Yeni Çek Yasası, tarih tekerrür ediyor..

3167 sayılı eski çek kanunda 2009 yılı oluşan boşluk nedeniyle mahkemeler yasayı farklı yorumlayıp farklı kararlar vermişti,Yeni Çek yasası 2009 yılının sonunda yasallaştı, yine farklı yorumlar farklı kararlarla karşı karşıya kaldık..
Yeni Çek kanunu hazırlanırken, Adalet komisyonu Başkan vekili Hakkı Köylü, yeni yasanın asıl amacının, şirketlerle organik bağı olmayan, çalışan odacı çaycı gibi şirketin aktif ve pasifinden menfaati olmayan kişilerin, imzaladığı çeklerden dolayı cezaevinde olduğunu bunun haksızlık olduğunu, şirke sahiplerinin cezalandırılması gerektiğini defalarca ifade etmişti.
Mahkemeler bu konuda bile farklı kararlar vermekteler..
Barolar ise ses vermiyor..
Aranır durumda olup ta kaçak yaşayan insanlarımızın bir çoğu bu yasadan haberdar değil..
Vadesinden önce ibrazla çeki yazılmış veya Taahhütle ceza ertelemesi gibi bir hakları olduğundan habersizler.
İnsanlarımız vekaletname vermek için notere bile gitmekten çekiniyor, noterde GBT var mı, polise ihbar eder veya vekaletnameye adres yazılınca polis bulur icra gelir kaygıları var.
Basında bu kanun hakkında yeteri kadar bilgilendirme yapılmadı.
Adalet Bakanlığının bu işe bir an önce el atması gerekmektedir. Mahkemelerin keyfe dayalı uygulamalarına son verecek bir genelge, usul hakkında bilgilendirme yapması şart.. Taahhüt verme süresi Mart sonu ve vakit çok daraldı..
Mahkemeler, Barolar, Yargıtay tamamen kendi içlerindeki çekişmelere odaklanmış, vatandaşı unutmuş durumdalar, en azından Taahhüt verme süresi olan mart ayı sonu uzatılmalıdır. Adalet Bakanlığı nezdinde bazı girişimlerde bulunduk, Mağdurların bu haklarından habersiz olduklarını, mahkemelerin farklı uygulama içinde olduğunu, Baroların mağdurlara bir cüzzamlı gibi baktığını, Taahhüt için son müracaat tarihi olan Mart ayı sonunun uzatılması gerektiğini ve yaşanılan bu sıkıntıları dile getirdik ama bu haklı şikayetlerimiz ne kadar dikkate alınır bilemiyoruz..


karsiliksiz-cek

Zamanımız daralıyor..
Yargıtay da temyizde dava dosyaları olanların taahhüt vermeleri gerekmiyor, Yargıtay’daki tüm davalar mahkemelerine bozularak iade ediliyor, dava dosyasına bakılıyor, eğer erken ibraz, vekalet ile imza varsa beraat verilerek mahkemeye iade ediliyor, eğer bu unsurlar yoksa lehe durumun incelenmesi için bozularak mahkemeye iade ediliyor bu nedenle Yargıtay’da dosyaları olanlar, yerel mahkemelere iade edilen dosyalarını takip etsinler uyarlamadan sonra temyize göndersinler, buda iki yıllık bir zaman kazanma anlamına gelir, taahhüt verip iki yıl beklemekle aynı durum söz konusu, dava dosyalarını takip etsinler temyiz süresini kaçırmasınlar.
Hem Yargıtay da davası olan hem de kesinleşmiş cezaları olanlar var, kesinleşmiş cezalarda taahhüt verip ayrıca uyarlama yargılaması istemek en mantıklısı gibi gözüküyor.

Uyap, E-devlet sorgulamalarında dosya görmemeniz, GBT de isminiz yok anlamına gelmiyor, bütün veriler UYAP sisteminden alınıyor, UYAP'ın durumu malum yanlışlıklar aksaklıklar büyük boyutta, sistem sağlıklı olarak çalışmıyor. Adliyelerde yapılan sorgulamalarda da bazı şehirlerdeki veriler gözükmüyor.. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor.. Adli sicil kaydında bu bilgiler gözükür ama kendiniz bunu almaya çalışır ve tutuklamanız var ise tutuklanırsınız..

Vekaletnamelerde mutlaka.
Hakkımda açılmış bulunan ya da açılacak karşılıksız çek, ve her türlü diğer ceza davaları kapsamında, 5941 Sayılı Çek Kanunu nun getirdiği taahhüt, uzlaşma ve diğer her turlu imkanından faydalanabilmem için, gerek alacaklı ve şikayetçilerle, gerekse Mahkeme ve Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde, ilgili kanunun getirdiği hükümler çerçevesinde, dilediği şart ve şekilde taahhütte bulunmaya, uzlaşma teklif etmeye, teklif edilen uzlaşmaları kabule, taahhütnameleri ve uzlaşmaları düzenleyip imzalamaya, adıma ilgili Mahkeme veya Cumhuriyet Savcılıklarına vermeye, hakkımdaki infaz kararlarını kaldırtmaya, arama, yakalama, yurt dışına çıkış vs. her türlü kararın kaldırtılması için yazılar ve müzekkereler yazdırtmaya, adli sicil arşiv bilgi ve kayıtlarını talep etmeye her türlü makam ve mercide, emniyet müdürlüklerinin her dairesinde ve pasaport şube müdürlüğünde gerekli işlemleri yapmaya ve takip etmeye, başvurular yapmaya birlikte veya ayrı ayrı ifayı vekalete, başkalarını da teşrik ve azle mezun ve yetkili olmak üzere..
ibaresini ekletin..

234 yorum:

  1. iyi günler, benimde 10 dan fazla çekim vardı, hepsi karara çıktı, bir kısmı da temyize gitti, ancak beni düşündüren başka durumlardan dolayı hakkımda yakalama vs. varmı yok mu diye, bu hususu nasıl öğrenebilirim, hangi yollara başvurabilirim, kendim yurtdışındayım, gbt baktırma olayı nasıl olur, yardımcı olursanız sevinirim.. saygılar..

    YanıtlaSil
  2. tahhüt verdiğimiz kesinleşmiş cezalarada uyarlama yargılaması isteyebiliyormuyuz....

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşlarım
    Adalet Komisyon üyelerini aramalıyız
    Mahkemelerin farklı uygulamalarını, Taahhüt verme için yaşanılan sıkıntıları,
    zamanın yetmediğini
    gündemin başka şeylerle meşgul olduğunu
    mağdurların arada kaynadığını
    mart ayı sonunun yetersiz olduğunu
    anlatmalıyız

    YanıtlaSil
  4. değerli arkadaşlar

    cüneyt e aynen katılıyorum zaten telefonlar sizde var arayabilecek durumda olanlar hemen aramaya başlasın ve aldığı cevabı sitede mutlaka paylaşsın...bişeyler yapmaya başlayalım...

    my way

    YanıtlaSil
  5. ben taahhut vererek cıktım baska devam eden davalarım varmı ınternetten uyaptan orenebılıyormuyum

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar

    meselemizi anlatmaya yukumlu kişiler bizleriz.

    bu sebeten artık yetkılı insanlara bu dertlerimiz anlatalım..

    bu işin bitmediğini göstermemiz gerekiyor ...

    YanıtlaSil
  7. Nerede kalmıştık ......? Arkadaşlar kaldığımız yerden aramalara ve fax,lara devam.Çünkü mücadelemiz daha yeni başlıyor.Sayın CÜNEYT,MY WAY ve tlgerd arkadaşlarıma aynen katılıyorum ve şimdiden aradığım bir vekilimiz , Bu sorunun bittiğini sandığını ama durumun böyle olduğunu bilmediğini söyledi.O nedenle anayasa değişikliği ortamında haklılığımızı duyuracak girişimlerde bulunmalıyız.
    Tel ve mail atacağımız vekillerimizin yada konuyla ilgili birimlerin tel ve fax,larını yeniden yazarsanız odaklanma açısından faydalı olur görüşündeyim. saygılarımla

    YanıtlaSil
  8. arkadaşlar yorumlarınızı hep okudum ve araştırdım yanlız temyizde olan benim üç dosyam var ben bu dosyalara taahhüt vermeme kararı aldım çünkü temyizdeki dosyaya taahhüt vermek için temyizden feragat etmiş oluyoruz buda suçu kabul ediyorum demektir.temyizdeki dosyaya taahhütte bulunmak bana mantıklı gelmiyor ve ayrıca artık yeniden temyiz şansımda ortadan kaybolur SEDAT

    YanıtlaSil
  9. arkadaşlar beni pazartesi karaköy polis karakolu geldi dükkandan aldı benimkide büyük cesaretti tabiki hem yakalamam var hemde kuzu kuzu oturuyordum yani kaçmadım. şişli.de.1 beyoğlu.da tane ve birde kadıköy adliyesinde 1.adet. ifade dosyam vardı şişli dosyasını avukatım yarım saatte vekaleten taahhüt vererek halletti beyoğlundaki dosyamın bir tane çek karnesi iade etmediğimden 4 gün hapis cezası imiş onuda hemen infazdan düşürdük çünkü cezalar herkezin malumu gibi kalktı ama karakollara giden dosyalar yakalama olarak duruyormuş karakollar iş güzarlıklarından dolayı infaz bürolarının yazılarını düzgün takip etmediklerinden halen yakalama olarak gözüküyor herkez buna dikkat etsin.beyoğlu.ndaki diğer çek dosyamıda yarım saatte halletmemize rağmen 16.15 de işlerimiz bitmişti ama karakol amiri kadıköydeki ifade dosyama beyoğlu adliyesinden mevcudlu olarak kadıköy.e göndermedi ve ne oldu biliyormusunuz beni saat 16,45.de nezarete koydular ertesi gün saat sabah 10.00.kadar nezarette kaldım ve kadıköy.e saat.11.30.da adliyede olmamıza rağmen saat 14.00. kadar beklemek zorunda kaldık ve hakim.e ifade vermek için girdim 2 dakikada çıktım anlatmak istediğim sen mağdurmusun kardeşim karakola düştünmü kimsenin umrunda değilsin karakolda işi olan suçludur gözüyle ve alaycı bakmıyorlarmı insanın çok zoruna gidiyor karakol amirinin ve memurlarının bana öyle bir bakışı vardıki allah kimseyi onlara mahkum bırakmasın. Bu olayla ilgili avukatım beyoğlu nöbetçi savcısına gidiyor anlatıyor karakol.a talimat edinde ifade alınması için gönderilsin diye ama oralı olmuyor savcı kalsın sabah gider diyor. Yıllarca bu ülkeye hasbel kader hizmet etmeye çalış vergi öde ssk öde ihracat yap döviz getir. ama sonumuz bu işte. Keşke vergi ödemek için ssk.a ödememek için her türlü yola baş vuranlar gibi olsaydım düşünmüyor değilim çünkü naylon faturalardan ve daha bir çok formülle vergi kaçıranlar vs kişiler şimdi paralı ve açamadıkları kapı yok çünkü paralılar. çünkü sistemi sağolsun bu hümet öyle bir zemine oturttuki yandaş veya paralı değilseniz yandınız. Pardon kadıköydeki ifademin ne ifadesi olduğunu yazmayı unuttum 2006 yılında 160.000.-TL alacaklı olduğum şahıs beni tehdit ediyor diye şikayet etmiş oydu. Bunları niye anlatıyor diyenleriniz olacaktır anlatmaya çalıştığım şuydu Beyoğlu. ve Şişli adliyesinde sağolsunlar memurlar, savcılar, hakimler zorluk çıkarmıyor aksine bir an önce halletmek için gayret gösteriyorlar hepisine huzurunuzda teşekkür ediyorum başınızı ağrıttım kusura bakmayın birileriyle paylaşmam gerekiyordu bende kaderdaşlar olarak sizlerle paylaştım. Cünkü parayı kaybettiğiniz zaman ne arkadaşınız ne dostunuz nede akrabanız kalıyor istisnalar hariç onun için yazdım....


    SAYGILARIMLA....

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar benim 9 adet çekim var 2 tanesi ankaradaki mahkeme 7 adedini beypazarı mahkemesi yeni yasadan faydalandırıyor fakat beypazarı mahkemesinin ankaraya yazdığı yazıya gelen cewap 2 çekime yasadan faydalandırmıyor güya alacaklı anlaşmadığı için bu yüzden beypazarına gidemiyom ank dan tutuklamam var napmalıyım gitsem tutuklanırmıyım beypazarı mahkemesi çeklere yeni yasadan faydalandıracak ank nınki için tutuklarmı bilginize
    embiya biçen ank

    YanıtlaSil
  11. Taahhüt süresinin uzaltımasında fayda var.Henüz bundan haberi olmayan büyük bir çoğunluk var.

    YanıtlaSil
  12. arkadaşlar geçen günde sordum ama makul bir cevap alamadım.
    adliyeden sabıka kaydı almak için bir akrabama vekalet versem benim yerime alabilirmi
    acilll.cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
  13. merhaba arkadaşlar sorum avukatlara cevaplarsanız sevinirim
    4 adet asliye ceza mahkemesinde,1 adette sulh ceza mahkemesinde davam var, mart sonunda bunlarla ilgili taahütte bulunacakmışız.
    ancak ben size sormak isterim,
    1-şuan benim yurtdışı yasağım varmıdır,yada ne şekilde öğrenebilirim
    2-akrabama vekalet versem temiz kaydımı adliyeden alabilir mi ............teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. TÜRKİYEDEKİ HUKUKA BAK!!!!!
    ERZURUM ÖZEL YETKİLİ CUMHURİYET SAVCISI SN ŞANALIN GÖREVDEN ALINMASIYLA İLGİLİ HABER TÜRKTE ÇIKAN AÇIKLAMASINDAN BİR BÖLÜM SUNUYORUM


    ‘YETKİMİZİ AŞMADIK’

    Şanal, HSYK’nın ifadelerine başvurmadan yetkilerini almasına şu sözlerle sitemetti: “Biz yetkimizi aşmadık. Prof. Dr. Erdener Yurtcan, ‘Savcılar yetkilerini aşmamıştır’ diyor. Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçundan soruşturma yürütülüyor. Terör örgütüne üye olmanın görevle ne alakası var? Biz kafamıza göre hareket etmeyiz. Kanunlara, Yargıtay kararlarına göre hareket ederiz. Dünyanın hiçbir yerinde bir şüphelinin ifadesi alınmadan hakkında karar verilmez.”

    BURASI DÜNYADAN AYRI BİR ÜLKEMİ SAYIN ŞANAL
    YILLARCA ÇEK SUÇLULARI İFADESİ ALINMADAN MAHKUM EDİLDİLER
    ONUN İÇİN HEP SÖYLÜYORUZ HUKUK HERKESE LAZIM


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  15. arkadaşlar temyizdeki dosyaların hepsimi yerel mahkemelere gönderiliyor yoksa yeni yasaya göre lehe olan dosyalarmı gönderiliyor.bilen varmı.

    YanıtlaSil
  16. SAYIN ARKADAŞLAR YARINDAN İTİBAREN;

    1: ADALET BAKANI
    2: ADAELET BAKANLIĞININ TÜM BİRİMLERİNİ
    3: ADALET KOMİSYON ÜYELERİNİ
    4: ANAYASA KOMİSYON ÜYELERİNİ
    5: MECLİS İNSAN HAKLARI KOMİSYON ÜYELERİNİ

    TEK TEK ARAYIP FAX ÇEKİP ÖNCELİKLE YASADAKİ ANAYASAL AYKIRILIĞI, DAHA SONRA DA YASADAKİ ÇARPIKLIKLARI,HAKİMLERİN YANLI TARAFLARINI ANLATIP FAX ÇEKİYORUZ..

    MÜCADELEMİZ KALDIĞI YERDEN DEVAM EDİYOR.

    BİZİMLE BERABER ÖZGÜRCE MÜCADELE EDEBİLMEK İÇİN LÜTFEN TAHÜTLERİNİZİ VERİN.

    BU AKŞAM HERKESE NERELERİ ARAYIP FAX ÇEKMENİZ KONUSUNDA MAİL ATACAĞIZ. HERKES KENDİNCE YAZILARINI HAZIRLASIN.

    YanıtlaSil
  17. ARKADAŞLAR HİÇ BİR ŞEYİN UZATILMASI TARAFTARI DEĞİLİZ.KİM İLE GÖRÜŞÜRSENİZ GÖRÜŞÜN ANCAK EZİLMEYİN EĞİLMEYİN..TAHÜDÜ UZATTIRMAK GİBİ BİRŞEY PEŞİNDE DEĞİLİZ..

    ___AMACIMIZ YASANIN TÜMDEN ORTADAN KALKAMASIDIR__

    YanıtlaSil
  18. Edinilen bilgiye göre Halil Rıfat Aktar, bugün Beylidüzü Kavaklı Mahallesi'nde otomobilin içinde otururken, birden başına silah dayadı. Aktar'ı görenler durumu hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis işadamını ikna etmeye çalıştı ama başaramadı. Aktar, başına dayadığı silahı ateşledi ve yaşamına son verdi.

    "ÖLÜMÜMDEN KİMSE SORUMLU DEĞİL" NOTU BIRAKTI

    Aktar'ın otomobiline bıraktığı notta ' ölümümden kimse sorumlu değil ' dediği öğrenildi. Bölgede bir Kauçuk Fabrikasının sahibi olduğu öğrenilen Aktar'ın mali sıkıntılar yüzünden 15 gün önce fabrikayı kapattığı bildirildi.Emniyet güçlerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşlar
    Benim ik adet dosyam var ve ödeyemeyeceğimi bile bile taahhüt verecem fakat benim sormak istediğim şu çekte tarihle oynamadan dolayı dava açılmış 2 yıl hapis istemi ile diyelimki iki yıla çarptırıldım denetimli serbeslik veya ceza ertelemesi benim için uygulanabilirmi yani daha önce karşılıksız çek keşide ettiğimize göre ceza ertelemesi yapılırmı kanunda kasıtlı bir suç işlememesi halinde diyor anladığım kadarı ile karşılıksız çek vermek kasıtlı bir suç galiba yardım ederseniz sevinirm

    YanıtlaSil
  20. arkadaşlar üç gündür malum sebeplerden internete giremedim anayasa mahkemesinden çıkan sonuç olumsuz galiba ya da bir sonuç çıktı mı acil cevaplarsanız sevinirim int. başında fazla kalamam
    teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. SEVGİLİ JENARDİ FAKS,MAİL,TELEFON İLE ULAŞMAMIZ GEREKEN YERLERİN LİSTESİNİ İLETİŞİM BİLGİSİ İLE BİRLİKTE YAZIN SİZE ZAHMET YARIN TEKRAR BAŞLAYALIM

    YanıtlaSil
  22. Ortaklık sıfatı olmaksızın vekaleten müdürlük sıfatıyla çek keşide eden arkadaşlara ceza verilemeyeceği hususunda lütfen şu açıklamaları dikkate alınız..
    TTK 540. maddeye göre Limited şirketin yönetim organı ortaklar kuruludur. TTK md. 536 ya göre limited şirket genel kurulu ortaklardan oluşur.
    TTK ya göre limited şirketlerde yönetim kurulu yoktur.. Anonim şirketlerdeki yönetim kurulu üyelerinin görevini limited şirketlerde ortaklar kurulu yürütür. TTK 536. maddeye göre limited şirket Ortaklar Kurulu limited şirket ortaklarından oluşmaktadır. Hem limited şirket hem de TTK 312 maddeye göre anonim şirketlerde yönetim kurulu üyeleri şirket ortağı olmak zorundadırlar. Bütün bu açıklamalardan anlaşılacağı gibi limited şirkete dışardan tayin edilen müdürler sadece şirket temsilcisidirler, şirket yönetim organı üyesi değillerdir. bu nedenle başvurunun reddine karar verilmesi hukuka aykırıdır. Ankara 15 Asliye cEza mahkmesinden bu yönde karar çıkmıştır. Bilgilerinize sunulur.
    Av. Neslihan BENLİER

    YanıtlaSil
  23. bursa asliyeler erken ibraz dinlemiyor cezayı kaldırmıyor...bu işin bir standardı yokmu hakimler laf anlamıyor..

