SULH CEZALAR CAN ÇEKİŞİYOR

Sulh ceza mahkemeleri imdat diyor

Ankara adalet sarayında bulunan her bir sulh ceza mahkemesinde yılbaşından bu yana açılan dava sayısı 1.500'lere yaklaştı. Karşılıksız çek suçlarının da asliye ceza mahkemelerinden sulh ceza mahkemelerine verilmesinin ardından, sulh cezalarda duruşma tarihleri bu yılın sonuna, hatta gelecek yıla ertelemeye başladı.

Resmi rakamlara göre, adliyede bulunan her 10 sulh ceza mahkemesinin her birine, geçen yıl yaklaşık bin 850 ile 2 bin arasında dava açıldı. Karşılıksız çek suçunun da sulh ceza mahkemelerinin görev alanına girmesinin ardından, bu yıl her mahkemeye ortalama 4 bin 684 dava düşeceği tahmin ediliyor.

Her bir sulh ceza mahkemesine, yıl başından bu yana açılan dava sayısı bin 500'lere yaklaşırken, sulh ceza mahkemeleri de duruşma tarihlerini yıl sonuna, hatta Ocak 2011'e bırakmaya başladı.

Bu durum ise avukatları ve mahkemelerde davası bulunanları mağdur ediyor. Ancak, avukatlar ve dava için adliyeye gelenler dışında, hakimler ve kalem çalışanları da durumdan rahatsız.

SULH CEZALAR KOMADA

Bir sulh ceza hakimi, kasım ayına kadar duruşma günlerinin dolduğunu, görülecek duruşmaları ve yeni davaları bu tarihten sonraya bırakmak zorunda olduklarını söyledi.

Daha önce karşılıksız çek suçlarının asliye ceza mahkemelerinde görüldüğünü hatırlatan hakim, ''Çek davaları, asliye ceza mahkemelerinin işlerinin yaklaşık yüzde 50'sine karşılık geliyordu. Ankara'daki 28 asliye ceza mahkemesinin iş yükünün yüzde 50'sini, şimdi 10 tane sulh ceza mahkemesi görmeye çalışıyor'' dedi.

Hakim, sulh ceza mahkemelerinin komada olduğunu belirterek, acilen yeni mahkemelerin açılması gerektiğini ifade etti.

Bir başka hakim ise 14 Mayıs itibarıyla mahkemesinde 2010 esaslı dava sayısının 1.459 olduğunu bildirdi.

Hakim, bu yıl her bir sulh ceza mahkemesine düşmesi beklenen dava sayısının ortalama 4 bin 684 olduğunun belirtilmesi üzerine, bu rakama önceki yıllardan devreden dosyaların, sorguların, talimat ve değişik iş kararlarının dahil olmadığına dikkati çekti.

ADALET BAKANLIĞINDAN DAHA FAZLA SULH CEZA MAHKEMESİ KURULMASI İSTENDİ

Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Uğurlu, vatandaşların kendisine hakimler hakkında serzenişte bulunduğunu, ancak onlara durumu anlattığını ve hakimleri suçlamamalarını istediğini bildirdi.

Mevcut 10 sulh ceza mahkemesinin iş yükünün altından kalkmasının mümkün olmadığını vurgulayan Uğurlu, sorunun çözümü için yeni sulh ceza mahkemeleri kurulması ve yer sorununun giderilmesi gerektiğini anlattı.

393 yorum:

  1. sn sami kal,çeki 2004 de bankaya ibraz edip arkasını yazdırdılar,2005 yılı başında mahmemeye başvudular,mahkemede 2005 yılı sonunda adli para cezasını vermiş buna göre ceza aşımı 5 yıl olurmu?
    bence caza verilmiş 10 yıl gibi??? cevaplarınız için teşekkürler ..aydın

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar,

    Tüm üniversitelerimizdeki HUKUK FAKÜLTELERİNİN dekanlarının, prof, doç, tüm akademisyenlerinin (805 adet) isimmlerini ve e-mail adreslerini derledim...

    100 kadarının da sadece isimlerini...

    805 hukukçu öğretim görevlisine 8 sayfalık AÇIK MEKTUP gönderdim...

    Arkadaşlar,
    Çok uzun bir liste olduğu için buraya aktaramadım, altaylargrup@hotmail.com adresime mail atarsanız mail adreslerini size aktaryım, isterseniz mektubumu da...

    Mesajlarımız bu kanaldan da ANAYASA MAHKEMESİNE ulaşabilir...

    YanıtlaSil
  3. BANKALARDAN ÇEK KARNESİ ALABİLECEK ESNAF KALMIŞ GİBİ. HABERE BAK ???

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı, 2010 yılının ocak-mayıs döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51,9 azalarak 421 bin 283'e indi.

    Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2009 yılının beş ayında 876 bin 121 adet idi.

    Aynı dönemde, mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre ise, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yüzde 2,4 artarak 33 bin 137'den 33 bin 935'e çıktı.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı 2010 yılının beş ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36,6 azalarak 481 bin 474'den 305 bin 335'e indi.

    -YILLIK BAZDA YÜZDE 55,6 DÜŞÜŞ-

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı mayıs ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 55,6 azalarak 73 bin 339'a indi.

    Karşılıksız çek sayısı 2009 yılı mayıs ayında 165 bin 314 adet idi.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan, yasaklanan çek sayısı ise mayıs ayında, 2009 yılının aynı ayına göre yüzde 25,67 artarak 5 bin 484'den 6 bin 889'a yükseldi.

    Bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı mayıs ayında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44,1 azalarak 91 bin 641'den 51 bin 162'ye geriledi.

    -AYLIK BAZDA YÜZDE 12,5 GERİLEME-

    Mayıs ayında bir önceki aya göre Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek sayısı yüzde 12,5 azalarak 83 bin 823'den 73 bin 339'a gerilerken, birikimli karşılıksız çek sayısı yüzde 21,1 yükselerek 347 bin 944'den 421 bin 283'e çıktı.

    Mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan çek sayısı yüzde 41,4 oranında artarak 4 bin 871'den 6 bin 889'a yükseldi.

    Aynı dönemde, mahkemelerin bildirimleriyle Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan birikimli çek sayısı yüzde 25,5 artarak 27 bin 46'dan 33 bin 935'e çıkarken, bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre, Merkez Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı yüzde 21,2 gerileyerek 64 bin 899'dan 51 bin 162'ye düştü.

    Duyurusu yapılan, karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek sayısı da yüzde 20,1 artarak 254 bin 173'den 305 bin 335'e yükseldi.

    YanıtlaSil
  4. son günlerde israil ile savaş muhabbeti sürüyor.evet toprağım için ülkem için devletim için seve seve giderim. ama şöyle bir düşününce devletim için ölmeye hazırsın ama o devlet seni borcunu ödeyemediğin hapse mahkum ediyor belkide ölüme terk ediyor. sonra NEDEN ? diye bir soru geliyor aklına ve sonra DEĞERMİ ? diye bir soru kafam karışıp gidiyor.

    YanıtlaSil
  5. 2009 ocak ayında yazılan çekte zaman aşımı kaç yıldır.birde zaman aşımı süresi ne zaman başlar bilgi verecek arkadaş lütfen cevap yazsın.

    YanıtlaSil
  6. 5
    zamanaşımı 10 yıl süre kararın kesinleştiği tarihte başlar.

    YanıtlaSil
  7. SAYIN AYDIN ÇEKTE ÖNEMLİ OLAN SUÇ TARİHİDİR, MAHKEMEYE VERİLME TARİHİ ÖNEMLİ DEGİL, ÇEKİNİZ 2004 YILINA AİT OLDUGU İÇİN ESKİ TCK GEÇERLİDİR BUNUN İÇİNDE ZAMAN AŞIMI 5 YILDIR. EGER CEZA YATACAK OLSANIZ BİLE ÇEK BEDELİNİN 1/2 VE AYDA 6 GÜN İNDİRİMDEN YARARLANIRSINIZ. EGER ÇEKİNİZ 10.000 TL OLSA, BU NORMALDE 100 GÜN CEZA DEMEKTİR, 2004 TARİHLİ OLDUGU İÇİN CEZANIZ 44 GÜNDÜR.

    YanıtlaSil
  8. eski tck da zaman aşımı 5 yıl olan "dava zaman aşımıdır" 5 yıl içinde mahkeme davayı sonuçlandırmamışsa dava zaman aşımına uğrar.
    eğer davayı karara bağlamışsa ve cezayı vermişse o tarhten itibaran "ceza zaman aşımı" başlar. eski tck ya görede ve yeni tck ya görede bu zaman aşımının süresi 10 yıldır.

    YanıtlaSil
  9. "Ticareti usulsüz terk"ten dün beraat aldık.Bu konu ile ilgili bilgileri (kendi dosyamın muhteviyatına göre) ihtiyacı olanlarla paylaşabilirim. zznz

    YanıtlaSil
  10. ne kadar arttırmışlar cezayı 44 günden 100 güne allahtan korkun be bu neticede ekonomik bir şey cana kasdeden bile indirim alıyor adli parada yok adaletiniz batsın..

    YanıtlaSil
  11. zznz kardeş,

    benim de böyle bir davam var,
    altaylargrup@hotmail.com'a gönderirsen memnun olurum

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  12. zznz kardeş burada paylaşırsan seviniriz
    Hasan Bafra

    YanıtlaSil
  13. Arkadaşlar 2009 yılında ödeyemediğim bir çekim var. şu ana kadar herhangi bir dava açılmadı.öğrenmek istediğim şey dava zaman aşımı kaç yıl olur?birde bu dava zaman aşımı süresi suç tarihindemi yani çekin yazıldığı gündemi başlar?mahkeme temyizle birlikte ne kadar sürer?

    YanıtlaSil
  14. İcradaki çeklerde zaman aşımı süresi 6 ay olarak Sibel hanım tarafından yazılmıştı.Şimdi 6 ay içinde icrada işlem yapılmayan çeklere itiraz etmemizin bize sakıncası olurmu?Karşı tarafın avukatını uyandırmış olmazmıyız?biz talepte bulanmadan icradakiçek kendiliğinden işlemden düşermi. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. T.C.
    YARGITAY 16. Hukuk Dairesi
    ESAS NO : 2009/5504
    KARAR NO : 2009/9066
    TEBLİĞNAME NO:2009/117967
    TÜRK MİLLETİ ADINA YARGITAY İLAMI
    MAHKEMESİ: ANTALYA 1. İCRA MAHKEMESİ
    TARİHİ: 31/01/2008
    NUMARASI: 2007/2433-2008/220
    DAVACI: ERCİYES ELEKTRİK.LTD. ŞTİ.
    SANIKLAR: MEHMET KORKMAZ, ÜMMÜGÜLSÜM KORKMAZ, MEHMET ŞAHIN, SADİ KORKMAZ
    Ticareti terk hükümlerine muhalefet etmek suçundan sanıklar Mehmet Korkmaz, Ummügülsüm Korkmaz, Mehmet Şahin ve Sadi Korkmaz'ın ayrı ayrı UK'mın 337/a maddesi gereğince 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırılmalarına karar verilmiş; hüküm yasal süresi içerisinde sanıklar vekili tarafindan temyiz edildiğinden, Yargıtay C.Başsavcılığının bozma istemli tebliğnamesiyle dosya daireye gönderilmiş olmakla, inceleme raporu ve dosyadaki belgeler okunarak,
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLDÜ:
    icra ve İflas Kanununun 44. maddesindeki mükellefiyet münhasıran tacirler için öngörüldüğüne göre, uyuşmazlık, kimlerin tacir sayılacakları, bir başka anlatımla "ticaret şirketini temsile yetkili ortağın veya bu konuda yetki verilen şirket müdürünün" icra ve İflas Kanunu'nun 44. ve 337/a maddelerinin uygulanması açısından tacir sayılıp sayılmayacaklarına ilişkindir.
    Anılan Kanun'un 136. maddesindede Ticaret şirketlerinin nev'ilerinin: kolektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketlerinden ibaret, olduğu belirtilmiştir. " Yukarıda sayılan ticaret şirketleri yönünden Türk Ticaret Kanunu'ndaki düzenleme incelendiğinde, bunlar ıcın tıcareti terk hususu değil, bunun yerine infisah ve tasfiyeleri öngörüldüğü anlaşılmaktadır. Eş anlatımla Türk Ticaret Kanununun 136. maddesinde sayılan şirketlerde ticareti terk değil, ortaklık ilişkisi sona erdirilmektedir.

    Açıklamalar çerçevesinde somut olaya dönüldüğünde, ticaret şirketleri açısından, bunların müdürleri veya yetkililerinin, icra ve iflas Kanunu'nun 44. maddesi ile getirilen mal beyanında bulunma yükümlülüğü bulunduğunu söylemek kanunu zorlama olacaktır. Hal böyle olunca, Türk Ticaret Kanunu'nun 136. maddesinde sayılan kolektif, komandit, anonim, limited ve kooperatif şirketlerinin müdür veya yetkilileri yönünden İcra ve iflas Kanunu'nun 337/a maddesinde yaptırıma bağlanan ticareti terk suçunun İşlenmesi mümkün olmadığı gözetilmeden sanıkların beraatleri yerine cezalandırılmalarına karar verilmesi isabetsiz olduğundan temyiz itirazları bu itibarla yerinde görülmekle hükmün isteme aykırı olarak BOZULMASINA, 28.12.2009 gününde oybirliğiyle karar verildi.

    YanıtlaSil
  16. 13... ÇEKİN ÜZERİNDE YAZILI TARİHTEN İTİBAREN 6 AY İÇİNDE İCRA DAVASI AÇMAMIŞSA VEYA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAMIŞSA ÇEK VASFINI KAYBEDER ADİ SENET SAYILIR.

    14... ÇEKİN ÜZERİNDE YAZILI VADE TARİHİNDEN İTİBAREN DAVA AÇMA SÜRESİ 6 AYDIR SİBEL HANIM BUNUNLA ALAKALI ZAMAN AŞIMI 6 AY DEMİŞTİR.
    YOKSA 6 AY İÇİNDE İCRA DAVASI AÇMIŞSA ZAMAN AŞIMI HAK GETİRE ÖMÜR BİTER İCRA BİTMEZ.

    YanıtlaSil
  17. yaaa..çekler patladı diyorsunuz ama dün akşam alt yazı geçti...%51 azalmış diye....birileri bizi işletiyor mu

    YanıtlaSil
  18. zznz

    Teşekkürler... Net bir durum...

    Tüzel kişiler ve temsilciler açısından bir sorun yok...

    Gerçek usulde mükellef olan "tacir" durumundaki arkadaşlarımız açısından ise davanın takibi ve haklı savunmaların veya "mücbir sebeplerin" ortaya konması halinde ceza verilemiyeceği düşüncesindeyim... Cezalar takipsizlikten ve savunma yapılamadığından veriliyor...

    YanıtlaSil
  19. ARKADAŞLAR,

    HUKUK FAKÜLTELERİNDE GÖREV YAPAN;

    805 adet HUKUKÇU Prof, Doçent, Araştırma ve Öğretim görevlisinin e-mail adreslerini uzun bir çabadan sonra EXCEL dosyası haline getirdim...

    Ve burada; 805 hocaya "açık mekup" yazarak mail attığımı duyurdum... Listenin uzunluğu nedeniyle verdiğim mail adresimi verdim, arkadaşlarımızda HOCALARA kendilerinin mesajını göndersinler diye...

    Lakin ne iki arkadaşımız dışında kimseden "ses" yok... Bu haddinden fazla "UYUŞMA ve TEMBELLİK" hali çok üzücü...

    Oysa HUKUK mücadelemizde en geniş manada AKADEMİK HUKUK ÇEVRESİ'ne ulaşmamız ANAYASA MAHKEMESİNE sirayet edecek bir mesaj olacaktır..

