Yargının Kestiği Parmak Acıyor..

ZZH8N4Q83MT7 Yeni Çek kanunu Aralık 15 inde yürürlüğe girdi, Adliyelerde tam bir kargaşa var, Bu güne kadar cezaevlerinden tahliye olan arkadaşlarımızın sayısı çok az, çek kanununa muhalefetten dolayı cezaevlerinde olan ikibin kişi!! taahhütnamelerini vermelerine rağmen tahliye edilemedi, ikibinkişi olarak ifade edilen çek mağdurları Adliyeleri iş yapamaz hale getirdi, sadece Bakırköy Adliyesinde Asliye Ceza Mahkemesine cezaevlerinden gelen fax sayısı 500 !
Tahliye taleplerine, Sayın Savcı ve Hakimlerimizin cezacı zihniyetide eklenince işin içinden çıkılmaz bir durum oluştu.
Arkadaşlarımız cezaevlerinde bir an önce tahliye olmayı, çocuklarına bir an önce sarılmayı bekliyor, ama yargı cephesinde büyük bir vurdum duymazlık var.. Antalya'da kaçak durumda olan arkadaşlarımız taahhütleri savcılığa vermek istediler ve Savcının talimatıyla cezaevlerine gönderildiler, taahhüt işlemlerini cezaevlerinden yapılmasını istemiş sayın savcımız!!
Keza İzmir'de pazar günü eve baskın yapılarak nezarete atılan, ve ertesi gün Savcılığa çıkarılan arkadaşımız, hatırlı kişilerin devreye girmesiyle cezaevine gönderilmeyerek savcılıkca taahhüt alınarak bırakıldı, O esnada yine Adliyede savcının karşısında olan, ama hatırlı dostları olmayan, bir mağdur cezaevine gönderilerek, taahhütnameni cezaevi müdürlüğü bize göndersin demiştir..
Aslında bir kısım hukukçunun, çek mağdurlarına karşı olan tutumlarını Adalet. org sitesinde görmekteyiz, Adaletten, insan haklarından yana olan Yargıçlarımız yokmu? tabiki var, fakat cezacı zihniyet tarafından pasifize edilmeye çalışılmaktadırlar, Adalet. Org sitesinde hukukçularımızı yorum ve düşüncelerini paylaşalım.

yargının kestiği parmak

Yargıçlarımızın Yeni Çek Kanunda düşünceleri...
Gerçek kişi çeklerinde vekillerin sorumluluğu kalktığından onlar için artık suç teşkil etmediğinden, Tüzel kişi çeklerinde ise mali konularda görevli olarak atanmayan, müdür, şirket yönetim kurulu üyesi veya herhangi bir şekilde şirket yönetim kurulu üyesi olmayan sadece çalışan durumunda olup vekaletnameye istinaden çek keşide edin şirket temsicilerinin de sorumluluğu kalktığından onlar için de artık eylem suç teşkil etmediğinden..
Bu hükümlüler yönünden derhal infaz durdurulmalı, eylem suç olmaktan çıkmış. Hakim..
.
Yeni yasanın geçici madde 2/1-b bendi, deyim yerindeyse, "af" çıkarmış çek sanıklarına ve hükümlülerine...Tozlanmış dosyalar, insin raflarından...Ne denebilir ki, alıştık bu durumlara, daha doğrusu alıştırıldık... Hakim..
.
sanık adına CMK'nun 195 maddesine göre açıklamalı çağrı kağıdı tebliğ edilerek eskisi gibi yokluğunda karar verilsin.. Savcı..
.
Bize göre, kanunkoyucu bilinçli olarak, önceden yaşanan bazı sıkıntıları, örneğin başkasının kimlik bilgilerine ulaşıp, sahte belge ile çek hesabı açtırarak karşılıksız çek keşide edenlerin yaşattığı sıkıntıyı, bertaraf etmek amacıyla sanık yokluğunda karar verimesin diye bu düzenlemeyi yapmıştır. Mahkemelerin iş yükünü artıracak olmakla birlikte, bize göre bu düzenleme yerindedir.Hakim..
.
Arkadaşlar 2003 yılından önce yaşanan gerçekler varken kanun koyucu bu tecrübeyi bir kenara bırakarak sırf çek hesabı açmaktan yasaklanma vb tedbir var diye CMK 195.maddeyi kapsam dışı bırakmaz.2003 yılında Asliye cezaların kilitlenmesi, karar çıkmaması, çek kanununu uygulanamz hale gelmesi üzerine yeni düzenleme ile ekleme yapıldı. Çek suçlarında savunma alma oranı 100/10 u geçmez, zaten adam mali durumu bozulduğu için kaçmaktadır. Ben tereddütsüz uygulanacağı,arkadaşların geniş yorum yaptığını düşünüyorum,bu şekilde yorumlarsak yasayı sulh cezaların karar çıkarması imkansız , bizlerin terfi etmesi olanaksız hale gelir, Ayrıca kanun koyucu,arkadaşların takıldığı tedbirlere karar verildikten sonra tebliği konusunda Tebligat kanunun 35.maddesinin uygulanacağı açıkca belirtmiş, CMK 195 .maddenin uygulanacağını öngörerek 5/1 maddesi için ayrıca yazmaya gerek duymamıştır diye düşünüyorum. Tabiki yargıtay bu konuda ne diyecek bunu beklemek lazım ama en iyi ihtimal 1 yıldan önce Yargıtaydan karar çıkmaz. Hakim..
.
aynen katılıyorum. 2005 yılından bu yana yapılan değişikliklerden en çok ceza Hakimleri zarar gördü; birçoğu bu nedenle terfilerini yapamadı. Hakim..
.
Yeni yasanın geçici madde 2/1-b bendi, deyim yerindeyse, "af" çıkarmış çek sanıklarına ve hükümlülerine...Tozlanmış dosyalar, insin raflarından...Ne denebilir ki, alıştık bu durumlara, daha doğrusu alıştırıldık... Hakim..
.
Son derece yanlış. Bence cezaevinden çıkmak ve yargılamayı durdurmak için alacaklının yazılı muvfakatı ve anlaşma metni ibrazı şart olmalı...Hakim..
.
Taahhütte bulunan hükümlü dilekçesine adresini dahi yazmamış, ceza evinde ya. Biz bu taahhüt gereği infazın durdurulmasına karar verip, tutukluyu tahliye edip, bir örneğini müdahile gönderdiğimizde müdahil sanığı nereden bulacak?, Örneğin İstanbul’da yaşayan Müdahil, Kars veya Kütahya Cezaevine giderek hükümlünün sivil yaşamdaki açık adresini öğrenmek mi zorunda kalacak? Çek Ekonomimizde öylesine bir yer kaplamaktadır ki, ardında 10’ a yakın cirantası vardır. Çek TTK na göre nakit paradır. Güvencelidir. Görüldüğü anda ödenmesi gerekir. Ülkemizde ekonomide kredi vasıtası olarak kullanılmıştır. Önceden düzenlenmiştir, vadeli olarak verilmiştir. Bu nedenledir ki, çek keşidecisi ile çek hamilleri arasında hiçbir bağ ve bağlantı yoktur. Savcı..
.
koşulları uygun değilse red edersiniz her halukarda nasılsa günde 3 kere dilekçe gönderirler en sonunda koşullara uygun istem gelirse kabul edersiniz. Siz de tecrübelerinizle çok iyi bilirsiniz ki benim anımsadığım 1999 af'ında da bu şekilde acelecilikten saçmalıklar yapılıp gece yarısı cezaevinin kapısı önüne zorla atılmış olanları köşe bucak aramışlardı. Saygılarımla Hakim..
.
Çıkış felsefesinde, karşılıksız çek keşide eden kişiyi "çek mağduru" olarak tanımlayan bir yasa hakkında yorum yapmak en azından şimdilik içimden gelmiyor. Savcı..

Bunca yazışmalardan sonra sanırım bize düşen yorumda şu olmalı:

Yargıç, devleti, ülkeyi, ulusu, ormanları vb. kurtarma güdüsüyle davranırsa, yasa koyucunun yetkisini yağmalamış olur; hukuka siyaset bulaşır. Hukukun kestiği parmak acır durur. Hukuk da, yargı da çöker, ve çökmüş...

578 yorum:

  1. Sn Ocean blue bir yazı metni varmı ilgili kişilere atılacak mail olarak yollarsanız sevinirim.Bende elimden geldiği kadar yollayayım gereken yerlere
    selaktas@hotmail.com

    YanıtlaSil
  2. ÖNCELİKLE YAPILMASI GEREKENLER,,,,,,

    BU YASANIN ANAYASA MAHKEMESİNE TAŞINMASINI SAGLAMAKTIR,,,,,,

    BUNUN ŞU AN İÇİN TEK YOLU,,C,H,P DİR

    C.H.P MİLLETVEKİLLERİ,GRUP BAŞKANVEKİLLERİ İLE TEMASLARIMIZI KESMEYEREK,KONUYU SICAK TUTMALIYIZ.

    BEN BU YASANIN(EN AZINDAN 5. MADDE)ANAYASA MAHKEMESİNDE İPTAL EDİLECEGİ DÜŞÜNCESİNDEYİM(EGER HUKUK VE ANAYASAMIZ ÇİGNENMEZ İSE)

    SAYGILAR(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  3. 28 aralıkdan önce gününden önce erken yazılmış çekime istanbul 11 asliyeden beraat kararı verildi bu gün itibari ile.erkenden yazılma hadisesiyle ilgilenenler sertan44@yahoo.com dan benle iletişime geçebilirler .karar yazıldıktan sonra onlara fax çekebilirim .yardımlaştıkça lobi oluşturabiliriz

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar ;

    Zaman aşımı ile ilgili avukat yeğenimin bana yazdığı cevabı aynen aktarıyorum size...

    Mailinde bahsetmiş olduğun ve türk hukuk sitesinden alıntı yazı bence tamamen umut vermeye yönelik bir yazı sadece. Yazıda bahsedilen 765 Sayılı Yasanın 102, maddesi dikkatli okuduğunda da anlaşılacağı üzere DAVA ZAMANAŞIMI süresi. Suçun işlendiği tarihte yürürlükte olan ve/veya sanığın lehine olan kanun uygulanacaktır. Burada biliyorsun iki kanun var. 765 Sayılı ve 5237 sayılı kanunlar. İkisinde farklı olan DAVA ZAMANAŞIMI. 765 sayılı yasa DAVA ZAMANAŞIMINI 5 SENE OLARAK ÖNGÖRMÜŞ. 5237 Sayılı yasa ise 8 yıl olarak öngörmüş. Ancak bunların senin durumunda olanlar için bir değeri kıymeti yok. Çünkü senin tüm davaların görülmüş ve bitmiş. Yani senin için artık DAVA zamanşımından bahsetmek mümkün değil. Davaların hepsi lehine olan 765 sayılı kanunda öngörülen süre içinde yani 5 yıl içerisinde bitmiş. Senin için artık CEZA ZAMANAŞIMINDAN bahsedebiliriz. CEZA ZAMANAŞIMINA DA bakıldığında iki kanunda (765 ve 5237 sayılı yasalar) bir fark yok, 10 YIL olarak belirtiliyor. Yazıda belirtildiği gibi 765 sayılı yasanın 102.(dava zamanaşımı) maddesine değil 112. (ceza zamanaşımı) maddesine bakılacak. 5237 sayılı yasaya bakacak olursak dahi burada da bir fark yok. 5237 sayılı yasada ceza zamanaşımını 10 yıl olarak öngörüyor.

    CEZA ZAMANAŞIMI demek, kesinleşmiş bir kararın belirtilen on yıl geçmesine rağmen infaz edilememesi halinde bir daha infaz edilemeyeceğini yani düşeceğini belirtiyor. Hakkında 5 yıldan az bir mahkumiyeti gerektiren ceza almış bir kimsenin 10 yıl geçmesine rağmen hala yakalanıp cezasının çektirilememesi halinde artık 10 yıl geçmesi dolayısıyla cezasını çektiremezsin diyor kanun. Cezayı düşürüyor yani, ceza ortadan kalkıyor. Senin en erken verilen kararın 2004 yılı. Bu durumda senin için verilen kesinleşmiş bir cezanın zamanaşımına uğraması için 2014 yılına kadar bir süre geçmesi gerek. Biliyorsun ki sen 2009 yılının aralık ayında yakalandın ve cezalarının infazı için cezaevine girdin. Yani artık zamanaşımı bu tarihten sonra senin için bitti. İnfaza geçildi. Zamanaşımı süren dolmadan yakalanıp cezaevine gönderildin. Kısaca CEZA ZAMANAŞIMINA BAKMAK GEREKİYOR BENCE. Dava zamanaşımı davası sürenler için geçerlidir. Çek suçlarında da dava dava zamanaşımı yüzünden düşmez %100'e yakın bir oranla. Çünkü çok kısa süren bir davadır. en fazla iki celsede hakim davayı karara bağlar. Yani Çek davası 1 seneden daha fazla sürmez pratikte. Bunun için Çek suçunun düşmesi ancak sanığın CEZA ZAMANAŞIMI süresi içinde yakalanmayarak zamanaşımı dolduktan sonrada yapacağı bir müracaatla olur.

    Üzgünüm çok umutlu ve keyifli bir yazı yazamadım. Fakat bakılması gereken ve senin olayında yapılabilcekler bunlar diye düşünüyorum. Yazıda belitildiği gibi 765 sayılı yasanın 102. maddesi değil 112. maddesi. 5237 saılı yasada da aynı konu ceza zamanaşımı, 68. maddede işlenmiş. Bunlara bakarsan daha iyi olur.

    Görüşmek üzere...Selamlar...

    YanıtlaSil
  5. vekaleten imzadan hiç baş vuru yapan varmı varsa sonuc alındımı.

    YanıtlaSil
  6. Anayasa mahkemesinin çeklerle ilgili son toplantısını incelerseniz lehimize bir karar vermesi düşüncesinin nekadar saflık olduğunu anlarsınız.Aynı güç odakları oradada devrede malesef.Haşim kılıç dışındaki tüm üyeler çekte hapis cezasını savunuyor.

    YanıtlaSil
  7. vekaleten cek ımzalıyanlar dan ıcerde olup veya mahkemesı olupta cıkan beraat eden varmı arkadaslar yıyıdo

    YanıtlaSil
  8. O son karar verilirkende hapis cezası yasal değildi.En azında aihm protokolüne göre.Ancak bunu görmezden gelebilmek için akla hayale gelmez fikirler üretmişler.Sonuçta haşim kılıçın karşı oyu ve oy çokluğu ile cezanın anayasaya aykırı olmadığına hükmetmişler.
    Bizde şimdi kanunu anayasa mahkemesine götürmek için yırtınıyoruz.Sanırım gene yanlış yoldayız.

    YanıtlaSil
  9. 11 Erkan bey kardeşim
    Anayasa mahkemesinin çeke ceza anayasaya aykırı değil dediği en son kararında"çek görüldüğünde ödenir"vasfını taşıyordu,şimdi ise yasal olarak vadeli hale getirdiler,o zaman durum değişiyor,anayasaya uygundur demesi için bunların deli olması gerekiyor diye düşünüyorum.Selamlar

    YanıtlaSil
  10. eski yasa ile su an yürürlüğe giren 5941 sayılı yasa arasında çok büyük farklar var.
    temel olarak yasada belirtilen vadesinde tahsili yazıyor eski yasada böyle bir hüküm yoktu ve bu çeki vadeli bir ödeme aracı olarak kabul etmemizi sağlar ve bonodan hiçbir farkı kalmıyor.
    işin içersine vadeyi koyduğunuz vakit çek bir ödeme havalesi yerine bir ödeme sözleşmesine dönüşmekte bu bakımdan anayasa mahkemesinin tutumu farklı olur.
    Gecen yasaya karsı oy veren hasim kılıcın baskan olması bence iyi. bakalım kıvırabilecekmi :D

    YanıtlaSil
  11. Gökhan
    Sizin dediğiniz olması gereken.Ama öyle olacağı konusunda bece hiç emin olmayın.Önemli olan zihniyet.Yargıçlar adaletli olsa bu günlerde olmazdık zaten.Söylediğim kararı bi okursanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.Açık açık çekin güvenilirliğinden bahsediyor koca anayasa mahkemesi yargıçları.Yani neredeyse anayasaya aykırılık açısından değilde çekin itibarını korumak için karar verdiklerini söylüyorlar.

    YanıtlaSil
  12. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  13. YASANIN İLK 3 MADDESİNİ CUMHURBAŞKANI VE MECLİS BAŞKANININ VELAKETİYLE SADIK YAKUT YÖNETMİŞTİ.

    CUMHURBAŞKANINDAN VEKALET ALMIŞ BİRİSİ CUMHURBAŞKANLIĞI VEKALETİ İLE MECLİSİ YÖNETEMEZ.USUL YÖNÜNDEN, ANAYASA MAHKEMESİ İLK 3 MADDEYİ ZATEN BOZACAKTIR. EĞER DİĞER GEREKÇELERİ DE HAKLI BULURSA Kİ ÇEK KANUNU'NUN TUTAR TEK TARAFI YOKTUR OZAMAN YASAYI TÜMDEN İPTAL EDEBİLİR.

    YanıtlaSil
  14. ERKAN daha önce de hapis yasal değildi diyorsun ısrarla ama yasaldı. bunu atlıyorsun. GÖKHAN haklı az önce de uzun uzun yazdım. elmalarla armutları karıştırmayalım. Bence burada asıl önemli olan CHPli vekillere durmuu doğru anlatmak. Anayasa mahkemesine başvururken doğru gerekçelerle başvurmazlarsa o zaman doğru karar da çıkmayabilir de A.Mahkemesinden tek korkum bu...

    YanıtlaSil
  15. EMRE ( JEANARDI ) SENDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR RİCAM VAR. TELEFONLARLA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ VEKİLLERE ANCAK HEM MALUM MADDİ SIKINTILARDAN HEM DE VEKİLLERİN ZAMANSIZLIĞINDAN DERDİMİZİ ANLATMAKTA ZORLANIYORUZ. VEKİLLERE VE GEREKEN KİŞİLERE ULAŞACAĞINA EMİN OLDUĞUMUZ E-MAIL ADRESLERİ VARSA LÜTLEN ONLARI MAIL ATABİLİR MİSİN? GERÇEKTEN EN AZ TELEFONLAR KADAR FAYDALI OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM.

    YanıtlaSil
  16. Anlaşamıyoruz.Siz doğrulardan ben oradaki üyelerin zihniyetinden bahsediyorum.
    Doğrularla şimdiye kadar bir noktaya varamadığımıza göre,zihniyetler,çekin güvenirliği psikolojisi ile karar verecektir.Pek yanılmıyorum ama umarım bu kez yanılırım.

    YanıtlaSil
  17. ERKAN,YORUMA DAYALI KONULARDA BELKİ HAKLISIN.ANCAK USUL TARTIŞMASINDA YORUM KULLANILMAZ.

