum.şunu da hatırlatmak isterim torba yasası görüşülürken muhalefetin çek mağdurları ile ilgili verdiği yasa teklifi ile ilgili hükümet adına söz alan milletvekili aynen şunları söylemişti;biz son çıkardığımız çek kanunu ile çek ödemelerine bir anlamda 2 yıl erteleme imkanı getirdik ilk ödemelerin süresi 31.03.2011 de doluyor biz bunun sonuçlarını gördükten sonra bu konuda bir şeyler yapmayı planlıyoruz demişlerdi.bu minvalde sevgili arkadaşlar inşaalllah ben umutluyum .bu kadar insanın çığlığını sesini mutlaka duymuşlardır duyacaklardır.ben af konusunda çok umutluyum bizlerde bu yönde baskımızı arttırırsak inşallah muvaffak olacağımızı düşünüyorum.sevgi ve saygılar.

    YanıtlaSil
  143. hepinize hayırlı cumalar,iyi hafta sonları diliyorum.

    sevgili kardeşim halithamza,

    söylediklerinin içinde gerçekler var.bunlara katılıyorum.ancak durduğumuz yerde sayıyoruz.maalesef "bu kadar insanın çığlığını sesesini mutlaka duymuşlardır"cümlesine katılamıyorum.
    üzgünüm ama bırakın "ÇIĞLIĞI" "BAĞIRMAYI "bile beceremedik.zaten seçim öncesi bir ortamda bile iti,kopuğu, katili afdan yararlanıyor,dolandırıclara bir gecede "sicil affı "geliyor,eğer biz bir şeylerden yararlanamıyorsak artık şapkamızı önümüze koyalım lafı bile bana çok fuzuli geliyor.

    insanların ayağına gidip tek tek şu dosyalarınızı şu adreslere yollayın da diyemyizki...

    ben kendi adıma umudumu yitirmedim.ama umutlada peynir gemisi yürümüyor...

    hayırlı hafta sonları

    basketçi

    YanıtlaSil
  144. gerçek mağdur rumuzla yazan arkadaş,atladığın bir nokta var.Kim gelirse gelsin akepenin yerine iktidara ülkeyi bir enkaz olarak devralacak.Zaten şu anda ülke nin enkazdan ne farkı varki.Milletin dişine kanal tedavisi yaptıracak gücü kalmamış akepe çılgın proje adı altında 50 milyar dolarlık bir kanal projesinden bahsediyor.Böyle bir enkazda bankaların ülkemizde zaten kalamayacağı belli.akepe iktidarının sonuyla birlikte onlarında sonu gelecek.Milletin kanını emdiler artık para lobileride biliyorki Türk halkınıun verecek bir şeyi kalmadı.Bu seçimler milli kurtuluş mücadelesi gibi görülmeli.

    YanıtlaSil
  145. Sy.Ayaydın,
    Fatih Altaylının, "Cemaat Harekete Geçti" başlıklı yazısına, Osman Karataş (!) adı ile bir kişi yorum göndermiş. Fatih Altaylı da bu yoruma karşı
    "Umarım bu yazdığınızı herkes okur" diyor.
    Osman Karataş'ın ne demek istediği çok açık.

    SAYIN ALTAYLI
    YAZINIZI OKUDUM. PEK MEMNUN OLAMADIM. NASIL Kİ BİZLER SİZİN GİBİLERE YILLARDIR KATLANDIYSAK BUNDAN SONRADA SIZLER BIZLERE KATLANMAK DURUMUNDASINIZ. ÇÜNKÜ DÜMEN BIZE GEÇTİ.
    HAZMEDECEKSINIZ, SINDIRECEKSİNİZ, BAŞKA ÇARENİZ YOK. BÜKEMEDİĞİNİZ BİLEĞİ ÖPMEK DURUMUNDA KALACAKSINIZ.
    HÜKÜMET DE BİZİZ......
    CUMHURBAŞKANI DA BİZİZ....
    YOK OLAN YÖK DE BİZİZ....
    YARGIÇ DA BİZİZ...
    HAKİM DE BİZİZ...
    MEDYA DA BİZİZ...
    ÇOK YAKINDA GENELKURMAY DA BİZİZ...
    SİZLER FAZLA DÜŞÜNMEYİN BIRAKIN KENDİNİZİ BİZE...

    Fatih Altaylı -
    evet sy.Ayaydın,yargıyla uğraşmayalım demiyorum itirazlarımızı yapalım ama,seçimlerde bunların gitmesi elimizden gelenide yapalım.

    YanıtlaSil
  146. sn basketçi hazırlanan dosyalardan çeşme adliyesine faydası olucaksa bana da yollaya bilirmisiniz? adresi msnden veririm size .1 haftadan fazladır çeşitli sıkıntılardan giremedim inte başka yapılacak bişey varsa elimden ne gelirse hazır olduğumu daha öncede defalarda yzmışştım. saygılar

    YanıtlaSil
  147. SAYIN HALİTHAMZA
    YORUMLARINIZA KATILIYORUM VE TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    ARKADAŞLAR BENİM BİR SORUM OLACAK BİLEN VEYA HUKUKÇU ARKADAŞALAR CEVAP YAZARLARSA SEVİNİRİM. SANIRIM BİR ÇOGUMUZUN AYNI SORUNU VARDIR BENİMDE VAR.
    KONU ŞU
    FALİYETLERİMİZ HENÜZ DURMAMIŞTI KARŞILIGINI ÖDEYEMEDİGİMİZ ÇEKLERE 711 VERİYORDUK (YANİ ÖDEMEDEN MEN) ODA ÇEKİMİZ YAZILIP İTİBARIMIZ BOZULMASIN BANKADA SİCİLİ BOZMAYALIM YENİ ÇEK KARNESİ ALAMAYIZ DİYE. TABİ SONUÇ KAÇINILMAZ SON...
    BU ÇEKLERİMİZDE BANKALAR KARŞILIGI YOKTUR KAŞESİ VURMUYORLARDI. YANİ KISACASI ÇEKLERİN ARKASINDA KARŞILIKSIZ KAŞESİ YOK
    BU ÇEKLERDEN ADLİ PARA CEZASI ÇIKIYOR
    YA HAKİM ÇEKİN ARKASINA BİLE BAKMADAN ALIŞILMIŞ ÖNÜNE GELEN ÇEKE KLİŞELEŞMİŞ KARARI VERİP GEÇİYOR.
    BENİM SORUM ŞU
    ARKASINDA KARŞILIGI YOKTUR İBARESİ OLMAYAN ÇEKLERDE APC OLMAMASI GEREKİR BU BAŞKA BİR ADLİ SÜREÇ DİYE DÜŞÜNÜYORUM
    YANILIYORMUM???????
    SİZLER NE DERSİNİZ?
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  148. sayın ahmet kardeşim teşekkür ediyorum.benim bildiğim kadarı ile çek konularında uzman olan bazı avukatlar çekin üzerinde çek doldurulurken yapılan en ufak hatalarda bile çekin usulune uygun düzenlenmediği gerekçesi ile iptal ettirebiliyorlar. imza atılan yer,keşide yeri gibi mesela;keşide yeri yazılan şehir kısaltma ile yazılırsa bu bile değerlendirilebiliyor.tabi bahsettiğinizde araştırmaya tabi olan bir konu iyi bir avukat ile görüşürseniz çeki incelemesi yetecektir.ALLAH hepimizi bu bela ve musibetlerden kurtarsın inşaallah.

    YanıtlaSil
  149. 11/3 hükmü bilindiği üzere, muhatap banka ile müşterisi arasındaki sözleşmeye bağlı olarak, çek karnesi sahibi müşterinin tek taraflı beyanıyla, sözleşmenin diğer tarafı muhatap bankaya talimat vermesini düzenlemektedir. Buradaki ödeme yasağı, sözleşme kaynaklıdır.

    Bu ikili ilişkiye yabancı çek hamili, doğal olarak tarafı olmadığı, banka-müşteri anlaşmasına itibar etmek zorunda değildir. Hamil, bankanın imtina şerhini çekin arkasına derc ettikten sonra, mahkemeden İhtiyati haciz talebi de dahil tüm icrai haklarını kullanabilmektedir.