    *********
    Gelen mesajlardan ÖRNEK;

    Çek Yasası ile ilgili eleştirilerinizde tamamen haklısınız. Size katılıyorum.

    Karşılıksız çek ancak dolandırıcılık teşkil ediyorsa suç oluşturabilir. Nitekim 3167 sayılı yasadan önceki uygulama bu yönde idi. Yani, bir kişi karşılığını hazır bulundurmayacağı bir çeki kasden birine verirse bu dolandırıcılık olur. Yoksa, mali durumu bozlduğu için ödemezse bu suç olmamalıdır.

    Ceza hukukunda suçun bir unsuru da manevi unsur dediğimiz kusurdur. Bu konuda da temel ilke de, bir fiilin suç olabilmesi için kasdın varlığının şart olmasıdır. İstisnaen ve yasada açıkça öngörülen hallerde taksir de suç oluşturabilir. Bu ilkelere aykırı olarak karşılıksız çekin "objektif suç" sayılması, yani bu suç için manevi unsurun aranmayacağının belirtilmesi ceza hukukunun temel ilkelerine, hatta hukukun genel ilkelerine aykırıdır.

    Çağdaş dünyada da zaten böyle bir suç yoktur.
    Ne yazık ki, bazı hukukçu öğretim üyeleri bile böyle bir suçun varlığını savunuyorlar. Anayasa Mahkemesi de, çok şekli bir yorumla karşılıksız çek keşidesinin Anayasa m. 38'e aykırı olmadığına karar verdi. Efendim burada sözleşme yokmuş, havale niteliğindeymiş. Oysa çekin bir temel ilişkiye dayandığını göz ardı ediyor.
    Diyeceklerim bunlar...

    Dilerim yasal düzenleme en kısa zamanda değiştirilerek bu fiil suç olmaktan çıkar.
    Saygılar.

    Doç. Dr. Ahmet Türk
    Dokuz Eylül Üniversitesi
    Hukuk Fakültesi
    Ticaret Hukuku Anabilim Dalı
    Öğretim üyesi

    YanıtlaSil
  20. 13 ÇEKLERDE ŞİKAYET SÜRESİ ÇEK YAZILDIGI TARİHTEN İTİBAREN 6 AY 10 GÜNDÜR, ALACAKLI BU SÜRE İÇERİSİNDE SAVCILIGA KARŞILIKSIZ ÇEKTEN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMASI GEREKİR. BU SÜREDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMAZSA ÇEK VASFINI KAYBEDER SENET HÜKMÜNE GEÇER CEZA DAVASI AÇILAMAZ, SADECE İCRA TAKİBİ YAPILABİLİR.YASAL SÜREDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDUYSA ORTALAMA BİR YIL İÇİNDE DAVA AÇABİLİR, YADA SAVCILIKTAN SIRA ANCAK GELEBİLİR. BURDA ŞUNUDA BELİRTEYİM BENİM 2004 ÇEKLERİME ALACAKLI SÜRESİNDE ŞİKAYETÇİ OLMUŞ, DAVA 2008 YILINDA AÇILDI VE CEZA ALDIM. BİLGİLERİNİZE

    YanıtlaSil
  21. Bahsi geçen dava ile ilgili belgeler elime ulaşınca sitede yayınlatacağım.Ancak sorularınız varsa cevap yazabilirim.Cezaların takipsizlik ve savunmanın yeterli yapılamamasından verildiği düşünceniz konusunda haklısınız.Nitekim hakim de aynı yönlü samimi düşüncesini bu şekilde ifade etmiştir. zznz

    YanıtlaSil
  22. ÇEKLERDEKİ 6 AYLIK ZAMANAŞIMI İCRA İÇİN ŞÖYLE OLUYOR.
    SİZ ŞİKAYET YOLUYLA ZATEN DÜŞMÜŞ AMA RESMİYETTE DÜŞMEMİŞ BİR DOSYANIN DÜŞÜMÜNÜ YAPTIRABİLİYOR BÖYLECE
    -ALACAKLININ HACZETTİĞİ MALLAR UZERİNDEKİ HACİZLERİ DÜŞÜRMÜŞ TAKİBİ ORTADAN KALDIRMIS VE ZAMAN KAZANMIS OLUYORSUNUZ EMİNM BİR ÇOK ARKADAASIN İŞİNE YARAYACAK BİR DURUM BU

    YanıtlaSil
  23. 14 deki arkadas.. eğer.icra dairesinde işlem yapılmamışsa. hemen icra dairesine git gömlek dosya yaptır.. sonra başvur.. icra müdürlüğüne icra davası düşer...

    Mehmet

    YanıtlaSil
  24. 23 TEKİ MEHMET BEY CEVABIN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.DOSYA İSTANBULDA BEN İSE BAŞKA ŞEHİRDEYİM.BURADAKİ İCRA DAİRESİNE GİDİP GÖMLEK DOSYA YAPTIRABİLİRMİYİM? BİRDE GÖMLEK DOSYA NASIL YAPTIRILIYOR?CEVAP VERİRSEN SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  25. SİBEL HANIM BENİM ÇEKLERİM İSTANBUL İCRA DAİRELERİNDE İCRAYA VERİLDİ.BENDE DOSYA NUMARALARI VAR.BEN İSE İSTANBUL DIŞINDA İKAMET EDİYORUM.ŞEHRİMDE BULUNAN İCRA DAİRESİNDE TALEPTE BULUNMAM YETERLİ OLURMU?BİRDE 23'TE YAZAN ARKADAŞ GÖMLEK DOSYADAN BAHSEDİYOR BU NE ANLAMA GELİYOR?HACİZLERİ DÜŞÜRMEM İÇİN ÖRNEK BİR DİLEKÇE YAYINLAYABİLİRMİSİNİZ İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  26. SİBEL HANIM BENİM ÇEKLERİM İSTANBUL İCRA DAİRELERİNDE İCRAYA VERİLDİ.BENDE DOSYA NUMARALARI VAR.BEN İSE İSTANBUL DIŞINDA İKAMET EDİYORUM.ŞEHRİMDE BULUNAN İCRA DAİRESİNDE TALEPTE BULUNMAM YETERLİ OLURMU?BİRDE 23'TE YAZAN ARKADAŞ GÖMLEK DOSYADAN BAHSEDİYOR BU NE ANLAMA GELİYOR?HACİZLERİ DÜŞÜRMEM İÇİN ÖRNEK BİR DİLEKÇE YAYINLAYABİLİRMİSİNİZ İLGİNİZE ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

    demişsiniz....
    25 nolu yorumun sahibi arkadaş
    sibel hanım avukatlık ücretini almadan örnek dilekçe hazırlamaz kardeşim.
    boşuna uğraş verme.
    parasını havale yap örnek dilekçeyi mailine gönderir
    site admini yayınlamamaya devam et 2011 de görüşürüz

    YanıtlaSil
  27. 217 de yazan arkadasım azalmıs olabilir cunki artık yazılcak cek kalmamıstır herkez bitmiş kalanlarda hoşding tarzında yerlerdir

    YanıtlaSil
  28. arkadaşlar bir arkadaşıma hatır çeki vermiştim ancak çekleri kendisi imzalayıp kullandı ve şimdi çekleri ödemediği için alacaklı taraf icra işlemi başlatmış bu arada ceza davası açma süresi geçti. ben muhtarlık kayıtlarında ailemin yanında misafir olarak gözüktüğüm için oraya gitmişler ve babama yediemin tutmuşlar imzalatmışlar. bu icrayı durdurabilme imkanım varmı konuyla ilgili bilgisi olan varsa sevinirim........

    YanıtlaSil
  29. gömlek dosya ile ne demeye calıştıgını anlamış değilim ... gölge dosya olabilir ancak böyle bir uygulamaya sizin sorunuzda yer yok...

    yapacagınız sey önce daireyi arayıp düşüp düşmediğini ögrenin ... sonrada icra mahkemesine gönderilmek üzere icra dairesi müdürlüğüne diye bir baslık atın.. olay bu kadar basit BANA PARA ALMADAN DİLEKÇE YAZMAZ DİYEN ARKADASA HİTABEN DE EVET YAZMIYORUZ ZİRA İŞİ BİTENLER UCRETLERİNİ ÖDEMEMEK İÇİN KAÇICAK DELİK ARIYORLAR ŞİMDİ BUNA KANUNİ BİR SIFAT BULMAK DA ZOR DEĞİL SANIRIM ARASINDA SİZLERİN İYİ BİLDİGİ İSİMLERDE SÖZKONUSU..RİCA EDİYORUM SİZİ İLGİLENDİRMEYEN KONULARA BURNUNUZU SOKMAYIN

    YanıtlaSil
  30. 28- İMZA İNKARI YAPABİLİRSİN ANCAK DOLANDIRICILIKTAN DAVA GELEBİLİR ONA DA YAPACAK BİRŞEY OLMAZ..

    YanıtlaSil
  31. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  32. TERBİYESİZLİĞİN LÜZUMU YOK.. NEZAKET SINIRLARIMDAN FERAGAT ETMEK İZMİRLİ OLARAK YAKIŞIK ALMAYABİLİR... MAGDURUM DİYİP BENİ ARAYIP AĞLAYIP ZIRLAYAN DESTEK ALAN ARDINDAN VEKALET UCRETİNİ ÖDEMEYENLERE DOLANDIRICI DİYELİM Mİ ... ONLARDA MAGDURDU ARANIZDAN CIKTI SİZDE ÖYLESİNİZ SANIRIM MI DİYELİM...

    PİRE İÇİN YORGAN YAKALIM MI

    ÇÜRÜK BİR ELMA VAR DİYE KASAYI ÇÖPE Mİ ATALIM..

    SIRF SENİN GİBİ BİRİ BÖYLE YAZDI DİYE VAZMI GECELİM. AKILLI OLMAKTA FAYDA VAR..KİMİN KİM OLDUGUNU DA İYİ BİLİYORUM YORMAYINIZ GÜZEL KAFANIZI

    YanıtlaSil
  33. SİBEL HANIM 25'E VERMİŞ OLDUĞUNUZ CEVAP İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.DOSYANIN DÜŞÜP DÜŞMEDİĞİNİ E DEVLETTEN VEYA UYAPTANDA ÖĞRENEBİLİRMİYİZ.BİRDE İCRA MAHKEMESİNE GÖNDERİLMEK ÜZERE VERİLEN YAZININ BAŞLIK KISMAINDAN SONRA .... NOLU DOSYA ÜZERİNDE ALACAKLI TARAFINDAN 6 AY SÜREYLE İŞLEM YAPILMADIĞINDAN DOLAYI DOSYANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ Mİ? TALEP EDECEĞİZ.BİRDE İCRA MAHKEMESİYLE BENİM BİR İŞİM OLMADI NEDEN İCRA MAHKEMESİNE YAZIYORUZ CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

    YanıtlaSil
  34. sibel hanım birşey sormak istiyorum imza inkarı gerekçesiyle hakkımızda evrakta sahtecilik davası açılmıştı henüz duruşmalarım bitmedi ama hakkımda yakalanma çıkmış karara bağlanmadan mahkemem bu ay içerisinde ne yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz

    YanıtlaSil
  35. Barışçı-Mersin7 Haziran 2010 23:20

    Av. Sibel Sevinç Hocam. affınıza sığınarak diyorumki; kimseye cevap verme gereği duymayın. Herkes herkesi biliyor. Elbetteki; birçok arkadaşlar, sizin bizler için sarfettiği emek ve çabayıda biliyor. Bundan birkaç gün evvel; adınıza birçok arkadaşımız ve ben ilgili arkadaşlara, gerekli saygı sınırları içerisinde, uygun cevapları vermiştik sanırım. Haklı olduğumuz bu davamızda; gerek size ve gerekse emeği geçen tüm arkadaşlarıma, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  36. bir avukat gömlek dosyanın ne oldugunu bilmezse pes dogrusu..24 arkadas.. mailinizi verin ben size. dilekce örnegi yazarım.. su var unutmayın. tetkik hakimliğine başvuru yapılmadan önce .dosyanın tamamını icradan imzalı ve harclandırarak gömlek dosya yapın.. ki bunu yapmanızın amacıda. alacaklı.. sizin başvuru yaptıgınızı öğrenir öğrenmez. icra dosyasında eski tarihte. işlem yapabilir. malum TC: deyiz.. gömlek dosya sizin lehinizedir..
    mehmet

    YanıtlaSil
  37. ARKADAŞLAR, AVUKAT SİBEL HANIMA BU TAHAMÜLSÜZLÜĞÜN NEDENİNİ ANLAYABİLMİŞ DEGİLİM. İYİ NİYET SINIRLARI İÇERİSİNDE YAPILAN ELEŞTİRİLERE AÇIGIZ. AMA BU İŞ ŞAHSİLEŞTİRİLİR VE ŞAHSİ HESAPLAŞMAYA DÖNERSE ETİK OLMAZ. KİMSE KİMSEYİ ZORLAMIYOR, İŞİNİZE GELİRSE TAKİP EDERSİNİZ. GELMİYORSADA BAŞKALARINA ENGEL OLMAYIN.AVUKAT HANIMIN HER ŞEYİ BİLMESİ GİBİ VE HER SORUYA CEVAP VERMESİ GİBİ ZORUNLULUGUDA YOK. ODA İNSAN YANILABİLİR BEN 128 ADET İCRA GEÇİRDİM, EN AZ 20 AVUKATLA ÇALIŞTIM, AMA GÖMLEK DOSYA DİYE BİR ŞEY DUYMADIM, RSATLAMADIM. ELEŞTİRİLERDE ART NİYET ARIYORUM.

    YanıtlaSil
  38. arkadaşlar temyizden gelen cevaplar,sonuçlar uyapa kayıtlı cep numaralarında bilgi olarak ta geliyormu.davaların sonuçları geliyor ama temyizdeki sonuçlardan bahsediyorum.teşekkurler.

    YanıtlaSil
  39. Av.SibelHan.Siz bizlere okadar yardımcı oldunuzki anatmam mümkün değil çünkü sizden önce boğlan kişi gibi yılana sarılmaya hazırdık teşekür ederiz ömer

    YanıtlaSil
  40. TAAHÜTTE BULUNAN BULUNDU BULUNMAYAN KAÇAK…

    CHP NİN ANAYASA MAHKEMESİNE 5941 SAYILI ÇEK KANUNUNUN İPTALİ BAŞVURUSUNUN NETİCESİNİ BEKLİYORUZ… HER NE KADAR GİDİŞAT ONU GÖSTERMESE DE UMARIZ İPTAL OLUR… UMUDUMUZ DEVAM EDİYOR.

    İPTAL OLMAMASI DURUMUNDA GÖRÜNEN EN YAKIN ÇÖZÜM AKP İKTİDARININ GENEL SEÇİMDE KAYBETMESİ VE CHP, MHP GİBİ ÇEK KANUNU GÖRÜŞMELERİNDE HAPİS CEZASININ KALDIRILMASINI SAVUNAN PARTİLERİN HÜKÜMETE EN AZINDAN ORTAK OLMALARI…

    BU SÜRE İÇİNDE HERKES MEVCUT DAVALARINDA SÜRE KAZANMAK ADINA ELİNDEN GELENİ YAPMALI… BUNU YA KENDİ AKLIYLA VE İMKANI İLE YAPMALI YADA BURADAN FAYDALANMALI GEÇMİŞE DÖNÜK KONULARI İNCELEMELİ. İNCELEME ZAHMETİNE KATLANAN HERKES GÖRECEKTİR Kİ EN İNCE DETAYLARA KADAR HER KONUDA DİLEKÇE ÖRNEĞİ VE GEREKLİ AÇIKLAMA MEVCUT!!