    YanıtlaSil
  24. Barışçı-Mersin3 Mart 2010 21:34

    Değerli arkadaşlar; herkese iyi akşamlar, daha doğrusu iyi geceler diyerek başlıyorum yorumlarıma. Nerden başlıyacağımı bilemeden. Dün gece; değerli Av. Sibel Sevinç Hanıma bir mail göndermiştim. Kendileri sağolsunlar; sabah erkenden beni aradılar. Şişli Adliyesinde infazı durmuş olan dosyam ile ilgili bilgi vermiştim. Hiç ama hiç üşenmeden; çok ısrar etmeme rağmen, hiç bir ücret dahi talep etmeden, ilgili mahkemeye uğrayıp, gerekli ön bilgileri aldılar ve yarın gerekmesi üzerine, tekrar; aynı mahkemeye uğrayıp, daha detaylı bilgi ve belge alacağını teyit ettiler. Şimdi; herşeyden evvel, hepinizin huzurunda; kendisine çok ama pek çok teşekkürler ettiğimi belirtmek isterim. Teşekkür çok yavan kalmakta lakin; ben yinede kendilerine teşekkür ediyorum. Üstüne üstelik; kendilerine şimdiden maddi ve manevi olarak, borçlanmış olarak. Gerçekten kendileri; halden anlayan, insan gibi insan olan, maddiyatı sonraki planlarda tutan bir kişiliğe sahip. Değerli Av. Sibel Sevinç Hanımın bu hareketinden sonra; bu haklı davamızda, çok az şeyler yaptığımı düşünmekten, kendimi alıkoyamıyorum. Bu arada belirtmeden geçemiyeceğim bir husus ise; Değerli Cüneyt Hocamızın(Pirimiz) Av. Sibel Sevinç hanımla, görüşmemin iyi olacağını belirtmiş ve önermiş olmasıdır. Yine söylemeden geçemiyeceğim bir husu ise; Değerli Cüneyt Hocamızın (Pirimiz) gerçekten, bir sabır küpü olduğunu, şimdiye kadar; bu haklı olan davamızda, çok ama pek çok emeğinin geçtiğini, vurgulamak istiyorum. Evet; değerli dava arkadaşlarımız, sizler var iken, bu bitmez tükenmez mücadele azminiz var iken, bizler; bu haklı davamızda, Allah'ın izniyle; mutlak ve mutlak, o hüzünlü sevinçleri yaşayacağız ve özgürlüklerimize kavuşmuş olacağız. Çünki; gerçektende haklıyız. Tüm emeği geçenlere ve tüm katılımcılara; sevgi, saygı ve hürmetlerimi iletip, kabülünü diliyorum.

    YanıtlaSil
  25. arkadaşlar 21 e cevap yok mu

    YanıtlaSil
  26. ...21....

    anayasa mahkemesinden sonuç çıkmadı...

    my way

    YanıtlaSil
  27. kardeşim sebebiyle hepinize dua ediyorum her şey gönlünüzce olsun...

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR SON ALDIĞIMIZ KARARA GÖRE KALDIĞIMIZ YERDEN ÇALIŞMALARIMIZA BASKILARIMIZA DEVAM EDİYORUZ.

    YENİ ANAYASA VE ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNİN DİLLENDİĞİ ŞU GÜNLERDE BİR KİŞİNİN BORCUNDAN ÖTÜRÜ YILLARCA CEZA ALMASI,KAÇAK YAŞAMASI VE YUVASI DAĞILMASI HANGİ HUKUK KURALI İLE BAĞDAŞIR BUNU TÜM AKP Lİ YETKİLİLERE SORACAĞIZ.

    PEKİ NASIL YAPACAĞIZ? HERGÜN SİSTEMLİ VE PROGRAMLI OLARAK 3 KİŞİYE VE 3 KURUMA BASKI YAPIP DERDİMİZİ ANLATACAĞIZ..

    DERDİMİZ NEDİR? EVVELA YENİ ANAYASAYLA ÇAĞ ATLARKEN ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN BİRİ POLİSLERDEN KAÇMAK İÇİN NERELERDEN ATLIYOR BUNU SORACAĞIZ.İKİNCİ PLANDA İSE YENİ ÇEK KANUNUNDAKİ AKSAKLIKLAR ÇARPIKLIKLAR VE HAKİMLERİN TAVIRLI KARARLARI OLACAK.MAİL ATMAK İSTEYENLER MAİL ATACAK,FAX ÇEKMEK İSTEYENLER FAX ÇEKECEK BİRE BİR GÖRÜŞMEK İSTEYENLER DE ARAYACAK.

    DEFALARCA KEZ SİTEMİZDE YAZDINIZ.. '' BİR ŞEYLER YAPALIM EYLEM YAPALIM'' DİYEREK. TAHÜTÜ DE VERDİNİZ ARTIK ÖZGÜRSÜNÜZ. YAKALANMA DERDİNİZ DE YOK. HADİ ARKADAŞLAR BASTIRALIM. ŞU İŞİ KÖKTEN BİTİRELİM.GEREKİRSE AVRUPA İNSAN HAKLARINA KADAR GÖTÜRMEYLE,SİYASİLERİ TEHDİT EDELİM.



    AYRINTILI BİLGİYİ MAİLLERİNİZE GÖNDERDİM.. BURADAN TELEFON NUMARALARINI PAYLAŞMIYORUZ.

    YanıtlaSil
  29. ARKADAŞLAR SON ALDIĞIMIZ KARARA GÖRE KALDIĞIMIZ YERDEN ÇALIŞMALARIMIZA BASKILARIMIZA DEVAM EDİYORUZ.

    YENİ ANAYASA VE ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNİN DİLLENDİĞİ ŞU GÜNLERDE BİR KİŞİNİN BORCUNDAN ÖTÜRÜ YILLARCA CEZA ALMASI,KAÇAK YAŞAMASI VE YUVASI DAĞILMASI HANGİ HUKUK KURALI İLE BAĞDAŞIR BUNU TÜM AKP Lİ YETKİLİLERE SORACAĞIZ.

    PEKİ NASIL YAPACAĞIZ? HERGÜN SİSTEMLİ VE PROGRAMLI OLARAK 3 KİŞİYE VE 3 KURUMA BASKI YAPIP DERDİMİZİ ANLATACAĞIZ..

    DERDİMİZ NEDİR? EVVELA YENİ ANAYASAYLA ÇAĞ ATLARKEN ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN BİRİ POLİSLERDEN KAÇMAK İÇİN NERELERDEN ATLIYOR BUNU SORACAĞIZ.İKİNCİ PLANDA İSE YENİ ÇEK KANUNUNDAKİ AKSAKLIKLAR ÇARPIKLIKLAR VE HAKİMLERİN TAVIRLI KARARLARI OLACAK.MAİL ATMAK İSTEYENLER MAİL ATACAK,FAX ÇEKMEK İSTEYENLER FAX ÇEKECEK BİRE BİR GÖRÜŞMEK İSTEYENLER DE ARAYACAK.

    DEFALARCA KEZ SİTEMİZDE YAZDINIZ.. '' BİR ŞEYLER YAPALIM EYLEM YAPALIM'' DİYEREK. TAHÜTÜ DE VERDİNİZ ARTIK ÖZGÜRSÜNÜZ. YAKALANMA DERDİNİZ DE YOK. HADİ ARKADAŞLAR BASTIRALIM. ŞU İŞİ KÖKTEN BİTİRELİM.GEREKİRSE AVRUPA İNSAN HAKLARINA KADAR GÖTÜRMEYLE,SİYASİLERİ TEHDİT EDELİM.



    AYRINTILI BİLGİYİ MAİLLERİNİZE GÖNDERDİM.. BURADAN TELEFON NUMARALARINI PAYLAŞMIYORUZ.

    YanıtlaSil
  30. ARKADAŞLAR SON ALDIĞIMIZ KARARA GÖRE KALDIĞIMIZ YERDEN ÇALIŞMALARIMIZA BASKILARIMIZA DEVAM EDİYORUZ.

    YENİ ANAYASA VE ANAYASA DEĞİŞİKLİKLERİNİN DİLLENDİĞİ ŞU GÜNLERDE BİR KİŞİNİN BORCUNDAN ÖTÜRÜ YILLARCA CEZA ALMASI,KAÇAK YAŞAMASI VE YUVASI DAĞILMASI HANGİ HUKUK KURALI İLE BAĞDAŞIR BUNU TÜM AKP Lİ YETKİLİLERE SORACAĞIZ.

    PEKİ NASIL YAPACAĞIZ? HERGÜN SİSTEMLİ VE PROGRAMLI OLARAK 3 KİŞİYE VE 3 KURUMA BASKI YAPIP DERDİMİZİ ANLATACAĞIZ..

    DERDİMİZ NEDİR? EVVELA YENİ ANAYASAYLA ÇAĞ ATLARKEN ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN BİRİ POLİSLERDEN KAÇMAK İÇİN NERELERDEN ATLIYOR BUNU SORACAĞIZ.İKİNCİ PLANDA İSE YENİ ÇEK KANUNUNDAKİ AKSAKLIKLAR ÇARPIKLIKLAR VE HAKİMLERİN TAVIRLI KARARLARI OLACAK.MAİL ATMAK İSTEYENLER MAİL ATACAK,FAX ÇEKMEK İSTEYENLER FAX ÇEKECEK BİRE BİR GÖRÜŞMEK İSTEYENLER DE ARAYACAK.

    DEFALARCA KEZ SİTEMİZDE YAZDINIZ.. '' BİR ŞEYLER YAPALIM EYLEM YAPALIM'' DİYEREK. TAHÜTÜ DE VERDİNİZ ARTIK ÖZGÜRSÜNÜZ. YAKALANMA DERDİNİZ DE YOK. HADİ ARKADAŞLAR BASTIRALIM. ŞU İŞİ KÖKTEN BİTİRELİM.GEREKİRSE AVRUPA İNSAN HAKLARINA KADAR GÖTÜRMEYLE,SİYASİLERİ TEHDİT EDELİM.



    AYRINTILI BİLGİYİ MAİLLERİNİZE GÖNDERDİM.. BURADAN TELEFON NUMARALARINI PAYLAŞMIYORUZ.

    YanıtlaSil
  31. sayın avukatlar sorum size lütfen cevap

    yurtdışı yasağım olup olmadığını nasıl öğrenirim

    YanıtlaSil
  32. 32-32-cevap
    sabıka kaydı cıkatıp teyit ediniz ayrıca pasaport şube yetkisiylede kontrol etme yetkisi de olursa teyit edilir ögrenilir..

    YanıtlaSil
  33. Sayın Av. Sibel hanım , Gecenin bu geç vakitlerinde bizleri aydınlattığınız için size ne kadar tşk etsek azdır.

    YanıtlaSil
  34. Cevdet bey
    site iletişim bölümünden yazarak yada Sibel Sevinçi arayarak öğrenebilirsiniz.. Avukatlar bölümünde iletişim bilgileri var..

    YanıtlaSil
  35. selam arkadaşlar.
    13 e bir cevap verecek kimse yok mu?bu durum hakkında bilgi lütfen

    YanıtlaSil
  36. Arkadaşlar, dertdaşlar selam,

    özellikle hukukçu arkadaşlar ve hepinize bir sorum olacak

    Teminat çeki olarak ithalatçılara verilmiş USD ve TL çeklerimiz var. Çekler meblağlı verilmiş ama tarihsiz olarak

    Bu çekleri farklı kalemle tarih yazarak işleme koymuş durumdalar ve çek meblağları cari borcumuzun çok üstünde ,

    acaba bu çekelri durdurmanın veya en azında gerçek cari borç miktarı ile işlem görmelerinin sağlanması mümkünmüdür,

    bu tarihi sonradan atılan çeklerden kurtulmanın bir yolu var mıdır.

    bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olurlarsa sevinirm

    bir de . UYAP tan bir dosya hakkında infaza verilmiştir diye bir mesaj geldi, dosyanın olduğu mahkemeye gidip şahsen taahhüt vermeye kalksam , yakalanır mıyım.

    YanıtlaSil
  37. SAYIN 13,

    VEKALET VEMEDEN O AKRABANIZ ADLİYEYE GİTSİN.SORSUN VEKALETLE SABIKA KAYDI ALABİLİRMİYİM DİYE!SAYGILAR

    YanıtlaSil
  38. Hepinıze selam,
    bende taahut vererek ozgurlugune yenı kavusanlardanım.neryı aramam gerekıyor nereye maıl atmam gerekıyor lutfen benıde yonlendırın. dilek_oksay@hotmail.com

    YanıtlaSil
  39. SELAM ARKADASLAR TUM ARKADASLARA HAYIRLI GUNLER DİLERİM.37 TOLGA ARKADASIM SİTEMİZDEKİ AVUKATLARA TLF DANIŞABİLİR DAHA SAĞLIKLI BİLGİ ALABİLİRSİN.ÇEK TARİHLERİNİ SEN YAZMADIYSAN KANIMCA YENİDEN YARGILAMA İSTEYEBİLİRSİN.AYRICA YAKALAMAN VARSA TABİKİ YAKALANIRSIN AVUKAT KANALIYLA TAAAHHÜTÜNÜ VERİRSEN KENDİNİ GARANTİYE ALMIS OLURSUN. CECE........

    YanıtlaSil
  40. merhaba arkadaşlar,bende herkez gibi taahutlerimi wermeye başladım,ancak dosyamın birinde yazlan 4 çekten 2 si erekn yazılmış ve bu dosya 11 ayda karar çıktığı için yeni yasa uygulanmamış,dilekçe ile başvvurdum hakişm temiz edeblirsiniz dedi ancak bu durumda günüde yazılan 2 çek için taahut veremiycem,temize taahut gönderilebiliyo mu??yada ne yapmalıyım??

    YanıtlaSil
  41. İstanbul'da 2 hafta önce sahibi olduğu kauçuk fabrikasını mali sıkıntıları yüzünden kapattığı öğrenilen Halil Rıfat Aktar, otomobilinin içinde başına sıktığı tek kurşunla yaşamına son verdi.

    YanıtlaSil
  42. 41--
    TEMYİZDE OLAN DOSYALAR İÇİN TAAHHÜT GÖNDERMEK TARAFTARI DEĞİLİM ..ZİRA ORTADA KESİNLEŞMİŞ BİR MAHKEME KARARI YOK NEDEN Mİ ZİRA YAKALAMANIZ YOK O DOSYADAN EN BASİT HALİYLE ..

    YanıtlaSil
  43. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14000557.asp

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14000036.asp?gid=373

    İntaharlar var gene....ekm2510

    YanıtlaSil
  44. Arkadaşlar

    CUMA günü SAAT:14:00 te Adalet Bakanımız SADULLAH ERGİN CNN-TURK te..Programla ilgili detayları araştırıp hbr vereceğim..Bu yayını kaçırmamamız lazım..Ulaşmamız gereken ilk adres adalet bakanı..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  45. Cezaevlerindeki tutuklu sayısı hükümlüye yaklaştı
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=957945&title=cezaevlerindeki-tutuklu-sayisi-hukumluye-yaklasti

    YanıtlaSil
  46. OSMAN PAMUKOĞLU 17 ve 18 Mar 2010 tarihlerinde Konya'da olacaklardır. Çek mağduru vatandaşlarımızla yapacağı özel toplantıya mağdur durumdaki tüm yurttaşlarımız davetlidir.

    ADALHAN İŞ MERKEZİ
    3. KAT NU: 306
    SELÇUKLU / KONYA
    0 332 322 66 62

    YanıtlaSil
  47. http://haber.mynet.com/detay/yasam/isadaminin-trajik-olumu/498433
    Fabrikası kapanan iş adamının intiharı.

    YanıtlaSil
  48. ŞUBATTA KARŞILIKSIZ ÇEK SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 43.8, ÖNCEKİ AYA GÖRE YÜZDE 18.5 AZALDI

    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan toplam karşılıksız çek
    sayısı Şubat ayında, geçen yıl aynı aya göre yüzde 43.8 oranında azalarak
    83 bin 897 adete indi.
    Merkez Bankası verilerine göre, karşılıksız çek sayısı 2009 yılı
    aynı ayda 149 bin 186 seviyesinde bulunuyordu.
    Aynı ayda bir önceki aya göre ise yüzde 18.5 düşüş yaşandı. Ocakta
    karşılıksız çek sayısı 102 bin 912 seviyesindeydi.
    Merkez Bankası tarafından bankalara duyurulan birikimli karşılıksız
    çek sayısı ise aynı dönemde geçen yılla karşılaştırıldığında 345 bin 11
    adetten 186 bin 809 adete geriledi.
    Bu arada mahkemeler tarafından yapılan bildirimlere göre Merkez
    Bankası tarafından duyurulan yasaklanan çek sayısı 6 bin 613'den 7 bin
    931'e geldi. Bu kapsamda Merkez Bankasınca duyurulan yasaklanan birikimli
    çek sayısı ise aynı dönemde 12 bin 585'den 16 bin 442'ye geldi.
    Ayrıca bankalarca Merkez Bankasına yapılan bildirimlere göre Merkez
    Bankasınca duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra ödenmiş çek sayısı,
    86 bin 970'den 64 bin 161'e indi.
    Duyurusu yapılan karşılıksız kaldıktan sonra birikimli ödenmiş çek
    sayısı da, 195 bin 14'den 131 bin 53'e indi.

