Bu insanlar suçlu değiller sadece borçlular.

Cezaevinden çıkanlar, ailelerine iletilmek üzere kendilerine verilen notları mektupları iletemiyor çünkü çoğunun evine haciz gelmiş evi toplayıp gitmiş adresler değişmiş, kimileri akrabaya sığınmış yada başkaları bakıyor.
Cezaevleri çek borçlusu esnaf, iş adamlarıyla dolup taşmaya devam ediyor, karakolların nezarethaneleri dersen öyle..
Binlerce mağdur insan bir suçlu gibi cezaevlerine dolduruluyor, binlerce masum insana gaip muamelesi yapılıyor, binlerce insanın feryatları göz ardı ediliyor.

Ekonomiden sorumlu bakan, seçimlerden hemen sonra bu yasayı değiştireceklerini ve borç hapisine, çek hapsine son vereceğini söylüyor, utanmadan gözümüzün içine baka baka oy istiyor.
Arsızı, utanmazı tanırız, biliriz ve hatta onları anlamaya bile çalışırız.
Ancak arsızlığı, utanmazlığı böylesine kanıksanmışı anlayamayız.
Bu insanlar suçlu değiller sadece borçlular, ülkeyi iyi yönetmemeniz, iyi yasalar yapmamanız, adil olmamanız, uluslararası sermayenin bekçiliğine soyunmanız nedeniyle bu acıları yaşıyorlar.

Her şey zamanla, ha değişti ha değişecek, aha da yeni dönemde derken gene o utanmazca manevralar, gene o akıl almaz oyunlar gene o eski kurnazlıklar ve o tuzaklar.

Ne diyelim,şairin dediği gibi,
biz Engerekleri, çıyanları, aşımıza, ekmeğimize göz koyanları,
tanıya tanıya büyüdük,
ya sabır ya sabır diyerek, acıyı bal eyleyerek büyüdük.
Ancak nafile, ne yazık ki cehalet hep ağır bastı.
Meğer koyun değil, şu dağlarda hep kendimizi gütmüşüz.
Ekilir ekin geliriz, ezilir un geliriz, bir gider bin geliriz.
Gittik, gelmedik.
Kör olasın demiyorum, zira zaten hep kördük, ilerledik, sözde büyüdük.

436 yorum:

  1. şimdi seçimlerden önce hiç bi ümidimiz yokmu. palandökenin açıklaması nisan ayının ortasında bu iş bitecekti. buda mı olumsuz.




    bahtsız

    YanıtlaSil
  2. Uyap bilgi işlem servisi net olarak, kapalı gözüken dosyaların sistemden silindiğini ve artık gösterilmeyeceğini söyledi. Mahkeme kalemleride kapalı gözüken dosyanın kendilerince açık gösterilemeyeceğini sistemin buna müsade etmeyeceğini söyledi. Şişli 8 asl ceza daki dosyam karşı tarafın taahhüde uyulmadı şikayetinden sonra bir kaç gün içinde infaza verilecekmiş ve ben artık bu tip dosyalarımı uyap tan e imza ile kontrol edemeyeceğim. nisan 2012 ye kadar infazların yapılmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Bu sanırım hakimin erteleme kararı verirken yazdığı metinle alakalı. Kimi kararlarda karşı tarafın şikayetinde infaz devam eder diyor, kimilerinde 2012 ye kadar ertelendi diyor. Sözün özü bu durumda ki arkadaşlara bir tebliğ geliyor, 7 gün süre veriliyor ve hemen sonra infaza devrediliyor. Herkes dikkatli olsun.
    mühendis34

    YanıtlaSil
  3. selam arkadaslar.umutlu mutlu gunler bızım olur ıns.
    madur usa

    YanıtlaSil
  4. sitede bsorun var sanirim tr dengirilmiyor kimseler yok cunki
    madur usa

    YanıtlaSil
  5. sitede sorun yok, sorun bizlerin umudumuzu kaybetmis olmamizda

    YanıtlaSil
  6. sınırsız anlamaz13 Nisan 2011 17:16

    KIMSE KIMSEYI ANLAMAZ BENCE BNIYE UGRASIYORUZKI ALACAKLI DIYIYORKI ALDI ARAMI VEYA MALIMI YEDI KIMSE BILMEZKI HUKUMETIN UYGULADI EKONOMIK ROGRAM BIZI YOK ETMEYE MEYILLI 2007 DEN BERI BAGIRIYORUM DUYAN YOK DUYACAK OLANDA YOK HANI DERLER YA ATES DUSTUGU YERI YAKAR BEN BUNDAN SONRA SINIRIZ INSANLARDANIM KENDIMI BOGLE KABUL EDIYORUM ONLAR VAHSETI OGRETTI BANA BEN ONLARA VAHSETI YASATACAGIM KIZIMIN OGLUMUN GOZLERI ONUNDE CAMASIR MAKINESINDEN BUZDOLATAN TV DE NE ISTEDILER ALI ONU DEOLARDA YATIRIYORLAR HER TURLU KESINTIYI BIZDEN ALIYORLAR SONRADA ODESEYDIN KARDESIM HK BU DIYIYORLAR OGLE OLSUN BEN KABUL ETTIM AMA ILERDE ONLARDA KABUL ETSIN LUTFEN BU ULKE BENIM GOZUMDE YITIKTIR ARTIK NASILSA KURTLAR SOFRASI KIM GELIRSE AGAM KIM GIDERSE PASAM BENIM ADIMA BOGLE BILINE

    YanıtlaSil
  7. allah bu devleti kahretsin.
    hale bakin insan cani ne kadar kiymetli.
    UŞAK’ta kefil olduğu borç nedeniyle icra memurlarını kapısında gören terzi, 35 yaşındaki Ali Yayla, saklanmak için 7’nci kattaki evinin balkonundan sarktığı, beline bağlı deri pantolon kemerinin kopması sonucu beton zemine çakılarak öldü.

    Evli ve 3 çocuk babası terzi Ali Yayla’nın 2 yıl önce arkadaşı G.T.’nin bir bankadan çekeceği 50 bin TL’lik kredi için kefil oldu. G.T.’nin ilk aydan itibaren kredi taksitlerini ödememesi ve borcun faizleriyle birlikte 70 bin TL’ye ulaşması üzerine banka, kefil Ali Yayla hakkında icra takibi başlattı. Arkadaşına yardım etmek isterken ekonomik bakımdan büyük sıkıntıya giren Yayla, durumu eşine açıp eşyalarının haczedilmemesi için boşanmaları gerektiğini anlattı. Anlaşmalı olarak tek celsede boşanan çift, TOKİ 3’üncü Etap Konutları C7 Blok 7’nci kattaki adreste aynı evde birlikte yaşamaya devam ederken bu sabah kapıya dayanan icra memurları tüm hesapları alt üst etti. Saat 07.30 sıralarında, 1 icra memuru, 1 avukat katibi, 2 polis ve çilingiri kapının önünde gören Ali Yayla, paniğe kapıldı. Eşi ile artık resmi olarak ayrı gözüken Yayla, icra memurlarını da bu adreste yaşamadığına inandırıp eşyalarının haczedilmesini önlemek için yatak odası tarafından balkona çıkarak saklanmaya çalıştı. Ancak, icra memurları ve avukatın kendisini aramak için yatak odasına geldiğini duyan Yayla, gizlenmek için, çıkardığı deri pantolonunun kemerini beline ve balkon demirlerine bağlayıp 7’nci kattan sarktı. Ağırlığı taşıyamayan kemerin kopması üzerine Yayla, metrelerce yükseklikten beton zemine çakılarak öldü.

    YanıtlaSil
  8. utanmadan oy istiyolar aleni bu işi çözeceklermiş bugüne kadar nerdeydiniz?
    bizler borcunu inkar eden şerefsizlerden değiliz neymiş efendim çeki keserken düşünnecekmişim ulan işlerim bozuldu battık.ceza evine girince orda kibrit çöplerinden gemi yaparımda satarım belki borcumu öderim o zaman size oy moy yok.

    YanıtlaSil
  9. Barışçı-Mersin13 Nisan 2011 19:40

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİR KAÇ GÜN EVVEL BELİRTTİĞİM GİBİ, HAKLI DAVAMIZDA ÇALIŞMA YAPAN ARKADAŞLARIM, ORTAK BİR YOL HARİTASI BELİRTTİKLERİNDE VE BU HUSUSTA ÇALIŞMALAR YAPMAYA BAŞLADIKLARINDA, İMKANLARIM ÖLÇÜSÜNDE KATILIMCI OLACAĞIMIN BİLİNMESİNİ İSTERİM. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; YARDIMCIMIZ OLSUN.

    YanıtlaSil
  10. ne anlama geliyor bu yani uyapta gözükmeyen dosyalar dosyalar var ancak hüküm giydirildiği ve kesinleştiği için ordan kaldırıyoruz ancak hükmünüz hüküm yakalandığınız yerde paket sizin haber alma özgürlüğünüz kendi özgürlüğünüz gibi elinizden alıyoruz anlamınamı geliyor bu?

    YanıtlaSil
  11. sayin basketci ve diger bu zulum icin canla basla calisan arkadaslarim sizlere cani gonulden tesekkur ederim tum emekleriniz icin rabbim sizlerin emeklerini bosa cikartmasin insallah cok ozur dileyerek bir kac sorum olucak
    kosiad hali hazirda mevcut olan bir dernek kendi tuzukleri ve yollari var
    bizlere yapmis yada yapacaklari yardimlarindan dolayi sagolsunlar

    fakat biz neden kendi catimiz altinda toplanmiyalim ?
    kendi dernegimizi kurmayalim ?
    kendi avukatlarimizi calistirmayalim ?
    mucadelemizi kendi dernegimiz ile biz neden yapmayalim
    kendi tuzugumuz olmasin kendi yolumuz olmasin ben bunu kastetmistim bilmiyorum ama ya ben tam anlatamadim degerli arkadaslara yada bu fikir benimsenmedi bilemiyorum yada benim bilmedigim yada dusunemedigim engeller puruzler mi var hosca kalin herkeze selamlar

    YanıtlaSil
  12. herkeze iyi aksamlar bu yazdigim 3 yorum insallah cikar yaziyorum ama bir turlu sayfada gozukmuyor

    herkeze hayirli aksamlar

    sayin basketci ve bu zulme canla basla emegi gecen tum arkadaslara cani gonulden tesekkuru bir bor bilirim . rabbim sizlerin emegini misli misli versin insallah

    beni bir kac sorum olucak magzur gorurseniz bu derneklesme konusu gundemizmize geldigi zaman gorusecegiz ve cok kisi istiyor denildi derken gorusuldu gerekli aciklamalari yapicaz puruz var denildi sonuc olarak kosiad da yonlendirildik

    bizim dernek isi askiya mi alindi ?
    yada gecici olarak kosiad mi diyorsunuz ?
    eger gecici olarak degilde surekli kosiad catisi altinda toplanacaksak neden kosiad ?
    atiyorum neden cek magdurlari dernegi degil ?
    yada neden biz kendi catimiz altinda derneklesip de avukatlarimizi calistirmiyoruz ?
    yoksa bnim anlamadigim bilmedigim sikinti puruzlermi var bilmiyorum ama kendi catimiz altinda resmi olarak daha iyi ses geliceginden ve guzel seyler yapabilicegimizden benim sahsim adina bir suphem yok herkeze kolay gelsin hayirli aksamlar cenk

    YanıtlaSil
  13. kardeşim çekten içeride ist buyuk cekmece3.aslıcezaya ıtıraz ettık ama reddedıldı ınfazın devamına karar cıkardı

    YanıtlaSil
  14. Barışçı-Mersin13 Nisan 2011 22:25

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAKLI DAVAMIZIN HAKLI ARKADAŞLARI. GEREK SİTEMİZİ VE GEREKSE BU ANLAMDA MÜCADELE EDEN DİĞER KARDEŞ SİTELERİMİZİ ZİYARET EDEN YORUM YAPAN, EMEK; ÇALIŞMA, BİLGİ VE TECRÜBELERİYLE, BU HAKLI MÜCADELEMİZDE KATKIDA BULUNAN ARKADAŞLARIM. BİLİNÇLİ OLARAK MÜCADELE EDEN SAYIMIZ AZ OLMASINA RAĞMEN; BİZLER HEPİMİZ, BU HAKLI DAVAMIZDA BİR ŞEYLER YAPTIK, YAPMAYA ÇALIŞTIK. AZ SAYIMIZA RAĞMEN; SESİMİZİDE HER HALDE DUYURDUK VE HALEN DUYURMAKTAYIZ. ANCAK; HİÇ BİR ARKADAŞIMIZI ELEŞTİRMEK ANLAMINDA OLMAMAK ÜZERE, BU AZ SAYIDA OLAN VE MÜCADELE EDEN ARKADAŞLARIMIZDA, BİR KAÇ PARÇAYA BÖLÜNMÜŞ DURUMDADIR. GELİNEN NOKTA BÖYLE DEĞİLMİDİR? VEYA BENİM Mİ YANLIŞIM VAR? BELKİ BAZI ARKADAŞLARIM BANA KIZACAKTA OLSALAR DURUM, GALİBA BÖYLE OLSA GEREK. GELİNEN NOKTA EN AZINDAN ŞİMDİLİK BÖYLE İSE; BARİ, SİTEMİZİ VE KARDEŞ SİTELERİ TAKİP EDEN ARKADAŞLARIMIZ, DAVALARINI ÇOK İYİ TAKİP EDİP, ÇIKMIŞ OLAN YARGITAY KARARLARINI BİRE BİR KENDİ DOSYALARINA UYGULANMASINI SAĞLAMALARI LAZIMDIR. KENDİLERİ YAPAMIYORLARSA; BİLEN ARKADAŞLARDAN VE İMKANLARI VAR İSE, GÜVENİLİR VE BİLİNÇLİ AV. ARKADAŞLARIMIZDAN YARDIM ALMALARI GEREKMEKTEDİR. BU ARADA; DAHA EVVELKİ YORUMLARIMDA DA BELİRTTİĞİM GİBİ, DAVAMIZA GÖNÜL VE EMEK VEREN ARKADAŞLARIM; ORTAK BİR YOL HARİTASI BELİRLEYİP, MÜCADELEYE DEVAM KARARI ALDIKLARINDA, ELBETTEKİ; OLMAYAN İMKANLARIM ÖLÇÜSÜNDE, KATILIMCI OLACAĞIMI VE YANINIZDA OLACAĞIMI, BİR KEZ DAHA BELİRTİRİM. ELBETTEKİ; DAVANIZ, DAVAMDIR. MÜCADELENİZ MÜCADELEMDİR. BU ŞARTLARDA; BAŞKACA NE DEMELİYİM BİLEMİYORUM. TEKRAR; HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA, SEVGİ VE SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  15. bizimde dosyamız buyukcekmecede bizde ret verdiler.benim cok bilgim yok ama sanırım ağır cezaya itiraz edebiliyorsunuz

    YanıtlaSil
  16. aysberkin görünmeyen bölümündeki arkadaşlar haydi su yüzüne mücadele sonuna kadar mücadele savaş örgütlü mücadeleye selamlar

    YanıtlaSil
  17. nerdesin beyaz bodrum kardeşim.?özlettin valla.

    iyiki varsın...

    basketçi

    YanıtlaSil
  18. ARKADAŞLAR,
    DİĞER SAYFADA SORUN OLDUĞUNDAN ORAYA YORUM YAPACAK ARKADAŞLARA MESAJ BIRAKTIM. YORUMLARI BU SAYFAYA BIRAKMALARINI RİCA ETTİM. BİLGİNİZE.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  19. sayın ağbicim bende sizleri çok özledim ben burdayım heryerdeyim ama mücadelenin neresinde olmak gerekiyorsa orada olmaya gayret ediyorum. şimdi anti akp ile ilgili tüm çevremi ikna çabasındayım ve elimden geldiğince eş dost herkese bu ... akp nin sermayeye hizmet ettiğini anlatma çabası içerisindeyim. AKP YE GEÇİT YOK selamlar

    YanıtlaSil
  20. Çok haklısınız, onlara nasıl ulaşabiliriz ve biraraya getirebiliriz acaba?

    YanıtlaSil
  21. ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ BULDUGUM BİR FİKRİMİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM.SON GÜNLERDE DERNEKLEŞME YOLUNDA İLERLEDİGİMİZİ,KONUŞTUGUMUZU GÖRÜYORUM GAYET YERİNDE FAKAT ELİMİZDE OLMAYAN SEBEPLERLE GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR VE YOL HARİTASI OLARAK GÖRÜYORUM.DERNEKLEŞMEMİZİ İVEDİLİKLE HIZLANDIRMAMIZDA BÜYÜK YARAR GÖRÜYORUM. ÇÜNKÜ AKABİNİNDE BİZE YENİ FİKİRLER YENİ BAŞARILAR YENİ BİR SİYASİ KİMLİK VE YASAL OLARAK SESİMİZİ DUYURMAMIZI SAGLAYACAK BİR ORTAM OLUŞTURMUŞ OLACAGIMIZ KANAATİNDEYİM.DERNEK AİDAT GELİRLERİMİZLE PARALI AVUKATLAR TUTULUP ÜYELERİMİZİN SIKINTILARINI DAHA BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURMAMIZDA BÜYÜK BİR ADIM ATMIŞ OLACAGIZ. AYRICA ÖNEMLİ BULDUGUM FİKRİM İSE ALINACAK OLAN DERNEK AİDATLARINDAN TOPLANAN PARA İLE ÖRNEGİN HER AY 2 DERNEK ÜYESİ ARKADAŞIMIZIN BELLİ BİR MİKTARA KADAR ÖRNEGİN : 50 BİN TL YE KADAR OLAN BORÇLARINI DERNEK GELİRLERİNDEN KARŞILAYIP BİZE EL UZATMAYAN SİYASİLER YERİNE KENDİ KELİMİZİN MERHEMİ BİR NEBZEDE OLSA SIRAYLA KENDİMİZ OLABİLİRİZ TABİKİ BU FİKRİM DAHADA GELİŞTİRİLEBİLİR.BÖYLELİKLE HEM TÜM ÇEK MAGDURLARI ARKADAŞLARLARIMIZ,YOLDAŞLARIMIZ DERNEGİMİZE ÜYE OLMAK İÇİN ÇABA SARFEDECEK VE SAYIMIZ İŞTE O ZAMAN AYNI ÇATI ALTINDA BELKİDE 100 BİNLERE ULAŞIP ÇOK GÜÇLÜ BİR SES VE GÜÇLÜ BİR DERNEK OLABİLİRİZ.ŞAHSIM ADINA BEN HER AY 10 TL KARDEŞLERİM İÇİN BU İLLET ÇEK HAPİSİNDEN KURTULMAK ADINA BİRLİK BERABERLİGİMİZ İÇİN ANALARIN AGLAMAMASI İÇİN VE KENDİM İÇİN HER AY 10 TL VERMEKTEN ASLA ÇEKİNMEM İNANIYORUMKİ BİR ÇOGUMUZDA NEREDEYSE 1 PAKET SIGARA PARASI OLAN 10 TL LİK BİR AİDATI ÇOK GÖRMEYİP VERMEYE SEVE SEVE HAZIRDIR.ÖRNEGİN HER AY 1000 KİŞİ 10 TL AİDAT ÖDERSE BU 10 BİN TL YAPAR PEKİ YÜZBİN KİŞİ AİDATINI ÖDERSE BUDA CİDDİ BİR RAKAM YAPAR YORUM SİZİN SAYGILAR ...KARA...

    YanıtlaSil
  22. bıkmadan usanmadan bunların ipliklerini pazara çıkarmak için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Eğer arkadaşlar bugüne kadar bizlerin sadece birtek oyu vardı biz şuna inanırsak bizlerin en az oy kullanmasakta hiç değilse 40 -50 oyu vardır ve bunu başarırız gayret edelim çalışalım. selamlar

    YanıtlaSil
  23. SANADA BU YAKIŞIR BEYAZ BODRUM,ARKADAŞLARIN ÇOĞU SENİ TANIMIYOR.ATIYOR ZANNEDEBİLİRLER.SENİ TANIMALARINI ÇOK İSTERDİM .HER ŞEHİRDEN BİR BEYAZ BODRUM ÇIKSA BİZİM SIRTIMIZ YERE GELMEZ.

    SEVGİYLE KAL

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  24. SN.KARA,

    BAŞINDAN BERİ YAPMAK İSTEDİĞİMİZ OLAY BUYDU.ANCAK SÖYLEDİĞİNİZ SAYILARIN BIRAKIN YANINA YANAŞMAYI UZAĞINDAN BİLE GEÇEMEDİK.

    AYRICA PARA TOPLAMANIN YASAL SORUMLULUKLARI VAR.DERNEK Bİ NEBZE BU SORUNU ÇÖZÜYOR.ANCAK SÖYLEDİĞİNİZ RAKKAMLAR ÇOK ZORULAŞILIR.

    AMA BİR ÇIKIŞ YOLU BULACAĞIZ ŞÜPHENİZ OLMASIN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  25. HEPİNİZE HAYIRLI GECELER,

    DAHA UMUTLA UYANMAK,ÖZGÜRLÜĞE UZANMAK İÇİN ...

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  26. Sayın Kara,

    Fikirleriniz çok güzel, Sn.Basketçi'nin de dediği gibi ana fikir budur, ama yine dediği gibi istenen rakkam da kişileri toplama güçlüğü mevcut. Sn. Beyaz Bodrum'un da dediği gibi aysbergin görünmeyen yüzünü ortaya çıkarmak gerek. Sonrasında değil üyelerin borçlarını derneğin üstlenmesi onların davalarını takip eder, onların hapise düşmesini önler, hapistekilerinde özgürlüğe kavuşmasını sağlar. Burada siteyi takip edipde birşeyler yapmak isteyen ancak elinden gelmeyenler, gruplar halinde toplanmaya gayret edin. 5 iniz oradan, 10 unuz buradan bir kalabalık oluşur sonra herkes teşkilat merkezinde toplanır. Sizin gibi mağdurlara, dostlarınıza, mağdur olmayıpta yakınları olanlara, ulaşın, haber gönderin, isim alın, telefon numarası alın, kendinizde saklı tutun, grubunuz oluştuktan sonra Sayın Basketçiyle irtibata geçin. Hiçde zor değil aslında, bir gayret. Ulaşamadığımız kimselerin birçoğunun internet cafeye gidip internet'e bağlanacak mali gücü olmayabilir, kontör alacak parası olmayabilir, ancak çocuğuna ekmek alabiliyor belki de alamıyordur. Kahveye gidiyorsanız orada bahsedin, sıkıntıda olan yüzbinler var, binler değil. Camiye gidiyorsanız orada anlatın, cemaatin bol olduğu yerlerde bu sıkıntıda olanlardan bahsedin. Biz kimseden yardım toplamıyoruz, para istemiyoruz, biz bizim gibi olanlara ulaşıp biraraya gelmek istiyoruz. Özgürlük için, borçlarımızı ödeyebilmek için, çocuklarımıza ekmek götürmek için.

