Çek Cezalarında Son Durum

Geçtiğimiz Haftalarda TBMM ziyaretinde bulunuldu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile kısa bir görüşme yapıldı, Anayasa Mahkemesinden randevu talep edildi ve arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesine gittiler, Abdi İpekçi Parkında Anayasa Mahkemesine hitaben imzaya açtığımız dilekçeleri teslim ettiler ve Çek Kanunu'na bakan rapörtörde dahil olmak üzere tetkik hakimleriyle görüşme yaptılar.

Son günlerde çek yasası ile ilgili konuya vakıf ve etkili kişiler ilede görüşmeler yapıldı.

Çek cezalarında son durum ve yapmamız gerekenler aşağı yukarı bellidir.

1-Çek cezalarında iyileştirme yapılması için Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan ve bağlı kuruluşlarınca bir çalışma yapılmaktadır, düzenleme biter bitmez TBMM'ne gelecek, Arkadaşlarımız Sadullah Ergin ile yaptıkları görüşmede, bakan kendilerine "önümüzdeki günlerde meclise gelecek bir yasal düzenlemeden" bahsetmiştir, ve yine bir diğer bakan Çek yasasıyla ilgili bir düzenleme yapılması talimatının Başbakan tarafından, Ali Babacan'a verildiğini söylemiştir.



2-Anayasa Mahkemesinde yapılan görüşmede ise 5941 sayılı çek kanunu'na ilişkin kararın hazır olduğunu ve şekillendiğini sadece yüksek mahkemenin toplantı yapmasının beklendiği ifade edilmiştir. kararın ne yönde olduğu konusunda bilgi vermemekle birlikte iyi olduğu konusunu ima ile hissettirmişlerdir.

3-Önümüzdeki günlerde ise bizzat Ak Parti milletvekilleri tarafından çek cezaları ve yaşanan sıkıntılar nedeniyle bazı önergeler verilebilir bu konuda bazı etkin Ak Partili milletvekillerin çalışmaları var.

4-İşbirliği amacıyla komite kurulması konusunda fikir birliğimiz var bu yönde arkadaşlarımız çalışıyor toplantı yapıyorlar.

5-Bu arada taahhüt süresi dolmuş ve dolacak arkadaşlarımız mutlaka uyarlama yargılamalarını vermeliler, dilekçe örnekleri sitede var, uyarlama dilekçeleri red edilirse bu karara mutlaka itiraz etmeliler ve itirazlarda mutlaka yeni yasada uyarlama yargılamalarının itirazının ne şekilde olduğu belirtilmediğinden CMK hükümlerine göre mahkeme kararlarının temyize tabi olması gerektiği belirtilmelidir.

6-Yargıtaya ilişkin mektup ve fax işlemlerini yapmalıyız, fakat en son içtihattanda anlaşılacağı üzere yeni çek yasasındaki uygulamalar ve çelişkileri Yargıtay yerel mahkemelerinin üzerine atmakta ve yerel mahkemelerdeki genel temayyül ve uygulamalar ışığında bir içtihat vereceğidir, Yargıtay topu yerel mahkemelere atmaktadır ve uzun bir süre açıklayıcı bir içtihat çıkarması zor gibi, en son vadesinden önce yazılmış çekle ilgili içtihatı gördük, değerlendirmeyi yerel mahkemeye bırakmış, yargıtay konusundaki tespitler benim şahsi görüşümdür, Sonuç itibariyle Yargıtayı'da boş bırakmamak gerekir.

Bu aşamada Ali Babacan boş bırakmayacağımız isim haline geldi yoğun bir şekilde arayıp randevu talep etmeliyiz.

Sadullah Ergin yoğun bir şekilde aranmalı.

Anayasa mahkemesi'ne yapılacak bir telkin (seçim sonrası karar alınması) kararın açıklanmasını geciktirebilir, yoğun bir şekilde aramalıyız

Yargıtaya mektupları göndermeye devam ediyoruz.


Ali Babacan Makam: 0(312)2047400Burada Başka bir birime yönlendirme oluyor, fakat biz makamı aramalıyız rahatsız olsunlar.



Sadullah ERGİN Makam : 0(312)4194670 - (312)4194669


Anayasa Mahkemesi Makam: 0(312) 4637313


ALİ BABACAN, SADULLAH ERGİN, ANAYASA MAHKEMESİ, YARGITAY


Sadece Yargıtaya yoğunlaşmak ve oradan bir karar beklemek hatadır, benim düşüncem bu, sadece Yargıtay diye bir hedef gösterip vebal taşıyamayız, bu yazımada bir önceki yazımızda olduğu gibi tepki koyan eleştiri yapan mutlaka olacak, fakat sitede hakaretlere varan yazılar yazıp kendilerini kanıtlamaya çalışmaları yerine telefonum herkeste var arayıp ne söyleyeceklerse bana söylesinler ne şekilde ararlarsa o şekildede cevap alacaklarından emin olsunlar, ve siteyi tartışmaya sokup hedeften şaşırtmasınlar.

Saygılar

1.948 yorum:

  1. HİÇ BİR ÇABAMIZ BOŞA GİTMEMİŞTİR VE GİTMEYECEKTİR.....

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. sayın zaman, başından beri yazdık çizdik, bu iş akp ile çözülmez ve hala bu kanaatteyim. lakin şu anki reel gerçek ve hazirandaki seçimlerden çıkacak sonuç akp nin tek başına 4 yıl daha ülkenin başında olacagıdır.şimdi bu gerçek varken ne yapabiliriz. önerim şu ne akp ye yamanmak, nede düşman olmak. biz magdurların derdi özgürlük degilmi. iş yine bunlarda bitmeyecekmi.muhalefetin gücü ne yada bunlardan iktidara yakın olabilecek ama olamayacak chp hadi iktidar oldu diyelim sanıyormusunuz ki bu gün akp nin bizlere uyguladıgı politikanın dışında bir politika uygulayabilecek.global sermaye ve paranın gücü her partide, istediği anda kontrolü altına alır. hayalci olmayalım.
    gelelim mhp nin durumuna. bir mhp li olarak ben bu partinin barajı aşmasının bile büyük bir başarı olacagı kanaatindeyim. hele rıdvan yalçın gibi bir vekil varken adalet komisyonu üyesiyken dua ediyorum barajı aşamasın.
    bizler şu anda idam sephasındayız ve son dakkalarımızı yaşıyoruz. bu durumda olan insan nasıl olur. hangi psikolojiyi yaşar. alınabilecek her nefes kar degilmidir. burası türkiye yarın herşey degişir.bir oyun bile önemli oldugu bu seçimde bizi görmemezlikten gelemezler. yapacakları en iyi iş işi sürüncemede bırakmak ve cenderede tutmak olacak.
    bizler ülkemizdeyiz dışarıyada çıkmadık, neden ailevi ve ekonomik sebeplerden. 2006 yılında doktor bir arkadaşla ceza yattım. adam abd vatandaşı cezası kesinleşmeden ülke dışına çıkabilirdi. sordum niye çıkmadın. dediği arkadaşım yurt dışı rahatmı, hapisten ne farkı var ailemden uzak, sevdiklerimden uzak olmak neye yarar. en azından burda ailemi görebiliyorum.
    her lehe gelişme hanemize yazılan bir artıdır. mücadelemiz kesintisiz koşulsuz özgürlüğümüzdür.

    YanıtlaSil
  4. hiçbir çaba boşa giymeyecek.ve hapis kalktığı gün hepimizin doğum günü o gün olacak..............mağduranne

    YanıtlaSil
  5. SN.BENDEVİ PALANDÖKEN İÇİN TEŞEKKÜR BOMBARDIMANI BAŞLATALIM.
    BU EN KUVVETLİ RÜZGARI KAÇIRMAYALIM.
    FAX VE E-MAİL ADRESİNİ YAYINLARMISINIZ.

    OSMAN76

    YanıtlaSil
  6. Bendevi PALANDÖKEN palandoken@tesk.org.tr
    Genel Başkan Vekili Faik YILMAZ faik_yilmaz@tesk.org.tr
    Genel Sekreterlik Naci SULKALAR nsulkalar@tesk.org.tr

    Halkla İlişkiler Müdürlüğü Serkan YILDIZ serkan@tesk.org.tr

    YanıtlaSil
  7. my way,

    ellerine sağlık, aylardır anlatımlarınızı kısa kısa da olsa anlatmaya çalıştım. özellikle bugünkü çek mağdurlarının özgürlüğü, sistemin diyet borcuna karşılıktır, bizler o kadar ağır insanlarız ki 70 milyonluk insanın külfetinin cezasını çekiyoruz diye yazdık.

    çek sorunu diye birşey yok aslında, amaç kirli sermayeyi bu insanlara yüklerken ticaretten insanları uzak tutmak, girişimcilik ruhunu kırmak, hedefleri şaşırtmak, ardından köylünün elinden sıcak ekmeği, ahırından hayvanını, elinden tarlasını, esnafın işini, aşını, işletmesini, sanayicinin girişimciliğini alıp kapital sermayede insanları köleleştirmek.

    bu sistem için yabancı güçleri arkasına alan hükümet, asker devletini pasifize edip, kendi korumacılığını yapacak polis devleti malesef kurmuş bulunmaktadır.

    kısaca neler yapılabilir, resmen sistemle pazarlık yapacak güç dengeleri kurulamazsa bir lokma ekmeğe muhtaç kalıncaya kadar, efendiler gibi dört duvar arasında çürünebilir, ne verirlerse onların dediği gibi her lokmaya amin denilebilir, ben bu vatanın taşını toprağını bitiremedim, sizler bitirin biz aç yaşaşakta olur denilebilir.

    bizim şakşakcı düzenbazlarımızda etin iyisi bana verildi diye kirli sisteme çanak tutar, gavurun bize yapmadığını yapar.

    bir tek şeyi unuturlar, ALLAH IN ADALETİ, sonsuzdur. yarın hesabını nasıl vereceklerini.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  8. (312) 428 72 08 Fax: (312) 428 72 07 ...

    BENDEVİ PALANDÖKEN

    YanıtlaSil
  9. PAZARTESİ METRİS İN ÖNÜNDE TOPLANIYORUZ.

    "SERAP I KOCASINA KAVUŞTURALIM"

    YanıtlaSil
  10. Cüneyt beni yanlış anlamayın sakın

    Ben sizi eleştirmiyorum asla da yapmam. Bu davada nasıl emek verdiğiniz inkar edilemez.

    Evet geçen sene pek şansımız yoktu ama hatırlıyorum ortak kararla en azından içerdeki arkadaşların çıkması için bir evet denmişti gıyabında chp ye.
    ama şimdi 6 aylık bir özgürlük tabebi mantıksızdır. 6 ay sonra seçim de geçecek ve uzun bir süre hiç bir gelişme olmayacaktır.
    hayır desek ne olacaktır...en azından sizin için bir çok şey yaptık susun artık diyemeyecekler...

    ben devlet erkanını aramayalım demiyorum öyle desem kendim aramamazdım.

    fakat yolun sonu geldikçe bende oluşan kannati paylaştım
    o kadar...

    YanıtlaSil
  11. 19 OCAK 2011 SAAT 10 DA BARO ORHAN ADLİ APAYDIN KONFERANS SALONUNDA ÇEK HUKUKUNA İLİŞKİN PANELDE GÖRÜŞMEK ÜZERE ARKADAŞLAR..

    DETAYLI BİLGİYİ İSTANBULBAROSU ANA SAYFASINDA BULABİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil
  12. İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen Çek Kanunu paneli 19 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 10.00 – 14.30 arasında Orhan Apaydın Konferans Salonunda yapılacak.

    Panel iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

    Açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın yapacağı panelin ilk oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İsmail Altay yönetecek.

    Bu oturumda, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Cem Kahyaoğlu “Çek Kanunun Çerçevesinde kıymetli hukuku ilkelerinin değerlendirilmesi”, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Özakman “Faktoring Hukukunda Ödeme Vasıtaları”, İş Yatarım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Av. Necati Aksoyoğlu “Karşılıksız Çekte Bankanın Sorumluluğu” konulu bildiri sunacak.

    İkinci oturumu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Özdemir yönetecek.

    Bu oturumda, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu “5941 Sayılı Çek Kanununa Göre Karşılıksız Çek Suçu ve Ceza Sorumluluğu”, Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Yaşar Yetiş “Ekonomik Suç Olarak Çek ve Yaşanan Sorunlar” konusun ele alacak.

    Her iki oturumun sonunda tartışma yapılacak.

    YanıtlaSil
  13. İstanbul Barosu Başkanlığınca düzenlenen Çek Kanunu paneli 19 Şubat 2011 Cumartesi günü saat 10.00 – 14.30 arasında Orhan Apaydın Konferans Salonunda yapılacak.

    Panel iki oturum halinde gerçekleştirilecek.

    Açılış konuşmasını İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal’ın yapacağı panelin ilk oturumunu İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İsmail Altay yönetecek.

    Bu oturumda, Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emin Cem Kahyaoğlu “Çek Kanunun Çerçevesinde kıymetli hukuku ilkelerinin değerlendirilmesi”, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cumhur Özakman “Faktoring Hukukunda Ödeme Vasıtaları”, İş Yatarım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Av. Necati Aksoyoğlu “Karşılıksız Çekte Bankanın Sorumluluğu” konulu bildiri sunacak.

    İkinci oturumu Bankacılık ve Finansal Kurumlar Komisyonu Başkanı Av. Gökhan Özdemir yönetecek.

    Bu oturumda, Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu “5941 Sayılı Çek Kanununa Göre Karşılıksız Çek Suçu ve Ceza Sorumluluğu”, Şişli 6. Asliye Ceza Mahkemesi Hâkimi Yaşar Yetiş “Ekonomik Suç Olarak Çek ve Yaşanan Sorunlar” konusun ele alacak.

    Her iki oturumun sonunda tartışma yapılacak.




    DESTEK VERİN SESİNİZİ DUYSUNLAR ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  14. Zaman
    Kimse 6 aylık bir süreye evet demedi en azından benim ağzımdan o yönde çıkan bir söz yok,
    Hergün yüzlerce arkadaşımla telefonda konuşuyorum
    Hergün yüzlerce emaile cevap yazıyorum
    Bir Allahın kulu çıksın desinki Cuneyt ertelemeye razı olmuş.
    Aksine erteleme lafını dile getirenleride eleştirdim.
    Bu kanaat nasıl oluştu bilmiyorum
    Aslında sizler gibi bende çok fazla yoruldum
    şu cezalar tümden kalksın (Cezalar kalksın lafına Bazı şahısların (rantçıların, reklamcıların) tüyleri diken diken olacak ama) herkesten çok ben istiyorum şu cezalar kalksın büyük bir kutlamayla bitirip bizde işimize gücümüze (herkes gibi) bakalım.

    YanıtlaSil
  15. METRİS İN ÖNÜNDEYİZ.

    PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 10.30 DA

    HAYDİ ARKADAŞLAR

    YanıtlaSil
  16. Arkadaşlar gecen bir televizyonda biri çıkmış.Bir Alacaklı çözüm için bir proje sunmuş.
    Bizim avukatlar kabul etmemiş.Siteye sunmuşlar.yayınlamamış.Aslı astarı nedir.biz de doğrudan ilgili milletvekillerine resmi olarak sunduk diyor du.

    YanıtlaSil
  17. bizki EN SAĞIR KULAKLARA özgürlük FISILDIYORUZ...


    murat akın

    YanıtlaSil
  18. mış larla geçecek zaman mı var 18 kaldıkı bizler resmen yırtınıyoruz bu iş alacaklı ile değil zaten bankalarla ilgili bir şey. bankalar çekleri teminat alıp kredi satıyorlar bu onlar için büyük bir gelir kapısı...çekin teminatıda kişinin özgürlüğü factoringler içinde öyle.

    bu düzeni bozmaya yanaşmıyorlar....

    ne var ki hak var..,,(hukuk yok )

    bu hak alınacak...onlar vermek istemeyecekler ama
    biz alacağız...

    öyle yada böyle...