    Kısaca, 711/3' e dayalı ödeme yasağı çek hamilinin icra kanalıyla alacağını almasına engel değildir. Uygulama bu yöndedir.

    YanıtlaSil
  150. BENCEDE AZ KALDI.HEMDE 3 5 AY

    YanıtlaSil
  151. Barışçı-Mersin29 Nisan 2011 17:59

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İSTANBUL'DAN EKM2510 KARDEŞİMİN GÖNDERDİĞİ DOSYAYI KENDİME GÖRE YENİDEN DÜZENLEDİM, BİR KAÇ KARAR DAHA EKLEDİM. PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN; İLGİLİ YERLERE BİR KAÇ GÜN İÇERİSİNDE ULAŞTIRACAĞIM. BU ARADA; İNŞAALLAH BU GECE, BİR YANLIŞLIK OLMAZ İSE; ANKARADAN ARKADAŞIMIZ, ÇARLİNİN MELEKLERİNDEN YURDANUR HAMIMIN EŞİ (ENİŞTEM) ÖZGÜRLÜĞE AYLAR SONRA ADIM ATACAKTIR. HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; TÜM ARKADAŞLARIMIZA ÇOK YAKIN ZAMANDA ÖZGÜR GÜNLERİ NASİP ETSİN.

    YanıtlaSil
  152. SAYIN EKM2510
    VERDİGİNİZ BİLGİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
    YAZINIZDAN ŞUNU NET OLARAK ANLAYAMADIM. YANİ KARŞILIKSIZ ÇEK İÇİN CEZA DAVASI AÇABİLİRNİRMİ DEMEK İSTİYORSUNUZ?
    BURDA MAKSAT BELLİ ZAMAN KAZANMAK İÇİN BİR YOL ARANMAKTADIR.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  153. Arkadaşlar hepinize kolay gelsin,Allah yardımcımız olsun,ben de sizin gibi sıkıntılı günler yaşayan mağdurlardanım,10 yıl önce ticarete sıfırdan başladım ve 7-8 yılda çok iyi yerlere geldim,krizle beraber alacaklarım gelmeyince sıkıntıya düştüm ve herşeyimi kaybettim,alacaklılarla anlaşmaya çalıştım hepsi canavar kesildi,haciz üzerine haciz sıfırı tükettik,Allahın yardımıyla nasıl olduğunu benim bile anlayamadığım şekilde eşimin işyerinden çıkan fırsatla ABDYE geldik,şu anda davalara bakamıyorum,6 ay sonra vizem bitecek,vizemi uzatamazda yurda dönmek zorunda kalırsam tutuklanmamak için ne yapmam lazım,insan hakları mahkemesinden bahsetmiştiniz,çok masraflı olduğu söyleniyor,doğrumu,şu anda eşimin maaşı olmasa aç kalırız,hele yurtdışında parasız kalmak çok kötü,yabancı dil ve çalışma izni olmayınca günübirlik ağır işlerde çalıştırılıyorsunuz ve çok az para veriyorlar,herşey inanılmaz pahalı,önce kurtuluş gibi görünen ABD de kabusa dönmüş durumda ama ailemle beraber olmak için herşeye değer diyip katlanıyoruz.sizinde başınıza geldiği gibi iyi gününüzde yanınızda olan kişiler şu anda selam dahi vermiyorlar,bilgisi olan arkadaşlardan ricam ne yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirlermi,tr deki davalar nasıl takip edilir,gerçekten çok bilgisizim ,kaçmaktan ve geçim kaygısından dolayı bu konulardan uzak kaldım,yardımcı olursanız sevinirim

    YanıtlaSil
  154. selam gurbet cı bende amerıka dayım nj deyım anlattıklarını bıre boır yasıyorum.hıc bır davama bakamıyorum.sen nerdesın amerıka da

    YanıtlaSil
  155. SAYIN GURBETÇİ
    ARAMIZA HOŞ GELDİN
    ahmet_19623@hotmail.com.
    BEN BU KONUDA UZMAN DEGİLİM AVUKAT HİÇ DEGİLİM AMA
    SANA BAZI BİLGİLER VERİP YÖNLENDİEREBİLİRİM. MSN YE EKLERSEN BİLGİ PAYLAŞMA HUSUSUNDA BİLDİKLERİMİ AKTARIRIM.
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  156. sn.ASLI66 ,

    MESAJINIZI ALDIM.SİZE BİLGİLERİ VERECEĞİM .

    KISITLI İMKANLARINIZLA KATKINIZDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM .

    SAYGILAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  157. sayın basketcı yargııle mucadele dıyorsanız ben bunu ypıorum ve yaptım sonuçta aldım amcamı içerden aldım şimdi sıra eşimin ceklerınde onlarad a avukat ıtıraz etmeye basladı sizinle msn de konuşmuştuk belkı buraya fazla yazamıyorum ama ben de mucadelemı yapıom ve sızede her konuda katılıyorum

    YanıtlaSil
  158. HE UNUTMADAN BİŞE DAHA SOYLEYIM BU SITE PARTILERIN PROPAGANDA YERI DEĞİL YADA KONUMUZDA SIYASET DEĞİL BAKIYORUMDA INSANLAR HANGI PARTININ NE KADAR OY ALACAĞINI HESAPLAYIP BURAYA YAZIO BU TIP YAZILAR HIÇ BIRIMIZIN NE SORUNUNA CARE NE KONUMUZ DEĞİL DIR BIŞE YAPILACAKSA HUKUK YOLUN DA BILENLER BILMEYENLERE BILDIĞINI PAYLAŞIRSA BEN CE DAHA IYI OLUR

    YanıtlaSil
  159. ÖNEMLİDİR ,
    Değerli arkadaşlarım ,
    Az evvel görüştüğüm , uzun zamandır mücadelemizin KADIN HAREKETİ öncülerinden olan sayın AYŞE hnm , Bugün üst düzey yargıtay yetkilisi ile yaptığı uzun süren bir konuşmasını benimle , sizlerle paylaşmam için paylaştı.
    Adını izin almadığım ve etik olarak yanlış bulduğum için yayınlamadığım bu üst düzey sayın yargıtay üyesine , Yerel mahkemelerin içtihatları uygulamadıkları , uzun yılların verdiği 3167 ezber alışkanlıklarına devam ettikleri ve 5941 sayılı yeni yasanın hükümlerinin , 5237 sayılı yasanın 2. ve 7. maddelerinin gereğine rağmen uygulanmadığı serzenişine ;

    Konuyu bildiklerini , bu yönde çok şikayet aldıklarını , konunun mağdurlarının feveran içinde olduğunu ve toplum içinde gerek yargıda , gerekse kamuoyunda adalet duygusunun zedelendiğini sayın hanımefendiye aktarmışlardır.
    Öncelikle üst düzey yargıtay üyemize bu açıklamalarından dolayı teşekkür eder saygılarımızı sunarız..
    Kısa zaman içinde de genel bir içtihat yayınlanması ve bu AİHS – Anayasamıza – kanunlara – çağdaş hukuk ve insanlık onuruna aykırı KARŞILIKSIZ ÇEKLERDE APC lerin kaldırılması en büyük dileğimizdir.
    Ayrıca ANKARA,DA İKİ DEĞERLİ KADIN HAREKETİ MENSUBU ARKADAŞIMIZ BUGÜN YARGITAY ZİYARETİ YAPMIŞLAR VE BU ZİYARETE PZT GÜNÜ ELLERİNDE DOSYALARIYLA DEVAM EDECEKLERDİR....

    HER KEZE , HER CEPHEDE MÜCADELEYE DEVAM ETMELERİ İÇİN ÇAĞRIDA BULUNUYORUM…….