    Saygılar - Sürgün

    YanıtlaSil
  27. Değerli arkadaşlar,bu dernek konusunda benimde bir fikrim var.Şöyle ki; Bu derneğin adı ''Çek Mağdurları Yakınları Yardımlaşam ve Dayanışma Derneği '' olmalıdır derim.Çünkü;Çek mağdurları ortya çıkamadığından ölmüş sayılmaktadır.Bu nedenle yakınlarının yardımlaşma ve dayanışmaya ihtiyaçları vardır.Ne dersiniz tutarmı bu fikrim sizce?Tutacağına inanalarla temasa geçebilirim ve gereken ne ise başlayalım derim.Varmısınız arkadaşlar?

    YanıtlaSil
  28. tek basina iktidar ulkenin onunu acar diye ilk akp hukumetine oy verdim.genelde yakinlarimda muhafazakar akp ye oy verirlerdi.su ana kadar 45-50 yakinimla istisareler sonucu akp ye oy vermeme konusunda fikir birligine vardik.daha fazla kisiyi ikna icin calismaya devam ediyorum.akp yakinlarini ihya etmekten baska derdi olmayan dikta rejimine dogru giden bir parti olma yolunda.
    dernek olma fikri maddi imkansizliktan savunmasini bile yapamayan dostlara yardim fikri cok onemli ve yapici fikirler.bende elimden geldigince maddi manevi bu fikirlerin arkasinda olacagim.
    madur usa

    YanıtlaSil
  29. arkadaşlar dernekleşme çok önemli çok gerekli. ayrıca daha önce de yazdığım gibi artık belli bir süre bir gelişme olması ihtimali yok. dernekleşmenin ancak büyük üye sayılarda işe yarayacak olması ve özellikle dernek parasının çek ödemelerinde kullanılamayacak olması nedeniyle ben tekrar toplu olarak iş açmakla ilgili fikrimi hatırlatmak istiyorum. madem hepimiz irili ufaklı iş adamıydık en iyi bildiğimiz işi yapmadan oturmak en büyük hatamız bence. biliyorum bir çoğumuzun ekmek almaya parası olmayabiliyor. ancak bir çoğumuzun da hala maddi veya manevi kaynakları var. o nedenle ya buradan ya da e-mail yoluyla paylaşalım becerilerimizi, geçmiş iş tecrübelerimizi. benim e-mail adresim bsy757575@hotmail.com

    bu konuda sanıyorum bizi en iyi organize edebilecek kişi sn. basketçidir. uzunca süredir bir çok arkadaşımızla bire bir kontak halinde olduğu için toplu e-mailler yöntemiyle herkese en azından haber ulaştırabilir.

    ayrıca sitedeki sorunu bir şekilde çözmemiz lazım. bir gün girebiliyorsak iki gün giremiyoruz.

    iş mevzuuna gelince, benim mesleğim uluslararası taşımacılıktı. kendim sıfırdan açıp gayet iyi yerlere gelmiştim. orta boyutta bir tır filosu da kurmuştum. petrol krizi, mazot fiyatları benim filomu hızlı büyütme isteğimle birleşince iflasımı getirdi. ancak tır filosu kurmadan önce, müşterilerimin yüklerini diğer nakliyatçılara taşıtırken çok daha iyi kazanıyordum. bu aralar umutlar tükenince tekrar işime dönmeye ve bir ofis açmaya karar verdim. isteyen arkadaşlar benle özelden detayları konuşabilirler. benim şirketimi ve ofisimi açacak ve her ay sabit giderlerimi karşılayacak maddi gücem var Allah'a şükür. Benim işime benzer ufak bir ofis, telefon vs. gibi bilgi, insan ilişkileri ve emekle yapılabilecek işi olan arkadaşlara isterlerse ortak olabilirim, isterlerse ofisimi paylaşabilirim. Aynı şekilde benle ortak bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar olursa benimle kontak kurabilirler. Online olmasam da e-mail yollarlarsa mutlaka dönerim.

    Ayrıca maddi gücü tükenmiş arkadaşlardan da çalışmak isteyenlere maaş verecek gücüm olmasa da, ister çalışarak, ister çevrelerinden tanıdıklarından alacakları işlerin karının ortaklığını teklif edebilirim. Şimdilik benim aklıma gelenler bunlar. Eminim ki bu konularda biraz düşünür, fikir üretirsek benzer becerilerde insanlar bir araya gelip kendimize para kazanabilecek işler kurabiliriz.
    Herkese iyi günler.

    YanıtlaSil
  30. uyap kimsenin işine yaramıyor. en doğru yapılacak iş adliye kaleminden bilgi almak

    YanıtlaSil
  31. arkadaşım o kadar emin konuşma bence orada kibrit çöpü bulmak da bazen mümkün olmuyor.

    YanıtlaSil
  32. bunların kıvırtmalarının yanında fatih'in yılan dansı ve asenanınkiler solda sıfır kalır

    YanıtlaSil
  33. SN.SERKAN,

    ÖNERİLERİNİZ ÇOK GÜZEL VE İNSANİ.BİR LOKMA EKMEĞİNİZİ MADUR BİR ARKADAŞLA PAYLAŞMAK VE YARDIMCI OLMAK ÇABANIZ BİZLERİN ŞU GÜNLERDE YİTİRİLEN AMA ZORDA OLSAK BİLE İNSANİ DEĞERLERİMİZİ KAYBETMEDİĞİMİZİ GÖSTERMESİ BAKIMINDAN ÇOK ÖNEMLİ..İNANIYORUMKİ SİZİN GİBİ BAŞKA ARKADAŞLARIMIZDA BU TİP PAYLAŞIMLARI YAPACAKTIR.FİKRİ VE GÜCÜ OLAN ARKADAŞLAR BÖLGESİNDEKİ 1 MAĞDUR ARKADAŞA İŞ VERSE YADA GÜÇ BİRLİĞİ ETSELER 4-5 KİŞİNİN KURTULMASINA SAĞLARLAR.
    HERNEKADAR BU GARABETLİKTEN KURTULMAYA ÇALIŞIYORSAKDA İŞ VE AŞ KONUSU UNUTULMAMALI.HAKİKATEN ZOR DURUMDA OLAN ÇOK ARKADAŞIMIZ MEVCUT.

    BU TİP FAYDASI OLACAĞINI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR İSTERLERSE BENİM ARACILIĞIM İLE BULUŞMANIZI SAĞLARIM.BUNU İYİ VE KÖTÜ NİYETLİLERİ AYIRMAK İÇİN SÖYLEDİM.AYRICA BURDAN MAİL ADRESİNİZİ BİRBİRİNİZE VEREREK DE YAPILABİLİR..ÖZELLİKLE BULUNDUĞUNUZ İLİ BELİRTMENİZ İYİ OLUR.
    DERNEK İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR.GELİŞMELERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  34. Günaydın Arkadaşlar,

    Bu link i okuyun,yargıtayın bundan sonraki çalışması ve ONAMA VE BOZMALARA ilişkin düzenlemeside anlatılıyor,bu yorumumu hukukçular yada bu konu hakkında açıklama yapacak arkadaşlar düşüncelerini yazsınlar....


    http://www.haberbaz.com/haberbaz_load.asp?i=6299253&a=1&ur=http://haber.mynet.com/detay/guncel/yargi-sureci-hizlaniyor/565681

    YanıtlaSil
  35. SN.OLYAR150,

    ŞU ANDA DERNEĞİN İSMİ BELLİ.AMA ŞUNUDA BELİRTMEDEN GEÇMEYEYİM;

    BİZLERİN DEĞİŞİK ZAMANLARDA GEREK MECLİSDE. GEREK EYLEMLERDE VE GEREKSEDE AÇIK OTURUMLARDA "ÇEK MAĞDURLARI "DENDİĞİNDE KARŞIMIZA HEP TEPKİ ÇIKMIŞTIR."SİZLER MAĞDUR DEĞİL ÇEKLERİNİ ÖDEMEYEN YADA ÖDEYEMEN LERSİNİZ".KENDİNİZE NİYE MAĞDUR DİYORSUNUZ,ESAS ALACAKLILAR ALACAĞINI ALAMADIĞI İÇİN MAĞDURDUR"DEMİŞLERDİR.
    BU NEDENLE BÖYLE BİR SIFAT BİZLER İÇİN SIKINTI OLMUŞTUR.ANCAK İÇERİĞİNE ÖYLE BİR ŞEY KONABİLİR.DERNEK YÖNETİCİLERİ İLE BUNU KONUŞUP SİZLERLE PAYLAŞIRIZ.

    AYRICA ÖNERİLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR BU LİNKİ LÜTFEN OKUYUN.

    http://www.haberbaz.COM/haberbaz_load.asp?i=6299253&a=1&ur=http://haber.mynet.COM/detay/guncel/yargi-sureci-hizlaniyor/565681

    AYRICA AŞAĞIDAKİ ALINTIYI SAYIN HUKUKÇULARIMIZ YORUMLARSA SEVİNİRİM.

    Yargıtayın bozma ve onama ile ilgili bundan sonraki işini anlatıyor gibi algıladım.

    "yargıtay, temyiz olunan kararın, esas yönünden kanuna uygun olup da kanunun olaya uygulanmasındaki hatadan dolayı bozulması gerektiği ve kanuna uymayan husus hakkında yeniden yargılamaya ihtiyaç duyulmadığı takdirde, kararı düzelterek onayabilecek. Hakimin takdir yetkisi kapsamında karara bağladığı işlerde bu hüküm uygulanmayacak"

    NOT :Linkdeki COM ibaresi bilerek büyük harf yazılmıştır.siz düzeltin.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  37. Dememe bilgisayardan yorumlarim cikmiyo telefondan denicemde

    YanıtlaSil
  38. UMUTLU GÜNLER
    KADER KURBANLARI

    YanıtlaSil
  39. merhaba cenk
    üstadım akşam denk gelemedik bir türlü

    YanıtlaSil
  40. merhaba basketçi, ben de sizin aracılığınızla olmasını o açıdan önerdim. malum hepimiz zaten yeteri kadar yıpranmışız, bir de kötü niyet iyi niyet diye birbirimize temkinli şüpheli yaklaşmaktansa uzun süredir bir çok arkadaşı tanıyan konuşan birinin ön ayak olması faydalı olur kanısındayım. ben istanbul'dayım bu arada.

    iş aş konusuna gelince de; tabi ki kanunun değişimi çok önemli ancak görülen şu ki yakın gelecekte bir ihtimal yok. amacım umut kırmak değil yanlış anlaşılmasın ama seçim sonrasına yeni meclisin oluşmasına kadar zaten teknik olarak da imkan yok. bu da minimum eylül ekim ayları. yaz geçecek de beylerimiz yeni koltuklarına kurulup çalışmaya başlayacaklar. benim kişisel kanaatim bir değişiklikle chp veya chp-mhp koalisyonu olmazsa ( ki ihtimali okuyanlara bırakmak istiyorum )
    akp bu konuda en azından 2 sene dolmadan tek bir adım bile atmaz. sonrasında da pek umutlu değilim ya neyse. belki daha uzun vadede bir şeyler yaparlar. belki de chp mhp mecliste beraberce akp kadar sandalye alırsa ve zorlarlarsa bir şey çıkabilir.

    O nedenle iş aş şu an her şeyden önemli. artık hepimizin iyi kötü, var yok demeden bir şeyler üretme zamanımız geldi. bu çok açık. biliyorum hepimiz zor durumdayız ancak artık saklanmakla kaçmakla vs.yle geçecek süreler yok önümüzde. o nedenle çalışmamız şart. benim durumumu açıkladım. size ulaşançalışmak isteyen veya iş yapmak isteyen başka arkadaşlar olursa bana e-maille ulaşabilirsiniz. bir araya gelir oturur konuşuruz. ayrıca size bir de e-mail yollayacağım öğleden sonra. onu da güvendiğiniz arkadaşlarla paylaşabilirseniz, nasıl çalışabileceğimiz neler yapabileceğimiz konusunda bazı soruları akıldan siler diye düşünüyorum. SERKAN

    YanıtlaSil
  41. ARKADAŞLAR , ACİL ACİL

    MÜSAİT OLAN ARKADAŞLARIMIZ LÜTFEN KANAL B Yİ SYREDİN.ÇEKLERLE İLGİLİ GÜZEL BİR PROGRAM VAR.LÜTFEN DESTEK MAİLLERİ ATARSANIZ ÇOK İYİ OLUR.

    Tel : (216) 422 22 67
    Faks : (216) 422 22 84

    İstanbul Temsilcisi : Çağatay AKSOY
    İstanbul Haber Müdürü : Levent YILDIZ

    DİGİTURK 32.KANAL

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  42. ARKADAŞLAR,YANILTMIŞ OLMAYAYIM,

    İLK BÖLÜMDE ÇEKLERLE İLGİLİ DAHA AYRINTI VARDI.ŞİMDİ 2.Cİ BÖLÜM DAHA ÇOK BORÇ VE BANKA HACİZİ İNTHARLAR,BORCUN SEÇİM EKONOMİSİ İLE İLGİLİSİ GİBİ KONULARA DEĞİNİYOR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  43. basketçi
    neden kimse yok bir süredir herkes inancınımı kaybetti???

    YanıtlaSil
  44. SN.HAYALET26;

    BENİM TAHMİNİM,SİTEYE GİRİŞDE DÖNRMSEL PROBLEM NEDENİ İLE OLABİLİR.YOKSA HERKES BU GARABET YASANIN KALKMASI İÇİN BİRLİK VEBERABERLİĞİN BÜTÜNLÜĞÜ KONUSUNDA HEMFİKİRDİR.BUNDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK.KISA SÜREDE TOPARLANIRIZ,BANA İTİMAT EDİN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  45. AYNEN KATILIYORUM BENDE

    YanıtlaSil
  46. gerçek magdur14 Nisan 2011 14:45

    SEVGİLİ ARKADAŞALR
    KAÇGÜNDÜR SİTEYE GİREMİYORDUM BENDEMİ Bİ SORUN VAR YOKSA HERKESTEMİ MERAK EDİYORUM.
    BU SİTE EVİMİZ GİBİ OLDU GİREMEYİNCE SANKİ KENDİMİ SOKAKTA KALMIŞGİBİ HİSSEDİYORUM. BU ARADA SİTE YÖNETİCİLERİNİN VE HİZMET VEREN ARKADAŞALRIMIZIN NEKADAR YÜCE BİRİŞ YAPTIKLARINI ANLIYORUM. VE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    GERÇEK MAGDUR

    YanıtlaSil
  47. SAYIN SERKAN
    DÜŞÜNCELERİNDEN DOLAYI SENİ TEBRİK EDERİM.ÇOK GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR MORALİMİZ YÜKSELİYOR.
    BENDE İRANDAYIM TAHRANDA KALIYORUM
    MOBİLYA SEKTÖRÜNE MAKİNA SATIYORUM VE MOBİLYA İŞİNE GİRİYORUM ŞUAN ÇALIŞMALARIM VAR O YÖNDE. TÜRKİYEDEN BİR ORTAKLA.
    İRANDA MOBİLYA SEKTÖRÜ ÇOK İYİ. CANLI VE HAREKETLİ.
    MESLEGİ MOBİLYA OLAN VE İRANDA İŞ YAPMAK YADA ÇALIŞMAK İSTEYEN MAGDUR ARKADAŞLARA ELİMDEN GELEN DESTEGİ SAGLARIM YARDIMCI OLURUM. EGER BU KON İLE İLGİLENEN ARKADAŞIMIZ OLURSA ahmet_19623@hotmail.com. adresine yazsız veya e-mail atsın mutlaka cevap veririm şuan türkiyedeyim üç beş güne kadar gidecegim.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  48. Siteye girişte problem var, iki gündür sadece bir iki yorum görebiliyordum. Sanırım bugün düzeldi. Herkese saygılar.

    YanıtlaSil
  49. bende izmirden devamlı siteyi aktif olarak takip eden birisiyim. dernek ve diğer şeylerle ilgili elimden gelen bişi varsa yapmaya hazırım. YNC 35

    YanıtlaSil
  50. sayın
    BASKETÇİ YAKLAŞIK 2 YILDIR TAKİP EDİYORUM GEÇMİŞTEN KALA KALA SİZ VE BİR KAÇ ARKADAŞ KALDI BİZLERE UMUT VEREN NE DİYEYİM ALLAH İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ RAST GETİRSİN
    HAKKINIZI YİYENLER A.P.C SÜRÜNSÜNLER

    YanıtlaSil
  51. selam kader arkadasları.bugun surgundekı hayatımıza bır gun daha eklendı.bakalım bu surgun ne kadar surecek.allah hepımıze yardımcı olsun.cok sagduyulu bırbırıne yardımcı olacak destek olacak maıller goruyorum.dernek olursa bu yardım ve destekler daha ıyı olur kanaatındeyım.herkes kaynasır bırlıkten kuvvet dogar.ortak yonlerı olanlar bırbırıne destek olur yenıden ayaga kalkarlar.bızlerın en buyuk eksıgı ısımızın ugrasımızın olmamasıdır cunkı.
    madur usa

    YanıtlaSil
  52. herkeze merhaba gunlerdir ugrasiyorum evdeki bilgisayardan yorumlarim cikmiyor telefondan giriyorum cikmiyor su an baska bir bilgisayardan deneme yapiyorum umarim cikar

    oncelikle bu dava ugruna canla basla ve emkleri ile calisan arkadaslara cok tesekkur edrim rabbim emeklerinizi bosa cikartmasin insallah benim bir kac sorum olucak affiniza siginarak

    sayin basketci ve diger arkadaslar

    dernek olayini gundeme getirdik ve bunla ilgili calismalar toplanti yapildigini soylemistiniz bazi puruzler var aciklicaz dediniz sonrasinda kosiad a yonlerdirdiniz

    biz neden kendi catimiz altinda toplanmiyoruz ?
    kendi avukatlarimizi calistirmiyoruz ?
    yada bilmedigimiz baska sikintilarmi var ?
    kosiad hali hazirda bir dernek ve onlarin kendi cizgisi var yollari belli genede bizlere gostermis olduklari ilgi icin cok sagolsunlar
    ama neden kendimize ait dernegimiz olmasin ?
    herkese selamlar cenk

    YanıtlaSil
  53. SELAM ARKADASLAR

    SERKANIN FIKRINE CANI GONULDEN KATILIYORUM BEN DE BI NEBZE OLSUN DESTEKTE BULUNMAK ISTERIM SÖYLEKİ;BENIM İŞ SEKTORUM GIDA HAM MADDESI UZERINE,4 YIL ONCE KURMUS OLDUGUMUZ BI TESIS VAR VE BURDA ULKENIN ONDE GELEN FIRMALARINA SOYULMUS SARIMSAK IMAL EDIYORUZ HERKESE GARIP GELEBILIR NASIL BIR IS DIYE AMA DUSUNURSENIZ BU HAMMADDEYE IHTIYAC DUYAN COK BUYUK FIRMALAR VAR OZELLIKLE DE SUCUK-PASTIRMA FIRMALARI,KONSERVECILER,TURSUCULAR, GIBI İŞ SAHASI GENIS BIR DAL YANI PAZARLAMA AGI GENIS OLAN BIR MESLEK BIZ 35 SENELIK SARIMSAK TUCCARIYIZ VE AYNI ZAMANDA EKİM İŞİNİDE KENDIMIZ YAPIYORUZ BU IS SEKTORUNE GIRDIK VE INANILMAZ BIR POTANSIYEL KESFETTIK 2 MILYON EURO MALIYETLI BIR TESIS KURDUK MAKINALARI YURT DISINDAN GETIRTTIK VE PINAR VE MARET FIRMALARIYLA OLAN GORUSMELERIMIZ SONUCU ŞU MAKINA LAZIM ŞUNLAR YAPILMAZSA SOZLESME IMZALAYAMAYIZ DEDIKLERINDE BIZDE ISTEDIKLERINI YAPMAK ISTEDIK FAKAT EKONOMIK KRIZE DENK GELDIGIMIZ ICIN NAKIT PARA SIKINTISI CEKMEYE BASLADIGIMIZ SIRALAR TEFECIDEN BUNLARI GERCEKLESTIRMEK ICIN PARA ALDIK KRIZ IYICE DERINLESINCE TOKEZŞEMEYE BASLADIK VE BASIMIZA CEK SORUNU CIKTI VE TESISE MUHUR VURULMUSTU NEYSE BENIM SORUNLARIM HALLOLDU FAKAT BU İŞ CERCEVESINDE YANI SOYULMUŞ SARIMSAK KULLANDIGINI BILDIGI FIRMALAR OLAN VE YA PAZARLAYABILEN ARKADASLARA YARDIMCI OLMAYI COK ISTERIM SUAN DA SOYULMUS SARIMSAK KILOSU 9-10 TL ARASINDA DEGISIYOR BEN URETICI OLDUGUM ICIN BEN ARKADASLARA ALDIGI SIPARIS UZERINDEN KILO BAZINSA INDIRIM YAPIYIM O ARKADASTA NORMAL FIYATLARA SATSIN ORNEK VERIRSEK ; BIR SUCUK FIRMASI AYDA ORTALAMA 5 TON KULLANIR 7 TL DEN BEN VERCEM O DA ANLASTIGI FIRMAYA SUANKI PIYASA DEGERI 9-10 DAN SATSA AYDA 10 BIN TL GELIR ETMIS OLUR BIRAKIN TURKIYE YI YURT DISINA PAZARI OLAN VARSA COK DAHA IYI CUNKU YURT DISINDAN INANILMAZ RAGBET GOREN BIR URUN OZELLIKLEDE ILAC SANAYIINDE BU GIBI BAGLANTILARI OLAN VEYA OLABILIRLIGI OLAN ISADAMLARI ARKADASLARIMIZIN MAIL LERINI BEKLIYORUM......HERKES BIRBIRINE BU SEKILDE YARDIMCI OLSADA KIMSE BIR EKMEGE MUHTAC KALMASA....MESELA LİON KULUBU VS GIBI ZENGINLER KULUBLERI VAR HER ZENGIN BIRBIRIYLE İŞ YAPIYOR NEDEN BIZLERDE KENDI DERNEK CATIMIZIN ALTINDA BU SEKILDE DAYANISMA GERCEKLESTIRMEYELIMKI UNUTMAYALIM KI BIZLER BU ULKENIN ESNAF VE ISADAMLARIYIZ .. DIK DEMIYORUM CUNKU RUZGAR TASIN USTUNDEN SADECE TOZU KALDIRIR...HERKESE SEVGI VE SAYGILARIMLA .....0606 TANER..... tmt-y@hotmail com

    YanıtlaSil
  54. RHisarciklioglu Rifat Hisarcıklıoğlu
    Yeni Ticaret Kanununa ne ölçüde hazırsınız?Bunun için TTK metre isimli bir anket hazırladık.TOBB'un internet sayfasından test edebilirsiniz!
    52 minutes ago Favorite Retweet Reply

    YanıtlaSil
  55. zonguldaklı-çekzede14 Nisan 2011 17:22

    ARKADAŞLAR,

    BİZİM DERNEĞİMİZİN ADI, BİZİ ANIMSATACAK, SÖYLEMİ KOLAY, BUGÜNE KADAR KULLANDIĞIMIZ ,,,,,ÇEK MAĞDURLARI,,,, SIFATINA YABANCI GELMEYEN,,,,,,,


    --------ÇEK BORÇLULARI DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ---------



    OLSUN DİYE DÜŞÜNÜRÜM. BAŞBAKAN DA BİR DAHA ADIMIZDAN DOLAYI BİZİ RENCİDE EDMEZ.