    BURASI KİMSENİN BİREBİR YARDIM ALABİLECEĞİ BİR PLATFORM DEĞİLDİR OLAMAZ DA BU PLATFORMDA HAYKIRILAN TEK BİR GERÇEK VAR O DA DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN “ÇEKTE HAPİS CEZASININ ORTADAN KALDIRILMASI” DIR.

    BİZLERE DESTEK VEREN AVUKAT ARKADAŞLAR BİREYSEL DOSYA TAKİPLERİ İLE İLGİLİ ELBETTE MAKUL BİR BEDEL ÜZERİNDEN HAKLARINI İSTEYECEKLERDİR. BİNLERCE KİŞİYE AYNI ANDA BİREYSEL AMME HİZMETİ VERİLMEZ BU BİR GERÇEKTİR. AVUKAT KİMLİKLERİ İLE GEÇMİŞTE RAHMİ OFLUOĞLU ÇEKTE HAPİS CEZASINA KARŞI YOĞUN MÜCADELE VERDİ UMARIM FİKRİ AYNI YÖNDEDİR, ŞİMDİLERDE SİBEL SEVİNÇ HANIM BİZLERİ DESTEKLEMEKTE. FİİLİYATTA BİNLERCE KİŞİNİN VEKİLLİĞİNİ BEDAVAYA YÜRÜTÜLMESİNİ BU İNSANLARDAN BEKLEMEK AKILLA BAĞDAŞMAZ HANGİMİZE NE KADAR YETİŞEBİLİRLER?? ONLAR TARAFINDAN GENEL YÖNLENDİRMELER GENEL BİLGİ PAYLAŞIMLARI ZATEN YAPILMAKTA… KALDI Kİ ŞU ANKİ DURUMDA YAPABİLECEKLERİ EN İYİ ŞARTLARDA SÜRE KAZANMAKTAN DA ÖTEYE GİDEMEZ!!!

    UZUN LAFIN KISASI MADEM BURADA BİR EYLEM İRADESİ DE ORTAYA KOYAMADIK KOYAMIYORUZ… EN AZINDAN BÜTÜNLÜĞÜ KORUYUN TARAF OLAN İNSANLARI YIPRATMAYIN BURADA GELİŞMELERİ TAKİP EDİN VARSA BİR KATKINIZ ORTAYA KOYUN!!

    BU SİTE ÜZERİNDEN GELİŞMELERİ TAKİP EDEN BİNLERCE KİŞİ OLDUĞU İNANCIMI KAYBETMEK İSTEMİYORUM.

    HEPİNİZE SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  41. 34- ifadenizin alınması için olabilir dosyadan bir yakınınıza baktırın

    YanıtlaSil
  42. ...nöbetçi icra mahkemesi sayın hakimliğine
    gönderilmek üzere
    ......icra müd.
    dosya no
    konu:işlemsizlik sebebiyle takibin iptali talebidir


    bu kadar şekil önemli değil .

    YanıtlaSil
  43. SİBEL HANIM 2006 TARİHİNDEN BERİDİR ÇEKE DAYALI HAKKIMDA İCRA TAKİBİ DEVAM EDİYOR ACABA 10 YIL GEÇTİKTEN SONRA DAVA ZAMANAŞIMINDAN DÜŞÜYORMU BU BORCUN SONU NASIL SONUÇLANIR BİRAZ BİLGİ VERİRMİSİNİZ

    YanıtlaSil
  44. AV SİBEL HANIM YUKARIDAKİ TAKİP İPTAL DİLEKÇESİNİ VERDİĞİMİZDE ALACAKLI VEYA VEKİLİNE BİLGİ VERİLİYORMU

    YanıtlaSil
  45. sibel hanım önemlı cevab verırısenız sevınırım dolandırıcılıktan dosyam savcının önunde ama yakalanmadım ıcın davayı acmayacagını soyluyor hazırlık dosyası savcıda bellı bır bekleme suresı varmıdır

    YanıtlaSil
  46. Sibel hanım vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim..... nöbetçi icra mah. olan yere istanbul 5 icra ise noktalı yere 5.nöbetçi icra mah.sayın hakimliğine diyemi yazacağız.

    YanıtlaSil
  47. Sibel hanım birde sadece nöbetçi mahkemeyemi yazı göndereceğiz.alacaklı tarafın avukatına göndermesek olurmu ?teşekkürler

    YanıtlaSil
  48. TAAHÜTTE BULUNAN BULUNDU BULUNMAYAN KAÇAK…

    CHP NİN ANAYASA MAHKEMESİNE 5941 SAYILI ÇEK KANUNUNUN İPTALİ BAŞVURUSUNUN NETİCESİNİ BEKLİYORUZ… HER NE KADAR GİDİŞAT ONU GÖSTERMESE DE UMARIZ İPTAL OLUR… UMUDUMUZ DEVAM EDİYOR.

    İPTAL OLMAMASI DURUMUNDA GÖRÜNEN EN YAKIN ÇÖZÜM AKP İKTİDARININ GENEL SEÇİMDE KAYBETMESİ VE CHP, MHP GİBİ ÇEK KANUNU GÖRÜŞMELERİNDE HAPİS CEZASININ KALDIRILMASINI SAVUNAN PARTİLERİN HÜKÜMETE EN AZINDAN ORTAK OLMALARI…

    BU SÜRE İÇİNDE HERKES MEVCUT DAVALARINDA SÜRE KAZANMAK ADINA ELİNDEN GELENİ YAPMALI… BUNU YA KENDİ AKLIYLA VE İMKANI İLE YAPMALI YADA BURADAN FAYDALANMALI GEÇMİŞE DÖNÜK KONULARI İNCELEMELİ. İNCELEME ZAHMETİNE KATLANAN HERKES GÖRECEKTİR Kİ EN İNCE DETAYLARA KADAR HER KONUDA DİLEKÇE ÖRNEĞİ VE GEREKLİ AÇIKLAMA MEVCUT!!

    BURASI KİMSENİN BİREBİR YARDIM ALABİLECEĞİ BİR PLATFORM DEĞİLDİR OLAMAZ DA BU PLATFORMDA HAYKIRILAN TEK BİR GERÇEK VAR O DA DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN “ÇEKTE HAPİS CEZASININ ORTADAN KALDIRILMASI” DIR.

    BİZLERE DESTEK VEREN AVUKAT ARKADAŞLAR BİREYSEL DOSYA TAKİPLERİ İLE İLGİLİ ELBETTE MAKUL BİR BEDEL ÜZERİNDEN HAKLARINI İSTEYECEKLERDİR. BİNLERCE KİŞİYE AYNI ANDA BİREYSEL AMME HİZMETİ VERİLMEZ BU BİR GERÇEKTİR. AVUKAT KİMLİKLERİ İLE GEÇMİŞTE RAHMİ OFLUOĞLU ÇEKTE HAPİS CEZASINA KARŞI YOĞUN MÜCADELE VERDİ UMARIM FİKRİ AYNI YÖNDEDİR, ŞİMDİLERDE SİBEL SEVİNÇ HANIM BİZLERİ DESTEKLEMEKTE. FİİLİYATTA BİNLERCE KİŞİNİN VEKİLLİĞİNİ BEDAVAYA YÜRÜTÜLMESİNİ BU İNSANLARDAN BEKLEMEK AKILLA BAĞDAŞMAZ HANGİMİZE NE KADAR YETİŞEBİLİRLER?? ONLAR TARAFINDAN GENEL YÖNLENDİRMELER GENEL BİLGİ PAYLAŞIMLARI ZATEN YAPILMAKTA… KALDI Kİ ŞU ANKİ DURUMDA YAPABİLECEKLERİ EN İYİ ŞARTLARDA SÜRE KAZANMAKTAN DA ÖTEYE GİDEMEZ!!!

    UZUN LAFIN KISASI MADEM BURADA BİR EYLEM İRADESİ DE ORTAYA KOYAMADIK KOYAMIYORUZ… EN AZINDAN BÜTÜNLÜĞÜ KORUYUN TARAF OLAN İNSANLARI YIPRATMAYIN BURADA GELİŞMELERİ TAKİP EDİN VARSA BİR KATKINIZ ORTAYA KOYUN!!

    BU SİTE ÜZERİNDEN GELİŞMELERİ TAKİP EDEN BİNLERCE KİŞİ OLDUĞU İNANCIMI KAYBETMEK İSTEMİYORUM.

    HEPİNİZE SAYGILAR.


    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  49. 40 ta yazan arkadaş anayasa başvurusunun iptal neticesini bekliyoruz ,her ne kadar gidişat onu göstermezse de demişsiniz.gidişat bunu göstermiyor derken bir duyumunuzmu var yoksa, siz bir tahmin demi bulunuyorsunuz

    YanıtlaSil
  50. sibel hanım cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim yarın öğrenmeye çalışacağım 34

    YanıtlaSil
  51. 43- genel alacak zamanasımı 10 yıl
    44- elbette karsı tarafa tebligat yapılıyor ve dava acılıyor ancak sizin basvurdugunuz tarih esas
    45 - bekleme suresi 6ay ile 2 yıl arasında değişebiliyor ancak hakkınızda zorla getirme cıkmıs olup yakalandıgınız yerde ifadeniz alınıp serbest bırakılacaksınız

    46 - muhatap dairelerin neresiyse onu yazıcaksın sanırım beni ararsan daha kolay bilgi vericem bu sekilde anlamak imkansız


    bilgilerinize


    birde gecmiş yazıları okursanız eger bu sorulara zaten cevap verildigini de göruceksiniz

    YanıtlaSil
  52. TÜRKİYE'DE CEZAEVİ YATIRIMI
    BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın cezaevlerine ilişkin verdiği soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cevapta verdiği istatistiklere göre, Türkiye yarı açık cezaevine dönüştürülecek. Verilere göre, Adalet Bakanlığı Türkiye'de 2010 yılı ile 2015 yılı arasında maliyeti 1 milyar 796 milyon 604 bin 527 TL'yi bulacak olan 40 bin 26 kişi kapasiteli 86 yeni ceza infaz kurumu yapacak. Bakanın verdiği istatistiklere göre, 2002 yılı sonu itibariyle 524 ceza infaz kurumunun toplam kapasitesi 73 bin 725 iken, 2002-2010 yılları arasında toplam 52 adet ceza infaz kurumu ek olarak hizmete açılmış. 31 Mart itibariyle ceza infaz kurumlarında doluluk oranı yüzde 107 oranlarında olurken, 8 bin 201 kişilik eksik kapasite bulunmakta.
    BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın cezaevlerine ilişkin verdiği soru önergesini yanıtlayan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, cevapta verdiği istatistiklere göre, Türkiye yarı açık cezaevine dönüştürülecek. Verilere göre, Adalet Bakanlığı Türkiye'de 2010 yılı ile 2015 yılı arasında maliyeti 1 milyar 796 milyon 604 bin 527 TL'yi bulacak olan 40 bin 26 kişi kapasiteli 86 yeni ceza infaz kurumu yapacak. Bakanın verdiği istatistiklere göre, 2002 yılı sonu itibariyle 524 ceza infaz kurumunun toplam kapasitesi 73 bin 725 iken, 2002-2010 yılları arasında toplam 52 adet ceza infaz kurumu ek olarak hizmete açılmış. 31 Mart itibariyle ceza infaz kurumlarında doluluk oranı yüzde 107 oranlarında olurken, 8 bin 201 kişilik eksik kapasite bulunmakta.

    Bakanlık istatistiklerine göre 2002 yılında hizmete açılan ceza infaz kurumları ise şöyle: Bayburt M Tipi 294 kapasiteli, Diyarbakır D Tipi 688 kapasiteli, Ankara 2 Nolu F Tipi 368 kapasiteli, İzmir 2 Nolu F Tipi 368 kapasiteli, Tekirdağ 2 Nolu F tipi 550 kapasiteli. 2003 yılında ise Adana F Tipi Cezaevi 368 kişi kapasiteli, Bozüyük Açık Cezaevi 160 kişi kapasiteli, Kocaeli 2 Nolu F Tipi Cezaevi 368 kişi kapasiteli hizmete açılıyor. 2004 yılında Denizli D Tipi Cezaevi bin 44 kişilik ve 350 kişilik Denizli Kadın Açık Cezaevi hizmete açılıyor. 2005 yılında Sarayköy, Kırıkhan, Van ve Sakarya'da toplam bin 246 kişilik ceza infaz kurumları açılıyor. 2006 yılında Ankara ili ceza infaz kurumlarında patlama yapıyor. 2006 yılında Ankara'da 3 bin 701 kişi kapasiteli 5 tane ceza infaz kurumu açılıyor. Bunların yanı sıra 2006 yılında Ümraniye'de bin kişilik, Çorum'da da bin 250 kişilik ceza infaz kurumu açılıyor. 2007 yılında toplam 7 bin 858 kapasiteli 8 ceza infaz kurumu açılıyor. 2007 yılında Ergenekon davası ile birlikte Silivri'de 3 bin 990 kişi kapasiteli Silivri 6, 7, 8 Nolu ile Açık ceza infaz kurumu açılırken, bunların yanına 2008 yılında 3 bin 750 kişilik Silivri 3, 4, 5 Nolu ceza infaz kurumları ekleniyor. 2008 yılında Türkiye genelinde ise 12 bin 49 kişi kapasiteli toplam 13 ceza infaz kurumu açılıyor. 2009 yılında 3 bin 908 kişi kapasiteli 6 ceza infaz kurumu açılırken, 2010 yılında ise 3 bin 700 kişi kapasiteli 4 ceza infaz kurumu açılıyor.

    YanıtlaSil
  53. TÜRKİYE'DE CEZAEVİ YATIRIMI-2
    Türkiye'nin yatırımı cezaevlerine

    Adalet Bakanlığı verilerine göre ise, Bakanlık 2010 yılı için Silivri 1 ve 2 Nolu L Tipi Ceza infaz kurumu açmayı planlıyor. Bu kurumların kapasitesi ise 2 bin 500 kişi olurken bakanlığa maliyet ise 221 milyon 634 bin 527 TL olacak. Bakanlığın 2011 yılında hizmete açılmasını öngördüğü ceza infaz kurumları ise 240 kişi kapasiteli Adana Açık Cezaevi, 376 kişi kapasiteli Ardahan Açık Ceza İnfaz Kurumu, 150'şer kişi kapasiteli Sincan, Erzurum, İzmir Çocuk cezaevleri, 150 kişilik Artvin Özel Cezaevi, 480 kişilik Kırklareli Açık Cezaevi olacak. Bu ceza infaz kurumlarının devlete maliyeti ise 510 milyon TL olacak.

    2012 yılında 32 yeni cezaevi

    Bakanlığın soru önergesine verdiği yanıtta yer alan istatistiklere göre, Adalet Bakanlığı 2012 yılında Türkiye'yi cezaevi devletine çevirmeyi planlıyor. 2012 yılında hizmete açılması öngörülen ceza infaz kurumları tablosuna göre Bakanlık 2012 yılında toplamda 17 bin 286 kişi kapasiteli 32 ceza infaz kurumu açmayı planlıyor. Açılacak olan infaz kurumlarının maliyeti ise bitecek olan ceza infaz kurumlarının ihtiyacı 200 milyon 470 bin TL iken devam eden ceza infaz kurumlarının ihtiyacı ise 350 milyon TL. 2012 yılında yapılacak olan Ceza İnfaz Kurumlarının genel maliyeti ise 550 milyon 470 bin TL olarak hesaplanıyor.