    YanıtlaSil
  160. T.C. YARGITAY
    10.Ceza Dairesi
    Esas: 2004/13476
    Karar: 2005/3159
    Karar Tarihi: 22.03.2005


    Suça konu çekin ödenmesi için müdahil tarafından muhatap bankaya yasal süre içinde başvurulmasına karşın çek üzerinde "ödeme yasağı kararı bulunduğundan işlem yapılamamıştır" ibaresi yazılarak iade edilmiş olması karşısında bankaya başvurulduğu tarihte sanığın çek hesabında çek bedelini karşılayacak meblağın olup olmadığı ve taraflar arasında ibraz tarihinden önce açılmış menfi tespit veya iptal davası bulunup bulunmadığının belirlenmesi, açılmış dava var ise sonucunun beklenmesi gerekirken, eksik inceleme ile yazılı şekilde karar verilmesi,

    YanıtlaSil
  161. SN EKM 2510 ABİ SENİN BU YAPTIĞIN ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM ALLAHRAZI OLSUN SENDEN VE EMEĞİ GEÇENLERDEN

    YanıtlaSil
  162. BAŞNBAKAN 1 MAYIS GECESİ ALİ KIRCAYLA SİYASET MEYDANI NDA CANLI YAYINDAYMIŞ UMARIM SN MUSTAFA KÜPÇÜ BİZİ GEREKTİĞİ GİBİ DİLE GETİRİRİ KENDİSİNE GEREKLİ MESAJLARI ATALIÖ DERİM NE DESİNİZ? GERÇİ ALİ KIRCA HEP DUMAMZLIKTAN GELİYOR AMA GENEDE DOLU DOLU 2 GÜN HVAR ÇOKÇA BUNALTIRSAK BELKİ GÜNDEME GELİRİZ.ASLINDA İMKAN OLSAD SÜTÜDYOYA GİDEBİLSEK KEŞKE

    YanıtlaSil
  163. BAŞBAKAN 1 MAYIS GECESİ ALİ KIRCAYLA SİYASET MEYDANI NDA CANLI YAYINDAYMIŞ UMARIM SN MUSTAFA KÜPÇÜ BİZİ GEREKTİĞİ GİBİ DİLE GETİRİR KENDİSİNE GEREKLİ MESAJLARI ATALIM DERİM NE DESİNİZ? GERÇİ ALİ KIRCA HEP DUYMAMZLIKTAN GELİYOR AMA GENEDE DOLU DOLU 2 GÜN VAR ÇOKÇA BUNALTIRSAK BELKİ GÜNDEME GELİRİZ.ASLINDA İMKAN OLSADA SÜTÜDYOYA GİDEBİLSEK KEŞKE

    YanıtlaSil
  164. Taahhütleri biten arkadaşlar haklı olarak 5941 sayılı yasanın kendilerine yasal olarak sağladığı haklardan , 5237 sayılı yasanın 2. ve 7. maddelerinin gereği yararlanmak haklarına sahiptirler.Ancak bu hakkı ezbere görmeyen mahkemeler ve yüce heyetleri vardır.
    Önemli bir husus YARGITAY tarafından dile getitilmiştir !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Yargılandığınız ve hakkınızda kesin hükümle sonuçlanan ve daha sonra taahüt vererek cezaevinden çıktığınız yada yapılandırdığınız sözde kanunsuz borçlarınız için ;
    1-Mahkemeye yeniden yargılanma talebinde bulundunuz , REDDEDİLDİ...
    2-Bir üst mahkemeye AĞIR CEZA MAH. başvurdunuz , REDDEDİLDİ

    O HALDE ,
    Elinizde bulunan YARGITAY İÇTİHAD,larıyla CUMHURİYET BAŞ SAVCILIKLARINA BAŞVURUNUZ ...


    Elinizde bulunan YARGITAY İÇTİHAD,larıyla CUMHURİYET BAŞ SAVCILIKLARINA BAŞVURUNUZ


    Elinizde bulunan YARGITAY İÇTİHAD,larıyla CUMHURİYET BAŞ SAVCILIKLARINA BAŞVURUNUZ ..

    İçtihad kararlarına uyulmadığı , CGK, ya kadar gidecektir.....

    APC ÇEK MAĞDURLARI - ÇEK YASASI MAĞDURLARI TAZMİNAT İSTEMLİ AİHM GİDİYOR ...
    YARGI - HÜKÜMET ve BASINA DUYURULUR ...........

    ADALETİ , ADALETTEN İSTEYELİM.........................

    YanıtlaSil
  165. SAYIN EKM2510
    VERDİGİN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
    TAKTİK VERİN SAYIN EKİM2510
    YARGITAYA, VEYA DİGER KURUMLARA NE YAZALIM Kİ ETKİLİ OLSUN HANIM ARKADAŞLARIN PAZARTESİ GÜNÜ ELLERİ DAHA GÜÇLÜ OLSUN
    NELER VE NERELERE NE YAZACAGIMIZ KONUSUNDA TAKTİKLERİNİ BEKLİYORUM.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  166. Barışçı-Mersin29 Nisan 2011 23:32

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BEKLEMEK, BAZEN; BİR KAÇ DAKİKA BİLE BEKLİYEBİLMEKEĞİN NASIL OLDUĞUNU ANLIYABİLİYORMUSUNUZ?? İŞTE BU GECE; YURDANUR ARKADAŞIMIZ VE DEĞERLİ EŞLERİ (ENİŞTEM) BU KONUMDALAR. YA DAHA GÜNLERCE VE AYLARCA BEKLEYEN VE BEKLEYECEK OLAN DAVA ARKADAŞLARIMIZ??? YA BENİM DURUMUMDA OLUPTA; SEVDİKLERİ HİÇ AMA HİÇ GELMEYECEK OLANLAR.?? YANİ ,YİNE DUYGU SÖMÜRÜSÜ YAPIYORUM ÖYLEMİ? SAYGILARIMLA VE ANLAYIŞINIZA SIĞINARAK. İŞTE BUNUN İÇİN ARANIZDAYIM VE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM..

    YanıtlaSil
  167. Sayın A. AYDOĞAN ,
    İl yada ilçelerde başta BAROLAR , SİYASİ PARTİLER , BASIN , STK , TİCARET ODALARI OLMAK ÜZERE HAZIRLADIĞIMIZ VE ÜCRETSİZ GÖNDERECEĞİMİZ DOSYALAR TALEP HALİNDE İLGİLİ ARKADAŞLARA ÇOĞALTILIP , BİRE BİR ZİYARETLERLE DAĞITILMAK ÜZERE GÖNDERİLİYOR...
    DOSYALARI ALAN ARKADAŞLARDAN BU ZİYARETLERLE İLGİLİ YAŞADIKLARINI DA SİTELERDE PAYLAŞMALARINI İSTEDİK..

    ANCAK !!!!!!!!!

    BEN ÇOK CİDDİ TALEPLER GÖREMEDİM...HER ARAYAN SORAN BİR GELİŞME VARMI DİYE ARIYOR , MÜCADELE DİYİNCE KİMSE YANAŞMIYOR.....

    SADECE SORDUĞUNUZ İÇİN BİR ÖNERİ ;

    SİYASİ PARTİLER İL İL DOLAŞIYOR , HİÇMİ BİR KAÇ KİŞİNİN AKLINA BİR PANKART YAPTIRIP DİKKAT ÇEKMEK GELMİYOR !!!!!

    ŞİMDİ BEN BÖYLE BİŞEY YAPACAĞIZ DESEM , HEMEN HEMEN HERKES PANKARTTA NE YAZILMASINDAN TUTUN , RENGİNE - EBADINA KADAR FİKİR YAZACAK.HATTA ŞU PARTİYE GİDELİM - BUNA GİTMEYELİM DİYECEK.....

