TBMM ve Başbakan'dan Taleplerimiz

TBMM ziyaretimiz genel anlamda olumluydu, Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Ali Babacan, Mehmet Şimşek'le sorunları dile getirilme açısından görüşme fırsatı yakalandı.

Başbakanla görüşme öncesi Ayşenur Bahçekapılı ile uzun bir görüşme yapıldı,

Ayşenur Bahçekapılı ısrarla geçen sene size imkan yaratıldı neden bu imkanı kullanmadınız, torba yasa tasarısnda bu yönde bir düzenleme yok cevabını verdi, Arkadaşlarımız ise, Taahhüt imkanından çoğu insanın haberi olmadığını, cezaevinden taahhütle çıkmış olan kişilerin bırakın para kazanıp borç ödemeyi, henüz o şoku üzerinden atamadığını ifade ettiler.

Ayşenur Bahçekapılı görüşmesinden sonra, TBMM Başbakanlık özel kaleminde Başbakanımıza yukarıdaki benzer ifadelerle sorunlarımız anlatıldı, Başbakanımız sorunları dinledikten sonra Bahçekapılıya dönerek sorunları dinledinizmi dedi, Bahçekapılının evet cevabı üzerine, çözmek gerkiyor ifadesini kullandı.

TBMM inde dilekçelerimiz dağıtıldı vs vs. En azından gündemdeyiz sesimizi herkes duydu, görüşmelerimiz devam edecek.

TBMM de edindiğimiz İzlenimler şudur.

Adli Para cezalarının, idari para cezalarına çevrilmesi makul bir çözüm yolu gibi gözüksede kabul edilebirliği imkansız gibi gözükmektedir.

Birinci nedeni bunun hayata geçirilebilmesi için, diğer kanunlarda değişiklik yapılması gerekliliği ve idari para cezasını vermeye yetkili kurumların belirlenmesi için ayrı bir kanun yapma ihtiyacıdır. seçimlerden sonra değerlendir bakarız (Bu talep, Cezaevinde olan, kaçak duruma düşecek olanlar için çözüm yolumudur?)

Ayrıca, çek kanunu'nda idari para cezası getirilmesi yasa teklifinin CHP tarafından verilmiş olma sorunudur, bu makul bir çözüm olsa bile iktidar milletvekilleri kesinlikle bu öneriyi desteklemiyor.

çek kanununa eklenecek kast maddesine ise bazı kurumlar karşı çıkmaktadır, yargının zaten büyük bir iş yükü altında olduğu, kast unsurunun aranması durumunda ceza mahkemelerinin tamamen işlevsiz kalacağını ifade etmektedirler, ceza mahkemeleri ticaret mahkemelerinin görevini üstlenemez demektedir.

Dolandırıcılık amacıyla çek kullanan kişiler için zaten ceza kanununda yaptırımlar belirtilmiş çek kanununa gerek yok sorusuna ise, Dolandırıcılık suçuda kast unsuruna bağlıdır, vadeli bir çekte dolandırıcılık açısından kastın olup olmadığı tartışmalıdır cevabı verildi.(Nasıl bir hukuki mantıksa)

Sonuç itibariyle önümüzde bir torba yasa tasarısı var

1- Geçmişe yönelik Adli para cezalarının affı düşünülmüyor, en azından şimdilik öyle bir niyet yok bunun olması tamamen bizim elimizde

2- Adli para cezalarının idari para cezasına dönüşmesi imkansız gibi

3- Çek kanununa kast unsuru ibaresi eklenmesi şimdilik mümkün değil diyorlar

Alacaklılar ne yapacak

çek piyasalar için önemli bir ödeme aracıdır

Türkiye'nin kendine has bir ticari anlayışı ve sistemi var, şartlarda bunu gerektiriyor

vs vs gibi sorulara saçma sapan verilen cevaplar..

Benim çıkardığım sonuç bu.

Ayrıca dikkat çeken husus hiç bir vekilin taleplerimiz konusunda bir fikri olmaması, herkes sorunun farkında fakat taleplerin farkında değil.

Bizde diyoruzki

Şüphesiz içimizde ellerindeki çekleri kötü niyetle dolandırmak kastıyla kullanan bir kaç kişi vardır fakat dikkat ediniz bunların sayısı bir kaçı geçmez, dolandırıcılık kastıyla hareket edenler zaten tedbirlerini önceden alır cezaevinebile girmez, girse bile cezaevinden çıkınca edindiği parayla saltanat sürer.

Çek kanunda iyi niyet ve kötü niyet ayrımı mutlaka yapılmalıdır. Bu ayrımı yapabilecek basit bir hüküm çek kanununa eklenebilir, kanun maddesinin yapılış gerekçesi yazılmak kaydıyla bu ayrım hakim ve savcılara bırakılır,bu yapılırkende verilmiş olan geçmiş cezalar temizlenir.

Bundan sonraki davalarda ise kişi bilanço, iş hacmi, ödediği çekler fakat son zamanda işlerin ne sebeble kötü gittiği ödeme güçlüğüne düştüğü nedenleri mahkemeye sunar hakim bu belgeler karşısında ceza vermeye yer olmadığına karar verir gibi.

Bu kanun yasallaşıncaya kadar da cezaevinde olan çek mağdurların cezaevlerinden tahliye edilmesi

Kaçak durumda yaşayan arkadaşlarımızın ise özgür olabilmesi, iş hayatlarına dönebilmesi için (taahhütmü olur, ertelememi olur, afmı olur infazın askıya alınmasımı olur) ivedi olarak ocak ayında gerekli düzenlemelerin yapılması gerekiyor.

Eylem yapacağız medyada olacağız telefonlarını susturmayacağız bir şekilde bu konuyu gündeme almalarını sağlayacağız çok çalışmamız gerekiyor.

546 yorum:

  1. SAYIN BAŞBAKANIM SİZE BİR ÇÖZÜM ÖNERİM VAR ŞİMDİ BİZE ADLİ PARA CEZALARINI ÖDEMEK İÇİN DEVLETTEN KIREDİ VERİN ÇOK BASİT SAĞ ELLE VERECEKSİNİZ AYNI ŞEKİLDE BİZİM ELİMİZ PARAYA DEĞMEDEN SOL ELLE ALACAKSINIZ BU PARAYI BİZİM ELİMİZ DEĞMEYECEK DEVLETTE KASASINDAN BU İŞ İÇİN PARA ÇIKARMAYACAK BU İŞ İÇİN SADECE BİZE ON YIL GİBİ BİR VADE TANIYACAKSINIZ İKİ YIL ÖDEMESİZ GERİSİ TAKSİTLE HA PARAYI ÖDEYEMESSEK OZAMAN HAPİTE YATIRIRSINIZ BİZDE BAŞKA ÇARE YOK BAKIN ÇOK BASİT BİR İŞLEM AF YOK ERTELEME YOK SADECE BİZE KIREDİ VERECEKSİNİZ FAKAT PARAYA ELİMİZİ SÜRMEDEN TEKRAR SİSTEM ALACAK HAYDİ BAŞBAKANIM DURDURUN ŞU GÖZYAŞLARINI.SAYGILARIMLA İZER

    YanıtlaSil
  2. KAYA İZMİR
    UTKU BEY SEN ORGANIZE ET BU TOPLU DİLEKÇE İŞİNİ...HAFTAYA VERELIM ...KMSEYEDE YALVARMAYA GEREK KALMAZ...HERKES YENIDEN YARGILANIR YA BERAAT EDER YADA DAVASI ZAMANAŞIMINDA DÜŞER GIDER

    YanıtlaSil
  3. KARDEŞLERİM BİR MSN Yİ EKLEYİM EYLEM DEĞİL EYLEMLER BENİM GÖRÜŞÜM YÜZ CENGAVER TOPLANACAĞIZ BU İŞ BİTMEYİNCE ANKARA İSTANBULDAN ÇIKMAYACAĞIZ YA EYLEM AÇLIK EYLEM ÇADIR EYLEM BASIN HER EYLEM BİR EYLEMDE OLACAK BU İŞ BİTENE KADAR DAĞILMAYACAĞIZ
    GELSİNLER BİZİ TEK TEK ALSINLAR CEZAEVİNE BASIN HUZURUNDA BU İŞİ BİTİRMEK ELİMİZDE AMA ANCA LAF YARIŞTIRIYOZ EKLEYİNDE ORTAK ZAMAN DİLİMİ ÜZERİNDE ANLAŞAK AMA YOK



    ÖNCE SİTEDE DEKLERE EDECEKSİN
    ONUN ÜZERİNE ÜÇ AY KONUŞULACAK
    ONUN ÜZERİNE ARKADAŞLAR BEYİN FIRTINASI YAPACAK



    BENİM KAFAM SİZİN KADAR ÇALIŞMIYOR
    SADECE YÜREKLİYİM



    SADECE BASİT BİRİYİM.


