Onlara Göre Hepimiz Bir Hiçiz.

Yaklaşık bir senedir yoğun olarak TBMM gündeminde olan Çek kanunu yasallaştı, Bankalar birliği ve bu bankaların uzantısı konumundaki yasal tefecilerin lobileri karşısında sermayeye tutsak olmuş politikacılarımız, sermaye gruplarının istekleri doğrultusunda yasayı çıkardılar. Adalet komisyonu raporunda Çek Yasasının elle tutulur bir yanı olmadığını itiraf ederek zorlama bir baskıya boyun eğdiler. Elimizde bir yıllık erteleme var.

Bir orta çağ Hitleri denen Cengiz Han, çağının şartlarını dikkate alındığında bugünün zalimlerinden daha acımasız bir hükümdardır denilemez.. Zira Cengiz Han ve askerlerinin; hiçe saydıkları ne üstün değerleri, ne de kuralları vardı.. Hiçe saydıkları ne medeni ölçüleri, ne de evrensel değerleri vardı, hiçe saydıkları ne Kitap’ları, ne de korktukları bir ALLAH vardı, Kendisinden başka her şey, zaten bir hiçti, insan, insan değil, bir hiçti.

Oysa günümüzde; insan, insandır, her şeydir, insana göre her şey, bir hiçtir.

İnsanın Eşrefi Mahlukat olduğunu İSLAM bildirdi insanlığa, İslam Peygamberi, insanın, ALLAH’tan başkasına, mala, mülke kul olmasına, köleliğine son vermişti, mülkün mutlak sahibi de, melikte de ALLAHtan başkası değildir.

1215 yılında imzalanan İngiliz belgesi Büyük Özgürlükler Sözleşmesi (Magna Carta Libertatum) batı da insani değerlere adım atmıştı, Bu fermana göre, Özgür hiç kimse kendi benzerleri tarafından ülke kanunlarına göre yasal bir şekilde muhakeme edilip hüküm giymeden tutuklanmayacak, hapsedilmeyecek, mal ve mülkünden yoksun bırakılmayacak, kanun dışı ilan edilmeyecek, sürgün edilmeyecek veya hangi şekilde olursa olsun zarara uğratılmayacaktır.

İnsan ve Yurttaş Hakları, Yurttaşlık Yasaları ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi hep İNSANLIK için, İNSAN hakkı, onuru ve özgürlüğü için var edildi..

Şimdi çağımızda bunları hiçe sayan, modern hükümdarlar var, ve bu zalim kimseler neleri hiçe sayıyorlar bakın.

Kur'an'ı (2/280), Evrensel aklı, Küresel vicdanı, İnsafı, İzanı, Uluslar arası hukuku, AİHS’ni, Anayasayı, Yazanları, çizenleri, Mahkeme kararlarını, Kargaşayı, Her şeyi, HİÇE SAYIYORLAR..

Geleceğimizi karartıyorlar, onurumuzu, haysiyetimizi, izzeti nefsimizi çiğniyorlar, çoluk çocuğumuzu, eşlerimizi, ana-babalarımızı ağlatıyorlar, feryat ettiriyorlar..

Bu meseleye iki bakış var, tabiatıyla hakka hukuka ve adalete de bu iki yerden bakılıyor;

Birinci bakış, Bir kişiye yapılan haksızlık ve adaletsiz bütün topluma yapılmış bir tehdittir,

Buna göre, Bir mağlubun, bir müflisin, bir düşkünün bir güçsüzün cızır cızır yanmakta olan yüreğinden bakılabilse meseleye, acıyla büzülerek içine akıttığı gözyaşlarından süzülen bir damla gözyaşı, şayet yeryüzünde Tanrı adına adalet terazisini elinde tutan gözü kapalı ama vicdani melekeleri açık Adalet Tanrıçası Themis’in elindeki terazinin bir kefesine düşmüş olsa, asla diğer kefesine; değil bilançolar, dolar ve avrolar, bankalar, faktöringler, hazineciler oturmuş olsalar bu ağırlığı tartamazlar..

