Nurettin Özdebir, Hapis korkusuyla çekler ödeniyor!

Nurettin ÖZDEBİR; Ankara Sanayi Odası Başkanı. 02.Kasım. 2009 Tarihinde Cafe siyaset. cnbc-e programında Karşılıksız çekler ve yeni “çek yasası” hakkında bu televizyon programına katıldı, genelde karşılıksız çek hapsine karşı söylemlerde bulunmasına rağmen, çek kanunu ceza sistemi nedeniyle yüzde 50 oranında çek ödeniyor kelimesini kullandı.

Bu şu anlama geliyor, karşılıksız çeklerde hapis cezası nedeniyle yarı yarıya ödeme var, hapis olmazsa hiç ödeme yapılmayacak!!

Sayın Nurettin ÖZDEBİR Nuriş Kaynak Makinaları şirketinin sahibidir, çekirdekten esnaf, acaba o çeklerini hapis cezası kaygısıyla mı ödüyor, bir insanın fikri neyse zikri de budur mu demeliyiz?...




Nurettin ÖZDEBİR KİMDİR? Ankara Sanayi Odası başkanıdır. siyasete atılan Devlet Bakanı M. Zafer Çağlayan’ın Sanayi Odası başkanlığından ayrılmasından sonra ASO başkanlığına seçildi.

Nurettin ÖZDEBİR 1953 tarihinde Yozgat’ta doğdu. Tüm eğitimini eğitimini Ankara’da tamamlayan Nurettin ÖZDEBİR, İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme bölümü 1974 mezunudur.

1964 yılından beri Ankara Sanayi Odası üyesi olan ve babası Ekrem ÖZDEBİR sahibi olduğu Nuriş Elektrik ve Kaynak Makinalarında ticari yaşamını sürdürdü, şu anda Şirketin Yönetim Kurulu Başkanıdır.

1992 yılında Elektrik Sanayi Komitesi, 2005 yılında yapılan seçimlerde ASO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı. 2005 yılında 1'inci Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Organize Sanayi Bölgeleri Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor. Evli ve bir çocuk babası olan Nurettin ÖZDEBİR, İngilizce ve Almanca biliyor.

Nurettin ÖZDEBİR
ASO Başkanı
Tel:
Tel:0-312-417 12 00
E-mail: aso@aso.org.tr
E-mail: nurettin.ozdebir@aso.org.tr

Arkadaşlarım, Sayın Nurettin Özdebir ’in özek kalemi tarafımızı aramış, ve ASO TV yi izlediğimiz taktirde bu karşılıksız çek hapsine karşı sayın Bakanımızın görüşünün ne olduğunu anlayacağımızı ifade etmiştir,

Bizde diyoruz ki, Sayın Özdebir ’in hapis cezasına karşı olduğu, kelime aralarında anlaşılmaktadır, bunda en küçük bir kuşkumuz yoktur, kaldı ki yarının ne getireceği hiç kimse için belli değildir, bu gün bizim içine düştüğümüz durum, Allah göstermesin, yarın kimin başına geleceği belli değil, bu sizde olabilirsiniz.

Ama hapis cezaları nedeniyle çeklerin yarısı ödeniyor ifadesi hiç şık değildi sayın Başkanım, bu söylem esnafların yarısının dolandırıcı olduğunu ifade etmektir..


167 yorum:

  1. ARKADASLAR UMUTLARIMIZI YITIRMEYELIM INSAALLAH BU IS OLACAK DUA EDELIM COK CALISALIM DURMAYALIM MEILLE, TELEFONLA,YUZ YUZE YAPALIM

    YanıtlaSil
  2. arkadaşlar bu devlet kredi kartlarını ödemeyenede hapis çıkarsın senetlerede ozaman ekonomi düzelir herkes hapis korkusuyla boçlarını öder.adalet yerini bulur.böylemi olmalı hukuk devletinde.hukuk anlayışı bumu insan özgürlüğüyle pazarlıkmı olur.çek ten hapis yatanlar gerçek esnaf kriz mağdurlarıdır hani krız zede esnafa desdek onu borcundan dolayı hapse atarak mükafatlandırıyor herhalde.

    YanıtlaSil
  3. ALLAH AŞKINA ŞU YASAYI CIKARIN BİZLERDE BİRAZ RAHAT EDELİM .AİLE KALMADI, COCUK KALMADI ,DOST KALMADI İNANIN İNTİHAR ÇÖZÜM ARTIK .ABİ CEZAEVİNDE BABA ARANIYOR BEN ARANIYORUM BİZDE YATARSAK COCUKLARA KİM BAKACAK. YATMAK CÖZÜM DEĞİL İŞ VERİN BORÇLARI ÖDÜYELİMYOKSA YEMİN EDERİM KENDİMİ MEYDANDA VURUCAM NASIL BİR ANLAYIŞTIR ANLAMADIM.PKK YA AF CEKÖDEMEYEN CEZA EVİ ALLAH AŞKINA BİRAN ÖNCE YASA CIKSIN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  4. ya ne yapalım söyleyin,yemin olsun kaç kere intihar etmeyi düşündüm,borcumuz var iş yerimiz kapalı kafamız rahat değil,bu nasıl kanun bizimde alacaklarımız var ama senetli hiç bir şey yapamıyorum,imza ise senettekide imza.ticaret yapıyorduk mecburen çek verdik kriz çıktı alacaklı olduğum kişiler battı,kabak bana patladı çek kesmiştim,alacağımı alamadım dükkanıma haciz geldi bir tane mal bırakmadılar,borçtan hapis yatmak benim çok zoruma gidiyor,vekillerimizin keyfi yerinde tok açın halinden ne anlar,akp ye oy verdik şeffaf oldukları için nerden bilebilirdik kuzu postuna gizlenmiş kurt olduklarını,en azından şu hatır çeklerine af getirsinler elinde mal aldığına dair fatura olmayan kişilerin çek leri affedilsin

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Arkadaşlar
    Bende aynı suçtan dolayı Mahkemenin TÜRK MİLLETİ adına verdiği kararda da belirtildiği gibi Adli Para Cezamı ödeyemediğim, Alacaklı Avukatının da Çek bedelinden fazla para talep etmesi nedeniyle ADALET BAKANLIĞI DİNLENME TESİSLERİN de Zorunlu ikamet ettim. Bir mahkum olarak cezamı bitirdim ve bugün dışarı çıktım.
    İnsan Özgürlüğün kıymetini içeri girince anlıyor. Kader mahkumlarını tenzi ederek belirteyimki esrarcı ile eroinci ile hırsızla, dolandırıcı ile, tecavüzcü ile aynı kefe konmak çok zoruma gitti. Birde bunun üstüne 143.000 TL lık sıralı çeklerin 68.000 TL'sını banka havalesi ve icra müdürlüğü aracılığı ile ödediğim halde hiç ödeme yapmamışım gibi Yargıtay da temyiz talebimi reddetip Yeni bir Adli para cezası verdiğini öğrenince cezaevindeki şu son 15 günüm bitmek bilmedi. Cezaevinde infaz memuru yargıtaydan gelen kararı tebliğ ederken 28 ekimde tahliye edileceğimi 13 kasım 2009 tarihine kadar bu sorunu çözemezsem tekrar arama kararı çıkarılacağını söyledi.
    Anlıyacağınız 15 gün için özgür kaldım. Ve ozaman ben niye yıllarca vergi verdim. SSK primi ödedim ne için mücadele ettim diye kahrettim.
    2 tane çocuğum var, Cezaevine girdiğim zaman onların bilmesini istemediğim için "şehir dışına çalışmaya gittim" diye söyletiyorum dolayısıyla ceza süresince onlarıda görme şansım olmuyor.
    Önümde yine 1430 günlük hapis cezası sözkonusu.
    BANA BİR UMUT VEREBİLECEKMİSİNİZ? NE KADAR KAÇAK GEZMEM GEREKECEK

    YanıtlaSil
  6. 5 de yazan arkadaş;
    Umut çalışmakta, milletvekillerini, bakanları, yazarları aramakta. Yukarda adresi olan jenardiyi ararsan sana iletişim bilgilerini gönderir, ne yapacağınıda söyler. Ne kadar baskı olursa sonuç o kadar yakındır.
    Cinocan

    YanıtlaSil
  7. Arkadaşlar lütfen sıkıntılarınızı öncelikle vekillere anlatın. Site iletişimden telefonlarını bulabilirsiniz. Biz zaten aynı şeyleri yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
  8. Daha çok zaman var kaçak gezmemiz için.Süresi belli değil.Bakalım esnaf Akpartiye,sandıkta ölüm cezasımı müebbet hapis mi verecek.
    Türkiyede ölüm cezaları kaldırıldı.Uygar ülkeyiz,fakat borcun teminatı özgürlüğümüzdür.
    Umarım AK PARTİ vatandaştan hak ettiği cezayı alır.

    YanıtlaSil
  9. BU ÜLKEDE ZENGİNİN, LOBİLERİN, GÜÇ SAHİBİ KİŞİLERİN BORUSUNUN ÖTTÜĞÜNÜ ELBET HEPİNİZ BİLİYORSUNUZ. ÇOK ENDER OLARAK HUKUK DA KAZANIYOR. İNSAN VARLIĞI, İNSANA DEĞERİN ÖN PLANDA OLDUĞU ÜLKELERDE BU KONU TAMAMEN HAYRET İLE KARŞILANIYOR. DEVLET DİYORKİ: "VATANDAŞ ALACAKLIN İLE ANLAŞ ÖDE BORCUNU.. TAMAMINI ÖDEYEMİYORMUSUN YARISINI ÖDE, İKNA ET YOKSA ODA Bİ KURUŞ ALAMAYACAK, PARA PUL OLACAK 3DE BİRİNİ ÖDE AMA ANLAŞ!! ANLAŞAMIYORMUSUN GEL BEN SANA Bİ KÖŞE AYARLADIM GEL YANIMDA İSTİRAHAT BUYUR!!"
    BİREYSEL OLARAK HERKES KENDİNCE ELİNDEN GELENİ İMKANLARI ÖLÇÜSÜNDE YAPIYOR, ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR. MADEM Kİ KİTLESEL OLARAK HAREKET EDEMİYORUZ MADEM Kİ UNTANILACAK DURUMA DÜŞTÜK, HERKESE TAVSİYEM BOL BOL KİTAP EDİNİN, İÇİNE DÜŞTÜĞÜNÜZ DURUMU YAŞADIKLARINIZI NOT EDEBİLECEĞİNİZ KALEM KAĞIT EDİNİN, ÇÜNKÜ ER YA DA GEÇ İÇERİ DÜŞECEKSİNİZ VE İHTİYACINIZ OLACAK. BEN ÖLE YAPACAĞIM.

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  10. SAyın ASO başkanı İzmir bayiniz SİTEMAK tan birçok imalatınız olan NURİŞ marka kaynak makinesi aldım ve yazdığım çeklerin hepsini de hapis cezası olduğu için değil,daha iyi bir gelecek için ödedim.Biz burada bir hukuksuzluktan bahsediyoruz.Anlaşılan siz bunuy kavrayamamışsınız.Gün olur birileri size Türkiye'de kaynak makinesi üretmek suç,artık Çin malı kaynak makineleri satılacak derse hakkınızı aramaz mısınız?Hapis cezası korkusuyla ödenen çeklerle yapılacak bir ticaretten ben uzak durmaya çalışırım.
    Türkiye'de çekler bono gibi kullanıldığı için bunların büyük bir kısmı banka veya faktoringler tarafından kırılmaktadır.İşte bunlar yasama ve yürütmenin üstünde bir güce sahip olduklarından hükümet kanunu çıkaramıyor.

    YanıtlaSil
  11. ARKADAŞLAR ARTIK BU İŞİN SABAHI AKŞAMI KALMADI!!!!ARTIK VEKİLLERİ SAAT MEFRUMU GÖZETMEDEN ARIYORUM.YETER ARTIK KENDİLERİNİN KEYFİ YERİNDE!!!!BENCE SİZDE ARAYIN VE ARTIK PATLAMA NOKTASINA GELDİĞİMİZİ ANLATIN.

    YanıtlaSil
  12. sayın başkan yaptığınız analizi ticaretinize ve makamınıza yakıştıramadım ben de 51 yaşındayım yıllardır ticaretle uğraşırım ne krizler gördük geçirdik buda geçer ama ne senedimi nede çekimi hapis cezası korkusuyla değil onurumuz ve ticaretimiz için ödedik bu güne kadar akdığımız müşteri çeklerinden ödenmeyenlerin hiç birinide cezayla tehtit etmedim öderken iyiydi ödeyemedikleri zaman mı kötü oldu bu insanlar insanları şartlar zorladı ödeyemedi yardıcı olmak yerine hürriyetlerini kısıtliyorsunuz ama unutmayın sizleri bizleri var eden bu insanlar emeklerine saygı göstermiyorsunuz bari özgürlüklerine saygı gösteri bunu dağdaki değil bağdaki hakediyor

    YanıtlaSil
  13. http://www.dunyagazetesi.com.tr/yazar.asp?authId=18

    YanıtlaSil
  14. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; DEĞERLİ ARKADAŞLAR. LÜTFEN AMA LÜTFEN MORELLERİMİZİ BOZMAYALIM. OLDUKÇA ÖNEMSENECEK KADAR YOL ALDIĞIMIZA İNANIYORUM. UNUTMAYALIMKİ; BUNDAN ON AY EVVEL ELİMİZDE GÖZLE GÖRÜLECEK, ELLE TUTULACAK HİÇ BİRŞEY YOKTU. AMA; ŞİMDİ, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMAK İÇİN, ELİMİZDE DAHA ÇOK İMKANLAR YOKMU? ÇALIŞMALARIMIZIN SONUCUNDA BİR ŞEYLER ELDE ETMİŞ DEĞİLMİYİZ? HERNEYSE; EKSİK ÇALIŞMALARIMA RAĞMEN, BUGÜN YAPABİLDİKLERİMİ AKTARMAYA ÇALIŞACAĞIM. BUGÜN; 7 MİLLETVEKİLİMİZİ ARADIM, ANCAK; DOLAYLIDA OLSA 3 MİLLETVEKİLİMİZE ULAŞABİLDİM. MİLLETVEKİLLERİMİZDEN; SAYIN HÜSEYİN TANRIVERDİ, DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜM; VEKİLİMİZ KONUYU BİLMEKTE VE İLGİLENMEKTELER, KONUNUZLA İLGİLİ OLUMLU ÇALIŞMALARIN OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM DEYİP; SÖYLEDİKLERİMİN TAMAMINI, İLETİLMEK ÜZERE NOT ALDILAR. YUSUF ZİYA İRBEÇ; BİZZAT KENDİSİYLE GÖRÜŞTÜM. ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR; SİZLER İÇİN OLUMLU SONUÇLAR ÇIKACAĞINI TAHMİN EDİYORUM VE İLGİLENİYORUM DEDİLER. SEDAT KIZILCIKLI; DANIŞMANIYLA GÖRÜŞTÜM, VEKİLİMİZ KONUNUZLA İLGİLİDİR, OLUMLU ŞEYLER OLACAĞINI TAHMİN EDİYORUM, KONUŞMALARIMIZI AYNEN AKTARACAĞIM DEDİLER. AYRICA; JENARDİNİN GÖNDERDİĞİ MAİL LİSTESİNDEN, BUGÜN; YARGITAY'LA İLGİLİ OLARAK, 6 İSME HAZIRLADIĞIM MEKTUBUMU GÖNDERDİM. YARIN; YİNE VERİLEN LİSTEYE GÖRE, YARGITAY'A 10 MEKTUP DAHA GÖNDERECEĞİM. VE ELBETTE; FIRSAT BULDUĞUM ÖLÇÜDE, SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZİ TELEFONLA ARAMAYA DEVAM EDECEĞİM. ARKADAŞLAR; BİRAZ DAHA SABIR VE GAYRETLE, KENDİMİZİ BIRAKMADAN ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDELİM. TÜM KATILIMCILARA, SAYGILARIMLA. ALLAH'IN İZNİYLE; ARTIK ÖZGÜR GÜNLER ÇOK UZAKTA DEĞİL. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  15. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİRAZ EVVEL SİTEMİZDE GÖRDÜĞÜM, aso@aso.org.tr ADRESİNE VE ankesob@ankesob.org.tr ADRESLERİNE MAİL GÖNDERDİM. AYRICA RİCAM; NURETTİN ÖZDEBİR'İN MAİL ADRESİNİ TEKRAR GÖZDEN GEÇİREBİLİRMİSİNİZ? ÇÜNKÜ; VERİLEN ADRESTEN MAİL GÖNDEREMEDİM. ARKADAŞLAR; ÇALIŞMALARIMIZA, KARAMSAR OLMADAN VE YILMADAN DEVAM ETMELİYİZ. TEKRAR SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  16. arkadaşlar 13 nolu linki okursanız sayın güngör uras konumuza tamamen vakıf bir şekilde sorunlarımızı dile getirmiş
    mail adresi
    gungoruras@superonline.com
    kendisine teşekkür maili atalım

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  17. Tevfik GÜNGÖR

    gungoruras@superonline.com

    YanıtlaSil
  18. ALLAH AŞKINA ŞU YASAYI CIKARIN BİZLERDE BİRAZ RAHAT EDELİM .AİLE KALMADI, COCUK KALMADI ,DOST KALMADI İNANIN İNTİHAR ÇÖZÜM ARTIK .ABİ CEZAEVİNDE BABA ARANIYOR BEN ARANIYORUM BİZDE YATARSAK COCUKLARA KİM BAKACAK. YATMAK CÖZÜM DEĞİL İŞ VERİN BORÇLARI ÖDÜYELİMYOKSA YEMİN EDERİM KENDİMİ MEYDANDA VURUCAM NASIL BİR ANLAYIŞTIR ANLAMADIM.PKK YA AF CEKÖDEMEYEN CEZA EVİ ALLAH AŞKINA BİRAN ÖNCE YASA CIKSIN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  19. bu devlet kredi kartlarını ödemeyenede hapis çıkarsın senetlerede ozaman ekonomi düzelir herkes hapis korkusuyla boçlarını öder.adalet yerini bulur.böylemi olmalı hukuk devletinde.hukuk anlayışı bumu insan özgürlüğüyle pazarlıkmı olur.çek ten hapis yatanlar gerçek esnaf kriz mağdurlarıdır hani krız zede esnafa desdek onu borcundan dolayı hapse atarak mükafatlandırıyor herhalde.