    YanıtlaSil
  49. Merhaba, yaklaşık 10 yıldır esnafız, işlerimizin kötü gitmesi sebebi ile bugüne kadar tek bir gün bile gecikmeyen çeklerimizi ödeyememeye başladık. İlk zamanlar banka havalesi ile 10-15 gün erteleyerek ödeyebildik. Fakat su anda ödeyemedğimiz 3-4 adet çekimiz mevcut. Babamın adına olan 10 yıllık ticarethanemizi malesef kriz dönemlerinde aldıgımız kredileri ödeyemediğimizden işyerine gelebilecek hacizleri engelleyebilmek adına kapatıp, kendi adıma yeniden açılış yaptım. Fakat ''hileli devir'' adı altında hacizler yapılabildi ve engel olamadık. Vergi levhası,kira kontratı her şeyin yeni olmasına ragmen. 1-2 mahkeme geçti kaybettik ve şu an temyize gönderdik. Fakat aynı davayı kazanan banka hacizlerine tekrar tekrar devam edebiliyor. Bunun yanı sıra babama ait olan çeklerin bazılarını ciroladım. Bu zamana kadar tarafımıza hiç bir şekilde tebliğ gelmedi. Benim ciroladıgım çek ile ilgili sorumlulugum nedir? Babam şu an çeklerini taksitlendirerek ödemek istiyor. Bununla ilgili olarak haklarımız nedir? Ne yapmamız gerekir? Lütfen birileri cevap yazıp yardımcı olsun bize. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  50. 47 YORUM YAPAN ARKADAŞIMIZLA İRTİBATA GEÇTİM, BU ORGANİZASYONA KATILIYORUZ, KATILMAK İSTİYENLER BİZLERLE İRTİBATA GEÇSİN.

    YanıtlaSil
  51. mrb hekeze benim sorum 2gün önce esimi tutukladilar karsiliksiz cek yüzünden ilk olarak3adet karsiliksiz cekleri cikti ve simdi teker teker cikmaya basliyor bircok cekleri var peki bize denilen dilekce yazip savciya vericekmis bu meblayi taksitlendirmeyle ödeyeceyim diye ve senet imzalyiormus birgün dahi gecirmicekmis akisi taktirde mebla ikiye katlanip tekrardan iceri alirlarmis böyle birsey varmi gercekten cikartirlarmi bugün vercek dilekceyi nekadar sürer nezaman cikar beni bilgilendiriseniz sevinirim tsk ederim

    YanıtlaSil
  52. Ziraat'ten yüzyılın kârı
    Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, banka olarak yüzyılın karı denebilecek bir kar elde ettiklerini, brüt karlarının 4 milyar 417 milyon liraya ulaştığını açıkladı.

    Çağlar, vergi karşılığı olan 906 milyon lira düşüldükten sonra, net karlarının 3 milyar 511 milyon lira olduğunu bildirdi.

    Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar yaptığı basın toplantısında, bankanın 2009 yılı faaliyet sonuçlarını ve 2015'e kadar genel vizyonunu açıkladı.

    YanıtlaSil
  53. TAAHHÜT VERMEZSEK NEOLU VERİR ÖDEYEMEZSEK NE OLUR

    YanıtlaSil
  54. TAAHÜTTE TEMERÜT FAİZİ İŞLENİYORMUŞ KEŞİDE TARİHİNDEN İTİBAREN Mİ TAAHÜT YAPAN ARKADAŞLAR VARSA BİR ÖRNEKLE AÇIKLAYABİLİRMİİ

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar yargıtaydaki karşılıksız çek dosyalarının hepsi yerel mahkemelere gönderilmiş doğrumu zira doğruysa yerel mahkemeler bu dosyaları nasıl bir işleme tabii tutacaklar selamlar RECAİ

    YanıtlaSil
  56. YASADA ÇOK BOŞLUK VAR TAAHÜT VEREMEYEN ÇOK KİŞİ OLACAK ONLARIN DURUMUNDA Kİ GELİŞMELER NEDİR TAAHHÜT VERMEK MANTIKLIMII

    YanıtlaSil
  57. ARKADAŞLAR HERKES TAAHÜT VERDİĞİNDEN BAHSEDİYOR FAİZ NEKADAR BİNİYOR BU KONUDA HİÇ YORUM YOK ANA PARAMI TAKSİTLENİYOR ,İŞLENEN FAİZİN MİKTARI NE TAAHÜT VEREN ARKADAŞLAR CEVAPLAYABİLİRMİİ LÜTFEEEN

    YanıtlaSil
  58. sayın 55
    5941 sayılı kanunun 6 maddesinde, sormuş olduğunuz husus belirtilmiştir. "ibraz tarihinden itibaren 3095 sayılı Kanuna göre temerrüt faiz oranı uygulanır

    YanıtlaSil
  59. CÜNEYT BEY,
    Ben Oğuzhan,telefon numaranızı yazar mısınız?
    Görüşmemiz lazım.Taahhütname için bilgi alacam.

    YanıtlaSil
  60. sayın neslihan hanım vekalet gönderirsek avukatlar karakollardaki tutuklamalar için de işlem yapı yormu çek keşidecisinin gelmesine gerek kalıyormu

    YanıtlaSil
  61. av.neslihan hanım 56 ya cevap verebilirmisiniz teşekkürler RECAİ

    YanıtlaSil
  62. ....56....

    yargıtayda bulunan bütün davalar esasa girilmeden bozuluyor bu doğru...bozma gerekcesi yeni çıkan 5941 sayılı yasada ki lehe durumların belirlenerek tekrar hüküm kurulması...

    ayrıca TCK 2 yönünden incelenerek (vekeletle imza vs ) davaların tekrar karara bağlanması gündemde...asliye cezalarda tekrar karar verilecek ve tekrar temyize gönderilebilecek...onun için KESİNLEŞMEMİŞ yargıtay da bulunan davalara taahhüt vermeye gerek yok diye düşünüyorum...

    ....57....

    taahhüt vermenin mantıklı olduğundan çok CEZA KESİNLEŞMİŞ davalara İNAFAZI durdurmak için kısa vadede çare yok...onun için taahhüt bu durumda davalara verilmeli ve 1 yıl zaman kazanılmalı...

    my way

    YanıtlaSil
  63. Arkadaşlar , yakalanması olan arkadaşlarım 1 nisana kadar taahhüt vermeleri o arkadaşların tutuklanmalarını kaldırır.En az 1-2 yıl zaman kazandırır.Taahhüt verilmezse aramalar ve tutuklanmalar devam eder.

    YanıtlaSil
  64. http://www.mevzuat.net/fayda/faizhesapla.aspx?fid2=4

    bu siteye girerek temerrüt faizlerini hesaplayabilirsiniz

    YanıtlaSil
  65. Taahhüt verirsin bu sana 1 yıl kazandırır, 1 yıl sonra alacaklı seni yeniden dava eder şikayette bulunur, infazın devamı için haliyle mahkeme kararı lazım, yeni yasaya görede ifaden alınması şart, gitmezsin ifadeye davalar bir kaç kere ertelenir sonra gidersin param yoktu ödeyemedim dersin, infaz kaldığı yerden devamına diye karar çıkar, bu aşamada sana 1 yıl etti 2yıl...
    o kararı temyize gönderirsin, temyize gidip gelme 2 yıl.. etti sana 4 yıl..


    Sayın CÜNEYT,ten alıntı....

    YanıtlaSil
  66. davalarım cogu yenı basladı bırkısmıda temızde tahaut vermelımıyım temızdekı davalar ıcın

    YanıtlaSil
  67. Sayın 52 , nerede ikamet ettiğinizi bilmiyorum .Sitede isimleri yazılan sayın avukatları ararsanız daha hızlı olarak çözüm bulabilirsiniz.Çünkü burada yazmayla olacak bişey değil bu.Olası bir yanlış anlama eşinizin daha uzun süre içerde kalmasına ve taahhüt süresinin kaçırılmasına yol açar.saygılarımla

    YanıtlaSil
  68. SAYIN ekm2510 66 da bahsettiğiniz durum dosyası temyizde olanlar içinde geçerlimi RECAİ

    YanıtlaSil
  69. 58 de yazan arkadaş:Ödenmeyen çek bedellerinin merkez bankasının reeskont faizi üzerinden ödeyeceğin güne kadar olan faizlerini kademeli olarak(üzerinden uzun zaman geçmişse faizin değişken olduğunu unutmayın)hesaplıyorsun.Çıkan rakamın 1/3 ünü taahüt tarihinden itibaren 1. yılın sonuna kadar taksitler halinde ödemeyi taahüt ediyorsun.Daha sonra kalan 2/3 anaparanın 2. yıl sonuna kadar olan faizini hesaplayıp önceki yıldan kalan bakiyenin üstüne ilave ederek bulacağın miktarı da 1. yılın sonundan başlayıp 2. yılın sonuna kadar taksitler halinde ödemeyi taahüt ediyorsun.
    yalnız bilmenizi istediğim bir durum var:Ben den İzmir 1.ACM ilk taksitimi haziran ayından başlatmak ve eşit taksitler halinde,taksit miktarlarını da son kuruşuna kadar ayrı ayrı ay ay belirtmem şartıyla taahütümü kabul etti.Taahütümü kabul ettirinceye kadar 32 gün hapis yattım ve arka arkaya beş tane taahüt gönderdim.Anlayacağınız hakimler kanunu kendi istedikleri gibi yorumlayıp (bazı hakimler)borçluları melem melem melettiriyorlar.Süreniz az kaldı geçerli bir taahüt verinceye kadar biraz zaman geçebilir,bir an evvel taahütünüzü vermenizi naçizane öneririm.(yaşar)

    YanıtlaSil
  70. ekm 2510 tutuklaması çıkıpta taahhüt veren arkadaşların dosyaları zatan kesinleşmiş taahhütü yerine getirmezlerse mahkemenin infazına devam kararını temyiz edemezler ve hakim bunu kabul etmez kanaatindeyim çünkü tutuklaması olan kişiler temyiz sürelerini kaçırmışlardır zaten RECAİ

    YanıtlaSil
  71. SAyın EKM2510 insanları yanlış bilgiyle zor duruma sokabilirsiniz.Taahüte uyulmadığında alacaklı tarafından şikayet edilmen halinde tekrar duruşmalı mahkeme olmayacak,dosya üzerinden AĞIR CEZA MAHKEMESİ nde itiraz yolu açık olmak üzere resen karar verilecek.Zaten mahal mahkemen infazını bu şartla durduruyor.Yani ağır cezadan 10 günde kararın çıktığını düşünürseniz en fazla 20 gün sonra tekrar hapistesiniz.Tabi gider teslim olursanız.

    YanıtlaSil
  72. SAYIN EKM2510 66 DAKİ YORUMUNUZDA BAHSETTİĞİNİZ DURUM ŞU AN TEMYİZDE OLAN DAVALAR İÇİNDE GEÇERLİMİ ÇÜNKÜ TEMYİZDEKİ DOSYAYA TAAHHÜT VERMEK SUÇU KABUL ETMEKTİR VE TEMYİZİN YENİDEN TEMYİZİ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM

    YanıtlaSil
  73. Sayın 69 , Yargıtayda olan dosyalar için bir kesin görüş aramızda yok.Ancak dosyaların temyizde olma sebebi suçlamayı kabul etmeyişimizdir.Söylendiğine göre bütün dosyalar bir şekilde iade ediliyor.Yeniden yargılanma söz konusu.66 da açıkladık bunu....

    YanıtlaSil
  74. Sayın 72 ,Kesinlikle insanları zor düşürecek açıklamalarda buluınmak istemem.Her defasında kanaatimce diyorum.Diğer arkadaşlarda bu durumdalar.Şu anda aranıyorsanız ve 1 nisana kadarda taahhüt vermek zorundaysanız , ilk ödeeme 1 yıl sonra ise ve ödeme yapmadıysanız,alaacaklını sizi şikayet etmesi gerekecek.Buda bir zaman sürer.İşte bu zaman bana göre 1-2 yıl başka bir görüşe görede 3 yıl olabilir.Ama kesin olan eğer taahhüt vermezsek ve aranmamız varsa , tutuklanmamız varsa görüldüğümüz yerde alırlar içeri.Bunu dışında biz hukukçu değiliz.Sitede avukat isimleri var.Telefonlar var.İsteyen arkadaşlar danışabilir sorabilir.........Aman sakın yanlış bilgilendiriyorsunuz demeyin buna üzülürüm.Sadece yardım etmeye çalışıyorum,Diğer arkadaşlar gibi. Saygılarımla

    YanıtlaSil
  75. 72 YORUMU GALİBA BANA MANTIKLI GELDİ ARKADAŞLAR BU 72 DE YORUM YAPAN ARKADAŞIN BU FİKRİNİ ARAŞTIRMAK LAZIM BÜLENT

    YanıtlaSil
  76. HERKESE SELAMLAR DÜN YARGITAYI ARADIM KARŞILIKSIZ ÇEK DOSYALARININ HEPSİ YEREL MAHKEMELERE İADE EDİLİYORMUŞ

    YanıtlaSil
  77. Elimizi kolumuzu sallayarak rahat bir şekilde dolaşmayalı uzun zaman oldu.Her gün yüreğimizin hop ettiği günler geçiriyoruz.Ha şimdi gelecekler ha şimdi çevirecekler diye ürkek olduk.O nedenle taahhütleri verip en az 1 yıl özgür olmak güzel ama bu süredede yan gelip yatmamak gerek.Yaklaşık 14 aydır hizmet veren bu siteye ve arkadaşlarıma tşk ediyorum.Meselenin bilincinde olup etkin bir mücadele sergilersek başarılı oluruz ama yok ben sadece bakayım millet arasın,fax geçsin yada yasal eylemlere katılmayayım işim var gücüm var dersek yanlış yaparız.Her kez karınca kararınca bişeyler yapmalı ama örgütlü yapmalı.Anayasa mahkemesinin yakın bir zamanda bu konuyla ilgili bir karar alması bekleniyor.Yukarıda arkadaşların iletişim kurulması gereken adresler ve telefonlar mevcut.FAX ve MAİL yoluyla şimdilik sıkıntılarımızı anlatmalıyız.

    YanıtlaSil
  78. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BU GÜN İZMİR 19 ASLİYE CEZADA BİR DAVAM VARDI...
    5941 SAYILI YASANIN 5 MADDESİNİN BİRİNCİ FIKRASINDA ACIKCA BELİRTTİĞİ GİBİ ŞİKAYET HAKKI SADECE HAMİLİNİNDİR BUNU DİLEKCE İLE BİLDİRMEME RAĞMEN HAKİM KALE ALMADI YANİ YASAYI UYGULAMADI BENDE KAKAR VERME AŞAMASINDA İKEN REDDİ HAKİM İSTEDİM (CMK 25/2) VE DİLEKCEM GÖRÜŞÜLMEK ÜZRE DAVAM İLERİ TARİHE ATILDI..
    DEMEM O Kİ EĞER YASADA BİZE VERİLEN LEHE HAKLARI EĞER HAKİMLER UYGULAMIYORLARSA SİZDE REDDİ HAKİM İSTEYİN BU BİZİM YASAL HAKKIMIZ.. BU BİZE LEHE KARAR VERİLMESE BİLE EN AZINDAN CİDDİ ZAMAN KAZANDIRIR.

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  79. TARAFLI DAVRANMAK VE YASAYI UYGULAMAMAK REDDİ HAKİM SEBEBİDİR.
    BUNU LÜTFEN UNUTMAYINIZ

    SAYGILAR
    MURAT GÜZEL

    YanıtlaSil
  80. Arkadaşlar

    Anayasa mahkemesinin sitesine bakarsanız iptal davalarının yarısının çek yasası ile ilgili olduğunu göreceksiniz. Şaçma sapan yasa + yargıtayın topa taça atması nedeniyle iş anayasa mahkemesinin kararna kaldı. Dava sonucu çok uzamaz herhalde.

    YanıtlaSil
  81. 72 KISACA NE DEMEK İSTEDİĞİNİ AÇARMISIN..
    BURADAKİLER TAAHHÜTNAME VERMESİN GİTSİN TESLİM OLSUNMU?
    TAAHHÜDÜN ANLAMSIZ OLDUĞUNUMU?
    YAPACAĞINIZ BİR ŞEY OLMADIĞINIMI?
    SİZDE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRİYORSUNUZ.
    BİR YERE YAZILAN YAZIDA, YAZININ RUHUNA UYGUN BİR ANLAM, BİR SONUÇ BİR AMAÇ OLUR..

    SİZİN YAZINIZDA ANLAM VE SONUÇ VAR FAKAT AMAÇ YOK..

    YA SİZİN İDDA ETTİĞİNİZ AKSİNE İTİRAZLAR YARGITAYA YAPILABİLECEKSE..

    KISACA SİZ BURADA DİYORSUNUZKİ..
    3/1 TAAHHÜDÜ İSTER YERİNE GETİRİN İSTER GETİRMEYİN ALACAKLI TEKRAR ŞİKAYETÇİ OLURSA SİZE SORULMADAN MAHKEME REESEN İNFAZ DEVAM KARARI VERİR CMK 195 İ UYGULAR SADECE AĞIR CEZAYA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ..


    ALT MAHKEMELERİN İTİRAZ MERCİ AĞIR CEZA İTİRAZ HALİNDE A.C.M KARARLARI KESİN HÜKÜM DEĞİLDİR. 1 NUMARADAN BAŞLAYARAK ÜST AĞIR CEZAYA İTİRAZ HAKKINIZ VARDIR. VE ÜST AĞIR CEZAYADA İTİRAZ EDER ADALAT BAKANLIĞI KANALIYLA YÜKSEK MAHKEME YOLUNA GİDERSİNİZ.. CMK 171- CMK 267.

    YA SİZ İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİYORSANIZ..

    BAKIN, TAAHHÜTLE CEZA ERTELEMESİ OLDUĞUNDA İCRALAR DEVAM EDİYOR, HACİZ TAKİBİNE UĞRAMIŞ BİRİNİN DE BU PARAYI ÖDEMESİ İMKANSIZDIR.
    YASA KOYUCU BUNUN FARKINDA DEĞİLMİDİR?

    BURDA AMAÇ YASALARI DOLANARAK KARŞILIKSIZ ÇEKTEN DOLAYI İNSANLARI CEZAEVİNE ATMAMAKTIR.
    KALDIKİ 2010 YILINDA OLAYIN VAHAMETİ DAHADA DERİNLEŞECEKTİR..
    BUNLARIN HEPSİ BİR ARADA DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE İNSANLARIN YENİDEN CEZAEVİNE GİRMESİ İMKANSIZA YAKINDIR..

    YanıtlaSil
  82. 72 YORUMUNUZA KATILMIYORUM. ÇÜNKÜ BİZLER 3167 CEZA ALDIK, 3167 ALINAN BU CEZALAR, NASIL 5941 SAYILI YASADAN İNFAZI UYGULANACAK. BU AKLA MANTIGA AYKIRI. HUKUK UYGULAMALARI PEK AKLA MANTIGADA YATMIYOR AMA, BİZİ DÜŞMAN GİBİ GÖREN HAKİMLERİMİZ BUNADA BİR KILIF BULACAKLAR KANAATİNDEYİM. BU AÖMAZ, İÇİNDEN ÇIKILMASI ZOR BİR DURUM, 3167 CEZA VER, 5941 TAAHHÜT ALARAK TAHLİYE ET. KANAATİMCE TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMEDİĞİNDE ALACAKLI TEKRAR ŞİKAYETÇİ OLACAK, TEKRAR YARGITAY YOLU AÇIK OLARAK SONUÇLANACAK. TABİ YARGITAYDA GÜNLÜK 2700 DOSYAYI ONAYIP GÖNDERMEZSE.