    2013 yılında ise, 5 bin 480 kişi kapasiteli 11 Ceza İnfaz Kurumu açılması öngörülüyor. 2013 yılında yapılacak olan ceza infaz kurumlarını maliyeti ise 327 milyon TL olacak. 2014 yılında ise bakanlık 9 bin 410 kişi kapasiteli 22 Ceza İnfaz Kurum açmayı planlıyor. Bu kurumların bakanlığa maliyeti ise 162 milyon TL olacak. 2015 yılında da 5 bin 350 kişi kapasiteli 12 ceza infaz kurumu açılması öngörülürken bu kurumların maliyeti ise 25 milyon 500 bin TL olacak. / DİHA

    YanıtlaSil
  54. Tefeci kızlara operasyon
    Çek ve senet tahsilatı ile tefecilik için çete kuran 4 kadın operasyonla yakalandı
    Güzelliği sayesinde işlerini yürüten kadınlar, 'Bize iftira attılar' dedi...


    Bursa İl Jandarma Komutanlığı yaklaşık bir yıl süren teknik takibin sonucunda, yasal izinleri olmadığı halde factoring şirketi gibi çalışan çeteyi çökertmek için operasyon düzenledi. Gözaltına alınan ve liderliğini Nurcan U.'nun yaptığı iddia edilen 14 kişinin çetenin şöyle çalıştığı açıklandı.

    ÇEKLER FAKS YOLUYLA NURCAN'A
    Tahsilat yaptırmak isteyenler, çeklerini faks yoluyla Nurcan A.'ya gönderiyor. A., bir bankacı gibi çeklerin sağlam olup olmadığını kontrol ediyor. Çeklerin teyidini alan patroniçe, yüzde 3-7 komisyon karşılığında tahsilat için harekete geçiyor. Silahlı çete üyeleri, çekin sahibini bulup tahsilatı gerçekleştiriyor. Gözaltına alınanlar arasında yeminli mali müşavir İhsan A.'nın da bulunduğu açıklandı. Tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen 4'ü bayan 14 kişiye ait ev ve işyerine yapılan baskınlarda ele geçirilenler ise şaşkınlık yarattı:

    18 adet bilgisayar kasası
    12 adet dizüstü bilgisayar
    15 adet hafıza kartı ve bellek
    5 adet çek (366.694 TL)
    352.382 TL tutarında hesap cüzdanı
    38.800 TL değerinde çek fotokopisi
    20 adet çeşitli şirketlere ait kaşe
    37 adet vergi levhası fotokopisi (15 farklı şirket)
    14 adet nüfus cüzdanı fotokopisi (10 farklı kişi) (Takvim)

    YanıtlaSil
  55. merhaba,
    gerekçeli karar tarihi 01.06.2010

    herhangi bir tebliğ yapılmadı,
    temyiz süresi kaç gündür,
    temyiz edebilirmiyim...

    YanıtlaSil
  56. mahkemeye girmediyseniz hakkınız da hüküm verilemez ki ancak yakalama çıkar gerekçeli karar yazıldı denmesi görevsizlik üzerine kapatılmış olabilir bence.

    YanıtlaSil
  57. evet yapabilirsiniz. benim sitemde de sormussunuz.. teblgden itibaren 7 gun..tebligi beklemeyin hemen temyiz edin..avukatsız her işlemi yapacagınızı her platformda belirtilmiştir. geçmiş bir kaç yazıyı okumanız yeterli olacak

    YanıtlaSil
  58. e-devlet şifresi bile bile şifreyi kabul etmiyor.6 aydır kullanıyordum.yeniden 10 liraya şifre satmak istiyorlar galiba

    YanıtlaSil
  59. SİBEL HANIMA VERDIGINIZ BILGILER ICIN TSK EDERIM SAVCI CMK 100 DEN DOLANDIRICILIKTAN ARAMA CIKARTI DOSYAYIDA BEN YAKALANANA KADAR MAHKEMEYI ACMAYACAGINI SOYLEDI IFADE VERSEM BIRAKIRMI YOKSA TUTUKLARMI YOKSA IFADE VERMEYIMI CEVAP VERIRSENIZ TŞK EDERIM

    YanıtlaSil
  60. From: hayret@akdeniz.edu.tr
    To: altaylargrup@hotmail.com
    Subject: Re: Hukuk Mücadelemiz
    Date: Wed, 9 Jun 2010 16:53:22 +0300

    Sevgili Kardeşim Murat Bey,

    söyleyebileceğim her şeyi Siz zaten yazmışsınız. Acınızı, isyanınızı paylaşamaktan başka bir şey elimden gelmiyor. Bu paylaşmayla ilkinin azalmasını, iknicisinin güçlenmesini dilerim.

    18 Haziran, Cuma günü Cumhuriyet Gazetesi Bilim Teknoloji ekindeki yazımda Sizlerin feryadı var. Okuyun lütfen. Yapılacak şey, tek başına ağlamak değil, hep birlikte, dayanışarak bu sömürü ve tahakküm düzeneğini parçalamaktır.

    Derin saygı ve sevgilerimle,

    Hayrettin Ökçesiz

    *********************

    Çok Değerli Hocamız,
    Prof.Dr. Hayrettin ÖKÇESİZ

    MÜTEVAZI ve ENGİN YÜREĞİNİZLE "Sevgili Kardeşim Murat Bey" diyerek yazdığınız mesajınızı okuduğumda gözlerimin nemlendiğini, yüreğimin kıpırdadığını hissettim...

    Bize "kardeş" diyecek bir "BABAYİĞİT"in mesajı ve desteği bizi güçlendirmez, aynı zamanda şereflendirir... Bütün mağdur arkadaşlarımız adına zâtı âlinize saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz...

    İnsanlar suç işleyebilir, insanlar suçlanabilir, keza; insanlar "hem suçlu-hem güçlü" olabilirler, insanlar "suçsuz fakat güçlü" olabilir, insanlar "suçlu fakat güçsüz" de olabilirler, bu takdirde dahi bu insanların adalete olan ihtiyaçları, hukuka olan ihtiyaçları, hukukçuya olan ihtiyaçları su gibi nefes gibi çok önemlidir, çok gereklidir...

    Ve fakat, şayet; insanlar "hem SUÇSUZ ve hem de GÜÇSÜZ" iseler adalete, hukuka, hukukçuya olan ihtiyaçları "tanrıya" olan ihtiyaçlarından daha az değildir...

    Biz MAĞLUP olmuş "eski iş sahipleri" (iş adamı diyemiyorum zira başta devlet kimse bizi "adam" yerine koymuyor) ne hazindir ki düştüğümüz yerde bizi ezim ezim ezen bir zulme karşı bu dünyada sığınacak "tanrı" arıyoruz...

    "İşleri tıkırında giden dışarıdaki siz; 'NAMUS-U BÜTÜNLER', içeriye girecek/girip çıkmış birisine burun kıvırıp geçiyorsunuz, ama siz ey 'NAMUSU-BÜTÜNLER'; bir bataklığa saplansanız, içeri girip çıkmış birisi sizlere daha onurlu davranır.." Malcolm X

    Hürmetlerimle

    Murat YALÇIN

    YanıtlaSil
  61. D U Y U R U

    18 Haziran Cuma günü CUMHURİYET GAZETESİ ALIYORUZ!...

    Cumhuriyet Gazetesinin bu tarihteki Bilim Teknoloji ekinde Sayın Kıymetli Hocamız PROF. DR. Hayrettin ÖKÇESİZ çek mağdurlarının sorunlarını ele alan bir yaz yazacaktır...

    Ve gazeteye teşekkür ve destek maillerimizi de ihmal etmiyoruz...

    YanıtlaSil
  62. TÜM ARKADASLARIN DİKKATİNE!

    MAHKUM OLMUŞ TÜM SİVİLLER BİR ARADA BİR KAÇ GUN ÖNCE BENİM KATILMADIGIM ANCAK DAVET EDİLDİĞİM BİR TOPLANTIDA KILICDAROĞLU İLE GÖRUSMUSLERDİR.

    BU GÖRUSME SONUCUNDA GELEN BİLGİ DOGRULTUSUNDA

    SİZ EKONOMİK SUÇ MAGDURLARI TARAFINDAN DA BİR DOSYA TALEBİYLE BANA GELMİŞLERDİR.

    BUNA GÖRE SİZLERDEN MAGDURİYETİNİZİ ANLATAN MEKTUP YADA MAİL GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM.
    ,BENCE MEKTUP DAHA ÖNEMLİ ISLAK İMZA OLMASI BAKIMINDAN (BENCE)

    MEKTUPLARINIZI

    İNEBEY MAHALLESİ İNKILAP CAD OTOİŞHANI 43/128 AKSARAY FATİH/İSTANBUL
    veya

    avukat@sibelsevinc.av.tr

    devecihukuk@hotmail.com adresine mail gönderirseniz KILIÇDAROĞLUNA TESLİM EDİLECEKTİR..

    YanıtlaSil
  63. TÜM ARKADASLARIN DİKKATİNE!

    MAHKUM OLMUŞ TÜM SİVİLLER BİR ARADA BİR KAÇ GUN ÖNCE BENİM KATILMADIGIM ANCAK DAVET EDİLDİĞİM BİR TOPLANTIDA KILICDAROĞLU İLE GÖRUSMUSLERDİR.

    BU GÖRUSME SONUCUNDA GELEN BİLGİ DOGRULTUSUNDA

    SİZ EKONOMİK SUÇ MAGDURLARI TARAFINDAN DA BİR DOSYA TALEBİYLE BANA GELMİŞLERDİR.

    BUNA GÖRE SİZLERDEN MAGDURİYETİNİZİ ANLATAN MEKTUP YADA MAİL GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM.
    ,BENCE MEKTUP DAHA ÖNEMLİ ISLAK İMZA OLMASI BAKIMINDAN (BENCE)

    MEKTUPLARINIZIİNEBEY MAHALLESİ İNKILAP CAD OTOİŞHANI 43/128 AKSARAY FATİH/İSTANBUL
    veya

    avukat@sibelsevinc.av.tr

    devecihukuk@hotmail.com adresine mail gönderirseniz KILIÇDAROĞLUNA TESLİM EDİLECEKTİR..

    YanıtlaSil
  64. İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Önder Öztunalı Konferans Salonu
    26 - 27 Mayıs 2010 - 08.30 - 10.00

    İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem SÖZÜER
    İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bahri ÖZTÜRK
    İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun KOÇER
    Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Sadullah ERGİN
    Yargıtay Başkanı Hasan GERÇEKER
    Alman Yargıtay Başkanı Prof. Dr. Klaus TOLKSDORF

    Arkadaşlar bu toplantı ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar var mı? varsa bizimle paylaşabilirlermi ordaki görüşleri...

    YanıtlaSil
  65. merhaba,
    asliye ceza mahkemesindeki davam sonuçlanmış,
    e-devlette gerekçeli karar yazıldı diyor,01.06.2010
    acaba dosya sulh cezaya mı gitti,
    kanun çıktıktan sonra asliye cezalar ceza vermeye devam ediyor mu?

    YanıtlaSil
  66. LÜTFEN SAYIN KILIÇDAROĞLU NA İLETİLMEK ÜZERE MAİL VE MEKTUPLARINIZI SİBEL HANIMA İLETİN.ÇAĞRILARA KAYITSIZ KALMAYALIM.SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAKTIR.
    BEN MAİL OLARAK DİLEKLERİMİ VE DUYGULARIMI İLETTİM.LÜTFEN SİZLERDENDE BEKLİYORUM..
    BİRLİK İÇİN GÜZEL BİR ADIM..

    YanıtlaSil
  67. sibel hanım 59 a bılgılerınızı aktarırsanız sımdıden tsk ederım

    YanıtlaSil
  68. mektup başlıklı bir topic acılsa iyi olur avukat hanımın söylediğiönemli

    YanıtlaSil
  69. TÜM ARKADASLARIN DİKKATİNE!

    MAHKUM OLMUŞ TÜM SİVİLLER BİR ARADA BİR KAÇ GUN ÖNCE BENİM KATILMADIGIM ANCAK DAVET EDİLDİĞİM BİR TOPLANTIDA KILICDAROĞLU İLE GÖRUSMUSLERDİR.

    BU GÖRUSME SONUCUNDA GELEN BİLGİ DOGRULTUSUNDA

    SİZ EKONOMİK SUÇ MAGDURLARI TARAFINDAN DA BİR DOSYA TALEBİYLE BANA GELMİŞLERDİR.

    BUNA GÖRE SİZLERDEN MAGDURİYETİNİZİ ANLATAN MEKTUP YADA MAİL GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM.
    ,BENCE MEKTUP DAHA ÖNEMLİ ISLAK İMZA OLMASI BAKIMINDAN (BENCE)

    MEKTUPLARINIZIİNEBEY MAHALLESİ İNKILAP CAD OTOİŞHANI 43/128 AKSARAY FATİH/İSTANBUL
    veya
    www.sibelsevinc.av.tr adresinden

    avukat@sibelsevinc.av.tr ye

    devecihukuk@hotmail.com

    adreslerine mail gönderirseniz KILIÇDAROĞLUNA TESLİM EDİLECEKTİR..

    YanıtlaSil
  70. TÜM ARKADASLARIN DİKKATİNE!

    MAHKUM OLMUŞ TÜM SİVİLLER BİR ARADA BİR KAÇ GUN ÖNCE BENİM KATILMADIGIM ANCAK DAVET EDİLDİĞİM BİR TOPLANTIDA KILICDAROĞLU İLE GÖRUSMUSLERDİR.

    BU GÖRUSME SONUCUNDA GELEN BİLGİ DOGRULTUSUNDA

    SİZ EKONOMİK SUÇ MAGDURLARI TARAFINDAN DA BİR DOSYA TALEBİYLE BANA GELMİŞLERDİR.

    BUNA GÖRE SİZLERDEN MAGDURİYETİNİZİ ANLATAN MEKTUP YADA MAİL GÖNDERMENİZİ RİCA EDİYORUM.
    ,BENCE MEKTUP DAHA ÖNEMLİ ISLAK İMZA OLMASI BAKIMINDAN (BENCE)

    MEKTUPLARINIZI
    İNEBEY MAHALLESİ İNKILAP CAD OTOİŞHANI 43/128 AKSARAY FATİH/İSTANBUL
    veya
    www.sibelsevinc.av.tr adresinden

    avukat@sibelsevinc.av.tr ye

    devecihukuk@hotmail.com

    adreslerine mail gönderirseniz KILIÇDAROĞLUNA TESLİM EDİLECEKTİR..

    YanıtlaSil
  71. KARŞILIKSIZ ÇEK DAVASINDA SÜREÇ VE DİLEKÇE ÖRNEKLERİ İLE İLGİLİ BUGUN GELEN BİR TALEP ÜZERİNE

    SIRASIYLA DAVA SÜRECİNİZ SU SEKİLDE GÖRÜLÜR

    1- ÇEKİN ARKASI YAZILDIKTAN SONRA ALACAKLI SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUR.

    DAVA AÇILMAMIŞ SAYILIR ANCAK 6 AY 10 GUN İÇİNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMASI YETERLİ OLDUGUNDAN SAVCIDA NE KADAR BEKLEDİĞİNİN ÖNEMİ YOKTUR

    2-SAVCILIK GEREKLİ EVRAKLARI TOPLAR DAVAYI AÇAR SİZİN BANKAYA BİLDİRDİGİNİZ ADRES BASTA OLMAK UZERE ULUSAL KAYITLARDAKİ ADRESLERDEN HERHANGİ BİRİNE HABERİNİZ BİLE OLMADAN TEBLİGAT CIKARABİLİR.

    GÖNDERİLEN BU TEBLİGATA 35 TEBLİG DENİR. TEB LİGAT KANUN VE TÜZÜKLERİ ACISINDAN BU TEBLİGAT ŞAHSINIZA YAPILMIŞ GİBİ KABUL EDİLİR VE SİZE GELMESİNE BİZZAT TEBLİG EDİLMESİNE LÜZUM OLMAMASINA NEDEN OLUR O NEDENLE DOSYALARINIZI SIKI TAKİP ETMELİSİNİZ.