    YanıtlaSil
  19. SEVGİLİ ARKADAŞLAR
    TESK E MAİL TEL FAX. HERKES BASTIRSIN UNUTULMASIN
    SADULLAH ERGİN
    ALİ BABACAN
    HADİİİİİ
    HADİ ARKADAŞLAR AZ KALDII YOKUŞU ÇIKMAMIZA BIRAKIN YORUMLARI
    İŞİMİZE BAKALIM LÜTFEN AMA LÜTFENN
    BÜTÜN TANIDIKLARIMIZA MAİL ATTIRALIM
    İSMAİL34

    YanıtlaSil
  20. zaman,

    son yazınız da yazdığınız kadar güzel olur herşey, ama inanamıyorum. kirli sermayeyi oturtmak için türk insanının azmini kırmak gerekir, bundan daha güzelide nasıl olurki. aslanlar gibi avrupa birliği diye çırpınan düzenbaz çakalları iki uzman gönderseler bu sorunu çözmüş ülkelere, iki aylık bir inceleme ile ekonominin kralını oturturlar. isteseler onlara çek sorunu çocuk oyuncağı gelir. fakat kazın ayağı öyle değil, çekde hapis korkusuyla önce bizi tERBİYE EDECEKLER, sonra my wy arkadaşında dediği gibi bir lokma verecekler, YAŞA PADİŞAHIM dedirtecekler. GELİŞMİŞ ÜLKELER çok aptal, biz akıllıyız, bu güne kadar adamların söylemimden bu çıkıyor.

    sizler şimdi kızacaksınız ama on tENEKE benzin gerekeni yaparım demedikce bu iş bitMEZ. onlar şunu biliyorlar, birgün bu iş kabak tadı verecek, BU NEDENLE dinlemiş numarası yapıp, anlamış gibi davranıyorlar...

    zonguldAKLI-ÇEKZEDE

    YanıtlaSil
  21. Barışçı-Mersin18 Şubat 2011 18:21

    TSEK VE PALANDÖKEN KONUSUNDA; ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM, CÜNEYT HOCAM(PİRİMİZ) SERPİL VE YURDANUR ARKADAŞLARIMIN NE KADAR ÇOK ÇALIŞTIKLARINI VE EMEK HARCADAĞINI GALİBA; BENİM KADAR KİMSE BİLEMEZ. SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  22. Barışçı-Mersin18 Şubat 2011 18:31

    Sayın; Bendevi Palandöken Başkanımıza teşekkür ve saygılarımı ilettim. Bilgilerinize ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  23. sn zonguldakçı çekzede


    benim yaptığım şey rahmi ofluoğlu sitesindeki yazıyı kopyaladım ve siteye attım...bana göre okunması ve anlaşılması gereken bir yazıydı...


    gerçi ofluoğlunun ajanı olmuşum haberim yok...

    işin hoş tarafı benim durumumun ne olduğunu bana bu yakıştırmayı yapan zat çok iyi bilir...benim bir tek derdim vardır o da ilk günden beri bu UCUBE yasanın kalkması...

    bu uğurda elimden geleni her zaman yaptım yaparım...bu uğurda elbette yapmayacağım şeylerde vardır...her insan gibi...

    ...40 tane rumuzla yazmam

    ...inanmadığım hiç bir konuya destek olmam

    ...hiç kimseyi ALDATMAM ve KANDIRMAM...

    BAŞINDAN BU YANA İNANDIĞIM NEYSE KENDİM İÇİN NE YAPTIYSAM ONU SÖYLER ONU YAZARIM...

    bu ilk site kurucusu (PINAR HANIM)bu siteyi kurduğundan bu yana da daha önce yazıştığımız sitede böyleydi böyle de olacaktır...

    hiç bir hak yalakalıkla alınmamıştır...

    my way

    YanıtlaSil
  24. -TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı görüşmede, esnafın çektiği sıkıntıları anlatarak acilen Torba yasanın imzalanmasını istedi.

    TESK Genel Başkanı Palandöken yaptığı yazılı açıklamada Torba yasanın esnafın içerisinde bulunduğu birçok sorunu kökünden çözeceğini belirterek, "2 milyonun üzerinde bulunan esnaf ve sanatkârımızın yüzde 60'ından fazlası borç sorunu ile boğuşuyor. Bu sorunda torba yasanın biran önce onaylanması ile çözülecek. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızdan İran gezisinde Torba yasanın esnafımız için ne kadar önem taşıdığını anlatarak biran önce onaylanması yönünde talepte bulundum" dedi.

    -"İNCELEME UZUN SÜRMESİN"-

    Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasını getiren torba yasa tasarısının meclisten geçmesi için destek veren Ana muhalefet ve muhalefet partilerine teşekkür eden ve torba yasa olduğu için incelemenin uzun sürmesinden endişelendiğini anlatan Palandöken, "Torba yasa içerisinde 234 madde var. Bundan dolayı fazla uzamaması için Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'den yasanın biran önce çıkmasını istedik. Çünkü torba yasanın biran önce çıkması ile hem esnafımız nefes alacak, hem de devlet alacaklarını tahsil etmiş olacak. Bununla birlikte piyasalarda büyük bir hareketlenme başlayacaktır" diye konuştu.

    -"EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZA OLSUN"-

    Bankaların sicil affının yeniden gündeme gelmesini ve seçim öncesi meclisten çıkarılmasını isteyen Palandöken, "Çek mağdurlarının beklediği yasal düzenleme meclis tatile girmeden biran evvel çıkarılmalı. Birçok aileyi sevindirecek bu beklentinin biran evvel hayata geçirilmesi için siyasi parti liderleri ile tekrar bir araya geleceğim. Çünkü, konuyla ilgili çok sayıda mahkum var. Ekonomik suça hapis cezası değil, ekonomik ceza olmalı" şeklinde konuştu.

    Yorumlar:
    5 sene insaf!
    Yazar ncdt on 2011-02-18 15:15:03Ekonomik krizden batan çeklerini ödeyemeyen

    YanıtlaSil
  25. SN.SAMİ KAL,YUKARIDA MHP İLE İLGİLİ YAZINIZI HAYRETLER İÇİNDE OKUDUM.NASIL BİR MHP Lİ ADALET KOMİSYONUNDAKİ BİR MİLLETVEKİLİ İÇİN BÖYLE DÜŞÜNEBİLİR CHP SÖZDE ADALET KOMİSYONUNDA YIRTINIYOR.ELİNE NE GEÇİYOR?MECLİSTE YIRTINIYOR MUHALEFET PARTİLERİ,KAÇ TANE ÖNERGE VERDİLER GÖRMÜYORMUSUNUZ.BU HÜKÜMETİN BANKA VE FAKTORİNK ŞİRKETLERİNİN KÖLESİ OLDUĞUNU NASIL GÖZ ARDI EDERSİNİZ?HAŞA,MUHALEFET ALLAH VARDIR DESE İKTİDAR YOK DİYECEK.AĞZINA TÜRK KELİMESİNİ BİLE ALAMAYAN,ALMAYAN,ALDIRTMAYAN BU HÜKÜMETTEN NE BEKLİYORDUNUZDA?DAHA SİZ,BİZ,HEPİMİZ EN YAKINIMIZI BİLE HAKLILIĞIMIZA İNANDIRAMAMIŞIZ,MUHALEFETE SUÇ BULUYORUZ.C.EVİNDEDE KÖRÜ KÖRÜNE BU İKTİDARIN HER DEDİĞİNE ŞAK ŞAK EDEN ÇEKZEDELERE BU YASANIN HİÇBİRŞEY GETİRMEDİĞİNİ DİLİMİZ DÖNDÜĞÜNCE ANLATMAYA ÇALIŞIYORDUK.ONLAR YOK ÇIKTIKTAN SONRA BU HÜKÜMET BİRŞEYLER YAPAR DİYORLARDI.ŞİMDİ HEPSİ TEKRAR C.EVİNE DÖNME KORKUSUYLA KÖŞE BUCAK KAÇIYORLAR.
    SEVGİLİ SAMİ KAL,BİZLER AYLARDIR ÜÇBEŞ K,İŞİ(SİZDE DAHİL)KENDİ ÇAPINDA BİRŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ.ALLAH AŞKINA HANGİ HÜKÜMET ÜYESİNDEN YAKINLIK GÖRDÜK.TELEFONDA YÜZÜMÜZE GÜLENLERİN TELEFONU KAPATTIKLARI ANDA BİZİ UNUTTUKLARINA EMİNİM.
    BU İKTİDAR GİDİNCE YERİNE GELECEK İKTİDAR FARKLIMI OLACAK?OLMAYABİLİR.AMA BİZ TEPKİMİZİ NASIL GÖSTERECEĞİZ.BU UCUBE YASAYI BU HÜKÜMETİN KALDIRDIĞINI DÜŞÜNELİM,BEN BUNUN İÇİN BİR BEDELMİ ÖDEMEM GEREKİYOR ALLAH AŞKINA?BENİM 15 AYIMI KİM GERİ VERECEK.DEVLET BANA OLAN BORCUNU ÖDEMEDİĞİ İÇİN BEN İFLAS ETTİM.BEN DEVLETİME BUNUN HESABINI SORAMADIM.NERDE HESAP SORACAĞIM?TABİKİ SANDIKTA.AHİRETTEKİ HESAPFARKLI TABİ.BANA BORCUNU ÖDEMEYEN KURUMLARI BU HÜKÜMETE ŞİKAYET ETTİĞİM ZAMAN BANA "AF İSTEĞİNİZ GEREKLİ YERE İLETİLDİ"DİYE CEVAP GELİYORDU.BEN C.EVİNDEN YAZIYORDUMYA NASIL OLSA AF İSTİYORDUR DİYORLARDIR.
    MHP BARAJA TAKILACAKMIŞ!SN:SAMİ KAL EĞER MHP Lİ ADALET KOMİSYONU ÜYESİ KAVGA ETSEYDİ MHP BARAJMI AŞACAKTI?O ÜYEYİ TANIMIYORUM.AMA BİZE DESTEK VERMESE BİLE ANLAYIŞLA KARŞILARIM.NEDEN?ÇÜNKÜ BİZLER DERDİMİZİ FAKTORİNKÇİLER KADAR ANLATAMIYORUZ.SIKINTI BİZLERDE SN.SAMİ KAL.ÖNCE BİZLER BİZE İNANACAĞIZ.SADECE ÇOCUKLARIMIZ VE EŞİMİZİN BİZE HAK VERMESİ YETMİYOR.ÇEVREMİZDEKİ HERKES BİZE HAK VERMELİ.BU MEMLEKETTE HİÇKİMSENİN ÇEK YASASI DİYE BİRŞEYDEN BİLE HABERİ YOK.İNANIN BİZİ C.EVİNE GÖNDERENLERDEN BİLE BU YASADAN HABERİ OLMAYAN VAR.ONUN İÇİN KİMSEYE HAKSIZLIK YAPMAYIN.HELE HELE MUHALEFETE HİÇ SÖZ SÖYLEMEYİN.
    FINDIĞINI HASAT ETTİĞİ HALDE 14000 LİRAMI KAZANACAĞIM DEYİP 140GÜN C.EVİNE YATMAK İÇİN GİDENİ TANIYORUM.PARASI OLDUĞU HALDE!KENDİMİZİ ALDATMAYALIM,ŞU ANDA KAÇ KİŞİ BENİ ARAYIP BİR GELİŞME VARMI DİYE SORUYOR.SİTAYİ TAKİP EDİYORUMYA!UYARLAMA DİLEKÇESİ BİLE VERDİREMEDİM C.EVİ ARKADAŞLARIMA."ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ" MİSALİ HERKES BEKLİYOR.ADAMLARA AKP BU YASAYI ÇIKARTMIYOR DEDİĞİM ZAMANDA LAFA KARIŞTIRIYORLAR.
    SN.SAMİ KAL KARDEŞİM,KİM,KİME OY VERİRSE VERSİN.VERİLEN HER OY KUTSALDIR BENİM İÇİN.DEVLETİMİ İDARE EDEN HERKES BENİM İÇİN DEĞERLİDİR.DEVLET BİZİM İÇİN VARDIR.AMA 8 YILDIR BU MEMLEKET İÇİN BİRŞEYLER YAPTIĞINI İDDİA EDEN BU İKTİDARIN ESNAF İÇİN BİRŞEY YAPTIĞINA EN AZINDA DİŞE DOKUNAN BİRŞEY YAPĞTIĞINA MALESEF BEN İNANMIYORUM.KEŞKE BİRŞEYLER YAPSAYDI.BEN FİDAN 55(İSKENDER FİDAN)BU İKTİDAR BUGÜN ÇEK YASASINI BİZİM İSTEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKARSADA YİNE OYUMU VERMEYECEĞİM.TAKİ 15 AY YÜKSEK KORUMALI C.EVİNDE BENİM ÇEKTİKLERİMİM KARŞILIĞINI ALANA KADAR.BUDA DEVLETİMİN BENİMLE BARIŞMASIYLA OLUR.AMA SİZ DAHİL KİM BU İKTİDARA OY VERİRSEDE SAYGI DUYARIM.BAZI ŞEYLER VARDIRKİ ONLAR HİÇBİRŞEYE DEĞİŞİLMEZ.ÜLKÜ!GİBİ.FİDAN55

    YanıtlaSil
  26. Gereksiz Polemiklerle siteyi yormak yerine esas konumuza dönmek daha uygundur.

    İllaki cevap yazmak gerekiyorsa da

    O cevabı muhatabına yazdığımı, satırlarımı okuyan herkes anlamıştır sanırım.
    o yazının da oradan kopyalanıp yapıştırıldığını anlayacak kadar alt sınırdan normal bir zekaya sahibiz çok şükür.
    Ajan ihtamını kimlere yaptığımıda esas muhatabı çok iyi bilir.

    Geçmişi hatırlamak isteniyorsa da
    Geçmiş zamanlara dönelim tamam, site kuruluş aşamasına, o zamanlar yapılması gerekeni yaptığımı, bir kaç rumuzla yazdığımı bunda da amacın insanları bir alanda bütünleştirerek, ortak bir ses ortak bir mücadele azmi kazandırmak için olduğunu rumuzlarımın neler olduğunu site müdavimleri çok iyi bilir.

    Bu sitede Cuneyt rumuzu dışında yazmadım.
    (Adsız olarak yazdığım bir kaç yorum olmuştur ve gerekliydi ama bir kaçın dışına çıkmamıştır.)

    Kimseye Yalakalık Yapmadım
    Hiç bir kimseye Taviz vermedim
    İnsanlarımızı istismar edenlere karşı durdum.

    Benim kim olduğumu merak edenlerede bir kaç sözüm var, simam çokmu önemlidir?

    Sorunu olupta arayan hiç kimseyi cevapsız bırakmadım.
    Bana hergün ortalama 50 den aşağı düşmeyen bir email gönderimi var, Sorulan soruları cevapsız bırakmadım, gereken neyse elimden geleni yapmaya çalıştım, Avukat siz olun en sağlıklısı budur dilekçe yardım ne gerekiyorsa yaparım dedim önermedim, Avukat önermedim, (Avukat isteyenlere nadirde olsa isim vermişliğim var.)

    Bildiğim doğruları savundum.
    Arka planda durup bir kaç kelime yazıp kendimi belli katagoriye sokmadım.
    Bu site haricinde, makamlar olarak ulaşılması gereken neresi varsa ulaşmaya çalıştım.
    Bildiğim herşeyi, belgeyi, özel telefon numaralarıda dahil bunları Arkadaşlarımla paylaştım

    Ama en önemlisi, sorunum olan veya husumetim veya kıskandığım kişiye arkadaşıma ,adını ne bırakırsanız bırakın, sorun çözülene kadar eyvallah edip, Tamam sorunum çözüldü artık intikam alayım düşüncesiyle saldırmadım.

    Yalakalıkmı daha kötüdür bumu daha kötü bir meziyet düşünmek lazım
    Ben Yalakalığı seçerim.

    Burası ortak mücadelemizi yaptığımız yerdir
    Hepimizin amacı bu cezanın ortadan kaldırılmasıdır, bu bazı arkadaşlarımıza özgürlük bazılarımızada gurur kaynağı olcaktır hedefimizde budur.

