Çek Mağdurluğu

5941 sayılı yasadan bu yana tam on ay geçti. Çek mağdurlarınn çoğu taahütte bulundu. Hapiste yatan mağdurların çoğu kısa süreliğine de olsa özgürlüklerine kavustular. Kaçak yaşamak zorunda bırakılan mağdurlarda aynı şekilde şu an rahatlar. Ne zamana kadar taahütte bulundukları süre bitene kadar.

Tüm malvarlıklarını yitirmiş elinde avucunda parası olmayan bizlerin bırakın taahütte bulunuğumuz çek miktarlarını ödemeyi dışarı çıkıp bir çay parası bulamadığımız günlerimiz oldu.

Aradan koskoca 10 ay geçti şimdi özeleştiri zamanımız kimse kimseye kızmasın sorgulamasın ve lütfen hep beraber bu boşlukta ne yaptığımızın bir muhasebesini yapalım. İyi hatırlanırsa bu yasa çıkmadan önce küçük büyük herkesin bu yasanın bir an evvel çıkması için verdiği çabalar ve emekler nasıl çabuk unutulduğu görülür. Kimimiz sabahlara kadar bulduğu her mail adresine mail yağdırırken kimimiz milletvekilleriyle telefonda görüşmek için neler yaptı. Meclise milletvekilleriyle görüşülmeye gidildi çok kere. Ve o kadar kararlıydık ki Emre kardeşimiz sadece 1 dakikalığınada olsa başbakanla bile görüşüp mağduriyetimizi anlatmayı başardı. Evet şimdi düşündüğümüzde o kadar imkansızlıklar içinde bile bunları yapabiliyorduk. Çocuklarımıza süt alamazken sağdan soldan bulabildiğimiz ufak paralarla meclise gidecek arkadaşlarımıza destek oluyorduk. Milletvekilleriyle telefonda görüşen konuşan mağdurlara kontör transfer ediyorduk. Bir bakanın milletvekilinin savcının telefonu veya mail adresini bulduğumuzda hemen o adrese yönelir ve bıktırana kadar arardık ya da mail atardık. İyi hatırlıyorum yasa çıkana kadar kimse o parti bu parti ayırımı yapmadan ulaşabildiği sesimizi duyurabildiği her noktaya ulaşmak için elinden geleni yaptı. Sonuç 2007 seçimlerinden beri hükümet sadece bir elin parmakları kadar yasa çıkarttı. Bu nokta çok önemli bizler bu yasayı yenide meclis gündemine getirmeyi başardık. Bundan 2 sene öncesine kadar hiç sesi çıkmayan heryerde dolandırıcı olarak bakılan bir kitle artık ÇEK MAĞDURLARI olarak bilinmeye başlandı. Ana haberler artık dolandırıcı yerine çek mağdurları diyordu bizim için.

Yasa çıktıktan sonra neler yaptık diye bakıyoruz HİÇ koca bir HİÇ. Sanki kanun bizim lehimize çıkmış sanki yeniden kaçak yaşayacak olan bizler değilmiş gibi sadece ve sadece birbirimizle uğraşıyoruz. Başka yaptığımız bir şey yok. Yok sen AKP liymişsin yokben MHP liymişim yok onlar CHP liymiş. Ne geçti elimize koskoca bir HİÇ. Şimdi yumurta sona dayandı. Referandum geçti. İktidarın eli iyice kuvvetlendi. Bizim ne o partimiz kaldı nede bu partimiz yine mağdurluğumuza geri dönüş için gün saymaya başladık. Hep birbirimizi eleştirdik. Elimize çok büyük bir fırsat geçmişken bunu değerlendiremedik. Birbirimizi rant peşinde koşmakla suçladık. Ve geriye dönüp baktığımızda da en çok birbirimizi küstürdük. Bunun sonuçlarını yine biz çekmeyecekmişiz gibi devam ettik. Bu arada aramıza yeni mağdurlar katılmaya devam etti. Onlarla dahada güçleneceğimize geriye gittik. Hep bir sorumlu arayışında olmayı ihmal etmedik. Ahmeti suçladık Mehmeti suçladık. İşin açığı yan gelip yattık. Hükümet yeni yasayla ağzımıza bir parmak bal çaldı bizde bu balı yedik.

Şimdi önümüzde iki yol var ya kaderimize razı olacağız ve kaçmaya devam edeceğiz Ya da gerçek gücümüzün farkına varıp mücadeleye devam edeceğiz. Seçim bizim. Kimseyi eleştirmeden kırmadan küstürmeden toparlanma vakti gelmiştir. Kişisel sorunlarımızı bir kenara atacağız. Ve bu beladan nasıl kurtuluruz onun için mücadele edeceğiz. Bu ülkede kaçak yaşamanın bir polis görünce köşe bucak kaçmanın kapı çaldığında yüreği hop hop atmanın ne demek olduğunu bizlerden daha iyi anlayacak yoktur herhalde. Şimdi öneriler bekliyoruz. Ne yapmalı nasıl yapmalı
Lütfen ama lütfen kimse için değil sadece kendiniz için biraz çaba istiyoruz. .Unutmayın :

DAMDAN DÜŞENİN HALİNİ DAMDAN DÜŞEN ANLAR...

568 yorum:

  1. Kurum AdıBaşbakanlıkInternet Sitesihttp://www.basbakanlik.gov.tr/Telefon+903124137000Faks E-Postabimer@basbakanlik.gov.trYazışma AdresiVekaletler Caddesi Başbakanlık Merkez Bina Bakanlıklar
    06573 Çankaya ANKARA TÜRKİYE

    YanıtlaSil
  2. Kurum AdıCumhurbaşkanlığıInternet Sitesihttp://www.cankaya.gov.tr/Telefon+903124702308 Faks+903124701316 E-Postacumhurbaskanligi@tccb.gov.trYazışma Adresi
    06689 Çankaya ANKARA TÜRKİYE

    YanıtlaSil
  3. arkadaslar öncelikle gösterdiginiz çabalar için hepinize tesekkur ederım ben 28 aralık 2009 da taahhut vererek 05 ocak 2010 da metrısten çıktım. verdigim taaahut toplam 24000 tl buna gore benım 28 aralıkta 8000 tl odemem gerekıyor fakat benım bu parayı ödıyecek durumum yok ben tekrar cezaevıne gırıcem cunkı cezaevınden cıktıktan sonra ıs bulamadım 5 ay boş gezdım sımdı ıs buldum ama cocuklarımın ekmegını zor kazanıyorum. benım ogrenmek ıstedıgım taahhut verdıgımız ıcın taahhutu ıhlalden de bıze 3 ay ceza verılecekmı yoksa kalan cezamızı mı yatıcaz. bırde savcılıkla konusursak taksıtlendırme ımkanımız varmı

    YanıtlaSil
  4. Sayın Murat Yalçın;
    Ahmet İyimaya da 31.12.2008 de 3167 için cezasızlık dönemi olduğunu,cezalar için toplu af gibi bir durumun olduğunu söylemişti.
    sonra ne oldu;5941 oylanırken 2 yıllık sürenin 1 yıla indirilmesi için el kaldırmadı mı sayın iyimaya?aym başkanı için yorum yaparken bu tabloları unutmamak gerekir diye düşünüyorum.iyi günler.

    YanıtlaSil
  5. 3
    taahüdü ihlalden ceza almayacaksınız cezanız alacaklının şikayeti üzerine kaldığı yerden devam edecek

    YanıtlaSil
  6. acil cevap
    alacaklı tekrar şikayet etmezse ceza olmayacakmı veya bunun bir süresi varmı

    YanıtlaSil
  7. arkadaslar öncelikle gösterdiginiz çabalar için hepinize tesekkur ederım ben 28 aralık 2009 da taahhut vererek 05 ocak 2010 da metrısten çıktım. verdigim taaahut toplam 24000 tl buna gore benım 28 aralıkta 8000 tl odemem gerekıyor fakat benım bu parayı ödıyecek durumum yok ben tekrar cezaevıne gırıcem cunkı cezaevınden cıktıktan sonra ıs bulamadım 5 ay boş gezdım sımdı ıs buldum ama cocuklarımın ekmegını zor kazanıyorum. benım ogrenmek ıstedıgım taahhut verdıgımız ıcın taahhutu ıhlalden de bıze 3 ay ceza verılecekmı yoksa kalan cezamızı mı yatıcaz. bırde savcılıkla konusursak taksıtlendırme ımkanımız varmı

    YanıtlaSil
  8. herkese iyi akşamlar.

    inslanlarımız 3 lira 5 lira icin hapis yatarken, büyüklere kimse dokunmuyor. Aşağıdaki linki okuyunuz inanılacak gibi değil. Borç için birileri hapis yatarken, diğerleri rahat olmamalı bence...

    http://www.yenitokatgazetesi.com/haber/haber_detay.asp?haberID=3538

    YanıtlaSil
  9. Peki o zaman benim anlamadığım Anayasa mahkemesi bu kararı vermediyse cüneyt bey in yayınladığı o bilgi formu nedir ? Neye istinaden bu bilgi kendilerine ulaşmıştır ve kararın verildiği açıklanmıştır.Bu konuda site yönetiminden bilgi rica ediyoruz.

    YanıtlaSil
  10. ANAYASA MAHKEMESİ İÇ TÜZÜĞÜNE GÖRE

    MADDE 12.-(Değişik : 5/12/2000 günlü ve 24251 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan İçtüzüğün 6. Maddesi ile) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nda veya 10/11/1983 günlü, 2949 sayılı Kanunda ayrıca hüküm yoksa, kararlar salt çoğunlukla verilir. Karara katılanlar, azınlıkta kalanlar ve karar özeti bir tutanakla belirtilir. Bu tutanak toplantı dağılmadan imzalanır.

    Kararların yazılması Başkana, Başkanvekiline veya Başkan tarafından görevlendirilecek üyeye aittir. Karar taslağını dosyanın raportörü hazırlar. Raportör, karar taslağını dosyanın verildiği tarihten itibaren bir ay içinde hazırlayarak görevlendirilen üyeye verir. Üye gerekli incelemeyi yaptıktan sonra kendisine verildiği tarihten itibaren bir ay içinde taslağı Başkanlığa teslim eder. Başkan yazılacak kararın kapsamını gözeterek gerekli gördüğü hallerde üye ve raportöre ek süre verebilir. Sürelerin aşılması durumunda Başkan, karar taslağının yazılmasını bir başka üyeden isteyebilir.

    Görevlendirmede, konuların özelliği ve üyelerin geçmiş hizmetleri gözönünde tutulur. Görev dağıtımında,sıraya ve işlerin üyeler arasında dengeli biçimde paylaştırılmasına da özen gösterilir.

    Gerekçeli karar taslağı üyeler tarafından birlikte incelenir. Anlaşmazlık halinde kararın son yazılış şeklini Başkan belirler.

    Azınlıkta kalanlar, gerekçeli karar taslağının okunmak üzere gündeme alındığı tarihten itibaren bir ay içinde birlikte veya ayrı ayrı hazırlayacakları karşıoy yazılarında görüşlerinin dayanaklarını gösterirler.

    Karşıoyları zamanında verilmeyen kararlar öylece yayımlanır.

    GEREKÇELİ KARARIN YAYINLANMA SÜRESİ YUKARIDA BELİRLENMİŞ ANCAK HERŞEY YİNEDE BAŞKANA KALIYOR...

    YAPILACAK EN DOĞRU YOL YASAYI ANAYASA MAHKEMESİNE GÖNDEREN CHP Lİ VEKİLLERİ ARAYIP BASKI YAPMAK BU KONUDA MECLİSTE SÖZ ALMALARINI SAĞLAMAKTIR...

    YanıtlaSil
  11. ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA YAZINIZ ADLİ PARA CEZASININ HAPSE DÖNÜŞMESİNİN HUKUK DIŞI OLDUGU İLE İLGİLİ BEN YAZDIM YOLLADIM.

    2010/6 E. sayılı dosyaya ait CHP'nin 1.2.2010 tarihli dava dilekçesi

    Telefon :0 312 463 73 00 - 0 312 463 73 00
    Faks : 0 312 463 74 00
    E-posta : bilgi@anayasa.gov.tr
    Adres : Ahlatlıbel Mahallesi İncek
    Yolu Serpmeleri No:4 06890 Çankaya
    Ankara/Türkiye
    Çek mağduru arkadaşlar şu andaki tek umudumuz olan anayasa mahkemesi size bildirdiğim bu adrese herkes elindeki imkanlar mukabilinde müracaat etsin. telefon, faks, mail haydi arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  12. ARKADAŞLAR GÖKHAN ARKADAŞIMIZIN GÖNDERDİĞİ YAZIDANDA ANLAŞILDIĞI GİBİ ANAYASA MAHKEMESİNİ ARADIĞIMIZDA VERİLMİŞ BİR KARAR YOK DEMELERİNİN SEBEBİ GÖRDÜĞÜM KADARIYLA ANLAŞILIYOR.GEREKÇELİ KARAR YAZILDIKTAN SONRA SON KARAR VERİLİYOR VE DOSYA KARARA BAĞLANIYOR.İNŞALLAH İŞ LEHİMİZE BİTMİŞTİRDE RAHAT NEFES ALMAYA BAŞLARIZ.SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  13. ARKADAŞLAR CHP NİN SİTESİNDE HALKLA İLİŞKİLER LİNKİNDEN CHP YE ANAYASA MAHKEMESİNE BASKI YAPMALARI KONUSUNDA MAİL ATABİLİRSİNİZ.GÖKHAN ARKADAŞIMIZ CHP Lİ VEKİLLERİN TELEFON NOLARINI YAYINLARSA HEPBERABER BASKI KURABİLİRİZ.

    YanıtlaSil
  14. haberturkte tam sayfa haber var

    YanıtlaSil
  15. ALLAH BURADAKİ TÜM İYİNİYETLİ GÜÇ DURUMDAKİ ARKADAŞLARIMI KURTARSIN. DAHA SONRADA BORÇLARINI ÖDETMEK NASİP ETSİN. LEVENT

    YanıtlaSil
  16. Arkadaslar gunaydin ankaradaki gazetecilerle gorusme sonucunu verdi . Bugunku haberturk ekonomi sayfasinda cekcilerle ilgili haber yayinlandi. Lutfen okuyun.........sevin

    YanıtlaSil
  17. http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/568073-karsiliksiz-cekte-20-aralik-kabusu

    Arkadaşlar yorumlarınızı bırakın.

    YanıtlaSil
  18. Arkadaslar hadi hareketlenin cok onemli gelisme haber turk bir sayfa yer verdi Dikkat cekmisken .......Ankaradaki arkadaslar gazeteye cikan basta akinbey, yucel bey ,volkan bey, umit bey ve ali bey sesimiz oldular Sagolsunlar .....arkadaslar lutfen sizlerde en azindan arayin vekilleri daha once yaptigimiz gibi...ses getirelimToplu olarak meclise almiyorlar biz 7 kisi gittik . Sizlerde 5 -7 kisilik guruplar halinde gidebilisiniz. lidere ihtiyac yok herkes son olarak kendi icin bir sey yapsin lutfen cok az kaldi tekrar gecmisdeki 16 ayi yasamak istemiyorum...........sevin

    YanıtlaSil
  19. 17 deki siteye mutlaka yorum bırakın..
    millet olayın farkında değil dolandırıcı ile mağdurun arasındaki farkı kimse anlamıyor..
    devletin alacaklı ile borçlu ilişkisinden nemalandığını kimse bilmiyor apc ödense hapis bitiyo ama alacaklı alacağını gene alamıyor...
    bu konuları yorum olarak yazın lütfen

    senet borçlusuna neden hapis cezası yok???


