Yeni Çek Kanunu Değerlendirmesi

53T3DPM39CMG Hukuk Merkezi'nde 19/01/2010 tarihinde gerçekleştirilen ve Y. Doç Dr. Vural Seven tarafından sunulan "Yeni Çek Kanunu Hükümlerinin Değerlendirilmesi ve Mevcut Duruma Etkisi" konulu seminer..

Konuşmacı : Avukat Y. Doç. Dr. Vural SEVEN

Bütün katılımcılara saygılarımı ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.
Güncel bir konu üzerinde bugün seminerimizi vereceğiz.
Çek Kanunu 20 Aralık 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Çek Kanunu'nun yeni düzenlemeleri karşısında uygulamada ne gibi sorunlar yaşayacağız ve geçmişe ilişkin olan düzenlemelerde ne gibi farklılıklar var, bu konu üzerinde görüşlerimi ifade etmeye çalışacağım.

yeni cek kanunu

Bir şeyi genel mecrasından çıkardığınız takdirde artık o düzenleme hakkında sağlıklı bir işleyiş yapmanız pek de mümkün hale gelmiyor.
3 grup kambiyo senedinden poliçe, bono, çek. İkisi kredi aracıdır. Çek, ödeme aracıdır.
Çekte vade olmaz dedik. Sistem de buna göre kurulmuştur.
Ancak, 5838 sayılı 28 Şubat 2009'da çıkan kanunla bu daha önceki 2003 yılında yapılan değişiklikle ceza hukuku açısından ileri keşide tarihli çeklere bir değer atfettik. Çünkü şikayet süresini oradan başlattık ondan önce şikayet süresini kabul etmedik. Oradan bir açık ortaya çıktı. Şimdi biraz ileri gittik. 5838 sayılı kanunla dedik ki 31.12.2009 sonuna kadar üzerinde yazılı keşide tarihinden önce bankaya ibraz edilen çeklerin ibrazı geçersizdir diye bir sonuç ortaya çıktı. Şimdi ne yaptık daha bir ileri noktaya gittik. 3. maddenin 8. fıkrasında şimdi burada da başka bir çelişki ortaya çıkıyor. Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihinden önce ibraz edilen çekin karşılığının TTK'nın 707. maddesi uyarınca kısmen veya tamamen ödenmemiş olması halinde bu çekle ilgili olarak hukuki takip yapılamaz.

Şimdi, dediğim gibi, iş mecrasından çıkarsa başka sorunlarla karşı karşıya geliyoruz.
Kanun koyucu TTK da, çekte vade yok hükmünü dikkate alarak düzenleme yapmış. Kambiyo senetlerinde vadeden önce müracaat hakkı TTK 625'te düzenlenmiş, poliçe ve bonoda. Şimdi poliçe ve bonoda vade olduğu için bu düzenleme yapılmış. Genel atıf maddesi 730'a baktığımızda çekte 625'e atıf yok. Niye yok, çünkü vade yok. Ama şimdi var, Bu durumu nasıl çözeceğiz?
Dediğim gibi, şimdi ihtiyati haciz isterken, ihtiyati haczin iki temel hali var, vadesi gelmiş alacaklar, muaccel ve müeccel vadesi gelmemişler. Vadesi gelmiş muacceller için vadesinin gelmiş olması yeterli ve rehinle de temin edilmemiş olması yeterli. Kambiyo senedi olduğu için zaten ona da ihtiyaç yok. Peki vadesi gelmemişlerde ne olacak? Böyle bir ihtiyaç çıkacak ama.! Çünkü daha önce bunu düşünmedik, böyle bir sorunumuz yoktu. Orada ihtiyati hacze ilişkin vadesi gelmemişlerdeki hükmün uygulanma imkanı buraya yok arkadaşlar. Bir defa onu söyleyelim. Çünkü burada tekrar başa dönüyoruz çekte asıl borçlu yok, herkes müracaat borçlusu, keşideci dahil. Bunu teknik terim olarak kullandığımı zannederim hukukçu arkadaşlar biliyorlardır. Dolayısıyla 625'i kıyasen uygulayabilirsiniz. Şu an hakim, Medeni Kanun madde 1'deki hukuk yaratma yetkisini kullanarak uygulayabilir. Bu mümkün. Çünkü bu, bugünün sorunu, dün yoktu.

Şu anda 3167 sayılı kanun yürürlükte iken karşılıksız çek nedeniyle verilen bütün cezaların veya davaların yeniden baştan görülmesi lazım. Her şey değişti çünkü. ilk dönemlerde de vardı bu tartışma. Şikayetçi kim olacak diye. Hamil. Sonra çeki elinde bulundurmak koşuluyla ara cirantalara da şikayet hakkı 2003'te getirildi. Şimdi yok. Şimdi kalktı. Burada yok. Sadece hamil var. Eğer kanun koyucu isteseydi ki ara cirantaların şikayet hakkı olacağını bunu açıkça düzenlerdi. Karşılıksız çek şikayet hakkı sadece hamilde var, ara cirantaların yok. Şimdi bakın yine ne oldu? Şikayet hakkı ortadan kalktı. TCK'nın 7. maddesi lehe kanun hükümleri bunu da değerlendirilmek zorundasınız. Ceza miktarına ilişkin hükümleri söylemiyorum. Orada da zaten tamamen değişiklikler var, onunda değerlendirilmesi lazım.

Bir önemli değişiklik; şikayet süresi değişti. Şikayet süresi değişti derken; 6 ay, zamanaşımı da 6 ay. Sorun nereden başlayacağı. O başlama noktasını tespit. 3167'de çek üzerinde yazılan keşide tarihine göre + 10 gün + ibraz süresi + 6 ay idi. Ve bu süre 9 aya da çıkabilir, 10 aya da çıkabilir, 1 yıla da çıkabilir. Şimdi değişti. Çünkü genel hükümler uygulanacak. TCK madde 73. Süre 6 ay. Zamanaşımı süresini geçmemek koşuluyla bu süre şikayet hakkı olan kişinin fiili ve failin kim olduğunu bildiği ve öğrendiği günden başlar. Savcı arkadaşlarımızın işi zor. Fiil kolay da fail kim belli değil ki. O dönemde onu tespit edeceksin. Neye göre? Ticaret sicil kayıtlarına göre.

Şu aşamada gerçek kişi tacirler açısından değil de tüzel kişi tacirler açısından anonim şirketlerde ve Limited şirketlerde; yönetim kurulu anonim şirketlerde, limited şirketlerde müdürler kurulu oturup karar alacaklar, içlerinden bir tanesini sorumlu seçecekler.
Diyecekler ki bu arkadaş mali işlerden sorumlu. Karşılıksız çek olursa o sorumlu olacak diye. Bunu da o kararı almakla halletmiş olamayacaklar. Neden? Çünkü mahkeme veya savcılık kovuşturma veya soruşturma aşamasında bunu Ticaret Sicil'den soracak. Mecbursunuz o zaman temsile ilişkin kararları ticaret siciline tescil ve ilan ettirmeye ki sanığı belirleyebilelim. Bu çok kolay olmayacak. Bakın sadece şikayet süresinde sanığı belirleme açısından sorunumuz çıktı. Peki başka neye etki ediyor? Şimdi 5. maddedeki özel ceza kanunlardaki ceza getiren hükümler işte TCK'nın genel hükümlerine aykırı olamaz diye. Çek kanunu ile genel hükümler tekrar delinmeye başladı.
Birincisi zincirleme suç, müteselsil. Şimdi ara bir dönem daha var yalnız. 31.12.2008 ile bunun yürürlüğe girdiği 20 Aralık 2009'a kadar olan dönemde TCK madde 5 yürürlükte olduğu için genel hükümler uygulanacak ve zincirleme suç olduğu için.
Her çek yaprağı ayrı bir suç olacak. Fakat sıralı çek dediğimiz yani bir tane otomobil almışsınız ve çek yaprağından 5 tane vermişsiniz ve o otomobil alışverişi için ve o kişiye karşı vermişsiniz. Artık burada müteselsil suç var tek suç oluşacak.

İkinci ihtimalde olan taahhütle ilgili bir sorun var.
Şimdi, buradaki taahhüt belki gözünüzden kaçmış da olabilir, belki hiç öyle bir anlam da vermemiş olabilirsiniz diye düşünüyorum. Buradaki sanıkla, taahhütte bulunan sanıkla takipteki borçlu tüzel kişi olursa aynı kişi değil. Bakın bir sıkıntı çıktı hemen karşımıza. Nasıl? Şimdi, takibin borçlusu kim? Tüzel kişi. 3167'ye göre sanık kim? Gerçek kişi. Ama gerçek kişinin o borçtan sorumluluğu yok ki. O borcu ödemek gibi sorumluluğu yok. Kural olarak onun malvarlığına gidemiyorsunuz. Şimdi taahhüt verdi. Şimdi bu taahhüt mevcut borca katılma mı? Birlikte borç yüklenmesi haline mi geldi acaba? Ve yarın bu borçların yüzde 90 ının ödeneceğini de düşünmüyorum ben. Belki kötümserim, o zaman siz bu tüzel kişi adına olan bu borca burada sanık anlamında taahhütte bulunmakla katılmış mı oldunuz. Onun yanına müteselsil borçlu haline mi geldiniz? Bunlar düşünülmeden şu anda yapılan işler, ileride sizi sıkıntıya sokabilir. En azından, avukat arkadaşlardan yapacaklar varsa oraya bir ihtirazi kayıt koyun.

Nasıl ihtirazi kayıt koyalım?
Şartlamı dersiniz başka yolla mı dersiniz ama savcılığının matbu olarak verdiği belgeyi gördüm çünkü bana getirdiler orada sorun var. Nasıl sorun var? Cezaları ödemek falan oradaki ödenen ceza değil alacağa ilişkin ödeme var. O metinde de bir düzeltme yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Cumhuriyet Savcısı Murat İnci Bey sormuş infazın yada davanın durması için 5941 sayılı çek kanunu geçici 2. maddede ödeme taahhüdünde şekil şartı var mı?
Şekil şartı ödeme taahhüdünde yazılı olması lazım. En azından da savcılığa yada mahkemeye gidip beyanda bulunulup bu beyanın altına imzanın alınması lazım. Başka ihtimal yok. Yani sözlü de yapılabilir de o sözünün tutanağa geçirilir en azından kayıt altına alınması lazım ki; ilk taksidin bir yıl içersinde ondan sonra kalan bölümünde iki yıl içersinde ödenmesi gerektiğinin beyan altına almamız lazım. Yani fiili olarak yazılı olmayı gerektiriyor.

Peki hocam alınan yazılı beyan taahhüt diyelim icra dairesine götürüldüğünde taahhüt olarak kabul edilebilir mi?

İşte biraz önce ifade ettim, edilmemesi lazım. Çünkü orada takip ayrı devam ediyor. Onun takiple doğrudan bir ilgisi yok. Eğer olur dediğiniz takdirde tüzel kişinin borcundan gerçek kişiyi de otomatikman birlikte borç yüklenmesi şeklinde sorumlu hale getireceksiniz. Şu anda taahhüt verenler bu sorunlardan habersiz taahhütlerini vermekteler, yarın bunla ilgili sorunlar yaşayacaksınız.

Beni dinlediğiniz için zannederim biraz içiniz karardı, çünkü çok sorunlardan bahsettim, ama şunu söylüyorum bunların hepsinin üstesinden gelmemiz mümkün, fakat bizim sorunumuz nerde, bunları nasıl uygulayacağımızda.
Elimizdeki malzemeyle neler yapıp yapamayacağımız konusunda. Ve herkes bulunduğu ortamda bulunduğu makamda mevkide yaptığı işte kendi sorumluluğuna uygun ve işine uygun davransa bu sorunların çoğunu yaşamayacağız.
Buna ihtiyaç da kalmayacak. Ve bakın, hukukun hakkı iade edeceğine olan inanç da ortadan kalkıyor. Benim kişisel kanaatimi soruyorsanız, bu eski karşılıksız çek suçlarından hiçbir şey çıkmayacak, çıkmaması lazım. Her şey darmadağın oldu. Ceza kanununun 7. maddesi var. Lehe kanun hükümleri uygulanır. Bunu engellemeniz mümkün değil.

Evet, tekrar beni sabırla dinlediğiniz için teşekkür ederim
Konuşmacı : Avukat Y. Doç. Dr. Vural SEVEN

622 yorum:

  1. taahüt verecek arkadaşların dikkatine:Ben taahüt verdikten 1 gün sonra tutuklandım.Hakim taahütnameyi kabul etmemiş.Cezaevinden 5 taahütname daha gönderdim hepsine de bir bahane buldu hakim.Ağırceza da hepsini red verdi.Sonunda taksitlerin miktarını net rakamlarını yazarak ve bunu ödeyeceğin yıla yayarak herkesçe denetlenebilir bir taahüt vermeye zorladı bizi hakim. 25 haziran 2010 tarihnden ilk taksiti başlatmak şartıyla cezaevinde 32. günü taahütümü kabül ettirip infazımı durdurtabildik.İzmirde 26 tane asliye ceza hakiminden ikisi böyle taahüt istiyormuş.Bilginize.

    YanıtlaSil
  2. Değerli kriz maduru arkadaşlarım yakında aramıza çok daha fazla kişi katılacak emin olun şu anda yaşanan krizin çok daha büyüğü kapıda ve hükümet bunu bildiği için sürekli gündem yaratcak şeylerle üstünü kapatıyor.yeni gelecek krizin sonları olacağını biliyor ve tsk ile yargı ile veya başka gerekçeler göstererek gündem değişiyor nüfusumuzun 3.2 milyonu şu an kart yüzünden takipde bu aileleriyle yaklaşık 15 milyon insan sadece kart dan zor durumda diğerlerini saymıyorum bile muhalefet bu anlamda pasif bugün bir amcayla konuştum adam emekli ve diyor ki kızım seyrediyorum ama bir şey anlamıyorum olanları insanlara yalın bir dille anlatmaları lazım bu işin sonu kötü yakında sn baykalıda alırlarsa ben hiç şaşırmam.Allah hepimizin yardımcısı olsun.BİNDİK BİR ALAMETE,GİDİYORUZ KIYAMETE.
    ZEYNEP İST

    YanıtlaSil
  3. bıktım artık18 Şubat 2010 18:12

    Arkadaşlar
    benim karşılıksız çek suçundan 2004 tarihli taplam 7,000 ve 3000 tl olmak üzere 2 dosyam Avukatıma ilgilenmesini rica etmiştim biraz önce beni aradı karşılıksız çekten infaza verilen dosyalarım nisan ayına kadar infazı durdurmuşlar ben su ana kadar çek ile ilgili taahhüt vermedim alacaklıyı arayıp anlaşmaya çalışacam birde benim resmi evrakta sahtecilikten davam var ondada ifademi almak için yakalama çıkarmışlar 2004yılında iflas etmiştim 2 ortaklı sahıs firması idik ortağımın çeki ile x firmasından ürün aldık çek verdik ürün ayıplı çıktı iade ettik onlarda çeki bize iade etti bizim başka çekimiz olmadığından o çeki borcumuz olan birine başka biri aracılığı ile çeki kullanmaması bir anlamda teminat yerine verip biz borcumuzu o tarihe kadar ödiyeceğiz diye verdik fakat 2004 olan çekin tarihi ile bizim verdiğimiz şahıs ki arkadaşlar tarihini 2005 yapmışlar çeki ilk başta verdiğimiz firma cirosunu silmemişti çeki elinde bulunduran şahıs o firmayı icraya veriyor evrakta sahtecilikten tarihinde oynama yapılmış diye bende ifadeye gidemediğimden dolayı olayı benim üstüme atmışlar fakat ELİMDE 2.ci şahsa yani aracıya 4,000 tl bedelli ürün vermiştik ve diğer borcuda benim elimde 2,ci sahıs ile ilgili söyle bir evrak var ŞU ADRESTE İKAMETGAH EDEN OSMAN ADLI SAHSA VERİLMEK ÜZERE AHMET ADLI SAHSIN 7,00 TL BEDELLİ ÇEKİNİNE MAHSUBEN TARAFIMIZDAN ŞU MARKALAI ÜRÜN VERİLMİŞTİR ÇEKİ ALAN KİŞİDE ALTINA EVET SU BEDELLİ ÇEKE KARŞILIK URUN ALDIM SİZİN BORCUNUZ YOKTUR 2004 TARİHLİ EVRAK ELİMDE MEVCUT yani biz o çeki 2004 tarihi ile vermişiz yani bizim oynama yapma şansımız yok bayağı uzun oldu arkadaşlar birde çekten dolayı yükümlülüğü yerine getirmemeden dolayı dava açılmış onuda anlamadı değerli yorumlarınızı bekliyorum herkese şimdide teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. 199
    ipotek düşmezz ipotekte süre yoktur alacaklı alacağımı aldım ipoteği kaldırıyorum diye tapuya yazılı beyanda bulunursa ipotek kalkar
    1-ipoteği kim koydu alacaklımı koydu
    2eğer alacaklı ipoteği koymadı ve sadece ipotekli gayrimenkul üzerine haciz koydu ise bu taktirde 2yıl içerisinde satış istemek zorunda yada haciz işlemini yenilemek zorunda eğer bunu alacaklı yapmamışsa haciz düşer

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  5. arkadaşlar taahhütün getirisi ve götürüsünü iyi düşünmek ve profesyonel yardım almamız lazım lütfen herkes taahhütle ilgili bildiklerini yazsın birlikte karar alalım öyle taahhütte bulunalım. ertan

    YanıtlaSil
  6. 200 . sırada yazan arkadaş verdiğin bilgi için
    teşekkürler. Fakat şöyle bir görüş daha var;
    yeniden ceza çıkması için taahhütün son tarihinin beklenmesi gerekir diye, bu hususta bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  7. 202 de yazan arkadaşımız bankaların 1,5 yıl kadar önce kredi kartı affı adıyla çıkardığı yeniden yapılandırma sistemine taahhüdde bulunupta ödeyemeyenler şu anda 90 günlük ceza alıp c.evlerini doldurmakta.Hatta bunlara c.evlerinde isim takmışlar 90 lıklar diye.66 bin elektrik abonesi savcılık takibine alınmış.6,5 milyon abonenin elektriği kesik bir aboneyi 4 kişi sayarsak aile olarak 27 milyon insanımız şu anda ortaçağ karanlığını yaşıyor.66 bin aboneden taahhüd verenlerde ödeyemezlerse onlarda c.evine.Biz çekçiler zaten malum.Giren çıkan belli değil.Hadi nisana kadar taahhüd verip çıkıyoruz ya sonrası?Dediğiniz gibi bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.Ama hükümete bak kriz bitmiş iyileşme yoluna gidiyormuş memleket.Gülermisin ağlarmısın bunlara kardeşim.Pes artık.

