Anayasa Mahkemesi'nin Kararını Bekliyoruz

Anayasa Mahkemesinin 5941 sayılı çek kanunu için vereceği iptal kararını bekliyoruz, TBMM'de görüşülen bir kanun var, bu kanuna göre Anayasa mahkemesi, AİHM'e başvurudan önce insan hakları ihlallerini inceleme yetkisinede sahip olacak, Açıkca AİHM 4 nolu protokole aykırı olan çek kanununu iptal edip borç hapsine son vermesini bekliyoruz.

Ama burda gözden kaçırmamamız gereken bir durum var; Anayasa Mahkemesi, kadınların kocasının soyadını almasına ilişkin yasa maddesinin iptal istemini AİHM (Ünal Tekeli davası 16 Kasım 2004-29865/96) kararına rağmen reddetti.

Bu nedenle Anayasa Mahkemesi bu borç hapsinin toplumda nasıl bir kangren haline geldiğini, aile yaşamını nasıl parçaladığını anlamak ve hissetmek zorundadır.



TESK Başkanı Bendevi Palandöken, tüm gayretlerini ve imkanlarını kullanarak çek hapsine karşı bir çözüm arayışında, şimdilik bir mutabakat sağlanmış değil.



TBMM'ne Başbakanlıktan 16.03.2011 Tarihinde iki adet kanun tasarısı sevk edildi.

1- Adalet Bakanlığınca Hazırlanan 16.03.2011 tarihli Türk Ceza Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı.(içeriği nedir bir bilgimiz yok)

2-Adalet Bakanlığınca hazırlanan Yargı hizmetlerinin hızlandırılması amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapan kanun tasarısı.( Elektrik hırsızlığı, Orman suçları, Bakaya ve yoklama kaçağı suçları idari para cezası öngörüyor , İcra iflas suçlarında (taahhüdü ihlal vs.) düzenleme getiriyor)

Bu iki tasarı Adalet Komisyonuna sevk edilecek,tasarıda çeklerle ilgili bir düzenleme yok, düzenleme yapılırmı veya komisyonda çeklerele ilgili bir madde eklenirmi? Bilmiyoruz



Anayasa Mahkemesinin önünde iptali istenen ve geniş bir kitle tarafından sonucu beklenen iki kanun var, 5941 sayılı Çek kanunu (Raportör, çek kanununu Anayasaya aykırı buldu) ve Devlet Memurları Kanunu (Tekel işçileri)4/c maddesi.(Raportör, 4/C’yi Anayasaya aykırı bulmadı)



Çek mağduru arkadaşlarımız, Anayasa mahkemesinin kararını bir an önce açıklaması için:

•0312/4637310

•0312/4637311

•0312/4637312

•0312/4637313

•0312/4637314

•0312/4637315

•0312/4637316

914 yorum:

  1. siyasi görüşlerimden gayet memnunum ama siz benim siyasi görüşlerimi bilmeden onları gözden geçirmem gerektiğini nereden biliyorsunuz o da ayrı bir muamma tabi

    YanıtlaSil
  2. ÖĞRETMEN HANIM DAMARDAN GİRDİ ANINDA ARA VERİLDİ BU KADAR DA OLMAZ YA BEN BU ARADA BAŞKA Bİ ÜLKEDE Mİ YAŞIYORUM ACABA ARKADAŞLAR YANILIYORSAM SÖYLEYİN YA NE KADAR GÜLLÜK GÜLİSTANLIK MÜKEMMEL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZMUŞUZDA HABERİM YOKMUŞ İNANILIR GİBİ DEĞİL ÖĞRETMEN KARDEŞİMİZ GÜZEL KONUŞTU ONUDA REKLAM ARASI İLE BASTIRDILAR DİYECEK BİŞEY YOK BU ARADA SERKAN BEY SİZE CEVAP GİBİ YAZIYORUM ŞU AN DİREK YORUM YAZAMIYORUM YA BİLGİSAYARDA BİŞEY VAR YA DA SİETDENMİ KAYNAKLI ANLAMADIM KUSURA BAKMAYIN

    YanıtlaSil
  3. İşin içine çek girince hemen kıvırıyolar. Bakış açıları çıkar dolu bakanlar. Bize bakan felan olamaz.
    Netice hükümet zihniyeti veya bakış açısı belli. Beş para etmez şahsiyetlerle yönetilen ülke konumundayız .

    YanıtlaSil
  4. Kemalataoglu18 Mart 2011 01:41

    Bunlarin hepsinin üzerinde SATILIK yaziyor Arkadaslar görmüyormusunuz.Görsel basinida, yazili basinida,siyasetciside,bürokratida hepsi ama hepsi SATILIK.

    YanıtlaSil
  5. Kemalataoglu18 Mart 2011 01:50

    Size Soruyorum Arkadaslar,
    Caglayanin kardeslerinin Libyada yatirimi olmasaydi,hükümete yakin is adamlarinin yine Libyada yatirimi olmasaydi hükümet bankalara borcu olan bu sahislarin vadelerini 5 yil ertelermiydi.Kredilerin geri dönüslerini dondururmuydu.
    bee vicdansizlar bizim günahimiz ne?Bizler kimiz ki bu muameleyi bize hak görüyorsunuz.Insallah bu yasadiklarimizi yasatanlar ve buna canak tutanlar satilmislar Öyle seyler yasarsiniz ki ölümü arar olur ölmek icin yalvarir ama can veremezsiniz.

    YanıtlaSil
  6. MÜMKÜN MÜ ÖLE BİŞEY ASLA OLMAZDI
    AMA ONLAR AKILLI İŞİNİ BİLEN İŞİNİ DÜZGÜN YAPAN İNSANLAR BÜYÜYEN İNSANLAR ÖLE DEDİ BAKAN BEY YAZIKLAR OLSUN YA DAĞDAKİLERİ BAYIRDAKİLER BİLE AF OLDU YAZIK HAKKET YAZIK KONUMUZU BİLE TIKAYIP GEÇTİLER AĞZINA ALMADILAR BANKA DİYOR BAŞKA BİRŞEY DEMİYOR BUNLARIN NİYETİ BELLİ YA İŞLERİNE GELİRSE KENDİ ÇIKARLARINA UYARSA HERSİYASİ GİBİ BU ÜLKEDE HERZAMAN OLDUĞU GİBİ YAZIKLAR OLSUN
    Bİ DE NE GÜZEL BİR ÜLKEDE YAŞIYORMUŞUZ DA BENİM HABERİM YOK HER ŞEY NE KADAR İYİ VE GÜZEL MİŞ YA BU KADAR DA OLMAZ YAĞLA BAĞLA MÜKEMMEL YAPTIK MÜKEMMEL ETTİK BAŞKA BİŞEY YOK İNANILIR GİBİ DEĞİL İSYAN ETMEMEK ELDE DEĞİL YAZIKK YA SİNİRLERİMİZ ALTÜST OLDU ARTIK

    YanıtlaSil
  7. Site yönetimi;
    Bu site yorum yapmanızı engelledi diye not var . Sebebi nedir acaba.Başka bilgisayardan yazabildim. daha önceki yorumlarımda yanlışlık mı oldu.
    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  8. BENDE YORUM KONUSUNDA SIKINTILIYIM YAZAMIYORUM

    YanıtlaSil
  9. ARKADASLAR BESTE FELANMI YAPSAK ÇEKLE İLGİLİ..

    BIRAAK ÇEKK GİTTT..ÇEKTİR GİTT..ÇEKTİRİ GUBBAK CEMİLEM:)

    SANIRIM ARTIK SİYASET MEYDANINI İZLEDİKTEN SONRA BEN KAFAYI YEDİM

    YanıtlaSil
  10. günaydın

    arkadaşlar

    gününüz dolu ve hareketli olsunn.

    YanıtlaSil
  11. HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR DİLERİM,

    DÜN AKŞAMIN KISA BİR DEĞERLENDİRMESİNİ YAPARSAK YORUMLARINIZA KATILMAMAK ELDE DEĞİL.ANCAK SİZDEN RİCAM ŞU SALDIRAN USLUBU KALDIRMANIZ.LÜTFEN BURDA KİŞİ VE PARİLERİ HEDEF ALMAYIN.BURASI SÜREKLİ İZLENİYOR.SİZİN BUGÜN YERDEN YEREVERDUĞUNUZ KİŞİLERE YARIN MUHTAÇ OLABİLİRİZ.ELEŞTİRİLERİNİZE CANI GÖNÜLDEN KATLIYORUM.
    ASLINDA BUNUN BÖYL OLACAĞINI BİLİYORDUM.BURASI SORULAR VE CEVAPLARI ŞEKLİNDE HAZIRLIKLI BİR PROGRAM.KONUŞMACIDA KENDİ DAĞARCIĞINDA NEVARSA ONU SÖYLÜYORDU.3.CÜ KONUŞMACIYDI ,BENDE ORDA FİLİM KOPTU.ADAM RESMEN SN.ŞİMŞEĞE METHİYE DÖŞEDİ.AÇIK OTURUM DA BÖYLE ŞEY OLURMU.ORDA SORUNLAR KONUŞULUCAKTIR.ELEŞTİRİLER YAPILACAKTIR FALAN.SN.KÜPÇÜ'DE KUSURA BAKMASIN SORDUMMU SORDUM HAVASINDA ÇEK PROBLEMİNİ ARAYA SIKIŞTIRDI,ÖYLE SORUNUN DA ÖYLE CEVABI OLURDU,OLDUDA.
    BENİM RİCAM SİYASET MEYFDANINI ARKADA BIRAKIN.ŞUNU YAPABİLSEYDİK ÇOK İYİ İDİ,YOĞUN TEPKİ TELEFONU ,MAİLLER YOLLASAYDIK,BURDA YAZMAKTANSA ORAYA YOLLAMAK DAHA İYİYDİ.
    NEYSE..
    BİZ BUGÜNE BAKALIM.

    HAFTANIN SON GÜNÜ.EYLEM İÇİN SON GÜN.AYM Yİ KİTLEYİN AMA BEZDİRMEYİN,KÜSTÜRMEYİN.İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAYALIM.BİZE CEVAP VEREN İNSANLAR ÇOK TERBİYELİ VE DÜZEYLİ.
    AMACIMIZ BURDA DAVAMIZIN ARKASINDA OLDUĞUMUZU,HAKSIZLIĞIN DİZ BOUYU OLDUĞUNU VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN MÜCADELE ETTİĞİMİZİ BİLMELERİNİ SAĞLAMAK.YANİ ÇORBAYI HEP SICAK TUTMAK.

    AYM İÇİN GEREKLİ TEL NOLARI:

    ANAYASA MAHKEMESİ TEL: 0312 463 73 00
    ANAYASA FAX: 0312 463 74 00


    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  12. YORUM SIKINTISI ÇEKEN ARKADAŞLAR;

    YORUMUM SORUNSUZ GİTTİ..ZANNEDERSEM PROGRAM OLARAK BAZI KELİMELERE ÖRN::GOV.TR;COM.TR GİB,DUYARLI.BELKİ BU VE BUNUN GİBİ KELİMELER KULLANILDIYSA YADA O SIRADA MEYDANA GELEN BİR HATA OLABİLİR.

    DEVAMINDA SİTE YÖNETİMİ İLETİŞİMDEN PAYLAŞABİLİRSİNİZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  13. AYM 0312 463 74 59 u aradım 1 dk önce 2010/6 no.lu dosya dedim "AZ KALDI, AZ KALDI HEMŞERİM BİRAZ SABREDİN AZ KALDI HER ŞEY HAZIR YAKINDA GÖRÜŞÜLECEK BİRAZ SABREDİN" canlı otomatik cevap sistemi bu konuda da dünyada tek ülkeyiz sanırım. Yakında gerçekleşecek olan görüşme hepimiz için hayırlı olur inşallah.

    YanıtlaSil
  14. Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.
    Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
    Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

    Mustafa Kemal Atatürk
    20 Ekim 1927

    YanıtlaSil
  15. ne güzel uyarmış Atatürk

    YanıtlaSil
  16. herkese hayırlı cumalar dün gece siyaset meydanında yalan rüzgarı vardı seyrettinizmi neymiş efendim esnafa verilen kredi faizi aylık yüzde 5 miş kardeşim o zamanlar esnafın kredi ye ihtiyacı yok tu ki iş vardı ben o zamanlar kredi kullandıgımı kredi kartı kullandıgımı hiç haatırlamıyorum millette alım gücü vardı siz ne yaptınız milleti yabancı bankalar borçlandırdınız esnaf memur köylü bankaya borçlandı sermaya kalmadı zaten onun için bankalar kar açıklıyor ya ben sadece banka faizene 5 ev parası gitti bumu ekonominin düzgünlügü yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  17. Barışçı-Mersin18 Mart 2011 09:46

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAFTA BOYUNCA ZANNEDERİMKİ, EKSİĞİMLE BİRLİKTE HAKLI DAVAMIZ HUSUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMALARIMI YAPMIŞIMDIR. BUGÜN; SADECE İLGİLİ YERLERE FAKS ÇEKMEKLE YETİNECEĞİM. PAZARTESİ GÜNÜ; DURUMA GÖRE ÇALIŞMALARIMA DEVAM EDECEĞİM. İNŞAALLAH; ÖZGÜR GÜNLER UZAKTA DEĞİLDİR. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  18. Herkese hayırlı cumalar. İzmirden uzun zamandır takip ediyorum. kendimce buraya hiç belirtmedim ama, yazamdık gazete yazarlarından tutunda milletvekilleri dahil herkese devamlı mail,faks ve telefonla sıkıntımızı bildiren konuşmlar yapmaya çalışıyorum. umarım bir faydasını görürüz. moral bozmayıp mücadeleye devam etmek gerekiyor. çekte biran önce hapis cezasının kalkması ve adam gibi çalışıp borçlarımızın ödenmesi dileğiyle, herkese iyi çalışmlar. Karşıyakalı ..