Diğer bakışa göre ise, Bankaların, sermaye sahiplerinin onların çıkarlarından, kendilerine çıkar sağlayan vekillerinin, yardımcılarının, üç kuruşluk karı bir kefeye konulacaksa, diğer kefeye; bir değil, on değil, yüzlerce, binlerce mağdur, kaybetmiş bir baba, kaybetmiş bir anne çoluk çocuk feryat figan konsa, bir nebze olsun yürekleri burkulmaz, vicdanları sızlamaz.

Onlar isterler ki, ille de paramız, onlara göre hepimiz bir hiçiz, İşte bu yüzden bu kadarına razı olup susmamızı istiyorlar..

Ama onlar, bilmiyorlar ki, BİZ SUSMAYACAĞIZ

232 yorum:

  1. PTT KANALI İLE PARA GÖNDERENLERİN PARASI NEREDE
    İzmirli-MİMAR

    YanıtlaSil
  2. SEVGİLİ JENARDİ, SİZLERE GÜVENİYORUZ
    izmirli-MİMAR

    YanıtlaSil
  3. Gökhan Usta kardeşim bilgi için tşk ederim.
    kemalsy

    YanıtlaSil
  4. ARKADAŞLAR HERŞEYDE GÜVEN KAYBI YAŞADIK DOĞRUDUR DA...NEREDEYSE İKİ YILDIR BİZLER İÇİN HİÇ BİR BEKLENTİLERİ OLMADAN KOŞTURAN MÜCADELE EDEN İKİ ÜÇ İNSANI ÖZELLİKLE EMRE,CÜNEYT,MURAT V.B ARKADAŞLARIMIZI GÖNDERDİĞİNİZ BİRKAÇ KURUŞLA ZAN ALTINDA LÜTFEN BIRAKMAYINIZ.AYIPTIR...LÜTFEN HEMDE ÇOK AYIP...KENDİNİZE GELİN VE BÖYLE ABUK SUBUK SÖZCÜKLER SARFETMEYİN....

    YanıtlaSil
  5. 192 de yazan arkadaşım,adli cezayı ekleme diye bir durum olmaz,çünki borcunu taahhütle ödedikten sonra tüm sonuçları ile ortadan kalkıyor.Buna adli para cezası da dahil.Yani ödenen bir borç için tekrar ceza çıkmaz.benim bildiğim bu ,daha doğrusu yasadan anladığım bu.Bu konuda Cüneyt kardeşim hepimizden daha iyi biliyor konuyu.Bir de o yorum yapsın.

    YanıtlaSil
  6. arkadaşlar nasıl bir durumun içindesiniz.biraz sabır biraz sakin sukunet.sanki ortada barut ve ateş var yanmasını bekliyoruz yada beklentisi olan arkadaşlarmı var anlamıyorum.açtığımız temeli doldurmadan kapatmaya çalışıyoruz gibi geliyor.yada herkezin sinir sistemleri bozuldu.SAYIN JENARDİNİN VE CÜNEYT BEYİN VERDİĞİ ÇABANIN HAKKINI PARAYLA ÖDEYEMEYİZ.AYRICA BU GÖNÜL DUYGUSUNUN ÇABANIN PARAYLA KARŞILIĞINI BULAMAZSINIZ.YOHU BIRAKIN ARAMIZDA WEP SAYFASI YAPABİLECEK ARKADAŞ SAYISI DAHİ PEK OLACAĞINI ZANDETMİYORUM.ŞU WEP SAYFASINI OLUŞTURMAK FALİYETE GEÇİRMEK TAKİP ETMEK NE KADAR ZORDUR BİLENLER BİLİR.onun için tartışmalara sebeb vereceğimize bırakın başka konular açalım.mesela tanışalım kim kimdir kimin fesidir.bilelim.DOSTLUKLAR KURALIM.İNANIYORUMKİ BU GİDİŞ BİZE DERNEĞİMİZİ KURDURUR.HEPİNİSİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM.eniştem biraz daha sabır az kaldı nasipse cıkacaksın. Mustafa Sarı

    YanıtlaSil
  7. 2500 TL bizi ne hale getirdi. Güleyimmi ağlayayımmı anlamadım gitti.

