Onlara Göre Hepimiz Bir Hiçiz.

Yaklaşık bir senedir yoğun olarak TBMM gündeminde olan Çek kanunu yasallaştı, Bankalar birliği ve bu bankaların uzantısı konumundaki yasal tefecilerin lobileri karşısında sermayeye tutsak olmuş politikacılarımız, sermaye gruplarının istekleri doğrultusunda yasayı çıkardılar. Adalet komisyonu raporunda Çek Yasasının elle tutulur bir yanı olmadığını itiraf ederek zorlama bir baskıya boyun eğdiler. Elimizde bir yıllık erteleme var.

Bir orta çağ Hitleri denen Cengiz Han, çağının şartlarını dikkate alındığında bugünün zalimlerinden daha acımasız bir hükümdardır denilemez.. Zira Cengiz Han ve askerlerinin; hiçe saydıkları ne üstün değerleri, ne de kuralları vardı.. Hiçe saydıkları ne medeni ölçüleri, ne de evrensel değerleri vardı, hiçe saydıkları ne Kitap’ları, ne de korktukları bir ALLAH vardı, Kendisinden başka her şey, zaten bir hiçti, insan, insan değil, bir hiçti.

Oysa günümüzde; insan, insandır, her şeydir, insana göre her şey, bir hiçtir.

İnsanın Eşrefi Mahlukat olduğunu İSLAM bildirdi insanlığa, İslam Peygamberi, insanın, ALLAH’tan başkasına, mala, mülke kul olmasına, köleliğine son vermişti, mülkün mutlak sahibi de, melikte de ALLAHtan başkası değildir.

1215 yılında imzalanan İngiliz belgesi Büyük Özgürlükler Sözleşmesi (Magna Carta Libertatum) batı da insani değerlere adım atmıştı, Bu fermana göre, Özgür hiç kimse kendi benzerleri tarafından ülke kanunlarına göre yasal bir şekilde muhakeme edilip hüküm giymeden tutuklanmayacak, hapsedilmeyecek, mal ve mülkünden yoksun bırakılmayacak, kanun dışı ilan edilmeyecek, sürgün edilmeyecek veya hangi şekilde olursa olsun zarara uğratılmayacaktır.

İnsan ve Yurttaş Hakları, Yurttaşlık Yasaları ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi hep İNSANLIK için, İNSAN hakkı, onuru ve özgürlüğü için var edildi..

Şimdi çağımızda bunları hiçe sayan, modern hükümdarlar var, ve bu zalim kimseler neleri hiçe sayıyorlar bakın.

Kur'an'ı (2/280), Evrensel aklı, Küresel vicdanı, İnsafı, İzanı, Uluslar arası hukuku, AİHS’ni, Anayasayı, Yazanları, çizenleri, Mahkeme kararlarını, Kargaşayı, Her şeyi, HİÇE SAYIYORLAR..

Geleceğimizi karartıyorlar, onurumuzu, haysiyetimizi, izzeti nefsimizi çiğniyorlar, çoluk çocuğumuzu, eşlerimizi, ana-babalarımızı ağlatıyorlar, feryat ettiriyorlar..

Bu meseleye iki bakış var, tabiatıyla hakka hukuka ve adalete de bu iki yerden bakılıyor;

Birinci bakış, Bir kişiye yapılan haksızlık ve adaletsiz bütün topluma yapılmış bir tehdittir,

Buna göre, Bir mağlubun, bir müflisin, bir düşkünün bir güçsüzün cızır cızır yanmakta olan yüreğinden bakılabilse meseleye, acıyla büzülerek içine akıttığı gözyaşlarından süzülen bir damla gözyaşı, şayet yeryüzünde Tanrı adına adalet terazisini elinde tutan gözü kapalı ama vicdani melekeleri açık Adalet Tanrıçası Themis’in elindeki terazinin bir kefesine düşmüş olsa, asla diğer kefesine; değil bilançolar, dolar ve avrolar, bankalar, faktöringler, hazineciler oturmuş olsalar bu ağırlığı tartamazlar..

Diğer bakışa göre ise, Bankaların, sermaye sahiplerinin onların çıkarlarından, kendilerine çıkar sağlayan vekillerinin, yardımcılarının, üç kuruşluk karı bir kefeye konulacaksa, diğer kefeye; bir değil, on değil, yüzlerce, binlerce mağdur, kaybetmiş bir baba, kaybetmiş bir anne çoluk çocuk feryat figan konsa, bir nebze olsun yürekleri burkulmaz, vicdanları sızlamaz.

Onlar isterler ki, ille de paramız, onlara göre hepimiz bir hiçiz, İşte bu yüzden bu kadarına razı olup susmamızı istiyorlar..

Ama onlar, bilmiyorlar ki, BİZ SUSMAYACAĞIZ

232 yorum:

  1. Onlara Göre Hepimiz Bir Hiçiz. Evet yazı çok anlammlı ve güzel.Ama onlarda mutlaka bizim farkımızda rahatsızlar vicdanları onları rahatsız ediyor,geceleri uyuduklarını sanmıyorum.Çok iyi biliyorlarki bu çözüm değil.18 yy dan kalma bu yasayı biz bu insanlara nasıl dayatıyoruz diye düşünüyorlar.İçlerinden bir çoğu bunu dile getirmekten çekinemiyor ama içlerinendeki karmaşadan çıkamayanlar var.Onlara yazarın dediği son cümlesini aktarmak istiyorum.Şunu bilsinlerki biz susmayacağız.Susuturamayacaklar,dünyada böyle bir ceza yok kalmadı,2172 kişi yalanları kafalarında patladı.Mecliste ettikleri yeminlere ne oldu.Devlet yalan söylermi yalanı ortaya çıktı.Onur ve gurur varsa istifa etmeliler.bizim mücadelemiz onların istifasını görene dek sürecek.Onlardan af isteyen yok,avr.insan hakları sözleşmesine aykırı olan hapislik cezasına imza atıp dünyayada yalancı çıktılar.Yazıklar olsun yazıklarrrrrrr.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşlar demin bir haber okudum sizlerle paylaşmak istiyorum.Amerikadan bir örnek vermiş haber.Halbuki bu örnekten ülkemizde onbinlerce yüzbinlerce mağdur var.HAtta bu mağdurlar birde c.evlerinde bizde amerikadan önde yiz insanları c.evine atma konusunda.Hükümetimiz bununla övünebilir,hele son çıkardığı yasayla cezayı dahada ağırlaştırmıştır.Habere ben yorum yazdım ama mynet haber banka reklamlarından gelir elde ettiği için yayınlarmı bilmiyorum.ama haberi okuyan herkesin birşeyler yazacağını sanıyorum.belki gözlerinden kaçarda biri görür yorumu ben sitemizin adresinide verdim sizde verin insanlar esas dramı görsün.
    http://haber.mynet.com/detay/dunya/amerikan-drami/484829

    YanıtlaSil
  3. bu güzel ve anlamlı sözlerin üstüne söz etmeye hacet yok.akp zihniyeti kendini açıga vurmuş adaletin degil bankaların sözcülügünü yapmıştır.biz borcumuzu inkar eden üstüne yatan insanlar degiliz biz bitmişiz zaten bitmesek hapsenelere düşmez kaçmak zorunda kalmazdık biz borçluyuz terörist katil sapık degiliz fakat hükümet bizi teröristen bile daha aşagı gördügünü icraatlarıyla gösterdi adamlar dagdan ellerini kollarını sallayarak ülkemize geldiler af bile dilemediler ama hikümet ONLARI AFFETTİ bu ülkenin esnafını hapsenelere tıkması kıyak yaparmış gibi bak seni salıyorum tasmanıda ALACAKLIYA veriyorum biraz dışarda hava al sonra nasılsa sonun hapishane demesi çok düşündürücüdür!AKPNİN ŞAPKA DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜMÜŞTÜR!!!

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşım
    Çok güzel bir METİN olmuş. Ellerinize sağlık..
    Biraz vicdanı olan vekillere okutmak, en azından kaldıysa o VİCDAN denen şeyi sızlatmak için bu metni FAXlamayı düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. S U S M A Y A C A Ğ I Z.

    SUÇLU DEĞİL BORÇLUYUZ.

    SİYASETCİLER KÖR OLMUŞCASINA VİCDANSIZCA LİDERLERİNE BAĞLIYSALAR,

    HUKUKCULARDA ADALET'E BAĞLILAR. BİZİM DE VİCDANLI HUKUKCULARA GÜVENİMİZ TAMDIR.

    YanıtlaSil
  6. Elbette susmayacağız.Mücadele hırsımız ve kararlılığımız dahada arttı.Kısa bir zaman içinde durum değerlendirmesi yapıp yeni kanunda geriye yürüyecek boşluklar bulunmalıdır.Ayrıca yargının bu kadar duyarsız kalmasıda düşündürücüdür.

    YanıtlaSil
  7. Bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum.

    Adli Para Cezalarında Gecikme zammı yok.
    Ben Alacaklıya Faiziyle birlikte Toplam alacağın 1/3 ü nü 1 tıl içinde ödemektense; Devlete Adli Para Cezasının 1/3 ü ödesem. Daha iyi olmaz mı ?

    YanıtlaSil
  8. HERKESE GÜNAYDIN YASA İÇ AÇICI DEĞİLDİR ŞİRKET ÇEKİNE İMZA ATAN MÜDÜRLERİN DURUMU NE OLDU ARKADAŞLAR.LÜT.CEVAP

    YanıtlaSil
  9. Herkese merhaba. Malumunuz bu saçmalık sonunda kanunlaştı. Şimdi hep beraber bir yol haritası çizmemiz lazım. Bence ilk olarak bu haktan nasıl faydalanacağız ona karar vermeliyiz. Benim dikkat çekmek istediğim bir kaç nokta var.

    1- Son başvuru tarihi 01 nisan 2010 olduğuna göre o tarihe kadar yüm araştırma ve kovuşturmalar dondurulacak mı? Yoksa başvurumuzu yapana kadar kaçak olarak aranmamız devam mı edecek?

    2- Eğer kaçak olarak aranmayacaksak başvuruları mart sonu yapmak bize ekstra 3 ay kazandırır ki o da iyi bir süre.

    3- Sonuçlanan davalarım sebebi ile kaçağım ama hala sonuçlanmayan 3 tane daha davam var. Sonuçlanmayan davalarıma nasıl girip temyiz, yargtay vs. için başvuru yapabilirim ?

    Bu kanun pek bir şey değiştirmediği gibi alehte bazı maddeler de getiriyor. Faiz, taahhüd ve adli kontrol gibi. Ne var ki herkes de imzalayacak ve bu bir sene süreyi kazanmak isteyecek gibi görünüyor. Bu bir senede hükümetten farklı bir yaklaşım beklemek hayal olur kanısındayım. Aynı şekilde 1 sene sonunda hiç birimizin de 30% ödemeyi denkleştirme şansı yok diye düşünüyorum. Madem durum budur. O zaman bir önerim de eski işlerinde sektörel olarak birbirlerine yakın olan veya bağlantıları olan insanların bir araya gelmesi ve birbirlerinin çevresinden, becerilerinden, bilgisinden faydalanarak ticaret yapması para kazanması olabilr. Belki içimizden birinin çevresinde, içimizden başka birinin tanısaydı çok farklı konumda olabileceği insanlar vardır. Tek başına size bir faydası olmayan bir yakınınızın konumu nedeni ile verebileceği işler nedeni ile aramızdan başka biri gayet iyi para kazanabilir. Dolayısıyla son iki taraf da kazançlı çıkar. Unutmamak lazım bizler hep bu tarz girişimlerle bir yerlere geldik zamanında.

    YanıtlaSil
  10. arkadaşlar bir sene gibi bir zaman bize ne kazandırır sadece yakalan ma korkusu olmaz vede daha büyük yürüyüşler mitingler yapılır gerekirse akp binasına kimseleri sokmayalım bu kanunu ya düzeltsinler ya düzeltsinler sayın cüneyit ve emre abi sonunakadar sölediklerinizi yapmaya hazırız yolu siz gösterin biz uygulayalım saygılar HASAN

    YanıtlaSil
  11. arkadaşlar aklı başında olan bir arkadaşımız bu kararı degerlendirsin.,

    ayrıntılı bir şekiilde yazsın
    ne oldu ne bitti inanın beynım çalışmıyor

    YanıtlaSil
  12. habertürkte 2 bin kişinin yararlanacağını yazmış 50. 60 bin kişi olduğunu söyleme cesaretini niye gösteremezler utanıyorlarmı onlarada sordum yayınlarlarmı bilmem

    YanıtlaSil
  13. 01.11.2009 TARIHINDEN ONCE GECMISTE ALACAKLI TARAFINDAN GUNUNDEN ONCE YAZDIRILAN VE DAVALARI ALEHTE SONUCLANMIS DOSYALARIM VAR BU KANUNLA ONLAR DUSUYORMU LUTFEN CEVAP VERIRMISINIZ

    YanıtlaSil
  14. slm arkadaşlaar şimdi planlı etkili çalışma zamanı başlıyor... Yeni yol haritası yapalım ve harekete geçelim... texchem

    YanıtlaSil
  15. ARKADAŞLAR GELİNEN BU NOKTADA ARTIK KAFA KARIŞTIRICI TAHMİN VE VARSAYIMLAR YERİNE GERÇEK HAREKET TARZIMIZI VE BU KANUNA GÖRE NE DURUMDA NE YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLENLERİMİZİN BİZE AÇIKLAMASI GEREKİYOR.AKSİ TAKDİRDE İÇİMİZDEN BİRÇOK KİŞİ YANLIŞ HAREKETLERLE BU 1SENEDEN BİLE İSTİFADE EDEMEYEBİLİR.. İŞ ve ESAS MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLIYOR...OLAN BU KADAR İŞTE DEYİP KİMSE BU GEMİYİ TERK ETMESİN SAKIN. MİMAR...

    YanıtlaSil
  16. SORULARIMIZA CEVAP VERECEK KİMSE YOKMU SAYFA 8DE SORDUĞUM SORUYA

    YanıtlaSil
  17. Harika bir Metin..

    Kaleminize daha önemlisi YÜREĞİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  18. arkadaşlar bu yasa kaç gün içinde resmi gazetede yayınlanır.