    YanıtlaSil
  18. eski mısır firavunu İDADİ nin anayasasında iki madde varmış
    1:İDADİ her yerde her zaman haklıdır.
    2:İDADİ nin kaksız olduğu yer ve zamanlarda 1.madde geçerlidir.
    Sayın emre bey bizim kanunlar da böyle 5941 in geçersiz olduğu yerde çek mağdurları yine harse.

    YanıtlaSil
  19. MERHABA,BENİM 3000 TL KESİNLEŞMİŞ ADLİ PARA CEZAM VARDI,BORÇ HARÇ İLK TAKSİT OLAN 1000 TL ÖDEDİM,AMA GERİ KALAN 2000 .TL İKİ TAKSİDİ ÖDEYEMEDİM,GEÇEN GÜN EVE POLİSLER GELİP BENİ ARIYORMUŞ,TUTUKLANMAM ÇIKMIŞ BU DURUMDA NE YAPMALIYIM,LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ,HAPİSE GİRMEKTEN NASIL KURTULABİLİRİM,TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  20. bir arkadaşım vekaletle imzaladığı çekten (ltd.şti de sigortalı çalışan ) almış olduğu cezaya avukatının yazdığı dilekçeyle itiraz etti. dün akşam BERAAT KARARI verildi. bilgilerinize. hakan

    YanıtlaSil
  21. erkan arkadaşım,,

    saflıgımızı bagışlayın ama,,

    eski yasa ile yeni yasa arasında hukuki olarak çok farklar var,

    iyi karşılaştırınız.

    saygılar(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  22. 24 teki arkadaş, sen de tabi haklısın ama 3000 tl adli para cezan kesinleşince hakimden 24 ayda ödeme talep edebilirdin, asgari ücretle bile çalışsan güle oynaya öderdin. bir de sorun iyi hoş da burada çoğumuz 50bin 100bin 500bin gidi rakamlar yüzünden hapis kararı çıkmış aylardır kaçan insanlarız. İlla bir çare diyorsan

    1 - Git 3000 ytl çeki verdiğin adamla anlaş ödeme planı çıkar şikayetini geri çeksin. ( sakın icra dairesinde taahüt verme cezası extra 3 ay ödeyemezsen )

    2 - Onunla anlaşamazsan savcıya git 2 senelik taahüt ver. 3000 ytl çek + yasal faizi vs. hesaplanacak. Yeni rakam üstünden sana ilk sene sonunda 3te1ini 2.sene sonunda 3te2sini ödemen için taahüt imzalatılacak. Bu yolla da yırtarsın hapise girmekten, hem de sölediğin rakam 2 senede güle oynaya ödenir.

    3 - Haa diyorsan ki yok ben onu da yapmam, yapamam altı üstü 30 gün. git yat kurtul olsun bitsin.emin ol buradakiler 99%u 30 gün yat deseler koşa koşa gider yatar çıkışa da kurban keser.

    kolay gelsin

    YanıtlaSil
  23. SİMDİ BANA GELEN BİR MAİLİ ATIYORUM
    SATIR ARALARINI DİKKATLİ OKUYUN
    MAİLİ ATAN ÜSKÜDAR CUMHURİYET SAVCISI ..

    KAST KONUSUNDA SORDUĞUM SORUMUN YANITIDIR...

    Sayın Usta,
    - Bildiğiniz üzere, suçlar kural olarak kast ile işlenir (TCK m.21). Taksirle işlenen fiiller, kanunun açıkça belirttiği hâllerde cezalandırılır (TCK m.22).
    - Yine aynı suç hem taksirle hem de kasten işlenebilir de diyemeyiz. Gerekçeye bakılırsa en azınden taksirle işlenebilir gibi bir anlam çıkıyor ki, bu da kasıt ile de işlenebilir sonucuna götürür bizi, kabul edilemez.
    - Taksiren işlenebilir dersek, kasten işlenen durumlarda 5941 değil, dolandırıcılık suçunun işlendiğini kabul etmemiz gerekir.
    - Suçun kasten, özelikle olası kastla işlenebileceğinin kabulü, soruşturma veya davaların uzamasına neden olacağına düşünmüyorum. "Suç kastım yoktu" gibi bir soyut savunmanın bir kıymeti yoktur; iradi kesilmiş, karşılığı da bulundurulmamış, bu bulundurmamada da , gasp, hırsızlık gibi rıza dışı çekin elinden çıkması veya doğal afet, kaza gibi zorunlu sebeplerden kaynaklanmamış ise, suçun manevi unsuru da gerçekleşmiş olur.

    İyi çalışmalar...

    YanıtlaSil
  24. cüneyt hocam lütfen bir cevap verirseniz sevinirim

    36 ve 39. yorumlar sanırım benim lehime. ben öyle anladım.

    benim durumum 19.01.2008 tarihinde şirket ortaklığından ve müdürlüğünden resmi olarak ayrıldım. bu tarihten önce düzenlemiş olduğum çekler vardır. ancak bütün çeklerin vadeleri 19.01.2008 tarihinden sonradır. yani şirketle hiçbir bir ilgim kalmadıktan sonra. ama bütün karşılıksız çek davaları bana açıldı. ve benim aleyhime sonuçlanıyor ve yargıtayda olanlar var. yeni ortak ve müdüre de sorumluluklarını yerine getirmeme diye davalar açılmış. bu durumda şuan benim ne yapmam gerekiyor. teşekkür ederim.

    saygılarımla

    fikret

    YanıtlaSil
  25. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  26. bizim için önemli olan nokta şudur. yasayı okuyunca istesede istemesede savcı kastı kabul ediyor. ve bu yeniden yargılanma gerektirir.

    YanıtlaSil
  27. SAYIN GOKHAN ŞİMDİ BİZ TUTUKLANMA KARARIMIZ ÇIKTIKTAN SONRA TEKRAR YARGILANMAK İSTİYORUM YENİ YASAYA GÖRE DEDİĞİMİZ ZAMAN TEKRAR YARGI SÜRECİMİ BAŞLAYACAK

    YanıtlaSil
  28. 28 aralıkdan önce gününden önce erken yazılmış çekime istanbul 11 asliyeden beraat kararı verildi

    YanıtlaSil
  29. gökhan bu savcı arkadaşın cevabından anlaşılacağı üzere en büyük sıkıntımı statükocu hukukçular. Az önce de uzun uzun yazdığım gibi çekte vadenin kabulünün, aslında 3 ay sonra işini kaybedip senedini ödeyemeyen işçiyle, iflas edip çekini ödeyemeyen işveren arasında bir fark kalmadığını gösterdiğini anlamak istemiyorlar. Çek daha önce nakitti, bir havale emriydi bu nedenle kasıt aranamıyordu. "İradi kesilmiş ve karşılığı bulundurulmamış " kavramı 3167 için geçerli çünkü keserken bulundurma şartı var. Ancak 5941 için geçerlli değil çünkü keserken bulundurma şartı mevcut değil. Lütfen Sn. Savcı'ya bunu da sorabilir misin? Bir şekilde bunu anlatmamız şart bu ezberci insanlara. Ezber bozmak zorundayız.

    YanıtlaSil
  30. Ümraniye cezaevinden tahliye olan var mı acaba? (c 15 koğuşundan haberi olan)Bir ara tahliyeler durduruldu diye yazmışlardı. çok merak ediyorum lütfen bilgisi olan varsa yazsın. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  31. YUKARIDAKİ YORUMUM ALINTIDIR

    YanıtlaSil
  32. ARKADAŞLAR ŞUANDA CEZAEVLERİNDE BİR İŞ YAVAŞLATMA EYLEMİ GİBİ BİR HUSUS SÖZ KONUSU..SANKİ BİRİLERİ KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE BU SÜRECİ SABOTE EDİYOR.

    NEDEN Mİ? ÇÜNKÜ MUHALEFET PARTİSİNİN ÖNÜNDE 60 GÜN BİR ZAMAN VAR. 10 GÜNÜ GİTTİ KALDI 50 GÜN.MUHALEFET PARTİSİ, İÇERDE 1 KİŞİ DAHİ TAHLİYE OLUP ÇIKANA DEK ÇEK KANUNUNU ANAYASA MAHKEMESİNE GÖTÜRMEK İÇİN BEKLEYECEKTİR.

    EĞER İÇERDEN TAHLİYELER HIZLANIP ÇEKÇİLER BİR AN EVVEL TAHLİYE OLAMASSA 60 GÜNLÜK SÜRE DOLUCAK,BÖYLECE CHPNİN ELİNDEKİ KOZDA KAYBOLUP GİDİVERECEKTİR.

    BURDA YAPMAMIZ GEREKN ŞEY ŞUDUR,HERGÜN KOPYALAYIP DURUYORUM, CHPLİ VEKİLLERE FAX MAİL MSJ ÇEKMEK VE ARAMAK.NAZİKÇE RİCA DA BULUNUP DESTEK OLMAK.ÖZELLİKLE İÇERDEN YENİ TAHLİYE OLAN ARKADAŞLARIMIZIN CHPLİ VEKİLLERİ ARAYIP KONUŞMASI ÇOK ETKİLİ OLACAKTIR.

    İÇERDEKİ DURUMU ANLATARAK,İKTİDAR PARTİSİNİN YANDAŞI GİBİ HAREKET EDENLERİ ŞİKAYET EDİNİZ.

    HAKİMLER SAVCILAR YÜKSEK KURULUNUN İLETİŞİM BİLGİLERİNİ SİZİNLE PAYLAŞACAĞIZ.. BU İLETİŞİM BİLGİLERİNE; LEHE HÜKÜMLERİ UYGULAMAYAN,TERFİDEN BAŞKA BİRŞEY DÜŞÜNMEYEN,İŞİ YAVAŞLATAN TÜM HAKİM VE SAVCILARI ŞİKAYET EDEBİLİRSİNİZ

    YanıtlaSil
  33. 25 DE YAZAN ARKADAŞIM BU İŞLEM KAÇ GÜN SÜRMÜŞ BELLİMİ

    YanıtlaSil
  34. eyy halka ait olduğunu söyleyen tarafsız korkusuz gazeteler nerelerdesiniz!!!????ey ahkam kesen yazarlar neredesiniz???şu memlekette bir tane de mi yok???nerede hakkımızı arayacak gazeteler?bunların hepsi rantcı...basın desteği olmadan işimiz çok ama çok zooooorrrr....adanalı...

    YanıtlaSil
  35. SAYIN SERKAN YAVUZ YAPTIĞINIZ YORUMLAR ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM,BEN AZ ÖNCE 24 YAZMIŞTIM,KESİNLEŞEN 3000 TL ADLİ PARA CEZASINI 3 TAKSİT YAPMIŞTIM,BEN İFLAS ETTİĞİM İÇİN 3000 TL ÖDEME GÜCÜM YOK,BİR AKRABAM 1 TAKSİDİ YATIRDI,BEN ÖBÜRLERİNİ YATIRACAGINI TAHMİN ETMİŞTİM,AMA YATIRMADI,BENİM ELİME ASGARİ ÜCRET GEÇİYOR,EVİMİN KİRASI 250 TL İKİ ÇOCUGUM VAR,AYRICA HAPİSE GİRERSEM İŞİMDEN OLACAM DEDİĞİNİZ ĞİBİ BU DURUMDA 20 GÜN HAPİS YATARIM,ÇÜNKÜ 1000 TL ADLİ PARA CEZAMDAN ÖDENMİŞ,BU DURUMDA TEHAHÜTNAME İMZALARSAM YATIRDUĞIMIZ 1000 TL HESAPTAN DÜŞÜLÜRMÜ?AYRICA SAVCI KALEMİNDEKİ MEMUR BEYE DURUMU ANLATTIM,KARARI VEREN MAHKEMYE YAZI YAZACAGINI SÖYLEDİ,VE ASAYİŞ ŞÜBEYİ ARAYIP TUTUKLAMAMIN ŞİMDİLİK 10 GÜN ERTENLENMESİNİ İSTEDİ,TABİKİ SAVCIĞIN EMRİ İLE YAPILDI,BU DURUMDA NE YAPMAYILIM?ÇOK TEŞŞEKÜR EDERİM.

    YanıtlaSil
  36. valla arkadaşım üzüldüm durumuna Allah yardımcı olsun ama inan bizimki senden bin beter. kafana takmamaya çalış dicem başka dicek bi şi yok. 1000tl ile savcıya vereceğin taahüt farklı. bak senin 3000 tl çek borcun var artı 3000 tl adli para cezan var. OK? yani şu toplam 6000 tl borcun var. senin yatırdığın 1000 tl adli para cezsandan yani 2000 kaldı doğru 20 gün yatarsın. Ama yatsan bile çek borcun hala borç. yani sana icra da gelir haciz de gelir SSK'lıysan maaşından da bulup keserler bu parayı taksit taksit. Taahüt imzalarsan o zaman 3000tl çek miktarına faizler vs.ler eklenir. muhtemel yargılama masrafı varsa karşının avukat parası vs.vs. ne kadar oldu bilemiyorum o yüzden faiz için bi şi diyemicem ama yıllık temerrüt 19% yani kabaca sen 3000 tlye senelik 600 tl faiz gelir diye düşün. üstü olur altı olmaz. Artı karşı taraf avukatla takp ettiyse dosyayı bi 500 de öyle ekle. bu parayı ödersen temize çıkarsın. çünkü borcunu ödemiş olursun. adli para cezası da iptal olur. ama iş bitince ödediğin 1000 lirayı geri alır mısın alamaz mısın devletten orasını bilemem. kanımca devletten geri 1 kuruş alamazsın. ama bilmeden de iddia etmeyelim. Ama madem borcun toplam bu kadar. madem çoluk cocuk var iş güç var. sen git temiz temiz alacaklınla anlaşmaya çalış. vade için olmadı devlete 2 sene taahüt ver. ama 3000 lira en az 6000-7000 olur diye düşünüyorum. 1 sne sonunda 2000-2500 tl 2.senme sonunnda da 4000-4500 tl ödemen lazım. asgari ücretle de biraz zor. Allah yardımcın olsun

    YanıtlaSil
  37. merhaba arkadaşlar vekaleten cek imzalayıp hapis cezası cıkan yatan ve dışarda olan arkadaşlar mahkemeye başvurup beraat alan arkadaşlar varsa bir mahkeme kararı varsa buraya yazmalarını riça ediyorum saygılar

    YanıtlaSil
  38. HAYIRLI OLSUN JENARDİ

    YanıtlaSil
  39. Arkadaşlar tahliyeler ne durumda unuttuk bir anda varmı gelişmeler.

    YanıtlaSil
  40. t1 b10 metristen din eniştem cıktı erkan beyi merak ediyor oda çıktımı ayşe hanım.hani iki kardeş olan leyla

    YanıtlaSil
  41. Çalıştığım firmada vekaleten çeklere imza atmıştım. Sonra çekler karşılıksız kaldı. Ama benim sadece çek keşide etme konusunda vekaletim vardı. Para yatırma çekme konusunda yetkim yoktu. Bu çeklerden dolayı adli para cezaları çıktı. Şu an dosyalarım temyizde. Ne yapmam gerekiyor acaba? Herhangi bir işlem yapmalımıyım? Yoksa sadece beklemeli miyim? Bilgisi olan arkadaşlar var mı? Teşekkürler.
    Aysun

    YanıtlaSil
  42. vallahi biz aliağadan kaç gündür çıkamadık, siz metristen çıktınız... Hayırlısı:)

    YanıtlaSil
  43. ayşe hanım gözünüz aydın allah bidaha ayırmasın eşinizin cıktığını şımdı okudum leyla

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR KURTULUŞ İÇİN İLK PLAN ANAYASA MAHKEMESİ ŞART,,,,,

    BU DA C.H.P İLE MÜMKÜNDÜR.

    C.H.P NİN SÖYLEMİ ŞU,,

    CEZAEVİNDEN ÇIKACAK OLAN İNSANLARA ZARARIMIZ OLMASIN ÇIKMASINI BEKLEYELİM,,

    AMA SÜRE DURMUYOR,,45 GÜN KALDI

    O YÜZDEN BEN ELİMDEN GELDİGİ KADAR ANLATTIM,,SİZDE ANLATIN

    C.H.P İÇERDEKİ ÇIKACAK ARKADAŞLARI BEKLEMESİNE GEREK YOKK,,,ONLARA HİÇ BİR ZARARI DOKUNMAZ,ANAYASA MAHKEMESİNE BAŞVURMALARI

    BAŞVURUNUN OLDUGU GÜN ANAYASA MAHKEMESİ KANUNU İPTAL EDECEK DİYE BİŞEY YOK

    BAŞVURUDAN SONRA YASANIN ANAYASA MAHKEMESİNDE GÖRÜŞÜLMESİ,KARARA BAGLANMASI BAYAGI BİR ZAMAN ALIR

    BU NEDENLE O ZAMANA KADAR ZATEEEN TAHLİYE OLACAK İNSANLARIMIZ KALMAZ İÇERDE

    ŞU AN İÇİN ELİMİZDE BÜYÜK BİR FIRSAT VAR,,,KAÇIRMAYALIM,KONUYU SOGUTMAYALIM,CHP İLE TEMASLARI KESMEYELİM,İÇERDEKİLERİ BEKLEMELERİNE GEREK OLMADIGINI ANLATALIM.

    BU KANUN ANAYASA MAHKEMESİNDE İPTAL EDİLMEYE MAHKUMDUR,,,GEÇEMEZ BÖYLE BİR KANUN(EGER HUKUK DEVLETİ İSEK)

    SAYGILAR(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  45. Eşim bugün bolu göynük cezaevinden 11.00 da tahliye oldu_!!!

    İNCİ

    YanıtlaSil
  46. SAYIN SERKAN YAVUZ,BANA YARDIMICI OLUP YOL GÖSTERDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKÜR EDERİM,BU DURUMDA 3000 TL ,FAİZİYLE 6000-7000 ÇIKARSA BENİM ÖDEMEM İMKANSIZ BENİM ÖNÜMDE BAŞKA SEÇENEK YOKMU YENİDEN YARGILANMA V.S BU,DA OLMASA YA ADLİ PARA CEZAMDAN KALAN 2000 BİR YERDEN BULUP YATIRACAM,YADA 2000 TL KARŞILIK GELEN 20 GÜN HAPİS YATACAM,ZATEN BAŞKA İCRALARDA VAR,AMA BENİM BİR MAAMŞIM VEYA ADIMA KAYITLI MÜLK OLMADIĞI İÇİN BİR ŞEY ALAMIYORLAR,ALLAH YARDIMIZ OLSUN

    YanıtlaSil
  47. Arkadaşlar benim bir sorum olacak,benim kesinleşmiş 80000 + 50000 YL iki adet adli para cezam var,ne yazıkki ihmalkar davranıp itiraz edemedim.geçmiş olsun.Lütfen bu konuda benim gibi olup taahhüt veren varmı,yani ben bu parayı alacaklıya ödeme şansım yok,daha doğrusu ödemek istemiyorum.Sorum şudur,
    ADLİ PARA CEZASINI ÖDEMEK İSTİYORUM,
    1-Taahhüdü savcıyamı vereceğiz
    2-Bu adli para cezasını aynen 1 .yıl 1/3 ikinci yıl kalanını mı ödeyeceğiz.
    3-Yakalamam var adliyede tutuklarlarmı
    4-Yeni yasa adli Para cezalarına nasıl işleyecek
    Lütfen bilen varsa yazsın yarın adliyeye gideceğiz.