    Bunda fazla değil 3-5 yıl önce burdaki insanların bir çoğu çok komik bir miktardı.

    Gerçi şimdi komik miktarlara muhtacızya. Allahım sen bize yardımcı olç

    YanıtlaSil
  8. değerli arkadaşlar bir sorum olacak yanıtlayan olursa sevinirim.ltd şirket ortağı ve müdürü idim.benim imzaladığım çekler oldu karşılıksız çıktı bir tanesinden aranıyorum 4 tanesi yargıtayda.bunların sorumluluğu bana ait.ama daha sonra müdürlük yetkisini eşime verdim eşim imzaladığı çekin birisinden şu anda cezaevinde.eşim vekalet ettiği için o çekten sorumlu olmayıp çıkacak doğrumu ? ozaman bu çekin sorumluluğu kime ait ?eşimin şirkette hiçbirşeyi yok ben ortağım aydınlatırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  9. Çelik bey herhalde siz beni yanlış anladınız.Yada yurtdışında olmak sizi biraz germiş.Ben sizden farklı bir şey söylemedim ki.Rahmi beyin aylardan beri bu kanunun Anayasaya aykırı olduğunu söylediğini meclis hariç sağır sultan bile duydu.Kaldı ki bunca çaba ve gayretinden sonra ona laf söylemek biraz ayıp ve haksızlık olur.benim düşüncelerim buydu.Dile getirmek istediğim amiyane tabirle daha gösterişli durmasıydı sadece okadar.Ama bunda alınacak bir söz söylediğimi sanmıyorum,kaldı ki rahmi beyi ben sizden önce tanırım ve çok saygıdeğer,aynı zamanda da bu yola baş koymuş birisidir.Fakat dernek sadece Rahmi betden ibaret değildir.Benim söylemek istediğim buydu.Anlatmak şstediğim de buydu.Biz dolandırılmadık,kimse de bizi dolandırmaya zaten cesaret edemez.Tepkim baştan konuşulan ile gelinen noktanın uyumsuzluğudur.Derneğin son dadikada vaz geçmesidir.Benim tepkim bunadır.Yoksa gönderilen parayı ben zaten bizim sitenin hesabına göndermişim.O bakımdan söylemedim..bilmem anlatabildimmi.Ayrıca yurt dışında çalışmanın veya zorunlu ikamete tabi tutulmanın ne demek olduğunu iyi bilenlerdenimdir.Ben Irak gibi bir cehennemde 3 yıl kaldım.Sizin içinde bulunduğunuz durumu gayet iyi anlayabiliyorum.İmza konusuna gelince hükümet salı günü de oylayabileceği kanunu hemen p.tesi gecesi son madde olarak oylayıp,hızlı bir şekilde Cumhurbaşkanının imzasına sunmuştur.Burada amaç bir an önce tahliyelerin başlatılabilmesidir.Bana söylenen de budur Ankaradan.Cumhurbaşkanının iade edeceğini sanmıyoruz demişlerdir.Bakalım bekleyip göreceğiz.Size Allah sabır versin diyorum.Gelince mutlaka görüşelim.Burada sizin gibi arkadaşlarımıza ihtiyacımız var.Daha işimiz bitmedi,sırada İcralar konusu var.eve yapılan hacizlerin kalkması konusu var.Hep beraber çalışacağız.Bunun için bir derneğe veya başka yere üye olmak gerekmiyor.Site kurucusu Cüneyt ve Emre kardeşlerim önderliğinde,onlarla birlikte sesimizi duyurmaya çalışacağız,yaptığımız ve yapacağımız bilgi alışverişi ve bundan sonraki stratejimizi belirlemek üzerinedir.Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  10. 5 eşiniz şirket ortağı değilde sadece imza attığı için ceza almışsa yeni yasaya göre suç kalkıyor