    YanıtlaSil
  19. ELBETTE SUSMAYACAĞIZ,

    HER TÜRLÜ DEĞERLERİNİ YİTİRİP,LİDERLERİNE KÖLE OLAN ZİHNİYETLERİN VE KARAKOLDA DOĞRU SÖYLEYİP MAHKEMEDE ŞAŞAN,BELLİ LOBİLERE MENFAATLERİ KARŞILIĞI KENDİLERİNİ SATAN,
    MİLLETİ TEMSİL EDEMEYEN MÜSVETTELER KARŞISINDA ELBETTE SUSMAYACAK VE MÜCADELEMİZE DAHA AZİMLİ OLARAK DEVAM EDECEĞİZ.
    KARTAL YECİÇAĞ

    YanıtlaSil
  20. ARKADAŞLAR HEPİMİZ SABIRSIZ BENDE 7 AYDIR KAÇAK YAŞIYORUMM LÜTFEN NELER YAPMAMIZ KONUSUNDA Kİ YORUMLARI VE KANUN YORUMLANMASINI CUMHUR BAŞKANI İMZALAYANA DEK SABREDELİM YOL HARİTAMIZIN BAKIN NE OLURSA OLSUN BAŞLAYABİLMESİ İÇİN KANUNUN TEK KURAL OLAN RESMİ GAZETE DE YAYINLANMASIDIR BUNU GÖRDÜKTEN SONRA KANUNU YORUMLAYALIM. BU ARADA FİKİRLERİNİZİ YAZMAYIN SADECE TEPKİLERİNİZİ YAZIN LÜTFENN GURP LİDERLERİ DE EMİNİM BİR YOL HARİTASINI MAİLLLERİMİZE ATIYOR ONA UYUN ŞİMDİ TEK GÖRREV VAR SUÇLU DEĞİL BORÇLU OLDUĞU İÇİN MAĞDUR OLANLARI BURAYA TOPLAYABİLMEK BİZE DÜŞEN GÖREV BU EVET KONU İLE DİĞER SİTELERE YORUMLAR YAZIN VE MUTLAKA YORUMLARINIZDA BURAYI İŞARET EDİN

    SAYGILARIMLA
    A.Y. (BİR KAÇ GÜN SONRA ADIMI YAZMAKTAN BENDE KORKMAYACAĞIM)

    YanıtlaSil
  21. 8 Deki müdür kardeş ve soruları bu mihvalde olan müdür kardeşler. Aslında siz haketmişsiniz. Nasıl müdür yaptılar sizi kardeşim. site kaç yerde yasanın linki var . Açında bir okuyun. Anlaraınız zaten.

    Sizi çeki imzalatmak için müdürmüş gibi göstermişer. anladığım kadarıyla siz orada çaycılık yapmışsınız.

    YanıtlaSil
  22. TEŞEKKÜRLER CÜNEYT VE EMRE
    TEŞEKKÜRLERLER RAHMİ OFLUOĞLU,
    TEŞEKKÜRLER ALİ RIZA ÖZTÜRK,
    TEŞEKKÜRLER BURAYI MEKEN TUTAN ARKADAŞLAR,
    TEŞEKKÜRLER BU İŞ İÇİN GAYRET VEREN,TELEFON AÇAN,SMS ÇEKEN,GİDİP KONUŞAN BÜTÜN ARKADAŞLARIM...
    1-Bu ucubeyi düzeltmek için asıl mücadele şimdi başlıyor.Hapis cezası tamamen kaldırılıncaya kadar mücaleye devam.Yargıtay,CGK,Anayasa Mahkemesi alternatiflerinin tümünü nasıl kulanacaksak öylece kullanmalıyız.
    2-CHP nin işi bitmemiştir.Bu ucubeyi Anayasa Mahkemesine götürmek bu saatten sonra onun boynunun borcudur.Meclis görüşmelerinde bize sahip çıkmıştır ,bunu devam ettirmelidir.
    3-Bu siteye sahip çıkmak ,burda oluşan sivil platformu devam ettirmek zorundayız.
    4-Hapis cezasının tamamen kalkması,evlere gelen haciz kepazeliğinin sona erdirilmesi bence yeni hedeflerimiz olmalıdır.
    Unutmayalım.Biz sahtekar değiliz.Sadece bir yol kazası geçirdik.Şartları düzeltmek ve borçlarımızı tamamen ödeyip itibarımızı tekrar kazanmak için uğraşıyoruz.Allah bunu görüyor.İnanıyorum O daima bizimle beraber olacaktır.
    ERCAN ERMİŞ

    YanıtlaSil
  23. ya bi nefes alalım, nefes aldırın..bende sabırsızım eşim eve dönecek diye..bunca zamanlık yıkıcı bekleyişten sonra en azından 1 - 2 güne herşeyin netleşeceğini biliyorum..kanunlar karışık pat diye yorumlanamaz..kafaları bundan sonraki zorlu günler için dinlendirmemiz lazım..

    YanıtlaSil
  24. selamün aleyküm arkadaşlar yasada anlaşamazlar ise alacaklıyla onlar devlete taahüt verirse olacakmı cevep yazarsanız sevinirim allah yar ve yardımcımız olsun batu

    YanıtlaSil
  25. A.Y. sen daha buraya adını yazmaktan korkuyorsan kime ne anlatıyorsun be kardeşim? Sen şimdi onu bunu bırak, konu gayet açık ve net. C.Başkanı Tayyip'le zaten enseye tokat. Orada veto falan olmayacak. Ne veto oldu ki bu olsun. Konu da çok açık, bu arkadaşlar bankaların baskısını ve çeklerle tekrar tekrar balon gibi şişirilmiş sözde büyüyen ekonomiyi bizlere tercih ettiler. 25.000 ytl lik bir çek yaklaşık 60-75 günde 3-4 kez el değiştiriyor. Yani olmayan bir para karşılığında saçma bir kağıt atılan bir imza ile 100.000 ytl anlamına geliyor ekonomi için. Durum budur. AKP'den de başka bir şey çıkmayacak. Bu kadar basit.

    Müdür vs. arkadaşlara gelince EMX ağzına sağlık. Kardeşim hem sabır kalmadı diyorsunuz, hem çok acil çok acil diyorsunuz, okuma yazmanız da mı yok? Elli tane link var her yerde. Aç oku. Haaa okuyamam diyenler için de, gözünüz aydın şirkette ortaklığı olmayan, çaycıdan depocudan muhasebeciden bozma şirket müdürlüğüne atanma arkadaşların attıkları imzalar geçersiz artık. Bir kaç güne davalarınız düşer. Geçmiş olsun. Ama mesela bu da çok enteresan. Bu arkadaşlar çeke hapis olduğunu bile bile o imzaları atmadılar mı? Attılar. Niye attılar? Çünkü normal çaycı parasından fazla aldılar. Yani ekstra maddi gelir elde ettiler. Niye attılar? Patron kovmasın, işsiz kalmayalaım diye attılar. OK. Anlaşılır sebepler. Peki şirket sahipleri niye attılar? Aman biz atalım da milleti dolandıralım sonra da gidip beşer sene yatalım diye mi attılar? Onlar da tıpkı çaycıları veya müdürleri gibi işsiz kalmamak, aç kalmamak, batmamak için attılar. Bu nasıl bir mantıktır şimdi? Hiç biri kandırıldım diyemez. Sonuçta imzayı atarken önünde çek yok muydu? imzan taklit mi ? Ya da kafana silah mı dayadılar? Hayır bilerek attın. 3 savunman var. 1 - Hapis olduğunu bilmiyordum. 2 - Ödenmeyeceğini biliyordum. 3 - İişimi kaybetmemek için. Başka ???
    Peki patronlar... 1 - Ben de diyebilirim hapis olduğunu bilmiyordum diye. 2- Ben de gerçekten ödeyemeyeceğimi bilmiyordum, bilsem manyak mıyım atayım imza ? 3 -Eeee ben de işimi kaybetmemek için attım imzaları, yazdım çekleri.
    Nasıl olacak şimdi? İşte bir A mpul K afalılar Partisi icraatı daha. Baştan sona cehalet, basiretsizlik, kanunsuzluk dolu bir icraat daha. Yazıklar olsun bu milleti bu dönek, iki yüzlü, basiretsiz, cahil insanlara mahkum eden 100 yıllık Türkiye Cumhuriyeti politikacılarına ve politikalarına...

    YanıtlaSil
  26. YENİ YASA
    MADDE 5- (1) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde ibrazında, çekle ilgili olarak karşı-lıksızdır işlemi yapılmasına sebebiyet veren kişi hakkında, hamilin şikâyeti üzerine, ......

    (2) Birinci fıkra hükmüne göre çek karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmakla yükümlü olan kişi, çek hesabı sahibidir. Çek hesabı sahibinin tüzel kişi olması hâlinde, bu tüzel kişinin malî işlerini yürütmekle görevlendirilen yönetim organının üyesi, böyle bir belirleme yapılmamışsa yönetim organını oluşturan gerçek kişi veya kişiler, çek karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmakla yüküm-lüdür.

    MADDE 5- (3) Çek hesabı sahibi gerçek kişi, kendisi adına çek düzenlemek üzere bir başkasını temsilci veya vekil olarak tayin edemez. Gerçek kişinin temsilcisi veya vekili olarak çek düzenlenmesi halinde, bu çekten dolayı hukukî ve cezaî sorumluluk çek hesabı sahibine aittir.
    MADDE 5/5) Çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı ile ilgili olarak, herhangi bir adres değişikliği bildiriminde bulunulmadığı sürece ilgilinin çek hesabı açtırırken bildirdiği adrese 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununun 35 inci maddesine göre derhal tebligat çıkarılır. Adresin bankaya yanlış bildirilmesi veya fiilen terkedilmiş olması hâlinde de, tebligat yapılmış sayılır.
    GEÇİCİ MADDE
    (4) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar 3167 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde tanımlanan suçtan dolayı açılmış olan davalar bakımından asliye ceza mahkemesinin görevi devam eder.

    HER İKİ YASAYI KARŞILAŞTIRILDIĞINDA İLK DİKKAT ÇEKENLER
    1-Artık yeni yasa döneminde bu suçlara bakma görevi Sulh Ceza Mahkemesine ait olduğunu,
    2-Sanığın yokluğunda da eski yasa da olduğu gibi duruşmaya devam edilip karar verilebileceğini,
    3-Yeni yasa döneminde yararına çek keşide edilen gerçek kişiler cezalandırılacak ancak vekalete dayanarak çeki keşide eden kişiye ceza verilemeyeceğini
    4-ŞİRKET ÇEKLERİNDE ŞİRKET MÜDÜR VE ÇALIŞANLARININ '' YÖNETİM KURULU ÜYESİ OLMADIKLARI TAKDİRDE ' cezai sorumlulukları ortadan kalktı. Yeni bir tanım geldi ''çek karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmakla yükümlü olan kişi'' , şirket çeklerine dikkat, keşidecinin aynı zamanda tüzel kişinin malî işlerini yürütmekle görevlendirilen yönetim organının üyesi, böyle bir belirleme yapılmamışsa yönetim organını oluşturan gerçek kişi olup olmadığı araştırılacak.

    5-ÇEK KANUNU ve 3167 S.Y. 13/1. mad.Çek karnelerini aide etmemek suç olmaktan çıkmış.KYOK ve Beraat.

    YanıtlaSil
  27. Sayın site yöneticileri,
    Birazdan avukatımla randevum var son yasayı tartışacağız.

    Sizden ricam eğer elinizde bir link varsa yasanın kabul edildiği şekli ile son halini avukatıma götüreceğim.

    Biraz acil. Verebilirseniz memnun olurum ve avukatımın yorumlarını da akşama sitede yazabilceğim.

    Saygılarımla

    2156

    YanıtlaSil
  28. ÖNEMLİİİİ!arkadaşlar DAHA ÖNCEDE YAZDIM ama kimse önemsemedi avukatım olan SAYIN AV. NAZIM BÜTÜNLE Görüştüm bu yasa anayasa mahkemesine giderse kesin döner dedi yani hürriyeti bağlayıcı ceza kalkar dedi sebebi ise anayasa mahkemesi daha önce karşılıksız çeke hapis cezasını onamış amaaaaaaa ama ozaman çek bir havaledir hükmü varmış oysa şimdi çek tarihinde çekilecekmiş yani önceki karar düşmüş suyu görünce teyemmüm bozulurmuşşşş.....lütfen anlaya biri avukatın yorumuna yorum yapabilirmi.....adanalı3434

    YanıtlaSil
  29. YENİ ÇEK KANUNU TAM METNİ VE GEREKÇELERİNİ BU LİNKTEN BAKABİLİRSİNİZ


    YENİ ÇEK KANUNU TAM METNİ

    YanıtlaSil
  30. ARKADAŞIM NERDE KAPILDIN BENİM BU UCUBE YASAYI SAVUNDUĞUMA HAYATTADA EN SON SAVUNACAĞIM AKP DİR EĞER ALLAH BİRGÜN ONU SAVUNMAK ZORUNDA BIRAKIRSA ONUN BANA EMANETİNİ İADE EDECEK KADAR NETİM İSMİMİ AÇIK YAZMAYIŞIMIM SEBEBİ NEDİR BİLİYORMUSUN ALACAKLIM SADECE 3 FİRMA ALİRIZA ÖZTÜRKE MECLİSTE GÖSTERDİĞİ ÇEKLER VARYA ONDAN BEN DE DE 73 TANE HİÇ BİRİNE DE KANUNİ İŞLEM YAPMADIM BEN BİR EKONOMİK KARARLA BİR GECE DE KAYBETTİĞİM PARAYI BURAYA YAZAMAM HA BORÇLUMA PARASINIDA ÖDÜYORUM KALDİKİ TEMİNATI VAR BEN DEMİYORUMKİ YA SİZ UNUTTUNUZ BU DAVAYI AMA DEVLET SADECE BANA 50 GÜN CEZA VERMİŞ KALDIRIN BUNU İŞTE BEN O YÜZDEN ADIMI YAZMIYORUM MADDİ KAYIPLARI KAZANANDA BENİM AMA ONURUMU İNAN DEĞİŞMEM ONUDA ÖDERİM DEVLETE AMA BİR GECE KARAYIYLA BENDEN MİLYON DOLARLARIMI ÇALANA VERMEYE DE ONURUM MÜSADE ETMİYOR O KARARLA MÜCADELE EDEMEZDİM AMA BURDA BU UCUBEYLE ARKADAŞLARIM SAYESİNDE EDİYORUM BURDA EMİN OL ADIMI GÖRSELER KENDİLERİ KALDIRIRLAR ONUDA BEN İSTEMEM DEDİMYA BORÇLULUK İLE ONUR FARKLI ŞEYLER VEL HASIL HERKESİN FARKLI BİR HİKAYESİ VAR HEMEN KORKAKLIKLA SUÇLAMA SAKİN OLDUĞUN MÜDDETCE YOLUNU KAYBETMESSİN BUDA UMARIM SENDEN BÜYÜĞÜMDÜR ABİ TAVSİYESİ :)KARDEŞİM

    BEN SİTEYİDE DAHA ARANMADAN BUYANA TAKİP EDERİM PEKTE YAZI YAZMAM ELİMDEN GELENİ YAPARIM BİR YAZAYIM DEDİM YANLIŞ ANLAŞILDIM ÖZÜR DİLERİM.

    YİNEDE UMARIM ANLARSIN
    A.Y.