    BASİT AMA NET BİRİYİM


    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. Utku kardeş eylem tam olarak nedir, yani seni ne için ekleyeceğiz? Kusura bakma yenim de

    YanıtlaSil
  5. Utku kardeş, pardon şimdi anladım

    YanıtlaSil
  6. milletvekili ayşunur bahçekapıya sormak lazım demişki alacak verecek ikili ilişkiye karışmıyoruz demiş hanımefendiye söylemek lazım iyiki söylemiş peki ozaman siz devlet olarak borçlu ile alacaklı arasına girip neden adli para cezası veriyorsunuz.

    YanıtlaSil
  7. SABAH DÖRDE KALDI KALDI 10 SAAT YA BU SİTEDE GÜZEL OLUYORDU GÜZEL GEYİT OLUYORDU , NE GÜZEL MAĞDURİYETTEN BAŞKA HERŞEY KONUŞULUYORDU HERKES BİRBİRİNE GAZ VERİYORDU İNANIN ÖZLEYECEĞİM BEN BU SİTEYİ YA.


    SİTE YÖNETİMİ NİYE KURDU BU SİTEYİ BİLİYORMUSUNUZ BİRLİK OLAK DİYE BİRLİKTE KARARLAR ALINSIN DİYE AMA HERKES BAKTI NASIL OLSA ÇALIŞAN VAR DEDİLER TAMAMEN SEYRETTİLER


    DİYORUMYA ÖZLEYECEM BEN BU SİTEYİ YARINDAN İTİBAREN

    YanıtlaSil
  8. simmm2002@hotmail.com murat akın

    YanıtlaSil
  9. ben ekledim olmuyo sanırım utku eklermisin murat akın. isteyen ekleyebilir

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar,utku kardeşimiz diyor ki eylem için msn yi ekleyin diyor.topu topu 25 kişi olmuş.burda herkes esnaf,tüccar yani medeni ve cesur insanlar.iş eyleme gelince çoğunuzda tık yok.ya arkadaşlarımızda sıkıntı yok ya da muhabbet olsun torba dolsun mantığı.EKLEYİN KARDEŞİM UTKUNUN MSN SİNİ.gelemiyenin bir yakını gelir.geliş gidişleri düşünmeyin,maddiyatı çözeriz.işin sonuna geldik.ya harro,ya merro.AKILLI VE CESUR OLALIM.YAPILACAK Bİ EYLEMDE HAZIR OLALIM.

    YanıtlaSil
  11. UTKU MERSİN6 Ocak 2011 18:35

    MURAT AKIN KARDEŞİM EKLEDİM SENİ

    YanıtlaSil
  12. HADİKARDEŞİM NE BEKLİYORSUNUZ UTKU YU EKLEYİN Bİ SAYALIM KAÇ KİŞİYİZ

    U K76@HOTMAİL.COM EGER BUGUN SABAHA KADAR EKLEYEN OLMASSA BEN DE ARTIK BUNDAN SONRA YOKUM

    YanıtlaSil
  13. BEN VARIM...PEHLİVAN

    YanıtlaSil
  14. Utku

    2-3 gün önce ekledim seni ancak hiç online göremedim.. bir de sen beni eklemeyi dene istersen

    sertac72@windowslive.com

    YanıtlaSil
  15. eronus ABİ

    SENİ CANI YÜREKTEN TEBRİK EDERİM ABİ İŞTE BİZ BU OLMALIYIZ YA ARKADAŞLAR BİZİM YÜZ KIZARTICI BİR ŞEYİMİZ YOK YA

    YanıtlaSil
  16. Ayşe Nur Hanım efendi, Allah ın kelamını da mı tanımayacak?

    ''Eğer borçlu darlık içindeyse ona ödeme kolaylığına kadar bir süre tanıyın. Ve bu gibi borçlulara alacağınızı bağışlayıp sadaka etmeniz eğer bilirseniz sizin için, daha hayırlı olacaktır''(Bakara Suresi 280)

    Emir böyleyeken, hapse girerde borçalrımı ödeyemezsem kul hakkıyla giden ben mi olurum? Yoksa bu yasayı yapanlar, uygulayanlar ve devam etirenler mi?
    Ayşe Nur Hanım bu vebali alabilecekse buyursun alsın.

    YanıtlaSil
  17. utku kardeş,
    4 dosyadan ceza işlemim başlamış.yakalanmaz isem ya. bende varım.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  18. Utku kardeş bende seni ekledim ama,

    bilginsari@hotmail.com

    YanıtlaSil
  19. arkadaşlar sinirden unutmuşum çorumdan turan

    YanıtlaSil
  20. ank o6 yeter artık bu sitede eylemde olanlar içinde kadınlar daha fazladır sesini kes biz neyin derdindeyiz burası güzin abla sitesi değil..ayıp .ÇEKDAŞIN EŞİ...

    YanıtlaSil
  21. Gizem Hnm'a

    Gıyapta yargılanan ve cezası kesinleşen dosyada infazı durdurduğunuzu söylemişsiniz.

    Sizden rica etsem infaz durduma ve yeniden yargılama ile ilgili sizin mahkemeye sunduğunuz dilekçe nin bir örneğini bana mail atabilir misiniz ?

    Eğer yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Selamlar,

    Şükrü

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar ben çorumdan turan biraz önceki yorumum yayınlanmadımı beyaz tv de öcalanın avukatı konuştu 102.maddeden yararlanıp öcalan caniside çıkacakmış nasıl olur çıldırmak üzereyim batmış esnafı içeri atıyorlar canileri dışarı çıkarıyorlar ne demek ya

    YanıtlaSil
  23. ank06(oflu veya yandaşı) çek elini bu siteden pasifize etmeye çalıştığını biliyoruz ama boşuna uraşma bak fena olur

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar açıyorum yorumları okuyorum ama ne olacağını anlayamıyorum tahütütle çıktım bende 23/12/2010 da ama şuan ne olacak diye bekliyorum acaba ne zaman alacaklar diye hazırlığımıda yapıyorum çocuklarımı annemin yanına gönderiyorum içime doğuyor sanki gelip alacaklarmış gibi geliyor artık adresimi felan açtım muhtara kaydımı yaptırdım artık bıktım usandım kaçmaktan ne yapacaksa yapsınlar tükendim.

    YanıtlaSil
  25. çoğu millet vekiline mail yazdım verdiğiniz adreslerden ama biri bile cvb vermedi ne diyeyim kaderde bunlarda varmış çekiyoruz oysaki önümüzü açsalar çekin yanından bile geçmem çalışır karnımızın doyduyu kadar yetinirdim hiç olmassa bu içimdeki sancı olmazdı allah kimseyi düşürmesin hergün aklınıza geliyor acaba NE OLACAK SOKAĞINIZDA BİR POLİS ARACI GÖRÜNÜNCE ACABA BANAMI GELİYORLARMI İŞ YERİNİZE BİR POLİS GELİNCE ELİNİZ AYAĞINIZ OYNAR REZİL OLACAĞIM BENİ ALACAKLAR DİYE YÜZÜNÜZ KIZARIRSIN YA İŞTE BÖYLE ALLAH KİMSEYE ÇEKTİRMESİN BU SIKINTIYI....

    YanıtlaSil
  26. 26 arkadaş hepimiz aynı sıkıntıyı çekiyoruz lütfen rumuz yazarsan daha iyi olur

    YanıtlaSil
  27. arkadaşlar samanyolu haber çek mağdurlarına söz vermişti ne oldu

    YanıtlaSil
  28. KARDEŞLERİM BİR MSN Yİ EKLEYİM EYLEM DEĞİL EYLEMLER BENİM GÖRÜŞÜM YÜZ CENGAVER TOPLANACAĞIZ BU İŞ BİTMEYİNCE ANKARA İSTANBULDAN ÇIKMAYACAĞIZ YA EYLEM AÇLIK EYLEM ÇADIR EYLEM BASIN HER EYLEM BİR EYLEMDE OLACAK BU İŞ BİTENE KADAR DAĞILMAYACAĞIZ
    GELSİNLER BİZİ TEK TEK ALSINLAR CEZAEVİNE BASIN HUZURUNDA BU İŞİ BİTİRMEK ELİMİZDE AMA ANCA LAF YARIŞTIRIYOZ EKLEYİNDE ORTAK ZAMAN DİLİMİ ÜZERİNDE ANLAŞAK AMA YOK



    ÖNCE SİTEDE DEKLERE EDECEKSİN
    ONUN ÜZERİNE ÜÇ AY KONUŞULACAK
    ONUN ÜZERİNE ARKADAŞLAR BEYİN FIRTINASI YAPACAK



    BENİM KAFAM SİZİN KADAR ÇALIŞMIYOR
    SADECE YÜREKLİYİM



    SADECE BASİT BİRİYİM.