    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  20. sevin arkadaşımı ve emeği geçen arkadaşları yürekten kutluyorum habertürkteki haber çok güzel bu konuyu gündeme getirmek büyük başarıdır hepimiz elimizden geleni yaparsak bu sorun çözülecek haydi arkadaşlar az kaldı U.S.B

    YanıtlaSil
  21. İstanbulda olan bir haber programına raportaj verebilecek arkadaşlar
    site iletişim bölümünden irtibat kuralım

    YanıtlaSil
  22. FLAŞ FLAŞ FALŞ

    EN YENİ YARGITAY KARARI KARAR TARİHİ: 20/09/2010

    Sanığın yokluğunda verilen mahkumiyet hükmünün, 05.12.2007 tarihinde Tebligat Kanununun 35. maddesindeki yönteme uygun tebliği yapılmışsa da Antalya E tipi Ceza İnfaz Kurum Müdürlüğünün 21.05.2008 tarihli yazısından anlaşıldığı üzere sanığın, 23.10.2007 tarihinden itibaren Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olarak bulunduğunun bildirilmiş olduğu nazara alınıp, Hükümde, CMK'nın 34/2. ve 232/6. maddeleri hükümlerine aykırı olarak, kanun yolu, başvuru şekli ve başvuru süresinin de açıkça belirtilmemiş olması karşısında, sanığın temyiz isteğinin süresinde olduğunun kabulüyle yapılan incelemede,
    1- Gerekçeli karar başına sanığın soyadının yanlış yazılması,
    2- Sanığın 5271 sayılı CMK'nın 195. maddesinde belirtilen açıklamayı içerir davetiyenin tebliğ edilmesi halinde, yokluğunda karar verilebileceği gözetilmeksizin, söz konusu maddede belirtilen açıklamayı içermeyen davetiyenin tebliği ile yetinilerek, yokluğunda karar verilmesi suretiyle, sanığın savunma hakkının kısıtlanmış olduğunun gözetilmemesi ve hükümden sonra yürürlüğe giren 5941 sayılı Çek Kanununa göre sanığın sorgusunun yapılmasında zorunluluk bulunması,
    Bozmayı gerektirmiş, sanığın temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, diğer yönleri incelenmeksizin hükmün BOZULMASINA, 20.09.2010 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
    Başkan Üye Üye Üye Üye



    JENARDİ

    YanıtlaSil
  23. ANTALYA -AA- Antalya'nın Korkuteli ilçesinde, anne ve babası borçları yüzünden hapiste bulunan genç, ilaç içerek intihar etti.
    Korkuteli'de çiftçilik yaparak yaşamını sürdüren Ömer ve Dudu Ç. çiftinin çocukları 23 yaşındaki Hüseyin Ç, ilaç içerek intihar girişiminde bulundu. Korkuteli Devlet Hastanesine kaldırılan genç, buradaki müdahalenin ardından Antalya'ya gönderildi ancak kurtarılamadı.
    Mahalle sakinleri, ailenin bir yıl önce kızlarını evlendirdiklerini ve borçlandıklarını belirttiler. Borçlarını ödeyemedikleri için iki ay önce baba Ömer Ç'nin, iki hafta önce de anne D.Ç'nin tutuklandığını kaydeden komşuları, borcu ödemek için gencin de taahhütte bulunduğunu ve ödeyememe ve hapse girme korkusuyla intihar etmiş olabileceğini söylediler.
    Hüseyin Ç'ın kesin ölüm nedenini belirlemek üzere otopsi yapılacağı bildirildi.

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR LÜTFEN HAZIR CÜNEYT BEYDE GELMİŞKEN TOPLU HAREKET EDELİM VE ŞU İŞİ BİTİRELİM.ÇOLUK ÇOCUĞUNUZ İÇİN BUNU YAPIN.BOŞ DURMAYALIM FAX ÇEKELİM TELEFON AÇALIM.CÜNEYT BEY YİNE ÖNCÜLÜK YAPIN TEK NOKTA HEDEFİ GÖSTERİN.TOPLU HAREKET OLMADAN BU İŞ OLMUYOR BUNU HEPİMİZ GÖRDÜK.

    YanıtlaSil
  25. cüneyt bey anladığım kadarı ile tvlerle görüşüyorsunuz .. bizim cevremizdekilerinde görüşmeleri var ayrı ayrı yapmayalım o zaman bana ulaşabilr misiniz sizi o arkadaşa yönlendireyim ...

    gzm_ozkrt@hotmail.com

    YanıtlaSil
  26. ARKADAŞLAR BİR YERE YORUM YAZARKEN ELLERİNDE BİZLERİN ÇEKLERİ OLAN ALACAKLILARIN YAZILARINI OKUDUM YOĞUN BİR ŞEKİLDE BİZLERİ SUÇLAYARAK ALACAKLILARIN SUÇU GÜNAHI NE MADEM ÖDEMİYORLAR GİTSİN HAPİSTE YATSINLAR DİYORLAR BENDE KENDİLERİNE ŞUNLARI YAZDIM
    1-HİÇKİMSE BORCUMUZ SİLİNSİN DEMİYOR
    2-BİZİM HAPSE GİRMEMİZ SİZE PARA YADA FAYDA SAĞLAMIYOR
    3-EĞER HAPSE GİRERSEK O ZAMAN ÖDEYECEK GÜCE KAVUŞSAK BİLE BİZDEN PARA ALAMAZSINIZ ŞUANDA ÖDEME GÜCÜMÜZ YOK DİYE ÖDEYEMİYORUZ OZAMAN GÜCÜMÜZ OLSA BİLE ÖDEMEYİZ
    4-ŞU ANADA ZATEN DARMA DAĞIN OLMUŞUZ ÇOLUĞUMUZU ÇOCUĞUMUZU GEÇİNDİRME DERDİNE DÜŞMÜŞKEN SİZİN BORCUNUZU NASIL ÖDEYELİM
    5-ASLINDA BU OLAYIN ÇOK BASİT BİR ÇÖZÜMÜ VAR BENCE DEVLET DERHAL HAPSİ KALDIRACAK VE DEVLET BÜTÜN BORÇLULARI TEK TEK ÇAĞIRARAK NE KADAR BORCU OLDUĞUNU VE KİMLERE OLDUĞUNU TESPİT EDECEK DAHA SONRA BU BORÇLARI DEVLET OLARAK ALACAKLILARA ÖDEYECEK SONRA BORÇLU OLAN ŞAHSA SENİN DEVLETE ŞU KADAR BORCUN VAR BUNU NASIL BİR İŞ KURARSAN YAPILANDIRARAK ÖDERSİN DİYECEK BORÇLUDA MANTIKLI BİR PROJE SUNACAK SONRA BU PROJE İÇİN NEKADAR BİR SERMAYE GEREKLİ BU TESPİT EDİLECEK VE DEVLET BU SERMAYEYİDE ŞAHSA VEREREK İŞİN KURULMASINI SAĞLIYACAK VE DENETİMLİ OLARAK BU BORCUN ÖDENMESİNİ SAĞLAYACAK BÖYLECE ALACAKLI ALACAĞINI ALMIŞ OLACAK BORÇLUDA HEM HAUYATINI DEVAM ETTİRECEK GÜCE SAHİP OLACAK HEMDE BORÇLARINI ÖDEMİŞ OLACAK DEVLETTE SOSYAL DEVLET OLARAK HEM GÖREVİNİ YAPMIŞ OLACAK HEMDE TOPLUMDAKİ CİDDİ BİR SORUN OLAN BU SORUNU ÇÖZMÜŞ OLACAK
    DİYE YAZDIM CEVAPLAR ŞÖYLEYDİ
    SİZ ÇEK MAĞDURLARI OLARAK BU ŞEKİLDE LANSE EDİN GÜNDEME GETİRİN BİZDE ALACAKLILAR OLARAK HERZAMAN SİZİN YANINIZDA OLALIM VE FALİYETLERİNİZE DESTEK VERELİM SAYGILAR U.S.B

    YanıtlaSil
  27. Akşam 20:00 den sonra TGRT Haber programında, Avukat Sibel Sevinç ve Babası mağdur arkadaşımız ve ayrı olarak bir mağdur arkadaşımızla yapılan raportajlar yayınlanacak, Korkutelinde Anne ve Babası borçları yüzünden cezaevinde olan gencin haberide bağlantılı olarak verilecek. Önümüzdeki günlerde kapsamlı bir haber yapılacak, arkadaşlarımızın yapılacak olan bu programa sayısal çokluk olarak katılımlarını sağlamak için şimdiden çalışmalara başlamalıyız.
    Bu Diğer kanallarında ilgisini çekecektir.
    Sesimizi duyurmak için tek fırsat basındır.

    YanıtlaSil
  28. Haberturk ve milliyet gazatelrine lütfen yorum yazalım. En çok yorumlanan haberler listesinde bayağı aşağıdalar. Herkez durumunu anlatsın. bu fırsat her zaman gelmez. ben her iki gazatede ayrı ayrı 4 yorum yolladım.

    YanıtlaSil
  29. SN sibel benim eşim de karşılıksız çekten 20 ay yattı iki yüzün üstünde çekvar yaklaşık olarak 170 DEN BERAT ALDI GERİ KALANLAR DEVAM EDİYOR 6 TANEDE TAHÜT ETTİ ŞİMDİ BİR TANESİNDEN YAKALAMA CIKTI BİZ ASLİYE CZ YA İTİRAZ ETTİK RET EDİLDİ AĞIR CZ YA GİTTİ BİLİR KİŞİ İMZANIN ONA AİT OLDUĞUNU BELİRTMİŞ DOSYA ŞUAN BİR BAŞKA HAKİMDE KARAR VERMESİNİ BEKLİYORUZ ŞÖYLE ÖZETLİYEYİM ÇEKLERDEKİ İMZALAR EŞİME AİTDEĞİL ÇEK KOÇANLARINIDA BANKADAN O ALMAMIŞ EŞİM ŞİRKETİ DEVRETTİKTEN SONRA CEKLER YAZILIYOR BU DURUMDA NEYAPMAMIZ GEREKİYOR ARTI ELİMİZDE ŞİRKET DEVİR EVRAKLARI SİCİL GAZETESİ ADLİTIPKURUMU RAPORLARI`DA MEVCUT BUDURUMDA NEYAPMAMIZ GEREKİYOR TEŞEKÜRLER

    YanıtlaSil
  30. Lütfen habertürkteki habere çok sayıda yorum yazın. Yazın ki basın hassasiyetimizi ve sayımızı görsün, bize destek versin... LÜTFEN... Artık hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız.

    E.H.

    YanıtlaSil
  31. Arkadaşlar anayasamahkemesini sıksık arayalım bugün çekçi bir arkadaşım günde beş kez aramış yeter artık bıktık sizden nasıl örgütlenmişsiniz siz sabahtan beri telefonlar susmuyor demişler arkadaşta bugünkü habertürk gazetyesinde bizlerin haberinin olduğunu söylemiş şimdi gazeteyi aldırıp savcının önüne götürücem demiş.HAYDİ ARKADAŞLAR YÜZDÜK YÜZDÜK YOLUN SONUNA GELDİK TELEFONLAR FAXLARA DEVAM BASKILARADEVAM İNANIYORUM ANAYASA MAHKEMESİNDEN BU KARAR ÇIKACAK.YAPTIK O L A C A K !

    YanıtlaSil
  32. Nerdesiniz ya aşağıda ki linke sadece ben 5 yorum yazdım toplam 101 yaorum var bu kadarmıyız şafa diye biri var döktürmüş adam hepimizi dolandırıcı diye nitelendiriyor boş durmayaın arkadaşlar lütfen
    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/568073-karsiliksiz-cekte-20-aralik-kabusu
    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  33. Hadi arkadaşlar. Habertürke yorum yazın gönderin. Lütfen. Yata yata karpuz büyür. Azıcık gayret ya. Oturduğunuz yerden kalkmadan azıcık gayret..... Yarın öbürgün cezaevinde çok pişman olursunuz. Yaşamayan bilmez

    http://ekonomi.haberturk.com/makro-ekonomi/haber/568073-karsiliksiz-cekte-20-aralik-kabusu

    YanıtlaSil
  34. zeynep kardeş bence bu durum habertürk le ilgili ben dört yorum gönderdim hiçbiri yayınlanmadı. (A.H.T.)

    YanıtlaSil
  35. evet, habertürkte ben de yorumumu göremedim
    murat yalçın

    YanıtlaSil
  36. arkadaşlar tgrt haberi izledim av. sibel hanım ateşekkür ederim. haber çok güzel olmuş ama yılmadan devam arkadaşlar devam haklı ve onurlu mücadelemize devam

    YanıtlaSil
  37. evet doğrudur bazılarını yayınlamıyorlar.Ben 3 tane gönderdim 1 yayınlandı

    YanıtlaSil
  38. gönderiliyor arkadaşlar ben şimdi yorum yazdım habertürk'e hemen yayınlandı

    " hükümet ağızlara bir parmak bal sürüp kandırdı herkesi...o zamandan biliniyordu bu günlerin de geleceği." iş bu yorum.

    YanıtlaSil
  39. arkadaşlar bende bu konuyla ilgili yazdım gelen cevap :
    T.C.

    ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANLIĞI

    Genel Sekreterliği









    Sayı : C.01.0.BHK.622.01/
    1/11/2010

    Konu:




    Sayın ........

    Söz konusu Yasanın Esas incelemesi sürmektedir. Ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih aralığı vermemiz söz konusu değildir.



    Bilginizi rica ederim.







    Anayasa Mahkemesi

    Genel Sekreterliği





    Genel Sekreter Yardımcısı

    İsmet YAĞCI





    Ayrıntılı bilgi için irtibat





    Emine AYDOĞDU

    Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü





    bilgi@anayasa.gov.tr


    Tel:(312) 463 73 00/7424

    YanıtlaSil
  40. arkadaşlar bir yerlerde birileri ciddi bir hata yapıyor. benim bir türlü kavrayamadığım bir şey var. Yaklaşık 2008 sonundan beri kaçıyorum. o günlerden bu yana da bu siteyi takip ediyorum. özellikle yeni kanun çıkana kadar neredeyse günde 8 - 10 saat bu işe mesai harcıyordum. O zamanlar Emre, Cüneyt, Ahmet Abi ve daha adını yazamadğım bir çok arkadaşımız şimdiye göre inanılmaz bir çaba sergilediler ama olmadı. Kanun maalesef böyle çıktı. Neyse ben taahhüt vermedim. Çoğu kişi verdi. Öyle veya böyle bir senemiz doldu işte. Benim anlamadığım o zamanlarda da haberklerde 2000-3000 rakamları telafuz ediliyordu mağdur sayısı olarak. Şimdi habertürk haberinde de 2100 küsur kişi demişler. Kaldı ki bu resmi sayı. Taahhütle hapisten çıkan kişi bu kadar. Ya arkadaşlar biz yıllardır 70,000 - 100,000 kişi aralığındayız diyoruz. Ne iş ya ???? Yani 2100 adam resmi taahhüt vermiş 98,000 takmamış mı??? Acaba biz birbirimizi mi gaza getiriyoruz??? Benim aklım almıyor bu kadar senedir. 100,000 adamı direk ilgilendiren sorun aileleri ve çevreleri ile dolaylı olarak 1.000.000 kişi eder en az. Eeee??? Ben inanmıyorum artık doğrusunu isterseniz rakamlara. Allah sonumuzu hayretsin, Anayasa Mahkemesi bir an önce olumlu karar vermezse tahminim o ki kaçan yurt dışına kaçar kaçamayan paşa paşa yatar.Maalesef...Serkan

    YanıtlaSil
  41. ARKADAŞLAR BİLDİĞİNİZ GİBİ 3167 SAYILI YASA İLE İLGİLİ BİR HUKUKİ BOŞLUK OLUŞMUŞTU ANCAK MAHKEMELERİN BERAAT KARARLARINI BOZAN 10. CEZA DAİRESİNİN AKSİNE BENZER BİR KANUN İLE BOŞLUKTAKİ MARKALAR KANUNU ''YÜRÜRLÜKTE DEĞİLDİR'' DİYEN 7.CEZA DAİRESİ HALEN BU TUTUMUNU SÜRDÜRMEKTEDİR.

    HUKUK NAISL OLURDA İKİ FARKLI BİÇİMDE YORUMLANABİLİR.MARKALAR KANUNUNDAKİ BOŞLUK MESELESİNİN DAYANDIRILDIĞI VE ATIF YAPILDI YER BELLİDİR. 5252 SAYILI YASA... BU YASA NEDNE ÇEK KANUNUNDA GEÇERLİ DEĞİL KAFAYI YEMEK MÜMKÜN DEĞİL.İŞTE EN YENİ 7.CEZA DAİRESİNİN HALEN ''KANUN YOK'' HÜKMÜNDEKİ KARARI...

    Yerel mahkemece verilen hüküm temyiz edilmekle; başvurunun nitelik, ceza türü, süresi ve suç tarihine göre dosya okunduktan sonra Türk Milleti adına gereği görüşülüp düşünüldü;
    Zamanaşımını kesen son işlem olan ilk mahkumiyet kararının verildiği 24.12.2002 tarihi itibariyle karar tarihinde, suç tarihinde yürürlükte bulunan 765 sayılı TCK.nun 102/4.maddesinde öngörülen zamanaşımı tamamlanmış bulunduğundan hükmün 5320 sayılı yasanın 8/1.maddesi gereğince yürürlükte bulunan 1412 sayılı CMUK.nun 321.maddesi uyarınca BOZULMASINA, ancak bu husus yeniden yargılamayı gerektirmediğinden anılan maddeler uyarınca sanık hakkındaki kamu davasının zamanaşımı nedeniyle ORTADAN KALDIRILMASINA, atılı eylem 01.01.2009 tarihinde 5252 sayılı kanunun geçici 1.maddesi ile TCK.nun 5 ve 2.maddeleri uyarınca suç olmaktan çıkarılmış ve bu nedenle el konulan eşya da suç konusu olmaktan çıktığından inceleme tarihinde söz konusu eşyanın bulundurulmasının da bizatihi suç olduğuna dair yasal bir düzenleme bulunmadığından İADESİNE, 13.07.2010 günü oyçokluğuyla karar verildi.


    BURDAKİ KOMİK TARAF,SANIĞA CEZA VERMEK Bİ TARAFA DURSUN,EL KONULAN MALLARININ BİLE İADESİNE KARAR VERİLMİŞ.


    JENARDİ

    YanıtlaSil
  42. yurt disindaki arkadaslarin dikkatine
    1- kacmadan once ne yapip edip pasaportununuzu uzatin konsolosluk kesinlikle uzatmiyor
    2- vekalet vs vs resmi isleri orda yapin tekrar soyluyorum konsolosluk hic bir sekilde islem yapmiyor pasaportada el koyabiliyor

    YanıtlaSil
  43. habertürk'e yapılan yorumların hepsinin yayınlanma şansı yok zaten. binlerce yorum yapılıyor neredeyse her habere. konunun bizim sıkıntımızla, habertürk'ün yayınlamak istememesiyle alakası yok. ben aylardır her gün takip ediyorumi yorum da yapıyorum. bazıları yayınlanıyor, bazıları yayınlanmıyor. konu spor da olsa böyle, magazin de olsa böyle, politika da olsa böyle.