    YanıtlaSil
  20. ARKADASLAR UMUTLARIMIZI YITIRMEYELIM INSAALLAH BU IS OLACAK DUA EDELIM COK CALISALIM DURMAYALIM MEILLE, TELEFONLA,YUZ YUZE YAPALIM

    YanıtlaSil
  21. ben artık ne yargıtayın olumlu bir içtahat yayınlayacağına nede meclisten lehimize olumlu bir sey cıkacağına ınanmıyorum ..maalesef meclis bankaların lobılerın esiri olmustur ..vatandaşın magdurıyetı ve pıyasaların duzelmesi umurlarında degıl..

    YanıtlaSil
  22. YETER ARTIK YETER ALLAH AŞKINA TABİ AZICIK ALLAH KORKUNUZ VE İNANCINIZ VARSA ÇIKARTIN ŞU YASAYI İNSANLAR ÇALIŞIP BORÇLARINI ÖDESİN SESİMİZİ DUYMANIZ İÇİN ÖLMEMİZMİ LAZIM BI GİDİŞLE ÇOK KURBAN VERİLCEK ZATEN 10 AYDIR EŞİM İÇERDE ÇOCUKLARIM AÇ KALMASIN DİYE KOMŞUYA BIRAKIYORUM 1,5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMU VE ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM DAYANCAK GÜCÜMÜZ KALMADI YETERRRRRRRRRRRRR

    YanıtlaSil
  23. esim bir katil gibi tutuklandı sadece borclu bebeğimle ortada kaldık.asıl katilleri bayram yapar gibi karsılayacağınıza cek mağdurlarına el uzatın cünki ne olursa olsun ülkenin onların vergilerine ihtiyacı var borcumuz borc ama hapis yatarakda bu borc ödenmez alacaklı soğuk su içsin

    YanıtlaSil
  24. ARKADAŞLAR LÜTFEN BU SERZENİŞLERİ VEKİLLERİ ARAYARAK YÜZLERİNE SÖYLEYİN.BİZLERİN ARTIK PATLAMA NOKTASINA GELDİĞİMİZİ HER NE OLURSA OLSUN KUZU GİBİ BOYUN EĞMEYECEĞİMİZİ BİLSİNLER!!!

    YanıtlaSil
  25. http://www.haber7.com/haber/20091102/Ankarada-65-bin-esnaf-cek-magru-olabilir.php

    YanıtlaSil
  26. http://m.milliyet.com.tr/ArticleDetail.aspx?ArticleID=1156955

    YanıtlaSil
  27. DEĞERLİ CÜNEYT HOCAM; BİLGİLER VE YÖNLENDİRMENİZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. ARKADAŞLAR; BİRAZ DAHA ÇABA, BİRAZ DAHA EMEK, BİRAZ DAHA SABIR VE ÇALIŞMAKLA, ALLAH'IN İZNİYLE; HÜZÜNLÜDE OLSA ÖZGÜR GÜNLERE KAVUŞMAMIZA, BİRBİRİMİZE SARILMAMIZA, EL SIKIŞMAMIZA ÇOK AZ KALDI DİYE DÜŞÜNMEKTEYİM. BU SÖYLEMLERİM; KİMSEYİ MOTİVE ETMEK İÇİN DEĞİLDİR. O YÜCELER YÜCESİNİN İZNİYLE; HERHALDE, BU HAKSIZ CEZALAR DURMALI VE YİNE O'NUN BAHŞEDECEĞİ HAYIRLI VESİLELER İLE HAKETTİĞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE KAVUŞMALIYIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. TÜM KATILIMCILARA; SEVGİLER, SELAMLAR VE HÜRMETLERİMLE. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  28. DİKKATTT ÖNEMLİ.....
    ARKADASLAR DAHA FAZLA MAĞDURA ULAŞMAK İÇİN SİTE YÖNETİCİSİ İLE BERABER İNTERNET ARAMA SAYFALARINDA REKLAM OLUŞTURDUK. YAKLAŞIK 2 HAFTADIR BİZ FİNANSE EDİYORDUK ANCAK MALUM BİZİMDE İMKANLARIMIZ KISITLI İMKANI OLUP DESTEK VERECEKLER LÜFTEN BENİMLE YADA SİTE YÖNETİCİSİ İLE İRTİBATA GEÇSİN...

    gokhanusta_@hotmail.com
    seyhul_islam@hotmail.com

    YanıtlaSil
  29. ARKADAŞLAR SANSÜRSÜZ KONU EKONOMİ

    YanıtlaSil
  30. sansursuz@haberturk.com

    YanıtlaSil
  31. CENNET ULKEMIN GUZEL INSANLARI SAYGIDEGER YONETICILERI KANUN YAPICILARI LUTFEN AKLI SELIM OLUN ESNAFI YOK EDIYORSUNUZ YOK OLAN ESNAFA YARDIMCI OLMAN ASLI GOREVIN OLMASINA KARSIN SEN YOK OLMASINI VE ELINDEKI EN KUTSALI YANI AILESINI DAGITIYORSUN HAPS EDIYORSUN URETKENLIGINI TECRUBESINI ULKE YE KATMASI GEREKEN URETKENLIGINI YOK EDIYORSUN UYGULADIGIN YASAYA UYMUYORSUN OLMAYAN YASAYI UYGULAMAKTA ISRAR EDIYORSUN YARGININ EN UST DUZEYI ANAYASA MAHKEMESI YARGITAY GIBI KURUMLARIN YORUMUNU YOL GOSTERICILIGINI GORMEZDEN GELIYORSUN ADETA ESNAFININ SANAYICININ BITISINI ZEVKLE SEYIR EDIYORSUN VE OYALIYORSUN MECLIS TAHTILINDEN SONRA DEDINIZ VATANDASINIZ CEZA EVINDE ARANIYOR KENDI ULKESINDE KACAK OLMAYAN BIR KANUN YANLIS UYGULAMA YUZUNDEN AILELER DAGILIYOR ESNAF IS ADAMI CEZA EVINDE SIZ NASIL RAHAT RAHAT TAHTIL YAPTINIZ HIC MI VICDANINIZ SIZLAMADI EL INSAF SIZIN SORUMLULUK ANLAYISINIZA NE YAPMAK ISTIYORSUNUZ ANLAMIS DEGILIM AMA ALLAH CC TUM BUNLARIN HESABINI VALLAHI FITIL FITIL SORACAK VE BIZLER MAZLUM INSANLARADA GOSTERECEK INSAALLAH ALLAH CC HIDAYET VERSIN INSAALLAH SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  32. -Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, krizin Türkiye`ye etkisinin olduğunu, olabilecek, olma olasılığı bulunan daha fazla etkileri için şimdiden önlemlerin alınması ve bir `B planı` hazırlanması gerektiğini söyledi. Küresel krizin başta dış ticaret olmak üzere, iç piyasa ve büyümeyi de etkileyeceğini dile getiren Özdebir, büyümenin yüzde 3`ün altında kalması durumunda bunun resesyon anlamına geleceğini ifade etti.


    -Özdebir, mevduatta garanti sınırının 100 bin YTL`ye çıkarılabileceğini de dile getirdi.


    ANKARA(ANKA)-Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, krizin Türkiye`yi etkilediğini, olabilecek, olma olasılığı bulunan daha fazla etkileri için şimdiden gereken önlemlerin alınması ve bir `B planı` hazırlanması gerektiğini dile getirdi. Küresel krizin başta dış ticaret olmak üzere, iç piyasa ve büyümeyi de etkileyeceğini vurgulayan Özdebir, büyümenin yüzde 3`ün altında kalması durumunda bunun resesyon anlamına geleceğini ifade etti.


    Ekonomi Muhabirleri Derneği(EMD) üyeleri ile bir araya gelen ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ipotekli konut satışı ve faiz artışlarından sonra Amerikan ekonomisinin `duvara tosladığını` belirterek, Amerika`nın 1.5 trilyon doları piyasaya enjekte ettiğinin söylendiğini dile getirdi. Dünya ile entegre olan Türkiye`nin de krizden etkileneceğini ifade eden Özdebir, `Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, her ne kadar bize bir şey olmaz diyorsa da ondan daha farklı bir söylemi beklemek doğru değil. Bir Başbakanın`öldük, bittik, önümüzde felaket var, kıyamet yarın geliyor` demesini de beklemememiz gerekiyor` dedi.


    Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birkaç gündür bir araya geldiklerini kaydeden Özdebir, hükümetin çok kapsamlı bir takım çalışmalar ve arayışlar içerisinde olduğu izlenimini edindiğini söyledi. Sanayiciler ile görüşüldüğünü, bankacılar ile bir araya gelindiğini dile getiren Özdebir, çalışmaların yapıldığını belirtti.


    -`TEDBİRLER ALINMALI`-


    Bankacılık sektörünün riskleri itibariyle sıkıntının olmadığını vurgulayan Özdebir, `Ama olabilecek, olma ihtimali olan şeyler için tedbirler alınması gerekiyor. Bu kriz Türkiye`yi nasıl, nerelerden vuracak? Bir kere dış ticaretimizden vuracak. Dünya ekonomisinin küçülmesi ile birlikte ihracat düşecek, daha zorlaşacak` diye konuştu.


    Tasarruf yapamayan, fona ihtiyacı olan bir ülkenin dış ticaretinin zayıflamasının dış ticaretinin azalmasının mutlaka etkileyeceğine işaret eden Özdebir, dünyada bol paranın da daraldığını, gelecek günlerde bunların daha da daralacağını kaydetti. Dünyada çok hızlı olayların olması ve kimin, ne zaman, başına ne geleceğini bilinmemesi korkusuyla kimsenin birbirine para vermek istemediğini ifade eden Özdebir, `Bunun için gerek Amerika`da gerekse Avrupa`da varlık yönetim şirketleri oluşturulmaya veya bu finansal kurumların ihtiyaçlarını karşılayacak bir takım fonlar oluşturulmaya çalışılıyor. Belki Türkiye`nin de böyle fonlar ve varlık yönetim şirketleri oluşturması gerekecek` dedi.

    YanıtlaSil
  33. İÇ PİYASALAR DAHA DA DARALACAK-


    Ayrıca içeride yaşanan gelişmeler sonrasında daralan iç piyasanın dışarıdaki gelişmelere paralel olarak daha da daralacağına dikkat çeken Özdebir, çok büyük bir kur riski ile karşı karşıya kalınması halinde bilançolarda bozulmalar olacağı uyarısında bulundu. Piyasaların istikrara kavuşmasına kadar kimsenin pozisyonunu değiştirmeyeceğini dile getiren Özdebir, reel sektörün bundan korkusu olmadığını söyledi.


    Yabancı para cinsinden Türk bankalarının da kredi verdiğini ifade eden Özdebir, şöyle devam etti:


    `Bu kredilerin karşılığında da bu bankaların ayırmış oldukları teminatları var, karışlıkları var. Bankacılık sisteminde bu karşılıklar dünyadaki rasyonun üstünde. Ancak aşırı kur yükselmesi durumunda bu rasyolar bozulabilir. Bunun için Merkez Bankası`nın doğrudan bankalara teminat karşılığı, döviz vermesi daha büyük bir rahatlık ve güvence sağlayabilir. Böyle bir mekanizma aynı zamanda bankaların döviz kredilerin fonlanması açısından faydalı olacağına inanıyorum. Bankaların bazıları kredilerini erken çağırıyorlar. Bir takım yaptırımlar uygulamaya çalışıyorlar. Bunun yaygınlaşmaması için bankaların da elinin rahatlatılması gerekiyor.`


    -BÜYÜME HIZI YÜZDE 3`ÜN ALTINA DÜŞERSE RESESYON OLUR-


    Merkez Bankası`nın rezervlerinin yurttaşların birikimi olduğunu belirten Özdebir, rezervlerin yalnız yabancıların teminatı değil aynı zamanda reel sektörün teminatı açısından da faydalı olacağını söyledi. Özdebir, `Olmayan bir sıkıntıyı da kendi kendimize de moralleri bozmak suretiyle çıkartabiliriz. Bunun için dikkatli olmalıyız` dedi.


    Dünyadaki büyüme hızının düşmesine paralel olarak Türkiye`nin de büyüme hızının düşeceğini ifade eden Özdebir, IMF`nin 2009 için Türkiye`nin büyüme hızını yüzde 3 olarak tahmin ettiğini, uzun bir aradan sonra yüzde 3`lük büyüme hızının piyasalarda ciddi sıkıntılar yaratacağını vurguladı. Yüzde 3`lük bir büyümenin nüfusun artmasıyla değerlendirilmesi halinde resesyon sınırı olarak kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Özdebir, ne pahasına olursa olsun büyümenin devam etmesi gerektiğini dile getirdi.


    -YERLİ MALI ALIN ÇAĞRISI-


    Büyümenin kaybedilmesi halinde fon girişinin zorlaşacağına dikkat çeken Özdebir, büyümenin devam ettirilebilmesi için yapılması gerekenlerin olduğunu kaydetti. Türkiye`nin en büyük yumuşak karnı cari açığın kısacak tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Özdebir, yurttaşlardan ithal ürünler yerine Türkiye`de üretilen ürünlerin tercih edilmesini istedi. Kamunun da yaptığı ihalelerde yerli malını tercih etmesi gerektiğini dile getiren Özdebir, bu konuda en hassas kesimin askerler olduğunu söyledi.


    Kredi maliyetlerinin artacağını dile getiren Özdebir, kredi maliyetlerinin düşürülmesi için bankacılık işlemleri üzerinde alınan vergilerin düşürülebileceğini, fakat bunun Maliye Bakanı`nın hoşuna gitmeyeceğini ifade etti. Yerel seçimlerin yaklaştığını, seçim ekonomisinin de kesinlikle uygulanmaması, kamunun harcama yapacak tasarruflardan kaçınması gerektiğini vurgulayan Özdebir, kamunun öncelikle `kendi kemerlerini iyi sıkması` gerektiğini kaydetti.


    Özdebir, `Kamu daha fazla dikkat etmeli. IMF`yi keşke bu kadar sürümcemede bırakmasaydık. Şimdi IMF ile anlaşma imzalamak istiyoruz desek bile kimseyi bulamayabiliriz. Herkes dünyadaki gelişmelerle uğraşıyor. IMF ve AB çıpası güveni pekiştirmek açısından faydalı olacaktır` diye konuştu.


    TÜİK`in verilerinin kamuya açık olmamasını eleştiren Özdebir, verilerin olmaması nedeniyle gelişmelerin izlenemediğini, herkesin kendine göre senaryo ürettiğini söyledi.


    -`B PLANI HAZIR OLMALI`-

    YanıtlaSil
  34. Bütün dünya gibi Türkiye`nin de `sırat köprüsünden` geçtiğini kaydeden Özdebir, Türkiye`nin morale ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Hükümeti ve muhalefeti de eleştiren Özdebir, gündemde ekonominin olmasını gerektiğini, buna karşın siyasetin üslubunun sert, moral bozucu olduğunu söyledi. Özdebir, mutlaka `B planının` olması gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:


    `Zamanı geldiğinde çok hızlı devreye sokabileceğimiz hukuki altyapının hazır olması gerekiyor. Kriz bizi nereden vuracaksa onları takviye etmemiz gerekiyor. Dışarıdan Fon bulmakta zorlandığımızda Merkez Bankası`nın yerine ikame edecek fonlar şimdiden bulunması gerekiyor. Türklerin yurtdışında bulunan parasının Türkiye`ye getirilmesi için cazip hale getirilmeli. Krizin maliyetini toplumca paylaşılması için bir alt yapı oluşturulması lazım.`


    Yaşanan krizin 2001`den çok daha farklı olduğuna işaret eden Özdebir, 2001`de sadece bankalarda sıkıntı olduğunu, ancak bugün herkesin borçlu olduğunu dile getirdi.


    -`MEVDUAT GARANTİSİ 100 BİN YTL OLARAK REVİZE EDİLEBİLİR`-


    Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdebir, Türkiye`de 50 bin YTL`ye kadar olan mevduatların garanti altına olduğunu anımsatarak, dünya ülkelerindeki mevduat garanti miktarının artırıldığını, gelişmelere bağlı olarak da Türkiye`nin algılamayı bozmadan garantinin 100 bin YTL olarak revize edilebileceğini söyledi. Türkiye`de yaşanan asıl sıkıntının kendi iç piyasalarındaki çarkın durmasından kaynaklandığını, asıl dışarıdaki çarkın durmasından Türkiye ekonomisinin çok fazla etkilenmediğinin altını çizen Özdebir, rüzgarının moral olarak Türkiye`yi etkilediğini kaydetti.


    Özdebir, `Ostim`de bankalar müdürleri firmaları dolaşarak yılbaşına kadar kredilerin kapatırız, hazırlık yapın diyorlar. Kamu bankaları da yabancı bankaları müdürleri de geliyor` dedi.


    Bir gazetecinin `kabinenin değişmesini gerekiyor mu?` sorusu üzerine Özdebir, kabinede yorulanlar olduğunu, değişiklin iyi olacağını ifade etti.(ANKA)

    YanıtlaSil
  35. Yavuz Donat(Sabah Gazetesi 26.11.2004))
    Sincan
    Perşembe, sabah saat 09.00... Ankara kar altındaydı... Sincan'a gittik... 1. Organize Sanayi Bölgesi' ne... Bölge, bayraklarla süsleniyordu.
    Zira saat 13.30'da Başbakan gelecekti. Türkiye Yol Yapı İnşaat İşçileri Sendikası ile Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası'nın yaptırdığı "İnşaat Eğitim Merkezi" nin açılış törenine katılacaktı.
    Bu "merkezi" Başbakan'dan önce görmek istedik.

    Tebrikler "Yol-İş" sendikası. Sendika bu eğitim merkezi için "8 trilyon" harcamış.
    Merkezde "derslikler, atölyeler" var. 22'si eğitmenlere, 168'i öğrencilere ait olmak üzere "190 yatak" var.
    Standart "iyi bir otel standardı."
    Eğitmenler "Almanya'da yetişmiş." "Vasıfsız işçi" buraya gelecek.
    "Eğitim görecek."
    Ve "meslek sahibi olup, sertifika alacak."