    YanıtlaSil
  19. ağzına sağlık kardeşim , Allah görmüyormu ,elbet görüyor vede inşallah dediklerini bizde göreceğiz onların geberememesini

    YanıtlaSil
  20. değerli arkadaşlar, kıymetli sessiz çoğunluk,
    biz zannettiğimiz den daha çok kişiyiz, bu siteye girebilmek için bundandan 3-5 ay önce goole, çek mağdurları yazmak gerekiyordu, bugün çek yazınca en üste çıkıyoruz, bu durum şu anlama geliyor, günde bu siteye giren yorum okuyan onbinlerce kişi var. çok iyi bir noktaya geldiğimizi düşündüğümüz bu günlerde sessiz çoğunluğun birazcıkda olsa harekete geçmesi gerekiyor. lüffen tel, fax, mail gönderelim, hepimiz çokaz kaldığını düşünüyoruz lütfen, lütfen özgürlüğümüz için çaba........
    saygılarımla,

    YanıtlaSil
  21. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
    YÜCE RABBİM İNŞAALLAH BİZİ TÜNELİN SONUNA GETİRMİŞTİR DİYE BİR HİS VAR İÇİMDE. ASLINDA BU HİS ARTIK HEPİMİZDE VAR.
    BİZE DÜŞEN ,
    MOTİVASYONUMUZU BOZMADAN , BİZE YAKIŞAN ÜSLUP İÇERİSİNDE ARAMALARA DEVAM ETMEKTİR.
    HAYAT SADECE BUGÜNLERDEN İBARET DEĞİLDİR.
    İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ SÜREÇTEN HEPİMİZ ÇOK DERSLER ALDIK, ALIYORUZ.
    SİYASETÇİSİ . MEDYASI, SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ, KİŞİLER VE KURUMLAR DERKEN , ARTIK HERKESİN NE OLDUĞUNU HEPİMİZ GAYET İYİ BİLİYORUZ.
    HERKESİ VE HER OLAYI ZİHNİMİZE YAZDIK BİZ.
    VE ZAMANI GELİNCE HERKESE LAYIK OLDUĞU GİBİ MUAMELE EDECEĞİZ.
    AMA ŞİMDİ SADECE TEK BİR HEDEFE KİLİTLENECEĞİZ.
    MUTLU HABERİ ALINCAYA KADAR NE BİRBİRİMİZE , NE BAŞKASINA OLUMSUZ BİRŞEY YAZMAYALIM.
    SADECE VE SADECE BİZİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞTIRACAK ARAMALAR VE FAKSLAR...
    HEPİNİZE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM.

    YanıtlaSil
  22. Bugün CHP nin 5941 için AYM ne verdiği "2010/6 E. sayılı dosyaya ait CHP'nin 1.2.2010 tarihli dava dilekçesi" yani 5941 ile ilgili iptal başvuru dilekçesini baştan aşağıya okudum. Bu dilekçeyi okuyan vicdan sahibi AYM üyelerimizin oy birliğiyle İPTAL vermesi gerekir. Yoksa sermaye ülkemizin en üst yargı organına bile nüfuz etmiştir.

    YanıtlaSil
  23. Anayasa mahkemesinin sitesine baktınız mı?

    - 5941 sayılı Çek Kanunu’nun:

    1- 5. maddesinin;

    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin,

    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,

    2- 7. maddesinin,

    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

    4- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin,

    Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,



    - Yürürlüklerinin durdurulması isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,

    YanıtlaSil
  24. bu gerçek olamaz ya

    YanıtlaSil
  25. ciddi olamassınız..gercektenmi böylemi karar..

    YanıtlaSil
  26. evet bende okudum şimdi bir kezde sizler okuyun yanılırsak hemen yazın lütfen inanmak istemiyorum böyle olduğuna

    YanıtlaSil
  27. Zeynep asli-izmir18 Mart 2011 11:56

    ARKADAŞLAR BU GERÇEK Mİ?

    ŞU AN NE DİYECEĞİMİ BİLEMiYORUM.BİRİSİ BU YANLIŞ FALAN DESİN.
    TEKRAR TEKRAR BAKTIM ANAYASA MAHKEMESİ SİTESİNE..
    ÜSTELİK OYBİRLİĞİ İLE REDDİNE

    İNANAMIYORUM
    NE KALDI ŞİMDİ GERİYE Kİ..

    YanıtlaSil
  28. Siyaset yükseklere kadar bulaşmış.Tek hesap sorulacak yer sandık kaldı akepe cevabını sandıkta alacak

    YanıtlaSil
  29. BİTTİK ARKADASLAR BİTTİK:(((((((((((((((((((((((

    YanıtlaSil
  30. Barışçı-Mersin18 Mart 2011 11:59

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ŞU ANDA SÖYLENECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  31. 2010/3
    2010/6 diye iki ayrı başlık var ikisinede red vermişler.
    gerçekten suçlu olduğumuza inanmaya başlıycam yokmu yanımızda olan bir kişi.

    YanıtlaSil
  32. YA NE OLUR BİRİSİ BANA HAYAL GÖRDÜĞÜMÜ SÖYLESİN..
    EN GÜVENDİĞİMİZ MERCİ BUNU YAPIYOSA ARKADASLAR NASIL OLUR YAA..ORDAKİ İNSANLAR NE GÜZELDE UMUT VERİYORLARDI..BİR UMUDUMUZ VARDI DOKUNMADIKLARI..ONUDA YOK ETTİLER:(((

    ŞİMDİ NE OLACAK..EN BASINDAN SÖYLÜYORUM..BİRİLERİ KENDİNİ YAKMADAN ATMADAN ASMADAN ÇÖZÜLMEYECEK BU İŞ..

    YAZIKLAR OLSUN ..OĞLUMU GÖRECEKTİM:((( O KADAR HASRETLE BEKLİYORDUM Kİ:(( BUNLARIN HİÇMİ EVLADI YOK..BUNLARIN HİÇMİ KAFASI CALISMIYOR..

    1 YIL ÖNCE SÖYLEDİM GİDELİM TOPLU TESLİM OLALIM DEDİM..BARİ 1 YILINI CEZAMIZIN CEKERDİK..BARİ HEP BERABER OLURDUK KOĞUSLARDA..

    ARKADASLAR GERCEKTEN ÜZGÜNÜM..HER DENİLENİ YAPTIM BU SİTEDE..YORUMLARINIZI OKUDUM ANAYASA DEDİNİZ ANAYA,VEKİL DEDİNİZ VEKİL,MİLLETVEKİLİ DEDİNİZ VEKİL HEPSİNİ ARADIM..AMA İNSANLARDA VİCDAN BİTTİYSE,MANTIK BİTTİYSE BİR ARPA BOYU YOL ALAMAYIZ..

    EMİN OLUN ŞU 5941 YASASININ BİLE CIKMASI MUCİZE BU ÜLKEDE..ONUDA SIRF CEZAEVLERİNDE YER ACMAK İÇİN YAPTILAR..ALIN HUKUK DEVLETİ ALIN ANAYASA DEVLETİ..

    YanıtlaSil
  33. ilk çekinizin yazıldığı günü düşünüyormusunuz,
    iflas ettiğinizi anladığınız günü,
    bu yaşadığımız dakikalar da buna benzer anlar,
    söylecek fazla söz yok,
    hepimizin elleri titriyor, çığlık atmak istiyoruz olabildiğince sesimiz kısılana kadar,
    kimsenin sesi kısılmasın, zaman herşeyin ilacı,
    başka umutlar bulacağız kendimizce
    sağlığımız yerinde oldumuz müddetçe,
    lütfen bu saatlerde sağlığınıza dikkat edin
    saygılarımla,

    YanıtlaSil
  34. Barışçı-Mersin18 Mart 2011 12:29

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; İLK ŞOKTA BİRAZ SAKİN VE SABIRLI OLMALIYIZ. LÜTFEN ARKADAŞLAR LÜTFEN; HİÇ BİR ANLAM VE MANADA, AKLIMIZA GELEN İLK ŞEYİ YAPMAYALIM. BİR KAÇ GÜN DURUP DÜŞÜNÜP VE ELBETTEKİ, HAKLI DAVAMIZDA BİR ŞEKİLDE YOLA DEVAM EDCEĞİZ. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  35. yeter ya canımızı alında kurtulalım ne kaldı sadece canımız onuda alın allah bunların belasını versin başka diyecek bir şey bulamıyoruz dagdaki eşkiya kadar fdegerimiz yok muş yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar geçmiş olsun...AYM kararı belli olmuş red etmişler.

    YanıtlaSil
  37. cengelköyden aydın18 Mart 2011 12:37

    Arkadaşlar yalnız red olmayan maddelerde var en önemli bazı maddeler red olmamıştır. Buna bir açıklama yokmu

    YanıtlaSil
  38. cengelköyden aydın18 Mart 2011 12:39

    5)5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası,

    6)5 inci maddesinin onbirinci fıkrası,

    7)6 ncı maddesi,

    8)7 nci maddesi,

    9)Geçici madde 1’in üçüncü ve dördüncü fıkraları.
    Bu maddelerde iptal istenmişti ama bunlar red olmadı bir bilgisi olan varmı acaba

    YanıtlaSil
  39. Coşkun Çöldür18 Mart 2011 12:39

    Arkadaşlar,bu ülkede 185 kişiyi diri diri gömenler bırakıldı,uyuşturucu,cinayet,mafya ile adı özleşmiş İbr.Tatlıse se gösterilen ilgi meydanda.,Binlerce askerin katili PKK'lıların davulla zurnayla nasıl geldiklerini daha unutmadık,ama işini gücünü kaybetmiş,yuvası dagılmış,yıllarca bu ülkeye vergi vermiş,işçi çalıştırmış,batak verip sesini dahi çıkartmamış,inanıyorumki daha önce emniyetle hiç işi olmamış bizler in hiçbir degeri yok,biz merhamet istemiyoruz,sadece işimiz bozuldu bu yüzden hapse girmemiz insanlıga aykırı,bunun kimseye faydası olmaz diyoruz. BU SAATTEN SONRA TEK HEDEF BAŞBAKANIN KENDİSİ OLMALI,SESİMİZİ DUYURMALIYIZ..KANAYAN YARA,MAGDUR OLANLAR,FİLİSTİNDE DEGİL,HEMEN YANIBAŞINDA, GEÇMİŞİ PIRIL,PIRIL BU İNSANLAR OLDUGUNU ANLAMALI...

    YanıtlaSil
  40. cengelköyden aydın18 Mart 2011 12:42

    Arkadaşlar Birşey sormak istiyorum. Dünkü anayasa mahkemesinin iptal ettiği davaları yayınladı kabul ettiklerini yayınlamadı o sayfadaki hepsi iptal.... 5)5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrası,

    6)5 inci maddesinin onbirinci fıkrası,

    7)6 ncı maddesi,

    8)7 nci maddesi,

    9)Geçici madde 1’in üçüncü ve dördüncü fıkraları. peki bunlar niye iptal olmadı lütfen biri açıklasın

    YanıtlaSil
  41. Turanturan5018 Mart 2011 12:55

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,,

    TELAŞLANMAYA ÜZÜLMEYE BENCE HİÇ GEREK YOKK,,,,

    DÜN,ÖNCEKİ GÜN NE İSEK BU GÜNDE AYNIYIZ,AYNI ŞARTLAR ALTINDAYIZ.

    BU İKTİDAR ÖYLE BİR İKTİDARKİ,,BEN 50 YAŞINDAYIM BÖYLESİNİ GÖRMEDİM.

    İSTEMEDİKLERİ BİR ŞEYİN NE PAHASINA OLURSA OLSUN ÖNÜNÜ KESMEDE MÜKEMMEL ÇALIŞIRLAR.

    BİZE GELENE KADAR NE İŞLERİ ENGELLEDİLER NE İŞLERE İMZAA ATTILAR,BİZ ÇOK BASİT KALIRIZ BUNLARIN YANINDA.

    SAKİN OLALIM ,MANTIKLI DÜŞÜNELİM,YIKILMAYALIM

    ÖRGÜTLÜ HİÇ BİR GÜCÜN TARİHTE BAŞARISIZ OLDUGU GÖRÜLMEMİŞTİR,,ENİNDE SONUNDA BU ADALETSİZLİGİ YOK EDECEGİZ.

    ---------HEP ORTA VADE ÇÖZÜM OLARAK DEMİŞTİM-------------------------------------------------------------------------------

    -------ŞİMDİ ARTIK KISA VADE ÇÖZÜM OLMUŞTUR--------------------------------------------------------------------------------,------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------TÜM MAGDUR ARKADAŞLARIN NE KADAR EŞİ DOSTU AKRABASI VARSAA,VEDE KENDİ AİLE VE AİLE ÇEVRESİ İLEEEEE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    BU ADALETSİZ,,KANUNSUZ,,YANDAŞCI,,,EMPERYALİST,,,BURJUVA DESTEKÇİSİ İKTİDARIIII,,,AL AŞAGI ETMEKTİR,,,,,,,,,,,,,,,,,

    NE KADAR GÜÇ KAYBETTİRİRSEK O KADAR ÖZGÜRLÜGE ADIM ATMIŞ OLACAGIZZZ,,,

    BUNUN AKSİNİ ARTIK BU SAATTEN SONRA KİMSE İDDAAA EDEMEZ.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    BEN ŞUNA EMİNİMKİ,,SEÇİM SONRASI DENK KUVVETLERLE OLUŞAN BİR MEJLİSİN ,,İLK YASALARI ARASINDA,BU HUKUKSUZ ÇEK YASASIDA OLACAK,,VE ŞU ANKİ İKTİDAR PARTİSİDE KENDİNİ PARÇALASA ENGEL OLAMAYACAKTIR,,

    USANMADAN,,YILMADAN,YIKILMADAN,ÖZGÜRLÜGÜMÜZ İÇİN SONU NE OLURSA OLSUN SAVAŞMALIYZ.

    HERKESE SAYGILAR

    TANER

    YanıtlaSil
  42. Arkadaşlar!
    hemen morallerimizi bozmayalım. Gerekçeli kararını bekleyelim. Gerekçeli kararında kanunun gerekçelerine atıf yapılmıştır ve "sebebiyet verene" ibaresinden yola çıkarak belki de kast unsuru öne çıkarmışlarıdır. Ona göre de yargıtay içtihat yayınlar. Belki de yargıtayın beklemesi anayasa mahkemesi dir. Bu sadece benim tahminim. Hepinize saygılar. İnşallah kısa zamanda bir şekilde bu lanet kanundan kurtuluruz

    YanıtlaSil
  43. SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ..

    YanıtlaSil
  44. BENCE ÇOK FAZLA ÜZÜLMEMEK VE MORALİMİZİ BOZMAMAMIZ LAZIM.ASIL AYM DEN BEKLEMEMİZ GEREKEN "BORÇ İÇİN HAPİS YASAĞININ KALDIRILMASI KARARIDIR"

    Nasıl; geçen sene ,global Kriz nedeni ile Kiracılar lehinde karar verip,evsahipleninin kiraları arttıramıyacağı kararını vermiştir,Bizler için de böyle bir KARAR verme zamanı gelmiştir. RCN...20

    YanıtlaSil
  45. değerli arkadaşlar

    kısa bir yorum yapmak gerekirse...anayasa mahkemesi başkanı 2002 yılında kullandığı karşı oyu bu kararda kullanmamış...belli ki talimat o yönde gelmiş...bu saatten sonra geriye bir tek yol kalıyor...

    haziran ayında yapılacak seçimler...aklı selim herkes sanırım bunu artık anlamıştır...bu seçimlerde bu cezaya baştan beri karşı duran CHP iktidar olursa bu iş çözülecek...başka bir alternatif artık düşünemiyorum..

    bu konuda herkesi çalışmaya davet ediyorum...

    my way

    YanıtlaSil
  46. SÖZÜN BİTTİĞİ YER... BİR ŞEY SÖYLEYECEK OLAN VAR MI?