    YanıtlaSil
  11. 9 demek istedidim. Sıra no değişiyor da

    YanıtlaSil
  12. Sevgili ZOLA kardeşim iyi niyetinizi takdir ediyorum. Benim yorumum sizin mnceki yazınızda Rahmi beye siteminiz var hissi oldu. Ayrıca Rahmi beyle derneği bir tutmanız oldu. Ayrıca (para gönderen arkadaşlar ayan beyan paralarını istesin) sözünüz oldu.
    Ve ayrıca ben yıllardır yurtdışına avrupa ülkelerine, türk cumhuriyetlerine gidip gelen biriyim. Ha yurtdışında olayım ha içeride farketmez. Zamınında cep harçlığı yaptığımız para için şimdi olmayan kanunla kaçağız. Bu durum herkesi geriyor bilmem anlatabildimmi.
    Ayrıca Rahmi Ofluoğlunun kişiliği, karakterini olumlu yada olumsuz yargılamak bize düşmez. Bizler için bir adım atan benim gözümde saygı duyacağım insandır. Saygılar

    YanıtlaSil
  13. bazı sitelerde emre cüneyt ve murat yalçın adına yazılmış yorumlar var.. sanırım burhan işcanın yeni bir adiliği..insanlar adına yazı yazmayı 5 vakit namaz kılıp haktan hukuktan bahseden birinin yapması çok düşündürücü değil mi_?

    burhan işcan gibi bir müfteriyi 40 kadın bir araya gelse yapamaz.. ÇEK MAĞDURU 5

    YanıtlaSil
  14. 13 TE YAZAN ARKADAŞ BEN BAYANIM ÖYLE DEMEYİNDE ERKEKÇE HAREKET ETMİYORSAN BİR KADIN KADAR ASİL VE AĞIR OL DEYİN

    YanıtlaSil
  15. BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN (Devamla) – “Terörle Mücadele Yasası’nın 8’inci maddesi ve Türk Ceza Yasası’nın 312’nci maddeleri kapsamında olup doğrudan teröre karışmamış tüm tutuklu ve hükümlüler için kısmi genel af çıkartılarak ülkede hoşgörü ve iç barış ortamına geçişin zemini yaratılmalıdır


    (2010 BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ..TUTANAKLARI)

    YAZIKLAR OLSUN..

    YanıtlaSil
  16. herkese selamlar
    arkadaşlar memlekette ne kadar müdür varmış haberimiz yok.gına geldi artık müdür sorularından.yasayı okuyun her şey apaçık belli.kim ne şartlarda mesul yazıyor yeni yasada.bu konuları yazıyorsunuz.bilende cevap veriyor bilmeyende veriyor.haliyle kafa karışıyor.insan bildiğini bile unutuyor.
    Burda esas yapmamız gereken yeni yasa çıkınca nasıl bir strateji izlememiz gerektiğidir.herkes kendi paçasını kurtarmanın peşinde.benden sonrası tufan zihniyetini bırakalım.örgütlenerek neler yapabiliriz bunun peşine düşelim.bencil olmayalım..

    YanıtlaSil
  17. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, konferans için yarın Danimarka'ya gidecek.
    16 Aralık 2009 / 16:51
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, BM İklim Konferansı Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere yarın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a gidecek.

    OLASILIKLAR------------------------------------
    BU AKŞAM YENİ ÇEK YASASINI ONAYLAYABİLİR.
    VEKİLİ ONAYLAYABİLİR.

    BU İKİ OLASILIK TA OLMASSA,

    CİDDİ BİR DURUM VAR DEMEKTİR.

    YASA KISMİİ VETO YİYEBİLİR,

    BAZI KISIMLARIN DÜZELTİLMESİ AMACI İLE MEJLİSE İADE OLABİLİR(BU LEHİMİZE DÜZELTİLMESİ OLABİLİR)

    EGER CUMHURBAŞKANI OLUMLU BULSA İDİ BU YASA ÇOKTAN ONAY ALIRDI DİYE DÜŞÜNÜYORUM,,

    SAYGILAR (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  18. 17 DE YAZAN ARKADAŞ DOĞRU SİZE KATILIYORUM.