    YanıtlaSil
  48. AVUKATIMLA GÖRÜŞTÜM VEKALETEN ÇEKLE İLGİLİ DİLEKÇEMİ VERDİ SONUC NE ZAMAN BELLİ OLUR DİYE SORDUM O DA HAKİM BEYİN BU İŞ KATLİAMINDA FIRSAT BULURDA DOSYAYI İNCELERSE ANCAK O ZAMAN KİME NE DİYELİM HERKES HAKLI AMA BU YASAYI ÇIKARANLAR BİR NİSANA KADAR İNFAZLARI DURDURSA BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAZ HER KES DÜZGÜNCE İŞİNİ YAPARDI BİRİLERİ ADLİYEDEKİLEREDE KÖTÜLÜK YAPTI YANİ TAM YILBAŞI AREFESİNDE DOSYALARIN TOPLANDIĞI ZAMANDA

    YanıtlaSil
  49. Arkadaşlar başbakan takip ettiği mail adresini
    'bimer@basbakanlik.gov.tr'. olarak açıkladı. Malumunuz AKP içerisinde herhangi bir kararın oluşması sadece başbakanın yetkisinde o ne derse o neye inanırsa partilileri de körü körüne itaat ederler o yüzden de tahliyeler ile ilgili oluşan gecikmelerin şikayetini ya da haklı davamız ile ilgili taleplerimizi direk kendisine ulaştıralım. Bu mail adresine ne kadar çok iletişim sağlarsak o kadar dikkate alınabiliriz gibi geliyor bana, hadi arkadaşlar hep beraber gayret edelim mail yağmuruna tutalım şu adresi, tek adama ulaşmanın dışında bir yolumuz yok..

    YanıtlaSil
  50. 52 nolu yorumu yapan arkadaşım Cüneyt bey daha önce senin gibi durumda olanlarla ilgili tavsiyelerini yazmıştı bir kez daha senin için aşağıya kopyalıyorum lütfen sorularınızı yazmadan önce eski yorumları okursanız sorularınızın bir kısmına cevap alırsınız saygılarımla,
    ARKADAŞLAR DAHA ÖNCE DEFALARCA YAZDIM
    TEKRAR YAZIYORUM
    TAAHHÜT İÇİN YENİDEN YARGILAMA İÇİN DAVALARA İTİRAZ İÇİN SAKIN OLA ADLİYELERE GİTMEYİN
    BU RİSK SOLUĞU CEZAEVİNDE ALIR YILBAŞINDAN SONRA ÇIKARSINIZ..
    ELİNİZ SAĞLAM VEYA DAVANIZI CANLA BAŞLA TAKİP EDEN AVUKATINIZ VARSA BİR ŞEY DİYEMEM..
    AMA AVUKATINIZINDA ŞİMDİLİK İTİRAZ ETTİĞİ DAVADAN RED ALMASI BÜYÜK İHTİMAL
    BALTAYI TAŞA VURMAYIN
    YARGITAY AÇIKLAMASINDAN SONRA HER ŞEY NETLEŞİR.
    OCAĞIN İLK HAFTASI YARGITAY İÇTİHATI VAR
    SABIRLI OLUN
    ayrıca da adli para cezalarına bu yasa ile yapılmış bulunan bir taksitlendirme kolaylığı yok ya adli para cezasını ödeyeceksin tamamını ya da borcunu faizi ile birlikte 2 yıla kadar taksitlendirebileceksin ödediğin para alacaklına gidecek yani.

    YanıtlaSil
  51. cuneyıt bey daha oncede konusmustuk ben vekaleten ceklere ımza atmıstım sımdı benım kesınlesen ve devam eden mahkemelerım var ben bu mahkemelere dılekceyle basvurmayı dusunuyorum nasıl bı yol ızlemem gerkıyor kesınlesen dosyalara uyarlamyla ılgılımı dılekce vermem gerekıyor dıyer dosyalara nasıl bı dılekce verecem yardımcı olursanız sevınırım yıyıdo

    YanıtlaSil
  52. ARKADAŞLAR BİR KAR TOPU GİBİ BÜYÜMEMİZ LAZIM HER KES BİRBİRİNE BU SİTEDEN BAHSETMELİ HATTA BEN ÇEVREMDEKİ UFAK ESNAFLARA BİLE SÖYLÜYORUM AÇIN BAKIN SİTEYİ İNSANLARIN ÇEKTİĞİ SIKINTILARI GÖRÜN NE LAZIM GÜLME BİR GÜN SIRA SANADA GELECEK ÇÜNKÜ BU DEVLET YARIN ASLANLARIN KAFESİNE AKŞAM YEMEKLERİ İÇİN SENİDE ATACAK.ihtiyar

    YanıtlaSil
  53. SYN 52

    TAAHÜTÜ ÇEKLERİNE CEZA VEREN MAHKEMEYE VERCEKSİN

    İKİ ÇEKİNEDE AYRI AYRI MAHKEMEDE İSE HER ÇEKİNE HANGİ MAHKEME CEZA VERDİ İSE ONLARA VERECEKSİN.

    AYNI MAHKEME İSE AYNI MAHKEMEYE 2 ÇEKİN İÇİNDE TAAHÜT VERECEKSİN.

    TAAHÜTÜ VEKALET VERECEGİN BİR AVKAT VEYA BİR YAKININ VERSİN(VEKALETLİ)

    AMA BENCE HİÇ ACELE ETME ,NİSAN AYININ 1 İNCİ GÜNÜNE KADAR ZAMANIN VAR.

    HENÜZ KANUNLA İLGİLİ UYGULAMALARDA BELİRGİNSİZLİK VAR,,BİRAZ BEKLE NETLEŞSİN

    BİRDE BAKALIM NE OLUR NE OLMAZ

    SEN KENDİN GİTME TUTUKLANMA İHTİMALİN YÜKSEK OLUR

    GERÇİ TAAHÜTTEN SONRA ÇIKARSIN AMA GENEDE 3-5 GÜN UGRAŞIRSIN

    TAAHÜTLERİNİ HAZIRLAYIP BEKLEMENDE YARAR VAR,ZATEN HERHANGİ BİR YAKALANMADA VERİRSİN TAAHÜTÜ ÇIKARSIN BU HAKKIN BELİRTİLEN TARİHE KADAR MEVCUT

    SELAMLAR(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  54. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2008/2824
    Geliş Tarihi: 20/02/2008
    Mahkemesi: İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2002/1463
    Mahkeme Karar No: 2005/1307
    Mahkeme Karar Tarihi: 27/10/2005
    Dava Türü: 3167 Sayılı Kanuna Muhalefet
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/19511
    Karar DÜŞME
    Karar Tarihi 21/12/2009
    Kapatma Tarihi 11/01/2010

    YanıtlaSil
  55. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2008/2824
    Geliş Tarihi: 20/02/2008
    Mahkemesi: İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2002/1463
    Mahkeme Karar No: 2005/1307
    Mahkeme Karar Tarihi: 27/10/2005
    Dava Türü: 3167 Sayılı Kanuna Muhalefet
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/19511
    Karar DÜŞME
    Karar Tarihi 21/12/2009
    Kapatma Tarihi 11/01/2010


    arkadaşlar 21.12.2009 da bi karar var kanunun yayınlandığı tarihten sonra yani...

    ama içeriği ne bilmiyoruz...

    my way

    YanıtlaSil
  56. Daire Adı: 10. Ceza Dairesi
    Esas No: 2008/2761
    Geliş Tarihi: 20/02/2008
    Mahkemesi: Bursa 9. Asliye Ceza Mahkemesi
    Mahkeme Esas No: 2004/19
    Mahkeme Karar No: 2004/195
    Mahkeme Karar Tarihi: 25/03/2004
    Dava Türü: 3167 Sayılı Kanuna Muhalefet
    DOSYA SONUÇ BİLGİLERİ
    Karar No: 2009/19607
    Karar BOZMA
    Karar Tarihi 22/12/2009
    Kapatma Tarihi 11/01/2010


    birde 22.12.2009

    YanıtlaSil
  57. şahıs çeklerinde ki vekaleten imzaları nasıl yorumluyorsunuz cüneyt bey aydınlatırmısınız.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  58. arkadaşlar hapisteki kardeşlerimiz içerden çıkınca daha güçü olucaz bu siteyi herkese duyurmak lazım bu çok önemli...
    ve enönemlisi chp nin anayasa mahkemesine gitmesi bunun için hepimizin faks tlf larla chp milletvekilleriyle görüşelim arkadaşlar bunu herkes yapsın BİRİLERİ UGRAŞIYOR NASILSA düşüncesine sıgınmayalım herkes elinden geleni yapsın çünkü birileri chp yi bize karşı tavır alması içinde arıyorlar chp ye haklılıgımızı anlatmamız lazım BİZİM BORÇLU OLDUGUMUZU ŞUÇLU OLMADIGIMIZI anlatmamız lazım bu çok önemli...
    biz hukugun yerine gelmesini istiyoruz adalet istiyoruz eşitlik istiyoruz hakkın yerine glmesini istiyoruz.
    inşallah hapisteki arkadaşlar çıkar bizde kaçmaktan kurtuluruz kaçmaktan yoruldum artık!!!
    ÇEKZEDE İZMİRLİ

    YanıtlaSil
  59. arkadaşlar başbakana mail çekelimde siz zanediyormusunuz ki başbakan okuyor.okuyanlarda ona durumu adam gibi izah edermi sanıyorsunuz yinede deniyelim

    YanıtlaSil
  60. arkadailar ben kardeşlerim için bu sitedeydim şimdi onlar cıktı kendileri takip ediyor .ama inanın bu siteden ayrılamıyorum ben sizinle bu zor günlerimizi paylaştım allah hepinizden razı olsun hakkınızı helal edin inşallah dahada büyüyüp hakkımızı arayacagız

    YanıtlaSil
  61. ayşe hn geçmiş olsun allah bidaha göstermesin inşallah darısı başımıza rica etsem dosyalarla ilgili nasıl bir yol izlediinizi tekrar anlatırmısınız bizimavukat ilgilenmiyor bekliycez diyor on gün oldu ben tahliye beklerken bu gün aradı ve daha iki dosyanın cevabının geldiğini söyledi eğer yardımcı olursanız ne yapmam gerektiği konusunda çok sevinirim pazartesiden sonra kendim koşturucam saygılarımla elif

    YanıtlaSil
  62. ayşe hanım eşinizin çıktığını yeni gördüm...hayırlı olsun...gözünüz aydın...darısı yol gözleyen arkadaşlarımızın başına...

    YanıtlaSil
  63. Serkan Yavuz
    Daha önceki anayasa kararı yasaldı diyorsun.Bunu sırf tartışma olsun diyemi söylemiyorsun.O günki durumla bu günki durumun farkını söylermisin.Anayasaya iptal için başvurulacak olan maddeler ne.Anayasamı deyişti farkında olmadan.Anayasa mahkemesi çeklere uygulanan adli para cezasını o dönemde aykırı bulmamış.Tek fark arada çıkan kanunla çekin vadeli olduğunun kabulü.Koskoca bir aihm protokol maddesini kafasına göre yorumlayan bir mahkemeyi çekin vadeli olmasının kabul edilmesi nekadar ilgilendirir.
    Mahkeme aynı,üyelerin çoğu aynı,zihniyet aynı.
    Bu konuda sizleri ikna etmek için çok çaba harcamam gerektiğinin farkındayım.Ne bende bu çabayı sarf edecek güç nede sizde bunu anlayabilecek tarafsızlık var.
    Lütfen bir önceki anayasa mahkemesi kararını okuyun.
    Peki bunu söylerken bir çözüm yolum varmı benim?
    Evet var.
    Bende oluşan kanaat enerjimizi anayasa mahkemesine değil,bu yasayı yerel mahkeme yargıç ve savcılarına anlatmak için kullanmalıyız.Eğer onları ikna edebilirsek zaten sorun ortadan kalkıyor.Yerel mahkemelerin bakış açısı yargıtayıda yönlendirecektir.

    YanıtlaSil
  64. Kanaltürk ekranlarında yayımlanan Merkez Siyaset programına katılan Sonar Araştırma Başkanı Hakan Bayrakçı, olası erken seçim durumunda AKP'nin ekonomik kriz ve açılım nedeniyle ciddi kan kaybı yaşayacağını ileri sürdü.

    AKP'NİN OYU YÜZDE 30'UN ALTINDA

    AKP'nin ekonomik kriz ve 'Demokratik Açılım' sürecinde yaşanan gelişmeler nedeniyle, yüzde 30'un altına gerileyen bir oy oranına kadar düştüğünü iddia eden Bayrakçı, en iddialı çıkışını BDP hakkında yaptı.

    BDP 40 VEKİL ÇIKARACAK

    Olası erken seçim durumunda kapatılan DTP'nin devamı olan BDP'nin adeta patlama yapacağını dile getiren Sonar Başkanı, BDP'nin meclise 35-40 arası milletvekili sokabileceğini öne sürdü.




    BİZİM GİBİ BİR KESİMİ DE DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE BU ORAN %25 İNDE ALTINA İNECEKTİR DEMEK.

    YanıtlaSil
  65. Jenardi ye..
    Değerli arkadaşım çaban alkışı hakediyor.Emeklerin için kucak dolusu teşekkürler.
    Senden ricam..
    Lütfen bir anda düşünüp,karar verip,uygulamaya geçme.Bu konu sadece bir kişinin fikirleriyle sonuçlandırılabilecek bir konu değil.Süper zekaya sahip dahi olsa bir beyinin kapasitesini aşar bu konu.
    Sana duyulan güven aslında çok ağır bir sorumlulukta yüklüyor.Bu sorumluluğun gereği olarak hata yapma lüksün yok.
    Sana bu cümleleri kullandığım için tepki alacağımı biliyorum.Ama genede senden ricam;
    Kararlarının doğruluğundan kesin emin olma.
    Müsade et üzerinde tartışabilelim.

    YanıtlaSil
  66. zeynep hanım çok teşekkür ederim..çok yıpratıcı günlerdi..geçicide olsa rahatladık..darısı içerdekilerin başına...elif hanım iletişim bilgilerim jenardi de var..beni ararsanız sevinirim engin diye sorun telefonumu...ayşe engin

    YanıtlaSil
  67. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  68. ERKAN, ANAYASA MAHKEMESİNE GİTME KONUSUNDAKİ KARARIMIZIN YANLIŞLIĞI KONUSUNDA NEREDE SORUN VAR ONU ANLAYAMADIM.

    ZATEN BEN KARARLARIMIZI KENDİM VERMİYORUM.BURDA HUKUKÇULARIMIZ VAR. HUKUKÇU DİYE GEÇİNİPTE Bİ HALT BİLMEYEN GUGUKÇULARDAN DA DAHA FAZLA BİLGİLİ ABİLERİMİZDE VAR MÜSTERİH OL.

    YanıtlaSil
  69. bir sorum olacak biz anlaşmaya vardık iki taraf tahahütnameye imza attı.hakim onayladı kalemi yazıyı yazdı tutuklanın bulundugu yerdeki adliyeye tahliye bilgisi gidecekti gitmedi bu nekadar sürede gidiyor bir bilen varmı ?

    YanıtlaSil
  70. Jenardi
    Galiba sen hiç değişmeyeceksin.
    Napalım.Nasıl biliyorsan öyle yap o zaman.
    Genede söylemeden geçemeyeceğim.Bu iş anayasa mahkemesinde dediğiniz gibi çıksın ben bu sitede senden özürler dileyip ben nekadar geri zekalıymışım diyeceğim.Şeref sözü.

    YanıtlaSil
  71. İYİ DE ERKAN GİTMESİNİN BİZE NE ZARARI VAR? GİTMEMESİNİN NE FAYDASI VAR? Bİ FAYDASI VARSA SÖLE BİLELİM

    YanıtlaSil
  72. Anayasa mahkemesine gidilmesindeki kayıp nedir onu anlayamadım

    YanıtlaSil
  73. Harcanacak emek.Kayıp o.Bu enerji çok değerli.

    YanıtlaSil
  74. değerli arkadaşlar

    yukarıda attığım yargıtay 10.daire kararlarının tarihlerine bakılırsa 5941 yürürlük kazandıktan sonra verilmiş...o kararlardan başka kararlarda var yargıtay sitesinde görebilirsiniz...onama ...düzelterek onama vs...


    buna fikir yürütmek zor...demekki 5941 in yürürlüğe girmiş olması eski davalar bakımından çok bişey değiştirmeyecek...benim anladığım bu...

    yani yargıtay konusunda elimizde olan sadece CGK da bekleyen ŞİŞLİ 6 davası onun sonucu belirleyici olacak...fakat ne zaman görüşülür bu muamma...

    anayasa mahkemesi konusuna gelince...

    bu kanun anayasa mahkemesine mutlaka gitmeli...CHP nin adalet komisyonun da yazdığı muhalefet şerhindede bu kanunun ANAYASA ya aykırı olduğu açıkça belli...

    kaldı ki şu anda görünen...

    elimizde iki konu var ya CGK lehimize karar verir.

    ya da anayasa mahkemesi bu kanunun ceza ile ilgili maddelerini iptal eder...başka üçüncü bir yol bilen varsa yazsın değerlendirelim...

    haa unutmadan 3 yol hatır çeki teminat çeki de olsa parası olanlar parayı öderler ve cezadan kurtulurlar...yok iflas etmiş parası yok ve ödeyemiyorsa 1 yılın sonunda gideceği yer gene cezaevidir...onun için CHP ANAYASA MAHKEMESİ ne mutlaka gitmeli ve biz buna destek olmalıyız...

    my way

    YanıtlaSil
  75. PEKİ ERKAN.. NE YAPALIM SNE SÖLE?

    YanıtlaSil
  76. ya yakalanmamak, kaçmak için harcadığımız enerji

    YanıtlaSil
  77. metristen haber varmı

    YanıtlaSil
  78. benim anlayamadıgım birşey var?anayasa mahkemesi dendi aylarca şimdi anayasa mahkemesinin yanlış oldugu söyleniyor?
    daha chp nin anayasa mahkemesine gidecegi meçhul biz dogrumu yanlışmı diye yorum yapmaya başladık
    bu kafa karışıklıgı iyibirşey degil bu işi siz biliyorsunuz bizimde kafalar karışıyor...