    3-DAVA FAZLA UZUN SÜRMEZ YETERKİ EVRAKLAR TAMAMLANSIN.. TEBLİGDEN İTİBAREN 7 GUN İÇİNDE TEMYİZ ETMELİSİNİZ

    Kİ ZAMAN KAZANABİLESİNİZ

    4-7 GÜNLÜK SÜRE TEBLİG EDİLDİGİ GÜNÜN ERTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN BASLAR .. BU SÜRE İŞ GÜNÜ DEĞİLDİR. DİKKATLİ OLUNUZ. YANİ CUMARTESİ PAZARDA BUNA DAHİLDİR. SON GÜNÜ HAFTASONUNA DENK GELİYORSA İLK İŞ GÜNÜNÜN SONUNA KADAR YASAL SÜRE DEVAM ETMEKTEDİR.

    5-TEMYİZ DİLEKÇENİZİ BULUNDUGUNUZ YERDEKİ ADLİYEDEN MUHABERE KANALIYLA GÖNDEREBİLİRSİNİZ.

    BUNU DA BULUNDUGUNUZ YERDEKİ NÖBETÇİ MAHKEME KANALIYLA YAPABİLİRSİNİZ DİLEKÇENİZ BASINA

    ........ASLİYE CEZA / SULHCEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

    GÖNDERİLMEK ÜZERE

    ASLİYE CEZA / SULHCEZA MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

    DOSYA NO:

    SANIK:

    KONU :TEMYİZ TALEBİMDİR

    AÇIKLAMALAR

    İSTEM

    ADSOYAD İMZA

    FORMATINDA BİR DİLEKÇE YAZARAK GÖNDERME İMKANINIZ BULUNMAKTADIR.

    6- BU DİLEKÇEYİ MUHABEREYLE GÖNDERİRKEN KENDİNİZE DE BİR SURET ALIN VE MUHABERE TARİH VE NUMARASNI O SURETE YAZDIRIN MUHAKKAK ..OLASI BİR KAYBOLMAYA KARŞI KULLANABİLİN

    .....

    YanıtlaSil
  72. sibel hanım, yargıtay bozdu,tekrar karşı taraf yeni dava açtı.mahkeme ceza verdi.tekrar yargıtay.dava zaman aşımı bütün olarak devam edermi.yani yeni dosya olduğundan.bu konu hakkında bilgi verebilirmisiniz.saygılar.

    YanıtlaSil
  73. sibel hanım,yargıtayın bozduğu dava yeni dosya açıldığından dava zaman aşımı sıfır dan mı başlar.saygılarımla ,

    YanıtlaSil
  74. Arkadaşlar önümüzde 6 aydan daha az bir süre kaldı.Artık klütfen birlik olup harekete geçelim.Hani her hafta Ankara çıkarmalarımız nerde?benim eşimin Bursa 12.asliyedeki taahüdüne hakim red kararı vermiş nedenide çek bedelinin yanlış yazılmasıymış.haıbuki biz hiçbir taahüdümüze çek bedellerini yazmamıştık bizde bir üst mahkeme ağır cezaya dava açtık bakalım ne olacak çek infaza verilmiş.peki hakimlerimiz havale alırken niye bunlara dikkat etmiyorlar sorarım size hapse atmak daha kolay geliyo galiba!

    YanıtlaSil
  75. biz bu adresteyiz anlık msjlaşmak için cekmagdurlari@hotmail.com mağdur olan tüm arkadaşara sesleniyorum gelin birlik olalım tek tek çaba sarfetmek çözüm değil çokluğumuzdan güç alalım birlikte hareket edelim av.sibel hanımda destekçimiz lütfen okuyan herkes eklesin birilerinden hareket beklemeyin hep beraber hareket edelim lütfen mail adresimizi silmeyin bu biz çek mağdurları için çok önemli şu an kılıçdaroğluna verilecek dosya için devecihukuk@hotmail.com a sorunlarımızı dile getiren mağduriyetimizi anlatan mailler atıyoruz diğer arkadaşlarlada tanışın gelin birlikte doğru şekilde hareket edelim tüm mağdur kardeşlerimizi bekliyoruz

    YanıtlaSil
  76. avukat hanım siteyi satınmı aldı acaba buraya yazdıklarımız avukatın sitesi yenilenince yayınlanıyor..olabilir satılabilirde bilgilendirirseniz sevinirim..sami..

    YanıtlaSil
  77. izmir 16 asliye taahhüdümüze red verdi nedeni de borcumuzu ödeyemeyeceğimize kanaat getirmesi bu durumda ne yapılabilir diğer çek taahhütlerimiz kabul edildiği halde bu çekten yakalamam olduğu için yasal hakkımı da kullanamıyorum ne yapabilirim lütfen bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  78. BEN ŞUANDA TATİLDEYİM 76 DAKİ YORUMLA ALAKAM YOKTUR.

    YanıtlaSil
  79. herkese merhaba arkadaşlar kimsenin umudunu kırmak istemem ama inanın bu sitede eskiden girdimmi heyecen vardı nerde eski site bu çekteki hapis cezasını kaldıracaklarını zannetmiyorum biz burda birbirimizi yiyoruz sadece kimsede artık bu siteden bişey bekledigini zannetmiyorum ben bile artık girmiyorum eskisi gibi yorum yapan yok 10 gündür giriyorum yorumlar 278 geçmmemiş bi ışık yok herkes başının çaresine bakacak benim sulh cezada davalarım yeni başladı allah herkesin yardımcısı olsun aslında çok kalabalık bi topluluguz fakat neden korkuyoruz sesimizi çıkartamıyoruz niye acaba tahminim herkes borçlu oldugu için çekiniyor ön plana çıkmak istemiyor

    YanıtlaSil
  80. bu haberle ilgili yorumun başlangıç tarihine baktım 18 mayıs kaçgündür yapılan yorum sayısı 278 eskiden böylemiydi bu site ben bile eskisi gibi girmiyorum arkadaşlar ne yapacaksak bir an önce yapalım yoksa herkes sonunda bende içinde hapise girecez sibel hanım da sag olsun takip ettigim kadarıyla elinden geleni yapıyor vallahi inanın benim hiç umudum yok kimi borçlarımı avukata gitmeden uzatıyorum ama onlarıda ödüyecegimi zannet miyorum şu an 3 ceza davam var allah herkesin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  81. arkadaslar taahhutlerin ikinci taksidi olan 2012 yılının ,taahhut ettiğiniz ayına kadar alacaklı infaza devam kararı aldırmadıysa şikayetinden vazgecmiş sayılıyor.

    bilgilerinize

    YanıtlaSil
  82. 77
    agır cezaya itiraz edin red yerse hakimi şikayet ve kanun yararına bozma konularını düşünün zira kanun takdir hakkı vermemiş... sizin borcu ödeyemeyeceginize takdir hakkı vermek kastı kabul etmek manasıona gelir ama kast kanunda yok kafasından yorum yapmak kıyas uretmek cezada yasak usuldür

    YanıtlaSil
  83. 73

    dava zamanaşımı devam eder bozularak gelen dosya yeniden temyiz sartları olusmussa bu süreyi kazanma ihtimaliniz ve yargılama zamanasımına sokma şansınız var

    YanıtlaSil
  84. 65


    asliye cezalar karar vermeye devam ediyor elbette.. zira cogu kapsayan azı da kapsar.mantıgı burdan gelir.

    siz dosyanızı hemen kalemden ögrenip hemen temyiz etmelisiniz sakın atlamayın

    YanıtlaSil
  85. 59-
    durusma gununden önce olmasa bile durusma gunu gitmenizde fayda var ama yakınınız teyit etsin ifadesinin alınıp serbest bırakılmasına ibaresi var mı diye
    ayrıca baska bir hususta aranmanız varsa adliyede aranmanızdan dolayı alıkonmabnızda ihtimal dahilinde


    dikkat

    YanıtlaSil
  86. yeni kanuna göre diyelim ki aynı dosya da 5.mahkeme ama hala sizi mahkemeye götüremediler hakkınızda karar verilebiliyor mu mahkemeye çıkmadan hapis cezası alınıyor mu..

    YanıtlaSil
  87. merhabalar yurtdısındayım hakkımda arama var uzun suredır aılemı goremıyorum ve malesef turkıyeyde gıdemeyecegım sucum malum cek borcları...kıbrısta onlarla bulusmayı dusunuyorum oraya vıze yok dıye.Bırıncı sorum kıbırstada hakkımda arama varmıdır? İkinci sorum kıbrısa ıstanbul uzerınden aktarmalı ucarsam yakalanırmıyım?
    Ve tabıkıde hala bı ısık yokmu bız nezaman ulkemıze kavusabılecegız....

    YanıtlaSil
  88. YURT DIŞINDAN KIBRISA GİRİŞ YAPARKEN PASAPORTLARA TC YE GİRİŞ İŞLEMİY YAPARLAR.GBT YE TAKILIRSINIZ AMAN

    YanıtlaSil
  89. 87

    kibris riskli garanti olsun diye dusunuyorsan turkiyeden vize istemeyen bir suru ulke var bunlardan en ucuz olanlari tunus gibi ulkeler ailen 200-300 euroya ucak dahil oraya gidebilir sende gidersin olur biter en azindan risk almaktan iyidir/

    YanıtlaSil
  90. ARKADAŞLARIM;
    KESİN NE OLDUĞU BELLİ DEĞİL AMA BİR ŞEYİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM;
    GEÇEN GÜN BİR DUYUM ALMIŞTIM. ANAYASA MAHKEMESİ YASAYI İPTAL EDECEĞİ HUSUSUNDA. BAZI MAHKEMELER BUNUN FARKINDAYMIŞ. BU GÜN BENİM EYÜP ADLİYESİNDE DDAVAM VARDI. BİR SENE SONRAYA YANİ NİSAN 2011 E ERTELEDİ. HİÇ GEREKÇE SÖYLEMEDEN. URUŞMANIN NSAN 2011 TARİHİNE ERTELENMESİ DEDİ BAŞKA BİR ŞEY DEMEDİ. OYSA BUGÜN KARAR VERMESİ GEREKİYORDU.
    BUNDA ANAYASA MAHKEMESİNİ BEKLİYOR YORUMU OLAMAZ MI?
    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  91. ANAYASA MAHKEMSINDEN BIR HABER VAR MI ARKADASLAR
    ULKEMIZE VATANIMIZA DONMEK ICIN ANAYASA MAHKEMESINDEN BASKA SANSIMIZ YOK GIBI

    YanıtlaSil
  92. sibelhanim benim 17 adet cekden cezalarim kesinlesti aramam var ben bir avukata vekalet verdim taahhut yapildi ama sadece 4 tanesine cevap gelmis hala bekliyorum ret gelende var yeniden taahhut edebilirmiyiz ret gelenlere taahhutleri 26 mart yapmistik ve ben yurt disindayim gumrukte teslim olsam taahhut hakkim hala varmi yardimci olabilirmisiniz gerkirse size vekalet gonderebilirim. tesekkurler

    YanıtlaSil
  93. 92-92
    BANA VEKALET VERMENİZE GEREK YOK. ZİRA TAAHHUTLER BİTTİ EGER RED OLAN VARSA AGIRCEZAYA İTİRAZ ETMELİSİNİZ AYRICA HENUZ KARARLARIN GELMEMESİ COK NORMAL. BİZDE DE CEVAPLARI YENİ DÖNEN DOSYALAR VAR..AMA GİRİŞ YAPMAYA KALKARSANIZ RED GELEN DOSYALARDAN ÖTURU TUTUKLANABİLİRSİNİZ.O NEDENLE SAKIN TESLİM OLMAYI DÜÜŞÜNMEYİN BİLE...AVUKAT ARKADAS İTİRAZ ETSİN GEREK DUYARSA BENİ DE ARAYABİLİR YARDIMCI OLURUZ MUHAKKAK

    YanıtlaSil
  94. GOOGLE İLE OLAN BİR SORUNDAN DOLAYI GUN İÇİNDE SİTENİN AÇILMADIGI BİLGİSİNİ GÖKHANDAN ALDIM BİLGİNİZE

    YanıtlaSil
  95. NİSAN 2011 E ATMAYA BASLAYAN MAHKEMELERİN GEREKCESİNE İLİŞKİN HENUZ BİLGİ ULAŞMADI BİZE AMA VAR BU SEKİLDE DOSYALAR

    YanıtlaSil
  96. E-devlete sifresiz sadeve tc ile girince tek tek bakmak gerekiyor.pttden sifre alinca direk hepsini cikariyormu.bide pttden sifre alirken ustumde bisi varsa cikarmi sorun olurmu?paranoyak olduk

    ozan

    YanıtlaSil
  97. Ozan bey
    Ptt ile hepsi çıkıyor.Korkmadan gidin alın ben kaçak iken aldım.

    YanıtlaSil
  98. ozan kardes aynen dedıgın gıbıydım bende fatura yatırıken bıle tedırgın oluyodum..87,88 tesekkurler sıldım aklımdan kıbrısı zaten koskoca dunyada sıgamadık bı yerlere adam olduren 2 seneye cıkıyo nedır bu zulum anlamadım..m
    Libya Bingazi

    YanıtlaSil
  99. kemal kılıçtaroğlu görüşmesi gerçekleştimi ..sadi..

    YanıtlaSil
  100. Arkadaşlar yazmıyoruz diye takip edilmiyor sanmayalım bu site herkesin ama kimi av.sibel e kimi partiye kimi sosyal hayata yakıyor gerek yok bunlra tek cevap hesabımızı tutamadık battık bu net yoksa surf yapıp güzel resimlere bakardık eğlenirdik derdimiz hayat savaşı
    AMA LÜTFEN BİR CEVAP LÜTFEN

    DIŞARIDAN ATAMA MÜDÜRLERİN DURUMU UYUM YASALARINDA DAVA AÇILINCA NE OLUYOR.....

    LÜTFEN CEVAP LÜTFEN antalya

    YanıtlaSil
  101. çekte erken ibraz ile ilgili dilekçe örneği varsa mail atarsanız sevinirim bahadir12006@hotmail.com benim çeklerimin bazıları tarihinden önce arkası yazılmış tahütname verdim kabul edildi ama bazı mahkemeler erken ibrazdan dolayı beraat vermiş bir kaç taneside beraat vermemiş erteleme yapmış o yüzden dilekçe örneğiyle tekrar başvuraağım
    birde erteleme yapıldığı için erken ibraz dilekçesi versem sorun yaşarmıyım bilgi verirseniz sevinirim saygılar

    YanıtlaSil
  102. ARKADAŞLAR ÇEKTEN DOLAYI ALINAN HAPİS CEZASINDA CEZA İNDİRİMİ OLUYORMU BİLGİSİ OLAN CEVAPLANDIRSIN LÜTFEN.

    YanıtlaSil
  103. SİBEL HANIM BİLDİĞİM KADARI İLE KİŞİNİN TEK EVİ OLDUĞU ZAMAN KİMSE HACİZLEDE OLSA ALAMIYORMUŞ.ACABA KİŞİNİN ARSASI OLSA EVİ OLMASA ARSASINI ALABİLİRLERMİ? TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  104. 102 adam öldürene indirim var ama çek e yok infazdada yok cezadada yok ve enterasanı adam öldüren son 5 yılda açık cezaevine çıkar çekte 50.000 tl yi aştımı oda yok kapitalistlerin canını alıcan malını asla öle köpek bunlar kanunlarıda ona göre işte..

    YanıtlaSil
  105. sayın 103 eve 3. buzdolabı aldım ve bu sefer 2. el aldım onuda alıp gitti bu şerefsizler tek ev falan bakan yok..bu kanunları tefeciler oturup yazmış..bu ülke için tüyümü oynatırsam ne olayım..yeter yahu bir namussuz avukat tutturdu oynuyor devletin memuruda arkasında gelmiş sandalyemi alıyorlar..ulan anasını ödedim danası bitmedi borcun..bu ne biçim devlettir bu akp neyin nesidir bunlar müslümanım dedi evde bir yatak bir ocak kaldı istemiyorum böyle müslümanı gavur bunlardan insaflıdır be ..allahın belası bunlar..borcun faizi masrafı bitmedi gitti..