    YanıtlaSil
  56. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM,

    BİZİM GİBİ BİR GRUBA YAKIŞANDA BU DAVRANIŞDI.AĞZINIZA SAĞLIK,YÜRÜYİNİZE SAĞLIK.İŞLERİMİZİ KAYBETMİŞ OLABİLİRİZ AMA BU DEMEK DEĞİLKİ BÖYLE GİDECEK.FİKİR FİKİRİ ÜRETİR.ÖNEMLİ OLAN İYİ NİYET.
    BİR KIVILCIM ATILMIŞTIR.BUNU ALEV HALİNE GETİRMEK YİNE BİZLERİN ELİNDE.PLANLI PROGRAMLI BİR SİSTEMDE İNANIYORUMKİ ÇOK KİŞİ EVİNE AŞ GÖTÜREBİLİR,ENAZINDAN BU SIKINTILI PERİODU ATLATABİLİR.
    ÖNERİ VE DESTEK LERİ OLABİLECEK ARKADAŞLAR BENİM MSN ADRESİM VASITASI İLE İLETİŞİM KURABİLİRLER.

    BU ARADA ;
    SN.SERKAN,
    SN.0606,
    SN.AHMET AYDOĞAN,
    SN.YNC35,
    SN.ROMANYA CENK,
    KATKI VE DESTEKLERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  57. IYIBIRMISAFIR14 Nisan 2011 18:51

    Benden de iki farklı dernek adı önerisi:

    HAKSIZ YASA MAĞDURLARI DERNEĞİ

    HAKSIZ YASALARLA SAVAŞMA DERNEĞİ

    Böylece derneğe katılım sadece çekini ödeyemeyip mağdur olanlarla sınırlı kalmaz, katılım çok daha fazla olur

    YanıtlaSil
  58. SN.ROMANYA CENK,

    KISACA BİGİ VEREYİM.TOPLANTIDA ALINAN KARARDA DERNEK AÇALIM FİKRİ VARDI AMA BİZLERİN BİR DERNEK AÇMASININ ZORLKLARI VE SIKINTILARI,YENİ BİR DERNEĞİN MADDİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ,BİR OFİSİN KİRALANMASI,VS.VS GİBİ KONLAR YÜZÜNDEN HAZIR KURULMUŞ VE FAAL VE YASAL BİR DERNEĞİN KULLANILMASI HEM EKONOMİK HEM DE AKILLICA GELDİ.BU YÜZDEN "NEDEN KENDİ DERNEK ÇATIMIZ ALTINDA TOPLANMIYALIM IN "CEVABI BU ŞEKİLDE.
    KOSİAD BİR DERNEK AMA BİZİ SIKINTIYA SOKACAK BİR ÇİZGİSİ TOK.ŞU ANDA ATIL DURUYOR.VE BİR ADRESİ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ.
    AYRICA BİZİM KENDİ OLANAKLARIMIZLA KURACAĞIMIZ BİR DERNEK ÇATISI ALTINDA KENDİ AVUKATIMIZ OLSUN FİKRİDE YUKARDA ANLATTIĞIM NEDENLERDEN DOLAYI HEM ZOR HEMDE RANTABL OLMAZ DİYORUM .AMA BU SADECE BENİM FİKRİM DEĞİL ORDA TOPLANTIYA KATILAN DİĞER ARKADAŞLARIN ÖNERİLERİ VE ÇOĞUNLUĞUN ONAMASI İLE ALINMIŞ BİR KARAR.
    "BİZİ KOSİADA YÖNLENDİRDİNİZ" E CEVAP OLARAK;
    ARKADAŞLAR ORDAN NET BİLGİLERİNİ ALSIN DEDİK.ZATEN ÜYELİK MECBURİYETİ OLMADIĞI İÇİN ARKADAŞLAR ORAYI ARAYIP KONUŞSUNLAR VE TATMİN OLSUNLAR VE BİRAN EVVEL DOSYALARI İÇİN HUKUKİ DESTEĞİ SAĞLASINLAR.ZAMAN SU GİBİ GEÇİYOR.

    AYDINLATMAMI İSTEDİĞİNİZ YADA NET OLMIYAN KONULAR İLE İLGİLİ SORMAK İSTEDİKLERİNİZ İÇİN BEN HEP BURDAYIM .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar sadece çek mağdurları demek bence biraz dar bi kapsam benim fikrim bunun yanında bide icra mağdurları işimizi haksız yere bitmesine neden olan icralarda var birazda bu konuda yoğunlaşsak biliyosunuz memleketin yarısı icralık çek

    YanıtlaSil
  60. İçtihat; Şikayet Hakkı çeki İbraz eden (5941)
    T.C.
    Yargıtay
    10. Ceza dairesi
    Tarih:11.01.2011
    Esas No:2009/12640
    Karar No:2011/241
    İlgili Maddeler:5941 Sayılı Çek Kanunu 5. mad.
    İlgili Kavramlar:KARŞILIKSIZ ÇEK ŞİKAYET HAKKI
    Dosya incelendi:
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    1- SUÇA KONU 05.03.2006 KEŞİDE TARİHLİ ÇEK FOTOKOPİSİNDE, ŞİKAYETÇİ .......'YA AİT CİRONUN İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞU, Türk Ticaret Kanunu 702. MADDESİNE GÖRE İPTAL EDİLMİŞ CİROLARIN YOK SAYILACAĞI DİKKATE ALINARAK; SUÇ KONUSU ÇEKİN İBRAZ ANINDA ALINAN FOTOKOPİSİNİN OKUNAKLI VE ONAYLI ÖRNEĞİ İLE GEREKTİĞİNDE ASLI GETİRTİLİP, ŞİKAYETÇİNİN CİROSUNUN İPTAL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİN VE ŞİKAYETÇİNİN İBRAZ EDEN KONUMDA OLUP OLMADIĞININ, BUNA BAĞLI OLARAK ŞİKAYET HAKKININ BULUNUP BULUNMADIĞININ SAPTANMASI, SONUCUNA GÖRE SANIĞIN HUKUKİ DURUMUNUN BELİRLENMESİ GEREKİRKEN, EKSİK ARAŞTIRMA İLE MAHKUMİYET HÜKMÜ KURULMASI,
    2-20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanunu ile 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, suç konusu tüm çekler yönünden sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 11.01.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi


    İNCELEMENİZ DİLEĞİ İLE

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  61. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    BENİM İZLENİMLERİM SONUCU ÖZELLİKLE ÇOĞU ARKADAŞLARIMIZIN ÇEKLERİ 3167 GÖRE BU ÇEKLERİN ÇOĞUNDA ŞİKAYETÇİNİN ÇEKİ İBRAZ EDEN OLMADIĞI GÖRÜLMEKTE.BUGÜN BİR ARKADAŞIMIZ BENİMLE YAPTIĞI GÖRÜŞME SONUNDA BU SAYEDE BÜTÜN ÇEKLERİNİN BU DURUMDA OLDUĞUNU ANLADI.
    LÜTFEN DOSYALARINIZDAKİ ÇEKLERİNİZİN ARKASINI EN KISA ZAMANDA İNCELEYİN ,İNCELETİN .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  62. Sayın Basketci, ŞİKAYETÇİNİN ÇEKİ İBRAZ EDEN olmadığını anlayınca ne yapmak gerekir. Benim birkaç dosyam var yargıtayda bunlara şikayetçinin ve ibraz edenin kim olduğunu nasıl öğrenirim temyizden dönüncemi itiraz etmem gerekir ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim. Hayırlı akşamlar. Saygılar.

    YanıtlaSil
  63. SN.MURAX,

    ÖNCELİKLE BU DOSYALARI ÇIKARTIP ARKALARINDAKİ CİROLARIN İNCELEMENİZ LAZIM.EĞER DEDİĞİNİZ GİBİYSE YA KENDİ AVUKATINIZA YADA DERNEK VASITASI İLE HUKUKİ YARDIM ALABİLİRSİNİZ.AVUKATINIZDA BUNA GÖRE DİLEÇE DÜZENLEYEREK İLGİLİ DAİREYE BAŞVURUDA BULUNACAKLARDIR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  64. sayın BASKETÇİ
    ANLADIĞIM ŞU MUDUR ÇEKİ YAZDIRAN A FİRMASI Bİ ÖNCEKİ CİRO OLAN B FİRMASINA ÇEKİ İADE EDİYOR ŞİKAYETÇİ B FİRMASININ ŞİKAYET HAKKI YOKTUR ÖYLEMİ

    YanıtlaSil
  65. kesinlikle dediğiniz gibi.

    basketçi

    YanıtlaSil
  66. ARKADAŞLAR İLGİLENMENİZ DİLEĞİ İİLE.

    T.C.
    Yargıtay
    10. Ceza dairesi
    Tarih:11.01.2011
    Esas No:2009/12640
    Karar No:2011/241
    İlgili Maddeler:5941 Sayılı Çek Kanunu 5. mad.
    İlgili Kavramlar:KARŞILIKSIZ ÇEKTE ŞİKAYET HAKKI
    Dosya incelendi:
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    1- SUÇA KONU 05.03.2006 KEŞİDE TARİHLİ ÇEK FOTOKOPİSİNDE, ŞİKAYETÇİ H A'YA AİT CİRONUN İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞU, T.T.K'NIN 702. MADDESİNE GÖRE İPTAL EDİLMİŞ CİROLARIN YOK SAYILACAĞI DİKKATE ALINARAK; SUÇ KONUSU ÇEKİN İBRAZ ANINDA ALINAN FOTOKOPİSİNİN OKUNAKLI VE ONAYLI ÖRNEĞİ İLE GEREKTİĞİNDE ASLI GETİRTİLİP, ŞİKAYETÇİNİN CİROSUNUN İPTAL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİN VE ŞİKAYETÇİNİN İBRAZ EDEN KONUMDA OLUP OLMADIĞININ, BUNA BAĞLI OLARAK ŞİKAYET HAKKININ BULUNUP BULUNMADIĞININ SAPTANMASI, SONUCUNA GÖRE SANIĞIN HUKUKİ DURUMUNUN BELİRLENMESİ GEREKİRKEN, EKSİK ARAŞTIRMA İLE MAHKUMİYET HÜKMÜ KURULMASI,
    2-20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanunu ile 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, suç konusu tüm çekler yönünden sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 11.01.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  67. saygideger basketci ve diger emegi cok olan benim gibi yatmayan arkadaslar

    benim anladigim dernek konusunda en buyuk sikinti maddiyat ve yakalanma konusu

    simdi sizler gecenki yazida 50 kisi civari bir toplanti yaptik dediniz ve bunu siteye yazmadan bu cogunlugu buldunuz once burada bir anket duzenlense kac kisi bu dernek isini istiyor kac kisi ucret odeyebilir diye cunku bana gore gayet cok bir cogunluk saglanacak gibime geliyor

    bukadar magdur arkadas arasinda yakalnma sikintisi olmayan bu ise gonul veren elbet birileri vardir veya birsuru arkadasimizin esleri var bos olarak evde oturan yada sikilan
    sizler arka planda kalarak yada bizler aranmasi olanlar ve aranmasi olmayanlar on planda olarak bu is yuruyebilir gibime geliyor

    maddiyat boyutuna gelince iyi kotu bir ofis kirasi yada 2 odali bir daire ile bir sekreterin ucretini zannedersem cikartiriz ki ilk etapta su dernek acmak icin yada aylik masrafi ne kadardir seklinde bir fizibilete yapabilsek ornegin ilk bir avukat bir sekreter toplam masrafimiz ne olabilir bana gore 400-500 uye su masrafi cikartir gibime geliyor eger sayimiz daha fazla ise bence maddiyat bolumde sikinti olacagini zannetmiyorum aranma yakalanma haklisiniz ama sizler arka plandan bence gerekeni yaparsiniz
    belki bana sitem ediyo olabilir arkadaslar ama ben icimdekini dokuyorum sizlere ve dogru dusunuyorum diyede bir iddam yok saygi ve sevgilerimi sunuyorum tum arkadaslara allaha emanet olun cenk romanya

    YanıtlaSil
  68. sayın basketçi verdiginiz bilgiler çok önemli ve degerli teşekkür ederim.
    saygılarımla
    a.aydogan

    YanıtlaSil
  69. SAYIN BASKETÇİ
    BİR SORUM OLACAK BU GÜN BİR ÇEK MAGDURU ARKADAŞIMIZIN BİR DOSYADA 4 ADET ÇEKTEN ADLİ PARA CEZASI ÇIKMIŞ HENÜZ KENDİSİNE TEBLİG EDİLMEMİŞ BU KARARA İTİRAZ HAKKI VARMI YADA NE YAPABİLR? CEVAPLARSANIZ MEMNUN OLURUM.
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  70. SAYIN ROMANYA CENK
    ARAMIZDA YENİDEN DÜZENİNİ KURUPTA ÇALIŞMAYA BORÇ ÖDEMEYE BAŞLAYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR ALLAH HEPİMİZİN İŞLERİNİ RAST GETİRSİN İŞİN MADDİ BOYUTUNDA ONLARA BİRAZ DAHA FAZLA YÜK DÜŞECEK ŞAHSEN BENDE ONLARDAN BİRİYİM İŞİN MADDİ BOYUTU SANIRIM YORUCU OLMAYACAK AMA DİGER PROSEDÜR ONLARIN YERİNE GELMESİ ASIL İŞİN SIKINTILI KISMI BENCE O. BURDADA GÖZLER DÖNÜP DOLAŞIP SEVGİLİ BASKETÇİ KARDEŞİMİZE BAKIYOR AMA ODA YORULDU ÇOK YÜK BİNDİRİYORUZ ÜZERİNE ALLAH YARDIMCISI OLSUN. YİNE BU İŞİ BASKETÇİ KARDEŞİMİZ OMUZLAYACAK SANIYORUM. SEVGİLİ BASKETÇİ KARDEŞİM HİÇ FİKRİNİ BİLE SORMADAN SENDEN BÖYLE BİR BEKLENTİ İÇİNE GİRİYORUZ AMA SEN NE DERSİN BİLMİYORUM...
    SAYGILARIMLA
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  71. KIYMETLİ KARDEŞİM CENK;

    KONUYA BUKADAR SAHİP ÇIKTIĞIN İÇİN ARKADAŞLARIMIZ ADINA TEŞEKKÜR EDERİM.İNAN BİZ O ALTERNATİFLERİ HEP DEĞERLENDİRDİK.FAKAT ORGANİZASYONU ÇOK ZOR.SADECE İSTANBUL DA OLUŞUM OLSA BELKİ DİYECEM.İNSANLARDAN TOPLANACAK AİDAT ÖYLE 10 TL İLE OLMAZ.AYRICA AİDAT GİRİŞİNİN ÇOK DÜZENLİ OLMASI LAZIM .BİR EKSİK OLDUĞUNDA KİMSE CEBİNDEN ÇIKARIP ALIN ŞUNU İŞİNİZ GÖRÜLSÜN DİYECEK DURUMU YOK.SONRA AĞZIMIZA YÜZÜMÜZE BULAŞTIRMAYALIM.İHTİYAÇ OLANLARI KISACA YAZMIŞSIN AMA ,BEN ŞÖYLE DAHA OLMAZSA OLMAZ LARI YAZAYIM AŞAĞIYA;
    1 ADET BİLGİSAYAR,
    1 ADET TEL;
    1 ADET FAX,
    1 ADET PRİNTER,
    1 ADET MASA ,VE SANDALYE,
    1 ADET SEKRETER MASASI VESANDALYE,
    SEKRETER MAAŞI
    AVUKAT MAAŞI VE YOL MASRAFLARI,HARÇLAR VS.
    OFİS TUTULACAĞI YERE GÖRE KİRASI,STOPAJI
    AYLIK ELEKTRİK GİDERİ,
    AYLIK ADSL,
    AYLIK TEL KONUŞMA MASRAFI,
    CEP TELEFONU MASRAFI,
    ELEKTRİK VE SUYU BAĞLATIRKEN DEPOZİTOLAR,
    DERNEK AÇMA GİDERLERİ,
    BELKİ BİR MUHASEBE
    VS.VS.

    BUNA EKLEMEK YADA ÇIKARTMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ÖNERİLERİNİ YAZABİLİRLER.
    AMA CENK BEY BEN SİZE NİYE ÖBÜR OLUŞUMA SICAK BAKMADIĞINIZI SORABİLİRMİYİM?.BUNUDA TARTIŞMAYA AÇALIM.SAKINCALARI SİZCE NEDİR ?NİYE KURULU DÜZEN VARKEN SIFIRDAN KURALIM.?

    SAYI KONUSUNDA SİZ 50 KİŞİ NİN TOPLANDIĞINA BAKMAYIN.MSNDEN TOPARLADIK.AMA 500 KİŞİ RAKKAMI DİYORSUNUZ BEN PEK İYİMSER BAKMIYORUM .İŞİN İÇİNE PARA GİRİNCE BİRANDA DENGELER -HAKLI OLARAK -BOZULUYOR.

    BEN HERTÜRLÜ ÖNERİYE AÇIĞIM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  72. SAYIN A.AYDOĞAN ,

    BENCE TEBLİGAT GELMESİNİ BEKLEMEDEN İLGİLİ MAHKEME KALEMİNE TEMYİZ DİLEKÇESİNİ VERMESİ YETERLİ OLUR.BENİM BİLDİĞİM BAŞKA BİR İŞLEM YOK.AMA DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLMİYORUM .LEHE DURUMU VARMI ONU BİR AVUKATA DANIŞMASI İSABETLİ OLUR.AYRICA UMUYORUMKİ SİTEMİZİ TAKİP EDEN AVUKAT ARKADAŞLARIMIZDA İZLİYORDUR VE YANILIYORSAM LÜTFEN DÜZELTSİNLER.

    SONUÇTA BİZ HUKUKÇU DEĞİLİZ.GÖRDÜKLERİMİZ VE YAŞADIKLARIMIZLA YARDIMCI OLUYORUZ.