    YanıtlaSil
  8. Sayın 199
    ÖDEME EMRİNİN BİLDİRİLMESİNDEN SONRA BİR YIL İÇİNDE HACİZ İSTEMİNDE BULUNULMAZSA, HACİZ İSTEME HAKKI DÜŞER.Lakin haciz yenilemesi yapılabilir.
    YENİDEN HACİZ İSTEMEK,ALACAKLI TARAFINDAN YAPILACAK YENİLEME İSTEMİNİN BORÇLUYA BİLDİRİLMESİNE BAĞLIDIR.
    Bununla ilgili yargıtay kararları da vardır
    KARAR : Ödeme emrinin tebliğinden sonra bir yıl içinde haciz talebinde bulunulmaması halinde haciz isteme hakkı düşer. Yeniden haciz istemek alacaklı tarafından vukubulacak yenileme talebinin borçluya tebliğine bağlıdır (İİK. 78), haciz yapıldıktan sonra dosyanın takipsiz bırakılması halinde ise haczin düşmesi söz konusu olup bu durumda 106 ve 110. madde hükümleri uygulanır. Ve yeni haciz istemi üzerine borçluya yenileme tebliği gerekmez.

    YanıtlaSil
  9. sayın 4
    haciz yenilenmiş fakat satış yapılması olmamışşa bu nasıl yorumlanır?bekleme sebebi neolabilir?

    YanıtlaSil
  10. arkadaşalar bir tane çekim var onla ilgili taahhüt verecektim yıllardan beri işlerimi takib eden bir avukatım var kendisinde vekaletimde var bugün taahhüt vermeye gitti orda bu vekalet geçmez yeni bu iş için özel vekalet verecek demişler bu yeni vekalet hakkında bilgisi olan varmı nasıl yazılcak yada hangi madde koydurulcak bir bilen varsa lütfen yazsın BENİM AVUKAT NASIL OLACAĞINI BİLMİYOR.

    YanıtlaSil
  11. 10
    Yukarda sol tarafta VEKALET diye bir sayfa var
    orda ne eklenecek yazıyor

    YanıtlaSil
  12. ARKADAŞLAR 35.MADDEYE GÖRE YARGITAY TARAFINDAN BOZULAN ÇEKLERİM VAR 29/01/2010 DA DURUŞMASI OLANLARI VARDI.İLGİLİ MAHKEMELERİNE GERİ GİTTİ KARARLARI BEKLİYORUM. ÇEKZEDE ZONGULDAK

    YanıtlaSil
  13. sayın 11 ALLAH RAZI OLSUN GÖRDÜM BU MEYANDA BU SİTEYİ KURANDAN DA BU HİZMETİ VERENDENDE O VEKALET İÇİN ORAYA YAZI YAZAN AVK TANDA ALLAH BİN KERE RAZI OLSUN.HER KESE HAYIRLI AKŞAMLAR.

    YanıtlaSil
  14. Sayın çek zede iyi akşamlar iz.er kardeşim bizim pılakamız 35 olduğu için gelen giden 35 den asmış kesmiş bizi inşallah dediğin gibi yargıtaydan dönen olursa o örnek davaları bizde gösterelim en azından yeniden yargılanalım umut işte işgal altında esir TÜRKLERDEN farkımız kalmadı ha çin de ki TÜRKLER ha burdaki bizler.iyi akşamlar dilerim

    YanıtlaSil
  15. Avukata verilecek vekaletname genel vekaletname olacak ancak içerisine özellikle şu ibarelerin yazdırılmasını noterden istemeniz lazım.. "5941 sayılı yasa kapsamında adıma taahhüt vermeye, infazımın durudurlması ile ilgili talepte bulunmaya, bununla ilgili kararaları tebliğ almaya yetkilidir"şeklinde ifadenin verdiğiniz vekaletnamede kullanmanız yeterli özel bir vekaletnameye gerek yoktur. Av. Neslihan BENLİER

    YanıtlaSil
  16. sayın 9
    durumunuz daha net anlatırsanız yardımcı olurum
    ipoteği satış istemeyen alacaklıyamı verdiniz
    eğer haciz koyan satış istemeyen kişi ipotek koyan değilse satış istemeyebilir çünkü satıştan dolayı parayı alacak ilk kişi ipotek koyandır eğer satıştan sonra kendisine bir meblağ kalmayacağını anladıysa o yüzden satış istemiyor olabilir
    haczin yenilemesini isteme sebebide hani olurda ipotek kalkarsa bana sıra gelir düşüncesidir diye düşünüyorum


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  17. SAYIN İZ ER 35. MADDE DİYE SİTEDE OKUYORUM.ARKADAŞLARA YARDIMCI OLAYIM DEDİM.YOKLUĞUMDA VERİLEN,HATTA TEBLİGATI ALIPTA DURUŞMAYA GİTMEDİĞİM BİRÇOK DAVALAR YARGITAYDA BOZULDU. ÇEKZEDE ZONGULDAK.

    YanıtlaSil
  18. slm arkadaşlar. taahhüt verilince zaman aşımı durur deniyor. ve bu taahhüt yerine gelmeyince silbaştan olmasın tekrar sonuçta 5 yıl geride kaldı benim.

    YanıtlaSil
  19. sayın ÇEK ZEDE benim de başımda sıkıntı var işimiz bozulunca kalan bir canımızı almak için mafya denen meslek gurubuyla uğraşmaktan adres değiştirdiğimizden dolayı gıyabımızda hep kararlar çıkmış.İnşallah bu 35 e göre verilen haksız adalet kararı geri teper.iz.er

    YanıtlaSil
  20. sayın çekzede yargıtayda dosyalarım bozuldu diyorsunuz.bunun için neler yaptınız.örnegin 7gün de itiraz gibi.teşekürler. ugur01-avcılar-ist

    YanıtlaSil
  21. 20 YAZAN ARKADAŞ DOSYALARI YARGITAYA SÜRESİNDE GÖNDERDİM.GYABIMDA VERİLEN KARARLAR BOZULDU.BU DOSYALARDAN YENİDEN YARGILANDIM.KARARLARI BEKLİYORUM.BURSADAN YENİ GELDİM İSTERSEN YARIN FAX ÇEKEBİLİRİM ŞU ANDA MUSAİT DEĞİLİM. ÇEKZEDE ZONGULDAK.

    YanıtlaSil
  22. sayın site yöneticileri
    ben bir şerefsizden senet almıştım bankaya teminat olarak verdim
    ben 2007'de batınca banka teminattaki senetleri vadesinden önce istemiş bu şerefsizde senetteki imzasına itiraz etmiş dava açmış(senedi ben yazmıştım imza onundu) daha yeni 3.kişiden ögrendim mahkeme imza borçlunun degildir diye karar vermiş mayıs 2009 tarihinde
    herif borçluyken tertemiz oldu bana hiçbir tebligat gelmedi mahkeme kıgadı gelmedi ben anlamadım imza adamın degil diye karar çıkmış ben şimdi alacaklıyken suçlu durumuna düşmem heralde?!!!
    ben şimdi ne yapıcam?

    YanıtlaSil
  23. ARKADAŞLAR YAŞLI VE ŞAŞKIN KAFAM ARTIK SIKINTILARDAN ŞARJ ETMİYOR ŞİMDİ ÇEKİ VERMİŞİZ BİZİM ÇEKİMİZ 6 KERE EL DEĞİŞTİRMİŞ SON CİRO KARŞILIKSIZ DAMGASI VURDURMUŞ FAKAT HİÇ BİR HUKİKİ İŞLEME BAŞVURMADAN BİR SONRAKİ CİROYA ÇEKİ İADE ETMİŞ VE O CİRONUN SAHİBİ BİZDEN ŞİKAYETÇİ OLMUŞ.YUKARDAKİ YAZIDAN ANLADIĞIM KADARIYLA EĞER YANLIŞ ANLAMADIYSAM O HALDE O CİRO BİZİ YENİ KANUNA GÖRE ŞİKAYETTE BULUNAMAZ DOĞRUMU YANLIŞMI LÜTFEN BİR BİLGİ SAHİBİ ARKADAŞIN YARDIMINI RİCA EDECEM SAYGILAR.

    YanıtlaSil
  24. arkadaşlar gıyabımızda dosyalar sonuçlandıgından mahkemelerin nezaman sonuçlandıgından bihaberim temize göndermek için süre ne kadar ugur01-avc-ist

    YanıtlaSil
  25. sayın 16
    ipotek alan 2 seneyi geçti satış istemiyor(ev babamın bana kefildi)

    YanıtlaSil
  26. ben 22
    ayrıca benim çek hapsim var
    adam borçtan yırttı

    bu imza adamın degil diye mahkeme karar vermiş.imzayı cinlermi attı?
    bana hiçbir tebligat gelmedi.borçlu itiraz etti diye ben zaten yakalanmayım diye kaçıyordum.
    martta taahhüt vericem çek borçlarım için
    bunu duyunca şok oldum.benim ne yapmam lazım?

    YanıtlaSil
  27. 26

    hiç şaşırmayın..bende bana ait olmayan imza için bir dolu örnek verdim..incelemeye gitti ve bu imza size ait dediler..gülermisin ağlarmısın...

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  28. zeynep hanım bana senedi veren imzadan yırttı
    ben şimdi o adamın attıgı imza için imza örnegimi vericem?

    YanıtlaSil
  29. Barışçı-Mersin18 Şubat 2010 23:22

    Değerli arkadaşlar; her gece, hemen hemen tüm yorumları okuyorum. Şu geçiş döneminde; yapılacak başkaca pek bir şey olmadığı için, katılımcıda olamıyorum.Ancak; O Yüceler Yücesinden, bahşedeceği hayırlı vesilelerle, hepimizin kurtuluşunu diliyor, dualar ediyor ve umut ediyorum. Nasılki; bizler, bir geçiş ve bekleme döneminde isek, tüm; Türkiye insanımızın durumlarıda, hemen hemen böyle değilmidir. İyi gitmeyen; hemde hiç iyi gitmeyen birşeyler var ortada. Allah; hepimizin ve bu güzel ülkemizin, sonunu hayr eylesin. Ancak ve ancak; halen umutlarımızın sürmesi ve sürdürülmesi için, nedenler var. Halen; Anayasa Mahkemesinin Sayın Seçkin Üyelerinin, hepimiz için; doğru ve adil karar vereceği inancımız var. Bunun için; sabır, sabır ve biraz daha sabır diyorum. Olmazsamı? Tüm yılgınlığımıza ve yorgunluğumuza rağmen, mücadeleye devam etmek gerekir diye düşünmekteyim. Hani şairimizin dediği gibi;'' Ben yanmazsam, sen yanmazsan, bizler yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa''. Birçok madddi ve manevi değerlerimi yitirmiş olan ben; çocuklarım, torunlarım ve siz dava arkadaşlarım için, mücadeleye varım diyorum. Gereğinde; görev düştüğünde, elbetteki; üzerime düşenleri elimden geldiğince yapmaya çalışacağım. Görüyorumki; sinirler gergin, sabırlar tükenme noktasında ama, mücadeleyi bırakmamış olan; onlarca arkadaşımın olduğunuda görüyorum. Görüyor ve sizlerden aldığım güçle, bende; umudumu kaybetmiyor ve sürekli aranızda kalıyorum. Hepinizin katılımıyla; yasal çerçeveler içerisinde, zorlu bir mücadele vererek bugünlere geldik. Çalışmalarımız; hiçte küçümsenecek gibi değildir. Olmayan maddi gücümüzle, var olabilen bilgi ve gayretimizle, emeklerimizin elbetteki karşılığı olamaz ama; yinede bilineceği üzere elimizde tamamen boş değildir. Gereğinde; yeniden mücadeleyi başlatıp, AİHM'e kadarda gideriz. Umar ve dilerimki; buna gerek kalmaz. Bugüne kadar; tüm emeği geçen arkadaşlarıma ve tüm katılımcılara, saygı; sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
  30. 28

    Benim durumum sizinkiden farklıydı.Ben bana ait olan bir çeke ,benim imzam taklit edilerek ,atılmış bir imzaya itirazda bulundum..incelemede imzayı siz atmışsınız dediler....Dolayısı ile sizin durumunuz da ne yapılır bilemiyorum..ama bu incelemelerin sonuçlarının güvenilir olmadığını biliyorum...

    konuyu sitemizdeki avukat arkadaşlarımıza yazabilirsiniz..onlar size yol gösterebilirler

    zeynep aslı--izmir

    YanıtlaSil
  31. Günaydın arkadaşlar,kimse bişeymi yazmamış yazacak bişeymi kalmadı,hiç yorum yok dün geceden bu yana.

    YanıtlaSil
  32. selam
    ipotek konusunda verdiğiniz cevaplara teşekkür ederim.soruyu tam sorayım ki cevapları beni tatmin etsin.benim toplam 6 çekten 3 icra dosyam vardı ve ödeyemeyince alacaklıların talebi doğrultusunda 3 çeke ait 2 icra dosyasına tek bir parça tarla ve diğer 3 çeke ait tek icra dosyasına da 3 parça yer verdim.borç ve açılan icra benim adımaydı yerler annemin ve babamın.şimdi sorum şu.icra dosyasında zamanaşımı kavramı var.2 yıl sontra dosya zamanaşımıa girdiğinde bu ipoteklerin durumu ne olacak.diyelim ki 5 yıl sonra ben bu yerlerin üzerindeki ipotekleri icra dosyalarının zamanaşımını gerekçe göstererek kaldıramaz mıyım.ne bileyim bu durumu 5 yıl sonra dava konusu yapamaz mıyım...lütfen bilgi veriniz.....

    YanıtlaSil
  33. 32 msn adresini yazmanda sakınca yoksa yaz açıklama yapayım anlaşamıyoruz:)

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  34. ARKADAŞLAR SİTEYİ OKUYORUM YORUMLARDA GÖZLE GÖRÜNÜR BİR AZALMA VAR TABİ ŞİMDİ BİR ÇOĞUMUZ RAHATLADIK AMA SAYILI GÜN ÇABUK GEÇER BUNU UNUTMAYIN KASIM AYINDA BURASI YANGIN YERİ...OLACAK.ŞİMDİ ÇALIŞMA ZAMANI DEĞİL Mİ?
    ESKİSİ GİBİ?KAÇIMIZIN İŞİNE YARAYACAK BU 1 SENE
    KAÇIMIZ ÖDEYEBİLECEK? İŞ AŞ DAĞILMADIMI? KİM DÜZEN KURACAK?
    ELBETTEKİ HERKEZİN GÖNLÜNDEN ÖDEYİP KURTULMAK GEÇİYOR AMA ELDE YOK AVUÇTA YOK.BİZ SUSARSAK BAŞTAKİLER ANLAR MI SİZCE?

    SAYIN SİTE YÖNETİCELERİ NELER YAPACAĞIZ BÖYLE BEKLEYECEK MİYİZ?

    ZAMAN

    YanıtlaSil
  35. sayın bir yudum huzur
    bega-2005@hotmail.com

    YanıtlaSil
  36. sayın bir yudum huzur
    orada mısınız msn adresimi gönderdim size
    ekleyin de görüşelim

    YanıtlaSil
  37. Sayın 34 ,ZAMAN
    Elbette hiç bir şeyi unutmuş değiliz.Yakın gelecekte bizleri bekleyen tehlikelerin farkındayız.Sadece 3-5 gün daha beklemek durumundayız.Bu akıl almaz yasaların tümüyle kaldırılması(3167-5941)için gerekli bütün mücadele biçimleri yasalara uygun çerçevede yapılacaktır.Bununla ilgilide tüm arkadaşların ortak aklına ihtiyaç olacaktır.Yargıtaydan beklediğimiz içtihat için biraz sabretmemiz gerekecek.

    YanıtlaSil
  38. cüneyt bey cgk kararını bu gün yorumlayacaktınız
    taahhüt verelim mi,ne yapalım

    YanıtlaSil
  39. ARKADAŞLAR ÇARE ÜRETELİM,
    Bu çektiğimiz sıkıntılı günler,deneyim mi olur,son mu olur...
    bilemeyiz.
    umarım ilerisi için aydınlık günler bizi bekliyordur.
    Her inişin bir çıkışı,her çıkışın bir inişi var derler..
    bizimkisi ne zaman?
    umarım bu kadar yoğun sıkıntılar hepimize aşağıdaki örnekteki gibi tecrübe olur.
    Hayatında önemli başarılara imza atmış, kariyerinin zirvesinde olan bir işadamına röportaj sırasında bir gazeteci:

    "Başarının sırrı nedir sizce?" diye sordu.
    Cevap çok kıssaydı: "İki kelime."
    "Peki o iki kelime nedir efendim?"
    "Doğru kararlar."
    "Peki, doğru karalar nasıl alınır?"
    "Bir kelimeyle."
    "O nedir peki?"
    "Tecrübe."
    "Peki, bu tecrübe nasıl elde edilir?"
    "İki kelime ile."
    "O iki kelime nedir?"
    "Yanlış kararlar."


    bizim yanlış kararlarımız,bugüne kadar yapılan yanlışlar umarım gelecekte bize ışık olur.
    Akp milletvekilleri kesinlikle yorumda bulunmuyorlar.tekrar akp ye baskımı yapsak.
    genel af umudu var mı?
    görüşmelere başlasak
    muhalefetten hayır yok.
    çünkü gücü yok

    YanıtlaSil
  40. İZMİRDEKİ ARKADAŞLAR ÇOK DİKKATLİ OLSUNLAR SOKAK ARALARINDA BİLE POLİSLER DURUDURYOR..AMAN DİKKATT...1-2 GÜNDÜR ÇOK SIKIYORLAR NEDEN ACABA



    ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  41. Sayın arkadaşlar az önce görüşme yaptığım sayın avukatımızın CGK dan alacağını söylediği (eğer çıkmışsa )karar metnini şu anda acilen istanbulda olduğundan dolayı alamadığını ancak saat 19 gibi ANKARADA olacağını , eğer dış kapıya asıldıysa bizlere ulaştıracağını yada en geç pazartesi günü kesin açıklamayı bildireceğini söyledi.Son bilgiler böyledir.