    YanıtlaSil
  106. 102 de yazan arkadaş
    01 06 2005 den önce suç tarihi olur ise 2/5 ceza indiriminden yararlanıyorsunuz.Bu tarihten sonra APC direk veya gün esasına göre olur ise hapis e çevrilmesinde ceza indirimi uygulanmıyor.Yani zalim zulmünü uyguluyor.3167 ye göre 3 adet toplamda 180 000 lik karşılıksız çek var ise 1800 gün yatarınız var demektir.
    Bu madde ye CHP nin anayasa mahkemesine yaptığı itirazdan dolayı mahkeme maddeyi iptal ederse o zaman 2/3 ceza indiriminden yararlanacağız.

    YanıtlaSil
  107. chp görüşmesi hakkında bilgi alabilirmiyiz..sedat..

    YanıtlaSil
  108. 97 çok teşekkürler aldım e şifreyi ve girdim turkiye.gov dan hep ödediklerim çıktı açıkcası ne çek verdim bilmiyorum çünkü şirketi üstüme ailem kurmuştu ve sadece bi 10 yaprak karneyi boş imzalamıştım babam ölünce bütün herşey üstüme kaldı 5 senedir bunları ödüyorum.iflağım kesildi.edevlettende baktım hep ödediğim açılmış davalar gözüküyor.acaba edevletin göstermediği ama üstüme açılmış dava varmıdır???eğer sadece ordakilerse sorun bişiyim kalmamış diyebilirmiyim.herkesi allah kurtarsın.dışarıda olupta özgür olamamanın sancısını çok iyi biliyorum dedim ya paranoyak olmuşuz orda gözükmüyor ama acaba varmıdır diyorum.bu olaylar 2006 dan .çok teşekkür ederim.

    Ozan

    YanıtlaSil
  109. 106 da yazan arkadaşa bir soru; anayasa mahkemesi 5941 sayılı yasanın 5.maddesinin 1.fıkrasının ilk iki tümcesinin yürürlüğünü durdurur yada iptal ederse gene hapis cezası olurmu ?

    YanıtlaSil
  110. ARKADASLAR BENIM DAYANACAK GUCUM KALMADI ARTIK
    CANIMI ISTIRYOLARSA ALSINLAR ONDA BASKA BIR SEYDE KALMADI
    ELIM KIRILSAYDIDA CEK KULLANMAZ OLSAYDIM
    NAMUSSUZLUK YAPMADIK SEREFSIZLIK YAPMADIK ULKEMIZI SATMADIK ALLAHIM ARTIK DAYANAMIYORUM
    HERKES HAKKINI HELAL ETSIN

    YanıtlaSil
  111. Qzan bey

    Söylediğiniz çok zor bir ihtimal.Ama ihtimal dahilinde.Onu aşmanın yolu da adliyeden bir avukat kanalı ile adınıza açılmış davalar ile ilgili döküm aldırmanız.

    YanıtlaSil
  112. anayasa mahkemesinden bir haber varmı yasa tahminen ne zaman görüşülür bilen varmı raportor görüşü ceza maddesinin iptali yönünde deniyordu bu doğrumudur,bilgisi olan bir duyumu olan varsa bir açıklama lutfen

    YanıtlaSil
  113. chp milletvekili sayın ŞEVKİ KULKULOĞLU O DA BİZİM GİBİ AYNI DERTLERDEN MUZDARİPMİŞ.AKŞAM FOXS TA HAKKINDA KONUŞULDU.EŞŞEKTEN DÜŞENİNİ HALİNDENDEN EŞŞEKTEN DÜŞEN ANLARMIŞ.

    YanıtlaSil
  114. 109 da yazan arkadaş

    O zaman bayram olur bayram.

    YanıtlaSil
  115. arkadaşlar yaklaşık 10 gündür siteye ulaşamıyordum acaba bir sorunmu vardı

    YanıtlaSil
  116. ARKADAŞLAR TEMYİZDEKİ DOSYALAR YENİDEN YARGILANMAK ÜZERE YEREL MAHKEMELERE GERİ GÖNDERİLİYORMUŞ ACABA DOSYASI GELEN ARKADAŞ VARMI BENİM 3 DOSYAM VAR HENÜS BİR ŞEY ÇIKMADI

    YanıtlaSil
  117. Arkadaşlar
    Dosyaların temyizden geldiğini nereden bileceğiz.tekrar temyize göndermek için süreyi kaçırmak gibi bir handikap var mı?

    Bütün 3167 den yargılanan dosyalar mı gelecek ?Bu durum da ne yapacağız.?Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatsın

    YanıtlaSil
  118. 116 merhaba

    benimde temyizde dosyam var ve şuanda 10.cezada 28.şubat 2010 da gelmiş ve sonuçlanmadı yazıyor,seninkinin 10 ceza ya geliş tarihi nedir tarihleride yazarsak en azından süreci görürüz

    YanıtlaSil
  119. arkadaşlar,

    temyizde dosyası olanlar ve 10 ceza dairesine gelipte hala sonuçlnamadı yazan dosyalarınızın geliş tarihlerinide yazarsanız burda süreci beraber takip edebi,liriz...

    YanıtlaSil
  120. 117,118,119 YARGITAYDAKİ DOSYALARINIZI TÜRKİYE GOV. TR DEN YARGITAY DOSYA TAKİP BÖLÜMÜNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. BURADA POSTALANDI YAZARSA ÜZERİNİ TIKLADIGINIZDA DOSYA SONUCU AÇILIR. EGER DOSYANIZ ONANMIŞ İSE YENİDEN YARGITAYA GİTMENİZ İNFAZI DURDURMAZ.AYRICA YARGITAYDA DOSYASI OLUPTA SÜRESİNDE TAAHHÜTTE BULUNMAYAN ARKADAŞLAR FAZLA UMUTLU OLMASINLAR. DOSYALARINDA BOZMAYI GEREKTİRECEK (KISMİ ÖDEME, USULSÜZ TEBLİGAT GİBİ) ŞARTLAR YOKSA BÜYÜK İHTİMAL ONANIP GELİYOR YASA BOZMASI OLMUYOR. TAAHHÜT SÜRESİNDE BU SİTEDE MAGDURLAR MAALESEF YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ, TAAHHÜTTE BULUNDURULMADI. BUNUN GİBİ BİR ÇOK TAAHHÜTTE BULUNMAYAN ARKADAŞIMIN DOSYASI ONANIP GELDİ YAKALANMASI ÇIKTI VE ÇOGU ŞU ANDA CEZAEVİNDE. YARGITAYDA OLUPTA TAAHHÜT VERDİĞİM DOSYALARIM YASA BOZMASI OLARAK BOZULUP GELDİ, YAPILAN YARGILAMADA TAAHHÜTTEN DOLAYTI TAAHHÜT SÜRESİ SONUNA KADAR YARGILAMAM DURDURULDU MART 2011 GÜN VERİLDİ EGER ALACAKLI TEKRAR ŞİKAYETÇİ OLURSA BU TARİHTE YENİDEN YARGILAMAM BAŞLAYACAK VE YENİDEN YARGITAY YOLU AÇILACAK EN BÜYÜK UMUDUM DOSYALARIMIN 2004 OLMASI HER NEKADAR ZAMAN AŞIMI TAAHHÜT SÜRESİNCE DURSADA YENİDEN YARGILANMA VE YENİDEN YARGITAY YOLU BUDA EN AZ 3 YIL DEMEK ZAMAN AŞIMINDAN KURTARACAGIM YÖNÜNDE.

    YanıtlaSil
  121. 116-
    suanda 2006 dosyaları ancak göruluyor siz gerekirse 10.ceza dairesini arayarak da bunu ögrenebilirsiniz.. en azından sağlıklı bir bilgi elde edebilirsiniz


    DOSYALARINIZIN TEMYİZDEN NASIL GELDİĞİNİ ÖGRENMEK İÇİN EN DOGRU SEY SUREKLİ KALEMLE İRTİBATTA OLMAK ZİRA COGU ARKADASIN TEBLİGAT ADRESİ BİLE YOK KALEMLE İRTİBAT TEK CÖZUM EN KOLAY VE GARANTİLİ YOLU BU

    3167 DEN BOZULARAK DÖNEN DOSYA 5941 DEN TEKRAR YARGILANACAK VE TEKRAR TEMYİZ ETMENİZ GEREKECEK

    YanıtlaSil
  122. 108

    E-DEVLETE GUVENMEMENİZ GEREKTİĞİ HEMEN HEMEN HER SAYFADA TARAFIMDAN DA DİLE GETİRİLMİŞTİR. BU NEDENLE UYAP VATANDAS PORTAL VEYA E-İMZA ALMALISINIZ Kİİ O BİLE TAM OLARAK GUVENCE VERMEMEKTEDİR

    YanıtlaSil
  123. merhaba arkadaşalar
    119' a

    benim şuanda 10.ceza da bekleyen dosyam var 2010 yılının şubatında gelmiş ve karşısında SONUÇLANMADI YAZIYOR..

    VE diğer dosyam yine 10 cezaya nisan 2010 da geldi onun da karşısında SONUÇLANMADI yazıyor...

    ayrıca 116 ya teşekkür ederin bu şekilde 10 cezaya gelen dosyalarımızı takip edebilir ona göre hezsabımızı kitabımızı yaparız...

    YanıtlaSil
  124. AMA LÜTFEN BİR CEVAP LÜTFEN

    DIŞARIDAN ATAMA MÜDÜRLERİN DURUMU UYUM YASALARINDA DAVA AÇILINCA NE OLUYOR.....

    LÜTFEN CEVAP LÜTFEN antalya

    YanıtlaSil
  125. benim 10.cezaya ilk giden dosyam 01.06.2009 yargıtay dosya sorgulama sayfasından kontrol ettiğimde dosya geliş tarihi null ..yazıyor,gliba dosyalarım halen yargıtayda savcılık aşamasındaymış..blgilerinize

    YanıtlaSil
  126. 124 de ki arkadaş
    Sitenin resimli bölümünün dibinde sağda vekaletle çek imzalama diye bir seçenek var.O dilekçe ile başvurduğun zaman beraat alıyorsun.Genellikle uygulamalarda kararlar öyle çıkıyor.Çıkmazsa da bir üst mahkemeye başvuruyorsun orada düzeliyor.

    YanıtlaSil
  127. bu siteyi satın alan tefeciler amacınıza ulaşamıyacaksınız
    bizler herşeyin farkındayız
    bu siteyi üç kuruşa satanlarada hakkımızı helal etmiyoruz
    sizide Allaha havale ediyoruz

    YanıtlaSil
  128. 125,

    EVET ARKADAŞIM SENİNKİ DAHA 10.CEZAYA DÜŞMEMİŞ ŞANSLISIN......
    BU şekilde düşen yada düşmeyen arkadaşlarda yazarsa (uyap) görebilirler bizim için bundan sonraki süreç daha anlaşılır olur,haydi arkadaşlar uyap sayfalarındaki dosyalarınızı araştırın ve buraya yazın takip edelim...

    YanıtlaSil
  129. sayın sami kal temyizdeki dosyaya bizlere taahütte bulunmayın diye bu sitede av.sibel hanım tarafından bildirildi.temyizdeki dosyaya taahütte bulunduğumuzda temyizden vazgeçtiğimizi ve yeniden temyiz edemeyeceğimizi söylemişti.

    YanıtlaSil
  130. Sibel Hamım

    Yönetim kurulu üyesi olarak imzaladığım çekler yönetim kurulu üyeliğinden noter vasıtasıyla istifa ettikten ve şirketten ayrıldıktan sonra bilgim dışında karşılıksız çıkmış. Haliyle tüm cezalar bana çıktı. Yeni yasa benim için bir fayda sağlar mı?

    YanıtlaSil
  131. 129 BİZ HUKUK OKUMADIK, AMA CEZA YATARAK ÖGRENDİK. SİBEL HANIM YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞ OLABİLİR HERKESİN HERŞEYİ DOGRU BİLECEGİ DİYE BİR KURAL YOK. AMA GÜNLERCE BURADA YAZDIM, TELEFONLA ULAŞAN ARKADAŞLARA İZAH ETTİM, FACEBOOK GRUPTA YAZDIM, ÖZEL MSN DE YAZDIM. BURDA ANLAŞILAMAYAN OLAY TAAHHÜT VERİLİNCE HİÇ BİR HAKKI KAYBETMİYORDUNUZ SADECE YASAL BİR HAKKI KULLANACAKTINIZ O KADAR. YASAYI İYİ OKUSAYDINIZ ORADA TAAHHÜT SÜRESİNCE YARGILAMA VE İNFAZ DURUR VE TAAHHÜT YERİNE GETİR
    LMEYİNCE ŞİKAYETÇİNİN YENİDEN ŞİKAYETİ ÜZERİNE YARGILAMA TEKRAR BAŞLAR , EGER İNFAZDAYSA İNFAZ KALDIGI YERDEN DEVAM EDER DİYORDU. BU SAATTEN SONRA YAPILACAK BİR ŞEY YOK BEKLEYİP GÖRECEGİZ. BURDAN UMUT VERMEK İSTEMEM AMA TEMMUZ 16 DA HAYIRLI HABERLER BEKLİYORUZ. İNŞAALLAH 2011 YILINA ÖZGÜR VE SIKINTISIZ GİRECEGİZ.

    YanıtlaSil
  132. 123,
    yargıyata gelen o dosyalarınızın gerekçeli karar tarihleri nedir acaba yada temyize verildiği tarihleri? onlarıda yazsanız bizde ona göre değerlendirsek çünkü anladığım kadarıyla bide savcılık aşamasında bekliyor bu dosyalar bi süre çünkü benim 1 yıldır savcılıkda bekleyen dosyam var ,

    YanıtlaSil
  133. SAYIN SADİ KAL ,
    EN KÖTÜSÜNÜ DÜŞÜNMEMİZ GEREKİRSE, BİZ BU ÜZERİMİZDEKİ ÇEKLERİ ÖDEYEMEZSEK EN FAZLA KAÇ YIL HAPİS CEZASI YERİZ BU KONUDA BİLGİNİZ VARMI ACABA? BAZI ARKADAŞLAR ÇEKLERİN TUTARI İSTER 1 TRİLYON İSTER 5 TRİLYON OLSUN TOPLAM HAPİS CEZASININ 5 YIL OLDUĞUNU SÖYLÜYORLAR..BÖYLE BİR GÜNÜ YAŞAMAMAK DİLEĞİYLE..

    YanıtlaSil
  134. E DEVLET ŞİFRESİ ALDIM ,UYAPA TELEFONUMLA ÜYE OLDUM TELEFONUMA GELEN MESAJI UYAP VATANDAŞ PORTALINDAN VE E DEVLETTEN KONTROL ETTİM GELEN MESAJDAKİ GİBİ BİR DAVA GÖRÜNMÜYOR HAKKIMDA ,BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI ..( BU ARADA BENİM ALAKAM OLMAYAN BİR DAVAYLA ALAKALI YAKALAMAM BİLE ÇIKTI, DOSYAYA BAKTIK BENİMLE İLGİSİ YOK,BURASI TÜRKİYE HERŞEY OLABİLİR DİYE BOŞA DEMİYOR GALİBA BAZI İNSANLAR)

    YanıtlaSil
  135. sayın sami kal anayasa mahkemesi o tarihtemi görüşecek kanunu..kemal..