    SAYGILARIMLA
    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  73. SEVGİLİ KARDEŞLERİM,
    BU TOPLULUĞA FAYDALI OLACAKHER GİRİŞİME YARDIMCI OLURUM.BENLE BERABER OLACAK DEĞERLİ ARKADAŞLARIMDA VAR.
    ANCAK DEMİNDE YAZDIĞIM GİBİ TARTIŞILMASI GEREKEN KONULAR VAR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  74. elbetteki sonucta konusa konusa fikirler ortaya cikarak dogru yada yanlisi bulacagiz
    sizler uzun zamandir burlarda mucadele veriyosunuz ukalalik ettiysem yada cahillik bagislayin ben araniza surda 3-5 aydir varim
    benim oncelikle cidden merak ettigim sayimiz kac ?
    basinda ve kendi aramizda korkunc rakamlardan bahsediyoruz eger benim ilk etapda dile getirdigim uye sayisi sayet iyimser olarak goruyosaniz ozaman zaten olay sozun bittigi yerdir ve cokta konusulcak pek fazla hatta yapilacak cok sey yok bana gore yok sayimiz gercekten ciidi anlamda cok ise ozman bence asilmiyacak bir konu degil derneklesme hepimiz ticaretle ugrastik benim hala en son olarak ofis mobilyalarim duruyordu faks yazici ve bilgisayar da olmasi lazim bunlar bnden hediye olsun bunlar bana gore tabi sayimiza endeksli olarak soyluyorum asilmiyacak bir konu degil
    sekreter konusuna gelince magdur arkadaslarin eslerinin birisi bana gore yardimci olur diyorum magdem biz bir magdur ailesiyiz hatta paraya ihtiyac var en azindan bir kardesimizin hanimina is kapisi olabilir o kardesimizde kanimca ucuk rakamlar istmicektir

    ama dedigim gibi bana gore sayimiz nedir bilmiyorum ben bunlari soylerken hep kafamda binlerce kisi olarak canlandiriyodum

    hazirda ki dernek olayina gelince bilmiyorum inanin cok sagolsunlar bizleri aralarina kattiklari icin yada destek ciktiklari icin ama ben soyle bi canlandirdimda farazi konusuyorum bizler araniyoruz borcluyuz bizi bizden daha iyi kim anlatir yada savunur ornek bir arkadasimizin esi yada icerden cikmis cok cekmis aranmayan kafasi calisan durustttt bir arkadasimiz neden dernek baskani olmasin aranan arkadsimzin sesi olmasin ben bunlari dusunmustum ayrica kosiadi aradim benim yasadigim sehir icin yada benim icin ciddien samimi olarak bana ne gibi faydasi olucak bilemiyorum avukat aramiyorum ki ben basketci bey avukat binlerce var sayet param var ise yada ilerliyen gunlerde kazara bir basin aciklamasi yada bir eylem basinda kosiad ne dicek bu insanlarin dernegi yoktu biz sahipmi ciktik dicek onlarin adina bu aciklamalari yapiyoruzmu mu diyecek bilmiyorum belki kafamdakini tam olarak anlatamadim kusura bakmayin ben istiyorumki hepimizin resmi bir yeri olsun kimligi olsun vs.vs. belki dediginiz gibi siz eyer 500 kisi icin cok iyimser bakiyosaniz ben hayal alemindeyim demekki hakli olabilirsiniz en guzel geceler sizlerin olsun deyerli arkadaslarim hakkinzi helal edin sizlerin kafanzi karistirdiysam allaha emant olun gurbetten selamlar romanya cenk

    YanıtlaSil
  75. deneme
    sevgili basketci gunlerdir yorum yaziyorum biri cikiyor biri cikmiyor bakalim bu cikicakmi lutfen nasil duzelticez sayfa daki bu sikintiyi cenk

    YanıtlaSil
  76. sevgili basketci kardesim agbeyim

    bu yazdigim 3 yorum cevap olarak yazdiklarimida unutuyorum cikmiyor sayfada deli oluyorum

    sayet benim ilk etapda verdigim 500 uye sayisina siz iyimser olarak bakiyorsaniz ozaman sozun bittigi yerdeyiz demektir cunku bende basbakanimizin yerinde olsam bende ilgilenmezdim ama yok biz binlersek ozaman bizdeki sikinti bana gore iletisim kopuklugu demektir
    benim en cok merak ettigim cidden sayimiz kac ? soyle dusunuyorum basketci agbicim kardesim su an ben icerde olsam bana esim bu siteden bilgi getirecek soyle konusuyolar bunlari yapmayi dusunuyolar diye ama ben icerdeolsam ve esim bana yada icerdeki magdur arkadasim soglese boyle bir dernegimiz var diye inanin ben uye olma ma mayi bir dakka bile dusunmem dusunmezdim

    ofis demirbaslarina gelince bu kadar ksiyiz benim kalan esyalarim ve faks yazicim olucakti onlari hediye edebilirim hatta evde su an kullandigim laptobumuda yolluyabilirim onemli degil telefondan iadare ederim bu malzeme ve ofis giderleri bana gore hic birsey bana gore bu isin zorlugu yonetim kurulunun olusturulmasi o konuya gelincede elbette aramizda borcunu odemis yada kardeslerimzin esleri vardir sizler arka plandan bu orkestrayi kanimca yonetebilirsiniz sekretere gelince bu kadar kisi akmek parasi derdinde bir kardesimzin hanimi da bu gorevi ilk etapda hakkindan az alarak kanimca ustlenebilir benim ailem cok ters yerde antalyada yoksa ben esimi ucretsiz gonderirdim bence sorun yok yani bana gere cok sikintili degil tek sikinti para toplamak toplaya bilmek icinde uye ihtyaci hasil oluyo otomatik sayet tekrar diyorum ben bu sayilari abarttiysam cok ta konusmanin bir anlami yok bana gore arkadaslarin kafasini karistirdiysam hakklarini helal etsinler .
    kosiad a gelince neden sicak bakmiyorum bizim derdimizi bizden baska kim anliyoki anlasada nekadar anliyo ve bize ne gibi faydalari olucak fiilen eger avukat destegi ucret ile saglicaksa zaten binlerce avukat var ama benim param yok yada bir eylem de tabi toplanabilirsek kosiad orda mi olucak yada ne dicek cek magdurlari adinami konusucak yada bu hos etik olucakmi gene kazara bir basin aciklamasi olursa kosiad cek magdurlarina kol kanatmi gerdi dicek gazete vs
    ne bileyim yaa iste ben buyum icimdekileri doktum sizlere herkese rabbim hkkimiza hayirlisini nasip etsin insallah ve borcumuzu odemeyi nasip etsin insallah herkeze hayirli gecler gurbetten turkiyeye selamlar cenk

    YanıtlaSil
  77. bu saka yaaa bu ne yaaa cıkmıyo yazdıklarım gercek yazdıklarım cıkmıyo deneme cıkıyo hayret bısey bakalım bu cıkıcakmı tatlı ruyalar yarın yazarım basketcı kardesım cok bunaldım sınır oldum

    YanıtlaSil
  78. ARKADAŞLAR ,

    AYRICA BİR İÇTİHAD DAHA VR 2011 ŞUBATTA YAYINLANMIŞ YANILMIYORSAM.BUNU YARIN ARAŞTIRIP BURAYA ATARIM .ANCAK ÇOĞUMUZU İLGİLENDİREN BİR İÇTİHAD.

    KARŞILIKSIZ ÇIKAN ÇEKTE BANKA NIN ŞİKAYET HAKKININ OLMAMASI.BOZMA NEDENİ.

    BU ÇOK ÖNEMLİ.

    BİRÇOK ARKADAŞIMIZI İLGİLENDİREN BİR KARAR.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  79. SEVGİLİ CENK KARDEŞİM ,

    BU YORUMUN NASIL ÇIKTIYSA DİĞERLERİDE ÇIKMALI.

    YARIN BİRDAHA DENE BAKALIM .

    SAĞLICAKLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  80. eger biz binlersek gercekten ornegin ben hapiste olsam esim bana burdaki yorumlari ve yapilacaklari anlatacak bende dua edicem sizlere ama dernek olmus olsak esim dicekki bogle bogle bir dernek var yada icerdeki magdur arkadasim dicekki bizim bir dernegimiz var ve ben hic dusnmeden uye olurdum kesinlikle ben neden israrli oldum bu konuda resmi bir kimligimiz olsun istedim belki hayal perestim ama birazda duygusalim evet ben allahima sukur sagligim ve ailem hayatta bazi sikintilarimiz var herkez gibi ama ben biliyorumki benden bizden daha kotu durumda olanlar var allah korusun intiharlari dusunen arkadaslarimiz var onlara merhem olabilirmiyiz

    YanıtlaSil
  81. kosiad gelince bilmiyorum ben onada su gozle bakiyorum kazara bir basin aciklamamiz olsa veya bir eylem olsa ne sekilde aciklama yapicaklar ve bu etik olucakmi sagolsunlar bize destek olduklari icin ama bir magdur arkadasin iste basketci kardesin selami var yada ben cekmagdurlari sayfasindan aldim telefonuzu soyle bir sikintim var demesimi dogru kendi mekanimiza gelip derdini anlatmasi yada fikirleri paylasmasimi dogru ben bunu dusunmustum
    ama gene diyorum sayet sayimiz cidden cok degilse ki basinda ve bizler bunu binler milyonar diyoruz ozman bence ya bu is cidden cok zor yada bizim iletisim sikintimiz var sayet kafanzi karistirdiysam sucu lisan ettiysem afola hakkinizi helal ediniz rabbim hakkimizda hayirlisini versin insallah demekten baska da birsey gelmiyor su an akilim hepinize iyi uykular gurbetten turkiyeme selmlar cenk

    YanıtlaSil
  82. parca parca yollamaya calistim 2 bolum gonderbildim neden bilmiyorum ama kafayi yemek uzereyim

    YanıtlaSil
  83. evet herkeze iyi sabahlar saat 2.20 oldu malum

    sevgili basketci ve emegi gecen tum arkadaslar

    oncelikle sayet benim soylemis oldugum 500 kisi gibi rakami sizler iyimser olarak soyluyorsaniz bana gore sozun bittigi yerdir ve basbakan cidden haklidir ozaman ama yok gercekten biz binlersek eger belki ben cok iyimser dusunuyorum bana gore bu yazmis oldugunuz sikintilar ofis demirbaslari vs. asilmiyacak seyler degil ben de hala biraz biseyler kalmis olmasi lazim faks yazici olmasi lazim hatta su kullandigim laptobuda hediye verebilirim ki bu dusuncelerimde samimiyim .
    sekreter isine gelince birsuru magdur arkadasiz demi insanlar ekmek kontor paramiz yok diyolar bir arkadasimizin hanimi bu gorevi ustlenip eve katkida bulanbilr sain basketci oenmli olan sayimiz ve istememiz istedikten sonra olur sizler arka plandan yonetirsiniz bu orkestrayi yonetim kurulu arkadaslarin eslerinden olabilir yada aranmasi biten ozgurlugune kavusan lardan olabilir bence bu da cok problem degil

    eger biz binlersek gercekten ornegin ben hapiste olsam esim bana burdaki yorumlari ve yapilacaklari anlatacak bende dua edicem sizlere ama dernek olmus olsak esim dicekki bogle bogle bir dernek var yada icerdeki magdur arkadasim dicekki bizim bir dernegimiz var ve ben hic dusnmeden uye olurdum kesinlikle ben neden israrli oldum bu konuda resmi bir kimligimiz olsun istedim belki hayal perestim ama birazda duygusalim evet ben allahima sukur sagligim ve ailem hayatta bazi sikintilarimiz var herkez gibi ama ben biliyorumki benden bizden daha kotu durumda olanlar var allah korusun intiharlari dusunen arkadaslarimiz var onlara merhem olabilirmiyiz

    kosiad gelince bilmiyorum ben onada su gozle bakiyorum kazara bir basin aciklamamiz olsa veya bir eylem olsa ne sekilde aciklama yapicaklar ve bu etik olucakmi sagolsunlar bize destek olduklari icin ama bir magdur arkadasin iste basketci kardesin selami var yada ben cekmagdurlari sayfasindan aldim telefonuzu soyle bir sikintim var demesimi dogru kendi mekanimiza gelip derdini anlatmasi yada fikirleri paylasmasimi dogru ben bunu dusunmustum

    ama gene diyorum sayet sayimiz cidden cok degilse ki basinda ve bizler bunu binler milyonar diyoruz ozman bence ya bu is cidden cok zor yada bizim iletisim sikintimiz var sayet kafanzi karistirdiysam sucu lisan ettiysem afola hakkinizi helal ediniz rabbim hakkimizda hayirlisini versin insallah demekten baska da birsey gelmiyor su an akilim hepinize iyi uykular gurbetten turkiyeme selmlar cenk

    YanıtlaSil
  84. ben pes ediyorum ama kafasina gore takiliyor bir cikiyor bir cikmiyor basketci ve diger kardeslerim isin ozu bence once sayimizi tespit etmeliyiz iyi sabahlar

    YanıtlaSil
  85. SN.CENK ROMANYA,

    BU KONUYU ENİNE BOYUNA SN.A.AYDOĞAN İLE ENİNE BOYUNA MSN DE KONUŞTUK.BENİ ÇOK İYİ ANLADI VE HAK VERDİ.BENCE SİZLE DE MSNDE KONUŞURSAK DAHA İYİ OLUR.A.AYDOĞAN A ANLATTIĞIM HERŞEYİ SİZEDE İZAH EDERİM HATTA TOPLU GÖRÜŞME YAPARIZ DAHA İYİ OLUR.BUNU AMA ANCAK AKŞAM SAATLERİNDE YAPABİLİRİZ.

    SAYGILAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  86. arkadaşım devlete lütfen bu konuda eleştirmeyin devlet atatürkün kurduğu tc devleti.Ama yönetenler akp liler.Bir suç varsa ortada ve ya söylenecek bir şey varsa lütfen akp ye söyleyin,devlete değil.Teşekkür edrim

    YanıtlaSil
  87. herkese hayırlı cumalar arkadaşlar göründügü üzere sayın başbakanımız bizleri bankacı ve faktoringcilerin arzusu üzere cezaevi yolu göstermektedir tek yapılacak şey seçimlerde ampulu ya saga yada sola çevirmek lazım diye düşünüyorum bu saaten sonra yapılacak tek şey bu

    YanıtlaSil
  88. TÜM SİTEYE,YURT DIŞINDAN BİZLERİ İZLEYEN ARKADAŞLARA,CEZAEVİNDE ÇİLE DOLDURAN ARKADAŞLARA,HAYIRLI CUMALARDİLERİM.İNŞALLAH BU GARABET YASADAN KURTULACAĞIZ.LÜTFEN İNANCIMIZI YİTİRMEDEN MÜCADELEMİZE DEVAM.

    SAYGIDEĞER KARDEŞİM VEZİR,KESİNLİKLE HAKLSIN,SENİNLE AYNI FİKİRDEYİM.AMA ÖNCE KAÇ KİŞİYİZ ONU ORTAYA ÇIKARMALIYIZ.ESAS SORUN BİZDE.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  89. ARKADAŞLAR İYİ OKUYUN LÜTFEN.

    YARIN ÖBÜR GÜN İŞLERİMİZİ KURDUĞUMUZDA ELEMAN ALIRKEN ADLİ SİCİL KAYDI TEMİZ DİYE İŞE ALDIĞIMIZ KİŞİ YA HIRSIZ,ZİMMET,SAHTECİLİK,RÜŞVET GİBİ SUÇLARDAN BİR DÖNEM HÜKÜM GİYMİŞ KİŞİLER OLABİLECEK.
    SAHTEKARLAR KADAR OLAMADIK.
    APC Yİ İDARİYE ÇEVİRMEK BUNLARDAN DAHA ZORMUŞ.!!!

    Anayasa Mahkemesi’nden 3 iptal15 Nisan 2011ANAYASA Mahkemesi,

    Adli Sicil Kanunu ile ilgili üç kritik iptal kararı verdi.

    Yüksek Mahkeme, Anayasa’nın 76’ncı maddesinde sayılan zimmet, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlarla, terör eylemlerine katılma gibi suçlar ve özel kanunlardaki suçlardan kaynaklanan adli sicil arşiv kayıtlarının da silinmesine vize verdi. Mahkeme, Adli Sicil Kanunu’nun geçici 2’nci maddesinde bu konuda getirilen istisnayı iptal etti. İptal kararı Resmi Gazete’deki dünkü yayım tarihinden itibaren bir yıl sonra yürürlüğe girecek. Yeni parlamento Adli Sicil Kanunu’nda iptal kararı ışığında yeni düzenleme yapacak.


    Yüksek Mahkeme, adli sicil kaydından silinse bile arşiv bilgilerinin kişinin ölümü ve her halde kaydın girildiği tarihten itibaren 80 yılın geçmesiyle silinmesine ilişkin Adli Sicil Kanunu’nun 12’nci maddesindeki hükmü de “ömür boyu hak yoksunluğu olmaz” diye iptal etti.


    Kararda, mahkemelerce verilen mahkumiyet kararlarının arşiv kaydına alınmasının gerekçesini oluşturan durumlar, bazı istisnalar dışında, kişi hakkında ömür boyu hak yoksunluğunu getirmediği, ceza kanunlarında ömür boyu hak yoksunluğu durumuna yer verilmediği ve hak yoksunluğunun belli bir süreyle sınırlandırıldığı belirtildi. Kararda “Kişinin belli bir tarihte aldığı herhangi bir mahkumiyet kararına ilişkin kaydın kişinin ölümüne kadar ya da seksen yıl süreyle muhafaza edilmesi, Anayasa’nın 5. ve 17. maddelerinde belirtilen kişinin maddi ve manevi varlığının geliştirilmesi ilkesi ve cezaların ıslah edici olma amacı ile bağdaşmamaktadır” denildi.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  90. abi ben a firmasına cek vermiştim oda b firmasına çeki vermiş b firması germiş galiba b firması tek celsede karar aldırmış şimdi karşılıksız yazısını b firması vurdurmadıysa mahkemeye verme hakkı yok mu yani

    YanıtlaSil
  91. sn.vatanhasreti;

    eğer B firması çeki yazdırmadıysa dava açamaz.açsa bile içtihada göre hakkı yok.bu durumda takip edilecek prosedürü bence avukatrınızla konuşun vakit geçirmeden.

    basketçi

    YanıtlaSil
  92. sn.vatanhasreti ,bir hata yapmayalım,biraz karışık geldi.

    1)a firması b ye verdi.
    2)çeki kim yazdırdı
    3)sizi kim şikayet etti
    bunların cevabını net verirseniz daha iyi anlaşılır.

    basketçi

    YanıtlaSil
  93. ene esnaf el insaf15 Nisan 2011 13:51

    LIBYADAN TÜM SİTE SAKİNİ ARKADAŞLARA HAYRLI CUMALAR DİLİYORUM.
    BASKETÇİ VE TOPLANTIYA KATILAN SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIN ALMIŞ OLDUĞU KARARLARA KATILIYORUM.BEN ŞU ANDA SAVAŞA RAĞMEN ÇALIŞIYOR OLMA ŞANSI NEDENİ İLE DERNEKTEN TOPLANACAK OLAN AİDATA KATILABİLİRİM. ANCAK DÜZENLİ GELİRİ OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.BU NEDENLE KOSIAD DERNEĞİNİ KULLANMAMIZDA BİR SAKINCA GÖRMÜYORUM.BU DERNEK VASITASI İLE GERÇEK GÜCÜMÜZÜ GÖRÜP RESMİ MAKAMLARA DA BU GÜCÜ GÖSTERMEK FIRSATINI YAKALAYABİLİRİZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. ÖNEMLİ OLAN BAŞLANGIÇTIR. BURADAN BAŞLAYIP İLERİDE YENİDEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPABİLİRİZ.ZATEN ŞU ANDA LEGAL GÖRÜLMÜYORUZ.ADAMLAR BİZİ TC NİN EN BÜYÜK SUÇUNU İŞLEMİŞ MUAMELESİ YAPIYORLAR.onlara göre DOLANDIRICILIKTAN,ADAM ÖLDÜRMEKTEN,ANARŞİSTTEN,TERÖRİSTTEN,HIRSIZDAN VE AKLIMIZA GELMEYEN BİRÇOK SUÇTAN DAHA KÖTÜ BİR SUÇ İŞLEMİŞİZ!!! DOLAYISI İLE TOPLANTIYA KATILAN ARKADAŞLARIN ALMIŞ OLDUĞU KARARLARA UYUM GÖSTERİP AYNI AHENK İLE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ. BENCE BURADA SORMAMIZ GEREKEN, KOSIAD OLARAK NELER YAPABILIRIZ VE KAÇ KİŞİYİ BİR ARAYA TOPLAYABİLİRİZ SORUSUDUR...
    BURADA LİBYALI ARKADAŞLARLA BİRLİKTE HER GÜN BOMBARDIMAN ALTINDA YAŞAMAMIZA RAĞMEN , KENDİMİ TR DE YAKALANMA KORKUSU İLE YAŞAYAN ARKADAŞLARDAN DAHA KÖTÜ HİSSETMİYORUM. BURADA BİR KAZAYA KURBAN GİTME İHTİMALİMİ, TR DEKİ ARKADAŞLARIMIN TUTUKLANMA İHTİMALİNDEN DAHA YÜKSEK GÖRMÜYORUM.BU NEDENLE ALLAH,BAŞTA O ARKADAŞLARIMIN,AİLELERİNİN ÇOCUKLARININ YARDIMCISI OLSUN.ALLAHTAN BİZLERE BU ACILARI YAŞATAN DEVLET YETKILILERINE DE AYNI ACILARI YAŞATMASINI DİLİYORUM...
    SEVGİ VE SAYGILARIMLA,
    ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  94. arkadaslar.2012 de degisecek olan turk ticaret kanunu bizler icin ne gibi bir cozum veya kurtulus getirecek.bilgisi olan var mi acaba.degisen ne olacak.bizler icin kurtulus olacak mi.

    YanıtlaSil
  95. vatan hasreti15 Nisan 2011 15:26

    abi ben a firmasına ceki yazdım.a firmasıda galiba b firmasına çeki vermiş.benim b firmasıyla hiçbir ticaretim hukukum yok ama davayı b firması açmış ve tek celsede 5941 göre bana ceza vermişler şimdi b firmasının bunu yapmaya hakkı yomu abi

    YanıtlaSil
  96. sn.vatan hasreti ;

    anladığım kadarı ile b firması çeki yazdıran davayı da açan.o nedenle işlem doğru.,

    ama yinede çekin arkasını bir avukata göstermekte fayda var.

    basketçi

    YanıtlaSil
  97. basketçi abicim ben sana bi şey söylüyümmü kimse bana kızmasın bizlerden bir b..k olmaz niye mi çünkü hani nerde abi kaç kişiyiz onu bile bilmiyoruz kalabalık deniyor ama nerde bu çeki yazılan esnaf arkadaşlarımız eylemleri gördük kaç kişiydik en fazla 100 kişiydik sesimizi iyi duyuramıyoruz yapalım bakalım 5000 kişilk bir eylem görün bakın neler oluyor vallahi hükümet bile düşer ama bizlerde o eylemlere gelecek cesaret yok yakalnması çıkan arkadaşlar ilk eylemlerde çogunun yakalanması yoktu ama ben bu iş böyle devam eder ne zaman kalabalık bir eylem olur o zaman bu iş biter yoksa ben bitecegine hiç inancım yok kimse kusura bakmasın yazdıklarımdan dolayı

    YanıtlaSil
  98. Sayın Mağdurlar, Sn.Basketçi, Cenk Romanya, A.Aydoğan ve diğer tüm emeği geçenler,

    Son birkaç günüm oldukça yoğun ve yorucu geçmesi sebebiyle, sadece yorumları acele okuyup bilgi sahibi olmak dışında bir katkıda bulunamadım.

    Sn.Cenk Romanya nın ısrarlı yaklaşımına katıldığımı hatta belki de çekinmeden daha da baskı uygulamasının doğru olacağını düşünüyorum, bu hepimizi çözüm arayışına zorlayacaktır. Bununla birlikte Sn.Basketçi nin de özellikle işin parasal pozisyonunda ki tereddütlerini, başlayıpta yarı yolda tükenmekten çekinmesini anlamak gerektiğini belirtmek istiyorum.

    Cenk Romanya nın gayet samimi tekliflerini göz ardı etmemekle birlikte aşağıda ki düşüncelerimi maddeler halinde belirtmek istiyorum;

    - Sn Cenk Romanya nın bu dernek için ne kadar içten yardımcı olmak için fedakarlık yapmak istediğini teklifleriyle görmüş oluyoruz, ben şimdi aslında bunların şu anda bir detay olduğunu belirtmek isterim. Burada bir sürü insanın benzer durumu var, fax lazım dendiğinde bir bakarsınız 20 tane gelmiş, sandalyeyse 30.

    - Dernek kurmak işide bir detay, çalışma hedefinizi avukatınıza bildirirsiniz bir sözleşme hazırlar, muhasebecide derneğin kuruluş işlerini yapar, buna da kafa yormaya gerek yok.

    - Kafamızı yoracağımız nokta BİZ KAÇ KİŞİYİZ?

    -KAÇ KİŞİYİ DERNEĞE ÜYE YAPABİLİRİZ?

    - Özellikle belirtmek istiyorum, bence herşeyi adım adım sırayla tamamlayalım, böylelikle hem bir iş tamamlanmadan diğerine geçilmemiş olur hem daha kolay aşılır.