    YanıtlaSil
  31. inşllah haklısındır 28deki arkadaşım. ancak bu adamlar eğer değişiklikten dolayı hapis kalkarsa hapisi aynı tutar havale hükümünü geri koyarlar, yine bizi atarlar içeri.

    YanıtlaSil
  32. İT'O BAŞKANI MURAT YALÇINTAŞ ntvmsbc de konuştu çek yasasını beğenmemiş çekler 2 yıl vadeli olmuş. zengin zibidisi, babası oyuncak olarak ito'u almış oynuyor.hapiste 2000 kişi varmış vs. vay böyle esnaf oddası başkanlarıyla halimize. İTO BAŞKANINI PROTOSTAYA DAVET EDİYORUM HERKESİ. BU MİLLETİN PARASIYLA SEFA SÜREN HAİNLERE YUUUUHHHHHHHHHHHHH

    YanıtlaSil
  33. CHP nin götürmesi lazım anayasa mahkemesine..

    YanıtlaSil
  34. ŞİRKET MÜDÜRÜ YÖNETİM KURULU ÜYESİ ANCAK TEK İMZA YETKİLİ DEĞİL YÖNETİM KUTULU BAŞKANI VE BAŞKA ÇALIŞAN BİRİNİNDE İMZA YETKİSİ VAR OZAMAN NE OLACAK ARAKADAŞLAR.

    YanıtlaSil
  35. 20-25 DK SONRA RAHMİ OFLUOĞLU HABERTURK TE CANLI YAYINDA...


    BENDE ŞİMDİ ATV HABER İLE ROPORTAJ YAPMAYA GİDİYORUM..

    YanıtlaSil
  36. jenardi röportaj nezaman yayınlanacak?

    YanıtlaSil
  37. Cüneyt bey çok önemli bir sorum olacak.
    Ben şirket müdürü idim. şirkette hiçbir hissem yoktu. 2 arkadaşıma %99 ve %1 lik hisselerle şirket kurdum dışardan müdür, münferiden temsile yetkili olarak ben atandım. Ama şirket benimdi. onlar sadece kağıt üzerindeydi. Ben iflas edeceğime ve artık bu işi düzeltemeyeceğime bir gecede karar verdim ve %99 luk hisse sahibi olana arkadaşımı madur etmemek için sabaha notere gittim hisseleri aldım diye imzaladım ve yurt dışına kaçtım. O arkadaş bunu resmi gazetede yayınlatmış benim haberim yok. Tabi o güne kadar hep düzenli ödenen çeklerim o günden sonra başlamış yazılmaya. Bu şirketi son saniyede üstüme aldığımı kimse bilmiyor (yani alacaklılarım) sadece resmi gazetede yayınlanmış. Şimdi benim şirket müdürü olarak imzaladığım bu çekler şirketi üzerime almamdan sonra başladı yazılmaya.
    Üstadım nolursun bir yorum yaz. Benim durumum nedir şimdi. dışardan müdür olarak imzaladığım için ben kurtulmuş oluyormuyum.? Ve ben kurtulursam %99 şirket sahibi olan kişiyemi gidecek alacaklı.?
    Lütfen kısada olsa bi yorum yazarsan sevinirim.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  38. SANIRIM BENİM YAPACAĞIM ROPORTAJ AKŞAM HABERLERİNDE YAYINLANIR.

    YanıtlaSil
  39. saygıdeger arkadaşlar,,,,,,,,,,


    bu saatten sonra bu yasa için yapılacak bir şey yok.

    cezaevlerindeki arkadaşlarımızın dışarı çıkmasından başka hiç bir kazanımı olmamıştır.

    ---------ÇOK ÖNEMLİİİİ----------------------

    YAPMAMIZ GEREKEN BU YASANIN ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMESİNİ SAGLAMAKTIIIRR.

    BU DA CHP VE MHP NİN DESTEGİ İLE OLABİLMEKTEDİR.

    CHP VE MHP GRUP BAŞKANVEKİLLERİ VE MİLLETVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞMELERİMİZİ YOGUNLAŞTIRMAMIZ LAZIM.

    saygılar (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  40. başkentli arkadaşın dediği gibi tek yapılacak şey anayasa mahkemesidir..bu doğrultuda yönlenmeliyiz. tabiki kanun resmi gazetede yayınlandıktan sonra...ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  41. arkadaslar bu temızde olan davalarımız var onlar ne olacak lutfen cevap

    YanıtlaSil
  42. Şirket ortağı olmayanlar, cezasız kalıyor bu kesin..
    sizin durumunuzu anlamadım hem şirket ortağı değilim hemde şirketi devr aldım ve devr aldıktan sonra çekler yazıldı diyorsunuz.
    bunun ticaret sicil gazetesinde yayınlanması demek sizin hisselere sahip olduğunuz demek, alacaklıların bundan haberi olmaması bir şey değiştirmez sonuçta savcılık, ticaret odasından şirket yetkililerin bilgisini alıyor..

    YanıtlaSil
  43. rahmi bey haber türke ne zaman çıkacak

    YanıtlaSil
  44. Cüneyt Bey yorumunuz için teşekkür ederim.
    Esas konu şu.
    Suç çekin karşılığı yoktur kaşesi yediği andamı geçerlidir yoksa çeki hazırlayıp verdiğim tarihtemi.? ( Ki çeki hazırlayıp verdiğim tarihin daha önceden yani hissem yok ve müdürken olduğumu ispatlayabilirim.) çekler ben şirketi devraldıktan sonra yazıldı. Ama çekeleri hazırladığım tarihte hissem yok sadece müdürdüm.
    battığım gün,arkadaşıma zarar gelmesin diye şirketi aldım.

    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  45. 44 De yazan arkadaş senin suçun ortadan kalkmıyor.
    Zaten şirkette seninmiş onun için burda bizimle mücadeleye devam edeceksin

    YanıtlaSil
  46. bişey sormak istiyorum eğer bilgilendiren olabilirse sevinirim babam 30aydır cezaevinde siteye üye olamıyorum.yargıtay karar verirse hapis yok diye savcılığa verilen tahhütname nasıl yürüycek

    YanıtlaSil
  47. BU AKŞAM ATV HABERDE BENDENİZ VE BAKIRKÖYDEN İSMET İSİMLİ MAĞDUR ARKADAŞIMIZ OLACAKTIR. ATV HABERİ İZLEMEYİ UNUTMAYIN

    YanıtlaSil
  48. NTV YAKIN PLAN AÇIN

    YanıtlaSil
  49. sayın ofluoglu zaman kısıtlı oldugu çok hızlı konuşmak zorunda kaldı konuşma süresini çok az veriyorlar ofluoglunun 35bin çek magdurunu söylemesi fakat spikerin hala 2bin kişi demesi insanı çıldırtıyor mücadeleye devam etmemiz lazım bu konuyu fatih altaylı ali kırca üstünde dursa bu saçma kanundan hükümet fazla direnemez inşallah jenardi kardeşim derdimizi atv haberdede anlatıcak kesin 5 dk zaman vermişlerdir bu konunu enaz 1 saat tv de konuşulması lazım bu çok önemli ÇEK HAPSİ ZULMÜ BİTSİN ARTIK!!!

    YanıtlaSil
  50. jenardi çalışmalarım için seni kutluyorum siteye nasıl üye olabilirim bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
  51. HEMEN NTV Yİ AÇIN

    YanıtlaSil
  52. bekledim bekledim kaçırdın habertürkü. izleyen varmı neler söylendi habertürkte

    YanıtlaSil
  53. birde anayasa mahkemesine gitmesi için CHP ile görüşme yapabilen oldumu. bu konuda chp nin müracat için kaç gün süresi var acaba. bütçe karmaşası içinde süre geçmese bari

    YanıtlaSil
  54. teşekkürler rahmi bey saklanan şeyleri konuştunuz emeklerinize ağzınıza sağlık...

    YanıtlaSil
  55. JENARDİ SENİ NİYE BU NTV DENEN KANAL KONUŞTURMUYOR?ŞI HERİF ÇIKIP KONUŞTUMU SİNİR OLUYORUM!!!

    YanıtlaSil
  56. Sayın admin yukarıdaki yasa metni ilk hazırlanan metin.Adalet komisyonu ve önergelerle değişen Meclisin kabul edip kanunlaştırdığı metin :

    http://www.tbmm.gov.tr/kanunlar/k5941.html

    YanıtlaSil
  57. (5) 31/12/2011 tarihine kadar, üzerinde yazılı düzenleme tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersizdir.

    Bu nasıl kanun dili,bu nasıl bir mantık, ilkokul öğrencisi bile böyle cümle kurmaz.

    DÜZENLEME TARİHİNDEN ÖNCE İBRAZI GEÇERSİZDİR

    YanıtlaSil
  58. Taahhütnamede yer alacak birinci yıl taksiti, borcun üçte birinden az olamaz.Taahhütnamenin bir örneği alacaklıya gönderilir.

    Koyu renkli olan 3 te 1 ödenecek kısmı varmıydı komisyonda kabul edilen metinde:)

    YanıtlaSil
  59. Slam arkadaşlar;
    Cüneyt bey netleşen bir durum varmı şu konuda:
    Şimdi bizim aramalar nisan 2010 a kadar durucakmı,yoksa taahüdü savcılığa verdikten sonra mı durucak?

    YanıtlaSil
  60. Selam arkadaşlar,Cüneyt bey 42 de şirket ortagı olmayanlara ceza kalktı kesin diyorsunuz ama ben 57 deki yazıyı okudu ama bununla ilgili bir şey görmedim.Bu konuyla ilgili daha detaylı bilgiyi nerde bulabilirimveya siz bilgilendirbilirmisiniz.tşklerr

    YanıtlaSil
  61. cezaevlerindeki yakınlarımız ner zman tahliye olacaklar acabaa bunu bilen varmıı bikaç gün içinde diyebilirmiiyz yada bu ay sonuna kadar bi süresi varmıı bunun?

    YanıtlaSil
  62. Merhaba Sevgili Arkadaslar,
    Yurtdisinda mahsur kalmis eski bir turk esnafi olarak soruyorum?biz bu vicdansizlarin cikardigi yasa icin muracaatimizi konsolosluk araciligi ile mi yoksa avukat araciligi ile mi yapicaz?Aranmamiz nasil kalkacak? Cebimdeki son birkac gunluk harclik bitmeden ulkeme doneyim.En azindan 1 sene cocuklarimin yuzunu gorurum.Senenin bitiminde borcumuzu odeme sansi olacagini sanmiyorum bu kosullarda.sonra yurt disina da birakmazlar.kendi ulkemde kacak yasamaya calisirim.Son ana kadar da sizlerle mucadeleye devam ederim.AKP yikilincaya kadar...Son damlasina kadar.Ulu onderimiz ne demisti?Ey turk gencligi! sizleri icten ve distan yikmak isteyen bedbahlar olacaktir.Her kosulda unutmaman gereken MUHTAC OLDUGUN KUDRET DAMARLARINDAKI ASIL KANDA MEVCUTTUR...ben bu yasaya olumlu imza atanlarin kanlarinin test edilmesi icin yasa onerisi verilmesi hususunu oylamaya sunmak istiyorum SAYIN BASKAN!Lutfen dikkate alinsin...Ene ESnaf El Insaf.

    YanıtlaSil
  63. merhabalar,
    ben 30.04.2009 tarihinde ortağımla anlaşarak %50 olan hissemin %45 ini ortağıma %5 inide eşine devrederek şirketle bağlarımı kopardım.ortaklıktan ayrılmadan önce yazılmış olan ileri tarihli çeklere imza attım.(çeklerin vadeleri benim hissemi devrettiğim 30.04.2009 tarihinden sonradır)ve anlaşmış olmamıza rağmen ortağım yazılmış olan şirket çeklerini ödemedi veya ödeyemedi.İmzamdan dolayıda bana alacaklı firma dava açtı ve ilk mahkemem 21 ocakta..bu çek yasasına göre benim durumum nedir acaba? yorumlayabilirseniz çok memnun olurum..

    YanıtlaSil
  64. 64 sen yırttın merak etme.
    63 teki arkadai o kadar karamsar olma herkes yırttı. Alacaklılarda bir taraflarını yırtacak merak etme

    YanıtlaSil
  65. MERHABA ARKDAŞLAR,

    ARTIK İYİ İRDELENMİŞ BİR METNİ ÖNCEİKLE YASAYA TEPKİ VE DE CEZAEVİNDEN ÇIKACAK OLAN ARKADAŞLARA SESİMİZİ DUYURACAK ŞEKİLDE GAZETEDE İLAN ETMELİYİZ. BU KONUYU HIZLANDIRMALIYIZ. İSTENİLEN BÜYÜKLÜKTE OLMAYABİLİR OLABİLEN ŞEKLİYLE MUTLAKA İLAN İŞİ HALLEDİLMELİDİR.

    AYRICA İZMİR VE CİVARINDAN MAĞDUR ARKADAŞLARLA BİR ARAYA GELMEK İSTERİM.

    MSN+mail:sertac72@windowslive.com
    mail: sertackayin72@gmail.com

    YanıtlaSil
  66. benim anlayamadıgım birşey var şirket müdürü eger şirkette hissesi yoksa cezaları düşüyor şirketin ortagıda ceza almıyor ben hem şirket ortagı hem müdürdüm bu yüzden ceza alıyorum bunda bir saçmalık yokmu?kanun kendi içinde bile çelişiyor benim suçum şirketin ortagı olmakmı?
    sayın jenardi bu kanun kendi içinde bile çelişiyor ben böyle bir saçmalık görmedim inşallah benim bile görebildigim bu tutarsızlıgı YARGITAYDA görür bizi artık ÇEK HAPSİ kbusundan kurtarsın...

    YanıtlaSil
  67. ATV ANAHABERİ İZLEYİN..
    SANSÜRE UĞRAMAYIZ İNŞALLAH..

    YanıtlaSil
  68. arkadaşlar tasarının son halinde vadesinden önceyazılan ceklerde ceza hükmü uygulanmaz ibaresi kaldırılmış son durumda geri mi çekildi bu maadde acaba yanıtlarsanız memnun olurum
    şimdiden teşekkurler

    orcun

    YanıtlaSil
  69. Cüneyt bey benim bir sorum olacak size,limited şirket müdürü ünvanı altında(Çaycı falan değildim dışarıdan atanmış müdür olarak görev yapıyordum) attığım imzalardan dolayı iki ayrı davadan adli para cezasına çarptırıldım ve yargıtaya da gönderip itiraz edemedim.Yani karar verilmiş.Adli para cezasını ödeyemediğim için aramam da çıkmış.Bu aşamada,yeni kanun onaylandıktan sonra bu verilen kararlara itiraz mı edeceğiz veya dava yeniden mi görülecek,otomatikman düşermi diye soramıyorum çünki binlerce dava var bu şekilde,düşse bile GBT de duracak biz gene uğraşacağız anlamsız bir yerde yakalanırsak, gidişat şekli açısından veya bu tip durumlarda nasıl bir yol izlenmeli çok kısa bir cevap verirseniz sevinirim.Ha bu arada bu soruyu avukatıma da sordum o da kanun çıksın bir bakalım dedi kesin bir cevap veremedi,size sormamın amacı konuyla daha yakın ve takip ediyor olmanız sebebi iledir.Sevgi ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  70. Herkese iyiakşamlar...
    Devletle anlaşıp faziiyle ödeyeceğiniz para adli para cezası olarak devlette kalıyor alacaklı bu paraya elini süremiyor yanlış anlamıyorsam ki bundan önceki yasada da böyleydi o zaman alacaklının anlaşma yapmaktan başka çaresi kalmıyor...
    Madem devlet parayı alacaklıya vermiyor neden anlaşmanın bir suretini alacaklıya yolluyor??
    konuyla ilgili bilgisi olanlar...?