    Bana ithamda bulunlarada cevabım kısa ve öz şu;

    Şimdi birileri diyorki, ya bunun bir çıkarı bir menfaati yok neden emek harcıyor neden uğraşıyor, kendilerine göre onlar bir iş yapıyorlarsa bir menfaati olması lazım çıkarı olması lazım, bunlar yerde yatan bir hastaya bile bir yudum su vermezler, haliyle akılları almıyor, mantıklarına sığdıramıyorlar..

    Bu mücadelede Şüphesiz hatalarımız oluyor, yanlış kararlarımız oluyor hata insana özgü.

    Evet bu site rant kapısı değildir, burada olan herkes önce kendisi sonrada arkadaşı için çarpışır, böyle sorunu olmayanlar ise vicdanen müsterih olmak sonrasında içten içe öğünmek için çarpışır.

    Bu haksızlığı bu hukuksuzluğu bu zülmü, binlerce aileyi daramdan kurtarmak için yapıyoruz ver bununlada gurur duyacağız..

    Buna bir itirazınızmı var?

    YanıtlaSil
  27. cüneyt bey,

    hata insana mahsustur. hamle yapılması gereken günlerimizde, eylemlere odaklanır isek daha faydalı olacak, her yazılana cevap vermek bu günlerde biraz geri planda kalsa iyi olmazmı. zaman herşeyin ilacıdır. sizden hepimiz yapılabilecek eylem planları bekliyoruz. inan nerede yanlış varsa düzelecektir.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  28. Cuneyt bey sizi iki yildir tanirim soyledigin her sozun arkasindayim. Herkes kimin ne oldugunu biliyor.

    YanıtlaSil
  29. DİDİŞMEYİ BİR KENARA GERÇEKTE KİM NE YAPMAK İSTİYORDA ONU BİR AN ÖNCE YAPMALI...

    TELEFON FAX DİLEKÇE AHİM HEPSİ ELİMİZDEN NE GELİRSE...HEPSİ AYIRT ETMEKSİZİN...

    YARIN ÇOK GEÇ OLACAK

    YanıtlaSil
  30. Haber türk

    turkiyeninnabzi@haberturk.com

    Yargı reformu konuşuluyor

    YanıtlaSil
  31. KARA GÜN KARARIP KALMIYOR,
    BİR GÜN GELECEK BU GÜNLERİ GÜLEREK ANLATACAĞIZ TORUNLARIMIZA
    BOYUNDURUK DÜŞTÜĞÜ YERDE KALMAYACAK HEP.
    DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALDIRMAYI GÜZEL ALLAHIM BİZLERE NASİP EDECEK
    O GÜZEL GÜNLER ER VEYA GEÇ GELECEK BİR GÜN.
    YALNIZ,
    BU YAŞADIKLARIMIZ ÇOK ÖNEMLİ.
    BU DAR GÜNLERDE BİZE UZATILAN ELLER,
    BİZİ DİNLEYEN KULAKLAR,
    GECENİN BİR YARISINDA BİZİ TESELLİ EDEN,YOL GÖSTERENLER,
    TUTUNACAK DAL ARARKEN,O DALI FERAGAT VE FEDAKARLIK ABİDESİ OLARAK ÇEKİNMEDEN ELİMİZE TUTUŞTURANLAR,
    SAYISI BİR DEĞİL,YÜZ DEĞİL,BİNLERCE İNSANIN BİR ARAYA GELMESİNE SEBEP OLUP,BURDAN DOĞAN KUVVETLE BU ZULÜM ORTAMININ KALKMASINA YARDIMCI OLANLAR...
    İŞTE O İNSANLAR VAR YA,
    GELECEK O GÜZEL GÜNLERDE ONLAR DA HEP HATIRLANACAK.
    DUA İLE,HAYIR İLE...

    BEN ERCAN ERMİŞ
    İKİ SENEYİ GEÇKİNDİR BU SİTEDEYİM,
    İNANIYORUM Kİ ARTIK YOLUN SONUNA GELİYORUZ
    BU ZULÜM ARTIK GİTMEYECEK
    YAKIN BİR GELECEKTE BİTECEK İNŞAALLAH
    VE HERKES İŞİNE GÜCÜNE BAKACAK ONDAN SONRA
    BELKİ BU SİTE DE KALMAYACAK
    AMA BU SİTE
    VE BU SİTEDE ÇALIŞAN VE UĞRAŞ VERENLER
    HEP HATIRLANACAK
    ONLARLA DERİN DOSTLUKLAR KURULACAK.
    BU KUTSAL ÖZGÜRLÜK SAVAŞININ KAHRAMANLARI İSİM VEYA RUMUZLARIYLA HEP ANILACAK.

    BEN BU KAHRAMANLAR LİSTESİNİN BAŞINA EĞER İZİN VERİRSENİZ
    CÜNEYT ÖZDEMİR'İ
    KOYMAK İSTİYORUM.

    BİLİYORUM Kİ,
    NE ÇEKİ VAR DAVASI,
    BURDA NE BİR REKLAM YAPTI
    NE HERHANGİ BİR YERDEN GELİR TEMİN ETTİ
    AKSİNE HER GÜN BU DAVA İÇİN CEBİNDEN MASRAF ETTİ.
    AKIL HOCAMIZ OLDU , YOL GÖSTERENEMİZ OLDU.
    BÖYLE SİVİL BİR İNSİYATİFİ SANAL BİR ORTAMDAN ALIP,SOMUT BİR AYDINLIĞA DOĞRU EMEKLEYEREK GETİRDİ.

    TEŞEKKÜRLER CÜNEYT HOCAM.
    TEŞEKKÜRLER FEDAKAR İNSAN.
    SENİ HEP SEVECEĞİZ.
    RABBİM DAİM SENİNLE OLSUN.

    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  32. İstanbul'da yaşayan arkadaşlarım, sesimizi daha geniş kitlelere ulaştırabilmek adına ünlü ve her yazdığı olay olan bir gazeteciye ulaşamazlar mı? Kendisini sevip sevmemekten bağımsız olarak medyada gayet etkili bulduğum ve ulaşması en kolay yazarlardan biri olan Hıncal Uluç ziyaret edilemez mi? Ortaköy'e gidip te kendisine rastlamayan azdır diye düşünüyorum. Hem popüler, çok okunuyor ve etkili hem de zaman zaman tepki toplama pahasına çok farklı yazılara imza atıyor. Uğur Dündar olabilir, veya hem popüler olan hem de iktidarın sevdiği birisi tercih edilebilir. Genelde az izlenen kanallarda ve tirajı az olan gazetelerde haber oluyoruz. Nasıl olur sizce?

    YanıtlaSil
  33. http://www.bizimkocaeli.com/gungor-arslan/6007/cek-magdurlarinin-sesine-kulak-verelim.html

    YanıtlaSil
  34. http://siyasetmeydani.net/mesaj.asp?id=1

    ARKADAŞLAR BU LİNKE MESAJ ATARAK PROGRAM YAPTIRABİLİRİZ.CİDDİYETLE BUNA EGİLELİM.

    YanıtlaSil
  35. PAZARTESİ

    GÜNÜ

    SAAT 10.30 DA

    METRİS DEYİZ..

    YanıtlaSil
  36. HEPİMİZ KARINCA İLE AĞUSTOS BÖCEĞİNİN HİKAYESİNİ BİLİYORUZ, DEĞİL Mİ?

    KARINCA ÇALIŞIRKEN, AĞUSTOS BÖCEĞİ SADECE SAZ ÇALAR VE SONUNDA DONAKALIR.

    KARINCA GİBİ ÇALIŞALIM, AĞUSTOS BÖCEĞİ GİBİ SADECE SAZ ÇALMAYALIM...



    SAYGILARIMLA,

    MEHMET ALİ ÖZTÜRK

    YanıtlaSil
  37. Herkesin her eyleme katılması beklenemez-insanların kendilerine göre çeşitli haklı mazeretleri olabilir. Ama;


    - TBMM kapanana kadar adı verilen milletvekillerini ve bakanları arayalım, aratalım (son 10 gün).

    - Yargıtay üyelerini arayalım, aratalım.

    - Anayasa Mahkemesi üyelerini arayalım, aratalım.

    - Danıştay üyelerini arayalım, aratalım.

    - Hükmü kesinleşmiş arkadaşlar Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne derhal müracaat etmeye çalışsınlar.


    denildiğinde, AİHM müracaatı hariç, hiç kimsenin bunları yapmamak için gerçek bir mazereti olamaz.



    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  38. Arkadaşlar,

    Aramızda hükmü kesinleşmiş, hapise girmek üzere olan, hapise girmiş, hapis cezasını tamamlamış bir çok insan var.

    Çok merak ediyorum: Bu arkadaşlardan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat eden hiç oldu mu?

    Bu durumdaki arkadaşlarımız, şayet hala müracaat etmemişlerse, neyi bekliyorlar ? (*)




    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk



    (*) Lütfen "paramız mı var ?" diyecek arkadaşlar cevap yazmasınlar. Zira, hepimizin olmasa bile, buna gücü yetecek pek çok kişi var; daha da önemlisi, AİHM müracaatı için büyük bir meblağ gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  39. Tam siteden ayrılacak zamanı buldunuz.

    Bunca yıl bu sitenin yanlışlarına dayandınızda, Bu sitenin yanlışlıklarını kabul ettinizde. Son 15-20 gün mü dayanamadınız.
    Bu ayrılık yazılarını yazarken ;
    Sizce bugüne kadar yapılan emeklere yazık etmediniz mi?

    Unutmayalım ki! Özgürlüğümüz ancak birliktelikle olur.

    O site bu site diye bişey yok . olmamalı da..

    Bu sitedeki bazı isimlere küsebilirsiniz veya kızabilirsiniz. Ama bu siteden ayrılmak, birdaha yazmayacağım demek kadar saçma birşeyi ben düşünemiyorum.

    Bu tür düşünceler sadece mücadelemizi zedeler.

    Tüm mağdur arkadaşlarımı duyarlı olmasını diliyor. Mücadelemizde o site bu site ayrımı yapmadan birlikteliğe davet ediyorum. Saygılarımla,

    AYHAN

    YanıtlaSil
  40. Sayın ayhan bey ,

    Sana olan saygım ve sevgim sonsuzdur bunu biliyorsun.Her yer bizimdir ve bunun aksini savundukmu olmaz zaten..
    Mesele şu ;
    Çok fazla yazma yada çizmenin ne anlamı var..Çok konuşup kalp kırmaktansa , az yazar - az konuşur ,ÇOK İŞ YAPARIM.....

    Yarın baro toplantısına gidiyorum , pazartesi METRİSE ,de .......

    METRİSE ELLERİM KELEPÇELİ GİDECEĞİME , ÖZGÜRLÜĞÜMDEN YOKSUN GİDECEĞİME BUGÜNLERİN KIYMETİNİ BİLİR BUGÜN GİDERİM..

    MESELE BURADA YADA ORADA YAZMAK MESELESİ DEĞİL , BU KÜÇÜK EYLEMLERE KİM KAÇ KİŞİ GELECEK..

    TEK FARK BUNU MERAK ETMİYORUM ARTIK.........

    YanıtlaSil
  41. Bekle kar altında kalan buğday tanesi
    Yine onun sularıyla yeşereceksin
    Gözyaşların çare değil ağlama büyü
    Başını dik tutabilirsen boy vereceksin

    Her yanımda allı morlu
    Güller açar türlü türlü
    Bu fırtına dünden belli
    Başedeceksin

    Korku kâr eylemez bir kez yolla düşene
    Sen bir aşkın içindesin yaşayacaksın
    Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar
    Toprağa sıkı sarıl başedeceksin

    Her yanımda allı morlu
    Güller açar türlü türlü
    Bu fırtına dünden belli
    Başedeceksin

    UMUDUNU İNANCINI CESARETİNİ VE İNANDIĞI ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ KAYBEDEN ARKADAŞLARIMA HİTABEN.....

    BİR DOST

    YanıtlaSil
  42. Sayın OFLUOĞLU;

    “40 Katır mı, 40 Satır mı?” başlıklı yazınızı HAYRETLE ve ÜZÜNTÜYLE okudum…

    HAYRET ettim;
    Zira; sizi böyle bir yazı yazmaya iten saikin (hasbelkader bir hayat tecrübesine sahip olarak söylüyorum) “iyi niyetle” izah edilmesi çok zor…

    Üzüldüm;
    Zira; “ajan-aptal-hain” gibi itham ve kurgularla donatılmış teatral(!) üslup ve analoji ile yazdığınız yazınızın MÜCADELEMİZE KATKISINI değil, aslında daha çok SİZİN ZİHİN DÜNYANIZI AÇIĞA ÇIKARMIŞ OLMASINA ÜZÜLDÜM…

    Bir üzüntüm de;
    Zihin yapısı “İDEOLOJİK”, pratiği ise (yaşamdaki karşılığı) bir hayli ROMANTİK olan tespit ve çözüm önerilerinizle “Çek Mağdurları” üzerinden bir “sınıfsal mücadele” yapacak bir “örgüt” üretme çabanıza da üzüldüm…

    Yazık!

    Mertliğinizden şüphem yok, o halde açıkça yazabiliriz, anlaşılan o ki tanzim ettiğiniz yeni “MEVZİNİZDEN” Cüneyt’e ve (çek mağdurları sitesine) yönelik bu ağır ifadeleriniz ile ideolojinizin genetiğinde yer alan “ÇATIŞMA” öğretisi gereği BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN “YARILMASINA” sebep olacak NET BİR CEPHE AÇMIŞ durumdasınız… Ve yine anlaşılıyor ki artık VURUŞMA zamanı olduğunu düşünüyor olmalısınız!

    Yazık!

    Son üzüntüm de;
    Sizi (önerdiğiniz örgütlenme için) “lider” olarak görmeyi arzu eden arkadaşlarımızın SİZİN VURUŞMA (çatışma) isteğinizi - BU MU BİZİ BU ZULÜMDEN KURTARACAK YOL ve YÖNTEM? demeyip sessiz kalmalarınadır…

    Ayrıca; ideolojik olmanızın dışında oldukça politik bir tutumla yazdıklarınız bakalım ne derece isabetli olacak? “Çözüm” NEREDEN ve NE ZAMAN gelecek göreceğiz, yazınızı NOT ETTİM…

    Not: Sizinle ilgili meclis ziyareti için yaratılan polemiği doğru bulmuyorum, kaldı ki yanlış olana karşılık, sizin adınıza doğrusu da yazıldı… Bu itibarla bu yazınızın sebebi bu polemik olamaz…

    YanıtlaSil
  43. Sn. 2510 kardeşim . yazdıklarına tamamen katılıyorum. Çok yazmak birşey değiştirmiyor ve gerekte yok tabi.

    Gerek yarın ki baro toplantısı gerekse metris cezaevi ziyareti bence yapılması gereken veya yapılmasında hiçbir sakıncası olmayan eylemlerdir.Ben şahsen katılamayacağım. Ama ve özellikle İstanbuldaki arkadaşlarımın katılması gerektiğini düşünüyorum.

    Ayrıca Eylemlerin hiçbiri küçük değildir . Hepsi birleşerek birgün ÇIĞ olur ve ozaman amaca ulaşılır.

    Siz ve sizin gibi değerli. mücadeleci tüm arkadaşlarıma sevgi ve saygılar.

    ÖZGÜR ve MUTLU yarınlar bizim ve tüm gerçek mağdur arkadaşlarımın olsun.
    Saygı ve Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  44. HERKESE MERHABA


    ARKAAŞLAR NASILSINIZ İYİSİNİZ UMARIM

    YanıtlaSil
  45. ARKADAŞLAR DİKKAT HER KES BASKIYA DEVAM ACİL BASKI GEREKİYOR HALA GÜNDEMDEYİZ BİR ŞEYLER OLUYOR OLACAK GİBİ LÜTFEN BASKI VEKİLLERE BAKANLARA ÖNEMLİDİR.....

    İKİNCİ ŞIK ADLİ KANATLA İLGİLİ ZATEN GÖKHAN BEY DE BU KONUDA DUYUM ALMIŞ YAZMIŞ DÜN GECE.