    BASİT AMA NET BİRİYİM


    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  29. arkadaş

    illa iari ceza olsun diyenlerin niyetinin borç ödemek falan olduğunu düşünmüyorum. çünki idari para cezasının faizi var.zaten ödeyemediğiniz borç kadar birde faizli borcun olacak. bu talebi duyan vekil veya yekili de bunlar işi üçkağıtçılığa vurmuş, hapisten kurtulayımda borç katlansın dursun mantığında olduğumuzu düşünüyor. idari ceza falan istemeyelim ceza kalksın diyelim mantıklısıda bu zaten

    sedat

    YanıtlaSil
  30. leventceyiz@hotmail.com ne yapıyosanız bende varım. ekleyin benide. levent

    YanıtlaSil
  31. 193 de yazan "rahatsız"...

    durup dururken, sebepsiz mesnetsiz, yersiz eyersiz bir "rahatsızlık" içine girmişsin ve "gıcık oluyorum" demişsin... doğru, halinden belli ki; dediğin gibi hem "GICIK" ve hem de "SAYGISIZ" birisin...

    istediğin kadar "GICIK OLABİLİRSİN" buna meşrebin müsait, ancak "ADAM OLMAYA" zorlanacağın anlaşlıyor...

    YanıtlaSil
  32. sağlıkçı6 Ocak 2011 20:06

    utku doğru söylüyor,
    zaten böyle giderse yolumuz cezaevine gidiyor,o yüzden toplanalım 100 kişi eylemimizi yapalım,gece gündüz demeden,atarlarsa hepimizi beraber atarlar ki medya önünde canlı yayında 100 kişiyide içeri almak yemez kamuoyu oluşturmak adına ve ardından kurtuluş adına ses getirecek bir eylem,benim aramam var ama geleceğimi ekm 2510 bilir

    YanıtlaSil
  33. --------------------- Ö N E M L İ -----------------------



    ARKADAŞLAR OTUZBEŞ KİŞİ OLDUK SABAHA KADAR YÜZ KİŞİ OLMAZSAK EĞER EYLEM FELAN YAPMAM LÜTFEN BİRAZ HAREKETLENİN BIRAKIN BİRBİRİNİZLE ÇEKİŞMEYİ BIRAKIN YA



    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  34. Rifat Hisarcıklıoğlu
    @RHisarciklioglu Rifat Hisarcıklıoğlu
    Karşılıksız çek verme durumlarında iyi niyet ticaret açısından son derece önemli. Bir orta yol bulmak gerekir. Önerilerinizi bekliyorum. RH

    rıfat hisarcıklıoğlu tweeterda cevap ve öneri bekliyormuş

    mühendis34

    YanıtlaSil
  35. SAĞLIKÇI
    SAĞLIKÇI


    SENİN GİBİ ADAMIN ALLAHINA KURBAN OLURUM BEN


    İŞTE ARKADAŞLAR ADAM GİBİ ADAM YAZI YAZDI


    TEŞEKKÜRLER BABAM

    YanıtlaSil
  36. mahkemenin kestiği ceza var 100 kişi değil 1000 kişi bile alırlar

    can

    YanıtlaSil
  37. sağlıkçı6 Ocak 2011 20:26

    ben şimdi çıkıyorum ekim 2510 abim beni tanır gel desin yeter,organizasyonlara her zaman varım beni yazın,
    biz bişeyler yapmazsak 8 metrede ileri geri volta atarken çok keşke deriz....anlayana

    YanıtlaSil
  38. ama iyi ses gelir

    can

    YanıtlaSil
  39. --------------------- Ö N E M L İ -----------------------



    ARKADAŞLAR OTUZBEŞ KİŞİ OLDUK SABAHA KADAR YÜZ KİŞİ OLMAZSAK EĞER EYLEM FELAN YAPMAM LÜTFEN BİRAZ HAREKETLENİN BIRAKIN BİRBİRİNİZLE ÇEKİŞMEYİ BIRAKIN YA



    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  40. O hep öldürüyor, devlet bırakıyor...
    90'da öldürdü, 'Özal Affı'yla çıktı. 97'deki cinayeti 'Rahşan Affı'na uğradı. 2004'te katliam yaptı, dün tahliye oldu.
    Güncelleme:06 Ocak 2011 10:50
    Vicdanları sızlatan 102. madde tahliyeleriyle ilgili günün haberi Radikal'den geldi.

    Gazete, "Çekirge kaç kez sıçrar?: O hep öldürüyor, devlet bırakıyor" haberinde çıkarılan afları ve son 102 tahliyelerini eleştirdi.

    İşte o haber:

    CMK 102 madde nedeniyle tahliye edilen cinayet sanığı Ali Tamkoşar daha önce iki kez cinayetten hapse girmişti. 93 yılında ‘Özal Affı’yla, 2000 yılında ise ‘Rahşan Affı’yla cezaevinden çıkmıştı. Özetle Ali Tamkoşar üç kez öldürdü, devlet onu üçünde de kısa cezaevi sürecinin ardından serbest bıraktı.

    Birinci cinayeti
    Emniyetteki kaydında onlarca gasp, dolandırıcılık, yankesicilik, adam yaralama’ gibi suçlardan kaydı bulunan Ali Tamkoşar ilk cinayeti 23 Ocak 1990’da işledi. Bu dava 1991’de ‘adam öldürmek’ ten 10 yıl hapis cezasıyla sonuçlandı. Aynı yıl kamuoyunda ‘Özal affı’ olarak bilinen 3713 sayılı kanun çıkarıldı. Kanun, adli suçların infazında indirim getiriyordu. Tamkoşar’ın cezaevinde kalacağı süre aldığı cezanın beşte biri yani 4 yıldı. Tamkoşar, 1993’te tahliye oldu.

    İkinci cinayet
    Tarihler 17 Temmuz 1997’yi gösterdiğinde Tamkoşar’ın adı adli kayıtlara yine bir cinayet vakasıyla geçti. Bu olayla ilgili de 16 Haziran 1998’de 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu cezasını çekerken, 2000 yılında binlerce tutuklu ve hükümlüyü sevindiren ve kamuoyunda ‘Rahşan affı’ olarak bilinen 4616 sayılı kanun çıktı. Bu kanunda aldığı cezadan on yıl indirim öngörüyordu. Bu indirim yapıldı ve Tamkoşar yaklaşık üç yıl tutuklu kaldıktan sonra salıverildi.

    27 Kasım 2004’te Ali Tamkoşar elinde silahla yine sahnedeydi. Savcılığın iddianamesine göre Yaşar Tamkoşar, Hacıhüsrev’de aynı mahallede yaşadıkları Perihan Özdoğanlar’ın kızı Hasret Özdoğanlar’ı kaçırdı ve iki aile arasında kavga başladı.

    Üçüncü de katliam
    27 Kasım 2004’te Tamkoşar ailesinden Ali Tamkoşar ve iki oğlu Yaşar ile Sadettin Tamkoşar, Özdoğanlar ailesine pusu kurdu ve içinde bulundukları araca kurşun yağdırdı. Olayda Nazmi Özdoğanlar, Perihan Özdoğanlar, Uğur Özdoğanlar ve Barış Özdoğanlar öldü. Yargılama Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Mahkeme heyeti Mart 2008’de ‘birden fazla kişiyi ağır haksız tahrik altında kasten öldürmek’, suçlarından baba Tamkoşar’a 24 yıl üç ay, iki oğluna ise 20 yıl 10’ar ay hapis cezası verdi. Ancak karar usul hatası nedeniyle Yargıtay’da bozuldu. Dosya yeniden Beyoğlu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne döndü. Ve yargılama tamamlanamadığı ve tutukluluk süresi yedi yılı bulduğu için CMK 102. madde gereği baba Ali ve oğlulları iki gün önce tahliye edildi.

    Sürekli afların çıktığı Türkiye’de üç ayrı cinayet sanığı olan Tamkoşar 12 yıl hapiste yattı. Her çıktığında yeni cinayetlerle geri döndü. Şimdi toplum kaygılı olmakta çok haklı.

    Katil yeniden aramızda
    Tamkoşar’ın sanık olduğu davada mağdur Özdoğanlar ailesinin avukatlığını üstlenen Mustafa Akçay durumu şöyle yorumladı: “Tahliye korkunç. Ceza almanın caydırıcılığı yok. Son cinayette dört kişi öldürdü ve yeniden aramızda.”