    Yıllar önce Avrupa'ya gönderdiğimiz insanları "böyle bir okulda eğitseydik." "İyi, kötü bir meslek sahibi" yaptıktan sonra yollasaydık.
    Onlara da, ülkemize de "en büyük iyiliği" yapmış olurduk.
    AB'ye girişte de böylesine zorlanmazdık.

    Sincan'da "bir şey daha" gördük. Ankara Giyim Sanayicileri Derneği ile Çankaya Belediyesi "el ele vermişler." "Konteynerlerde" okul kurmuşlar. 40 kişi, 4 hafta kurs görüyor.
    "Tekstil işçisi" oluyor. Okulu bitirenin "işi hazır."
    Dernek Başkanı Canip Karakuş dün bizim yanımızda, "kursu bitiren biri kız, dört kişiyi, kendi fabrikasında işe aldı."

    SincanOrganize Sanayi'nin hemen girişinde "camlı bir pano" var.
    Panoda da "eleman aranıyor" duyuruları.
    * Alüminyum ustaları aranıyor.
    * Tornacı aranıyor.
    * Montajcı aranıyor.
    * Kaynakçı aranıyor.
    * Endüstri meslek lisesi mezunları aranıyor.
    * Matkapçı aranıyor.

    Ankara Sanayi Odası Başkanı Zafer Çağlayan "Sincan'da dolaştığımızı" duymuş.
    Biz oradayken geldi.
    "Panodaki yazıları" okuduğumuzu görünce, şöyle dedi:
    - Bir yanda işsiz gezen milyonlar... Bir yanda da vasıflı eleman arayan sanayiciler... Bu işte bir terslik yok mu?
    Terslik "eğitim sisteminde."
    Sistem "vasıfsız işçi" yetiştiriyor. Ya da "işsiz, üniversite mezunu." "Meslek sahibi olan" ise mumla aranıyor.
    Zafer Çağlayan:
    - Ben kendi fabrikama alüminyum kalfası arıyorum... Bulamıyorum... Eleman bulsam, bir fabrika daha kuracağım.

    Dolaştık, üşüdük ve "Organize Sanayi Bölge Müdürü Çetin Füsünoğlu'nun" çayını içtik.
    - Çetin bey, burada kaç fabrika var?
    - 194... Savunma sanayiinden, otomotiv yan sanayiine kadar...
    - Kapasite kullanım oranı?
    - Çok şükür iyi... Giderek artıyor... Şu anda yüzde 70'in üzerinde.

    Kapasite kullanım oranı "elektrik tüketimiyle" ölçülüyor.
    Ama Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı ve NURİŞ Kaynak Makineleri Fabrikası'nın sahibi Nurettin Özdebir'in bir ölçüsü daha var:
    - Cuma günü, cami tıka basa doluysa, Sanayi Bölgesi'nde kapasite kullanım oranı yüksek demektir... Kriz döneminde cami boştu... Şimdi cami doluyor, cemaat avluya taşıyor.

    YanıtlaSil
  36. SAYIN NURETTİN ÖZDEBİRE SESLENMEK İSTİYORUM TUZUNUZ KURU OLDUĞU İÇİN ATIP TUTMAK KOLAY OLUR İNSANLAR KORKUYU BIRAKIN ÖDEYECEK GÜCÜ OLSA SİZ DÜNYALARIDA VERSENİZ O İNSANA AİLESİNDEN EVLADINDAN AYRILMAK İSTEMEZ İNSANLAR KENDİ GELECEKLERİNDEN GEÇMİŞLER ÇOLUK ÇOCUĞUM NE OLCAK BEN HADİ İÇERDE DEĞERLİ DEVLETİMİN KORİDORLARINDA , YERLERDE ADİ BİR SUÇLU GİBİ CEZAMI ÇEKECEM AMA GERİDE KALANLARA KİM BAKACAK DİYE DÜŞÜNÜYOR TABİ SİZ BUNUN NE OLDUĞUNU ANLAMAZSINIZ ÇÜNKİ SİZ GÜÇLÜSÜNÜZ BİZ GÜÇSÜZ .SİZİNDE GÜCÜNÜZ ANCAK BİZİM GİBİ MASUM İNSANLARA YETER DAĞDAN İNENLER GÜÇLÜ YA ONLARI AFFEDİYOSUNUZ BİZ ONLAR KADAR HAİNLİK YAPTIK MİLLETE. DEVLETE SİLAH SIKTIK MASUM İNSANLARI ÖLDÜRDÜK ONLAR İÇİN NEDEN DEMİYOSUNUZ HAPİS KORKUSU DAĞDAN İNDİRDİ YETER ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI BU ÜLKENİN NAMUSLU BİR EVLADI OLARAK YAŞAMAK İSTİYORUZ BU ÜLKE YALNIZCA SİZE AİT DEĞİL ATINIZI İSTEDİĞİNİZ GİBİ OYNATIN ŞUNU UNUTMAYIN SİZLERİ BİZLER ORAYA OTUTTURDUK ŞİMDİ HAPİS YATMASINI ONAYLADIĞINIZ YÜZLERCE BİNLERCE İNSAN ŞİMDİ BU KONUŞMANIZI Bİ KEZ DAHA DÜŞÜNÜN YALNIZCA ÇEKİ VERENLER DEĞİL AİLELERİ ÇOCUKLARIDA HAPSE GİRİYOR VE ALINDA ZATEN İÇERİ DIŞARDA HİÇ DĞİLSE AÇLIKTAN ÖLMESİNLER DEVLET BABA BAKSIN ONLARADA BİTSİN BU ÇİLE

    YanıtlaSil
  37. ÇOK ACİLLL
    ARKADAŞLAR HASTANEYE YATTIĞIMIZ ZAMAN GBT YAPILIYORMU LÜTFEN ACİL CVP

    YanıtlaSil
  38. 37 de yazan kardeşim acil şifalar dilerim ama..geceyi hastanede geçirirsen aynen otelde geçirmiş gibi tüm kaydın bilgisayar gidiyor ve gecenin bir vakti tutuklanıyorsun..
    kesin ve net.

    YanıtlaSil
  39. Kimlik bilgilerini verirsen hastanenin bilgisayar kayıtlarına girer, ve emniyetin kayıtlarına sinyal gider, emniyet oteller, hastaneler, nufus daireleri bu şekilde ortak ağla bağlılar ..

    YanıtlaSil
  40. erkantan@tv8.com.tr

    ARKADAŞLAR MECLİSE GİDEN ARKADAŞLARIMIZIN TV8 İLE GÖRÜŞMELERİ OLMUŞ ERKAN TAN İLE SABAH PROGRAMI YAPMALARI SÖZ KONUSU LÜTFEN MAİL ATARAK SORUNLARIMIZ ANLATALIM


    erkantan@tv8.com.tr

    erkantan@tv8.com.tr

    erkantan@tv8.com.tr

    YanıtlaSil
  41. Erkan Tan'a az önce attğım mesaj:

    Erkan Bey; durum şudur:

    *BİR ŞİRKETTE MAAŞLA ÇALIŞIRSIN, VE VEKALETLE ŞİRKET ÇEKİNE İMZA ATARSIN

    *ŞİRKET ÖDEME GÜÇLÜĞÜNE GİRER, SİGORTA PRİMLERİN YATMAZ

    *ŞİRKETİN ÖDEME GÜÇLÜĞÜ BÜYÜR MAAŞ ALAMAZ AYLARCA BEDAVAYA ÇALIŞIRSIN
    (ÇÜNKÜ KRİZ VARDIR VE İŞ YOKTUR)

    *ŞİRKET BATAR, VEKALETLE İMZA ATTIĞIN VADELİ ÇEKLER ÖDENMEZ AMA SEN ŞİRKETTEN AYRILMIŞSINDIR
    HABERİN BİLE YOKTUR

    *BİR GÜN BİR ASAYİŞ ÇEVİRMESİNDE, SİGORTANIN YATMADIĞI, MAAŞLARINI HİÇ ALAMADIĞIN O BATAN ŞİRKETİN,
    VADELİ ÇEKLERİNE ORDA ÇALIŞAN BİRİ OLARAK VEKALETLE ATTIĞIN İMZALARDAN DOLAYI...

    T U T U K L A N I R S I N

    *GIYABINDA YARGILANMIŞ, AVUKAT BİLE TUTAMAMIŞ, SAVUNMA BİLE YAPAMAMIŞ HALDE SENİNLE HİÇ İLGİSİ
    OLMAYAN BİR BORÇTAN DOLAYI...

    *TEK SUÇUN ÇALIŞMAK, MAAŞ ALMAYA ÇALIŞMAK VE YAŞAMAYA ÇALIŞMAKTIR

    *ŞİRKETİN KARINDAN PAY ALMAZSIN...ORTAK DEĞİLSİN...PATRON DEĞİLSİN..

    *SADECE BU ÜLKEDE ÇALIŞMAYA ÇALIŞTIĞIN İÇİN TAM 5 YIL HAPİS CEZASI YERSİN..

    *ÜSTELİK, O ÇEKLERİN ÖDEME VADESİ GELDİĞİNDE SENİN ARTIK NE VEKALETİN NE DE O ÇEKLERİN KARŞILIĞINI BANKADA BULUNDURACAK YETKİN VE GÜCÜN YOKTUR...AYRILMIŞSINDIR ŞİRKETTEN...

    BU BİR FERYATTIR................BU BİR İSYANDIR................

    VE BU YASA (3167) DÜNYADA SADECE BENİM ÜLKEMDE VAR...

    YARDIM EDİNİZ.

    HER ÇALIŞANIN BAŞINA GELEBİLİR..LÜTFEN YARDIM EDİNİZ...

    YanıtlaSil
  42. Arkadaşım aynı dert ten ben de mağdurum.ben de az önce buna benzer bir mail attım erkan tan'a yalnız şirketten ayrıldıktan sonra,çekler senin sorumluluğun dışında olmması lazım ben bunu ifade ettim mahkemelerde ceza şirket sahibine çıktı.zaten yeni tasarıda bununla ilgili madde bulunmakta.Önder.

    YanıtlaSil
  43. Denizli Milletvekilimiz, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel
    03 Kasım 2009 Salı günü (bugün) Saat 15:00 de Türkiye Büyük Millet
    Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda Denizli’de son günlerde yaşanan
    ekonomik gelişmeler hakkında konuşma yapacaktır. Bilginize sunulur...

    Kadir DEMİR
    Danışman

    YanıtlaSil
  44. ARKADAŞLAR NE KADAR ÇOK MESAJ O KADAR ÇOK SES GETİRİR DURMAYALIM ...

    YanıtlaSil
  45. 42 deki dostum,

    çeklerin tamamı ben ayrıldıktan sonraki keşide tarihlerinde..
    ben de tüm mahkemelerde itiraz ettim...ama çok geç haberim olmuştu..Ve bilirsin bu ülkede mahkemeler, aynı konuda aynı kararı VERMEZLER..ben mahkum oldum..5 sene..

    ayrıca cezanın ŞİRKET SAHİBİNE ÇIKMASI DA çözüm değil..belki senin benim için çözüm ama KESİN ÇÖZÜM değil..şirket sahibin parası olsaydı, zaten bunlar yaşanmayacaktı..


    Bizimle ilgili maddenin tasarıda olduğunu biliyorum..AMA ORTADA TASARI yokki..!!!..ne zaman olacağıda meçhul..

    o nedenle türkiye de ulaşabildiğim tüm basına mail atıp duruyorum..

    bir de bu sitedeke arkadaşların bildirdiği milletvekillerine..

    hepsi bu.

    YanıtlaSil
  46. Bu arada "bir şey yapmalı "Rumuzlu arkdaşımızın annesine geçmiş olsun dileklerimizle, bir an önce hastaneden çıkmasını temenni ediyoruz

    YanıtlaSil
  47. sevgili Önder;

    aynı durumda beraat kararları aldığını söylemişsin...bunları hangi mahkemelrden aldığın konusunda bana yardımcı olabilir misin?..Gerekirse geç de olsa edindiğim avukatım, avukatınla konuşabilir mi?..benimle şu mail adresinden iletişim kurarsan sevinirim..

    saygılar..Cenk

    extraexper@hotmail.com

    YanıtlaSil
  48. Başbakan ile görüşme
    Başbakan iki hafta içerisinde kanunu meclise götüreceğiz dedi
    Bugün çekle ilgili olarak TBMM’ni ziyaret eden arkadaşlarımız başbakan ile konuşma fırsatını yakaladılar. Arkadaşlarımız çek kanunu ve cezalarla ile ilgili sıkıntıları dile getirdiler. Grupta bulunan bayanlar başbakana içinde bulundukları zor ve sıkıntılı durumu anlatırken göz yaşlarını tutamadılar. Bir kadın çantasındaki karşılıksız çekleri başbakana göstererek; başbakanım, biz de çeklerimizi tahsil edemediğimiz için battık, dedi. Başbakan iki hafta içerisinde çek kanunu tasarısını meclise götüreceklerini söyledi.

    YanıtlaSil
  49. Sayın Cüneyt can
    xxxxxxxx@hotmail.com



    Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gönderdiğiniz ve ilgisi nedeniyle Bakanlığımıza iletilen, 3167 sayılı “Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun”la ilgili 10/10/2009 tarihli başvurunuz incelenmiştir.
    Yürürlüğe giren temel kanunlar ve ceza mevzuatına uyumun sağlanması amacıyla, Bakanlığımızca, üniversite öğretim üyeleri, Yargıtay üyeleri, Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye Bankalar Birliği temsilcileri ve Bakanlığımız görevlilerinden oluşturulan Komisyon tarafından taslağı hazırlanan “Çek Kanunu Tasarısı” kanunlaşmasının sağlanması amacıyla 11/03/2009 tarihinde Başbakanlığa ve Başbakanlık tarafından 08/05/2009 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına gönderilmiş olup, Tasarı halen Adalet Komisyonu gündeminde bulunmaktadır.
    Söz konusu başvurunuz 27/10/2009 tarihli ve 91/5096 sayılı yazımızla, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreterliğine gönderilmiştir.
    Bilgilerinizi rica ederim.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  50. 48 de yazan arkadaşım,

    umarım bu kez BAŞBAKAN sözünün arkasında durur..
    Ancak bence bu noktada önemli olan 2 HAFTA İÇİNDE GENEL KURULDA görüşüleceği söylenen yasanın HAPİS CEZASINDAN temizlenmiş olmasını sağlamaya GAYRETE DEVAM etmek olacaktır.

    YanıtlaSil
  51. merhaba ben çek yasası yüzünde cezaevinde yattım ve yeni tahliye oldum ama orada yatarak ne para kazandım nede borcumu ödeyebildim benim gibi yüzlerce madur insan var cezaevlerinde eşi çocukları madur olmuş yuvası yıkılmış bu insanlara hapis yattırarak neyi çözebiliyorlar anlamadım yazık böyle kanun olmaz böyle bir maduriyet insanlara yaşatılamaz orada yatan insanlar bu memlekete vergisini ödemiş yanında insanlar çalıştırıp onlara ekmek kapısı açmıştır mükafatı cezaevi oldu yazıklar olsun

    YanıtlaSil
  52. SN. BAŞBAKAN 2 HAFTA İÇERİSİNDE ÇEK KANUNU TASARISINI(!) MECLİSE GÖTÜRECEKLERİNİ İFADE ETMİŞLER... ÖNEMLİ GELİŞME ELBETTE!
    ANCAK PİYASADA TAKRİBEN 120 MİLYAR TL GİBİ KARŞILIĞI ÖDENENMEMİŞ ÇEK VE PROTESTOLU SENET MİKTARI OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR (BU MİKTARI SN. ADALET BAKANI TELAFUZ ETMİŞ İDİ). BÖLE BİR PASTA VARKEN, UÇAN SİNEĞİN BİLE YAĞINI SIKMAYA ÇALIŞIP VERGİ TAHSİL ETMEYE ÇALIŞAN HÜKÜMET ACABA SENETLERDEN ZATEN TAHSİL EDEMEDİĞİ VE BİR MİKTAR DA OLSA ADLİ PARA CEZALARI İLE ÇEKLERDEN GELECEK KAYNAĞA NASIL SÜNGER ÇEKECEK, NASIL İDARİ PARA CEZASINA DÖNÜŞTÜRECEK ?????

    BENCE ARTIK BU NASILIN CEVABI BİZDE BU 15 GÜN İÇERİSİNDE NE YAPIP O SÜNGERLERİİ ELLERİNE VERMELİYİZ SAYGIDEĞER VEKİLLERİMİZİN!!

    ÜRETEN BEYİNLERİ HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUM. ARTIK KİMİN ELİNDEN NE GELİYORSA.