    YanıtlaSil
  79. DEĞERLİ ARKADAŞLAR BİZİM DAVAMIZA SICAK BAKAN AZDA OLSA MECLİSTE LEHDE ÇALIŞMALAR YAPAN MİLLET VEKİLİNİ ARADIM C.EVLERİNDEN YAVAŞ YAVAŞ TAHLİYELER OLDUĞUNU ZORLUKLAR ÇIKTIĞINI ANLATTIM KENDİSİDE BANA HERHALDE ALACAKLIYLA ANLAŞTIRILMAYA ZORLUYORLAR GİBİ KENDİNCE YORUM YAPTI BEN ŞUNU ANLADIM KARAR MECLİSTEN GEÇTİKTEN SONRA VEKİLLER YENİ KANUNLARA YÖNELDİĞİ İÇİN BİZİM KONUYU UNUTMUŞLAR BİLE TABİİ BİZ GECE GÜNDÜZ BU DERTLE YATTIĞIMIZDAN DÜNYADA TEK DERDİN BU OLDUĞUNU ZANNEDİYORUZ.KISACASI DURUM ÖYLE GÖSTERİYORKİ BU KONU HALA CHP SAFLARINDA SICAK İKEN ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMEKTE FAYDA VAR SONUC OLUMSUZ OLSA BİLE ÖNÜMÜZDE BİR SENEYE YAKIN BİR ZAMAN VAR HEP EN AZ 500 BİN KİŞİYİZ DİYORUZ BU KADAR İNSAN DEĞİL KANUN ANYASA BİLE DEĞİŞTİRİR YETERKİ BİRLİK BERABERLİK OLSUN.ihtiyar

    YanıtlaSil
  80. Ülke o kadar karıştı ki ordu bile baskı altında sadece saltanat(padişah)lık dönemi nden farkımız yok ve lütfen arkadaşlar çoğunuz da çeklerini ödemeyen veya ödeyemeyen lersiniz her ne sebeple olursa olsun ve siyasi polemiklere girmemek sizlerin iyiliğine olacaktır diye rica da bulunmak isterim,unutmayın bilgi paylaşım çok kolay.


    Av.H.ulvi elverici

    YanıtlaSil
  81. Anayasa mahkemesi yanlış denmiyor
    sadece bir arkadaşımız fikrini beyan etmiş..
    oda yeni yasada sebebiyet verme ibaresini kast olarak algıladığından sanırım..
    umarım bu yanlış düşüncesinin bir an önce farkına varır..
    esnaf icra haciz yükü altında ezilirken 1 yıl içinde borcu nasıl ödeyecek tekrar cezaevinemi..
    Ayrıca bizim temel ilkemiz borca hapis uygulamasının çağdışı ve insanlık dışı olduğu..
    bu yasanın sadece tefeci ve bankalara hizmet ettiği
    esnafın bu şartlar altında belini doğrultmasının imkansız olduğu yönündedir
    Anayasa mahkemesi ise Anayasa mahkemesi, olmadı AİHM, olmadı meydanlar
    bu çağdışılık son bulana kadar savaşmaya devam..

    YanıtlaSil
  82. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HERKESE HAYIRLI GECELER. EŞLERİ; YAKINLARI VE SEVDİKLERİ CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞ OLANLARIN, GÖZLERİ AYDIN OLSUN. BEN DAHA ŞİMDİDEN; ERKEN OLACAK AMA, YENİ YILIN; ÖZELLİKLE, BİZİM DURUMUMUZDA OLAN DAVA ARKADAŞLARIMA, SAĞLIK; MUTLULUK, UMUT, ÖZGÜRLÜK VE HUZURLU BİR YAŞAM GETİRMESİNİ DİLİYORUM. BEN ŞAHSEN HALEN; Y.C.G.K'DAN BİR KARAR ÇIKANA DEK, BOŞ DURMAKTANSA; ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLMESİ HUSUSUNDA, C.H.P'NE MEKTUPLAR YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM. BANA GÖRE; ELBETTEKİ, C.H.P'Sİ ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLDİĞİNDE, NE ŞEKİLDE GİDİLECEĞİNİ BİLMEKTEDİR. PARTİ İÇERSİNDE; BU İŞİ BİLEN, İŞİN EHLİ HUKUKÇULAR MEVCUTTUR. HERHALDEKİ; GEREKLİ İNCELEMELERİ YAPTIKTAN SONRA, BU YOLA BAŞVURACAKLARDIR KANISINDAYIM. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HAKLI OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ DAVAMIZDA, KOCAMAN BİR YILI; MÜCADELE İLE GEÇİRDİK. TÜM İMKANSIZLIKLARA VE ÖZELLİKLE OLMAYAN MADDİ GÜCÜMÜZE RAĞMEN, YİNEDE; HİÇTE KÖTÜMSENMEYECEK BİR YOL KATETTİK. CÜNEYT HOCAM'LA(Pirimiz), EMRE KARDEŞİMLE, MY WAY'LE, ERKAN'LA, DENİZ GÜL VE HATİCE KAHVECİ HANIMLARLA, OCEON BLUE VE ARAMIZA YENİDEN KATILAN SAMİ KAL İLE, (Değerli; Sami Kal, geçmiş olsun. Aramıza tekrar hoş geldin. Seni hiç unutmadık.)SERKAN YAVUZ, ANKARA HUKUKLU,CİNOCAN, GÖKHAN VE ADINI ŞU ANDA HATIRLAYAMADIĞIM; ONLARCA ARKADAŞLARLA, MÜMKÜN OLAN İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE, HER TÜRLÜ MÜCADELEYİ VERMEYE ÇALIŞTIK. HEPİNİZİN AMA HEPİNİZİN EMEKLERİNE; YÜREĞİNE, CESARETLERİNE SAĞLIK VE KENDİ ADIMA, HEPİNİZE BİNLERCE TEŞEKKÜR EDİYORUM. UMUYOR VE DİLİYORUMKİ; ALLAH KATINDA, BU EMEKLER BOŞA GİTMEYECEK VE GECİKMELİDE OLSA, HAYIRLI SONUÇLARA HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ. BAŞKA NE DEMELİYİM? BİLEMİYORUM. TÜM KATILIMCILARA; EN DERİN SAYGI, SEVGİ VE HÜRMETLERİMLE. Hasan(Barışçı)- Mersin

    YanıtlaSil
  83. iyi geceler arkadaşlar vekaleten cek imzalayıp ceza alan hapis yatan ve berrat alan arkadaş varmı mahkeme örneği lütfen varsa yazarmısınız saygılarımla

    YanıtlaSil
  84. Anayasa mahkemesine gitmesin demiyorum.Sadece sonuç çıkmaz diyorum.Zaten chp nin götüreceği belli oldu.Mevcut enerjimizi yerel mahkemeleri ikna etmek için kullanalım diyorum.Ayrıca bu sebebiyet verme (neden olma)konusu çok önemli üzerinde duralım diyorum.
    Önceden sadece karşılıksız çek vermek vardı şimdi kavram farkı var.Kavram farkı sonuç farkı doğurur.

    YanıtlaSil
  85. Erkan,

    gereksiz tartışmaya giriyorsun.....

    Farkı sana izah edeyim istersen...

    O zaman Anayasa mahkemesi karar verirken gerekçesi çekin bir sözleşme bir akit değil bir ödeme aracı olduğuydu. Yani vade vs. yasal değildi ve bir ödeme aracıydı. Çekin gününden önce ibraz edilemeyeceği edilsede işlem yaptırılamayacağı yasal hale geldikten sonta çek bir ödeme aracı olmaktan çıkıp vadeli bir enstürman, bono ile ve sözleşme ile aynı konuma gelmiştir.

    Bu bir değişikliktir ve küçük falan değil büyük bir değişikliktir. Hukukta bunların çok önemli yeri vardır. Bu yönüyle kırılma noktası bu. Yani şu anda o gerekçedeki ödeme aracı artık yoktur.

    ogünden bu güne değişen 2 noktada şudur.

    Evet seninde söylediğin gibi Avrupa insan hakları sözleşmesine biz taraftık. Ama o kararın alındığı tarihte bu bağlayıcı yönü olsada Anayasamızda buna atıf yapan bir madde yoktu. 3167 sayılı yasa hakkında Anayasa mahkemesinin verdiği karardan sonra Anayasamızın 90 ıncı maddesine bir fıkra eklenmiştir. Bunu birkaç kez yazmıştım yine yazayım

    Uluslararası hukukla kendi hukukumuz çeliştiği durumlarda tarafı olduğumuz uluslaraarası hukuk referans alınacaktır

    diyor bu maddede geçmiş mesajları incelersen hukuksal olarak o maddeyi tam metniyle aktarmıştım.

    Yani sonuç olarak AİHS ne taraf olarak attığımız imzayı Anayasamıza da fıkra olarak ekledik.

    Bu bariz 2 adet dayanak noktasına rağmen Anayasa mahkemesinden aleyhimize bir karar çıkacağını düşünmüyorum ben. Çünkü Anayasa Mahkemesi yasaları Anayasaya uygunluk açısından inceler. Bu 2 iptal gerekçesi yetmez dersende o zaman sana söyleyecek sözüm şu olur.

    Limbilir idam yasak ama çeki karşılıksız çıkanlarısa asarlar yakında

    Ayrıca Anayasa Mahkemesine gitmenin bana bir tane zararını söyle varsa. Bir yıldır burada mücadele veriyoruz. son durak AHİM ama iç hukuk tükenmeden AHİM müracat kabul etmiyor. iç hukukun son noktalarıda bunlar. Anayasa mahkemesi fikrinden neden rahatsız oldun anlamadım.

    saygılar herkese

    M.K.

    YanıtlaSil
  86. Erkan,

    düşüncen 89 nolu yorumunsa sorun yok. Ama yinede bir ilave. yerel mahkemelerle ilgili çalışmayı bireysel olarak zaten yapacağız. Bu diğer konuyu engellemez. Yeni yasaya göre yeniden yargılama talep edilmeli bu başarılırsa mahkeme artı temyiz süreci zaten bize yasanın kazandırdığından fazla zaman kazandırır. Birde tahminim var bunun yolu açılırsa zaten sanırım mahkemeler yeni davalar eski davaların yeniden görülmesi derken çöker bu yükün altında kalır. son dönemdeki karşılıksız çek rakkamlarına bakarsanız ne demek istediğimi anlarsın

    saygılar

    M.K.

    YanıtlaSil
  87. sevgili M.K SANA TAMAMEN KATILIYORUM BENDE AYNEN SÖYLEDİĞİNİZ GİBİ OLMASINI CANI YÜREKTEN İSTİYORUM HERKES GİBİ BU BİZİM SON ŞANSIMIZ VE UMARIM ÇIKACAK OLAN KARAR HEPİMİZİ MUTLU EDER.VE YİNE UMARIM CHP BU İŞİ SONUNA KADAR DESTEKLER VE ONLARDAN BEKLEDİĞİMİZ ATAĞI YAPAR.GERÇEKTEN BU ATAK ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE CHP İÇİN ASRIN DEPARI OLUR

    YanıtlaSil
  88. sevgili 92,

    CHP bunu yapar yapmasına ama siyaset öyle birşeyki hep bir itici güç lazım o nedenle CHP li vekillerle sürekli irtibat halinde olmalıyız. Onları sürekli aramalıyız. Mücadele azimle olur bakın tekel işçilerine il günler haber olmaktan öte değillerdi bugün neredeyse tüm sendikaların desteğini aldılar. Hani bir atasözü vardır biraz amiyane ama derlerki

    azimle osuran taşı delermiş.

    hiç bir başarı mücadelesiz olmuyor mücadele etmemiz gerek. Kaçmak için gösterilen performans ve zekayı bu konuya yönlendirsek zaten çözülür. Ama bunca zamandır ezilen insanlar birazda yılgın ve bıkkın oldu maalesef. Arkadaşlar çıksın dahada büyüyelim diye çabalıyoruz ama oradada prosedür ağır işliyor ve maalesef 60 günlük süre yavaş yavaş eriyor.

    CHP bu konularda dikkatli zamanı bekliyorlar içerdekiler çıksın istiyorlar ama bu sürede onlarla hep irtibat halinde olmalıyız.

    AKP ye gelince

    başbakanımız kasımpaşalı kimseyi taktığı yok. AKP 2 seçim üstüste bu oylarla iktidar olunca sanki padişaholduk sanıyorlar ama unuttukları birşey var onları oraya taşıyan sadece kendi siyasi tabanları değildi. Tepki oyları, kızgınlık, değişim isteği gibi bir sürü unsurun etkisi var bunda. Ama gelinen noktada

    Ermeni açılımı

    PKK aşılımı

    işçiyle kavga

    çiftçiyle kavga

    basınla kavga

    eczacılarla kavga

    Orduyla kavga

    güç gösterisi

    sidik yarışı derken

    kala kala elinde sadece kendi tabanı kalacak onunda oranı belli,,

    insanlarla dalga geçiyorlar.

    Ben hiçbir mağdurun bu yasa görüşülürken AKP grupbaşkanvekili Suat Kılıç ın göbeğini kaşıyarak sırıtmasını unutacağını sanmıyorum. Güya kendilerini eleştiren CHP ye gol attıklarını sanıyorlar ama golü bize attılar yani aslında kendi kalelerine attılar.

    Seçimler geldiğinde bakacağız bankalar factoringler ve tefecilerinmi oyu çok vatandaşınmı

    göreceğiz.... onlarda görecekler.


    saygılar

    M.K.

    YanıtlaSil
  89. merhaba arkadaşlar biz bütün adliyelerdeki dosyalarımızı inceledik ertelemeler yapılmış sadece bir adliye de tahahütnameye red geldiği için yeniden karar istenmiş onuda yaın halledersek başka problem çıkailirmi acaba tahliye için lütfen bilgi verirmisiniz.acl

    YanıtlaSil
  90. suat çelik ogün orda yasaya birinci yılda 1/3+FAİZ hükmünü koyduğu için sırıtıyordu.Buda zaten bize R.O.nun hediyesidir.Sitesinde taksitlendirmeyi 1 TL.23 ay son ayda kalanını ödersiniz yazdıktan sonra kanuna jet gibi bu ekleme geldi.İnanın bu yapılan sorumsuzluktan sonra tek inandığım bizi sadece biz takip etmiyoruz. BURCU

    YanıtlaSil
  91. askerde insanlar askerlik düşecek diye hayal ederlerdi.hapistede af çıkacak diye.avukatınız varsa zaten cezanız 18 ayda çıkıyor.bu süre zarfında ödeme yapmayan insan neden taahhüt imzalayıp faizleriyle ve masrafı ödesinki.istese adli para cezasınıda öderdi.ayrıca yasadan önce karşı tarafla anlaşılsaydı borç tamamen düşecekti ve sadece taahhüdü ihlalden üç ay yatacaktı.AMAÇ SADECE DIŞARI ÇIKMAK İÇİN TAAHHÜDÜ İMZALAMAKSA İMZALAMAYIN.KAÇAK YAŞAYIP HERGÜN TERLEMEKTENSE KAPSAMLI AF UMUDUYLA CEZANIZI DOLDURUN.BİR HÜKÜMLÜNÜN BİR ALACAKLIYA CEZAEVİNDEN GÖNDERDİĞİ MEKTUBU GÖRDÜM.İÇERİDE 3 ÖĞÜN YEMEK SPOR VE SOSYAL AKTİVİTELER VE SICAK BİR YATAK VAR.BORÇ YOK DERT YOK.BEDAVA SAĞLIK HİZMETİ HATTA ZANAAT ÖĞRENME ŞANSI VARMIŞ.KAÇMAYIN.YA GİDİP YATIN AF HAYALLERİ KURARAK ZAMAN ÇABUK GEÇER.YADA BORCUNUZU ÖDEMEYE ÇALIŞIN.af diye bağırdıkça borcumuz çoğalıyor.zaman kaybediyoruz.çıkan yasa çek hükümlülerinin aleyhine alacaklların lehine oldu.bir kelime oyunuyla(af çıktı)güdülmeye devam edeceğiz.

    YanıtlaSil
  92. sayın suat , siz herhalde cezaevlerini bir tatil cenneti filan sanıyorsunuz...Çek mağdurları olarak kimse içerde kalmayacak ve hiç kimse de bundan böyle mağdur olmayacak. Biz buna inanıyoruz ve gerekenleride yapacağız.

    YanıtlaSil
  93. Arkadaşlar çok önemli bir sorum olacak c.evinden çıkan arkadaşlardan biri yanıtlarsa sevinirim.Taahhüd verilip çıkma aşamasına gelindimi son bir taahhüd daha isteniyormuş kapıda.Verdiğiniz taahhüde uymayıp bir sene sonunda borcunun 1/3 nü ödeyemeyen gününde çıktığı c.evine dönmezse yattığı cezalarda yanıyormuş.Bu tür taahhütnamede verildimi acaba?Acil cevap verirseniz.

    YanıtlaSil
  94. 59 60 VE 61 NO LU İLETİDE YARGITAY HANGİ KARARI DÜŞMÜŞ NEYİ ONAYLAMIŞ Bİ AÇIKLARMISINIZ

    YanıtlaSil
  95. 196 no lu ıleti vadesin den önce yazılan çeklerle ilgili mahkemeler beraat verıyor(izmir 22 istanbul 11 asliye burda yazıldığına göre ) savcı ne için tahhütte bulunu diyor anlamadım.taahütte bulunması için suçun oluşması lazım suçun oluşması için çekin vadesinde yazılması lazım kanun çok açık yoruma bile gerek yok.

    YanıtlaSil
  96. 74 numarada yazmıştım.Ablam biraz önce tahliye oldu darısı tüm tahliye bekleyenlerin başına. . . umarım Anayasa mahkemesine başvurulup ordan hayırlı bir sonuç alınır.bizler davulla zurnayla dagdan gelen katiller değiliz bizler onun bunun bacısını yavrusunu taciz edip tecavüz eden kişiler degiliz ne tefecilik yaptık ne hırsızlık nede başka kötü birşey kötü giden ekonomi sonucu işlerini kaybeden esnafız biz ve herzamanda borcumuzun arkasındayız...
    bu siteyi kuran ve varolmasında emegi geçen bütün kişilere teşekkür ediyorum
    ben bu siteye ablam için girmiştim her türlü mail ve destek olaylarında varım yazılarınızı takip edecegim
    iyi geceler

    YanıtlaSil
  97. Değerli arkadaşlar; gerçi 87 noda yazacaklarımı yazmıştım ancak, gecenin bu vaktinde; tekrar tüm site sakinlerimizin yeni yıllarını canı gönülden kutladığımı, tekrar belirtirim. Ayrıca; yarın, tekrar ayrı ayrı isimler olamak üzere, C.H.P'li Milletvekillerimiz için hazırladığım 25 adet mektubumu, söz verdiğim gibi, PTT'ye vereceğim. Tüm katılımcılara saygılarımla. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  98. allah bütün çek magdurlarını tez zamanda mapustan ve borçtan bu milletide akp den kurtarsın ne rezillikki bu şu milletin haline bakın gavur eziyeti bu insanlara bin kişi çıkmış digerleri halen içeride nasıl adalet nasıl kanun nasıl yasa bu ya hiç bir yetkilide çıkıp konuşmuyor millet şaşırmış durumda ayıptır günahtır 78

    YanıtlaSil
  99. ERKAN ve tüm aynı şekilde düşünenlere ( eğer varsa tabi ) bir kez daha açıklamak istiorum. Arkadaşım vadesiz çek nakit paradır. Bankada karşılığı olmadan imza attığın anda sen kasten dolandırıcılık suçu işlemiş olursun. Anladın mı? O bir ödeme emridir. Yani sen o çeke imza atınca benim bankada bu kadar param var bunu şu kişinin emrine verdim diyorsun. Geçmiş olsun bitti. O yüzden mahkeme o saatten sonra kasıt da aramaz, seni de aramaz ifade için gıyabnıda yargılar caaaaaaaaart diye geçirir. Tamam mı ?? Buraya kadar anlamadığın bir şey var mı???