    YanıtlaSil
  19. Başkentli kızmi veto yerse lehimize bir düzeltme yapılabileceği fikrini unutsan iyi olur.Bundan aylar önce bizim karşı lobiler köşke çıkıp çeklerin ödenmediğini bu yüzden cezanın artırılmas,ağırlaştırılması gerektiğini söyleyip, cumhurbaşkanına sitemlerde bulundular.Bu haberi interneti karıştırıp bulabilirsin.Ve cumhurbaşkanıda gereğinin yapılacağını söylemiş o giden kişiye.

    YanıtlaSil
  20. haklısınız erkan bey ama,,

    yargıt başkanınında 3 kez cumhurbaşkanı ile görüştügünü hepimiz biliyoruz.

    ayrıca bunu sadece cumhurbaşkanı incelemez,,orada hukuk danışmanları ile müzakere yapacaktır.

    tabii burda her şey olabilir,,,zaten aleyhimize ne varsa yapıldı,,bundan sonraki düzenleme(eger olursa)lehimize olur diye düşünüyorum.

    hepimizde bu yasa ile hukuğun çignendigini,anayasanın gerekli maddelere aykırılıgını ve avrupa insan hakları kriterlerine ters oldugunu biliyoruz,oradaki hukuk adamlarınıda bunları bizden iyi bildiklerine inanıyorum.

    CUMHURBAŞKANLIGI TARAFSIZ OLMALIDIR,HUKUK DEVLETİ GEREGİNİ YPMALIDIR BUNUDA AYRICA UNUTMAYALIM.

    SAYGILAR(BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  21. Biz bURada yasa onaylansın dıye tutuştuk smdı c.baskanı onaylasın dıye dua edıyoruz nekadar memnun olmasakta begenmesekte sartları, kımımızn babası kımımızın abisi,kardeşi,belkıde eşi hapiste suanda , tek yol a.gulun bu yasayı ımzalaması cıkışları ıcın...

    O NEDENLE LUTFEN AMA LUTFEN zaten demoralize olmusken ımza atılmadıgı ıcın, bırde olumsuz yorumlarda bulunmayın , sızın ıcın yasa kotu olabılır onaylanmaması daha ıyı olabılır ama bızler ıcın bu onay OZGURLUK demek !

    GUZEL HABERLER BEKLIYORUZ UMIDIMIZ TUKENMEDI BASKA BAHARA ERTELENMEK ISTEMIYORUZ.ICERDEKILER DISARI , DISARDAKILERLE ELELE DAHADA BUYUMEK ICIN...

    Naz

    YanıtlaSil
  22. arkadaşlar tabiikii benim istegimde,yasanın bir an önce onaylanmasıdır.

    babasız annesiz yavrularımızın,eşsiz bayanların,ogulsuz ana babaların bir an önce birbirlerine kavuşmasıdır.

    ama tc de yaşıyoruzher an her şey olabiliyorbunu hepimiz biliyoruz.hazırlıklı olmaktada fayda var diyorum.

    ne kadarda adaletsiz bir yasa olsada,içerdeki arkadaşlarımızın özgürlügü nedeni ile bir an önce yasanın onaylanması benimde,en büyük istegimdir.

    saygılar (BAŞKENTLİ)

    YanıtlaSil
  23. arkadaşlar iki gündür siteye giremiyordum şimdi yorumları okuyorumda herkesin sinirleri gerilmiş lutfen daha dikkatli olalım bu siteyi belkide çok okuyan var kötü niyetlileri sevindirmeyelim

    YanıtlaSil
  24. bu sessizlik iyiye alamet değil.fırtına öncesi sessizliği andırıyor.hakkımızda hayırlısı..

    YanıtlaSil
  25. Arkadaşlar,

    herkes gergin buda normal. Beklentiler var doğrudur. Ama,

    Başkentli kardeşimin tüm iyiniyetli düşüncesine rağmen ben Cumgurbaşkanının bu yasayı onaylayacağını düşünüyorum.

    Bu yasanın bize kazandırdığı tek şey içerdeki arkadaşların çıkmasıdır. Yoksa kabullenirsek alacağımız nefes süresince borcu çok az olanların dışında,

    iflas etmiş,
    borcu çok,
    hacizlerle uğraşan,
    moralinide kaybetmiş

    birçok arkadaşın yeniden iş kurup, bu paraları bu kadar sürede kazanıpta borç ödeyebileceğini düşünmüyorum açıkçası.