    ÇIKMAYAN CANDAN UMUT KESİLMEZ ARTIK YORUM DEĞİL
    AÇTIĞINIZ TELEFONLARLA İLGİLİ OLAYLARI PAYLAŞALIM

    SYN ADALET BAKANI
    SYN BABACANA RİCALARIMIZI BİLDİRELİM HAYDİ ARKADAŞLAR BEN BU GÜNE KADAR HİÇ İSRAR ETMEDİM BU GÜN EDİYORUM ANLAYIN AKLINIZI BAŞINIZA ALIN HİÇ BİR OLUMSUZ YAZIYA BAKMAYIN SALDIRIN..İHTİYAR

    YanıtlaSil
  46. İYİYİZ UTKUCUM SAĞOL

    YanıtlaSil
  47. site YÖNETİCİLERİNE LAF EDENLER,LÜTFEN SİTEYİ TERK EDİN.ZATEN YAPTIĞINIZ BİRŞEY YOK.BU SİTE GERÇEK ÇEK MAĞDURLARININ VE CÜNEYTİN,EKİM2510 VE ADLARINI SAYAMADIĞIM ARKADAŞLARIN.EFDEN

    YanıtlaSil
  48. SAVAŞ arkadaşlar günaydın eger yanlışlıkla bir şeyler yanlış söylenmişse söyleyen cıksın özür dilesin,bu yazımda çıkmazsa bu site yönetimi suçlu olur özür yoksa o lafları söyleyen konuşan r.ofluoglunun dedigi gibi dir.kimse kimseninde yalakası degildir.YALAQKA OLSAK GİDER ALACAKLIYA YALAKALIK YAPAR İŞİMİZİ ÇÖZERİZ,BİZLER BORCUNU ÇALIŞARAK ÖDEMEK İSTEEN ADAM KAYIRMAYAN RÜŞVET VERİP PARA KAZANMAYI SEÇMEYEN İNSANLARIZ,ALNIMIZIN AKIYLA KAZANIP ÖDEMEK İSTİYORUZ,HİÇ KİMSE BİZE POSTA DA KOYAMAZ, BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ

    YanıtlaSil
  49. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 09:44

    ÇOK DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM(PİRİMİZ) SENİNLE TANIŞTIĞIM GÜNDEN BERİ; BU HAKLI DAVAMIZDA NE KADAR ÇOK BİZLERİ BİLGİLENDİRDİĞİNİ, ÇEKTİĞİN EMEKLERİ, ÇALIŞMALARINI GÖRMEMEK, TAKTİR ETMEMEK, NANKÖRLÜK OLUR NANKÖRLÜK. BU VESİLE İLE TÜM SİTE HUZURUNDA; SANA HOCAM(PİRİMİZ) SANA, YÜZLERCE BİNLERCE TEŞEKKÜR EDİYOR, EMEKLERİNE SAĞLIK DİYOR VE SAYGILARIMI İLETİYORUM.

    YanıtlaSil
  50. cumhurbaşkanına yazdığım yazı bu sabah:efendim ticaret yaptım beceremedim uzun uzun anlatmak istemiyorum ama ben oy kullanmak istiyorum hükümertimizin tek yanlışı olan anayasamızın 38 maddesini uygulamadığı için oy kullanamayacağım çünki aranıyorum kimseyi dolandırmadım soymadım ticaret yaptım yıllarca ama olmadı ben ülkemizin halinden ve gidişatından samimiyetimle söylüyorum çok memnunum ama ailemi bir araya getirebilmelek çalışıp bir şeyler yapmak istiyorum ama yasalar buna engel oluyor torba yasayı meclise geri gönderin çek cezalarınıda içine alsınlar kasıtlı olanlar için hapis cezasını versinler ama gerçekten ticaretle uğraşanlar bankalardan dökümanlar alınarak suçları idari para cezasına dönüşsün bunu sizden niyaz ediyorum hapis de borç ödenmez ödiye bilmek için çalışmalıyım lütfen sayın cumhur başkanım biz madurlarıda görün ilk meclise göndereceginiz yasa teklifi bu olsun sebebinide bildirin bizleri ailemizle çocuklarımızla ayrı koymayın biz 120 bin kişiyiz çek madurları com da her gün umutla acaba hükümet bizim için bir şey yaparmı diye umutla izliyoruz lakin çekde hapis cezası kaldırılsın diyen mhp yi chp yi yargıtayı hiç kimse daha doğrusu iktidar kaale almıyor siz aynı parti mensubudunuz şimdi artık bizim başımızsınız siz derseniz olacak saygılar sunarım.

    YanıtlaSil
  51. HİÇ KİMSE KUSURA BAKMASIN BU SAAATTEN SONRA ARTIK BU SİTEDE EŞŞEK MUHABBETİ YAPMASINNNN!!!!

    47 NOLU YAZIMI OKUYUN HER ŞEY HER YERE YAZILMAZZZ ANLAYINNNNNN ACİL BASKI GEREKİYORRR ANLAYINNN HİÇ BUGÜNE KADAR BÖYLE YAZMADIM. HER KES HER KES GÖREVE ŞURDA BİR KAÇ GÜN BU İŞLERDEN BAŞKA ŞEY YAZMAYIN EMEKLERİMİZ YOKSA BOŞA BİZDE HAPSE GİDECEĞİZ BİRŞEY BİLİYORUM DEDİĞİMİ YAPINNNNNNNNN!!!!!!!!!İHTİYAR (not akşama kadar yokum) ihtiyar

    YanıtlaSil
  52. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 09:55

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SON BİR HAFTA ÇOK AMA ÇOK İYİ ÇALIŞIRSAK EN OLUMLU SONUÇLARI ALACAĞIMIZA İNANIYORUM. BEN ŞAHSEN; PAZARTESİ GÜNÜ ÇALIŞMALARIMA YENİDEN BAŞLAYIP, CUMA GÜNÜNE KADAR ARALIKSIZ ÇALIŞACAĞIMA SÖZ VERİYORUM. HAKLI DAVAMIZDA TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

    YanıtlaSil
  53. TBMM İnsan Haklarını İnceleme “cezaevleri” alt komisyonu, İzmir’deki ceza infaz kurumlarını mercek altına aldı. Komisyonun İzmir 1 ve 2 nolu F tipi yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumu ile Buca Kapalı Cezaevi’nde yaptığı incelemeler sonucu hazırladığı rapor, kapasite sorunu nedeniyle cezaevlerinde “ranzlara ek kat” çıkma döneminin başladığını ortaya koydu. Komisyon raporunda, 1959 yılından beri kullanımda olan Buca Kapalı cezaevinin kapasitesinin bin 300 kişi olmasına karşın, kurumda 2 bin 41 tutuklu ve hükümlünün bulunduğu tespitine yer verildi. Kapasitesinin çok üzerinde tutuklu ve hükümlü bulunan kuruma son 1 yılda 17 bin 951 kişinin giriş çıkış yaptığı belirtilirken, aşırı kalabalıktan dolayı ranzaların üç kata dönüştürüldüğü vurgulandı. Raporun İzmir 1 No’lu Cezaevine ilişkin bölümünde ise mahkumların “telefonda tekmil” şikayeti de yer aldı.

    DipNOT

    Türkiye’de, toplam kapasitesi 110 bin 740 olan 369 cezaevi var. Bu kurumlarda (2010) itibariyle 119 bin 112 tutuklu ve hükümlü bulunuyor.

    YanıtlaSil
  54. sevgili kardeşim fidan55 senle tanışmadık, sadece referansın iskender vede iskenderin dediği benim için degerlidir.sen gerçekten bir bedel ödemiş, belli badireleri atlatmış degerli bir arkadaşsın.gelelim rıdvan yalçın olayına geçen yıl bu siteye yazmıştım, demekki gözden kaçmış. geçen yıl mhp li 15 milletvekili çalışma yapmak için konyaya geldi aralarında rıdvan yalçında vardı.bu vekillerle bir toplantıda bir araya gelme şansımız oldu. sigara ve çay molasında yanına vardım kendimi tanıttım.beni telefonlarımdan ve maillerimden ismen tanıyordu. konuştuk sordum çek magdurları hakkında ne düşünüyorsunuz. ben cezaevinde iken son dakka golü ile ilk bir yıla 1/3 kısmi ödeme işini sizmi çıkardınız dediği suat kılıç arkadaşım bende sizin hakkınızda onun gibi düşünüyorum.o maddeyi yasaya suat kılıça baskı yaparak ben eklettim. siz sahtekar ve dolandırıcısınız, içinizdeki gerçek magdurlar için bu süreyi verdik. ödeyin kurulun kardeşim dedi.benim itirazım üzerine fazla uzatma alacaklının hakkı ne olacak hem alacaksınız hem ödemeyeceksiniz sonrada magdur edebiyatı yapacaksınız dedi. bu arada benim sesim yükselmiş araya diğer vekiller girdi. iş tartışma boyutuna gelince korumalara seslenerek bu adam kim provakötörmü, ajanmı çıkarın bunu kesin yakalamasıda vardır gbt baktırın dedi. orada bulunan konya spor başkanı bahattin karapınar devreye girdi ben bu arkadaşı geçmişten beri tanıyorum yanılıyorsunuz dedi. konya milletvekili ve mhp genel başkan yardımcısı faruk bal'ı çagırdı. faruk bey beni tanıyordu. o ortamı sakinleştirdi.faruk bal'ın dediği biz muhalefetiz gücümüzün sınırı belli parti olarak rıdvan bey gibi düşünmüyoruz. ama şu gerçek var bu yasa yeni daha neler olacagı belli degil vede yeni bir yasa çıkması şuanda mümkün degil. bu zulmü akp bela etti çözerlerse onlar çözer. bizim tek şansımız ilk seçimlerde iyi oy almak ve gerekirse chp ile koalisyon yaparak iktidar olmak ve işi çözmek. soruyorum mhp nin iktidar şansı varmı. rıdvan yalçın zihniyetinde bir çok vekil var bunlar bu işi çözermi. rıdvan yalçın avukat, suat kılıçın arkadaşı ve bankaların tefecilerin şakşakçısı ve tetikçisi. mhp nin geçmişi belli çevrelerce karalanmakta, imajı bozuk, halk hala korkuyor. bu imajı düzeltmek için parti yönetimi ne yaptı. chp nin bile içine almaya cesaret edemediği ergenekoncuları partiye almadımı. engin alanı myk üyeliğine aldı mehmet haberalın oglu myk üyesi, bir sürü general partinin üst yönetiminde. anlayacagınız devlet bahçeli ve yönetimi barajı aşmamak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar vede biliçli yada bilinçsiz akp nin tek başına iktidar olması için yol açıyorlar.benim için mhp umutsuz vakaa,ama mhp yi eleştirmek benim geçmişimi inkar anlamına gelmez. mhp bizim için olan gelişmelerde gölge etmesin yeter.

    YanıtlaSil
  55. bu nedenle gereksiz polemiklere girmeden mücadeleye devam. kimin yalaka, kimin provakatör, kimin ajan oldugu herkesçe malum. şahsıma hakaret derecesine varmayan, ksşiselleşmeyen eleştirilere cevap vermem. ama işin rengi degişirse sonuna kadar ugraşırım. ben bir bedel ödedim. azdan az çoktan çok gider.

    YanıtlaSil
  56. arkadaşlar kişisel olaylarımızı bırakalım bende siteyi takip ediyorum hergün verilen adresleri arıyorum mesaj çekiyorum birlik olalım herkes ve herşey bizim için önemli telefonlara devam dosyalar incelensin yargıtaya ve anayasa mahkemesine baskıya devam daha yargıtayın erken ibrazla ilgili içtihatı bile yok kanun açıkça yazıyor onu reddediyorlar biz sadaka istemiyoruz anayasanın bize verdiği hakkı istiyoruz mehmet

    YanıtlaSil
  57. ÇEK MAĞDURLARI ARKADAŞLARIM.........

    BU SİTE TAM BİR MOZAİKTİR.BURADA DİN,DİL,IRK ve SİYASET GÖZETMEDEN DAVAMIZDA NELER YAPARIZ,NASIL MUTLU SONUCA GİDERİZ ONUN ÇALIŞMALARINI YAPMAK LAZIM.GERGİNİZ.ÇOK NORMAL
    AKLIMIZIN UCUNDAN GEÇMEYECEK ŞEKİLDE ACILAR İÇİNDE HAYAT YAŞIYORUZ.

    BİZLER BUNU HAKETMEDİK.
    İŞ HAYATIMIZA DEVAM ETMEMİZ GEREKEN ZAMANDA PASİFİZE EDİLDİK.

    BİRDE ARKADAŞLARDAN RİCAM
    YAPTIKLARI FAALİYETLERİ BURADA PAYLAŞALIM.

    AYHAN ARKADAŞIMA DA SONUNA KADAR KATILIYORUM.

    PAZARTESİ METRİS DE OLALIM.SAAT. 10.30 DA

    SİYASET MEYDANINDAN YAYIN İSTEYELİM.

    SAYIN MUSTAFA KÜPÇÜ SESİMİZİ DUYURACAKTIR.

    KOCAELİ GAZETESİNE YORUM YAZALIM.TEKRAR HABER YAPSINLAR BİZLERİ.

    BENİM ELİMDEN GELEN BUDUR.

    BU SİTEDE ÇOCUKLARIMIZDA YORUM YAZIYOR.ANNELERDE YORUM YAZIYOR.

    YanıtlaSil
  58. yarın ali babacan tv canlı kanal 7 de bi programa katılacak.

    YanıtlaSil
  59. SAVVVVAŞ BU DURUMDA MORALİMİZİ ÜST SEVİYEDE TUTUP DEVAM EDİCEGİZ ARKADAŞLAR
    EMİNE HNM NE OLDU ACABA,RİZELİ AKP İL BŞK NINA ULAŞABİLECEK LAZOGLU NE YAPTI BİR SES VARMI BİRDE ARKADAŞLAR ANAYASA MAHKEMESİNE AYKIRI OLAN BU HAPİS APC ANAYASA MAHKEMESİNE BİZ ŞİKAYET,DİLEKÇE VEREMİYORMUYUZ İPTAL EDEMEZLER Mİ,YARGITAY SADECE KEANUNA BAKARAK MI KARAR VERİYOR ANAYASA NE DİYOR ÖNEMLİ DEGİL Mİ BİRDE ANAYASA NEDEN VAR O ZAMAN KULLANILMAYACAKSA ANAYASA MI ÜSTÜN ? KANUN MU? HUKUKÇU ARKADAŞLAR BU SORULARA BİR CVP VEREBİLİR Mİ?

    YanıtlaSil
  60. DUYURU

    21 Şubat 2011 Pazartesi günü METRİS CEZAEVİ önünde Saat : 10.30 da;

    Bu ÇAĞ DIŞI YASA sebebiyle karşı karşıya kaldığımız MAĞDURİYETLERİMİZ bir kez daha dile getirilecek.

    Metris Cezaevinde TÜRK MİLLETİ adına Mahkemeler tarafından verilen Adli Para Cezasını ÖZGÜRLÜĞÜNDEN mahrum bırakılarak ödeyen KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE EDEN ADLİ PARA CEZASI Mağdurlarının AİLELERİ ile birlikte yapılacak BASIN AÇIKLAMASINA tüm Mağdur arkadaşlarımızın ve yakınlarının DESTEK VERMESİNİ bekliyoruz.

    Gaziosmanpaşa – Metris Cezaevi
    Telefon: 0 212 538 50 56
    Fax: 0 212 538 50 56
    Adres:METRİS CEZAEVİ /BAYRAMPAŞA İSTANBUL

    Saat : 10.30

    YanıtlaSil
  61. 47 yorum önemli anlayana

    47 yorum önemli anlayana

    47 yorum önemli anlasanıza daha neyi tartışıyoruz e hadi arkadaşlar ihtiyar

    YanıtlaSil
  62. Bilen yada yorum yapabilen olur diye düşünüyorum

    1 temmuzdan itibaren yürürlüğe girecek olan yeni ticaret yasası ile birlikte senet te çek sayılacakmış.
    bu durumda senetini ödemeyenide çekler gibi hapse mi atacakalar...acaba.. bu da bu haklı ayaklandırmayacaksa daha ne ayaklandırır acaba...

    ya çek ve senette hapsi kaldıracaklar
    ya da kredi borçlarına bile yakında hapislik getirecekler...

    ben böyle anladım ya siz..