    SAYGILAR
    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  53. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ARANIZA ANCAK KATILABİLDİM. YİNE HER AKŞAMKİ GİBİ; SATIR BAŞLARIYLA, DEĞERLİ YORUMLARINIZI İNCELEDİKTEN SONRA, KISA VE ÖZ OLARAK; BUGÜN YAPMAYA ÇALIŞTIKLARIMI ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM. DEĞERLİ KARDEŞİM EMRE'NİN SON GÖNDERDİĞİ LİSTE BAŞTA OLMAK ÜZERE; BUGÜN, MİLLETVEKİLLERİMİZ HUSUSUNDA, SADECE 7 ARAMA YAPABİLDİM VE SADECE ÇOK AZ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA, 3 GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİREBİLDİM. SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN; ORHAN KARASAYAR, GEREĞİNİ YAPIYORUZ, GELİŞMELERİN SİZLER İÇİN OLUMLU YÖNDE OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM, OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKMASI İÇİN, GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR. MUSTAFA ATAŞ; ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ, ERHAN BEYLE GÖRÜŞEBİLDİM, OLDUKÇA İLGİLİ DAVRANDIKLARINI SÖYLEYEBİLİRİM. SAYIN; VEKİLİMİZ VE BİZLER SİZLERİN DURUMLARINIZI BİLMEKTEYİZ VE SİZLER İÇİN EN OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLMENİZİ İSTERİZ DEYİP, NOTLARIMI İLETİLMEK ÜZERE NOT ALDILAR. SON OLARAK; DERVİŞ GÜNDAY'I ARADIM.İLGİLİ KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM. SAYIN VEKİLİM RAHATSIZ OLUP YATMAKTALAR DEYİP, KONUNUN MUHALEFET OLARAK BİLİNCİNDE OLDUKLARINI, YANIMIZDA OLDUKLARINI, KONUMUZUN TAKİPÇİSİ OLMAKLA BİRLİKTE; İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİ ARAMAMIZIN DOĞRU OLACAĞINI, VURGULADILAR. AYRICA; DEĞERLİ EMRE KARDEŞİME, SÖZ VERDİĞİM GİBİ, BUGÜN; YARGITAY CEZA DAİRELİRİNİN, 1-11Cİ CEZA DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNEDE 10 ADET MEKTUBUMU GÖNDERDİM.(10.DAİRE HARİÇ OLMAK ÜZERE) BUGÜN; YAPABİLDİKLERİM BUNLARLA SINIRLI KALMIŞTIR. ELBETTEKİ; ANKARA'YA BİZLER İÇİN GİDENLERE, SONSUZ TEŞEKKÜRLER DİYEREK. TÜM KATILIMCILARA; SEVGİ VE SAYGILAR DERKEN, ALLAH'IN İZNİYLE, ÖZGÜR GÜNLERİMİZE ULAŞMAK ÜZERE... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  54. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİRAZ EVVEL erkantan@tv8.com.tr ADRESİNE İLGİLİ YAZIMI GÖNDERDİĞİMİ BİLMENİZİ İSTERİM. TANRIMIZIN İZNİYLE; BU KADAR EMEK VE ÇABALARINIZ VE ÇALIŞMALARINIZ, İNŞAALLAH; BOŞA ÇIKMAYACAKTIR. SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  55. ben cezaevinde çek maduru olarak yattığım için oradaki çek madurlarının durumunu çok iyi anlıyorum eşi cocukları madur olan yuvası yıkılıp içeride sıkıntıdan kabus gibi günler yaşayan insanlar var allah aşkına bu insanların suçu ne ben cezaevinden çıktım ama sevinemiyorum orada madur olmuş onca insan varken nasıl sevine bilirim çek madurları olarak sesimizi daha çok duyurmamız gerekiyor

    YanıtlaSil
  56. Emre bey Rahmi Ofluoğlu'nun sitesindeki bu haber sizce doğru mu?

    Haberler
    27 Ekim 2009 Salı — CoCenk
    Yeni çek tasarısında ceza korunuyor.
    Tasarı alt komisyondan Adalet Komisyonuna geldi. Tasarıda ceza korunuyor. Hükümete yakın akademik çevrelerden edindiğimiz bilgiye göre artık ceza olsun mu olmasın mı tartışması söz konusu değil,bu tartışma kapatıldı. Tartışılan konu bankaların sorumluluğu; görüştüğümüz top secret ilgili bu tartışmaya örnek verdi; bankaların karşılığı çıkmayan her çek yaprağı için sorumluluğu 475 TL den 1000 TLye çıkarılmak isteniyor ancak bankalar buna çek kullanımı azalır gerekçesi ile karşı çıkıyor. Bankaların karşı çıkma nedeni bu sorumluluğun müşterilere yansıtılacağı, müşterilerinde böyle bir sorumluluktan ötürü çek karnesi almaktan cayacağı doğrultusunda.
    Tartışılan diğer bir konu TCK ile nasıl bir uyum sağlanacağı ve anayasaya uygunluk.
    Uyum kaygısı ile birlikte tasarıya eklenecek hükümlerle geçmişe yönelik mahkemelerin uygulayacağı bir gizli af kuvvetle muhtemel görülüyor. Böyle bir düzenlemeye milat olarak bakılıyor ve yeni çek kanunu ile yeni bir dönemin başlayacağı iddia ediliyor.

    YanıtlaSil
  57. o onun umudu, geçmiş çözülsün, ama çekteki bu handikap sürsün, herkese iş çıksın, bu mümkünmü ya sürer yada biter, iki şey bir arada olmaz. iddalar söylentiler, geç bunları,, zeynel

    YanıtlaSil
  58. ben 56 daki yazıyı yazdım. benim yazım ile 57 deki yorum aynı anda nasıl yayınlandı anlamadım ? bu nasıl oluyor admin bey

    YanıtlaSil
  59. saatlere bakarsan 8 dakika gibi bir fark var

    56 03 Kasım 2009 Salı 22:29
    57 03 Kasım 2009 Salı 22:37

    YanıtlaSil
  60. İYİ AKŞAMLAR.ANKRADAN ŞİMDİ DÖNDÜM.İLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERELİM...ANKARADA SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISI VE ZYARETÇİ AKINI YÜZÜNDEN ÇALIŞMALARIMIZ BİRAZ GEÇ BAŞLAYABİLDİ.BAŞBAKANI GRUP TOPLANTISINA İNERKEN YAKALADIK.BAYANLAR HEMEN ATILDILAR.AĞLAMAYA BAŞLADILAR. TABİKİ DİKKATİNİ ÇEKTİ.NEDİR MESELE DEDİ.ANLATTIK DURUMU.BİR ARKADAŞIMIZ CEBİNDE TOMARLA ÇEKLERİ ÇIKRIP GÖSTERDİ. BEN ESNAFI DAVA ETMEDİM ETMEM DE DEDİ. BİZLERİ DAVA EDENLER FACTORİNGCİLER TEFECİLER FAİZCİLER DEDİ.

    BAŞBAKAN BU KONUDA KENDİSİNİNDE HASSAS OLDUĞUNU,KARŞI TARAFI DA DÜŞÜNEREK BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM GELDİĞİNİ,ÇEKİN NAKİT OLDUĞUNU, KONU HAKKINDA ARKADAŞLARININ BÜYÜK BİR UĞRAŞ VERDİĞİNİ SÖLEDİ.YANLARINDA BEKİR BOZDAĞ,MUSTAFA ELİTAŞ,AYŞENUR BAHÇEKAPILI VARDI.ONLARDA KULAKLARINA FISILDAMA YOLU İLE OLANI BİTENİ SÖLEDİLER.TASARIYI 1-2 GÜN YADA 1-2 HAFTA İÇERİSİNDE GENEL KURULA GETİRİRİZ KISMINI TAM ANLAYAMADIM.AMA ARKADAŞLAR 1-2 HAFTA DİYEREK DUYMUŞLAR.

    SAAT 16 GİBİ YALNIZ BAŞIMA KALDIM.TÜM MAĞDUR ARKADAŞLAR GİTTİ.ALİRIZA BEYLE KARŞILAŞTIM.DURUMU ANLATTIM.YANIMIZA MUSTAFA ÖZYÜREK VE ÇETİN SOYSAL DA GELDİ.ÇOK SAMİMİ BİR SOHBET YAPTIK MECLİS KULİSİNDE.BU İŞİ NE YAPARIZ DA MUHALEFET-İKTİDAR ÇEKİŞMESİ OLMADAN ÇÖZEBİLİRİZ ? İN YOLLARINI ARADIK.SAATLERCE KONUŞTUK.BURDAN ÇIKAN SONUCU MAALESEF PAYLAŞAMAM.

    ALİ RIZA BEY YANIMIZDA AHMET İYİMAYA YI ARADI. AHMET İYİMAYANIN ŞÖLE DEDİĞİNİ İŞİTTİM.. ALİ RIZA BEY NE YANİ YASA HAPİSLE Mİ GELSİN GENEL KURULA BUNU MU İSTİYORSUNUZ DEDİ. ALİ RIZA BEYDE NASIL GELECEKSE GELSİN BAŞKANIM DEDİ BİZ GEREKLİ ÖNERGELERİMİZİ ZATEN VERECEZ DEDİ.YÜZÜNE KAPADI.

    BURHAN KAYATÜRKLE GÖRÜŞTÜM.BAŞBAŞA YEMEK YEDİK SOHBET ETTİK.KONUYU ENİNE BOYUNA BAŞBAKANA ANLATTIĞINI SÖLEDİ.BEKİR BEYİ ADRES GÖSTERMİŞ BAŞBAKAN.BEKİR BEYLE DE GÖRÜŞMÜŞLER. NELER GÖRÜŞÜLÜP NE SONUÇLAR ALINDIĞI YADA ALINACAĞINI,BURHAN KAYATÜRKÜN BİZLERE ISRARLA VERMİŞ OLDUĞU TAVSİYELERİ MAİLLERİNİZDE GÖRECEKSİNİZ.

    HAKKI SÜHA OKAY,AHMET İYİMAYA,KEMAL ANADOL,KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLDÜ AYRICA.BAŞBAKANLA GÖRÜŞMEMİZİN VERMİŞ OLDUĞU BİR NUMARA HİSSİ,MAALESEF ARKADAŞLARIMIZIN HEMEN ORADAN AYRILMASINA NEDEN OLDU.

    ASLINDA ŞU BİR GERÇEK YASA AHMET İYİMAYANIN ÖNÜNDE.ALT KOMİSYONDAN HAVALESİ YAPILMIŞ.EKONOMİ KURMAYLARINDAN GÖRÜŞ BEKLENİYOR.EKONOMİ KURMAYLARIDA MYK VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNDEN GÖRÜŞ BEKLİYOR.BUNLARDAN DİREK BAŞBAKANA BAĞLI AMA İÇLERİNDE BU FERYATLARIMIZIN BASKISIYLA BAŞBAKANI RAZI EDEBİLECEK BİR ÇOK İSİM VAR.

    HER NE KADAR BAŞBAKAN 1-2 HFTA İÇERİSİNDE GNEL KURULA GETİRECEĞİZ DESE DE GÜNDEMİ GÖRDÜĞÜMDE BUNA İNANASIM GELMEDİ AÇIKCASI.BURHAN KAYATÜRKTE BENLE AYNI GÖRÜŞTE.YANİ 2010.

    2010 DA 12 AY VAR DİKKAT!!! 3167 ZATEN YARGITAY KARARI İLE YÜRÜRLÜLÜKTE.

    VEKİLLER ÇOK SIKILMIŞLAR.ÇOK BUNALMIŞLAR AMA BİZİM BASKILARIMIZDAN DEĞİL.BU İŞİN VEHAMETİNDEN. BİZİM BASKILARIMIZ SANKİ ONLARA SİNEK VIZILTISI.ÇOK TELEFON GELİYOR ARKADAŞLAR.HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ÖNEMLİ BİR KAÇ ADAMI YUMAŞATAMADIK. NE OLDU BİZE YAW.

    HÜKÜMET BİLE NE YAPMASI GEREKTİĞİ İNANIN HALEN BİLMİYOR.BUNCA FERYADU FİGANA KAYITSIZ KALAMAZLAR.HAPİSTEKİLERİ SALABİLİRLER AMA NASIL? ERTELEMEYLE Mİ? KONTRATLA MI? TAAHHÜTLE Mİ? 2 YILLIĞINA MI? TÜMDEN Mİ?
    BUNU ONLARDA BİLMİYOR.NE YAPACAKLARINI KİME AKIL DANIŞACAKLARINI ŞAŞIRMIŞ VAZİYETTELER.

    GELİN AKILLARINI ALALIM. SÖKELİM YERİNDEN BEYİNLERİNİ.. HER DAKİKA ARAYALIM. HR DAKİKA BASKI KURALIM.VEKİLLERİMİZİN VE BURHAN KAYATÜRKÜN VERMİŞ OLDUĞU TİYOLAR VE ADRESLER DOĞRULTUSUNDA NERELERE YÖNELECEĞİMİZ VE KİMLERİ ARAYIP KİMLERE BASKI KURACAĞIMIZ MAİLLERİNİZE GÖNDERELİCEKTİR..

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  61. DURMAK YOK HAPİSE DEVAM

    YanıtlaSil
  62. TV 8 'e mesaj bombardımanı ACİL

    YanıtlaSil
  63. KOBİDER: Bakkal ile markete aynı çek koçanı verilmesin


    takvim gazetesi ekonomi sayfası 4-11-2009
    KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, TBMM gündeminde olan Yeni Çek Kanun Tasarısı'na göre, çek alabilme şartlarının ağırlaşacağını belirterek, "Sıkıntının giderilmesi için senet kullanımı tekrar işlevsel hale getirilmeli" dedi. Özgenç, bankaların, karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için ödemekle yükümlü oldukları 475 TL'lik miktarın 1000 TL'ye yükseltilmesinin soruna çözüm olamayacağını da bildirdi.

    YanıtlaSil
  64. Sayın Jenardi ;

    Meclise girerken gbt ye bakmıyorlarmı, siz nasıl girebiliyorsunuz oraya? Bu konuda aydınlatın bizi ki eğer girmekte sorun yoksa, biz de gidelim.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  65. SADECE 1700 KİŞİYMİŞİZ ŞU ANDA İÇERDE BİZE MAĞDUR DENEMEZMİŞ ,HAPİS KALMIYCAKMIŞ SABAH KANL 8 DEKİ AKPLİ VATANDAŞ AYNEN BUNU DEDİ NE DŞYELİM ALLAHINDAN BULSIN

    YanıtlaSil
  66. Bülent Gedikli TV 8 de şunları söyledi
    1. Hapis cezasının kaldırılmasını düşünmüyoruz.
    2. Çeki verende alanda böyle bir cezanın olduğunu bilyordu.
    3. Ödeme için borçlulara bir şans daha vermeyi düşünüyoruz.
    4. Başbakanın talimatı ile çalışmalar hızlandı.
    5. İyi niyetli borçlular ile kötü niyetlileri ayırmak gerekli.

    Jenardi ve Ofluğlunun örtüşen görüşleri bizi bir ceza ertelme yada af beklediğini gösteriyor.

    Jenardi'in dünkü organizasyonu bugüne kadar yapımış en başarılı girişimdi. Allah razı olsun. Başbakan talimat vermeden bunlar bir şey yapmazlar.

    YanıtlaSil
  67. Sayın Jenardi
    Açıklamalarınızı okudum ve size hepimiz teşekkür borçluyuz.Böyle hassas bir konuda bu kadar dikkatli çalışmanızı takdirle karşılıyorum.Elimden geleni bende yapmaya çalışıyorum bu sefil halimle.Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var,şu anda dünya 2.bir dibe doğru gitmesi kaçınılmaz görülüyor ve 2010 yılı özellikle bu bütçe ve dünyanın olası durumu ile ekonomi kurmayları için kabus ötesi bir yıl olacak ve inanın sonuçlarına kolay kolay hiç bir parti katlanamaz.
    Özellikle bankalarda artık eskisi gibi kar yazamıyacak.Şimdi bütün bunları değerlendirip ona göre çok dikkatli yol haritası çizmemiz gereklidir.
    Şuna inanın maalesef ekonomi kurmayları çok zayıf her türlü yanlış hareketi yapabilirler ama
    oy kaygısı akp yi yola getirecektir.Inanın o yazılan vergileri filan toplamaları imkansız bunu ekonomi kurmaylarıda biliyor.Esnaf ise cok daha kötü duruma düşecektir.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  68. BU ÜLKEDE KANUN NIZAM ANAYASA VE İNSAN HAKLARI VARMI???
    BENDE ÇEK MAĞDURLARINDANIM.YAŞADIĞIM OLAYI SİZLERLE PAYLAŞAYIM, EMİNİM BİÇOK KADER ARKADAŞIM VARDIR.
    MAKİNA İMALATI YAPAN BİR FİRMAM VARDI!!!ARTIK YOK
    NEYSE İŞLERİM YOLUNDA İMALAT HATTA % 50 İHRACAT YAPIYODUM.BİR FİRMADAN İMALAT İÇİN MALZEME ALIMI VE TEDARİKİ YAPIYORDUM PİYASA KOŞULLARINDA VADELİ ÇEKLERİ VERDİM NOTERDEN SÖZLEŞME YAPARAK BIR HAFTA SONRAYA MAL SİP VE ÇEKLERİMİ VERDİM
    LAKIN BIR HAFTA SONRA MALZEMELERİM GELMEDİ
    FİRMAYI ARADIM IKI ÜÇ GUN İÇİNDE GELECEK DİYEREK OYALADI BENI
    ANCAK İKİ HAFTA SONRA GELMEYINCE MAL ALDIĞIM FIRMAYA GITTIM KAPI DUVAR VE FİRMA DA ADAMLARDA KAYIP.ARA TARA YOK SONRA HUKUKI SUUREÇ BAŞLADI ÇEKLERİN İPTALİ VE DURDURULMASI DAVASI DOLANDIRICILIK VS VS..SONUÇTA BEN ÇEKLERİ VERDİĞİM FİRMAYA KARŞI AÇTIĞIM DAVALARI KAZANDIM AMA...BUNDAN SONRASI ÇOK DİKKAT ARKADAŞLAR.
    BENIM ÇEKLER YAVAŞ YAVAŞ ÇIKMAYA VE HACIZLER YAĞMAYA BAŞLADI GEREKCE 3. KİŞİLERİN MAGDURİYETİ YASASI BEN ODUCEKMIŞIM SONRA ALACAKLIMDAN TAHSIL ETCEKMISIM YAHU ALLAH AŞKINA BENI DOLANDIRAN BU PE...LER BENIM ÇEKLERİMLE BAŞKALAIRNIDA DOLANDIRMIŞ BU BELLİ İKEN VE BEN ALMADIĞIM MALI YAPMADIĞIM VE SATAMADIĞIM İÇİN VE AYRICA BU ÇEKLERDEN GELEN HACİZLERDEN BATTIM..
    25 YILLIK URETİCİYİM KREDI KARTI FAİZİ BİLE ODEMEYECEK KADAR PRENSİPLİ VE DUZENLI ODEME YAPAN BEN BATTIM VE YANIMDAKI 9 KIŞI İŞSİZ VE SEFİL KALDI...İŞİM EVİM ARABAM YETMEDİ GİTTİ VE BEN ŞU AN HAPSE GİRECEĞİM GÜNÜ BEKLIYORUM..
    BU ARADA MAL ALACAĞIM FİRMADA KI İMZA YETKILISI VE ŞİRKET SAHİPLERİ SAVCILIK SORUŞTURMASINDA ÇEŞİTLİ TİCARİ SUÇLARDAN 121DAVADAN YARGILNMIŞ VE DEVAM EDEN DAVALARI VAR...AYRICA TUTUKLAMALARI VAR.
    LÜTFEN KANUN VARSA..BU DOLANDIRICILAR NERDE NEDEN TUTUKLAMA KARARI VARKEN PİYASADA DOLANDIRICILIK YAPABİLİYOLAR VE BENİM GİBİ KİM BİLİR KAÇ OCAĞI SONDURUYOLAR.VE BEN SAHTEKAR OLUP ÇEKLERİNİ ÖDEMEYEN OLUYORM..MADEM TEKNIK TAKIP UYDU TAKIBI TEL TAKIBİ VS VS VS VAR NEDEN YAKALANIP CEZALARINI ÇEKMIYOLAR..
    KANUN VE ADALET HERKEZ İÇİN MİŞŞŞŞ.İNŞ SIRA BİZEDE GELECEK..
    SONUÇ MU BEN UMUDUMU DEVLETTEN KESTİM.ORMAN KANUNYLA ÇÖZECEM ÇORUM ÇOCUĞUM HATASIZKEN BENSİZ KALACAK VE HAPSE GİRERCEKSEM O DOLANDIRICILARI BULUP GEREKEN CEZAYI KENDİM VERİP OLE YATACAM O HAPSİ.