    Çünkü,

    Bu saatten sonra batmış bir esnaf bu daralan ve herkesin korktuğu ortamda piyasa kredisi ve vadeleri bulmaktada zorlanacaktır. Hangi sermayeyle iş yapılacakki. Bu süre bu işe yetmez o nedenle bu yasa onaylandıktan sonra yolu ANAYASA mahkemesinden geçmelidir. Ondan sonra olacaklar hep beraber takip edilir. Bu yasa Anayasa Mahkemesinden bir kezolumsuz dönmüştü ama o zaman Anayasanın 90 maddesine eklenen fıkrada yoktu.. Çekte vadeyi piyasaya kabullendiren Hükümet Kararnameside.

    Bu haliyle çek bir ödeme aracı olmaktan çıkmıştır. Yani zamanında Anayasa mahkemesinin dayanak gösterdiği nokta artık yoktur ve kanımca iptal edilecektir.

    İptal edildiğinde artık ceza içerecek bir yasa yapılamaz yeni bir yasa yapılana kadar geçen sürede yargıtay lehe hükümleride düşünerek dosyaları sonuçlandıracaktır diye düşünüyorum.

    Saygılar

    YanıtlaSil
  26. YORUMSUZ ALMANYAda, Weimar Cumhuriyetini kim yıktı? Adolf Hitler.
    Hitlerin kurduğu cumhuriyetin adı neydi? Demokratik Cumhuriyet.
    Hitlerin parlamento darbesiyle kurduğu bu cumhuriyetin silah gücü neydi? Polisler.
    Hitlerin diktatör olmak istediğini anlamayıp, ona yetki kanunu
    veren kimlerdi? Merkez sağ partiler.
    Hitleri diktatör yapacak yasalara ve uygulamalara mecliste karşı çıkan kimdi? 88 sosyal demokrat milletvekili.
    Hitlerin arkasındaki meclis gücü neydi? 441 milletvekili.
    Hitlere karşı çıkan basının ve muhalefetin başına ne geldi? Hepsi cezaevine tıkıldı.
    Hitlerin Reichstag yangını gibi provokasyonlarla kandırıp ele geçirdiği son kurum hangisiydi? Alman ordusu.
    Hitlerin hedefindeki ilk gazete hangisiydi? Freiheit (yani Hürriyet!..).
    Aklınıza bir benzerlik mi geldi acaba?

    YanıtlaSil
  27. Bu arada başbakan medya aracılığıyla açıklama yapmış;

    "Krizden kurtulmak için yerli malı kullanın!"


    * * *

    Ben de dedim ki amenna, başbakanımız doğru söylemiş...


    Başbakanı cepten arayıp tebrik edeyim dedim...
    Meğerse Turkcell'in bir kısmına el koyup, Finliler'e Ruslar'a satmışlar...


    Telsim'den arayayım dedim...
    El koyup İngilizler'e satmışlar...


    AVEA'dan arayayım dedim...
    Lübnanlı'ya satmışlar...


    Ev telefonundan arayayım dedim...
    Araplar'a satmışlar...


    E bari internetten e-posta yollayayım, maksat yerli malı kullanmak olsun...
    O da Araplar'a gitmiş...


    Ne diyelim...

    Arab...
    Sen bizi kurtar Ya Rab...



    * * *


    Bari dedim bineyim otomobile, başbakanın yanına gidip öyle tebrik edeyim...

    Uzun yola çıkma dan önce araç muayenesi yaptırayım dedim...
    Araç muayene işlerini Alman'a vermişler...

    Sigortasını yaptırayım dedim...
    Başak Sigorta'yı Fransa'ya vermişler...


    Benzin alayım desem...
    Zaten direk Irak'a dolaylı olarak ABD'ye gidecek param...


    Ondan da vazgeçtim...