    YanıtlaSil
  42. arkadaşlar 1.5 ay önce cezaevinden çıktım gününden önce yazılmış çekim varmı diye davalarımın olduğu adliyeye gidip çeklerin fotokopisini almak yada incelemek istedim ama vermiyorlar avukat tutacak durumumda yok dosyalarımdaki çeklerin tarihlerini göremiyorumki itiraz dilekçesi yazayım günüden önce yazılıp yazılmadığını da bilemiyorum özellikle mywy yada cüneyt arkadaşım bana bu konuda ne yapabiliim yardımcı olursanız sevinirim gülce

    YanıtlaSil
  43. arkadaşlar dosyalarımı kendim bile adliyelerden inceleyemiyorum bizzat gittim çeklerimin erken ibraz edilip edilmediğini bilemiyorum hiçbir sonuç alamadım benimle aynı durumda olan arkadaşlardan rica ediyorum bir yol göstersinler çeklerimin detaylarını nasıl görebilirim gülce

    YanıtlaSil
  44. SAYIN CÜNEYT BEY BİR GÜN BİNLERCE İNSANIN UMUDU OLACAĞINIZI DÜŞÜNÜRMÜYDÜNÜZ ŞU ANDA YUVADAKİ YAVRU KUŞLARIN ANALARINDAN BEKLEDİĞİ GIDA GİBİ BİZDE HEPİMİZ SİZİ MERAKLA BEKLİYORUZ.SAYGILAR

    YanıtlaSil
  45. 43 Yazan arkadaşım onda bir yanlışlık var. Kendi dosyanı inceleyemeyecek bir durum olurmu. Avukat vekil olarak inceler. Ama sen asıl olarak incelemeyeceksin öylemi. Bunda bir yanlışlık var

    YanıtlaSil
  46. 40 ZEKNAZ

    İzmirde nerelerde gördünüz aramaları...bilgimiz olsun..tedbirli olmak lzm..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  47. arkadaşlar anayaa mahkemesi haftaya perşembe günü chp verdiği iptal davasının ilk görüşmesi yapılacakmış inşallah en kısa zamanda sonuçlanır

    YanıtlaSil
  48. Sn.Efden,yazdı iseniz de,geçmişe baktım ancak usulsüz ticareti terke dair karar no ya da başka bir bilgi göremedim. Sizin bahsettiğiniz adres tesbit tutanağını hangi zabıtaya (belediye mi yoksa polis zabıtası mı?)başvurarak yapabileceğimizi söylerseniz ve elinizdeki kararla ilgili belge bilgi ulaştırabilirseniz memnun olurum. zznz

    YanıtlaSil
  49. EY GÜZEL ALLAHIM,
    BİNLERCE İNSAN ŞU MÜBAREK CUMA GÜNÜ GÜZEL VE HAYIRLI BİR HABER BEKLİYOR.NE OLUR ONLARI MAHZUN EYLEME...SEN ÖLÜDEN HAYAT ÇIKARIRSIN...HERKESİN YÜZ ÇEVİRDİĞİ ŞU BOYNU BÜKÜK İNSANLARI NE OLUR GÜLDÜR ARTIK...
    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  50. Sıra No
    Esas Sayısı
    Konusu
    İnceleme Evresi
    Özelliği


    1
    2010/6

    Anamuhalefet Partisi (Cumhuriyet Halk Partisi) TBMM Grubu Adına Grup Başkanvekilleri Ankara Milletvekili Hakkı Suha OKAY ile İstanbul Milletvekili Kemal KILIÇDAROĞLU


    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun:
    A- 1- 5. maddesinin;
    a- (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin,
    b- (2) numaralı fıkrasının ikinci tümcesinin,
    c- (3) numaralı fıkrasının ikinci tümcesinin,
    d- (4) numaralı fıkrasında yer alan “… gerçek ve …” ibaresinin,
    2- 7. maddesinin,
    3- Geçici 1. maddesinin (3) numaralı fıkrasının,
    B- 1- 5. maddesinin;
    a- (9) numaralı fıkrasının,
    b- (11) numaralı fıkrasının,
    2- 6. maddesinin,
    3- Geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasının,
    iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi istemi.
    İlk
    İptal
    2
    2010/7

    Gaziantep Vergi Mahkemesi
    31.12.1960 günlü, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’na 4.6.2008 günlü, 5766 sayılı Yasa’nın 8. maddesiyle eklenen Geçici 73. maddesinin iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    3
    2010/8

    Şişli 14. Asliye Ceza Mahkemesi
    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun 5. maddesinin (1) numaralı fıkrasının birinci ve ikinci tümcelerinin iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    4
    2010/9

    Kemalpaşa 1. Asliye Hukuk (1. İcra Hukuk) Mahkemesi
    12.4.2000 günlü, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu’nun 16. maddesinin ikinci fıkrasının iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    5
    2010/10

    Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi
    19.3.1969 günlü, 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nun 35. maddesinin, 23.1.2008 günlü, 5728 sayılı Yasa’nın 329. maddesiyle değiştirilen üçüncü fıkrasının “anonim şirketler” yönünden iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    6
    2010/11

    Danıştay Dördüncü Daire
    25.10.1984 günlü, 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanunu’nun 29. maddesinin (2) numaralı fıkrasının, 4.6.2008 günlü, 5766 sayılı Yasa’nın 12. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendiyle değiştirilen “Bakanlar Kurulu, vergi nispeti indirilen mal ve hizmet grupları ile sektörler itibarıyla, amortismana tabi iktisadi kıymetler dolayısıyla yüklenilen katma değer vergisinin iade hakkını kaldırmaya; Maliye Bakanlığı, bu fıkranın uygulanmasına ilişkin usul ve esasları belirlemeye yetkilidir.” biçimindeki son tümcesinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    7
    2010/12

    Selçuk Sulh Ceza Mahkemesi
    10.11.2005 günlü, 5429 Türkiye İstatistik Kanunu’nun;
    1- 25.11.2008 günlü, 5813 sayılı Yasa’nın 1. maddesiyle yeniden düzenlenen 8. maddesinin,
    2- 54. maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendinin,
    iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    8
    2010/13

    Danıştay Altıncı Daire
    3.5.1985 günlü, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 24.7.2008 günlü, 5793 sayılı Yasa’nın 15. maddesiyle değiştirilen Ek 3. maddesinde yer alan “… bu Kanunun 8 inci maddesinde yer alan ilan ve askıya dair hükümlerden muaf olarak …” ibaresinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    9
    2010/14

    Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi
    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun geçici 1. maddesinin (4) numaralı fıkrasında yer alan “Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar…” ibaresinin iptaline karar verilmesi istemi.
    İlk
    İtiraz
    10
    2010/15

    İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi

    14.12.2009 günlü, 5941 sayılı Çek Kanunu’nun 5. maddesinin (3) numaralı fıkrasının ikinci tümcesinin “Gerçek kişinin … vekili olarak çek düzenlenmesi hâlinde, bu çekten dolayı … cezaî sorumluluk çek hesabı sahibine aittir.” bölümünün iptaline karar verilmesi istemi.

    YanıtlaSil
  51. SAYIN SİTE YÖNETİCİLERİ
    HAFTAYA PERŞEMBE ANAYASA MAH'NİN ÇEK YASASINI KONUŞACAGI DOGRUMU??_

    YanıtlaSil
  52. http://www.anayasa.gov.tr/index.php?l=gundem&id=234

    LİNK YUKARIDA HAFTAYA PERŞEMBE GÖRÜŞÜLÜYOR...

    my way

    YanıtlaSil
  53. sayın my way
    haftaya olacak görüşmeden bir karar çıkarmı?
    bu konu hakkında bilginizi paylaşabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  54. KENDİ ÜLKEMİZDE İŞGAL ALTINDA YAŞAMAK ZORUNDA KALAN BÜTÜN BATMIŞ ESNAF ARKADAŞLARIMA İYİ AKŞAMLAR.Çinde yaşayan garib müslüman TÜRK asıllı kardeşlerimiz gibi baskı,tehdit,santaj ve ölümün gölgesinde İNSANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVERİZ gibi kolu komşuya şirin gözüküp her akşam evde dayak atan zalimlerin elinden hepimizi tez zamanda ŞU MUBAREK GÜNÜN YÜZÜ HÜRMETİNE ALLAH"cc" KURTARSIN.saygılar batmış esnaf mehmet

    YanıtlaSil
  55. SAYIN ZZNZ,
    ESAS:2008/8388
    KARAR:2008/7907 TAR:15.12.2088

    ESAS:2004/852
    KARAR:2004/4685 TAR:23.3.2004
    YARGITAY 16.HUKUK DAİRESİNE GİRERSENİZ AÇOKLAMALARI MAH.ÖRNEK VEREBİLİRSİNİZ.
    EFDEN

    YanıtlaSil
  56. ben 53
    sayın my way
    soruyumu yanlış sordum?
    haftaya karar çıkarmı diye sormak istemiştim.
    yoksa konuya bir başlangıçmı yapılacak?

    YanıtlaSil
  57. Sayın Efden,verdiğiniz bilgi için teşekkür ediyorum. zznz

    YanıtlaSil
  58. 54 de yazan batmış esnaf Mehmet,amin kardeşim aminnnnnnn Allah bizi bu sapkın din bezirganlarındAN KURTARSIN.Aminnnnnn.

    YanıtlaSil
  59. CÜNEYT BEY SİZİNDE BİZİM GİBİ DERTLİ OLDUĞUNUZU BİLİYORUM BU SIKINTINIZIN İÇİNDE BİZEDE YARDIMCI OLDUĞUNUZUN BİLİNCİNDEYİM BU VESİLE İLE TEKRAR SAYGIMI TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM.DÜN YAZMIŞ OLDUĞUNUZ YORUMDA BİR GÜN BEKLEYİN DEDİĞİNİZ İÇİN BİR GELİŞME KAYDETTİNİZMİ DİYE RAHATSIZ EDİYORUM BİZİMKİDE ÇARESİZLİK BECERİSİZLİK KUSURA BAKMAYIN SELAMLAR.

    YanıtlaSil
  60. ARKADAŞLAR 27/02/2010 GÜNÜ ANAYASA MAHKEMESİNDE GÖRÜŞÜLECEK OLAN DOSYALAR BÖLÜMÜNÜ GÖRÜNCE,ÇEK KANUNU'NUN NASIL BİR GARABET İÇİNDE ÇIKARILMIŞ BİR YASA OLDUĞUNU ANLAMAMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR.

    CHPNİN ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURDUĞU 5. MADDENİN 1 VE 2. TÜMCELERİ,

    ŞİŞLİ 14. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN 5. MADDENİN 1 VE 2. TÜMCELERİ,

    AYNI ŞEKİLDE AYNI MADDELERDEN ANAYASA MAHKEMESİNE SUNULMUŞ.

    ANCAK ŞİŞLİ 14. ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN BAŞVURUSU DAHA EVVEL BU MAHKEMENİN YETKİSİZLİĞİ NEDENİ İLE REDDEDİLMİŞTİ.. NE OLDU ANLAMAYADIM.

    AYRICA KÜÇÜKÇEKMECE 1. VE 2. ASLİYE CEZA MAHKEMELERİ DE, ASLİYE CEZA VE SULH CEZA BAKIMDAN DAVALARDA YETKİLİ MAHKEMELERLE İLGİLİ GEÇİÇİ 1 MADDE NİN 4.FIKRASI İLE ALAKASI BAŞVURMUŞLAR.

    İZMİR 26.ASLİYE CEZA İSE GERÇEK KİŞİ VEKALETEN İMZA KONUSUNU TAŞIYAN 5. MADDENİN 3 FIKRASI İÇİN BAŞVURMUŞ.

    BUNLARIN HEPSİ 27/02/2010 GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK.. ANCAK GÖRÜŞÜLME EVRESİ ''İLK'' DİR.. BU İŞİN ESASINA İNİLECEK.DOLAYISIYLA PERŞEMBE GÜNÜ BİR KARAR BEKLEMEMELİYİZ.

    ANCAK TÜRKİYENİN HERYERİNDEN İTİRAZ İLE BAŞVURUDA BULUNULAN BİR KANUN İÇİN ANAYASA MAHKEMESİ DAHA NE KADAR DEVAM DİYECEKTİR YORUMA AÇIKTIR.UMARIZ 5 MADDENİN 1. VE 2.Cİ TÜMCELERİNİ GERÇEKTEN HUKUKA AYKIRI OLARAK BULUNUR VE MAHKEME GÖREVİNİ YAPAR DA HEPİMİZ KURTULURUZ.

    YanıtlaSil
  61. SAYIN 42 VE 43 HİTABEN
    Arkadaşlar bilgi edinme konusunda karşınıza bilgi veremeyiz diyerek bir sözlü beyanda bulunamazlar bu yasalara aykırıdır.
    Aşağıda vereceğim bilgiler doğrultusunda bir dilekçe yazınız.

    4982 sayılı kanun maddelerinin tümüne dayanarakdan bilgi edinmek istediğiniz dosyalarıda belirterek ilgili kurum adı başlığında yazılı sunumunuzu yapınız.Kesinlikle bilgi vereceklerdir.

    YanıtlaSil
  62. dosyalarımı incelemek için bakıköy adliyesine bizzat gittim fakat mahkeme kalemi her dosya için ayrı ayrı dilekçe yazmamı hakimin kararından sonra inceleyeceğimi söyledi benimle aynı durumda olup yol gösterecek arkadaşlarımızdan yorum bekliyorum bu kadar güç olduğu doğrumu lütfen yardımcı olun gülme

    YanıtlaSil
  63. sayın 62 durumun hepsi aynı o cevabı veren zata deki hangi gerekçe ve maddelerle o cevabı vermiş sor öğren buraya da yaz bakalım.61 de yazdığımı sende uygula

    YanıtlaSil
  64. Dosya bilgilerini alamayan aarkadaşlar ilgili dilekçeyi yazsın hala tezat durum çıkarırlarsa.Savcılığa başvuracağınızı söyleyin kişinin ismini sorun SİZE GEREKEN CEVABI VERECEKTİR.

    YanıtlaSil
  65. önceki başvuru şişli 6.asliye ceza değilmiydi.efden

    YanıtlaSil
  66. sayın jenardi,bizleri yine aydınlattığınız için çok teşekkürler.böyle bir site olmasaydı nerden bilgi alırdık bilemiyorum...burası bizim için büyük şans,umut kapısı...allah hepinizden razı olsun.28

    YanıtlaSil
  67. arkadaşlar hks slm uzunzamandır giremiyorum az önce okuduguma göre haftaya anayasa mah görüşmeye başlıycakmış bu konu ile ilgili yapılacak bi çalışma yok galiba sesimizi duyurmamız için beklemede mi kalacagız mail ve mektuplar yetersiz görüyordum şimdi onlarıda bıraktık galiba niye bi allahın kulu çıkıp da ya bırakın askeri yargıyı bu milllet yangın yeri demiyor kimse insanların yakarışını duymuyor duyurmuyor hadi biz dolandırıcıyız şu an çalışan arkadaşların nekadar daha çalışabilecegi şüpeli ya kredi kartı magdurları ya saymakla bitmiyor sıkıntılar eminim hepiniz biliyorsunuzdur son moda tefecilik kredi kartı çevirmek böyle bi rezalet hangi ülkede vardır nerde yaşanmışdır tarihde kimse görmüyormu duymuyormu yeter yahu

    YanıtlaSil
  68. GÜNAYDIN ARKADAŞLAR DÜN MAHKEMEM VARDI 3 ADET ÇEKTEN ÇOK İLGİNÇTİR ÇEKLERİN FOTOKOPİSİ YOK VE ÇEK VADELERİ 2008 KASIM ARALIK VE 2009 ŞUBAT HAKİM HALA BENİ YARGILAMAYA UGRAŞIYOR BANA SORDUĞU BU ÇEKLERİ HATIRLIYORMUSUN BENDE HAYIR DEDİM HİÇMİ TİCARİ İLİŞKİN OLMADIMI BENDE OLDU DEDİM FAKAT MALIMIZI ALAMADIK VE KARŞI DAVA AÇTIK DEDİM VE BÖYLE BİR MÜDDET SÜRDÜ ŞİMDİ MERAK EDİYORUM BU DAVA NE OLUR DİYE ÇÜNKÜ DAVA İZMİRDE AÇILMIŞTI TALİMATLA İFADE VERDİM

    YanıtlaSil
  69. 67 de yazan çerkezhan güzel bir konuya değinmiş;kredi kartı çevirmece modern tefecilik.İnternettede reklam vererek hemde yapıyorlar bunu.Yöntemlerine kargalar bile güler.Paraya ihtiyacınmı var hala sistem seni acımasız girdabına almamışsa kartının limiti can çekişmiyorsa verirsin kartını ne kadarsa limit sana o kadar kontur satmış gösterirler,kartının özelliğine göre takside bölerler,çektikleri rakamın belli faiz kısmını çekip sana ödemeyi yaparlar ve o an için rahatlarsın.Bunları tesbit etmek zormu,hiçte değil ama ne gerek varki tesbite.Bankalar kazanıyor,tefetörler kazanıyor.Kaybeden tefeciye düşmüş son çare bu işlemi yapan insan.Diyeceksinizki aklı yokmu gitmesin.Ama hepimiz biliyoruzki olayın iç yüzü öyle değil.Nedir peki olay;batmış insanın o an için rahatlamasıdır.Para insanı o an rahatlatır fakat bu geçici bir rahatlamadır,1 ay sonra ilk krizi vuracaktır ödeme günü geldiğinde.Bu kriz eroin krizi gibidir,o krizi atlatmak için mutlaka ama mutlaka tekrar para bulmak zorundasın,ve bu olay böyle devam eder gider.Nereye kadar;bir gün mutlaka tıkanacağın güne kadar,ilk başta eş dost aile akraba sana yardım eder krizi atlatman için,işte o anda desteğe ihtiyacın olacaktır.Çünkü onlarda bir yere kadar insana destek olacaktır.Ne yapması gerekir insanın,iradesine sahip olup yine o rahatlama yoluna başvurmaması gerekir.Tefetörlerin borcunu ödemiş kanı temizlenmiş biri olarak dahada gözdesisin çünkü.Bankalardada itibarın artmış olabilir hukuka düşmemişsen limitlerin yükseltilir ne iş yaptığına ödeme gücüne filan bakmaz bankalar.Bankaların işporta tezgahı açar gibi büyük marketler önlerine tezgah açtığına,seyyar satıcılar gibi personelini sokaklara saldığına hepimiz şahidizdir.Üniversite mezunu genç delikanlılar,şık giyimli bayanlar size o kartları pazarlamak için anlatırda anlatırlar,onlarda ekmek parası peşindeler,onlara sorum şu,acaba medyada okudukları kredi kartı intiharlarını okuduklarında acaba bu benim sattığım kartmıydı diye akıllarından geçermi,ölüm sattıkları için rahatsız olurlarmı,neden biz insanları yollarından çeviripte bu kartları onlara verdik,çalıştığımız kurumlar ödeme gücü varmı yokmu diye araştırıp verseydi bu insan yaşayacakmıydı?Neyse formu doldurursunuz bakmışınız bir gün verdiğiniz adrese gelmiştir kartınız.Çok yakın zamana kadar böyleydi,her önüne gelene kart verenler kaç intihara sebep olmuştur hala okuyoruz.Ama hükümetin başı bu olayı nasıl yorumluyor,ayağını yorganına göre uzatmayana acımam diyerek.Bende diyorumki;ükemizde kredi kartından intihar edip ölenmi çok uyuşturucudan ölenmi?Aralarındaki fark nedir.Şimdi kredi kartı ile uyuşturucuyu nasıl kıyaslarsınız diyeniniz olacaktır.Dünyada bizim gibimi kullanılıyor ona bakın diyeceğim cevap olarak.Bankalar sorumluluktan kaçıyor,çektede kaçıyor kredi kartındada.Ödenmeyince devlete gidiyor kaldır bunun eşyasını evini barkını buzdolabını koltuğunu icra et haciz et.İcra dairelerinde 40 gün sonraya sıra alıyor avukatlar,borçlu rezil olsun konu komşuya,eşyaları satılsın yok pahasına,icra daireleri isyanda.Devletin memuru bankacıların tefetorlerin hizmetinde.Biz çekçilerin durumunu artık yazmayacağım,yaza yaza usandım,adalet bakanı diye biri var neyi nasıl saklayacağını bilmiyor.700 bin kaçak var diyor söylesene be adam bunlar ne suç işlemişler.Diyemiyorki ekonomik suçlu bunlar.c.evlerinde 2,200 çek suçlusu var diyor arkasından son iki senede c.evine 32,500 çek suçlusu koyduk diyor.Şimdide af çıkarmış mış marifet gibi lütfettiler ya.Faize karşıyız diyerek geldiler ya bunlar,bunlar ne yaptığını kimin hizmetinde olduklarını çok iyi biliyorlar.Ama doğruyu söyleyemiyorlar.Bebek katili bile eylem yaptığında biz yaptık diyebiliyor,yeri geldimi kullanıldık diyebiliyor.Peki ya bunlar,Hala yalan dolan peşindeler.Birde milletvekili sözü etmişler,şeref namus üzerine.Diyebileceğim pek bir şey kalmadı bunlar için.Rezalet tek kelimeyle.