    YanıtlaSil
  41. muharrem ince 0533,653,41,71

    YanıtlaSil
  42. sayın muharrem inceye burdan ulaşa bilirsiniz

    YanıtlaSil
  43. Barışçı-Mersin6 Ocak 2011 20:59

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR ARANIZDAYIM VE SİTEMİZİ TAKİP ETMEKTEYİM. BİRÇOK ARKADAŞIM GİBİ; EN DOĞRU OLAN NEDİR? NE YAPMALIYIZ DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM VE ASLA, ASLA VE ASLA; HAKLI OLDUĞUMUZ DAVAMIZDAN VAZGEÇMİŞ DEĞİLİM. KALDIKİ; UMUTSUZ OLMADIĞIM GİBİ, HEPİMİZ ADINA EN ÇOK UMUTLU OLAN BENİM. SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  44. Barışçı-Mersin6 Ocak 2011 21:07

    BUGÜN SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ; AYŞENUR BAHÇEKAPILI'YA, DÜN GECEDEN GÖRÜŞMEMİZ ÜZERİNE, DOSYA OLARAK; MEKTUPLAR, BİLGİ BELGE VE RESİMLER GÖNDERDİM (APS İLE), AYRICA; SAYIN MİLLETVEKİLİMİZ VE BAKANIMIZ, HAYATİ YAZICI'YA; DÜN GECE VE BUGÜN DANIŞMANLARIYLA GÖRÜŞMEM ÜZERİNE, İKİ ADET MEKTUP GÖNDERDİM. YENİ BİR ORTAK YOL HARİTASI VE EYLEM PLANI BELİRLENENE DEK, EN AZINDAN ŞİMDİLİK; HEPİMİZ ADINA BU KATILIMLARI YAPMAYA ÇALIŞIYORUM. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE, SAYGILARIMLA. ALLAH; HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.

    YanıtlaSil
  45. izer kardeşim/1 numaralı yorumcu arkadaşım çok dogru yazmışsın katılıyorum desdekcinim/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  46. utku kardeş hayırlı akşamlar ne yapmamız gerekiyor yeni açdım siteyi lütfen bilgilendirirsen sevinirim bende varım bu davada/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  47. utku ..... ageta50@hotmail.com.. bende varım.

    izmirli ziraatcı

    YanıtlaSil
  48. arkadaslar butun gun esım adlıyelerdeydı... orada duydukları her an hersey olabırlımiş.. başkalarıda aynı fıkırdelermıs... oyuzen mutlaka buyk ve ses getıren bısey yapalım... zaten bır durum var.. hadı yuklenelım.. bır noktaya.. gercekten olacak duyacaklar sesımızı.. sadece karar veremıyorlar.. BU SITE EYLEMDEDIR... VE BU EYLEMI KAZANACAKTIR.. İZMİRLİ ZIRAATCI

    YanıtlaSil
  49. utku kardeşim,
    biliyorsun msn sevmem,beni yaxmayı unutma.

    zonguldaklı-çekzede

    YanıtlaSil
  50. ekledim ama çevrim dışısın galiba utku...ATA52

    YanıtlaSil
  51. çevrim içiyim arkadaşlar SABAH dörde kadar burda olacam bu işi kökten bitirmek için burda olacam


    KIRK GÜN KAR YAĞAR BİR GÜN AV OLURMUŞ


    benle sonuna kadar yola çıkacak arkadaşlar arıyorum lütfen ekleyin



    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  52. saklambaç416 Ocak 2011 21:36

    Gördüğün gibi işte; bir ölüm var yalansız....

    Ne kötü bir dünya bu; sevgisiz, acımasız
    Yaşarken dolu dizgin, ölüvermek apansız
    Sen, en güzel yerinde olsan bile yaşamın
    Alırlar, götürürler bir yerlere zamansız
    Bütün o sevdiklerin, dostların, yakınların
    Koyup giderler seni orada yapayalnız
    Çalkalanır gidersin kapkara bir boşlukta
    Ne sevinç, ne de keder; artık herşey anlamsız
    Hakkın yok üşümeye, ağlamaya, gülmeye
    Unutma! ölüsün sen, boş bir kalıpsın cansız
    Her şey geride kaldı, ne sandın yalan dünya
    Gördüğün gibi işte; bir ölüm var yalansız.

    YanıtlaSil
  53. izmirli ziraatcı kardeş söyle ne yapalım yanındayım/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  54. utku kardeş cevap vermedin yanındayım ne yapmam gerekiyor/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  55. DEĞERLİ ARKADAŞLAR,
    YARIN AKŞAM SAAT 22 DE SAMANYOLUHABERDE SONDURUM PROGRAMINDA SÖZ VERİLDİĞİ ÜZERE ÇEK MAĞDURLUĞU İŞLENECEĞİ KARDEŞ SİTEDE AÇIKLANDI.
    KATILIMCILAR HAKKIINDA KESİN BİR BİLGİ HENÜZ YOK.
    SN. ASIM YILDIRIMA BİR ÖNCEKİ PROGRAMINDAN SONRA VE
    BUGÜN İKİNCİ KEZ,HEM KENDİ ŞAHSIMLA İLGİLİ YAŞADIKLARIMI,
    HEM DE ÇEK MAĞDURLUĞUNUN HUKUKİ.SİYASİ,İNSANİ,VE VİCDANİ BOYUTLARINI ANLATMAYA ÇALIŞTIM.
    TARAFSIZ VE OBLEKTİF BAKIŞ AÇISI VE DERİN HUKUK BİLGİSİ,
    ÇEK YASASINA OLAN HAKİMİYETİ İLE
    SN.PROF.ERSAN ŞEN’İN KATILIMI SAĞLANABİLİRSE
    PROGRAMA ÇOK BÜYÜK KATKISININ OLABİLECEĞİNİ DE VURGULADIM.
    PROGRAMA DAVET EDİLİP EDİLMEDİĞİNİ BİLEMİYORUM.
    YAPILACAK HERTÜRLÜ EYLEME TÜM GÜCÜMLE KATILACAĞIMI BİLMENİZİ İSTERİM.
    KATKIDA BULUNAN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ VE SAYGILARIMI GÖNDERİYORUM.

    YanıtlaSil
  56. saklambaç416 Ocak 2011 21:58

    utku eklenmiyon kardeşim

    YanıtlaSil
  57. CNN TÜRK fe adalet bakanlığı ile açık oturum var.mesj gönderelim..

    YanıtlaSil
  58. ADALET BAKANINI CNNTURK'TE ŞİRİN PAYZIN MAİL İLE SORULAN SORULARI BAKANA SORUYOR. BİR HUKUKÇU OLARAK BORCA HAPİS İÇİNE SİNİYOR MU SORALIM
    Selçuk

    YanıtlaSil
  59. sondurum@samanyoluhaber.tv
    ayildirim@samanyoluhaber.tv
    arkadaşlar yarın saat 22 00 da shaber de program yapılacak herkez mağduriyetini anlatıp mail atarsak iyi olur diye düşüünüyorum.hhuca

    YanıtlaSil
  60. arkadaşlar cnn deki programın adresi var mı

    YanıtlaSil
  61. sirinp@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  62. ne yapacak muharrem ince fülüt mü çalacak arkadaşlar biraz mantıkla hareket edin.şevki kuloğlu için mi çıkaracağız diye beyanat verilen,chp millet vekilleri bu işi ak parti bitirir diye bas bas bağırırken lütfen netice alabileceğimiz ak parti millet vekillerine ağırlık verin.

    YanıtlaSil
  63. burada laklak yapacağınıza cnn türk'e mesaj atın.

    YanıtlaSil
  64. sirinp@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  65. ------------------------------------------------ÖNEMLİ------------------------------------------------CNN TÜRK’TE ADALET BAKANI KONUŞUYOR...DOKTOR.....
    sirinp@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  66. İZALASYONCU KARDEŞİM LÜTFEN EKLE


    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  67. -----------------------------------------------------------------ÖNEMLİ------------------------------------------------CNN TÜRK’TE ADALET BAKANI KONUŞUYOR...DOKTOR.....
    sirinp@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  68. kardeşlerim siz ekleyipte online değil görünüyorsam lütfen sizde yazın msn nizi

    YanıtlaSil
  69. ACİL ORGANİZE OLALIM AYNI METİNİ CNNTURK'E YÜZLERCE DEFA GÖNDERLİM

    SELÇUK

    YanıtlaSil
  70. Barışçı-Mersin6 Ocak 2011 22:17

    DEĞERLİ ARKADAŞLAR; SAYIN ADALET BAKANIMIZA İLETİLMEK ÜZERE, İKİ AYRI YAZIMI MAİL OLARAK GÖNDERDİM, BİLGİLERİNİZE VE SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  71. ADALET HIZALANIYOR
    OPERASYON TAMAM, ADALET HIZLANIYOR.

    KARŞILIKSIZ ÇEK DOSYALARI 2 AYDA TEMYİZDEN GELEBİLECEK..

    Karşılıksız çek davaları 2011 Haziran ayından itibaren en fazla iki yılda sonuçlanabilecek, eğer bölge adliyeleri bu yıl içererisinde faaliyete geçerse bu süre 6 aya, hatta 2 aya kadar kısalabilir. Adalet hızlanıyor, karşılıksız çek davaları hızla sonuçlanacak, ekonomi artık düzelir:)

    Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada Yargıtayda yeni daireler açılması için hazırlanan yasa teklifinin başbakanlığa sunulduğunu söyledi. Bakan yasa içeriği konusunda bir açıklama yapmazken haber ajansları kulislere göre Yargıtayda 10 yeni dairenin kurulacağı,yasanın Haziranda yapılacak Yargıtay seçimlerinden önce sonuçlandırılacağı, hükümetin amacının kurulacak yeni dairelerle kendisine yakın bir Yargıtay başkanını seçtirmek olduğunu duyurdu.