    YanıtlaSil
  63. DUYURU
    21 Şubat 2011 Pazartesi günü METRİS CEZAEVİ önünde Saat : 10.30 da;
    Bu ÇAĞ DIŞI YASA sebebiyle karşı karşıya kaldığımız MAĞDURİYETLERİMİZ bir kez daha dile getirilecek.
    Metris Cezaevinde TÜRK MİLLETİ adına Mahkemeler tarafından verilen Adli Para Cezasını ÖZGÜRLÜĞÜNDEN mahrum bırakılarak ödeyen KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE EDEN ADLİ PARA CEZASI Mağdurlarının AİLELERİ ile birlikte yapılacak BASIN AÇIKLAMASINA tüm Mağdur arkadaşlarımızın ve yakınlarının DESTEK VERMESİNİ bekliyoruz.

    Gaziosmanpaşa – Metris Cezaevi
    Telefon: 0 212 538 50 56
    Fax: 0 212 538 50 56
    Web:www.ismek.org
    Adres:METRİS CEZAEVİ /BAYRAMPAŞA İSTANBUL
    Saat : 10.30

    YanıtlaSil
  64. bu sitede lütfen filitre yapmayın bu sitenin özelliğini bozuyorsunuz mücadele azmi gidiyor bırakın kim ne yazıyorsa yazsın

    YanıtlaSil
  65. 64 - 64 - 64


    1 Temmuz ama 1 Temmuz 2011 değil. 1 Temmuz 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!

    Mücadeleyi bırakmayın...

    YanıtlaSil
  66. ihtiyar kardeşim 47 yoruma bende takıldım.iyi bir habere o kadar çok ihtiyacımız varki.ne var söyleyebilirmisin.mağdur anne

    YanıtlaSil
  67. 47 yorum dan bir şeyler çıkarın HADİ BASKETÇİ CAN MERT EKM 2510 SAMİ BEY SAYIN YALÇIN SAYIN BARIŞÇI MY WAY JENARDE GÖKHAN BEY LÜTFEN SİTEYİ TOPARLAYALIM PAZAR GÜNÜ DAHİL SON BİR KAÇ GÜN YAPACAĞIMIZ BASKI ÇOK ÖNEMLİ BU KONUDA KİLO ALMAMIZI SAĞLAYACAK. HER KESE DUYURULUR...İHTİYAR

    YanıtlaSil
  68. Arkadaşlar,

    Dün sormuştum aramızda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaat eden oldu mu diye (no.40) ?

    Hiç olumlu cevap gelmedi-demek ki yok, ya da çok az.


    - MİLLETVEKİLLERİNİ, BAKANLARI ARAYAN ÇOK AZ
    - YARGITAY ÜYELERİNİ ARAYAN ÇOK AZ
    - ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELERİNİ ARAYAN ÇOK AZ
    - DANIŞTAY ÜYELERİNİ ARAYAN ÇOK AZ
    - AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE MÜRACAAT EDEN ÇOK AZ YA DA HIC YOK
    - MUHTELİF EYLEMLERE BİREYSEL KATILIM ÇOK AZ


    Bu durumda, mücadeleden nasıl bir olumlu sonuç bekleyebiliriz?

    Sanıyorum bize dair siteleri takip edenlerin büyük kısmı hiçbir şey yapmayıp, yapmaya çalışanların gayreti sayesinde özgürlüklerine kavuşmayı bekliyorlar.

    Kusuruma bakmayın, amiyane konuşacağım: "ÇOK BEKLERSİNİZ !!!".

    Yapılacak şeyler belli; ilave eylemler heryerde duyuruluyor. Özgürlüğünüze kavuşmak istiyorsanız, BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIN...




    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  69. AĞLAMA GÖZLERİ KIZARMIŞ ÇOCUK,TEK DAMLA GÖZYAŞIN DÜŞMESİN YERE.30 marta kadar bitirmessem(k) bu işi bende bidaha yazmam.o kadar eminim


    MURAT AKIN

    YanıtlaSil
  70. Aihm bize ne yapacak?? Şimdi başvursak en iyi ihtimalle 2020 yılında 1.000 euro tazminata hükmeder.. Bu moralle, bu sıkıntıyla hangi birimiz aihm gibi bir merciden bir medet bekleyebiliriz? Sanki onlar bilmiyorlarmı Türkiyedeki bu gaddarlığı

    YanıtlaSil
  71. *************************************ÇOK ÖNEMLİDİR********************


    Rumuzsuz Yazan Sayın Arkadaşım (no.72),

    Türkiye'de Yargıtay'ın, Danıştay'iın, ve Anyasasa Mahkemesi'nin bağımsız ve tarafsız olmadıklarını maalesef biliyoruz. Bu yüzden hak, doğruluk, d, hukuk yönünde karar verirlerse sorunumuzun biteceğini, ama karar verirken bu yönde karar vermeyebileceklerini de biliyoruz !

    Buna karşın AİHM, iktidar/muhalefet çekişmelerinden, banka/factoring lobilerinden etkilenmeyecek bir mahkeme çok şükür.

    Dolayısıyla bir taraftan Yargıtay, vs. üzerinde çabalarken bir taraftan AİHM 'ne dava açmamız bize büyük zaman kazandırır (Yargıtay, vs.nin ne zaman karar vereceği, nasıl karar vereceği belli değil ama AİHM kesinlikle bizim lehimize karar verecektir)

    AİHM'ne müracaat edersek en geç 1-1.5 yıl içinde bir karar çıkar ve çıkacak karar para cezası şeklinde çıkar. Bu paranın miktarı önemli değil ! Bir tane bile ceza kararı verilsin, T.C. Hükümeti ve/veya TBMM bu hukuksuzluğu düzeltmek mecburiyetinde kalır !!!!!

    İşin doğrusu budur.

    AİHM'ne müracaat için (hükmün kesinleşmesinden sonra) 6 ay vakit oluyor, daha sonraki müracaatlar kabul edilmiyor.

    Benim henüz hükmü kesinleşmiş bir davam yok, olsaydı derhal AİHM'ne müracaat ederdim. Kesinleşince de muhakkak edeceğim.

    Nacizane tavsiyem; hükmü kesinleşmiş, hapse girmek üzere olan, hapse girmiş tüm arkadaşlarımızın bir an önce (ve 6 aylık müracaat süreleri dolmadan) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne müracaatları yönündedir.

    Sizin ve tüm arkadaşlarımızın bilgisine sunarım.





    Saygılarımla,
    Mehmet Al Öztürk

    YanıtlaSil
  72. ARKADAŞLAR ARKADAŞLAR ARKADAŞLAR TAMAM ARTIK

    ANLAYIN 47 NO DAKİ YORUMU OKUYUP ARTIK BU SON HAFTA HIZLI KUVVETLİ BİR TAARUZA GEÇMEMİZ LAZIM ANLAYIN ARKADAŞLAR BIRAKIN ŞU BU YAZILARI BU HAFTA KESİNLİKLE ADALET BAKANINA RİCA EDELİM BABACANA RİCA EDELİM BÜLENT ARINÇ A RİCA EDELİM ERSİN ÖZİNCEYE RİCA EDELİM AMA KESİNLİKLE RİCA EDELİM KIZMAK YOK YARGITAYA RİCA EDELİM DİĞER TARAFA GEREK YOK HAYDİ ARKADAŞLAR HAYDİ ŞU SON GÜNLER ÖNEMLİ VEZİR ZONGULDAKLI ÖZTÜRK UTKU HER KES HER KES SİTEYİ YÖNLENDİRSİN SİTEDE BU HAFTA SEFERBERLİK İLAN EDİLSİN BAYAN KARDEŞLERİM BACILARIM HER KES BU HAFTAYA ÇOK ÖNEM VERSİN ÖZGÜRLÜK KOKAN ÇİÇEKLER AÇIYOR HAYDİ ARKADAŞLARRR. İHTİYAR

    YanıtlaSil
  73. Baro toplantısı hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu?

    YanıtlaSil
  74. bırakın yorumları serbest bırakın lütfen

    YanıtlaSil
  75. Arkadaşlar,

    Akıllı olmamız ve bilinçli davranmamız gerek.

    1. Hükümetin ve milletvekillerinin bizlere faydası TBMM kapanana kadardır-yani son 10 gün içindeyiz. Daha sonra isteseler de 6-7 ay bize bir faydaları olmaz. Şu son 10 günü iyi değerlendirelim.

    2. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, ve hatta Danıştay üyelerine yapacağımız müracaat ve baskı ise Yargıtay'ın bir ictihad açıklamasına ve/veya Anayasa Mahkemesi'nin bir iptal kararı vermesine yol açabilecektir. Bu kuruluşlar nezdindeki girişimleri hızlandıralım.

    3. En son ama en garantili çare ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ama buradan bir netice çıkması için, hükmü kesinleşmiş, hapse girmek üzere olan, ya da hapse girmiş arkadaşların bir an önce müracaatı gerekiyor. Vakit kaybetmemek için bu müracaatların bir an önce yapılması lazım.

    Acilen bilgilerinize sunarım.





    Saygılarımla,
    Mehmet Al Öztürk

    YanıtlaSil
  76. Arkadaşlar ,

    İsimlerimiz geçiyor haydi , birlik beraberlik , neredesiniz diye...

    Nerede olduğumuzu ve neler yaptığımızı arkadaşlar birazdan yazarlar..

    Yüzlerce avukatın olduğu , banka temsilcilerinin ve faktoring temsilcilerinin olduğu bir ortamda , bir avuç çek mağdurunun sesinin nasıl çıktığını anlatırlar...
    Sabahın köründe çıktık , şimdi eve geldim....

    az konuşalım - öz konuşalım............

    YanıtlaSil
  77. Değerli arkadaşlar ,

    Bugün istanbul barosundaydık .............

    Yarın başka biryerdeyiz....

    Pzt metristeyiz..............

    SİZ......????????????

    YanıtlaSil
  78. sn ekm 2510

    istanbul barosunun hazırladığı çek panelinde yaptıklarınızın takdire şayan olduğunu söylüyorum ve medeni cesaretinizden dolayı kutluyorum...teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  79. ekm 2510,

    sizlerin çabası adına, sizlerden önce yazı yazmayı uygun bulmamıştım. bütün site adına sizlere teşekkür ediyoruz. kelimelerle anlatılamayacak açınımlara değinilmiş, emeği geçen bütün arkadaşlara mutlu yarınlar diliyorum...

    ihtiyar,

    siteyle paylaşmadığım çabalarım var, söylemleriniz boşa gitmiyor...

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  80. ARNAVUTLUK
    EKIM2510 ABIM SEVGI VE SELAMLARIMI SUNUYORUM
    EMEGI GECEN TUM HERKEZE SAYGILAR ALLAH RAZI OLSUN
    BIZ YURT DISIDAYIZ AMA KALBIMIZ VE DUALARIMZI SIZINLE .
    YURUYEN KERVANI SELAMLIYORUZZZZZZ

    YanıtlaSil
  81. ekm 2510

    700 kişinin içinde 20 kahraman kişi olarak bizim için mücadele verdiniz teşekkür ederim.Düşüncek olursanız karşı taraf dediğimiz insanlar salonu nasıl hınca hınc doldurmuş görüyorsunuz biz bir ankaraya ikiyüzelli kişiyi zor götürdük...Sayın ekm 2510 dün Gökhan beyde yazmış anayasa mah. ile ilgili şimdi bir yargıtay birde adalet bakanı babacan bülent arınç ve en son ersin ince bu hafta baskımız gerekiyor saatlerden beri yazıyorum kimse anlamıyor yazıları dikkatli okumuyorlar.bu hafta önemli telefonlarla baskı yapmamız lazım saygılar ihtiyar

    YanıtlaSil
  82. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 21:57

    Değerli Arkadaşlarım.
    Haklı davamızda; haklı olan arkadaşlarım. Aslında; sayımız çok olmasına rağmen, görüyorum ve görüyorsunuz ki; üzülerek belirtmek zorundayım ki, bu haklı mücadelemizin gerçek savunucuları ve mücadele edenleri, galiba; yanılmıyorsam, 50 kişiyi geçmemekte. Oysa; bu haklı davamızda bizler, yüzlerce ve binlerce kişiler değimliyiz? Elbette ki öyleyiz. Haydi diyelim ki; 100 kadar arkadaşımızda, sitelere yazmadan; adlarını ön plana çıkarmadan mücadele etmiş sayalım. Bana göre durum böyle ise; diğer kalan yüzlerce, binlerce arkadaşlarım neredeler? Bu soruyu; gerek kendime ve gerekse tüm arkadaşlarıma sormaktan, kendimi alı koyamıyorum.
    Ama yinede ben diyorum ki; bu haklı davamızın tamı tamına 11 yıldır çilesini çekmiş bir insan olarak ben diyorum ki, gelin; hep birlikte, pazartesi gününden başlayarak, fazla değil; bir hafta boyunca, yeniden hep birlikte, yeni bir çalışma seferberliğine başlayalım. Başlayalım ve tüm arkadaşlarımız özgürlüklerine kavuşsunlar. Kavuşsunlar ve tüm sevenler artık sevdiklerini kucaklasınlar. Ben; arkadaşlar ben, şahsen ben bu çalışma seferberliğini, pazartesi günü yeniden başlatacağım. YA SİZ; YA SİZLER ARKADAŞLAR, YA SİZLER VARMISINIZ BU YENİDEN ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİNE? VARMISINIZ EMEK VE ÇALIŞMALARINIZLA; HAK ETTİĞİMİZ ÖZGÜR GÜNLERE ULAŞMAĞA. VARMISINIZ??? Haydi arkadaşlar, haydi; tüm yorulmuşluğumuza, tüm sabırsızlığımıza, tüm imkansızlığımıza rağmen, yeniden; hep birlikte, yeni ve son bir çalışma seferberliğine başlayalım. Başkaca bir şey demem gerekiyor mu? Bilemiyorum.
    Çok değerli arkadaşlar; Allah’ın izni ve çok değerli katılımlarınızla, mutlak ve mutlak özgür günlerimize kavuşup, hüzünlüde olsa sevinçler yaşayıp, çok yakın bir zamanda bir birimize sarılacağız. Haklı davamızda tüm emeği geçen arkadaşlarıma en derin saygı ve sevgilerimle. Allah; hepimizin yardımcısı olsun.

    YanıtlaSil
  83. HASAN BARIŞÇI BEY LÜTFEN 47 YORUMU DEĞERLENDİRİN İHTİYAR

    YanıtlaSil
  84. SAYGIDEĞER ARKADAŞLAR,BU YORUMU KENDİM İÇİN DEĞİL,SİTEDE YAZMADANDA EYLEM YAPILDIĞINI GÖSTEREN ,ASLANLAR GİBİ BU SİTEDEKİ ARKADAŞLARIN DAVASI İÇİN ORDA CANLA BAŞLA MÜCADELE VEREN ARKADAŞLARIM ADINADIR. YAZMASAM KENDİME OLAN SAYGIMI YİTİRİR,ONLARA HAKSIZLIK ETMİŞ OLURDUM.