    YanıtlaSil
  47. "GAME OVER" :(:(:(:(:(

    YanıtlaSil
  48. Arkadaşlar dikkat ediyor musunuz hiç bir kanalda ya da haber sitesinde bu haber yok

    YanıtlaSil
  49. Sayın RCN..20
    borç için hapis yasağının görüşeceği dosya var mu AYM de

    YanıtlaSil
  50. AKP SANDIKTA GÖRECEK BU SİTE EYLEMDEDİR YETER ARTIK BAKALIM KİM GALİP GELECEK BİZDEN OY ALAMAYACAKLAR

    YanıtlaSil
  51. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    BU ANAYASAYA AYKIRILIK NET OLARAK BELLİ OLDUĞU HALDE İPTAL OLMADI...

    BU SAATTEN SONRA YAPILMASI GEREKEN TEK ŞEY VAR O DA BU KANUNU TARİHE GÖMECEĞİNİ BAŞTAN BU YANA DEKLERE EDEN CHP YE DESTEK OLMAK...

    BAŞKA BİR ÖNERİSİ OLAN VARSA SÖYLESİN YOKSA VARGÜCÜMÜZLE CHP YE DESTEK VERELİM...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  52. Allahınızı severseniz umut tacirliği yapmayın,
    Başbakan
    yok Emine erdoğan
    yok anayasa mahkemesi
    şimdide yargıtay
    veya chp
    lütfen inanmak istemesede umutları yok olmuş arkadaşlar belki olabilir diye umutla bekliyor.
    LÜTFEN YETER ARTIK

    YanıtlaSil
  53. akp sandıkta görecek sayımız 1 milyonu aşkın değilmiş sandıkta görücez oyum chp ye

    YanıtlaSil
  54. İstanbul acil toplanmalıdır.Son bir şans var , değerlendirilmeli...Bu saatten sonra hiç değilse abuk - sabuk yorumlar yapıp birbirinize düşmeyin...Kimsenin aranması yokken 8 martta ankaraya 80-90 kişi ile gidip , meseleyi kavramazsak sonu böyle olur.Kimseye kızmayın , önce kendimize bir bakalım...İstanbul acil toplantıya ......

    YanıtlaSil
  55. Turanturan5018 Mart 2011 13:38

    syn my way

    SİZE KATILIYORUM,,ARTIK TEK ÇARE BUUU,

    KURTULUŞUMUZUN TEK YOLU OLDUGU İÇİN

    AZ DEGİLİZ,,HER KİŞİ EN AZ 10- 20 OY SAGLAYABİLİR.

    İKTİDAR OLMASI BİLE GEREKMEZ EN AZINDAN,MEJLİSTE GÜÇLER DENGESİ KURULURSA BİLE YETERLİDİR.

    TANER

    YanıtlaSil
  56. BU YORUMLARI SİLEN ŞEREFSİZ KİMSE BANA MSN DEN Bİ ULAŞABİLİR Mİ?

    MY WAY

    YanıtlaSil
  57. KELİMELER HAKİKATEN TÜKENDİ.

    AKP İKTİDARI 2003 YILINDAN BERİ DEVAM ETTİRDİĞİ ZULME ANAYASA MAHKEMESİNİ DE ORTAK ETTİ.

    YAZIKLAR OLSUN.

    BÖYLE YÖNETİLEN BİR ÜLKENİN VATANDAŞI OLDUĞUM İÇİN UTANIYORUM, MİDEM BULANIYOR !!!

    YanıtlaSil
  58. CHP NİN İPTAL İSTEMİ

    DAVA KONUSU
    14.12.2009 tarihli ve 5941 sayılı Çek Kanununun;
    1) 5 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin, (İPTAL)
    2) 5 inci maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinin,(İPTAL)
    3) 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesinin,(İPTAL)
    4) 5 inci maddesinin dördüncü fıkrasındaki “gerçek ve” ibaresinin,(İPTAL)
    5) 5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrasının,(KARARDA YOK)
    6) 5 inci maddesinin onbirinci fıkrasının,(KARARDA YOK)
    7) 6 ncı maddesinin,(KARARDA YOK)
    8) 7 nci maddesinin,Geçici madde 1’in üçüncü ve dördüncü fıkralarının,(İPTAL)
    iptallerine ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemi.

    BUDA ANAYASANIN İPTAL KARARI

    5941 sayılı Çek Kanunu’nun:

    1- 5. maddesinin;

    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin,

    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,

    2- 7. maddesinin,

    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

    4- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin,

    Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,



    - Yürürlüklerinin durdurulması isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,



    ARKADASLAR BU GERİYE KALAN İPTAL ETMEDİĞİ MADDELER NEDİR..BUNLARI İNCELEYELİM..CENGELKÖYLÜ KARDESİMİZ DOĞRU SÖYLÜYOR..

    5) 5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrasının,(KARARDA YOK)
    6) 5 inci maddesinin onbirinci fıkrasının,(KARARDA YOK)
    7) 6 ncı maddesinin,(KARARDA YOK)

    bu maddeleri neden anaysa mahkemesi red etmemiş..veya esastan görüşmeye alırkenmi bu maddeleri görüşmeye konu bulmadı..arkadaslar bir konsantre olalım lutfen..

    biliyorum belki ellerimizle umut ısıgını topraktan cıkarmaya calısyoruz ama..ne biliyim işte:(((

    YanıtlaSil
  59. BU ADAMLAR YARGITAY ÜYELERİNİ DE ELE GEÇİRMİŞLERDİR.

    ORADAN KAST MAST DİYE BİR KARAR DA ÇIKARTMAZLAR.

    AVRUPA İNSAN HAKLARI VAR, O DA NE ZAMANA KIMBILIR.

    YanıtlaSil
  60. bizi ilgilendiren 6 maddenin 3 cümlesi sanırım sizde bi inceleyip bakarmısın benmi yanlış okuyorum yoksa onunla ilgili bi karar yok.

    YanıtlaSil
  61. BEYLER 5 MADDE 9. FIKRA FALAN, ÜSTTEKİ İPTALİ İSTENEN MADDELERLE BAĞLANTILI MADDELER,. ÜSTTEKİLER İPTAL OLUNCA ONLAR DA OTOMATİKMAN İPTAL OLUYOR. BİRAZ GÖZÜNÜZÜ AÇIN, İPTAL BAŞVURUSUNU OKUYUN.

    ANAYAS MAHKEMESİNDEN BİR ŞEY OLMAZ ARTIK.

    GEREKÇELİ KARAR ÇIKSA DA ONUN YARGITAY LA ALAKASI YOK - GEREKÇELİ KARARI BEKLEYELİM DİYE BOŞUNA UMUTLANMASIN KİMSE. KİMSEYE BOŞ UMUT VERMEYİN BU KONUDA.

    YanıtlaSil
  62. chp nin sunduğu yasa değşiklikllerinde yazmıyor zaten
    5) 5 inci maddesinin dokuzuncu fıkrasının,(KARARDA YOK)
    6) 5 inci maddesinin onbirinci fıkrasının,(KARARDA YOK)
    7) 6 ncı maddesinin,(KARARDA YOK)

    YanıtlaSil
  63. UNUTMAYALIM MEMLEKETTE HERKESİN DİNİ İMANI PARA OLMUŞ. KİMSE MAZLUMU DÜŞÜNMÜYOR.

    BU ÇEK KANUNU KALKSA BANKALAR NE KADAR ÇOK ZARAR EDECEKLER BİLİYOR MUSUNUZ?

    ADAMLAR BÖYLE BİR ZARARA GİRMEMEK İÇİN GEREKİRSE 10-20-30 MİLYON DOLAR VEREBİLIRLER, GEREKIRSE DAHA FAZLASINI VERİRLER.

    DÜŞÜNÜN HERKESE 1 MILYON DOLAR VERSELER, BASBAKAN BILE GECİRTEMEZ YENİ BİR ÇEK KANUNUNU MECLİSTEN

    YanıtlaSil
  64. SON UMUT YARGITAYIN KAST KONUSUNDA İCTİHADI - AMA ONLARA DA GÜVENİM YOK. BU ÜLKENİN İNSANLARI DEĞİL Mİ ONLARDA?

    AİHM İÇİN İSE ÇOK GEÇ. YAKINDA ANAYASA MAHKEMESİNE BİREYSEL BAŞVURU BAŞLIYOR. ARTIK AİHM YE MÜRACAAT ETMEKTE İMKANSIZLAŞACAK

    YanıtlaSil
  65. GİDELİM CHP YE OY VERELİM DEMEKLE DE BU İŞ OLMAZ. ONLARIN HÜKÜMET OLAMAYACAKLARI BELLİ.

    YA İNTİHAR EDECEĞİZ,
    YA MEMLEKETİ TERKEDECEĞİZ,
    YA DA DAĞA ÇIKACAĞIZ (ORADA DA BİR HALT EDEMEYİZ YA)
    YA DA TIPIŞ TIPIŞ HAPSE GİRİP ORADA 3 AY-10 AY YATACAĞIZ 5 SENEYE KADAR YOLU VAR

    BEN HERHALDE İNTİHAR EDECEĞİM ZİRA DİĞERLERİNİ YAPAMAM.

    ALLAH HEPİNİZİN YARDIMCISI OLSUN

    ALLAH BENİ DE GÜNAHLARIMDAN DOLAYI AFFETSİN

    YanıtlaSil
  66. Arkadaşlar yargıdan ve hükümetten bişey çıkmayacağı anlaşılmıştır.Partili , partisiz herkez seçimlerde AKP iktidarına gerekli cevabı verecektir... Bize dolandırıcı muamelesi yapan , sıkıntılarımızı anlamazdan gelen bu iktidara artık dur deme vakti gelmiştir.AKP .li yada başka partili , düşünceli , yada sempatizanı olan herkes BU İKTİDARA DUR DEMELİDİR....
    Esnafa göstermelik yapılandırmalar çıkartan , asıl amacının bittiğini anladığı bu dönemde oy avcılığı olan AKP saltanatına , onun finans çevrelerine , bir avuç zenginine DUR DEME VAKTİ GELMİŞTİR...
    Düşünün bir esnaf hem kredi ödeyecek , hem kredi kartı ödeyecek , eski bağkur ve ssk ödeyecek ,eski vergi borçlarını ödeyecek,yetmezmiş gibi birde içinde bulunduğu yaşam koşullarında MAAŞ -SSK - BAĞKUR - K.KARTI - KİRA vsvs ödeyecek ve ne gariptirki bunları 36 ay içinde yapacak...Hadi canım oradan.....
    DUR DİYECEĞİZ ARKADAŞLAR.....DUR.. NEREYE BÖYLE ....EZİLEN HER KES DUR DİYECEK BU İKTİDARA TALAN - YALAN VE SOYGUNA ...EŞİNİZE - DOSTUNUZA - AKRABANIZA ANLATIN ................. Saygılarımla ekm2510

    YanıtlaSil
  67. O ZAMAN YAPACAK PEK BİŞEY KALMADI ARKADASLAR..

    BASVURMADIGIMIZ NERESİ KALDI...

    EN AZINDAN BASIMIZ DİK MUCADELE ETTİK..BAŞTA SİTE YÖNETİCİLERİNE BİZLERE YOL GÖSTERDİKLERİ İÇİN BU ONURLU MUCADELEDE TESEKKURU BİR BORC BİLİRİM..

    YanıtlaSil
  68. arkadaşlar maalesef sözün bittiği yerdeyiz.tuzda kokmuş ......

    YanıtlaSil
  69. Ramazan_783418 Mart 2011 14:24

    sevgili büyüklerim. şahsi düşüncem. chp oy verelim demeyle bu iş olmaz kim oy kullanacakta chp ye oy verecek hepimizi koyun gibi toplarlar. bana göre şu an en mantıklı iş hükümete başbakana yüklenmek bişey yapmak istedikleri zaman 5 dakika da yapıyorlar. bi şekilde ulaşıp baskı yapalım daha önümüzde 10 / 15 gün gibi bi süre var.neden olmasın.

    YanıtlaSil
  70. SEVGİLİ ABBAS,

    2 YILDIR OĞLUMU GÖREMEYEN BİR BABA OLARAK KONUSYORUM..

    BİR BABANIN EN BUYUK ACISI EVLADINDAN AYRI YASAMAYA MAHKUM EDİLMESİDİR..CEZAEVİ FALAN KORKUMUZ YOK AMA ASIL CEZANIN SOSYAL VE PSİKOLOJİK ANLAMDA AİLE DRAMLARI YASANMASINA SEBEB OLACAK CEZALAR OLDUGUNUN FARKINDA DEĞİLLER..

    SEVGİLİ BASBAKAN 3 COCUK YAP DEDİN..3 COCUGA BAKMAK İÇİN PARA KAZANMAK LAZIM DEDİK RİSKLERE GİRDİK BATTIK..ŞİMDİ BİR COCUGUMUZA SAHİP CIKACAK BABALARI COCUKLARINDAN AYIRDIN..

    SORARIM SANA BENİM OĞLUM BÜYÜDÜĞÜNDE NASIL SAĞLIKLI BİR BİREY OLACAK..BABASININ BİR CEZAEVİ MAHKUMU OLDUGUNU ÖĞRENDİĞİNDE VEYA İNTİHAR ETTİĞİNİ ÖĞRENDİĞİNDE NASIL BİR SEVGİYLE SARILACAK VATANINA..

    SORARIM SANA CEZAEVİNDE YATINCA BORCLAR ÖDENECEKMİ..

    SİZLER NASIL MÜSLÜMANSINIZ..

    AMA GÖRÜYORUMKİ BU VATANDA ÇALAN DOLANDIRAN ADAM OLUYOR..KESKE ZAMANINDA SON KURUSUMA KADAR ÖDEYEBİLDİĞİMİ ÖDEME CABASINA GİRMEYİP İŞLERİM YOLUNDAYKEN DOLANDIRIP GİTSEYMİŞİM PİYASAYI..HARAM YEDİK DERDİK AMA EN AZINDAN AİLEMİZ YANIMIZDA OLUR DAĞILMAZDI..

    İŞTE BEMBEYAZ YÜREKLERİMİZİ GETİRDİĞİNİZ HALİNİ GÖRÜN VE UTANIN..

    AHİRETTE HESAPLASICAZ ELBET..BU DÜNYA NE SANA NE BANA KALIR ERDOGAN AĞA..

    YanıtlaSil
  71. Turanturan5018 Mart 2011 14:26

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,,

    HALEN BAZI ARKADAŞLARIN,TÜKENDİK ,BİTTİK, İNTAHAR,BAŞKA UMUT KALMADI GİBİ YAZILARINI OKUYORUMM...
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,VAR ARKADAŞLAR VAR UMUT,,HEMDE EN SAGLAMINDAN,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

    TEK ÇIKAR YOLUMUZ BU MEVCUT İKTİDARIN AL AŞIGI EDİLMESİ,,VEYA GÜÇ KAYBINA UGRATILMASIDIRR,,,,,,,,

    DİN ,DİL ,IRK ,SİYASİ GÖRÜŞÜ ,SEMPATİZANLIGII,NE OLURSA OLSUN BU DAVA İÇİNDE MAGDUR ARKADAŞLARIN BU GÖRÜŞLERİNİ BİR KENARA KOYARAK,,,

    ÇOCUĞU İÇİN EŞİ İÇİN KENDİ İÇİN GELECEGİ İÇİN BU İKTİDARA OY VERMEMESİ HATTA ÇEVRESİYLE ARKADAŞLARI İLE SÜLALESİ İLE HEP BİRLİKTE ÇALIŞMALIDIR.