    Ama yasal olarak vadeli kabul edilen çek hem hukuken hem de uygulamada işlevini tamamen değiştirmiştir. Vadeli çek bir kredili ödeme aracıdır. Tıpkı senet gibi... OK? Nasıl vadesi geldiğinde senedini ödeyemeyeni, ya da kredi kartı borcunu ödeyemeyeni, ya da banka kredisini ödeyemeyeni hapse atmıyorlarsa seni de atmamaları gerekir. Aksi anayasanın bir çok maddesiyle çelişir.
    1 - karşılıklı ticari anlaşmadan doğan borç sorumluluğundan insan hürriyeti kısıtlanamaz.
    2 - Kasıt unsuru olmadan suç oluşmaz.
    3 - Her vatandaş anaysa önünde eşittir.

    yukarıdaki ilkelerin tümü ile çelişmektedir. Oysa eski kanunda bu ilkelerle bir çelişme yoktur. Yani nasıl anlatıcaz sana bilmiorum ama değişen anayasa değil güzel arkadaşım kanun. KANUN DEĞİŞTİ. Umarım artık anlamışsındır ve burayı okuyan insanların da kafalarında gereksiz bulanıklık oluşmaz.

    YanıtlaSil
  100. Ümraniye E-2 koğuşundan bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  101. YENİ YILIN HEPİMİZE SAĞLIK MUTLULUK HUZUR VE BOL KAZANÇLAR GETİRMESİ DİLEĞİYLE HERKESİN YENİ YILINI KUTLUYORUM.

    SAYGILARIMLA.

    YanıtlaSil
  102. şu anda elime bi çek beraat kararı geldi hakimi tebrik ediyorum ,bir sürü açıklama yaparak beraat ettirmiş sanığı özet

    şişli 11.asliye mahkemesi

    hakim: f.o.

    suç karşılıksız çek vermek

    suç tarihi:02-01-2009
    karar tarihi : 13-11-2009

    dosya no 2009/552

    yasama organı tarafından birçok yasada TCK nin genel hükümlerine uygun düzenleme yapıldıgı halde 31-12-2008 tarihine kadar 3167 sayılı çek yasası bakımından böyle bir düzenleme yapılmmaıştır.

    TCK nın genel hükümleri yürürlüğe girmemiş gibi 01-01-2009 tarihinden itibaren karşılıksız çek keşide edenelere çek bedeli kadar adli para cezası verilmesi TCK nın 5. maddesiyle 5252 sayılı yasanın geçici 1. maddesini anlamsız hale getirecektir,ç Bir başka deyişle ceza içeren diğer özel yasalar bakımından TCK nın genel hükümlerinin ürürlüğe girdiini kabul edip, sadece çek yasası bakımından yürürlüğe girmediini ileri sürmek böyle istisnai düzenleme olmadığı için mümkün deiildir.

    ...........

    ............
    ...............

    ..............


    HÜKÜM

    sanık xxxxxxxxxxx xxxxxxxxxx atılı olan karşılıksız çek keşide etmek suçunun yasal unsurlar bakımından oluşmadığı anlaşılmakla sanığın BERAATİNE..................

    YanıtlaSil
  103. CARPEDIEM eğer ben yanlış okumuyorsam sen inanılmaz bir haber veriyorsun. Burada ne vadesinden önce yazıyor, ne de vekil mekil yazıyor. Bu dava bildiğimiz sıradan bir çek keşide etme davası ve karar beraat doğru mu ?????

    YanıtlaSil
  104. biraz önce yurtdışında olan bir arkadaşla konuştum,

    kaldığı ülkeye iltica talep etmiş, üzüldüm açıkçası, değermi ya dedim para için ülkeni terk etmen, Türk lüğü terketmen, verdiği cevap çok acı ve düşündürücü idi,

    "niye değmesinki, doğduğum büyüdüğüm milyarlarca vergi verdiğim ihracat yaptığım, insan beslediğim, ülkem, maalesef, dağdan inen eşkiyayı af edip davulzurnayla karşılattırıyor, beni ise elimde olmayan sebeblerden çekimi ödemedim diye , çalışıp kazanıp ödememe bile müsaade etmeden hapise tıkıyor, ben türk doğdum türk öleceğim ama ülkemi tekrar görebilmel için mecburum bunu yapmaya, ahmet olarak gelsem tutuklarlar, ama hans diye gelsem o turist gelmiş diye el üstünde karşılarlar, ben utanmıyorum beni bu duruma düşürenler utansın"

    evet bu acı ama gerçek konuşma çok etkiledi beni size de naklediyorum.

    YanıtlaSil
  105. sn serkan bu mahkeme kararı 3 sayfa hepsini şu anda yazamıyacağım, sayın hakim bir sürü noktaya değinmiş erken yazılma vekil gibi birşeye rastlamadım bende, buyuk ihtimal sıradan bir çek kararı. anlamadığım tek nokta davacı bir banka. ama kim olursa olsun yasa çıkmadan önce beraat vermiş sn. hakim,

    YanıtlaSil
  106. Pendik Adliyesi* Tanıtım bilgisi giriniz* 31.12.2009*09:00

    Yılın son günü ve yine acımasızca yorulduk. Cezaevlerinden gelen fakslara yetişmekte zorlanıyor artık mahkemeler.Çoğu taahhütnamelerde çek miktarı belli değil, faks yazılarının teyidi yok, bizim infaz savcılığı kimisini havale bile etmeden mahkemeye gönderiyor, bazı taahhütnamelerde taahhütte bulunanın imzası yok. Bazı infaz savcılıkları ise ellerindeki ilamı dahi okumadan matbuu düzenlenmiş,bir yazı ile çekin önceki tarihte keşide edilip edilmediğini, keşide edenin vekil olup olmadığının, 5941 sayılı yasa gereğince uyarlama yargılaması yapılarak derhal sanığın beraatine karar verilerek, infaz evraklarının geri istenmesini rica ediyor veya- emrediyorlar-.Demiştim ya yılın son günleri, bu mahkemelerin ellerinde yazılacak kararları var mı?, Yıl sonu, devir işlemleri mahkemelerin en yoğun zamanları sayılır mı? Bugün saat 16.00 da gelen faks yazısını elden getiren bir hükümlü yakını, 3 gündür koşuşturduklarını, Allah rızası için gecikmeye sebebiyet verilmemesini rica ediyordu kalem personelinden. Arşivden dosya çıkartılıp, Cumhuriyet Savcımızdan mütalaa alındığında çek bedelinin 1.600TL olduğunu ve hükümlünün 1. yıl 750, 2.yıl 750 TL ödeme yapacağını taahhüt ettiğini görüyorduk dilekçesinde.
    1- Bu çek bedelinin tamamını kapsamayan taahhütname geçerli midir?
    2- Çek miktarını dahi yazmayan sadece çek bedelini yasanın aradığı şartlar içerisinde ödeyeceğini bildiren bir başka hükümlünün taahhüdü ile 1 numaralı hükümlünün taahhüdü arasında fark var mı?
    soracağım soru sayısı fazla fakat word belgesine yazmadığım için yazdıklarım kaybolmadan kaydedebilir miyim? Kolay gelmesi dileği ile.

    Bu Adalet org da yardım isteyen bir hakime hanımın yazısıdır..

    Her şeyi net olarak ifade ediyor

    YanıtlaSil
  107. chp li vekilleri arıyorum ama yanlış numara deyip kapatıyolar ayrıca cüneyt ve jenardi bizlerin sokaga dökülme vakti gelmedi mi daha nekadar beklecez konyada büyük bir ordu 4 gözle bunu bekliyo ali rıza öztürk ün numarası geçici olarak servis dışı kalmıştır diyo acaba chp götürmecek mi bu yasayı yoksa

    YanıtlaSil
  108. ARKADAŞLAR HERKEZE GÜNAYDIN.DOSTLARIM BİLGİSİ OLAN VAR İSE BİR SORUM OLACAK ÇOGUMUZ GİBİ BENDE ARANMAKTAYIM DÜN AV. ADLİYEYE GÖNDERDİM ARANMALARIMA BAKMASI İÇİN VE ADLİYEDEN BİZDE KAYITLI BİR ARANMASI YOK DEMİŞLER FAKAT BEN BİLİYORUM Kİ POLİSLER DAHA DÜN GECE BİLE BENİ SORMUŞLAR BİKAÇ YERDE SORUM ŞUKİ BUNUN NET BİLGİSİNE NASIL ULAŞABİLİRİM BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAP VERİRSE SEVİNİRİM.GÜRCAN

    YanıtlaSil
  109. sayın cüneyt abi yargıtay ocak ayında karar açıklayacak demiştiniz acaba bu karar ne ile alakalı saygılarımla.... adanalı3434

    YanıtlaSil
  110. Sayın Carpediem; 109 daki yorumunda arkadaşının yurtdışında yaşadığı ülkeye irtica talebinde bulunduğunu belirtmişsin. Bence hiç üzülme arkadaşın en doğrusunu yapmış bende arkadaşın gibi bir konumdayım 25 yıldır yani çeyrek asırdır devlete verdiğim verginin yanımda çalıştırdığım ailelerin ssk ya da istihdamı için harcadığım paraların rakamları hep altı sıfırlı idi. Kendi sektörümde çalışan ve alışveriş yaptığım insanlar tarafından hep ödemelerinde en dürüst işletme ödülleri ve plaketleri almıştım yıllarca, mesleğim gereği yurtdışına da çıkabilme ve de orada yaşayabilme şansım olduğu halde çıkmadım. Vatanımın yönetimlerine güvendim hep, bekledim ki adelet yerini bulacaktır, ama görüyorum ki kaybeden ben oldum. Devletin gözünde dolandırıcı oldum (geçmişime bakılmadan). Hakimin gözünde keza öle. Ülkemde kaçak yaşar oldum, hastane desen gidemezsin resmi makam desen gidemezsin hep yakalanma korkusu hep gölgeni takip etme duygusu. sokağa çıkıp bir eyleme destek veremem alırlar korkusu ile Haklı davamda özgürce kendimi anlatabileceğim tek yer bu bloglar eee ne kaldı geriye beni buraya tek bağlayan sebep Türklüğüm ve vatan sevgim arkadaşının dediği gibi çifte vatandaş olan Türklüğünü kaybetmiyor ki vatan sevgisini de kaybetmiyor. Bilhakis bu vatan için belkide bulunduğu ülkede daha faydalı oluyor. Keşke bu sitedeki herkes onun şansına sahip olsa da davamızı dışarıdan da olsa özgürce takip edebilse..

    YanıtlaSil
  111. Carpediem
    şişli 11. Asliye cezanın hakimi Faruk Oktay 01.01.2009 dan itibaren tüm çek davalarına beraat vermişti bu yeni yasada da beraat vermesi kaçınılmaz çünkü geçmişe yönelik bir düzenleme yok..

    Aynı şekilde şişli 6. asliyede beraat vermeye devam ediyor

    YanıtlaSil
  112. Cüneyt bey; peki bu mahkemelerin kararlarından birer kopya alarak mağdur olan her arkadaşımız kendi bölgesindeki asliye ceza hakimlerine ulaştırsa en azından kendi davalarının görüldüğü hakimlere ulaştırsa olumlu bir görüş elde edemez mi sizce?? Bu konuda öncülük etseniz Hukukun tüm bireylere eşit uygulanması ilkesinden bahsederek bir dilekçe ile örnekler verilse mesela.. Lobi faaliyeti yapmamız lazım ulaşabildiğimiz herkese her bireye

    YanıtlaSil
  113. şişli 12 ve 2 den yeni dava sonuçları varmı arkadaşlar yazarsanız seviniriz...

    YanıtlaSil
  114. Sayın Carpediem; 109 daki yorumunda arkadaşının yurtdışında yaşadığı ülkeye irtica talebinde bulunduğunu belirtmişsin. Bence hiç üzülme arkadaşın en doğrusunu yapmış bende arkadaşın gibi bir konumdayım 25 yıldır yani çeyrek asırdır devlete verdiğim verginin yanımda çalıştırdığım ailelerin ssk ya da istihdamı için harcadığım paraların rakamları hep altı sıfırlı idi. Kendi sektörümde çalışan ve alışveriş yaptığım insanlar tarafından hep ödemelerinde en dürüst işletme ödülleri ve plaketleri almıştım yıllarca, mesleğim gereği yurtdışına da çıkabilme ve de orada yaşayabilme şansım olduğu halde çıkmadım. Vatanımın yönetimlerine güvendim hep, bekledim ki adelet yerini bulacaktır, ama görüyorum ki kaybeden ben oldum. Devletin gözünde dolandırıcı oldum (geçmişime bakılmadan). Hakimin gözünde keza öle. Ülkemde kaçak yaşar oldum, hastane desen gidemezsin resmi makam desen gidemezsin hep yakalanma korkusu hep gölgeni takip etme duygusu. sokağa çıkıp bir eyleme destek veremem alırlar korkusu ile Haklı davamda özgürce kendimi anlatabileceğim tek yer bu bloglar eee ne kaldı geriye beni buraya tek bağlayan sebep Türklüğüm ve vatan sevgim arkadaşının dediği gibi çifte vatandaş olan Türklüğünü kaybetmiyor ki vatan sevgisini de kaybetmiyor. Bilhakis bu vatan için belkide bulunduğu ülkede daha faydalı oluyor. Keşke bu sitedeki herkes onun şansına sahip olsa da davamızı dışarıdan da olsa özgürce takip edebilse..

    YanıtlaSil
  115. Cüneyt bey; peki bu mahkemelerin kararlarından birer kopya alarak mağdur olan her arkadaşımız kendi bölgesindeki asliye ceza hakimlerine ulaştırsa en azından kendi davalarının görüldüğü hakimlere ulaştırsa olumlu bir görüş elde edemez mi sizce?? Bu konuda öncülük etseniz Hukukun tüm bireylere eşit uygulanması ilkesinden bahsederek bir dilekçe ile örnekler verilse mesela.. Lobi faaliyeti yapmamız lazım ulaşabildiğimiz herkese her bireye

    YanıtlaSil
  116. arkadaşlar vekaleten cek imzlayan mahkum olan veya dışarda olan mahkeme kararı ile beraat eden arkadaşlar elinizde mahkeme ilamı varmı olan varsa lütfen buraya yazasın allah rızası için hepinizden allah razı olsun..

    YanıtlaSil
  117. Sayın Can
    2009 yılı içinde hepimiz bu kararları, emsal niteliği olduğu için yayınladık, diğer mahkemelere gönderdik..
    Bize verilen cevap
    Her hakimin yorumlama ve takdir hakkı var
    farklılık olabilir
    düzeltme yeri yargıtaydır dendi..

    YanıtlaSil
  118. Yeni yılda; çeke hapis kalksın, herkes yeni düzenini kursun ve çok kazansın, aileler bir daha hiç dağılmasın, eve haciz kalsın ve akp gitsin.

    2010 hepimize kutlu olsun, bu dileklerimiz kabul olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  119. Cüneyt bey, tamam yorumlama hakkı vardır ama burada olay beyaz ile siyah gibi yani zıt birbirinden beyaz ile gri olsa çok haklılar takdir ve de yorumlama işi o iş ama birinde beraat var diğerinde ise ceza var. az ceza ya da çok ceza yok. Birde yargıtay süresi yani temyiz için süre sadece 7 güno da bitmiş olunca ki çoğumuzun yokluğunda karar verildiği ve de temyiz de kaçırıldığı düşünülünce ortaya bir facia çıkıyor. Kime anlatalım ya da dert yanalım biz peki, başka merci varmıdır bu konuda başvuru yapılabilecek?? Lütfen yanlış anlamayın usul bilmediğimden soruyorum mesele hakimler üst kurulu gibi ne biliim toplu şikayet edebileceğimiz bir makam yok mudur? Toplu bir dilekçe oluşturarak içeriğinde bu şekil karar veren hakimleri şikayet eden bir dilekçe filan???

    YanıtlaSil
  120. yeni yıla buruk giriyoruz..biz kavuştuk ama sevdiklerine kavuşamayan o kadar çok arkadaşımız var ki...hepsinin bir an önce kavuşabilmesi için dua ediyoruz...
    yeni yılda herkese başta sağlık;namusuyla kaçmadan çalışabileceği,borçlarını ödeyebileceği yeni bir yıl;dünyaca kabul edilebilir,insan haklarına ve hukuka uygun yeniden düzenlenmiş bir yasa ve tabiki sevdikleri ile birlikte özgür bir yaşam diliyorum

    YENİ YILINIZ MUTLU VE HUZURLU OLSUN....