    KISACA;

    SABAH HERKES ERKENDEN ADA CAFEDE BULUŞTU.BİR AVUÇTUK AMA ARKAMIZDAKİ SİTE ARKADAŞLARIMIZI TEMSİL EDİYORDUK.
    TIKLIM TIKLIM DOLU SALONDA SAAT 10:00DAN 16:00 YA KADAR AYAKTA PANELİ İZLEDİK.BİZ BİR AVUÇ ,BİZE KARŞI OLANLAR ENAZ 200 KİŞİ İDİ.İLK BÖLÜMDE EKİM2510ASLANLAR GİBİ SÖZ ALDI VE SORUSUNU YÖNELTTİ.ÇEK MAĞDURLARI İSMİ BAŞARIYLA ZİKREDİLDİ.PANELDEKİ BİR AVUKATIN "BENİM BİLDİĞİM ÇEKMAĞDURU ALACAKLIDIR ,BORÇLU OLANLAR NİYE ÇEK MAĞDURU OLSUNKİ"DEDİĞİNDE PANELDE BİR ALKIŞ TUFANI KOPTU.İŞTE EKİM2510 ARKADAŞIMIZ BÖYLE BİR ORTAMDA BİZLERİ TEMSİL ETMİŞTİR.
    SAYIN SİBEL HANIM VE RAHMİ BEYDE PANELDE BİZLER LEHİNE KONUŞMUŞTUR.KENDİLERİNE BURDA KATKILARINDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ.
    ORDA BULUNAN ALPER,REALİST,RIDVAN,SEVİM HNM,ENGİN HNM,TANER BEY VE EŞİ,ZİYA BEY(KENDİSİ ORDAYKEN YEĞENİ VEFAT ETMİŞ VE APAR ,TOPAR PANELİ TERK ETMİŞTİR,KENDİSİNE BAŞ SAĞLIĞI DİLİYORUM),MERVE HNM,CAN MERT(39 DERECE ATEŞLE GELMİŞTİR),BELKİ UNUTTUKLARIM VARDIR BAĞIŞLASINLAR.
    PANEL SONUNDA TÜM ARKADAŞLARLA BERABER BİR MİNİ TOPLANTI İLE DURUM DEĞERLENDİRİLMESİ YAPILMIŞ,PAZARTESİ METRİS CEZAEVİ ZİYARETİ,PERŞEMBE GÜNÜ ANKARA'DA MECLİS ZİYARETİ PLANLANMIŞTIR.GELİŞMELERİ ARKADAŞLARIMIZ BİLDİRECEKLERDİR.

    KİMİ ARKADAŞLARIMIZIN KÜSTÜNÜZ,DAVAYA İHANET ETTİNİZ,NASIL İNSANLARSINIZ SÖYLEMLERİNE BELKİ KISA BİR CEVAP OLMUŞTUR.BİZLER BU SİTE İÇİN VE KENDMİZ İÇİN VARIZ,YAZMASAKDA BURDAYIZ,İCRAATLERİMİZ HEPİMİZ İÇİN.PEKİ ŞİMDİ ARKAMIZDAN YORUM YAPARKEN "KÜSMEK GİBİ LÜKSÜNÜZ YOK"DEMEK YERİNE " BU ADAMLAR YAZMIYORSA BİR SORUN VAR BİR BİLDİKLERİ VAR"DİYEMEDİNİZ.AMA HİÇ MERAK ETMEYİN BİZİ KOVSALARDA BİZ BURDAYIZ.BİZ KALLEŞ DAMGASI YİYECEK İNSANLAR DEĞİLİZ.ANLIMIZ AÇIK ASLANLAR GİBİ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN, ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN SAVAŞIYORUZ ,SAVAŞACAĞIZ.

    YÜREĞİNE SAĞLIK EKİM2510,OKADAR FACTORİNGÇİYE KARŞI ASLANLAR GİBİ KONUŞTUN,HELAL OLSUN ALPER,CAN-MERT,ENGİN HANIM OKADAR FACTORİNGÇİYE ,AVUKATLARA KARŞI ORDA BAĞIRARAK TEPKİ GÖSTERDİNİZ,HELAL OLSUN REALİST,MERVE,ZİYA,RIDVAN,SEVİM HNM.İYİKİ ORDAYDINIZ..

    İŞTE BİZ BUYUZ.

    DAHA SÖZE GEREK VARMI?

    SAYGILARIMLA

    BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  85. bugünkü baro toplantısında bulunan tüm arkadaşlarıma ayrıca teşekkür etmek isterim sesimizin daha gür çıkması birlikten doğan kuvvet sayesinde olmuştur bu haklı davamızda bir adım daha attığımıza inanıyorum ve sayılı günler kala gerçekleştireceğimiz pazartesi günkü davamıza destek vermenizi temenni ederim saygılarımla

    AKCAN

    YanıtlaSil
  86. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 22:14

    DEĞERLİ İHTİYAR ELBETTEKİ; GEREK 47 NOLU YORUMUNUZU VE GEREKSE TÜM YORUMLARI DEĞERLENDİRDİĞİM GİBİ, MÜMKÜN OLDUĞUNCA TÜM ARKADAŞLARIMLA İLETİŞİM İÇERİSİNDE OLUP, TÜM HEPİNİZLE BİRLİKTE; PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YENİDEN BİR ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ BAŞLATALIM DİYORUM. BU ARADA; ekm2510'la İSTANBUL TOPLANTISI HAKKINDA BİLGİLER ALDIM. ÇOK OLUMLU BİR TOPLANTI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM. AYRICA; AV. SİBEL SEVİNÇ HANIMI(HOCAM) BİRAZDAN ARAYACAĞIM. BİZLER İÇİN; GEREKLİ KONUŞMALARI TOPLANTIDA YAPMIŞLARDIR SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  87. arkadaşlar baro ve meclis vs.toplantılarında kendimizi çek mağdurları değilde adli para cezası mağdurları olarak kendimizi tanıtsak daha iyi olmazmı ERDEM

    YanıtlaSil
  88. HASAN BEY YAŞ İTİBARI İLE SİZDENDE YARDIM İSTİCEM BU ŞARTLARDA BU HAFTA BÜTÜN SİTELER BİRLEŞİP HER KES KISA BİR SÜRE İÇİN DÜNÜ BIRAKIP YARINA SADECE BİR HAFTA BUNU YAPALIM BU HAFTA BELİRLEDİĞİMİZ BÖLÜMLERE AŞIRI YÜKLENMEMİZ LAZIM KISACASI ARABA ÇALIŞACAK GİBİ AMA BİZDE İKTİRİRSEK DAHA İYİ OLACAK SAYGILARIMLA İhtiyar

    YanıtlaSil
  89. SAYIM EKİM 2510 KARDEŞİM BUGÜN ORADA ÇOK BÜYÜK BİR ÖZVERİYLE VE CESARETLE BİZİ TEMSIL ETTİN SANADA BU YAKIŞIR SENİN YAPTIKLARINI EYLEME KATILANLAR ZATEN BİLİR.TEŞEKKÜRLER HSY44

    YanıtlaSil
  90. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 22:29

    DEĞERLİ BASKETÇİ KARDEŞİM; ZATEN HEP ARAMIZDASIN. SEN ZATEN HİÇ GİTMEDİNKİ; EMEK, ÇALIŞMA VE ÖZVERİN İÇİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. ÇOK AZ OLMASINA RAĞMEN. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  91. acil demokrasi says:
    19 Şubat 2011, 22:33

    Nihayet, Büyük destek ….
    İstanbul Barosu Başkanı, Sayın Doç.Ümit Kocasakal,
    Habertürk Tv’de “Karşılıksız çek cezaları Kaldırılmalı” dedi…
    Bu beyanat İstanbul Barosunun resmi beyanatı sayılır…
    Emekler karşılığını bulmaya başladı….


    ultraa79

    YanıtlaSil
  92. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM BİZ BİRİMİZİ BİLİRİZ BURDA BEN KENDİ ADIMA İKİYILA YAKINDAN BERİ BURDAYIM NELER GÖRDÜK NELER LE KARŞILAŞTIK NE YAZILARA MARUZ KALINDI AMA ONLAR GİTTİ BİZ BURDAYIZ NE ZAMANA KADAR ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ GERİ ALANA KADAR BİRİMİZ BİR LİRA KAYBETTİ DİĞERİMİZ BİN LİRA AMA TEK ORTAK KAYBIMIZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ BİZLER ŞU ANDA EVİMİZDEYİZ C.EVİNDEKİ KARDEŞLERİMİZ AİLELERİ BİR UMUTLA HEP BU SİTEDELER BİZLERİN BU DAVA İÇİN YAPTIKLARIMIZLA YAŞIYORLAR BİZ HEM KENDİMİZ İÇİN HEM ONLAR İÇİN UMUDUZ KARDEŞLERİM HAYDİ AZ KALDI GİBİ SİTEYİ KOŞTURTAN EKM 2510 BASKETÇİ CAN MERT VE BAYAN KARDEŞLERİM LÜTFEN BU GÜNLER ÖNEMLİDİR BASKI YAPMAMIZ LAZIM DİYE FERYAT EDİYORUM İHTİYAR

    YanıtlaSil
  93. Arkadaşlar,



    ./...
    Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları karşısında sözleşmeci devletler ne yapmaktadır?

    1) Sözleşmeci devletlerin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına ilişkin yükümlülükleri nelerdir ?

    AİHM tarafından sözleşmenin ihlal edildiğinin tespit edildiği hallerde, ilgili devletin tespit edilen ihlali, iç hukuk düzeninde mümkün olduğunca;
    * tüm sonuçlarıyla ortadan kaldırma,
    * ihlal öncesi hale dönülebilmesi için gerekli onarımı yapma,
    * hukuk dışılığı tekrar etmeme yükümlülüğü vardır.


    İlgili devlet, genel ve bireysel önlemler alır.
    2) Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları karşısında, devletlerin sık uyguladığı önlemler:

    İç hukukta yargılamanın yenilenmesi, medeni hukuk alanındaki zararlar genellikle maddi tazminat yoluyla giderilebildiği için, çoğunlukla ceza davalarında uygulanır! (İç hukukumuzda düzenlenmiştir: Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararının tebliğinden itibaren 1 yıl içinde ulusal yargıda yargılanmanın yenilenmesi istenebilir)

    Mahkûmiyetin adli sicilden silinmesi ve özel af ilanı.

    İhlâlin sona erdirilmesi ve benzer ihlâllerin tekrarlanmaması için, iç hukukta mevzuat değişikliğine (iç hukuk kuralının yürürlükten kaldırılması veya yeni hukuki düzenlemeler yapılması) gidilmesi gibi genel önlemler de mevcuttur.

    Mevzuat değişikliğinin gerçekleşmediği durumlarda, içtihat değişikliği ile hukuk dışılığın tekrar edilmemesinin sağlanması yoluna da gidilebilir.
    .../.







    Bilgilerinize saygılarımla sunarım.

    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  94. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 22:49

    DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM(PİRİMİZ) DEFALARCA SANA HOCAM SANA, GEREK KENDİ ADIMA VE GEREKSE TÜM ARKADAŞLARIM ADINA TEŞEKKÜRLER ETMİŞTİM AMA, BU GECE; YİNE BİR KEZ DAHA, KENDİM VE TÜM ARKADAŞLARIM ADINA BİR KERE DAHA TEŞEKKÜR ETMEYİ BİR BORÇ BİLİYORUM. SANA HOCAM(PİRİMİZ) SANA, HALEN; BİR KUTU CEZERYE BİLE GÖNDEREMEDİM. DAHA DOĞRUSU SEN KABUL ETMEMİŞTİN. AMA BİR GÜN; O ÖZGÜR GÜNLERDE BİR GÜN, TÜM ARKADAŞLARIM ADINA BİR GÜN SANA BİR PLAKET VERMEYİ DÜŞÜNÜYOR VE SENİ KUCAKLAMAYI YEĞLİYORUM. HALEN; SESİNİ DUYMAKLA BİRLİKTE, YÜZÜNÜ GÖREMEMİŞ OLMAMA RAĞMEN. BİLMEM ANLATABİLDİMMİ? EN DERİN SAYGI VE SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  95. Başta sayın sibel hanım olmak üzere , bizlere desteklerini esirgemeyen bütün hukukçularımıza ve dava arkadaşlarımıza şükranlarımı sunarım....

    ekm2510

    ------------------------------------------

    acil demokrasi says:
    19 Şubat 2011, 22:33

    Nihayet, Büyük destek ….
    İstanbul Barosu Başkanı, Sayın Doç.Ümit Kocasakal,
    Habertürk Tv’de “Karşılıksız çek cezaları Kaldırılmalı” dedi…
    Bu beyanat İstanbul Barosunun resmi beyanatı sayılır…
    Emekler karşılığını bulmaya başladı….


    ultraa79

    YanıtlaSil
  96. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi için aşağıdaki 2 adrese bakabilirsiniz:


    http://www.aihmbasvuru.com

    http://www.aihm.info


    Saygılarımla,
    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  97. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 22:57

    Değerli arkadaşlar; çok değerli arkadaşlar. Haklı olduğumuza inandığımız bu davamızda, Allah'ın izni; değerli çalışma ve katılımlarınızla, elbetteki başarıya ulaşıp, hakettiğimiz özgür günlerimize ulaşacağız. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Allah; yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  98. ARKADAŞLAR HERKEZE İYİ AKŞAMLAR


    BU GÜNKÜ BARO NUN DÜZENLEDİĞİ ÇEK PANELİNE BEN DAHİL OLMAK ÜZERE BİR AVUÇ ARKADAŞIMIZ KATILDIK.BURDA BAZI ARKADAŞLARIMIZ SIK YAZMASADA,YAZMAYACAĞIM DESEDE BU GÜN BİR KEZ DAHA GÖRMÜŞ OLDUKKİ EYLEM YAPMAK İÇİN UZUN UZUN YAZMAYA GEREK YOKMUŞ !!! SN.EKİM 2510 YÜZLERCE AVUKATIN KARŞISINDA ÇEK MAĞDURLARINI ASLANLAR GİBİ SAVUNMUŞ VE ALACAKLILARA VERİLEN DESTEĞE KARŞIDA BİR AVUÇTA OLSAK HEP BERABER VERDİĞİMİZ TEPKİYLE BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYE ÇALIŞTIK.ŞİMDİ İÇİMİZDEN YİNE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ BİZİM YERİMİZE BİR AVUÇ İNSAN UĞRAŞIYOR MANTIĞIYLA BU SAATTEN SONRA HALA YAPILAN EYLEMLERE DESTEK VERMEZSE,EN AZINDAN VERDİĞİMİZ NUMARALARI BİLE ARAMAZSA KENDİLERİNİ BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARININ VİCDANINDA SUÇLU İLAN EDİYORUM !!!!!! EYLEMİN YERİ VE ZAMANI OLMADIĞINI,SADECE SİTELERDE YAZI YAZMAKLA BU ÖZGÜRLÜĞÜ KAZANAMIYACAĞIMIZI İNŞALLAH BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ ANLAMIŞTIR !!!!! ARKADAŞLAR ARTIK SON 10 GÜNE GİRDİK !!!! BİZLER BİR AVUÇTA OLSAK ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIMIZI KİMSEYE DEĞİL KENDİMİZE SÖZ VERDİK.SİZLERDENDE SADECE UCUNDANDA OLSA DESTEK VERMENİZİ İSTİYORUZ VE BUNUDA HERKEZDEN ÖNCE KENDİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ İÇİN YAPIN DİYORUZ.ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ HESABI İNŞALLAH BU SAATTEN SONRA ANLAŞILIR VE HEPBERABER TEK BİR YUMRUK OLARAK GÜCÜMÜZÜ GÖSTERİR HAKKIMIZ OLAN ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ ALIRIZ.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    NOT:PAZARTESİ YENİ YÖNLENDİRMELERİ VE ARANACAK OLAN VEKİL VE KURUM TELEFONLARINI YAYINLAYACAĞIZ.BU HAFTANIN ÇOK ÖNEMLİ OLACAĞINI ŞİMDİDEN SÖYLEYEBİLİRİM.

    YanıtlaSil
  99. 99 u,

    kopyalayıp yapıştıran arkadaş, siz çek mağduru olamazsınız. bu yazıdaki söylem ilk harfinden son harfine kadar doğru bile olsa, sabahtan beri çağrı yapan İHTİYAR a, panele katılan saygıdeğer insanların emeğine alıntınız hakarettir. O KADAR ciddi anlık hareket EDİLMESİ zamanda yeni bir tARTışma zemini oluşturacak bu yazıyı aktARMANIZ, her yönü ile mesnetSİZ OLMUŞTUR...