    - Diğer adımlara geçmeden benim ısrarla belirttiğim üye olacak kişi sayısını tesbit etmekle birlikte onlara ulaşıp aramıza alalım. Hem üyeler belli olacaktır, hemde sayısı çıkacaktır.

    - Öncelikle dernekleşme niyetimizi ileterek hiç maddi konulara girmeden üye olacakları tesbit edip kayda geçelim.

    - Benim Sn Basketçiyle görüştüğüm bir konuyu da burada belirteyim, mağdur sayısı çok, gerçekten çok ama aynı zamanda internetten uzak olanların sayısı da çok. İşte mesele tüm onlara ulaşıp niyetimizi anlatarak aramıza almak.

    - Burada Sn. Basketçiye yüklenmek hem hata olur, hem ona yazık olur, hem de zaten yetişemez. İnterneti olmayanlara ulaşmak ancak içimizde ki burayı takip eden her bireyin gayreti ile olur, kendi gibi mağdur tanıdıklarına derneği anlatacak, direk tanıdığı yoksa tüm dostlarına bu durumda olan yakınları varsa kendisine ulaşılmasını sağlayacak. Ama kahve de, ama cami de ama çocuklarının okulunun koridorlarında mağdur peşine düşecek, aynen emniyet güçleri gibi ama içeri atmak için değil, çıkarmak için. İnterneti olmayan çok ama cep telefonu mutlaka vardır ve kayıda alınmalıdır. Bu biraraya gelen insanlar bir grup oluşturmuş olacak ve grup başkanı bir üst gruba bilgi aktaracak ve bilgiler merkeze ulaşacak. Merkez şimdi Sn. Basketçi. Bu gruplaşma oluşmadığı takdirde Basketçi den bir şey beklememiz abes olacaktır, mağdurlara sms ile ulaşması gerektiğini düşünün bir kez! Kaç sms atacak ve buna maddi kaynak nereden bulacak? İnsanın geçimini nasıl sağladığını biliyormuyuz, sağlayıp sağlayamadığını dahi bilmiyoruz.

    - Bu ulaşılamayan mağdurlar belki memleketin ücra bir köşesine kaçtı, ne internet, ne gazete ne de dış dünyayla irtibat içinde, kendi geçimini sağlamakla ancak meşgul olabilir. Kontör alacak parası, internete girecek durumu olmayabilir, hattı zatında internet kullanmıyor, bilmiyorda olabilir.

    Bu insanlara ulaşmanın yollarını bulalım ve burada paylaşalım dostlar.

    Çok uzun oldu kusura bakmayın, hepinizie iyi akşamlar dilerim.

    Saygılar - Sürgün

    YanıtlaSil
  99. dostlar herkese selam ,

    dernekleşme yada sayımızı tesbit etmek adına sms maddiyatı sorununu ben üzerime alabilirim.tesbit edilen kişilere koordine olabilmek ve de sitemizin tanıtımı amaçlı
    TAXİM 7

    YanıtlaSil
  100. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    ŞU SAATE KADAR SABIRLA VE SUKUNETLE SAYIN BÜYÜKLERİMİZİN BAZI GERÇEKLERİ KENDİLERİNİN GÖRMESİNİ VE FARKETMESİNİ BEKLEDİK.AMA BUGÜN ÇIKAN AŞAĞIDAKİ HABER BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR.

    "Yüksek Mahkeme, Anayasa’nın 76’ncı maddesinde sayılan zimmet, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlarla, terör eylemlerine katılma gibi suçlar ve özel kanunlardaki suçlardan kaynaklanan adli sicil arşiv kayıtlarının da silinmesine vize verdi"

    PEKİ BİZ NE YAPTIK?

    SAHTECİLİK?

    HAYIR.

    TECAVÜZ?

    HAYIR.

    HIRSIZLIK?

    HAYIR,

    RÜŞVET?

    HAYIR.

    ZİMMET?

    HAYIR.

    PEKİ SAYIN BÜYÜKLERİM BİZ NE YAPTIK TA BİZLERİ ELİNİZİN TERSİYLE BİR KENARA İTTİNİZ?.BİZLERİ CÜZZAMLI GİBİ GÖRDÜNÜZ.YAŞ ORTALAMASI 35-50 OLAN BİR DÖNEMİN ONURLU İŞ ADAMLARINI "SİZLER İÇİNDE BİRŞEYLER YAPILIYOR,NİSAN 1,NİSAN 15 ,NİSAN 30 KURTULUYORSUNUZ,AYM NİN KARARLARI AÇIKLANACAK RAHATLAYIN HAFTAYA ÖZGÜRSÜNÜZ",GİBİ SÖZLERLE OYALAMAK SİZİN GİBİ DEVLET BÜYÜKLERİNE HİÇ YAKIŞMADI ,HİÇ ŞIK OLMADI.BİZ ENİNDE SONUNDA BU HAKKIMIZI ALACAĞIZ.BUNDAN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN .AMA BİZ İSTERDİKKİ DEVLETİMİZ BİZDEN YANA OLSUN ,BİZE SAHİP ÇIKSIN.KOSKOCA TESK BAŞKANI BİLE BİZİ OYALADI.

    BUGÜNDEN İTİBAREN BİZ "ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEYEN" İŞADAMLARI HAK VERİLMEZ ALINIR PRENSİBİYLE YUMRUĞUMUZU MASAYA VURUYORUZ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ.ŞU ANDAN İTİBAREN KAYBEDECEK BİR TEK ONURUMUZ KALDI.

    SİZLERİ "OY VERMEYECEĞİZ,BİZDEN VE AİLELERİMİZDEN OY BEKLEMEYİN" DİYE TEHDİT EDECEK DEĞİLİZ.ÇÜNKÜ BUNU SİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE TARAFSIZ FİRMALARIN ANKETLERİNDE ÇOK NET VE AÇIK FARKEDECEKSİNİZ.
    SN.BAŞBAKINIMIZIN "GERÇEK SAYINIZ BU DEĞİL,1000 LERLE TELAFUZ EDİLİRSİNİZ DEDİĞİ BU RAKKAMLAR BİZLERİN MAALESEF ONURLU VE SAYGIN KİŞİLER OLUP ÇOK FAZLA MEYDANLARA İNEMEYEN ,BUNU GURURUNA YEDİREMİYEN İŞADAMLARI OLMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR.AMA ESAS SAYIMIZI EMİN OLUNKİ BİZ SİZE SÖYLEMEDEN SİZ ANLIYACAKSINIZ.

    BİZLER DÜĞMEYE BASMIŞ BULUNUYORUZ.SİZLERİ OLUMLU VE SAĞDUYU İLE DÜŞÜNMEYE VE REEL BİR KARAR ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  101. Desteğiniz için çok teşekkürler Sn.Taxim 7, Umut en son ölürmüş, öldürmeyelim dostlar! Aramızda çok büyük değerler ve katkıda bulunmak isteyenler vardır, mutlaka vardır. Ha gayret.

    Tekrar teşekkürler, önerinizi Sn.Basketçi de okumuş olacaktır.

    Saygılar - Sürgün

    YanıtlaSil
  102. SAYGIDEĞER ARKADAŞLARIM;

    AŞAĞIDA YAZDIĞIM UZUN YORUM İLE SİZİ SIKTIYSAM BAĞIŞLAYIN.AMABEN BÖYLE EYLEMSİZ YAPAMAM.ARTIK UZUN SESSİZLİKTEN SONRA BİRŞEYLER YAPMALIYIZ.ZAMAN ÇOK KISITLI.MADEM SAYIMIZI MERAK EDİYORUZ İŞTE FIRSAT.YARINDAN İTİBAREN TELEFONLARI YAYINLAYACAĞIM VE BASKIMIZA BAŞLAYACAĞIZ.

    BUGÜN SN.İYİMAYA İLE YAPILAN TELEFON GÖRÜŞMESİNDE BİZLE İLGİLİ BİR GELİŞME SORULDUĞUNDA OLABİLİR OLABİLİR DEMİŞ KONUŞMANIN İLERLEYEN SÜRECİNDE TEKRAR SORULDUĞUNDA OLABİLİRDE OLMAYABİLİRDE.ARKADAŞLAR SN.İYİ MAYANIN BU SÖYLEMİ MANİDARDIR DİKKATE ALINACAK DEĞERDEDİR.

    SN.PALANDÖKENİ BİR BAYAN ARKADAŞIMIZ ARAMIŞTIR,DİLERSE İSMİNİ BURAYA YAZARIM,KENDİSİ BİZİM YANIMIZDA OLDUĞUNU ,HÜKÜMET KANADINA GEREKLİ BASKILARI YAPTIĞINI AMA BUNUN YANINDA BİZİMDE YOĞUN BASKI YAPMAMIZ LAZIM GELDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİR.HERNEKADAR SN.PALANDÖKEN BİZE SAĞ GÖSTERİP SOL VURDUYSADA BUNU DA DİKKATE ALALIM DERİM.

    BUGÜN BAYAN ARKADAŞLARIMIZIN ORTAK ÖNERİSİ İLE MAHKEMELERİN AYNI HUSUSDA FARKLI KARARLAR ALDIĞI GERÇEĞİNDEN YOLA ÇIKARAK BU TİP KARARLARI ELİNDE OLAN ARKADAŞLARIN VAKİT KAYBETMEDEN basketci_basketci54@hotmail.com a YOLLAMALARINI ÖNEMLERİCA EDİYORUZ.ÖRNEĞİN ÇEKİ İBRAZ EDENİN ŞİKAYET HAKKI VARDIR ;ANCAK İLK CİRANTA ŞİKAYETÇİ OLMUŞ.BİR MAHKEME BUNA RED VERMİŞ BİR MAHKEME BERAAT..BUNUN GİBİ KARALAR.
    BİZLER BU KARARLARI DERLEYEREK ÇOK ÖNEMLİ BİR HABER KANALINDAN RANDEVU ALDIK VE KENDİSİNE BU KARARLARI GETİRİRSEK "BU GERÇEĞİ VURGULAYARAK HABER YAPARMISINIZ ?"TEKLİFİMİZİ KABUL ETMİŞLERDİR.BU HABER ORGANI ÜLKEMİZİN ÖNEMLİ BİR YAYIN ORGANIDIR.

    SİZLERDEN TEKRAR RİCAM VAKİT KAYBETMEDEN BU KARARLARI ATMANIZ.İSİMLER KESİNLİKLE SİLİNECEKTİR.SİZ YADA BİZ BUNU YAPARIZ.

    EVET ARKADAŞLAR

    ZAMAN GELMİŞTİR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  103. KATKI VE ÖNERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SN.TAXİM.

    SAYGILAR

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  104. Basketçi kardeşim bu yazdıklarınızla duygularımıza tercüman olmuşsunuz da biz bunları 5 Nisanın hemen sonrasında yapacaktık. Sürekli zaman kaybediyoruz siteyi takip eden arkadaşlarımızın, ben de dahil çok acil toparlanıp sizin yönlendirmeniz ile çalışmalara başlamamız gerektiğini düşünüyorum.Bizlerin olumsuzluklarda bu illetten kurtuluncaya dek, yılmaya, yorulmaya, pes etmeye, birbirimizi kırmaya hakkımızın olmadığını düşünüyorum. Diğer arkadaşlarımızında böyle düşünmesini diliyorum. (Bugün cuma ya ben yine cezaevindeydim) Allahım sizleri düşürmesin oralara. Her şey için çok teşekkür ederim. Saygılarımla,

    YanıtlaSil
  105. ene esnaf el insaf15 Nisan 2011 20:52

    deneme

    YanıtlaSil
  106. HERKESE İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM.ADLİ SİCİLDEKİ BAZI SUCLARIN SİLİNMESİ KARARI ANLADIĞIM KADAR HÜKÜMETİN MECLİSTE ALDIĞI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEYLE.İSTESELER MECLİS KAPALI OLMASINA RAHMEN BİZLER İÇİNDE BİR ŞEYLER YAPABİLİRLER.DERNEK İÇİNDE ELİMDEN GELEN NE OLURSA YAPACAĞIMI BİLDİRMEK İSTEDİM.FAZLADA BEKLEMEMEK VE DİLLENDİRMEDEN KURMAK GEREKİR VOLKAN-İST

    YanıtlaSil
  107. SEVGILI ARKADASLAR,
    CUMA NAMAZINDAN ONCE YAZMIS OLDUGUM YAZI CIKMAMIS.BECEREMEDIM SANIRIM. YENIDEN HAYRLI CUMALAR DILERIM. UZUN BIR YAZI YAZMISTIM,NAPALIM SAGLIK OLSUN...
    OZETLE SAYIN BASKETCI VE TOPLANTIYA KATILAN ARKADASLARIN KARARLARINA KATILIYORUM. BEN SAVASA RAGMEN CALISTIGIM ICIN SU AN ICIN DUZENLI OLARAK AIDAT ODEYEBILIRIM.ANCAK BUNU ODEYEMEYECEK BIRCOK ARKADASIMIZ OLDUGUNU BILIYORUZ. BU NEDENLE SAYIN BASKETCI VE YONETIMDEKI ARKADASLARIMIZ ENDISELENMEKTE HAKLILAR...

    AYRICA KOSIAD NEDEN OLMASIN KI !!! SONUCTA AMACIMIZA UYGUN BIR SEKILDE KULLANABILIRIZ.HERSEYDEN ONCE GERCEK GUCUMUZU TESPIT ETMEKTE VE RESMI MAKAMLARA GU GUCU GOSTERMEKTE KULLANABILIRIZ DIYE BU FIKRI DESTEKLIYORUM.AIDAT GEREKIYORSA GENE VEREBILECEK OLANLAR VERECEKTIR. AMA ARTIK DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEDEN TEK VUCUT VE TEK SES OLARAK MEYDANA CIKMALIYIZ.SU ANKI HUKUMETIN BASKA ANLADIGI BIR DIL YOKTUR...

    ŞUNU DA HER SEFERİNDE BELİRTMEDEN GEÇEMİYORUM; SAVAS ORTAMINDA CALISMAMA,HERGUN TEPEMIZDE BOMBALAR YAGMASINA RAGMEN BEN KENDIMI TR DE OLUP DA SAKLANMAK ZORUNDA KALAN VE HERGUN ÖLÜP ÖLÜP DIRILEN ARKADASLARDAN DAHA KOTU HISSETMIYORUM.ALLAH BAŞTA BU ARKADAŞLARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN. AYRICA ALLAHTAN, BAŞTA BU ARKADAŞLARA,AILELERİNE , ÇOCUKLARINA BU IZDIRABI YAŞATAN HÜKÜMET YETKİLİLERINE AYNISINI (fazlasini demiyorum,gerek yok) YAŞATMASINI DİLİYORUM...

    HER ZAMAN YAZAMASAM DA SİTEDEKİ GELİŞMELERİ OKUMADAN UYUMUYORUM...
    YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ KARARLARIN HIZLA ALINMASINI DİLİYOR VE BURADAN SİZLERE DESTEK OLACAĞIMI BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM...

    SAYGI VE SEVGİLERİMLE,
    ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  108. VOLKAN KADERDAŞ ADLİ SİCİL SUÇLARININ SİLİNMESİ KARARI ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN ÇIKARILMIŞTIR.BUGÜNKÜ HÜRRRİYET GAZETESİ SAFYA 24 TEDİR HABER. MALUM SEÇİM VAR ÖNÜMÜZDE BELEDİYELERİN SİCİLLERİNİN TEMİZLENMESİ GEREKİYORDU.ALLAH HEPİMİZE SABIR VERSİN.HIRSIZLAR,RÜŞVETÇİLER,ZİMMETE PARA GEÇİRENLER BİLE AF OLDU BİZLERE HALA BİŞEY YOK .BİZLER VEBALIYIZ VEBALIIIIIIIIII.AYŞE

    YanıtlaSil
  109. umut fakirin ekmeği biraz daha ekmek vermek lazım.. fakir yorum yazıp site canlansın yazık günah hala vazgeçmediniz bazı şeylerden...emir48

    YanıtlaSil
  110. arkadaşlar bakın işinize dernek zaten uzun zaman önce kuruldu katkı sağlamak isteyen üye olmak isteyen tabiki bu haklara sahip ama çarkın içine giren arkadaşlar yeter artık biraz kendinizi geri çekin reklamın iyisi kötüsü olmaz ama yeter artık bırakın mağdurların yakasını farkında iseniz yazmıyoruz artık...emir48

    YanıtlaSil
  111. TÜLİN HANIM HAKLI OLABİLRİSİNİZ.AMA SİZDE TAKDİR EDERSİNİZKİ,AĞIR BİR DARBE YENDİ.BİRAZ DA ZORLAMAYLA OLACAKTI.BİRAZ DURULMAKTA FAY7DA VARDI.YİNEDE OK BOŞ DURMADIĞIMIZI BİLMENİZİ İSTERİM.TEMASLAR HEP DEVAM ETTİ.AMA SİTEYE YAZMAYA DEĞER BİRŞEYLER ÇIKMADI NE YAZIKKİ.

    AMA ARTIK VAR GÜCÜMÜZLEDEVAM ETMELİYİZ DERİM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  112. iyi aksamlar
    emir48 arkadas sayet benim reklam yaptigimi falan dusunuyosan digcek biseyim yok belki araniza yeni katilmis olabilirim sizin kadar cok eski degilim magdem bu sekilde dusunuyosunuz digcekde biseyim ben burdan bundan sonra sadece yorumlari okuyacagim ve duami esirgemiyecegim seni dinliyor ve cekiliyorum sizlere kolay gelsin allah yardimciniz olsun cenk

    YanıtlaSil
  113. tesekkur

    yorumlarimi okuyup beyenen beyenmeyen tum arkadaslara da tesekkuru bir borc bilirm saygilarimla

    YanıtlaSil
  114. SAYIN ROMANYA CENK ;

    KUSMENIN SIRASI DEGIL ARAMIZDA KAL....HEMEN ALINIP KUSMEK YAKISMAZ BIZE...0606 TANER

    YanıtlaSil
  115. SAYIN EMIR 48;

    SENINDE SITE ICINDEKI YAPTIKLARIN VE YAPACAKLARIN TARTISILMAZ CANI GONELDEN CALISMALARINI BILIYORUZ FAKAT SENDEN RICAM LUTFEN NEGATIF ELEKTRIK YAYMA HAKLI OLABILIRSIN AMA NE KADAR PSIKOLOJISI BOZUK ARKADASIMZI VAR SENDE BILIYORSUNKI SENIN TANIYAN BENIM GIBI ESKILER SENIN DE BU SEKILDE OLDUGUNU GORURLERSE YIKILIRLAR,BENI ANLAYACAGINI UMUYORUM SAYGILARIMLA...0606 TANER

    YanıtlaSil
  116. sitede umut tacirligi baslamis yine.

    YanıtlaSil
  117. selam kader arkadaslari.
    yine begenmedigimiz yorumlar icin hemen tepkili oluyoruz ve dagiliyoruz.lutfen insanlar dusuncelerini yazsin bundan rahatsiz olmayalim.
    madur usa

    YanıtlaSil
  118. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    BİR KONUYA AÇIKLIK GETİRMEK AMACI İLE KISACA DEĞİNECEĞİM.
    BİRKAÇ GÜN ÖNCE 0606 TANER ARKADAŞIMIZ İŞSİZ ARKADAŞLARA İŞ ÇAĞRISINDA BULUNDULAR.

    ANCAK 0606 TANERARKADAŞIMIZIN ÇAĞRISI FARKLI ALGILANDI HERHALDE.BENDEN KONUYA AÇIKLIK GETİRMEMİ RİCA ETTİ.

    0606 TANER ARKADAŞIMIZIN TEKLİFİ ŞU;

    KENDİSİNİN SARIMSAK İŞLEME TESİSİ VAR.İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK YERİNE MAĞDUR ARKADAŞLARIN PAZARLAMA YAPMAK SURETİYLE ALDIKLARI SİPARİŞİN DİYELİM 1KİLODA 3 TL KAZANIYORSA 2 TLİSİNİ ARKADAŞLARA 1 TLSİNİ KENDİME ALACAĞIM DİYOR.BENDE İŞÇİ İLE UĞRAŞMAKTANSA HEM MAĞDUR ARKADAŞLAR KAZANSIN DİYOR HEMDE BU ŞEKİLDE BENİM PAZARLAMA YOLUYLA KAPASİTEM ARTAR 1000 TON KAPASİTEM VARSA BU YÖNTEMLE 2000 TON OLUR BENDE AÇIĞI BÖYLE KAPATIRIM DİYOR.

    ARKADAŞLARIMIZIN BU CAZİP TEKLİFLERİNİ TÜM TÜRKİYE GENELİNDEKİ MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZIN DEĞERLENDİRECEĞİNİ UMUYOR,SİZLER ADINADA HER İKİ ARKADAŞIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM .

    NOT:BU YAZI ARKADAŞIMIZ 0606 TANER ARKADAŞIMIZIN RİCASI İLE YORUMLANMIŞTIR.

    ilgilenen arkadaşlarımız daha etraflı bilgi için mail adresi: tmt-y@hotmail.com

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  119. SAYIN MADUR USA;

    UMUT TACIRLIGI BASLAMIS DEMISSIN BU LAF BANA IDI GALIBA OYLE DIYORSAN OYLE OLSUN AMA BENIM OYLE BISEYIM OLMAZ OLAMAZ !!!! BEN SADECE SIZLERE DESTEK ICIN BURDAYIM SIZE SAYGILARIMI SUNUYORUMM..0606 TANER

    YanıtlaSil
  120. sn 0606 taner
    siz bu sitede soz soyleyecegim son kisi olursunuz.sizin tarzinizi yaklasimizi yapici tarafinizi uzlasmaci tavrinizi begeniyor ve takdir ediyorum.lutfen uzerinize alinmayin.ben kavgalara satasmalara ve hazimsizliga karsiyim.siz sakin alinmayin.
    selamlar

    YanıtlaSil
  121. SEVGİLİ CENK KARDEŞİM ,

    SEN DAHA YENİ OLDUĞUNU SÖYLÜYORSUN .BAKBEN BURDA NELERLE KARŞILAŞTIM SEN BİLMEZSİN .ÖYLE HEMEN ÇEKİLMEK YOK.EMİR48 ARKADAŞIMIZ AKLINDANGEÇENLERİ DOBRA DOBRA SÖYLER.AMA SENİ HEDEF ALDIĞINI ZANNETMİYORUM.VARSADA BİR DİYECEĞİ SENİN MSNİNDEN KONUŞUR.