    YanıtlaSil
  136. 110 da yazan arkadaş psikoljik olarak iyi değil,hakkınızı helal edin diyor,kimse ilgilenmemiş.herkes kendi derdine,rehavetine düşmşş.yaşar

    YanıtlaSil
  137. 133,135 ARKADAŞLAR 5941 SAYILI YASAYA GÖRE ÇEK BAŞINA ÇEK BEDELİ NE OLURSA OLSUN HAPİSE DNÜŞECEK APC 800 GÜNDEN 1500 GÜNE ÇIKARILDI BU ÇOK KÖTÜ OLDU.(ÜST SINIR) EGER DOSYALARINIZ BİRDEN FAZLA İSE ÇEK BEDELLERİ NE OLURSA OLSUN ÜST SINIR 5 YIL. AMA BU KANDIRMACA VE ALDATMACADAN BAŞKA BİRŞEY DEGİL. EGER DOSYALARINIZ PARÇA PARÇA KESİNLEŞİRSE BUNLARI PARÇA PARÇA YATMAK ZORUNDA KALIRSINIZ. BURDA ÖLÇÜ BİR SEFERDE 5 YILDAN FAZLA YATIRAMIYORLAR. DEDİĞİNİZ GİBİ EN KÖTÜ İHTİMAL BÜTÜN ÇARELER TÜKENİR VE CEZA YATMAKTAN BAŞKA ÇARE KALMAZSA İÇERDEN HAKKINIZDAKİ BÜTÜN DOSYALARIN TOPLANMASI VE TEK DOSYA HALİNDE İNFAZI İÇİN DİLEKÇE VEREBİLİRSİNİZ, EGER CEZANIZ 5 YIL ÜZERİ İSE 5 YILLA SINIRLI KALIR. BENİM YAŞADIGIM GİBİ OLURDA PARÇA PARÇA YATARSANIZ O ZAMAN BU SINIR YOK ŞU AN İTİBARIYLE BENİM ALMIŞ OLDUGUM CEZA 7 YIL ÇOGUNU YATTIM ŞANSIM İNFAZIMIN ESKİ YASAYLA YAPILMASI VE GÜNLÜĞÜ 250 TL GELMESİ.ANAYASA MAHKEMESİNİN YASAMIZI GÖRÜŞME TARİHİ OLARAK 15 YADA 16 TEMMUZ DUYUMUNU ALDIK. SADECE DUYUM RAPORTÖRÜN VE GÖRÜŞLERİ ALINAN STK RAPORLARININ LEHİMİZE OLDUGU VE ANAYASA MAHKEMESİNDEN LEHİMİZE KARAR ÇIKACAGI YÖNÜNDE. AMA BU SADECE BİR DUYUM, TEMENNİMİZ DOGRU OLMASI.ARTIK DENİZ BİTTİ KARA GÖRÜNDÜ, BÖYLE SONUÇLANMASINI DİLEMEK, BEKLEMEK VE DUA ETMEKTEN BAŞKA ŞANSIMIZ YOK. BEN PRENSİP OLARAK KESİN OLMAYAN BİR KONUDA YAZMAM AMA GÖNLÜM, MANTIGIM VE BİLGİLERİM BU YÖNDE OLACAGI KANAATİNDE.BU DURUM BİZİ REHAVETE GÖTÜRMEMELİ. DEVAMLI GÜNDEMDE KALMAK VE KAMUOYU OLUŞTURMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM. SON KESİN VE ÖZGÜR GÜNLER İÇİN MÜCADELEYE DEVAM ŞU ANDA DEGİŞEN BİR ŞEY YOK UYGULAMA AYNEN DEVAM EDİYOR.

    YanıtlaSil
  138. SN.SAMİ KAL

    TEMMUZ 16 NE ANLAMA GELİYOR,ANAYASA MAH.O TARİHTE Mİ KARAR VERECEK,BİR AÇIKLAMA YAPARSAN SEVİNİRİZ,
    TEŞEKKÜRLER

    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  139. SN.SAMİ KAL 16 TEMMUZ DA NE GİBİ BİR GELİŞME OLACAK ACABA

    YanıtlaSil
  140. çeklerde dava ve ceza zaman aşım süreleri ne kadar yardımcı olursanız çok sevinirim ben taahütte bulunmadım zaman aşımını bekliyorum yapacak başka birşeyim kalmadı zaman aşımlarını beklemekten başka

    YanıtlaSil
  141. sayın sami kal teşekkür ederim allah yardımcımız olsun.ben bu kapitalistlerden pek umutlu değilim.kemal..

    YanıtlaSil
  142. 140 da ki arkadaş
    ceza zaman aşımı 10 sene dava zaman aşımı 7,5 sene

    YanıtlaSil
  143. 132

    ARKADAŞIM BENİM ŞUBAT-2010 DA Yargıtay cumhuriyet savcılığına gelen ve hala SONUÇLANMADI yazan dosyamın gerekçeli tarihi 27.11.2007 ve temyize gönderdiğim tarihte bu...
    LÜTFEN SENDE YAZ Kİ BİZDE GÖRELİM GEREKÇELİ KARAR TARİHİ TEMYİZ TARİHİ VE SAVCILIĞA(10 CEZA) GELİPTE BEKLEDİĞİ TARİHİ LÜTFEN YAZARSAN BİZE ÖRENEK OLUR..SAYGILAR SUNARIM..

    YanıtlaSil
  144. arkadaşlar dün akşam şhow tv de karşılıksız çekten dolayı düzcede hapse giren arkadaşın babası şhow habere konuşuyordu.ticaret yaptıkları için bin pişman olduklarını artık çekten hapislik kalksın diye haykırıyordu

    YanıtlaSil
  145. ARKADAŞLAR

    LÜTFEN TEMYİZDE DOSYASI OLANLAR YADA YARGITAY 10 CEZAYA GELİPDE HALA SONUÇLANMADI OLANLAR LÜTFEN BURAYA TARİHLERİ YAZIN BU ÇOK ÖNEMLİ BURDAN SÜREMİZİ VE DAVAMIZI TAKİP EDEBİLİRİZ..

    YanıtlaSil
  146. SAYIN 132....

    LÜTFEN SENDE YARGITAY AŞAMASINDAKİ 10 CEZA DAİRESİNE GELEN VE 1 YILDIR BEKLİYOR DEDİĞİN DOSYANIN TARİHİNİ YAZARMISIN,SEN İSTİYORSUN AMA KENDİN YAZMAMİŞSIN..:))

    YanıtlaSil
  147. SAYIN SAMİ KAL VE DİĞER ARKADAŞLAR,
    ARŞİVDEN GEREKÇELİ KARAR VE YARGITAY KARARLARI İNCELEDİĞİNDE, ESKİ DAVALARIN TARİHLERİNE BAKARSAK BU DAVALARIN GÖRÜNMESİ YARGITAYA GİTMESİ YARGITAYDAN DÖNMESİ VS 4-5 YIL GİBİ BİR SÜREYİ ALIYOR VE ŞU ANDA DA KARŞILIKSIZ ÇEK DAVALARI YÜKSEK SAYIDA İNSANI MAĞDUR ETMİŞ DURUMDA, BU NE DEMEK DAHA ÇOK DAVA DEMEK ..EE DURUM BÖLE OLDUĞUNA GÖRE BU 4-5 YIL SÜRESİ BİRAZ DAHA UZAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR..BENİM ANLAYAMADIĞIM HAPİSHANEDEKİ ARKADAŞLAR HANGİ YILIN MAĞDURLARI ACABA ?BİLEN VARSA YAZSIN LÜTFEN YAKIN ZAMANDA KORKMAM GEREKİYORMU YOKSA ÖNÜMDE DEDİĞİM GİBİ 4-5 YILDAN FAZLA BİR ZAMANMI VAR ACABA?

    YanıtlaSil
  148. herkeze iyi geceler...benim 3 dosyam 2007 tarihli ceza aldım 2008 de temyize gönderdim.10. cezaya geliş tarihleri 3-4 ve 5 aylar.Henüz karar yok....Sayın Sami merhaba...NEREDE KALMIŞTIK.....

    YanıtlaSil
  149. 144 ve 146 daki arkadaşlar daha öncede yazmıştım ben bu tarihi ama tekrar etmemde bi mahsur yok tabi
    gerekçeli karar tarihi 22.05.2009 temyiz tarihi 01.06.2009

    YanıtlaSil
  150. ekm2510 merhaba, 147 arkadaşım yargıtaydan dosyaların dönme süresi ortalama 3 yıldır,dönmesi ve infaz aşamasına gelmesi 4-5 yılı bulur,taahhütllerden dolayı çek dosyalarındaki yığılma azaldığından bu süre şu anda 3 yıla kadar indi.şuanda 2008 çekine yatan arkadaşım var taahhütte bulunmadı ve onandı, çekten içerde olanların çoğunluğu 2004 ve öncesi, ötekiler mahkemeden haberdar olmayan yada itiraz süresini kaçıranlardır,

    YanıtlaSil
  151. merhaba arkadaşlar,
    147 de yazan arkadaşında dediği gibi artık burada ne olur herkez 10 cezaya düşen ve temyize gönderdiği dosyalarını tarihlerini yazsın bu konuyu takip etmek açısından çok önemli duyarlı arkadaşlara teşekkürler...
    2007 aralık sonu ceza aldım ve hemen tamyize gönderdim ve bu yıl mart ayında 10.cezaya gelmiş ve SONUÇLANMADI yazıyor...hadi arkadaşlar girin uyap bakın ve buraya yazın bari bu şekilde sitemiz hareketlensin eski gümlere dönelim ve birbirimize yardımcı olalım..ALPER

    YanıtlaSil
  152. SELAM ARKADAŞLAR
    144 DE YAZAN ARKADAŞ SANA SONSUZ TEŞEKKÜRLER VE147 DE YAZAN ARKADAŞ SENDE KONUYU ÇOK GÜZEL AÇIKLAMIŞSIN..BU KONU ÜZERİNDE DURALIM VE ZAMANIMIZI TAKİP EDELİM ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİ DAHA İYİ DEĞERLENDİRELİM 147 NİN DE DEDİĞİ GİBİ YOĞUNLUK AÇISINDAN SANKİ BU DAVALAR BİRAZ DAHA ESKİSİNE GÖRE UZAYACAK YADA UZAMAYACAK AMA HERKES DOSYASININ YARGITAY AŞAMASINI BURAYA YAZARSA HERKES KENDİNE GÖRE DEĞERLENDİRİR..SAYGILAR SUNARIM...

    YanıtlaSil
  153. merhaba ben askere gitmeyi düşünüyorum tam karar veremedim nedeni 1 ocakta taahhüt sürem doluyor askere 12 temmuzda teslim olacakmışız üniversite mezunuyum büyük bi ihtimalle ve sorun olmassa şubata kadar biter.acaba taahhüt sürem dolduğu anda yakalama cıkar mı?degerli fikirlerinizi bekliyorum.sevgiler.saygılar

    YanıtlaSil
  154. SAYIN SADİ KAL ,
    ARKADAŞININ 2008 YILININ ÇEKİNE YATTIĞINI SÖYLÜYORSUN AMA O ARKADAŞININ BU ÇEKİ YARGITAYDANMI ONARARAK GELDİ YOKSA TEMYİZ SÜRESİNİMİ KAÇIRDI, ONUDA BELİRTİRSENİZ ÇOK MEMNUN OLURUZ.İYİ HABERLERİ BİRAN ÖNCE DUYMAK DİLEĞİYLE..BENİM 2008 YILININ KASIM AYINDA AÇILAN VE MART 2009 DA SANOCUNU KAÇIRDIĞIM BİR DAVAM VAR HALEN BU DAVAYLA İLGİLİ YAKALAMA ÇIKMADI HATTA GEREKÇELİ KARAR ELİME GEÇMEDİĞİNDEN DOLAYI TEKRAR YARGILAMA İSTEDİK BİZE GELEN YAZIDA KESİNLEŞMİŞ Bİ KARAR GÖRÜNMEDİĞİNDEN TEKRAR YARGILANMANIN OLMAYACAĞI SÖYLENDİ..DOSYAYI TEMYİZ ETTİK..GÖZDENMİ KAÇTI YOKSA SÜREÇ BÖLEMİ İŞLİYOR BİLMİYORUM ..

    YanıtlaSil
  155. Arkadaşlar gerekçeli karar yazıldıkdan sonra tebligat tahminen kaç günde gelir veya size kaç gün sonra ulaştı gıyabında yapılan yargılama 2.duruşmada gerekçeli karar yazıldı diyor ama ev adresime gelen bir tebliğ yok şu saate kadar.Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  156. 153 RAHATÇA ASKERE GİDESİLİRSİN, ŞUBATA KADAR ARANMAN ÇIKMAZ,154 ARKADAŞIMIN ÇEKİ YARGITAYDAN ONANDI, ALACAKLI BANKA İDİ, SIKI TAKİP ETMİŞLER. AYRICA GEREKÇELİ KARAR SİZE TEBLİĞ EDİLDİKTEN SONRA 7 GÜNLÜK SÜREYİ KAÇIRMAYIN, EĞER ADRESİNİZ SİZE ULAŞILACAK ADRES İSE EN ERKEN 1 AY, EN GEÇ 6 AYDA ULAŞIR,

    YanıtlaSil
  157. s.a. arkadaşlar

    mahkeme karar tarihi 22.05.2007
    yargıtaya geliş tarihi 10.11.2009
    DOSYA SONUÇLANMADI

    YARGITAYDA DOSYASI OLAN YÜZLERCE ARKADAŞIMIZ VAR BU SİTEYİ TAKİP EDEN.
    HERKEZ YAZSIN LÜTFEN...

    SELİMMERT

    YanıtlaSil
  158. Selim Mert Arkadaşım..

    Duyarlığın için çok teşekkürler...hadi arkadaşlar sizde yazın....

    YanıtlaSil
  159. sAYIN 157

    TEŞKKÜRLER......LÜTFEN DİĞER ARKADAŞLARDA YAZSIN.....ARKADAŞLAR BU DURUMDA OLANLAR LÜTFEN YAZSIN Kİ SÜRECİ TAKİP EDELİM...10.CEZAYA GEİPTE UYAP TA sonuçlanmadı YAZANLAR GELİŞ TARİHLERİNİ SAYIN 157 GİBİ YAZSIN..ÇOK ÖNEMLİ SÜREÇ AÇISINDAN KENDİ DOSYALARIMIZIN VE KENDİMİZ HAKKINDAKİ SÜRECİ TAKİP AÇISINDAN...SAYGILAR

    YanıtlaSil
  160. CHP’den intihar önergesi
    CHP, TBMM Başkanlığı’na, şiddet ve intihar olaylarını araştırmak üzere bir komisyonun kurulması için önerge verdi.
    Güncelleme:30 Haziran 2010 11:40
    Önergede; toplumda yaşanan ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı sebebiyle, artan şiddet ve intihar vakalarını en aza indirebilmek ve ivedi olarak önleyici hangi tedbirlerin alınması gerektiğini saptamak üzere TBMM’de araştırma komisyonu kurulması istendi.

    Araştırma önergesinde; 2002 yılından bu yana Türkiye’de görülen ekonomik krizlerin sonucu olarak ortaya çıkan yoksulluk, işsizlik ve geçim sıkıntısının şiddet ve intihar olaylarını belirgin bir şekilde artırdığı belirtildi.

    -“ŞİDDETİN VE İNTİHARLARIN SORUMLUSU AKP”

    Önergede, AKP Hükümeti’nin ekonomik sorunlara çare bulamadığı ve giderek derinleşen ekonomik krizlerin ortaya çıktığı ileri sürüldü. Yaşanan krizlerin sonucunda birçok vatandaşın işini kaybettiğine işaret edilerek, “Son zamanlarda var olan işsizlik, yoksulluk ve geçim sıkıntısı vatandaşlarımız üzerindeki psikolojik ağırlığını giderek arttırmış bunun sonucunda şiddet ve intihar vakalarında büyük bir artış yaşanmıştır” denildi.