    YanıtlaSil
  121. öncelikle herkese çok teşekkür ediyorum insan içeride kendini çok yalnız hissediyor ama dışarıda bu konuya bu kadar duyarlı insanlar görmek çok mutluluk verici tam 19 ay cezaevinde idim ve birkaç gün önce çıktım iki ortak olduğumuz ve tüm çeklerimizde çiftimza olduğu için uygulanan hem ceza şekli hemde taahhüteki iki taahhüt alınması bakımından tamamen hukuk dışı olduğuna inanıyorum çünkü şu anda tüm borcumuz iki katı olmuş durumda yasa açık ne yapabiliriz

    YanıtlaSil
  122. sevgili suat kardeş, yorumunu gülerek, birazda kızarak okudum. niye diyeceksin ben çek yüzünden 2004 yılından bu yana çeşitli kereler cezaevine girdim, bugün cezaevinden çıkalı 2 gün oldu. tam 200 gün özgürlüğümden mahrum bırakıldım. şöyle tv lerdeki dizileri bir izleyin oralarda cezaevlerini güllük gülistanlık gösteriyorlar.depodan bozma bir koguş tam 55 kişi bir arada bahçesi yok, 20 adet ranza var millet yerlerde, yemek masası yetersiz sırayla yemek yiyorsun, bir banyo var ondanda günde 3 saat sıcak su geliyor, soguk su şansına akarsa ne mutlu, bu üç saatte sıra gelirse banyomu yapacan, çamaşırmı yıkayacan.koca koguşta bir tek kalörifer pategi var oda ısıtmıyor, idare tek battaniye veriyor, paranla kantinden battaniye al sayısı ikiyi geçtimi yasak bahanesiyle idare battaniyene el koyuyor, spormuş, yürümeymiş güldürmeyin beni günde 1 saat bahçe hakkın var oda gardiyanın insafına kalmış ben son 2 ay bahçe yüzü görmedim.cezaevlerinde suç ayırımı varmış güldürmeyin, siz hiç evinizi soyan hırsızla yanyana yatıp aynı masada yemek yedinizmi, katil, ırzcı gaspçı hak getire.insan haklarıymış hani nerde, bir defa insan hakları pkk için var apo için var, koguştaki türk bayragını yırtan bir pkk sempatizanını dövmekten 2 yıl ceza ile yargılandınızmı evet ben dövdüm vede mahkemem devam ediyor, ayrıca 10 gün hücre 6 ay görüş yasagı ve disiplin cezası aldım.cezaevi idaresi çek mahkumlarına mahkum gözüyle bakmıyor, ne olarak bakıyor biliyormusun sahtekar, dolandırıcı,tokatçı. bunların parası var diye üç koguşun elektirik parasını bize ödettirdiler. ödemedinmi adamlar tv,buzdolabı ve semaveri alıyor, kaçak elektrik kullanmasınlar diye çay ve şekerlere el koyuyorlar.bumu adalet bumu insan hakları. ama yılmadık 20 çek hükümlüsü arkadaşla sırt sırta verdik mücadele ettik. 200 günde 3.500 tl param gelmiş, inan bu paradan bir nevresim bile alamadım. birde ben tecrübeliyim, düşünün ilk defa cezaevine düşen bir mahkumun halini. bir ay önce çek mahkumu bir cüce getirdiler, gülermisin aglarmısın boyu 1.10 polis birde kelepçe takmış, sag kolu kopmuş bir esnaf, diyaliz hastası bir çek hükümlüsü sedyede getirdiler, 80 yaşında makina mühendisi bir amcayı getirdiler biz içerde kendi derdimiz unuttuk bunlara hizmet ettik ihtiyaçlarını karşıladık. isyan ettim, nefret ettim, bu düzenden bu sistemden ama olsun bu ülke benim kızmak küsmek yok orda asılı bayragımı yırttı diye bir pkk sempatizanını hastahanelik ettim ceza aldım gurur duyuyorum.yılgınlık yok bilendim kinlendim benim mücvadelem çeke hapis cezasının tamamen kaldırılması ve itibarımızın iadesine kadar devam edecek. eger kendine güvenen varsa bu yasa aleyhimize devam ederse ilk yılın sonunda 100000 kişi aynı anda teslim olup düzenlerini cezaevlerini başlarına yıkmayagelsin ben herzaman hazırım. desteklerinizi bekliyorum. selamlar

    YanıtlaSil
  123. slm devlet mağdurları kardeşlerim hani paralı askerler varya bizler parasız asker olarak dvlet bizi pkk ile savaştırsın kaç sene ceza almışsak razıyım ben en azından şereflice millet için birşey yapmış olurum şerefsizce yatana kadar sadece öneri kızan olursa özr dilerim allaha emanet olun gece namazlarına kalkın ve dua edin

    YanıtlaSil
  124. benim aynı çeklerden neticelenmemişler var onlar ne olacak bilgisi olan varmı tşk

    YanıtlaSil
  125. ALLAH"CC" YARDIM ETSİN BUGÜN AY SONU DİYE ÖDEMELERİ OLAN PARA BULACAM DİYE TEFECİLERİN ARKASINDA KOŞTURAN DEVRE SONU DİYE BANKACILARIN ELİNİ ÖPEN HASBEL KADAR YANINDA ÇALIŞAN İNSANLARIN BUGÜN PATRONUNDAN BİRŞEYLER BEKLEDİĞİ İÇİN ONLARA NE YAPAYIM DİYE DÜŞÜNEN DEĞERLİ ESNAF DOSTUM İNŞALLAH BU ENGELLİ KOŞUYU TAMAMLARSIN TAMAMLADIKTAN SONRA MUHASEBECİNİZİN DEFTER TASDİK PARASINI UNUTMAYIN LÜTFEN... BU ENGELİ KAÇINIZ NE KADAR BÜYÜK YARALAR ALIPTA GEÇECEĞİNİZİ BİLİYORUM AMA MECBURSUNUZ ÇÜNKÜ EVİNİZ AİLENİZ ÇOCUKLARINIZ RIZKI VAR BU RIZK İÇİN SİZ TİCARETİ SEÇTİNİZ BELKİDE ÇOK PİŞMANSINIZ KEŞKE BİR MEMUR OLSAM DİYORSUNUZ AÇ DA KALSAM TATİLİMİ BİLİRİM KİMSEDE HAPSE ATMAZ DİYORSUNUZ AMA ÇARE YOK BU UÇAĞA BİNDİNİZ BÖYLE GİDECEĞİ KESİN SON DURAK......ÇEK MAĞDURLARI COM.

    YanıtlaSil
  126. Cüneyt bey, tamam yorumlama hakkı vardır ama burada olay beyaz ile siyah gibi yani zıt birbirinden beyaz ile gri olsa çok haklılar takdir ve de yorumlama işi o iş ama birinde beraat var diğerinde ise ceza var. az ceza ya da çok ceza yok. Birde yargıtay süresi yani temyiz için süre sadece 7 güno da bitmiş olunca ki çoğumuzun yokluğunda karar verildiği ve de temyiz de kaçırıldığı düşünülünce ortaya bir facia çıkıyor. Kime anlatalım ya da dert yanalım biz peki, başka merci varmıdır bu konuda başvuru yapılabilecek?? Lütfen yanlış anlamayın usul bilmediğimden soruyorum mesele hakimler üst kurulu gibi ne biliim toplu şikayet edebileceğimiz bir makam yok mudur? Toplu bir dilekçe oluşturarak içeriğinde bu şekil karar veren hakimleri şikayet eden bir dilekçe filan???

    YanıtlaSil
  127. 127'de yazan, 200 gün o rezilliği çeken kardeşim... Ne güzel yazmışsın. Ben sadece 4 gece kaldım. Sadece 4 gece, insanın ömründen ömür alıyor. Ki şanslı diye tabir ediyorlardı beni, sözde buca cezaevinin en iyi koğuşunda (y.b.12) kalmışım. Ona rağmen böyle bir rezillik olamaz. 60 kişilik koğuşta 125 kişiydik. Yüz Yirmi Beş... Bunu tekrar tekrar okumak lazım. 60 kişiyi yatırmak için sen bir yer yapıyorsun, buraya 125 kişi koyuyorsun. Lütfen kıyas ediniz. Evinizin salonu, normal koşullarda 10 kişi alıyorsa, bu salona 22 kişi koyduğunuzu düşünün ve kafanızda canlandırın. 2 kişilik yatakodanızda 5 kişi yattığınızı düşünün ve kıyaslayın. Toplam 4 tane 6şar kişilik yemek masası hayaledin. Ve 125 kişinin bu 4 tane masada yemek yediğini hayal edin. Bu 125 kişinin yemek pişirmek, çay vs için toplam 4 adet ocak kullandığını hayal edin. 127 deki arkadaşın banyo durumu gene iyiymiş. Günde 3 defa, herbirinde 10ar dakika akan sıcak suyu düşünün. Bu 10 dakikanın 3 dakikasını kumanya kazanını temizlemekte kullanmak zorunda olduğunuzu düşünün. Kalan 7 dakikada artık kaç kova su doldurabilirsen, o kadar kişi yıkanacak. Bulamadın mı su? Çaresi var... Haftada 1 gün "hamam" a götürüyorlarmış.... Yerlerde yattığınızı düşünün. Bildiğiniz yerde... Milletin ayaklarının dibinde... Haa milletin ayağının dibinde yatmak istemiyormusun? Çaresi var... Tuvalete giden koridorda yatabilirsin. Rezillik yani rezillik. İçeriyi bilmeyen "ulan yatarım 2ay çıkarım" diye düşünebilir... Kazın ayağı hiiç öyle değil. İçersi tam bir rezillik...

    Site yönetimi: Gerekirse bunları, daha fazlasını basına vs anlatabilirim. Eğer böyle bir düşünce oluşursa, burdan yazın, site yönetimi bölümünden size bilgilerimi göndereyim. Internet üzerinden iş yaptığımdan burada bilgilerimi paylaşamıyorum, benle ilgili olası bir google aramasında listelenir diye.. Kusuruma bakmayın...

    YanıtlaSil
  128. Sayın, Cüney bey..

    Arkadaşım A.K. şuan Ümraniye Ceza İnfaz Kurumu E-2 koğuşunda hükümlü. 22.12.2009 tarihinde imzaladığı taahhütler cezaevinden ilgili adliyelere fakslandı. İnfazdaki cezaları; Şişli,İstanbul ,Ümraniye olmak üzere 4 dosyası bulunmakta. Bugün ümraniye adliyesindeki dosyadan düşümü yapıldı. Diğerlerinden bir haber yok kalemlerden edindiğimiz bilgi dosyalar yargıtaya gönderilmiş ancak hakim infazların devamına hükmetmiş.

    Sorum şu; Yargıtayda olup, infazı devam eden dosyalar için verilen taahhütlerde işleyiş nasıl olabilir. Benim anladığım 10 gün daha bir işlem yapılmaz yönünde.
    Doç.Dr.Ali K.

    YanıtlaSil
  129. 127 132 GİBİ SIKINTI ÇEKENLER LÜTFEN YAZMAYA DEVAM ETSİNLE BU YAZILANLARI VEKİLLERE GAZETELERE ULAŞTIRALIM HAAAAA NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ NERDE VERİLİYORSA ORAYA ULAŞTIRALIM BELKİ ÖDÜL VERİRLERRRRR

    YanıtlaSil
  130. bazı arkadaslarımızın halen ne kadar çeki var, hangi adliyede vs. bilgisi yok.yapılması gerekenleri aktarmak istedim.öncelikle bir ptt şubesine gidip e-devlet şifresi alacaksınız(korkmayın ptt de gbt gibi işlemler yok, hatta adınıza gelen paranızıda alabilirsiniz-banka hesaplarımızda bloke oldugu için-neyse bu şifre ile www.turkiye.gov.tr adresinde "sisteme giris" yapıyoruz.girince şifrenizi değiştirin ve ana sayfada çıkan hakkımda açılan davalardan bütün dosyalarınızı görebiliriniz.bu dosyalarla ilgili karar verilme tarihini öğrenmek için www.adalet.gov.tr adresinde portal vatandas a gireceksiniz ve ekranda görülen vatandas linkine tıklayın.ekranın sağ tarafında portala giriş var, imzasız girişe tıklayın.giriş yapınca "adli yargı" linkine girin.Şimdi turkiye.gov.tr adresinde dosyanın hangi mahkemede oldugunu gördük ya, onu bu adreste girin, karar tarihini göreceksiniz, belkide karar verilmedi duruşma tarihini bulursunuz..diyelim ki çek miktarını bilmiyorsunuz ve ayrıca infaza verilip verilmediğini merak ediyorsanız bu sefer yapmanız gereken http://www.uyap.gov.tr/sms/icerik/icerik.asp
    bu siteye girmek.KAYIT OLMADAN da cep telefonunuzdan gereken mesajı attıgınız taktirde öğrenmek istediğiniz bilgiler cebinize gelecek. benim işime yarayan mesela: INFAZ mesajı olmustu. TC KİMLİK NO DOSYA NO ınfaz yazıp 4060 a yollayın.örnek:"12345678900 2008/xxx INFAZ "böylece kaç liralık çekimin infaza verildigini öğrenmiştim.

    saygı ve sevgilerimle...
    YEK

    YanıtlaSil
  131. 135 YAZAN DOSTUM PTT DEN ŞİFRE ALMAK İÇİN PARA İSTİYORLARMI SAYGILAR AYRICA VERMİŞ OLDUĞUNUZ BİLGİYE TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  132. BU GÜN İZMİR 23 ASLİYE CEZADA Kİ ÇEK DAVAMDAN GÜNÜNDEN ÖNCE YAZILDIĞI İÇİN BERAAT KARARI ALDIM ARKADAŞLAR..
    BU KARARA İHTİYACI OLAN VARSA YAZARSA YOLLARIM.

    MURAT GÜZEL
    HEPİNİZİN YENİ YILI BU YILDAN ÇOK DAHA İYİ OLMASI DİLEĞİYLE

    YanıtlaSil
  133. Serkan uslubun çok seviyesiz.Böyle bir uslupla yazılan bir yazının içeriği benim için birşey ifade etmez.
    Bu tarzla bana birşey anlatmak için yorulma bence.

    YanıtlaSil
  134. 127 ve 132 de yazan arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.Allah birdaha düşürmesin diyorum.127 de yazan arkadaşım 100,000 kişi aynı anda teslim olma fikrine tam destek veriyorum.Böyle bir oluşumda bende varım.Cezaevinden çıkan diğer arkadaşlarda oranın durumu hakkında yazarlarsa iyi olur.Herkes orayı yatılıp çıkılacak bir yer sanıyor.Hatta site yönetimi çekçilerin cezaevi anıları isimli bir bölüm açarsa orda paylaşırsak o kötü anıları.

    YanıtlaSil
  135. 137 deki yazan arkadaşım kararı yollarsan sevinirim benimde aynı sorunum var 4 çekim gününden önce yazıldı

    YanıtlaSil
  136. vekaletimi bulamıyorum.itiraz etmek için vekaleti vermelimiyim.bu dönemde şirkete ortak olmadığım ts gazetesinde görülüyor. ne yapmalıyım.acil cevaplarmısınız .

    YanıtlaSil
  137. sayın cüneyt bey benim de dosyam tashih i karar için yargıtaya gönderilmişti.mahal mahkememdeki hakim infazı durduramam,ben de yargıtaya yazıp sonucunu bekleyeceğim diyor.yargıtay gelen dosya bölümünü arıyorum,dosyama 2-3 aydan önce sıra gelmez diyorlar.Bu durumu bugün targıtaya faxladım en yakın zamanda cevap vereceklerini söylediler.Cevabı sizlerle paylaşacağım.
    Dün de kanunlar genel müdürlüğüyle görüştüm (sayın müsteşarın yardımıyla)yargıtayın bu konuda kesin olmamakla birlikte bütün dosyaları mahal mahkemelerine göndermek gibi çalışmalarının olduğunu söylediler.(yaşar)

    YanıtlaSil
  138. TÜM BU SİTEDE BİZİMLE BERABER ÇALIŞMIŞ GÖNÜL VERMİŞ MÜCADELE ETMİŞ ARKADAŞLARIMIN YENİYILINI KUTLAR 2010 YILINDA TAMGAZ MÜCADELEYE DEVAM BEN VE KARDEŞİM CHP KANADINDA ALİ RIZA ÖZTÜRK BEYİN DANIŞMANIY SÜREKLİ İRTİBATDAYIZ YENİYILDA SAYIN VEKİLİMİZ YİNEBİZLERİN YANINDA BUNA HİÇ ŞÜPHENİZ OLMASIN BEN KENDİMLE İLGİLİHİÇBİR BAŞVURUDA BULUNMADIM VE BULUNMAYACAĞIM TAKİ HAKKIMIZI ALANEDEK YETERKİ BİR OLALIM DİRİ OLALIM ANKARADAN AYHAN VE İLHAN KARDEŞLER SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  139. Arkadaşlar hepinize kolay gelsin .Allah yardımcımız olsun.Benim kardeşimde 10 Aydır ceza evinde 17 ayrı dosyası var.tahattüt vermişler ama bir haftadır sadece bir dosyasına beraat gelmiş.Malum şu ara çok yoğun fakat süreci hızlandırmanın bir yolu varmı mahkemelerdeki infaz kalemlerine gitsek sürec hızlanırmı...konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  140. erkan ne uslupla yazsam da fark etmedi zaten. Etsin diye bir çabam da yok. Yeter ki kafana göre insanları daha da karamsarlığa, umutsuzluğa sürükleme. Kafa karıştırma. Gölge etme başka ihsan istemem senden. Bu kadar insan, onbinler umudunu Anayasa Mahkemesine bağlamış. Sen çıkmış ahkam kesiyorsun. Olmayacak ben biliyorum vs.vs.vs. Bir de ahkam kesmen bir yanai bunu aklınca mahkeme kararları vs.lerle süsleyip hekesi de inandırmaya çalışıyorsun. Tamam ben seviyesizim Jenardi sana çok seviyeli bir şekilde sormuş, Erkan sen söyle o zaman ne yapalım demiş. Cevap : sıfır... Niye sormayalım demiş cevap: enerjinize yazık... Bu mudur yani senin seviyeli yaklaşımın, çözümün. Ben sana söyleyeyim sen istediğin kadar yerel mahkeme, hakim savcı anlat derdini bir işe yaramaz. Çünkü yasa uygulayıcılar, yasanın doğru veya yanlış oluşu ile ilgilenmezler.İlgilenemezler. Anladın mı? Eğer anayasada yazılı bir madde var ise bunu uygulamakla yükümlüdürler. Uygulamazlarsa meslekten men edilirler ve kararı uygulayacak biri gelir davayı sonuçlandırır. O yüzden meclisten geçen ve resmi gazetede yayınlanan yasa için tek umudumuz Anayasa Mahkemesidir. O olmazsa zaten Yargıtay umudumuz devcam etmektedir. Kararlara itiraz sürüyor. Yargıtaya giden dosyalar devam ediyor zaten sen yerellere ne anlatırsan anlat. Ha bir de AİHM var onu da ben sna anlatayım nasıl oluyor. Bir kere çok uzun vadeli, ikincisi tüm yerel yargı seçenekleri biteecek Yargıtay dahil. Üçüncüsü de KAÇMAYACAKSIN. AİHM'DE mağduriyet ilan edebimek için hapiste olman şart. Beni devletim mağdur etti karar verdi ben kaçıyorum diyemiyorsun. Kaçıyorsan sen zaten kanun kaçağısın ve hukuk dışı yollardasın. AİHM dosyanı görüşülebilir bulmaz. Uslup hoşuna gitsin gitmesin gerçekler bunlar.

    YanıtlaSil
  141. arkadaşlar dün erken ibraz ile hakkımda görülen davada bakırköy adliyeside beraat kararı verdi

    YanıtlaSil
  142. İstanbul ticaret odası 25 aralık tarihli gazetesinde yazı yazmış başlık , yeni çek yasasından dolayı piyasada çek dönmüyor.

    Ulan bu badem bıyıklıların hepsini sabun yapsan dünya temizlenmez.

    YanıtlaSil
  143. 137 deki arkadaş msn ni verirmisin.O karara ihtiyacımız var.