    DAHA ÇOK İŞİMİZ VAR.HERKESE İHTİYACIMIZ VAR.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  122. SEVGILI ARKADASLAR,
    CUMA NAMAZINDAN ONCE YAZMIS OLDUGUM YAZI CIKMAMIS.BECEREMEDIM SANIRIM. YENIDEN HAYRLI CUMALAR DILERIM. UZUN BIR YAZI YAZMISTIM,NAPALIM SAGLIK OLSUN...
    OZETLE SAYIN BASKETCI VE TOPLANTIYA KATILAN ARKADASLARIN KARARLARINA KATILIYORUM. BEN SAVASA RAGMEN CALISTIGIM ICIN SU AN ICIN DUZENLI OLARAK AIDAT ODEYEBILIRIM.ANCAK BUNU ODEYEMEYECEK BIRCOK ARKADASIMIZ OLDUGUNU BILIYORUZ. BU NEDENLE SAYIN BASKETCI VE YONETIMDEKI ARKADASLARIMIZ ENDISELENMEKTE HAKLILAR...

    AYRICA KOSIAD NEDEN OLMASIN KI !!! SONUCTA AMACIMIZA UYGUN BIR SEKILDE KULLANABILIRIZ.HERSEYDEN ONCE GERCEK GUCUMUZU TESPIT ETMEKTE VE RESMI MAKAMLARA GU GUCU GOSTERMEKTE KULLANABILIRIZ DIYE BU FIKRI DESTEKLIYORUM.AIDAT GEREKIYORSA GENE VEREBILECEK OLANLAR VERECEKTIR. AMA ARTIK DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEDEN TEK VUCUT VE TEK SES OLARAK MEYDANA CIKMALIYIZ.SU ANKI HUKUMETIN BASKA ANLADIGI BIR DIL YOKTUR...

    ŞUNU DA HER SEFERİNDE BELİRTMEDEN GEÇEMİYORUM; SAVAS ORTAMINDA CALISMAMA,HERGUN TEPEMIZDE BOMBALAR YAGMASINA RAGMEN BEN KENDIMI TR DE OLUP DA SAKLANMAK ZORUNDA KALAN VE HERGUN ÖLÜP ÖLÜP DIRILEN ARKADASLARDAN DAHA KOTU HISSETMIYORUM.ALLAH BAŞTA BU ARKADAŞLARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN. AYRICA ALLAHTAN, BAŞTA BU ARKADAŞLARA,AILELERİNE , ÇOCUKLARINA BU IZDIRABI YAŞATAN HÜKÜMET YETKİLİLERINE AYNISINI (fazlasini demiyorum,gerek yok) YAŞATMASINI DİLİYORUM...

    HER ZAMAN YAZAMASAM DA SİTEDEKİ GELİŞMELERİ OKUMADAN UYUMUYORUM...
    YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ KARARLARIN HIZLA ALINMASINI DİLİYOR VE BURADAN SİZLERE DESTEK OLACAĞIMI BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM...

    SAYGI VE SEVGİLERİMLE,
    ENE ESNAF EL İNSAF

    ayni yaziyi 2 kere tekrar yazdim 5.kez gonderiyorum.1 sorun var sanirim

    YanıtlaSil
  123. ayni yaziyi 2 kere tekrar yazdim.5. kez gonderdim.
    deneme

    YanıtlaSil
  124. yorumlarim cikmiyor.denemeler cikiyor

    YanıtlaSil
  125. cekyasasimagdurlari yazın

    YanıtlaSil
  126. SAYIN MAGDUR USA;

    BENIM TARAFIMDAN BI YANLIS ANLASILMA OLDU SANIRIM KUSURABAKMAYIN....0606 TANER

    YanıtlaSil
  127. SN.ENE ESNAF EL İNSAF ,

    İLGİLENİYORUM BİLGİ VERECEĞİM.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  128. boşu boşuna yazıp durmayın - zaman harcamayın .3 yıl evvel yazılanlara baktım.Sn Myway-sami-ankara hukuklu-ncdt-uludağ-rcn20-canmert-gül-emir44-emir 48-jenardi-cüneyt-bir şey yapmalı-gökhan vsvsvs..........yazmadıklarım beni bağışlasın...Bir düzenli - birliktelik ve mücadele vardı..inanç vardı.....
    Şu anda bu mücadeleye inanan kimse yok.....Uzun zamandır yazmıyorum ama hep mücadeledeyim...Burada neden yazdıklarım yayınlanmıyor diyeceğinize başka sitelere bakın biraz.Bunu buradan ayrılın anlamında söylemiyorum.Sadece ne kadar duyarsız , ne kadar ilgisiz olduğunuzu anlamanız için yazıyorum....
    Siteler ve isimleri önemli değil , önemli olan mücadele azminiz . Bunları beni yazmaya iten maalesef taşıdığımız bayrağı , hatta 5941 çıkartan bayrağı kimsenin alabilecek kudrette olmayışıdır....
    Hep bir dalaşma , hep itişme .....neyi paylaşamıyorsunuz.....
    Burada yazanların onda biri ile bırakın çek yasasını değiştirmeyi - kaldırmayı BEN DEVRİM YAPARDIM....Ama kendi sorunlarınızı çözmeyi bile başkalarına bıraktınız ve en kolay yolu seçtiniz sizler.ELEŞTİRİ....Yapıcı olsa amenna ama yık - yak - nereye kadar......Bakın etrafınıza kimler kaldı...Hala umut tacirliği diyorsunuz....

    Bu site , o site ne farkeder , araştırmıyorsunuz bile .....

    YanıtlaSil
  129. eneesnafelinsaf16 Nisan 2011 01:01

    sn.ekm2510 beni mi kastediyorsunuz??? yazdiklari cikmayan benim sanirim???

    YanıtlaSil
  130. eneesnafelinsaf16 Nisan 2011 01:04

    SEVGILI ARKADASLAR,
    CUMA NAMAZINDAN ONCE YAZMIS OLDUGUM YAZI CIKMAMIS.BECEREMEDIM SANIRIM. YENIDEN HAYRLI CUMALAR DILERIM. UZUN BIR YAZI YAZMISTIM,NAPALIM SAGLIK OLSUN...
    OZETLE SAYIN BASKETCI VE TOPLANTIYA KATILAN ARKADASLARIN KARARLARINA KATILIYORUM. BEN SAVASA RAGMEN CALISTIGIM ICIN SU AN ICIN DUZENLI OLARAK AIDAT ODEYEBILIRIM.ANCAK BUNU ODEYEMEYECEK BIRCOK ARKADASIMIZ OLDUGUNU BILIYORUZ. BU NEDENLE SAYIN BASKETCI VE YONETIMDEKI ARKADASLARIMIZ ENDISELENMEKTE HAKLILAR...

    AYRICA KOSIAD NEDEN OLMASIN KI !!! SONUCTA AMACIMIZA UYGUN BIR SEKILDE KULLANABILIRIZ.HERSEYDEN ONCE GERCEK GUCUMUZU TESPIT ETMEKTE VE RESMI MAKAMLARA GU GUCU GOSTERMEKTE KULLANABILIRIZ DIYE BU FIKRI DESTEKLIYORUM.AIDAT GEREKIYORSA GENE VEREBILECEK OLANLAR VERECEKTIR. AMA ARTIK DAHA FAZLA ZAMAN KAYBETMEDEN TEK VUCUT VE TEK SES OLARAK MEYDANA CIKMALIYIZ.SU ANKI HUKUMETIN BASKA ANLADIGI BIR DIL YOKTUR...

    ŞUNU DA HER SEFERİNDE BELİRTMEDEN GEÇEMİYORUM; SAVAS ORTAMINDA CALISMAMA,HERGUN TEPEMIZDE BOMBALAR YAGMASINA RAGMEN BEN KENDIMI TR DE OLUP DA SAKLANMAK ZORUNDA KALAN VE HERGUN ÖLÜP ÖLÜP DIRILEN ARKADASLARDAN DAHA KOTU HISSETMIYORUM.ALLAH BAŞTA BU ARKADAŞLARIMIZIN YARDIMCISI OLSUN. AYRICA ALLAHTAN, BAŞTA BU ARKADAŞLARA,AILELERİNE , ÇOCUKLARINA BU IZDIRABI YAŞATAN HÜKÜMET YETKİLİLERINE AYNISINI (fazlasini demiyorum,gerek yok) YAŞATMASINI DİLİYORUM...

    HER ZAMAN YAZAMASAM DA SİTEDEKİ GELİŞMELERİ OKUMADAN UYUMUYORUM...
    YAPILMASI GEREKENLERLE İLGİLİ KARARLARIN HIZLA ALINMASINI DİLİYOR VE BURADAN SİZLERE DESTEK OLACAĞIMI BİLGİLERİNİZE SUNUYORUM...

    SAYGI VE SEVGİLERİMLE,
    ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  131. degerli arkadaslar agbilerim hani derlerya yarasi olan gocunur diye evet benim yaram vardi oda dernekti kendi aklimca inanmistim inancimi paylasmak istemistim baska site varmi onuda bilmiyorum inanin bakmadim bile duayrsiz ilgisiz oalark kendimi nitelendirmiyorum cunku allahin izni ile 2 adet cekim kaldi msn den gorustugum kisiler bunu biliyor nasipse 2 aya kadar onuda odeyip kurtuluyorum daha onceki yazilarimda yakinda tr ye gelicem ve gene ozgur olarak gene sizlerin yaninda olucagimi soylemistim ben hakketten hepinizden cok ama cok ozur diliyorum cunki ben kendimi sizlere ifade edemimisim ama sadece sunu bilinki cidden samimi idim ve inancli idim buradanda kesinlikle bir tartisma dalasma ortami olsun istemiyorum boyle bir niyette degilim surcu zican ettiysek affola saygilarimla

    YanıtlaSil
  132. ENEESNAFELİNSAF,

    YORUMUNUZ YAYINLANDI .

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  133. SEVGİLİ CENK,

    BUKADAR ALINMANA GEREK YOK.SANA HİTABEN YAZDIĞIM YORUMU OKUMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM.SEN BİZİM YURT DIŞINDA OLUP DA SÜREKLİ İRTİBAT HALİNDEOLABİLDİĞİMİZ BİRKAÇ ARKADAŞIMIZDAN BİRİSİN.ÖZVERİLİ DAVRANDIĞINI HERKES BİLİYOR.FİKİRLERİNE DE DAİMA SAYGIM OLMUŞTUR ,HAKEZA DİĞER ARKADAŞLARINDA.
    SANA BU HAFTA SONU DİNLENME VERİYORUM . :-))

    SAĞLICAKLA KAL

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  134. selam cenk bey
    sen son derece akilci bir oneride bulundun ve herkeste destek oldu fikrine.baska fikirlerini soyleyen kisilere bu kadar kizmana alinmana gerek yok.senle msn dede konusma firsatimiz oldu son derece akilci mantikli birisin.duygusal olma lutfen .kusmek darilmak yok.hepimizin derdi ayni elestiren arkadaslarinda derdi ortak.lutfen duygusal davranma ve yolumuza devam edelim.
    selamlar
    madur usa

    YanıtlaSil
  135. BENCEDE BIRAZ DINLEN CENK KAFANI FAZLA TAKIYOSUN..SAKİN OL..:)0606 TANER

    YanıtlaSil
  136. eneesnafelinsaf16 Nisan 2011 01:31

    tesekkurler basketci, eline saglik.yazim cikmis...

    YanıtlaSil
  137. Dargınlık, alınganlık yapma Cenk.

    Lütfen

    YanıtlaSil
  138. eneesnafelinsaf16 Nisan 2011 02:09

    0606 TANERI TEBRIK EDENLERDEN BIRI BEN OLDUM.KENDISI ILE GORUSME FIRSATIM DA OLDU.YAPMIS OLDUGU TEKLIFI KOTUYE YORMAK ONYARGILI OLMAK ANLAMINA GELIR.TICARI ZEKASI IYI OLAN ARKADASIMIZ BENCE.SAHSEN TURKIYEDE OLSAM KENDISI ILE CALISMAK ISTERDIM...
    ILLA YAPMAK ZORUNDA DA DEGIL KIMSE.LUTFEN YAZILANLARI HEMEN KOTUYE YORMAYALIM. BU SEKILDE DUSUNEN ARKADASLARIN ARTMASI FAYDA SAGLAR,ZARAR DEGIL.KENDISINI TEKRAR TEBRIK EDIYORUM.
    SAYGILARIMLA,
    ENE ESNAF EL INSAF

    YanıtlaSil
  139. arkadaşlar bunu da boş zamanınızda okuyunuz.

    CMK 195, TEBLİGAT KANUNU 35.,UYARILI DAVETİYENİN NEREYE GÖNDERİLECEĞİ

    Daire:10
    Tarih:2008
    Esas No:2007/6711
    Karar No:2008/16830
    Kaynak:MAHKEME DOSYASI
    İlgili Maddeler:CMK 195, TEBLİGAT KANUNU 35.
    İlgili Kavramlar:UYARILI DAVETİYENİN NEREYE GÖNDERİLECEĞİ
    nl2br( Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Cengaver …. …… hakkında ANTALYA1.Asliye Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonucu, 15.06.2005 tarihinde 2004/106 esas ve 2005/368 karar sayı ile kurulan mahkumiyet hükmünün sanık müdafii tarafından temyiz edilmesi üzerine, aynı Mahkemenin temyiz talebinin süre yönünden reddine ilişkin 29.01.2007 tarih ve 2004106 esas ve 2005/368 karar sayılı ek kararının da sanık müdafii tarafından temyiz edildiği, dava dosyasının Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bozma isteyen tebliğnamesi ile Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya incelendi. GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ: Gerekçeli kararın 7201 sayılı Kanun’un 35.maddesine göre tebliği usulsüz olup, temyiz isteğinin öğrenme üzerine ve süresinde olduğu kabul edildiğinden; temyiz talebinin reddine ilişkin karar kaldırılarak yapılan incelemede: 1- Sanık için CMUK’nın 225. (CMK’nın 195.) maddesi gereğince düzenlenecek uyarılı davetiyenin; öncelikle bilinen son adresine (sanığın Mahkemeye bildirdiği veya daha önce kendisine geçerli bir tebligat yapılmış olan ya da Tebligat Kanunu’nun 35/son maddesinde sayılan kurum ve kuruluşlara sanık tarafından bildirilmiş bulunan adrese) gönderilmesi; tebligat memurunca, sanığın adresini değiştirmesi ve yeni adresinin belirlenememesi nedeniyle davetiyenin tebliği edilemeyerek iade edilmesi durumunda, bu kez Tebligat Kanunu’nun 35.maddesine göre tebliği edilmesi gerektiği gözetilmeden; imza sirkülerinde yazılı olan adrese doğrudan sözü edilen 35. maddeye göre yapılan usulsüz tebligata dayanılarak ve bu nedenle sanığın savunma hakkı kısıtlanarak yazılı biçimde hüküm kurulması, 2- Sanık müdafii temyiz dilekçesinde; sanığın çek hesap sahibi şirketteki müdürlük görevinden istifa edip hisselerini devrederek şirketten ayrıldığını, çekteki keşideci imzasının sanığa ait olmadığını belirtmesi; suça konu çeklerdeki keşideci imzasının sanığın dosya içerisinde bulunan imza sirkülerindeki imzasına benzemeyip, şirket ortaklarından İsmail Yıldız’ın imzasına benzediğinin görülmesi karşısında; suça konu çeklerdeki yazı, rakam ve keşideci imzasının sanığa ait olup olmadığı bilirkişi marifeti ile tesbit ettirildikten sonra, sanığın hukuki durumunun tayin ve takdirinde zorunluluk bulunması, Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün istem gibi BOZULMASINA, 17.11.2008 gününde oybirliğiyle karar verildi. Başkan Üye Üye Üye Üye

    basketçi

    YanıtlaSil
  140. SAYIN ENE ESNAF EL İNSAF;

    YORUMUN ICIN TESEKKUREDERIM AMA BENCE TAKDIR EDILECEK BIR DURUM YOK ORTADA CUNKU KOMSUSU ACKEN TOK YATAN BIZDEN DEGILDIR...SAYGILARIMLA...0606 TANER

    YanıtlaSil
  141. AKİM
    Arayın bakalım , bu kadar insanı neden içerde tutuyorlar , yargılıyorlar ,Demokrasi diyorlar AB kapılarında artistik yapıyorlar......aihs imza atıp tanımıyorlar..bir sorun ya ne olur.......aldığınız cevapları yazın bütün sitelere...
    Bu siteye biraz daha yumuşak yazın,alınmasınlar sonra ...........

    AKP Halkla İlişkiler Başkanlığı
    Adres : Söğütözü Caddesi No: 6 Söğütözü / ANKARA
    Tel : 0312 204 50 00 (pbx)
    Faks : 0312 204 50 20

    YanıtlaSil
  142. ister saga ister sola çevirelim ama asla seçimde akp oy vermeyeleim az kaldı ampül patlamak üzere

    YanıtlaSil
  143. artık bütün adliyelerde temyiz ve itiraz başvurularında 40 tl ücret alınmaya başladı. bu ücret alınmadan dilekçeniz işleme konmayacak. anlaşılan o ki akp nin dini imanı para, yargıyı rahatlatmak bahanesi ile hala kanımızı emmeye devam ediyor. dilekçenizi ya siz vereceksiniz yada avukatınız. şu anda kendimiz adliyeye gidemeyecegimize göre, avukat kanalını kullanacagız ki bu da maliyetin artması yada yasal hakkımızı kullanamadan infaza düşmemiz demektir. magdur arkadaşlarımızın bu hususa dikkat etmeleri önemle ikaz olunur. bu ücret politikasını protesto etmek için adalet bakanlıgı ve akim kanalını kullanmak istedim. ama galiba iptal olmuş. telefon faks ile protesto edelim. özellikle barolara müracaat edelim.

    YanıtlaSil
  144. DOGRU SÖZE NE DENİR. AMA NE YAZIKKİ HAKLI OLMAMIZ BİZE BİŞEY KAZANDIRMIYORKİ. ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ. BİZİ SİYASETÇİLİKLE BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYAN AKP ŞAKŞAKÇILARINDAN SES YOK. TIK YOK. BU İNSANLARI ALLAHIN YÜCE ADALETİNE ŞİKAYET EDİYORUZ.

    YanıtlaSil
  145. sami abi bunlardan da iman yok işleri güçleri para ama eger bunlar tekrar gelirse aziz nesinin meşhur lafı nda haklıymış diyecegim

    YanıtlaSil
  146. FAAL TÜM SİTELERE,CEZAEVİNDE ÇİLE ÇEKEN ,BİZLERİ YURTDIŞINDAN TAKİP EDEN ARKADAŞLARA ,HEPİNİZE GÜNAYDIN DER SAYGI VESEVGİLERİMİ SUNARIM.

    ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA DÜĞMEYE BASMIŞ OLACAĞIZ.İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUM VE KOŞULLAR ZATEN İÇ AÇICI DEĞİL.MÜMKÜNSE OLUMSUZLUKLARI BİR KENARA BIRAKARAK OLUMLU NELER YAPARIZ ,NASILBİR YOL İZLERİZ BUNLARIN TARTIŞMASINI YAPSAK ÖZGÜRLÜĞE BİR ADIM DAHA YAKLAŞMIŞ OLURUZ.

    SİZLERDEN RİCAM AYNI DAVADA ALINAN FARKLI KARARLARIN İVEDİ OLARAK basketci-basketci54@hotmail.com adresine atmanız.BUKONUDA HASSAS DAVRANACAĞINIZI UMUYORUM.

    GELDİĞİMİZ NOKTADA DURUMUMUZ OLUMSUZ GÖRÜNSEDE BEN BU ŞEKİLDE DÜŞÜNEN ARKADAŞLARLA AYNI FİKRDE DEĞİLİM.MÜCADELEYE DEVAM ETMEZSEK KİMSE BİZE GELİP ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERMEYECEKTİR.

    YETERİNCE SESSİZ KALDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYOR VE MÜCADELEYE BIRAKTIĞIMIZ YERDEN DEVAM DİYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  147. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    ŞU SAATE KADAR SABIRLA VE SUKUNETLE SAYIN BÜYÜKLERİMİZİN BAZI GERÇEKLERİ KENDİLERİNİN GÖRMESİNİ VE FARKETMESİNİ BEKLEDİK.AMA BUGÜN ÇIKAN AŞAĞIDAKİ HABER BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR.

    "Yüksek Mahkeme, Anayasa’nın 76’ncı maddesinde sayılan zimmet, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlarla, terör eylemlerine katılma gibi suçlar ve özel kanunlardaki suçlardan kaynaklanan adli sicil arşiv kayıtlarının da silinmesine vize verdi"

    PEKİ BİZ NE YAPTIK?

    SAHTECİLİK?

    HAYIR.

    TECAVÜZ?

    HAYIR.

    HIRSIZLIK?

    HAYIR,

    RÜŞVET?

    HAYIR.

    ZİMMET?

    HAYIR.

    PEKİ SAYIN BÜYÜKLERİM BİZ NE YAPTIK TA BİZLERİ ELİNİZİN TERSİYLE BİR KENARA İTTİNİZ?.BİZLERİ CÜZZAMLI GİBİ GÖRDÜNÜZ.YAŞ ORTALAMASI 35-50 OLAN BİR DÖNEMİN ONURLU İŞ ADAMLARINI "SİZLER İÇİNDE BİRŞEYLER YAPILIYOR,NİSAN 1,NİSAN 15 ,NİSAN 30 KURTULUYORSUNUZ,AYM NİN KARARLARI AÇIKLANACAK RAHATLAYIN HAFTAYA ÖZGÜRSÜNÜZ",GİBİ SÖZLERLE OYALAMAK SİZİN GİBİ DEVLET BÜYÜKLERİNE HİÇ YAKIŞMADI ,HİÇ ŞIK OLMADI.BİZ ENİNDE SONUNDA BU HAKKIMIZI ALACAĞIZ.BUNDAN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN .AMA BİZ İSTERDİKKİ DEVLETİMİZ BİZDEN YANA OLSUN ,BİZE SAHİP ÇIKSIN.KOSKOCA TESK BAŞKANI BİLE BİZİ OYALADI.

    BUGÜNDEN İTİBAREN BİZ "ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEYEN" İŞADAMLARI HAK VERİLMEZ ALINIR PRENSİBİYLE YUMRUĞUMUZU MASAYA VURUYORUZ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ.ŞU ANDAN İTİBAREN KAYBEDECEK BİR TEK ONURUMUZ KALDI.