    SONRA BAŞLAYACAĞIZ HÜKÜMETİ - MUHALEFETİ - YARGIYI ELEŞTİRMEYE
    BİZ NE EKİYORSAK ONU BİÇİYORUZ.....
    VALLA BEN ÇABALIYORUM , GERİSİDE BOŞ
    BAĞIMSIZIM VE BİR YERE BAĞLILIĞIMDA YOK..BAĞLILIĞIM OLMASI İÇİN BENDEN ÇOK DAHA FAZLA ŞEY BİLMELİLER YADA BU ATEŞİN İÇİNDE BİZLER GİBİ YANMALILAR , GERİSİ HİKAYE ..
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  168. Sayın ASLI 66 ,
    Çok önemli bir konudan bahsediyorsunuz , elbette üzerinde durulması bir konu .Bir plan dahilinde ve organize olmak , gereğini yerine getirmemiz gerek.Hatta bizlerden bahsedilmese bile bunu vicdanen yapmamız gerek.
    Yazınızda Sn . ALİ KIRCA , nın DUYMAZLIKTAN GELDİĞİNİ YAZMIŞSINIZ.............

    MİLYONLAR DEDİĞİMİZ APC ÇEK MAĞDURLARI BU YAZINIZI DUYMUYOR-GÖRMÜYOR - GEREĞİNİ YAPMIYORSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ALİ KIRCA NE YAPSIN
    BAŞBAKAN NE YAPSIN......

    BENCE KADIN HAREKETİ İLE İRTİBATA GEÇİN..NE VARSA ONLARDA VAR...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  169. Sayın ASLI 66

    behramkale_2005@msn.com

    kaydedip , add bilgilerinizi verin lütfen

    YanıtlaSil
  170. Ben yazacağım sayın Aslı 66, bir oy düşünebilirsiniz.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  171. HİÇ BİR ZULÜM İLELEBET PAYİDAR DEĞİLDİR. BU ZULMÜN ORTADAN KALKMASI İÇİN,KİMİSİ KARINCA, KİMİSİ ARI, KİMİSİ FİL MERTEBESİN DE ELİNDEN GELDİĞİ KADAR, GÜCÜ YETTİĞİ KADAR ÇALIŞIR.FATİH SULTAN MEHMET in İSTANBULU FETHİN den SONRASI YAPMIŞ OLDUĞU MİNBERDE Kİ VAAZIN DA KONUŞMASI ESNASINDA,HOCALARDAN BİRİ ÇIKIP, EFENDİM, FETİH SIRASIN DA BİZİM DUALARIMIZIDA UNUTMAYIN DEMİŞTİ.FATİHİN YANITIDA GEÇ OLMADAN, HOCA HOCA SENDE BU KILICIN HAKKINI UNUTMA DEMİŞTİ. BU ZULÜM YASASININ ORTADAN KALKMASI İÇİN HERKESİN Bİ NEBZEDE OLSA ÇALIŞTIĞINA İNANANLARDANIM..ARAMASI OLAN Bİ ARKADAŞ VELEV Kİ KALDIĞI EVDE İNTERNET OLSUN NE KADAR ÇALIŞABİLİR.ANCAK VE ANCAK MAİL ATABİLİR.(BU DA ANCAK KARINCA MESABESİNDEDİR.) 2 YIL ÖNCE KADAR MECLİSE BAZI ARKADAŞLARIMIZ GİTMİŞTİ..O ESNADA ORALARA SIK SIK GİDEN BAZI AVUKATLARA RASTLANMIŞ TI.BU AVUKATLAR ÇOK BÜYÜK BATAN ŞİRKETLERİN AVUKATLARI İDİ.AVUKATIN AĞZINDAN ÇIKAN ŞU CÜMLELER İLGİNÇTİ.YAV SİZ NE DİYOSUNUZ BURADA ÖYLE BÜYÜK HOLDİNGLERİN AVUKATLARI VAR Kİ GECE GÜNDÜZ MESLİSİN KAPISIN DA YATIYOLAR( çek ten sıkıntıları dile getirmek ve ortadan kaldımak için) BU DEMEK OLUYOR Kİ GEREK BU SİTE, GEREK BAŞKA SİTELER VEDE BİREY OLARAK ÇALIŞAN ÇOK MAĞDUR İNSAN VAR.(ELBETTEKİ GÜZEL OLAN ORGANİZE ÇALIŞMAK ) HER ZALİM GELİR ZULMÜNÜ TAMAMLAR VE GİDER..ZULÜM DENEN NESNE TAVAN YAPAR VE GİDER.. EEEEEEEEEEEE SONRA SIRA MAZLUMLARDADIR .BU ÜLKEDE ŞU AN BU SIKINLARI ÇEKEN, YUVALARI, İŞLERİ GÜÇLERİ DAĞILAN, GURBET ELLERE ÇIKMAK ZORUNDA BIRAKILAN (ben buna HİCRET diyorum) AİLELER VAR.. BİR DE BU AİLELERİN ANA-BABALARI VAR.BUNLARIN DUALARI VAR..BEBEKLERİNİN DUALARI VAR..YAŞLILARININ GÖZÜ YAŞLI DUALARI VAR...VAR DA VAR......EĞER BİZ DOLANDIRICI DEĞİLSEK, NEYİZ MAZLUMUZ ARKADAŞ MAZLUMUZ....HİÇ BİR AH YERDE KALMAZ.....ELBETTE Kİ BU MAZLUMLARIN GÜN GELECEK YÜZÜ GÜLECEK.....ŞİMDİ BANA DESELERKİ KARDEŞİM AİHM den cevap GELDİ.SİZİN DAVALARINIZ REDDEDİLDİ..AYNEN ÇEKE HAPİS DEVAM........İNANIN HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL..ELBETTEKİ BİRAZ SENDELERİZ. AMA ŞİMDİYE KADAR BİZİM LEHİMİZ DE BİR KARAR ÇIKABİLİR DİYE BEKLEDİĞİMİZ HİÇ BİR KANALDAN LEHE SONUÇ ÇIKMADI. SONUÇ NE OLDU HAYAT DEVAM EDİYOR........BİZ BU ÇEKTİKLERİMİZİ GÜNAHLARIMIZA KEFARET SAYALIM.....ALLAH HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDADIR UNUTMAMIZ GEREKEN BU DUR ANCAK...YETERİ KADAR BAŞINIZI AĞIRTTIM,BİRAZ DAHA AĞIRTAYIM.....20 YILLIK FİRMAMI KAYBETTİM.....MÜLKÜM OLMADIĞI İÇİN MALIMI KAYBETTİM......VALLAHİ SAĞLIĞI KAYBETTİM......YUVAM YIKILDI.......EŞİM BİR YERDE.......2 ÇOCUĞUM VAR...............BİRİ BİR YERDE ÖTEKİ BİR YERDE.............BEN YAKINIMIN YANINDA KALIYORUM.......EVİN REİSİ İNŞAATTA ÇALIŞIYOR........İNŞAAT İŞÇİLERİNİ BİLİRSİNİZ Bİ ÜN AÇ Bİ GÜN TOK...BEN GECELERİ LAVABO İHTİYACIMI KARŞILAMAK İÇİN KALKTIĞIMDA VALLAHİ PARMAKLARIMIN UCUNA BASARAK YÜRÜYORUM AMAN GÜRÜLTÜDEN BİRİ UYANMASIN.....REİS EVE SURATI ASIK GELİNCE ACABA BENİM YÜZÜMDEN Mİ DİYE VESVESE YAPIYORUM.........SOFRAYA OTURDUĞUMUZ DA FAZLA YEMEK YEMEMEK İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUM.....NETİCEDE FAKİR AİLE, ÇOK YEMEK YERSEM GÖZLERİNE BATAR DİYE YEESE DÜŞÜYORUM.......NE YAPALIM ALLAH TAN GELDİK ALLAH a DÖNÜCÜLERİZ ( inna lillahi ve inna ileyhi raciun )........YİNEDE ÜMİDİMİ KAYBETMEDİM....MAZLUMUN AHI YERDE KALMAZ......HİÇ BİR ZULÜM PAYİDAR GEĞİLDİR........ALLAH ın BİZİ BİRGÜN AFFEDECEĞİNE İNANANLARDANIM......

    YanıtlaSil
  172. GÜNAYDIN HAYIRLI SABAHLAR MUTLU HAFTA SONU TATİLİ DİLERİM HEPİNİZE SEVGİLİ DOSTLAR….