    YanıtlaSil
  144. sayın site yöneticleri içerden çıkan kaçan insanların hapishane hatıralarını kaçan insanların halini herkes bir mektup şeklinde yazsa ÇEK MAGDURLARI isimli bir kitap çıkarılabilir bunu samimi söylüyorum bunu kitabevi basar çünkü müşterisi hazır 2milyonluk müşteri potansiyeli olan bir kitap olucak bu hükümet milletvekillerinede gönderilir TABİKİ ÖDEMELİ altınada not ÖDEMESSEN HAPSE ATARIM HA!!!
    bu kitap konusunu düşünün herkes alır torununa bile saklar bundan emin olun.

    YanıtlaSil
  145. DEĞERLİ CÜNEYT BEY 142 DEKİ YAZI ŞU ANLAMA GELİRMİ YARGITAY DOSYALARI GERİ MAHKEMELERE İADE EDERSE İÇTİHAT YAYINLAMIYACAK ANLAMINDAMI

    YanıtlaSil
  146. 146 yazan arkadaş beni eklermisin ;

    merriaa@hotmail.com

    YanıtlaSil
  147. 127 YAZAN ARKADASIM GOZUN AYDIN. BIRAZ TOPARLAYIN KENDINIZI,ASIL SAVAS ONDAN SONRA BASLAYAK HERGUN OLMEKTEN HUCRE KOSELERINE VATANI SATANLARDAN DAHA ASAGI BIR SEKILDE YASAMAKTANSA MERT GIBI CARPISMAYA VARIM HERGUN TAVUK GIBI YASAMAKTANSA BIRGUN HOROZ GIBI YASAYALIM, BORCU OLAN HERKESI ICERI ATSALAR GAM YEMEM KDV URETEN ULKE ICIN BIRYERLER YAPMAYA CALISAN BIZLERI EZMEK O KADAR KOLAY DEGIL, KANUN CIKARIRKEN OYLE ....NELER GIBI GULMEGIN NE OLDUGUNU GORECEKLER

    YanıtlaSil
  148. DİKKAT 127 132 YAZILARI OKUYALIM OKUTALIM DAHA HAPSE GİRMEMİŞ ADAY ARKADAŞLARIN MÜCADELENİN ÖNEMİNİ ANLASIN AYRICA BU YAZILARI BAŞINA GELEN HER KES YAZSIN HER KESİN AKLI BAŞINA GELSİN BİZİ NE ŞEKLE SOKMAYA ÇALIŞIYORLAR GÖRÜN BÜTÜN ÇEVRENİZE VE AKRABALARINIZA ANLATIN SEÇİMLERE AZ KALDI MÜSLÜMANIM DİYEN İNSANLARIN YEDİ KAT HIRISTİYANLARIN YAPMADIĞI ZULMÜ BİZİM ADALETLİLERİN NE YAPTIĞINI ANLATIN BATMIŞ İNSANA DOLANDIRICI DİYEN SİZDE ÇOK PARA VAR DİYENLERİ ANLATIN SEÇİMLERE AZ KALDI ANLATIN BİZ İÇERDE OLSAK BİLE ONLAR GEREKENİ YAPAR ANLATIN ARTIK KİMSE KİMSEYE ÇEK VERMESİN BU ÜLKEDE ESNAF DÜŞMANALARI VAR BİRGÜN KENDİ BAŞINA GELEBİLECEĞİNİ ANLATIN HER KES AÇIK HESAB MAL ALSIN VERENDEN ALSIN VERMEYENDEN ALMASIN MAL TEFECİLERİNİN BORÇLARINI ÖDİCEM DİYE ÇEKLERİNİ ÖDİCEM DİYE BAŞKA TEFECİLERİN ELİNE DÜŞMESİN HERKES BİRBİRİNE DESTEK OLSUN BUNLARDA HİÇ VATAN NEDE VATANDAŞ SEVGİSİ YOK HİÇ İTİRAZ ETME BEYİM GÖZÜMEMİ İNANAYIM SANAMI

    YanıtlaSil
  149. 151 deki arkadaş benim msn yok erken ibraz ile sorunun bakırköy adliyesi beraat kararı verdi ben hasan 146 daki

    YanıtlaSil
  150. Sevgili arkadaşlar kitap basma fikri kesinlikle çok iyi fikir bunu değerlendirmeliyiz. Kesinlikle çok ticari bir kitap olur bunu basacak yayınevi bulmak zor olmaz karlı olacağı için. İnanılmaz bir kamuoyu oluşturlabilir. En çok satan bile olabilir. Çünkü alacaklılarda alacak bizlerde düşünün ne kadar çok satacağını..

    Herkese sevgiler

    YanıtlaSil
  151. Cüneyt bey, tamam yorumlama hakkı vardır ama burada olay beyaz ile siyah gibi yani zıt birbirinden beyaz ile gri olsa çok haklılar takdir ve de yorumlama işi o iş ama birinde beraat var diğerinde ise ceza var. az ceza ya da çok ceza yok. Birde yargıtay süresi yani temyiz için süre sadece 7 güno da bitmiş olunca ki çoğumuzun yokluğunda karar verildiği ve de temyiz de kaçırıldığı düşünülünce ortaya bir facia çıkıyor. Kime anlatalım ya da dert yanalım biz peki, başka merci varmıdır bu konuda başvuru yapılabilecek?? Lütfen yanlış anlamayın usul bilmediğimden soruyorum mesele hakimler üst kurulu gibi ne biliim toplu şikayet edebileceğimiz bir makam yok mudur? Toplu bir dilekçe oluşturarak içeriğinde bu şekil karar veren hakimleri şikayet eden bir dilekçe filan???

    YanıtlaSil
  152. ARKADAŞLAR.BURDA OLANLAR SADECE İMKANLARI OLUPTA NET.KULLANANLAR.YANİ DIYCEM BU SITEDEN BELKIDE HABERİ OLMAYAN KAÇ KİŞİ VAR BİR AN ONCE ANKARDA MECLİS ONUNDE EYLEM YAPMAK GEREKIR BIRLEŞSIN BAKALIM ÇEK MADURLARIDA BAKIN AKP NASIL BOYUN EĞİYO..BUNLAR ÇEKMADURLARI SAYISINI HAFİFE ALIYO EGERKI GORSELER SAYIYI ..OY KAYBETME KORKUSUNA....NASIL MUHATABA ALIRLAR..

    YanıtlaSil
  153. Sayın Site yöneticileri;
    blogumuzun burada yayınlanan yorumları genelde sıkıntılara cevap verme ve de anlık durumları anlatabilmek ve deiğer mağdurları haberdar edebilmek için ideal bir ortamı var. Ancak gerek 127 deki gerekse 132 deki arkadaşlarımızın yaşadığı gibi dram hikayelerini sitemizde ayrı bir noktada toplayalım, hatta dışarıda kaçak yaşarken başından bu ve buna benzer örnek teşkil edebilecek dramları o ayrı bölüme yazalım ki; insanların dikkatini çekebilecek yaşanmış hikayeler aradan kaybolup gitmesin önemli olan sitenin devamlı takipçilerinin bu konuyu okuması değil aynı zamanda ara ara giripte konuyu tam bilmeyen insan evlatlarının da dikkatini çekebilmek onlara bu hikayeleri okutabilmek, bunun bir yaprak dökümü hikayesi olduğunu hissettirebilmek önemli olan

    YanıtlaSil
  154. Arkadaşlar ptt ye gidiyorsunuz nüfus cüzdanı ile beraber 1 lira ödüyorsunuz ve e devlet şifresi istiyorsunuz.
    PTT de gbt yapmıyor size bir form imzalatıyor ve bir nüshasını size veriyor.Ayrıca bankamatik gibi bir şifre veriyorlar bununla siteye girip hakkınızda açılmış olan davaların tamamını görebiliyorsunuz.
    Bence almayanlar bir an evvel alsın ve kullansın.
    TOTE

    YanıtlaSil
  155. Gününden önce yaılan çeklerde beraat alan arkadaşlar, beraat aldık yazıp sırra kadem basıyorsunuz. kararlarınızı paylaşmadıktan sonra buraya yazmanızda ne anlam var.

    Lütfen paylaşımcı olunuz.

    msn
    merriaa@hotmail.com

    Y.Ö

    YanıtlaSil
  156. bu ceza çekilecek bir ceza değil mutlaka bir çözümü olmalı hemdeçok kısa zamanda olmalı çünkü bu cezayı hem ben hemde ailemçok zor koşullarda çektikve çekmeye de devam ediyoruz

    YanıtlaSil
  157. sayın hasan beraat kararınızı

    0,216.390.44.63 nolu tele fakslayabilirmisiniz.

    bir msn açsanız 5 dakkanızı alır.

    merriaa@hotmail.com

    Y.Ö

    YanıtlaSil
  158. ARKADAŞLAR YAZAN BİR ÇOK ARKADAŞ TAM SAYIMIZLA İLGİLİ BİLGİYE SAHPİ DEĞİL. SADECE CEKMAGDURLARI SİYE OLARAK İSTATİSTİKLERİ AŞAĞIDA YAZIYORUM. BİR DÜŞÜNÜN SADECE BU SİTEYİ BİLEN VE GELENLER BU KADARSA GERİSİNİ SİZ DÜŞÜNÜN.

    BUGÜN İÇİN ZİYARETÇİ SAYISI:
    Unique Visitors Today: 493

    BU HAFTA İÇİN ZİYARETÇİ :
    Unique Visitors this Week: 5,717

    BU AY İÇİN ZİYARETÇİ :
    Unique Visitors this Month: 26,418

    BU SAYILAR TAMAMEN BİRBİRİNDEN AYRI BİLGİSAYARLARDAN FARKLI IP NOLARLA YAPILAN GİRİŞLERDİR. YANİ HER BİRİ AYRI İNSANLARDIR. BİR KİŞİ NE KADAR ÇOK GİRERSE GİRSİN BU SAYIMDA HALA BİR KİŞİDİR. AYRICA EMRE BU SAYILARIN DA SİTEYE REKLAM ALABİLMEMİZ VE DAVAMIZ İÇİN GELİR SAĞLAMASI AÇISINDAN YETERLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.

    YanıtlaSil
  159. syn jenardi ayşe hnıma nasıl ulaşanilirim yardımcı olurmusunuz elif

    YanıtlaSil
  160. SAYIN MERRİA BEN HASAN DURUŞMAYA BEN GİRMEDİM ELİMDE ŞU AN KARAR YOK KARDEŞİM MAHKEMEYE GİDEREK ÖĞRENMİŞ

    YanıtlaSil
  161. sayın jenardi hapiste çek hapsi sebebiyle yatan kaçan insanların hatıraları için bir köşe açsanız çok iyi olur insanlar yaşadıklarını duygularını samimi bir şekilde paylaşır charles dickens in david copperfield adlı bir romanı var bu mektuplar toplanıp kitap şekline gelse EN ÇOK SATANLAR listesinde birinci olacagına eminim ayrıca en çok satan kitaplar sitelerde sürekli sergileniyor bu sesimizi duyurmak için çok iyi bir yöntem bu işi organize edelim çok faydalı olacagına çok ses getirecegine eminim bunu düşünmek lazım...

    YanıtlaSil
  162. SAYIN..SİTE YONETİCİLERİ.. BURDA BIR FORM AÇARAK SADECE (İSİM SOYAD VE ŞEHIR )ARKADAŞLAR BU FORMU DOLDURARAK FAX MAİL ATIN..BAKALIM C.H.P BAŞKAN VEKILINE.SAYIYI GORSUNLER..BAKALIM BIZE NE KADAR ONEM VERECEKLER INANIYORUMKİ..BAYA BI SES GETIRIR BU..KİŞİ SAYISI DIYORUM...AKP NIN YALAN SAYISINI ORTAYA ÇIKARALIMKİ..BUTUN HERKES BILSIN DERIM..

    YanıtlaSil
  163. 132 de yazan kişiyim. Site iletişimi bölümünden bilgilerimi gönderdim. Bu yazdıklarım çok kısa bir özetti arkdaşlar. Kimse kolay sanmasın.

    Her türlü çabalamada maddi manevi desteğe hazırım.

    YanıtlaSil
  164. teşekkürler sayın hasan.

    gününden önce yazdırılan çeklerle ilgili kararı olanlar beni çaldırısa sevinirim.

    0,533,665,33,10

    YanıtlaSil
  165. Sevgili Dostlar ve dava arkadaşlarım,
    Acısıyla tatlısıyla bir senenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yapacaklarımızın tamamını yapamadık henüz biliyorum bazılarımız evlerinde buruk bir yılbaşı geçirecekler, bazılarımız ise tam yılbaşı süprizi yaşayacaklar sevdiklerine kavuşabilmiş olarak, bazılarımız ise kaçak göçek de olsa hür olabilmenin tesellisi ile girecekler yeni yıla umarım yeni yıl hepinize tüm dileklerinizi gerçekleştirme imkanı verir. Haklı davamızın son mağdur kurtulana kadar devam etmesi gerektiği bilinci ile gelecek yıl içerisinde tüm etkinliklere daha bir bilinçli daha bir kenetlenmiş olarak mücadele etme sözü ile kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  166. beyler bu 96 yazan suat kimdir çok alaycı yazmış sakın bu mltvkl suat olmasın dikkatinize

    YanıtlaSil
  167. Allahım bu nasıl bir sevinç okudukça mutlu oluyorum.Değerli Jenardi,Cüneyt bey sizler alınları öpülesi insanlarsınız.Rabbim emeklerinizin karşılığını boş çıkarmasın inşallahhhh. METO

    YanıtlaSil
  168. Ceza evinde yatarım diyenler,
    Duvarda bir yazı vardı.
    ALLAHIN SİKTİRETTİĞİ PEYGAMBERİN İZNE ÇIKTIĞI YERE HOŞGELDİNİZ.
    Karantina dedikleri yer burası muhtemelen 2-3 gün ilk olarak bu bölümde tutuluyorsunuz.Fareler artık o kadar alışmışki şııst falan yalan olur,kaçmıyor hayvan.
    Ben karantinaya mal beyanında bulunmadığından 3 gün gelip 14 seneye bağlayanı gördüm.(Allah korusun)Arslanı fareye boğdururlar orada haberiniz olsun.Adam uzun vadeye bağlamıştır hemde en uzununa ama siz çıkacaksınız ya bir müddet sonra size salça olur laf atar bunların hepsi yaşanmış olaylar.
    Yemekmi? köpeklere verilen daha temiz buna inanın.Önce yemiyorsunuz ama sonra mecburen yemek zorundasınız.
    Şanslı iseniz fazla kalmadan koğuşa sevk olursunuz.
    Koğuşa hoşgeldin.Her koğuşun bir idarecisi var.Yatak sayısı 10 ise kalan sayısı 20 doğal olarak yerde yatarsınız.Paranız varsa iyi yoksa temizlik vs yaparsınız.Sigara istediğinizi içemezsiniz bence çoğunluk ne içiyorsa ona uyun yoksa aşırı derecede otlama işi var.İçmiyorsanız şanslısınız veya kötü bir marka içiyorsanız yine şanslısınız.
    Temizlik hisleriniz kuvvetli ise pis yaşamaya ve kokuya alışın.Birde ne hikmetse orada namaz kılma işini abartanlar var onlarda ayrı bir durum tabi.
    Haberleşme işi mektup olabilir bir müddet sonra telefon açma olayınız başlar sonrasında ziyaretler ama o ziyaret dönüşü koğuşunuz size cehennem olacaktır.Yanı sıra bazen tahliye bazen sevk olaylarında sevinç ve üzüntü yaşarsınız.Koğuşta muhakkak bir çok bilen vardır.O kadar çok konuşurki bayar sizi ama katlanmak zorundasınız.Koğuşta sayı azaldıkça sizin terfi olayınız yükselir.Arada bir bahçe olayı olur.Volta atmasını öğrenirsiniz.Tesbih sallamasını öğrenirsiniz.Heleki orayı mesken edilenlerin hikayesini dinledikçe hayat tecrübeniz artar.Gazetede bulmaca köşeleri hep kapışılır.Genelde bol ekli gazete seçilir.Bir okuduğunuz haberi burada tekrar tekrar okuyacağınız tek yerdir orası.
    Çıkarken her şey orada bırakılır.Şayet sevk iseniz eşyalarınızı alırsınız ama tahliye iseniz herşeyinizi bırakın.Arada bir mahkeme için çağrılırsanız o ne eziyettir allahım ringlerle gidersiniz mahkemeye ve minübüs dolaşır mahkeme mahkeme dışarda olmak işte o an eziyet olur insana hele birde yanlışlıkla tanıdık falan görürse vay halinize.İçerde tanıştığınız insanlar dışarda işleri olmadığı zaman sizi arayacaklardır.Adamda yüz yoksa cezaevinden arkadaşım diye başlar söze işte o an başınızı sokacak yer ararsınız.
    Allah kurtarsın kardeşim oraya gitmemek için elinizden geleni yapın.Ama gidilecekse hep beraber gidelim ben başı çekerim.80 bin liradan dolayı benimde gbt var ve aranıyorum.
    Saygılarımla,
    TOTE

    YanıtlaSil
  169. Sayın Site yöneticileri yoğunluk var sanırım yorumlarımız yayınlanamıyor herhalde

    YanıtlaSil
  170. ARKADAŞLAR
    BEN CEZAEVİNDEN ÇIKAN VE YILBAŞINI AİLESİ İLE GEÇİREN ŞANSLI BİRİYİM.
    BURADAN CEVAEVİNDE OLAN ARKADAŞLARA VE AİLELERİNE ALLAHTAN SABIR VE ÖZGÜR BİR 2010 YILI DİLİYORUM.
    ALLAH HERKESİ KURTARSIN.