    YanıtlaSil
  70. meraba arkadaşlar s.s.k.emeklilerinin maaşlatına s.s.k nın koyduğu icra yı kaldırabilen veya kalkmasının bir yolunu bilen varmı
    saygılar

    YanıtlaSil
  71. DEVLET DEVLET OLSA TEFECILERIN USTUNE DUŞUP MAL VARLIKLARINI ARAŞTIRSA VE BUNLARDAN KAZANÇLARINDAN VERGİ ALSA İNANIN ULKENIN EKONOMISI DÜZELİR...ŞİKAYET EDIN MALİYE BAKANLIĞINA NE KADAR TEFECİ TANIYOSANIZ BAKALIM NE OLUYO......

    YanıtlaSil
  72. zaman
    SSK ya olan borcun tarihi önemli.
    506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun 121’inci maddesine göre, Bu kanun gereğince bağlanacak gelir veya aylıklar ve sağlanacak yardımlar, nafaka borçları ve bu kanunun 80’inci maddesine göre takip ve tahsili gereken alacaklar dışında, haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez. demektedir.

    Bu 06.07.2004 tarihde 5198 sayılı Kanunun 17’nci maddesi ile eklenmiştir.

    sizin borcunuz kanunun uygulanmaya başladığı 2004 yılından önce ise değişiklik sizin borçlarınıza uygulanamaz.

    Örnek yargı kararı
    Yargıtay 10’uncu Hukuk Dairesi Esas:2005/6272, Karar:2005/9645, Tarih:03.10.2005
    YAŞLILIK AYLIĞININ HACZİ

    HACZİN KALDIRILMASI İSTEMİ

    Yaşlılık aylığının haczedilip haczedilemeyeceği konusu takip tarihindeki yasal düzenlemeye göre belirlenmelidir. Yasa değişikliğinden önce yapılmış takip nedeniyle davacının yaşlılık aylığına haciz konulamaz. Hal böyle olunca takip dosyası celbolunup, davacı hakkında yapılan takibin tarihi belirlenerek 5198 Sayılı Yasa’nın yürürlüğe girmesinden önce takip yapılmış ise davanın kabulüne, yasanın yürürlüğe girdiği tarihten sonra takip yapılmış ise, davanın reddine karar verilmesi gerekir.

    YanıtlaSil
  73. arkadaşlar benim verdigim çeki son cirolayan mahkemeye verdi yeni yasada benim çeki verdigim kişinin mahkemeye verme hakkı var oldugunu anladım bunu açıklarmısınız?

    YanıtlaSil
  74. arkadaşlar borçlu sadece bizmiyiz bizi hapse atıyorlar bu kırizde senet.kredi kartı.konut kredisi.kredi borçları.banka kredileri.taşıt kredileri.vergi borçluları vs.bunca borçlulara hapis yokken sadece bizmi borçluyuz bize hapis var.çek borcu dışındaki yukarıda saydıklarım para değilmi sadece çeklermi ekonomik suç diğerleri borç değilmi para değilmi o zaman onlarada hapis çıksın

    YanıtlaSil
  75. KAÇAK OLUPTA AVEA KULLANANLAR DİKKAT KENDİ ADINIZA HAT ALMAYINIZ VARSA ÇÖPE ATINIZ.BİR POLİS ARKADAŞIM İLE GÖRÜŞTÜM AVA NUMARALARIN HEPSİ POLİS SİSTEMLERİNDE KAYITLI EKRANLARINDA MEVCUT BİLGİNİZ OLSUN TURKCELL TELSIM ICIN GECERLI DEGILMIS SADECE AVEA VERIYORMUS NUMARALARI UNLUK GUNCELLENIYORMUS

    YanıtlaSil
  76. karakoldan evi aramışlar ayın 25 ine mahkemem varmış 2007 nin davası ben ne olduğunu bilmiyorum şimdi nasıl gideyim ben mahkemeye bir daha o deliğe girmek istemiyorum ben

    YanıtlaSil
  77. AV.RAHMİ OFLUOĞLU na Hitaben
    Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; Sizin düşünce ve fikirleriniz her zaman yanlı ve duygusal çelişkilerden oluştuğu için sizin yazdıklarınız hiçbir şekilde akla ve fikre mülayim olmadığını ve halada olamayacağı kanaatindeyim.Yorumlarınız dan da görüldüğü üzere kendinizce hüküm koyucu sıfatını üstlenmişsiniz.Verdiğiniz bilgiler yasa adı altında değil hüküm adı altında olmuştur.Kendi fikirlerinizi ve görüşlerinizi kişi ve kuruluşların üzerin de tutmuş bu nedenlerle de yalnız bırakılmaya kendinizi mecbur bırakmışsınızdır.Sizin işiniz fikir ve faaliyetlerinizle ön plana çıkmak değil kişilere ve kuruluşlara karşı reddiyeler düzenleyerek ben bilirim hükmünü ortaya koymaktır.Bu yapılanlar da kişiyi zenginleştirmez tamamiyle yalnız bırakılmaya sürükler ve o duruma da gelmiştir bu iddia sitenize olan ilgiden çok bariz bir şekilde bellidir.Sitenizin tıklanma oranı yüksekse eğer ,bunu bilin ki buradaki mağdur arkadaşların size karşı tepkilerinden dolayı merak durumunu ortadan kaldırmak için sitenize giriş yapmışlardır.Şunu da iyi bilin ki tamamiyle ücretsiz reklamınız olmasına rağmen sitenize giren mağdur arkadaşlar notunuzu verip tekrar girmek için bir ihtiyaç duymamışlardır. Öksürüğü nefesten saymayan bir düşünce içerisindesiniz.Hiç bir şekilde karşılıklı yazışma atışmasına girme taraftarı olmayan bir kişi olarak bu konuda fikir ve düşüncelerimi ortaya koymama rağmen bunu da başarmışsınızdır.Kişilerin yazdıklarına karşı reddiyeler hazırlayıp kendinizce olmayan yandaşlarınıza şikayet etmektense ,mesleğinizin getirdiği olgunluk münasebetiyle arkadaşlar yapmayın böyle yazmayın diye ve onurunuza dokunan bir durum var ise onur kırıcı oluyorsunuz gelin iyisiyle doğrusuyla birlik olalım demek dururken.Kendinizin bir şekilde başlattığı tartışmaları karşı saf belirince saldırıya geçiyorsunuz neden acaba bunu bir sorumanız gerekmektedir kendinize.Tabi ki şunuda iyi biliyorum ki benim bu yazdıklarıma aklınızın ürettiği reddiyelerle tezatlık olması adı altında yine yazılar yazacaksınız.Tabi ki size burada söz hakkı düşmüştür.Lakin bu söz hakkı burada vuku bulmuştur. Onun için gelin söz hakkını bu sitede olgunlukla cevaplandırın.İsterseniz olgun insanlar olarak ister karşılıklı söylevlerimizi isterseniz yasa ve yasa hükümlerini burada tartışabiliriz.Site bunu olgunlukla karşılaşacağına inanıyorum.Mağdur arkadaşlar izler gerekeni kendilerince uygularlar hem bakarsınız yandaşta toplarsınız bu vesileyle kendinize.Bu yazışmaya bizim tarafımızdan tahminimce 3 ila 5 kişi katılır.Sizde yalnız olmayınız istediğiniz kişiyi yanınıza alabilirsiniz.Yanınıza aldığınız kişilerin ünvanının önemi yoktur.Gün belirlemek size bırakılmıştır.Eğer konuya iştiraken cevap hakkınızı kullanmak isterseniz bizler buradayız.Gerekli gördüğünüz zaman gereken yerlere gün ve saatini bildirmeniz yeterli olacaktır.Benim tavsiyem gerekli görmenizdir reddiye hazırlamanız değil.Bu olayları daha da çirkinleştirmemek en doğru ve akılcı bir karar olacaktır.

    YanıtlaSil
  78. 2009 yılında ortağımla tartıştım ve ayrıldık daha önceden ortağımın tanıdığı tefeciden çek karşılığı para almıştık tefecinin parasını çekin gün ü gelmeden önce bankadan hesabına yatırdık ortağım çeki tefeciden alıp bankaya teslim ettiğini söyledi ortaktan ayrıldıktan sonra tefeciyle iş birliği yapıp şirket çeki olan bu çeki şirket adresine tebligatlar yaptırarak ben şirket müdürü olduğum için bana hapis cezası çıkarmışlar bende yılbaşında yakalandım ceza eviden çıkmak için taahhütte bulundum tebligatlarıda ayrıldığımız ortağım şirketten resmen ayrıldıktan sonra şirketle alakası olmadığı halde almış ve ceza çık mış temiz etme süreside geçmiş olayın nasıl gelişyiğinden caza evinden çıktıktan sonra haberim oldu ben de cumhuriyet baş savcılığına suç duyrusunda bulundum taahhütte bulunduğum dosyayla ilgili yaniden yargılanma olabilirmi saygılar

    YanıtlaSil
  79. sayın cüneyt bey mustafa bey yazımla ilgili bi yorum yapabilirmisiniz teşekkürle

    YanıtlaSil
  80. ban bir çak mağduruyum.Lütfen bu konuda yardımcı olun.Bir yıl önce bir şirkete mal sözleşmesi karşılığında 40.000 tl'lik çeki şirket adına yazdım verdim.Sözleşme gününde malım teslim olmadı.O sırada şirket ortaklarından bir tanesi intihar etti.Hemen bende cumhuriyet savcılığına şirket hakkında dava açtım.Mahkeme iki dava sonunda çeklerimin iptaline karar verdi.Aradan 6 ay sonra çeklerimin bursa da bir şirkette olduğunu öğrendim ve bu şirket bana dava açtı.Dava 3 ay sonra sonuçlandı.Bursa da şirkete ceklerin ödenmesi diye..Bende şu anda dava yı temize gönderdim.Benim bu maduriyetimin sonucu ne olacak ben hiç almadıgım mal karsılıgında bu parayı ödeme sansım yok.Benim ne yapmam gerekiyor..Lütfen bana yardımcı olun.Bana bir yol gösterin..

    YanıtlaSil
  81. ARKADAŞLAR TC KİMLİK NUMARASI İLE DOSYA SORGULAMASI YAPABİLİYORDUM DAHA ÖNCE BİR SİTEDEN YANLIZ ŞİMDİ BULAMIYORUM BİLEN VARMI O SİTEYİ E-DEVLET DEĞİL ONU BİLİYORUM

    YanıtlaSil
  82. Sayın zaman olaylar istem dışında geliştiği için bazı itiraz gerekçelerine geç kalmışsın.Savcılığa nasıl bir suç duyurusunda bulundun mail olarak atarsan boş bir zaman da değerlendirme yaparım.teşekkürler

    YanıtlaSil
  83. uyap vatandaş girişi

    YanıtlaSil
  84. bir türlü bakamıyorum sayfa bitti yazıyor

    YanıtlaSil
  85. oceon blue,

    uyap a gir sertiğfika uyarısı varsa kabul et
    vatandaş bölümüne gir sertifika uyarısı yine verirse yine kabul et hakkımda açılan davalar bölümüne bak.... eskiye göre format biraz değişmiş. İnt. expl. problem çıkarıyorsa opera kullan

    saygılar

    YanıtlaSil
  86. birde vatandaş bölümüne tıkladığında imzasız girişe tıkla

    YanıtlaSil
  87. girebildim en sonunda çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  88. sayın cüneyt sizce anayasa mahkemesi nezaman görüşür bu yasayı yada ret edermi yoksa esastan mı görüşür ayrıca mahkemede aramam düştü ama poliste hala aranıyorum bu nasıl iş anlamadım yav

    YanıtlaSil
  89. SAYIN M.K UYAPTA TARAFLAR BÖLÜMÜNDE YALNIZ BENİM ADIM YAZIYOR ALACAKLININ KİM OLDUGUNU NASIL ÖGRENEBİLİRİM? UGUR01-AVC-İST

    YanıtlaSil
  90. SAYIN 76 AVEA HATTININ ADIMIZA OLMASI NE GİBİ SORUN YARATIR.UGUR01-AVC-İST

    YanıtlaSil
  91. arkadaşlar erken ibraza beraat kararı alan varmı?
    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  92. arkadaşım adına hiç olmasın işte sistemi sana kısaca anlatayım kim ne olursa olsun suçu ne olursa olsun avea hattıı var ise siste suçlunun adını yazıyorlar adı çıkmazsa anasının babasının eşinin kardeşinin adını yazıyorlar.numaraların uzerınde yoğunlaşıp en çok birbirleri arasında görüşülen numara tespit ediliyor sonra yakalamak istedikleri adamı sinek gibi avlıyorlar bu olay beni jitem kaçakcılık yaparken başıma geldi şimdi polislerde'de böyleymiş illede avea kullanacaksan hiç tanımadıgın bır adamın uzerıne al allah belanı ak parti eceli gelen it camii duvarına işermiş

    YanıtlaSil
  93. CÜNEYT BEY İyi akşamlar dilerim geçen gün bir gün daha bekleyin diye bir not düşmüştünüz bu notun akibetiyle ilgili herhangi bir gelişme varmı menfi müsbet bir bilgi verirseniz çok hora geçer saygılarımla.ihtiyar

    YanıtlaSil
  94. 93 TEŞEKÜRLER-UGUR01

    YanıtlaSil
  95. Yargıtay cgk kararını alamadık malum karışıklık var o bölgede, pazartesine kaldı..
    Taahhüt vermek isteyen arkadaşlarada şunu söylemekte fayda var.
    Bildiğiniz gibi Perşembe günü Anayasa mahkemesi, CHP iptal başvurusunu görüşecek, CHP isteminde yürütmenin durdurulması da var, her ne kadar CHP iptali istenen kanun maddeleri için yürütme durdurma talep etmiş sede Anayasa Mahkemesinin ilgili Yasanın Yürütmesini durdurma kararı vermeside olası, bu biraz imkansız gibi gözüksede, Aklada gelmiyor değil..
    CHP nin başvurusunda taahhütlerle ilgili geçici 2. madde ile ilgili herhangi bir iptal istemi yok, CHP nin yürütmeyi durdurma talebini ilgili maddeler açısından kabul etmesi taahhüt verecek arkadaşları etkileyeceğini sanmıyorum, ama fırsat bekleyen hakim ve mahkemeler bunu aleyhe kullanırlarmı, bir şey söylemek zor..
    Ama yasa yürütmeyi durdurma kararı çıkarsa, Taahhüt için herkes Anayasa Mahkemesi kararını bekleyecek ve bu aşamada kimsede tahhüt veremeyecek..
    Bu süreci kaçak olarak tamamlamak zorundalar..
    Sonu güzel ama beklemesi sıkıntılı bir süreç olacak..
    Anayasa mahkemesinden kendine yakışır, hukuka evrensel hukuk kurallarına uygun bir karar gelecektir.. 2002 de tüm hukukçuları şok eden bir karara bir daha imza atmayacaklardır, ayrıca 2002 yılındaki kanunla bu günkü kanunun içeriği çok farklılaştı.

    Sıkıntılı ve bilinmez her şeyin olabileceği bir haftadayız,
    1-Anayasa Mahkemesi ilgili maddelerin yürütmesini durdurabilir..
    2-Yürütmeyi durdurmadan esasın incelenmesine karar verebilir.
    3-Yasanın tamamn yürütmesini durdurabilir.

    birinci seçenekte, mahkemeler uyarlama ve taahhüt için sıkıntı yaratmaya fazlaca başlayacaklar. bu aşikar.

    ikinci şık değişen bir şey olmaz.

    üçüncü şık Mahkemelerde dahil herkes bekleyecek, taahhüt, uyarlama talebi yok..

    YanıtlaSil
  96. cüneyt bey ben kaçagım daha taahhüt vermedim.martta vermeyi düşünüyordum.yazınız beni terettüdde bıraktı.perşembe karar çıkabilirmi?biraz açıklarmısınız?

    YanıtlaSil
  97. 97
    gayet açık yazdım, karar sizin

    YanıtlaSil
  98. cüneyt bey 1 şıkkın uygulaması haksızlık degilmi 1nisana kadar süre verdiler bizde süre kazanalım diye bekledik sitedede böyle telkin edildi.sizce 1 şıkkın olma olasılgı adaletsizlik degilmi?1 şıkkın olma olasılıgı oranı sizce kaçtır?

    YanıtlaSil
  99. değerli arkadaşlar

    cüneytin yukarıdaki görüşlerine aynen katılıyorum...infazı olanlar bencede risk almasın ve taahhütlerini verip infazlarını durdursunlar...

    bu kazanılmış hak olacaktır aleyhe bir durumda etkilenmeyeceklerdir...

    my way

    YanıtlaSil
  100. peki arkadaşlar bir şey saoracağım ben şimdi taahütname verdim ileride genel af çıktı veya çekte hapis kararı kalktı veya bu yasa değiti verdiğimiz tahhütname alacaklının elinde koz olurmu

    YanıtlaSil
  101. my way
    perşembe karar çıkarsa ben taahhütlerini yetişdirememki?
    1 şık çıkarsa bu adaletsizligi katlamak demek!
    inşallah böyle bir şaçmalık yapmazlar insanları 1 nisana kadar taahhüt vermeleriiçin rahat bırakırlar!