    YanıtlaSil
  69. hemen hemen hepimizin şekli 69 da yazan arkadaşımızın türevi..peki 69 da yazan arkadaşımızın ödeyemediği çeklerden dolayı batmış olanlar daha sonra onlarında batırmış oldukları..kartopunun çığa dönmesini izliyoruz hep beraber hükümette izliyor muhalefette..ne zaman durdurulamaz olursa bu çığ o zman tedbir aramaya kalkarlar..ne acı bir tablo..

    YanıtlaSil
  70. arkadaslar postaneden para cekıcem polıse haber gıdıyormu polıse benım aramam var ne yapmalıyım bırde polıs teknık arama yapıyormu bırde nelere dıkkat etmelıyım hayatımda ılk defa polıs arıyor ben yıllarca cekımı gununde odedım 57 tane davam var savcılık dolandırıcılıktan takıp baslatmıs ne yapıcam allah rızası ıcın yardım edın

    YanıtlaSil
  71. Erkan Tan'a atılan mesajlar
    aşağıdaki şekilde geri geliyor.Bilginize

    This is an informative message sent by tv8.com.tr.
    The server was not able to deliver your mail message to the following addresses:

    erkantan@tv8.com.tr (tv8.com.tr: User quota exceeded)


    This is just a temporary error. The server will continue to attempt to deliver the message. If the message cannot be delivered in the defined time limit you will be informed again.

    YanıtlaSil
  72. Arkadaşım
    Posta limiti doldu demekki, geri geliyor, okunmamış e-mailler 500 lük kapasiteyi geçmiş..

    Çek yasası mecliste görüşülecek birazdan,, TRT den izleyin, Bahçekapılıdan o yönde bilgi geldi..

    YanıtlaSil
  73. 3 gün sonra görüşülmaya başlanacakmış

    YanıtlaSil
  74. cuneyt abi kusura bakmazsan bişi sorucam
    benım babam cezaevınde ve 5 yıl yatıcak çek borcu yuzunden,bu bılgıyı nasıl ve nerden aldımızı öğrene bılırmıyız,kusura bakma benı yalnış anlamayın.14 yaşında bır çocuğum ve yarın babamın görüş günü,bu haberi ona vermek için sabırsızlanıyorum.lutfen bir cevap yaz cüneyt abi,çok merak edıyorum cevabını.

    YanıtlaSil
  75. http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/184206-Karsiliksiz-cek-Ekim-ayinda-yuzde-34-artti.aspx

    YanıtlaSil
  76. şimdi adli para cezalarını iki yıl erteleyeceklerde ne olacak tam hükümete göre bir çözüm.sadece iki yıl yığılmayı engelleyecekler.hapis tehdili ile çalışmaya devam..

    YanıtlaSil
  77. sayın cüneyt verdiğiniz bilgi kesin mi?
    bu çok önemli bir bilgi. hepimizi heyecanlandırdı ama
    yanlış ise yanlış deyin.

    YanıtlaSil
  78. arkadaslar benım cekler dava asamasında davalar duracakmı 2 yıl ertelenırse lutfen ceveb beklıyorum

    YanıtlaSil
  79. 2 tırılyon borc var 2yıl erteleseler ne olur cepte 100 mlyon var nasıl odeyecez

    YanıtlaSil
  80. sn cüneyt bey bu adli para cezalarının ertelenmesi konusu nedir acaba ,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  81. arkadaşlar ben mi bazı mesajlarımı atladım acaba,bu erteleme nedir

    YanıtlaSil
  82. Nasıl bir devlet algısıdır bu. Alacaklıyı bu kadar koruyan devlete sormak gerekmez mi; bu borçlular senin vatandaşın değil mi? Bu borçluları bu kadar ezip, bölüp, dağıtıp nasıl bir sosyal devlet oluyorsun. Devlet Ana sen kimin anasısın.

    Zira benim karşılıksız çıkan çekimin hangi saikle, hangi etkenle nasıl karşı çıktığının hiçbir önemi yok. Her ahval ve şerait içerisinde alacaklının parası ödenecek.

    Çekin hangi sebeple karşılıksız çıktığının hiçbir önemi yok ceza almanız için. Adli para cezası deniyor da o bir kamuflajdan başka bir şey değil. Düpedüz hapis cezası. Şartlı salıverilme imkanlarından faydalanamadığınız, ertelemeye tabii olmayan bir hapis. Neyse, önemli olan çekin ödenmesi ,ki bu konuda, devletimizin algısı aynen aşağıdaki gibidir.
    Örneğin; işyerinizde yangın çıktı ve her şey yandı (kundaklama/terör eylemi hiç önemli değil) ve çeklerinizi ödeyemediniz. Devletin size dediği “çıkmasaydı/yanmasaydı”
    Deprem oldu, mağaza çöktü. Devlet: Deprem olmasaydı, mağaza çökmeseydi
    Yahu sel geldi, mağazayı su bastı. Devlet: sel gelmeseydi, su basmasaydı…
    Ne olursa olsun, Alacaklının borcunu ödeyeceksin ödemezsen hapse atarım. Mevzubahis çekse gerisi teferruat.
    Tamam alacaklının borcunu ödeyeyim de; Hele siz de bana bir sorun bakalım “yiyecek ekmeğim var mı? O ekmeği kazanacak imkanım var mı” Elimde avucumda ne varsa hepsini verdiğim halde geriye daha neyim kaldı ki alacaklının borcunu ödeyeyim. Evet haklısınız “vücudumuz var” değil mi?


    Not: İstanbul'da mağazalarını su basması nedeniyle çeklerini ödeyemeyecek durumda olan veya olacak olan arkadaşlar da hapse düşecekler. Bu sebeple onlar biran evvel Devlete karşı tazminat davası açarsalar kendileri için iyi olacak. Zira yakında devlet kendilerinden alacaklı duruma gelecek, onlar da devletten alacaklı duruma gelirlerse belki anlaşarak borcu ortadan kaldırabilirler.

    YanıtlaSil
  83. neler oluyor nasıl ertenecek cezalar

    YanıtlaSil
  84. Arkadaşlarım
    Biz neyi dile getiriyoruz, cezaevindeyken veya kaçak durumdayken işlerimizi takip edemez ve borçlarımızı ödeyemeyiz.
    Alacaklı kesim neyi dile getiriyor: hapis cezası ama yanlış ama doğru, devlet bize çekle ürününüzü satın diye güvence verdi, çeki ödemeyene ben ceza veririm bizde bu güvenceye dayanarak çeki aldık ürün sattık, çekleri elimizde bırakamazsınız..
    Alacaklı kesimin mantığı yanlış olsada, güvenmediği hiç kimseyle çek alışverişi yapmasada, bu gerekçeye dayanarak girişimlerde bulunuyor..

    Devlette diyorki, kaçak adam yada cezaevindeki adam borç ödeyemez ben adli para cezasını vereceğim, ama ödenmeyen adli para cezasını 1 yıl erteleyeceğim, ve bu kişiler bu zaman zarfında çalışsınlar borçlarını ödesinler, ödemezlerse tanıdığım zaman sonu tutuklama kararı çıkartırım..

    Bunun adınada orta yol diyorlar..
    Cezaevindekiler çıkacak, kaçakların cezası ertelenecek, süren davalrda adli para cezaları dava seyrine göre verilecek, ama para cezasının infazı kanundaki süre sonuna kadar erteli olacak..

    TBMM inde oluşan temayul bu yönde ve bu konu hakkında, vadeli çek için eklenen madde gibi bir kanun maddesi çıkarmaya çalışıyorlar..

    Bu girişimleri ne kadar başarılı olur bekleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil
  85. Cüneyt dostum net bilgilendirme için çok teşekkür ederiz..
    ancak bu görüşmenin meclis genel kurulunda ne zaman yapılacağı ile ilgili net bir bilgin var mı?

    az önce 3 gün sonra gibi birşey yazmıştınız..

    saygılar

    YanıtlaSil
  86. Arkadaşlar Bu öneri de tuzak var:
    1 yıl da Ben 650.000 TL yi nasıl ödeyeceğim. Benim alacaklı olduğum davalardan para alamazsam ki alacağım imkansız gibi...Telaşla çalışacağım bu kadar kayıptan sonra yeniden iş kurmaya çalışacağım... sonra kuzu kızu gelin beni alın diyeceğim... Valla ben kendi adıma böyle bir HAK (!)tan istifade etmem gider yatarım veya kaçmaya devam ederim bu ne ya! Olmayan kanundan dolayı birilerini ikna edeceğiz diye böylesi bir uygulamaya nasıl maruz kalıyoruz. Kanunu dolambaçlı yollardan delip borçluya HAPİS cezasını hükme bağlamak için her türlü şey yapılıyor bunu da kabul edeceğimiz zannediliyor yok valla yahu ben zaten temyiz ederek zaman kazanıyorum ama bu kadar büyük bir parayı bu kadar kısa sürede ödeyemem arkadaş

    YanıtlaSil
  87. tam saçmalık, kim işlerini 2 senede düzeltebilirki,kim 2,3 yaprak çekle batıyorki.

    YanıtlaSil
  88. Arkadaşlar


    CEzalar ertelensin buna varız. Zaten iki yıl sonra bu hükümet yok yeni hükümette bu kadar insanı içeri atamaz

    YanıtlaSil
  89. sayın cüneyt
    yani vadesinden önce vurulan çekler ile ilgili yada vekaleten imza ile ilgili bir düzenleme yok mu?

    YanıtlaSil
  90. Ben de Alacaklıyım ve ben alacaklarımı alamıyorum adamlar yurt dışına kaçtı kimden neyi nasıl tahsil edeceğim Beni de peşin peşin alın içeri kardeşim. Ben bu şartlarda borçlarımı ödeyemeyeceğim ilan ve ikrar ediyorum. Yeniden 15 sene çalışmam gerekecek bu borçları ödemem için ve yaşım zaten olmuş 49 beni içerde ne yapacaksanız yapın yazık günah ya...
    01develi

    YanıtlaSil
  91. Helal olsun Ensar Öğüte kürsüda harika konuşuyor...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  92. bence bırcok dusunce gıbı buda olmıyacak,ilk once kalkıcak dendı sonra kalkmıcak dendı sımdıde bunu ortaya atıyorlar hangısı tutarsa dıye urasıyorlar,zaten yargı kılıtlenmıs durumda,dunyanın hıc bır yerınde bole bısı olamazkı,cezaevındekıler cıkıcak ve bır sene zaman verılıcek,mıllet bıtarafıyla guler hukumete,2 yol var
    ya yenı yasada hapıs devam edıcek ama oncekıler sılınıcek yada hıc bısı değişmeden aynen geçırılıcek, ama bu ıhtımalı bu ulke kaldıramaz o yuzden çıkıcak yasa geçmıse doru işlemıcek ve bızler bu cezadan kurtulmuş olucaz merak etmeyın.
    zaten yargı suankı sıstemle basa çıkamıyor bıde bu sıstem gırerse ıyıce karıstırırlar,devlet muhasebecılıkmı yapıcak yoksa dığer görevlerınımı

    YanıtlaSil
  93. arkadaslar korkmayın hukumet boyle bır kararla kımsenın kendısıyle alay etmesıne dayanamaz,zaten son aldığı kararlarla hergun eleştırılıyor bıde bole saçman bıseyı yaparsa ıyıce oy kaybeder ve onlar bızden daha ıyı bılıyor merak etmeyın.
    suankı yargı bu sıstemı bıle yatıstıremzken bıde ıcerdekılerı cıkartıp tekrar vade verıp takıp edemez.gülerler ınsana gulerler

    YanıtlaSil
  94. ozaman kımse bu ulkede kalmazkı herkes yurt dısına çıkar,yoksa bu ulkede nasıl ıs yapıcaksın.kım 2 yılda 500 mılyar kazanabılırkı
    sadece tefecıler ve factorıngcıler kazanır bızde okadar şerefsiz olmadığımıza gore kazanamayız.
    bence nabız yokluyolar bızım yapmamız gereken aramalara devam etmek.

    YanıtlaSil
  95. arkadaşlar bunları bizlere değil akparti grup başkan vekillerine söleyin. msj mail atmayın. meclis heryerden sorun yaşıyor. çok kalabalık.vekillerin maille msjla uğraşacak vakitleri yok.adamlar wc ye gidemiyor.sadace ama sadace arayın.AYRICA ERTELEME 2 YIL DEĞİL.. 2011 E KADAR. duuyumlar bu yönde.ancak bu kime yarar sağlar bilinmez. BU YASANIN ANAYASAYA AKIRILIĞINDAN SÖZ EDİN. EKONOMİ DÜŞÜNÜLÜYOR HEP. HUKUKU DÜŞÜNEN KİMSE YOK. bunları dile getirin

    YanıtlaSil
  96. vadesinden önce yazılan çekler vs, yasada sanırım 1 yıl içinde de yasa çıkar.. yasada düzenlemeler var,

    Ama bu erteleme işini nasıl yapacaklar göreceğiz.. bu konuda çalışma yapıyorlar, son dakkada karar değiştirmesseler, cumaya kadar yasa hazırlanacak haftayada kurula gelecekmiş.. güya
    hayırlısı bakalım

    YanıtlaSil
  97. Mecliste borçlar kanunu görüşülüyor, Ensar öğüt aynen bizim söylediklerimizi dile getirdi. Fakat ilginç bir tablo var. Hükümetten bir bakan bulunması gerekiyormuş ve bu bakanın da hukukçu olması konuya vakıf olması açısından önemli. Ama bakın kim var ?
    Ülke domuz gribinden kırılıyor, ama sağlık bakanı komisyon başkanı....

    Cinocan

    YanıtlaSil
  98. Ben birşey söyleyeyim SAÇ-MA-LI-YOR-LAR hem de en alasından. Bana göre Bunlar bu yasanın ucubeliğinden dolayı ne yapacaklarını şaşırmışlar. Beyinler de kilitlenmiş,Açmaz bir durumu daha da AÇMAZ bir duruma getirmek için çaba sarfediyorlar. Hani ADAMLARIN projeleri yok ya gerçekten ne yapacaklarını saçmalamış vaziyetteler. Ben iddia ediyorum bu yasayı HAPİS olmadan çıkarmak zorundalar aksi durum YARGI kilitlenir. Hem neden Yargıtay Başkanının Haziran ayında söyledikleri GÜNDEME taşınmıyor. YARGInın görüşü tamamen değersiz mi

    YanıtlaSil
  99. türkiye bir hukuk devletiyse hukukta yer alan kanunlar uygulanır kanunda yeri olmayan bir suçtan dolayı insanlara ceza verilmez özgürlükleri kısıtlanamaz ise kanunları uygulayın ve bu mağduriyete bir son verin herkes işine gücüne baksın kimsenin biryere gittiği yok çalışır öderler sen devletmisin yoksa faktöringlerin bankaların tahsilatçısımı

    YanıtlaSil
  100. Yahu nede bır programları varki bunda olsun arkadaşlar anlayın artık .Ne ekonomıde ne başka bır seyde. Şu borçlar kanununu dınleyınde meclıste
    yani aklın alamıyacağı şeyler konuşuluyor.Inanın ılkokulda olmaz bu .Hükümet adına CIDDIYETE BAKIN SAĞLIK BAKANI ORADA HANI MEŞHUR EKONOMI BAKANLARI.Allah kimsenin aklını almasın ADALET BAKANIMIZ NEREDE.Yahu memleketin en önemli kanunlarından biri adalet bakanı yok.Sağlık bakanı varhükümeti temsilen.
    HERHALDE ADALET BAKANIDA AŞI KAMPANYASINA GİTMİŞTİR.

    YanıtlaSil
  101. bu karar alınırsa ve bızlerın tutuklaması kalkarsa işte o zaman ankara zıyaretı yapınca bakalım kaç kışı olucaz sanırım sayımız binleri geçer.
    kımse korkmasın lehımıze cıkacak,kaçıcak yerlerı yok ama baskı baskı bsakı yapmalıyız.sunu unutmayın henuz ekonomık krızden batanların cek davaları bıle daha gorusulmeye baslanmadı bıde onlar eklenırse bu hukumet ıyıce batar.ve bunlar onun fazlasıyla farkında.
    sız merak etmeyın onlar bızı değil kendı koltuklarını dusunduklerı ıcın cıkarıcaklar

    YanıtlaSil
  102. SAYIN JENARDİ

    BİLGİNİZ VARSA GERÇEĞİ BİZE YAZARMISINIZ ?