    YanıtlaSil
  71. İmkanı olanlar lütfen ATV haber i kayıt etsinler. Sonrasında işimize yarayacaktır.

    YanıtlaSil
  72. cüneyt bey izleyemedim haberi olumlu birşey varmı

    YanıtlaSil
  73. Sevgili arkadaşlar,Cüneyt kardeşim galiba benim eşim çıkamayacak.8 Ekim 2009 ygünü eşim 52000 liralık 4 ayrı çekten tutuklandı.19 Ekim 2009 günü 15000 lira ödeyerek birde 20000 lira taahhüt vererek eşimi cezaevinden çıkardık.Taahhüdü ben vermiştim daha sonra 20000 lirayı ödeyemedik.açılan davada düştü.Çekler 2007 temmuz,ağustos aylarına ait.Fakat eşim o dönemde tarihini bilmediğim yıl olarak 2007 yılı iki kişi taahhüt imzalamışlar.Dün avukatımız aradı en son yapılan protokolde taahhütle ilgili madde koyulmamış oyüzden yatacak demiş.bana bu konuda bilgi verin lütfen .Avkat ankaradaymış geldiğimde görüşürüz dedi.Ama ben sizlerinbilgileri benim için daha değerli şimdiden teşşekkürler.

    YanıtlaSil
  74. ya arkadaşlar yazmayayım diyorum dayanamıyorum. Biraz iyi okuyun kanunu birdaha okuyun birdaha okuyun ta ki anlayana kadar lütfen. Kanunda açık açık yazanları sorarak kalabalık yapmayın. Kanunun yorumu hakkında soranlar cevap alamıyor yoğunluktan.
    Zola kardeşim Yeni yasaya göre imza araştırmasına gerek yok. Çünkü imzayı atan değil çekin karşılıksız çıktığı zaman şirkette kim sorumluysa ona ceza var. Dava açıldığında savcı ticaret sicil gazetesini istiyor. Gazetede sen sorumlu müdür olarak yazılıysan zaten sorumlu olarak cezalısın. Eski kanuna görede yeni kanuna göre de sorumlu sen oluyorsun. Ama gazete de müdür senin adın yazmıyorsa imza senin olsa bile yırttın.
    ss34 kardeşim sana gelince yeni çek yasası madde 6. yı üç dört defa hatta on defa oku. orada ne yazıyor?
    Etkin pişmanlık ve yasak kararının kaldırılması
    MADDE 6- (1) Karşılıksız kalan çek bedelini, üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihine göre kanunî ibraz tarihinden itibaren işleyecek 3095 sayılı Kanuna göre ticarî işlerde temerrüt faiz oranı üzerinden hesaplanacak faizi ile birlikte tamamen ödeyen kişi hakkında
    Yani diyorki borcunu faiziyle alacaklıya ödeyen kişi diyor.
    Vereceğin taahhüt de borcunu ödeyeceğin taahhüt. adli para cezasını ödeyeceğin taahhüt değil .

    YanıtlaSil
  75. çelik kardeş bide erken yazılan çeklerle ilgili bilgin varsa o konuda da aydınatırsan sevinirim

    YanıtlaSil
  76. F:TUĞ kardeşim daha önce verilen taahhütler, protokoller falan ilgilendirmez. Her ne sebeple olursa olsun 3167 sayılı çek kanununa göre ceza almış insanlar alacaklıyla anlaşırsa veya direk savcıya taahhüt verirse tahliyesine, değil taahhüt eklenmemiş protokol, başbakan bile gelse engel olamaz. Siz avukatı bırakın bence. Ve endişelenecek bir durum yok yasa resmi gazetede yayımlandığı anda eşiniz serbest

    YanıtlaSil
  77. bizde tekel işçileri gibi ankaraya gidelim eylem yapalım

    YanıtlaSil
  78. Şapkalı olanmı Jenardi.???

    YanıtlaSil
  79. Jenardi kısacıkta olsa atv ekranlarında sesimizi birkez daha duyurdun.Ne kadar teşşür etsek az.

    YanıtlaSil
  80. Ağzınıza sağlık.

    bu kadar kısa sürede ancak bu kadar söylenir.
    eee yasa yla birlikte adsılık kararımda sona erdi.

    saygılar

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar her kafadan bir ses çıkıyor.. 01.11.2009 tarihine kadar karşılıksız çıkan her çek yaprağı için 5941 sayılı yeni Çek Kanunu ile ilgili hiçbir madde geçerli değildir.. O tarihe kadar yazılan tüm çekler ile ilgili yeni kanunun sadece Geçici Madde 2'si ilgileniyor.. Eğer 01.11.2009 tarihinden sonra yazılan bir çekiniz varsa o zaman 5941 sayılı kanun hükümlerini dikkate alacaksınız..

    YanıtlaSil
  82. ne zaman çıkacak içerdekiler bilen yokmu

    YanıtlaSil
  83. 76 arkadaşım benim çekim gününde önece yazılmış 1 gün önce yazıldıgı için ben o dosyadan beraat ettim bana kararı geldi davanın evrakta gününden önce yazıldı diye davadan beraat etmiştir diye.serhat

    YanıtlaSil
  84. Sevgili Çelik yüreğime su serptin teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  85. evet şapkalı jenardi..zaten 2 kişi vardı biri adını verdi..

    YanıtlaSil
  86. sayın jenardi sesimizi duyurdugunuz için sagolun..
    bu çıkan yasa deli şaçması niyemi?
    adam şirket müdürü ama şirkette hissesi yok çek hapsinden kurtuluyor.
    digeri şirket ortagı ve müdür çek hapsiyle cezalandırılıyor!!!
    allah aşkına bu saçmalıgı bana izah edebilecek bir akıllı varmı?
    benim suçum şirket ortagı olmakmı allah aşkına?
    inşallah yargıtay bu saçmalıgı kaldırır ÇEKE HAPSİ TÜMDEN KALDIRIR!!!
    CHP nin anayasa mahkemesine gitmesi şart bunu yapmassa chp nin samimiyeti kuşkulu olacak!

    YanıtlaSil
  87. altyazıda hala cezaevinden 2000 kişi çıkacak diyor

    YanıtlaSil
  88. bunlar sayı saymayı bilmiyor yüz sayıp bir diyorlar..

    YanıtlaSil
  89. assassin kardeşim anayasanın, tck nın hükümleri var. sonradan çıkan kanunla önceki kanun failin lehine hangisi ise o uygulanır. Yeni kanuna göre lehe ne varsa o uygulanır.
    Yeni yasada vekile imza yok. Onun için vekiller serbest diye herkes söylüyor. Geriye işlemiş olsaydı vekiller kurtulamazdı. Eski kanunda çek defterlerini iade etmeyene ceza vardı. Yeni kanunda yaptırım cezası yok onun için yeni kanun lehe ve çek defterini iade etmediği için yaprak başına 450 tl ceza alanlar davaları düşüyor. Kanunlar geriye işlemez

    YanıtlaSil
  90. yasanın tam metnini okudum aşağıdaki maddeye göre, yakalanmaların durması yada içeriden çıkabilmek için taahütname verilmesi gerekiyor, yani 1 nisana kadar rahatız diye bir durum yok, 1 nisan taahütnamenin verileceği son tarihtir, eğer yakalanmanız varsa , gidip taahüt vermesseniz, bu yakalanma kalkmıyor, bu cümleden bu anlaşılıyor, aksi bir ifade yok, yasa yayınlandığı tarihte soruşturmalar infazlar duru demiyor, taahütname verince durur diyor, yanlışım varsa lütfen düzeltin,


    cümle aynen böyle ve anlamı çok net.

    "anlaşmanın bir nüshasının şikâyetçi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi hâlinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilir"


    GEÇİCİ MADDE 2- (1) 3167 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinde tanımlanan suçtan dolayı, 1/11/2009 tarihi itibarıyla, haklarında soruşturma veya kovuşturma başlatılmış ya da kesinleşmiş bir hükümle mahkûm olan kişilerin;
    a) Şikâyetçi ile belirledikleri miktarın belirli vadelerde ödenmesi hususunda anlaşmaya varmaları ve anlaşmanın bir nüshasının şikâyetçi veya yasal temsilcisi tarafından Cumhuriyet başsavcılığına veya mahkemeye verilmesi hâlinde, anlaşmada öngörülen süre kadar soruşturma veya kovuşturmanın durmasına, hükmün infazının ertelenmesine veya durdurulmasına karar verilir

    YanıtlaSil
  91. Arkadasla bugun babamı zıyarete gıttım.Icerdekıler cok umıtlı! cek magduru yakını olan bıkac kısı gordum ankradakı mıtınglere falan katılmışlar herkes mucadeleye hazır.
    Icerdekılerın tek ümidi bıan once cıkabılmek, babam cek magdurlarının persembe-cuma çıkarırlar bızı dedıklerını söyledi imza hemen atılırsa...

    YanıtlaSil
  92. ARKADAŞLAR ACABA SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ YASAYI NE ZAMAN HAYATA GEÇİRİR BU KONUDA BİLGİSİ OLAN VARMI

    YanıtlaSil
  93. ARKADAŞLAR BAKAN AÇIKLASADA BU BASIN BUGÜN İZLEDİĞİM BÜTÜN HABERLERDE HALEN 2172-2166 GİBİ RAKAMLAR YAZDILAR MECLİS TUTANAKLARIDA BUNLAR İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMİYOR ANKARADA YADA İSTANBULDA BİR EYLEM PLANLAMALIYIZ BİZİM SAYIMIZ 50-100.000 ARASINDAYSAK EN AZ 10000 ONBİN KİŞLİK BİE EYLEM YAPMASSAK BU YASA BAŞIMIZI İYİCE DERDE SOKACAK BUNUN İÇİN NE YAPARIZ ONU DÜŞÜNÜN

    YanıtlaSil
  94. herkesi salacaklarmı acaba, yoksa önce taahütname verip sonramı salacaklar, yukarıdada belirttiim gibi sanki taahütname imzalamadan bırakmıyacaklar gibi anlaşılıyor bu konuda net bilgisi olan varmıç

    YanıtlaSil
  95. carpediem seni salmayacaklar. Herkesi salacaklar ama sein yok! :)

    YanıtlaSil
  96. CARPIDIEM HAKLISIN TABİKİ; ERTELEME YA KARŞI TARAF İLE ANLAŞMA SONUCU TAAHÜTTE BULUNUNCA YADA ANLAŞAMAMA HALİNDE (Kİ GENELİ BU İLGİLENDİRİYOR) RESMİ MERCİYE TEK TARAFLI TAAHÜT VERİNCE SORUŞTURMA KOVUŞTURMA DURUYOR VE ERTELEME BAŞLIYOR, BU TEK TARAFLI TAAHÜTÜN DE BİR NÜSHASINI RESMİ MERCİ İLGİLİ ALACAKLIYA GÖNDERİYOR...
    ANCAK BU YASADAN YARARLANIP TAAHÜTTE BULUNMA SÜRESİ 1 NİSAN 2010 A KADAR, DOLAYSI İLE BU SÜREYE KADAR OLAN ZAMAN DİLİMİNDE -DİYELİM Kİ 15 MARTTA- O GÜNE KADAR TAAHÜT VERMEYEN KAÇAK ZAT YAKALANDI, O GÜN VERİR VE ERTELEMEDEN YARARLANIR.
    UYGULAMADA KOLLUK KUVVETLERİNE İNTİKAL ETMİŞ YAKALAMA EMİRLERİ 1 NİSANA KADAR DURDURULACAK DİYE BİR ŞEY YOK.

    YanıtlaSil
  97. ceza evlerinde çekten yatan kişilerin dosyaları istenmiş

    YanıtlaSil
  98. içerde olan arkadaşlarımızında şimdiden hazırlıklı olmaları lazım gelmezmi,eminimki içerden bir an önce çıkmya çalışan borçlunun, önüne alacaklı avukatları, acımasız şartlarla çıkacaktır, bir an önce çıkmak isteyen borçluda önüne konan her şeyi düşünmeden imzalayacaktır,

    düşünün .içerdesiniz yasa yayınlandı çıkmak için ya karşı tarafın avukatına yada kendisine ulaşacaksınız, ödenecek para hesaplanacak, çek bedeli+ çekin yazıldıı günden ödemenin biteceği, tarihe kadar, yıllık %19 temerrüt faizi+ açılan davanın masrafları, + hiç bir avukat bu işlemlerden para almadan anlaşmaya yanaşmaz buda toplam bedelin en az %12 sidir, , içerde zaten daralmış madğdur basacak imzayı , ödyemediği çek bedelinin 2 katı kadar borcun altına girecektir.

    dışarda olanların işi biraz daha kolay , pazarlık etme şansı var, borcu azaltma şansı var,
    allah içerden çıkacakların yardımcısı olsun gerçekten.

    YanıtlaSil
  99. yasa ne zaman imzalanacak?