    YanıtlaSil
  102. ....99...

    adaletli bi sonucun çıkacağını bilebilsek zaten sorun kalmıyor...fakat eğer erteleme ile ilgili maddenin de yürütmesi durdurulursa kaçak durumda olanlar için karar çıkana kadar sorun yaratabilir...

    bu şu anda tahhüdün ilerde yaratacağı olası sorundan daha büyük bir risk gibi görünüyor...

    bu kötü senaryo ama artık en olumsuz senaryolara alıştırdılar bizi...

    my way

    YanıtlaSil
  103. sayın uğur01 90 daki yazınız

    uyapta sanık bölümünde siz görünüyorsanız bir alt satırda müşteki bölümünde alacalklı ve vekilinin ismi yazar

    saygılar

    YanıtlaSil
  104. AVEA DAN OLAN HATTIMI MALUM SIKINTILARDAN DOLAYI 3AY ÖDEYEMEDİM İCRA GÖNDERMİŞLER EVE.7GÜN İÇİNDE ÖDEYİN VEYA TEMİNAT VERİN DİYOR.BENZER SORUNLARI OLAN BİR AKIL VEREBİLECEK ARKADAŞA ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.ALİ34

    YanıtlaSil
  105. ben sizi dinledim bekleyin bekleyin dediniz
    şimdide sorun çıkabilir diyorsunuz
    bu insanları yanıltmak degilmi
    ben sizin sözlerinize güvendim
    öyle hareket ettim
    bu sorumsuzluk degilmi
    insan harcamak degimi
    bizi daha önce uyarsanız ben bu kadar beklemezdim
    yanlış yaptınız

    YanıtlaSil
  106. ....106....


    bizde senin gibi bekledik....ve hiç birimiz müneccim değiliz...anayasa mahkemesinin ne zaman gündeme alacağını bilemeyiz...

    ayrıca cüneytin yazdığı gibi erteleme ile ilgili bir karar çıkmayadabilir...fakat böyle bir risk var ve taahhüt vermetyede yeterli süre var...sonuçta mahkeme perşembe günü ve sitede taahhüt dilekçeleri mevcut....

    bu bir risk ve bunda son kararı herkes kendisi verecek....

    my way

    YanıtlaSil
  107. 106 bende taahhüt vermedim, niye bundan başkaları sorumlu olsun seni tutanmı var? her zaman gidip verebilirsin,bu sitede kimse kimseye yanlış yapmaz.

    YanıtlaSil
  108. değerli arkadaşlar


    malum kişi gene yorumlamış durumu CHP bu yasanın iptal olacağından ümitli değilmiş...öylesine başvuru yapmış...

    KAST eklenmiş ve iptal olmama ihtimali varmış...yani nedense düne kadar ne savunduysa tam tersini söylemeye başladı...

    CHP nin başvurusunda en önemli gerekçe belli adli para cezasının hapis cezasına çevrildiği için...anayasanın 38/8 maddesine aykırılığı...

    orada kast falan geçmiyor...CHP gerekçesindede bu yok...ama bereket sitesini okuyan olmadığı için bu yol göstermelerini kaale alan bi üye olmayacaktır...

    ancak bir aklı evvel ana muhalefet partisinin bu iptal olmaz ama biz genede bi götürelim mantığı ile hareket edeceğini düşünür...artık söyleyecek söz bulamıyorum...

    my way

    YanıtlaSil
  109. SAYIN M.K TARAFLAR SUTUNUNDA 2DAVAMDA TEK SATIR VAR.MÜŞTEKİ BÖLÜMÜ YOK DİGERLERİNDE DEDİGİNİZ GİBİ.ONUN İÇİN ANLAYAMADIM. İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.UGUR01-AVC-İST

    YanıtlaSil
  110. tutan yoktu akıl veren vardı benim 50 tane dosyam var avukat tutacak paramda yok sitenin söyledklerine göre davranıyordum
    bekleyin dediler bekledik zaman kazanalım dediler
    şimdide müneccim degiliz diyorlar
    madem bilmiyorsun akıl vermiyceksin
    insanları yanıltmak iyi birşey degil

    YanıtlaSil
  111. ....111....

    bu siteyi takip ediyorsun geçen hafta bile ben kendi adıma taahhütleri hazırlayacağımı yazdım...

    CGK daki kararı beklemek gerekiyordu bekledik...çünkü esas inceleme olsa idi olay kapanabilirdi...fakat şu da bir gerçek bu sitede hala bekleyen insan lar evet var ama en azından davalarının hangi mahkemelerde olduğunu biliyorlar...tekrar yazıyorum...

    anayasa mahkemesinin haftaya görüşeceğini bilmek imkansız idi...şimdi haftaya görüşüleceğini biliyoruz...taahhüt vermek için yeterli süre var..p. tesi vermeye başlayabilirsin.....

    my way

    YanıtlaSil
  112. 111 DOSTUM SAÇMALIYORSUN LÜTFEN UGUR01

    YanıtlaSil
  113. 306-311 yorumcu sanırım aynı kişisin. Anladığım kadarıyla siteyi karalamaya çalışıyorsun.Bu sitede kimse kimseyi yönlendirmiyor. Sadece aldığı bilgileri ve yorumları bizlerle paylaşıyor. Bu paylaşan saygıdeğer arkadaşlar sayesinde birçok insan birçok doğru şeyler öğrenmişlerdir ve faydalanmışlardır. A.D.

    YanıtlaSil
  114. 111
    bir çok çekle ilgili site var
    oralarıda dolaş elbet seni yanıltmayan bir site bulursun
    daha önünde 4 gün var
    anladınmı kardeşş


    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  115. Benim infazda 4 dosyam var, ben şahsen vereceğim taahhütlerin ileride bağlayıcı olacağından çekindiğim için risk alıp vermedim, son güne kadarda vermeyi düşünmüyorum ama sonuçlarından da kimseyi suçlayamam.

    YanıtlaSil
  116. ben kimseyi karalamıyorum
    bu site güvendigim bir siteydi 115 yazan zat siz başka sitelerdende akıl aldıgınız belli ben bu siteyi takip ediyorum.pazartesi gidicemde 50 tane dosya nasıl perşembeye kadar biter onun telaşı sardı.yoksa siteyi karalamak gibi bir saçmalık yapmaya ben tenezzül etmem.SÖZ SAHİBİNE AİTTİR!

    YanıtlaSil
  117. 111 ofluoğlunun adamı veya taa kendisi...anlamamak mümkün değil.. ee bree gafill.. 50 dosyası olan biri ghiçmi kulağı delik olmaz hiçmi sağa sola sormaz.. kaldıki sitede 10 gündür taaahütleri hazırlayın diyorlar..ben vermeyeceğim..borcum yokkk..hatır çekii..kanun sadece çeki keşide ettim diye ceza verdi..alacaklı ile herhangi bir borç ilişkim yokk.niye çek bedeli be 5 tıllık faizi cari hale getirip üstleneyim..ben taahhüt falan vermeyeceğim..
    m. aydın

    YanıtlaSil
  118. pardon 117 o zaattt değilsen .özür dilerim..
    m.aydın

    YanıtlaSil
  119. slm arkadaşlar 4 yıldır adli para cezası çıkmış ama hapise çevrilmemiş,bir müzakere yazısı yazmışlar bekliyorlar, beklemede bir cezam var ,taaahüt vermelimiyim..AASAA

    YanıtlaSil
  120. sn.mk,benim dosya bilgilerimde sanık ve katılan var müşteki yok,katılan demek acaba yeni kanuna göre şikayet hakkı olmayan olabilirmi? AASAA

    YanıtlaSil
  121. SEVGİLİ ELEŞTİRİ YAPAN ZATLAR GİDİN ELEŞTİRİNİZİ BU ÇEK KANUNU YAZANLARA YAPIN. AYLARDAN BERİ BİZE IŞIK VEREN ÜMİT VEREN SİTE YÖNETİCİSİ ARKADAŞLARA DİL UZATIP TERBİYESİZLİK YAPMAYIN BİZ BU İNSANLARIN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ.BU İNSANLARIN SAYESİNDE DOĞRU HAREKETLER ETTİK HATTA AVKTLARDAN BİLE FAZLA BİLGİ ALDIK AVKTLARA BİLE BİLGİ VERDİK.AYIP DENEN BİR ŞEY VAR YİĞİDİ ÖLDÜR HAKKINI YEME.ihtiyar yorumcu

    YanıtlaSil
  122. sn.117 siz telaşınızla siteyi sorumlu tututup suçluyorsunuz.Emin olun birçok insanın durumu sizden farklı değil. ama bu sitenin sorumluluğundan kaynaklanmıyor. Sadece bilgileri doğrultusunda yorumluyorlar, kimseye şöyle yapın böyle yapın diyen yok.hepimize kolay gelsin. A.D.

    YanıtlaSil
  123. 106 ve 111 de yazan aynı kişi olduğun yazı karakterinden belli.Her kimsen kendini küçük düşürüp alçalıyorsun.Gülüyorum yazdıklarına sadece.Kimse kimseye taahhüd verip vermeme konusunda diretmedi kendi hür vicdanlarına bıraktı.Kaldıki pazartesi sabah erken kalk bir top A-4 kağıdı al heralde mahkemelerinin nerde olduğunu en azından araştırmışsındır.En çok olan mahkemeden başla vermeye taahhütlerini avukat tutacaksın diye bir mecburiyetinde yok.Ama burda moral bozacağını sanıyorsan yanılıyorsun gülünç duruma düşüyorsun:)

    YanıtlaSil
  124. ofluoglunu tanımam
    gafil hiç degilim insanlara gafil demek kolay degildir bu sözü böyle ucuz kullanan GAFİL
    evet dogru 50 dosyam var harbiden battım harbiden magdurum FASULYEDEN MAGDURLARDAN DEGİLİM!

    YanıtlaSil
  125. 125
    kardeşim ne dememizi bekliyorsun ..

    YanıtlaSil
  126. 121,

    senin davanda sen sanıksın katılan her kim ise o şikayet eden veya avukatıdır. bunun başka tarafı yokki....


    Polemiğe konu olan yazıları yazan arkadaş.

    Söylenen şudur. kimseye zorla bekle denmedi ve beklemekten yana olanlar aynı zamanda kendileride beklediler. Hala bekleyenler ve taahhüt vermeyeceklerde var bende dahil. şimdi 50 dosya diyorsun. Tahhüt örneğini al yaz 50 tane fotokopi çektir sadece mahkemesi ve dosya nolarını değiştireceksin başka birşey yok. mahkemenin olduğu her ile gitmen gerekmiyor. Bulunduğun yerdeki Asliye Ceza Mahkemelerini muhabere olarak kullanıp taahhütlerini verebilirsin.

    dosyalarını toparlamakta zorlanıyorsan pazartesi sabah ptt ye git bir e devlet şifresi al Türkiye gov.tr ye girdiğinde tüm dosyalarını göracaksin hepsini not al ve taahhütlerini ver.

    kaldıki Cüneyt bey yazmıi zaten Anayasa mahkemesi yürütmeyi durdurursa o sorunu yaşarsın ve tahhüt maddesiyle ilgili türütmenin durdurulması talebide yok zaten CHP nin verdiğiğ dilekçede.

    Uyarı sadece en kötü olasılık düşünülerek yapılmış bir uyarıdır. Ve bu sitede kimse kesinlikle şöyle yapın dememiştir. Burda yorum yapanlar avukat değiller kaldıki avukat dahi olsalar bazı gelişmeleri tahmin etmek ve buna göre karar vermek imkansızdır. Burada yazanlar tecrübeleri ve bilgileri dahilinde öneride bulunmuştur kimseyi zorlamamıştır. bu nedenle eleştiriye evet ama acımasızlığa hayır.

    50 dosyanla ilgili tahhüdü bir günde verebilirsin ardınıda takip edeceksin yetişir merak etme. üstelik Anayasa mahkemesi bu başvurunun ilk görüşmesini yapacak daha keşke neticelendirse bir günde ama sanmıyorum.

    Biz vatandaşken bunları yaşıyoruz. Bak savcılar tutuklanıyor, onları tutuklatan savcıların yetkileri ellerinden alınıyor. Üstelik bunlar savcı tüm yasaları en iyi bilmesi gereken insanların başına bunlar gelirken burda iyiniyetle sorulan sorulara gece gündüz demeden cevap verip insanlara yardımcı olmaya çalışan emekçilere bu yönlü bir eleştiri eleştiri sınırlarını aşmakta ve acımasız tabirini haketmektedir. kusura bakma... Şunuda bilki şu anda bu duruma rağmen tahhüt vermeyecek insanlar var bende dahil.

    saygılarımla

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  127. Arkadaşlarım
    Taahhüt verme konusunda, herkez tahhütleri verin, bunun bir riski yok, aranan arkadaşlar sıkıntıda olan arkadaşlar taahhütleri versinler bu onlara 3 yıllık bir özgürlük sağlar
    dediğimi biliyorsunuz.
    taahhütname örneklerini, vekaletname örneklerini olurda korkuyla veya riske girmemek açısından adliyeye gidemeyenler için avukat isimlerini spor olsun diye yazmadık siteye.

    YanıtlaSil
  128. kusura bakmayın
    biraz saçmaladım
    aslında öfkem size degil
    özür dilerim kırdıysam
    iyi geceler...

    YanıtlaSil
  129. Burda özürlük bir şey yok..
    Herkezin canı burnunda, bu bir hayatta kalıp kalmama meselesi, hapse girmek kaçak yaşamak yenilir yutulur hafife alınır şeyler değil
    Doğaldırki insanlar öfkelenir kızar, zaten iflas etmiş üstünede yıllardır kaçak yaşamak zorunda kalmış, hiç kimsenin bu durumda karşı tarafın ruh sağlığını kızmalarını sorgulamak durumunda olmadığını düşünürüm, anlayışla karşılamak durumundayız, bu platformda hiç kimse hiç kimseye kızamaz üzemez, şartlarımız bunu gerektiriyor.

    YanıtlaSil
  130. arkadaşlar kafamız o kadar doluki ne okuduğumuz aklımızda kalıyor ne bildiğimizi hatırlıyoruz ALLAH hepimizi kurtarsın. Bende taahhüt vermeyenlerdenim ama pazartesi vermeye başlamayı düşünüyorum sorum Taahhütname örneğinde tarih ...Ocak 2011 gözüküyorya o tarihi verdiğimiz tarihten bir yıl sonra ve 2.yıl sonrayımı yazıyoruz. yani pazartesi vereceğimi düşünürsek 22.Şubat 2011...22.Şubat 2012 gibimi olacak öyle ise eleştiren arkadaşa sormak isterim bak 2 ay daha kazanmışız bunda ne gariplik var kimseyi eleştirmenin anlamı yok sen şimdi ANAYASA MAHKEMESİ.yürütmeyi durdurmazsa niye taahhüt verdirdiniz dersin kimse müneccim değil farkında isen Sn. Cüneyt ve Myway diyorlarki yürütmeyi durdurursa diyolar olmayabilir ama ihtimal var deniyor Ülke o hale geldiki kimin ne yapacağı belli olmaz garantisi varmı yarın sabah Başbakan veya Genelkurmay Bşk.nın tutuklanmayacağının düşünülenlerin içinde yok demeyin birkaç gün önce Habertürk sitesinde Başbakan tutuklanabilirmi diye haber yapılmıştı bir arkadaşımız güzel yorum yapmıştı BİNDİK BİR ALAMETE GİDİYORUZ KIYAMETE,,,,
    SAYGILAR......

    YanıtlaSil
  131. MERHABA ARKADAŞLAR BU SİTEYE GİRİPTE NE OLUP BİTİYOR DİYE BAKAN , SIKINTILARINI BELİRTEN,DERDİNE DERMAN ARAYAN TUTUKLAMASI OLUP TUTUKLAMASI ÇIKMAK ÜZERE OLAN , BORÇ YÜZÜNDEN HERŞEYİNİ KAYBETMİŞ VEYA KAYBETMEK ÜZERE OLAN İNSANLAR BİR ÇIKIŞ YOLU ARARKEN BİRDE BUNLARIN YANI SIRA BEN BU BATMIŞ ,EKMEK PARASINA MUHTAÇ İNSANLARDAN NASIL BİR RANT ELDE EDERİM DİYE ÇABA GÖSTEREN VATANDAŞLAR YOKMU ONLARIN VAR OLMALARINI BIRAKIN BİR TARAFA VARLIĞINI HİSSETMEK KAHREDİYOR İNSANI. SAYGIDEGER ARKADAŞLAR SİZLERE BİŞEY ANLATMAK İSTİYORUM. BİRGÜN KOSİAD DİYE BİR KURULUŞUN VARLIGI VE YAPTIKLARI HAKKINDA BİR ARKADAŞTAN BİLGİ ALDIM YERLERİ ATAŞEHİRDE Bİ SİTEDE ORASI RANT ELDE ETMEK İSTEYEN RAHMİ OFLUOGLUNA AİT BİR İŞ YERİ VE KENDİ BÜNYESİNDEKİ AVUKATLARIN BULUŞMA ADRESLERİ SANIRIM , ÖYLE BİR YERKİ RANDEVUSUZ GİDERSEN KAPIYI BİLE AÇMADIKLARI BİR YER NEYSE FAZLA UZATMAYAYIM GİTTİK ZİLE BASTIK AÇMADILAR TELEFON ETTİK TELEFONA SUNA TAVLAŞOGLU ÇIKTI VE KAPIYI AÇTIRDI.GÜZEL BİR KARŞILAMA OTURDUK ÖNCELİKLE SORUNLAR Bİ GÜZEL ANLATILIP NOTLAR TUTULDUKTAN SONRA BÜTÜN DAVALARIN KENDİ AVUKATLARI TARAFINDAN UYGUN BİR FİYATLA HALLEDEBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER ÇOK GÜZEL BURAYA KADAR HERŞEY ÇOK NORMAL.İŞİN ENTERESAN YANI BİZİ ORAYA DAVET ETTİKLERİNDE AVUKAT KONUSU GÖRÜŞMEYE DEĞİL KOSİADIN İŞ ADAMLARINI ÜYE ETMEK İSTEDİKLERİNİ VE ONLARA MANEVİ DESTEK OLABİLECEKLERİ KONUSUNDA BİR BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAYA GİTTİK. BİZE ÖYLE BİR ANLATTILARKİ KOSİAD VARMIŞ ADINI DUYAN TİTRİYORMUŞ VAY ANAM VAY HEMDE NE TİTREME. ADAMLAR KORKULARINA KAPIYI AÇAMIYORLAR KİMLERİN CANLARINI YAKTILARSA,ÖGRENDİKKİ ADAMLAR ASIL AMACI KENDİ BÜNYELERİNDEKİ İŞ YAPAMAZ BOŞTA DURAN KİMSENİN KENDİLERİNE DAVA VERMEDİKLERİ AVUKATLARA PARA KAZANDIRMAKMIŞ AMAÇ.ARADAN BİR KAÇ GÜN GEÇTİ BİRDE SUNA TAVLAŞOGLU MSN DEN E-ŞİFRE AL BANA GÖNDER SENİN DAVALARI İNCELEYECEGİZ DEMEZMİ DEDİM HAYIRDIR E-ŞİFRE DE NE OLUYOR POSTANEDEN 1 TL VERİP ALIYORSUN ONUNLA SENİN ADINA AÇILMIŞ TÜM DAVALARI GÖREBİLİYORUZ ,DEDİM BENİM TUTUKLAMAM VAR BEN E-ŞİFRE FALAN ALAMAM BAŞIMA BİR İŞ GELİR SONRA BENİ KİM KURTARACAK,DEDİ BİZ NE GÜNE DURUYORUZ YOK KALSIN NE BEN İÇERİ DÜŞEYİM NEDE SİZ BENİ KURTARIN DEDİM .. BU SİTEYİ KULLANAN MAGDUR MAGDUR YAKINLARI VE MAGDUR OLMAYA ADAY TÜM ARKADAŞLARA SESLENİYORUM AV.RAHMİ OFLUOGLU NUN BURADAKİ SATAŞMALARINA KARŞILIK VERMENİZ VE KENDİ SİTESİNE GİRMENİZ İÇİN ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPIYOR BU OYUNLARA GELMEYİN SİTESİNE GİRMEYİN KÖTÜLERİN EMELLERİNE ULAŞMASINI ENGELLEYİN KAALE ALMAYIN . BİZLERİ BU DURUMLARA DÜŞÜRENLERE LANET OKUYORUZ PEKİ BU BİZ MAGDURLARIN ÜSTÜNDEN RANT SAGLAMAYA ÇALIŞAN AV.RAHMİ OFLUOGLUNA DA LANET YERİNE CEVAP VERMESEK VE SİTESİNE GİRMEYİP EMELİNE ULAŞMASINA İZİN VERMESEK NASIL OLUR TEKRAR SÖYLÜYORUM OYUNA GELMEYİN BU SİTE HERKESİ AYDINLATACAK VE HERKESE IŞIK TUTACAK BİR SİTE..