    DÜN HEM ZİYARET HEMDE BAZI BİLGİLER ALMAK İÇİN DERNEĞE GİTTİM.
    DERNEKTEKİ ARKADAŞLAR BAŞTA EKM 2510 OLMAK ÜZERE GERÇEKTEN ÇOK İLGİLENDİLER BU DERNEK BİZLER İÇİN BULUNMAZ VELİ NİMET ARKADAŞLAR. BU DERNEĞİN KIYMETİNİ BİLELİM. MÜCADELEMİZİ BU DERNEK ADI ALTINDA DAHA RAHAT YÜRÜTEBİLİRİZ.

    HER KONUDA BİLGİ VE YARDIM ALABİLİRSİNİZ. KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMİYORLAR CEVAP VERMEMEZLİK YAPMIYORLAR.

    BEN ŞAHSEN ÇOK MEMNUN KALDIM VE BAŞTA EKM 2510 ABİME VE SAYIN RAHMİ OFLUOĞLUNA TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM…

    YanıtlaSil
  173. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM ,

    HEPİNİZE HAYIRLI HAFTA SONLARI.

    ŞU ANDA GÖRÜNEN O Kİ,ÇEKMAĞDURLARININ GARDI DÜŞMÜŞ DURUMDA.NE YAPILAN ÖNERİLERE BİR ÇAĞRI GELİYOR,NEDE "BEN DOSYALARIMI ŞU ,ŞU ADRESLERE YOLLADIM "GİBİ GÜZEL HABER GELİYOR.PEKİ BİZ NEYİ BEKLİYORUZ?İSTİYORUZKİ "ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ" OLSUN.S.EKİM2510 VE AKCAN ARKADAŞLARIMIZLA İLE BAŞLATTIĞIMIZ BU EYLEMDE İNANIN ÇOK YALNIZ KALDIK.BİRTAKIM DÖKÜMANLARIN TOPLANMASI İLE İŞ BİTMİYOR.BAROLARA,YARGITAYA ,CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA ,ADALET BAKANLIĞINA TEK BİR DOSYA GİTMESİ NİN YANINDA BİZLERİN BİREY OLARAK TEK TEK KENDİ HAZIRLADIĞIMIZ "İÇTİHADA RAMEN RED ALMIŞ ,YADA BERAAT ALMIŞ DOSYALARIMIZI" EKİNE İLGİLİ İÇTİHADINI KOYARAK YİNE AYNI YERLERE GÖNDERMEMİZ İNANIN ÇOK SES GETİRECEKTİR.
    ARKADAŞIMIZ AYŞE HANIMIN ANKARADA YARGITAY ÜST DÜZEY YETKİLİSİ İLE YAPTIĞI GÖRÜŞME VE İÇERİĞİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR IŞIK TIR.AMA ORDA KALMAMALI.ONLARIN BU GİRİŞİMİNİ DESTEKLER NİTELİKTEKİ YOĞUN DOSYA TRAFİĞİ BİRTAKIM KARARLARIN ALINMASINDA İVEDİLİK KAZANDIRACAKTIR.İSTEDİĞİMİZDE BU DEĞİLMİYDİ.YARGININ DİKKATİNİ ÇEKMEK.

    SİZLERDEN RİCAM ,BUGÜN VE YARIN TATİL GÜNÜ AİLELERİNİZE AYIRDIĞINIZ VAKTİNİZDEN GERİ KALANINI BU İŞE SARFEDERSENİZ BU UZUN VE İNCE YOLU ÇOK KISALTMIŞ OLURUZ.

    UMARIM YAZDIKLARIMIZ BİR YOURUMDAN ÖTEYE GİDER.....

    SN.EKİM2510 A VE ANKARADAKİ KADIN HAKLARININ TÜM KADROSUNA KATKI VE ÇABALARINDAN DOLAYI ŞAHSIM VE SİZLERİN ADINA TEŞEKKÜR EDERİM.


    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  174. DEĞERLİ DAVA ARAKADAŞIM BARIŞÇI MERSİN,;

    SENİN ÇABALRIN BİZLERE DAİMA IŞIK OLMUŞ VE OLACAKTIR.EKSİĞİNİN DAİMA SENİN YANINDA OLDUĞUNDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK.AMA BİZ BİR AİLEYİZ VE UNUTMAKİ HİÇ YANLIZ DEĞİLSİN ,EKSİĞİNİN YERİNİ DOLDURAMASAK BİLE.....


    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  175. SN MANİDAR YAZDIKLARINDAN ETKİLENDİM ETKİLENMEMEK MÜMKÜNMÜ.İNŞALLAH BU GARİP YASADAN KURTULURUZ..BEN GENELDE SİTEDEKİ HERKESLE TANIŞMAK İSTEYENLERDENİM.NEDENİNE GELİNCE BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLIYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM SİZE MSN ADRESİMİ VERİYORUM EKLERSENİZ MEMNUN OLURUM volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  176. Soluk bir ay dolanıyor
    Kentin üstünde her gece
    Her gece bilge bir gezgin
    Tavrıyla adımlıyor yolunu
    Güz yanığı
    Bir durgun sessizlikle örtülü her şey
    Ve yırtılmış bir tül gibi
    Savrulup duruyor zaman

    Suların sesini dinle şimdi
    Ormanın fısıldayışlarını
    Yarılıyor dağların göğsü
    Bir aşkı dinlendirmek için
    Ve gözlerin uzak yamaçlarda
    Aranıp dururken bir şeyleri
    Sessiz ve sakin beklemekte
    Bekledikçe bileylenen yürek

    Belli ki dağların, denizlerin
    Ve göllerin üzerinden
    Sıyrılıp gelmektedir seher
    Belli ki yakındır
    Belli ki yakındır doğayı
    Ve hayatı sarsacak saat

    YanıtlaSil
  177. Arkadaşım dostum Manidar,ne güzel özetlemişsin yaşananları.Hepimizin ayrı bir yaşantısı var ama hepimizinkide birbirine benzer.Herkes yorgun bitkin.Başımıza sardılar bir bela bela belayı çekti,senelerdir uğraşıyoruz,Ne tür bir belaymışki bu çözümü yok.Tüm arkadaşlara sabır diliyorum.Hoşçakalın.

    YanıtlaSil
  178. Barışçı-Mersin30 Nisan 2011 13:15

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ ARKADAŞIMIZ (ÇARLİNİN MELEKLERİNDEN) YURDANUR HANIM'IN EŞİ (ENİŞTEM) MURAT ARKADAŞIMIZ CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR VE BİRAZ EVVEL ANKARA'YA GELDİLER. KENDİLERİYLE TELEFONLA GÖRÜŞÜP GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİZİ İLETTİM. HEPİNİZE SELAMLARINI GÖNDERİYORLAR. EN KISA ZAMANDA; SİTEMİZE YAZACAKLARDIR. UMUYOR VE DİLİYORUMKİ; TÜM ARKADAŞLARIMIZ EN KISA ZAMANDA ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞURLAR. HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  179. Dunyada bir cok ulkede karsilisiz cek vermekten hapis cezasi var. Daha oncede mesaj attim ama sanirim moderatorler korktugundan yayinlamadi. Yurtdisinda muhtelif hukuk sitelerini arastirdim bir iki avukatla maillestim. Herkes AIHM garanti goruyor ama hicde garanti degil. Anayuasa Mahkemesi icinde herkes %100 garanti demisti oybirligiyle alinan karari herkes gordu. Demek istedigim artik gercekci olma hayal gormeme zamani. Bu is ancak ve ancak yasa cikmasiyla olur. Yargitay vs de cozum olmaz cunku cozum olmasi istenseydi simdiye kadar zaten Yargitay Ilhan Cihaner konusunda oldugu gibi agirligini koyardi. Tek umit yasa. Avukatlarin, yada magdurlarin yapabilecegi tek seyde yasa koyucuyu bir sekilde etkilemek. bence bu nasil mumkun olur bu tartisilmali.