    YanıtlaSil
  100. ARKADAŞLAR BUNU DİKKATLE OKUYUN LÜTFEN
    ANAYASA MAHKEMESİ KARARI

    Resmi Gazete tarih/sayı: 02.10.2003/25247
    Esas Sayısı : 2001/408
    Karar Sayısı : 2002/191
    Karar Günü : 21.11.2002

    ESASIN İNCELENMESİ
    İtiraz başvurularında, Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre çek’in, kambiyo senedi olup sözleşmelerde ödeme vasıtası olarak kullanıldığı, tarafların hür iradeleri sonucu oluşturdukları sözleşme hükümlerine göre borçlunun, belirlenen tarihte çekte yazılı miktarı çek hamiline veya cirantalara ödeme yükümlülüğü altına girdiği, Yasa’da öngörülen hapis cezasının sözleşmeden kaynaklandığı, bu nedenlerle 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun’un 13. ve 16. maddelerinde yer alan hapis cezasına ilişkin bölümlerin, Anayasa’nın 38. maddesine aykırılık oluşturduğu ileri sürülmüştür.
    3167 sayılı Yasa’nın 16. maddesinin birinci fıkrasından, ibraz süresi içinde veya üzerinde yazılı keşide tarihinden önce bankaya ibraz edildiğinde, yeterli karşılığı bulunmaması sebebiyle kısmen de olsa ödenmeyen çeki keşide eden kimseye hürriyeti bağlayıcı ceza öngörüldüğü, ayrıca işlenilen suçun mahiyetine göre mahkemece belirlenecek bir müddet için bankalarda çek hesabı açmasının ve çek keşide etmesinin yasaklanması ile bu kararın bütün bankalara duyurulmak üzere T.C. Merkez Bankası’na bildirileceği anlaşılmaktadır.
    Yasa’nın itiraz konusu bölümü de içeren 16. maddesinin iptali istemiyle daha önce Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvuru hakkında, 26.9.1995 günlü, E:1995/18, K:1995/50 sayı ile “istemin reddine” karar verilmiştir. Bu kararın Anayasa’nın 152. maddesinin son fıkrası uyarınca 15.11.1997 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanmasından itibaren 10 yıllık süre geçmemiş ise de, başvuru kararının yasal dayanağını oluşturan Anayasa kuralının değişikliğe uğradığı gözetilerek yasaklanan süre içinde kuralın incelenebileceği sonucuna varılmıştır.
    Sözleşme, 818 sayılı Borçlar Kanunu’nun birinci maddesine göre, “İki taraf karşılıklı ve birbirine uygun surette rızalarını beyan ettikleri takdirde, akit tamam olur. Rızanın beyanı sarih olabileceği gibi zımni dahi olabilir” biçiminde tanımlanmıştır.
    6762 sayılı “Türk Ticaret Kanunu”nun kambiyo senetleri bölümünde düzenlenen çek, kıymetli evrak niteliğini taşıyan, görüldüğünde (ibrazında) ödenen bir kambiyo senedi olduğu ve temel ilişkide bir sözleşmenin bulunup bulunmamasından bağımsız olarak kambiyo hukukuna özgü borç doğuran özel bir havale niteliğindedir.
    DEVAMI VAR

    YanıtlaSil
  101. Anayasa’nın 38. maddesine 4709 sayılı Yasa ile eklenen sekizinci fıkrada “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz” denilmiş; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 4 no’lu protokolu gereği sözleşmeden doğan bir yükümlülük nedeniyle hiç kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğün yerine getirilememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamayacağı hükmünün eklendiği, sözleşmeden doğan yükümlülük içinde borçların da olduğu belirtilmiştir.
    Buna göre, bir kişinin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı hürriyetinden yoksun bırakılamayacağı açıkça anlaşılmakla, başlangıçta yükümlülük altına girerken bu yükümlülüğün gereklerini yerine getirmeyeceğini bilen ve bunu isteyen kişilerin, sözkonusu yasaktan yararlanmaları olanaksızdır.
    Çeki elinde bulunduran hamilin, keşideci ile lehdar arasında temel ilişkiyi oluşturan sözleşmeden kaynaklanan bir alacağı değil, doğrudan doğruya çekten doğan bir hakkı iktisap etmesi karşısında, itiraz konusu kurallarla, alacaklının hakkının korunması ile çeke olan kamusal güvenin sağlanması amacı gözetilerek hürriyeti bağlayıcı ceza öngörülmüştür.
    O halde, çek ilişkisi bizzat sözleşme olmadığı gibi, çekin temelinde her zaman bir sözleşme bulunması da zorunlu değildir. Temelde bir sözleşme ilişkisinin bulunduğu durumlarda ise, çekte bu ilişkiden bağımsız ve sözleşme olarak nitelendirilemeyecek bir kambiyo taahhüdü söz konusudur. Borçlu, temel ilişki ne olursa olsun borcunu ödemek için çek kullandığında, asıl borç ilişkisi dışında kambiyo ilişkisi doğmuştur.
    Yalnızca Anayasa’nın 38. maddesi kapsamında hürriyeti bağlayıcı ceza yasağı, sözleşmeden doğan borcun “yerine getirilememesi”ni gerektirmektedir. Oysa keşideci, çekin karşılıksız olmasını bilmesine rağmen çek keşide ettiğine göre, bu borcun yerine getirilemediğinden söz etmek de olanaksızdır.
    Bu nedenlerle, itiraz konusu kurallar, Anayasa’nın 38. maddesine 4709 sayılı Yasa ile eklenen sekizinci fıkrasına aykırı değildir. İtirazların reddi gerekir.
    Haşim KILIÇ bu görüşe katılmamışlardır.
    ŞU ANDA HAŞİM KILIÇ BAŞKAN VE O GÜNKÜ ÜYELERDEN YARISI YOK

    YanıtlaSil
  102. sevgili Çelik,
    TCK'da ne hükümlar var ama leyhte aleyhte uygulamanın neye göre işlediğini hepimiz gördük.. Bu kanun bile Anayasa'ya aykırı ama gelin görün ki "utanmadan" böyle bir kanunu (bana göre torba kanun) oyluyorlar, hakkında görüşüyorlar ve yine utanmadan kanun haline getiriyorlar.. 5941 (yeni çek kanunu), 3167'yi ortadan kaldırmıyor; Geçici Madde 2 ile 3167'ye muhalefet yüzünden açılmış davalar 1 Nisan 2010'a kadar alacaklıyla anlaşamama durumunda 1+1 yıl şeklinde işleyecek.. Vekaleten atılmış imzalar vesaire hiçbir ayırım yapmıyor; tıpkı eskisi gibi.. Eğer 01.11.2009'dan sonra vekaleten imza atılmış ise ve suç duyurusunda bulunulmuş ise suç ortadan kalkıyor.. Kıssadan hisse 01.11.2009'dan önce vekaleten atılmış bir imza yüzünden hakkımızda soruşturma-kovuşturma açılmış işe (hüküm henüz verilmemiştir bu kadar kısa zamanda) 1+1 fırsatından(!) faydalanacağız o kadar..

    YanıtlaSil
  103. Anayasa’nın 38. maddesine 4709 sayılı Yasa ile eklenen sekizinci fıkrada “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz” denilmiş; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 4 no’lu protokolu gereği sözleşmeden doğan bir yükümlülük nedeniyle hiç kimsenin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğün yerine getirilememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamayacağı hükmünün eklendiği, sözleşmeden doğan yükümlülük içinde borçların da olduğu belirtilmiştir.
    Buna göre, bir kişinin yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı hürriyetinden yoksun bırakılamayacağı açıkça anlaşılmakla, başlangıçta yükümlülük altına girerken bu yükümlülüğün gereklerini yerine getirmeyeceğini bilen ve bunu isteyen kişilerin, sözkonusu yasaktan yararlanmaları olanaksızdır.
    Çeki elinde bulunduran hamilin, keşideci ile lehdar arasında temel ilişkiyi oluşturan sözleşmeden kaynaklanan bir alacağı değil, doğrudan doğruya çekten doğan bir hakkı iktisap etmesi karşısında, itiraz konusu kurallarla, alacaklının hakkının korunması ile çeke olan kamusal güvenin sağlanması amacı gözetilerek hürriyeti bağlayıcı ceza öngörülmüştür.
    O halde, çek ilişkisi bizzat sözleşme olmadığı gibi, çekin temelinde her zaman bir sözleşme bulunması da zorunlu değildir. Temelde bir sözleşme ilişkisinin bulunduğu durumlarda ise, çekte bu ilişkiden bağımsız ve sözleşme olarak nitelendirilemeyecek bir kambiyo taahhüdü söz konusudur. Borçlu, temel ilişki ne olursa olsun borcunu ödemek için çek kullandığında, asıl borç ilişkisi dışında kambiyo ilişkisi doğmuştur.
    Yalnızca Anayasa’nın 38. maddesi kapsamında hürriyeti bağlayıcı ceza yasağı, sözleşmeden doğan borcun “yerine getirilememesi”ni gerektirmektedir. Oysa keşideci, çekin karşılıksız olmasını bilmesine rağmen çek keşide ettiğine göre, bu borcun yerine getirilemediğinden söz etmek de olanaksızdır.
    Bu nedenlerle, itiraz konusu kurallar, Anayasa’nın 38. maddesine 4709 sayılı Yasa ile eklenen sekizinci fıkrasına aykırı değildir. İtirazların reddi gerekir.
    Haşim KILIÇ bu görüşe katılmamışlardır.
    ŞU ANDA HAŞİM KILIÇ BAŞKAN VE O GÜNKÜ ÜYELERDEN YARISI YOK

    YanıtlaSil
  104. kısaca dağ fare doğurdu.inşallah 1 yıl sonra fare ejderhaya dönüşüp akp yi bitirir.

    YanıtlaSil
  105. ayrıca borcun 1/3'ünün ödenme şartı alacaklıyla anlaşmaya varılamamsı durumunda geçerli olacak.. Yani "adli para cezasının" (ki adli para cezasında faiz hesabı işlemez ve bizim tabirimizle anapara üzerinde hesaplanır) 1/3'üdür.. Örneğin 1500 TL adli para cezamız var 3167'den doğma ve ilk yıl içinde 500TL ödersek Mal Müdürlüklerine (Maliye Vezneleri) o zaman +1 yıl daha kazanacağız..

    YanıtlaSil
  106. arkadaşlar birşey sormak istiyorum.çek borcuna istinaden icra dairesinde taahüt verdim ve ödeme olmadığı için taahüt ihlali cezası aldım üç ay vede 15.000 ytl çek karşılık 150 gün şimdi çek cezası iptal ama taahüt ne olucak oda düşermi bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ediyorumm.allah herkeze türkiyede yaşamak için sabir versinnnn

    YanıtlaSil
  107. http://www.odatv.com/n.php?n=hapishanede-bu-nedenle-50-bin-kisi-yatiyor-1512091200

    YanıtlaSil
  108. Arkadaşlar yeni yasa ile ilgili yorumlara gerek yok. Anayasa mahkemesi tarihin derinliklerine bir daha çıkmayacak şekilde gömecek zaten

    YanıtlaSil
  109. yeni yasa madde 3. (7) Üzerinde yazılı bulunan düzenleme tarihinden önce ibraz edilen çekin karşılığının Türk Ticaret Kanununun 707 nci maddesi uyarınca kısmen veya tamamen ödenmemiş olması hâlinde, bu çekle ilgili olarak hukukî takip yapılamaz. İleri düzenleme tarihli çekle ilgili olarak hukukî takip yapılabilmesi için, çekin üzerindeki düzenleme tarihine göre kanunî ibraz süresi içinde bankaya ibraz edilmesi ve karşılıksızdır işlemine tabi tutulması şarttır.
    çekin ileri tarihli senet olduğu kanunen belirtiliyor. Çek artık havale aracı değil.

    YanıtlaSil
  110. Anayasa mahkemesine gittiği zaman ne kadar zamanda sonuçlarınır bir bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  111. 107 arkadaşım icraya taahhüdü ihlal cezaları devam ediyor
    assassin arkadaşım taahhüt adli para cezası için değil alacaklıya olan borcun için vereceksin.
    Anlaşmasanda çekin karşılıksız çıktığı tarihten itibaren ticari temerrüt faiziyle birlikte borcun tamamını taahhüt edeceksin adli para cezasını değil

    YanıtlaSil
  112. 111 onu Allah bilir, kimse bilemez

    YanıtlaSil
  113. assain yanlışın var, alacaklı ile anlaşamama durumunda adli para cezası deil, çekborcu faizi masrafkları vs toplamının ^1/3 ünü ödeyeceksiniz adli para cezasının bu yasada adı yok herşey çek borcu üstüne,

    YanıtlaSil
  114. DEĞERLİ doslarım tabiki teknik yorum kimse yazmasın çünkü bizden çok zavallı para babalarının gözleri bizde fakat kişisel kanım bu ANAYASA mahkemesi biraz hükümetle aynı ğörüşü paylaşıyor gibi bir his var içimde onun için rehavet içinde değilde daha sağlam delillere ve desteğe bağlı olsak bence daha iyi olcak gibi

    YanıtlaSil
  115. Sevgili Çelik & Carpediem;
    5941 sayılı kanunun Geçici Madde 2/b'yi tekrar okudum.. Yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim, bu kadar aptalca bi uygulama ummadığım için tekrar okuyup bilgi vermek gereği duymadım ama tek kelime ile yuh diyorum bu kanunu yapanlara! Peki arkadaşlar, buna göre bizler için en mantıklı çözüm nedir? Alacaklıyla görüşme ihtimalini gözönünde bile bulundurmayın lütfen; açık ve net bir soru! Gidip yatmak mı yoksa 1 yıl için sözkonusu taahhüdü vermek mi?

    YanıtlaSil
  116. ARKADAŞLAR KİMSE YOKMU? NE BU SESSİZLİK?

    YanıtlaSil
  117. Sevgili Çelik bana farklı yorum yaptın 107 de yazan arkadaşa farklı benim kafam karıştı.

    YanıtlaSil
  118. sayın jenardi chp anayasa mahkemesine gitmesse biz şahsi veya toplu anayasa mahkemesine gidebiliyormuyuz?cevap verirseniz çok sevinirim.

    YanıtlaSil
  119. alacaklılara ulasmadan savcıya taahhüdde bulundukları dılekcelerını verıp cıkamazlarmı_? çok sacma mı soru soruyorum bılmıyorum kusura bakmayın anlamadıgımdan soruyorum...

    YanıtlaSil
  120. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YİNEDE SİZLER BİLİRSİNİZ AMA, BANA GÖRE; ŞU BİRKAÇ GÜN, GAZETE İLANININ YAYINLANMASINA ODAKLANIP, YENİ ÇIKMIŞ OLAN VE CUMHURBAŞKANININ ONAYINI BEKLEYEN YASA İLE İLGİLİ, AYRINTILARA PEK GİRMEZSEK İYİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. YASA ONAYLANIP; RESMİ GAZETETEDE YAYINLANIP, ARKADAŞLARIMIZ; BİR ŞEKİLDE CEZAEVİNDEN ÇIKTIKTAN SONRA, YAPABİLECEKLERİMİZİ; BAŞTA KONUMUZ HAKKINDA, DAHA BİLGİLİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ ÖNDERLİĞİNDE, KONUŞUP; TARTIŞIP, GEREĞİNİ HEP BERABER YAPMAYA ÇALIŞIRIZ. BİRAZ DAHA; BİRAZ DAHA SABIRLA BEKLEMEK GEREKMEKTEDİR. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE VE TÜM KATILIMCILARA, SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  121. CARPEDIEM sormak ıstedıgım buydu sanırım benım, yanı alacaklı ıle anlasamadıgımzda saydığınız masrafların 1/3 unu odeyecegız 6 ay snramı?