    YanıtlaSil
  44. arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorum..!
    üç yıl önce battım,malum durumlar ve bir yıl önce yakalanıp taahhütle çıktım.
    battığımda hiç bir duruşmaya katılmadım ve alınan kararlar yokluğumda alındı.şimdi;
    En azından zaman kazanabilme adına işi bilen bir avukatla temyiz davası açsam bir işe yararmı?
    diğer türlü maalesef bir çok kaderdaşım gibi taahhütleri yerine getiremeyeceğim ve malum kabuslara devam edeceğim..

    YanıtlaSil
  45. merak edip izlemek isteyenler için tgrt röportajını aşagıdaki adreste görebilirsiniz arkadaslar


    www.facebook.com/devecihukuk

    YanıtlaSil
  46. Arkadaşlar Karşılıksız çek için anayasa mahkemesine nasıl başvurulur bilenler varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar sn. sibel sevinç hanımın röpotajını ne zaman yayınladı tgrt ben akşam 20 den sonra hep tgrt deydim çok geç mi verdi orayı kaçırdı isek nereden izleyebiliriz. benim facebook üyeliğim yok siteden ricamız arkadaşlar siteye koysa da izlesek.

    YanıtlaSil
  48. arkadaşlar 6 aydır kaçağım adresim dışında başka bir şehirde ablamın yanındayım akşamları dışarı çıkmıyorum bir işe girsem tc kimlikten yakalanma durumu olur mu yoksa çevirmeye yakalansam enselenirim tecrübesi olan bilgi verebilir mi

    YanıtlaSil
  49. arkadaşlar merhaba tgrt haberde alt yazıda karşılıksız çeke hapis geliyor diyor aceba hapis oldugundan haberlerimi yok yoksa başka birşeyler daha bindirecekler bize linkindende bakabilirsiniz( http://www.tgrthaber.com.tr/flytickerall.aspx) burda sayfada yazıyor ama içeriğine bakamıyorum bilğisi olan varmı aceba yeni birşeylermi çıktı saygılarımla ahmet metin tekerek

    YanıtlaSil
  50. tgrthaberde alt yazıda karşılıksız çeke hapis geliyor diye geçti bunlar hapis cezası olduğunu bilmiyorlarmı yoksa yeni bir gelişmemi var bilen lütfen açıklasın tarih 05.11.2010

    YanıtlaSil
  51. hani taahhütler doluyor, insanlar cezaevine girmeye başlayacaklar ya, onu demeye çalışmış kendince

    YanıtlaSil
  52. 48 deki arkadaşım ablanın yanından ayrılma çünkü çevirmeye takılırsan vay haline ben gündüzleri bile evden çıkmıyorum. Bundan 1 yıl önce çıktım ihbar üzerine yakalandım al sana tecrübe.

    YanıtlaSil
  53. arkadaşlar bilgisi olan varsa bilgi verirmisiniz.
    Cep telefonuma türk telekom avukatlık bürosundan gelen mesajda borcuma karşılık 3 ay hapis kararımın çıktığı yazıyor.adresim 35. maddeden sabitlenmiş ve mal beyanında bulunmadığım için olduğu söyleniyor. Bu durumda ne yapabilirim ?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  54. değerli arkadaşlar


    daha öncede yazdığım gibi,izlenebilecek yol belli anayasa mahkemesiine soru sormak...ve süreci hızlandırmak...tekrar tekrar söylüyoruz şu anda gidilebilecek yol bu...

    ayrıca belirtmem gerekiyor ki...gazete ve tv lerde röportaj yapanlar eğer gerçekten kimin mağdur olduğunu önce anlayarak ve bu yola kimlerin tarafında çıktığını hatırlayarak davranmalılar...eğer çekta HAPİS cezası olmalı diyorlarsa onu savunarak taraflarını belli etmeliler...yok eğer 31.12.2008 sonrası oluşan boşluğu...bu hapis cezasının yanlış olduğunu,CHP nin anayasa mahkemesine başvurusunu eğer savunuyorlarsa bunu da bu röportajlarda dile getirmeliler...borçlu da haklı alacaklı da haklı..

    anlaşabilirlerse anlaşsınlar anlaşamazlarsa ve ya ödeyemiyorsa borçlu hapis yatsın alacaklı bu hakkını kullansın demek ortaya oynamaktır...

    my way

    YanıtlaSil
  55. Sibel hanım,elinize ağzınıza sağlık.biraz önce deveci hukuk sitenizde yapmış olduğunuzçağrıyı okudum.23 ekim de 72 nolu yazı da bende aynı şeyi dile getirdim,mektup ve ıslak imza ve mağdurun yakınlarınında ekte birer diekçelri çok etkili olur diye yazmıştım.ama kimse ilgilenmedi.anında görüntü yoğun olarak tek bir elden ve aynı anda birilerinin önüne konursa ses getirmemesinin imkanı yok.mail ve fax bana pek etkili gelmiyor.neyse allahtan sizde aynı fikirdesiniz.ben kendi payıma hemen kaleme sarılıp yolllayacağım.ancak o çağrıyı yaptığınız sayfayı mümkünü yok bulamıyorum.hem bu sayede aynı dileği burada da yeniler okumayan arkadaşlarda okur, hemde adresi de vermiş olursunuz.saygılarımla
    basketçi

    YanıtlaSil
  56. sevgili arkadaşlar,çoğunuz duymuşdur,duymayanlar olabilir,sn.kılıçdaroğlunun fscebook adresi sakingüç dür.burayada ortak sorunumuzu atabiliriz.ben attım.sıra sizde.
    sevgiyle kalın
    basketçi

    YanıtlaSil
  57. KISA BİR NOT:ANAYASA MAHKEMESİNDE 22 EYLÜL 2010 DAN İTİBAREN HİÇBİR İCRAAT YOK.ADAMLAR TATİLDE.HAFTADA 1-2 KANUN GÖRÜŞÜP YATIŞTALAR.DEVLETİN İMKANLARI ANCAK BU KADAR KULLANILIR.. jenardi

    YanıtlaSil
  58. SUÇLU KİM...Batan esnafmı Esnafı batıranmı Ne dersiniz... Siyasiler seçim ler başladığı zaman seçim meydanlarında iktidara geldiklerinde hepimizin hoşuna gidecek vahatlerde"TAAHÜTLERDE" bulunurlar çoğunuda yapamazlar hepsi taahüdü ihlal yaparlar ama bu suçla ilgili bir gün hapis cezası almazlar ama zavallı esnaf cezaevlerini doldurur SON yıllarda iktidarda olan yönetim çok esnafı iştahlandırmış her kes yönetime güvenmiş işe saldırmış ama sonucu kötü oldu NEDEN biz bu beylere güvendik gittikleri yolun doğru olduğunu düşündük AMA NE YAPTILAR enflasyonu düşürmek için frene bastılar tüketimi düşürüp esnafı seftesiz dükkan kapamaya rekabet ortamı yaratıp zarara mal satmaya bankalara söz geçiremeyip esnafı tefeciye yönlendirmeye bu sayede bir çok memleketi belli olmayan tefecileri başımıza bela ettiler "kendi başlarınada" sonra bir akıllı çıktı adli para cezasını çıkardı hükümet resmen ağır ağbi gibi harac topladı "eski klasik ağır ağbiler gibi iki gurub anlaşamassa ağır ağbilere gider ağır abilerde iki tarafın boşluğunu yakalar iki taraftanda haraç alır dı" aynısını resmi yoldan izliyoruz devlet resmen diyor gel parayı bana ver ben seni ucuz yollu kurtarırım zaten iki taraf arasında husumet oluşmuş para kasaya gidiyor böyle bir gelir varken ADLİ PARA CEZASI KALKARMI Kalkmaz zavallı esnaf bunlar yetmezmiş gibi birde elin çinlisiyle uğraşır ŞİMDİ BU VEKİLLERİN HEPSİ ZENGİN ÇOĞU YOKLUK GÖRMEMİŞ Yoktan vardan anlamaz yada bazıları kısa zamanda adam olmuş sonra vekil onların defterinde zaten kaybetmek yok Büyük esnaf zaten batmaz batarsa kaza büyük olur diye hükümette bankada bir çare bulur ya biz küçük esnaflar namı değer DOLANDIRICILAR işte böyle bize şimdi bunu söylüyorlar maalesef sistemi çözemedik sistem şuymuş DURMAK YOK YOLmaya DEVAM Bizler bunu yapsaydık var olan sermayemizle kaçak petrol ayaklı tefecilik gibi üretmeden adam çalıştırmadan vb.. vb.. işler yapaydık hepimiz beyefendiydik...ŞİMDİ TEK GÜVENDİĞİMİZ VE HER ZAMAN GÜVENDİĞİMİZ ALLAHIMIN ADALETİ BÜYÜK CENNETTE CEHENNEMDE BU DÜNYADA GÖRECEĞİZ İNŞALLAH BİZE REFAH HUZUR SÖZÜ VERİPTE BİZİM AİLELERİMİZLE BİRLİKTE PERİŞAN OLMAMIZA SEBEB OLANLAR RA ELBET BİR YERDEN HAPİS CEZASI GELECEKTİR İNŞALAH......İHT

    YanıtlaSil
  59. 53 de ki arkadaşım tele kom un borcu ana para çok az faiz koyuyorlar anlaşma ortamı var direk tele kom a gidip hesaplatın öderseniz hemen düşer.yaklaşık 7.000 lirayı 1200 liraya indiriyorlar.bilgine

    YanıtlaSil
  60. arkadaşlar %51 benim %45 ortağımın %4 ortağımın kardeşinin hissesi olan benim ve ortağımın müdür olduğu şirketimiz çoğu benim imzalı çeklerle battık ortak ben karışmam diyor bütün davalar bana açılıyor hukuk böyle mi olur bu konuda bilgisi olan varsa acil yardım bekliyorum

    YanıtlaSil
  61. 53 mal beyanı dilekçesi yazip cezanın çıktığı icra cezaya ver cezanıdüşür bu kadar başka şeye gerek kalmıyor

    YanıtlaSil
  62. arkadaşlar şunu arayalı bunu arayalım diye yazıp duruyoruz oysa işten atılan hemşire hanım hastanenin önüne çadırı kurmuş hakkını aramış biray gibi bir dönemde bu bayanı işe geri aldılar bunu yapan bir bayan bu bayan kadar olamadık yumurta agza geliyor sonra yer arıyoruz bakın alın size bir örnek

    YanıtlaSil
  63. Haberturk gazetesinin önceki gün hem matbu hemde internet istesinde yayınladığı "Karşılıksız çekte 20 Aralık kâbusu" başlıklı yazısının internet sitesindeki yorum sayısı haberi en çok yorumlananlar arasında 2. sıraya yükseltmiştir... herkes yorum yazmaya devam etsin anayasa mahkemesinden de söz etsin.

    Bu arada elbetteki burada süre kazanmak için davaların gidişatını lehe çevirmek için herkes bilgi sorsun ama her kazanılan sürenin en az yarısını da bu mücadeleye ayırsın. Susup pusmakla bir yere varılmıyor.

    YanıtlaSil
  64. Artık yeter bu dünyada Allahın yarattığı hiç bir canlıya böyle işkence edilmez.Ne olur ailelerle birlikte milyonlara ses verin en azından bir tarih koyup birkereye mahsus bize bir şans tanıyın.Hiç birimizin borçumuzu ödemeyelim diye bir niyeti yok.Birde alacaklı arkadaşları anlamıyorum bile bile nasıl bir insanın hayatını bitirmeye çalışıyorlar.Neticede elinize ne geçeçek.Kendi çapımda her yere yazıyorum işallah hayırlısı inancımızı hiç bir zaman kaybetmeyelim.Savaşa devam.KAZANACAĞIZ Allahın izniyle.Saygılar

    YanıtlaSil
  65. KİMSE KUSURA BAKMASIN AMA BEN İNANCIMI KAYBETMEYE BAŞLADIM SİTEYE YORUM YAPAN BİLE AZALDI MECLİSE VE ADALET KOMİSYONUNA BASTIRMAMIZ LAZIM ADAMLAR YOLSUZLUK YAPAN KMU GÖREVLİLERİNE ANINDA İNDİRİMİ KANUNLAŞTIRDILAR BİZEDE BİRAZ DAHA SÜRE VERMELERİ LAZIM

    YanıtlaSil
  66. BİLEN ARKADAŞLAR MAL BEYANINDAN ÇIKAN CEZALARDA BEYAN YAPMAK İÇİN SÜRE VARMI??? YANİ 6 AY ÖNCE ÇIKMIŞ OLAN MAL BEYANI CEZASINI BU GÜN MAL BEYANI VEREREK DÜŞÜREBİLİYORMUYUZ?CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  67. DEĞERLİ ARKADAŞLARIM PES ETMEK YOK KESİNLİKLE İKİ TANE ŞEREFSİZİN BİZİ DAHADA FAZLA REZİL ETMESİNE MÜSADE ETMEK YOK TEK YAPMAMIZ GEREKEN ÇEVREMİZDE BİNLERCE ÇEK MAĞDURU HER ŞEYİNİ KAYBETMİŞ BİNLERCE ESNAF VAR ÇOK KİMSENİN BU SİTEDEN VE AYNI DERTTEN MUZDARİP DİĞER SİTELERDEN HABERİ YOK HER KESİ BU SİTELERDEN HABERDAR EDİP SİTEMİZDEKİ FAALİYETLERİ İZLEYİP SES TONUMUZU ARTIRMAMIZ LAZIM..

    YanıtlaSil
  68. 67 İKİ TANE ŞEREFSİZ KİMMİŞ ORTAYA KONUŞMANIN ALEMİ YOK. İSİM YAZ SONRADA KENDİ İSMİNİ YAZ BAKALIM ORTAYA KONUŞAN ŞAHIS KİM. SİTEDEKİLER O ŞEREFSİZLERİN KİM OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR DA. SEN SÖYLE BAKALIM

    YanıtlaSil
  69. Arkadaşlar her savaşta bir takım şerefsizler ruhsuzlar davayı satarlar ama unutmayın zafer her zaman haklı olan tarafındır onun için biz inandığımız davanın sonuna kadar peşindeyiz hep söylediğim bir şey var bir tek inancımızı kaybetmeyelim.Llaki bu kadar baskı karşısında bir yaptırım sunacaklar buda bu günlerden iyi olacaktır.SONUNA kadar devam.