    Bölge Adliyeleri, yani istinaf mahkemeleri açılınca başta Sulh Ceza davaları olmak üzere birçok dava artık Yargıtaya gitmeyecek, istinaf mahkemelerinin kararları kesin olacak, bu da dosyaların iki ayda sonuçlanması demektir.

    BÖYLECE HSYK DAN SONRA YARGITAYDA HALLEDİLMİŞ OLACAK, OPERASYON TAMAM..

    YARGITAYDA YENİ DAİRELERİN KURULMASI NE ANLAMA GELİYOR?

    Bu soruya çeklere bakan 10. Ceza Dairesinden örnek verelim; 10. Ceza Dairesi çek dosyalarının yanı sıra uyuşturucuya da bakıyor. Uyuşturucu yeni açılan bir daireye devredilince 10. Ceza dairesinin işleri azalacak ve bu kez dosyaların sonuçlanması hızlanacak. Ajans haberlerine göre 10. Ceza Dairesi dosyalara 4 dakika ayırıyor, müebbet hapis cezaları veren 9. Ceza Dairesi ise 6 dakikada bir dosyayı sonuçlandırıyor. İŞTE ADALET…

    R. Ofluoğlu

    YanıtlaSil
  72. benim adım derviş
    özel mülkiyetin temelini sarsacak çeke af 5 kişiyi öldürmekten çok daha tehlikelidir ama yinede cüneyt beyin görüşüne katılıyorum.bu kişi kadar burada birikimi ve bilgisi olan insan sayısı azdır mantıklı olmak lazım!!!
    selamlar....
    ermisdervis@hotmail.com
    kim kaydediyorsa etsin gerekli eylemlerde bende varım.

    YanıtlaSil
  73. basketçi34AN6 Ocak 2011 22:26

    ARKADAŞLAR SİTEYİ SADECE İZLİYORUM.KAFAM KARIŞIK.OLANLARI ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM.SİTEDE FARKLI FARKLI YORUMLAR VE BİR OKADARDA-BU TİP HAVALARI SEVEN PROVAKTÖRLER-VAR.
    HİÇBİRİMİZ-ONUN ÇAĞRISINA UYAN ARKADAŞLARIN DIŞINDA-UTKU KADAR OLAMADIK.İYİKİ VARSIN UTKU KARDEŞİM.EYLEMİN NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ HEPİMİZE A DAN Z YE GÖSTERDİN.
    BEN ZATEN EKLİYİM.İŞİN MEDYA KISIMI BANA AİT.YARIN İSTEDİĞİN SAYIYA ULAŞINCA BEN HEMEN DÜĞMEYE BASARIM.

    BİR KISA LAFIMDA O.R RUMUZYLA DÜN STARDAN HATİCE DEMİRCİ BANA MAİL ATMIŞ DİYEN ARKADAŞA.BÖYLE BİR KİŞİ VAR DOĞRU;SOBADAN ZEHİRLENİP OĞLUYLA BERABER ÖLEN-ALLAH RAHMET EYLESİN-HATİCE DEMİRCİ,BİR HASTANEDE HEMŞİRE OLAN HATİCE DEMİRCİ,FACEBOOKTA ALAKASIZ BİR HATİCE DEMİRCİ,60 YAŞINDA BİR TANE DAHA...TELEFONU BLKİ 10 KEZ ARADIM.NİYE,NEDEN ,BU ŞEKİLDE ASPARAGAS HABER,NE KAZANDIRIYOR?ELE NE GEÇİYOR?UMARIM BEN YANILIYORUM,YANILMAK İSTİYORUM.
    SAYGILARIMLA.BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  74. bizde varız imzacı

    YanıtlaSil
  75. sayın arkadaşlar banka soysak aldığımız para ile çeklerimizi ödesek 5 yıl ceza vermezler ayrıca her türlü yasadan faydalanırız açık ceza evi denetimli serbestlik her türlü pişmanlık yasası v.s ayrıca ceza evinde de itibarımız olur babalar hoş geldiniz derler çek te mağlasef ne yasalarda nede ceza evlerinde itibarımız yok ne suç işlemişiz bee

    YanıtlaSil
  76. --------------------- Ö N E M L İ -----------------------



    ARKADAŞLAR OTUZBEŞ KİŞİ OLDUK SABAHA KADAR YÜZ KİŞİ OLMAZSAK EĞER EYLEM FELAN YAPMAM LÜTFEN BİRAZ HAREKETLENİN BIRAKIN BİRBİRİNİZLE ÇEKİŞMEYİ BIRAKIN YA



    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  77. arkadaşlar


    sevgili kader ortaklarım lütfen beni yanlış anlamayın ukalalık diye algılamayın moralim bozuk

    kırılmayın ne olur bana


    BİRLEŞEMEZSEK BİTERİZ YA HADİ YA

    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  78. Sayın Basketçi'nin dediğine inanamıyorum. Normal bir insan böyle birşey yapamaz. Çaresiz insanların duygularıyla, çaresizliğiyle oynayan biri nasıl bir mahlukattır? Aynen ben de yanılmak istiyorum.
    Aydın

    YanıtlaSil
  79. basketçi34AN6 Ocak 2011 22:47

    BENADALET BAKANINA SN.SERAP HANIMIN EŞİNİN CEZAEVİNDE BAŞINDAN GEÇEN OLAYI-İZNİNİ ALMADIM BENİ BAĞIŞLASIN- YAZIP YOLLADIM.KISACA" MAALESEF GÖRMEZDEN GELİP İNATLA ÇEKDE HAPSİN KALDIRILMASINI NİYE GÜNDEMİNİZE ALMIYORSUNUZ?.YUKARDAKİ ALINTI 3MİLYON MAĞDURDAN BİR TANESİNİN KISA HİKAYESİDİR.SAYGILARIMLA".....DİYE YAZDIM VE GÖNDERDİM.
    ANCAK KANIM ODUR Kİ,DAHA ÇOK ERGENEKON VE HÜZBULLAHÇILAR İLE İLGİLİ KONUŞACAKLAR.SAYGILARIMLA.BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  80. TEFECİ AVUKATLARIN YENİ YETME KÜÇÜK AVUKATLARI..MİKSER GÖREVİYLE KARIŞTIRIYORLAR..34

    YanıtlaSil
  81. 2001 den berı ekonomık krızler nedenıyle yüzde binbeşyüz gecelık faizlerın eseri olarak zamanında bankaların kredı verememesinden ötürü kredi bulamadığı için haciz icra bir de ayrıca hapis cezalarıyla boğuşan herşeyıne el konduğu için halen de belinı doğrultamamış çek mağdurlarına hapis yerıne neler yapılabilir ? denetimli serbestlik ekonomık suçlululara uygulanma yolları aranamaz mı? ceza 5 yıldan 2 yıla çekılemezmı ? adli yerıne idarı cezaya çevrilemezmi?katile teröriste bile avrupa uyum yasaları gereği insanca yargılanma ve cezalandırmaya hassasiyet gösterebilen devletımız çekten heran tekrar taahhütlerını yerıne getirremediğinden cezaevine girmeyı bekleyen binlerce vatandaşdan biri olarak 50 yaşında parasızlıktan cezaevlerınde kalmak zorunda kalan 2 çocuklu bir annenın feryadına lütfen bakanım cevap versın
    cnntürke mail attım umarım iletırler
    nil ol

    YanıtlaSil
  82. iyi akşamlar eşim 28 aydır cezaevinde tutuklu dosyamız yargıtayda bu yasa bizide ilgilendiriyormu

    YanıtlaSil
  83. yargıtaydaki çek davaları kapanırsa iş yükü tamamen azalır.bunu her yerde söyleyelim.vekillerle görüşürsek özellikle yargıtaydaki çek davaların kaç adet olduğunu soralım.ancak öyle dikkat çekeriz.

    YanıtlaSil
  84. basketçi34AN6 Ocak 2011 22:50

    78 AYDIN KARDEŞİM ,MAALESEF ÖYLE BİR ŞANSIMIZ YOK.BUNLAR RAHATSIZ,BUNLAR HASTALIKLI İNSANLAR ,BUNLAR TOPLUMDA VAR.BİZ İYİ NİYETİMİZLE HAREKET EDİYORUZ.YA DOĞRUYSA,DİYE,SONRA VİCDANEN RAHATSIZ OLMIYALIM DİYE.SAYGILARIMLA.BASKETÇİ.