    BAKIN MUHALEFET PARTİSİNİN İKTİDAR OLMASI ŞARTT DEGİLLLLL

    İKTİDARIN MEJLİSTE GÜÇ KAYBETMESİ BİLE BİZE YETECEKTİR,,

    BÖYLE BİR DURUMDA MEJLİSİN İLK YASALARI İÇİNDE ÇEK YASASI OLACAKTIR,,BUNU ANLAMAK ARTIK ÇOK NETT
    ,,,,,,,,,,,,,,,,

    TANER

    YanıtlaSil
  72. Coşkun Çöldür18 Mart 2011 14:28

    BUNLARIN HEPSİ PALAVRA,ÜLKE BATMIŞ,BUNLAR BATAKÇI GİBİ NE KURTARIRSAK KARDIR HESABINA GİDİYORLAR,TORBA DEGİL.,BU İŞ ÇORBA OLMUŞ,TRT 3 Ü İZLEDİK,KİŞİYE,KURULUŞA ÖZEL KAÇTANE YASA GEÇİRDİLER,

    YanıtlaSil
  73. KAYA35CENGİZ18 Mart 2011 14:30

    ARKADAŞLAR
    BELKI İSTENEN NETICE ALINAMADI AMA BU KARARLA GENEDE HERKES KURTULACAK
    AYRINTI VERMIYORUM AMA KARARRIN GEREKÇELERI ASLINDA İSTEDIĞIMIZ NETICELER..KUVVETLI BIR ŞEKILDE KAST VURGUSU GUNDEME GELMIŞTIR...GEREKÇELI KARARRIN AÇIKLANMASINDAN SONRA HERŞEY FARKLI OLACAKTIR...UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN...DAHA FAZLA AYRUNTI VERMIYORUM AMA DURUM LEHIMIZEDIR....KAÇ GUN ONCEDE YAZMIŞTIM BU SONUCU BURADA...UYELERIN TUTUMUNUN NE OLACAĞINI..İŞİN İÇİNDE PARA OLUNCA KIMSENIN HUKUKÇULUĞU AKLINA GELMIYOR....AMA KARARIN GEREKÇESINDEKI BIR CUMLE BIZI KURTARACAKTIR....

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar ekonomik suca ekonomik cezadamı gündemlerinden kaldırdılar

    YanıtlaSil
  75. Sn.Kaya,basvuru oy bilrigiyle reddedilmis.daha gerekceli kararda bizim lehimize ne gibi lehte hususlar olabilir?

    YanıtlaSil
  76. devrim deniz18 Mart 2011 14:35

    'Güçsüz adalet ve adaletsiz güç, iki büyük felakettir." Joseph Joubert.

    YanıtlaSil
  77. sn. palandökenin 1 nisana kadar bekleyin söylemlerindende bişey çıkmaz arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  78. Yalvarmak , yakarmak yok sayın Ramazan_7834..Kaç yıldır yapıyoruz bunu.Oy kagısına düşsünler biraz.Madem sayımız yüzbinlerle ifade ediliyor.Madem kaybedecek bişeyimiz yok.Hangi partiye atarsanız atın AKP olmasında.Ben şahsen bir iktidar milletvekilini az önce aradım ve arar aramaz fırça yedim . Yanlış anladınız beni dedim.Sizlere oy atmayacağımızı beyan için aradım dedim.10-15 sn düşündü.Saygılar ve başarılar dilerim kendisine..

    YanıtlaSil
  79. HER ŞEY PARA DEMEK. HER ŞEY PARA İÇİN.

    İNSAN DEDİĞİNİN SÜRÜSÜNE BEREKET. HELE BİZİM MEMLEKETTE. HELE HERKES 3'ER ÇOCUK YAPARSA.

    KAPİTALİST SİSTEME GİRMİŞİZ, ÇIKIŞI ARTIK YOK.

    AKP'YLE İSTEDİĞİMİZ MÜCADELEYİ YAPALIM, GÜCÜMÜZ YOK.

    HAPİSE GİRECEĞİZ PARA YOK, ÇIKACAĞIZ PARA YİNE YOK.


    BİZ KİMİZ Kİ YAŞAYALIM ?

    ZATEN BU NAMERT DÜNYADA YAŞAMAYA GEREK DE YOK.

    YanıtlaSil
  80. adalet
    adalet olalı böyle adaletsizlik görmedi

    YanıtlaSil
  81. en iyisi toplu teslim olmak
    kararlaştıralım
    topluca teslim olalım
    katılım olurmu acaba
    PARAMIZ YOK
    HAPSE ATIN BİZİ

    AKP YE DE KINA YOLLARIZ
    EN AZINDAN ŞEÇİMDE OY KAYBI OLUR

    YanıtlaSil
  82. Arkadaşlar bizim oy sayımızı küçümsemeyin.Bizler atamasak bile eşimiz - dostumuz anamız- babamız var...Az önce bir arkadaşıma cevaben yazdığım gibi , Sayın vekilimizi aradım , üstüne fırça yedim....YOK SİZİN İÇİN BİŞEY , ÖDEYİN BORÇLARINIZI DİYOR..
    Bende sayın vekilim onun için aramadım , sizlere bu seçimlerde oy vermeyeceğiz , o nedenle aradım dedim...10-15 sn sessizlik oldu..KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLEDİM......

    YanıtlaSil
  83. arkadaşlar paniğe kapılmayalım çok fazla,
    anayasa mahkemesi gerekçeli kararı bekleyin diyor
    saygılarımla,

    YanıtlaSil
  84. bu ıs bıttı arkadaslar

    YanıtlaSil
  85. ben 2 yildir romanyada ailemden uzak perisan bir halde yasamaktayim ve donus karari vermistim ama biraz daha bekleyelim belki karar iptal olur diye dusunmustum ama oda olmadi bir zamanlar kardesim demistiki agbi son odemeleri yapmadan parani koy gel burdan ticaret yapalim odeyelim ben ise son kurusuna kadar odedim ve 5 parasiz geldim burlara ama artik gucum kalmadi ben ailemi ben cocuklarimi ozledim ben neden evlendim ki cocuklarin gunahi ne bana borcunu odemeyen insanlarin yuzunden ben de perisan oldum dolandirici oldum sahtekar oldum peki neden ..... ben artik donuyorum arkadaslar hapisse hapis 2 yil gecti elbette buda gecer ins. cikincada allah buyuk ne yapalim umarim cocuklarimizi okutacak imkanimiz olur da en azindan onlar kurtulur tabi baba diyecek bir baba bulabilirlerse

    YanıtlaSil
  86. valla şoktayım. anayasa mahkemesinin karar vermek üzere olduğu çok belliydi. hatta kutlama havasına bile girmiştik evde.bugün yarın bu çile biter diyordum. hele hele anayasa mahkemsesinin yargıçlarının satılık olduğuna hayatta inanmıyordum. hep de bunu yazdım. sürekli bu konuda umut dolu yazılar yazdım. yanılmışım. gerçekten anayasa mahkemesinin yargıçlarını gururlarını, şereflerini, namuslarını satmışlar. başka söyleyecek söz bulamıyorum. bir de oybirliğiyle diyor. yani içlerinde bir tane bile şerefli adam kalmış. bunların hepsi şerefsiz, ahlaksız, namussuz. bu saatten sonra yapacak hiç bir şey kalmadı. cezası kısa olan gitsin yatsın çıksın. uzun olan kaçsın yapacak başka bir şey yok. herkes hakkını helal etsin. bu iş burada biter arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  87. hukumet kına yaksın sımdı anayasa da reddettı

    YanıtlaSil
  88. Size katılıyorum sayın ekm2510 artık rengimizi belli edelim.Sokaklara belki çıkamayız ,kaçak olabilriz ama yıllarca esnaflık yapmış kişiler olarak çevremizi yönlendirebiliriz.

    YanıtlaSil
  89. kaya arkadaşım temmennimiz sizin dediğiniz gibi olmasıdır imkanınız varsa bir hukukcuyla konuşup daha net bir cevap alıp bizleri rahatlatırsanız çok daha iyi olur .sağolun

    YanıtlaSil
  90. ne gerekçeli kararı ya, bir yerlerine soksunlar o gerekçeleri tek tek şerefsizler, satılık namussuzlar. hangi hukukçuya sorarsan sor, vadeli çeke hapis olmaz. bunda niyet gerekçe falan hikaye. bütün üyeler oybirliğiyle namuslarını satmışlardır bu kadar basit. bugün oyunu satan yarın artık neyini satar bilmiyorum. aslında biliyorum da söylemek istemiyorum.

    YanıtlaSil
  91. sayın kaya gerçekten sen kendin bu yazdıklarına inanıyormusun.?....

    YanıtlaSil
  92. yorumlar neden yayınlanmıyor

    YanıtlaSil
  93. ortaya bir laf attın çekildin kenera bildiğin birsey varsa ltff paylaş arkadaşım

    YanıtlaSil
  94. SN.KAYA35CENGİZ


    GEREKÇELİ KARARDA KUVVETLİ BİR ŞEKİLDE KAST GÜNDEME GELSEDE,YAZILSADA BUNUN 5941 NOLU ÇEK KANUNUN NASIL BİR ETKİSİ OLABİLİR???? ANAYASA MAHKEMESİ SONUÇ OLARAK CEZA MADDESİNİ İPTAL ETMEDİĞİNE GÖRE YASA KOYUCUNUN YENİ BİR YASA YAPMASINA GEREK YOKTURKİ BURDAKİ KAST BİZİM LEHİMİZE İŞLESİN.GEREKÇELİ KARARDA KAST GEÇSEDE Kİ ANLADIĞIM KADARIYLA SİZİN SÖYLEMEK İSTEDİĞİNİZ ZATEN TCK DA KASTIN BÜTÜN SUÇLARDA ( ÖZEL KANUNLARDADA ) ARANMASI ZORUNLUDUR VE TEKRAR BUNUN YAPILAN YASANIN İÇİNDE GEÇMESEDE ARANMASI ZORUNLUĞU OLDUĞUNDAN BAHİSLE DİYE GEREKÇEDE BELİRTSEDE HER HAKİM BUNU UYGULAMAK ZORUNDA OLMAYACAKTIR.NE YAZIKKİ ÇOĞU HAKİM KANUNDA KELİME OLARAK GEÇMEDİĞİ İÇİN KASTI UYGULAMAMAKTADIR.SİZDEN RİCAM KONUYU BİRAZ DAHA AÇARSANIZ SEVİNİRİM.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  95. Turanturan5018 Mart 2011 15:05

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,,,,,

    KADERDAŞLAR,HALKIM,,MİLLETİMM ,COMAAATIM,,YOLDAŞIM,,ÜLKÜDAŞIM,,ALPERENİM,MİLLİ GÖRÜŞCÜM,SOLCUM,,DEVRİMCİM,,TAHSİLLİM,TAHSİLSİZM,

    GELİN ÖZGÜRLÜGÜMÜZ İÇİN,ÇOCUKLARIMIZ İÇİN,GELECEGİMİZ İÇİN ÇALIŞALIM.

    BU İKTİDARIN DIŞINDA KİME OY VERİRSENİZ VERİN YETERKİ BU İKTİDARA VERMEYİN OYUNUZU

    UNUTMAYALIM NE KADAR OY KAYBI,,O KADAR BİZE ÖZGÜRLÜK KAPISIDIR.

    BAŞKA DA HİÇ BİR YOLUMUZ KALMAMIŞTIR.

    TANER

    YanıtlaSil
  96. Ramazan_783418 Mart 2011 15:05

    iyimaya ve palandökeni bi daha arayalım derim

    YanıtlaSil
  97. Sayın Ramazan_7834
    Meclise her hafta 2 hanım arkadaşımız gidiyor ve özelliklede sayın İYİMAYA ile görüşüyor.En son biz bişey yapamayız.ANAYASA MAH bekleyin demişti..
    Artık bu hükümet işini bırakalım arkadaşlar , medette ummayalım......AKP li vekillerimizide arayan olursa 12 haziran seçimlerinde başarılar dilesin...

    YanıtlaSil
  98. akp son araçtırmaya göre oy u %44 lere kadar inmiş %38 -40 lara geldiği zaman vekil sayısı yaklasık olarak 270 tanedir arkadaşlar insallah bu şekilde olur meclisdeki diktatörlüğü biter hep beraberde indireceğiz allahın izniyle inancı gereği değil formalite geregi eşlerinin başlarını örttüren bu sahte müslümanlardan kurtulacağız

    YanıtlaSil
  99. Gerekçeli kararın açıklanmasının getirileri ne olabilir , bu sorunun cevabını Sayın Ofluoğlu sitesinde şöyle açıklıyor.........

    Böylece çek kanunun anayasaya aykırı olmadığı kesinleşti. Şimdi merak konusu mahkemenin red gerekçesidir. Umudumuz red gerekçesinin mahkemelere yol gösterici olması ve çek yasasının uygulanmasında TCK ya aykırılıkların giderilmesi, hukuksuzlukların bir ölçüde son bulmasıdır.

    YanıtlaSil
  100. sayın ekm2510 unda dediği gibi ; biraz evvel bende akp lı bır vekilimizi aradım,,bayan olduğum için bana sert çıkmadı fakat sizin için şuanda yapabileceğimiz birşey yok ancak seçimden sonra sizin için çok güzel şeyler olacak dedi bende bu saatten sonra size inanıp oy verebileceğimizi nasıl düşünürsünüz dedim ve size oy verilmemesi için çalışacağım artık diyerek telefonu kapadım ..

    YanıtlaSil
  101. umutlarla yaşamaya alıştık neden olmasın buda bir umuttur olabilirde insandan can çıkmayınca umutlarda bitmezmiş bekleyip görelim anayasamızı

    YanıtlaSil
  102. Turanturan5018 Mart 2011 15:23

    ZANNEDERSEM,,YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM,,SON YEREL SEÇİMLERDE,%37.8 Dİ

    O GÜNDEN BU GÜNE KADARDA PUAN KAYBETTİGİ AŞİKARDIR.

    250 MİLLETVEKİLİ ALTINA DÜŞERSE İŞLERİ BİTER.

    HİÇ BİR KONUDA DİRETME GÜCÜ KALMAZ.

    TEK YOL Bİ İKTİDARI AL AŞAGI ETMEK VEYA GÜÇ KAYBINA UGRATMAKTIR.

    TANER

    YanıtlaSil
  103. palandökenin telefonunu yazarmısınız arkadaşlar

    YanıtlaSil
  104. Ramazan_783418 Mart 2011 15:25

    sadece umut................................................ denize düşen yılana sarılırmış

    YanıtlaSil
  105. Turanturan5018 Mart 2011 15:26

    SYN ULTRA AGZINIZA SAGLIK

    TANER

    YanıtlaSil
  106. ARKADAŞLAR ,DIŞARDAYDIM.CANMERT ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİM.1 SAATTİR DE TELEFON VE MSN TRAFİĞİNDEN SİTEYE GİREMEDİM.