    * * *


    Madem dedim, başbakanı yerli malı kullanma sevdasından dolayı tebrik edemedik..
    E bari gidip bir bankadan kredi çekeyim de yüzde yüz Türk sermayeli bir iş kurayım...


    Maksat, başbakanın gözüne girmek...


    TEB'e gittim, Fransızlar kapmış...
    Deniz Bank'a gittim Danimarkalılar almış...
    Oyak Bank'a gittim, Hollandalı oturuyor patron koltuğunda...
    Finans Bank'ı da vermişiz Yunan'a...

    Hani, Türk Bankası olduğu için Ziraat Bankası'nın Atina'da şube açmasına izin vermeyen Yunanistan.. .

    Ama Allah'ı var sayın başbakanımızın, Garanti Bankası'nın hepsini değil sadece yarısını vermişiz Amerikalılar' a...
    Valla tebrikler...

    * * *

    Dedim ki kendi kendime, bu da olmadı, en iyisi mi açayım bir radyoyu da kafamı dinleyeyim.. .

    Açtım... Süper FM...
    Kanadalı'ya satmışlar...


    * * *


    Valla nasıl olur bu iş dedim kendi kendime...

    Ne var ne yok elin ecnebisi kapmış...


    Cep delik tava delik... Nokta nokta nokta üstelik...

    * * *

    Hemen bir 70'lik rakı açtım büyüğünden... Hani Türk içkisi ya. O bakımdan.
    Efkar dağıtmak için...

    Onu da Amerikalılar' a satmışlar meğerse...

    * * *

    Bir tek kömür madenlerini satmamışlar...
    Seçim zamanlarında işe yarıyor çünkü...

    Demokraside devrim yaptık ya hani...

    Kömür demokrasi düzenine geçirdik ülkemizi...

    O bakımdan...

    * * *

    Hadi bakalım...

    Durmak yok yola devam...


    --
    Karanlığın en koyu olduğu an,
    Aydınlığın en yakın olduğu zamandır.

    YanıtlaSil
  28. Cemil Çiçek’e “Başbakan niye bu kadar yurtdışına gidiyor” diye sordular, “Gezen tilki, yatan aslandan kârlıdır” dedi. Kızılderili açılımı yani.


    *


    Gezen Tilki.

    *


    Aslına bakarsanız, başkentimizin havalimanından belli; Esenboğa... Olsa olsa Oturan Boğa’nın torunudur. Yoksa niye böyle acayip bi isim koysunlar ki.

    *


    Yatan Aslan’dan kasıt, Baykal.

    (Altı Ok reisi.)

    Bahçeli, Yalnız Kurt.

    Çankaya, Ulu Manitu.

    *


    Posta arabalarına saldırır gibi çığlık çığlığa ateş suyu fırlatanlar kim?

    Apo’çiler!

    *


    İmralı’daki Geronimo.

    Karargâh’taki Tom Miks.

    *


    Dakotalı Ahmet Türk, Rüzgarlı Kartal’dı, Oklahoma Mahkemesi’nin kararından sonra, Gamlı Baykuş oldu... Sırrı Sakık ya Cherokee’dir, ya Cheyenne; beygirin 4 çarpı 4’üne biner... Kabinenin ve aynı zamanda kabilenin bilge büyüğü Bülent Arınç, Ağlayan Kaya; en son Nebraska’daki yağmur duasında ağladı... Kamer Genç ise Son Mohikan.

    *


    Yalaka gazeteciler?

    Rin Tin Tin.

    Hep aynı senaryoda figüran olurlar:

    Bir avuç dolar için!

    *


    Memleket desen, Hollywood yapımı kovboy filmi dekoru gibi zaten... Önden bakıyorsun, bildiğin bina gibi görünüyor. Arkasına bakıyorsun, iki dandik kalasla tutturmuşlar... İttirsen, yıkılacak.



    SON DAKİKA NOTU:

    Apo’çilerle barış çubuğu içen, onların kılına bile dokunmayan Arizona süvari birliği, Meksikalı tütün işçilerini haşat etti... Şeytan diyor, git, Zapata’ya katıl!
    HÜRRİYET gazetesinden alıntıdır.