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  100. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 23:15

    DEĞERLİ CAN MERT ARKADAŞIM; EMEK VE ÇABALARIN İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK ÇOK AZ AMA, BEN YİNEDE; KENDİM VE TÜM ARKADAŞLARIM ADINA SANA ÇOK TEŞEKKÜR ETMEKLE YATİNİYORUM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  101. CML

    İstanbul Barosu Başkanı, Sayın Doç.Ümit Kocasakal,
    Habertürk Tv’de “Karşılıksız çek cezaları Kaldırılmalı”
    HABERİ BARO TOPLANTISINA KATILAN DOSTLARIN EMEĞİ KARŞILIĞIDIR BENCE Gözlerim Yaşardı Sizlerden ALLAH razı olsun
    CML

    YanıtlaSil
  102. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 23:19

    103 ZONGULDAKLI-ÇEKZADE; YORUMUNUZ ÇOK ANLAMLI VE YERİNDEDİR. SANA SADECE VE SADECE; TEŞEKKÜR EDERSEM YETERMİ KARDEŞİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  103. yeter, üstat...

    ZONGULDAKLI-ÇEKZEDE

    YanıtlaSil
  104. ihtiyar DELİKANLI!

    gayretini de görüyoruz, hayretini de...
    sağ olasın, var olasın...

    pazartesi YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLSUN İNŞALLAH...

    yarın ankara'ya yola çıkıyoruz... istanbuldan, eskişehirden, izmirden gelecek arkadaşlarımızla pazartesi ankarada buluşuyoruz... KENDİMİZE GÖREV VERDİK... ???

    ***

    99
    kim olarak ve hangi amaçla bu yazıyı buraya kopyaladınız bilmiyorum...

    benim cevabım 44.tedir...

    yeniden cevap vermeyi gerekli bulmuyorum...

    YanıtlaSil
  105. Arkadaşlar,

    Akıllı olmamız ve bilinçli davranmamız gerek.

    1. Hükümetin ve milletvekillerinin bizlere faydası TBMM kapanana kadardır-yani son 10 gün içindeyiz. Daha sonra isteseler de 6-7 ay bize bir faydaları olmaz. Şu son 10 günü iyi değerlendirelim.

    2. Yargıtay, Anayasa Mahkemesi, ve hatta Danıştay üyelerine yapacağımız müracaat ve baskı ise Yargıtay'ın bir ictihad açıklamasına ve/veya Anayasa Mahkemesi'nin bir iptal kararı vermesine yol açabilecektir. Bu kuruluşlar nezdindeki girişimleri hızlandıralım.

    3. En son ama en garantili çare ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ama buradan bir netice çıkması için, hükmü kesinleşmiş, hapse girmek üzere olan, ya da hapse girmiş arkadaşların bir an önce müracaatı gerekiyor. Vakit kaybetmemek için bu müracaatların bir an önce yapılması lazım.

    Acilen bilgilerinize sunarım.





    Saygılarımla,
    Mehmet Al Öztürk

    YanıtlaSil
  106. ŞU TAKIŞMALARI BIRAKIN ARTIK.

    YETER ARTIK....

    İŞİMİZE BAKALIM ....

    YanıtlaSil
  107. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 23:28

    108 MURAT YALÇIN KARDEŞİM; DAVA ARKADAŞIM. BEN YANINIZDA ANKARA'DA OLMASAM BİLE; TELEFONLARIMLA KATILIMCI OLACAĞIMI VE YANINIZDA OLDUĞUMUN BİLİNMESİNİ İSTERİM. ÇOK DEĞERLİ EMEKTAR ARKADAŞIM VE KARDEŞİM; ÇOK AZ OLACAK AMA, EMEK; ÇALIŞMA, BİLGİ, BECERİ VE KATKILARINA YÜZLERCE TEŞEKKÜR EDER İSEM YETERMİ? SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  108. GÖNÜL İNSANI, DAVA İNSANI, SEVGİLİ BARIŞCI,
    HASAN KARDEŞİM
    BİZLER BİRER NEFER; SEN İSE BİZLERİN RUHUSUN...

    SENİN YÜREĞİN HER ŞEYE YETER...

    SAĞLIKLAR DİLİYORUM

    YanıtlaSil
  109. Barışçı-Mersin19 Şubat 2011 23:39

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; KEŞKE YALAN SÖYLEYEBİLSEM AMA, İNANINKİ BECEREMİYORUM VE BECERMEKTE İSTEMİYORUM. BU HAFTA BOYUNCA; SİZLERİ BİLMİYORUM AMA, BEN BU HAKLI DAVAMIZ İÇİN ÇOKTA AKTİF OLAMADIĞIMI BEYAN VE İKRAR EDİYORUM. AMA; PAZARTESİ GÜNÜNDEN BAŞLAMAK ÜZERE, CUMA GÜNÜNE KADAR ÇOK AKTİF VE FAAL OLACAĞIMI, ÇALIŞMA VE EKSİKLİKLERİMİ GİDERECEĞİME BİR DAHA SÖZ VERİYORUM. İNANIYORUMKİ; BU HAKLI DAVAMIZA GÖNÜL VERMİŞ ARKADAŞLARIMDA, PAZARTESİ GÜNÜNDEN BAŞLAYARAK; YENİDEN BİR ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİNE GİRECEKLERDİR. TÜM DAVA ARKADAŞLARIMA EN DERİN SAYGI VE SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  110. SN.BERIŞÇI MERSİN,SN.MURAT YALÇIN

    ŞAHSIM OLARAK SİZLERİN SON GÜNE KADAR GEREKENLERİ YAPACAĞINIZDAN ŞÜPHEM OLMADIĞINI BELİRTİR AYNI DUYARLILIKLA VE AZİMLE BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZINDA BİZLERE DESTEĞİNİ BEKLEDİĞİMİ ÖNEMLE DUYURUR SAYGILAR SUNARIM.

    CAN MERT


    NOT:********** SON 10 GÜN *************

    YanıtlaSil
  111. 10 GÜN SONRA MECLİS İLE İLGİLİ YAPABİLECEĞIMIZ HİÇ BİR GİRİŞİM KALMAYACAKTIR !!!!!!!!!!!!! İŞİN EHEMMİYETİ SANIRIM BU AÇIDAN BAKILINCA ANLAŞILIR.SAYGILARIMLA


    CAN MERT

    YanıtlaSil
  112. Sayın Ofluoğlu en kısa zamanda yanında olacağımı beni göreceğini sana söyleyebilirim, sitende yaptığın karamaları kurgularıda yüzüme karşı tekrarlamanı senden rica edeceğim, saygılarımla

    YanıtlaSil
  113. Nereye gittiniz , neredesiniz dediğiniz bu günlerde.......

    Buradayız , hiç bir yerde değiliz..eylemin tam ortasındayız...hergün dolu.....dopdolu....
    pazar - pazartesi -
    eylemler bir dizi halinde geliyor..sağanak gibi..

    BANA SORANLARA !!!!!BEN SORAYIM ŞİMDİ SİZLERE......

    SİZ NEREDESİNİZ.!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  114. ekm 2510,

    pazartesi saat 10.30 da METRİS in önündeyiz.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  115. Barışçı-Mersin20 Şubat 2011 00:10

    ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLAR; KENDİMCE GECENİN SON YORUMU OLARAK, BİZLER ZATEN FAZLASIYLA TEŞEKKÜRLERİMİZİ SİZLERDEN ALDIK. ŞİMDİ GEREK BENİM VE GEREKSE BU HAKLI DAVAMIZA GÖNÜL VE EMEK VERMİŞ TÜM ARKADAŞLARIMIN, PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN YENİDEN, BİR HAFTA BOYUNCA; YILMADAN VE USANMADAN, BİRBİRİMİZDEN DESTEK VE BİLGİ ALARAK, MÜCADELE SEFERBERLİĞİNİ BAŞLATIR İSEK, ALLAH'IN İZNİ VE ÇOK DEĞERLİ KATILIMLARINIZLA MUTLAK VE MUTLAK BAŞARIYA VE ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM. HAYDİ ARKADAŞLAR HAYDİ; ÖZGÜR GÜNLER İÇİN HEDEF, 01.MART.2011 DİYELİM Mİ? SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  116. Ben saat 09.00 da oradayım sayın zonduldaklı-çekzede........
    Senin verdiğin mücadele ve özveri ne olursa olsun eleştirsekte hep sürekli olmuştur.8 ARALIK ANKARA eyleminde yaptığın olumlu çıkışlar hafızalarımızdadır....SAOL-VAROL

    Kimsenin , kimseye bir şey kanıtlamak zorunda olduğunu sanmıyorum..Kimse kimseye yüzünü göstermek zorunda değildir..Kimse kimseye hesap vermek zorunda değildir...


    DÜN BANA BİRLEŞTİRİCİ OL DİYORDUNUZ..BU KISIR ÇEKİŞMELER NİYE O ZAMAN..
    NE GEREK VAR.......

    Sayın Murat YALÇIN
    siz bari yapmayın...Saygılarımla
    bana biraz değer veriyorsanız , bırakalım bu kısır tartışmaları işimize bakalım....

    NEREDEN NEREYE..................

    YanıtlaSil
  117. tamam sevgili ekm2510,
    "alla allah ben ne hata yaptım ki" bile demeden TAMAM diyorum, (neyse yaptığım)"YAPMIYORUM" diyorum...

    yeter ki KUTSAL KAVGAMIZA zarar vermemiş olayım...

    sen (gayretlerin için) isbata değil, takdire şayansın...

    sevgilerimle...

    nereden nereye... ne için di, tahmin edemedim

    YanıtlaSil
  118. BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINDAN ÖNEMLE RİCAMDIR !!!!!!


    LÜTFEN ŞU 10 GÜN BOYUNCA HERŞEYİ BİR KENERA KOYARAK BİRLİK OLMAYA ÇALIŞALIM.KISIR TARTIŞMALARDAN VE KARALAYICI YAZILARDAN UZAK DURALIM !!!!! BUNU KENDİNİZ İÇİN SONRASINDADA BÜTÜN MAĞDURLAR İÇİN YAPIN !!!! SN.EKİM 2510 VE SN.BASKETÇİ HER NE KADAR YOKUZ DESELERDE KENDİ DOĞALARI GEREĞİ OLAMAZLAR EVET OLAMAZLAR ÇÜNKÜ İKİSİDE EYLEM ADAMIDIR.BÜTÜN ÇEK MAĞDURLARINDAN ÖNEMLE RİCA EDİYORUM ŞU 10 GÜN HİÇ KİMSE AMA HİÇ KİMSE BİRBİRİNİ ELEŞTİRMESİN,OLUMSUZ YAZILARDAN UZAK DURSUN AMA BU DAVA İÇİNDE BARİ 10 GÜN HERŞEYİ BİR KENARA BIRAKIP ( BUNA ŞAHSİ DÜŞÜNCELERİMİZDE DAHİL OLMAK ÜZERE ) BİRLİK OLUNSUN VE YAPABİLECEĞİMİZİN EN İYİSİNİ EL BİRLİĞİYLE YAPALIM.SAYGILARIMLA

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  119. Sayın Murat abim ,

    Sakin olalım diyorum , sadece bu kadar .Sizi ne kadar taktir ettiğimi ve sevdiğimi bilirsiniz..Tam birlik beraberlik içinde olacağımız günlerdir bunlar , sizin sağ duyunuza inanıyoruz...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  120. Merhabalar,
    Bugün baro toplantısına katılmış arkadaşlara minnetarlarımı belirtmek isterim.
    Hele hele, sayın ekm2510 a diyecek laf bile bulamıyorum, Allah gani gani razı olsun, çabalarına misli ile versin.

    Evet Sayın ekm2510, biz gene yoktuk, ama o sebepten ama şu sebepten. Şimdi sizinle biz hiç aynı olabilirmiyiz, hiç aynı sevgiyi, saygıyı görebilirmiyiz? İşte bu dava sizin gibiler olduğu sürece amacına ulaşacaktır.

    Hakkınızı helal edin lütfen.

    YanıtlaSil
  121. sayın ekm2510 ve panele katılan bizleri aslanlar gibi temsil eden arkadaşlar vede sayın sibel hanım hepinize en içten teşekkürlerimi sunuyorum saygıyı sevgiyi taktiri birkez daha sonuna kadar hak ettiniz İYİKİ VARSINIZ SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  122. allah bu kadından bizi korusun..

    radyoyu dinliyorum da..

    YanıtlaSil
  123. Sn. Ekim kardeşim ve baro toplantısına katılan tüm arkadaşlarım , emeğinize ve yüreğinize sağlık. Hepinize gönülden teşekkür ediyorum.

    TÜM EYLEMLERİMİZDE BİRLİKTELİK DİLİYORUM.

    YanıtlaSil
  124. "Toprak gibi olmalısın.. Ezildikçe sertleşmelisin! Seni ezenler sana muhtaç kalmalı ! hayatı sende bulmalı".
    Can Yücel
    Ekleyen: Necip Fazıl Kısakurek

    YanıtlaSil
  125. BASTA SAYIN EKM2510 VE AVK.SİBEL HN. OLMAK UZERE EMEGİ GECEN HERKESTEN ALLAH RAZI OLSUN .BEN DEGİSİK SEBEPLERDEN OTURU YANINIZDA OLAMADIGIM İCİN FİİLİ OLARAK DESTEKLİYEMİYORUM,HAKKINIZI HELAL EDİN...

    GURBETCİ

    YanıtlaSil
  126. hakim daha iyi niyetli

    YanıtlaSil
  127. sn.ekim2510,

    metris ziyaritinde herkes kendi olanakları ilemi gelecek?

    bilgilendirirseniz sevinirim.sofistike

    YanıtlaSil
  128. Sn. 129
    zannedersem mağdur arkadaşlar yurt çapında servis ayarlamış.Yurt dışından geleceklerinde uçak bilitleri hazırmış.Hava alanında karşılayıp metris cezaevi önüne kadar götüreceklermiş. ama içeri giriş servislerini halen ayarlayamamışlar..
    sabah kahvaltı ve öğlen yemeği mağdur arkadaşlar tarafından karşılanacakmış. Akşamda kim ne yer içerse cebinden verecekmiş..Akşam yemeği ne olacak diye sorarsanda. halen hükümetle görüşmeler devam ediyormu
    Ha birde katılmak isteyene para felan dağıtacaklarmış.

    Yaaaa. Kardeşim niye sinir bozuyorsun.

    YanıtlaSil
  129. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR FİİLEN MÜCADELEDE BULUNAN,YAPICI VE BİRLEŞTİRİCİ YAZILARIYLA ÇEKMAĞDURLARINA BÜYÜK DESTEK OLAN SİTENİN MÜDAVİMLERİ OLARAK TAKİP EDİLEN ARKADAŞLARA GÖSTERDİKLERİ BU ONURLU DAVRANIŞLARINDAN DOLAYI SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.

    YanıtlaSil
  130. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR CANMERT İ OKUDUNUZ MU ?LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN BAŞKA SÖZE GEREK YOK..ÇEKDAŞ

    YanıtlaSil
  131. Bugün eylemlere izin vermeyen hükümet'in geçmişte ne kadar özgür öğrenci hareketi yaptığını gösterir..
    bugün daha özgür olmamız gerekirkern geçmişte daha özgü,r yaşamışız..
    PARDON YAŞAMIŞLAR.
    BEN ÖZGÜRLÜĞÜN ANASINDAN BABASINDAN ATASINDAN
    YANİ AKPDEN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUM...


    Üniversitede ilk türban eylemcisi (1967):

    Yıl 1967: Üniversitede ilk başörtüsü eylemcisi, bugün Dışişleri Bakanı ve Baş Müzakereci olan Ali Babacan’ın halası Hatice Babacan ortaya çıktı. Hatice Babacan türbanıyla derse girmek isteyince dersten atıldı. Diğer öğrenciler Hatice Babacan’ın cezalandırılmasını protesto etmek için boykota başlar. Fakülte tatil edildi. Bakan istifa etti. Öğretim üyelerinin çoğunluğu bu olayın arkasında tarikatların olduğunu belirttiler. Bu eylem Türkiye’de yapılan ilk öğrenci hareketi olarak tarihe geçti.

    YanıtlaSil
  132. değerli arkadaşlar


    panelde üzerinde durulması gereken konu ceza hukuku konusunda konuşmacının yapmış olduğu açıklamalar...uzun zamandır tartıştığımız KAST konusunun bu panelde de hiç bir tereddüte yer vermeyecek şekilde 5941 sayılı yasada olduğu kabul edilmiştir...

    ama konuşmacının yorumuna baktığımız da çekin ibraz edildiğinde karşılığını bulundurmamak KASTEN bu suçun işlendiğini söylüyor...bu demek oluyor ki diğer sebepler bir önem arzetmiyor...