    UNUTMADAN ŞUNUDA BELİRTEYİM SİTE YÖNETİCİLERİNE ATIFTA BULUNANDA SAYIN OFLUOĞLU VE YANDAŞLARIDIR... BİLGİLERİNİZE....HEPİNİZE SAYGILAR

    YanıtlaSil
  132. iyi sabahlar aslında bizim hatamız girişimci olmak değilmi ben bu ülkeyide kanunlarınıda anlamıyorum.
    ne büyük suç işlemişiz be arkadaş git devlet memuru ol maaşlı çalış ama girişme çünkü girişene girişiyorlar.bir tek çek mevzusunda değil herşeyle girişiyorlar gelde iş yap ben şuna inanıyorum bu ülkede her 100.000 kişiden anca bir kişi parası olsa dahi borcunu ödemez 99.999 kişi parası olsa öder çekini senedini borcunu kredisini yanlışmı düşünüyorum kim borçla yaşamak isterki.sanki krizi biz çıkardık herşey zincirleme gelişti batan batana kimse ödemelerini alamadı ödemede yapamadı

    neyse benim sormak istediğim bişi var diyelimki hakkımızda tutuklama emri var aranıyoruz bu yeni kanuna göre taahhüt verdiğimizde hakkımızdaki hüküm adli sicil kaydımızda görünürmü iş yapacam borcumu ödicem nereye gitsem benden sabıka kaydı belegesi isticekler acil cvp verirseniz sevinirim bilen varsa tabi herkesin kafası karışık çünkü saygılar

    YanıtlaSil
  133. efendim, bu hafta uyap üzerinden yaptığım taramada benim hakkımda 7 tane çek ceza davasının sonuçlandığını gördüm,hemen ertesi günü izmire gittim mahkemelerden tebligatın bana yapılmadığını ve temyiz hakkımın olup olmadığını sordum yok kararlar kesinleşmiş dediler.gerekçeli kararları aldım ve döndüm.ancak kafam şu noktada karışıyor;bu davalar başladığında ve sonuçlanana kadar ben çek cezam nedeniyle cezaevindeydim.cezam bittiği için 8 aralıkta tahliye oldum ardından 14 ocakta tekrar girdim ve taahüt edip 5 gün sonrada çıktım.bu dosyaların karar tarihleri haziran,ekim,kasım ve aralık olmak üzere çeşitli tarihlerde.
    1-ben ceza evinde olduğum için bana tebliğ edilmiş olsaydı ben duruşmalara katılıp kendimi savunabilirdim bu nedenle savunma hakkım elimden alınmış değilmidir.
    2-eğer kararlar bana tebliğ edilmiş olsaydı ki adresim belli cezaevindeyim temyiz edebilirdim. temyiz hakkımda elimden alınmış durumda.
    3-uyaptan bakıldığında benim cezaevinde olduğum zaten görülmektedir neden gerekli tahkikat yapılmamıştır.yani ben bu durumda ne yapabilirim.temyiz hakkımı nasıl geri alabilirim.
    lütfen bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.

    ALİ

    YanıtlaSil
  134. ALİ GÜNYADIN MERHABA

    cezanın verildiği asliye cezaya tebligat yapılırken cezaevinde oldğunu belirtir bir dilekçe ile başvur.
    genelde hakim reddediyor.ama sen bir üst mahkeme olan ağır cezaya asliye cezanın kararını itiraz dilekçesi yazarak ver çok kısa süre içerisinde yapılan tebligat iptal edilerek sana temyiz hakkı verilcektir...bu konu çok açık ve net..işleyiş böyle olacak

    geçen ay ankarada bizim başımıza geldi
    olumlu sonuç aldık

    ahmet ateş
    aklına takılan bir şey olursa bana mail gönder
    ahmetates15@hotmail.com

    YanıtlaSil
  135. SEVGİLİ HAKAN KARDEŞİM, BAK RAHMİ AMCAN SANADA KIZMIŞ,DOGRUYU SÖYLEDİNMİ, ÜÇ KAGITLARINI YÜZLERİNE VURDUNMU SENDEN KÖTÜSÜ YOK. SEN DÜNE KADAR İYİ NİYETLİ YAKLAŞIYORDUN, TEK YUMURTA İKİZLERİ ERKAN KARDEŞLERE İYİ DÜRÜST DİYORDUN. O ŞAHISLAR BİZİ İŞ BİLMEMEZLİKLE, İŞLERİMİZİ YÖNETEMEDİĞİMİZDEN BASİRETSİZLİĞİMİZDEN BATTIGIMIZI PİYASADA İŞ YAPAMADIGIMIZI YAZIYORLARDI.BRE DANGALAK ADAMLAR, EVET BİZ BATTIK AMA KANIMIZIN SON DAMLASINA KADAR MÜCADELE ETTİK, SON KURUŞUMUZA KADAR BORCUMUZU ÖDEDİK, KENDİMİZİ SAGLAMA ALMADIK, PARA KAÇIRMADIK, EGER BU ENAYİLİKSE EVET BEN ENAYİYİM, AMA DÜRÜSTÜM, SAHTEKAR OLMAKTANSA ENAYİ OLMAYI YEGLERİM. EGER SİZİN GİBİ ART NİYETLİ OLSAYDIK KAPALI ÇARŞİIDA BİZİMDE DÜKKANIMIZ OLUR, İŞLERİMİZ DEVAM EDERDİ, YADA BORCUMUZU ÖDEMEZ 1.5 TRİLYONA YAT YAPTIRIRDIK.TUZU KURU YAŞLI AVUKAT AMCAM, SEN NE KADAR YÜCE BİR İNSANSIN Kİ KENDİNİ BİZLER İÇİN FEDA EDİYORSUN, RAHATINI BOZUYOR, MESAİNİ BİZLERE HARCIYORSUN, GALİBA BİZİM KAPASİTEMİZ SENİ ANLAMAYA YETMİYOR.YAHU SENİ KİMSE ZORLAMIYOR, SANA BİZLERE İYİLİK YAP DİYENDE YOK, KENDİNİ Nİ PARALIYORSUN Kİ BIRAK BU ENAYİ MAGDURLAR SÜRÜNSÜN, DEVLET CEZAEVİNE ATSIN, O ZAMANDA SEN KARNINI KAŞI KÖŞENE OTUR OH ÇEK, BU MİLLET SENİ ANLAMAZ AMCACIM KENDİNİ ÜZME YORMA, YAŞLI KALBİN BU KADAR STRESE DAYANMAZ. CHP NİN ANAYASA MAHKEMESİNE MÜRACAATINDAN OLUMLU SONUÇ ÇIKMASIN SANANE GİT KEYFİNE BAK, GÜL OH ÇEK, YETERKİ BİZDEN UZAK OL, AVANELERİNLE OYALANACAK BAŞKA İŞLERE BAK.HAKAN KARDEŞ BU ADAMLAR İÇİN KENDİNİ ÜZMEYE DEGMEZ, BAK SONRA SANADA TELEFON AÇAR ÜSTÜNE ADAMLARINI SALAR SENİ TEHDİT EDERLER. OLMADI YAŞADIGIN ŞEHİRDEN MAFYA FALAN BULUR ONLARLA SENİ TEHDİT EDERLER.YAHU BU ADAMLAR UYANIK BAKIYOR SİTESİ İŞ YAPMIYOR, REYTİNGİ DÜŞMÜŞ, GÜNDEME GELEBİLMEK İÇİN SALDIRIYORLAR. ARTIK İŞİN RENGİ DEGİŞTİ, KİM BU SAATTEN SONRA O MALUM ZATLARI BU SİTEDE SAVUNUR O ZAMAN DİŞE DİŞ, GÖZE GÖZ.O MALUMLAR LEHİNE BİR SATIR YAZANA EN AGIR HAREKETİ ŞAHSEN YAPACAGIM, SONUCU NE OLURSA, NEREDE SONLANIRSA, BİZLER CEZA YATMAYA ALIŞTIK, KAYBEDECEK BİR ŞEY YOK, KAYBEDECEK MENFAATLERİ OLANLAR DÜŞÜNSÜN. BU SAATTEN SONRA HERKES ATTIGI ADIMA DİKKAT ETSİN. HERKES BİR ŞEKİLDE TAAHHÜT VERSİN ANAYASA MAHKEMESİNİN İNAYETİNİ BEKLEMESİN.ŞU YAKALANMA BELASINI ORTADAN KALDIRSIN. İNANIYORUM Kİ BU MÜCADELE YAŞLI AVUKATA, AVANELERİNE, ŞAKŞAKÇILARINA, HAKLILIGIMIZI GÖRMEK MİSTEMEYEN HUKUKA, MAHKEMELERE, YARGIÇLARA, LOBİLERE, TEFECİLERE, BARO VE BANKALARA RAGMEN BAŞARIYA ULAŞACAKTIR. BİZLER MAZLUMUZ,ZULÜM GÖRÜYORUZ, ZALİMİN HASMI ALLAHTIR, HERKESİN BİR HESABI VARSA ALLAHINDA BİR HESABI VARDIR. GÖRELİM MEVLAM NEYLER, NEYLERSE GÜZEL EYLER.

    YanıtlaSil
  136. 134 İADEİ MUHAKEME İÇİN MAHKEMEYE MÜRACAAT ETMEK İÇİN HAKLI NEDENLERİN OLMASI GEREKİR. BUDA SENİN DURUMUNDA MEVCUT. CEZAYI VEREN MAHKEMEYE MÜRACAAT ET, TEMYİZ YOLUNU AÇILMASINI İSTE HAKLISIN MUTLAKA HAKKIN İADE EDİLECEKTİR. İÇERDEYKEN BİR ARKADAŞIMIZA YAPTIGIMIZ MÜRACAAT VAN VE İSTANBUL ASLİYE CEZA MAHKEMELERİNCE HAKLI BULUNDU, TEMYİZ YOLU AÇILDI, MAHKEMELERDE DİLEKÇE OLMADAN İŞLER YÜRÜMEZ, HAKKINI ARAYACAKSIN. AYRICA 50 DOSYASI OLAN ARKADAŞA SESLENİYORUM, BENİM 120 DOSYAM VAR VEDE BUNU BİR GÜNDE HALLETTİM.YARDIM İSTERSEN samikal42@hotmail.com

    YanıtlaSil
  137. SAYIN RAHMİ AMCACIGIM, YORUMLARI İŞİNE GELDİĞİ GİBİ ELE ALIYORSUN, BELDEN AŞAGI VURMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRMİŞSİN. BEN SADECE DOGRULARI YAZDIM.NİYE BU KADAR ISRARLISIN ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYORUM. BANA GAZ VERME, GAZA GELMEM, BU YAŞTAN SONRADA KİMSEYE KENDİMİ İSBAT ETMEYE GAYRETİM YOK. TANIYANLAR YETERİNCE TANIYOR. MHP ESKİSİ DEMİŞSİN EVET, BEN BU GÜNKÜ KORKAK MHP Yİ KABUL ETMİYORUM. BU BENİM SORUNUM. KORKAK DEMİŞSİN SANA SADECE GÜLÜYOR VE ACIYORUM. KEM SÖZ SAHİBİNEDİR. BURDA BİR SÖZ VAR ÇİNGEN ÇİNGENLE KAPIŞMAYINCA KASNAK KİMİN KAFASINA GEÇER BELLİ OLMAZMIŞ. BU KADAR TEPEDEN BAKMA, KİBİRLENME UMMADIK TAŞ BAŞ YARAR.

    YanıtlaSil
  138. SAYGIDEGER SAMİ ABİCİM SEN HİÇ ÜZÜLME BEN BUGÜNE KADAR KORKTUGUM İŞİ YAPMADIM KİM NE ELİNDEN GELİYORSA YAPSIN BEN DOGRULARI SÖYLÜYORUM MAFYAMI GÖNDERİR TEHDİTMİ EDER NEYİ BAŞARABİLİYORSA YAPSIN İSTERSE ADRESİMİ BİLE VEREBİLİRİM.ONUN DERDİ EKMEGİNE TAŞ KOYUYORUZ YA ONDAN BİZ ELEŞTİRİLERE AÇIGIZ RANT PEŞİNDE DEĞİLİZ...

    YanıtlaSil
  139. SAYIN SAMİ KAL OFLUYU NEDEN KAALE ALIP CEVAP VERİYORSUN BOŞ VER KENDİ YORUMLASIN KENDİ OKUSUN SİTESİNE BİLE GİRMEYE DEGMEZ.

    YanıtlaSil
  140. HERKESE İYİ PAZARLAR ,4/2/2010 TARİHİNDE ANAYASA MAHKEMESİ ŞİŞLİ 14. ASLİYENIN YAPTIĞI ÇEK KANUNUN 5/1 İLK İKİ TÜMCELER İLE İLGLİ İTİRAZI ŞİŞLİ 14 ÜN YETKISIZ OLMASI SEBEBİ İLE BAŞVURUSUNU REDETMİŞTİ.ANCAK ANAYASA MAHKEMESİNİN 25 /02 /2010 TARİHİLİ GÖRÜŞME GÜNDEMİNDE ŞİŞLİ 14 ASLİYENIN İTİRAZI YİNE GÖZÜKÜYOR.KONU İLE İLGİLİ BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR BİR YORUM YAPABİLİRLERMİ.

    YanıtlaSil
  141. SAYIN ARKADAŞLAR OFLU BİZİM YALANSIZ DOLANSIZ ANLATTIKLARIMIZI SİTEDEN ALARAK KENDİ SİTESİNDE BAŞINA BİR BAŞLIK ATARAK YAYINLAMIŞ DUYUMLARIM BU YÖNDE.ARKADAŞLAR BENİM OFLU İLE BİR DÜŞMANLIĞIM YOK HÜSÜMETİMDE YOK BEN GERÇEKLERİ ANLATTIM SUNA TAVLAŞOGLU VE RAHMİ OFLUOGLU BERABER RANT PEŞİNDELER YAPTIKLARINIZI İNKAR ETMEYİN. BANA YALANCI KİMSE DİYEMEZ ASIL YALANCI SİZLERSİNİZ BENİM TAAHHÜT VERMEDEN İNFAZLARIMIN DURDURULDUGUNU ÖGRENDİNİZ VE KARARIN BİZİM SİTEDEN ÖNCE SİZİN TARAFINIZDAN YAYINLANABİLMESİ İÇİN TA TOKAT ADLİYESİNİ AYAGA KALDIRDINIZ AMA NAFİLE ÇÜNKİ SİZLER BİR HİÇSİNİZ VE HEP ÖYLE KALACAKSINIZ.

    YanıtlaSil
  142. Arkadaşlar İstanbul Üsküdar adliyesinde bir dosyam var fakat çek tarihini ve miktarını hatırlamıyorum ben Ankarada oturmaktayım.Ne yapmam lazım muharebe ile göndereyim fakat cvp geç gelebilirmi? nasıl hareket edeyim.

    YanıtlaSil
  143. selam arkadalar,ben kayser nin develi ilçesinde mobilya fabrikası işletiyorum.2009 un 2.ayında kayseride yakut orman urünleri diye bir şirketle,sıralı çek karşılığında 45.000tl lik mal sözleşmesi yaptım.sözleşmede:malın teslim tarihlerini ve çek seri numaraları ile birlikte sözleşme imzaladık.malımın 10gün içinde gelmesi gerekirken sözleşmdeki süreden 1 ay geçti.ama bu arada şirkete sürekli gidip geldim.şirket müdürü, sen kafanı takma en kısa zamanda malın veya çeklerin tekrar iade edilecek diye beni oyaladı.ama bu arada şirket ortaklarından bir tanesi intihar etti.bende bunu duyunca: hemen avkatımla görüşüp elimdeki sözleşme ve sipariş formu ile, develi cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundum ve çeklerimin iptalini istedim.ardan bir müddet sonra,kayseri yakut orman ürünlerinden mahkemeye katılan olmadı ve hakim 10 parça çekimden 6 tanesinin iptaline 4 tanesinin davasının sürmesine karar verdi.sonra dört tanesi bursa inegölstarvod orman ürünleri diye bir firma bana icra yoluyla dava açtı.davam,4 ay sonra karara bağlandı.(starvod orman ürünlerine ödenmesi)diye şu anda bende kararın sonucunu temize gönderdim.bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşların bana yazmasını rica ediyorum.bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekür ederim.msn adresim: (adim_mobilya_nihat@hotmail.com)

    YanıtlaSil
  144. 144 KARDEŞİM, SENİN SORUNUN ÇEKLERİNİN ÜÇÜNCÜ ŞAHISLARA GEÇMESİNDEN KAYNAKLANIYOR, BU NEDENLE İCRA OLAYINI ENGELLEYEMEZSİN, TAVSİYEM ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE MENFİ TESBİT DAVASI AÇMAN,BU YOL UZUN VE MEŞAKKATLİ BİR SÜREÇ. AMA MÜCADELE ETMEK LAZIM, ASLİYE TİCARET MAHKEMESİNE GİDEREK, BU BBELGEYLE İCRA MAHKEMESİNE İCRANIN DURDURULMASI İÇİN DAVA AÇABİLİRSİN.