    Sozlerim umutsuluk versin diye degil artik gercekci olmak gerektigi icin yazilmistir. Lutfen kimse kirilmasin ama durum bu

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  180. hangi ülkeler olduğunu yazabilirmisiniz sayın mühendis
    saygılar
    istanbullu

    YanıtlaSil
  181. SAYIN MÜHENDİS


    YORUMUNUZU OKUDUM VE KATILMIYORUM

    AHİMDEN NE ÇIKAR NE ÇIKMAZ BİLEMİYORUM BUNU SİZDE BİLEMEZSİNİZ

    FAKAT YARGITAYDAN DA ÜMİDİNİZİN OLMADIĞI KONUSU YALNIŞ

    YARGITAY GÖREVİNİ YAPMAKTADIR NASILMI İZAH EDEYİM

    ŞU AN YARGITAYDA 3167 SAYILI YASADAN BULUNAN TÜM

    ÇEK DOSYALARINI BOZARAK 5941 SAYILI YASAYA VE 5237 SAYILI

    YASANIN 2. VE 7. MADDELERİNE GÖRE TEKRAR DEĞERLENDİRİLMESİNİ

    İSTEMEKTEDİR

    BURAYA KADAR HER ŞEY OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ.

    FAKAT BUNDAN SONRASI İŞTE SORUN BURDA

    MAHKEMELER İÇTİHATLARI BİLE DEĞERLENDİRMEYE ALMAMAKTA

    YARGITAY GEÇMİŞTEKİ YARGILAMANIN TÜM EKSİKLİKLERİNİ

    BİR BİR ORTAYA KOYMUŞKEN AÇIK VE NET OLARAK TESPİT ETMİŞKEN

    MAHKEMELER HALA UYARLAMAYA YER OLMADIĞINI SAVUNMAKTADIRLAR

    YARGITAY

    GIYAPTA YARGILAMANIN OLAMIYACAĞINI

    SAVUNMA HAKKININ KISIKLANAMAYACAĞINI

    BANKALARIN ÖDEMEYLE YÜKÜMLÜ OLDUKLARI MİKTARLARIN DÜŞMESİNİ

    ŞİKAYETCİNİN ŞİKAYET HAKKI OLUP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASINI

    TEBLİGATLARIN YAPILIP YAPILMADIĞININ ARAŞTIRILMASINI

    GEREKÇELİ KARARLARDA TEMYİZ YOLU YERİ VE MAKAMININ ANLAŞILIR

    OLMADIĞINI

    BUNUN GİBİ DAHA SAYAMADIĞIM BİR ÇOK EKSİKLİK OLDUĞUNU

    AÇIKÇA ORTAYA KOYMUŞTUR YARGITAY BAŞKA NE YAPABİLİR

    BU YASA UYGUN DEYİL CEZA VERİLEMEZMİ DEMELİ

    SİZLER HALA YORUM YAZMAKTAN OLAYIN NE OLDUĞUNUN FARKINDA

    DEYİLSİNİZ BURDA ÇIRPINAN ARKADAŞLAR BOŞA ÇIRPINMAKTA

    NE KADAR ANLATSALAR ANLAYAN OLMADIĞI DA ORTADA

    YUKARIDA ANLATTIĞIM TÜM AÇIKLAMALAR YARGITAYIN İÇTİHATLARIDIR

    YARGITAY GÖREVİNİ YAPMAKTA FAKAT MAHKEMELER NE YAZIKKİ

    SORUN BURDA BUNUN İÇİNDE BASKI DİYORUZ BASKI YAPALIM

    NE YAPACAĞIMIZI DEFALARCA ANLATTIK BEN YAPIYORUM YAPMAKTAYIM

    AMA BENİM DAVALARIMI KAZANMAM SİZLERİDE KURTARMAZ

    TEMSİL TEŞKİL ETMEZ ARKADAŞLARIM HERKEZ KENDİ İÇİN

    HAREKETE GEÇMELİ YİNEDE SİZ BİLİRSİNİZ

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  182. Merhaba:

    Basta Amerika Birlesik Devletleri (eyalet bazinda) olmak uzere Dubai, Hindistan, Brezilya, Kanada, Ispanya, Malezya, Tayland, Banglades, Pakistan, Mauritius, Guney Afrika ilk etapta bildiklerim. Ozellille Dubaide 30-40 yil hapis cezasi almak mumkun o yuzden cogu expat (yerlesik gocmen) ulkeden kaciyor. ABD'de genelde dusuk meblagli cek sorun olmuyor ama iki uc tane yuksek meblagli cek cok ciddi hapis cezasi ile sonuclaniyor. Orada eyalet bazinda kanunlar degisiyor ama mesela Florida, Gunay Carolina gibi eyaletler daha agir cezalar veriyor.

    Sonucta Turkiye tek ulke degil ve Avrupada bile topluca 8-10 cek karsiliksiz cikarsa dolandiriciliktan dava acilip ciddi ceza alabiliyorsunuz. dolayisiyla hukuk anlaminda hicbirsey garanti degil. Benim gorusum muhakkak bir yasa ile bu sorunun duzenlenmesi yoksa AIHM veya Yargitay ile sorun kalici cozulmeyebilir. Cozulecek olsa Anayasa Mahkemesi elinde ciddi firsat varken cozerdi. Kaldiki AIHM den en erken seneye karar cikar cunku bildigim kadari ile 3 yil once ciddi muracatlar olmustu. Ortalama 4-7 sene icinde karar cikiyor, cunku sira nosu anca geliyor. Yani AIHM olumlui olsa bile 2015 de Turkiyede faydalari gorulur. O yuzden tekrar ediyorum yasa sart dolayisiyla secimlerden sonra teklrar meclise yogunlasmak lazim iktidar kim oluirsa olsun

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  183. EKSİK KALDI

    ŞUNU SORARSANIZ BU YAPILANLAR YADA YAPILMAYA ÇALIŞILANLAR KESİN ÇÖZÜMMÜ

    HAYIR DEĞİL YASA ŞART TABİKİ AMA ŞU AN KONUMUZ O DEĞİL YANİ MÜMKÜN DEĞİL

    AMACIMIZ SADECE ZAMAN KAZANMAK ÖNÜMÜZÜ AÇABİLMEK YOKSA BU YASALAR

    VAR OLDUĞU SÜRECE CEZALARDAN KURTULUŞ YOK TABİKİ

    DOSYALARI BOZDURUP YENİDEN YARGILAMA YAPTIRABİLİRSEK YETERLİ ZAMAN

    KAZANIRIZ KANISINDAYIM BURDA HER ŞEYİ AÇIKÇA ORTAYA KOYMAYA GEREK YOK

    KANUNİ HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ O KADAR YOKSA ŞU AN İMKANI OLMAYAN

    KONULARLA GÜNDEMİ MEŞGUL ETMEK DOĞRU DEYİL ARKADAŞLAR

    HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  184. Sayin Ayaydin61

    Elbetteki ozunde dediginiz seyler dogru. Ama sizde takdir edersinizki sonucta 5941 sayili yasaya gorede yargilandiginizda cek karsiliksiz ise ve zamaninda ibraz edilmis ve vekalet ile imzalanmamis ise sonucta gene adli para cezasi aliyorsunzu ve odeyemedinizmi bu hapse ceviriliyor. Butun Yargitay ictihatlarida bu sonucu durduramaz. Su an acilan davalarda sanirim yeni yasa cercevesinde degerlendiriliyordur mahkemeler tarafindan. Anlatmak istedigim buydu. Bu durumda olan arkadaslar icin tek care yasanin degismesidir. AIHM konusunda tabiki kimse bilemez ama bircok ulkede ceke hapis cezasi var ve gelen karar tatmin edici olmayabilir. Kaldiki en yakin karar ve sonuclari 2015den once hissedilmez. Gercekci olmak derken kastim buydu.

    Amacim polemik degil cunku kimseye yardimi olmaz. Ugrasan arkadaslarada herkes tesekkur etmeli cunku dogruda olsa yanlisda olsa birseyler yapmaya calisiyorlar. Siteden okudugum kadari ile sonuc alinan bir eylem olmamis ama fizikteki kelebek etksini bilenler icin hatirlatayim her yapilan eylemin ileride beklenmedik sonuclari olabilir. Bu acidan sonuc alinmasa ve belkide hic alinamiyacak olsa bile tum eylemde bulunan arkadaslara tesekkur ederim.