    YanıtlaSil
  83. Sayın Ölmez:İnşallah dediğiniz gibi olur,içeri girmek imkansızlaşır.Ancak benim iki ayrı çek davasından tutuklamam vardı.İki dosyam için de birbirinin aynısı olan iki ayrı taahütname verdim,13.ACM taahüdümü kabul etti,1. ACM kabul etmedi ve beni tutukladılar.
    Elimde 1.ACM ne gönderdiğim 5 taahütnamenin 4 tanesine verilen red kararları ayrıca ağırcezaya yapılan itirazların da red verdiği kararlar var.
    mahal mahkememin verdiği red kararlarında ve en son infazımın durdurulduğu kabul kararında da ağır cezaya itiraz yolu açık olmak üzere verilmiş karar var.Beni çok uğraştırdı bu hakim,sanki alcaklının avukatı gibi uğraştı benimle.
    En son infazımın durdurulduğu kararda :taahüde uyulmadığında alacaklının şikayeti üzerine duruşma yapılmaksızın dosya üzerinden resen verilecek kararla infaza kaldığı yerden devam edilmesi şartıyla diyor.Ve bunun sonunda da yine itiraz yolu açık olmak üzere diyor.Yani temyiz yolunun kapalı olduğu anlaşılmıyor mu buradan?(yaşar)

    YanıtlaSil
  84. Sayın yaşar;
    1. ve 13. asliye ceza hangi şehir ve adliye. Ayrıca red kararlarının gerekçelerini siteye yazabilirmisiniz? teşekkürler
    Hasan Bafra

    YanıtlaSil
  85. 83 te yazan Ölmez;"BURDA AMAÇ YASALARI DOLANARAK KARŞILIKSIZ ÇEKTEN DOLAYI İNSANLARI CEZAEVİNE ATMAMAKTIR." demişsiniz.Bu kimin amacı?Yazınızı okuyunca bu yasayı yapanların amacı bu gibi geliyor okuyana.Ve diyorsunuzki;" TAAHHÜTLE CEZA ERTELEMESİ OLDUĞUNDA İCRALAR DEVAM EDİYOR, HACİZ TAKİBİNE UĞRAMIŞ BİRİNİN DE BU PARAYI ÖDEMESİ İMKANSIZDIR.
    YASA KOYUCU BUNUN FARKINDA DEĞİLMİDİR?"Mademki farkında yasa koyucu,o zaman niye böyle bir yasa ya benzer kanunu el birliği ile kabul ettiler."BUNLARIN HEPSİ BİR ARADA DEĞERLENDİRİLDİĞİNDE İNSANLARIN YENİDEN CEZAEVİNE GİRMESİ İMKANSIZA YAKINDIR.."Siz hele verilen taahhüdlerin günü geldiğinde,ajandasının 2011 senesine ait o taahhüd gününü not almış avukatları seyredin.Mehkemelerin önünde kuyruk oluşturup c.evlerine girmemiz için ellerinde dilekçelerle bekleşen akbabalar sürüsünü seyredin o zaman.Yazınızın her yeri çelişkilerle dolu.Sizi eleştirmek babında değil yazdıklarım ama insan kendi ile çelişkiye düşmemeli,mantıklı hareket etmezsek kaçınılmaz son bizi bekliyor.Ufukta bir Anayasa mahkemesinin kararı lehimize çıkacağa benziyor,hukuk devletiysek lehimize çıkması lazım ama bu kanunu çıkaranlar hukuğu tipitip sakız gibi çiğneyip şişirip suratımıza patlatmış tükürükleri yüzümüze bulaşmıştır,anayasa mahkemesinin kararı ne yönde çıkar bu yüzden bilinmez!İkinci ve son şansımız hatta bu Ülkemizinde son şansı,yaklaşan seçimler.eğerki akepe 3
    ncü defa iktidarı ele geçirirse ne bağımsız yargı,ne milli ordu,ne CHP nede bizler hiçbir şey kalmaz.O zaman geçmiş olsun işte.Ülkem için hepimiz için tek dileğim var.YA DEVLET BAŞA,YADA DEVLET BAŞA.Kuzgun şu anda leşte zaten,çok meşguller.

    YanıtlaSil
  86. BUGUN ŞİŞLİ 6.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMİ YAŞAR BEY İLE 1 SAAT YÜZYÜZE GÖRÜŞME FIRSATIM OLDU.

    YAŞAR BEY SON DERECE GÖZÜ KARA VE DİK BİR HAKİM.DURUŞUNDAN VE GÖRÜŞLERİNDEN ZERRE KADAR DEĞİŞİKLİK OLMAMIŞ.ŞİŞLİNİN CGK DAKİ DOSYASI HAKKINDA '' HENÜZ OLUMLU YADA OLUMSUZ BİR NETİCE SÖZ KONUSU DEĞİL,CGK DOSYAMIZI USULDEN BOZDU ANCAK DİRENMEYE DEVAM EDİCEĞİZ.CGK DA YENİ DOSYALAR VAR. BU DOSYALARLA ALAKALI KARAR VERİLMESİ 1 YILI BULUR.BU 1 YIL ZARFINDA HEPİNİZ TAHÜDÜNÜZÜ VERİN VE ÖZGÜRCE HAREKET EDİN.TAHÜDÜN CEZAİ BİR YAPTIRIMI YOKTUR.'' DEDİ.TAHÜD KONUSUNDA İÇİMİZİ RAHATLATTI.

    CGK DAKİ SÖZ KONUSU DOSYA DURUMUNUN KARARA BAĞLANMAMIŞ OLMASI DA SEVİNDİRİCİ. KENDİLERİNİN DE BU İŞE DİRENİŞ GÖSTERMESİ ZATEN TAKDİRE ŞAYAN..

    BİZE BİR KAÇ YOL GÖSTERİP EKLEDİLER.. HÜKMÜ KESİNLEŞİP,CEZA EVİNE GİRİP TAHLİYE OLMUŞ OLAN ARKADAŞLARINIZLA AHİME BAŞVURU YAPIN..BİREYSEL OLARAK TÜM YARGI YOLLARININ TIKANMIŞ OLMASI BU ŞEKİLDE MÜMKÜN OLACAKTIR.VE AHİMDEN YÜZDE YÜZ EMİNİM Kİ BU YASA İPTAL OLACAKTIR DEDİLER..

    ANAYASA MAHKEMESİNDEKİ İPTAL BAŞVURULARINI SORDUM KENDİLERİNE.CGK VE ANAYASA MAHKEMESİ KONUSUNDA FİKİR BEYAN ETMEDİLER.ANCAK YAŞAR BEYİ ÇOK RAHAT GÖRDÜM..

    ARKADAŞLAR ADALET BAKANLIĞINA FAX ÇEKİP BASKI KURMAYA DEVAM EDELİM.AHİM KONUSUNDA DA BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ.ŞİMDİLİK TAHÜTLERİNİZİ VERİN VE ÖZGÜR OLMAYA ÇALIŞIN

    YanıtlaSil
  87. Arkadaşlar, Bugün Ümraniye Asliye cezalarda duruşması devam eden çek davalarıma sitede örneği verilen taahhüde sadece çek ana parasını ilave ederek (yani temerrüt faizi dahil tutar değil) yazıp verdim..Hakimlerden havale aldım, hiç bir yorumda bulunmadılar.Bu davaların duruşmaları nisan, mayıs aylarında. Kalemde görevliler, hep aynı cevabı verdiler. Duruşmada karar verecek hakim dediler. Bazıları da, valla alıyoruz taahühüdü ama bizde bilmiyoruz ne olacak dediler. Hepsi sen, gelecek duruşmaya mutlaka katıl, kararı öğrenirsin dediler. Ümraniye 4 ACM de erken yazılmış 2 çekim vardı..Ona beraat vermiş hakim, banka avukatı temyiz etmiş..Bana henüz tebligat yapılmamıştı. Yarın da Kadıköydekilere aynı şekilde vereceğim.. Eğer birbirimizi, hangi mahkemeler nasıl tavır içinde oluyor bilgilendirirsek, iyi olur diye düşünüyorum.
    Siona64

    YanıtlaSil
  88. Sayın 56
    Dosyalar yargıtaydan geliyor doğru.. buarada eğer aramanız yoksa yargıtay dosyalarına taahhüt vermeyin. çünkü yeni yasaya uyarlama için yerel mahkemelere dosyalar gönderiliyor. bu uyarlama sonucu vereilen kararlar hüküm mahiyetinde olduğundan temyize tabidir. bu nedenle yargıtay dosyalarına acele etmeyin. ama eğer aramanız varsa 1 nisanı geçirmeyin lütfen

    YanıtlaSil
  89. Sayın ÖLMEZ şu durumu da eklemek isterim
    Objektif olarak düşünmek gerekirse çeke hapis cezası zaman içerisini yayılarak eritilmek istenmiştir.Çıkarılan 5941 sayılı yasa bu gayede olduğu açıktır.Keza 5941 sayılı yasanın hükmedici maddeleri kanunlar içerisinde birbirine zıt tezatlıklar doğurmuştur.Yasa koyucunun bu yasayı bilinçsizce çıkarıldığı düşüncesinde olunmamalıdır.Bilinçli bir şekilde zamana yenik düşmesi istenmiştir.Dediğiniz gibi maksat yasaları dolanarak karşılıksız çekten dolayı insanları ceza evine atmamaktır.Tabi ki vekil kuzunun dediği gibi hangi millet vekilinin meclise sunulan yasaların içeriğini biliyor sözünden yola çıkarak yalakalık ve ön plana çıkma düşüncesiyle üslupsuz davranışlarda bulunan ne dediğinin farkında olmayan vekiller olmuştur.Şunu da söylemek isterim ki hiç bir gaye veya maksat insanları kısa bir zaman dahi olsa
    bazı sebeplere sığınılarak insanları zor duruma düşürmeye veya zor durum da olanları kurtarmamaya değmez.Bu şekilde yürütülen demokrasiler kaybetmeye mahkum olur.Demokrasiyi yönetenler ayakta tutar.Eğer demokrasiyi ayakta tutamazlarsa demokrasi o yönetimi yutar.Şöyle düşünmek gerekir.Bir bardak süte bir damla kan damlaması sütün ağırlıkta olmasına rağmen sütün durumunu bozar içilmez hale gelir.Bu meseleler hassas işlerdir hata götürmez düşüncesindeyim.Ki bu hata insanlar üzerinde oynanıyorsa hiç savunulamaz.Şimdiye kadar da böyle olmuştur.Kaybeden hep yönetimdekiler olmuştur.Bunun yanında da ülkeyi gerilemeye sürüklemişlerdir durum ortadadır.
    Bu yazdıklarım taraf anlamında değil düşünce anlamındadır.Durum şu ki öyle yada böyle bu yasa ortadan kalkacaktır.Tabi ki bu süre zarfında çok zor durumda olan kişiler olacaktır.Lakin doğru olan şu insanlarında kötü durumlara düşmeden çare üretmektir.Bu şekilde olmaması gerektiğini düşünmekteyim.

    YanıtlaSil
  90. av.neslihan hanım teşekkürler 56

    YanıtlaSil
  91. Sayın Hasan Bafra:Bunlar İzmir Adliyesi'ndeki mahkemelerdir.Ben cezaevindeyken Sayın Rahmi Ofluoğlu İbret verici bir hakim kararı diye sitelerde yayınlamış.(yaşar)

    YanıtlaSil
  92. sayın av.neslihan hanım 89 da bulunduğunuz yorumda uyarlama sonucu verilen kararlar bize tebliğ edilecekmi ve yeniden temyiz dilekçesi mahkemeye verecekmiyiz.teşekkürler

    YanıtlaSil
  93. Av. Neslihan hanım, ben cezaevinde iken cezam bir yılı aştıgı için sırada bekleyen dosyaların ödeme emirleri bana tebliğ edilemedi vede cezalar infaza geçmedi, bu sırada mahkemece vasi tayini istendi, vasi tayini ise ben tahliye olduktan sonra gerçekleşti. şuanda sırada bekleyen ve yargıtaydan 2009 dönmüş olan 6 ayrı dosyam var. bu dosyalardan infazda aranmam yok, çünkü ödeme emri savcılıktan hala tebliğ edilmedi, tebliğ edildikten bir ay sonra cezaya dönüşüyor. bu dosyalara taahhüt verdim aradan iki ay geçmesine ragmen mahkemelerden menfi müsbet bir cevap yok, aranmamda yok, korkum eger taahhütlerim kabul edilmez ise ödeme emirleri savcılık tarafından 1 nisandan sonra yapılacak vede bana ceza evi yolu görünecek.

    YanıtlaSil
  94. değerli arkadaşlar


    taahhütlere keyfi olarak RED veren hakimleri mutlaka şikayet ediniz...sonuçta bu size yasayla tanınan bir hak ve hiç bir kuvvet sizi bu haktan mahrum bırakamaz...bu şikayet konusu çok önemli ve artık konunun özünü hepiniz biliyorsunuz...

    my way

    YanıtlaSil
  95. Sayın 93
    bu karar tarafınızın adresi yada bavuran vekilinizin adresine tebliğ edilecektir. ancak bazen mahkemeler uyaralamaya karşı ağır cezada itiraz yolunun açık olduğunu beyan etsede dosyayı temyiz edin. çünkü bu konuda yargıtay ceza genel kurulunun kararı mevcuttur. bu tür kararlar itiraz değil temyiz edilmelidir. mahkeme sizi yanıltmasıın.

    YanıtlaSil
  96. Büyük düşünür Beccaria bu konuda şöyle demektedir: “Ceza Yasalarını yorumlama yetkisi yasa koyucu olmadıkları için yargıçlara bırakılamaz

    YanıtlaSil
  97. Sayın 94
    taahhüt verdiğiniz tarih geçerlidir. Ancak yanlış tahhütte bulunmuş iseniz red cevabı ile bu hakkı kaybedebilirisiniz. Bizzat dosyanızı araştırarak ne aşamada olduğunu öğrenin. kaldı ki 2 aylık bir süreç uzun bir zamandır. talebiniz sonuçlanmış olabilir bu nedenle infaza verilmemiş olabilir. ama taahüdü kabul yazısı elinize geçinceye kadar içiniz rahat olmasın. bu nedenle beklemek yerine araştırmaya devam edin lütfen

    YanıtlaSil
  98. av.neslihan hanım bizleri bu şekilde aydınlattığınızdan dolayı çok teşekkür ederim 93

    YanıtlaSil
  99. sn neslihan hanım
    96da yazdığınız konuyla ilgili yargıtay cgk kararını siteye atabilirmisiniz


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  100. ARKADAŞLAR BU GÜN EVE İCRA TEBLİGATI GELDİ
    KİMDEN Mİ TAHÜT VERDİĞİM DOSYA İÇİN KARŞI TARAFIN AV DAN ÖRNEK NO 4.5 DİYO 650 TL GİBİ KARARIN İLAMI HAKKINDA ANLAYAMADIM AMA GALİBA O DÖNEMDE YAPTIĞI ZAHMETİN BEDELİNİ ÖDETMEK İSTİYO ZANNEDERSEM İTİRAZ HAKIM VARMI DİYELİMKİ VAR ETSEN ADAM BU SEFER ANA PARA İÇN KAPIMIZİ ÇALMA İHTİMALİ ÇOĞALICAK ÇOĞALICAK DİYORUM ÇÜNKÜ BU İHTİMAL BUNLARIN YAPTIĞI KANUN DEĞİŞİKLİĞİ ÇERÇEVESİNDE HEP VAR BEN SONUÇTA BUNLARIN YAPTIĞI İŞİN TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
    ÇETİN

    YanıtlaSil
  101. av.neslihan hanım ben dosyamı süresi içinde temyiz ettim ve dosya yargıtayda yeni yasadaki lehime olacak hiç bir durum yok acaba benim dosyamda yargıtayca yerel mahkemeye iade edilirmi saygılar METİN

    YanıtlaSil
  102. Uyarlama kararları temyize tabidir
    Uyaralama kararları herhangi bir istisna bulunmaksızın hüküm niteliğinde bulundugundan temyiz yoluna tabidir.Bu karalara yönelik başvuru temyiz niteliğinde bulunduğundan, itiraz merciince, incelemenin temyiz merciine ait olduğu tespit edilip, dosyayı anılan merciine göndermek yerine, kendini yetkili sayarak hüküm vemesi ve bu hüküm üzerine gerek özel daire ve gerekse yerel mahkemece yapılan kararlar ve yargılama faaliyetleri hukuki değerden yoksundur (CGK.03.04.2007 tarih ve 2007/8-66, 2007/81 YKD. Ekim 2008)

    YanıtlaSil
  103. SAyın 102 bütün dosyalar iade ediliyor

    YanıtlaSil
  104. Av.Neslihan hanım vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler.
    Uyarlama yargısı temyiz edilir diyorsunuz. Peki hiç ifadem alınmadan ve temyiz edilmeden kesinleşmiş karara uyarlama için başvurduğumuzda direk hakim red verirse bunuda temyiz edebiliyormuyuz?.
    Ayrıca temyiz edilirse yani dosya yargıtaya giderse doğal olarak taahhütle ertelediğimiz için taahhüt süresi dolunca yargıtayda olan dosya ile ilgli yerel mahkeme tekrar infaz kararı verebilirmi yoksa dosyayı yargıtaydan beklermi. Teşekkür ediyorum.
    HASAN BAFRA

    YanıtlaSil
  105. uyarlama kararının reddine ilşkin verilen karar ağır cezada itiraza tabidir

    YanıtlaSil
  106. Neslihan hanım istanbuldaki davalara bakıyormusunuz?

    arden

    YanıtlaSil
  107. arkadaşlar iyi akşamşu anda uygulamada izmirden bir arkadaşım yakalandı. taahhütü yarın vereceğiz istanbuldan ama faiz hesaplamalarıyla ilgili bilgiye ihtiyacımız var. Av.sibel hanım'ın telefonunu vermeniz mümkünmü .
    teşekkürler.

    YanıtlaSil
  108. 108
    Avukatlar bölümünde iletişim bilgileri var

    YanıtlaSil
  109. sayın 109 sitenin sağ üst köşesinde avukatlar sitesi var oradan ulaşabilirsin

    YanıtlaSil
  110. av.neslihan hanım yargıtaydan yerel mahkemelere iade edilen dosyalara uyarlama yargılaması duruşmalımı yoksa gıyabımızdamı karar verilecek ECE

    YanıtlaSil
  111. http://www.mevzuat.net/fayda/faizhesapla.aspx?fid2=4

    bu siteye girerek temerrüt faizlerini hesaplayabilirsiniz... ekm2510

    YanıtlaSil
  112. İYİ AKŞAMLAR ARKADAŞLAR,
    BUGÜN BARTIN ADLİYESİNE TEMYİZDEKİ DOSYALARIMIN GELİP GELMEDİĞİNİ KONTROL İÇİN GİTTİM.HENÜZ BARTINA YARGITAYDAN HİÇBİR DOSYA GELMEMİŞ.MEMURUN HABERİ BİLE YOK.EFDEN

    YanıtlaSil
  113. 101--
    ÇETİN BEY
    İCRA EMRİ MESELESİ İÇİN BANA ULAŞABİLİRSENİZ SEVİNİRİM BU KONU SİTE AMACININ DISINDA OLDUGUNDAN BİZZATİHİ İZAH ETMEYE CALIŞMAYI UYGUN BULUYORUM..