    SİZLERİ "OY VERMEYECEĞİZ,BİZDEN VE AİLELERİMİZDEN OY BEKLEMEYİN" DİYE TEHDİT EDECEK DEĞİLİZ.ÇÜNKÜ BUNU SİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE TARAFSIZ FİRMALARIN ANKETLERİNDE ÇOK NET VE AÇIK FARKEDECEKSİNİZ.
    SN.BAŞBAKINIMIZIN "GERÇEK SAYINIZ BU DEĞİL,1000 LERLE TELAFUZ EDİLİRSİNİZ DEDİĞİ BU RAKKAMLAR BİZLERİN MAALESEF ONURLU VE SAYGIN KİŞİLER OLUP ÇOK FAZLA MEYDANLARA İNEMEYEN ,BUNU GURURUNA YEDİREMİYEN İŞADAMLARI OLMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR.AMA ESAS SAYIMIZI EMİN OLUNKİ BİZ SİZE SÖYLEMEDEN SİZ ANLIYACAKSINIZ.

    BİZLER DÜĞMEYE BASMIŞ BULUNUYORUZ.SİZLERİ OLUMLU VE SAĞDUYU İLE DÜŞÜNMEYE VE REEL BİR KARAR ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  148. ARKADAŞLAR İLGİLENMENİZ DİLEĞİ İİLE.

    T.C.
    Yargıtay
    10. Ceza dairesi
    Tarih:11.01.2011
    Esas No:2009/12640
    Karar No:2011/241
    İlgili Maddeler:5941 Sayılı Çek Kanunu 5. mad.
    İlgili Kavramlar:KARŞILIKSIZ ÇEKTE ŞİKAYET HAKKI
    Dosya incelendi:
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
    1- SUÇA KONU 05.03.2006 KEŞİDE TARİHLİ ÇEK FOTOKOPİSİNDE, ŞİKAYETÇİ H A'YA AİT CİRONUN İPTAL EDİLMİŞ OLDUĞU, T.T.K'NIN 702. MADDESİNE GÖRE İPTAL EDİLMİŞ CİROLARIN YOK SAYILACAĞI DİKKATE ALINARAK; SUÇ KONUSU ÇEKİN İBRAZ ANINDA ALINAN FOTOKOPİSİNİN OKUNAKLI VE ONAYLI ÖRNEĞİ İLE GEREKTİĞİNDE ASLI GETİRTİLİP, ŞİKAYETÇİNİN CİROSUNUN İPTAL EDİLİP EDİLMEDİĞİNİN VE ŞİKAYETÇİNİN İBRAZ EDEN KONUMDA OLUP OLMADIĞININ, BUNA BAĞLI OLARAK ŞİKAYET HAKKININ BULUNUP BULUNMADIĞININ SAPTANMASI, SONUCUNA GÖRE SANIĞIN HUKUKİ DURUMUNUN BELİRLENMESİ GEREKİRKEN, EKSİK ARAŞTIRMA İLE MAHKUMİYET HÜKMÜ KURULMASI,
    2-20.12.2009 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak aynı gün yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanunu ile 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun” yürürlükten kaldırılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri de gözetilerek, suç konusu tüm çekler yönünden sanığın hukuksal durumunun bu kapsamda tekrar değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 11.01.2011 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  149. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    ŞU SAATE KADAR SABIRLA VE SUKUNETLE SAYIN BÜYÜKLERİMİZİN BAZI GERÇEKLERİ KENDİLERİNİN GÖRMESİNİ VE FARKETMESİNİ BEKLEDİK.AMA BUGÜN ÇIKAN AŞAĞIDAKİ HABER BARDAĞI TAŞIRAN SON DAMLA OLMUŞTUR.

    "Yüksek Mahkeme, Anayasa’nın 76’ncı maddesinde sayılan zimmet, hırsızlık, rüşvet, sahtecilik gibi yüz kızartıcı suçlarla, terör eylemlerine katılma gibi suçlar ve özel kanunlardaki suçlardan kaynaklanan adli sicil arşiv kayıtlarının da silinmesine vize verdi"

    PEKİ BİZ NE YAPTIK?

    SAHTECİLİK?

    HAYIR.

    TECAVÜZ?

    HAYIR.

    HIRSIZLIK?

    HAYIR,

    RÜŞVET?

    HAYIR.

    ZİMMET?

    HAYIR.

    PEKİ SAYIN BÜYÜKLERİM BİZ NE YAPTIK TA BİZLERİ ELİNİZİN TERSİYLE BİR KENARA İTTİNİZ?.BİZLERİ CÜZZAMLI GİBİ GÖRDÜNÜZ.YAŞ ORTALAMASI 35-50 OLAN BİR DÖNEMİN ONURLU İŞ ADAMLARINI "SİZLER İÇİNDE BİRŞEYLER YAPILIYOR,NİSAN 1,NİSAN 15 ,NİSAN 30 KURTULUYORSUNUZ,AYM NİN KARARLARI AÇIKLANACAK RAHATLAYIN HAFTAYA ÖZGÜRSÜNÜZ",GİBİ SÖZLERLE OYALAMAK SİZİN GİBİ DEVLET BÜYÜKLERİNE HİÇ YAKIŞMADI ,HİÇ ŞIK OLMADI.BİZ ENİNDE SONUNDA BU HAKKIMIZI ALACAĞIZ.BUNDAN HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN .AMA BİZ İSTERDİKKİ DEVLETİMİZ BİZDEN YANA OLSUN ,BİZE SAHİP ÇIKSIN.KOSKOCA TESK BAŞKANI BİLE BİZİ OYALADI.

    BUGÜNDEN İTİBAREN BİZ "ÇEKLERİNİ ÖDEYEMEYEN" İŞADAMLARI HAK VERİLMEZ ALINIR PRENSİBİYLE YUMRUĞUMUZU MASAYA VURUYORUZ VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ GERİ İSTİYORUZ.ŞU ANDAN İTİBAREN KAYBEDECEK BİR TEK ONURUMUZ KALDI.

    SİZLERİ "OY VERMEYECEĞİZ,BİZDEN VE AİLELERİMİZDEN OY BEKLEMEYİN" DİYE TEHDİT EDECEK DEĞİLİZ.ÇÜNKÜ BUNU SİZ SEÇİMLERDEN ÖNCE TARAFSIZ FİRMALARIN ANKETLERİNDE ÇOK NET VE AÇIK FARKEDECEKSİNİZ.
    SN.BAŞBAKINIMIZIN "GERÇEK SAYINIZ BU DEĞİL,1000 LERLE TELAFUZ EDİLİRSİNİZ DEDİĞİ BU RAKKAMLAR BİZLERİN MAALESEF ONURLU VE SAYGIN KİŞİLER OLUP ÇOK FAZLA MEYDANLARA İNEMEYEN ,BUNU GURURUNA YEDİREMİYEN İŞADAMLARI OLMAMIZDAN KAYNAKLANIYOR.AMA ESAS SAYIMIZI EMİN OLUNKİ BİZ SİZE SÖYLEMEDEN SİZ ANLIYACAKSINIZ.

    BİZLER DÜĞMEYE BASMIŞ BULUNUYORUZ.SİZLERİ OLUMLU VE SAĞDUYU İLE DÜŞÜNMEYE VE REEL BİR KARAR ÇIKARMAYA DAVET EDİYORUZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  150. AŞAĞIDAKİ BAZI YORUMLAR BİLGİ KİRLİLİĞİ OLARAK ALGILANMASIN.SİTEYİ YENİ FARKEDEN,YADA ESKİ YORUMLARA BAKMAYAN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLSUN DİYE BAZI YORUMLARI TEKRARLIYORUM.ANLAYIŞLA KARŞILIYACAĞINIZI UMUYORUM.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  151. syn basketçi

    msn bakarmısınız saygılar

    YanıtlaSil
  152. Cekmagduru10116 Nisan 2011 12:07

    Arkadaşlar ben bayanım hem eşim hem ben çek mağduruyuz. Eşimin gününde yazılmış bir çekinin taahhütü doldu karşı taraf dilekçe vermişti yaklaşık 3 hafta önce daha bize tebligat gelmedi ama yakalaması çıkarmı? bilginiz varmı

    YanıtlaSil
  153. erken ibrazdan da ceza verilebileceği anlamı çıkmıyor mu bu içtihattan, yoksa ben mi yanlış anlıyorum

    YanıtlaSil
  154. Cekmagduru10116 Nisan 2011 12:56

    uyap bütün kapalı dosyaları kaldırdı bilgi edinemiyorum. En osn ödeme yapıldı ise ödeme makbuzunu 10 gün içerisinde mahkememize bildiriniz diye yazıyordu ama tebligat gelmedi

    YanıtlaSil
  155. gerçek magdur16 Nisan 2011 13:17

    sayın basketçi
    bilgisi olan arkadaşlar
    4 adet çek ten adli para cezası çıkmış temyiz süresini laçırmıştım. 2 gün önce teblig edildi ne yapmam lazım? bilgisi oln arkadaşalr cevap verin lütfen.
    gerçek magdur

    YanıtlaSil
  156. SAYIN GERÇEK MAGDUR
    İNŞALLAH BİR ÇIKIŞ YOLU VARDIR
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  157. Sayın Basketçi,
    Tv kanalında gündeme getirilmek üzere tutarsızlıkları bildirmemizi istemiştiniz.
    Mahkemelerin verdiği farklı kararlar dışında, kanunun kendisinden kaynaklanan, çift imza ile keşide edilmiş çekler konusu var. Burada her iki imza sahibine de ayrı ayrı çek tutarı kadar adli para cezası ve dolayısıyla hapis cezası verilmesi son derece mantıksız geliyor. 10.000TL çekte çift imza varsa 20.000TL adli para cezası... ve her iki keşideci de 100'er gün hapse.. Bence çift imzalı çek kendi başına bir iyi niyet göstergesi olmalı.. Kim ödememeyi düşündüğü çek için iki kişinin birden başını derde sokacak bir işlem yapar ki...

    YanıtlaSil
  158. GERÇEK MAGDUR
    HEPİMİZİ BEKLEYEN HAZİN SON. GİRİP YATACAKSIN BAŞKA NE OLACAK

    YanıtlaSil
  159. Barışçı-Mersin16 Nisan 2011 14:08

    DEĞERLİ BASKETÇİ KARDEŞİM; PERŞEMBE GÜNÜ İLE İLGİLİ OLARAK, KENDİMLE İLGİLİ OLAN EK BİR KARARI VE SAYIN BAŞBAKANA; BAKANLARA VE MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERDİĞİM YAZIMI, BİRAZ EVVEL MAİL OLARAK SİZE GÖNDERDİM. FAYDASI OLACAĞINI UMARIM. AYRICA; TANIDIK BİLDİK ARKADAŞLARIDA BU ANLAMDA YÖNLENDİRMEYE ÇALIŞACAĞIM. HAKLI DAVAMIZDA; TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  160. SAYIN MADUR34
    SAGOL ALLAH RAZI OLSUN VERDİGİN BİLGİ ÇOK ÖNEMLİ ZİRA BİZ BİLMİYORDUK. YA ADAM GİBİ BİLGİ VER YADA SUS KONUŞMA. MORAL BOZUYORSUN
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  161. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BU GÜNE KADAR İŞİN SİYASI BOYUTUYLA İLGİLENDİK VE BU YOLLA ÇÖZÜME KAVUŞMAK ADINA MÜCADELE VERDİK.ÇOK FARKLI HABERLER HEP OLUMLU YÖNDE DUYUMLARA
    İNANDIK VE MÜCADELE ETTİK GELİNEN SON NOKTADA HEPSİNİN SADECE BİR TEMENNİ
    VE TAHMİNDEN ÖTEYE GEÇMEDİĞİNİ ÇOK İTİBARLI KİŞİLERİN BİLE BU SITEDE CANLA
    BAŞLA MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIMIZI YANILTTIĞINI VE ONLARI HAKİKATEN ZOR
    DURUMDA BIRAKTIĞINI HEPİMİZ GÖRDÜK BUNLARDAN BAZILARI SAYIN BASKETCI SAYIN EKİM2510 SAYIN CAN MERT VE DİYER GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARIMIZDIR ŞİMDİ GÖRÜNEN
    O Kİ İŞİN SİYASI BÖLÜMÜ RAFA KALKMIŞTIR YENİ PARLEMENTODA NE OLUR NE ÇIKAR
    ONU ZAMAN GÖSTERECEK
    FAKAT DAHA VAHİM OLAN BİR DURUM VAR ORTADA
    HUKUKSAL AÇIDAN YENİ YASAYA TABİ OLANLAR İÇİN ŞU ANDA YAPILACAK BİR ŞEY
    MAALESEF YOKTUR AMA 3167 SAYILI YASAYLA YARGILANMIŞ VE YARGILANMAKTA
    OLANLARIN DURUMU FARKLIDIR YENİ YASAYLA ESKİ YASANIN KARŞILAŞTIRILMASINDA
    YENİ YASADA LEHE OLAN BİRDEN ÇOK MADDE MEVCUTTUR BU KONUDA DA ELİMİZDE
    YETERLİ İÇTİHATLAR MEVCUTTUR ANCAKK NE YAZIKKİ MAHKEMELER YAPILAN TÜM
    UYARLAMA DİLEKÇELERİNE RED CEVABI VERMEKTEDİR.
    ŞİMDİ ÖNÜMÜZDE YAPABİLECEĞİMİZ TEK YOL VARDIR
    HUKUK MÜCADELESİ VERMEKTİR EYER BİZLER YENİ YASAYLA BİZE TANINAN HAKLARIMIZI
    KABUL ETTİREBİLİRSEK 3167 SAYILI YASAYLA YARGILANAN TEK BİR DOSYA BİLE
    KALMAYACAKTIR MESELE BUNU YEREL MAHKEMELERE ANLATABİLMEKTİR
    ZİRA YEREL MAHKEMELER KENDİ İÇLERİNDE İTİLAFA DÜŞMÜŞLERDİR
    AYNI ADLİYE BİNASINDA GÖREV YAPAN MAHKEMELERVE AYNI ODADA OTURUP SOHBET
    EDEN HAKİMLER DURUŞMA SALONLARINA GEÇİNCE TAM ZIT VE KARŞIT KARARLAR
    VERMEKTEDİR AYNI DURUMDA OLAN DOSYALARIN BİRİNDE BERAAT ÇIKARKEN DİYERİNDE
    MAHKÜMİYET KARARI VERİLMEKTEDİR BUNU ANLAMAK MÜMKÜN DEYİLDR AYRICA
    YEREL MAHKEMELER YARGITAYIN İÇTİHATLARINI BİLE EMSAL KARAR OLARAK YANİ
    BAĞLAYICI OLARAK GÖRMEMEKTEDİRLER ÇÜNKÜ BÜTÜN DOSYALARIN YENİDEN ELE
    ALINMASI VE SİL BAŞTAN YARGILAMA YAPILMASI SONUCUNDADA TEMYİZ HAKKININ
    VERİLMESİ GEREKMEKTEDİR BUDA YARGININ ALTINDAN ZOR ÇIKABİLECEĞİ BİR
    DURUM DEMEKTİR TABİKİ BURDA YASAL YOLLARI TÜKENMİŞ ARTIK İTİRAZ HAKKI KALMAMIŞ
    OLMAKTA MAHKEMELERİN İŞİNE YARAMAKTADIR.
    BU AŞAMADA NE YAPABİLİRİZ BU OLAYI ÇOZMEK BASİT DEYIL ARKADAŞLAR
    ELİMİZDE BULUNAN GEREKÇELİ KARARLAR FARKLI MAHKEMELERDEN GELENVE
    BİR BİRİYLE KARŞIT DÜŞEN TAM AKSİ YÖNDE OLAN KARARLAR VE YARGITAYIN VERMİŞ
    OLDUĞU İÇTİHAT KARARLARINDAN OLUŞAN BİR DOSYA İLE ÇOK GÜÇLÜ VE TANINMIŞ

    BİR AVUKATLA YARGITAYA VE BÜYÜK MEDYALARDAN BİR KURULUŞA BAŞ VURMAK
    İNANIYORUMKİ BU İŞİ ÇÖZMEYE YETECEKTİR

    BUNU MALİYETI NE OLURSA OLSUN BUNA KATLANMAK VE 3167 SAYILI YASAYI
    ORTADAN KALDIRMAK MÜMKÜNDÜR

    GÖRDÜĞÜM KADARIYLA BU DOĞRULTUDA HAREKETE GEÇMEYİ ÖNEREN ÇOK DEĞERLİ
    ARKADAŞLARIMIZ VAR HAKIKATEN MAĞDUR OLAN BU İŞE GÖNÜL VEREN GERÇEK
    ANLAMDA ÇÖZÜLMESİNİ İSTEYEN KARDEŞLERİMİZ BİR ARAYA GELEREK GÜCÜMÜZÜ
    ORTAYA KOYARAK BU SORUNU HALLETMEMİZ KAÇINILMAZ OLMUŞTUR

    BEN TARAFIMA DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIM BU YAZIMI DEĞERLİ ARKADAŞLAR
    YORUMLASIN VE ORTAK NOKTAYI BULALIM.

    SONUÇ: BİZİ BU BELADAN KURTARACAK YASALAR VE İÇTİHATLAR MEVCUTTUR

    SORUN SADECE BUNU MAHKEMELERE ANLATABILMEKTİR ÇÖZÜLMESİ GEREKEN BUDUR

    HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  162. IYIBIRMISAFIR16 Nisan 2011 14:53

    Maalesef yapacak bir şey kalmamış, bir çıkış yolu da yok artık.

    > Ya para cezalarını ödeyeceksiniz.
    > Ya alacaklıyla konuşup onu bir şekilde ikna edip şikayetlerini geri aldıracaksınız.
    > Ya yurtdışına (ya da yurtiçinde bulunamayacağınız bir yere) kaçacaksınız.
    > Ya da gidip hapis yatacaksınız.

    İnsan hakları mahkemesine müracaat etmeyi ihmal etmeyin - hiç olmazsa ileride bir tazminat alma hakkınız doğacak (hapis yatsanız da, yatmasanız da bu tazminat hakkınız doğacak).

    YanıtlaSil
  163. Barışçı-Mersin16 Nisan 2011 15:07

    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim.
    Günlerdir ve aylardır; sizleri, fakslarımızla, mesajlarımızla, mektuplarımızla ve telefonlarımızla rahatsız edip durduk. Bizler büyük çoğunluğumuz; esnaf olan, ticaretle uğraşan, Devletimize vergi veren, yanlarındaki kişilere işveren durumunda iken, muhtelif sebeplerden ve ekonomik krizlerden dolayı, ceza evine giren ve girme aşamasında olan insanlarız. Unutmayalım ki; bizler borçlarımızı ödemek için uğraşırken bu durumlara düştük. Şimdilerde ise; başarısızsan suçlusun konumundayız. Bu durumda aşağıdaki hususların; tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir diye düşünüyorum.

    1- 31.12.2008 tarihinden sonra, bilinen yasal boşluk ortada iken(3167 sayılı çek yasası bakımından) halen bugün; Yüksek Yargı tarafından emsal olacak bir karar çıkmamıştır.
    2- ÇEK CEZALARINDA; BANKALARA HER ÇEK YAPRAĞI İÇİN 600 T.L. CEZA VERİLİRKEN, BİZLERE ÇEK BEDELİ KADAR ADLİ PARA CEZASI VE CEZA ÖDENMEDİĞİNDE, HAPİS CEZASI VERİLMESİ UYGUN VE DOĞRUMUDUR? BANA GÖRE; ADİL BİR UYGULAMA OLACAKSA, BANKALARA VERİLEN PARA CEZASI BİZLEREDE VERİLEBİLİR, DAHA FAZLASI DEĞİL. BU CEZADA; İDARİ PARA CEZASI OLMALIDIR.
    3- 5941 Sayılı yeni çek yasası ile taahhüt verilerek; geçici bir özgürlük kazanılmıştır ama, zaten her şeyini kaybetmiş olan bu insanlar, ellerinde olmayan imkanlardan dolayı, taahhütlerini yerine getiremeyerek, yeniden cezaevlerine döneceklerdir.
    4- Belki Sayın Yetkililerimiz bilmiyorlar ama; birçok Asliye Ceza Mahkemelerimiz farklı farklı kararlar vermekteler, (verilen taahhütleri, samimi bulmadıklarından kabul etmeme gibi, 5941 Sayılı yeni çek yasasının; lehe olan hükümlerini uygulamamak gibi…)

    Sayın; Başbakanım, Bakanlarım, Milletvekillerim. Bizim durumumuzda olan; binlerce insan mağdur durumdadır. T.B.M.M.’de bulunan Sayın Milletvekillerimiz, bu durumlarımıza bir çare bulmalıdırlar diye düşünmekteyim. Bilineceği üzere; çek cezaları yüzünden şimdiye kadar bir çok iş adamı intihar etmiştir. Çek cezalarından dolayı hapis cezasının kaldırılması için daha kaç kişinin intihar etmesi gerekmektedir? Allah’ın izni ve sizlerin katkılarıyla; T.B.M.M. tatile girmeden, seçimlerden evvel umuyor ve diliyorum ki, artık; karşılıksız çekten dolayı, hapis cezası tamamen kaldırılmış olur. Yani; ekonominin dengesi bozulacak diye, binlerce insan cezaevine mi girsin? Neden denetimli serbestlik veya erteleme, neden olmasın neden? Kaldı ki; cezaevine gönderdiğimiz insan nasıl borcunu ödeyebilir ki? Bizler; haklı olduğumuz davamızda, şu seçim arifesinde gerçekten vicdanlara sesleniyoruz vicdanlara. Bilmem ki; başkaca ne demeliyiz. Umuyor ve diliyoruz ki; güçlünün yanında değil, haklı ve mazlum olanın yanında yer alacak ve onların gönlünü kazanmış olacaksınınız. Allah aşkına; tüm akıl ve vicdanınızla düşünün. Gerçekten; bizler haksız isek ve bizleri haksız olarak görüyorsanız, T.B.M.M.’nin vereceği karara razıyız. Umuyor ve diliyoruz ki; vereceğiniz kararda adil ve adaletli olursunuz. Zaten birçoğumuz; işimizi, ekonomik gücümüzü, maddi ve manevi birçok değerlerimizi yitirmiş insanlarız. Hiç değilse bundan böyle; sadece ve sadece özgürlüklerimizi verin bizlere. En azından; geçmişe dönük olarak, bir kereye mahsus adli para cezalarına af verilmeli. Sayın; Başbakanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize, en derin saygılarımla.