    YanıtlaSil
  70. 66 mal beyanı verebilirsin süre yok mal meyanını ver cezanı düşür

    YanıtlaSil
  71. ARKADAŞLAR BU GÜN HEPİMİZ BİMER VE CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNDE CUMHURBAŞKANINA YAZIN BÖLÜMÜNDEN YAŞADIĞIMIZ MADURİYETLERİ YAZIP YOLLUYORUZ.HADİ BOŞ DURMAK YOK KENDİ ADINIZA YAKINLARINIZ ADINA YAZIP YOLLAYIN

    YanıtlaSil
  72. ARKADAŞLAR AK PARTİNİN SİTESİNDE AKİM BÖLÜMÜ VAR.BURAYA DÜŞÜNCELERİNİZİ YAZIN.BURAYA GELEN ŞİKAYETLERİ ÇOK ÖNEMSİYOLAR.BENİM ŞİKAYETİMİ ADALET BAKANLIĞINA İLETMİŞLER ORDANDA CEVAP GELMİŞ.ÇEK KANUNU İLE GEÇEN DÖNEM KANUN ÇIKARILMIŞ FAKAT YENİ KANUN ÇIKARILIRKEN DÜŞÜNCELERİNİZ DEĞERLENDİRİLECEK DİYE.BURAYA MUTLAKA YAZIN.DİREK BAKANLARA BİLE ULAŞTIRDIKLARINI BİLİYORUM.EFDEN BARTINLI

    YanıtlaSil
  73. konsolosluk neden pasaporta el koyuyuor anlayamadım. konsolosluğa sizinle ilgili bir yazı gelmemiş ise konsolosluk neden sizinle ilgili bir işlem yapsınki

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar bir B planı hazırlamalıyız böyle beklemekle olmaz. bizim en önemli silahımız a.i.h.m si. bunu kullanmak için hazırlık yapalım. ben aihm sayfasına girdim bir müracaat formu mevcut bu yanlız bir avukat eşiğinde doldurulmalı çünkü dava ve karşı dava gibi hukuki terimler mevcut gerçi kendi durumlarını çok iyi takip eden arkadaşların cevaplayacağı sorular. biz de davamızda %100 haklıysak ki öyle anayasanın temel maddesine tepeden aykırı bir kanunla ilgili olarak yıllardır ızdırap içinde kaçak göçek bitkisel hayat yaşıyoruz. 31/12/2008 de düşen 3167 ile ilgili olarak sorgusuz sualsiz aralık-2009 kadar bir sürü insanı keyfiyetle içerde yatırdılar hiç bir kanun adamının gazetecinin gıkı bile çıkmadı.şimdi 5941 çıkarttılar onda da vadeyi kabul ettiler ve kasıt da kalktı e geriye ne kaldı arkadaşlar bunlar bizi neye dayanarak içeri tıkabilecekler gene sadece evvelki senelerde yaptıkları gibi sadece keyfiyetle buna izin vermiyelim aihm ne gidelim ve bu konuda av. sibel hanımdan yardım isteyelim. çünkü unutmayın bunlar keyfiyetle bizi hapse atma yetkisini halktan aldıklarını idda ediyorlar yoksa 2008 de düşen bir kanuna dayanarak hala içerde tutabiliyorlar ve zaman bu zaman olduğu halde bize bu korkuyu yaşatabiliyorlar. türkiyedeki yolumuz anayasa mah. kararı ile tıkanırsa nerdeyse bir milyona dayanan hepimizin sivil ölümü T.C. tarafından onaylanmış olacaktır. aihm bunun için var olmayan kanundan hapis yatan insanları korumak için var. bu yetkiyi halktan aldığını zannedenler hiç unutmayın halkın nefesinde yok olmaya mahkumdurlar. (a.h.t)

    YanıtlaSil
  75. ŞEREFSİZ LAFINDAN ÜSTÜNE ALINAN ARKADAŞLAR ŞEREFSİZ KİMDİR 1. bizim bu hale gelmemize sebeb olanlardır 2.tefeciler 3.mal tefecileri 4.adli para cezasının yazarı 5.tüketimi aşağıya çekip esnafı mahfedenler 6. kendi yandaşlarına para verenler 7.dışarlardan adi malları getirip yerli sanayicileri batıranlar bunlara müsade edenler 8. batan esnafa batakçı diyenler 9.beş yaşındaki çocuğum akşam zil çaldığında pls geldi diye korkan bu yaşta bunalıma girmesine sebeb olanlar 10. yıllarca yüzlerce işçi çalıştırıp sonunda batıp zor duruma düşüp bize dolandırıcı diyipte hangi yoldan para kazanıp millet vekili olanlar NE ÇABUK UNUTTUNUZ VEKİLLERDEN YEDİĞİMİZ HAKARETLERİ HANİ BİR DOLANDIRICI KEL BİR VEKİL VARMIŞ KÖYLÜDEN ALDIĞI ÇAYIN PARASINI ÖDEMEZMİŞ BİZE KÜRSÜDE DOLANDIRICI DEDİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ O SUAT DENEN ADAMI KARDEŞİ AVKT UNUTMAYINDA GRÇEKTEN BATIKSANIZ MÜCADELEYE DEVAM EDİN AMA sitemizi takip eden avkt veya tefeciyseniz ne yaparsanız yapın ALLAH Bizim yanımız da bize bir şey olmayacak her şey insanlara sınav dünyası bu ülkeyi idare ednler içinde sizin içinde bakın geçen biri yazı yazmış batan esnafmı suçlu esnafı batıran larmı ALLAH çektiğimiz bu sıkıntıların bin mislini bizi bu hale dşürenlere versin..batmış rezil olmuş esnaf

    YanıtlaSil
  76. Sayfayı yenilermisiniz lütfen...

    YanıtlaSil
  77. çeklerim ne durumda şuan bilmiyorum mal beyanınada ben mi bulunabilirim yoksa bir avukat kanalıyla ya da bir akrabam aracılığyla mal beyanı dilekçesi verebilirmiyim? Buarada üzerimde hiç birşeyim yok bir arkdaşımı yanına kalıyorum şuan? nasıl bir dilekçe vermem gerek? Mal beyanı cezasını düşürmek için?

    YanıtlaSil
  78. arkadaşlar yeni uyum yasasında böyle bir madde var bu konuda bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.
    KAMU DAVASI AÇMAYA ERTELEME-

    Cumhuriyet savcısı, ''uzlaşma kapsamına giren, üst sınırı 2 yıl veya daha az süreli hapis cezasını'' gerektiren suçlardan dolayı, yeterli şüphenin varlığına rağmen, kamu davasının açılmasının 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verebilecek.

    Mahkeme, sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza 2 yıl veya daha az süreli hapis veya adli para cezasıysa, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilecek. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması durumunda, sanık 5 yıl denetim süresine tabi tutulacak.

    Alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezasını gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmalarda, kişilerin istemine bakılmadan müdafi görevlendirmesi yapılacak.

    Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte kesinleşmemiş ancak, hükme bağlanmış olan dosyalarda, uzlaşma kapsamının genişlediği gerekçesiyle bozma kararı verilemeyecek.

    YanıtlaSil
  79. 72 deki bartınlı kardeşim,senin önerinle aşağıda ekte yazdığım yorumu akime yolladım.ancak t.c felan istiyorlar,biraz kıllandım.neyse.yolladığım yazıyı sitedeki diğer arkadaşlarlada paylaşayım istedim.

    Sn.Akim yetkilileri,
    aylardır ülkemizin kanayan yarası olan çek mağdurlarının karşı karşıya olduğu hapis cezasının mağdurlarından biride benim.dürüst bir esnaf iken piyasa koşulları ve ekonomik çalkantılar nedeni ile bir çoğumuz çeklerini ödeyemedi.alacaklılarda haklı olarak bizleri dava ettiler.sn.Başbakanımız sayesinde hapisde olan ve hapse girecek olanlar için taahütname adı altında bir düzenleme getirildi.ancak sorun borçların 1 sene sonraya ötelenmesi değil.hiç bir büyüğümüz bu olaya yapıcı bakmıyor.ne olacak sayılı gün geldi çattı.bu insanlar borçlarını ödemeyelim demiyorki.hepimiz(kötü niyetle çeklerini ödemeyenleri dışarıda tutuyoruz)sonuna kadar borçlarını ödemek eskisi gibi şerefiyle yaşamak istiyor.ben ticaretimi korku ve tedirginlikle yapmaya çalışıyorum.iki kızım ve karımı ele güne muhtaç etmemeye çalışıyorum.ama nereyakadar?bizler hapis cezasının kaldırılarak işlerimizin başında çalışıp borçlarımızı ödemek istiyoruz.kredi kartı,tüketicikredisi borçlarını ödemeyenler elini kolunu sallıya sallıya dolaşıyor ama bir ödeme aracı olan çek ,bizlere hapis cezası gibi ağır ve insanlık dışı bir suçla karşı karşıya birakıyor.sizlere soruyorum eğer bana hapis cezası çıkarsa ve ben bu kısıtlı imkanlarla ancak ailemi ayakta tutmaya çalışırken borcumu ödeyemezsem ,hapse girersem benim kızlarıma kim sahip çıkacak?benim gibi binlerce kişi 21.yüzyılda vebalılar gibi yaşıyoruz.her kapı çalınmasında kızlarımın duyduğu korku, nazi devrinde yahudi insanların toplanırken yaşadıkları korku ile eşdeğerdir.neredeyse kapılarımıza kırmızı boya ile işaret konacak.size burda oturup çek kanununun şu yada bu maddelerinden dolayı çek de hapis olmaz açıklamalarında bulunacak değilim.ancak lütfen bizlerin sesini duysunlar,bu insanlar şerefsiz değil,üç kağıtçı değil,katil değil.bizler sadece borçluyuz.lütfen sn.büyüklerimizden sesimizi duymalarını istiyoruz.bizler sesimizi duyurmakda zorluk çekiyoruz.çoğumuz kaçak durumda,meclise nasıl gidelim,milletvekillerini gerçek çoğunluğumuzla nasın ziyaret edelim.aralık 20sinden itibaren ilk taahhütname verenlerin vadeleri geliyor.bu insanlar bu hak sayesinde hapisden çıkdı.ama işini kaybeden bir esnaf nasıl olurda bu zaman zarfında hem işini kuracak hemde borcunu vadesinde ödeyecek.gladyatörlerin affedilip arenada aslanlara yem olarak atılmasından hiç farkı yok.sanki alay eder gibi.20 aralık da sayın büyüklerimiz bir an için kendilerini o insanların ve ailelerinin yerine koysunlar.inanın çaresizlik ve çözümsüzlük -dilim varmıyor ama-insanı intihara kadar götürür.çevremde bu düşüncelere doğru giden çok insan var. birde onları telkin etmekle uğraşıyoruz. sayın Başbakanımız" Her birimimiz, vitrini süslemek amacı ile değil, millete hizmet amacıyla kurulmuştur ve millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır.”haydi sn.Başabakanım,GÜN BÜYÜKLÜK GÜNÜ,GÜN İNSALARA ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GERİ VERME GÜNÜ.binlerce çek mağduru sizlerden Anayasa Mahkemesinde görüşülmeyi bekleyen çek kanununu ivedi olarak sonuçlandırmanızı bekliyor.saygılarımla,basketçi

    YanıtlaSil
  80. evet arkadaşlar.akpartinin sitesinde akim diye bir yer var.oraya mail atarsanız. belki bi faydası olur. cevap geliyo çünki

    YanıtlaSil
  81. Lütfen ne yapılabilecekse yapalım.9 senelik ticaret hayatımı, saygımlığımı, birikimimi kaybettim. Zaten bu yeteri kadar onur gurur kırıcıyken bir de 30 yaşında cezaevine girmek istemiyorum. 3 kere ifade için tutuklandım. Nezarethaneye girmek bile insanın yeteri kadar yıkıyor. Kim bilinçli olarak bunu yapabilir ki

    YanıtlaSil
  82. adkom@tbmm.gov.tr arkadaşlar adalet komisyonunun mail adresi buraya atın masaj. burdaki kişiler veriyor karaları

    YanıtlaSil
  83. 77 cevap verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  84. kimsenin umudu kalmadımı arkadaşlar kaç gündür siteye yorum yapanda olmadı bi şeyler yapmalıyız yoksa paşa paşa hapise girmeye razı mı olacağız

    YanıtlaSil
  85. 77 kendin veya bir yakının mal beyanı verebilir verince malbeyanı cezan varsa düşer

    YanıtlaSil
  86. TEK COZUM UZAMAK PASA PASA KACMAK

    YanıtlaSil
  87. Ben 13 yıldır ticaret yapan biriydim (eşimle beraber babamdan devralmştık şirketimizi),ancak şu an intaharın eşiğndeyim lütfen bana yardım edin.Borçlarımı ödemek için varımı yoğumu bankalara kaptırdım.Ve şimdi elimden hiç birşey gelmiyor iş yerimi kaybettim para üretemiyorum ama benden para istiyorlar yok olsa sonuna kadar ödeyip bitiricem ama yok anlamıyorlar.Çocuğumun yüzüne bakamıyorum anne ağlama diye yanaklarımı siliyor.Kimsemiz kalmadı vebalı gibiyiz 13 senelik ticaretimde kusursuzca ödemelerimi yaptım 2si büyük firma olmak üzere 3 firmada 84 adet çekim var (bunlar 6-8 yıldır çalıştığım firmalardı)ailecek tanıştığımız bir avukatımız para veremediğimiz için bağzı haklarımız olan davaları açamıyor.

    bunlardan biri ki benim için en karkutucusu,beni dolandırıcılık usulsüs çek düzenlemkten ağır cezaya vermiş çünkü o gün ben evde hastalan çocuğumla ilgilenirken pazarlamacısının (ki bu kişi akrabası firma sahibini)ısrarı üzerine eşim çeke imza atmış verdiği yer Sakarya ve çok kısa bir sürede 2.mahkeme zamanı gelmiş benim haberim yok,aynı kişiler karşılıksız çek kesme yüzünden bankayı dolandırmaktan hüküm giymişim 470ytl haberim yok,aynı kişiler ayrıca o zamanki güvene dayanarak daha önce verdiğim çekleri geri vermek koşuluyla verdiğim ileri tarihe çekleri(ki onlarıda ödeyemedim)mahkemeye vermiş yani borcum 50.000 ytl iken şimdi 80.000ytl oldu dah önceki çekler şahıs çeki idi yenilen çeklerse şirket çekleri idi.bu kişiler verdiğim çeklere karşılık tamami ile mal göndermedikleri gibi benden fazladanda para talep ediyorlar bu insanlara hukuken ben ne yapabilirim hangi para ile davamı açabilirim.Ban!
    a diyorlar ki adres bildirmemek suç adresim yokki kiramızı ödiyemedik evden çıkarıldık 8 aydır 5 ev değiştirdik bunlar babamların arkadaşlarının evleri şu an ocak ayına kadar kalabileceğim tanıdığın evindeyim .Böyle ev yardım alabileceğimiz kimsede kalmadı .Ben nasıl bana ait olmayan bir evin adresini verebilirim.Ev adresi vermemekte suçmuş.Ailem bile artık beni istemiyor nede evraklarımı,yemek getiriyorlar bulunduğum eve bile girmeye korkuyorlar.Ben çalışamıyorum yakalanma korkusu ile,eşimse ordan oraya iş bulmaya çalışıyor Eşimden ayrılayımmı ,çocuğumun okulundan takiple beni bulurlarmı çok çaresizim metanetli olmaya çalışıyorum ama cok çaresizim lütfen yardım edin

    YanıtlaSil
  88. BAŞBAKAN DER Kİ:

    Siyasi af oturulup konuşulur

    Genel af ve siyasi affı birbirinden ayırmak gerek. Genel af katillerin affı anlamına gelir bu söz konusu olamaz. Katliamlara, teröre bulaşmamış düşünce suçlularına yönelik bir siyasi af üzerinde oturulur, konuşulur.

    YanıtlaSil
  89. 87 deki bayan arkadaş hepimize rabbim sabır versin ama intihar çözüm değil ahiret sonsuz bir hayat 10-15 sene hapis yatıcan belki tamam çok kötü bi şey ama sabır umudumuz ab ve anayasa mahkemesi bak seneye büyük ihtimal anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkıda olacak burdan bir ssonuç çıkacak diyelim ki çıkmadı ucunda ölüm yok dediğim gibi ahiret üç günlük dünya hayatı karşısında sonsuz yani bari orayı kurtaralım .yapacağınşey en yakın merkez postnesinden e devlet şifresi almak mahkemeleri takip et temyiz yoluna gitmeye bak kendinden temyiz dilekçesi verebilirsin büyük bir şehire kaçabilirsin çalıştığın yeri artık kolayca bulabileceklerini sanmıyorum ssk bilgileri artık şahsa ait eskisi gibi tc den istenilen kişinin ssk dökümü bulunamıyor.benim diyeceklerim hepimizin işleri rast gider ve kurtuluruz inşallah

    YanıtlaSil
  90. 87 deki arkadaşa....

    Buradaki çoğu insan sizin gibi. Bende birçok sıkıntı yaşadım. Ama Allah bana iki tane evlat verdi ve onları daha fazla üzmemek için yeniden başladım. Bu sefer hayatımdan bir kişi eksildi. Mücadeleye devam etmek zorundayım.

    Size tavsiyem şu olur.

    1- En kısa sürede postaneden e-devlet şifresi alınız.
    2- Davalar sonuçlansa bile adresinizde bulunmadığınız için kesinleşmemiş olabilir. Sonuçlandıktan 6 ay sonra bile kesinleşen davalar var.
    3- Kesinleşmemiş ama sonuçlanmış davaları temyiz ederseniz yakalamanız çıkmaz.

    Her zaman hukuki yardım alamayabilirsiniz ama kendi davalarınızı takip edip, sonuçlarınız zaman aşımına uğratabilirsiniz.

    Bu konuda isterseniz elimden geldiği kadar sizlere yol göstermeye çalışırım.


    Ş.A.

    YanıtlaSil
  91. ya arkadaşlar cumhur başkanına başbakana adlet bakanına adalet komisyonuna ve üyelerine mail atın.vazgeçmeyin. durumunuzu anlatın. herkez atarsa mutlaka bir duyan olur.
    kenthaber.com da bugün ekenomş haberlerinde adli para cezalarınada af düşünüldüğü yazayo. herkez bi okusun.

    YanıtlaSil
  92. neden vazgeçiyosunuz anlamadım. ben hergün gazete yazarlarına da mailatıyorum. belki biri dikkate alırda haber yapar diye.

    YanıtlaSil
  93. karşıyaka/izmir9 Kasım 2010 19:14

    selam arkadaşlar hepimiz mağduruz hepimiz sıkıntıdayız ama gelin ankaraya meclis önüne ve anayasa önüne gidelim bir günlüğünede olsa ben şahsım olarak gitmek isteyipde imkanı olamayan arkadaşlara izmirden 10 kişiye kadar istanbuldan yine 10 kişiye kadar yardımcı olurum saygılar

    YanıtlaSil
  94. 87 DE Kİ ARKADAŞ
    İntihar çözüm değil kardeşim.Bende 600 000 TL karşılıksız çek ile kaldım.Çok zorluk çektim ve şu anda hala kaçağım.Öyle 10 yok 15 sene hapis yatmak filan da yok korkmayın.Bu suçun hapis sınırı 5 senedir.PTT den şifreni al öncelikle durumunu bir kavra ondan sonra bu siteleri izle bu işin mağduru insanlar ile paylaş yardımlaşır sana yol gösteririz.Ayrıca zamanından önce yazdırılan çeklerden dolayı beraat alma şansın var mesela.
    Bir de sen eğer dersen ki benim yerime imza atan kişiye ben sözlü talimat verdim hiçbir şekilde sahtecilik filan oluşmaz.Sen burada paylaşmaya bak panik yapma alışmaya bak hayat çok zorlaşıyor ama bir o kadar da gerçekleşiyor.Dost düşman tanınıyor.Hayatta her şeyin bir çözümü var canım kardeşim.Kendine güven unutma ÇARE SİZSENİZ ÇARE SİZSİNİZ.