    YanıtlaSil
  114. Av.Neslihan hanım-Av.Sibel hanım bir sorum olucak sizlere, uyarlama sonucunda erken ibrazdan çeklerdeki cezalar düşerse,bu çeklerle yapılan icra takiplerinin durumu ne olacak bu konuda bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  115. Teğet Geçti Denilen Kriz Türkiye’yi Kalbinden Vurdu! İşte Ekonomideki Büyük Çöküş…
    TEĞET geçti denilen kriz, Türkiye’yi kalbinden vurdu. Şubat ayında Tüketici Fiyatları Endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.45 artarken, yıllık enflasyon yüzde 10.13’le çift haneyi tekrar gördü. Üretici Fiyatları Endeksi bir önceki aya göre yüzde 1.66 arttı, yıllık enflasyon ÜFE’de yüzde 6.82’ye çıktı.
    Ne alırsam yanıma kâr
    KRİZDEN en büyük darbeyi yiyenlerin başında gelen KOBİ’ler kapılarına kilit vurdu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise “yeniden yapılandırma” modeliyle, iflas eden işadamından vergi toplama derdine düştü.
    Gençler, iş bulma umudunu yitirdi
    KAPANAN işyerleriyle birlikte, işsizler ordusuna 860 bin kişi daha katıldı. Resmi rakamlara göre, yıllardır boşta gezenlerin sayısı 3 milyon 471 bin kişiye ulaştı. Gerçek işsiz sayısının 6 milyona ulaştığını kaydeden uzmanlar, gençlerin artık iş bulmaktan umudunu kestiğini belirtiyor.
    İZMİR'DE TEKEL-TARİŞ DAYANIŞMASI
    Tasfiye kararı alınan TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği’ne bağlı Çiğli İplik Fabrikası’nda işten çıkarılanların TARİŞ Genel Müdürlüğü önündeki eylemine Ankara’dan dönen TEKEL işçileri de katıldı. İşçiler burada “TEKEL-TARİŞ ölümüne direniş” ve “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganları attı.
    Enflasyon dizgin tutmuyor
    Krizin teğet geçtiğini ekonomik veriler yalanlamaya devam ediyor. TÜİK açıkladığı yüzde 14’lük rekor işsizlik rakamından sonra enflasyonun da yüzde 10.13’le dizgin tutmayacağını ortaya koydu
    Vergi artışları nedeniyle artış trendine giren enflasyon Şubat ayında da yükselişini sürdürdü. Şubat ayında Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) bir önceki aya göre yüzde 1.45 artarken, yıllık enflasyon yüzde 10.13’le çift haneyi tekrar gördü. Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) bir önceki aya göre yüzde 1.66 arttı, yıllık enflasyon ÜFE’de yüzde 6.82’ye çıktı. Şubat ayı enflasyon rakamları, piyasaların beklentisi üzerinde bir artış gösterdi, ancak Merkez Bankası açıkladığı son enflasyon raporunda 2010’da enflasyonunun önce artacağı, ardından düşüşe geçeceğine dikkat çekmişti.
    Artış çift haneli
    Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) 2010 Şubat ayı TÜFE ve ÜFE’yi açıkladı. Buna göre yıl sonunda yapılan vergi artışlarının etkisiyle Ocak ayında yükselişe geçen TÜFE, Şubat ayında da bu trendini sürdürdü. 2010 yılı Şubat ayında TÜFE bir önceki aya göre yüzde 1.45, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3.32, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.13 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 6.38 arttı. Böylece yıllık TÜFE 2008 yılı Aralık ayından sonra ilk defa çift haneli rakamlara ulaştı. 2008 yılının son ayında yıllık TÜFE 10.06 olarak gerçekleşmişti.

    YanıtlaSil
  116. 2. bölüm
    Enflasyon sürekli artıyor
    Şubat ayında ÜFE bir önceki aya göre yüzde 1.66, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 2.25, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6.82 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 1.20 arttı. TÜFE Ocak ayında yüzde 1.87, ÜFE yüzde 0.58 oranında artış göstermişti. Ocak’ta yıllık TÜFE 8.19, yıllık ÜFE yüzde 6.30 olmuştu.
    Gıda ateş pahası oldu
    TÜFE’de ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 5.01 ile gıda ve alkolsüz içecekler grubunda gerçekleşti. Şubat ayında endekste yer alan gruplardan alkollü içecekler ve tütünde yüzde 3.72, lokanta ve otellerde yüzde 1.17, ulaştırmada yüzde 0.42, konutta yüzde 0.39, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 0.22, haberleşmede yüzde 0.11, eğitimde yüzde 0.02 artış gerçekleşti.
    Gerçek işsiz sayısı 6 milyona yükseldi
    Türkiye İstatistik Kurumu, 2009’da işsizlik oranının yüzde 14,0 olduğunu açıkladı. Türkiye genelinde geçen yıl işsiz sayısı 3 milyon 471 bin kişiye yükseldi. İşgücüne katılma arzusunda olan ama iş bulamayan gençlerin oranı ise yüzde 25’e çıktı.
    Rakamlar gerçek değil
    Ancak TÜİK’in açıkladığı rakamlar ekonomin ne kadar kötü olduğunun gerçeğini yansıtmıyor. Ekonomistler reel işsiz sayısının 6 milyonu aştığını belirtirken, her dört işsizden üçünün hiçbir sosyal güvencesi bulunmadığının da altını çiziyor. Kayıtdışı çalışanların sayısı ise yüzde 43.8 civarında. Ekonomik krizle birlikte büyümeye başlayan işsiz sayısı 2008 yılında yüzde 11 olarak açıklanmıştı. Küresel krizin Türkiye ekonomisi üzerinde neden olduğu tahribatı göstermesi nedeniyle son iki yılın işsizlik rakamları önemli bir veri niteliği taşıyor.
    KOBİ’ler battı, Maliye hâlâ vergi derdinde
    Ekonomik krizin etkisinde kalan ve uzun süre imdat çığlığı atan KOBİ’ler batınca Maliye, iflas eden işadamlarından vergi toplama derdine düştü. Batan KOBİ’lerle birlikte işsiz kalan milyonlarca kişinin resmi kayıtlara girmesinden sonra tedbir almayı akıl eden ekonomi yönetimi, işadamlarının ödeyemedikleri vergi ve sigorta borçlarının yeniden yapılandırılması amacıyla adım atıldığını açıkladı.
    Sürpriz açıklama
    Vergi borcunu ödeme sıkıntısı yaşayan binlerce şirketle ilgili Maliye Bakanı Şimşek sürpriz açıklamada bulundu. Şimşek, kesinlikle bir genel af olmayacağını vurguladıktan sonra, “Ancak bazı prensipler çerçevesinde şirketler bazında yeniden yapılandırma olabilir” dedi. Şimşek, vergi affı olarak ifade edilen genel bir yapılandırmaya kesinlikle karşı olduğunu belirtip, “Gelir İdaresi Başkanlığına genele ilişkin değil de, birtakım prensipler çerçevesinde, şirket bazında yeniden yapılandırma yetkisi verilmesine ilişkin bir çalışma olabilir” dedi.
    Çalışma sürüyor
    Bakan Mehmet Şimşek, bu konuyla ilgili bir model geliştirilip Gelir İdaresi’ne esneklik tanınıp tanınmayacağına ilişkin bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Tabii ki firmaların mali bünyesi bozulabiliyor. Ödeme sıkıntısına girebiliyorlar. Onlara ilişkin belki bir sistem gerekiyor. O sistemi nasıl geliştirebiliriz, o çalışmaya Maliye Bakanlığı olarak açığız. Öncülük edebiliriz” dedi.

    YanıtlaSil
  117. Sn SİBEL HANIM

    Anlaşmalar ile verdiğim avans çeklerinin karşılığında mallar gelmediği için çeklerim yazılmaya başladı ve ÇEK İPTAL DAVASI açtım ve 50 adet çek için 3 yıldır hukuk savaşı veriyorum. Kimi mahkemeler ticaret mahkemesinin sonucunu bekliyor kimileri ise ceza verdi. Tabi temyiz ettim ve henüz hiçbiri sonuçlanmadı. 2009 temmuzunda askere gitmek için hazırlanırken infazda bir dosyam olduğunu öğrendim. Yargılamadan hiç haberim olmamış ve ceza 4. ayda kesinleşmiş.Süresi geçmiş olmasına rağmen

    1- Tebligatın 35’e göre yapıldığı
    2- Ticaret mahkemesindeki çek iptal davasının beklenmesi gerektiği
    3- Aynı çekten başka dosyada ceza aldığım (ki onu da temyiz etmişim) yani mükerrer olması
    Gerekçeleriyle YARGITAY a İNFAZIN DURDURULMASI isteğiyle başvurdum. 7 aydır kaçak yaşıyorum. Bu arada yurt dışında iş imkanım oluştu. Çokta düşünüp taşındıktan sonra taahhütname verip kurtulmaya karar verdim. Yalnız dilekçeme YARGITAYIN KARARI BOZMASI YADA ÇEKİN İPTALİ İLE LEHİME DOĞABİLECEK HAKLARIN SAKLI KALMASI KAYDİLE gibi bir ifade de ekledim.
    Mahkeme dosya yargıtayda diye dilekçemi yargıtaya gönderdi.Yalnız başka ses seda yok.Benim hem yurtdışına çıkmam lazım hem de 1 Nisan itibariyle 5. defa bakaya olacağım. Asker kaçağı suçundan da ceza almaktan korkuyorum.
    Ben Ankara dışındayım ve elimden gelen sadece beklemek.Sizden öğrenmek istediğim sizin yapabilecek bir şeyiniz olurmu? Ya da ne yapmam gerekiyor?
    YARDIMCI OLABLİRSENİZ SEVİNİRİM.

    SAYGILARIMLA.SELİM MERT

    YanıtlaSil
  118. SENİN EŞŞEK OLDUĞUNU ANLAMADILARMI!!


    Bir inek, bir beygir, bir eşek, dağılıp insanların ne yaptıklarını öğrenmeye ve beş yıl sonra buluşmaya karar verdiler.
    Her biri başka yöne yola çıktılar.

    Beş yıl sonra buluşma yerine önce inek ile beygir geldi.

    Ikisi de perişan bir halde, zayıflamış, dişleri dökülmüş, kamburları çıkmış, adeta çökmüşlerdi.

    Beygir sordu: "Nedir bu halin inek?.."

    Inek iç çekerek anlattı:

    "Bu insanlar merhametsiz. Beni durmadan birbirlerine sattılar. Alan sütümü sağdı. Bir inek daha varmış, onu yanıma koyup çifte koştular, aç bıraktılar. Canımı zor kurtardım be kardeş..."

    Sonra beygir anlattı:

    "Benim de ağzıma bir demir parçası geçirdiler, ağzımı açamadım. Üzerime bi ndiler. O indi öbürü bindi, o indi öbürü bindi...
    Binmedikleri zamanlar zincire vurdular... Belim çöküp de onları taşıyamaz bir hale geldiğimde arkama kocaman bir araba bağladılar, bu sefer birçoğunu birden taşımaya başladım. Ben onları taşıdıkça kırbaçladılar. Canımı zor kurtardım yav inek kardeş..."

    Ve uzaktan eşek gözüktü.

    Eşek; ıslık çala çala, taşlara tekme ata ata geldi. Mutluydu.

    Şişmanlamıştı, tüyleri parlıyordu, gözlerinin içi gülüyordu, üzerinde lacivert takımlar vardı.

    İnek ile beygir, "Nedir bu halin, neler oldu" diye merakla sordular, eşek anlattı:

    "Bir memlekete vardım, birisi bağırdıkça insanlar onu alkışlıyordu.
    Ben de yüksekçe bir yere çıkıp bağırdım. Benim bağırmamı bilirsiniz, duyan benim yanıma koştu, duyan koştu. Onlar geldikçe ben daha çok
    DİN-İMAN-TURBAN-falan-filan diye bağırdım..."

    "Sonra?.."

    "Sonra beni başkan seçtiler..."
    "Yani sen başkan mı oldun ?.."

    "Evet... Bir şey yapmama gerek kalmıyordu, ben bağırdıkça onlar "Memleket seninle gurur duyuyor" diye alkışladılar. Yiyecek birçok şey
    vardı. Ben ise yedim ve bağırdım, yedim ve bağırdım..."

    "Pekiii... Senin eşek olduğunu anlamadılar mı?..."

    Eşek yanıtladı: "Yarısı anladı ama diğer yarısına anlatamadı...

    YanıtlaSil
  119. gebze harem hattının minübüslerimi kullananlar dikkat sürekli çevirme yapıp gbt sorgulanıyor çevirme şekerpınarda yapılıyor

    YanıtlaSil
  120. TASARI ONAYLANDI60 YILLIK AMERİKAN UŞAKLIĞI YAPAN TÜM SAĞCI PARTİLERİN GÖZÜ AYDIN AMARİKADAN DOST BU KADAR OLUR.ÖNCE ÇUVAL GEÇİRDİLER,SONRA BEYİNLERİ İÇERİ ATIYORLAR BEYNİ İÇERDE TÜRK ORDUSU VE SOYKIRIM ONE MİNUT DEĞİLMİ AL SANA ONE MİNUTE VAY BE BİR SENEDE NELER OLDU?HADİBAKALIMPEYGAMBER GİBİ ADAM TEMİZLE ETTİKLERİNİ?OY VERENLERVALLA NE DİYEYİM KARDEŞİM!BİR TÜRLÜ DİLİM VARMIYOR!!!

    YanıtlaSil
  121. selim mert bana ulaşırmısınız

    YanıtlaSil
  122. 115-115

    CEZA DAVASI EVRAKIN KIYMETLİ EVRAK OLMASI İTİBARİYLE ÖZELLİK ARZEDR İCRA TAKİBİ İSE SADECE TAKİP TURU ACISINDAN ÖNEMLİDİR. O DA İTİRAZ SURELERİ ACISINDANDIR. BU ESNADA EVRAKIN CEK OLMADIGI İTİBARİYLE ŞİKAYET YOLUYLA TAKİBİN SIHHATİYLE OYNANABİLİR:)

    YanıtlaSil
  123. SİYASET YAPMAYALIM DEĞİLMİ ARKADAŞLAR MEMLEKET BİZİM İÇERDE YATMAMIZDAN DAHA KIYMETLİ DEĞİL!!!BİZİM NEDEN ÇEK MAĞDURU EDİDİĞİMİZİ ŞİMDİ ANLIYORMUSUNUZ ÇEKTEN MAĞDUR EDİLEN İNSAN MEMLEKETİNİ BİLE DÜŞÜNEMEZ NEDEN MAĞDUR EDİLİĞİMİZİ ŞİMDİ ANLİYORMUSUNUZ !!!

    YanıtlaSil
  124. İCRA TAKİPLERİNDE ÇEK DOSYASI

    ÇEK LERE DAYANAN İCRA TAKİPLERİNDE 6 AYLIK ZAMANAŞIMI VARDIR ... EGER ALACAKLI İCRA DOSYASINDA 6 AYDA BİR İŞLEM YAPILMADIYSA SİZ DE DOSYANIN FOTOKOPİSİNİ ALIP ASLI GİBİDİRİNİ ALDIKTAN SONRA İCRA MAHKEMESİNE ŞİKAYET YOLUYLA İCRA DOSYASINI TAKİPTEN DÜŞÜREBİLİRSİNİZ AMAN DİKKAT KONTROL EDİN ARADA BİR ALACAKLININ ATLAMA İHTİMALİ ÇOOOK YUKSEK OLABİLİR MALUM HER BİR İCRA DAİRESWİNDE ORTALAMA İSTANBULDA 40.000 DOSYA VAR...:)

    YanıtlaSil
  125. KIYMETLİ EVRAKTA İCRA TAKİBİ AÇISINDAN BASKA BİR HUSUSSA

    ALACAKLI KIYMETLİ EVRAK ASLINI İCRA KASASINDA MUHAFAZA ETMEK ZORUNDADIR. YENİ ACILAN İCRA TAKİBİNDE ÖDEME EMRİ ELİNİZE ULAŞIR ULAŞMAZ GİDİP LUTFEN BİZZAT KONTROL EDİNİZ EN AZINDAN ÖDEME EMRİNİN İPTAL ETTİRİLMESİNİ SAGLAYARAK 20 GUN BİLE OLSA ÖNEMLİ OLABİLİR...

    YanıtlaSil
  126. Sibel Hn. Ben Selim Mert
    Geç olduğu için Yarın sizi arayacağım.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  127. Arkadaşlar

    Yarın saat 14:00 te CNNTURK te TAHA AKYOL la EĞRİ DOĞRUSU programının canlı yayın konuğu SADULLAH ERGİN..
    Programa sorularımızla katılalım..

    http://www.cnnturk.com/servisler/bize.yazin/default.aspx?pageId=56

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  128. egrisidogrusu@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  129. egrisidogrusu@cnnturk.com.tr

    YanıtlaSil
  130. değerli arkadaşlar


    sn zeynep hanımın çağrısına kulak verelim...en azından adalet bakanının dikkatini konumuza belki tekrar çekebiliriz...çok sayıda MAİL atarak sorularımızdan bir kaç tane sordurabiliriz...

    my way

    YanıtlaSil
  131. Erenus sağolun güldük cuk oturdu

    YanıtlaSil
  132. T.C.
    YARGITAY
    10. Ceza Dairesi

    E:2009/12591
    K:2009/14476
    T:17.09.2009

    Vaktinden Önce İbraz Edilen Çeklerde Lehe Yasanın Saptanması Sorunu

    3167 s. Yasa m. 16, geçici m.2

    Karşılıksız çek keşide etmek suçundan sanık Mustafa İltin hakkında ADANA 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 30.11.2007 tarihli, 2006/727 esas, 2007/811 karar sayılı hükmü ile “3167 sayılı Kanun’un 16/1. maddesi uyarınca verilen 30.000.-YTL adli para cezasının” infazı aşamasında, 28.02.2009 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren 5838 sayılı Kanun ile 3167 sayılı Kanun’a eklenen geçici 2. maddede öngörülen “31.12.2009 tarihine kadar, üzerinde yazılı keşide tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir.” hükmünün değerlendirilmesi için hükümlü tarafından sunulan dilekçe üzerine, aynı Mahkemenin 13.03.2009 tarihli ve 2006/727 esas, 2007/811 karar sayılı ek kararı ile “ileri tarihli olarak keşide edilen suça konu çekin keşide tarihinin üzerinden uzun bir süre geçtiği, hükümlünün şimdiye kadar çek bedelini ödemediği, yasanın amacının hükümlüyü borçtan kurtarmak olduğu gerekçesi ile talebin reddine karar verildiği”; ek karara yönelik Cumhuriyet savcılığınca yapılan itiraz üzerine, ADANA 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 20.03.2009 tarihli ve 2009/201 değişik iş sayılı kararı ile, “suça konu çekin keşide tarihinden önce ibraz edilmiş olması nedeniyle, 5838 sayılı Kanun ile 3167 sayılı Kanun’a ekli geçici 1. madde hükmünün lehe olduğu ve 5237 sayılı TCK’nın 7/2. maddesi uyarınca hükümlü hakkında uygulanması gerektiği gerekçesiyle itirazın kabulüne, itiraza konu kararın kaldırılmasına karar verildiği; Adana 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 30.11.2007 tarihli infaza konu hükmü ile Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesinin 20.03.2009 tarihli kararına karşı Yüksek Adalet Bakanlığı’nın Ceza İşleri Genel Müdürlüğü ifadeli 15.06.2009 gün ve 6454/32157 sayılı kanun yararına bozma talebi üzerine Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 03.07.2009 gün ve 2009/163498 sayılı tebliğnamesi ekinde dosyanın Dairemize gönderildiği anlaşıldı. Dosya ve ekleri incelendi.
    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

    YanıtlaSil
  133. Arkadaşım bu Yargıtay kararı Yeni kanun çıkmadan önceydi ve site geçmiş sayfalarına bakarsan görürsün..
    O içtihatın hükmü kalmadı..