    YanıtlaSil
  103. ARKADAŞLAR BU HÜKÜMETTE SALAK DEĞİL.ALACAKLI BİZLERDEN DAHA FAZLA BASKI UYGULADIĞI İÇİN HEM ONLARIN GÖNLÜNÜ HEMDE BİZİM GÖNLÜMÜZÜ YAPIYOR.NASILKİ KIREDİ KARTLARINDA HESAPTA BORÇLULAR İÇİN VADELİ ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLMEMİŞMİYDİ!!!AMA ANCAK BORÇLULARIN %30 U BAŞVURDU.HESAPTA BORÇLUYA KIYAK YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİP BANKALARIN VERGİDEN DÜŞTÜKLERİ BATAKTAKİ PARALARINI TAHSİLAT İMKANI VERDİLER.ŞİMDİ BİZEDE AYNISINI YAPACAKLAR AMA BİZİM İLE İLGİLİ KANUNDA YENİ TCK YA UYUMLU YASA YAPMA ZORUNLULUKLARI VAR VE BUDA BİZİM LEHİMİZE.KISACA BU ÇEK YASASINI ENİNDE SONUNDA ÇIKARACAKLAR VE TCK YA UYUMLU OLMAK ZORUNDA OLACAK YANİ EN KÖTÜ İHTİMALLE KASIT ŞARTI ARANMAK ZORUNDA KALACAK YOKSA ANA MUHALEFET ANINDA ANAYASA MAHKEMESİNE İPTAL DAVASINI AÇAR VE İPTAL ETTİRİR.SONUÇ OLARAK HERHALÜKARDA BİZİM LEHİMİZE OLACAK.ŞU ANDA ÖNEMLİ OLAN ÖZGÜRLÜKLERİMİZE BİRAN ÖNCE KAVUŞMAMIZ VE BU DAVAMIZI ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLARAK SÜRDÜRME İMKANIMIZIN DOĞMASIDIR.MÜHİM OLAN İNŞALLAH CEZALAR ERTELENDİKTEN SONRA BU BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAMAMIZ VE BU KAVGAMIZA DEVAM ETMEMİZDİR.İŞTE O ZAMAN SESİMİZİ ÇOK DAHA FAZLA DUYURMA ŞANSIMIZ OLUR.BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ ANKARA ZİYARETİ NASIL OLUR??? AMA BİZ MİLLET OLARAK BİRAZ EKABİR OLDUĞUMUZ İÇİN NASIL OLSA 1 SENEYE ALLAH KERİM DEYİP BU DAVAYI KOVALAMAYI BIRAKMAMIZDAN KORKTUĞUMU AÇIKÇA DİLE GETİRMEK İSTİYORUM.ARKADAŞLAR BİZ BUNLARI TARTIŞIRKEN BELKİDE YAPMAMIZ GEREKEN VEKİLLERİ DAHA YOĞUN ARAYARAK YASANIN EN AZINDAN ESKİYE DÖNÜK ORTADAN KALDIRILMASINI İSTEMEKTİR.EN AZINDAN ARAYIP DAHADA SIKIŞTIRALIMKİ ALABİLDİĞİMİZ KADAR TAVİZ ALALIM.HADİ ARKADAŞLAR HERKEZ TELEFONLARA!!!10 AYLIK MÜCADELEMİZİN SON GÜNLERİ İNŞALLAH YENİ BAŞLAYACAK OLAN MÜCADELEMİZİN İLK GÜNLERİ OLMAMASI DİLEĞİYLE SAYGILAR SUNARIM.

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  104. Ben inşaat işi yapıyorum şirketin birine iş yaptık adam 350.000 tl çarptı gitti şu anda kuzey ırakta parası var ve ödemiyor.ben yazdığım çekleri ödemek için çalışyorum işler de yok artı güç kalmadı çeklerim vuruldu ödemek için zaman lazım oda kalmadı bekliyoruz ne zaman alıp cezaevine götürecekler diye ne yapalım şaşırdım deki içeri attılar alacaklı parayı nasıl tahsil edebilir ben içeri girdikten ailem perişan olduktan sonra bana bu parayı hiç bir güç ödetemez bu konuya çözüm bulunması gerekir biz üç kağıtçı değil ticaret yapan esnafız.hapisle bu iş çözülmez.benim gibi bir sürü insan var.adam öldürürler 5 yıl la adam çıkar ben ne yaptım ki 5 yılyatayım ayıp

    YanıtlaSil
  105. BEN BU SITEYI HEP TAAKIP EDIYORUM . CEK MEK KRIDI KART MARTI KARD FILAN KULANMIYORUM AMA HEP BU HALA INSANLARI DUSARENE ALLAH BELESI VERSIN . ASIL SOYLEYECEGIM BU BU INSANLAR BURCUNU ODEMEK ISTYOR . PIKI BU INSANLAR CAZA EVINDE YATARKAN NASIL ODEYECEKLER HEP BUNU DUSUNMUSUMDUR , YORUM VARMI ACABA BANA YARDIMCI OLUN . YA BIR INSANIN PARA ICIN NASIL OZGURLUGUNDEN OLUYORLAR

    YanıtlaSil
  106. 106 DA YAZAN ARKADAŞIM SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİ BIRAKIRMISIN.IRAKLA İLGİLİ BELKİ YARDIMCI OLABİLİRİZ.CAN MERT

    YanıtlaSil
  107. SAYIN JENARDİ, CÜNEYT

    Bu gün bir sürü haber çıktı. Ofluoğlu önce iki yıl erteleme var dedi. sonra erteleme yok kimseye inanmayın dedi. ben kendisini ciddiyete davet ettiğimde erteleme haberinin meclis ziyaretine giden arkadaşlardan aldığını ardından yaptığı görüşmeler sonucu bizim arkadaşların verdiği bilginin yanlış olduğunu ima etti.
    Sizde teyit ettiğniz bir bilgi var mı?
    Yoksa birileri bizlerle dalga mı geçiyor..

    YanıtlaSil
  108. Sayın Adsız
    Bu bilgiyi birebir konuştuğum bir Bakan söyledi, cezaları erteliyoruz..
    Ben buna dayanarakta bu konuyu bloga aktarmadım, konuştuğumuz diğer etkin vekiller, kelime aralarında böyle bir yaklaşım olduğunu söyledi..
    Cezaları ertelemek..
    Bir Bakanın sözüne ne derece itibar edilir bilemiyorum..
    Eğer yasa bu haliyle çıkacak olsaydı, zaten Haziran ayında meclisten geçer ve yasallaşırdı, bu güne kadar neyi bekledi hükümet..
    Bu karışık ortamda, çeklerin bazı bölümlerinde çekler cezasız kalır zannıyla ödenmediğide bir gerçek, Ak Parti ve bürokrasi kanadı bunu göremiyormu.. Üstelik bu yasasızlık dönemide aB nin dikkatini çekeceğinide bilerek, yasayı bekletip şimdi çıkarmak!! Ak partiyi bir yana bırakalım tamam.. ama devlet içinde bürokratlar bunu görememişmi?

    Bunca belirti gelişme varken, bunun aksini idda etmek, bu yasanın aynen geçeceğini söylemek tüm ekonomi bürokratlarını cahil yerine koymaktır.. Hatalar olabilir ama Devletide bu kadar küçümsememek lazım..

    YanıtlaSil
  109. Jenardi yanlış bilgi verdi demedim, jenardiye güvenim tamdır, jenardi aldığı bilgiyi izlenimi iletti. Benim haberim en tepeden, uzun bir telefon konuşmasına dayanıyor. yetkili o kadar dolu idiki bu konuda ben konuşmaya devam etsem daha da konuşulacaktı, detayları birazdan yazacağım, bir çay içtikten sonra.

    YanıtlaSil
  110. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU AKŞAM TIKANMA NOKTASINDAYIM DESEM DOĞRUDUR VE YERİDİR. NİYEMİ? ASLINDA; ÖYLE VEYA BÖYLE, BEN BU HAKLI MÜCADELEMİZİN YILLARDIR İÇERİSİNDEYİM. İÇERİSİNDEYİM; BAZEN KENDİMİ BIRAKMIŞ OLARAK VE BAZENDE, ÇOK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞARAK. ANCAK VE LAKİN; TAKTİR VE TEBRİK ETTİĞİM, GENÇ KARDEŞİM JENARDİ'NİN, CÜNEYT HOCAMIN ÇALIŞMALARI KARŞISINDA, SANKİ; HALEN, HİÇ BİRŞEY YAPMAMIŞIM HİSSİ BENDE UYANMAKTA. ÖZELLİKLE; BABA OCAĞI BU SİTEMİZLE, 30.01.2009 TARİHİ İTİBARİYLE TANIŞTIKTAN SONRA; KENDİMİ BIRAKMIŞLIĞIMA, KENDİMİ TERKETMİŞLİĞİME, YENİDEN BİR İVMENİN VERİLDİĞİNİ GÖRMEKTEYİM. EMRE KARDEŞİM; ASLINDA SENİN HAKKINDA ÇOKÇA ŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİYOR AMA, BAZEN KELİME VE CÜMLELERİN KİFAYETSİZLİĞİ... VEYA; BENİM DİLİMİN DÖNMEYİŞİ... SADECE VE SADECE ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK DİYOR VE AÇIKÇASI; DAHA FAZLA BİRŞEYLER YAPMAM GEREKİRKEN, ÇOK AZ ŞEYLER YAPMIŞ OLDUĞUMU İFADE EDİYORUM VE ANCAK; HAFTANIN SON İKİ GÜNÜ EKSİKLERİMİ GİDEREMEYE ÇALIŞIP, DAHA ÇOK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞARAK, BENDEN DAHA ÇOK EMEK VERENLERİN; GÖNLÜNÜ ALMAYA ÇALIŞACAĞIM. NİYEMİ? ÇÜNKÜ; SİZLERLE TANIŞTIKTAN SONRA, YENİDEN MÜCADELE AZMİNİ KAZANMAYA BAŞLADIMDA ONDAN. BU BAKIMDAN; BUGÜN, MİLLETVEKİLİ GÖRÜŞMELERİMİDE AKTARMIYACAĞIM. İKİ GÜNLÜK; ÇALIŞMA TELAFİSİNDEN SONRA, BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM. BU GECEKİ; YÜREK SESİM BANA BUNLARI SÖYLETMEKTE. ELBET VE ELBETTEKİ; TÜM KATILIMCILARIN, EMEKLERİNE SAĞLIK DİYEREK, SEVGİ; SAYGI VE HÜRMETLERİMİ İLETİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  111. DEĞERLİ ARKADAŞLAR 2 YIL ERTELEME BİLE BÜYÜK BİR ADIMDIR.BU İŞTE EMEĞİ GEÇEN BAŞTA EMRE,CÜNEYT VE SAYIN OFLUOĞLUNA VE DİĞER ARKADAŞLARA TEŞEKKÜRLERİMİ ŞÜKRAN BİLİRİM.ÖNCELİKLE BU ERTELEMENİN OLMASI BİZE ZAMAN KAZANDIRACAK VE DAHA BÜYÜK EYLEM YAPMAMIZI SAĞLAYACAKTIR.EMİNİM BURDAKİ TOPLULUK DAHA SAĞLIKLI DÜŞÜNECEK VE KENETLENEREK İLERİKİ GÜNLERDE ÇEKE HAPSİ KALDIRACAKTIR.AYRICA 2 YIL ERTELEME BAZI DAVALARIDA ZAMAN AŞIMINA UĞRATACAKTIR.ŞİMDİLİK BUNADA ŞÜKÜR ETMEK LAZIM.TABİKİ YİNE HAPİS TEHDİTİ OLACAK RAHAT OLMAYACAĞIZ.UNUTMAYALIM BURASI TÜRKİYE 2 YILDA HERŞEY OLABİLİR:)))HUZURLU GÜNLERE KAVUŞMAK DİLEĞİYLE.SAYGILARIMLA MURAT ORKUN.

    YanıtlaSil
  112. 111 DE YAZAN ARKADAŞIM EN TEPEDEN ALDIĞIN HABERİ BİZLERLE PAYLAŞACAKMISIN?

    YanıtlaSil
  113. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YAZMIYAYIM DEDİM AMA, YİNE DİLİM DURMADI VE YÜREĞİM EL VERMEDİ. BELKİDE; PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ HEP BERABER YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR, MİLLETVEKİLLERİNİ VE BAKANLARIMIZI ARAMALARIMIZ, HERHALDE; ALLAH'IN İZNİYLE İBREYİ LEHİMİZE ÇEVİRECEKTİR. GÜNLERDİR, AYLARDIR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR BOŞUNAMI? ELBETTEKİ HAYIR. ÇÜNKİ; 10 AY EVVEL BU İMKANLARDA ELİMİZDE YOKTU. ŞİMDİ EN AZINDAN; EN YETKİLİ AĞIZLARDAN, İKİ YIL ERTELEMENİN SÖZÜNÜ ALMIŞ DURUMDAYIZ VE CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZIN HER AN SALIVERİLMESİ GÜNDEMDE. BU AZ ŞEYMİDİR? ASLINDA AZ ŞEYDİR LAKİN, HİÇ BİR İMKANSIZLIĞA GÖRE BU BİLE BİR İMKANDIR. ELBETTEKİ; BİZLER BU İMKANLARI AZ GÖRÜP, DAHA ÇOK UĞRAŞARAK; TANRIMIZIN İZNİYLE, MUTLAK VE MUTLAK HAKETTİĞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞACAĞIZ. O ZAMAN; TÜM YORGUNLUĞUMUZA VE YILGINLIĞIMIZA RAĞMEN, BİRİMİZ DEĞİL; HEPİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞINCAYA DEK, ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  114. BİR SAATTEN BERİ ÇEKLE İLGİLİ MECLİSTE ÇOK GELİŞMELER OLDU BAKANI HÜKÜMETİ ÇOK SIKIŞTIRDILAR,ÇİÇEK BU HAFTA VEYA EN GEÇ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BİR ÇÖZÜMÜN ÇIKACAĞINI SÖYLEDİ.İNŞAALAH HAYIRLI OLUR.TİPONNE

    YanıtlaSil
  115. 111 ne bilgisi havanda su dövmek, cemil çicek haftaya mağduriyetleri giderecek düzenleme konusunda çalışıyorlar, haftaya gelir yasa dedi uzlaşırlarsa, demekki bir düzxzenleme var yasa bu şekliyle çıkarsa anayasa mahkemesi iptal eder chp taşır, boşverin arkadaşlar araömaya baskıya devam edelim kan kusturalım vekillere cuneyt bey vekilleri aramayaa devam ediyoruz. Kerem

    YanıtlaSil
  116. BENCEDE KEREM ARKADAŞIMIZIN DEDİĞİ GİBİ VEKİLLERE KAN KUSTURALIM!!!ARAMALARA TAM GAZ DEVAMMMMMMMMM

    YanıtlaSil
  117. bizim karşımızdaki lobi faktöringler değil çoğu avukat.asıl ekmeği kesilecek olanlar avukatlar.faktöring hapis cezası kalkarsa ona göre teminatını alır ama avukatlar mahvolur.

    YanıtlaSil
  118. VEKİLLER ARANMASAYDI MAİL ÇEKİLMESEYDİ HER ORTAYA ÇIKAN VEKİL ÇEKİ AĞZINA DOLAMAZDI SES GETİRDİK SES HER SORULAN İKİ SORUDAN BİRİ ÇEK HÜKÜMET NEREYE KADAR DAYANACAK DAHA FIRTINADA BAŞLAMDI BU SİTEYİ KURANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN
    UŞAKTAN EYLEM BEN HEPİNİZE SAYGILAR SEVGİLER

    YanıtlaSil
  119. vekilleri karşı taraf diye arayanların büyük bölümü avukatlar.çoğu bizim blogları takip ediyor.karşı eylem yapıyorlar.ve vekiller onları mahsum çek alacakları sanıyor.çünkü kendilerini öyle tanıtıyorlar.

    YanıtlaSil
  120. Kısa bi süre içinde başlamış olan kötü bir uygulamaya kesinlikle dikkat edin...Noterlerde GBT yapılmaya başlandı..Aranmanız varsa kanun gereği noter siz beklerken polis çağırıyor.Bugün bir arkadaşıımız malesef yakalandı,dikkat ediniz...

    YanıtlaSil
  121. Eğer bir düzenleme yapılacaksa, bu düzenlemenin sadece Erteleme olabileceğini söylemek istiyorum..
    Konuştuğumuz vekiller bakanların düşüncesi bir yana bizi kandırıyorlar veya oyalıyorlar diyelim..

    Hazırlanan çek yasası bu şekilde Genel Kurula gelir ve yasallaşırsa, bunun Anayasa Mahkemesine taşınacağı ve iptal edileceği su götürmez bir gerçek..

    Anayasa Mahkemesi çeke vade konulması ve kast unsurundan dolayı yasayı iptal edecektir çünkü yeni yasada" üzerinde yazılı tarihte ibraz edilen çekin karşılıksız kalması halinde karşılıksız çek suçu oluşur" diyor.. vade olayından iptal 1. gerekçe..

    ..
    2003 de çek hapsine onay veren Anayasa Mahkemesi üyeleri içinde karşı oy kullanan Haşim Kılıç şu anda başkan ve eski üyelerinde hiç biri şu anda yok..

    2. iptal gerekçesi kasıt olayı..
    TBMM , çıkan yasaya Anayasa Mahkemesinin iptal etmemesi için kast unsuru koyacaklardır yasaya bu seferde sulh ceza mahkemeleri, kasıt unsuru arayacaklar ve sulh ceza mahkemeleri Ticaret mahkemesine dönüşmesi kaçınılmaz olacaktır, defter kayıtları, faturalar bilançolar, bilirkişi müesesesi mahkemeleri işlemez duruma getirecektir, şu anda dava edilen karşılıksız çek sayısı 1.2 milyon, bu sayı mahkemelerin kast unsuru araması demek, işin içinden çıkılmaz hal demek, ayrıca kasıt olup olmadığı nası belirlebecek yanlış kararlar bir sürü tartışmayıda beraberinde getirecektir..


    Yasada yapılmak istenen şudur
    İlk önce erteleme yaparak orta bir yol aranacak kişilere borcunu ödeme şansı, alacaklıyada tahsil umudu vermek, tepkiler en aza indirilecek..

    Adalet komisyonunda olan yasada 6 aylık dönem içinde gerekli düzenlemelerin yapılarak, Adli para cezalarının, şeklen ceza kavramında kasıt aranmaksızın idari para cezasına dönüşmesi söz konusu olacaktır.. Ekonomik eylemlere ekonomik ceza sistemi yürülüğe girecektir..

    YanıtlaSil
  122. yakında marketlerdede gbt uygulaması başlayabilir.kafaya koymuş devlet yakalayacak bizi.ülkeye veda etmek şart oldu.Türkiye bizi hazmedemedi.nüfus 80 milyon,harcayacak insan bol nasılsa.