    YanıtlaSil
  85. sağlıkçı6 Ocak 2011 22:56

    arkadaşlar hep beraber toplanıp 1 kere toplu halde eylem yapalım,hep bugüne kadar az kişiydi eylemler toplu bir eylem siyasi olmadan açlık grevi,sessiz bir yürüyüş taksimde pankartlarla,yada benzer bir şeyler olabilir,zaman kalmadı infazlar devam ediyor,benim 6 ay cezam kaldı gerekirse yatarım çoluk cocuk yok bende ama ailelerim olan insanlar var,hep beraber birşey yapmazsak fiyasko olur

    YanıtlaSil
  86. YAŞ 55.. AMA BEN DE VARIM.. İZMİRLİ ZİRAATCI

    YanıtlaSil
  87. selçuk abi cnntürk yazdıgım emailçek maduruyum hapis yatırmakda ısrarlımısınız sizinde çocuklarınız var elinizi vicdanınıza kokun diye yazdım aynı yazıyı 5 kez email atdım /izalasyoncu

    YanıtlaSil
  88. basketçi34AN6 Ocak 2011 23:10

    85 de SAĞLIKÇI ARKADAŞ,SEN İYİ HOŞ GÜZEL DİYORSUNDA,ADAMCAĞIZ DÜNDEN BERİ AVAZ AVAZ BAĞIRIYOR,HADİ EYLEM DİYOR İÇERİĞİNİDE AÇIKLYOR TOPLAM 35 KİŞİYİZ.ONLARDA HEP ZATEN BU DAVADA BAŞINDAN BERİ CİDDİ OLAN İNSANLAR.DEMEKKİ BİR DERDİMİZ YOK.35 KİŞİ PROBLEMLİ.HERHALDE ONLAR DOLANDIRICI DURUMLARI FARKLI.E HADİ ADAM GELİN DİYOR,MSN İ NE KAYDOLUN ODA BİLSİN.AK KARA.YAPILMIYACAKSA OZAMN HERKES BAŞININ ÇARESİNE BAKAR,BURDA SAATLERİMİZİ GEÇİRMEYİZ.SAYGILARIMLA.BASKETÇİ

    YanıtlaSil
  89. ŞŞİRİN PAYZIN BEN SENİNN...SORCAĞIN SORULAR:(

    YanıtlaSil
  90. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  91. bizi medyada ciddiye almazzzz

    YanıtlaSil
  92. selçuk abi program bitdi bizi duyan kaile alan bile yok hayellerimizi kırıyorlar/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  93. arkadaşlar

    bu çek cezasına karşı olmayan herkezi tefeci olarak nitelendirmenin bir alemi yok. olmayan birine tefeci demek çok ağır bir hakarettir. Boşu boşuna düşman kazanmamıza gerek yok.
    Bu arada bütün tefecilerde çoluğundan çocuğundan bulsun

    sedat

    YanıtlaSil
  94. böyle medya olmaz olsun/izalasyoncu

    YanıtlaSil
  95. utku bey merhaba ben sizi ekleyemedim.siz ekleyin ben biraz bilgisayar kullanımı özürlüyüm.yurdanurgodek@hotmail.com

    YanıtlaSil
  96. 2 milyon dan bahsediyoruz ama 2 gündür sayın utku 100 kişi bulamadı böyle birlik beraberlik olmazsa bu kadar az kişiyle ancak bu olur arkadaşlar ben halada anlamış değilim nerede bu kadar insan % 1 olsa beraber olsak yer yerinden oynar

    YanıtlaSil
  97. basketci abi şirin hanım yine duymadı bizi

    YanıtlaSil
  98. Bunların alayı bölücü medya şirin payzına güzel bir yazı attım nasılsa adli para cezamız var bide o dava açsın

    YanıtlaSil
  99. amacım hır çıkarmak değil belki önceki yorumlarında anlamışsınızdır ama sadece kişisel görüşüm yeni bir site açılarak bölündüğünden dolayı malesef utku beyin çağrısıda bölünmekte ben burda tanıdım sizleri açıkça diğer arkadaşlarlada aynı yolda olmamıza rağmen bir olamıyor kendimizle çekişiyoruz iskender bey haklı %1 bile yok

    akcan

    YanıtlaSil
  100. 96 daki arkadaşım ben bu siteye günde 100 defadan fazla giriyorum ama aramızda o kadar münafıklar varki insanları tedirgin ediyor hakaretlere varan yazılar çıkıyor önce onları temizlememiz lazım benim msn giremiyorum ama bende varım

    YanıtlaSil
  101. iyi geceler.

    BUGÜNKÜ TÜM YORUMLAARI OKUDUM.

    SADECE ÇOK AZ KİŞİ OLDUĞUMUZU ÜZÜLEREKTE OLSA BİR
    GERÇEK KABULLENELİM .

    UTKUNU FERYADININ PEŞİNDEN GİDECEK KAÇ KİŞİ VARIZ


    SAYIN İZMİRLİ ARKADAŞLAR BU İŞİ ÇÖZECEKSEK HAYDİ,DİYORUM. HAYDİ KARDEŞİM HEP BERABER BİRLİK.

    ZİRATÇİ,DOKTOR,TARKAN,İZALASYONCU,İZER,KADİR,LEVENT,MUSTAFA,BODRUMLU.HADİ KARDEŞİM HADİ

    UST 35

    YanıtlaSil
  102. sky türk te ceza hukukçusu Vahit Bıçak iyi noktalara değindi. dünyada mahkemeler yüklerini hafifletmek için bir takım suçları kaldırdılar dedi.yargıtayda çok dosya var hakimler iş yapamıyor yeni hakim atayalım demek yanlış bir yaklaşım dedi.türkiye de ki hakim savcı mahkeme sayısı dünya ortalamalrının üstünde dedi..ÇEKDAŞ

    YanıtlaSil
  103. sayın çekdaş arkadaşlarım


    ÇOK AZ KİŞİ OLDUĞUMUZU GÖRDÜM, ÜZÜLDÜM

    UTKUNUN FERYADI ve PEŞİNDEN GİDECEK KAÇ KİŞİ VARIZ diyorum


    SAYIN İZMİRLİ ARKADAŞLAR BU İŞİ ÇÖZECEKSEK HAYDİ,DİYORUM. HAYDİ KARDEŞİM HEP BERABER BİRLİK olalım destek olalım .

    izmirli,ZİRATÇİ,DOKTOR,TARKAN,İZALASYONCU,İZER,KADİR,LEVENT,MUSTAFA,BODRUMLU.daha ismini yazamadıgım diğer arkadaşlar HADİ KARDEŞİM HADİ destek

    UST 35

    YanıtlaSil
  104. show tv yi açın

    YanıtlaSil
  105. show tv yi açın

    YanıtlaSil
  106. saklambaç417 Ocak 2011 00:26

    siyaset meydanında
    çek konuşuluyor
    mail atın

    YanıtlaSil
  107. siyasetmeydani@showtv.com.tr

    YanıtlaSil
  108. stanbul
    ShowTV
    Yapı Kredi Plaza E Blok Levent
    Tel : 0 212 3002121
    Fax : 0 212 2793826
    siyasetmeydani@showtv.com.tr

    YanıtlaSil
  109. www.facebook.com/siyasetmeydani

    YanıtlaSil
  110. siyaset meydanını tel den aradım ayrıca mail attım lütfen yüklenelim arkadaşlar

    YanıtlaSil
  111. http://twitter.com/smeydani

    YanıtlaSil
  112. basketçi34AN7 Ocak 2011 00:59

    iskender kardeşim yada seyredenler,çek ile ne dendi kısaca yazarmısınız.?saygılar.basketçi

    YanıtlaSil
  113. başlangıçda katılımcılardan biri çekimi tahsil edemiyorum dedi

    YanıtlaSil
  114. ÖNEMLİ
    SON DAKİKA… SON DAKİKA….

    Arkadaşlar,

    Samanyolu Haber TV den SON DURUM programı
    Yayınla ilgili bir sorun olmadığını,bu aksam saat 22:00 de yayına gireceklerini Sn. Prof.DR.İzzet ÖZGENÇ ‘ten bugün geç saatte teyid alabildikleri için biraz gecikme olduğunu, ancak çok güzel bir program olacağını umduğunu söyledi.
    ERCAN ERMİŞ ağbimizin yayına alınıp alınmayacağını YAYINA TELEFONLA ALACAKLARINI söyledi. SN. Asım YILDIRIM'a tüm mağdurlar adına sesimizi duyurmamıza katkı sağladığı için teşekkür Allah Razı olsun
    ASIM BEY BİR KONUYU HATIRLATTI.

    KENDİSİNE GÖNDERİLEN MAİLLERDE İSİMSİZ MAİLLERİ OKUMADAN SİLDİĞİNİ, O YÜZDEN MAİL GÖNDEREN ARKADAŞLARIN MAİLLERİN DİKKATE ALINMASI İÇİN LÜTFEN İSİMLERİNİ YAZMALARINI İSTEDİ.