    Geçici MADDE 1. 5. fıkrasında benzer hüküm bulunan yeni Çek Kanunun 5. maddesinin 1. fıkrasında “Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşılıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında” denilmek suretiyle suçun oluşumunu çekin üzerinde yazan keşide tarihinden sonra ibraz edilmiş olması şartına bağlamıştır.
    Bu nedenle; 5941 s. Yasa yürürlüğe girmeden önce üzerinde yazan keşide tarihi gelmeden ibraz edilen çeklerle iligili karşılıksız çek keşide etmek suçundan açılan soruşturma ve
    koğuşturmaların 5237 s. TCK. nun 5. ve 7. maddeleri uyarınca ortadan kaldırılması gerekmektedir.
    Vadeli çeklerin önceden ibrazı halinde 5941 s. Çek Kanununun 5/1. maddesinin uygulanma olanağı bulunmamaktadır. Vadeli çeklerin önceden ibrazı yeni Çek Kanununda suç olarak düzenlenmemiştir. Suç olmaktan çıkartılmış, dava konusu suçun unsurları ve yaptırımları farklı biçimde yeniden düzenlenmiş olduğundan; 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 2 ve 7. maddeleri gereğince hükmün istem gibi BOZULMASINA....
    (10. C.D.Karar Tarihi 27.01.2010. Esas No: 2008/3146. Karar No: 2010/1389)

    YanıtlaSil
  134. ee sayın cuneyt bey 185 tekı yorumunuzda dısarıdan atanan sorumlu md sırket ortağı olmayan damı bu lehe yasadandamı faydalanamaz bi acıklık getırirsen memnun olurum saygılarmla ee

    YanıtlaSil
  135. ee sayın sıte yonetıcileri 135 ı yanıtlayacak bır bilen sorumlu arkadaş yokmu tesekkürler ee

    YanıtlaSil
  136. Cuneyt
    185 te yorumunda
    şirket ortağı ve müdürüysen demiş..

    şirket ortağı veya müdürüysen dememişş eeeee
    kelime anlamlarına biraz dikkat..

    şirket müdürü olupta, şirket ortağı olmayan kişi ankara 13 asliye cezadan beraat kararı aldı, yazılmıştı bu yorumlardaa.. takipe devamm

    YanıtlaSil
  137. saat olmuş gece 2 nöbetçi cevapcısı yokmu bu sitenin:)))

    YanıtlaSil
  138. ee ılgınıze tesekkurler ınsallah allah herkesin gönlüne göre versin herkese saygırımla ee

    YanıtlaSil
  139. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR

    Bugün SADULLAH ERGİN in CNNTÜRK te saat 14:00 te canlı yayında olduğunu yazmıştım.Lütfen boş geçmeyelim..

    Nasıl olsa iletilmez deyip ihmal etmeyelim.Adalet Bakanı öncelikle ulaşmamız gereken kişi..Ne kadar çok mail atarsak ,en azından bir soru bile sordursak bizim için kardır

    Bize ayrıcalık olarak sunulduğu sanılan taahhüt vermenin çözüm olmadığını,

    karşılıksız çekte hapis cezasının insan haklarına aykırılığını,

    yeni yasanın ve uygulamalarının ne vatandaşa ne de hakimlere doğru dürüst anlatılmadığını,

    uygulamada verilen çelişkili kararların bizi daha çok mağdur ettiğini,

    yasalarda uygulamaların hakimlerin şahsi öngörülerine,kanaatlerine bağlı olmaması gerektiğini,

    LÜTFEN MAİL ATARAK DUYURMAYA ÇALIŞALIM...


    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  140. CHP'li Çöllü karşılıksız çeki Erdoğan'a sordu
    05 Mart 2010, 01:51

    CUMHURİYET Halk Partisi Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi.

    CUMHURİYET Halk Partisi Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi verdi. Çöllü, soru önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti: 2007, 2008, 2009 yılları ile 2010’un ilk iki ayında karşılıksız çıkan çek sayısı nedir? Karşılıksız çıkan çeklerin yıllara göre ayrı ayrı toplam parasal tutarı ne kadardır? Aynı dönemde protesto olan senet sayısı ve senetlerin toplam tutarı ne kadardır? 2007, 2008, 2009 yılları ile 2010’un ilk iki ayında karşılıksız çek ve protesto edilen senetler nedeniyle sicili bozulan vatandaş sayısı ayrı ayrı nedir? 5941 sayılı Kanun’un geçici ikinci maddesinin a fıkrası kapsamında karşılıksız çeklerle ilgili getirilen anlaşma hükmü doğrultusunda, savcılıklara ve mahkemelere kaç başvuru olmuştur? Durdurulan soruşturma ve kovuşturma sayısı nedir? Hükmün infazının ertelenmesi veya durdurulmasına ilişkin kaç karar verilmiş, cezaevinden çıkan kişi sayısı nedir? Aynı düzenlemenin b fıkrası kapsamında, borçlarını ödeyeceği taahhüdü dolayısıyla savcılık ve mahkemelere kaç başvuru olmuştur? Bu hüküm doğrultusunda, durdurulan soruşturma ve kovuşturma sayısı nedir? Hükmün infazının durdurulması veya ertelenmesine ilişkin kaç karar verilmiş, cezaevinden çıkanların sayısı ne olmuştur?

    http://www.yenialanya.com/haber_detay.asp?haberID=3725

    YanıtlaSil
  141. 05-03-2010 anayasa mahkemei internet sayfası gündeminden....daha önce incelememiş arkadaşlar için..


    http://www.anayasa.gov.tr/index.php?l=gundem&id=245

    YanıtlaSil
  142. sayın 134
    bahsettiğiniz yargıtay kararının detayını da yazarmısınız.Yani vadesinden önce ibraza dair bir yargıtay kararı çıktımı yeni yasaya göre?

    YanıtlaSil
  143. 115-115
    sayın AV.Sibel hanım
    cevabınız için teşekkürler.İcra dairesine itiraz süresi ne zaman başlar ne kadar sürer.
    Şikayet icra dairesinemi yapılır.Takibi sona erdirmesi mümkünmü,yeni kanunda hukuki takip yapılamaz deniyor.
    Konuyu açarsanız sevinirim.teşekkürler

    YanıtlaSil
  144. egrisidogrusu@cnnturk.com.tr

    Sayın Sadullah ERGİN

    Bildiğiniz gibi kriz ve sair etkenler nedeniyle işleri bozulmuş ve borçlarını ödeyemez hale gelmiş esnaflar
    hapis tehdidiyle karşı karşıya kalmıştır, bu esnafların cezaevi tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını, gerek
    meclis kürsüsünde gerekse basın yoluyla bir çok kere ifade ettiniz.

    Şirketlerle organik bağı olmayan sadece şirket çalışanı, muhasebecisi veya dışardan atanmış müdürlerin
    şirket çeklerini imzaladığı için cezaevine konulduğunu, şirket sahiplerinin ise hiç bir cezaya uğramadığını
    şirketin aktifinden ve pasifinden fayda sağlamayan bu kişilerin cezalandırılmasının adalet anlayışına ve hakkaniyetine
    uymadığını, şirket patronlarının suistimal yaptığını ifade ettiniz.

    Bunun üzerine Yeni çek kanunu hazırlandı ve yasallaştı.
    Fakat Yeni yasa hükümlerini uygulayan Mahkemeler, Genel olarak şirketle organik bağı olmayan bu kişileri,
    sizin tabirinizle şirkette çaycı odacı gibi kişilere ceza vermeye devam etmektedir.
    Gerekçeleri ise bu kişilere ceza vermezsek kime vereceğiz cezayı, şirket sahibinin çekte imzası yok. demektedirler.

    Cezaevinde olan veya kaçak durumda olan kişilerin sayısı yüzbinleri bulunca taahhütle ceza ertelemesi kolaylığı sağladınız.
    Fakat bir çok mahkeme taahhütle tahliyeyi kabul etmemekte ya savsaklamaktadır.
    Kanun hükümlerinin uygulamasında Mahkemeler Arası farklı kararlar uygulanmaktadır.
    Gündemin başka konularla dolu olması nedeniyle, kaçak durumda yaşayan on binlerce kişin yasal haklarından haberi yoktur.

    Barolar bu konuda çok duyarsız ve bu konuyla ilgilenmemektedir..!!!

    Bu durumlar karşısında;
    Mahkemeler arası uygulama birliğini sağlamak için girişimleriniz varmı?
    Taahhütle erteleme gibi bir haklarının olduğundan habersiz kişiler için basın duyurusu yapmayı düşünüyormusunuz?

    YanıtlaSil
  145. arkadaşlar hepinize selamlar.Benim bir sorum olacak eğer ki bilgi verirseniz sevinirim.Durumum müsait olmadığı için bir avukata dahi danışamıyorum.Kusura bakmayın.Benim yaklaşık 7 tane dosyam var kesinleşmiş 7tanede dava aşamasındaki dosyam var...Kesinleşmiş dosyalarımdaki bazı ceklerin bir bölümünü ödedim eğerki taahhüt verdiğimde bu ödediğim kısımları belirtebilirmiyim bunu öğrenmek istiyorum.Bir de aşağı yukarı bu taahhütleri vermek için avukatlara aşağı yukarı nekadar vekalet ücreti gidiyo yaptıran arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim ona göre yaptırabilirim yada yaptıramam...

    25 yaşında 1,5 yıldır kaçak yaşayan universite terk(çek davaları yüzünden)çek-hayat-kader mağduru türk genci...

    YanıtlaSil
  146. 145 de yazan arkadaşım,msn adresin varsa yazarmısın ltf.

    YanıtlaSil
  147. arkadaşlar vadesinden önce yazılanlarla ilgil yeni yasaya göre bir yargıtay kararı var mı?
    YOksa mevcut mahkeme kararlarından örnekler verirmisiniz.

    YanıtlaSil
  148. EĞRİSİ DOĞRUSU /TAHA AKYOL A
    TAHA BEY


    BİZ HER NEKADAR HERKES DOLANDIRICI GÖZÜYLE BAKSADA EKONOMİK KRİZDEN MAĞDUR OLMUŞ ÇEKZEDELERİZ....


    5941 SAYILI YENİ ÇEK YASASI ÇIKTI..

    EKONOMİK KRİZİN DOĞURDUĞU MAĞDURİYETLERİMİZİN BEDELİ OLARAK KONULAN HAPİS CEZASI HALA YASADAN KALDIRILMADI

    BORÇLARIMIZI ÖDEMEK ÜZERE ÇALIŞMAK YERİNE HAPİSE ATILIYORUZ..

    ÇEKİN TEMİNATI OLARAK KİŞİ ÖZGÜRLÜKLERİ GÖSTERİLİYOR..AMA ESAS TEMİNAT ESNAFIN TİCARİ İTİBARIDIR.KİMSE ÇEKİNİ HAPİSE GİRİCEM DİYE ÖDEMEMEZLİK YAPMAZ..ESAS OLAN TİCARETİN DEVAMLILIĞI,PİYASADAKİ İTİBARIDIR..AKSİNİ DÜŞÜNENLER ZATEN DOLANDIRICIDIR.VE BİZ BU KİŞİLERLE AYNI STATÜDE DEĞERLENDİRİLİYORUZ..BUNU KASITLI YAPANLARLA GERÇEK ESNAF MALESEF BİZİM ÜLKEMİZDE AYIRT EDİLEMİYOR..DÜNYANIN HİÇ BİR ÜLKESİNDE OLMAYAN KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI İNSAN HAKLARINA AYKIRI OLARAK TEK BİZİM ÜLKEMİZ DE UYGULANIYOR..


    YASAYLA BİRLİKTE SUNULAN TAAHHÜTLE BORÇLARI ERTELEME,İNFAZI DURDURMA,ERTELEME ŞANSINI VERDİKLERİNİ SANA DEVLET BÜYÜKLERİMİZ BUNUN UYGULAMADA NELER GETİRDİĞİNİ 3 AYDIR KONTROL ETMEDİLER BİLE

    TAAHHÜTLE ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞAMAYA ÇALIŞAN BİZLER HAKİMLERE TAAHHÜTLERİMİZİ KABUL ETTİRMEK İÇİN 3 AYDIR UĞRAŞIYORUZ

    HEPSİNİN ŞAHSİ İSTEKLERİNİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

    YASADA BELİRTİLENLER HİKAYE OLDU..HAKİMLER KENDİ YASALARINI YAZIP UYGULATMAYA ÇALIŞIYOR..


    AYNI DAVAYA BİR HAKİM BERAAT VERİRKEN DİĞERİ CEZA YAZIYOR..

    TAAHHÜTLERİMİZ OLUR OLMAZ TALEPLERLE REDDEDİLİYOR


    SORUYORUM ADALET BAKANIMIZA..

    ADALET BUNUN NERESİNDE

    EĞER ADALET BAKANI BUNA MÜDAHALE EDEMİYORSA BİZ NE YAPACAĞIZ

    SABAHA KADAR TARTIŞALIM YARGIDAKİ PROBLEMLERİ

    BU SADECE BİZİM MAĞDURİYETLİĞİMİZ İÇİN DEĞİL..ORTALIKTA CİRİT ATAN ADALETSİZLİK İÇİN MÜDAHELE EDİLMESİ GEREKEN BİR DURUM..

    ADALET BAKANIMIZA SORUYORUM

    SAYIN BAKANIM

    5941 SAYILI YENİ ÇEK YASASINI ÇIKARDINIZ

    YASANIN GETİRDİKLERİNDEN ALACAKLININ,BORÇLUNUN,HAKİMLERİN HABERİ VARMI?

    BİLGİLENDİRME YAPILAMAZMIYDI?

    TAAHHÜT VERME SÜRESİNİN BİTİMİNE 1 AYDAN AZ BİR SÜRE KALDI...

    AYLARDIR HAKİMLERE TAAHHÜTLERİMİZİ KABUL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

    YASANIN KOYDUĞU MADDELERE HAKİMLERİN ŞAHSİ BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAKTA EK MADDE OLARAK KONDUMU?

    KONMADIYSA ÇEKTİRİLEN BU ZULÜM NEDİR?

    EKONOMİK KRİZ YÜZÜNDEN BATMIŞ BİR ESNAFIN BORÇLARINDAN DOLAYI HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILMASI NE KADAR ADALETLİ....

    NE KADAR İNSAN HALKLARINA UYGUN

    BUNUN BAŞKA BİR ÖRNEĞİ BAŞKA BİR ÜLKEDE VAR MI?

    BORCUN TEMİNATI ÖZGÜRLÜK MÜDÜR???

    SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  149. 148

    Sitemizde konulara bakarsanız çekte erken ibraz beraat kararı olarak yeni bir sayfa eklendiğini göreceksiniz..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  150. Herkese merhaba, bir sorum olacak bilen birisi cevaplarsa sevinirim. Karşılıksız çekte dava ceza davası açmak için dava zaman aşımı nedir bilen birisi yazarsa sevinirim. Örnek olarak icra takibi açma zaman aşımı 6 ay, ceza davası açma zaman aşımı varmı varsa nedir...

    YanıtlaSil
  151. 151.

    şikayet tarihide 6 aydır. 6 ay içinde şikaye etmesse geçmişolsun...

    YanıtlaSil
  152. Selamlar;

    Sizlere 2 sorum olacak.

    1- 2008 yılında karşılıksız kalan çek için daha yeni 01/03/2010 tarihinde Büyükçekmece Sulh Ceza mahkemesinde dava açmışlar. Bu kadar zaman sonra dava açabilirler mi ?

    2- Cezaevinde yattığım 170 gün için 510 TL yemek parası tahakkuk ettirmişlerdi. 14 Ocak 2009 da..Bunu ödemedim. birşey olur mu ? Ve nereye ödeyebilirim.

    Bilgisi olan arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim.

    YanıtlaSil
  153. ŞÜKRÜ BEY
    1. SORUNUZ DAVA normal süresinde açılmıştır. Önemli olan savcılığa müracaat süresidir.
    Muhtemelen davanız süresinde şikayet edilmiş, savcılık işlemlerinden sonra dava açılmıştır.
    Bu sebeple dava açılışının 2010 da olması normaldir. davanızı takip ediniz.
    2. sorunuzu bilmiyorum KAYAMEN

    YanıtlaSil
  154. aRKADAŞLAR,

    Bugün ist.15 asc de duruşmam vardı,vadesinden önce yazılan çek di,dilekçe verdi avukatım ve beraatimi istedi KABUL oldu....bilginize...

    YanıtlaSil
  155. TÜM ARKADAŞLARIN DİKKATİNE....
    ANKARA 7 ADET DOSYAM VARDI SAĞOLSUN AV. NESLİHAN HANIM SAYESİNDE İNFAZI ÇIKMIŞ OLAN İKİ DOSYANIN İNFAZINI DURDURUP YENİDEN YARGILANMA ALMIŞ VE BÖYLECE BANA EN AZ 2 YIL KAZANDIRMIŞ OLDU.ARKADAŞLAR HUZURUNUZDA TEKRAR TEKRAR AVK.NESLİHAN HANIMA TEŞEKKÜRLERİMİ BİR BORÇ BİLİYORUM.YILLARCA PARA ÖDEDİĞİMİZ VE BİZLER İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMAYAN AVK.LARIMIDA ALLAHA HAVALE EDİYORUM.ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN AVK. NESLİHAN HN.İŞTE ARKADAŞLAR BİZLERİN HEPSİNİN AVK. NESLİHAN HN. GİBİLERİNE İHTİYACIMIZ VAR.

    YanıtlaSil
  156. arkadaşlar bu siteye nasıl üye olunuyor

    YanıtlaSil
  157. Arkadaşlar bugünden itibaren cemaat kuruyoruz kuralım ki bizim de istemeye yüzümüz olsun çekçihocalar cemaati hepinizi bekleriz.