    YanıtlaSil
  145. SAYIN SAMİ KAL YARIN E-DEVLET ŞİFRESİ ALIP TAAHHÜT VERECEĞİM.BAZI ARKADAŞLAR BÜTÜN BİLGİLERİN OLMADIĞINI YAZIYOR. DOĞRULUĞU NEDİR. İKİ KELİMELİK BİRŞEY YAZARSAN SEVİNİRİM

    YanıtlaSil
  146. Sy.Hakan Akbulut Sy.Sami Kal ve diğer arkadaşlar.
    Hepimizin başına gelmiştir bir yakınımız ölmüştür fani dünya bizde bir gün ölüp gideceğiz.Cenaze evlerini o ortamları hepimiz biliriz,cenazenin defin işleri belediyeden başlar ve belediyeler bu tür işler için tüm maddi sorumluluğu yüklenmiştir,elimize bir form verirler defin işlemleri sırasında herhangi bir şikayetiniz varmı,para talep eden varmı diye.Yok der imzalar kağıdı veririz ama öylemidir durum değildir.Mezarı kazanla başlar pazarlık(halbuki o onun görevidir)cenaze arabasının şöförü gözünüzün içine bakar.Herkez o cenazeden medetlenmek için sıraya girmiştir.Şimdi kendi halimize bakalım hepimiz yaşamakla yaşamamak arasında ki ince çizginin üzerindeyiz,evimize ekmek parasını zor götürüyoruz,eş dost akraba yardımları ile bu günlere kadar geldik,şahsen ben çocuğumun yüzüne bakamaz oldum,nasıl bu sisteme kendimi kaptırdım,ne kadar çok hata yapmışım diye kendimi suçladım,iş adamıydım yanımda 100 kişi çalışırken kapımda duran bekçinin işi gibi bir iş bulsam şimdi razıyım.Aramızdan bir çoğuda yazdıklarından anladığım kadarıyla aynı durumdayız.Kaçağız imza yetkimiz yok,şu an dışarda bulunmamıza bile şükrediyoruz.Birbirimizin başından gerek yaşamda gerekse ilerleyen mahkeme süreçlerinde yaşadıklarımız burada paylaşarak deneyim tecrübe ve bilgi sahibi oluyoruz.Ve şuna hepimiz inanıyoruz ki;bizleri ayakta tutan uğradığımız haksızlık adaletsizlik ve bu adaletsizliğin bir gün ortadan kalkacağı.İnternet gibi geniş bir bilgi kaynağı olan ortamda gezdim dolaştım benim aklım bu siteye yattı ayrıca buradan site sahibi Sy.Cüneyt beye ve diğer kendisine yardımcı olan arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim.Şimdi malum kişiler diyorlarki bu site bizim üzerimizden reklam geliri sağlıyormuş falan filanmış.Tamamda kardeşim benden bu güne kadar site sahibinden hiç bir menfeat talebi olmadıki,eğerki bu site üzerinden reklam vs.geliri sağlıyorsada helali hoş olsun.Nedenmi;bir avukatım var taahhüd verecem diyorum taahhüdü ilk vereceğin aydan sonraki ilk taksidi 1 nci ay ödemek zorundaymışım.Bunu yazmak zorundayız diye ısrar etti.Bu siteden kopyala yapıştır özelliği ile kendisini ikna ettim ki bir sene sonra ilk taksit ödenecek diye.Daha bunun gibi bir çok örnek verebilirim.

    YanıtlaSil
  147. Şimdi konumuza dönelim,evet bizler zombi yani yaşayan ölüler olduk,herşeyden herkesten medet umuyoruz,bitmişiz ama görüyorumki hala bizden nemalanmak isteyen var.Onlarada saygı duyuyorum meslekleri hukuk ve bunun için senelerce okulunu okumuşlar karşılığını alacaklar ama bunu baştan söyleyinki kefenimizin cebine bakalım ne varsa ona göre görüşelim ne siz bizim ne biz sizin vaktimizi çalalım.Biliyorsunuz bir çok avukat selamunpara diye karşılar insanı.Bu sitede ismi geçen avukatlarımızın bir çoğu ile çok uzun telefon görüşmeleri yaptım kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.Avukatıma vekalet vermeden önce tanısaydım kendilerini içlerinden birine mutlaka vekalet verirdim.Anlayışlı vicdan sahibi insanlar hepside.Özellikle Sy.Av.Sibel sevinç hanım yarım saatten fazla bilgi alış verişi yaptık,zamanını ayırdı.Bundan sonraki yaşamımda avukatlık ne tür işim olursa kendisi ne vekalet vereceğim,ayrıca teşekkürlerimi sunarım.Herşey para değildir diyen vicdan sahibi insanların var olduğunu görmek güzel bir şey.İlk başta selamunpara demiyorlar en azından.Özelliklede şu anda bulunduğumuz siteye çekmağduru balık ların olduğu engin deniz gözüyle bakıpta ağlarını atmak isteyenlere bir önerim var,lütfen yapmayın.Bize sazan gözüyle bakmayın,Biz bir yola çıktık bir gemiye bindik kaptanımız Cüneyt tende çok memnunuz bu kadar saldırılara karşı yılmadı yıldırmayın.Ha şu olur bu zamanda verilecek kararlar doğrudur yanlıştır günahı vebaliyle ben şahsım adıma bunu kabul ettim.Şu Türkiye'nin bukelamun gibi gündeminde yarını gören olabilirmi Cüneyt'te elbet bunu göremez ama hiç değilse kaptan olarak tartışıyor konuşuyor rotamızı belirliyoruz.Ya siz ne yapıyorsunuz rotanız varmı hedefiniz varmak istediğiniz liman neresi bizim kurtuluşumuzmu yoksa cebinizmi.Ben bizim kurtuluşumuz için çabaladığınıza inanmıyorum,inanmama sebebim hedefiniz rotanız belli değil.Zaten öyle bir şey olsa Cüneyt kardeşimizde bize hadi o gemiye binin kaptanı çok iyi diye.Ama ben miço olduğunuzu bile sanmıyorum.Çünkü biz acıları yaşayarak öğreniyoruz siz kitaba bakarak.Biz canımızla uğraşıyoruz siz cebinizle.Son sözüm Ülkemizin dört bir yanından kader birliği yaptığımız arkadaşlarıma yılmadan gereksiz polemiklere girmeden biz bildiğimiz yoldan gidelim.Aynı gemide okyanusun ortasında fırtına değil tayfun değil boraya yakalanmışız kurtulmaya çabalıyoruz.Sitedeki sayımız 15 kişi diyene en altta günlük aylık reytingler var oraya bak derim.Sayımız ailelerimizle birlikte milyonu bulmuş,kardeş gibi olduk msn lerimizden yazışıyoruz.Araya çomak sokmayın.Bizi kullanarak TV lere çıktınızda sonrası ne oldu.Ne tür bir eyleminize şahit oldukta sizin peşinizden gidelim.Ben artık bazılarını mezarcı gözüyle görüyorum malesef alınmasınlar ama,kefenimizin cebi boş,paramız olsa çekermiyiz bu acıları birde kendinizi bizim yerimize koyun düşünün,dünya malına özgürlümüzü verirmiyiz,buzdolabı çamaşır makinesi,lüks araba için cezaevine giripte ailelerimizden ayrılırmıyız.Şu kısacık ömürde hapse girmeyi kim ister para için.Tüm arkadaşlara selam ve saygılarımı sunuyorum.Az kaldı kurtulacağız.

    YanıtlaSil
  148. 140 ŞİFRE ALMANA GEREK YOK ADALET GOV.TR DEN GİR, VATANDAŞ PORTALINA BAK
    SERTİFİKA SORUNU YAZAN KIRMIZI YAZILI YERİ TIKLA AÇILAN SAYFADAN ŞİFRESİZ GİRİŞ VER ADLİ İŞLEMLERE BAK, TC KİMLİK NUMARAN İLE MAHKEMELERİN HANGİ İLDE HANGİ MAHKEMEDE İSE BAKABİLİRSİN. ORDA SADEC DAVANIN ESAS, KARAR VE MAHKEME SONUCU YAZIYOR, BAZILARINDA MÜŞTEKİ İSMİDE YAZIYOR

    YanıtlaSil
  149. SAYIN SAMİ KAL ADALET GON DAN GİRDİM ESAS VE KARAR NO GİBİ BİLGİLER İÇERMİYOR.YANİ YETERSİZ. NE YAPMALIYIM. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  150. DEĞERLİ DOSTLARIM ŞİMDİ ANAYASA MHK NİN SAYFASINA BAKTIM PERŞEMBE GÜNÜ İLGİNÇ BELKİDE KADER GÜNÜ CHP NİN İTİRAZI ŞİŞLİ 14 ÜN GÖRÜŞÜLMESİ BİRDE İZMİR 26 VAR ORDA O VEKALETEN ÇEKTEN İMZALARIN İPTALİNİMİ İSTİYOR ANLIYAMADIM HER ŞEYİN HAYIRLISI BU KONUDA GÖRÜŞ BEYAN EDECEK BİR BİLEN VARSA SEVİNİRİZ HER KESE SELAMLAR İZ.ER

    YanıtlaSil
  151. 150 mahkeme esas nosunun bilinmesi yeterli, lakin orada çek bedeli yok, en saglamı bir yakınınız aracılıgı ile cumhuriyet savcılıgı infaz bürosundan tc kimlik nosu ile bilgilere ulaşmaya çalışmak yoksa başka şansınız yok

    YanıtlaSil
  152. SAYIN SAMİ KAL İNFAZ DURUMUM YOK SADECE YARGITAYDAKİ ÇEKLERE TAAHHÜT VERECEKTİM.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  153. KLAVYE BAŞINA OTURMUŞ, İFTİRADAN HAKARETTEN KAÇINMAYAN , ELEŞTİRİLERE TAHAMMÜLÜ OLMAYIP, ALEYHTE YAZILAN ELEŞTİRİ MESAJLARINI BİLE YAYINLAMAYA CESARETİ OLMAYAN YAŞLI ADAM, BIRAK ARTIK İNSANLARLA UGRAŞMAYI, HAKARET ETMEYİ, SEVİYEN ÇOK DÜŞTÜ, MİLLETİ KABADAYILIKLA LÜNPENLİKLE SUÇLUYAN İNSAN, AÇ GÖZÜNÜDE YAZDIGIN YAZILARI OKU YETER TERBİYE SINIRLARINI AŞTIN, DAHA ÇOK BASİTLEŞME. YAPTIGIN HAKARETLERİ MİSLİYLE SANA İADE EDİYORUM.KÜP İÇİNDEKİNİ DIŞINA SIZDIRIRMIŞ, BAL İSE BAL ZEHİR İSE ZEHİR. ANLAYANA

    YanıtlaSil
  154. sevgili izer,

    siz yorumları hiç okumuyorsunuz herhalde!

    YanıtlaSil
  155. DEĞERLİ SAMİ BEY BEN İZMİRDEYİM FAKAT İŞİMİN GENİŞLİĞİNDEN BAŞKA YERLERDEDE DAVALAR AÇILDI BİZ BURDAN BAKIYORUZ BELLİ BİR ŞEYLER VAR GÖZÜKÜYOR FAKAT OLMASI GERENLERDE VAR BİLİYORUM AMA GÖZÜKMÜYOR NE YAPMAMIZ LAZIM NASIL DERİNE İNERİZ SAYGILAR

    YanıtlaSil
  156. SEVGİLİ 155 OKUYORUM OKUYORUMDA HATTA DÜNDE YAZILAN ŞEYLER VAR CAN KARDEŞİM VEKALETİ ANLAMADIM ONU SORDUM BİRAZDA BEYNİMİZ DURDU SIKINTI SIKINTI KOLAY DEĞİL HEPİMİZİN BAŞINDA SAYGILAR İZ.ER

    YanıtlaSil
  157. Tefeciler, borcuna karşılık kızını isteyince...

    ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde borçlu olduğu tefecilerin, borcuna karşılık 13 yaşındaki kızını istediği iddia edilen kamyon şoförü 33 yaşındaki Musa Berivan, evinde kendisini asarak yaşamına son verdi.
    Cizre’de kamyon şoförlüğü yapan 5 çocuk babası Musa Berivan, dün gece yarısı Cudi Mahallesi’ndeki evinde odaya çekildi. Bir süre sonra içeriden inilti seslerinin gelmesi üzerine eşi Remziye Berivan ve çocukları odaya girmek istedi. Ancak odanın kapısının kilitli olması üzerine tek katlı evin dışına çıkıp pencereye koştular.
    Pencereden içeriye bakan aile fertleri Musa Berivan’ın kendisini tavana astığını gördü. Bunun üzerine ailenin bağırıp yardım istediği komşuları oda kapısını kırıp içeriye girdiklerinde Musa Berivan cansız bedeniyle karşılaştı.
    Durumun bildirilmesi üzerine eve gelen polis Berivan’ın cesedini Cizre Devlet Hastanesi’ne götürdü. Berivan’ın cesedi otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
    ‘KIZINI VER BORCUNU SİLELİM’
    Polis, olayla ilgili yaptığı çalışmada Musa Berivan’ın tefecilere borçlandığını ve bu borcunu da ödeyemediğini belirledi. Berivan’ın eşi ve yakınlarının ifadesinde terefcilerin, borçlarına karşılık Musa Berivan’dan 13 yaşındaki kızını isteyerek, “Kızını verirsen, borcunu sileriz” dediği ancak tefecilerin bu isteklerine Berivan’ın karşı çıktığı belirtildi.
    Ailenin kızlarının küçük olduğunu ve böyle bir şeyi kabul etmeyeceklerini söylemelerine rağmen, tefecilerin ısrarlarını sürdürdükleri öne sürüldü.
    Polis, Berivan’ın yakınlarının ifadesi üzerine olayla ilgili geniş çaplı başlattığı soruşturmayı sürdürüyor.
    Bu arada son 2 ay içinde Musa Berivan’la birlikte intihar eden kişi sayısının 8 olduğu açıklandı

    YanıtlaSil
  158. arkadaşlar kaçaklar ptt den devlet şifresi alırken enselenme olanagı varmı?
    devlet şifresi ne kadar para veriliyor?

    YanıtlaSil
  159. 159

    e-şifre alırken bir problem çıkmıyor..yani en azından ben alırken çıkmadı..1 tl karşılığı hemen alabiliyorsunuz..

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  160. ZEYNEP HANIM ADALET GOV DAN DOSYALARIMA BAKIYORUM TAAHHÜT İÇİN YETERLİ BİLGİ YOK E*DEVLET TE VARMI CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  161. 161

    e-devlet şifresi ile de ancak o kadar bilgi alabiliyorsunuz.Detaylar ,çek ile ilgili bilgiler ne yazık ki yok..tek avantajı adına açılmış tüm davaları ,bilgin dışında olanlar varsa hepsini görebiliyorsun...Sami BEY in dediği gibi bir yakınınız aracılıgı ile cumhuriyet savcılıgı infaz bürosundan tc kimlik nosu ile bilgilere ulaşmaya çalışmak şu an itibarı ile yapılacak en hızlı çözüm gibi gözüküyor...

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  162. ZEYNEP HANIM ŞU AN KAÇAK DURUMDA DEĞİLİM.YARGITAYDAKİ DOSYALARIM İÇİN HAAHHÜT VERECEĞİM. SIKINTILI GÜNLERİMDE KARAR EVRAKLARINI NEREYE KOYDUM BİLEMİYORUM. BU NEDENLE SİZLERDEN YARDIM İSTİYORUM. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  163. Slm lar benim 35. madde ile yapılmış tebligat ve bilmediğim için itiraz edemedim ve kesinleşmiş hapis cezasına dönüştü fakat 35. maddeden buna itiraz yapabiliyormuyuz yardımcı olursanız sevinirim ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  164. 164 ANLADIĞIM KADARI İLE SİZİ YALNIZ TAAHHÜT VERMEK KURTARIR.

    YanıtlaSil
  165. ZEYNEP HANIM CEVAP BEKLİYORDUM.TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  166. 165 tşkler kardeşim:)))

    YanıtlaSil
  167. SELAM ARKADAŞLAR BENİM ADIM ENVER DURAN TAHUD VERİP BİR HAFTA ÖNCE AFYON CEZAEVİNDEN ÇIKTIM BİR YILLIK ESARET BİTTİ, ÜÇ YIL VARDI BU YASA ÇIKTI KURTULDUK. ÇOLUK ÇOCUĞUMUN YÜZÜNÜ GÖRDÜM ÇOK ŞÜKÜR AMA KOMŞULARIM CÜZZAMLI GİBİ BANA BAKIYOR DÜŞTÜK YA MAPUSA SANKİ ADAM ÖLDÜRDÜK YAZIKLAR OLSUN

    YanıtlaSil
  168. Enver Duran
    Geçmişler olsun..
    Anadoluda askerliğini yapmamış veya mahpus damını görmemiş birini adam yerine koymazlar.
    Onun için sen hiçmi hiç üzülme…

    Burda üzülecek tek konu varsa o da cezaevine düşmememiş olmaktır.

    Hukuksuzluğun hüküm sürüdüğü bir ülkede mahpus yatmamış olmak, mahpus yüzü görmemiş olmak yadırganacak bir durumdur..
    Kendinle gurur duymalısın..

    YanıtlaSil
  169. 166

    Ana sayfanın sağ tarafında taahhütname örneği verilmiştir.Bu size yol gösterecektir..Sizin dosyalarınız yargıtayda olduğu için Yargıtay daire adı ve dosya nosu yazarak, bilmiyorsanız, dilekçe üzerine “Yargıtay’a gönderilmek üzere” diyerek, kararı veren mahkemeye ibraz edeceksiniz.

    Bende bu bilgileri siteden ,yöneticilerinden ve konuya vakıf arkadaşlardan öğreniyorum.İşin uzmanı değilim.Bilgilerinize...

    zeynep aslı-izmir

    YanıtlaSil
  170. SAYIN CÜNEYT BEY 163 E CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  171. ENVER kardeş geçmiş olsun bir daha ALLAH ailenden ayırmasın İNSANI YARATANDAN ÖTÜRÜ SEVENLERİN İNSANA İNSANCA DAVRANMALARINI DİLEYEREKTEN ONURLU BİR YAŞAM DİLERİM.