    ALLAH HEPİMİZE KOLAYLIK VERSİN

    YanıtlaSil
  95. Değerli arkadaşlar ve 87’de yorum yapan arkadaşım. Görüyorum ve farkındayım ki; hiç iyi durumda değiliz. Ben bu sıkıntıları yıllardır yaşamış biriyim. Kendi kendimi öyle bıraktığım zamanlar oldu ki, kimsenin tavsiyesini ve tesellisini bile göremiyor ve duyamıyordum. Hele hele; çok sevdiğim canımdan çok sevdiğim 33 yıllık eşimi kanserden kaybettikten sonra, bir an hayatın hiçbir anlam taşımadığını görerek ve sanarak, kaç intiharın eşiğinden döndüğümü hatırlamıyorum. Sonrasında; 2009 yılı başlarında, çek mağdurları sitelerimizle tanışıp, çocuklarım için yaşamaya azmedip, mücadeleye devama karar verdikten sonra, çok daha iyi sonuçlar aldığımı gördüm. Bugün; en azından bu haklı davamız bakımından, sorunlarımın asgariye düştüğünü gördüm. Diyeceğim; kendi kendimizi bırakmayalım, birbirimize kenetlenip mücadeleye devam edelim. Allah’ın izni ve katılımlarınızla; hüzünlüde olsa sevinçler yaşayacağımıza inanıyorum. Ben şahsen; eski günlerdeki kadar olmazsa da, çalışmaya, katılımcı olmaya ve mücadele etmeye devam ediyorum. Devam ediyorum; tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Barışçı-Mersin

    YanıtlaSil
  96. Evet arkadaşlar ankaraya gidelim bir grup oluşturup çok kişi olmamıza gerek yok 6-7 kişi olsak yeter bir de derdimizi yüzyüze anlatalım.Ben hazırım.

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  97. ARKADAŞLAR...Hepimiz bulunduğumuz illerde belli noktalarda buluşarak YÜRÜYEREK...yollarda derdimizi insanlara anlatarak...çek mağdurları önlükleriyle ANKARA ya MECLİSİN önünde buluşmak üzere ELELE vererek yürüyelim...(tutuklaması olan arkadaşlar bir yakınlarını temsilen gönderebilirler)...ETKİLİ olacağına..SES GETİRECEĞİNE inanıyorum...BEN HAZIRIM..BİZ HAZIRMIYIZ!!!...

    YanıtlaSil
  98. ÇOK KİŞİ OLACAĞIZ...AİLELER OLDUĞUMUZU...ESNAF VE TİCARET ERBABI OLDUĞUMUZU...HERKES OLDUĞUMUZU KAMUOYUNA GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR...

    YanıtlaSil
  99. sevgili site sakinleri,bakın günlerdir takip ediyorum,yazıları okuyorum,sevinç hanıma hitabende myway'e hitabende mailler attım.yine havanda su dövüyoruz.münferit olarak ses getiremeyiz.ben de hergün biryerlere yazılar gönderiyorum.cevap da veriliyor yada verilmiyor.ama arkadaşlar münferit hareketin bir yaptırımı yok.toparlayıcı , ön ayak olacak bir arkadaş lazım.eski bir basketçi olduğum için şu an sitedeki durumu maç oynadığım günkü bazı ümitsiz maçlara benzetiyorum.öyle bir duruma gelirdikki sanki üstümüzde bir ölü toprağı var.o anda bizi ateşliyecek bir şey lazım olurdu.ya takım içinden bir büyüğümüzün konuşması yada seyircilerin tezahüratı bir anda bizi ateşler ve kendimize getirir ve maçı alırdık.böyle çok maçlar yaşadım.sitede yorumlara baktığımda,pesimislik var,omuzlar düşmüş,zaman zaman herşey bitmiş gibi yapılan yorumlar,işte şu sıralarda bizi ateşliyecek bir baş lazım.nerde o arkadaşlar.?her kafadan bir ses geliyor.nerde bu takımın kaptanı?hadi kardeşim toparlasana takımı.yürüyüşse yürüyüş,mektup sa mektup.bir yerlerden start almak lazım.sonra ahlarla vahlarla,keşkelerle uğraşacağız.ben şu anda kendim için değil iki kızım ve karım için mücadele ediyorum.hepinizin de amacı bence budur.geçin o itibar ,şeref laflarını.lafu güzaf.biz bu işi halledebiliyormuyuz,işimize devam edip ailemize sahip çıkabiliyormuyuz, önemli olan o işte.sevinç hanıma çağrı yapmıştım,ıslak imzaların bir merkezde toplanıp önemli adresleri tek elden bombardımana tutmak. bununla ilgili de sevinç hanımdan verdiği bir adresi tekrarlamasını istemiştim.herhalde yoğunluktan ilgilenemedi.95 deki barışçı adlı arkadaşın yazısını okumanızı tavsiye ederim.insanlar zor dönemlerden geçerken çok doğal olarak ruh hallleri iniş çıkış gösterebiliyor.işte aynı sporda bahsettiğim gibi onuda birşeyler ateşlemiş ,silkinip kendisine gelmesini sağlamış.bizimde site sakinleri olarak buna ihtiyacımız var.haydi arkadaşlar,hepinizi çok seviyorum.sevgiyle kalın.şimdi silkinme zamanı.basketçi

    YanıtlaSil
  100. arkadaşlar,bir konu var onada deyinmeden geçemiyeceğim.birkaç arkadaşın yorumunda bu işin olmıyacağı,en iyi çözümün bu ülkeden kaçmak olduğunu okudum.arkadaşlar, ya durumunuz çok iyi yada biz bu işi bilmiyoruz.kısıtlı bir para ile oraya gidip sefil bir hayat yaşayacaksan kal burda dayanabildiğin kadar dayan.eğer maddi durumun iyi ise zaten konuşmamıza gerek yok.benim şahsi fikrim bu tip umutsuzluk yorumlarının yapılmaması yada moderatörün bu tip yazıları yayınlamaması.gerek yokki.senin umudun yoksa bu sitede sana zaten yer yok.burdaki insanlar bir umut için burda çırpınıyorlar.fişekleyeceğinize insanlara karamsarlık vermeyin.kimse burda polyannacılık oynamıyor.herkes aynı hedef peşinde.avrupaya kaçacakların yolu açık olsun,nediyeyim.sevgiyle kalın.basketçi

    YanıtlaSil
  101. KESİNLİKLE EYLEM YAPARAK SONUCA ULAŞABİLİRİZ.ARKADAŞLAR VEKİLLE BAKANLA BU İŞ OLMAZ.ANKARA'DA TİCARET ODASININ ORAYA ÇADIR KURALIM.ORADA DEMOKRATİK ŞEKİLDE SESİMİZİ DUYURALIM.TİCARET ODASI YOK DERSE O ZAMAN BİZİ KİMLERİN TEMSİL ETTİĞİ DİĞER ESNAF ARKADAŞLARIMIZ TARAFINDAN DA ÖĞRENİLMİŞ OLUR.YILLARCA AİDAT ALARAK BİZİ SÖMÜRDÜLER.HAK VERİLMEZ ALINIR.BİR ÇADIR KURULSUN KALABALIK YAVAŞ YAVAŞ TOPLANIR.BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK.HAKLI DAVAMIZ DA HAKSIZ DURUMA DÜŞMEYELİM.SERMAYE'YE BOYUN EĞMEYELİM.GEÇEN BENİM TALİMATLA İFADEMİ ALDILAR.SULH CEZADA HAKİME DEDİMKİ ''SAVCILIĞA ŞİKAYET TARİHİNİ ÖĞRENMEK İSTİYORUM''DEDİM.HAKİM BANA''NE YAPACAKSIN''DEDİ.BEN DE ''HAKİM BEY ÖĞRENDİĞİM KADARI İLE ÇEKİN YAZILDIĞI GÜN'DEN EN FAZLA 6 AY 15 GÜN SONRA ŞİKAYET EDİLEBİLİRMİŞ''DEDİM.HAKİM SIKI DURUN ''BEN BUNU BİLMİYORUM''DEDİ.MÜBALAĞA YOK.KELİMESİ KELİMESİNE ANLATTIKLARIM DOĞRU.ARKADAŞLAR HERKES KENDİ HALİNDE.FİLLER ÇİMENLER HİKAYESİ.FİLLER KENDİ ARASIN DA KAVGA YAPIYOR OLAN ÇİMLERE ''YANİ BİZLERE'' OLUYOR.

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR MYNET FİNANS TA ÇEK AFFI UZAYACAKMI DİYE BİR SAYFA AÇMIŞLAR ORAYA LÜTFEN YORUMLARIMIZ YAZALIM....

    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  103. arkadaşlr habertürk de fatih altaylının hortmcu olmadığınıza pişmanmısınız başlığı altındaki yazıya yorum yapmamız lazım konu tam bizlik elin hortumcusu elini kolunu sallayarak dolaşıyor üstelik tmsf mallarınıda iade edecekmiş hadi sesimizi çıkaralım

    YanıtlaSil
  104. 193 TEKI ARKADAS 6 ADET CEKIN TEK DOSYADA ISE YANI MUHATTABIN TEK KISI YADA FIRMA ISE BENIM AVSIYEM 1. MAHKEME KARARINI SUREYI GECIRMEDEN YANI 1 HAFTA TEMMIZE GONDER ZAMAN KAZANMAK ICIN TAKRIBI IKI YIL KAZANIRSIN 2.EGER ELINDE BIR MIKTAR PARA VARSA DOSYANIN TAMAMINA FERAGAT ISTEYEREK KARSI TARAFLA ANLAS 2 YIL BEKLEMEKTENSE KABUL ETMELERI MANTIKLI YALNIZ FERAGAT YAZISINI ALMADAN KIMSEYE

    YanıtlaSil
  105. 193 DOSYANI TEMMIZ ETMISMIYDIN AVUKATINDAN TEYIT ALDINMI

    YanıtlaSil
  106. SAYIN 87;Yaşadıklarınızın çok fazlasını yaşamış bir abiniz kardeşiniz olarak yazıyorum.Uzun süredir de takip ediyorum bu siteyi.Barışçı-mersin abimizi de hep saygı ve ibretle okumuşumdur.Öncelikle beterin beteri var sözüne inanmalıyız.Şöyle düşünün çok çok iyi durumdayız ama çocuğumuz yada eşimiz amansız bir hastalığın pençesinde ,şu anki borcumuzun 10 katına imza atmamız gerekse hangimiz gözünü kırpardı.Lütfen aklıselim,sabırlı aynı zamanda da bilgili ve hazırlıklı olalım.Ben bu sitede akıllı bilgili ve sabırlı insanların hayat tecrübelerinden çok istifade ettim inanın.Kulaktan dolma ve bilgi kirliliğine yol açacak hiçbirşeye itibar etmeyin.Eğer yaptığımız suçsa cezasıda belli be kardeşim hergün ölmektense gider onu da çekeriz.Bakın şunu da söyleyeyim çok kısa zamanda bu iş bitecektir sizde bizler gibi bu süreci uzatabildiğiniz kadar uzatın ben maksimum 1 yıl diyorum nereden mi biliyorum bayramın gelişi arifeden bellidir çalıştıkları konulara bakın denetimli serbestliğin genişletilmesi,profesyonel askerliğe geçiş vs. yani avrupa birliğine uyum için istenen herşey.Siz sabırlı olun ve yukarıdaki arkadaşların tavsiyelerini unutmayın.Ayrıca umudunuzu kaybetmeyin umudunu kaybetmekle Allah a şilk koşmak aynıdır.UNUTMAYIN PARASINI KAYBEDEN BİRŞEYİNİ,DOSTUNU KAYBEDEN ÇOK ŞEYİNİ,UMUDUNU KAYBEDEN HERŞEYİNİ KAYBETMİŞTİR.Saygılarımla. Köprülü

    YanıtlaSil
  107. Af geliyor. Hem de hemen hemen her borca. SGK'ya olan pirim borçlarından, trafik cezalarına; nüfus kaydından, adli cezalara kadar. Kamuya olan neredeyse tüm borçlar yeniden yapılandırılacak.


    Aslında Maliye Bakanı açık açık söylemişti, "kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma yolda" demişti.

    İşte seçim öncesi üzerinde çalışılan taslak ortaya çıktı.

    Ekonomi kurmayları taslağa son şeklini verecek, son sözü ise Başbakan söyleyecek. Ama Başbakan'ın önüne gidecek liste hemen hemen belli.

    Ödenmemiş trafik cezaları o listenin en başında. Faizlerin silinmesi, ana paranın ise sadece yüzde ellisinin tahsil edilmesi planlanıyor.

    Sadece trafik cezaları değil, benzer bir yapılandırma adli idari tüm ödenmemiş cezalar için de geçerli olacak.

    En çok kamunun ve belediyenin borcu var. Yıllardır ödenmeyen kabarık elektrik faturaları. Hükümet bu borçları da düzenlemenin kapsamına alıyor.

    Üstelik belediyelerin sadece elektrik değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borçları var. Hem de yine yüksek miktarda.

    Eğer Başbakan tamam derse pirim borçlarında gecikme faizinde yüzde 90'a kadar indirim yapılması planlanıyor.

    Ve bu düzenleme içinde vergi borçları da yeniden yapılandırılacak. Meclis takvimi sıkışık ama, hükümet yeni yıldan önce Meclis'e "torba kanun" olararak bu düzenlemeleri getirecek.

    YanıtlaSil
  108. bende sizler gibiyim 200 adet ceki su an 47 adete dusurdum fakat bu sirada 3 cekten yakalandim pazarlikla cek sahibine odedim bir yanimda calisana vermis oldugum 7500 tl lik cek icin dolandiriciliktan agir ceza da 3 sene hapis cikmis temmiz ettik neolur bilginiz varmi ve uc sene once elk muhendisi sayaci koymus elk kullanmis fakat biz affa ugramistik simdi bu ceza davalariyla bu su yuzune cikarmi simdiden tesekkurler

    YanıtlaSil
  109. ARKADAŞLAR AKP NİN VE BAŞBAKANLIK SİTESİNE YAŞADIĞINIZ MAĞDURİYETLERİ VE ÇEK CEZASININ NE KADAR GARABET BİR SUÇ OLDUĞUNA DAİR MAİL ATMAYA VE BU YAZILARIMIZADA ADLİ PARA CEZALARININ DA AF KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ TALEPLERİMİZİ EKLEYELİM.ADLİ PARA CEZALARINDA FAİZ OLMADIĞINA GÖRE BİZE BUNU TAKSİTLENDİRME YAPSALAR BİLE FAYDA ETMEYECEĞİNİ ZATEN ÖDEME GÜCÜMÜZ OLSAYDI 1 SENE ÖNCEKİ TAHÜTTEN SONRA 1 SENEDE BORCUN 3 TE 1 İNİ BİLE ÖDEYECEK GÜCÜMÜZÜN OLMADIĞINI EKLEYELİM.ADLİ PARA CEZALARININ KOŞULSUZ AFFEDİLMESİ GEREKİYOR AARKADAŞLAR.YOKSA TAKSİTLENDİRMEYE KANARSAK İNANIN KENDİMİZİ KANDIRIRIZ.BİZLER AİLELERİMİZEMİ BAKACAĞIZ YOKSA TAKSİTLERİMİ ÖDEYECEĞİZ!!!! LÜTFEN HERKEZ BU AFFIN KAPSAMA ALINMASI VE KOŞULSUZ 1 SEFERE MAHSUS SİLİNMESİ GEREKTİĞİNE DAİR TALEPLERİNİ MAİL OLARAK VEYA FAX LA SMS LE HERYERE YOLLASIN.BU ARADA CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNİDE UNUTMAYIN.

    YanıtlaSil
  110. 106 cvp bakalım sayın başbakan bu paketi arife günü açıklıyor ALLLA tan hayırlısı işallah biz de umduğumuzu bulur bayram üstü yüzümüz güler.

    YanıtlaSil
  111. cumhrbaşkanına ve başbakana yoğun msj atmalıyız. ptesi belli olcak.

    YanıtlaSil
  112. adalet komisyon üyelerine ve adalet bakanlığına. mail yağmuru yaparsak bişeyler olur arkadaşlar mücadeleyi bırakmayın.

    YanıtlaSil
  113. ARKADAŞLAR...hepimiz bulunduğumuz illerden bir noktada bir veya birkaç kişi buluşarak ankaraya doğru...yürüyerek..dinlenerek...yollarda insanlara derdimizi anlatarak...çekmağdurları önlükleriyle meclis önünde buluşmak üzere yola çıkalım..(tutuklaması olan arkadaşlar katılmayabilir ama temsilen bir yakınlarını gönderebilirler...ELELE VERİP bunu gerçekleştirebilirsek SES GETİRECEK ve ETKİLİ olacağımıza inanıyorum...BEN HAZIRIM...BİZ HAZIRMIYIZ!!!...