    Biraz karamsar ama gercekci bir bakis acisi ile bakiyorum olaylara. Burasi Turkiye dolayisyla hicbir seyin garantisi ne yazikki olmuyor. Ne diyeyim hepimizin sonunu Allah hayir etsin iceride olan arkadaslarada sabir versin.

    Saygilarimla ve Tesekurlerimle

    Muhendis 34

    YanıtlaSil
  185. dünyada dolandırıcılıktan hapis cezası var vadeli çek diye bir enstman yok orda bankalar vadeli çeki alıp kıymetli evrak kırdırmıyolar veya çeki vadeli kesemiyorsunuz çek nakit cebinizdeki para gibi burda türkiyede çek banka garantisinde bir senet niteliğindedir.. dünyada bu gibi alış verişleri sigorta şirketleri yapmaktadırlar.....

    YanıtlaSil
  186. herkese iyi haftasonları diliyorum bir adet uyarlama dikelcesi gönderdiğimiz çek için mevcut tutardan bankanın ödemekle yükümlü olduğu miktar düşülerek adli para cezası yeniden belirlenmiştir.işin ilginc tarafı itiraz mercii yargıtay yazıyor

    YanıtlaSil
  187. ihtiyarBen_ihtiyar30 Nisan 2011 17:39

    SONUÇ BUDUR ARKADAŞIMIZIN YAZDIĞI DA BENCE DOĞRU AMA SİYASİLERLE ÖZELLİKLE MUHALEFETLE ŞİMDİ TEMAS HALİNDE OLMAMIZ LAZIM YARIN SEÇİM BİTTİĞİNDE YÜZÜMÜZ OLSUN MEVCUT İKTİDAR SEÇİLİRSE DÜN YAPMAYAN BUGÜNDE YAPMAZ ÇÜNKÜ ONLAR İÇİN SIĞINMA YUVASINDA YAŞAYAN DÖRT AYAKLI CANLILARDAN FARKIMIZ YOK AYAKLARI YERDEN KESİLMİŞ DÜŞÜNCELERİNİ DUYGULARINI KAYBETMİŞLER DIŞARDA AMERİKA NEDERSE İÇERDE FAKTORİNGLER,BANKALAR NE DERSE ONU YAPIYORLAR GERÇİ ÇOK ŞEYİMİZİ KAYBETTİK BİR CANIMIZ KALDI ONU DA ŞÜKÜR ANCAK RABBİM ALABİLİR,,DOSTLARIM BENCE TEK YARGITAY KALDI AMA ONUNCU DAİRE DEĞİL ÇÜNKÜ ONLARDA HER TÜRLÜ TELKİN EDİLEBİLİYOR 31 12 2008 E KADAR OLAN ÇEKLERİN FESH OLMASI GİBİ YÜZDE YÜZ HAKLI OLMASI GEREKEN BİR MADDE OLMADI TAMAMEN TELKİN İŞTE BİZLER TOPLU HAREKET ETMEDİKÇE KİRLİ ÇAMAŞIRLARI ORTAYA ÇIKARMAYIP HAKKIMIZI ARAMADIĞIMIZ SESSİZ KALDIĞIMIZ SÜRECE DAHA ÇOK ÇEKERİZ ARKADAŞLAR KARŞIMIZDA MÜCADELE EDDİĞİMİZ DEVLET OLSA BİR ŞEKİLDE BU İŞ BİTERDİ FAKAT ASIL MÜCADELE EDMEK ZORUNDA KALDIĞIMIZ BANKALAR FAKTORİNGLER BUNLARI YENMEMİZ ÇOK ZOR SADECE ÇOK SES VE BİLDİĞİMİZ KİRLİ ÇAMAŞIRLARI SAHNEYE ÇIKARMAK BİR TARİHTE SAYIN VEKİL ALİM IŞIK MECLİSTE SORDU MODEREN İSMİ FAKTORİNG OLAN KILASİK TEFECİLER KİMLERDİR ÜLKEDEKİ YATIRIMLARI NELERDİR KİMSE CEVAP VERMEDİ İŞTE ARKADAŞLAR HEP YAZIYORUZ KALABALIK OLMAMIZ LAZIM SES GETİRMEMİZ LAZIM DİYE ŞİMDİ KARŞIMIZDA DOSTLARIMIN YAZDIĞI GİBİ ZAMAN KAZANMA SAVAŞI VE TEK KAPI YARGITAY VE SİYASİLER BURDADA TEK BİZE YAKIN GÖRÜNEN SİYASİ PARTİLERİN SEÇİLMESİ İÇİN DESTEK OLMAMIZ LAZIM BU SEÇİMLER ÇOK SÜPRİZ BİR GÜNDE ÇOK ŞEY DEĞİŞİYOR AMA YİNE SÖYLÜYORUM BİZE YAKIN OLAN BİZİM HAKKIMIZI ARAYAN İNSANLAR İÇİN MÜCADELE EDELİMKİ YİNE KAPILARINA GİDELİM İŞİMİZ SİYASET DEĞİL DERDİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ HADİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZDENDE VAZGEÇTİK ŞU ANDA ÇOĞUMUZUN TEK DÜŞÜNCESİ HAPSE GİRSEK ÇELUK ÇOCUK NE OLACAK EV KİRA ZATEN BAŞLARINDAYKEN ZOR GEÇİNDİRİYORUZ BİRDE BAŞLARINDA OLMAYINCA NE YERLER NE İÇERLER DİYE HEPİMİZ BUNALIMA GİRDİK EĞER BİZ DOLANDIRICI TOKATÇI OLSAYDIK BUGÜN BU SAATTE KİMBİLİR NERDE OLURDUK AMA HEPİMİZ SON KURUŞUMUZA KADAR YANİ KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE EDDİK VE BU DURUMDAYIZ ...ARKADAŞLAR BİRLİK OLMALIYIZ KESİNLİKLE BİRLİK OLMALIYIZ ÇOK YETERSİZ KALIYORUZ DOSTLAR BİRAZ DAHA FAALİYET İÇİNDE BULUNMAMIZ LAZIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM ..HER KESE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  188. EVET Ö.S.

    BU UYARLAMA YARGITAYDAN GELMİŞ OLSAYDI DÜZELTİLEREK ONAYLANACAKTI

    AMA SANIK TARAFINDAN OLDUĞUNDAN TEMYİZ HAKKI DOĞMUŞ OLUYOR İŞTE

    UĞRAŞILARIMIZ DA BUNUN İÇİN ZATEN

    YanıtlaSil
  189. sn Ayaydın61 biz bu kararı bugün gördük kararı vereli neredeyse 1 ay olmuş ama malum tebligatı almadık itiraz hakkımız devam ediyor sanırım

    YanıtlaSil
  190. TABİ Kİ KARARIN GELMESİNİ BEKLEYİN TEBLİGAT GELİNCE 7 GÜNLÜK SÜREYİ AŞMADAN

    TEMYİZ DİLEKÇESİNİ YAZIN VE GÖNDERİN 7 GÜNLÜK SÜREYE GELDİĞİ GÜNDE

    DAHİLDİR UNUTMAYIN HATTA 7 İŞ GÜNÜ DEĞİL YANİ CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİDE DAHİLDİR

    HABERİNİZ OLSUN

    YanıtlaSil
  191. sn EKİM 2510 kadın hareketini sygı ve gıpta ile izliyorum kendilerine minnettarım .malese f bende iletişim bilgileri yok:( sadece sn Basketçinin msni var ve faceten bikaç arkadaş ekli bende

    YanıtlaSil
  192. YURDANUR HANIM,EŞİNİZ MURAT BEY'E HOŞGELDİNİZ DER,ALLAH AYIRMASIN DERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  193. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,AŞAĞIDA SN.TARIK ARAS ARKADAŞIMIZIN BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR "5941 BOMBASINI " YAYINLIYORUM.İLGİLENMENİZ DİLEĞİ İLE .