    EVET HAKLISINIZ GELİNEN NOKTA BİZİM İÇİN ÇOK UMUTLANDIĞIMIZ AMA 360 DERECE TERS BİR KARARIN ÇIKMASI DIR.YIKILMAMIZDA O NEDENLE ÇOK DAHA YARALIYICI OLMUŞTUR.BEN BURDA ÖZELEŞTRİ YAPARAK KENDİMCE BU EYLEMELERDE YETERSİZ KALDIĞIMI YANLIŞLARIM OLDUĞUNU DÜŞÜNÜREK HEPİNİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM.

    ANCAK YOLUN SONU DEĞİLDİR.ÖLÜ TOPRAĞINI ÇOK KISA SÜREDE KALDIRMAK LAZIM.BU PİSLİKLE BİZ VE BİZDEN ÖNCEKİLER DAHA DA UZUN ZAMAN OLMAK ÜZERE EPEYDİR UĞRAŞIYORUZ.

    AMA İZLENECEK YOL BANA GÖRE DEĞİŞECEK.ARTIK BENİM KİTABIMDA BİR PARTİNİN İSMİ ASLA YOK.TERCİHİM OLAN PARTİ BU İŞE ORTAK OLACAK PARTİDİR.İSİM ZİKRETMİYORUM.

    30 DK ÖNCE SN.EKİM2510 İLE YAPTIĞIM KONUŞMADA ORTAK BİR KARAR ALDIK.O UYGULAMIŞ.BENDE ARKASINDAN AYNI ŞEKİLDE UYGULADIM.BUNDAN SONRA AKPLİ VEKİLLERLE YAPTIĞIM HER TELDEN SONRA İKİ ELİM KANDA OLSA SİTEYE YAZACAĞIM.

    ARADIĞIM KİŞİ NİN İSMİNİ BURDA SADECE İ.A OLARAK VERİYORUM.DİLEYEN ARKADAŞA MSN DE VEREBİLİRİM.

    SN.BAKANIM HAYIRLI GÜNLER,
    HAYIRLI GÜNLER KARDEŞİM ,HAYIRLI GÜNLER,
    AYM NİN KARARINI OKUDUNUZ HERHALDE,
    YOK KARDEŞİM ,VAKTİMMİ VAR.NEYMİŞKİ?
    SN.BAKANIM ÇEK LERLE İLGİLİ. İPTAL OLMUŞ BUTÜN MADDELER,SİZCE BU ADİLMİ,
    ÖYLE UYGUN GÖRMÜŞLERDİR.
    NEYSE SAYIN BAKANIM BEN BUNUN İÇİN ARAMADIM ,SADECE AKPNİN SIRTIMIZDAN VURDUĞUNU GEÇDE OLSA ANLADIK.
    NAPİİM KARDEŞİM BİZİM ELİMİZDEMİ.
    SİZİN DEĞİL AMA ETKİNİZ BÜYÜK.AKSİ BİR DURUMDA OYLARIN CHPYE KAYACAĞINI BİLİYORDUNUZ.
    BUNDAN SONRA SİYASİ TERCİHİM KESİNLİKLE AKP OLMAYACAKTIR.
    AKP NİN OY KAYGISI YOKTUR.
    BEDELLİ İLE 100.000 DEN FAZLA OY CHPYE GİTTİ.ONUN İÇİN SN BAŞBAKAN HER AN DEMEÇ VERİYOR.
    ÇEK MAĞDURLARININ OYLARININ ETKİSİ BEDELLİDEN DAHA SERT OLACAKTIR.
    TABİİ KARDEŞİM O SİZİN KİŞİSEL TERCİHİNİZDİR.HERKES OYUNU ÖZGÜRCE KULLANACAKTIR.İYİ GÜNLER KARDEŞİM,İYİ GÜNLER DEDİ VE KAPATTI.

    BEN YILMADAN USANMADAN HERGÜN KENDİME BİR PLAN YAPACAĞIM.VE BELİRLİ VEKİLLERİ ARAYACAĞIM VE SİYASİ TERCİHİMİ BELLİ EDECEĞİM.BAŞBAKAN DUYMASI İÇİN
    BİMERE MAİLİMİ ATACAĞIM.

    HERHALDE DURUMUN VAHAMETİ BELLİDİR.VAKİT KAYBETMEDEN SİLKİNİN VE GEREKLİOLANI YAPIN.BENİM EYLEMİM BUNDAN SONRA BÖYLE OLACAKTIR.

    SİZLERDEN RİCAM OLUMSUZ ,KARAMSAR YORUMLARDAN KAÇINMANIZ.HELE YOK İNTİHAR,YOK ASARIM KESERİM BUNLAR BİZE YAKIŞMAZ.DEMEKKİ ÖZGÜRLÜK ÖYLE KOLAY OLMUYOR.ÇOK AMA ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM.

    YENİ İSİMLER GÖRÜYORUM. basketci_basketci54@hotmail.com a eklerlerse iyi olur.

    saygılarımla

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  107. Ramazan_783418 Mart 2011 15:41

    abi seni msn ye kaydettim. ramazan_7834Qhotmail.com ama kapalı
    gözüküyorsun.

    YanıtlaSil
  108. saklambaç4118 Mart 2011 15:43

    yazıklar olsun ....bunu haketmedik biz...

    YanıtlaSil
  109. Onlar düzmece anketler arkadaşlar %30 alsın , öpsün başına koysun.Millet uyandı artık.Memnun olan kimse yok.İşçi - köylü bitmiş----esnaf cezaevlerinde ... DUR DİYECEĞİZ BU İKTİDARA....Güzelim memlekette köylüyü , hayvancılığı bitirdiler , angus bile getirdi bunlar.

    YanıtlaSil
  110. Ramazan_783418 Mart 2011 15:53

    palandöken dedim diyoruz da bir hafta önce esnafa müjde diye bi haber yaptılar. çek .kredi .kredi kartı. üç gün sonra çek hayel oldu. onun i
    çin boşuna ugraşmaya gerek yok.

    YanıtlaSil
  111. sevgili kardeşilerim KADI ANAMIZI ÖPMÜŞ!KİME ŞİKAYET EDELİM durum tek kelime ile budur!!!

    YanıtlaSil
  112. Sayın ultraa79 ,
    Dediğiniz gibi , düğünden sonra gelen kınayı ne yapacağız....
    Madem ülke böyle güllük , gülistanlık , neden ÇUVAL YASALARININ BİRİ GİDİYOR BİRİ GELİYOR.Son bir defa daha milleti uyutmaya çalışıyorlar.BUNLARA DUR DİYECEĞİZ.......

    YanıtlaSil
  113. Turanturan5018 Mart 2011 15:57

    Adil Gür'ün CHP'yi uçuran anketi
    CHP’nin her hafta periyodik şekilde Adil Gür’e yaptırdığı araştırmanın en sonuncusundan çok çarpıcı sonuçlar çıktı.
    Güncelleme:18 Mart 2011 15:41

    CHP'nin AKP ile farkı büyük oranda kapattığı ankete göre AKP tek başına iktidar olamıyor.

    Seçime 3 aydan az bir süre kaldı. Partilerin sandıktan çıkaracağı oy oranı ise Anketler aracılığıyla kestirilmek isteniyor. Adil Gür’ün Başkanlığını yaptığı A&G Araştırma Şirketi’nin CHP için yaptığı son seçim araştırmasından ise çarpıcı sonuçlar çıktı. CHP Parti Meclisi Üyeleri'nin değerlendirdiği anketin sonuçları bazı gazetecilerle de paylaşıldı.

    Her hafta periyodik olarak CHP için anket yaptıran A&G’nin elde ettiği verilere göre CHP, AKP ile farkı büyük oranda kapatmış durumda. Ayrıca anket, hangi partinin kaç milletvekili çıkarabileceğini de ortaya koyuyor ve A&G’nin sonuçlarına göre AKP tek başına iktidar olamıyor.


    CHP FARKI 6'YA İNDİRDİ

    Haber 7’nin elde ettiği bilgiye göre A&G’nin CHP için yaptığı son araştırmanın sonuçları şöyle: AKP yüzde 39, CHP yüzde 33, MHP yüzde 14, BDP (Bağımsız) yüzde 7, Diğer ise yüzde 4 oranında.

    AK PARTİ İKTİDAR OLAMIYOR

    Araştırmaya göre 12 Haziran’dan sonra partilerin TBMM’deki muhtemel sandalye dağılımı da bir hayli dikkat çekici. Adil Gür’ün araştırması, AKP’nin 255 ile 260, CHP’nin 170, MHP’nin 95 Bağımsız girecek BDP’lilerin ise 30 dolayında milletvekili çıkaracağını ön görüyor. Bu sonuçlara göre 8 buçuk yıldır tek başına iktidarda olan AKP hükümet kuramıyor ve ufukta bir koalisyon olması söz konusu.

    SONUÇLAR PARTİ MECLİS ÜYELERİNİN GÜNDEMİNDE

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen “Sosyal Demokrasinin ‘Sosyal’i Nedir” başlıklı konferansına katılan CHP Parti Meclisi Üyeleri arasında tartışılan araştırmanın sonuçları için bazı gazetecilerin de görüşleri alındı.


    HADİİ ARKADAŞLARR ARTIK KISA VADE ÇÖZÜMÜN TEK ADRESİ BELLİİİ

    TANER

    YanıtlaSil
  114. önce BEDELLİ ASKERLİK BEKLİYENLERE ÇAKTI HÜKÜMET ŞİMDİ BİZE HEP BERABER SEÇİMDE GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE YAZIKLAR OLSUN SANA A.K.P.............saygılarımla adabalı3434

    YanıtlaSil
  115. arkadaşlar %30 alsın , öpsün başına koysun.Millet uyandı artık.Memnun olan kimse yok.İşçi - köylü bitmiş----esnaf cezaevlerinde ... DUR DİYECEĞİZ BU İKTİDARA....

    YanıtlaSil
  116. Coşkun Çöldür18 Mart 2011 16:05

    ARKADAŞLAR,ANAYASA MAH,TEKRAR FAX.YAGMURUNA TUTALIM,YARGIYA GÜVENİMİZİN KALMADIGINI BELİRTELİM,BUİŞİN BİTMEDİGİN ANLASINLAR.

    YanıtlaSil
  117. Turanturan5018 Mart 2011 16:09

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,,

    MADEM BURALARI İKTİDAR KANADINDAN İZLEYENLER VARRRRRR,,,,

    O HALDE NE DURUYORSUNUZ.

    ÇARPALIM YÜZLERİNE ADALETLERİNİ,,YÖNETİMLERİNİ,HAKSIZLIKLARINI,

    VERİN TEPKİNİZİ

    GÖRSÜNLER OKUSUNLAR

    YILLARCA VERGİ ALDIGI ESNAFIN DURUMUNU

    HERKES ÇALIŞSIN 1 OY BİLE HARAM OLSUN BUNLARA

    YÜRKLERİNE KORKU İNSİN

    AZ ÇOK ORALARDAN İNDİRİLMELERİNİNDE KOLAY OLDUGUNU ANLASINLARR

    O KADARDA DEGİLSİNİZ DİYEN BAŞBAKANA GÖSTERELİM NE KADAR OLDUGUMUZU

    TEK YOL BU İKTİDARI OYLARIMIZLA AL AŞAGI ETMEKTİR

    TANER

    YanıtlaSil
  118. ÇETE KURALIM - VATANA İHANET EDELİM - DAĞA ÇIKALIM - ADAM VURALIM - GASP YAPALIM - - HIRSIZLIK YAPALIM - TECAVÜZ EDELİM - .............................................
    BUNLARI YAPANLAR BİLE BİLE AZ CEZA ALIYOR YA DA AF OLUYOR YA DA HİÇ CEZAEVİNE BİLE GİRMİYOR
    AMA BİZİM HAMURUMUZDA YOK BUNLAR OLMAZ DA OLAMAZ DA BUNLARI BİLDİKLERİ İÇİN BU TAVIRDALAR YAZIKLAR OLSUN VERDİĞİM OYLAR DA HARAM ZIKKIM OLSUN ANNEM EŞİM KARDEŞİM VE YAKIN ARKADAŞLARIMA YEMİN BİLLAH ETTİRECEM BU İŞ DÜZELMESSE OY MOY YOK ÜÇÜN BİRİNİ ALSINLAR GÖRECEĞİZ BAKALIM EL Mİ YAMAN BEY Mİ
    TABİ İŞLERİNE GELİRSE KANUN ADAMINA GÖRE KANUN BİZ ÇIKARLARINA UYARSA KANUN ÇIKARTIYORLAR ALLAHIM İNŞALLAH HESABINI TEZ ZAMANDA SORSUN TEÇ SUÇUM KESTİĞİĞM ÇEKLERDEN 250 E YAKININ İÇİNDE SADECE 6 TANESİNİ ÖDEYEMEMEK VE HERŞEYİMİ KAYBETTİM SON KURUŞUMLA BİLE GİTTİM ÇEKİMİ ÖDEDİM GENE OLSA GENE ÖDERİM
    ALLAHIM BİZLERE YAR VE YARDIMCI OLSUN İNŞALLAH BEN DİREK YORUM YAZAMIYORUM BİLGİLENDİRİRSENİZ LÜTFEN

    YanıtlaSil
  119. ARKADAŞLAR HABERİ ALIR ALMAZ . OSIKINTI VE STRESLE İL BAŞKANINI ARADIM. BENİ ŞAHSEN TANIMAZ AMA ŞİRKETİMİN ADINI SÖYLEYİNCE BUYUR DEDİ. YAPTIKLARININ ÇOK BÜYÜK BİR AYIP OLDUĞUNU. ZATEN OY POTANSİYELİNİN AZ OLDUĞU BURDA CHP İÇİN ÇALIŞACAĞIMI ( ayrıca akp için ne kadar çalıştığımı bilirler.) ÇEVREMDE NE KADAR AKP Lİ VARSA HEPSİNİ CHP YE YÖNLENDİRECEĞİM DEDİM.DURUMU ANLATTIM BENİM BU KONUDA BİLGİM YOK DEDİ . İYİYA OLSUN ARTIK DEDİM. BU SAATTEN SONRA BİRŞEY YAPAMAYIZ DEDİ BENDE SİZ YAPMIYACAKSINIZ ZATEN BİZ YAPACAZ.SANDIKTA GÖRÜRSÜNÜZ GERÇEK SAYIMIZI DEDİM.NE YAPMAMI İSTİYORSUN DEDİ SADECE BİLGİN OLSUN DİYE SİZİ RAHATSIZ ETTİM DEDİM VE KAPADIM.


    BİRAZDANDA VEKİLLERİ ARIYACAM YILMADAN USANMADAN KAYBEDECEK NEYİM KALDIKİ. 3 YAŞINDA BİR KIZIM VAR BEN ÇIKINCA CEZAEVİNDEN BELKİDE BENİ TANIMAYACAK.ÇÜNKÜ 8 YAŞINDA OLACAK.