    çek ibraz edildi ise ve karşılığı yoksa...

    ÇEKİN KARŞILIKSIZDIR İŞLEMİ YAPILMASINA SEBEBİYET VERİYORSUN...VE SUÇ İŞLENİYOR...

    bu bir anlamda 3167 sayılı yasayla ilgili 01.01.2009 tarihinde oluşan boşluğu net bir şekilde açıklıyor...ama 5941 sayılı yasada kastın olması sanırım 3167 deki aykırılık sonucunun dışında bir anlam ifade etmeyecek...rahmi ofluoğlu bu konunun üstünde durmuş ama dinlediğim kadarıyla bu durum kabul görmedi...umalım ki 3167 sayılı yasada KAST olmadığından dolayı TCK na aykırı olduğu konusu YARGITAY tarafından kabul edilsin...

    my way

    YanıtlaSil
  133. CML

    ŞU ANDA KANAL 7 DE ALİ BABACAN CANLI YAYINDA
    E-MAİL GÖNDERDİM

    baskentkulisi@kanal7.com

    YanıtlaSil
  134. ayhan bey,beni yanlış anladınız.metris cezaevinde bende istiyordum.benim çok yakın bir arkadaşım metris'de.ben siteye yorum yazmam ama sizleri izliyorum.katılım fazla olur belki böyle bir organizasyon olabilir topluca hareket edersiniz diye düşündüm.ben fikirtepeden geleceğim.yoksa oraya kendi imkanlarımla gelebilirim.sorun değil.bukudar laf yiyeceğimi bilsem inanın sormazdım.sofistike.

    YanıtlaSil
  135. kılıçdaroğlu kanal d de

    YanıtlaSil
  136. CML

    yorum yazarken rumuzu nasıl mrsajın başlığına
    yazılyor tarif edebilirmisiniz
    lütfen. :)

    YanıtlaSil
  137. CML

    yorum yazarken rumuzu nasıl mesajın başlığına
    yazılyor tarif edebilirmisiniz
    lütfen. :)

    YanıtlaSil
  138. bu paneller hepsi anlaşılır gibi değil..

    5941 sayılı kanunun taslak aşamasında yargıtayın kanun hakkındaki görüşünde önemle üzerinde durduğu mesele uygulamada çek in "vadeli" bir ödeme aracı olarak yaygın şekilde kullanıldığı idi bu durumun acilen ortadan kaldırılması gereği idi. Çeki teminat unsuru olarak alıp kabul eden bankalar da bunun farkında idi ve halen de uygulama o yönde..

    Çek in evrensel anlamdaki vasfı bizde çoktan yok olmuş durumda.. Buraya bir Allah ın kulu dikkat çekmiyor!!

    Ticaret yaptığım yıllarda sıklıkla ileriye dönük döviz forward işlemi yaptırdım yani bugünden ileri tarihli (30-60-90 gün) sonrası için döviz kurunu sabitleme işlemi, bankalar kredibiliteye göre yapıyorlar bu işlemi zira ilerki vade tarihlerinde söz verilen döviz miktarı hesapta olmak zorunda.. Diyelim ki olmadı teminatınız kadar sizi bloke ederler o kadar.

    Çekte ise "özgürlüğünüz" ile tehdit ediliyorsunuz. Kaldı ki asıl mesele olan vadeli uygulamayı herkes bir şekilde teğet geçiyor.

    TEKRAR BELİRTİYORUM UYGULAMADA ÇEK VADELİ BİR ÖDEME ARACI VE BÜTÜN SIKINTININ KAYNAĞI BUDUR TÜM SİTEYİ İNCELEDİM BU KONU GEREĞİ GİBİ İŞLENMEMİŞTİR. İLERİ TARİHTE HESAPTA SÖZ VERİLEN MİKTAR BULUNDURULAMIYORSA ELBETTE KAST DEVREYE GİRER. KASTTAN KASIT DOLANDIRMAK MI MAGDUR OLUP ÖDEYEMEMEK Mİ OLMALIDIR.

    frz

    YanıtlaSil
  139. Sayın arkadaşlar ,
    Hanım arkadaşlarımız sayın , AYŞE HNM - SEVİM HNM - SEVGİ HNM ve RIDVAN bey bugün bir ilki başararak , Sayın Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞANLA İstanbulda bir görüşme yapmışlardır.Sayın AYŞE HNM bizzat başbakanımızla görüşmüştür..

    Bu özverili çalışmalarınsan dolayı kendilerine tşk ederiz..

    saygılarımla...

    YanıtlaSil
  140. Uzun zamandır sayın başbakanımızla görüşmek isteyen hanım arkadaşlar , bugün bir fırsatını bularak çek mağdurlarının sıkıntılarını , yaşadıklarını istek ve dileklerimizi sayın başbakanımıza anlatma fırsatını bulmuşlardır.
    Yaklaşık 1 milyon çek mağdurunun bu durumda olduğunu dile getiren sayın AYŞE hanıma , başbakanımız , sayınız dediğiniz gibi milyonlar değil ancak binlerle ifade edilebilir , abartılı buldum demiştir..
    Ayşe hanımın bunlara kanıt rakamlar vermesi üzerinede , kurmaylarıma ileteceğim , ilgilenecekler demiştir..

    saygılarımla..

    YanıtlaSil
  141. Arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.Yüreklerine sağlık....

    ANCAK BİR KONUYU ES GEÇMEYELİM.....

    Sayın başbakanımızın dediği çok düşündürücüdür,Kendilerinede bu konuda hiç bir sitemde bulunmayacağım , bulunma hakkımda yok zaten..

    ÇÜNKÜ BİZ KENDİ MESELEMİZE SAHİP ÇIKAMADIK...
    AYLARCA ANKARA DEDİK..GELEN SAYISI 80 - 100 OLDU..
    İTO - İST. BAROSU DEDİK....15 KİŞİ - GELDİ
    ULUSAL KANAL DEDİK ..CANLI DEDİK..BİR İLK DEDİK..15 KİŞİ ZOR BULDUK...
    TELEFON EDİN DEDİK..TEK,TÜK
    Sayın Emine hanım mektuplarınızı bekliyor dedik , saolsunlar her zaman mücadele içinde olan arkadaşlardan 70-80 mektup geldi

    vs vs vs

    ŞİMDİ KENDİ KENDİMİZİ SORGULAYALIM

    saygılarımla

    BEN OLSAM BENDE AYNI ŞEYİ SÖYLERDİM..

    YanıtlaSil
  142. Değerli arkadaşlar ,

    YARIN METRİS CEZAEVİ ÖNÜNDE SAAT 10.00 DA BİR TOPLANTI YAPILACAKTIR.
    TOPLANTIMIZA GÖRÜŞTEN ÇIKAN MAHKUM YAKINI ARKADAŞLARDA KATILIM SAĞLAYACAKLARDIR..

    GELİRSENİZ SİZLERİDE ARAMIZDA GÖRMEKTEN KIVANÇ DUYARIZ...
    GELEMEZSENİZ , BUNA İMKAN YOKSA ..GELMİŞ GİBİ KABUL EDERİZ....

    İMKAN OLUPTA GELMEYENLERİDE ALLAHA HAVALE EDERİZ...

    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  143. --------------ÇEK MAĞDURLARINDAN
    --------İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞINA

    Sayın Ümit KOCASAKAL, karşılıksız çek paneli toplantısından sonra yapmış olduğunuz açıklama için sizlere bütün mağdur arkadaşlar adına işlerinizde başarılar diliyoruz.

    ALACAKLI NE OLACAK: Tezini savunan avukat, siyasetci, yargı mensupları, akademisyenler, sizler söylemlerinizde, icraatlarınızda samimi değilsiniz.

    Ya sizler bu ülkede yaşamıyorsunuz, ya bizler. Hepimiz bu topraklarda yaşadığımıza göre yanlış nerede. Yanlış; güçlü olanın menfaati gereği olması gereken düzenlemeleri yapmaması, bundan nemalananların ve bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyetini kendisine dustur yapan menfaat gruplarnın zihinlerinin içerisindedir.

    GELİŞMİŞ ÜLKELER, hızla büyüyen dünya ekonomik dengelerine ayak uyduramayan nice dev firmalarını ayakta tutmak için seferberlik ilan ederken, BİZLER katran kazanı gibi kaynayan ülkemiz ekonomisinde, derbeder olan sanayicimizi, esnafımızı, çiftcimizi, işletmecimizi cezaevine atmak için seferberlik ilan ediyoruz. NE TEZAT değimli.

    Hukukcular, yasa koyucular, yargı mensupları, akademisyenler rayına oturmamış ekonomik yapı içersinde, ileri vadeli çek uygulamasının ZEHİR KATILMIŞ SÜTÜ içmekle eşdeğer olduğunu bildiğiniz halde, bunun önlemini bilerek almamakla, VİCDANLARDA VATANA ihanet etmekle eşdeğerde suçlusunuz. Nice göz nuru ile kurulmuş fabrikalar, işletmeler, sanayi entegre tesisleri bir bir çökerken hiç vicdanınız sızlamadı mı. Asıl göreviniz: yatırımcısı için risk haritaları planlayan,verimli iş gücü kaynakları oluşturan, pazar olanakları sağlayan, kısaca sanayicisini verimli kılacak, sorunlarına sahip çıkacak, Kriz ortamında KLAVUZ, yol haritasında ÖNCÜ, teknolojik gelişmelerde REHBER olmalıdır.


    KİRLİ SERMAYEYE ÇANAK TUTAN SİYASETCİLER, HUKUKCULAR, YARGIÇLAR, AKADEMİSYENLER kimlere, neyin karşılığı ----- DİYET BORCUNUZ----- varda, Türk insanının ruhundaki girişimcilik ruhunu kırma pahasına, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ bedel olarak veriyorsunuz. Sizler dolandırıcı ile gerçekten taşın altına elini koyup da zora giren insanları birbirinden ayıracak yasayı yapamayacak kadar ACİZ insanlar mı sınız, ACİZSENİZ bizlere hükmetme gücünü kimlerden, nasıl, neyin bedeli OLARAK ALIYORSUNUZ.

    Çek mağdurlarının sorununu çözmediğinizde, biriken yargılama dosyaları birgün kabak tadı verecek ve bu vebalin altında ezileceksiniz. Bilinki o dosyalar, tozlu raflardan beklediğiniz kadar rahat inip temizlenmeyecektir. SON nefesinizde boğazınıza sıkışacak, imansız gitmenize vesile olacaktır.

    arkadaşlar, ben önümüzdeki haftA yukarıdaki söylemlere yoğunlaşıp ilgili yerlere iletECEĞİM.
    dozu ağır olur deseniz görüşlerinizi bekliyorum

    Zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  144. Sayın arkadaşlar ,
    Hanım arkadaşlarımız sayın , AYŞE HNM - SEVİM HNM - SEVGİ HNM ve RIDVAN bey bugün bir ilki başararak , Sayın Başbakanımız R.Tayyip ERDOĞANLA İstanbulda bir görüşme yapmışlardır.Sayın AYŞE HNM bizzat başbakanımızla görüşmüştür..

    Bu özverili çalışmalarınsan dolayı kendilerine tşk ederiz..

    Uzun zamandır sayın başbakanımızla görüşmek isteyen hanım arkadaşlar , bugün bir fırsatını bularak çek mağdurlarının sıkıntılarını , yaşadıklarını istek ve dileklerimizi sayın başbakanımıza anlatma fırsatını bulmuşlardır.
    Yaklaşık 1 milyon çek mağdurunun bu durumda olduğunu dile getiren sayın AYŞE hanıma , başbakanımız , sayınız dediğiniz gibi milyonlar değil ancak binlerle ifade edilebilir , abartılı buldum demiştir..
    Ayşe hanımın bunlara kanıt rakamlar vermesi üzerinede , kurmaylarıma ileteceğim , ilgilenecekler demiştir..

    Arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkür ederim.Yüreklerine sağlık....

    ANCAK BİR KONUYU ES GEÇMEYELİM.....

    Sayın başbakanımızın dediği çok düşündürücüdür,Kendilerinede bu konuda hiç bir sitemde bulunmayacağım , bulunma hakkımda yok zaten..

    ÇÜNKÜ BİZ KENDİ MESELEMİZE SAHİP ÇIKAMADIK...
    AYLARCA ANKARA DEDİK..GELEN SAYISI 80 - 100 OLDU..
    İTO - İST. BAROSU DEDİK....15 KİŞİ - GELDİ
    ULUSAL KANAL DEDİK ..CANLI DEDİK..BİR İLK DEDİK..15 KİŞİ ZOR BULDUK...
    TELEFON EDİN DEDİK..TEK,TÜK
    Sayın Emine hanım mektuplarınızı bekliyor dedik , saolsunlar her zaman mücadele içinde olan arkadaşlardan 70-80 mektup geldi

    vs vs vs

    ŞİMDİ KENDİ KENDİMİZİ SORGULAYALIM

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  145. Arkadaşlar,

    Cuma günü bir karşılıksız çek dosyam için talimatla ifade vermeye gittim.

    İfade verirken; çeki ödememek kastımın olmadığını, alacaklıya daha önce verdiğim tüm çekleri ödediğimi, ödeyemediğim çeki niye ödeyemediğimi açıklamak isteyince, hakim

    " BU ŞEKLİ BİR SUÇTUR, BUNLARI SÖYLEMENİZE GEREK YOK, FAYDASI DA YOK. ÜSTELİK BİZİM VAKTİMİZ DE YOK. GEÇEN SENE TALİMATLA 2,800 İFADE ALMIŞTIM; BU SENE DAHA FAZLA OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR"

    deyip istediğim şekilde ifademi yazdırmak istemedi-benim ciddi ısrarlarım sonucu ise (çeki niye ödeyemediğimin açıklaması haricindeki kısımları) ifademe dahil etmek durumunda kaldı.

    Bu arada yanımda bulunan avukatım da hakimden epeyce fırça yedi-yok efendim niye müvekkilini bilgilendirmiyormuş, niye gereksiz vaktini harcattırıyormuş, bu suçun şekli bir suç olduğunu bilmiyormuymuş, vs. diyerek hakim avukatıma bayağı yüklendi.

    İlk derece mahkemelerin hakimleri cephesinde durum bu maalesef.

    Önümüzdeki 10 gün içinde siyasilerden bir şey çıkmazsa sırasıyla

    -Yargıtay
    -Anayasa Mahkemesi
    -Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi

    son umutlarımız.



    Bilgilerinize saygılarımla sunarım.

    Mehmet Ali Öztürk

    YanıtlaSil
  146. sn zonguldaklı çekzede

    145 teki yazına aynen katılıyorum ve altına imzamı atıyorum...

    sn ekm 2510

    başbakanın bu söylemine şaşırmadım...umarım emekler bu HUKUK dışı uygulamanın çooook geçte olsa son bulmasına vesile olur...

    ancak HUKUK ve İNSAN HAKLARI nı savunan herkes konuyu sayılara bağlamamalıdır...ceza alanın sayısı burada önemli değil HUKUKSUZ bir ceza olması asıl olan...başbakana CARRERA NIN SÖZÜNÜ HATIRLATMAK LAZIM...

    bir tek kişinin bile hukuksuz yere yargılanmasından sa binlerce suçlunun dışarıda gezmesini yeğlerim...

    emeklerinize teşekkürler...

    my way

    YanıtlaSil
  147. benim yanımda istersen durma dilersen benden nefret et ama ailen için gel omuz omuza mücedele verelim

    AKCAN

    YanıtlaSil
  148. BAYAN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OSLUN,BAŞBAKANIMIZ 1 MİLYONU DEĞİLSİNİZ DEMİŞ.. ACABA GEÇEN SENE KAÇ KİŞİ TAHHÜT VERDİ YA VEREMEYENLER ....MAHKEMELERDEKİ DOSYALAR?????ASLI 66

    YanıtlaSil