    'ÇÜNKÜ BİZDEN OY ALDI'
    Ak Parti'nin kendini korumak için İsmailağa olayına girdiğini söyleyen Ustaosmanoğlu şunları söyledi:

    "AKP İsmailağa cemaatini korumak zorundadır. Çünkü ondan oy aldı. Kimse riyakarlık yapmasın. Herkes yandaşını korumakla mükelleftir. Diğerlerine zulüm etmek manasına gelmez tabii. Bugünkü hükümete de Saadet Partisi'ne de söylediğimiz budur. Size rol verildiğinde kabul edin, rol çalmayın. AKP'den mutlak manada memnun değiliz. Kendilerini toplasınlar!.. "

    ZEYNEP

    YanıtlaSil
  158. Degerli arkadaşlar bir sorum olacak, Bir dosyadan 80.000Tl kesinleşmiş cezam var.Bu dosyaya gidip taahüt vermeyi düşünüyorum.Tahhüt verdigimiz zaman borcu temerrütleri ile beraber ödemayi kabul etmiş oluyoruz.Fakat tahhütü verdikten diyelim 8-9 ay sonra 80.000 Tl yi denkleştirdim diyelim, gidip bu parayı yatırıp adli cezayı kaldırabiliyormuyuz? Yoksa tahhüt verdigimiz için bundan sonra yani tahhütten sonra adli cezadan kurtulmanın yolu temerrütler ile beraber ödemekmi oluyor.
    teşekkürler
    cenk

    YanıtlaSil
  159. ANLAMADIĞIM BİR NOKTA BİZ KAÇ DEFA AİHM'E BAŞVURALIM DİYE SİTEDE YAZDIK.DEFALARCA SÖYLEDİK ŞİMDİ NASIL OLDU'DA SİTE YÖNETİMİ BİR ANDA DÜN ALINAN KARARLAR AHİH'E BAŞVURMA KARARI ALDI BİRİSİ AÇIKLASIN LÜTFEN

    YanıtlaSil
  160. 159
    Bu site defalarca AİHM başvurusu için yazılar yayınladı yol gösterdi.

    http://www.cekmagdurlari.com/2009/07/aihm-basvuru-formu.html

    http://www.cekmagdurlari.com/2009/07/avrupa-insan-haklar-mahkemesine-basvuru.html

    bu linkleri incelersen görebilirsin.

    Nerden geldiysen orda yaz, boş işlerine orda devam et
    Sanki nerden geldiğini kim olduğunu anlamadık.

    YanıtlaSil
  161. TİCARETİ USULE AYKIRI TERKTEN YARGIAY 16.H.D.28.12.2009 TARİH 2009/5504-9066 K.
    TİCARET ŞİRKETLERİ AÇISINDAN BUNLARIN YETKİLİLERİ VE MÜDÜRLERİNİN İİK.44 E GÖRE MAL BEYANINDA BULUNMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ OLDUĞUNU SÖYLEMEK KANUNU ZORLAMA OLACAKTIR.TTK.136. MADDESİNDE SAYILAN TİCARET ŞİRKETLERİNİN MÜDÜRLER VEYA YETKİLİLERİ YÖNÜNDEN İİK.M.337/A MADDESİNDE YAPTIRIMA BAĞLANAN TİCARETİ TERK SUÇUNUN İŞLENMESİ MÜMKÜN OLMADIĞI GÖZETİLMEDEN SANIKARIN BERAATLERİ YERİNE CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞ OLMASI İSABETSİZ OLDUĞUNDAN KARARIN BOZULMASINA...

    YanıtlaSil
  162. Daire Adı: 16. Hukuk Dairesi
    Esas No: 2009/5504
    Geliş Tarihi: 14/07/2009
    Mahkemesi: Antalya 1. İcra Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2007/2433
    Mahkeme Karar No: 2008/220
    Mahkeme Karar Tarihi: 31/01/2008
    Dava Türü: Ticareti usulune aykiri terk etmek.
    Karar No: 2009/9066
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 28/12/2009

    TİCARETİ USULE AYKIRI TERK

    TİCARET ŞİRKETLERİ AÇISINDAN BUNLARIN YETKİLİLERİ VE MÜDÜRLERİNİN İİK.44 E GÖRE MAL BEYANINDA BULUNMA YÜKÜMLÜLÜĞÜ OLDUĞUNU SÖYLEMEK KANUNU ZORLAMA OLACAKTIR.TTK.136. MADDESİNDE SAYILAN TİCARET ŞİRKETLERİNİN MÜDÜRLER VEYA YETKİLİLERİ YÖNÜNDEN İİK.M.337/A MADDESİNDE YAPTIRIMA BAĞLANAN TİCARETİ TERK SUÇUNUN İŞLENMESİ MÜMKÜN OLMADIĞI GÖZETİLMEDEN SANIKARIN BERAATLERİ YERİNE CEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLMİŞ OLMASI İSABETSİZ OLDUĞUNDAN KARARIN BOZULMASINA...

    YanıtlaSil
  163. arakadaşlar merhaba size başımdan geceni anlatayımda dikkatli olun benim çeklerden dolayı yakalanmam vardı taahhüt vermek için ve işlerin hızlı yürümesi için avukata vekaletneme verdim ve önçe ben yaparım biliyorum basit hemen hallolur dedi ve vekaleti verddim parada istedi onuda verdim başladı nasıl olaçak bu kanun nasıl demeye ben bu siteyi takip eden insanım bu siteden çok bilgi aldım ve tecrübe sahibi oldum bu bilgileride avukatıma anlattım siteyi açtım okuttum vekalet örneğinin cıktısını aldım verdim ne yaptıysam ikna edemedim avukatımı sonra av.SİBEL HANIMI aradım ve avukatımla görüştürdüm sağolsun sibel hanım tek tek en ince ayrıntısına kadar anlattı ve defalarca bıkmadan usanmadan gel gelelim bizim avukat hala anlayamadı sonra dedimki sen adliyeye git orda sor mutlaka taahüt veren vardır onlar nasıl verdiyse sende örnek al ve ona göre yaz avukatım adliyeye infaza gidiyor anlatıyor durumu ordan bana telefon açıyor sen mutlaka buraya gel seni istiyorlar diyor sen olmadan olmaz diyor.gitmedim gidersem tutuklayacaklar biliyorum sonra benim infazdan dosyalarımı cıkarmış ve geldi ofisinde buluştuk başladı konuşmaya ben cıldırdım patladım artık sonra eline cezaevinde yatanların verdiği taahütnameyi almış bunu nasıl dolduracağız diyor ben olmaz bu sen bu siteden aldığımız taahhütnameyi doldur ver dedim ama nafile daha sonrabana dedik bunu doldurmassak kabul etmezler sonrasınada karışmamm dedi ben tekrar avukat SİBEL HANIMI aradım sağolsun kendiside adliyedeymiş ve o sıkışık zamanında bana tekrar izah etti ve o verdikleri taatütname örneğinide bana fax yapın ben ilgileneyim dedidaha sonra avukatım bu taahütnameleri yazmaya başladı bir ara dikkatimi çekti birde ne göreyim benim ödemiş olduğum ve infazdan düşmüş olanlarada taahhüt veriyor arkadaş ben bunları ödedim sen ne yapıyorsun beni bunlara borcum yokki bunlara vermeyeceksin sadece borcum olanlara vereceksin dedim vel hasıl akşam oldu ve bu sabah gidip adliyeye vermiş taaahütnameyi ama bundan sonra ne olur bilmem şimdi korkum taahütnamem kabul oldumu olmadımı avukatım tamam bu iş bitti sen rahat ol diyor ama ZERRE KADAR GÜVENİM YOK .. şimdi burdan sesleniyorum sayın avukat sibel hanım siz sadece bir avukat değilsiniz aynı zamanda insan gibi bir insansınız merhamet kaynağısınız sizi yetiştiren babanın ellerinden defalarca öpmek istiyorum iyikivarsınız

    YanıtlaSil
  164. arkadaşlar inşallah anayasa mahkemesi karşılıksız çek te hapisliği kaldıracaktır.borç için insanları özgürlüğünden alıkoymak son bulacaktır.

    YanıtlaSil
  165. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    HEPİMİZİN BİLDİĞİ GİBİ BÜTÜN ÇABALARIMIZA RAĞMEN MAHKEMELER TARAFINDAN KESİNLEŞMİŞ DAVALARA UYARLAMA YARGILAMASI ZOR GÖRÜNÜYOR...HATTA ERKEN İBRAZ VE VEKALETEN İMZA İLE CEZA ALANLARA BİLE BERAAT VERMEYEN MAHKEMELER VAR...BU DURUMA MANTIKLI BİR AÇIKLAMA YAPMAK İMKANSIZ...

    DİĞER TARAFTAN 01.NİSAN.2010 TAAHHÜTLER İÇİN SON TARİH...HALEN KESİNLEŞMİŞ OLAN DAVALAR İÇİN TAAHHÜT VERMEYEN,VERMEK İÇİN HAREKETE GEÇMEYEN ARKADAŞLAR...VERDİKLERİ TAAHHÜDÜN REDDEDİLEREK ZAMAN KAYBETME RİSKLERİNİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALILAR...3 HAFTA ZAMAN VAR VE BU ZAMAN DA NETİCE ALINMAMA DURUMUNDA KAÇAK YAŞAMAYA DEVAM EDECEKLER...VE YASADA BELİRTİLEN SÜRE DOLACAĞINDAN ÇARESİZ KALACAKLAR....

    İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ DURUMUN ZAMAN AÇISINDAN KISITLI OLDUĞUNU TEKRAR AÇIKLAMA İHTİYACI HİSSETTİM...HAREKETE GEÇMEYENLERE TAVSİYEM TAAHHÜT KONUSUNDA HEMEN HAREKETE GEÇMELERİDİR.

    MY WAY

    YanıtlaSil
  166. erenus süpersin gülmeyi unutmuştum dört sene sonra ilk defa güldüm desem yalan olmaz.(A.H.T.)

    YanıtlaSil
  167. Sevgili MyWay ,

    Vekaletle ilgili olanlarda ilk iki maddeniz böyle olsun mahkeme tarafından dilekceniz kabul görür herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız.Böyle başlayan dilekcelerle 12 nin üstünde Beraat kararı aldık vekaletnameden.Uyarlama yargılaması değil bu sadece şartlar değiştiğinden (yeni kanun sebebi ile) karar istemi gibi düşün. İnşallah birilerine faydalı olur.

    1-Müvekkil 3167 Sayılı Kanuna muhalefet nedeni ile Sayın Mahkemeniz tarafından adli para cezasına hükmedilmiştir.

    2-Sayın Mahkemenizin kararı ve infazın başlamasından sonra değişen hukuki durum nedeni ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunun 98.maddesi uyarınca işbu başvuruyu yapmak zorunlu olmuştur.Şöyle ki;

    3-5275 Sayılı Yasanın 98/1-3 madde ve fıkrasında:

    (1) Mahkûmiyet hükmünün yorumunda veya çektirilecek cezanın hesabında duraksama olursa, cezanın kısmen veya tamamen yerine getirilip getirilemeyeceği ileri sürülür ya da sonradan yürürlüğe giren kanun, hükümlünün lehinde olursa, duraksamanın giderilmesi veya yerine getirilecek cezanın belirlenmesi için hükmü veren mahkemeden karar istenir.
    (3) Yukarıdaki fıkralar uyarınca yapılan başvurular cezanın infazını ertelemez. Ancak, mahkeme olayın özelliğine göre infazın ertelenmesine veya durdurulmasına karar verebilir.


    Buradan sonrada işte yeni çek yasası ile ilgili lehinize olan maddeleri yazarsınız ama ilk başa hep bunu yazdık dilekceyi verme sebebimiz olarak.

    Saygılarımla

    R.C

    YanıtlaSil
  168. sayın R.C

    aramıza tekrar hoşgeldin,düzgün yazı tarzın ve mantıklı yorumlarını özlemiştik...

    haklısın...

    olması gereken aslında kanun okunduğu zaman açık...hatta geçtim itiraz resen karar vermeliler tokat 1.asliye ceza öyle yaptı biliyoruz...fakat her şartta ceza vereceğiz diyenlerde yok değil...

    sonuçta çok doğru...5941 sayılı kanunu baştan sona okuyan aklı selim hiç kimse ERKEN İBRAZ ve VEKELETEN ÇEK keşide edene ceza vermemeli...

    ancak tam tersi kararlar çıkabiliyor...

    saygılarımla.

    my way

    YanıtlaSil
  169. AİHM için müracat etmek isteyen arkadaşlar varsa

    AİHM BAŞVURU FORMU

    linkinde bilgiler mevcut
    Başvuru formunu doldurup faxlayacak..

    YanıtlaSil
  170. ARKADAŞLAR AHİM BAŞVURUSU ÇOK ÖNEMLİ..

    ŞİŞLİ 6.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMİ YAŞAR BEYİN DE ÜZERİNDE DURDUĞU BİR HUSUS..

    AHİM İÇİN BAŞVURUDA BULANACAKLARIN HÜKÜMLERİ KESİNLEŞMİŞ CEZAEVİNE GİRMİŞ VE HÜKMÜN BİTMİŞ OLMASI ŞARTI VARDIR.

    BU ŞARTLARA HAZİ OLANLARI CÜNEYT BEYİN YÖNLENDİRMESİ DE ŞARTTIR.

    ARTIK ARAMAYA BAŞLAYALIM FAX ÇEKMEYE BAŞLAYALIM.HERKES BAŞINDAN GEÇENLERİ VE 5941 SAYILI YAZANIN ÇARPIKLIKLARINI ANLATAN BİR YAZI HAZIRLASIN.AKP Yİ OY İLE TEHDİT ETMEYİ DE UNUTMAYIN.700 KİŞİYE MAİL ÇEKTİM HANİ NERDESİNİZ ARKADAŞLAR?

    EYLEM YAPALIM ANKARAYA GİDELİM DİYENLER NERDE? YOKSA BİZ HALA 50-60 KİŞİMİYİZ?

    KAFANIZI KUMA GÖMMEYİN 3 AYIMIZ GİTTİ.9 AYIMIZ KALDI.HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN..

    YanıtlaSil
  171. AİHM'ne Bireysel Başvuru Hakkı ve Mevzuatı. Sayfa:15
    - İç hukuk yolları tüketilmesi koşulu, her vakanın (uyuşmazlığın) özel koşulları içerisinde ve her devletin kendi iç hukukunun sağladığı (veya sağlamadığı) olanaklara göre farklılık gösterir.
    Başvurucu, uyuşmazlık konusu hakkında iç hukukta öngörülen mekanizmalara başvurmuş ve tüketmiş olmalıdır. Ancak tüketilecek iç hukuk yollarının;
    1- Etkin,
    2- Ulaşılabilir,
    3- Normal usulun bir parçası ve
    4- Makul bir başarı şansı sunması gerekir.
    5- Bu koşulu yerine getirmekten muaf tutulmayı gerektiren istisnai durum, ulusal hukukta öngörülen iç hukuk yollarının etkin ve yeterli olmasıdır. Bu durumda başvurucu, iddiasını kanıtlamak kaydıyla, İÇ HUKUK YOLLARINI TÜKETMEDEN ya da TÜKENMESİNİ BEKLEMEDEN DE BAŞVURU YAPABİLİR. İç hukuk yollarının mevcut ve tekin (işler) olduğunu kanıtlama yükü,bu iddiayı ileri süren devletin kendisine aittir.
    6- İhlalin bir YASA'dan ya da İDARİ UYGULAMADAN kaynaklandığı durumlarda ise,iç hukuk yollarını tüketme koşulu aranmaz.
    7- İç hukuk yollarının makul sürede bitmiş olması gerekir. Makul süre içinde bitmeyen iç hukuk yollarının tamamlanması beklenmemelidir. Zira mahkeme içtahatlarına göre, makul sürede tamamlanmayan iç hukuktaki başvuru yolunun, etkili olmadığı kabul edilir.

    GENİŞ BİLGİ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKTEN FAYDALANABİLİRSİNİZ

    İLGİLİ KONUYU OKUMAK İÇİN

    YanıtlaSil
  172. AİHM BAŞVURU OLAYIMIZDA BİZİ İLGİLENDİREN KONU YERLEŞİK AİHM KURALLARINA AYKIRI BİR YASADAN BORÇ HAPSİNDEN KAYNAKLI UYGULAMADIR VE ALTINCI MADDE HÜKÜMLERİ İTİRAZIMIZDIR..

    6- İhlalin bir YASA'dan ya da İDARİ UYGULAMADAN kaynaklandığı durumlarda ise,iç hukuk yollarını tüketme koşulu aranmaz.

    YanıtlaSil
  173. 172 sorun bana değil ama ben yinede cevaplıyayım
    Başvuru tarihin geçerli olan tarihtir.
    Lakin 1 nisanda başvurunu red etti
    yapacak bir şey yok..

    YanıtlaSil
  174. sayın CÜNEYT BEY siz her zaman bizim sorularımı bıkmadan usanmadan cevapladınız çok çok teşekkür ederim. 172

    YanıtlaSil
  175. Değerli Cuneyt bey,myway ve kazazede arkadaşlar ,herkese katkılarından teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum.inanın çok büyük istifadeler ediyoruz.Bir sağlık kuruluşndan eşimin SGK sından istifade ile akciğer filmi aldırmam gerek belkide yatış verecekler?2 dosyadan yakalamam var taahütte haftaya vereceğim için riskim varmı.Bilgi ve iligleriniz için teşekkürler herkese iyi geceler.Naim

    YanıtlaSil
  176. arkadaşlar bende bu hafta içi taahhütlerimi vermek için avukatımla birlikte aranmama ragmen elmadag adliyesine gittim,ama taahhütte bulunmaya geç gittigim için dosyalarımı ankaradaki asliye cezalara iade etmişler,bizde muhabere yoluyla taahhütleri hakime havale ettirerek gönderdik.sizlere sormak istedigim; 1): 8350 tl dört adet çekime tek taahhütname vererek ayrı ayrı oldugunu ve toplam 33400 tl olarak ilgili mahkemesine gönderdik. 2):80000 tl lik bir çekim temyizden hapis cezası onanarak asliye cezaya gönderilmiş fakat infaz için henüz savcılıga gönderilmemiş. biz bunun için de taahhütnameyi mahkemesine gönderdik. 3):diger bir çekim de savcılıktan hapis için evrakın 1 yıl önce gelmesine ragmen yakalamam görükmüyordu. bu çek için de taahhütnameyi ilgili mahkemesine gönderdik. bilgisi olan arkadaşlardan yukarıda bahsettigim konularda bir yanlışlık yapmışmıyız bilgilendirirseniz memnum olurum. gelişmeleri daha sonra sitemizde duyuracagım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  177. sayın av.Neslihan Benliere ne kadar tesekkur etsem azdır.Benim 25 tane çek dosyam vardı.bunların hepsı sehırdısı dosyaları.Neslihan hanım Ankara da ıkamet etmesıne ragmen 5 dosyamı 5 gun gıbı kısa bır surede beraatle sonuclandırdı.Kendisi gercekten daha once hakkında yapılan yorumlarda oldugu gıbı bılgılı,işine sahip cıkan,işine sahıp cıktıgı kadarda hakim olan mukemmel bır avukat.Şimdi gönül rahatlıgıyla her turlu işimde ona basvuracagımı bılıyorum.ıyıkı kendısını tanıma fırsatını bulmusum.benı uzun zamandır cektıgım sıkıntılardan bu kadar kısa surede kurtardıgı ıcın,her aradıgımda sabırla benı dınlegı ıcın kendisine ne kadar tesekkur etsem azdır.işine bu denli sahıp cıkan bu denlı hakım olan bır avukatın varlıgını bılmek benı cok mutlu edıyor.Umarım benım yasadıgım bu mutlulugu benım durumumda olan herkes yasar.Umarım herkes Neslihan hanım gibi mukemmel avukatlarla karsılasma fırsatını yakalar.Tekrar tekrar tesekkurler Neslihan hanım ...