    Mail başına Sn. Asım YILDIRIM Dikkatine diyelim. Ve Mutlaka İSİM BELİRTELİM arkadaşlar. HAYDİ HERKES İŞBAŞINA.

    sondurum@samanyoluhaber.tv

    YanıtlaSil
  115. 180 kişinin katilini serbest bırakıyolar herkez bunu böyle görüyo ama atlanan bir şey var önemli olan bunların çıkması deil bu hükümet artık kime ne sözü verdiyse 3000 kişinin katili için çıkan bir yasa bu şimdi seçim oldugu için bunu kimse konuşmuyo dile getirmiyo ama adam 2012 de bu yasadan faydalanıp çıkcak bunuda herkez görcek bunları yapan insanları af et işi bozulupta çekini ödemiyen insanlar ceza evlerinde sürünsün çoluk çocugu perişan olsun bunlar anca kendi adamlarını zengin eder bankaların sözünden çıkmazlar ben bu hükümeti allaha havele ediyorum bunlar oldugu sürece çeklere af filan çıkmaz çok mantıklı karar vermek gerekiyo arkadaşlar

    YanıtlaSil
  116. my way , ugur26 ve diger arkadaslar buraya tartısmaya degil çözüm üretmeye geldik. sonuçta hepimiz aynı kaderin ortaklarıyız. bu hükümetten biz magdurlar birsey beklemeyelim. eylem planlarsanız eger bizede her türlü katılmak düşer.

    "inci"

    YanıtlaSil
  117. merhaba kader arkadaşlarım abilerim ablalarım bizler dürüst esnaf olarak yaşadık ve ölünceye kadarda yaşayacığız benimde babam cezaevinde çekten dolayı benim işlerim iyi olduğu zamanlar aylığı böldümmü günlük 500 tl ye yakın vergi ödüyordum şimdi ise günlüğü 100 tl den babam yatıyor ayıp yaa sayın başbakınım devlet büyüklerimiz lütfen vatan hayinlerini bırakında bu esnaflara bakın bakın size bi söz hatırlatacağım

    ESNAF VE SANATKARLAR BU MİLLETİN ATAR DAMARIDIR
    M.KEMAL ATATÜRK
    SAYGIYLA ANIYORUM DOĞAN ARSLANDAŞ

    YanıtlaSil
  118. DİKKAT................................................DİKKAT................................................ÖNEMLİ................................................ARKADAŞLAR SAYFALAR KARIŞTI HERHALDE.BUNDAN ÖNCEKİ SAYFAYA DA YORUM YAZILIYOR.BÖLÜNME OLMAMASI NEDENİYLE,İLK SAYFADA YORUM YAZILMASINI TAVSİYE EDİYORUM...DOKTOR.....

    YanıtlaSil
  119. BENDE BİR ÇEK MAĞDURU OLARAK SİZLERİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM.SCORPİON 06

    YanıtlaSil
  120. sevgılı cek magduru dostlar.
    oncelıkle bu sıtenın olusumunda katkısı olan tum emegı gecenlere tesekkurlerımı bır borc bılırım.
    bende bu ulkede sanayıcıydım 55 kısı calısırdı yanımda sımdı neye uzuluyum bu yanımda calısanlaramı ıhracat yapıda ulkeme dovızgetıremedıgım memı yoksa aılemden kalan 15 daıremı kaybettıgımemı fabrıkamın hurda ya dondugunemı aldıgım kıredılerı odeyemedıgım ıcın soka atıldıgımamı kardesımın,abımın ve bende suan eslerımızden ayrıldıgımıza mı teblıgat adreslerının baska adreslere yollanıp karar sonucları adresıme gelmemesınemı mahkemelere gırmedıgım ıcın gbt lere yakalanıp nezretlerde yatıgımamı 25 yıllık tıcarı ıtıbarımın gıttıgınemı anamın babamın 50 yıllık bırıkımlerını capulculara ıcra daırelerınde bekleyen ac kurtlara gıttıgınemı bu ulkede vatan haını oldugumamı bende bılmıyorum. ben aylık 200.000$ bazende 300.000$ ıhracat yapan bırı ıken gun geldı elemanlarıma dagıttıgım erzaka muhtac oldum. oysakı ben ısverendım ne bır hızbullahcı ne pkk cı nede devletın polısıne askerıne sılah sıkan bır terorrıstım sucum ıs adamı olmakdı ulkeme vergı vermekdı ıstıhtam yaratmakdı. cezamı cekerım tek ceksem ıyı aılemede cekdırırım nerde adelet nerde devlet.ısmım aydın akgul meıl adresım jollytekstil@ttmail.com onurumdan ve haysıyetımden baska kaybetcek bırseyı kalmayan bır vatandasım sızlere ıcımı bosaltım vakdınızı aldım hakkınızı helal edın dostlarım.alıcagınız yapıcagınız herturlu olayda yanınızda olmaya gayret edıcem benım gıbı cok sanayıcı arkadsım aynı durumda .allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  121. ben nasıl ısım eklıcegımı bılemıyorum sırkatımın ısmı polly pack dı utanmadan nıkımı buraya yazabılırsınız ben dolandırıcı olmadım kı utanılcak bırseyım olsun lutfen yazın polly pack dıye

    YanıtlaSil
  122. SAYIN BAŞBAKANIMIZ TİCAREY YAPIYORUM KRİZ DÖNEMİNDE İŞLERİM TERS GİTTİ ÇEKLERİM DÖNDÜ İCRALIK VE MAHKEMELİK DURUMA DÜSTÜM BU ÇEKLERİMİZE YAPILANDIRMA YAPILMASINI VE TİCARETİMİZ YAPIP BORÇLARIMIZI RAHAT ÖDEYELİM
    SIKINTIDAN TİCARET YAPAMIYORUZ ALLAH RIZASI İÇİN DUYUN ZOR DURUMDAYIZ NAMUSLU VE ŞEREFLİ İNSANLARIZ SAGILAR BAŞKANIM......03582188852

    YanıtlaSil
  123. rüya......devlet domuz bagıyla insanları öldürenleri bile bile kacırıyorda borclu insanların canını ceza evlerinde almaya calışıyor acaba devletin farkı nerede borcluyu icerde ailesinde dişarda öldürmek istiyor sayın başbakanın milleti bu kadaar koyun yerine bırakmayın sizde her şeye bir çare vardır

    YanıtlaSil
  124. SAYIN BAŞBAKANIMIZ TİCAREY YAPIYORUM KRİZ DÖNEMİNDE İŞLERİM TERS GİTTİ ÇEKLERİM DÖNDÜ İCRALIK VE MAHKEMELİK DURUMA DÜSTÜM BU ÇEKLERİMİZE YAPILANDIRMA YAPILMASINI VE TİCARETİMİZ YAPIP BORÇLARIMIZI RAHAT ÖDEYELİM
    SIKINTIDAN TİCARET YAPAMIYORUZ ALLAH RIZASI İÇİN DUYUN ZOR DURUMDAYIZ NAMUSLU VE ŞEREFLİ İNSANLARIZ SAGILAR BAŞKANIM......03582188852

    YanıtlaSil
  125. sevgılı cek magduru dostlar.
    oncelıkle bu sıtenın olusumunda katkısı olan tum emegı gecenlere tesekkurlerımı bır borc bılırım.
    bende bu ulkede sanayıcıydım 55 kısı calısırdı yanımda sımdı neye uzuluyum bu yanımda calısanlaramı ıhracat yapıda ulkeme dovızgetıremedıgım memı yoksa aılemden kalan 15 daıremı kaybettıgımemı fabrıkamın hurda ya dondugunemı aldıgım kıredılerı odeyemedıgım ıcın soka atıldıgımamı kardesımın,abımın ve bende suan eslerımızden ayrıldıgımıza mı teblıgat adreslerının baska adreslere yollanıp karar sonucları adresıme gelmemesınemı mahkemelere gırmedıgım ıcın gbt lere yakalanıp nezretlerde yatıgımamı 25 yıllık tıcarı ıtıbarımın gıttıgınemı anamın babamın 50 yıllık bırıkımlerını capulculara ıcra daırelerınde bekleyen ac kurtlara gıttıgınemı bu ulkede vatan haını oldugumamı bende bılmıyorum. ben aylık 200.000$ bazende 300.000$ ıhracat yapan bırı ıken gun geldı elemanlarıma dagıttıgım erzaka muhtac oldum. oysakı ben ısverendım ne bır hızbullahcı ne pkk cı nede devletın polısıne askerıne sılah sıkan bır terorrıstım sucum ıs adamı olmakdı ulkeme vergı vermekdı ıstıhtam yaratmakdı. cezamı cekerım tek ceksem ıyı aılemede cekdırırım nerde adelet nerde devlet.ısmım aydın akgul meıl adresım jollytekstil@ttmail.com onurumdan ve haysıyetımden baska kaybetcek bırseyı kalmayan bır vatandasım sızlere ıcımı bosaltım vakdınızı aldım hakkınızı helal edın dostlarım.alıcagınız yapıcagınız herturlu olayda yanınızda olmaya gayret edıcem benım gıbı cok sanayıcı arkadsım aynı durumda .allah yardımcımız olsun.

    YanıtlaSil
  126. ÖNEMLİ
    SON DAKİKA… SON DAKİKA….