    YanıtlaSil
  172. 171
    Adliye İnfaz kaleminden kimlik bilgilerinle hakkında açılmış tüm davaları görebilir esas, karar nolarını ve akibetini öğrenebilirsin, Taahhütname örneklerini yanına al öğrendiğin esas no dosya no ve ilgili asliye ceza mahkemelerini taahhüde yazarak aynı gün tüm işlemlerinide yap..

    YanıtlaSil
  173. CÜNEYT BEY BENİM İL DIŞINDA DA MAHKEMELERİM VAR. BAĞLI BULUNDUĞUM YERDEKİ ADLİYE İNFAZDAN DIŞARI MAHKEMELERİN BİLGİLERİNİ ALABİLİRMİYİM.TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  174. 168 de yazan Enver Duran,geçmiş olsun kardeşim.Sıkma canını çoluk çocuğuna kavuşmuşsun.Yüz kızartıcı bir suç işlemedinki boynun bükük yürüyesin,sana cüzzamlı gibi bakanlara aldırma kimin başına ne geleceği belli olurmu bu yalan dünyada.Sana bir iki sorum olacak yanıtlarsan bizide bilgilendirirsin,1-)yasa çıkalı 2 ay oldu bitti neden bu zamana kadar bekledin yada zorunlu bekletildinmi.2-)AFyon cezaevinde çek cezasından yatan senin gibi kaç kişi vardı hepsi çıktılarmı taahhüd verip yoksa hala bekleyen varmı,varsa hala orada olma sebeplerini yazabilirmisin.3-)içerde 90 gün taahhüd cezası almış kişi sayısı çoğalmaya başladımı teşekkürler kardeş.

    YanıtlaSil
  175. ZEYNEP HANIM VERMEYE ÇALIŞTIĞIN BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  176. BİR KONUDA AÇIKLAMA YAPMA GEREĞİNE İLİŞKİN;

    İNFAZ KALEMİNDEN SADECE O ADLİYENİN O İNFAZ KALEMİNDEKİ DOSYA GÖRÜLEBİLİYOR..
    EĞER İNFAZ DOSYALARINIZI ÖĞRENMEK İSTİYORSANIZ SABIKA KAYDINIZI CIKARTMANIZ GEREKMEKTEDİR. A BU NEDENLE DERSDEST(GÖRÜLMEKTE OLANLARI) GÖRMEK İÇİN UYAP VATANDAŞ PORTAL COK DAHA NNİTELİKLİ BİLGİ VERİCEKTİR...
    GELEN BİLGİLER ARASINDA E- DEVLET SİFRESİ İLE GİRİLEN SAYFADA EKSİK DOSYA OLDUGUNU HEPSİNİ GÖREMEDİĞİNİ SÖYLEYEN ARKADASLAR DA MEVCUT OLMAKLA ÇİFT TARAFLI TEYİT ETMENİZİ NACİZANE TAVSİYE EDERİM...

    YanıtlaSil
  177. AV SİBEL HANIM FARKLI İLLERDEKİ MAHKEME KARALARIM ŞUAN YARGITAYDA TAAHHÜT İÇİN ESAS VE KARAR NUMARALARINI BİLEMEDİĞİM DOSYALAR VAR. BU BİLGİLERE NASIL ULAŞABİLİRİM. TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  178. sayın avukatım bir bilgi almak istiyorum,
    bir bankadan 20 ye yakın çeklerim yazıldı ama bankanın sorumlu olduğu tutarlar istenmedi.fakat banka benden verdiğimiz ipoteği bozarak bu ödemediği paraları istiyor.şu an mahkemeliğiz.ayrıca bazı çeklerde erken ibrazdan.fikrinizi alabilirmiyim.EFDEN

    YanıtlaSil
  179. sibel hanım öğrenmek istediğim karşılıksız çekten dolayı aldığımız cezalar sicil kaydına işliyormu taahhüt verirsek ve ödenirse sicilimiz bozuluyormu

    YanıtlaSil
  180. sayın sibel hanım bir dosyamdan adli para cezasını ödedim ve serbest kalmıştım. şimdi bu dosyayada tahütte bulunmak zorundamıyım?ugur01

    YanıtlaSil
  181. Sayın 181 adli para cezasını ödemişsin bir daha niye taahhüt veresinki anlamadım.gerek yok ....

    YanıtlaSil
  182. 178------
    TC KİMLİK NUMARANIZLA UYAP VATANDAŞ PORTALDAN VEYA ADALET BAKANLIGININ SİSTEMİNDEN GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ VEYAHUT 4060 SMS SERVİSİNE UYE OLMAK SURETİYLE DOSYALARINIZDAN HABERDAR OLMA ŞANSINIZ MEVCUT. KALANI İÇİN YUKARIDA 177 NOLU YORUMDA YAZDIGIM YOLLARI TAKİP ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM..

    YanıtlaSil
  183. Sayın 179 , 20 adet çek için yaklaşık 8000 tl(yıllara göre değişir )bankada paranız olması gerekir.Sebebide eğer borçlu olduğunuz taraf bankadan bu her çek yaprağı için bankanın ödemesi gerekli parayı talep ederse banka ödemek zorundadır.O nedenle eğer bankada bu miktarlar yoksa ya parayı ister yada eğer getirmiyorsanız ipoteğinizi çözer.

    YanıtlaSil
  184. aslında bankalar bu ödemekle yükümlü oldukları miktarı 6 ay içinde ödemekle yükümlüydüler.6 Ay geçtikten sonra vermiyorlardı.Ancak ,Yargıtay’ın emsal içtihadında (Y.19.H.D.,2004/9172 E., 2005/2222 K.) kanuni garanti miktarının çekin ibrazı anında istenmemiş olmasının daha sonra istenmeyeceği anlamına gelmeyeceği, dolayısıyla çekin arkasına muhatap tarafından “karşılıksızlık nedeniyle ödenmediği” olgusunun yazılıp çek aslının hamile iade edilmesinden sonra da hamil tarafından Çek K. md 10 hükmüne dayanarak muhataptan ödemekle yükümlü olduğu miktarın istenebileceği görüşü benimsenmiştir. Bankanın keşideciye çek karnesi vermekle, banka ile keşideci arasında banka yükümlülüğüne ilişkin olarak gayrıkabil rucü niteliğinde olan bir kredi ilişkisi doğmaktadır. Bankanın bu yükümlülüğü kanundan doğan bir borç niteliğinde olduğunda Borçlar Kanunu md 125 gereğince, 10 yıllık zamanaşımına tabidir.

    YanıtlaSil
  185. ptt'den e-devlet şifresi almak için,
    -büyükçe bir postaneye gidiniz.(küçük şubelerden vermediler)
    -bankodaki memura kimliğinizin fotokopisini veriyorsunuz,
    -ona göre bilgisayarda bir form doldurup yazıcıdan çıktısını alıyor,
    -3-5 sayfalık bir sözleşme.
    -onu imzalıyorsunuz,
    -1 tl ödeme yapıyorsunuz,
    -sonra size kapalı bir zarfta şifrenizi veriyor (kredi kartı şifresi zarfı gibi)
    -turkiye.gov.tr adresinden şifrenizle girdiğinizde şifrenizi değiştirmenizi istiyor ve yeni şifre giriyorsunuz,
    -turkiye.gov.tr den şifre ile giriş yapınca orada hakkınızda açılmış davalar hemen liste halinde görülüyor zaten. onları tıkladığınızda dosya bilgilere ulaşıyorsunuz.

    -----------------------------------------------
    devamı sonraki mesajda

    2626

    YanıtlaSil
  186. önceki mesajdan devam:

    bu dosyalarla ilgili karar verilme tarihini öğrenmek için www.adalet.gov.tr adresinde portal vatandas a gireceksiniz ve
    ekranda görülen vatandas linkine tıklayın.
    ekranın sağ tarafında portala giriş var, imzasız girişe tıklayın.
    giriş yapınca "adli yargı" linkine girin.
    Şimdi turkiye.gov.tr adresinde dosyanın hangi mahkemede oldugunu gördük ya,
    onu bu adreste girin, karar tarihini göreceksiniz,
    belkide karar verilmedi duruşma tarihini bulursunuz..
    diyelim ki çek miktarını bilmiyorsunuz ve ayrıca infaza verilip verilmediğini merak ediyorsanız
    bu sefer yapmanız gereken http://www.uyap.gov.tr/sms/icerik/icerik.asp
    bu siteye girmek.
    "KAYIT OLMADAN" da cep telefonunuzdan gereken mesajı attıgınız taktirde
    öğrenmek istediğiniz bilgiler cebinize gelecek.
    benim işime yarayan mesela: INFAZ mesajı olmustu.
    TC KİMLİK NO DOSYA NO ınfaz yazıp 4060 a yollayın.

    örnek:"12345678900 2008/xxx INFAZ
    "böylece kaç liralık çekimin infaza verildigini öğrenmiştim.

    -----------------------------------------------------------
    ben her ihtimale karşı kardeşimi savcılığa gönderip baktırdım, ayrıca avukata sabıka kaydı aldırdım.
    bu bilgiler benim buradan arkadaşlardan öğrendiklerimden sonra ve kendi yaşadıklarımdan yazdıklarımdır, umarım yararlı olur...

    2626

    YanıtlaSil
  187. Hürriyet Yazarı rahmetli Yavuz Gökmen bir yazısında şöyle yazmıştı;

    Adam olmanın dört şartı

    1.Baba olmak
    2.Aşık olmak
    3.Askerlik yapmak
    4.Mahpushanede yatmak

    Çok şükür ben bunların hepsini yaptım demişti..

    Gerçi o fazladan işkence de görmüştü..

    YanıtlaSil
  188. Sayın 2626 verdiğin bilgi için teşekkürler.Fakat bir şey sormak istiyorum.Siz edevlet ve adalet bakanlığının sitesinden öğrendiğiniz bilgilerden başka kardeşimi savcılığa gönderdim dediniz oradan ayrı bir bilgi geldimi.Yani edevlet ve adalet bakanlığının sitesinden almış olduğunuz mahkeme ve infaz bilgileri dışında oralarda görünmeyen bir bilgi savcılıktan çıktımı.Teşekkürler.sadi..

    YanıtlaSil
  189. Ben kendimi bildim bileli bu ülkede ‘Yargı bağımsızlığı’ tartışılır. Zaman zaman da ‘Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı’ konuşulur.
    Kolay değil, bu ülkede yargı 27 Mayıs darbesine kadar hiçbir zaman ‘bağımsız’ olmamış. Bağımlılık çok açıkmış, hükümetlerin sözünden çıkamıyormuş yargı.
    Nitekim Türkiye’de hâlâ geniş kesimler için 27 Mayıs 1960 darbesini ‘meşru’ kılan şeylerden biri, 1950-60 arası dönemde ülkede yargı bağımsızlığının olmaması, yargıç teminatının olmamasıdır. (Ondan önce de yoktu ama o zaman zaten tek parti diktatörlüğü vardı.)
    1961 Anayasası’yla yargının yürütme erkinden bağımsızlığı sağlanmaya çalışıldı, kâğıt üzerinde de bu becerildi belki ama hükümete doğrudan bağımlılığın yerini bu kez 27 Mayıs’ı yapan otoriteye ideolojik bağlılık aldı. Aynı bağlılığın bugün bile yargı çevrelerinde, özellikle de yüksek yargıda değişerek-dönüşerek sürdüğü söylenebilir.
    ***
    Bir zamanlar bu ülkede ‘yargıç tarafsızlığı’ olması gerektiği gibi, yani adam gibi tartışılabilmiş, kavramlar doğru dürüst yerli yerine konmuş, ‘nesnel’ ve ‘öznel’
    tarafsızlık ayrımı konusunda üniversitede tezler bile yazılmış.
    Ancak, bundan birkaç yıl önce TESEV’in yargı mensuplarıyla yaptığı bir saha araştırmasının sonuçlarına bakmak bile, bizde ‘öznel’ tarafsızlığın zaten neredeyse hiç olmadığını, ‘nesnel’ tarafsızlığın ise imkânsıza yakın olduğunu göstermeye yetiyordu sanırım.
    ***
    Fakat şimdilerde fevkalade cahilane bir tartışma başlamış gözüküyor: Birileri diyor ki, ‘Yargının tarafsızlığı bağımsızlığından önemlidir.’
    Bunu neye dayanarak söyledikleri belli değil, bu çeşit bir önem sıralamasını dünyada kendilerinden başka kimin yaptığı da belirsiz. Dünyanın ve kendimizin bilimsel birikimine sırtımızı dönüp, bugünün tekil sorunlarından hareketle kestirmeden teoriler üretmek, üstelik de bunu bilgisizce yapmak bana çok sakıncalı geliyor.
    Yargı bağımsızlığı olmadığı zaman, yargıç tarafsızlığına hiç ulaşamazsınız. Bu iki kavram her zaman birlikte kullanılır, kullanılmalıdır.
    Tarafsız yargıçlar gökten düşmezler, uzaydan ithal edilmezler.
    Yargıyla ilgili konuları konuşurken hep ölçülü olmak zorundayız. Yargıda değişimler ‘devrim’ler yoluyla olmaz, hep ‘evrim’lerle olur.
    Siz dışarıdan bu evrimi teşvik edebilir, onu hızlandırmaya çalışabilirsiniz ama diyelim Yargıtay’ı bir sabah kapatıp bütün yargıçları kapının önüne koyup sonra yolunuza yeni yargıçlarla devam edemezsiniz.
    Neyse, konu çok dallı budaklı, ben her tarafına birden girmeyeyim de şu tarafsızlık mevzusunun üztünde biraz daha durayım.

    YanıtlaSil
  190. yazının devamı..........


    Geçen gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, ‘Hep yargı bağımsızlığından konuşuyorsunuz biraz da tarafsızlığından konuşsanıza’ deyince anladım ki yapılan cahilce teoriler bir biçimde Başbakanı da etkilemiş, o yüzden bu yazıyı yazmak istedim.
    ***
    Tekrar edeyim: Yargı bağımsızlığı yoksa, daha doğru söyleyiş biçimiyle yargı yürütmenin emrindeyse, zaten bir tarafsızlık aranmaz orada.
    Bizde gelmiş geçmiş bütün hükümetler şu veya bu kadar yargıyı kendi komutaları altına almak istemişlerdir. Bugünkü hükümet bir istisna değil. İktidarda yeterince uzun süre kalan partiler kısmen bunu başarmışlardır da...
    Yargı bağımsızlığını sağlamanın yolu belli. Yargıç atamalarında ve işe alımlarında yürütmenin etkisini sıfırlamak. Ama tabii, bu yargıçların bütün işleri yargıçlar tarafından görülsün, işe onlar alsın, görevlendirmeyi onlar yapsın, demek değil.
    Modern demokratik hukuk devleti, bir denetim devletidir. Modern demokratik hukuk devleti, denge ve fren mekanizmaları yoluyla bütün mutlak iktidarları sınırlar ve denetler. Buna yargıçlar iktidarı da dahil.
    Bu mekanizmalar, ortada iyi niyet olsa kolayca kurulabilir. HSYK veya Anayasa Mahkemesi’ne üyelerin tamamını ya da bir bölümünü parlamento da seçebilir, yeter ki parlamentoda yapılacak seçimin sonucunu basit çoğunluk belirlemesin.
    ***
    Yargıç tarafsızlığı konusuna gelince... Şu anki şikâyet, yargıçların ideolojik anlamda taraflı oldukları yönünde.
    Benim kişisel tercihim yargıçların taraf olması yönünde. Ama bence yargıçlar, kutsal devletten, Kemalizm’den veya başka bir ideolojiden yana değil de, insan haklarından ve temel özgürlüklerin savunulmasından yana taraf olmalılar.
    Modern demokratik hukuk devletinde bütün yasaların ve anayasanın kaynağı insan hakları belgeleridir. Yargıçlar, hukuku savunmak istiyorlarsa, insan haklarından yana taraf olmalıdırlar.
    Bunu yaparlarsa, inanın yargıyla ilgili şikâyetlerimizin tamamına yakını ortadan kalkar.

    ismet berkan/radikal

    YanıtlaSil
  191. vekaleten inzaladığım çekler için yeni yasada faydalanmak için mahkemeye muracat etim. asliye ceza ret verdi.ağır cezaya itraz etim ret geldi.şimdi ben ne yapabilirim lutfen yardımcı olun.

    YanıtlaSil
  192. 192 de yazan arkadaşın kararları alıp meclis önünde bende adalet istiyorum diye eylem yapabilirsin.
    bizler lehine olan yazılı kanunların bile uygulanmadığını cümle aleme göstermiş olursun
    ayrıca hepimizin duasını alırsın

    YanıtlaSil
  193. 189-sadi bey,
    benim bilgilerimde bir tutarsızlık çıkmadı.
    ama ne olur ne olmaz, uyap sistemi tam sağlıklı çalışmıyor diyorlar. ben emin olmak istedim.
    benim uyapta ne çıktıysa, kardeşim savcılığa gittiğinde aynı şeyler çıktı.
    ama işte burası türkiye, tedbir...

    2626

    YanıtlaSil
  194. site yetkilileri bana cevap verebilirmısınız.192 cevap.

    YanıtlaSil
  195. 192

    ağır ceza mahkemesi kesin olarak mı ret verdi???

    YanıtlaSil
  196. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz sn melih gökçek in ses kaydını dinlemişsinizdir.Resmen komisyon başkanına hakkında 1 ila 3 yıl arası hapis cezası istendiğini söylüyor ve banka soyan bile 3 yıl yatıp çıkıyor.Niye bu kadar şunu 3-6 ay hapis cezasına çevirin diyor,başkanda zaten 240 millet vekilinin aynı durumda olduğunu söylüyor melih bey de onların listesini istiyor ve şunları ayaklandırıyımda bu kanun değişsin diyor başkanda bu kisteyi vereceğini söylüyor.
    Ve ben soruyorum biz ne yaptık adam mı doğradık,bankamı soyduk her iki tarafın rızasıyla ticaret yaptık ve kriz vurdu battık.Peki bize bu reva mı? madem cezalar bu kadar kolay değişiyor.Belediye başkanı bunu talep edebiliyor.Biz vergi ödeyen esnaf bunu talep edince suç oluyor.Yazıklar olsunnnnnn.
    zeynep-ist

    YanıtlaSil
  197. 192

    ağır ceza mahkemesinin kesin ret ettiği kararı temyiz edebilirsin.....( kesin olarak ret etmemesi gerekir istemi ile... sonuç olarak 5941 de konu açık ve lehe uygulanmalı

    taahhüt verip uyarlama isteyebilirsin.....

    YanıtlaSil
  198. arkadaşlar 131 deki soruma cevap yazan olmadı lütfen bilgisi olan cevap yazsın.....

    YanıtlaSil