    YanıtlaSil
  122. sayın yöneticiler siteye kayıt olacaktım ama yapamdım.girişe tıkladım ordan bloger oluşturun diyor.yönlendirebilirmisiniz.

    YanıtlaSil
  123. sn çelik, lütfen 103 de yazdıklarınızı tekrar kontrol edip, tekrar yazarmısınız?

    Çünkü açık olan bir şey var. 1.11.2009 dan itibaren çeki imzalayan değil (burda imzalayan vekaleten dışardan biri olabilir veya ortaklardan biri olabilir) ÖDEME GÜNÜ çek miktarını bankada bulundurmakla yükümlü olan kişi ceza alacaktır.

    3167 sayılı yasada ise bu ayırım yoktu. Yani gerekli parayı hesapta bulundurması gerekli kişi tanımı yoktu ve direk olarak çekteki imza sahibi (VEKALETEN VEYA DEĞİL) cezalandırılıyordu.

    Bu yüzden 1.11.2009 dan önceki çekler de imza sahibi kişi vekaleten imza atmışsa ve firma ortağı değilse, parayı hesapta bulundurmakla yükümlü kişi olmadığından dolayı aldığı ceza düşecektir.

    Benim anladığım budur, selamlar

    YanıtlaSil
  124. yeni çek yasasına göre tahahüt verilmesi gerekiyor peki tahahüt etmiş olduğumuz ödemeleri yapamazsak cezası nedir bılmek istiyoruz bizi bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  125. Sevgili F:TUĞ
    107 arkadaşın taahhüdü ihlal.
    Ben size çek cezası için söyledim. Yine söylüyorum ne sebeple olursa olsun 3167 sayılı eski çek kanununa göre ceza alanlar savcıya taahhüt verdiği anda serbest.Yani ertelemeden yararlanıyor.
    Taahhüdü ihlal cezası i.i.k madde 340.Yani ayrı bir kanun ve yürürlükte

    YanıtlaSil
  126. 124 de ki yazımda sn assassini kast ettim.
    sn Çeliği değil, özür dilerim

    YanıtlaSil
  127. 124 arkadaşım 103 de ben yazmadım ayrıca benim söylediklerimle sizin söyledikleriniz farklı değil ki

    YanıtlaSil
  128. tahahüt örneği varsa sitenize yayınlarmısınız

    YanıtlaSil
  129. Ben durumumuzu anlatamadım galiba.EŞİM AYNI DÖNEMLER DENK GELEN AYNI ÇEKLERDEN TAHHÜTTE İMZALAMIŞ.FAKAT YİNE AYNI DÖNEMLERDE HEM ÇEK HEMDE TAAHHÜDÜ İHLAL DAVASI SONUÇLANMIŞ.TUTUKLANDI.BEN EŞİMİN ÇIKMASI İÇİN AYRICA TAAHHÜT VERDİM.ÖDEYEMEDİM.ŞANSIMDAN DAVA DÜŞTÜ.ŞU ANDA EŞİM CEZAEVİNDE.7 TANE AYRI ÇEKTEN VE SÖZÜNÜ ETTİĞİM TAAHHÜTTEN.ALACAKLININ AVUKATI BİZİM AVUKATA BENİMLE YAPTIĞI PROTOKOLDE TAAHHÜTLE İLGİLİ MADDE KOYULMADIĞINI SADECE ÇEKLERLE İLGİLİ CEZANIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞ.ONUN İÇİN DİYORUM BENİM EŞİM ÇIKAMAZ DİYE.

    YanıtlaSil
  130. 103 deki dostum neye dayanarak vkl hapis var biraz açarmısınız selamlar

    YanıtlaSil
  131. asatın celık yorumlar yapılıyo kafamız zaten karısık ıyce karıısyo 1.11.2009 tarıhınden once noterden alınmıs vekaletle ceklere imza atanın cezaaları dusuyomu dusmuyomu yoksa yasa bu tarıhten sonramı gecerlı bıldıgımız dusuyodu sımdı dıyolar dusmuyo ya kım bılıyo bu konuyu kafamız karıstı ıyce lutfen bu konuya bı acıklama mesela benım ceklerım 2008 yılı nolcak vekaleten ımzaladım ve kacagım su anda lutfen (yıyıdo )

    YanıtlaSil
  132. Sevgili F.TUĞ ben ilk önce taahhütünde olduğunu anlamamışım. taahhütü ihlal üç ay hapsi var. Ama sizin durumunuz için iyi bir avukatın dosyanıza bakması lazım. Zira ne kadardır cezaevinde , ve cezası ilk taahhüttenmi çektenmi bilinmesi lazım. Kaçtane taahhüdü ihlal var tutuklanmasına sebep. bunlar araştırılmadan şifaen alacağınız bilgiler hayalkırıklığına sebep olabilir. Ama çekten ne kadar davası varsa sadece çekle ilgili taahhüt verdiği anda tahliye olur.
    132 kardeşim şirket sorumlusu değilsen vekil olarak imza attınsa cezan düşüyor. Kanun geriye yürümez.

    YanıtlaSil
  133. 119 da yazan arkadaşım ben cevap vereyim:
    Ana muhalefet partis,nin Yasayı Anayasaya aylırılık yönünden incelenmesi ve iptal istemiyle Anayasa mahkemesine götürme hakkı var. Birde Mahkemelerin ilgili yasayı aykırılık teşkil eder düşüncesiyle iptal davası açma hakkı vardır. Nitekim benzer bir olay 2002 veya 2003 te Vezirköprü Asliye ceza mahkemesi 3167 nin anayasaya aykırılığını iddia etmiş ve iptal istemiyle dava açmıştı.
    Aynı yolu kullanarak biz de dava açacağız.

    YanıtlaSil
  134. Sevgili Arkadaşlar sayımızın çok çok fazla olduğu kesindir. Bakın Tekel çalışanları AKP Merkez binası önünde eylem yapıyorlar ve ben eminim bizim kazanımlarımızdan daha fazlasını alacaklar. Birbirimizden haberimiz yok bunu sağlamanın tek yoluda bence bu site bunun için somut bir önerim var burdaki ne kadar kişi varsa hemen hemen hepimiz internet kullanıcısıyız nereye ne yorum yazarsak yazalım hepimiz sadece www.cekmagdurları.com ismini kullanalım. Bu sayı çoğaldıkça mutlaka sorunu olan birilerinin dikkatini çekecektir. Yeterli sayıya ulaştığımızda sonuç almamız garantidir. Sessiz çoğunluğu buluşturmalıyız.

    Örnek www.çekmağdurları.com

    YanıtlaSil
  135. BENİM EŞİM HAPİSTE RESMİ GAZETEDE YAYINLANDIKTAN SONRA NE İŞLEM YAPMASI GEREKİYOR YASADAN YARARLANMAK İÇİN VE NE ZAMAN TAHLİYE OLUR. FAZLA DEĞİL 9.000 TL LİK BİR ÇEKTEN YATIYOR. 2 AYI DOLDURDU. 1 AY DAHA ORDA KALMAK İSTEMİYOR. BİLGİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  136. arkadaşlar sitenin ziyaretçi defterinde de birbirleriyle yazışan arkadaşlar var. ben onlardan daha yeni haberdar oldum,oradaki yorumlarıda inceledim,arkadaşımızın biri sitenin asıl yorum yapılacak kısmının burası oldugunu hatırlatmış onlara gerçi.ö.k.

    YanıtlaSil
  137. sayın celık yorumlar yapılıyo kafamız zaten karısık ıyce karıısyo 1.11.2009 tarıhınden once noterden alınmıs vekaletle ceklere imza atanın cezaaları dusuyomu dusmuyomu yoksa yasa bu tarıhten sonramı gecerlı bıldıgımız dusuyodu sımdı dıyolar dusmuyo ya kım bılıyo bu konuyu kafamız karıstı ıyce lutfen bu konuya bı acıklama mesela benım ceklerım 2008 yılı nolcak vekaleten ımzaladım ve kacagım su anda lutfen (yıyıdo )

    YanıtlaSil
  138. ilan işini halledemezsek sayımız sürekli az olucak. bakın bana mail geldi ilanın pazarlığı yapılmış ve 700 lira eksik kalmış hemde 3 gazate de birden olucakmış. son defa bir ön ayak olalım lütfen

    YanıtlaSil
  139. yiyido kardşim yasa yayımlandığı anda senin davan düşmesi lazım. Kanun geriye yürümez. Zaten önümüzdeki günlerde cgk içtihat yayınlar merak etme. En azından önce taahhütle ertelemeden yararlanıyorsun.

    YanıtlaSil
  140. sayın site yöneticileri,istanbulda bir şti.337/a kanunundan hakkımda dava açtı.mal kaçırmadım.işyerimdeki mallar haczedildi ve şu an başka bir meslek yapıyorum vergi kaydım devam ediyor.yani mal kaçırmadım veya işyerimi kapatmadım.bana istanbulda mah.de yardımcı olabilecek bir avukat varmı .bartınlı efden

    YanıtlaSil
  141. Sayın Çelik ve Jenardi;

    Size kafa karıştırıcı bir soru :)

    1- Ben vekaleten Çeklere imza atmıştım. Bu 5941 sayılı kanun çıkmadan önce Şirket Ortağı Müdür arkadaş sorumlu değildi, Ben sorumlu idim.
    2- Şimdi de ben sorumlu değilim Şirket Ortağı Müdür Sorumlu.

    Her ikimizde;

    "Yürürlükte olan kanun veya eski kanunda SANIK lehine olan hükümler uygulanır" Mantığına göre ikimizde ceza almıyoruz.

    Komik değil mi ? :)

    YanıtlaSil
  142. bu siteye giren biraz parası olan yardımsever insanlar yokmu bu gazete ilanı için param olsa şerefsizim vericem şu gazete ilanı çok önemli hiç bir esnaf yokmu allah aşkına yardım edecek!
    unutmayalım arkaadaşlar her esnaf özellikle çek kullananlar POTANSİYEL ÇEK HAPSİ MAGDURUDUR.
    bugün bizim başımıza gelenler benim çek hapsim yok olan düşünsün diyenlerin başına gelebilir geç olmadan bu ilanı verelim!!!!!!!!!!!!!!

    YanıtlaSil
  143. sn çek

    eşinizin önünde 4 yol var

    1- 9000 tl adli para cezasını ödeyerek çıkmak.

    2- 9000 tl çek yaklaşık bir 9000 tlde faiz vs gideri toplam 18.000 tl yapar bunun 6000 tl sini ayda 500 den 1 yılda ödemeyi kalan 12.000 tl yide yine ayda 1.000 tl den 1 yıl ödemeyi savcılığa taahhüt edip dışarı çıkmak,

    3- alacaklı ile rakamda ve ödeme süresinde anlaşarak, ödeme planı oluşturup bunu taahüt ederek dışarı çıkmak,

    4- 3 ayın zaten 2 ayını yatmış 1 ay daha dişini sıkıp hiçbirşey ödememek.

    bunlardan 1. ve 4. yollarda çek borcu kalır icra hacizden vs kurtulamaz,

    2. ve 3. yollarda, ödemeleri yapıp bitirirse, icra ve hacizdende kurtulur borç biter, fakat taahütte bulunup bir miktarını ödeyip ödeme sıkıntısına düşerse, tekrar hapise girip kalan 1 ayını yatar, tam olarak bilinmemekle beraber muhtemelen, taahüdü ihlalden 3 ay da fazladan yatar, bu konuda yine bir avukata danışmanızı öneririm, ben,m öngörülerim tahmindir sadece.

    YanıtlaSil
  144. sayın celık tş edrım az önce jenardi ilede görustum benım davam belkı duseck ama tabıkı burda hepımızın ortak sıkıntısı adıl olmayan bır yargılamnın sonucları olarak haksızlıga ugramamız tabıkı alacaklıda haklı kımse borcundan kaçmıyo ama sahsen ben cekten yatacam ıcerden cıkacam sonra donecem alacaklıya parasını oduyecem kımse odemez onemlı olan ben yatmadan borcumu odeyım hıc bırımız pıyasa dolandırmadık allah hepımızın yardımcısı olsun sızleden de razı olsun hem bızlerı bılgılendırıyo hemde mucade edıyosunuz toplumsal mucadeler herzaman etkılı olmustur bundan 1 ay oncede sıtenızı takıp edıyodum ama cok fazla onemsemıyodum acıkcası ama sımdı göruyorumki mucade yalnız sızın ıcın deyıl burdan mucadele etmekten benım gıbı cekınen arkadaslar hep bır olup yasa lehımıze veya aleyhımıze olsun bu ugurda mucadele edn arkadaslara yardımcı olalım elımızden gelen neyse maddi manevi bu ılnla ılgılı ınş yarın bende elımden ne gelırse yardımcı olmaya calışıp bırseyler gonderelım en azında bu sıtede 100 kısı olsa 7 tl gonderse 700 yapar arkadaslar hepmıızn allah yardımcısı olsun bır gun oruc tutalım ama bu parayı bulalım sonrasıda vekıllerle goruselım benım yakın görustugum 2 3 vekıl var onlarlada ben görusuyorum zaten allah yardımcımız olsun (yıyıdo)

    YanıtlaSil
  145. Sevgili site yönetimi sizi anlıyorum ama lütfen tüm yoruları yayınlayınız.

    YanıtlaSil
  146. bu arada yasa bugun cumhurbaskanına gönderılmıs yıyıdo

    YanıtlaSil
  147. Ödyemediğim çek bedeli tutarı kadar adli para cezası almıştım. 70.000 Tl. parça parça ödeyip kapatmak üzere 20.000 T.l ödemiş arkasını getirememiştim. Şimdi kalan 50.000 T.l adli para cezası tekrar çek bedeline gerimi dönüp hesaplanacak? Alacaklıyı bulamazsam taahhüdü 70.000. Tl ile hesaplanacak yeni rakamdanmı vermem gerekecek?
    Cevap verme nezaketini gösteren olursa minnettar kalırım.

    YanıtlaSil
  148. ŞÜkrü kardeşim bunun neresi komik sorunun cevabını sen veriyorsun zaten
    yiyido kardeşim malesef ben yurtdışında ve imkansızlık içinde olduğum için pek mücadele edemedim. Size cevap vermeklede ancak aklımca yorum yapıyorum. İnşallah ertelemeyle önce özgür olacağız, daha sonra tümüyle kurtulacağız. Allah'ın izniyle artık çeke hapis tarih olacak

    YanıtlaSil
  149. Çelik kardeşim; O zaman şöyle yorum yapmalıyız;

    Vekaleten imza atanlar kurtuluyor. Ama Şirket Ortağı müdürler de imza atmadıkları için Eski kanuna göre ceza almıyorlar. Her iki kişide rahatlar..