    YanıtlaSil
  123. Meclise girerken kesinlikle gbt yok yaka ziyaretçi kimliği veriliyor. LÜTFEN GELİN ...... EGER RANDEVU ALARAK GİDEBİLİRSEK ÇOK DAHA İYİ OLUR......

    YanıtlaSil
  124. biraz klasik olacak ama sanırım herzamanki gibi gene filler kazandı.zaten o meclis fillerin meclisi.çimenler sadece bahçesinde ezilenler.herkese bol şans.

    YanıtlaSil
  125. Sevgili Cüneyt,

    düşüncelerimiz aynı doğrultuda. Benimde tüm konuşmalaraımda aldığım izlenim bu ve benzeri yönlerde,

    gerçek şuki,

    şu anda cezayı kaldırmanın piyasada dolaşan ve nakit yerine kullanılan çek miktarının rakkamsal boyutu nedeniyle ekonomiye çok büyük olumsuz etkileri olacağı düşünülüyor.

    diğer yandan ceza içerecek şekilde bu yasa çıkarsa bunun hukuka, tck ya anayasaya ve insan hakları sözleşmesine uygun olmadığını ve konunun anayasa mahkemesine ve olmazsa ahim e gideceğini biliyorlar.

    keza bu yasa erteleme içerecek şekilde çıkarsa bununda çok büyük sorun olduğunu ve anayasa mahkemesi ne götürülmesi yanında çokda yıpratıcı eleştiriler getireceğinide biliyorlar

    yani kısacası 2 ucu b..... değnek ellerindeki

    bu yasa muhtemelen bir geçiş yasası şeklinde olacak ve düzenlemeye kadar olan sürede bazı önlemler alınacak ve daha sonra nihai düzenleme yapılacak.

    bir olasılıkta varki gözardı etmemek lazım herşeyi göze alıp bu düzenlemeyi yapıp gerek mahkemelerin yükü gerek yargının kaosu gerekse insanların mağduriyetini gidereceklerki bunu yaparlarsa şunun için yapacaklar,

    hükümet son dönemde gerek ermeni açılımı gerek kürt açılımı ve gerekse ergenekon soruşturmaları nedeniyle çok yıprandı ve oy kaybediyor. Bu yasa konusunda muhalefet zaten hükümete yükleniyor. eğer gerekli düzenleme yapılmazsa muhalefet bunu kullanacak ve hükümeti dahada yıpratacaktır. muhtemel seçimler 2011 kasımında olsada tahminen 2011 ortalarında özellikle yaz döneminde olacaktır. Buda uzun bir süre değildir. kürt açılımının aynen devam etmeyip meclise getirilmesi yıpranmanın en aza indirilmesi manevrasıdır. 2010 yılı hükümetin oy oranını artırmaya çalışma yılı yada oylarındaki erimeyi durdurmaya çalışma yılı olacaktır.

    Çek mağduru sayısı azımsanamayacak bir miktardır. Bu insanların aileleriyle birlikte bir hesaplama yapılırsa hatırı sayılır bir rakkam olması nedeniyle hükümet zaten şehit yakınları, milliyetçi kesim, emekliler ulusalcılar grubundan kendilerine verilmiş olan oyları haybetme noktasına gelmişken birde böyle bir grubu (ki her kesimden insan var aralarında) karşısına almak istemeyecektir.

    saygılarımla

    YanıtlaSil
  126. lütfen yarın bırazcık fedakarlık yaparak akp vekıllerını arıyalım

    YanıtlaSil
  127. Sayın ofluoğlunun yazılarını okuyunca moralim bozuldu. Buradaki haberler iç açıcı buna rağmen. İki senede olsa erteleme önümüzü açacaktır. Baskı artırılır bir uzatma, bir uzatma daha derken zaman aşımından kurtulabiliriz belki. Ama en kötüsü iki sene erteleme olsun inşallah...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  128. takvım gazetesınde bızlerle ılgılı haber var

    YanıtlaSil
  129. takvım gazetesı bısıler yazmıs acaba baska gazetede varmı haber

    YanıtlaSil
  130. Cinocan
    Kimsenin zaman aşımından kurtarma gibi bir niyetinin olduğunu sanmıyorum, dolandırılmış şirketlerle ilgisi yokken ve çekteki cezai sorumluluğu tam olarak bilmeyen şirket çalışanına çeklere imza attırılmış, borcunu alacaklıya ödediği halde fazla para isteyen alacaklılar gibi istisnalar hariç olmak üzere..
    Burda her kişi özgür ortamda çalışma olanağı sağlanarak yada esir tutulduğu zindanlardan çıkarak hem alacağını tahsil etme yönünde hemde borcunu ödeme yönünde duygu ve dileklere sahip olduğunu bilmeni isterim..

    YanıtlaSil
  131. umutsuzluğa kapılmayın sadece inanın yaradan gönlü temiz olanlara gönlüne göre verecektir bu yasa mağdurların leyhine çıkacaktır inanın çünkü onlar derman arayışı içersindedir sanırım bayramda herkes kucaklaşacaktır derman allahtan uygulamak kuldan

    YanıtlaSil
  132. cinocan kardeş
    moral bozacak bir durum yok bu bir
    ikincisi
    biz borcumuzu ödemek istiyoruz sadece zamana ihtiyacımız var
    amacımız borç ödemek ve bu utançtan kurtulmak verilen 2 yıl süre yetmeyebilir belki bunu tartışalım ama yazında belirttiğin gibi amacımız baskı kurup zaman aşımından faydalanıp yırtmak yani borcumuzu ödemeden kurtulmak değil buradaki hiç kimsenin böyle düşündüğünü zannetmiyorum bizler dolandırıcı değiliz iflas ettik ve fırsat verilip borcumuzu ödemek istiyoruz

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  133. Ben de zaman aşımı derken bunu kasdetmiştim, yakalanmadan çalışabilme özgürlüğü ve borçlarımızı ödemek. Yanlış algılanmış yazdıklarım, üzüldüm.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  134. ARKADAŞLAR BENCE TAKVİM VE SABAH GAZETESİNDE BUGÜN YAYINLANAN HABERLERİN DE KENDİ İÇİNDE TUTARLILIĞI YOKTUR.. AMA ÖNEMLİ OLAN HABERİN YAYINLANMIŞ OLDUĞUDUR VE ÇOK DEĞERLİDİR O BAKIMDAN.

    İBRENİN HAPİS CEZASININ KALKMASINDAN YANA OLMASINI SAĞLAMAK HALA ELİMİZDE BEN BIKMADAN USANMADAN BANA MAİLDE GELEN VEKİL TELEFONLARINI ARIYORUM KENDİ DURUMUMU ANLATIYORUM VE ÖZ OLARAK AŞAĞIDAKİ MADDELERİ SAYIYORUM İNANIN ETKİ YARATIYOR. EL KOL BAĞLI BİR ŞEKİLDE HABER BEKLEMEYİN!!

    LÜTFEN HAREKETE GEÇİN SİZDE AYNILARINI SÖLEYİN AÇIN TELEFONDA KONUŞUN, VEKİL ÇIKMIYORSA DANIŞMANA ANLATIN.. AMA ANLATIN!!!

    İŞTE MADDELER:

    • ÇEKTE VADE OLAYI MEVCUT, KEŞİDE EDİLEN ÇEKLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU YASAL ZEMİNDE İFADE OLUNDUĞU GİBİ “ÇEK NAKİT PARADIR” GİBİ KULLANILMIYOR Kİ VADESİNDEN ÖNCE İBRAZ OLUNAMAZ ŞEKLİNDEKİ YENİ YASAL DÜZENLEME BUNU TEYİD EDİYOR!! UYGULAMADA SENET NE İSE ÇEKTE ODUR! ARTIK YARGI BUNU GÖRMEZLİKTEN GELEMEZ!!

    • ÇEK KARŞILIKSIZ KALDIĞI TAKDİRDE İCRA TAKİBİNİN ÖNÜ AÇIKTIR, PİYASADA DOLAŞAN 200 MİLYAR TL LİK ÇEK İN GÜVENCESİ HAPİS ASLA OLAMAZ, ORAYA VARANA KADAR ZATEN TÜZEL YADA ŞAHIS AKTİF PASİF TÜM VARLIKLAR MEVCUT!!

    • MEVCUT HAPİS UYGULAMASI ZATEN ALACAKLIYI DA KORUMUYOR, DİYELİM Kİ ÖDEME GÜCÜ TEMİN EDİLDİ (Kİ BÖYLE BİR DURUMDA ZATEN ALACAKLIYA ÖDENİR) ADLİ PARA CEZASI ÖDENDİ, ALACAKLIYA BU ÖDENEN KISIMDAN HİÇ PAY DÜŞMÜYOR!!

    • EN ÖNEMLİSİ SAHTE ÇEK KULLANAN DOLANDIRICI 6-7 AY GİBİ HAPİS CEZASI İLE KURTULURKEN ÖDEME SIKINTISINA DÜŞMÜŞ DÜRÜST ONURLU İŞ ADAMI, ESNAF 5 YIL HAPİS CEZASI ALIYOR. BU 2 DURUMUN AYIRT EDİLMESİ ÜLKEMİZDE NASIL MÜMKÜN OLAMIYOR??



    SAYGILAR

    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  135. Arkadaşlar sabah ve takvim gazetesinde çıkan haberlerin aynısı HABERTÜRK KANALI öğlen haberlerin de verildi.

    YanıtlaSil
  136. Nuretin bey demek istediyi hapis cezasindan korkup cekler odeniyor o odiyeyen insanlarin bizimle ne alakalari var onlar dolandirici paralari var bizler ise cekmagdurlariyiz bunda fark var

    YanıtlaSil
  137. BEN ÇEKLERE VEKALETEN İMZA ATTIM. 40 TANE DAĞINIK ÇEKİM VAR . FAİZSİZ ANAPARA 650.000,00 YTL CİVARINDA. BEN FİRMA SAHİBİ DEĞİLİM. BAYAN OLDUĞUM İÇİN ÇOK KİŞİ DAVA AÇMADI. BANA TEK KİŞİ DAVA AÇTI. GERİ ÇEKMESİ İÇİN GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA FİRMA SAHİBİN SENİ KULLANIYO CEZANI ALDIĞINDA NASILSA ÖDER ÇIKARTIR DEDİ.FİRMA SAHİBİDE 1,5 SENEDİR TEK Bİ ÇEK ÖDEMEDİ. E BEN HEM BORÇLU HEMDE ALACAKLI TARAFINDAN SUİSTİMALE UĞRADIM. HEMDE BENİM ÖDEME İMKANIM SIFIR GİBİ. BENİM ÇÖZÜMÜM NE OLUCAK.

    YanıtlaSil
  138. 42 de yazan arkadasim bu olayla iligili mahkeme kararin var mi? eger varsa burda yayinlar misin? cunku ben de bu mesleden dolayi vatanimi terk ettim

    YanıtlaSil
  139. BEN ÇEKLERE VEKALETEN İMZA ATTIM. 40 TANE DAĞINIK ÇEKİM VAR . FAİZSİZ ANAPARA 650.000,00 YTL CİVARINDA. BEN FİRMA SAHİBİ DEĞİLİM. BAYAN OLDUĞUM İÇİN ÇOK KİŞİ DAVA AÇMADI. BANA TEK KİŞİ DAVA AÇTI. GERİ ÇEKMESİ İÇİN GÖRÜŞTÜĞÜMDE BANA FİRMA SAHİBİN SENİ KULLANIYO CEZANI ALDIĞINDA NASILSA ÖDER ÇIKARTIR DEDİ.FİRMA SAHİBİDE 1,5 SENEDİR TEK Bİ ÇEK ÖDEMEDİ. E BEN HEM BORÇLU HEMDE ALACAKLI TARAFINDAN SUİSTİMALE UĞRADIM. HEMDE BENİM ÖDEME İMKANIM SIFIR GİBİ. BENİM ÇÖZÜMÜM NE OLUCAK.

    YanıtlaSil
  140. 111 ne bilgisi havanda su dövmek, cemil çicek haftaya mağduriyetleri giderecek düzenleme konusunda çalışıyorlar, haftaya gelir yasa dedi uzlaşırlarsa, demekki bir düzxzenleme var yasa bu şekliyle çıkarsa anayasa mahkemesi iptal eder chp taşır, boşverin arkadaşlar araömaya baskıya devam edelim kan kusturalım vekillere cuneyt bey vekilleri aramayaa devam ediyoruz. Kerem

    YanıtlaSil
  141. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; YAZMIYAYIM DEDİM AMA, YİNE DİLİM DURMADI VE YÜREĞİM EL VERMEDİ. BELKİDE; PERŞEMBE VE CUMA GÜNLERİ HEP BERABER YAPACAĞIMIZ ÇALIŞMALAR, MİLLETVEKİLLERİNİ VE BAKANLARIMIZI ARAMALARIMIZ, HERHALDE; ALLAH'IN İZNİYLE İBREYİ LEHİMİZE ÇEVİRECEKTİR. GÜNLERDİR, AYLARDIR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR BOŞUNAMI? ELBETTEKİ HAYIR. ÇÜNKİ; 10 AY EVVEL BU İMKANLARDA ELİMİZDE YOKTU. ŞİMDİ EN AZINDAN; EN YETKİLİ AĞIZLARDAN, İKİ YIL ERTELEMENİN SÖZÜNÜ ALMIŞ DURUMDAYIZ VE CEZAEVİNDEKİ ARKADAŞLARIMIZIN HER AN SALIVERİLMESİ GÜNDEMDE. BU AZ ŞEYMİDİR? ASLINDA AZ ŞEYDİR LAKİN, HİÇ BİR İMKANSIZLIĞA GÖRE BU BİLE BİR İMKANDIR. ELBETTEKİ; BİZLER BU İMKANLARI AZ GÖRÜP, DAHA ÇOK UĞRAŞARAK; TANRIMIZIN İZNİYLE, MUTLAK VE MUTLAK HAKETTİĞİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞACAĞIZ. O ZAMAN; TÜM YORGUNLUĞUMUZA VE YILGINLIĞIMIZA RAĞMEN, BİRİMİZ DEĞİL; HEPİMİZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE ULAŞINCAYA DEK, ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ. TÜM EMEĞİ GEÇENLERE SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  142. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU AKŞAM TIKANMA NOKTASINDAYIM DESEM DOĞRUDUR VE YERİDİR. NİYEMİ? ASLINDA; ÖYLE VEYA BÖYLE, BEN BU HAKLI MÜCADELEMİZİN YILLARDIR İÇERİSİNDEYİM. İÇERİSİNDEYİM; BAZEN KENDİMİ BIRAKMIŞ OLARAK VE BAZENDE, ÇOK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞARAK. ANCAK VE LAKİN; TAKTİR VE TEBRİK ETTİĞİM, GENÇ KARDEŞİM JENARDİ'NİN, CÜNEYT HOCAMIN ÇALIŞMALARI KARŞISINDA, SANKİ; HALEN, HİÇ BİRŞEY YAPMAMIŞIM HİSSİ BENDE UYANMAKTA. ÖZELLİKLE; BABA OCAĞI BU SİTEMİZLE, 30.01.2009 TARİHİ İTİBARİYLE TANIŞTIKTAN SONRA; KENDİMİ BIRAKMIŞLIĞIMA, KENDİMİ TERKETMİŞLİĞİME, YENİDEN BİR İVMENİN VERİLDİĞİNİ GÖRMEKTEYİM. EMRE KARDEŞİM; ASLINDA SENİN HAKKINDA ÇOKÇA ŞEYLER SÖYLEMEK GEREKİYOR AMA, BAZEN KELİME VE CÜMLELERİN KİFAYETSİZLİĞİ... VEYA; BENİM DİLİMİN DÖNMEYİŞİ... SADECE VE SADECE ELLERİNE VE YÜREĞİNE SAĞLIK DİYOR VE AÇIKÇASI; DAHA FAZLA BİRŞEYLER YAPMAM GEREKİRKEN, ÇOK AZ ŞEYLER YAPMIŞ OLDUĞUMU İFADE EDİYORUM VE ANCAK; HAFTANIN SON İKİ GÜNÜ EKSİKLERİMİ GİDEREMEYE ÇALIŞIP, DAHA ÇOK ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞARAK, BENDEN DAHA ÇOK EMEK VERENLERİN; GÖNLÜNÜ ALMAYA ÇALIŞACAĞIM. NİYEMİ? ÇÜNKÜ; SİZLERLE TANIŞTIKTAN SONRA, YENİDEN MÜCADELE AZMİNİ KAZANMAYA BAŞLADIMDA ONDAN. BU BAKIMDAN; BUGÜN, MİLLETVEKİLİ GÖRÜŞMELERİMİDE AKTARMIYACAĞIM. İKİ GÜNLÜK; ÇALIŞMA TELAFİSİNDEN SONRA, BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORUM. BU GECEKİ; YÜREK SESİM BANA BUNLARI SÖYLETMEKTE. ELBET VE ELBETTEKİ; TÜM KATILIMCILARIN, EMEKLERİNE SAĞLIK DİYEREK, SEVGİ; SAYGI VE HÜRMETLERİMİ İLETİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  143. Jenardi yanlış bilgi verdi demedim, jenardiye güvenim tamdır, jenardi aldığı bilgiyi izlenimi iletti. Benim haberim en tepeden, uzun bir telefon konuşmasına dayanıyor. yetkili o kadar dolu idiki bu konuda ben konuşmaya devam etsem daha da konuşulacaktı, detayları birazdan yazacağım, bir çay içtikten sonra.