    YanıtlaSil
  120. Silivribeach18 Mart 2011 16:34

    hep beraber teslim olalım.İstanbul'da 5000 kişi teslim olsak ne halt edecekler sizce?

    YanıtlaSil
  121. BASKETÇİ ABİ ACİL.!ACİL!ACİL!ACİLACİLarkadaşlar BENDEVİ PALANDÖKENİN BEKLEYİN DEDİĞİ NE İSE aramızda bunu bilen kardeşlerimiz varsa bunu yazmanın tam zamanı saygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  122. BASKETÇİ ABİ ACİL!ACİL!ACİLACİL! aramızda BENDEVİ PALANDÖKENİN NETİL BEKLEYİN DEDİĞİNİ BİLEN VARSA BUNU BURAYA YAZMANIN TAM ZAMANI HERKEZ ÇÖKTÜÜÜÜÜÜÜÜÜ !saygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  123. EDİRNELİ,

    SENİ VARYA SIRTIMDA TAŞIRIM.

    HAH ŞÖYLE BE.YÜRKELİ, ARKADAŞIM.

    NE KALDI KAYBEDECEĞİMİZ?

    AMA HALA KAZANABİLİRİZ.

    BEN ASLA BURDA KİŞSEL TERCİHİMİ YADA ONA VERME BUNA VER DEMEM.

    AMA AKLI OLAN BAL GİBİ BENİ DE EDİRNELİYİDE ANLADI.

    KAPAĞI EKİM2510 AÇTI.

    SONRA BEN.

    ŞİMDİ EDİRNELİ.

    ARTIK OLAY BELLİDİR.

    KİMSEYİ YÖNLENDİRMEM ,

    BİRAZ AKLI OLAN NE YAPACAĞINI ÇOK İYİ BİLİR.

    BEN LİSTEMİ YAPTIM.

    HERGÜN GELİŞMELERDEN HABERDAR EDECEĞİM.

    ARTIK EYLEMİN BOYUTLARI DEĞİŞTİ.KİMİN BİZİMLE OLDUĞU BELLİ OLDU.

    SİZDEN TEK RİCAM,SIFATLAR,SİNKAFLAR OLMASIN.BİZ YOLUMUZA BAKALIM.

    HEPİNİZİ SAYGIYLA VE SEVGİYLE KUCAKLARIM

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  124. bu saatten sonra bizim için chp mhp vs bunlara çalışmamız lazım akp hikaye



    ARKADAŞLAR 2 VEKİLİ ARADIM ULAŞAMADIM BAKANLARDAN BİRİNİ Mİ ARASAM NE YAPSAM DARALDIM PATLIYORUM BÖYLE İÇİMDEN GELDİĞİ GİBİ KONUŞUP HAYKIRMAK İSTİYORUM.
    CHP DEN BAŞKASI YALAN DEMEK İSTİYORUM.BANA BAĞIRMASINI İSTİYORUM DEŞARJ OLMAK İSTİYORUM KAYBEDECEK NEYİM KALDIKİ..

    YanıtlaSil
  125. akp ye oy veren koyverır.su bıle yok ben ve cevremden akp ye

    YanıtlaSil
  126. akp ye artık su bıle yok

    YanıtlaSil
  127. Ramazan_783418 Mart 2011 16:55

    palandöken daha niye bekleyin diyor. ne yapacak.


    biz bir ailede 12 kişiyiz bu bizim sadece aynı binada 12 oy yaşadıgımız aile diyorum. bunun akrabası dostu komşusu arkadaşı yok bu hesabın içinde akp bunu düşünsün.

    YanıtlaSil
  128. sayın edirneli
    işte benim kızdığım tavır,chp lilerin neden kaybettiği belli.Yapacak bir şeyimiz yok,ne yapabiliriz,sizin için çalışacağım diyorsunuz adamın verdiği cevaba bak..
    bu gidişle chp barajı geçemeyecek.bir kenara yazın.
    her ne kadar chp li olsamda....
    HALKTAN HABERİ OLMAYAN BİR PARTİ,HALKA İNEMEYEN BİR PARTİ,
    CUMHURİYET HALK PARTİSİ ADINA İHANET ETMESİN
    LER...BU GİDİŞLE BİZ NE KADAR AKP NİN OYU AZ DESEKTE ADAMLAR HALKA İNMESİNİ BİLİYORLAR..
    HANGİ KESİMDEN OY GELECEĞİNİ BİLİYORLAR,
    EĞİTİMLİ UFKU GENİŞ İNSAN TC AZ.
    ONLARA OY NEREDEN GİDİYOR,KENAR MAHALLEDEN.
    BİR ÜLKEDE REJİMİ DEĞİŞTİRECEKSEN,HALKI FAKİRLEŞTİRECEKSİN.
    SONRA DÖNÜP BİR TORBA ERZAK VERECEKSİN.
    ALLAH RAZI OLSUN AKD EN DİYEN ÇOK.
    AKP NİN UYGULADIĞI TAKDİĞİN 100/50 SİNİ UYGULAYABİLSELERDİ AKP DİYE BİR PARTİ OLMAZDI BU ÜLKEDCE..
    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  129. hiç iyi olmadı allah yardımcımız olsun şerdede hayır vardır ama bizi çok üzdü yorgunduk iyice vurdular.ah bu akp öyle bir kazık atmışki yere bile batmıyor.

    kelimeler tükenmeden rumuzuyla yazıyordum site hakaret etmediğim halde yazmamı yasaklamış ben yanlışlık olduğunu düşünüyorum açmalarını bekliyorum .zira dünden beri yazılanlar benimkileri katlamış.

    YanıtlaSil
  130. saklambaç4118 Mart 2011 17:02

    yaralıya kurşun atılır mı

    YanıtlaSil
  131. arkadaşlar BENDEVİ PALANDÖKENİ aradım TELEFONU açmadı ULAŞABİLEN VARMI SAYGILARIMLA adanalı3434

    YanıtlaSil
  132. AHMET MELİK18 Mart 2011 17:04

    5941 sayılı Çek Kanunu’nun:

    1- 5. maddesinin;

    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin,

    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,

    2- 7. maddesinin,

    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

    4- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin,

    Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,



    - Yürürlüklerinin durdurulması isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLe

    YanıtlaSil
  133. sayın moderatör rumuzumu açarmısın yazmam engellenmiş.ayrıca akp nin ne olduğunu anladk sanırım ben akp nin bu yanına işaret ettim diye yasaklandım.haksızlığı siz bari bitirin akp yaralıya değil ölüye bile ateş ettirir.ben onları çok iyi tanır bilirim.

    YanıtlaSil
  134. AHMET KARDEŞ BİLİYORUZ ÇÖKTÜK BİRDAHA ATMA! adanalı3434

    YanıtlaSil
  135. Yaralıya kurşun sıktılar

    YanıtlaSil
  136. HELAL SANA KARDEŞİM.

    1,2,3, DERKEN DÖRT OLDUK.BENİM AİLEMDE BENLE BERABER ŞİMDİLİK 12 OY VAR.

    GERİSİNİ DÜŞÜNEN DÜŞÜNSÜN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  137. ----DİKKAT------

    KERKES ICINI RAHAT TUTSUN BUNLAR HEP OYUN VE OYUNU KURALINA GORE OYNUYORLAR OY KAYBININ FARKINDA OLDUKLARI ICIN AYM YE BOYLE BIR KARAR CIKARTTIRDILAR VE SIZE SADECE BIZ YARDIMCI OLURUZ IMAJI YARATIP KUCUK BIR DEGISIKLE BIZLERI RAHATLATIP TEKRAR SIZE BIZ CARE OLDUK DEYIP OY AVCILIGI ICINDEDIRLER MECLIS KAPANMADAN GORECEKSINIZ KI BIR SEY YAPACAKLAR ELLERINE GELEN ANKETLERI ONLARDA GORUYORKI BU SEKILDE IKTIDAR DEGILIZ DIYEREK AFALLAMIS DURUMDALAR HEPSI GERCEK GUCUMUZUN FARKINDA %37 OYLARI BU IKTIDAR BU SENE BITER BUNUDA BILIYORLAR ARTIKKKKKKK SAKIN OLALIM GORECEKSINIZ BU IS BITECEKKKK BITMEZSE BANA KIZABILIRSINIZZZZZ RUMUZUM 0606

    YanıtlaSil
  138. ESİN KARDEŞ BEN AKP İL BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜM.

    AYRICA BİZLERİN SAYILARIDA KÜÇÜMSENECEK KADAR AZ DEĞİL.ÇEVREMİZ EŞİMİZ DOSTUMUZ BİRLİK BERABERLİK İÇERSİNDE OLURSAK % 10 CİVARINDADIR İSTERSEK PARTİ KURUP MECLİSE BİLE GİRERİZ..
    AMA BİRLİK BERABERLİ ŞART. SAYIMIZI ABARTILI BULAN BAŞBAKAN GÖRSÜN BAKALIM GERÇEK SAYIMIZI..

    YanıtlaSil
  139. sozun bıttıgı yerdeyız.lutfen ınsanlara bos umıtler vermeyın artık .yıkıyorsunuz sonra ınsanları.kahroluyoruz hepımız.yazıklar olsun tayyıp bey.al gemıcıklerını gıt....

    YanıtlaSil
  140. DİNDAR VE MUHAFAZAKAR BİR İNSANIM.
    OY KULLANABİLDİĞİM ZAMANLAR HEP AKP YE VERDİM.
    FAKAT 8 NİSANA KADAR BU HAKSIZLIĞA BİR ÇARE BULMAZLARSA

    BUNDAN BÖYLE

    CHP VE MHP İÇİN ÇALIŞACAĞIMA

    NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE
    YÜCE RABBİMİN HUZURUNDA
    AND İÇERİM.

    YanıtlaSil
  141. Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un durumları bizden daha önemli arkadaşlar. Anayasa mahkemesi onlara red vermiş kanallar haberini veriyorlar. Çek kanunundan bahseden yok

    YanıtlaSil
  142. 0606 KARDEŞ AĞZINDAN BAL DAMLIYOR. İNŞAALLAH DEDİĞİN GİBİ OLUR..

    YanıtlaSil
  143. bende bu ısı hukumetın cozecegıne ınanıyorum.benım kısısel kanaatımde bu hukumet kendısınden baska bu ısı kımseye cozdurmez.akp ye hakaret etmeden tacızde bulunmamız lazım .kaybedecek neyımız kaldı.
    umutsuzluk cok kotu bır duygu.allah yardımcımız olsun.nısan basından oncede cozum beklemeyelım.

    YanıtlaSil
  144. ben eklemek istiyorum sizi daha önce den eklemk istiyordum önceki mailleri göremediğim çin hatırlatmanız için teşekkürler ekliyorum sizi hllbjk

    YanıtlaSil
  145. DİNDAR VE MUHAFAZAKAR BİR İNSANIM.
    OY KULLANABİLDİĞİM ZAMANLAR HEP AKP YE VERDİM.
    FAKAT 8 NİSANA KADAR BU HAKSIZLIĞA BİR ÇARE BULMAZLARSA

    BUNDAN BÖYLE

    CHP VE MHP İÇİN ÇALIŞACAĞIMA

    NAMUSUM VE ŞEREFİM ÜZERİNE
    YÜCE RABBİMİN HUZURUNDA
    AND İÇERİM.

    YanıtlaSil
  146. ERMİŞ ERCAN KARDEŞ AL BENDENDE O KADAR .(AKP DIŞINDA BENDE HİÇ BİR PARTİYE OY KULLANMADIM.)

    YanıtlaSil
  147. KAYA35CENGİZ18 Mart 2011 17:31

    MAHKEME KARARININ GEREKÇESININ ONEMI VE ACIL YAPILMASI GEREKEN
    sevgili arkadaşlar
    ben bırkaç gun önce anayasa mahkemesının kararının bizim lehımıze olmayacağını mahkemenın eskı bır uyesıne dayandırarak yazmıştım ....şimdi aynı kişi kararrın gerekçesının bizim işimişze yaracağını soyluyor...ama bu kararrın gerekçesının yayınlanması en az 1 ay....bu gerekçeye gore yargıtayın ne kadar zamanda yenı bir içtıhat oluşturması ne kadar zamanda olacak uda bellı değil...o yuzden sonuçta işimize yarayacak bişeyler olsada bu zaman alacak

    ne yapmalıyız artık
    ÖNCELIKLE YAPMAMIZ GEREKEN ÖZGUR KALMAMIZI SAĞLAMAKTIR..BUNUN İÇİN ŞU ANDA KOPARABILECEĞİMİZ EN KOLAY TAVIZ BİZE 2 YIL OLARAK SUNULAN ANCAK 1 YIL UYGULANAN ERTELEME KARARLARININ 2 YIL UYGULANMASINI İSTEMEKTIR....ZATEN HER YERDE KENDILERIDE DEMIYORMU SİZE 2 SENE SURE VERDIK DIYE...işte bize 2 sene verdıklerı süreyı gerçek olarak uygulamalrını sağlayabılırız...şu anda elde edebıleceğimiz en kolay tavız budur..

    BUNUN İÇİN
    ARTIK TELEFON ARAMALARIYLA UĞRAŞMAYALIM
    ALİ BABACANIN MAKAMINA VE AKP GENEL MERKEZINE FAX YAĞMURU BAŞLATALIM
    SN PALANDOKENLE GORUŞUP EN AZINDAN BU SURENIN ALINMASINI SAĞLAMASI KONUSUNDA BASTIRMASINI İSTEYELIM
    BUNU YAPABİLİRLER ÇUNKU KENDILERI OYLE DIYOR SİZE 2 YIL SURE VERDIK DIYE...O HALDE O SUREYI GERÇEKTEN VERMELERINI SAĞLAYALIM...BU SUREDEDE NELER YAPILACAKSA YAPILSIN..
    bu arada telle arayıp deşarj olmak isteyenlerde arayıp ne dıyecekse desın....ancak faxların çokluğu ve isteğimizin basıt olması işi kolaylaştırabılır....başbakanda öyle dıyor 2 yıl sure verdık dıye....sadece 2 ylımızı talep edelım...HEMEN KARŞI SALDIRI TEKLIFLERE GEÇMEDEN DÜŞÜNÜP BU KAMPANYAYAYI BAŞLATALIM....SÖZ UCAR YAZI KALIR...HERGUN YUZLERCE FAX EN AZINDAN İŞİN BU KADARLIK KISMINI HALLEDER....BU KAÇ KİŞİYIZ LAFIDA ANLAM KAZANIR...FAXLAR SAYIMIZIN İSPATIDIRDA...AMA TEL İSPAT DEĞİLDIR...HATTA SUREKLI AYNI KIŞILERIN ARADIĞI KANISINIDA UYANDIRMAKTADIR...ZAMAN KAYBETMEDEN BAŞLAYALIM BENCE

    YanıtlaSil
  148. AYNI SEKİLDE BEN VE AİLEM VE RAHMETLİ BABAM ,ANNEM ,KARDESİM HEP VERDİK AMA ÇÖZEÜLMEZSE ASLA VERMEM BEN ZATEN KULLANAMIYORUM ONLARA DA YEMİN ETTİRİRİ VERDİRTMEM DİĞER KİŞİLER İÇİN DE ELİMDEN GELENİ ARDIMA KOYMAM DAYANCAK GÜCÜMÜZ KALMADI ÇÜNKÜ SON ÇARE YOKSA MAHVOLAN HAYATIMIZ DAHA DA BETER OLACAK
    ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN...İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  149. 4
    2010/6



    Anamuhalefet Partisi (Cumhuriyet Halk Partisi) TBMM Grubu Adına Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Hakkı Suha OKAY ile İstanbul Milletvekili Kemal KILIÇDAROĞLU


    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun:

    A- 1- 5. maddesinin;

    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin,

    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci tümcesinin,

    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci tümcesinin,

    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,

    2- 7. maddesinin,

    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

    iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına,

    4- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin,

    iptaline karar verilmesi istemi.