    Arkadaşlar,

    Samanyolu Haber TV den SON DURUM programı
    Yayınla ilgili bir sorun olmadığını,bu aksam saat 22:00 de yayına gireceklerini Sn. Prof.DR.İzzet ÖZGENÇ ‘ten bugün geç saatte teyid alabildikleri için biraz gecikme olduğunu, ancak çok güzel bir program olacağını umduğunu söyledi.
    ERCAN ERMİŞ ağbimizin yayına alınıp alınmayacağını YAYINA TELEFONLA ALACAKLARINI söyledi. SN. Asım YILDIRIM'a tüm mağdurlar adına sesimizi duyurmamıza katkı sağladığı için teşekkür Allah Razı olsun
    ASIM BEY BİR KONUYU HATIRLATTI.

    KENDİSİNE GÖNDERİLEN MAİLLERDE İSİMSİZ MAİLLERİ OKUMADAN SİLDİĞİNİ, O YÜZDEN MAİL GÖNDEREN ARKADAŞLARIN MAİLLERİN DİKKATE ALINMASI İÇİN LÜTFEN İSİMLERİNİ YAZMALARINI İSTEDİ.

    Mail başına Sn. Asım YILDIRIM Dikkatine diyelim. Ve Mutlaka İSİM BELİRTELİM arkadaşlar. HAYDİ HERKES İŞBAŞINA.

    sondurum@samanyoluhaber.tv

    YanıtlaSil
  127. basketçi34AN3 Mart 2011 01:40

    iskender kardeşim yada seyredenler,çek ile ne dendi kısaca yazarmısınız.?saygılar.basketçi

    YanıtlaSil
  128. www.facebook.com/siyasetmeydani

    YanıtlaSil
  129. siyasetmeydani@showtv.com.tr

    YanıtlaSil
  130. sky türk te ceza hukukçusu Vahit Bıçak iyi noktalara değindi. dünyada mahkemeler yüklerini hafifletmek için bir takım suçları kaldırdılar dedi.yargıtayda çok dosya var hakimler iş yapamıyor yeni hakim atayalım demek yanlış bir yaklaşım dedi.türkiye de ki hakim savcı mahkeme sayısı dünya ortalamalrının üstünde dedi..ÇEKDAŞ

    YanıtlaSil
  131. Bunların alayı bölücü medya şirin payzına güzel bir yazı attım nasılsa adli para cezamız var bide o dava açsın

    YanıtlaSil
  132. 2 milyon dan bahsediyoruz ama 2 gündür sayın utku 100 kişi bulamadı böyle birlik beraberlik olmazsa bu kadar az kişiyle ancak bu olur arkadaşlar ben halada anlamış değilim nerede bu kadar insan % 1 olsa beraber olsak yer yerinden oynar

    YanıtlaSil
  133. ŞŞİRİN PAYZIN BEN SENİNN...SORCAĞIN SORULAR:(

    YanıtlaSil
  134. selçuk abi cnntürk yazdıgım emailçek maduruyum hapis yatırmakda ısrarlımısınız sizinde çocuklarınız var elinizi vicdanınıza kokun diye yazdım aynı yazıyı 5 kez email atdım /izalasyoncu

    YanıtlaSil
  135. 2001 den berı ekonomık krızler nedenıyle yüzde binbeşyüz gecelık faizlerın eseri olarak zamanında bankaların kredı verememesinden ötürü kredi bulamadığı için haciz icra bir de ayrıca hapis cezalarıyla boğuşan herşeyıne el konduğu için halen de belinı doğrultamamış çek mağdurlarına hapis yerıne neler yapılabilir ? denetimli serbestlik ekonomık suçlululara uygulanma yolları aranamaz mı? ceza 5 yıldan 2 yıla çekılemezmı ? adli yerıne idarı cezaya çevrilemezmi?katile teröriste bile avrupa uyum yasaları gereği insanca yargılanma ve cezalandırmaya hassasiyet gösterebilen devletımız çekten heran tekrar taahhütlerını yerıne getirremediğinden cezaevine girmeyı bekleyen binlerce vatandaşdan biri olarak 50 yaşında parasızlıktan cezaevlerınde kalmak zorunda kalan 2 çocuklu bir annenın feryadına lütfen bakanım cevap versın
    cnntürke mail attım umarım iletırler
    nil ol

    YanıtlaSil
  136. TEFECİ AVUKATLARIN YENİ YETME KÜÇÜK AVUKATLARI..MİKSER GÖREVİYLE KARIŞTIRIYORLAR..34

    YanıtlaSil
  137. bizde varız imzacı

    YanıtlaSil
  138. ADALET HIZALANIYOR
    OPERASYON TAMAM, ADALET HIZLANIYOR.

    KARŞILIKSIZ ÇEK DOSYALARI 2 AYDA TEMYİZDEN GELEBİLECEK..

    Karşılıksız çek davaları 2011 Haziran ayından itibaren en fazla iki yılda sonuçlanabilecek, eğer bölge adliyeleri bu yıl içererisinde faaliyete geçerse bu süre 6 aya, hatta 2 aya kadar kısalabilir. Adalet hızlanıyor, karşılıksız çek davaları hızla sonuçlanacak, ekonomi artık düzelir:)

    Adalet Bakanlığı yaptığı açıklamada Yargıtayda yeni daireler açılması için hazırlanan yasa teklifinin başbakanlığa sunulduğunu söyledi. Bakan yasa içeriği konusunda bir açıklama yapmazken haber ajansları kulislere göre Yargıtayda 10 yeni dairenin kurulacağı,yasanın Haziranda yapılacak Yargıtay seçimlerinden önce sonuçlandırılacağı, hükümetin amacının kurulacak yeni dairelerle kendisine yakın bir Yargıtay başkanını seçtirmek olduğunu duyurdu.

    Bölge Adliyeleri, yani istinaf mahkemeleri açılınca başta Sulh Ceza davaları olmak üzere birçok dava artık Yargıtaya gitmeyecek, istinaf mahkemelerinin kararları kesin olacak, bu da dosyaların iki ayda sonuçlanması demektir.

    BÖYLECE HSYK DAN SONRA YARGITAYDA HALLEDİLMİŞ OLACAK, OPERASYON TAMAM..

    YARGITAYDA YENİ DAİRELERİN KURULMASI NE ANLAMA GELİYOR?

    Bu soruya çeklere bakan 10. Ceza Dairesinden örnek verelim; 10. Ceza Dairesi çek dosyalarının yanı sıra uyuşturucuya da bakıyor. Uyuşturucu yeni açılan bir daireye devredilince 10. Ceza dairesinin işleri azalacak ve bu kez dosyaların sonuçlanması hızlanacak. Ajans haberlerine göre 10. Ceza Dairesi dosyalara 4 dakika ayırıyor, müebbet hapis cezaları veren 9. Ceza Dairesi ise 6 dakikada bir dosyayı sonuçlandırıyor. İŞTE ADALET…

    R. Ofluoğlu

    YanıtlaSil
  139. kardeşlerim siz ekleyipte online değil görünüyorsam lütfen sizde yazın msn nizi

    YanıtlaSil
  140. İZALASYONCU KARDEŞİM LÜTFEN EKLE


    u.k_76@hotmail.com

    YanıtlaSil
  141. sirinp@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  142. ne yapacak muharrem ince fülüt mü çalacak arkadaşlar biraz mantıkla hareket edin.şevki kuloğlu için mi çıkaracağız diye beyanat verilen,chp millet vekilleri bu işi ak parti bitirir diye bas bas bağırırken lütfen netice alabileceğimiz ak parti millet vekillerine ağırlık verin.

    YanıtlaSil
  143. arkadaşlar cnn deki programın adresi var mı

    YanıtlaSil
  144. CNN TÜRK fe adalet bakanlığı ile açık oturum var.mesj gönderelim..

    YanıtlaSil
  145. arkadaslar butun gun esım adlıyelerdeydı... orada duydukları her an hersey olabırlımiş.. başkalarıda aynı fıkırdelermıs... oyuzen mutlaka buyk ve ses getıren bısey yapalım... zaten bır durum var.. hadı yuklenelım.. bır noktaya.. gercekten olacak duyacaklar sesımızı.. sadece karar veremıyorlar.. BU SITE EYLEMDEDIR... VE BU EYLEMI KAZANACAKTIR.. İZMİRLİ ZIRAATCI

    YanıtlaSil
  146. aslında hükümetin çek suçlusu diye ceza evine attığı kişiler olarak teroristlere özel çıkarılan pişmanlık yasası istiyoruz o kadar bizim onlardan farkımız vatan hayinliği yapıp asker öldürmedik sanırım ona mahsuben bizi hapise atıyorlar sizi af edersek alacaklılar madur olacak diyorlar iyide teroristlere pişmanlık getirdiğinizde neden şehit ailelerinin neler düşüncegini düşünemediniz sayın yaptıklarını hiç beyenmediğim yöneticilerimiz teroristmi olmak lazım onu söylesinler gerekiyorsa memleketin her yerinden çıkarırsınız bu şartlarda

    YanıtlaSil