    YanıtlaSil
  150. eldeki verilere göre 70.000 tl + kestiğiniz tarihten taahütte bulunucağınız ödeme süresinin birtimine kadar olan senelik%19 temerrüt faizi ve masraflar, ödemeniz gereken rakamı oluşturacak,

    eğer taahütte bulunmassanız yada bulunup ödemenizi aksatırsanız geriye kalan adli cezanın 50.000 tl si kadar hapis yatarsınız, buda yaklaşık 500 gün eder,

    yanlış anlaşılmasın eldeki bilgilere göre bu benim öngürmdür, yinede bir avukata danışmanızı tavsiye ederim,

    YanıtlaSil
  151. Cüneyt bey CARPEDİEM le aramızda mesajları neden sildin anlamadım.

    YanıtlaSil
  152. lütfen 154 nolu mesajı silelim burası bir meslek grubuna küfür etme yeri değildir

    EMX

    YanıtlaSil
  153. Peki ödediğim 20.000. Tl devlete gitti ve yok sayılacak gibi ama bu çok abuk bir çelişki oluşturmuyor mu? Alacaklı yoksa ve ben iki yıllık taahhüde girdiğimde kaldığım 50.000. Tl den başlamam gerekmez mi?
    Tıpkı 700 gün cezasının kalan 500 gününün yatmamak için yasadan yararlanmak isteyenin 700 cezasına geri dönmemesi gerektiği gibi?

    YanıtlaSil
  154. Çelik Bey;

    Üslübunuza anlam veremiyorum. Bu kızgınlık neden ? Ayıp değil mi ?

    YanıtlaSil
  155. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  156. sorularıma cvp yazmışsınız saolun ama benim anlamadığım şuan içerde olduğu için çıkması için avukatın keyfinimi beklicez anlaşsınlar diye. ama zaten avukatla anlaşamadığı için içeri girdi.yani demek istediğim eşim yasa resmi gazetede yayınlandığı gibi içerden çıkıpta anlaşmaya varmıcakmı? anlaşamazsa çıkamıcakmı yani. öle değilse niye çek mağdurlarına tahliye yolu açıldı diye başlık atıyorlar anlamış değilim. 2 yıl erteleme diyorlar yalanmı hepsi şimdi kafam basmıyor inanın, beynim durdu. ne insafsızlar ya ben 6 aylık çocuğumla ortalarda kaldım. az çok eşim çalışıyodu evimize ekmek getiriyordu. bide üstüne hapise para yetiştirmeye çalışıyoruz. yarın ziyaret günü ve ben 1 paket sigara bile götüremiyorum. YAZIK BİZLERE!!!!! ÇOCUKLARIMIZA YAZIK NASIL BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ!!!

    YanıtlaSil
  157. ben burdan ZAMAN GAZETESİNE seslenmek istiyorum islami kesimin en tirajlı gazetesi benim bildigim bu gazeteyi almamama ragmen internetten bakarım ne yazmışlar ne düşünüyorlar diye...
    bu gazete çek magdurlarını 1. sayfadan vermesi gerekiyordu madem adaleti savunuyorlarsa!
    yine aynı cevabı duyacagıma eminim ALACAKLIDA MAGDUR KARDEŞİM....
    biz hak ihlali istemiyoruz alacaklı haklı görüldügü için zaten borçlunun neyi var neyi yoksa icrayla hacizle alıyor peki burda borçlunun hakkını savunan varmı sorarım size?
    hak sadece alacaklınınmı borçluyu savunacak kimse yokmu?hadi bütün itibarım param işim gitti BİRDE ÜSTÜNE HAPİS CEZASI!!!
    bu insan neyapar ne eder ailesi dagılırmı kafayı üşütürmü ruh saglıgı neolur düşünen yok!
    şimdide birde erteleme çıkardılar adam sıfırı tüketmiş borcunu öde diyor!biz borç ödemekten kaçan insanlar degiliz HANGİ İTİBARLA HANGİ PARAYLA HANGİ İŞYERİYLE SORARIM SİZE?
    bizde bir söz vardır bekara karı boşamak kolay diye...
    bize borcunu öde diyenlere sesleniyorum!
    sen geç benim yerime bunu becer BENDE ANKARANIN GÖBEGİNDE EŞEK GİBİ ANIRMASSAM BEN EŞŞEGİM DİYE TİŞÖRT GİYİP GEZMESSEM ŞEREFSİZİM!!!
    ey müslümanlık iddasında bulunanlar
    ey insan hakları savunucuları
    ey hayvan hakları savunucuları
    hayvanlar için bile yürüyüş yapanlar
    bu çek magdurlarının sesini duyacak bir gazete yokmu?

    YanıtlaSil
  158. bide bana akil verin beya benim 400 bin liralik yaklasik 50 yaprak cekim var piyasada bunlar alti veya yedisinden tutuklamam var ve sirket muduruydum imza yetkisi bendeydi ne olacak simdi ben ne yapacam arkadaslar

    YanıtlaSil
  159. Şükrü bey ben size katılarak söyledim.
    Benim kızgınlığım 1 ocaktan sonra olmayan kanuna göre ceza veren hakimlere, daha sonra gününden önce yazılmış çeklere ceza veren hakimlere. Kanunu geçmişe yürütürlerse ikiside kurtulamayacak. Hem imza sahibi hemde sorumlu. Malesef ülkemizde bazı insanlar mesleği ne olursa olsun ortadan gitmek varken sağına soluna gidenler var. Onların yaptığı normal ama benim söylediklerim ayıp mı oluyor

    YanıtlaSil
  160. Dün sorumun cevabını Sn.çelik ten almıştım.Fakat anlayamadığım bir şey var.Burada anlayamamaktan kastım isyan anlamındadır belirteyim.Ben bir şirkette müdür olarak yetkili idim,şirketi ilzam ve temsile yetkili olarak en geniş şekilde.Patronlar bir ihale sebebi ile zarar edip battılar ve ortadan kayboldular.Benim şirkette bir ortaklığım olmadığı gibi ,madden de kar payı vs de almıyordum.Sadece maaşım vardı.Dolayısıyle imzamış olduğum 2-3 çekten gelen adli para cezalarını bana yapıştırdılar.Benim bu cezaları ödemeye hiç bir gücüm yok.Patronların ne araması var ne de cezası.Hükümet alacaklı ve borçlu ikileminden yola çıkarak bu tasarıyı çıkardı ve onayladı.Peki bu arada benim gibi arada gümbürtüye gidenlerin durumu ne olacak...Bir bilen varmı...Evlilik vadiyle kandırılıp,iğfal edilip,ortada kalan durumuna düştük..

    YanıtlaSil
  161. emre bey neden kosiad reklam paralarını gelir kaydetmiş.anlamış değilim.KOSİAD hakkında herkesin kafasında birtakım sorular vardı.Acaba gerçekmi oluyor.Bu işin başında reklamı vermeye Sn.Rahmi bey ve diğierleri çaba göstermişti ne oldu..Aydınlatırsanız sevinirim.selamlar
    ZOLA

    YanıtlaSil
  162. Sevgili ÇEK yasa rasmi gazete de yayımlandığı andan itibaren eşiniz alacaklıyla anlaşmayı beklemeden savcıya taahhüt vererek hemen tahliye olur. Tahliye olabilmesi için anlaşma şartı yok
    160 arkadaşım 50 değil 150 çekinde olsa en azından 1 yıl özgürsün. Ama gidişata göre her keskasin tahmini yargı bizi kurtaracak. Olmazsa vay halimize

    YanıtlaSil
  163. ÇEK MAĞDURLARININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN REKLAM VERİLECEKTİ KOSİAD ÇEK MAĞDURLARINDAN ZİYADE KOSİADIN ADI ÖN PLANA ÇIKIN ÇABASI İÇİNDE ANLADIĞIM KADARIYLA BU KADARINADA YUH DİYORUM KOSİADA GÖNDERDİĞİM PARAYI GERİ İSTİYORUM BURDA ASYA BANKASI OLMADIĞI İÇİN ORAYA GÖNDERDİM PARAYI 100 LİRAMI LÜTFEN ÇEK MAĞDURLARI HESABINA GEÇİNİZ RAHMİ BEY. İBRAHİM

    YanıtlaSil
  164. rahmi bey cebinden 1000 tl vercekti hani?
    antepli

    YanıtlaSil
  165. ilanı tabiki çek mağdurları verecek mecliste basında bangır bangır çek mağdurlarının sorunları çek mağdurlarına af çek mağdurlarının talepleri deniyor
    kosiadın sorunları kosiadın taleplerimi diyorki ilana kosiadın adı yazılacak
    okuyan kişi kim bu kosiad der ilanı okumaz bile dikkatini bile çekmez
    kimse terbiyesizlik yapmasın
    ilan çek mağdurlarının vereceği ilan diye para gönderdik

    YanıtlaSil
  166. Bu ülkede yaşayan bizlerin en büyük sorunu bu zaten. Birlik olamamak şimdide ilan kavgasımı çıktı. Lütfen arkadaşlar bu nasıl iştir böyle .

    YanıtlaSil
  167. emx kesinlikle sana katılıyorum...şimdi birlik olma zamanı..birbirimize güvenmemiz gerekiyor..başımızda cüneyt varken de kimse bizim hakkımızı yiyemez,hele bu konuda..mutlaka gerekeni yapacaktır..biraz sakin ve sabırlı olalım..

    YanıtlaSil
  168. Arkadaşlar ben para gönderemedim. Ama imkanım olsaydı kesin gönderirdim. Lafını yaptığınız insan Rahmi beyse daha dikkatli olmanızı öneriyorum. Rahmi beyin bizler için yaptıklarını unutmayalım lütfen.
    Bu tartışmalar gereksiz. Geçen gün okudum ilan verilmezse paralar iade edilecek iade edilmeyenler kosiada kalacak diye. Bunda yanlış anlaşılacak ne var

    YanıtlaSil
  169. Sakin olmuyorum kardeşim,olmayacağımda,KOSİAD mağdurların sesiydi hani onlar dernek üzerinden çoğunluk toplayıp prim yapmaya çalışıyorlar,ben sayın Ofluoğlunu defalarca dinledim,hep aynı söylem anayasaya bu kanun aykırıdır,bir kere ifadede insanın ne dediği anlaşılmalı,düzgün ve yalın olmalı harada gürede konuşuyor,ağır ağır düzgün ifade edilmeli herşey,ayrıca görünüm de çok önemli idi.dün habertürkte bir kravat takılabilirdi,daha yalın ve bundan sonra yapılacaklar için konuşulabilirdi.Dediğim gibi KOSİAD bence kendine prim yapmaya çalışıyor.Benim şahsi kanaatim budur.İlan parası yollayan arkadaşlar paralarını ayan beyan geri istesinler haklılardır.Çek Mağdurları sitesi KOSİAD tan daha ön plana çıkmıştır.Bu bir gerçektir.Bu konuda Emra ve Cüneyt kardeşlerime şükran ve minnet duygularımı bir kez daha buradan yüksek sesle belirtiyorum.Dün KOSİAD ın sitesine girdim aynen msn yazışmaları gibi,bir ciddiyet yok,birbirleriyle chatlasiyorlar gibi geldi bana.Sürekli derneğe gelin deniliyor,dernek avukatlarının orada yardımcı olacağı söyleniyor.Bu dernek avukatları kaç kişidir,orada para almadan mı görev yapmaktadırlar,almıyorlarsa ne ile geçinmektedirler.çek mağdurlarının derneğe kayıtlı ilerki senelerde diyelim ki 50000 kişi olduğu varsayımından yola çıkarsak,bu kişilere hizmet ederken dernek avukatı olmak bir ayrıcalık,bir rant mı sağlayacaktır.Bu soruların cevabı aranmalıdır.Reklam işine fevkalade bozulmuş durumdayım ve çok sinirliyim şu an daha fazla yazmak istemiyorum.Bu arada Rahmi bey gerçekten bizler için uğraşmıştır,bizlere hakkı geçmiştir, kendisine teşekkür ediyorum.Ama biraz kendisinden daha sağduyulu olmasını istirham ediyorum.
    Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  170. eni Çek Yasa Tasarısı TBMM`de kabul edildi. Yasa, karşılıksız çek verenler ve bu nedenle hüküm giyenlere borçlarını ödemeleri için 2 yıl süre tanıyacak. Bu süre içinde borcunu ödemeyen cezaevine geri... Devamı için tıklayınız

    TBMM Genel Kurulu`nda bütçe görüşmelerinin ardından oylanan Çek Yasa Tasarısı kabul edildi. Kabul edilen düzenleme, taraflar arasında anlaşmaya da imkan sağlıyor. Anlaşma olmaması ve 2 yıl içinde borcun ödenmemesi halinde karşılıksız çek verenler cezaevine tekrar dönecek. Bankaların bin lira olan yükümlülükleri 600 liraya indirildi. Buna göre banka, hamile, talep ettiği takdirde süresinde ibraz edilen her çek yaprağı için karşılığının hiç bulunmaması halinde, çek bedeli 600 lira veya üzerinde ise 600 lira, bu tutarın altındaysa çek bedelini ödeyecek. Banka, çekin karşılığının hesapta bulunmamasına rağmen hamiline ödenmesinin geciktirilmesi, kanunen ödemekle yükümlü olduğu miktarın hamile ödenmesinin geciktirilmesi hallerinde çek hamiline, her geçen gün için binde 3 gecikme cezası ödeyecek. Üzerindeki tarihten önce ibraz edilen çekin karşılığının kısmen veya tamamen ödenmemiş olması halinde, hukuki takip yapılamayacak.


    CEZAEVİNDEKİLERİN DURUMU


    İleri tarihli çeklerle ilgili hukuki takip yapılabilmesi için, çekin düzenleme tarihine göre kanuni ibraz süresi içinde bankaya ibraz edilmesi ve `karşılıksızdır` işlemine tabi tutulması şart olacak. Yasaya göre 1 Kasım 2009`a kadar karşılıksız çek vermek suçundan haklarında soruşturma veya kavuşturma başlatılmış ya da kesinleşmiş bir hükümle mahkum olan kişiler düzenlemeden yararlanacak. Karşılıksız çek veren ile parasını alamadığı için konuyu mahkemeye taşıyan kişi belirledikleri miktarların belirledikleri vadelerde ödenmesi konusunda anlaşırsa soruşturma ve kovuşturma duracak, cezaevinde bulunanlar dışarı çıkacak. Taraflar isterlerse 10 yıllık bir vade yapabilecek. Karşılıksız çek veren ödemeleri aksattığı takdirde ise mahkemeler tekrar başlayacak, cezaevinden çıkan geri dönecek. Taraflar anlaştıklarını 1 Nisan 2010`a kadar ilgili mercilere bildirecek.


    TASARI NE GETİRİYOR?


    Karşılıksız çek düzenleyen, adına karşılıksız çek düzenlenen ve ileri düzenleme tarihli çek üzerinde yazılı tarihe göre kanuni ibraz süresi içinde ibrazında, karşılığını ilgili banka hesabında bulundurmayanlar hakkında karşılıksız çıkan her bir çekle ilgili olarak çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilecek.