    Esas
    - 5941 sayılı Çek Kanunu’nun:

    1- 5. maddesinin;

    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci cümlelerinin,

    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci cümlesinin,

    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,

    2- 7. maddesinin,

    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,

    4- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “ Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin,

    Anayasa’ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,



    - Yürürlüklerinin durdurulması isteminin REDDİNE, OYBİRLİĞİYLE,

    YanıtlaSil
  150. Adil Gür'ün CHP'yi uçuran anketi
    Adil Gür'ün CHP'yi uçuran anketi
    CHP’nin her hafta periyodik şekilde Adil Gür’e yaptırdığı araştırmanın en sonuncusundan çok çarpıcı sonuçlar çıktı.

    Güncelleme:18 Mart 2011 16:12

    CHP'nin AKP ile farkı büyük oranda kapattığı ankete göre AKP tek başına iktidar olamıyor.

    Seçime 3 aydan az bir süre kaldı. Partilerin sandıktan çıkaracağı oy oranı ise Anketler aracılığıyla kestirilmek isteniyor. Adil Gür’ün Başkanlığını yaptığı A&G Araştırma Şirketi’nin CHP için yaptığı son seçim araştırmasından ise çarpıcı sonuçlar çıktı. CHP Parti Meclisi Üyeleri'nin değerlendirdiği anketin sonuçları bazı gazetecilerle de paylaşıldı.

    Her hafta periyodik olarak CHP için anket yaptıran A&G’nin elde ettiği verilere göre CHP, AKP ile farkı büyük oranda kapatmış durumda. Ayrıca anket, hangi partinin kaç milletvekili çıkarabileceğini de ortaya koyuyor ve A&G’nin sonuçlarına göre AKP tek başına iktidar olamıyor.

    YanıtlaSil
  151. bu ıs nısanın ılk haftası cozulecek sakın olun.akp bu ısın kaymagını kımseye yedırmez kendısı bır yolunu bulacak.hakaret ıcermeden akp ye tacıze devam edelım bır sure daha.

    YanıtlaSil
  152. Kaanemre202318 Mart 2011 17:39

    Allah Hepimizinde Yardımcısı Olsun..

    http://www.anayasa.gov.tr/index.php?l=gundem&id=322

    YanıtlaSil
  153. bu gün bittiğimiz gündür ceza evleri ni yeniden dolduracağız

    YanıtlaSil
  154. yemin ederimki bizler pkk lı olsak şimdi ye kadar bu yasayı degiştirmişlerdi yazıklar olsun akp ye

    daha hala akp hükümetin den medet uman yorumları okuyorum daha hala umut ediyorsunuz arkadaşlar
    şunu unutmayın onlarda para var bizlerde yok parasız adam gereksiz adamdır her tarafı satın almışlar
    bundan sonra tek yapacagımız şey akp ye oy kaybettrmek akp ye vermeyinde kime verirseniz verin arkadaşlar

    YanıtlaSil
  155. Herşey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde; sakın vazgeçme.! Çünkü o nokta gidişatın değişeceği yerdir. (Mevlana)

    YanıtlaSil
  156. hala bu işi hükümetin çözecegini sananlara hayret ediyorum. bu ülkenin çivisi çıkmış. hak yok, adalet yok, her yerde akp var, yargıda yürütmede.akp nin derdi para. bizle ne işi olur. onların işi bankalarla para babaları ile.adamların kibirlerinden burunlarının ucunu görecek halleri yok. ne demiş atalar magrurlanma padişahım senden büyük allah var. bu insanların kabesi para taptıkları para. para bir gün gelecek bunları çarpacak. tek sıkıntım biz magdurların kendi gücümüzden haberdar olmamamız. bu saatten sonra o kızacak, bu kızacak aman ne şiş yansın ne kebab yok. açık ve net muhalefet. acımasız agresif muhalefet. bunlara anladıkları dilden konuşmak. elimizdeki tek silahımız olan oyumuzu asla akp ye yag çekmek için kullanmayacagız. ölümden öte yol, cezaevinden başka müeyyide yok.16 martta akime yazdım bizleri yok saydınız adam yerine koymadınız göz göre göre hukuksuzluga göz yumdunuz. akp senin .......belanı versin, işi çözsen de çözmesende sana oy yok. benden yok sevdiklerimden yok. bir gün gelecek birileride sizden hesap soracak. gelen cevap ne biliyormusunuz. başvurunuz yasa çalışmaları için adalet bakanlıgına sevk edilmiştir. görüş ve önerilerinize teşekkür. kardeşim adamlar okumamış bile otomatik cevap. dese idiki yazınızda hakaret var savcılıga sevk edilecek. o zaman anlayacaktım ki ciddiye alınıyoruz. yok yok yok.ister kızın ister küsün. akp yede onu savunanada saygım yok.

    YanıtlaSil
  157. nısan basına kadar sabırlı olalım sakın olalım.

    YanıtlaSil
  158. sayın madur usa kardeşim kendimizi kandırmayalım bunlar hiç birşey yapmazlar kendilerini dev aynasında görüyorlar oy dertlerinin olmadığı zannediyorlar %50 lerde olduklarını düşünüyorlar onun içinde
    kimseye ihtiyaç duymuyorlar

    YanıtlaSil
  159. ben akp lı degılım.sadece kanaatımı yazıyorum.bunlar o kadar kıbırlıkı bu ısın kaymagını kımseye yedırmez her seyde oldugu gıbı bunuda oy ıcın kullanırlar dıye dusunuyorum.

    YanıtlaSil
  160. Şimdi birde bizi böyle kandıracaklar seçimden sonra, yemezler artık siz gidin başımızdan hayırlısı ile bizi bi kurtaran olur. Cumalar yüzü suyu hürmetine ALLAHIM BİZİ BU AKP ikdidaranıdan kurtarır İnşallah

    YanıtlaSil
  161. KESİNLİKLE KATILIYORUM.ZATEN İLK EYLEMİMİ YAPTIM.GERİSİ GELİR.


    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  162. kartal yenicag18 Mart 2011 18:32

    akp bizleri surum surum surunduruyor.Allah ta onlari basi derdine dusursun.
    niyet okumayi birakin,ne yapilmasi gerekiyorsa onu yapalim,akp lilerden kim insanlik gordu,herkese tepeden baktilar,ceplerini ve etraflarini dusunduler,magdurmus,garibanmis,acliktan olmusler hic mi hic ilgilenmediler,8.5 yildir milleti kandirdilar yalan dolan soylemlerle,kisa zamanda ne yapilmasi gerekiyorsa yapalim,orgutlenelim ve oy gucumuzu gosterelim,isimizi cozseler dahi oy vermeyelim,Bu seferde iktidara gelirlerse padisahligini ilan ederler.
    selamlar

    YanıtlaSil
  163. SN.E.KIVANÇ;

    ARKADAŞIM ,İŞMİ SENİNKİSİ?
    İLLA BİRŞEYLER YAZMAK ZORUNDAMISIN.?
    SİZE NASIL BİR KÖTÜLÜK YAPTIK YETER DİYORSUN. SEN NE YAPTIN?.DESEMKİ İLK KEZ GÖRÜYORUM,DİYECEKSİNKİ BEN ESKİYİM YADA DIŞARDAN BEN SEYREDİYORUM,ŞÖYLE FAX YOLLADIM,BÖYLE TELEFON ETTİM DİYE.
    BUGÜNE KADAR NİYE SİZE UYGUN GELEN YADA BİZİM DÜŞÜNEMEDİĞİMİZ BİR EYLEMİ GÜNDEME GETİRMEDİNİZ.?
    BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY.
    MENFİ OLUNCA HBERLER HEMEN DÖŞEN.
    NEYAPACAKTIK.
    OTURUP YAZI TURAMI ATACAKTIK.
    YA LÜTFEN YAPMAYIN.BARİ SİZ YAPMAYIN!!!!!!!!

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  164. Turanturan5018 Mart 2011 18:47

    SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,,

    GENEDE AKP BU İŞİ YAPAR DİYORSANIZ,,,BUYURSUN YAPSINLAR,,ELLERİNİ TUTANMI VARRR

    NİSANIN İLK HAFTASINA KADAR ZAMANLARI VE İMKANLARI VAR,,BUYURSUN YAPSINLAR.

    ONLARA OY KAYBINI HİSSETTİRMESSEK BOŞA BEKLEMİŞ OLURUZ.

    ZATEN KONUŞMALARINDAN VE TAVIRLARINDAN BELLİ İDİ,,BİZİM OYLARIMIZ ONLARA GÖRE ÇANTADA

    SONUNÇTA İSTER AKP YAPSIN,,İSTER SEÇİMDEN SONRA KUVVETLENEN Bİ PARTİ YAPSIN,,KİM YAPARSA YAPSIN

    BURADAN TEPKİMİZİ VERMELİYİZ,,ELİMİDEKİ HER OYUN DEGERİNİ ONLARA HATIRLATMALIYIZ

    HER ZAMAN İSTEKLERİMİZİ SIRALADIGIMIZ ,ARAMALARIMIZDA BU SEFER OYUMUZUN ONLARA OLMADIGINI SÖZÜMÜZÜN GEÇTİGİ HER OYUNDA ONLARA OLMAYACAGINI ANLATMALIYIZ.

    CANLARI İSTERSE ÇÖZSÜNLER ,,İSTEMESE ÇÖZMESİNLER,İNŞALLAH ÇÖZECEK BİR İKTİDAR GELECEKTİR.

    TEK YOL,,BU İKTİDARI OYLARIMIZLA AL AŞAGI ETMEKTİR,,BAŞKA KURTULUŞ BİZLER İÇİN YOKKKK

    TANER

    YanıtlaSil
  165. hala siz yazılan yorumları silin, aman görmesinler diye yazanları engelleyin, kime ne faydası var kardeşim. bu iş resmen biltmiştir. hala yorum silin, yasak koyun.

    YanıtlaSil
  166. Kemalataoglu18 Mart 2011 18:52

    Arkadaslar,
    Suan neler hissettigimi bir tek sizler anlarsiniz.Bizim bizden baska dostumuz yok.Eger bu saatten sonra bu akp ye birak oy vermeyi sempati bilen duyanimiz varsa insallah bugününden daha beter olsun.
    .

    YanıtlaSil
  167. ADANALI BENDE ARADIM.AÇMADI.BENİM ARAMAM ÇOK DAHA MANİDAR.BEN TELEFONLA KALMAYACAĞIM.BENİM YAŞIMI BEN KENDİSİNE SÖYLEDİM.İNSANLAR ÇOK MAĞDUR BU HABERİ DUYARLARSA ÇOŞAR DEDİĞİMDE SÖYLE TABİ KARDEŞM.OLACAK 1 NİSAN KADAR OLACAK DİYEN ADAM BENİM YÜZÜME KARŞI YAPTIĞININ NEDEMEK OLDUĞUNU SÖYLECEK.YOK ÖYLE!!!

    ESNAFIN BAŞKANI HA?

    YAZIKLAR OLSUN.

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  168. şu andan itibaren yapılacak en kolay iş kendimiz ve çevremize AKİM ' mesaj yazmak. akp sana oy yok diye.. haydi arkadaşlar akimi çökertelim kitleyelim. magdurların gücünü görsünler.

    YanıtlaSil
  169. KIYMETLİ ARKADAŞLARIM,

    HEPİMİZ KIZGIN YADA BURUĞUZ.AMA GÜÇSÜZ BEDBİN OLDUĞUMUZU GÖSTERMEYELİM.MÜCADELEMİZ BİTMEDİ.DEMEKKİ ÖZGÜRLÜK OKADAR KOLAY ELDE EDİLMİYORMUŞ.

    SİTEDE BUGÜNE KADAR YAZMAYIP DA BU ORTAMA GELİNDİĞİNDE AHKAM KESEN ARKADAŞLARIN YORUMLARINA ESEFLE BAKIYORUM.BUGÜNE KADAR NERDEYDİNİZ?ÖNERİNİZ OLDU YADA EYLEMİNİZ OLDUDA BİZ ELİMİZİN TERSİYLEMİ İTTİK.?YAPMAYIN HİÇ ŞIK OLMUYOR.

    BU ORTAMDA TEPKİLERİMİZİ LÜTFEN ÖLÇÜLÜ YAPALIM.TEK İLETİŞİM İMKANIMIZ BURASI.BİDE BUNU KAPATTIRMAYALIM.SİZLERDEN RİCAM PARTİ İSMİ ZİKRETMEDEN TEPKİNİZİ GÖSTERMENİZ. HAKARET İÇEREN YORUMLAR YAPMAYIN YAPANLARI UYARIN.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  170. basketçi abi.oldu olacak burayıda kapatsınlar.daha ne kaldıki...

    YanıtlaSil
  171. sevgili basketçi, bu güne kadar aman ne derler korkusuyla geldik. anlayın artık bu adamlar bizi silmiş insan yerine bile koymuyor. bunlara anlayacakları dilden cevap en güzeli. ne yapacaklar ergenekondan bizleridemi içeri atacaklar.

    YanıtlaSil
  172. YAŞAMAYI SEVDİĞİMİZ İÇİN SUÇLUYUZ;UMUDUMUZ VAR DİYE...

    YanıtlaSil
  173. BUNDAN SONRA BIRAKIN AKP YE OY VERMEK EVDE ÇOLUK ÇOCUK DAHİ O PARTİNİN İSMİNİ ANMACAK YAZIKLAR OLSUN BUNLARA YÜCE ALLAH ONLARIDA BU HALLERE DÜŞÜRSÜN SÜRÜM SÜRÜM SÜRÜNSÜNLER İNŞALLAH BİZİM ÇOCUKLARIMIZ NASIL REZİL OLUYOSA ONLARDA BİN KATI BETER OLSUNLAR

    YanıtlaSil
  174. SN.SAMİ KAL,

    AKP NİN ŞAKŞAKÇILIĞINI YAPALIM DEMİYORUM.AMA İŞİMİZ BİTMEDİ.O NEDENLE YORUMLARIN DOZUNA DİKKAT EDELİM DİYORUM.BUNDA BİŞİ YOKKİ.AÇIN TELEFONU DÖNÜN İÇİNİZİ , BENİM SN. BAKAN .İ.A YA YAPTIĞIM GİBİ.