    YanıtlaSil
  114. 108 deki arkadaşım akp nin sitesinde tam olarak nereye mail atabiliyoruz bir yönlendiriseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  115. merhaba arkadaslar
    arefe gunu basbakanin aciklayacagi bu af kapsaminda adli para cezalarinin da gececegi yaziliyor ciziliyor surekli bu konuyla ilgili kesin bir bilgisi olan varmi??adli para cezalarinida kapsiycakmi bu af??
    tesekkurler..

    YanıtlaSil
  116. ARKADAŞLAR ANAYASA MEHKEMESİNE CHP İPTAL BAŞVURUSU NE OLDU DİYE MAİL ATTIM CEVAP ESASTAN İNCELENMEK ÜZERE GÖRÜŞÜLÜYO DENDİ BAŞKA CEVAP YOK.TEK ÇÖZÜM KEMAL KILIÇTAROĞLU Bİ ŞEKİLDE ULAŞIP DERDİMİZİ ANLATALIM BİR TEK O ÇÖZER HABERİNİZ OLSUN ADAM TAKTIĞINA TAKIYO BU KONUYU ANLATIRSAK İNANIYORUM KESİNLEŞİR

    YanıtlaSil
  117. sayın 113,akp nin sitesinde AKİM yazan bölümüne mesaj atılıyor.lütfen bütün arkadaşlar düzgün yazalım kısa ve öz olsun.EFDEN

    YanıtlaSil
  118. arkadaşlar kimse boşuna heveslenmesin. bayram öncesi borçlara affın bizimle bir alakası yok. idari para cezalarını kapsayan, her hükümetin çıkarttığı vergi vs. affı geliyor. bizim umudumuz maalesef hala anayasa mahkemesi. zaten oradan çıkacak haber işin rengini belli edecek. ben inanıyorum anayasa mahkemesinin olumlu karar vereceğine ama vermezse de ne bir yerlerde çadır açmakla, ne eylem yapmakla hiç bir sonuç alamayız. dürüst olmak gerekirse asıl sorun bizim nasıl bir mağduriyetimiz varsa, nasıl hükümetten karşılıksız çeke adli para cezasını kaldırmasını istiyorsak alacaklılar da tam karşımızda bir cephe oluşturmuş durumdalar. yani özetle biz ne kadar talepte bulunsak da bir de karşı cephe var. işin asıl kötü tarafı biz beş parasız kalmış, bütün gücünü kaybetmiş insanlarız. karşımızdakiler ise işi gücü yolunda, cebinde parası olan insanlar. yani adil bir karşılaşma değil bu durum.

    YanıtlaSil
  119. ben yazdcıgımda basketcı arkadasım hem sıtem etmıs hem umutları kırıyosun dıye yazmıs,sevgılı kardesım basketcı umut tacırlıgı kadar ınsanı yıkan ıkıncı bırsey yok ve kendımızı kandırmayalım herkes gardını onlemını alsın manasında yazdım ben o yazıyı,bızımlkısı suan havanda su dovmek hrpımıoz burdan yazıyoruz yok onu yapalım yok bunu yapalım,1 yıldır bır tane ıcraat varmı uygulanan ,yok,bu saatten sonra bısey olurmu,cok zor,ben 22 ay cezaevınde yattım hemde alakasız olarak emın ol ıyı nıyetten sonradan vefat eden bır akrabama kefıl olup temınat cekı vermemden,benımde sonum oldu bu ıslem,emın ol yurtdısında karın tokluguna calısmak o cezaevınde kaldıgın 1 gune mıslı mıslı bededl,cunku cezaevınde ınsan degılsın nerde gaspcı katıl hırsız var onlarla yatıyosun,suan 1 lıram yok ama burda parmaklıklar ardında 10 m2 lık gokyuzune bakmaktansa ozgur yarı ac yasarım daha ıyı,emın ol cezaevı hayatı gormus ınsanların hepsı bunu teyıt edecektıe,zıra oraya yakısmayan tek mahkum tıpı esnaf tuccar olan,sudan cıkmıs balık gıbı herseyımızle farklıyız ama parasız cezaevıne dustugumuz ıcın orda ayakcı oluyoruz sonunda,benım kastettıgım buydu,bulun bulusturun bellı bı sure gıdın yurtdusuna en gec bence 1 yıl ıcınde cozulecek bu ıs ama o 1 yıl gecmez parmaklıklar ardında,bu benım fıkrım herkese saygılar tuncer yıldırım

    YanıtlaSil
  120. Sayın CUMHURBAŞKANIM,

    2400 yıl öncesinden Aristoteles diyor ki;

    Herkese eşit davranmak ADALET için yeterli değildir. Bir hukuk düzeni GÜÇSÜZLERİ KORUDUĞU ÖLÇÜDE ADALETLİ olabilir…

    320 yıl öncesinden Montesquieu diyor ki;

    Bir TEK KİŞİYE yapılan bir HAKSIZLIK, bütün topluma yapılan bir TEHDİTTİR…

    İnsanlar;
    SUÇ işleyebilirler,
    İnsanlar;
    Hiç yere suçlanabilirler de,

    Bu bakımdan insanlar;
    "Hem SUÇLU - hem de GÜÇLÜ" olabilirler,
    "SUÇSUZ ve GÜÇLÜ" de olabilirler,
    Keza "SUÇLU fakat GÜÇSÜZ" de olabilirler…

    Bu takdirde dahi bu insanların adalete olan ihtiyaçları, hukuka olan ihtiyaçları, su gibidir, nefes gibidir…

    Ancaaak! Şayet insanlar;
    "Hem SUÇSUZ ve hem de GÜÇSÜZ" iseler,

    Adalete, hukuka ve hatta vicdanlı insanlara olan ihtiyaçları sudan, nefesten öte; "bir tanrıya" olan ihtiyaçlarından daha az değildir...


    Sayın CUMHURBAŞKANIM

    Bizler DÜŞMÜŞ, YIKILMIŞ, MAĞLUP OLMUŞ İŞADAMLARIYIZ… MADDİ VE MANEVİ VARLIĞI, ŞAHSİYETİ TAHRİP EDİLMİŞ KARŞILIKSIZ ÇEK MAĞDURLARIYIZ…
    ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN…
    HELE Kİ ÜLKEMİZDE…

    Bizim bitişimizin acısı devletimizin bize reva gördüğü acıdan kat be kat fazla ancak en gücümüze gideni de esasen bu;

    DEVLETİN bize, “SİZ; VARKEN YOKLUĞA DÜŞMÜŞ EY VATANDAŞLARIM! HALİNİZ NİCEDİR?” diyeceğine ‘ÇEK SENET TAHSİLÂTÇISI’ gibi BİZİ HAPİSLE TEHDİT EDİYOR OLMASINA KATLANMAK MÜMKÜN DEĞİL…

    Senet borçlusu ile hiçbir farkımız yokken (KUTSAL OLAN) vadeli çeklerimizi ödeyemedik diye yakında HAPSE ATILACAĞIZ…

    • Hile ve dolandırıcılık gibi suç unsuru bulunmadıkça, çeklerin ödenmemesi (ödenememesi bile demiyor) “ekonomik suç” değil “ekonomik direncedir” yaptırımı da faiz ve tazminattır…

    • Para ve hapis cezası DÜNYA TARİHİNDE VE HALEN YOKTUR…

    • “Ekonomik suça ekonomik ceza” yasal dayanağı bulunmayan ve yakıştırılmış bir acemilik ürünüdür ve böyle bir prensip dünyada yoktur…

    • İnsan ZALUMEN CEHULA; İnsan ÇOK ZALİM ve ÇOK CAHİLDİR.

    Böyle diyor; Prof. Dr. Hayri DOMANİÇ; (Allah Rahmet Etsin)

    Bu AYIP, Bu MERHAMETSİZLİK, Bu ZULÜM
    (Zatını TENZİH EDERİZ)
    Bu DEVLETE,
    İktidar (muktedir) Ak Parti’ye
    (Yetkili ve Sorumlu) Vicdan Sahibi
    Herkese YETER!

    YanıtlaSil
  121. şu anda YENİ ASIR TV de çek yasası konuşuluyor katılalım

    YanıtlaSil
  122. sn.118 size yürekten katılıyorum.bende sizinle aynı fikirdeyim.şu anda başbakanın arife günü yapacağı açıklaması sadece vergi ve prim borçları için.diğer leri torba kanun olarak aralık ayı içerisinde açıklanacak.ancak söylemlerinde adli cezalara af gibi bir açıklama yok.bazı arkadaşlar bilip bilmeden yorum yapıyorlar.yanlış yönlendiriyorlar.biraz daha aklı selim.99 daki yaımda belirttim ,hiç bir işe yaramıyor.hala yapalım edelim.siteye sahip çıkanlarda suskun.böyle olursa tabiiki her kafadan bir ses çıkar.işte kasım'da cüce kaldı.aralık kapıda.silkinmek lazım.sevgiyle kalın.basketçi

    YanıtlaSil
  123. 118 e katılıyorum... cıkacak aff adli para cezalarını ilgilendirmiyoor gazetelerde adli de yazdı ama adli para cezalarındaki konu hapis cezası ... cıkacak kanun borçlara af yani adli para cezasında uygulanan hapis cezasının kalkması için borç affının yanında bir de anayasa mahkemesinden hapis affı gelemsi gerekmektedir.. bu benim şahsi fikrim değildir.. bizzat avukat ve komisyon üyelerinin acıklamasıdır... o yüzden arife günü acıklanacak haber bizi pek ilgilendirmiyor... ama aynı zaman da ATEŞ OLMAYAN YERDEN DE DUMAN CIKMAZ ARKADAŞLAR.. umudumuzu yitirmeyelim ...şu bir kesinki yılbaşında 3 yıllık tutukluluk süresini doldurmuş mahkumlar zorunlu tahliye olacak onun yanında biz hükümlülürede umut kapısı her zaman acık... devletimiz bir gece de yasa cıkarabilior... yasa değiştirebiliyor... o yüzden baskımıza devam etmeliyizz.. maduriyetimizi dile getirmeliyiz... BORCUMUZ BORÇTUR... FIRSAT VERİN ÖDEYELİMM

    YanıtlaSil
  124. ARKADAŞLAR DOSTLAR MESAJ LA BASKIYA DEVAM SON İKİ GÜN NE BİLİYORSANIZ YAPIM ADLİ PARA CEZASI BU ÇIKAN KANUNUN KUYRUĞUNA SIKIŞMASI LAZIM ZAMAN ORTAM MÜSAİT TEK YAPACAĞIMIZ SES SES BAŞKA BİR ŞEY YOK ŞİMDİ OY SÖZ KONUSU TEFECİLERDEN ÜSTÜNÜZ SADECE ÇOK OLDUĞUMUZU HATIRLATMAMIZ LAZIM.....

    YanıtlaSil
  125. kimsenin umudu kırmak istemiyorum ama beyhude uğraşıyoruz.ateş düştüğü yeri yakar ve ailecek ne kadar yanık olduğumuzu görmek bile istemiyorlar.bu işin büyük bir haksızlık olduğunu bilen bikaç yetkilide başını toprağa gömmüş çıkarmıyor.oysa zulm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır... birde yalan uydurmuşlar alacaklılar ne yapsın diye onlarında hakkı varmış... ama öte yandan diyorlarki çekte zaten hapis yok. adlipara cezasına hapis var.. yani diyorlarki senin çekini ödememen karşı tarafın sorunu. sen bana cezanı öde hapisten kurtul.alacaklı ise başının çaresine baksın..bu devletin mafyalaşmasından başka bir şey değildir arkadaşlar.üzüntüm şudur ki ALLAH diyen bir partinin vekil ve bürokratları gerekçeleri ne olursa olsun para putuna tapmışlardır ve ve bu putu icat edenlerin ayakçıları olmuşlardır... bu zihniyet kendini doğru yolda sanmaktadır oysaki onlkar sapıkların ta kendileridir... bana ve aileme yaşattıkları bu ölümden bile büyük azap için ALLAH onları 2 kere ateşte yaksın demekten başka çaremiz yok. tavsiyem şudur ki herkes ceza evine girip çıkanların tavsiyesine kulak versin ve şimdiden kaçak bir hayat yaşamak için tedbirinizi alın.bu bayram hepimiz ailemizle iyi vakit geçirip bayramdan hemen sonra başka şehirlerde başka kimliklere yaşamak için yola çıkalım... hepinize hayırlı bayramlar dilerim
    DR.LOKMAN

    YanıtlaSil
  126. LÜTFEN BİLEN BİRİ VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM ............................................ACİL....................................................
    ŞİRKETİMİZ ADINA 7-8 ADET LEASINLE TEKSTİL DİKİŞ MAKİNELERİ ALMIŞTIK.5-6 AY ÖDEME YAPTIKTAN SONRA LESING ÖDEYEMEDİK.SONRA BANKACIYA BİZ KİRALARI ÖDEYEMİYORUZ DEDİK GELİN ALIN MAKİNLARINIZI DEDİK. ODA BİZİ AZARLAR BİR TAVIRLA YOK ÖYLE BİŞEY ÖDEYECEKSİNİZ BORÇLARINIZI DEDİ. İŞLER İYİCE KÖTÜYE GİDİNCE BİZDE ELİMİZDEKİ DİĞER MAKİNLARLA BİRLİKTE ÇEK BORCUMUZ OLAN BAŞKA FİRMALARA MAKİNALARI VERDİK. ŞİMDİ LESING FİRMASI HİZ.NED.GEVENİ KÖTÜYE KULLANMADAN DOLAYI CEZA DAVASI AÇMIŞ. BU DURUM DA NASIL BİR SAVUNMA YAPMAMIZ LAZIM VE BU DAVANIN SONUCUNDA NE KADARLIK BİR CEZA ALIRIZ. ANAPARA 13.000 TL . ÇEKLER YETMİYOMUŞ GİBİ BİRDE BU ÇIKTI BAŞIMIZA. LÜTFEN ARKADAŞLAR BİLEN BİRİ VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  127. Güveni Kötüye Kullanma
    MADDE 155 - (1) Başkasına ait olup da, (Ek ibare: 5377 - 29.6.2005 / m.18) "muhafaza etmek veya" belirli bir şekilde kullanmak üzere zilyedliği kendisine devredilmiş olan mal üzerinde, kendisinin veya başkasının yararına olarak, zilyedliğin devri amacı dışında tasarrufta bulunan veya bu devir olgusunu inkar eden kişi, şikayet üzerine, altı aydan iki yıla kadar hapis ve adlî para cezası ile cezalandırılır.
    Verilen ceza, kişinin kasıtlı bir suçtan sabıka kaydı yoksa ertelenir.

    YanıtlaSil
  128. Merhaba Arkadaşlar,
    Önce herkesin bayramını kutlarım.Sizden bir ricam olacak,aşağıda anlatacağım olay ile ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşım varsa lütfen bana yardımcı olabilirmi?
    15 ekim de pasaport işlemlerim için gittiğim emniyette karşılıksız çekten verilen Adli para cezası sebebiyle cezaevine gönderildim.2008 de ortağı olduğum şirket adına 20 adet çek imzalamıştım.17 adedini şirket battıktan sonra gittiğim ABD de çalışarak ödedim.3 adet çekin de akıbetini bilmediğim için ve burada herhangi bir tebligat adresim olmadığı için sonunu merak ediyordum.25 ekimde eşim parayı ödeyip beni tahliye ettirdi.Bu arada Bursa asliye mahkemesinden 18 ekimde gerekçeli bir mahkeme kararını daha bulmuş.Mahkeme 14.09.2009 da sonuçlanmış ve gerekçeli karara göre 8.750,00 Tl Adli para cezası verilmiş.Ben bu karara herhangi bir itiraz falan yapmadım.Arkadaşlar benim merak ettiğim şu; 20 kasım da ABD ye döneceğim,havaalanında GBT aramasından yakalanma riskim nedir?Lütfen bilgisi olan arkadaşım varsa bana yardımcı olabilirmi.
    Rabbim hepimizin yardımcısı olsun ve kimseyi cezaevine düşürmesin..
    Saygılarımla,
    Emir

    YanıtlaSil
  129. selam arkadaşlar.Bende şu an çek mağduruyum.213 sayılı v.u.k muhalefetten 32 ay 25 gün yattım ve 13.10. 2010 tarihinde çeklerime tahaahüt vererek 144 gün düşüm yaptırarak tahliye oldum.Ne olacak şimdi benim dururum.Aralık ayın sonunda bildiğim kadarıyla 1/3 taksitleri asliye ceza mahkemelerine yatması gerekiyor.Ben çıkalı bir ay oldu ve bu süre içerisinde ben nasıl öderim çeklerimi devlete.Ödeyemezsem tekrar içeri gireceğim.Böyle bir adaletsizlik olurmu.Acaba bana süre verirlermi mahkemeler.Ödeyecek hiç durumunda yok....Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  130. 5941 sayılı kanuna göre verdiğiniz taahhut

    temerrut faizi ve anaparanın üçte biridir. bu para dosyaya değil alacaklıya verilen taahhüttür. İCRA TAAHHÜDÜ DEĞİLDİR BUNDAN DOLAYI AYRICA BİR CEZA CIKMAYACAKTIR.