    YanıtlaSil
  178. arkadaşlar
    geçen cumartesi yakalandım taahhüdü verdim yeni saldılar dışarıya.
    tabi buca cezaevinde yerde üstü pislikten geçilmeyen yatakta yattım.
    geçen haftalarda cüneyt kardeşim yargıtayın kararını yayınlayıp bu iş bitti demişti yanlış hatırlamıyorsam.mahkeme beraat vermişti.
    şimdi ne olacak yargıtayın kararı bize emsal olmuyormu?
    anayasa mh umut kapımızdı bir yorumcu arkadaş karar için fazla beklemezler diyordu.bunun için ne yapabiliriz?
    siteyi açtıgımda aihm konusunu gördüm.anayasa mh beklemiyormuyuz?
    taahhüt verince parayı 1 senede 1/3ödeyemessen yine yakalama kararı çıkıyormu?yoksa 2 sene sonramı yakalama kararı çıkıyor?
    çok yorgunum hapishanenin 1 günü dışarının 10 günü gibi dakikalar bazen geçmiyor.insan içerde umutsuzlugu dahada artıyor.onun için elimizden geleni hep bereber yapalım.
    birde insanlar çekini ödemeyeni üçkagıtçı gözüyle bakıyor.bu içerdede böyle.bu önyargı nasıl silnecek bilmiyorum.arkadaşlar inşallah çekhapsi kalkar çünkü içerisi çok zor....

    YanıtlaSil
  179. 178 Naim,

    hastaneler bildiğim kadarıyla oteller gibi bildirim var. yani riskli diye düşünüyorum. Bence önce taahhüdünüzü verip sonra hastane düşünün

    saygılar

    YanıtlaSil
  180. ben de üye olup sizlere yardımcı olmak ve istiyorum.benimde 2 dosyam var.3 adet çekim var 1 dosya temyizde hiç yargılanmadım.son anda haberim oldu temyize gönderdim. digeri ise süre tutum dilekcesi verdim kararı gelmesini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  181. SELAM ARKADAŞLAR
    BENDE KISMET OLURSA PAZARTESİ TAAHHÜT VERECEĞİM.GEREKÇELİ KARARI YAZILAN MAHKEME KALEMLERİNİ ARADIM AMA BANA SADECE KARAR NO SUNU VEDE ÇEK MİKTARINI SÖYLEDİLER.BAŞKA BİR BİLGİ VERMEDİLER BEN NE İÇİN CEZA ALDIĞIMI DAHİ BİLEMEDEN TAAHHÜT VERECEĞİM.NASIL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ.
    ŞİMDİ SİZDEN RİCAM BANA BU KONUDA YARDIMCI OLMANIZ LÜTFEN
    1-ŞEHİR DIŞINDAN TAAHHÜT VERCEĞİM BUNUN İÇİN SİTEDEKİ TAAHH. VERDİKTEN SONRA KABUL OLUP OLMADIĞINI NASIL TAKİP EDECEĞİM.
    2- 168 DE YAZAN ARKADAŞIN SÖYLEDİKLERİNİ DE EKLERSEK DAHA MANTIKLI OLMAZ MI
    YANİ BUNU BİR MECBURİYET KARŞISINDA YAPTIĞIMIZ VE İLERDE LEHİMİZE ÇIKACAK HER HANGİ BİR KARARDAN YARARLANMA AÇISINDAN DAHA MANTIKLI DEĞİLMİ

    YanıtlaSil
  182. 182 BU SÜRE TUTUM DİLEKÇESİ NASIL BİRŞEY AÇARMISIN LÜTFEN
    DEVAM EDEN DAVALARIMIZDA KULLANABİLİRMİYİZ

    YanıtlaSil
  183. TAAHÜT. VERDİKTEN SONRADA LEHİMİZE OLAN ERKEN İBRAZ VS GİBİ LEHE DURUMLARDAN YARARLANMA ŞANSIMIZ VARMI?

    YanıtlaSil
  184. 184
    süre tutum dilekçesi
    eğer mahkeme bittiğinde karar sizin yüzünüze karşı okunduysa mahkemeye temyiz için, gerekçeli karar size tebliğ edilene kadar 3 gün içerisinde vermeniz gereken dilekçedir.
    vermez iseniz temyiz hakkınızı kaybediyorsunuz.
    dikkat edin.

    YanıtlaSil
  185. Sayın 184 , Süre tutum belgesini ,Yerel mahkemenin verdiği karar hukuki delillerden yoksun , gerekli inceleme yapılmadan vs. hakkımda verilmiş bir karadır diye yargılandığınız,kararın çıktığı yada verildiği mahkeme başkanlığına verilen bir dilekçedir ve YARGITAY,a gönderilmek üzre yazılır.Mahkeme günü çıkan karardan hemen sonra yada gerekçeli karar çıkana kadar verilir.AMAÇ olduki gerekçeli kararın size tebliğ edilmemesi sırasında 7 gün olan yargıtaya itiraz hakkınızın kaybolmamasıdır.Bir nevi mahkeme sonrasında ben yargıtaya itiraz edeceğim , gerekçeli karar elime ulaşmasa ve 7 günlük süreyi geçirsemde bu hakkım saklı demektir.YARGITAYA GÖNDERİLMEK ÜZERE ....ASLİYE CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE....
    ESAS NO---KARAR NO YAZILIR.KONU : SÜRE TUTUM BELGESİ DENİLİR.........DİLEKÇE YAZILIR ..TARİH -İMZA

    YanıtlaSil
  186. 160 da birşey sormuştum , cevap verebilecek kimse vrmı acaba
    teşekkürler
    cenk

    YanıtlaSil
  187. 164 --halledebildiginizi umuyorum bana ulaşırmısınız..

    YanıtlaSil
  188. Kredi kartı borçlusu serbest,
    Senet ödemeyen serbest,
    Mortage kredisini ödemeyen serbest,
    Uyuşturucu kullanan Tarkan serbest,
    Dağdan inen PKK lı serbest,

    Çek ödemeyen CEZAEVİNDE.

    Taahhüt adı altında milleti sömürmek istiyorlar,
    Sanki parası olsaydı insan hapiste kalırdı

    Bu nasıl ADALET
    ve
    Kalkınma partisidir ???????

    YanıtlaSil
  189. taahhütle serbest kaldım ama daha şimdiden iki ay geçti.bu şartlarda zamanı geldiğinde ödeyebilmem imkansız! şimdiden stres başladı,bu böle olmayacak..

    YanıtlaSil
  190. Sibel Hnm;

    -Taahhüt verirken çek asıllarını mı yazacaz yoksa ödeneceği tarihe kadar temerrüt faizini hesaplayacak mıyız ?

    - Birde kaçak olduğumuz için tebliğat adresini nasıl yazacaz.

    Bilgi verirseniz sevinirim..

    YanıtlaSil
  191. Sayın 160 , 80.000 tl kesinleşmiş borcunuz var ve taahhüt vereceksiniz.8-9 Ay sonra paranın tamamını yatıracaksınız fakat bunu borçluolduğunuz klişye verirseniz yani anlaşırsanız, ortada ne hapis kalır , ne taahhütname kalır.Alacaklı zaten davasından vaz geçer ortada da bişey kalmaz ....ekm2510

    YanıtlaSil
  192. Sayın 160 , 80.000 tl yi artı temerrüt faizleriyle yatıracağınıza , alacaklı ile anlaşma yolu açık.Yaklaşık 20 bin tl temerrüt faizi binen bu borcun alacaklı ile anlaşılmasında fayda olur.Sıkıntılar kökten çözülür.İllaki borcun tamamını 8-9 ay sonra ödeyeceğim derseniz , onuda yeniden mahkeme yada savcılık kanalıyla uyarlamak gerek diye düşünüyorum ama yanlış bilgi vermiş olmayayım.Böyle bir soruyla karşılaşmadığımız için kanatimi söyledim.Saygılar

    YanıtlaSil
  193. http://www.mevzuat.net/fayda/faizhesapla.aspx?fid2=4

    bu siteye girerek temerrüt faizlerini hesaplayabilirsiniz...

    1 - Çekin yazıldığı tarih + önce 1/3 meblağ yazın + sonrada 31.12 .2010 olarak tarih atın.

    2- Yine çekin yazıldığı tarih + 2/3 meblağ yazın + 31.12.2010 yazın hesaplayın.......

    3 - Ödeme tarihleri 2011 ve 2012 ye sarktığı ve ve bu yılların temerrüt faizleri belli olmadığı için 2011-2012 yıllarının temerrüt faizleri belli olmadığından hesaplanmamıştır ibaresi yazın lütfen

    YanıtlaSil
  194. Sayın 186 , Diyelimki mahkemedesiniz ve karar yüzünüze okundu ve süre tutum belgesi vermediniz.O halde gerekçeli kararın çıkması beklenir ve gerekçeli karar size tebliğ edildikten sonra 7 gün içinde temyiz etme hakkınız vardır.İŞTE BU ARADA GEREKÇELİ KARAR ELİNİZE ULAŞMAZ İSE VE 7 GÜNLÜK SÜRE İÇİNDEDE TEMYİZ EDEMEZSİNİZ DİYE MAHKEME BİTİMİNDE SÜRE TUTUM BELGESİ VERİLİR VE BU 7 GÜNLÜK SÜRE GEÇSEDE BİR TOLERANS SAĞLANIR.ŞAHSİ KANAATİM BU YÖNDEDİR.Saygılar

    YanıtlaSil
  195. Sayın ekm2510

    Benim tek dosya da
    5.000.-TL 03.05.2001
    5.000.-TL 30.06.2001
    5.000.-TL 03.07.2001
    3.000.-TL 31.08.2001

    Çeklerim var. Bunlara taahhüt verirken sitede yayınlanan dilekçenin altına çek aslı ve faizlerini teker teker mi hesaplayıp yazacaz ?
    Dilekçede ki Ocak 2011 tarihine ne yazacaz ?

    YanıtlaSil
  196. süre tutum dilekçesi karar yüzüne karşı okunursa temyiz hakkını kaybetmemek için 7 gün içinde mahkemeye verilen dilekçedir.karar gıyabında verildiyse karar tebliğinden itibaren 7 gün içinde mahkemeye verilen temyiz dilekçesidir

    YanıtlaSil
  197. Bu faızı hesapladıgımız sıtede
    1-Gecıkme Zammı
    2-Gecıkme Faızı
    3-KKDF ıcın cezaı faız
    4-Kanunı Faız

    Temerrut faızı ıcın hangısını kullanmamız lazım

    YanıtlaSil
  198. DEĞERLİ ARKADAŞLAR

    SAYIN ANKARA HUKUKLU NUN DÜNYA GAZETESİN DE YAYINLANAN YAZISI AŞIĞIDADIR..KENDİSİNE ÇOK TEŞEKKÜRLER...ÇEK EMEĞİ VAR SAYGILARIMI SUNUYORUM...

    Mehmet EMANET / Hukuk Müşaviri

    Yargıtay 10. Ceza Dairesi Başkanı Sayın Mahmut Gül, hukuk tarihine geçecek bir beyanat vererek önemli bir tartışmayı da başlatmış oldu. Kamuoyunda ve hukuk çevrelerinde uzun süredir tartışılmakta olan 5941 sayılı yeni Çek Kanunu'nun uygulamasıyla ilgili olarak kendisine yöneltilen "yeni çek yasasının 5'inci maddesinde 'kast' veya 'taksir' gözetilecek mi, yani 3167 sayılı Kanun'da olduğu gibi 'şekli' bir suç olarak mı uygulama yapacaksınız" sorusuna "Yani ne yapacağız, karım doğum yaptı beraat, kaza geçirdim beraat, bu durumda bu yasa uygulanamaz. (…) Bunları dikkate alamayız" şeklinde cevap vererek, hem Anayasa'ya hem Türk Ceza Kanunu'na hem de genel hukuk prensiplerine aykırı bir tutum sergilemiştir. Bu beyanatın ne anlama geldiğini daha iyi analiz edebilmek için, fazla teknik detaya girmeden konuyu özetleyelim:

    2005 yılında kabul edilerek yürürlüğe giren 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ile, ceza sistemimizde önemli değişiklikler yapılmış, bu arada suçun manevi unsuru konusunda da doktrinde ve uygulamada uzun süredir tartışılan "kusursuz" (objektif) sorumluluk anlayışı terk edilerek suçun ancak "kasıt" veya "taksir"le işlenebileceği kabul edilmiştir. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun gerekçesinde objektif (kusursuz) sorumluluk esasının terk edildiği açık bir dille belirtilmektedir:

    765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda ve Hükûmet Tasarısı'nın bazı hükümlerinde, kişi gerçekleştirmeyi kastetmediği böyle neticelerden objektif olarak sorumlu tutulmaktadır. Belirtmek gerekir ki, bu tür sorumluluk, ortaçağ kanonik hukukunun kalıntısı olan "versari in re illicita", yani hukuka aykırı bir durumda olan bunun bütün neticelerine katlanır anlayışının ürünü olup, çağdaş ceza hukuku bu anlayışı çoktan terk etmiştir. Çünkü kusurun aranmadığı objektif sorumluluk hâlleri kusursuz ceza olmaz ilkesiyle açıkça çelişmektedir. Ülkemiz ceza hukuku öğretisinde uzun süredir objektif sorumluluk hâllerinin ceza mevzuatından çıkarılması gerektiği ifade edilmektedir. Bu talebin yerine getirilmesi, Anayasada öngörülen kusur ilkesinin zorunlu bir sonucudur."

    Ayrıca hukuk uygulamasında birliği sağlamak ve hukuk güvenliğini temin etmek maksadıyla TCK genel hükümlerinin (bu arada suçun manevi unsuru kuralının da) bütün özel ceza kanunları ve ceza içeren özel kanunlardaki suçlar hakkında da uygulanacağı hükme bağlanmıştır. 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nda öngörülen bu yeni düzenleme, TCK'ya aykırı olan bütün özel nitelikteki kanunların taranması ve aykırı hükümlerin tespit edilip değiştirilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bunu teminen yasa koyucu gerekli düzenleme ve değişikliklerin yapılması için en son 31.12.2008 tarihine kadar süre tanımıştır.

    YanıtlaSil
  199. devamı...

    Bu süre içinde birçok kanunda gerekli değişiklikler yapılarak TCK genel hükümlerine uyum sağlanmış ancak Çek Kanunu'nda değişiklik yapılması unutulmuş yahut ihmal edilmiştir. Böyle olunca, 1.1.2009 tarihinden itibaren, o tarihte geçerli olan 3167 sayılı Çek Kanunu'nun TCK genel hükümlerine aykırı olan ceza hükümleri geçerliliğini yitirmiştir. Bunlardan en önemlisi, 3167 sayılı Kanun'da kabul edilen "kusursuz sorumluluk" esasıdır. TCK genel hükümlerine göre suçun oluşması için "kasıt" veya "taksir" gerekirken, 3167 sayılı Kanun kusur aramaksızın ceza verilebilmesini öngörmekteydi.

    1.1.2009 tarihi itibariyle oluşan bu yasal boşluk, o günlerde Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Ahmet İyimaya ve Ceza Kanunu'nun tasarısının hazırlanmasında da görev alan Prof. Dr. Adem Sözüer tarafından dile getirilmiş olmasına rağmen, ilerleyen tarihlerde konunun üstü her nedense kapatılmıştır. Oluşan yasal boşluğa rağmen verilmiş olan cezalar kaldırılmadığı gibi, mahkemeler yeni ceza vermeye devam etmiş, binlerce insanın hürriyetinin hukuksuzca bağlanmasına, hukuk adamları, barolar ve Yüksek Mahkeme maalesef seyirci kalmıştır. Önümüzdeki günlerde bu sebeple AİHM'de Türkiye aleyhine çok sayıda maddi ve manevi tazminat davası açılması beklenmektedir.

    Uzun süre TBMM gündeminde bekleyen yeni Çek Kanunu'nun görüşmeleri ancak 14.12.2009 tarihinde tamamlanabilmiş ve 20.12.2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. 3167 sayılı eski Çek Kanunu'nda objektif (kusursuz) sorumluluk esasına göre "şekli suç" olarak düzenlenen karşılıksız çek keşide etme suçu, 5941 sayılı kanunda taksire dayalı kusurluluğu gerektiren bir suç olarak tanımlanmış ve böylece suçun niteliği değişmiştir. Bu husus kanun metninde açıkça belirtilmemekle beraber (ki belirtilmesi de gerekli değildir, suçun manevi unsuru için TCK genel hükümlere bakılacaktır), gerekçede şu şekilde açıklanmaktadır:

    " Söz konusu suçun oluşabilmesi için, çekin karşılığının, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı olarak, yani en azından taksirle, ilgili çek hesabında bulundurulmaması gerekir. Anayasanın 38 inci maddesinin yedinci fıkrasında düzenlenen ceza sorumluluğunun şahsiliği ilkesi bağlamında güvence altına aldığı kusursuz ceza olmaz kuralının gereği olarak, söz konusu suç, objektif (kusursuz) sorumluluğu gerektiren bir suç olarak değil, en azından taksire dayalı kusurluluğu gerektiren bir suç olarak tanımlanmıştır. Bu itibarla, kişinin, elinde olmayan sebeplerle ortaya çıkan zorunluluk hâli dolayısıyla, örneğin doğal afet, savaş, kaza geçirmesi gibi bir sebeple, çekin karşılığını ilgili hesapta zamanında bulunduramamış olması halinde, ceza sorumluluğu olmayacaktır."

    Oysa Yargıtay Ceza Dairesi Başkanı aynı görüşte değildir! "Kaza geçirdim beraat, bu durumda yasa uygulanamaz" demektedir. Kanun koyucunun düzenlemesi Sayın Başkan tarafından maalesef uygun ve uygulanabilir bulunmamıştır. Türk Ceza Kanunu'nun "kusursuz suç olmaz" prensibinin ve yasama organının amacının hilafına, "bunları dikkate alamayız" demektedir Sayın Hakim! Demek oluyor ki, yasama organınca kabul edilen ve fakat uygulamasında güçlük olan yasalar bundan böyle yüksek mahkeme hakimleri tarafından münasip bir zamanda ele alınıp yorumlanacak ve belki de yasa metinlerinin bir kısmı yok sayılarak "uygulanabilir" hale getirilecektir. Böylece son rötuşları tamamlanan yasa ile insanların hürriyetleri bağlanmaya devam edilecektir! Bu uygulamayla Türk hukuk sistemi aynı zamanda "alternatif" bir "yasa koyucu"ya da kavuşmuş olacaktır.

    YanıtlaSil