    SÖYLİYECEĞİM BU.

    BEN YOLUMU ÇİZDİM.

    BENİM EYLEMİM SAAT 14;54 TE BAŞLADI.

    AHLA VAHLA BİR YERE VARAMAYIZ.

    ÖLÜ TOPRAĞINI ÜSTÜMÜZDEN HEMEN ATMALIYIZ.

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  175. biz hak ettik arkadaş. sabahtan bu yana durdum düşünüyorum. fazla fazla hak ettik. bakıyorum yorumlara biz diyorlar müslümanız akpye verdik, inançlıyız akpye verdik. güzel, ne güzel. imamdan başbakan yaparsak olacağı budur. suç bizim kimse şimdi ağlamasın. bundan sonra vermicez diyoruz, vereceğimiz kadar verdik zaten. anlayan anladı.

    YanıtlaSil
  176. Anayasa mahkemesinin verdiği anayasaya aykırı değidir kararını Anayasa mahkemesimi verdi akpmi verdi
    hadi anladık haşim akpli en son giden üyelerde akpli olsun be mubarek
    chpli başkan yardımcısı Osman Paksüt
    Fulya Kantarcıoğlu
    Mehmet Erten
    Necmi Özder
    Şevket Apalak
    Ayla Pektaş
    bunlarda akp ye kapatma için evet demişlerdi göya chpliler chpli olmasalar bile akp ye karşılar
    be mubarekler Allah için bir kişi bu zulme karşı çıkaydı bi tane karşı olan olaydı
    OYBİRLİĞİYLE almışlar kararı demekki paranın siyaseti olmuyor burdada sanki akp anayasaya aykırı deil kararı almış gibi yazıyorsunuz akp bu rezil yasayı çıkardı ama bu rezillerde destekledi bizim bizden başka dostumuz yokkk anlayın tüm siyasilerin Allah belasını versin tüm acılar coluk çocuklarından çıksın kendilerine yüksek mahkeme diyen bu badem bıyıklı başta olmak üzere bütün hepsininde inşallah çoluk çocukları bizler gibi bu duruma düşsünlr inşallah

    YanıtlaSil
  177. Bıkkınmadur18 Mart 2011 20:26

    Şu andan sonra karşı tarafa 1 kuruş ödeme yapan namerttir.... 5 yıl yatacam gerekirse yine ödemeyeceğim buradan ilanım , ahtım olsun ki.... bundan sonra borçlar silinmiştir benim için bu böyle biline... iyi niyete iyi niyet... kötü niyete kötü niyet...

    YanıtlaSil
  178. ELAMLAR Serkan ...Eşim,dostum,bugüne kadar yüzüme gülen tüm tanıdıklarımdan yemin alacağım AKP ye oy verirseniz hakkımı helal etmiyorum diye...işçi perişan,köylü perişan,esnaf gün geçiştiriyor perişan,emekli emekliyor,öğrenci gelecek korkusu içerisinde,şu an hayatından memnun görünenenler yarın ne ile karşılacağını bilememenin endişesinde...Evet arkadaşlar kimler kaldı geriye?Gün gelecek ANALARINI da alıp GİDECEKLER....ANALARINIZ kalsın sizler DEFOLUN..DEFOLACAKSINIZ...ERG 54

    YanıtlaSil
  179. ARKADAŞLAR AYM YAPTIĞIMIZ BASKIYI BİRDE YARGITAY BŞK.YAPALIM DERİM.KENDİSİ DEMİYORMUYDU ÇEKTE HAPİS OLMAZ DİYE.HEM AYM BAŞK.ARASI AÇIK.BELKİ KAST KONUSUNDA BİZE YARDIMCI OLUR.TLF.BİLEN VARSA SİTEYE YAZARMISINIZ.

    YanıtlaSil
  180. Istanbul Dream18 Mart 2011 20:43

    sana bana kalmadı akp nin iktidarı.. geçengün beni aradılar sandık görevlisi olurmusun die 70 tl ...ii dedim olur ...sonra aradı dediki tc no nu ver ama önce akp ye üye yapıcaz seni dedi.yoksa sandık görevlisi olamazsın..duyar duymaz reddettim

    YanıtlaSil
  181. ARKADAŞLAR HAYATIM BOYUNCA HEP M.H.P YE OY VERDİM akp yi günahım kadar sevmiyorum ama BASKETÇİ ABİ HAKLI ARAYIP HER LAFI SÖYLEYELİM AMA BURAYA YAZSAK NE OLACAK ZATEN ADAMLARIN UMRUNDA DEĞİLİZ BİRDE ŞÖYLE DÜŞÜNÜYORUM BU YASA ŞU ANDA LEHİMİZE SONUÇLANSA A.K.P NE KAYBRDERDİİİİİİİİİİ! HİÇ BİRŞEY! BU YASANIN çıkmaması için uğraşan LANET OLASI BANKA LOBİSİ BENCE ONLAR İSTEYENE KADAR İKTİDARDA HİÇBİRŞEY YAPMAYACAK !!saygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  182. ben birde BENDEVİ PALANDÖKENİN NEYE İSTİNADEN OLUMLU AÇIKLAMALAR YAPTIĞINI MERAK EDİYORUMsaygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  183. bugüne kadar hep reddettim ama yanılmışım. OYBİRLİĞİ kararı beni dumura uğrattı. 6ya 5 veya 7ye4 falan kaybetseydik yine bu kadar düşman olmazdım. ancak hukuk bu kadar yanımızdayken biz bu kadar haklıyken 11de 11 kaybettiğimize göre sonuç ortada. Padişahımız böyle buyurmuşlar, mahkemenin saygıdeğer tarafsız yargıçları da kendilerine emredileni yapmışlar. Konuşacak bir şey kalmadı. Eğer bir devletin Anayasasını korumayla görevlendirilen yüksek mahkeme bile oylarını böyle satabiliyorsa bu ülkeden kaçma vakti gelmiştir. Geçmiş olsun Türkiye Cumhuriyetine. Sonu badem bıyıklıların elinden olacakmış.

    YanıtlaSil
  184. Oy birliği ile alınması iyidir

    YanıtlaSil
  185. sevgili kardeşlerim!ben sizin yerinizde olsam A.K.P neyse ama ANAYASA MAHKEMESİ ve YÜKSEK YARGIÇLARA HAKARET ETMEM bu sitenin kapanmasına neden olabilirsiniz ve de gerçekten cezası ağır ANAYASA MAHKEMESİNE HAKARET ETMENİN........saygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  186. BERBER GEYİĞİNE 2YIL HAPİS1!1!!! ANTALYADA BERBER KOLTUĞUNDA A.K.P NİN KAPATMA DAVASINDAKİ ANAYASA MAHKEMESİ KARARI İLE İLGİLİ YORUM YAPAN AHMET AKYÜZ YANINDAKİ BERBER KOLTUĞUNDAOTURAN SAVCININ ŞİKAYETİ ÜZERİNE 2 YIL HAPİS CEZASI ALDI.......saygılarımla adanalı3434

    YanıtlaSil
  187. 'BİZİ YÖNETENLER MÜSLÜMAN İSE BEN DEĞİLİM'


    Gündüz, nüfus cüzdanındaki din hanesinde yazan 'İslam' ibaresini sildirdi. Hükümeti tek başına protesto ettiğini ve sesini duyurmak istediğini belirten Gündüz, "İslam aleminin peygamberi Hz. Muhammed'in 'Komşusu açken, tok yatan bizden değildir' sözünü herkes bilir. Şu an içinde bulunduğumuz durumu, bu ülke daha önce hiç yaşamadı. Ülkenin büyük bir kısmı aç. Vatandaşı açken bunlar tok yatıyor ve hâlâ 'Ben Müslümanım' diyorlarsa, ben de 'Müslüman değilim' diyorum. Yıllardır böyle dediğim için adım 'Komünist Cemil'e çıktı. Ama olsun, rahatsız değilim. Tüm gerçekler ortada" diye konuştu."

    YanıtlaSil
  188. Serkan bey 11 eskiden di. Şimdi 17 ve 10'dan fazlası akp li

    YanıtlaSil
  189. ARKADAŞLAR KİMSE YOKMU

    YanıtlaSil
  190. GS - FB MAÇI 22:45 CİVARINDA BİTER...

    YanıtlaSil
  191. allah aşkına Akp hakaret içermeyin ne demek neyi nasıl yazacağımı gayet iyi biliyorum, siz isterseniz teşekkür bile edebilirsiniz, hayatım boyunca hiç bir zaman sağ bir partiye oy vermedim, o yüzden şu anda hiç bir pişmanlık duymuyorum,

    YanıtlaSil
  192. BU HABER DOĞRU MU ???? DOĞRUYSA YILDIZ SARAYINA HABER YETİŞTİREN JURNALCİLER BİLE BU KADAR VİCDANSIZ, ALLAHSIZ DEĞİLLERDİ DİYORUM

    YanıtlaSil
  193. oy birliği ile alınması iyidir gerçekten doğru söylüyorsun. en azından biliriz ki aralarında cidden adam yokmuş

    YanıtlaSil
  194. geçenlerde duyduğum bir söz vardı şimdi anlam kazandı. bir ülkenin ahlaklı namuslu insanları namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülkede adalet asla yerini bulamaz. herhalde bugüne dair söylenecek en doğru söz budur

    YanıtlaSil
  195. O nedenle demedim serkan , gerekçeli karar önem arzediyor diyorum sadece..

    YanıtlaSil
  196. ANAYASA MAHKEMESININ HUKUKI DEGIL SIYASI BIR KARAR VERME IHTIMALI HEP VARDI

    YARGITAY NORMAL OLARAK KAST SEBEBIYLE BU ISI HALLEDER AMA HUKUKI DAVRANIRLARSA

    YanıtlaSil
  197. onlar sahte müslüman hertürlü pislik onlarda var yiyorsalar dokunulmazlığı kaldırsınlarda göreyim

    YanıtlaSil
  198. ANAYASA MAHKEMESİNİN BEKLENEN GEREKÇELİ KARARI
    18 Mart 2011 Cuma — rahmiofluoglu


    Anayasa Mahkemesinin CHP nin 5941 sayılı çek yasasının iptali için yaptığı başvuruyu oybirliği ile red etmesi son derece de ilginçtir. Genel gerekçe mahkemenin 15 üyesini de tatmin edecek tutarlılıktaki tek bir muhalif oy bile yok. Mesala Haşim Kılıç 2003 yılında 3167 nin iptal isteminin reddine çok harika bir gerekçe ile muhalefet etmişti. Şimdi ise Haşim Kılıç dahil bütün üyelere iptal isteminin reddi konusunda ittifak edebilmişse bunda bir hikmet vardır diye düşünüyorum.

    BİR KEZ DE BEN İYİMSER OLAYIM

    Çek yasasının yürürlüğe girdiği tarihlerde CHP nin iptal başvurusundan önce ve sonraki günlerde bu blogda yazdığım yazılara bir bakınız. Ben o zaman da Anayasa Mahkemesinin vereceği karar konusunda iyimser değildim. Ben o yazılarımda mahkemenin ” 5941 sayılı yasa kast olmadan uygulanamaz, yani çekini ödeyemeyeni değil, kasten ödemeyeni cezalandırıyor gerekçesi ile red edebileceğini” yazdım. O yazılarımda mahkemenin uygulamaları bekleyeceğini ve uygulmalara göre bir karar verebileceğini yazdım. Ancak yüksek mahkeme uygulamayı beklemeden kararını verdi; belki de beklenen kararın çıkmasının uzayacağını gördü ve üzerindeki baskı karşısında kararını erkene aldı..Olabilir..Neden her ne ise; ortada mahkmenin oybirliği ile verdiği bir karar vardır ve oybirliği ilginçtir. Ben ilk kez iyimserim…

    YanıtlaSil
  199. BUNUN BIZE NE FAYDASI VAR ?
    HEPIMIZ GORDUK, OKUDUK
    YARAMIZA DAHA FAZLA TUZ BASMAYIN NOLUR

    YanıtlaSil
  200. ARKADAŞLAR BU KARAR NETİCESİNDE ASLINDA YAPILMASI GEREKEN SON ÇAREMİZ ETKİLİ BİR EYLEMDİR BAŞKA YOLU YOK LÜTFEN KİMSE ARTIK ŞURAYI BURAYI ARAYALIM DEMESİN NE YAPTIYSAK OLMADI OLMADI OLMADI OLMUYORDA.PALANDKENİN SÖYLEMİDE BOŞ ÇIKACAKTIR GÖRÜRSÜNÜZ UMARIM YANILIRIM. PALANDÖKEN SADECE 1 NİSANA KADAR BEKLEYİN DEMESİNİN SEBEBİ BARİZ BİR ŞEKİLDE BİZİ FRENLEMEK İSTEMESİDİR ! ! ! ÇÜNKÜ MECLİS SEÇİM ÇALIŞMALARINA GİRENE KADAR BİZİ FRENLEMESİ OYALAMASI LAZIM. ZİRA NİSANDA MECLİS TATİLE GİRECEKTİR Kİ AKABİNİNDE BİZDEN OY İSTEYEN ŞU ANKİ YETKİLİLER SEÇİMDEN SONRA HEMEN HALLEDECEGİZ VAATLERİYLE UMUT TACİRLİGİ YAPIP BİZİ OYALAYIP AKLIMIZI ÇELMEYE ÇALIŞACAKLARDIR ARKADAŞLAR DEGERLİ BÜYÜKLERİM ABİLERİM ABLALARIM KARDEŞLERİM KANMAYIN İNANMAYIN GÜN BİRLİK BERABERLİK GÜNÜDÜR BAŞKA BİR ÇÖZÜM YOLUMUZ YOK EN ÇOK UMUTLANDIGIMIZ SEYIDE GÖRDÜNÜZ ( OY BİRLİGİYLE DENİLİYOR ) AÇIN GÖZÜNÜ KAYBEDECEGİMİZ HİÇ BİR ŞEYİMİZ YOK ARTIK GÜN EYLEM GÜNÜ ZAMAN EYLEM ZAMANIDIR TOPLANALIM HERKES GÖRSÜN KİM OLDUGUMUZU ! İNANIN ŞU GÜNLER BİR DAHA GERİ GELMEZ SON HAFTALAR BUNLAR BURDAN KOMİTEYE SESLENİYORUM EYLEM PLANI YAPILMASINI ŞİDDETLE ÖNERİYORUM LÜTFEN ORGANİZE OLALIM ZİRA BEKLEYE BEKLEYE HA ŞU GÜN HA BU GÜN DİYE DİYE YAKINDA HERKES DAHADA PERİŞAN OLACAKTIR DAHA ANLAYAMADIKMI ARKADAŞLAR EŞEGİ ÇAMURA DÜŞENİN SAHİBİNDEN KUVVETLİSİ YOK YOK YOK SAYGILARIMLA ...

    YanıtlaSil