    BU NEDENLE YAPACAK OLDUGUNUZ ÖDEME DEVLETE DEĞİL ALACAKLIYA OLACAKTIR. ÖRNEGİN ALACAKLIYLA KONUSUP BORCUN UCTE BİRİ +TEM FAİZİ ACIKLAMASIYLA BANKA HAVALESİ YAPARAK EN AZINDAN ÖDEME YAPMAK İSTEYENLERE BİR SECENEK SUNMUŞ OLAYIM.

    EGER ALACAKLI SİZİNLE BU KONUDA ANLAŞMAK İSTEMİYORSA FAİZ HESABINIZI YAPTIRIP AVUKATINA KONUTTA ÖDEMELİ VEYAHUT İCRA DOSYASINA ÖDEME SECENEKLERİNİ GÖZÖNUNE ALABİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil
  131. 128

    HAVALİMANINDA ALINIRSINIZ ..İNFAZA DÜŞMÜŞ OLAN DOSYAYI BİR MESLEKTASIMA KONTROL ETTİRMELİSİNİZ. KARAMBOLE VERİLEN BİLGİ İLE HAVALİMANINDA ALINMANIZ HİÇ DE ZOR OLMAYABİLİR

    YanıtlaSil
  132. 126-126
    BURADA ÖNEMLİ OLAN SİZ DOLANDIRMA AMAÇLI MI YOKSA BASKA DOSYALARDA MI BU MAKİNALAR GELİNİP ALINDI .. BURADA MÜLKİYET İDDİASINDA BULUNULDU MU ? SİZ FİRMAYA MAKİNELERİ TESLİM ETMEK İÇİN İHTAR GÖNDERDİNİZ Mİ .. VEYA TESLİM İÇİN MAHKEMEDEN YER İSTEDNİZ GİBİ SORULARA YANIT ALINACAKTIR. DOSYANIZI SIKI TAKİP EDİN..

    YanıtlaSil
  133. İCRA TAAHHÜDÜ ALACAKLIYLA BORÇLUNUN İCRA DAİRESİNDE SEKİL USUL VE ESASLARINA UYULDUGU SÜRECE 1AY VEYAHUT 3 AY ARASINDA CEZA CIKARTILABİLECEK BİR SUÇTUR.

    İTİRAZ MAKAMI AĞIR CEZADIR VE KISA SUREDE SONUÇLANIR. DÜZGÜN YAPILMIŞ BİR TAAHHÜDÜN BOZULDUGUNU HENUZ GÖRMEDİM.

    BİLGİLERİNİZE...

    YanıtlaSil
  134. İCRA TAAHHÜDÜ ALACAKLIYLA BORÇLUNUN İCRA DAİRESİNDE SEKİL USUL VE ESASLARINA UYULDUGU SÜRECE 1AY VEYAHUT 3 AY ARASINDA CEZA CIKARTILABİLECEK BİR SUÇTUR.

    İTİRAZ MAKAMI AĞIR CEZADIR VE KISA SUREDE SONUÇLANIR. DÜZGÜN YAPILMIŞ BİR TAAHHÜDÜN BOZULDUGUNU HENUZ GÖRMEDİM.

    BURADA KAST UNSURU ÖDEMEDİNİZ Mİ ÖDEYEMEDİNİZ Mİ SORUSUNA CEVAP ARAMAKTAN BAHSEDER. BUNA GÖRE ÖDEYEMEDİĞİNİZİ İSPAT ETMENİZİ SOSYAL VE EKONOMİK DURUMUNUZUN ARAŞTIRILMASI ESNASINDA DURUSMALARA KATILARAK LEHİNİZE DELİL TOPLAYARAK İSPATLAMANIZ İSTENİR YAPAMAZSANIZ DEDİĞİM GİBİ HAPİS CEZASI DA AYNI HIZLA CIKAR..

    BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  135. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  136. Biri bize yardım etsin;
    kardeşim 40 yaşında çek madurlarından, 2 yıl önce iflas etti, eşinden ayrıldı şimdi benim yanımda kalıyor karşılıksız çekleri mahkemede, yarın birde hapis cezası çıkacak, iş bulamıyoruz her iş müracaatında yaşlı buluyorlar, iş bulabilsek borçlarınıda ödemeye çalışacak bunları yaşamayı kim ister bu yaşadıklarımızı Allah kimseye yaşatmasın hapis cezası da artık bunların tuzu biberi olacak iş yok para yok sonu hapismi olmalı bu mu sosyal devet anlayışı BİRİ BİZE YARDIM ETSİN

    YanıtlaSil
  137. Arkadaşlar bugün cezaevindeki ağabeyimi ziyaret ettim.. Oda karşılıksız çekten dolayı yatıyor. Büyük bir esnaftı kendisi... Neyse konuya geleyim.. cmuk 40-198 kanunda tebligat ulaşma şartlarıyla ilgili birşeyler varmış (detayları aklımda değil) İçerde yatmalarının bu kanuna aykırı olduğundan dolayı dilekçe yazmışlar aynı koğuştaki arkadaşları, bir çoğu yeniden yargılanmak için tahliye edilmiş, ağabeyimin dosya sayısı fazla olduğu için henüz tahliye edilmedi ama iptal edilen dosyaları olmuş. Yakında ağabeyimde çıkacak yani, cezaevinden kalıcı olarak çıkmak için çözüm değil ama şuan cezaevinde olan yakınları olanlar varsa ve bu kişiler hiç mahkemeye çıkmadan yakalandığı yerde direk cezaevine atılmışsa, yukarıda yazdığım maddeleri araştırıp cezaevindeki yakınlarına bu kanundan faydalanarak itiraz dilekçeleri vermeleri gerektiğini anlatsınlar (gerekirse bir avukat bu konuda yardımcı olsun) Bu konu hayal veya uydurma değil, 60 bin tl borcu olan kişi bile dün tahliye olmuş bir dilekçe ile, yargılanması dışarıda devam edecek... Şuan içeride olanları kurtarmak adına geçicide olsa tek çözüm olarak bu görünüyor..

    YanıtlaSil
  138. A.kerim - arkadaslar yola cıkmış arkadaslarımızı her konuda desdekliyelim.Onlar bizim için bu fedakarlığı bu soğuk bir günde yapıyorlar. onlarında çoluk çocugu bekliyenleri var: Allah yollarını açık etsin .

    YanıtlaSil
  139. SLM ARKADASLAR bu gun bazı arkadaslar TGRT habere roportaj vermısler 12.12.2010 ssat 09 dan itibaren ve 13.12.2010 tarıhlerınde her saat bası bız cek mudurlarını haber yapacaklarmıs DUYURULUR !!
    seref..

    YanıtlaSil
  140. av.sibel hanım çek yasasından taahütle tahliye oldum.sadece 1adet çekimi ödeyebildim,taahütnamedekli zaman doldu.tekrar ne olacağını merak ediyorum.aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  141. devleti dolandırıp halkı dolandırıp arkasında dayısı olan örnek murat demirel gibileri ne neden devlet yolverirken kıriz nedeniyle işlerikötüye giden esnafa sahip çıkmıyor biz çek madurlarına ceza evlerinde bize dişarda ailemize çile cektiriyorlar çıkan yasalar zengine göre cıkarılıyor

    YanıtlaSil
  142. 2008 DEKİ KRİZDE İŞYERİMİ KAPATTIM,BORCUM KADAR ALACAĞIMDA VAR AMA FAYDASI YOK.İFLAS EDİNCE YUVAMDA DAĞILDI.EMEKLİ MAAŞIYLA YAŞIYORUM.BENDE TAHÜTTE BULUNDUM VE ÖDEMEM MÜMKÜN DEĞİL,YA KAÇACAĞIZ YADA İNTİHAR EDECEĞİZ,ÖLÜRÜMDE HAPSE GİRMEM.İNLESİNLER, 1. SINIF TÜCCAR 25 YIL DÜZENLİ VERĞİ ÖDEDİM,ŞİMDİ ÇARESİZ KALDIM.

    YanıtlaSil
  143. arkadaşlar,bu memlekete okul yaptırdım,istihdam sağladım.ama şimdi çekten dolayı cezaevine giriyorum.Hizmetlerime pişmanım.keşke çetebaşı olsaydım.nedir bu adalet.herkes cebşini doldururken bizler,iş sahası yarattık milletin maaşı için çalıştık,yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  144. ümraniye e tipi cezaevinde yatan yakını varmı? angel

    YanıtlaSil
  145. KONYA
    1.ASLİYE CEAZA MAHKEMESİ
    DOSYA NO:2004/606
    KARAR NO:2005/112
    Katılanın dilekçesi hükümlüye teblig edilmiş.hükümlü apsile mahkememize gönderdiği dilekçe ile cezasını infaz ettiğğini beyan etmiştir. konya cumhuriyet başsavcılıgının 17.01.2011 tarih ve 2009|2/1764 sayılı yazısı ile konya 2. asliye ceza mahkemesi tarafından içtima edilen 910 günlük cezssından 200 gününü infaz ettiği, mahkememize ait bu dosyadanda 5941 s.yasa geregi taahhüt vererek tahliye oldugu mahkememize ait bu dosyadan hükmünün mevkufen infaz edildiği bildirilmiştir.
    Yukarda açıklandıgı üzere, mahkememizin bu kararı ile verilen cezanın yerine getirilmesi nedeni ile infazın devamına dair karar verilmesine YER OLMADIGINA

    YanıtlaSil
  146. KONYA
    1.ASLİYE CEAZA MAHKEMESİ
    DOSYA NO:2004/606
    KARAR NO:2005/112
    Katılanın dilekçesi hükümlüye teblig edilmiş.hükümlü apsile mahkememize gönderdiği dilekçe ile cezasını infaz ettiğğini beyan etmiştir. konya cumhuriyet başsavcılıgının 17.01.2011 tarih ve 2009|2/1764 sayılı yazısı ile konya 2. asliye ceza mahkemesi tarafından içtima edilen 910 günlük cezssından 200 gününü infaz ettiği, mahkememize ait bu dosyadanda 5941 s.yasa geregi taahhüt vererek tahliye oldugu mahkememize ait bu dosyadan hükmünün mevkufen infaz edildiği bildirilmiştir.
    Yukarda açıklandıgı üzere, mahkememizin bu kararı ile verilen cezanın yerine getirilmesi nedeni ile infazın devamına dair karar verilmesine YER OLMADIGINA

    YanıtlaSil
  147. ümraniye e tipi cezaevinde yatan yakını varmı? angel

    YanıtlaSil
  148. SLM ARKADASLAR bu gun bazı arkadaslar TGRT habere roportaj vermısler 12.12.2010 ssat 09 dan itibaren ve 13.12.2010 tarıhlerınde her saat bası bız cek mudurlarını haber yapacaklarmıs DUYURULUR !!
    seref..

    YanıtlaSil
  149. 5941 sayılı kanuna göre verdiğiniz taahhut

    temerrut faizi ve anaparanın üçte biridir. bu para dosyaya değil alacaklıya verilen taahhüttür. İCRA TAAHHÜDÜ DEĞİLDİR BUNDAN DOLAYI AYRICA BİR CEZA CIKMAYACAKTIR.

    BU NEDENLE YAPACAK OLDUGUNUZ ÖDEME DEVLETE DEĞİL ALACAKLIYA OLACAKTIR. ÖRNEGİN ALACAKLIYLA KONUSUP BORCUN UCTE BİRİ +TEM FAİZİ ACIKLAMASIYLA BANKA HAVALESİ YAPARAK EN AZINDAN ÖDEME YAPMAK İSTEYENLERE BİR SECENEK SUNMUŞ OLAYIM.

    EGER ALACAKLI SİZİNLE BU KONUDA ANLAŞMAK İSTEMİYORSA FAİZ HESABINIZI YAPTIRIP AVUKATINA KONUTTA ÖDEMELİ VEYAHUT İCRA DOSYASINA ÖDEME SECENEKLERİNİ GÖZÖNUNE ALABİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil
  150. LÜTFEN BİLEN BİRİ VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM ............................................ACİL....................................................
    ŞİRKETİMİZ ADINA 7-8 ADET LEASINLE TEKSTİL DİKİŞ MAKİNELERİ ALMIŞTIK.5-6 AY ÖDEME YAPTIKTAN SONRA LESING ÖDEYEMEDİK.SONRA BANKACIYA BİZ KİRALARI ÖDEYEMİYORUZ DEDİK GELİN ALIN MAKİNLARINIZI DEDİK. ODA BİZİ AZARLAR BİR TAVIRLA YOK ÖYLE BİŞEY ÖDEYECEKSİNİZ BORÇLARINIZI DEDİ. İŞLER İYİCE KÖTÜYE GİDİNCE BİZDE ELİMİZDEKİ DİĞER MAKİNLARLA BİRLİKTE ÇEK BORCUMUZ OLAN BAŞKA FİRMALARA MAKİNALARI VERDİK. ŞİMDİ LESING FİRMASI HİZ.NED.GEVENİ KÖTÜYE KULLANMADAN DOLAYI CEZA DAVASI AÇMIŞ. BU DURUM DA NASIL BİR SAVUNMA YAPMAMIZ LAZIM VE BU DAVANIN SONUCUNDA NE KADARLIK BİR CEZA ALIRIZ. ANAPARA 13.000 TL . ÇEKLER YETMİYOMUŞ GİBİ BİRDE BU ÇIKTI BAŞIMIZA. LÜTFEN ARKADAŞLAR BİLEN BİRİ VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  151. kimsenin umudu kırmak istemiyorum ama beyhude uğraşıyoruz.ateş düştüğü yeri yakar ve ailecek ne kadar yanık olduğumuzu görmek bile istemiyorlar.bu işin büyük bir haksızlık olduğunu bilen bikaç yetkilide başını toprağa gömmüş çıkarmıyor.oysa zulm karşısında sessiz kalan dilsiz şeytandır... birde yalan uydurmuşlar alacaklılar ne yapsın diye onlarında hakkı varmış... ama öte yandan diyorlarki çekte zaten hapis yok. adlipara cezasına hapis var.. yani diyorlarki senin çekini ödememen karşı tarafın sorunu. sen bana cezanı öde hapisten kurtul.alacaklı ise başının çaresine baksın..bu devletin mafyalaşmasından başka bir şey değildir arkadaşlar.üzüntüm şudur ki ALLAH diyen bir partinin vekil ve bürokratları gerekçeleri ne olursa olsun para putuna tapmışlardır ve ve bu putu icat edenlerin ayakçıları olmuşlardır... bu zihniyet kendini doğru yolda sanmaktadır oysaki onlkar sapıkların ta kendileridir... bana ve aileme yaşattıkları bu ölümden bile büyük azap için ALLAH onları 2 kere ateşte yaksın demekten başka çaremiz yok. tavsiyem şudur ki herkes ceza evine girip çıkanların tavsiyesine kulak versin ve şimdiden kaçak bir hayat yaşamak için tedbirinizi alın.bu bayram hepimiz ailemizle iyi vakit geçirip bayramdan hemen sonra başka şehirlerde başka kimliklere yaşamak için yola çıkalım... hepinize hayırlı bayramlar dilerim
    DR.LOKMAN

    YanıtlaSil
  152. sn.118 size yürekten katılıyorum.bende sizinle aynı fikirdeyim.şu anda başbakanın arife günü yapacağı açıklaması sadece vergi ve prim borçları için.diğer leri torba kanun olarak aralık ayı içerisinde açıklanacak.ancak söylemlerinde adli cezalara af gibi bir açıklama yok.bazı arkadaşlar bilip bilmeden yorum yapıyorlar.yanlış yönlendiriyorlar.biraz daha aklı selim.99 daki yaımda belirttim ,hiç bir işe yaramıyor.hala yapalım edelim.siteye sahip çıkanlarda suskun.böyle olursa tabiiki her kafadan bir ses çıkar.işte kasım'da cüce kaldı.aralık kapıda.silkinmek lazım.sevgiyle kalın.basketçi

    YanıtlaSil
  153. Sayın CUMHURBAŞKANIM,

    2400 yıl öncesinden Aristoteles diyor ki;

    Herkese eşit davranmak ADALET için yeterli değildir. Bir hukuk düzeni GÜÇSÜZLERİ KORUDUĞU ÖLÇÜDE ADALETLİ olabilir…

    320 yıl öncesinden Montesquieu diyor ki;

    Bir TEK KİŞİYE yapılan bir HAKSIZLIK, bütün topluma yapılan bir TEHDİTTİR…

    İnsanlar;
    SUÇ işleyebilirler,
    İnsanlar;
    Hiç yere suçlanabilirler de,

    Bu bakımdan insanlar;
    "Hem SUÇLU - hem de GÜÇLÜ" olabilirler,
    "SUÇSUZ ve GÜÇLÜ" de olabilirler,
    Keza "SUÇLU fakat GÜÇSÜZ" de olabilirler…

    Bu takdirde dahi bu insanların adalete olan ihtiyaçları, hukuka olan ihtiyaçları, su gibidir, nefes gibidir…

    Ancaaak! Şayet insanlar;
    "Hem SUÇSUZ ve hem de GÜÇSÜZ" iseler,

    Adalete, hukuka ve hatta vicdanlı insanlara olan ihtiyaçları sudan, nefesten öte; "bir tanrıya" olan ihtiyaçlarından daha az değildir...