    MUTLU YILLAR

    YanıtlaSil
  171. sevgili arkadaşlarım, 127 yorum bana ait. ismimi yazmayı unuttum. bu anlattıklarımın eksigi yok fazlası var.kaçmak çözüm degil. ama yatmakta çözüm degil. çözüm ne mücadele, çalışma, bir birimize kenetlenme. ben bu hatıralarımı kimsenin psikolojisini bozmak için yazmıyorum arkadaşlar başınıza gelecekleri ögrenin, elinizi taşın altına koyun. kolaycılıga kaçmayın. başkaları yapsın bende faydalanıyım mantıgı yanlış.bu sitenin başladıgı tarihlerden beri varım, geriye dönüp baktıgımda emeklerin boşa gitmedigini gururla görüyorum.ama hala sitemizden haberdar olmayan çok insan var. çalışmak mücadele başka çare yok.sitede başka cüneyt bey in yönetiminde, yönlendirdigi şekilde devam edecegiz. size son bir anımı yazayım. rahatsızlıgım nedeni ile cezaevinden hastahaneye sevk edildim. 5 jandarmanın arasında ilgili servise ellerim kelepçeli götürülüyorum. hastahane çok kalabalık, insanlar vebalıymışım gibi kaçıyorlar. ben ise hastalıgımı unuttum bir tanıdık görürmü sıkıntısıyla önüme bakarak, başım önümde yürüyorum. koluma girmiş olan jandarma eri suçumu biliyor, kulagıma egildi abi niye utanıyorsun, niye başını egiyorsun, niye utanıyorsun, senin suçun ne asıl seni bu hallere buralara düşürenler utansın başın dik yürü dedi, şimdi o askeri sevgiyle anıyor teşekkür ediyorum. bu vesile ile bütün türk dünyasına 2010 yılının hayırlara vesile olmasını dilerim. SAMİ KAL

    YanıtlaSil
  172. Çek kanunu meclisten geçti. Çek mağdurlarının sorunlarının bu yasa ile çözülüp çözülmeyeceği bilinmez ancak çek mağdurları Odatv’ye bir mektup gönderdiler. Mektupta çek mağdurları ile ilgili yanlış bilgileri düzelttiler.
    Çek mağdurlarının verdiği bilgilere göre şu an hapishanelerde 50 BİN kişi yatıyor.
    İşte o mektup:
    “Aylardır Kamuoyu nasıl kandırıldı, cezaevlerinde 50 bin kişi karşılıksız çek nedeniyle yatıyor diye feryat etmemize rağmen iktidar kanadı karşılıksız çek kanununa muhalefetten cezaevlerinde 2.000 kişi yalanını basına, kamuoyuna anlatmaya devam etti, bu kadar çekin dolaştığı piyasada bu kadar kişinin cezaevlerinde olması önemsiz propagandası yaptı, tefecilere hizmet ettikleri gün gibi ortaya çıkan bu zihniyetin yalanı sonunda ortaya çıktı, iktidar kanadında bu soruna duyarlı insanlarımız bakanlarımız vekillerimiz yok mu, tatbikî var başta sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin, kamuoyuna açıklama yapmasa da düşüncelerini dile getirmekten çekinse de bu Adaletsizliğin engellemesi için elinden geleni yaptığını biliyoruz ama onunda yetkileri ve gücü sınırlı, küresel sermaye karşısında, yapabilecekleri kısıtlı.. Sayın Sadullah Ergin’in Yeni Çek Kanunu Tasarısında Komisyon raporunda görüşlerini okuduk, bu çek kanununun çağdışı bir yasa olduğunu açıkça belirtmiştir.Sonuçta bu çağdışı ve tefecilere hizmet eden çek kanunun yol açtığı bu vahim durum, cezaevlerinin tıka basa çek mağdurlarıyla dolu olmasına yol açtığı itiraf edildi ve bu itiraf yeni çek Kanunu görüşmelerinde dile getirildi.. Bu itirafın yapılmasını sağlayan sözlü sorularıyla bu gerçeğin ortaya çıkmasını sağlayan Sayın Alim Işık ve Sayın Ali Rıza Öztürk'e teşekkür ederiz.
    Evet zindanlarda olan arkadaşlarımız 50 bin kişidir bu en sonunda en yetkili organlar olan iki bakan tarafından itiraf edilmiştir. Meclis tutanakların bu gerçeği ortaya koyan konuşmalar aşağıdadır.

    YanıtlaSil
  173. ALİ RIZA ÖZTÜRK (Mersin) - Sayın Bakan, sadece adli para cezasını ödeyemediği nedenle hapis cezasına dönüşen ne kadar dosya vardır? Bunlardan kaç kişi şu anda içeridedir, cezasını çekmektedir?ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM (Erzincan) - Değerli milletvekilleri, milletvekillerimizin sorularına cevap veriyorum.
    Sayın Ali Rıza Öztürk'ün sorusu: Türkiye genelinde tüm ceza davalarında verilen adli para cezaları. Ödemediği için, söz konusu para cezası hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilmiş ve cezaevine giren kişi sayısı yıllar itibariyle, 2008 yılında 15.005, 2009 yılında 17.838 olarak şu andaki kayıtlarda mevcuttur. ALİM IŞIK (Kütahya) - Özellikle dün birkaç değerli milletvekili de dile getirmesine rağmen, Sayın Adalet Bakanı Sadullah Ergin 3167 sayılı Kanun'a muhalefetten dolayı cezaevine giren vatandaşların sayısını söyledi ama adli para cezasından dolayı cezaevlerinde olan vatandaşların sayısını söylemekten imtina etti. Bugün Sayın Ulaştırma Bakanı biraz önceki bölümde bu konuyla ilgili son iki yıla ait verileri verdi, kendisine teşekkür ediyorum.
    Tekrar Sayın Bakana soruyorum: Hâlen adli para cezası nedeniyle şu anda cezaevlerinde yatan vatandaşlarımızın sayısının 50 bin dolayında olduğu iddiasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu sayı tam nedir?Sayın Işık'ın adli para cezalarıyla ilgili sorusu: Şimdi, Türkiye genelinde tüm ceza davalarında verilen adli para cezalarını ödemediği için söz konusu para cezası hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilen ve cezaevine giren kişi sayısı 2009 yılında 17.838, 2008 yılında da bu 15.005, sayı bu. Tabii, bunların…
    ALİM IŞIK (Kütahya) - Sayın Bakan, 2007'de kalan toplam sayı nedir?TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Diyarbakır) - 2008 yılında 15.005, 2009 yılında 17.838.
    ALİM IŞIK (Kütahya) - 2007; hâlen cezaevinde olan?TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANI MEHMET MEHDİ EKER (Diyarbakır) - Şimdi, bunlar zaten şu anda cezaevinde, ceza almış olanlar, hürriyeti bağlayıcı cezaya çevrilen ve cezaevine giren kişiler bunlar. Tabii, aranmakta olan kişiler olabilir bu çerçevede ama bununla ilgili tabii şu anda takdir edersiniz ki elde hazır böyle her türlü istatistiki bilgiyi burada bulundurmam mümkün değil. Onunla ilgili gerektiğinde yazılı cevap veririz..
    Kamuoyuna duyurulur…”
    Odatv.com

    YanıtlaSil
  174. MAĞDUR KARDEŞLERİM
    HEPİNİZİN YENİ YILINI KUTLAR,2010 YILININ MUTLU
    CEZASIZ VE BOL KAZANÇLI BİR YIL OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM.
    SAYGILARIMLA
    KARTAL YENİÇAĞ

    YanıtlaSil
  175. 176 da yazan arkadaş

    sen,n koluna giren o askeri bende tebri,k ediyorum nede güxzel söylemiş helal olsun , bu laftan çok etkilendim, birgün bende bu duruma düşersem başım o kadar dik olacakki görenler şaıracak, bu kim kolunda pranga var ama nasılda bu kadar başı dik yürüyor diye, bu anlattığın olayı unutmayacağım, sağol.

    YanıtlaSil
  176. bügün vur patlasın çal oynasın bugün yılbaşı millet eglenceye dalmış ben eglenemiyorum çek magdurlarınında eglenemedigi kesin hapiste çıkşını bekleyen insanlar hala çıkamıyor kaçak yaşayanlar sokaga çıkamıyor bu ne biçim adalet anlamadım bugün haberlerde seyrettim 7 pkklı teslim olmuş kesin elini kolunu sallaya sallaya geziyordur ben bu adaletsizligi anlayamıyorum!!!

    YanıtlaSil
  177. cuneyit bey, 41 yazdım neden yanıt vermediniz.çok zordayım lutfen cevaplayın.

    YanıtlaSil
  178. sayın arkadaşlar,2010 yılnda tüm çek mağdurlarına allah kolaylık,sağlık ve mutluluk versin.inşaallah hepimize borcumuzu ödeyecek güç verir.HERKESE MUTLU YILLAR.BARTINLI EFDEN...

    YanıtlaSil
  179. Arkadaşlar saat 21gibi metrisi aradım eşim tahliye oluyormuş t2 b4 koğuşundan bekliyoruz HERKESE MUTLU SENELER



    NEZ

    YanıtlaSil
  180. NEZ gözünaydın...Hayatında bundan büyük yeni yıl hediyesi almamışsındır herhalde...Ne mutlu sana ..iyi seneler

    YanıtlaSil
  181. 127 ARKADAŞIN SÖYLEDİNE SİTEDEKİ TÜM ARKADAŞLAR KULAK VERSİN ÇOK DOĞRU KONUŞUYOR Bİ ARA TOPLU YÜRÜYÜŞLER YAPILMALI BU AVK RAHMİ OFLUOĞLU VE ONUN GİBİ AVUKATLARLA BU İŞ OLMAZ .BİZE NE CHP NEDE MHP YARAMAZ NE YAPARSAK BİZ KENDİMİZ BU İNTERNETDEDE OLMAZ . KENDİ HAKKIMIZI KENDİMİZ SOKAKLARA ARAMALIYIZ
    HEPİNİZE SEVGİLERLE
    GÜN YÜREKLİ OLMA GÜNÜDÜR SEREFsizlerden KORKMAYIN ...
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    LAZOĞLİ61

    YanıtlaSil
  182. iki gündür, kız kardeşim, 16 aydır cezaevindeki kardeşimin evrakları ile uğraşıyor bugün saat 15.00 civarı son evrakıda tamamlayıp cezaevine faxlattı, ama bu akşamki listede yine ismi yok inşallah yarın.HERKESİN YENİ YILINI KUTLAR, SAĞLIK VE MUTLULUK DOLU GÜNLER DİLERİM.

    YanıtlaSil
  183. inşallah çekten hapsin kalkdıgı insanların para için içeriye tıkılmadıgı insanların mutlu ve huzurlu oldugu bir yıl olur insanlar delice egleniyor bizim durumumuza bakın BİRGÜN ADALET YERİNİ BULACAKTIR!

    YanıtlaSil
  184. Değerli arkadaşlarım şu yeni yılın ilk saatlerinde herkes gülerken sizler acı dolu yaşamınıza devam ediyorsunuz yarınlarımızın bulanık olması bizi bekleyen hapis korku sitresi çocuklarımızın yarın geleceği ev kirası geçim derdi bozuk ekonomik şartlar üstelik bul borcunu öde zorlaması ile yeni yıla girdik bu kadar olumsuzlukların içinde yinede teselli bulduğumuz çare bulduğumuz dertlerimizi anlatabildiğimiz bir sitemiz var bu sitedeki birlik beraberliğimiz inaniyorumki bizi feraha çıkaracaktır bu vesile ile bize bu imkanı sağlayan sayın CÜNEYT BEYİN SAYIN EMRE BEYİN VE TÜM EMEĞİ ĞEÇEN CAN DOSTLARIMIN AYNI KADERİ PAYLAŞTIĞIM BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN YENİ YILINI KUTLAR ÇAĞDAŞ DEMOKRATİK ADİL SAĞLIKLI BİR YAŞAM DİLERİM.İhtiyar

    YanıtlaSil
  185. Zeynep teşekkür ederim en güzel hediye bana çıktı bu gece hala gelmedi bekliyorum Nez

    YanıtlaSil
  186. ARKADAŞLAR UYAPTAN ÖĞRENDİĞİM CEZA DAVAMIN DOSYA DURUMU KISMINDA İLAMAT OFFLİNE DOSYA AÇILDI YAZIYOR BU NE DEMEK

    YanıtlaSil
  187. Lazoğli
    Farkında olmadan ecdadına sövmüşsün.Yaptığın çok büyük saygısızlık.Doğup büyüdüğüm topraklardan senin kadar densizi çıkmış olması bana acı veriyor.Gıyabında insanlara atıp tutmak,hakaret etmek kolay.Karşılarında olduğunda iki kelimeyi bir araya getiremeyeceğin insanlar hakkında bukadar hakaret ancak acizlik olabilir.Burada haddimi aşmak istemiyorum.Daha özgür bir platformda sana çok daha ağır şeyler söyleyebilirim.erkanakyuzce@hotmail.com msn adresim.Sen ecdadına sövecek kadar şuursuz olabilirsin ama ben ecdadıma sövdürecek kadar dangalak değilim.Ben senin karadenizli olduğuna da inanmıyorum.Yazık.İnan çok yazık.Ya kullandığın nick i değiştir yada tarzını.Yazdıklarını okurken utandım..

    YanıtlaSil
  188. Serkan,,
    Benim sana son yorumum,zaten son sözümdü.İlave edeceğim birşey yok.

    YanıtlaSil
  189. serkan bey çek magduruysan meclisin tavrını gördün laz oğluna katılıyorum bende konyalıyım akp nin kalesi ama aldatıldık kandırıldık iktidar millet vekileri tarafından laz oğlunun duygularına katılıyorum aldatılan herkes bu duyguları hisseder....

    YanıtlaSil
  190. CÜNEYT bey; size bazı sorulareım olacak özellikle infaz ile ilgili.1. ilk yıl için taahhütte bulununlan borcun 1/3'lük kısmı ödenmedigi takdirde infaz sadece bu kısmamı yapılacak, yoksa ikinci yıl beklenmeden taahhüdün tamamına infaza başlanacakmı. 2. tck 7 mad. geregi lehe uygulamalar için davaların yeniden görülmesi husuunda iadei muhakeme hakkımız varmıdır. 3. yargıtaydaki dosyalar için bir taahhütte bulunulacakmı, izlenecek yol nedir. [bu soruyu cezaevi savcısına sordum bilmedigini bana dönecegini söyledi hala bekliyorum]sami kal

    YanıtlaSil
  191. CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
    KONYA
    Konu: Konya 7. Asliye Ceza Mahkemesinin 29.12.2004 tarih 2004/505 esas, 2004/610 karar sayılı 15,000 TL APC kararı
    İstem:20.12.2009 tarihli resmi gazetede yayımlanan 5941 sayılı Çek Kanunu’nun geçici 2. Maddesi 1/B fıkrası hükmü gereği hükümlülüğüme konu çek bedelini ödeme taahhüdümdür.
    Konya 7. Asliye Ceza Mahkemesinin 29.12.2004 tarih 2004/505 esas, 2004/610 karar sayılı kararı ile karşılıksız çek keşide etmek suçundan dolayı çek bedeli kadar APC kararı ile cezalandırıldım. Cezaya konu olan ….. tarihli …………nolu çek bedeli olan 15,000 TL borcumu aşağıda belirttiğim ödeme planına uygun olarak yasal faizi ile birlikte ödeyeceğimi taahhüt ederim.
    Ödeme taahhüdümün nazara alınarak 20.12.2009 tarihli resmi gazetede yayımlanan 5941 sayılı Çek Kanunu’nun geçici 2. Maddesi 1/B fıkrası doğrultusunda taahhütnamemde belirttiğim süre kadar hükmün infazının durdurulmasına karar verilmesini arz ve talep ederim. Saygılarımla.
    30.12.2009
    Adres: .. isim
    İmza
    Taahhüt edilen ödeme planı:
    1. 25.11.2010 2,500 TL
    2. 25.12.2010 2,500 TL
    3. 26.12.2010 hesaplanan 1/3 yasal faizi
    4. 25.12.2011 10,000TL
    5. 26.12.2011 hesaplanan 2/3 yasal faiz sami kal

    YanıtlaSil
  192. 194 benim lazoğluna bir cevap yazmadım ki..Erkan demek istedin herhalde. ??

    YanıtlaSil
  193. arkadaşlar vekaleten cek imzalayıp hüküm giyen cezaevinde yatan veya dışarda olupta mahkeme kararı ile beraat eden arkadaşlar varsa mahkeme ilamını buraya yazarsa vekaleten cek imzalayan arkadaşlar örnek alırlar saygılarımla

    YanıtlaSil
  194. Merhabalar,maalesef yeni yıla çoookkk buruk girenlerdenim:(((Eşim Simav'da.Bu sabah kendisiyle konuşabildim.15 dosyası vardı,eksiklerini avukat aracılığı ile bulup faxlatmak günlerimi aldı.Tüm dosyyalarının tamamlanması sonucu,eşim dilekçe yazıp herbiri için ayrı ayrı göndermiş.Ama dün eline red cevabı gelmiş.Dilekçe içeriğinin yasaya uygun olmadığına dair bir tebliğ imiş gelen.Şimdi yine avukat yardımı istedi benden.Konuya ilişkin yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Ne yapmam gerekiyor?saygılarımla,herkese mutlu,huzurlu yıllar..

    YanıtlaSil
  195. Merhabalar,maalesef yeni yıla çooookk buruk girenlerdenim:((((Eşim,Simav'da.Şu ana kadar eksik dosyalarını avukat aracılığı ile faxlatıp ulaştırmak bile günlerimi aldı.Dosyalar tamamlanınca,herbiri için ayrı ayrı dilekçe yazıp göndermiş.Ancak eline,bir dilekçe için gönderdiği mahkemeden red haberi gelmiş.Nedeni,dilekçenin yasaya uygun yazılmamış olmasıymış.Eşim,tüm dilekçelerim geri gelecek diyerek acil yardım talep ediyor.Ne yapacağımı şaşırdım.Nasıl bir yol izleyebilirim?Yardımcı olursanız çok sevinirim.Saygılar,herkese mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  196. 198 de yazan arkadaş kardeşim 3 gün evvel ankarada göz altına alındı ve şu an cezaevinde. şirket ortağı değil di müdür de değil di sadece elinde bulunana vekaletle imzaladığı ve karşılıksız çıkan çeklerden dolayı aldığı adli para cezası yüzünden.. velhasıl ortada beraat filan yok.

    YanıtlaSil
  197. 1 de yazan arkadaş kardeşinize ve size gecmiş olsun.. son olarak vekaleten cek imzalayan bir arkadaş ankara asliye ceza mahkemesi tarafından beraat verilmiş aslında beraat alan var ama buraya mahkeme karar dosyası ile yazan biri olursa ona göre hareket ederiz diyorum saygılarımla

    YanıtlaSil
  198. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; HEPİNİZE, TÜM SIKINTILARINIZA RAĞMEN, HAYIRLI YENİ YILLAR TEMENNİ EDİYORUM. DÜN; YILIN SON GÜNÜNDE, KENDİME GÖREV SAYDIĞIMDAN 25 ADET MEKTUBU DAHA, ANAYASA MAHKEMESİNE GİDİLMESİ HUSUSUNDA, C.H.P. MİLLETVEKİLLERİNE GÖNDERDİM. BU HUSUSTA; ŞİMDİYE KADAR 50 MEKTUP GÖNDERMİŞ OLDUM. BİLGİLERİNİZE. 127'DE YAZAN; CEZAEVİ SIKINTILARINI ANLATAN SAMİ KAL ARKADAŞIMA, ÇEKTİKLERİ İÇİN, SÖYLENECEK SÖZ BULAMIYORUM. KENDİSİNE TEKRAR GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM. ALLAH BİR DAHA DÜŞÜRMESİN. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. HASAN(BARIŞÇI)-MERSİN

    YanıtlaSil
  199. arkadaşlar herkese mutlu yıllar allah yeni inşallah hepimizin yüzünü güldürür sayın sayın jenardi ne oldu sitede yoksunuz seniz çıkmıyor hayırdır inşallah beklemeyemi geçtik nden ses çıkmıyor arasıra bişeyler yazında bu insanlar dağılmasın saygılar

    YanıtlaSil
  200. Herkese hayırlı seneler olsun.Dertsiz tasasız mutlu ve umutlu cezasız ve özgür günler.
    TOTE

    YanıtlaSil