    Hakkında çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kararı verilenler, elindeki çekleri bankalara iade edecek. Bu kişiye yeni bir çek hesabı açılamayacak.


    Karşılıksız çekle ile ilgili hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilen ya da mahkemede beraat eden kişiler hakkındaki çek düzenleme ve çek hesabı açma yasağı kaldırılacak.


    Düzenleme ile kimse çaycı ya da odacının üzerine çek keserek kurtulamayacak. Çeki şirket sahipleri ya da mali işlerden sorumlu müdürler imzalayabilecek.


    Esnaf çekleri de tacir çeki sayılacak.


    Taahhütname veren borçlu, borcunun üçte birini birinci yıl içinde öd

    YanıtlaSil
  171. lütfen bırakmayalım bu işin peşini, eşim çıkınca beraber takip edicez siteyi, kimse biryere ayrılmasın!!! :)) meriç

    YanıtlaSil
  172. site yönetimine, sitemiz reklam alamıyor mu sayfaya, böylece ilan için para toplanır!! meriç

    YanıtlaSil
  173. arkadaşlar çekim 01.01.2002 tarihli bu çek haciz zaman aşımı ve adli para cezası zaman aşımı durumu ne sizce SAYIN ÇELİK sizce durum ne gözüküyor sygılar AYCAN

    YanıtlaSil
  174. ARKADAŞLAR PKK KADAR OLAMADIK ADAMALAR NE İSTERLERSE YAPTIRDILAR 40.000 ASKER ÖLDÜRDÜLER POLİS ÖLDÜRDÜLER HADA DEVAM EDİYORLAR AMA BİZLER KENDİ SESİMİZİ DUYURAMIYORUZ İÇERDEKİLER İÇERDE DIŞARDAKİLERDE DIŞARDA İMZA TOPLASINLAR TOPLU İNSAN HAKLARINA ŞİKAYET MEKTUPLARI GÖNDERELİM TOPLU HAREKETLER TOPLU BİLDİRİLER BİZLER DOLANDIRICI DEĞİL BİZLER HÜKÜMETLERİN YAMLIŞ POLİTİKASINA YENİK DÜŞEN ZAVALLI ESNAFLARIZ HEPİMİZİN GEÇMİŞİNİ ARAŞTIRSINLAR BEN 30 SENEDİR KENDİ VERGİMİ ÖDEYEN ESNAFIM
    AMA ŞU AN ASGARİ ÜCRETLE YAŞAM MÜCADELESİ VEREN BİR YARATIK HALİNDEYİM NE AİLEM KALDI NE ÇOCUKLARIM KALDI KAÇMAKTAN TAKİP ALTINDA HERAN YAKALANACAM KORKUSUYLA YAŞAMAKTAN NERDEYSE İNTİHAR EDECEM
    VE BUNLAR HALA KENDİ MECLİSLERİNDE BULUNAN ÇOĞU FABRİKATÖR OLAN İNSANLARLA HALA PARA TAHSİLİ YAPMAK İSTİYORLAR NEYSE LAFIN KISASI TOPLU MEKTUP TOPLU İNSAN HAKLARINA ŞİKAYETE VARMISINIZ
    VARSANIZ YORUMLARINIZDA YAZIN
    AVKATLAR TUTULSUN BİZLERE YAZIK İNSAN OLDUMUZDAN UTANIYORUM ALLAH BU YASAYI ONAYLAMYANLARA BİZE REVA GÖSTERENLERE LANET ETSİN

    YanıtlaSil
  175. SAYIN ARKADAŞLAR ARTIK ORAYA BURAYA SATAŞMAMIZA GEREK YOKTUR..KOSİAD İLE ZATEN BİR BAĞIMIZ YOKTU.SADECE ORTAK BİR FİKİR BİRLİĞİMİZ VARDI. SON YAPMIŞ OLDUKLARI BU HAREKETTEN SONRA ODA KALMADI..YALNIZ ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM.RAHMİ BEY İLE KOSİAD ÇOK FARKLI.RAHMİ BEYİN YERİ BİZDE BAŞKADIR KOSİADIN BAŞKA..

    İLANIMIZ;HER NE PAHASINA OLURSA OLSUN ÇIKACAKTIR.BUNUN İÇİN ÇABA SARFEDİYORUZ.BİZİM AMACIMIZ BELLİ.HER NE OLURSA OLSUN BU UCUBE YASADAN BİR AN EVVEL KURTULMAK VE SEVDİKLERİMİZE KAVUŞMAK.

    BİZ İŞİMİZE BAKALIM.ANCAK BİZİM YAPTIĞIMIZ ŞEYLERİ VE İŞLERİ KENDİLERİNE MAL EDENLER ZATEN HİÇBİR İŞ YAPMAMIŞLARDIR,

    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  176. SON BİR DİPNOT... KOSİAD DERNEĞİ İLE YOLLARIMIZ AYRILMIŞTIR..

    YanıtlaSil
  177. emre haklı ,hepimizin sayesinde ne kadar yol aldığımız ortada..daha yapacak çok iş var.. bu arada , cumhurbaşkanından bir haber yokmu..

    YanıtlaSil
  178. Sayin Jenardi resmi gazetenin nezaman cikacaginda bir biginiz varmi bizi aydinlatirmisin lutfen

    YanıtlaSil
  179. arkadaslar 2 gundür siteye giremiyorum anayasa mahkemesi ile ilgili chp nin girişimi olacakmı veya bizim ne yapmamız gerekiyor ayrıca dernek kuruyormuyoruz bilgi lütfen saygılar

    YanıtlaSil
  180. cumhurbaşkanı yasayı henüz onaylamadı..

    cezaevinden çıkacakları ve tahliye olacakları da düşündüğümüzde neden hala onay vermediği merak konusu..

    bizi korkutmuyor da değil..

    inş.bir an evvel onaylarda içerdekiler çıkar.

    YanıtlaSil
  181. Devlet maduru arkadaşım.PKK kadar olamadık diyorsun,bu görüşüne katılmıyorum.Sebebine gelince,bizler esnafız,bizim asker ve polis düşmanlığı ile bir işimiz olmaz,esnaf her zaman bu tip bölücü hareketlerden kaçınan,rızkını dürüstlğü ve alın teri ile kazanandır.Hukuksal olarak mağduriyetimiz olabilir ama bunun giderileceği yer yine de hukuksal platformdur.Bizler sokaklarda yakarak ,yıkarak birşeyler elde etmenin veya protesto yapmanın öncüleri olamayız,bu güne kadar olmadık ta..mağduriyetinizden kaynaklanan
    hırsınızı anlayabiliyorum ama,burada o bölücü terör örgütünün adının bile zikredilmesi yanlış bence.Çünki bizler hepimiz düzgün insanlarız,mücadelemizi onlarla kıyaslarsak veya boyutları açısından bir ölçüye gidersek ,onlardan bir farkımız kalırmı...O bakımdan bekleyeceğiz,sabır göstereceğiz,Anayasa mahkemesi yolu var,gazete ilanı vs ve herşeyden önemlisi Cüneyt,Emre gibi arkadaşlarımızın,kardeşlerimizin,hepimizin yoğun çabası vardır.Bu bakımdan hırs ve kin duygularını bir tarafa bırakıp,sağduyulu ve atacağımız kararlı adımları hukuka uygun olarak kararlaştırmalıyız.Unutmayalım ki bizleri kurtaracak yine o yerle bir ettiğimiz hukuktur.
    Saygılarımla

    YanıtlaSil
  182. cuhurbaşkanı akşama kadar onaylayacakmış.Gibi bir duyum geldi bana.Nekadar doğru yanlış bilemem
    ZOLA

    YanıtlaSil
  183. Sayın AYCAN
    2002 tarihli çekler yargıtayda zaman aşımı muhabbeti oluyor. Dava zaman aşımını bilmiyorum. Büyük ihtimalle bu yasadan sonrada daha zaman geçecek ve zaman aşımından bitebilir.
    İcrada zaman aşımı yoktur. Malınız haczedildi ise bunun 1 yıl süresi var. Ama itenilen zamanda haciz tekrarlanır bunun sonu yok

    YanıtlaSil
  184. Zola kadeşim insanlara neden ümit veriyorsun. Burada her yaştan insan var. Bazıları burada yazılanlara çok inanıyor. Cumhurbaşkanı yasayı ne zaman imzalayacağını önceden bildirirmi? buna sen inanıyor musun?

    YanıtlaSil
  185. SAYIN jENARDİ kARDEŞİM
    KOSİADLA YOLLAR AYRILDI DİYORSUNUZ. BEN PARAYI GARANTİ HESABINA YOLLAMIŞTIM. O PARA KOSİADTA MI YOKSA SİZDEMİ EĞER ONLARDAYSA ALALIM ORADAN. MİDEM BULANDI ŞİMDİ. PARA İÇİNDE TEK ADRES ASYA FİNANSI GÖSTERMİŞSİNİZ. LÜTFEN PARAYI ALMADIYSANIZ BANA BİLGİ VERİN
    KEMALSY
    mail adresimle ve dekontu size göndermiştim.

    YanıtlaSil
  186. Ayrıca ZOLA kardeşim bilir bilmez konuşma. Rahmi Ofluoğlu hakkında olumsuz bir şeymi varda sitem ediyorsun?. Adam ne zamandan beri anayasaya aykırı olduğunu söylüyor bunda sorun ne. Yine ayrıca insanların nasıl konuşacağını , ne giyeceğini söylemen ne derece doğru. Adam ne takarsa taksın kardeşim sana ne?

    YanıtlaSil
  187. İMZALANIR ARKADAŞLAR İMZALANIR. BU YASA AK PARTI OLUR VERDİĞİ İÇİN ONLARIN İSTEDİĞİ GİBİ GİTTİ CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNE..AK PARTİ KAYNAKLI HANGİ YASAYI İMZALAMADIKİ BUNU İMZALAMASIN...

    YanıtlaSil
  188. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  189. ÇELİK BEY O PARALARI İNSANLAR VERECEK GÜCÜNÜZ VARSA İLANIN EKSİK KALAN KISMINI TAMAMLAYINDA İLAN BİRAN ÖNCE ÇIKSIN.....
    BURDA POLEMİK YAPMANIN VE GİRMENİN BİR ALEMİ YOK
    BİRLİĞİMİZİ BOZMAYALIM LÜTFEN EMRE BEY OLDUGU SÜRECE KORKMAYINIZ ........ ZEKNAZ

    YanıtlaSil
  190. zola kardes bısey sorayım bılgın varmı
    ben çekten yattım cıktım ama arkası var yıne beklıyolar dıyebılırım bu af yasasında alacaklıyla anlasmasamda dırek devletle anlasırsam adlı cezayı ekleyıpmı 2 yıl zaman tanıyolar ondan bılgı aktarabılırmısın bana tesekkur ederım

    YanıtlaSil
  191. Arkadaşlar bu yasa bizim durumumuzdakilere hiçbir fayda sağlamayacaktır.Haistekiler ,taahüt vermeden çıkamayacak,çıkanlar hemen iş kurup 1 yıliçin'de %30'nu ödeyemecek ve ceza evlerinde belki bu durumdan dolayı bir rahatlama olacak.Yani 40-50 bin kişi bir ümitle çıkacak Fakat kimse bizim gibi ödeme yapamayacak ve hep birlik'te kaçak yaşamaya başlayacak.Devlette boşalan ceza evlerini kimi bulursa,yakalarsa yeniden doldurmaya çalışacak.Onun için bu çıkan yasanın elle tutulur bir tarafı yok,gazetelerde ,tv.ler bu konuyu gödemde tutarak ceza ellerin'de 50.000 kişinin oldugunu ve çek ten dolayı 500.000 kişinin davalık oldugunu bunun biryıl sonra 1.milyonu bulabileceğini ve aileriyle birlikte hükümeti devirecek veya bir partiyi iktidar yapabilecek güce sahip oldugumuzu hisettirmeliyiz.MBY.Başakşehirli

    YanıtlaSil
  192. KEMAL BEY PARANIZ GARANTİ HESABINDA GÖRÜNÜYOR
    YATIRILMA TARİHİ 07.12.2009 TUTAR 100 TL

    GARANTİ BANKASINA PARA GÖNDEREN ARKADAŞLAR BENİMLE İRTİBATA GEÇEBİLİRSİNİZ

    gokhanusta_@hotmail.com

    YanıtlaSil
  193. jenarji onaylamama gibi bir durumda olur mu yaparmı böle birşey yaparsada tekrar başamı döneriz ozaman :?

    YanıtlaSil
  194. SEVGİLİ ARKADAŞLAR NELER OLUYOR .HERKEZ BİRBİRİNİ SUÇLAMAYA BAŞLADI ŞİMDİDEN ,, YARIN DİĞER ARKADAŞLARDA SERBEST KALDIĞINDA VE SİTEMİZE GİRİŞ YAPTIĞINDA BU ORTAM NE OLUR BİZİM DERDİMİZ ESASTA AYNI, FAKAT NÜANSTA(DETAYDA) FARKLILIKLAR GÖSTERİYOR BİZLER BU SİTEDE NİYE TOPLANDIKKİ . EĞER BURADA SİTE YÖNETİCİ VE KURUCULARI RANT PEŞİNDEYSE BUNU TESPİT EDEN ORTAYA ÇIKARSIN..DEŞİFRE ETSİN . BİZLERDEN ŞU YARALI HALİMİZDEN İSTİFADE EDİP RANT PEŞİNDE OLANLAR VARSA BIRAKALIM GİTSİN
    BU SİTEDE KALAN VE GERÇEKTEN BİZLERE KUCAK AÇANLARI ARTIK İYİCE TANIYALIM.........izmirli -mimar

    YanıtlaSil
  195. soytek_hasan@hotmail.com eklemek isteyen ekleyebilir

    YanıtlaSil
  196. GARANTİ BANKASINDAKİ HESABIMIZ BİZİM HESABIMIZDIR.. ORDAKİ PARA BİZE İNTİKAL ETTİRİLDİ.SORUN YOK.

    SORUN YAPI KREDİ BANKADSI HEAPLI KOSİADDADIR.. YAPI KREDİYE PARA YATIRANLAR Bİ BARDAK SOĞUK SU İÇEBİLİR

    YanıtlaSil
  197. C.BAŞKANI YASAYI ONAYLAR ONAYLAMAZ, 2 GÜN SONRA İLANIMIZ SABAH VE HURRİYET GAZETESİNDE BİRDEN HEMEN ÇIAKCAKTIR.. BU KONU KAPANMIŞTIR

    YanıtlaSil
  198. ÇEK MAĞDURLARI BİRLEŞİMİ OLARAK BİZE GÜVENEN GÜVENMEKTE OLAN HERKESE ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ

    YanıtlaSil
  199. eskilere noolduu

    YanıtlaSil