    TARIK ARAS says:

    30 Nisan 2011, 8:21 pm


    çekte hamil ve şikayet hakkı 5941 sayılı yasanın getirdiği en önemli değişikliktir.
    her ne kadar 3167 sayılı yasada da hamil ibraz anında karşılıksızdır kaşesi vurduran kişi olduğu Yargıtay 10. ceza dairesi üyesi Ali Akıncı nın sözleriyle “3167 sayılı kanunun ilk biçiminde de şikâyet hakkı sadece hamiletanınmıştı, hamil sözü geçiyordu. Fakat gerek Yargıtay 7. Ceza Dairesi gerekse benim mensubu olduğum 10. Ceza Dairesi, ki 91’de göreve başladı,bunu geniş yorumladı. Burada ibraz eden hamil şikâyet edebileceği gibi, ibraz ettikten sonra bunu kendinden önceki cirantalara vermişse o cirantaların da şikâyet hakkı var diye kabul etti, uygulama böyleydi. 2003 yılında 4814 sayılı kanunla 3167’de bir değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılırken burada şikâyet hakkıyla ilgili gerek 7. Cezanın gerek 10. Ceza Dairesinin uygulamasının yasallaştıracak bir düzenleme yapıldı.”net olarak açıklanmış olsa dahi uygulamada henüz bu konuda içtihat yoktur.
    bu değişiklik çok açıkça 3167 ye göre ceza almış birçok dosyanın beraatla sonuçlanmasına neden olacaktır-olmalıdır.
    ayrıca çekin arkasını yazdıran kişinin açıkça isminin yazılmış olması gerekmektedir,şirket cirosuyla yapılan karşılıksızdır işlemleride ceza soruşturmasına konu olamayacaktır.
    bu savunmayı mahkemesi süren benzer durumdaki arkadaşların yapmaları gerekiyor.
    Yargıtaya ve Adalet Bakanlığına yapılacak yasa yararına bozma gerekçelerimizden önemli birini yine bu konu oluşturacaktır
    ben süren bir davamda bu savunmayı yaptım ve nasıl bir karar verileceğini merakla bekliyorum.
    adaleti adaletten talep ediyoruz kampanyamızda elimiz güçlüdür,bu süreçte tek sorunumuz birlikte davranıp sürecin elden geldiğince kısaltılması olacaktır
    birlikte başaracağız.

    YanıtlaSil
  194. sayın mühendis yanıldığınız nokta dünya da hiç bir ülkede çek vadeli olarak kullanılmadığı için statüsü ve cezaları farklıdır..abd ve avrupa da çekler günü gününe kullanılan bir ödeme aracıdır..nakit para yerine geçer ...kimse cebinde yüklü para taşımaz ..onlarca kredi kartları da yoktur ...ticari araç olarak kullanılmaz günlük ihtiyaç için kullanılır...

    YanıtlaSil
  195. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    HATIRLARSANIZ ,SN .İYİMAYA'NIN BİR BAYAN ARKADAŞIMIZA BİZLERİN APC NEZAMAN KALKACAK SORUSUNA "SİZ 5941 İYİ KULLANIN BAŞKA BİŞR ŞEYE İHTİYACINIZ YOK.5941 SİZLER İÇİN BİR AF NİTELİĞİNDE "DEMİŞTİ.

    GELDİĞİMİZ NOKTA ÖRNEKLERİYLE BU YÖNDE ELİMİZİ GÜÇLENDİRİYOR.

    EVET HAKLSINIZ MAHKEMELER İÇTİHADLARA RAMEN RED VERMEKTELER.ANCAK YARGITAY YETKİLİ AĞIZLARI YAŞANAN OLAYLARI KINIYOR,ÇOK YOĞUN TEPKİ ALIYORUZ,ADALET DUYGUSU ZEDELENİYOR DİYOR .

    TAAHHÜTLERİ DOLAN ARKADAŞLARIMIZ,5237 SAYILI YASANIN 2. VE7.MADDLERİ GEREĞİ YENİDEN YARGILANMA HAKKINA SAHİPTİRLER ANCSK YARGITAY BU KANUNLARI GÖRMEZDEN GELEN HAKİMLERİN RED KARARLARINA KARŞILIK AĞIR CEZAYA BAŞVURMA HAKKINIZ ORDAN DA RED GELİRSE İÇTİHADIYLA BERABER CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINA KADAR GİDECEKSİNİZ.BU İTİRAZLAR CEZA GENEL KURULUNA KADAR GİDECEKTİR.

    YANİ ARKADAŞLARIMIZ ALDIKLARI RED SONUCUNU KARANIN BİTTİĞİ YER OLARAK GÖRMESİNLER.

    SONUNA KADAR MÜCADELE.İŞTE BİZ BUNUN İÇİN DOSYALARIMIZI İÇTİHADLARIMIZI YARGININ ÇEŞİTLİ BİRİMLERİNE YOLLIYALIM DEDİK.

    SN.HAKİMLERİMİZİE EZBERİ BOZDURMAK ZORUNDAYIZ.HAKİMLERE 3167 Yİ UNUTTURMAK ,İÇTİHADLERİ UYGULATMAK ,ÇABALARIMIZ SONUCU GENEL İÇTİHAD ÇIKARTMAK ZORUNDAYIZ.

    DİKKAT EDERSENİZ;
    1)ŞİKAYETÇİ HAKKI ÇEKİ YAZDIRAN DIR ,

    2)ERKEN İBRAZ ,

    3)VEKALETEN ATANAN MÜDÜR,

    4)HÜKÜMLERDE VERİLEN KARARLARIN SİZİ YANILTMAYA YÖNELİK OLMASI HUSUSU BU ÇOK ÖNEMLİ,BUNU MUTLAKA KONUYA VAKIF BİR AV İNCELEMELİ ,

    5)BANKA ŞİKAYET HAKKI ,KANUN OLARAK VAR ANCAK İÇTİHAD YOK .

    6)ŞİRKET KAŞESİ İLE YAPILAN YAZDIRMA DA İSİM SOYAD AÇIKÇA BELİRTİLMELİ ANCAK İÇTİHAD YOK .

    UNUTTUKLARIM OLABİLİR .SİZLERİN HATIRLADIĞI VARSA EKLEYELİM.

    GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ LEHİMİZE MADDELER ÇOK.BUNLARDAN YARALANMAYI BİLMELİYİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  196. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,

    BUGÜN BARIŞÇI MERSİN ARKADAŞIMIZLA TELEFONDA YAPTIĞIM GÖRÜŞMEDE KENDİSİ BUGÜN CHP MERSİN MİLLETVEKİLLERİ İLE BİZLER İÇİN ÇOK VERİMLİ BİR GÖRÜŞME YAPMIŞ,MHP İLE GÖRÜŞME İÇİN ÖN TEMASLARINI YAPMIŞ,ELİNDEKİ YOĞUN İÇERİKLİ DOSYAYI ADLİYEYE ,BAROYA VE GEREKLİ ADRESLERE ULAŞTIRMIŞTIR.

    KENDİSİNE KATKI VE ÇABALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ İLETİRİM .

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  197. Değerli arkadaşlarım.
    Öncelikle Sayın Yurdanur kardeşimize ve eşine geçmiş olsun ve tekrarının yaşanmamasını diliyorum.

    Yurdanur hanımın yaptığı hukuk mücadelesinde gösterdiği çaba ve başarısını kutluyor ve hepimize
    örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.

    Sayın arkadaşlarım.
    Günlerdir yazamamakla birlikte siteyi ve çalışmaları detaylarıyla takip etmekteyim. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
    Sn. Ekim 2510 , Basketçi ve diğer arkadaşlarımızın çalışmaları neticesinde ilgili yerlere verilmesi gereken dosyalar birçok ilimiz yanısıra Ankara yada ulaşmıştır.

    Önümüzdeki hafta bu dosyalar ilgili yerlere verilecektir.

    Tüm arkadaşlarımı birlikteliğe davet ediyorum.
    sevgi ve saygılarımla,

    Tüm İşçi ve emekçi kardeşlerimizin bayramı kutlu olsun...........

    YanıtlaSil