    Sayın CUMHURBAŞKANIM

    Bizler DÜŞMÜŞ, YIKILMIŞ, MAĞLUP OLMUŞ İŞADAMLARIYIZ… MADDİ VE MANEVİ VARLIĞI, ŞAHSİYETİ TAHRİP EDİLMİŞ KARŞILIKSIZ ÇEK MAĞDURLARIYIZ…
    ALLAH KİMSEYİ DÜŞÜRMESİN…
    HELE Kİ ÜLKEMİZDE…

    Bizim bitişimizin acısı devletimizin bize reva gördüğü acıdan kat be kat fazla ancak en gücümüze gideni de esasen bu;

    DEVLETİN bize, “SİZ; VARKEN YOKLUĞA DÜŞMÜŞ EY VATANDAŞLARIM! HALİNİZ NİCEDİR?” diyeceğine ‘ÇEK SENET TAHSİLÂTÇISI’ gibi BİZİ HAPİSLE TEHDİT EDİYOR OLMASINA KATLANMAK MÜMKÜN DEĞİL…

    Senet borçlusu ile hiçbir farkımız yokken (KUTSAL OLAN) vadeli çeklerimizi ödeyemedik diye yakında HAPSE ATILACAĞIZ…

    • Hile ve dolandırıcılık gibi suç unsuru bulunmadıkça, çeklerin ödenmemesi (ödenememesi bile demiyor) “ekonomik suç” değil “ekonomik direncedir” yaptırımı da faiz ve tazminattır…

    • Para ve hapis cezası DÜNYA TARİHİNDE VE HALEN YOKTUR…

    • “Ekonomik suça ekonomik ceza” yasal dayanağı bulunmayan ve yakıştırılmış bir acemilik ürünüdür ve böyle bir prensip dünyada yoktur…

    • İnsan ZALUMEN CEHULA; İnsan ÇOK ZALİM ve ÇOK CAHİLDİR.

    Böyle diyor; Prof. Dr. Hayri DOMANİÇ; (Allah Rahmet Etsin)

    Bu AYIP, Bu MERHAMETSİZLİK, Bu ZULÜM
    (Zatını TENZİH EDERİZ)
    Bu DEVLETE,
    İktidar (muktedir) Ak Parti’ye
    (Yetkili ve Sorumlu) Vicdan Sahibi
    Herkese YETER!

    YanıtlaSil
  154. ben yazdcıgımda basketcı arkadasım hem sıtem etmıs hem umutları kırıyosun dıye yazmıs,sevgılı kardesım basketcı umut tacırlıgı kadar ınsanı yıkan ıkıncı bırsey yok ve kendımızı kandırmayalım herkes gardını onlemını alsın manasında yazdım ben o yazıyı,bızımlkısı suan havanda su dovmek hrpımıoz burdan yazıyoruz yok onu yapalım yok bunu yapalım,1 yıldır bır tane ıcraat varmı uygulanan ,yok,bu saatten sonra bısey olurmu,cok zor,ben 22 ay cezaevınde yattım hemde alakasız olarak emın ol ıyı nıyetten sonradan vefat eden bır akrabama kefıl olup temınat cekı vermemden,benımde sonum oldu bu ıslem,emın ol yurtdısında karın tokluguna calısmak o cezaevınde kaldıgın 1 gune mıslı mıslı bededl,cunku cezaevınde ınsan degılsın nerde gaspcı katıl hırsız var onlarla yatıyosun,suan 1 lıram yok ama burda parmaklıklar ardında 10 m2 lık gokyuzune bakmaktansa ozgur yarı ac yasarım daha ıyı,emın ol cezaevı hayatı gormus ınsanların hepsı bunu teyıt edecektıe,zıra oraya yakısmayan tek mahkum tıpı esnaf tuccar olan,sudan cıkmıs balık gıbı herseyımızle farklıyız ama parasız cezaevıne dustugumuz ıcın orda ayakcı oluyoruz sonunda,benım kastettıgım buydu,bulun bulusturun bellı bı sure gıdın yurtdusuna en gec bence 1 yıl ıcınde cozulecek bu ıs ama o 1 yıl gecmez parmaklıklar ardında,bu benım fıkrım herkese saygılar tuncer yıldırım

    YanıtlaSil
  155. ARKADAŞLAR ANAYASA MEHKEMESİNE CHP İPTAL BAŞVURUSU NE OLDU DİYE MAİL ATTIM CEVAP ESASTAN İNCELENMEK ÜZERE GÖRÜŞÜLÜYO DENDİ BAŞKA CEVAP YOK.TEK ÇÖZÜM KEMAL KILIÇTAROĞLU Bİ ŞEKİLDE ULAŞIP DERDİMİZİ ANLATALIM BİR TEK O ÇÖZER HABERİNİZ OLSUN ADAM TAKTIĞINA TAKIYO BU KONUYU ANLATIRSAK İNANIYORUM KESİNLEŞİR

    YanıtlaSil
  156. 108 deki arkadaşım akp nin sitesinde tam olarak nereye mail atabiliyoruz bir yönlendiriseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  157. ARKADAŞLAR AKP NİN VE BAŞBAKANLIK SİTESİNE YAŞADIĞINIZ MAĞDURİYETLERİ VE ÇEK CEZASININ NE KADAR GARABET BİR SUÇ OLDUĞUNA DAİR MAİL ATMAYA VE BU YAZILARIMIZADA ADLİ PARA CEZALARININ DA AF KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ TALEPLERİMİZİ EKLEYELİM.ADLİ PARA CEZALARINDA FAİZ OLMADIĞINA GÖRE BİZE BUNU TAKSİTLENDİRME YAPSALAR BİLE FAYDA ETMEYECEĞİNİ ZATEN ÖDEME GÜCÜMÜZ OLSAYDI 1 SENE ÖNCEKİ TAHÜTTEN SONRA 1 SENEDE BORCUN 3 TE 1 İNİ BİLE ÖDEYECEK GÜCÜMÜZÜN OLMADIĞINI EKLEYELİM.ADLİ PARA CEZALARININ KOŞULSUZ AFFEDİLMESİ GEREKİYOR AARKADAŞLAR.YOKSA TAKSİTLENDİRMEYE KANARSAK İNANIN KENDİMİZİ KANDIRIRIZ.BİZLER AİLELERİMİZEMİ BAKACAĞIZ YOKSA TAKSİTLERİMİ ÖDEYECEĞİZ!!!! LÜTFEN HERKEZ BU AFFIN KAPSAMA ALINMASI VE KOŞULSUZ 1 SEFERE MAHSUS SİLİNMESİ GEREKTİĞİNE DAİR TALEPLERİNİ MAİL OLARAK VEYA FAX LA SMS LE HERYERE YOLLASIN.BU ARADA CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNİDE UNUTMAYIN.

    YanıtlaSil
  158. Af geliyor. Hem de hemen hemen her borca. SGK'ya olan pirim borçlarından, trafik cezalarına; nüfus kaydından, adli cezalara kadar. Kamuya olan neredeyse tüm borçlar yeniden yapılandırılacak.


    Aslında Maliye Bakanı açık açık söylemişti, "kamuya olan borçlara ilişkin yeniden yapılandırma yolda" demişti.

    İşte seçim öncesi üzerinde çalışılan taslak ortaya çıktı.

    Ekonomi kurmayları taslağa son şeklini verecek, son sözü ise Başbakan söyleyecek. Ama Başbakan'ın önüne gidecek liste hemen hemen belli.

    Ödenmemiş trafik cezaları o listenin en başında. Faizlerin silinmesi, ana paranın ise sadece yüzde ellisinin tahsil edilmesi planlanıyor.

    Sadece trafik cezaları değil, benzer bir yapılandırma adli idari tüm ödenmemiş cezalar için de geçerli olacak.

    En çok kamunun ve belediyenin borcu var. Yıllardır ödenmeyen kabarık elektrik faturaları. Hükümet bu borçları da düzenlemenin kapsamına alıyor.

    Üstelik belediyelerin sadece elektrik değil, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim borçları var. Hem de yine yüksek miktarda.

    Eğer Başbakan tamam derse pirim borçlarında gecikme faizinde yüzde 90'a kadar indirim yapılması planlanıyor.

    Ve bu düzenleme içinde vergi borçları da yeniden yapılandırılacak. Meclis takvimi sıkışık ama, hükümet yeni yıldan önce Meclis'e "torba kanun" olararak bu düzenlemeleri getirecek.

    YanıtlaSil
  159. SAYIN 87;Yaşadıklarınızın çok fazlasını yaşamış bir abiniz kardeşiniz olarak yazıyorum.Uzun süredir de takip ediyorum bu siteyi.Barışçı-mersin abimizi de hep saygı ve ibretle okumuşumdur.Öncelikle beterin beteri var sözüne inanmalıyız.Şöyle düşünün çok çok iyi durumdayız ama çocuğumuz yada eşimiz amansız bir hastalığın pençesinde ,şu anki borcumuzun 10 katına imza atmamız gerekse hangimiz gözünü kırpardı.Lütfen aklıselim,sabırlı aynı zamanda da bilgili ve hazırlıklı olalım.Ben bu sitede akıllı bilgili ve sabırlı insanların hayat tecrübelerinden çok istifade ettim inanın.Kulaktan dolma ve bilgi kirliliğine yol açacak hiçbirşeye itibar etmeyin.Eğer yaptığımız suçsa cezasıda belli be kardeşim hergün ölmektense gider onu da çekeriz.Bakın şunu da söyleyeyim çok kısa zamanda bu iş bitecektir sizde bizler gibi bu süreci uzatabildiğiniz kadar uzatın ben maksimum 1 yıl diyorum nereden mi biliyorum bayramın gelişi arifeden bellidir çalıştıkları konulara bakın denetimli serbestliğin genişletilmesi,profesyonel askerliğe geçiş vs. yani avrupa birliğine uyum için istenen herşey.Siz sabırlı olun ve yukarıdaki arkadaşların tavsiyelerini unutmayın.Ayrıca umudunuzu kaybetmeyin umudunu kaybetmekle Allah a şilk koşmak aynıdır.UNUTMAYIN PARASINI KAYBEDEN BİRŞEYİNİ,DOSTUNU KAYBEDEN ÇOK ŞEYİNİ,UMUDUNU KAYBEDEN HERŞEYİNİ KAYBETMİŞTİR.Saygılarımla. Köprülü

    YanıtlaSil
  160. 193 TEKI ARKADAS 6 ADET CEKIN TEK DOSYADA ISE YANI MUHATTABIN TEK KISI YADA FIRMA ISE BENIM AVSIYEM 1. MAHKEME KARARINI SUREYI GECIRMEDEN YANI 1 HAFTA TEMMIZE GONDER ZAMAN KAZANMAK ICIN TAKRIBI IKI YIL KAZANIRSIN 2.EGER ELINDE BIR MIKTAR PARA VARSA DOSYANIN TAMAMINA FERAGAT ISTEYEREK KARSI TARAFLA ANLAS 2 YIL BEKLEMEKTENSE KABUL ETMELERI MANTIKLI YALNIZ FERAGAT YAZISINI ALMADAN KIMSEYE

    YanıtlaSil
  161. av.sibel hanım çek yasasından taahütle tahliye oldum.sadece 1adet çekimi ödeyebildim,taahütnamedekli zaman doldu.tekrar ne olacağını merak ediyorum.aydınlatırsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  162. sevgili site sakinleri,bakın günlerdir takip ediyorum,yazıları okuyorum,sevinç hanıma hitabende myway'e hitabende mailler attım.yine havanda su dövüyoruz.münferit olarak ses getiremeyiz.ben de hergün biryerlere yazılar gönderiyorum.cevap da veriliyor yada verilmiyor.ama arkadaşlar münferit hareketin bir yaptırımı yok.toparlayıcı , ön ayak olacak bir arkadaş lazım.eski bir basketçi olduğum için şu an sitedeki durumu maç oynadığım günkü bazı ümitsiz maçlara benzetiyorum.öyle bir duruma gelirdikki sanki üstümüzde bir ölü toprağı var.o anda bizi ateşliyecek bir şey lazım olurdu.ya takım içinden bir büyüğümüzün konuşması yada seyircilerin tezahüratı bir anda bizi ateşler ve kendimize getirir ve maçı alırdık.böyle çok maçlar yaşadım.sitede yorumlara baktığımda,pesimislik var,omuzlar düşmüş,zaman zaman herşey bitmiş gibi yapılan yorumlar,işte şu sıralarda bizi ateşliyecek bir baş lazım.nerde o arkadaşlar.?her kafadan bir ses geliyor.nerde bu takımın kaptanı?hadi kardeşim toparlasana takımı.yürüyüşse yürüyüş,mektup sa mektup.bir yerlerden start almak lazım.sonra ahlarla vahlarla,keşkelerle uğraşacağız.ben şu anda kendim için değil iki kızım ve karım için mücadele ediyorum.hepinizin de amacı bence budur.geçin o itibar ,şeref laflarını.lafu güzaf.biz bu işi halledebiliyormuyuz,işimize devam edip ailemize sahip çıkabiliyormuyuz, önemli olan o işte.sevinç hanıma çağrı yapmıştım,ıslak imzaların bir merkezde toplanıp önemli adresleri tek elden bombardımana tutmak. bununla ilgili de sevinç hanımdan verdiği bir adresi tekrarlamasını istemiştim.herhalde yoğunluktan ilgilenemedi.95 deki barışçı adlı arkadaşın yazısını okumanızı tavsiye ederim.insanlar zor dönemlerden geçerken çok doğal olarak ruh hallleri iniş çıkış gösterebiliyor.işte aynı sporda bahsettiğim gibi onuda birşeyler ateşlemiş ,silkinip kendisine gelmesini sağlamış.bizimde site sakinleri olarak buna ihtiyacımız var.haydi arkadaşlar,hepinizi çok seviyorum.sevgiyle kalın.şimdi silkinme zamanı.basketçi

    YanıtlaSil
  163. ARKADAŞLAR...Hepimiz bulunduğumuz illerde belli noktalarda buluşarak YÜRÜYEREK...yollarda derdimizi insanlara anlatarak...çek mağdurları önlükleriyle ANKARA ya MECLİSİN önünde buluşmak üzere ELELE vererek yürüyelim...(tutuklaması olan arkadaşlar bir yakınlarını temsilen gönderebilirler)...ETKİLİ olacağına..SES GETİRECEĞİNE inanıyorum...BEN HAZIRIM..BİZ HAZIRMIYIZ!!!...

    YanıtlaSil
  164. Değerli arkadaşlar ve 87’de yorum yapan arkadaşım. Görüyorum ve farkındayım ki; hiç iyi durumda değiliz. Ben bu sıkıntıları yıllardır yaşamış biriyim. Kendi kendimi öyle bıraktığım zamanlar oldu ki, kimsenin tavsiyesini ve tesellisini bile göremiyor ve duyamıyordum. Hele hele; çok sevdiğim canımdan çok sevdiğim 33 yıllık eşimi kanserden kaybettikten sonra, bir an hayatın hiçbir anlam taşımadığını görerek ve sanarak, kaç intiharın eşiğinden döndüğümü hatırlamıyorum. Sonrasında; 2009 yılı başlarında, çek mağdurları sitelerimizle tanışıp, çocuklarım için yaşamaya azmedip, mücadeleye devama karar verdikten sonra, çok daha iyi sonuçlar aldığımı gördüm. Bugün; en azından bu haklı davamız bakımından, sorunlarımın asgariye düştüğünü gördüm. Diyeceğim; kendi kendimizi bırakmayalım, birbirimize kenetlenip mücadeleye devam edelim. Allah’ın izni ve katılımlarınızla; hüzünlüde olsa sevinçler yaşayacağımıza inanıyorum. Ben şahsen; eski günlerdeki kadar olmazsa da, çalışmaya, katılımcı olmaya ve mücadele etmeye devam ediyorum. Devam ediyorum; tüm zorluklara ve olumsuzluklara rağmen. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara saygılarımla. Barışçı-Mersin

    YanıtlaSil
  165. karşıyaka/izmir3 Mart 2011 02:25

    selam arkadaşlar hepimiz mağduruz hepimiz sıkıntıdayız ama gelin ankaraya meclis önüne ve anayasa önüne gidelim bir günlüğünede olsa ben şahsım olarak gitmek isteyipde imkanı olamayan arkadaşlara izmirden 10 kişiye kadar istanbuldan yine 10 kişiye kadar yardımcı olurum saygılar

    YanıtlaSil
  166. ya arkadaşlar cumhur başkanına başbakana adlet bakanına adalet komisyonuna ve üyelerine mail atın.vazgeçmeyin. durumunuzu anlatın. herkez atarsa mutlaka bir duyan olur.
    kenthaber.com da bugün ekenomş haberlerinde adli para cezalarınada af düşünüldüğü yazayo. herkez bi okusun.

    YanıtlaSil
  167. BAŞBAKAN DER Kİ:

    Siyasi af oturulup konuşulur

    Genel af ve siyasi affı birbirinden ayırmak gerek. Genel af katillerin affı anlamına gelir bu söz konusu olamaz. Katliamlara, teröre bulaşmamış düşünce suçlularına yönelik bir siyasi af üzerinde oturulur, konuşulur.

    YanıtlaSil
  168. 77 cevap verebilirmisiniz?

    YanıtlaSil