    YanıtlaSil
  29. Erenus sana söylemek istediklerimi anlatacak kelime bulamıyorum.Helal be kardeşim...

    YanıtlaSil
  30. ne bu siyasi propaganda kardesim o adammı dedı sıze gıdın cek verın benım batmamın ceklerımı onla hıc ılgısı yok ha yandası olsaydım batmazdım suanda ulkemde olurdum buray sıyası propaganda yerıne cevırmeyın tek haklı tarafımız var ceke hapıs ınsan haklarına aykırıdır gerısı hıkaye sankı kacınız yanlıs ıs yapmadınız sıze ımtıyac tanınsa ıstemem mı dıyeceksınız ben yanasmadım yanasmak ıstedıgımde ıs ısten gectı...hırsızın hıcmı sucu yok ahali...mustafa

    YanıtlaSil
  31. YILLARCA TİCARET YAPIP,MUHTASAR,SSK,BAĞKUR,GELİR VE KATMA DEĞER VERGİSİ VERİYORSUN,İSTİHDAM YARATIYORSUN,BURS VERİYORSUN,HAYIR İŞLERİ YAPIYORSUN,ÖDÜLLERE LAYIK GÖRÜLÜP PLAKETLER ALIYORSUN,KOÇAN KOÇAN ÇEKLER ÖDÜYORSUN TAMAM.İŞLERİN TERS GİTMEYE BAŞLIYOR,ÇEKLERİNİ ÖDEMEK İÇİN EVİNDEKİ EŞYALARINA KADAR BUGÜNE DEK NE KAZANDIYSAN ÖZ SERMAYENLE BİRLİKTE HERŞEYİNİ SATIYORSUN VEYA HACZEDİLİYOR,O DA TAMAM.BİR YAPRAK ÇEKİNİ ÖDEYEMİYORSUN(”ÖDEMİYORSUN DEMİYORUM”),HAYDİ CEZAEVİ…HAYATINIZ ALTÜST OLUYOR.GEÇİM SIKINTISI BAŞLADIĞI GİBİ,ÖZGÜRLÜK,SOSYAL YAŞANTI,EVDE HUZUR V.S.HİÇBİR ŞEY KALMIYOR….TORBA YASADAN VERGİ…,SSK…,BAĞKUR…,KREDİ KARTI…,SİCİL AFFI ÇIKSA NE OLACAK…? ZATEN BURALARA BORÇLU OLANLARIN ÇOĞU KİŞİ AYNI ZAMANDA ÇEK MAĞDURU.ÇEKİNİ ÖDEYEMEYEN BU BORÇLARI ÖDEYEBİLECEK Mİ SANKİ…?ÇEK MAĞDURLARINDAN BAŞKA TORBA KANUNUNA GİRMEYEN KALMADI.KEÇİLER BİLE TORBA KANUNUNA GİRDİ.BUNDAN SONRA KEÇİLER DE ORMANDA RAHATÇA DOLAŞABİLECEK.ÇEK MAĞDURLARI DA YAKALANMAMAK İÇİN ORADAN ORAYA KAÇADURSUN…BİR KEDİ BİLE BİR YERDE SIKIŞIP KALSA,KURTARMAK İÇİN,BÜTÜN HAYVANSEVER DERNEKLERİ VE TELEVİZYON KANALLARI SEFERBER OLUYOR.HÜKÜMET NESLİ TÜKENEN HAYVANLARI BİLE KORUMA ALTINA ALIYOR.YANLIŞ ANLAŞILMASIN AMA,ANAYASAYA AYKIRI OLAN,ALACAKLIYA DA HİÇBİR GETİRİSİ OLMADAN TAMAMEN DEVLETE YARAYAN ADLİ PARA CESASIYLA,BU ÇEK KANUNU OLDUĞU SÜRECE DE,İŞ YAPAN TÜCCAR KALMAYACAK.HEPİMİZİN NESLİ TÜKENİYOR…BANKALAR KREDİ VERECEK KİŞİ BULAMAMAYA BAŞLADI BİLE…SAYGILARIMLA…DOKTOR…..

    YanıtlaSil