    Önergede, şiddetin ve intiharların sorumlusu olarak AKP gösterilirken, “Bu yaşanan olayların sorumlusu AKP Hükümeti’nin uyguladığı neo-liberal ekonomik politikalardır” ifadesi kullanıldı.

    YanıtlaSil
  161. Arkadaşlar merhaba

    Karşılıksız çek verme sucundan bir sorunum var yardımcı olabilecek arkadaş varmı bu konuda bilgili

    Çalıştığım şirket 2009 yılında kapandı.uzun süre finansman yaptığım şirkette imza sirkülerinden aldığım yetki ile tek başıma çeke imza atmak yetkim olmadığı halde yanımda bir yönetici ile imza attım.

    firmam kanınca uzun süre iş aradığımdan ve firma avukatlarının bana haber vermemesinden dolayı adresimide değiştirdiğimden krs çek ile ilgili açılan davalara katılmadım

    sulh ceza mahkemelerinde hakkımda gıyabi kararlar alınmış davalar sonuçlanmış ve görüldüğü yerde yakalama emri çıkarılmış.

    şimdi patron temyize gittiğinden dışarda ben maaşlı eleman olduğum halde içeri mi gireceğim


    avukatlar başka çare yok ya içeri girersin ya çekleri ödersin diyorlar

    bu işi iyi bilen bir avukattan yardım bekliyorum

    yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  162. Arkadaşlar;
    Şişli 6. asliyenin bir dosyası vardı ceza genel kurulda. 2008/227 Kapatma tarihi 30.06.2010. ve dosya bozulmuş. Bu konuda bilgisi olan varmı?. Veya bu dosyayı araştırabilecek arkadaş varsa lütfen hepimizi bilgilendirsin. Belki içtimat olabilir. Bu dosyayı geçen seneden beri takip ediyorduk. Yeni kapatılmış.

    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  163. kılıçtaroğlu ile görüşüleceği söylenmişti sonuç ne oldu acaba..yasar

    YanıtlaSil
  164. SLM BENDE ÇEK MAĞDURUYUM ARK.LAR BENİM ÇEKİM İN TARİHİ 2001 NİSAN AMA DAVANIN SONUÇLANDIĞI TARİH 2004 ARALIK ACABA ZAMAN AŞIMI NEZAMAN SONA ERER YARDIMICI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  165. slm millet ne o ya yazılan yorumlara cvp gelmez oldu artık 164 ün sorusuna cvpm verebilecek kimse yokmu lütfen yaa yoksa benden başka çek mağduru kalmadımım ülkede lütfen acil cvp arkadaşlar çok lazım lütfen

    YanıtlaSil
  166. ya ark.lar lütfen 164 cvp yaa rica ediyorum acill

    YanıtlaSil
  167. 164
    2004 yılında dava sonuçlanmış ve ceza çıkmışsa (adli Para Cezası) 2014 de zaman aşımı dolar
    adli para cezalarında zaman aşımı 2005 öncesi ceza ve infaz kanununda da, 2005 sonrası ceza ve infaz kanununda da 10 yıldır. yani 2001 yılındada 10 yıl 2010 yılındada 10 yıldır.

    Burada şunu yapabilirsin, yeni çek kanununa göre 5941 sayılı yasa yürürlüğe girdiği için uyarlama yargılaması talep edebilirsin eğer uyalama yargılaması kabul edilirse (ki buda şartlarına bağlı çek için ifade vermemişsen o çekle ilgili kısmi ödeme varsa vadesinden önce yazılmışsa çeki şikayet eden hamil değilse)
    dava yeniden görülür ve dava kesinleşmemiş sayılır buda 7,5 yıllık dava zaman aşımı demek dava otomatik olarak düşer.

    Dava zaman aşımı 2001 yılı için 5 yıldır yarısına kadar uzayabilir buda 7,5 yıldır..

    DAVA zaman aşımı ile CEZA zaman aşımı farklıdır.
    Dava 7.5 yılda sonuçlanır ve ceza verilir o andan itibaren ceza zaman aşımı devreye girer..
    Ceza alınmışsa eski ve yenidede süre 10 yıldır..

    Dava zaman aşımı ise 2005 yılı öncesi yarısına kadar uzamış haliyle 5+ 2,5 yıl = 7,5 yıl 2005 sonrası içinde 8 + 4 yıl =12 yıldır.

    YanıtlaSil
  168. Arkadaşlar bana 6 ayda dava açıldı.İlk duruşma günü Şubat sonu.Galiba talimatla ifademi alacaklar.Bu ifademi nasıl vermem gerekir bilgi verecek arkadaş varsa lütfen yazsın.Ayrıca ne tavsiye edersiniz?şimdiden Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
  169. arkadaşlar biraz hızımız kesilmiş..eski gücümüzü tekrar toplamamız lazım ha gayret..

    YanıtlaSil
  170. TÜM ARKADAŞLARA SELAMLAR.

    İZMİRLİ

    YanıtlaSil
  171. 168'E CEVAP LÜTFEN

    YanıtlaSil
  172. Arkadaşlar 3 ay oldu cevap verecek arkadaş yok mu?

    YanıtlaSil
  173. LUTFEN BU INT.SAYFASINA BAKIN CEKLERLE ILGILI KARARLAR VARRhttp://www.dilsatseydabildik.av.tr/Default.asp

    YanıtlaSil
  174. SN.SAMİ KAL

    TEMMUZ 16 NE ANLAMA GELİYOR,ANAYASA MAH.O TARİHTE Mİ KARAR VERECEK,BİR AÇIKLAMA YAPARSAN SEVİNİRİZ,
    TEŞEKKÜRLER

    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  175. 110 da yazan arkadaş psikoljik olarak iyi değil,hakkınızı helal edin diyor,kimse ilgilenmemiş.herkes kendi derdine,rehavetine düşmşş.yaşar

    YanıtlaSil
  176. E DEVLET ŞİFRESİ ALDIM ,UYAPA TELEFONUMLA ÜYE OLDUM TELEFONUMA GELEN MESAJI UYAP VATANDAŞ PORTALINDAN VE E DEVLETTEN KONTROL ETTİM GELEN MESAJDAKİ GİBİ BİR DAVA GÖRÜNMÜYOR HAKKIMDA ,BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI ..( BU ARADA BENİM ALAKAM OLMAYAN BİR DAVAYLA ALAKALI YAKALAMAM BİLE ÇIKTI, DOSYAYA BAKTIK BENİMLE İLGİSİ YOK,BURASI TÜRKİYE HERŞEY OLABİLİR DİYE BOŞA DEMİYOR GALİBA BAZI İNSANLAR)

    YanıtlaSil
  177. 129 BİZ HUKUK OKUMADIK, AMA CEZA YATARAK ÖGRENDİK. SİBEL HANIM YANLIŞ YÖNLENDİRMİŞ OLABİLİR HERKESİN HERŞEYİ DOGRU BİLECEGİ DİYE BİR KURAL YOK. AMA GÜNLERCE BURADA YAZDIM, TELEFONLA ULAŞAN ARKADAŞLARA İZAH ETTİM, FACEBOOK GRUPTA YAZDIM, ÖZEL MSN DE YAZDIM. BURDA ANLAŞILAMAYAN OLAY TAAHHÜT VERİLİNCE HİÇ BİR HAKKI KAYBETMİYORDUNUZ SADECE YASAL BİR HAKKI KULLANACAKTINIZ O KADAR. YASAYI İYİ OKUSAYDINIZ ORADA TAAHHÜT SÜRESİNCE YARGILAMA VE İNFAZ DURUR VE TAAHHÜT YERİNE GETİR
    LMEYİNCE ŞİKAYETÇİNİN YENİDEN ŞİKAYETİ ÜZERİNE YARGILAMA TEKRAR BAŞLAR , EGER İNFAZDAYSA İNFAZ KALDIGI YERDEN DEVAM EDER DİYORDU. BU SAATTEN SONRA YAPILACAK BİR ŞEY YOK BEKLEYİP GÖRECEGİZ. BURDAN UMUT VERMEK İSTEMEM AMA TEMMUZ 16 DA HAYIRLI HABERLER BEKLİYORUZ. İNŞAALLAH 2011 YILINA ÖZGÜR VE SIKINTISIZ GİRECEGİZ.

    YanıtlaSil
  178. bu siteyi satın alan tefeciler amacınıza ulaşamıyacaksınız
    bizler herşeyin farkındayız
    bu siteyi üç kuruşa satanlarada hakkımızı helal etmiyoruz
    sizide Allaha havale ediyoruz

    YanıtlaSil
  179. merhaba arkadaşalar
    119' a

    benim şuanda 10.ceza da bekleyen dosyam var 2010 yılının şubatında gelmiş ve karşısında SONUÇLANMADI YAZIYOR..

    VE diğer dosyam yine 10 cezaya nisan 2010 da geldi onun da karşısında SONUÇLANMADI yazıyor...

    ayrıca 116 ya teşekkür ederin bu şekilde 10 cezaya gelen dosyalarımızı takip edebilir ona göre hezsabımızı kitabımızı yaparız...

    YanıtlaSil
  180. 117,118,119 YARGITAYDAKİ DOSYALARINIZI TÜRKİYE GOV. TR DEN YARGITAY DOSYA TAKİP BÖLÜMÜNDEN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ. BURADA POSTALANDI YAZARSA ÜZERİNİ TIKLADIGINIZDA DOSYA SONUCU AÇILIR. EGER DOSYANIZ ONANMIŞ İSE YENİDEN YARGITAYA GİTMENİZ İNFAZI DURDURMAZ.AYRICA YARGITAYDA DOSYASI OLUPTA SÜRESİNDE TAAHHÜTTE BULUNMAYAN ARKADAŞLAR FAZLA UMUTLU OLMASINLAR. DOSYALARINDA BOZMAYI GEREKTİRECEK (KISMİ ÖDEME, USULSÜZ TEBLİGAT GİBİ) ŞARTLAR YOKSA BÜYÜK İHTİMAL ONANIP GELİYOR YASA BOZMASI OLMUYOR. TAAHHÜT SÜRESİNDE BU SİTEDE MAGDURLAR MAALESEF YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİ, TAAHHÜTTE BULUNDURULMADI. BUNUN GİBİ BİR ÇOK TAAHHÜTTE BULUNMAYAN ARKADAŞIMIN DOSYASI ONANIP GELDİ YAKALANMASI ÇIKTI VE ÇOGU ŞU ANDA CEZAEVİNDE. YARGITAYDA OLUPTA TAAHHÜT VERDİĞİM DOSYALARIM YASA BOZMASI OLARAK BOZULUP GELDİ, YAPILAN YARGILAMADA TAAHHÜTTEN DOLAYTI TAAHHÜT SÜRESİ SONUNA KADAR YARGILAMAM DURDURULDU MART 2011 GÜN VERİLDİ EGER ALACAKLI TEKRAR ŞİKAYETÇİ OLURSA BU TARİHTE YENİDEN YARGILAMAM BAŞLAYACAK VE YENİDEN YARGITAY YOLU AÇILACAK EN BÜYÜK UMUDUM DOSYALARIMIN 2004 OLMASI HER NEKADAR ZAMAN AŞIMI TAAHHÜT SÜRESİNCE DURSADA YENİDEN YARGILANMA VE YENİDEN YARGITAY YOLU BUDA EN AZ 3 YIL DEMEK ZAMAN AŞIMINDAN KURTARACAGIM YÖNÜNDE.

    YanıtlaSil
  181. Arkadaşlar
    Dosyaların temyizden geldiğini nereden bileceğiz.tekrar temyize göndermek için süreyi kaçırmak gibi bir handikap var mı?

    Bütün 3167 den yargılanan dosyalar mı gelecek ?Bu durum da ne yapacağız.?Lütfen konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatsın

    YanıtlaSil
  182. arkadaşlar yaklaşık 10 gündür siteye ulaşamıyordum acaba bir sorunmu vardı

    YanıtlaSil
  183. Qzan bey

    Söylediğiniz çok zor bir ihtimal.Ama ihtimal dahilinde.Onu aşmanın yolu da adliyeden bir avukat kanalı ile adınıza açılmış davalar ile ilgili döküm aldırmanız.

    YanıtlaSil
  184. 102 de yazan arkadaş
    01 06 2005 den önce suç tarihi olur ise 2/5 ceza indiriminden yararlanıyorsunuz.Bu tarihten sonra APC direk veya gün esasına göre olur ise hapis e çevrilmesinde ceza indirimi uygulanmıyor.Yani zalim zulmünü uyguluyor.3167 ye göre 3 adet toplamda 180 000 lik karşılıksız çek var ise 1800 gün yatarınız var demektir.
    Bu madde ye CHP nin anayasa mahkemesine yaptığı itirazdan dolayı mahkeme maddeyi iptal ederse o zaman 2/3 ceza indiriminden yararlanacağız.

    YanıtlaSil
  185. SİBEL HANIM BİLDİĞİM KADARI İLE KİŞİNİN TEK EVİ OLDUĞU ZAMAN KİMSE HACİZLEDE OLSA ALAMIYORMUŞ.ACABA KİŞİNİN ARSASI OLSA EVİ OLMASA ARSASINI ALABİLİRLERMİ? TEŞEKKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  186. kemal kılıçtaroğlu görüşmesi gerçekleştimi ..sadi..

    YanıtlaSil
  187. GOOGLE İLE OLAN BİR SORUNDAN DOLAYI GUN İÇİNDE SİTENİN AÇILMADIGI BİLGİSİNİ GÖKHANDAN ALDIM BİLGİNİZE

    YanıtlaSil
  188. ANAYASA MAHKEMSINDEN BIR HABER VAR MI ARKADASLAR
    ULKEMIZE VATANIMIZA DONMEK ICIN ANAYASA MAHKEMESINDEN BASKA SANSIMIZ YOK GIBI

    YanıtlaSil
  189. YURT DIŞINDAN KIBRISA GİRİŞ YAPARKEN PASAPORTLARA TC YE GİRİŞ İŞLEMİY YAPARLAR.GBT YE TAKILIRSINIZ AMAN

    YanıtlaSil
  190. 77
    agır cezaya itiraz edin red yerse hakimi şikayet ve kanun yararına bozma konularını düşünün zira kanun takdir hakkı vermemiş... sizin borcu ödeyemeyeceginize takdir hakkı vermek kastı kabul etmek manasıona gelir ama kast kanunda yok kafasından yorum yapmak kıyas uretmek cezada yasak usuldür

    YanıtlaSil
  191. BEN ŞUANDA TATİLDEYİM 76 DAKİ YORUMLA ALAKAM YOKTUR.

    YanıtlaSil
  192. izmir 16 asliye taahhüdümüze red verdi nedeni de borcumuzu ödeyemeyeceğimize kanaat getirmesi bu durumda ne yapılabilir diğer çek taahhütlerimiz kabul edildiği halde bu çekten yakalamam olduğu için yasal hakkımı da kullanamıyorum ne yapabilirim lütfen bilgi verir misiniz

    YanıtlaSil
  193. Arkadaşlar önümüzde 6 aydan daha az bir süre kaldı.Artık klütfen birlik olup harekete geçelim.Hani her hafta Ankara çıkarmalarımız nerde?benim eşimin Bursa 12.asliyedeki taahüdüne hakim red kararı vermiş nedenide çek bedelinin yanlış yazılmasıymış.haıbuki biz hiçbir taahüdümüze çek bedellerini yazmamıştık bizde bir üst mahkeme ağır cezaya dava açtık bakalım ne olacak çek infaza verilmiş.peki hakimlerimiz havale alırken niye bunlara dikkat etmiyorlar sorarım size hapse atmak daha kolay geliyo galiba!

    YanıtlaSil