    YanıtlaSil
  164. gerçekmagdur16 Nisan 2011 16:00

    sayın iyibirmisafir
    ben bu dosyadan ifade vermedim çeklerimde erken yazılmıştı 3167ye göre uyarlama felan bi yol olamazmı ödeyecek param yok anlaşmayada razı olmaz alacaklı
    gerçek magdur

    YanıtlaSil
  165. GERÇEK MAĞDUR ÇEKLERIN VADESINDEN ÖNCE YAZILMIŞSA UYARLAMA DILEKÇESİ VEREBILIRSIN

    YanıtlaSil
  166. sayın ayaydin61 gerçek magdur
    çeklerin vadesinden erken yazılmalarda ve ifadesinin hiç alınmamış olmasında sanırım yeniden yargılanma olabiliyor diye hatırlıyorum siteden okudugum kadarıyla
    a.aydogan

    YanıtlaSil
  167. arkadaşlar bu güne kadar AİHM başvuru yapan oldumu bilgisi olan varmı

    YanıtlaSil
  168. sayın mertcan
    2009 yılı eylül ayında istanbulda bir arkaşım aihm gitti ama sonuç halen gelmedi maksimum 3 yıl içerisinde geliyormuş sonucu bizde bekliyoruz
    a.aydogan

    YanıtlaSil
  169. IYIBIRMISAFIR16 Nisan 2011 17:41

    Bunları belirtmemiştiniz. Madem hem ifade vermediniz, hem de çekler vadesinden önce yazıldı, Sn Ayayadin61 in dediği gibi hemen uyarlama dilekçesi verebilirsiniz

    YanıtlaSil
  170. AHMET BEY TARİHİNDEN ÖNCE YAZDIRILAN ÇEKLERIN İSPATI HALİNDE YARGILAMAYA GEREK DUYULMAZ VE 5941 SAYILI YASAYA GÖRE SUÇUN UNSURLARI OLUŞMADIĞINDAN DAVANIN BERAAT LA SONUÇLANDIRILMASINA KARAR VERİLİR VE BU KARAR YARGITAYA GİTSE BİLE ONAYLANARAK KESİNLEŞİR AMA DURUŞMAYA KATILMAMAK AYRI OLAY ORDA YENİDEN YARGILAMA SEBEBİ OLUŞUR TABIKI MAHKEME KABUL EDERSE SIKINTIMIZDA BU ZATEN AŞAĞIDAKİ YAZIMI OKURSANIZ DETAYLARI ANLATTIM SAYGILAR

    YanıtlaSil
  171. IYIBIRMISAFIR16 Nisan 2011 17:53

    başvurular var henüz sonuçlanan yok

    ama tazminat alabilmek için herkesin ayrı ayrı insan haklarına gitmesi gerekiyor

    üstelik ne kadar çok başvuru olursa devlet o kadar çok rahatsız olacak ve yasayı kaldırmak zorunda kalacak

    YanıtlaSil
  172. AİHM E GİDEBİLMEK İÇİN KARARLAR VERİLMİŞ TÜM HUKUK YOLLARININ BİTMİŞ OLMASIDA GEREKİYOR
    A.AYDOGAN

    YanıtlaSil
  173. AHİM E YAPILAN KARARLARIN BİRİNE KARAR ÇIKSA AYNI DAVADAN OLAN BAŞ VURULARDA EMSAL OLACAGINDAN SANIRIM HİÇ BEKLEMEZ HUKUK YOLLARI BİTEN ARKADAŞAŞLAR HİÇ VAKİT KAYBETMEYİN HEMEN GİDİN AHİM SONUÇ KISA ZAMANDA ÇIKAR SİZDE YARARLANIN VEYA DEVLET BAKACAK AİHM GİDEN ÇOK HEMEN BU İŞE EL ATACAK
    A.AYDOGANI

    YanıtlaSil
  174. AHİME YAPILAN MÜRACAT OLACAKTI DÜZELTİYORUM

    YanıtlaSil
  175. AİHM için tüm iç hukuk yolları tükenmeli bildiğim kadarıyla. Benim davalarım sonuçlandı, temyizi de kaçırdım, o zamanlar hiç ilgilenmiyordum davalarla. şu anda benim tüm iç hukuk yollarım tükenmiş oluyor herhalde. temyiz etmemiş olmak AİHM başvurusu için engel olur mu? bilen var mı? bir de AİHM başvurusu yapmış arkadaşlardan biri nereye nasıl ne şekilde başvuru yapılması gerektiğini anlatabilir mi lütfen?

    YanıtlaSil
  176. FİKİR ÜRETİYORUZ BAZEN AMATÖRCE HUKUK BİLGİSİ PAYLAŞIYORUZ SONRA BEN YANDIM NE YAPMAM LAZIM DİYE KIVRANIYORUZ SAYIN BEYFENDİLER HANIMEFENDİLER SİZLERE ALMIŞ OLDUĞUMUZ KARARLARI AÇIKLADIK ADALETİ ADALETTEN TALEP EDİYORUZ DİYE BİLDİRDİK İŞİN HÜKÜMET BOYUTU ŞU AN İÇİN DURMUŞ DURUMDA ELİNİZDE BULUNAN KARARLARI SYN BASKETÇİYE İLETİN BİZDE BUNLARI YÜKSEK YARGI KORİDORLARINA TAŞIYALIM BİZ ÇALIŞMAYA HAZIRIZ FAKAT SİZDEN GELEN KARARNAMELER YOK BU SEFER KİMSEYİ EYLEMEDE ÇAĞIRMIYORUZ NEDEN GÖNDERMİYORSUNUZ NEYİ BEKLİYORSUNUZ GÖKTEN ZENBİLLE KANUN İNMESİNİMİ

    AKCAN

    YanıtlaSil
  177. SAYIN SERKAN
    UYARLAMA İSTEDİNMİ

    YanıtlaSil
  178. AHİM E GİTMEK ÇOK YERİNDE BİR KARAR VE BİR AN ÖNCE İMKANI OLAN YAPSIN ANCAK ANAYASA MAHKEMESİNİ BEKLEDİĞİMİZ GİBİ BUNUDA BİR KÖŞEYE ÇEKİLEREK SONUCU BEKLERSEK VAY BİZİM HALİMİZE BU YÜZDEN ÖNCE DOSYALARIMIZA SAHİP ÇIKALIM BELKİDE KURTULUŞUNUZ İÇİNDE FARKINDA DEĞİLSİNİZ ELİNİZDEKİ KARARLARIDA İLETİRSENİZ EN AZINDAN YARGITAYDAN DAHA HIZLI SONUÇ ALMA İHTİMALİMİZ VAR

    AKCAN

    YanıtlaSil
  179. uyarlama istemedim. tüm davalarımda gıyapta karar alındı. aslında adam gibi kanunun gereğini uygulasalar hakimler hepsinden tekrar yargılanmam lazım ve otomatikman tekrar temyiz hakkım doğacak uzunca bir süre rahatlayacağım. ancak bir kaç avukatla konuştum. hepsi aynı şeyi söylüyor. kabul edilip edilmeyeceği belli değil. benim 9 dosyam var. 8i kabul etse biri bile etmese benim açımdan değişecek bir şey yok. bu yüzden henüz bekliyorum. malum durumlardan dolayı dilekçeyi avukat vermeli. avukat ücretleri de malum. bu aralar zaten elimde avucumdakini iş için harcıyorum. bir de avukata para ayırmak istemedim işin aslı.

    YanıtlaSil
  180. SON CİRO

    ERKEN İBRAZ

    İPTAL KAŞESİ

    ZAMAN AŞIMI

    MAHKEMEDE OLAN ÇEKLERİNİZE DOSYALARINIZA BAKIN HAKKINIZDA VERİLEN KARARLA KARŞILAŞTIRIN VE BU KARARLARI BASKETÇİYE ULAŞTIRIN ADALET BİZE GELMEZ BİZ ONA GİDECEĞİZ HAKKIMIZI İSTİYCEZ ADLİ PARA CEZASINI TARİHE GÖMMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ

    AKCAN

    YanıtlaSil
  181. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,

    BAKIN DAHA ÖNCEKİ YORUMLARIMDA ,SİZLERE BİR DUYUM DA BULUNDUM . BİR AN ÖNCE KARAR ÖRNEKLERİNİ MAİL ADRESİME ATIN DEMİŞTİM.BU RED OLUR OLUR BERAAT OLUR.YAŞANANLARI HEPİMİZ BİLİYORUZ.
    FAKAT BURDA GÜNLERDİR DERNEKLEŞME İÇİN FİKİRLER İLERİ SÜRÜYORUZ,BİR ARAYA GELMEKTEN BAHSEDİYORUZ.AMA KARARLARI MAİL ATIN DEDİK BİRTEK SN.AYAYADIN61 VE SN.BARIŞÇI MERSİN'DEN GELDİ.
    İŞİN CİDDİYETİ ŞU;

    HANİ AF, MAF ,APC İDARİYE ÇEVRİLSİN DİYORUZ YA,İŞTE BU İÇTİHAD KARARLARI TAM BİR AF NİTELİĞİNDE.ÖNÜMÜZDE DURUYOR.BUNU DAHA YAYGIN VE ETKİN HALE GETİRMEK ,YARGININ DİKKATİNİ ÇEKEBİLMEK İÇİN DİYORUZKİ AYNI KONUDA VERİLEN İKİ FARKLI KARARI BİR GAZETE ARACILIĞI İLE YAYINLIYARAK BİR EYLEM DAHA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ .BU ÇOK ETKİLİ VE ÇOĞUMUZUN BERAAT ALMASINI SAĞLAYACAK BİR EYLEMDİR.LÜTFEN GÖZARDI ETMEYİN.LÜTFEN İCRAAT.PERŞEMBE GÜNÜ HABER MÜDÜRÜNÜN KARŞISINA 2 TANE KARARLA BENİ ÇIKARTIP TÜM KAPILARI YÜZÜMÜZE KAPATTIRMAYIN .

    SAMİMİYETİNİZE GÜVENİYORUM.

    MAİL ADRESİ: basketci_basketci54@hotmail.com
    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  182. HÜKÜMET BUNU BENDEN DAHA İYİ BİLDİĞİ GERÇEK YİNEDE HATIRLATAYIM MAHKEMELER TARAFINDAN ALINMIŞ ÇEK YASAKLISI SAYILARI BUNA DAVASI DEVAM EDENLER HARİÇ BİRDE DERLERKİ ÇEK YAZILMASI AZALDI ESNAF ÜRETİCİ NERDEYSE PARMAKLA SAYILACAK KADAR AZ KALDIDA ONDAN LÜTFEN ARKADAŞLAR ELİNİZDEKİ KARARLARI SYN BASKETÇİYE ULAŞTIRIN

    2009 YILI 82934

    2010 YILI 105643

    2011 İLK 2 AYINDAKİ SAYI 1056

    2 YIL 2 AYLIK TOPLAM RAKKAMI SİZE BIRAKIYORUM

    AKCAN

    YanıtlaSil
  183. DÜZELTME 2011 RAKKAMINI HATALI BASMIŞIM 10566 OLUCAK

    AKCAN

    YanıtlaSil
  184. ARKADAŞLAR HERHALDE MAÇA TAKILDINIZ.

    BİZ SEYREDEMİYORUZ MALUM NEDENLERDEN,

    BARİ KAÇKAÇ SÖYLESENİZ FRANSIZ KALMASAK...

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  185. IYIBIRMISAFIR16 Nisan 2011 22:40

    Anayasa Mahkemesi çek kanunu konusunda karar verdiği için; artık HÜKMÜ KESİNLEŞMEMİŞ OLANLAR DA DAHİL HERKES HEMEN İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURABİLİR !!!!!

    İlk derece mahkemelerden hüküm almış ve dosyası temyizde olanlar
    Dosyası temyizde bozulup tekrar yargılanmakta olanlar
    Dosyası temyizde onanıp hükmü kesinleşenler
    Hapisaneye girmek üzere olanlar
    Uyarlama dilekçesi verenler ve tekrar yargılananlar
    Uyarlama dilekçesi verenler ve reddolunanlar
    Halen kaçak olanlar
    Halen yurtdışında kaçak olanlar
    Halen hapiste olanlar
    Hapis yatıp çıkmış olanlar

    Bu durumda olanların hepsi Anayasa Mahkemesi'nin red kararından itibaren 6 ay içinde başvuru formları İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) ulaşmış olmak kaydıyla başvuru hakkı kazandılar !

    Hemen hepimiz Haziran ayı sonuna kadar başvurularımızı yollayabiliriz !!!!!

    YanıtlaSil
  186. arkadaşlar bir kaç defa daha yazmıştım ama bir kere daha konuyu özetlemek istiyorum. bir çoğumuz biz ne yaptık ki, nedir suçumuz diye isyan ediyoruz ancak durum şu. çek mevzuu çok ama çok büyük bir ekonomik mevzuudur. türkiye ekonomisinin çok çok büyük kısmı çek üstünden dönmektedir. ayrıca en büyüğünden en küçüğüne tüm firmalar tüm esnaflar çek üstünden kredi kullanmaktalar. bu da iki türlü oluyor. bankalar üstünden, faktoringler üstünden.

    işte sorun burada başlıyor. bankalar da faktoringler de çeke kredi vermek için karşılığında insan özgürlüğünü teminat olarak istiyorlar. hükümet de buna boyun eğiyor, görünen o ki yargıya da yaptıkları baskıyla boyun eğdiriyorlar. benim tanıdığım bir kaç akp'li vekilden aldığım duyuma göre bankalar birliği ve faktoring firmaları dolaylı yoldan hükümete şu mesajı iletmişler. Çeke hapis kalkarsa biz çeke kredi vermeyiz. arkadaşlar şaka değil bu iş her sene milyarlarca dolar demek. ekonomi bu parayla dönüyor. akp bu nedenle bize hiç bir zaman çözüm bulmayacaktır. gözleri bu riski almayı yemiyor. bunu böyle bilelim. beni tanıyan arkadaşlar hatırlar hep çözüm yargıda demiştim. oradan bile çıkan sonuç ortada.

    bu nedenlerle diyorum ki, önceliğimizi kanunu düzeltmekten, kendimizi güçlendirmeye çevirmeliyiz. hep birlikte dernek olsun, iş olsun bir şeyler yapmaya çevirmeliyiz. para kazanmalıyız. artık meydanlara çıkalım, bağıralım, faks çekelimle bu işler olmayacak. katrilyonların döndüğü bir piyasa kimse bizim meydanlarda bağırmamızı faks çekmemizi dinlemiyor. bu kadar basit. o zaman biz güçlenmeliyiz. bu da ancak para kazanarak olur. iş yapalım, dernek kuralım, para kazanalım. tek çözüm güçlenmemiz. doğruya doğru bizim şu an için gücümüz bu bileği bükmeye yetmiyor.

    YanıtlaSil
  187. IYIBIRMISAFIR16 Nisan 2011 22:58

    Öncelikle süre dolmadan İnsan Hakları Mahkemesine başvuralım

    Hakkımızı kaybetmeyelim

    YanıtlaSil
  188. magdur arkadaşlar bu site şarlatandır. biz çek magdurlarından nemalanmaya çalışan düzenbazdır. kendisini deşifre ediyoruz. eger ismi gerçekse hakan şahin. dikkatli olalım bu şahsın oynuna gelmeyelim. para yada başka menfaat saglamak isteyebilir. yardımcı olmak maksadıyla dosyalarınızı isteyebilir lütfen oyuna gelmeyelim.http://www.facebook.com/games?ap=1&ref=notif&notif_t=app_request#!/profile.php?id=100002274595938&sk=wall, tanıyan arkadaşlar varsa lütfen yazsın. boşuna günahını almayalım. ama yazışmalarımdan edindiğim kanaat bu adamın şarlatan oldugu yönündedir

    YanıtlaSil
  189. benim 14 dosyam varr hiç bir mahkemeye katılmadımm temizde etmedim çünki bilmiyordum davalarıı 2006 ve 2007 yıllarına ait tahhüt verdim onunda süresi doldu ben başvurabilirmiyim birde her dosya için ayrı ayrımı başvurmam gerekiyor

    YanıtlaSil
  190. SEVGİLİ SERKAN,

    İYİ DİYORSUN,HOŞ DİYORSUNDA,

    DERNEK KURALIM,
    TAMAM,

    KURALIM,
    TAMAM,

    E PEKİ HAKLILIĞIMIZI NASIL SAVUNACAĞIZ.KARARLAR İÇİN E-MAİL ATIN DİYORUZ,GELEN 2 TANE MAİL.
    NEZAMAN VE NASIL PARASAL GÜCÜMÜZ OLACAK?BUKADAR KOLAY OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM.
    DERNEK DİYORUZ,DENİYORKİ KENDİ DERNEĞİMİZ OLSUN,PEKİ OLSUN .TAMAM.MADDİ HİÇ BİR YÜKÜ OLMAYAN BİR MAİLİ ATAMIYORUZ ONDAN SONRA BANA 500 KİŞİ ENAZ OLURUZ ,AYDA ŞU KADAR TOPLARIZ,ŞUNU ALIRIZ BUNU ALIRIZ,NEYİ ALIYORSUNUZ ?NEYİ TOPLUYORSUNUNZ,?LÜTFEN GERÇEKLERİ KONUŞALIM,BİR AY AİDAT GECİKSE AVUKATIN ,PARASI ,KİRA NASIL ÖDENECEK.?SABİT GİDERLER V.S.

    SAMİMİ OLALIM.GERÇEKLERİ GÖRELİM.

    BAKIN PESİMİZ YADA KARAMSAR DEĞİLİM.

    AKSİNE BU İŞ İÇİN SONUNA KADAR VAR OLDUĞUMU SÖYLEDİM.

    AMA BEN DİYORUMKİ ÇAPRSAK ,TOPLASAK ,BÖLSEK BİZ 50 BİLEMEDİNİZ 70 KİŞİYİZ.ONDAN BİLE ŞÜPHEM VAR.

    BAĞIŞLAYIN BENİ AMA KURTULUŞUMUZ ADINA BİR EYLEMDEN BAHSEDİYORUM TIK YOK.NASIL OLACAK.?ELİMİZDEKİ KARARLAR ,İÇTİHADLAR AF NİTELİĞİNDE.LÜTFEN BUNLARIN KIYMETİNİ BİLİN.CANLI ÖRNEKLERİ VAR.MEDYAYA VERECEZ ADAMCAĞIZ GAZETEYE ÇIKARACAK,ÇARPIKLIKLARI BİZİM İÇİN KARŞI TARAFIN GÖZÜNE SOKACAK.DAHA NE YAPALIM ?

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  191. ÜRETMEYE GELİNCE ÜSTÜMÜZE YOK SYN BASKETÇİ SİZ KENDİNİZİ BOŞA YORUYORSUNUZ İLK ÖNCE AHİM DİYORLAR BEN AHİME GİDİLMESİN DEMİYORUM MÜMKÜNSE HİÇ ZAMAN KAYBEDİLMESİN ANCAK NEDENSE İKİ İŞİ AYNI ANDA YAPAMIYORUZ AHİMDEN GELECEK KARAR NE KADAR SÜRER ALLAH BİLİR ŞU YAKIN ZAMANDA BAHSETMİŞ OLDUĞUNUZ EYLEME DESTEK VERECEK KİMSE GÖREMİYORUM EN İYİSİ SİZ KARŞI TARAFA MAHÇUP OLMAYIN BU KARARLARI ULAŞTIRMAK İÇİN DEMEKKİ KİMSENİN DOSYASI YARGILAMA KARARI OLAN YOK

    AKCAN

    YanıtlaSil
  192. HERKESE İYİ AKŞAMLAR.KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU ANLAMAMIZ İÇİN SİTEDE BİR BÖLÜM YAPSAK HERKES ADINI SOYADINI TLF NUMARASI NI VE MAİL ADRESİNİ YAZSA OLURMU.AİHM BAŞVURU DİLEKCESİNİ YAYINLASAK VE NE YAPILMASI GEREKENLERİ YAZABİLİRMİSİNİZ MÜMKÜNSE

    YanıtlaSil
  193. Cekmagduru10117 Nisan 2011 00:37

    Sn.Volkan nasıl olacak bilmiyorum herkes kendi gölgesinden bile korkar oldu mail ve tel vereceklerini zandetmiyorum rumuzla kullanarak katılabilirler gibi geliyor bana

    YanıtlaSil
  194. sayın samikal42
    burda yazdıgınz iddalarınızın kanıtı varmı çok ciddi suçlamalar bunlar
    a.aydogan

    YanıtlaSil
  195. SN CEK MAĞDURU SİZE KATILIYORUM.NEDENİNE GELİNCE SİTEDEN MSJ YAZAN ARKADAŞLAR LA MSN VERİP ALIYORUM VE YAZIŞIYORUZ BİR KAÇ KEZ VEYA İLK YAZIŞTIĞIMDA 10 DK SONRA İSTERSEN TLF GÖRÜŞELİMMİ DEDİĞİM BAZI ARKADAŞLAR TLF NUMARALARINI VERMİYORLAR. OLSUN RUMUZLA KATILSINLAR BENİM DÜŞÜNCEM KAÇ KİŞİ OLDUMĞUMUZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ VE SİTEDEKİ ARKADAŞLAR YAZILARINDADA KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU SORUYORLAR BEN BİLGİSYARDAN PEK ANLAMAM FACEBOOK TA SİTE AÇSAK BEĞEN VEYA ARKADAŞLAR KISMINA EKLE BİÇMİNDE OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.BİZ BU SİTEDE YAZAN VEYA TAKİP EDEN KAÇ KİŞİYİZ?

    YanıtlaSil
  196. ARKADAŞLAR AİHM BAŞVURU DİLEKÇSİ YAYINLARMISINIZ BEN BAŞ VURMADIM VURMAK İSTİYORUM GEÇ DE OLSA.SİTEDE DİLEKÇELER BÖLÜMÜNDEDE MÜMKÜNSE YAYINLARMISINIZ.VEYA MAİL OLARAK GÖNDERİRMİSİNİZ volkanpe@hotmail.com

    YanıtlaSil
  197. sayın basketci,

    yarın elinize öyle mahkeme kararları ulaştıracağımki küçük dilinizi yutacaksınız.

    YanıtlaSil
  198. Cekmagduru10117 Nisan 2011 01:06

    benim düşünceme görede facebook daha etkili çok kullanılan bir site oradaki sayfa daha iyi olabilir katılımda yüksek olacaktır

    YanıtlaSil