    YanıtlaSil
  144. 106 DA YAZAN ARKADAŞIM SİTE İLETİŞİM BÖLÜMÜNE BİLGİLERİNİ BIRAKIRMISIN.IRAKLA İLGİLİ BELKİ YARDIMCI OLABİLİRİZ.CAN MERT

    YanıtlaSil
  145. ARKADAŞLAR BU HÜKÜMETTE SALAK DEĞİL.ALACAKLI BİZLERDEN DAHA FAZLA BASKI UYGULADIĞI İÇİN HEM ONLARIN GÖNLÜNÜ HEMDE BİZİM GÖNLÜMÜZÜ YAPIYOR.NASILKİ KIREDİ KARTLARINDA HESAPTA BORÇLULAR İÇİN VADELİ ÖDEME KOLAYLIĞI GETİRİLMEMİŞMİYDİ!!!AMA ANCAK BORÇLULARIN %30 U BAŞVURDU.HESAPTA BORÇLUYA KIYAK YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİP BANKALARIN VERGİDEN DÜŞTÜKLERİ BATAKTAKİ PARALARINI TAHSİLAT İMKANI VERDİLER.ŞİMDİ BİZEDE AYNISINI YAPACAKLAR AMA BİZİM İLE İLGİLİ KANUNDA YENİ TCK YA UYUMLU YASA YAPMA ZORUNLULUKLARI VAR VE BUDA BİZİM LEHİMİZE.KISACA BU ÇEK YASASINI ENİNDE SONUNDA ÇIKARACAKLAR VE TCK YA UYUMLU OLMAK ZORUNDA OLACAK YANİ EN KÖTÜ İHTİMALLE KASIT ŞARTI ARANMAK ZORUNDA KALACAK YOKSA ANA MUHALEFET ANINDA ANAYASA MAHKEMESİNE İPTAL DAVASINI AÇAR VE İPTAL ETTİRİR.SONUÇ OLARAK HERHALÜKARDA BİZİM LEHİMİZE OLACAK.ŞU ANDA ÖNEMLİ OLAN ÖZGÜRLÜKLERİMİZE BİRAN ÖNCE KAVUŞMAMIZ VE BU DAVAMIZI ÇOK DAHA GÜÇLÜ OLARAK SÜRDÜRME İMKANIMIZIN DOĞMASIDIR.MÜHİM OLAN İNŞALLAH CEZALAR ERTELENDİKTEN SONRA BU BİRLİKTELİĞİMİZİ BOZMAMAMIZ VE BU KAVGAMIZA DEVAM ETMEMİZDİR.İŞTE O ZAMAN SESİMİZİ ÇOK DAHA FAZLA DUYURMA ŞANSIMIZ OLUR.BİR ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ ANKARA ZİYARETİ NASIL OLUR??? AMA BİZ MİLLET OLARAK BİRAZ EKABİR OLDUĞUMUZ İÇİN NASIL OLSA 1 SENEYE ALLAH KERİM DEYİP BU DAVAYI KOVALAMAYI BIRAKMAMIZDAN KORKTUĞUMU AÇIKÇA DİLE GETİRMEK İSTİYORUM.ARKADAŞLAR BİZ BUNLARI TARTIŞIRKEN BELKİDE YAPMAMIZ GEREKEN VEKİLLERİ DAHA YOĞUN ARAYARAK YASANIN EN AZINDAN ESKİYE DÖNÜK ORTADAN KALDIRILMASINI İSTEMEKTİR.EN AZINDAN ARAYIP DAHADA SIKIŞTIRALIMKİ ALABİLDİĞİMİZ KADAR TAVİZ ALALIM.HADİ ARKADAŞLAR HERKEZ TELEFONLARA!!!10 AYLIK MÜCADELEMİZİN SON GÜNLERİ İNŞALLAH YENİ BAŞLAYACAK OLAN MÜCADELEMİZİN İLK GÜNLERİ OLMAMASI DİLEĞİYLE SAYGILAR SUNARIM.

    CAN MERT

    YanıtlaSil
  146. türkiye bir hukuk devletiyse hukukta yer alan kanunlar uygulanır kanunda yeri olmayan bir suçtan dolayı insanlara ceza verilmez özgürlükleri kısıtlanamaz ise kanunları uygulayın ve bu mağduriyete bir son verin herkes işine gücüne baksın kimsenin biryere gittiği yok çalışır öderler sen devletmisin yoksa faktöringlerin bankaların tahsilatçısımı

    YanıtlaSil
  147. arkadaslar korkmayın hukumet boyle bır kararla kımsenın kendısıyle alay etmesıne dayanamaz,zaten son aldığı kararlarla hergun eleştırılıyor bıde bole saçman bıseyı yaparsa ıyıce oy kaybeder ve onlar bızden daha ıyı bılıyor merak etmeyın.
    suankı yargı bu sıstemı bıle yatıstıremzken bıde ıcerdekılerı cıkartıp tekrar vade verıp takıp edemez.gülerler ınsana gulerler

    YanıtlaSil
  148. Helal olsun Ensar Öğüte kürsüda harika konuşuyor...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  149. Arkadaşlar


    CEzalar ertelensin buna varız. Zaten iki yıl sonra bu hükümet yok yeni hükümette bu kadar insanı içeri atamaz

    YanıtlaSil
  150. Arkadaşlar Bu öneri de tuzak var:
    1 yıl da Ben 650.000 TL yi nasıl ödeyeceğim. Benim alacaklı olduğum davalardan para alamazsam ki alacağım imkansız gibi...Telaşla çalışacağım bu kadar kayıptan sonra yeniden iş kurmaya çalışacağım... sonra kuzu kızu gelin beni alın diyeceğim... Valla ben kendi adıma böyle bir HAK (!)tan istifade etmem gider yatarım veya kaçmaya devam ederim bu ne ya! Olmayan kanundan dolayı birilerini ikna edeceğiz diye böylesi bir uygulamaya nasıl maruz kalıyoruz. Kanunu dolambaçlı yollardan delip borçluya HAPİS cezasını hükme bağlamak için her türlü şey yapılıyor bunu da kabul edeceğimiz zannediliyor yok valla yahu ben zaten temyiz ederek zaman kazanıyorum ama bu kadar büyük bir parayı bu kadar kısa sürede ödeyemem arkadaş

    YanıtlaSil
  151. Arkadaşlarım
    Biz neyi dile getiriyoruz, cezaevindeyken veya kaçak durumdayken işlerimizi takip edemez ve borçlarımızı ödeyemeyiz.
    Alacaklı kesim neyi dile getiriyor: hapis cezası ama yanlış ama doğru, devlet bize çekle ürününüzü satın diye güvence verdi, çeki ödemeyene ben ceza veririm bizde bu güvenceye dayanarak çeki aldık ürün sattık, çekleri elimizde bırakamazsınız..
    Alacaklı kesimin mantığı yanlış olsada, güvenmediği hiç kimseyle çek alışverişi yapmasada, bu gerekçeye dayanarak girişimlerde bulunuyor..

    Devlette diyorki, kaçak adam yada cezaevindeki adam borç ödeyemez ben adli para cezasını vereceğim, ama ödenmeyen adli para cezasını 1 yıl erteleyeceğim, ve bu kişiler bu zaman zarfında çalışsınlar borçlarını ödesinler, ödemezlerse tanıdığım zaman sonu tutuklama kararı çıkartırım..

    Bunun adınada orta yol diyorlar..
    Cezaevindekiler çıkacak, kaçakların cezası ertelenecek, süren davalrda adli para cezaları dava seyrine göre verilecek, ama para cezasının infazı kanundaki süre sonuna kadar erteli olacak..

    TBMM inde oluşan temayul bu yönde ve bu konu hakkında, vadeli çek için eklenen madde gibi bir kanun maddesi çıkarmaya çalışıyorlar..

    Bu girişimleri ne kadar başarılı olur bekleyip göreceğiz..

    YanıtlaSil
  152. neler oluyor nasıl ertenecek cezalar

    YanıtlaSil
  153. sn cüneyt bey bu adli para cezalarının ertelenmesi konusu nedir acaba ,teşekkürler...

    YanıtlaSil
  154. arkadaslar benım cekler dava asamasında davalar duracakmı 2 yıl ertelenırse lutfen ceveb beklıyorum

    YanıtlaSil
  155. cuneyt abi kusura bakmazsan bişi sorucam
    benım babam cezaevınde ve 5 yıl yatıcak çek borcu yuzunden,bu bılgıyı nasıl ve nerden aldımızı öğrene bılırmıyız,kusura bakma benı yalnış anlamayın.14 yaşında bır çocuğum ve yarın babamın görüş günü,bu haberi ona vermek için sabırsızlanıyorum.lutfen bir cevap yaz cüneyt abi,çok merak edıyorum cevabını.

    YanıtlaSil
  156. arkadaslar postaneden para cekıcem polıse haber gıdıyormu polıse benım aramam var ne yapmalıyım bırde polıs teknık arama yapıyormu bırde nelere dıkkat etmelıyım hayatımda ılk defa polıs arıyor ben yıllarca cekımı gununde odedım 57 tane davam var savcılık dolandırıcılıktan takıp baslatmıs ne yapıcam allah rızası ıcın yardım edın

    YanıtlaSil
  157. BU ÜLKEDE KANUN NIZAM ANAYASA VE İNSAN HAKLARI VARMI???
    BENDE ÇEK MAĞDURLARINDANIM.YAŞADIĞIM OLAYI SİZLERLE PAYLAŞAYIM, EMİNİM BİÇOK KADER ARKADAŞIM VARDIR.
    MAKİNA İMALATI YAPAN BİR FİRMAM VARDI!!!ARTIK YOK
    NEYSE İŞLERİM YOLUNDA İMALAT HATTA % 50 İHRACAT YAPIYODUM.BİR FİRMADAN İMALAT İÇİN MALZEME ALIMI VE TEDARİKİ YAPIYORDUM PİYASA KOŞULLARINDA VADELİ ÇEKLERİ VERDİM NOTERDEN SÖZLEŞME YAPARAK BIR HAFTA SONRAYA MAL SİP VE ÇEKLERİMİ VERDİM
    LAKIN BIR HAFTA SONRA MALZEMELERİM GELMEDİ
    FİRMAYI ARADIM IKI ÜÇ GUN İÇİNDE GELECEK DİYEREK OYALADI BENI
    ANCAK İKİ HAFTA SONRA GELMEYINCE MAL ALDIĞIM FIRMAYA GITTIM KAPI DUVAR VE FİRMA DA ADAMLARDA KAYIP.ARA TARA YOK SONRA HUKUKI SUUREÇ BAŞLADI ÇEKLERİN İPTALİ VE DURDURULMASI DAVASI DOLANDIRICILIK VS VS..SONUÇTA BEN ÇEKLERİ VERDİĞİM FİRMAYA KARŞI AÇTIĞIM DAVALARI KAZANDIM AMA...BUNDAN SONRASI ÇOK DİKKAT ARKADAŞLAR.
    BENIM ÇEKLER YAVAŞ YAVAŞ ÇIKMAYA VE HACIZLER YAĞMAYA BAŞLADI GEREKCE 3. KİŞİLERİN MAGDURİYETİ YASASI BEN ODUCEKMIŞIM SONRA ALACAKLIMDAN TAHSIL ETCEKMISIM YAHU ALLAH AŞKINA BENI DOLANDIRAN BU PE...LER BENIM ÇEKLERİMLE BAŞKALAIRNIDA DOLANDIRMIŞ BU BELLİ İKEN VE BEN ALMADIĞIM MALI YAPMADIĞIM VE SATAMADIĞIM İÇİN VE AYRICA BU ÇEKLERDEN GELEN HACİZLERDEN BATTIM..
    25 YILLIK URETİCİYİM KREDI KARTI FAİZİ BİLE ODEMEYECEK KADAR PRENSİPLİ VE DUZENLI ODEME YAPAN BEN BATTIM VE YANIMDAKI 9 KIŞI İŞSİZ VE SEFİL KALDI...İŞİM EVİM ARABAM YETMEDİ GİTTİ VE BEN ŞU AN HAPSE GİRECEĞİM GÜNÜ BEKLIYORUM..
    BU ARADA MAL ALACAĞIM FİRMADA KI İMZA YETKILISI VE ŞİRKET SAHİPLERİ SAVCILIK SORUŞTURMASINDA ÇEŞİTLİ TİCARİ SUÇLARDAN 121DAVADAN YARGILNMIŞ VE DEVAM EDEN DAVALARI VAR...AYRICA TUTUKLAMALARI VAR.
    LÜTFEN KANUN VARSA..BU DOLANDIRICILAR NERDE NEDEN TUTUKLAMA KARARI VARKEN PİYASADA DOLANDIRICILIK YAPABİLİYOLAR VE BENİM GİBİ KİM BİLİR KAÇ OCAĞI SONDURUYOLAR.VE BEN SAHTEKAR OLUP ÇEKLERİNİ ÖDEMEYEN OLUYORM..MADEM TEKNIK TAKIP UYDU TAKIBI TEL TAKIBİ VS VS VS VAR NEDEN YAKALANIP CEZALARINI ÇEKMIYOLAR..
    KANUN VE ADALET HERKEZ İÇİN MİŞŞŞŞ.İNŞ SIRA BİZEDE GELECEK..
    SONUÇ MU BEN UMUDUMU DEVLETTEN KESTİM.ORMAN KANUNYLA ÇÖZECEM ÇORUM ÇOCUĞUM HATASIZKEN BENSİZ KALACAK VE HAPSE GİRERCEKSEM O DOLANDIRICILARI BULUP GEREKEN CEZAYI KENDİM VERİP OLE YATACAM O HAPSİ.

    YanıtlaSil
  158. Sayın Jenardi
    Açıklamalarınızı okudum ve size hepimiz teşekkür borçluyuz.Böyle hassas bir konuda bu kadar dikkatli çalışmanızı takdirle karşılıyorum.Elimden geleni bende yapmaya çalışıyorum bu sefil halimle.Dikkatinizi çekmek istediğim bir konu var,şu anda dünya 2.bir dibe doğru gitmesi kaçınılmaz görülüyor ve 2010 yılı özellikle bu bütçe ve dünyanın olası durumu ile ekonomi kurmayları için kabus ötesi bir yıl olacak ve inanın sonuçlarına kolay kolay hiç bir parti katlanamaz.
    Özellikle bankalarda artık eskisi gibi kar yazamıyacak.Şimdi bütün bunları değerlendirip ona göre çok dikkatli yol haritası çizmemiz gereklidir.
    Şuna inanın maalesef ekonomi kurmayları çok zayıf her türlü yanlış hareketi yapabilirler ama
    oy kaygısı akp yi yola getirecektir.Inanın o yazılan vergileri filan toplamaları imkansız bunu ekonomi kurmaylarıda biliyor.Esnaf ise cok daha kötü duruma düşecektir.
    saygılarımla

    YanıtlaSil
  159. KOBİDER: Bakkal ile markete aynı çek koçanı verilmesin


    takvim gazetesi ekonomi sayfası 4-11-2009
    KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, TBMM gündeminde olan Yeni Çek Kanun Tasarısı'na göre, çek alabilme şartlarının ağırlaşacağını belirterek, "Sıkıntının giderilmesi için senet kullanımı tekrar işlevsel hale getirilmeli" dedi. Özgenç, bankaların, karşılıksız çıkan her bir çek yaprağı için ödemekle yükümlü oldukları 475 TL'lik miktarın 1000 TL'ye yükseltilmesinin soruna çözüm olamayacağını da bildirdi.

    YanıtlaSil
  160. İYİ AKŞAMLAR.ANKRADAN ŞİMDİ DÖNDÜM.İLGİ KİRLİLİĞİNİ GİDERELİM...ANKARADA SALI GÜNÜ GRUP TOPLANTISI VE ZYARETÇİ AKINI YÜZÜNDEN ÇALIŞMALARIMIZ BİRAZ GEÇ BAŞLAYABİLDİ.BAŞBAKANI GRUP TOPLANTISINA İNERKEN YAKALADIK.BAYANLAR HEMEN ATILDILAR.AĞLAMAYA BAŞLADILAR. TABİKİ DİKKATİNİ ÇEKTİ.NEDİR MESELE DEDİ.ANLATTIK DURUMU.BİR ARKADAŞIMIZ CEBİNDE TOMARLA ÇEKLERİ ÇIKRIP GÖSTERDİ. BEN ESNAFI DAVA ETMEDİM ETMEM DE DEDİ. BİZLERİ DAVA EDENLER FACTORİNGCİLER TEFECİLER FAİZCİLER DEDİ.

    BAŞBAKAN BU KONUDA KENDİSİNİNDE HASSAS OLDUĞUNU,KARŞI TARAFI DA DÜŞÜNEREK BİR ŞEYLER YAPMAK LAZIM GELDİĞİNİ,ÇEKİN NAKİT OLDUĞUNU, KONU HAKKINDA ARKADAŞLARININ BÜYÜK BİR UĞRAŞ VERDİĞİNİ SÖLEDİ.YANLARINDA BEKİR BOZDAĞ,MUSTAFA ELİTAŞ,AYŞENUR BAHÇEKAPILI VARDI.ONLARDA KULAKLARINA FISILDAMA YOLU İLE OLANI BİTENİ SÖLEDİLER.TASARIYI 1-2 GÜN YADA 1-2 HAFTA İÇERİSİNDE GENEL KURULA GETİRİRİZ KISMINI TAM ANLAYAMADIM.AMA ARKADAŞLAR 1-2 HAFTA DİYEREK DUYMUŞLAR.

    SAAT 16 GİBİ YALNIZ BAŞIMA KALDIM.TÜM MAĞDUR ARKADAŞLAR GİTTİ.ALİRIZA BEYLE KARŞILAŞTIM.DURUMU ANLATTIM.YANIMIZA MUSTAFA ÖZYÜREK VE ÇETİN SOYSAL DA GELDİ.ÇOK SAMİMİ BİR SOHBET YAPTIK MECLİS KULİSİNDE.BU İŞİ NE YAPARIZ DA MUHALEFET-İKTİDAR ÇEKİŞMESİ OLMADAN ÇÖZEBİLİRİZ ? İN YOLLARINI ARADIK.SAATLERCE KONUŞTUK.BURDAN ÇIKAN SONUCU MAALESEF PAYLAŞAMAM.

    ALİ RIZA BEY YANIMIZDA AHMET İYİMAYA YI ARADI. AHMET İYİMAYANIN ŞÖLE DEDİĞİNİ İŞİTTİM.. ALİ RIZA BEY NE YANİ YASA HAPİSLE Mİ GELSİN GENEL KURULA BUNU MU İSTİYORSUNUZ DEDİ. ALİ RIZA BEYDE NASIL GELECEKSE GELSİN BAŞKANIM DEDİ BİZ GEREKLİ ÖNERGELERİMİZİ ZATEN VERECEZ DEDİ.YÜZÜNE KAPADI.

    BURHAN KAYATÜRKLE GÖRÜŞTÜM.BAŞBAŞA YEMEK YEDİK SOHBET ETTİK.KONUYU ENİNE BOYUNA BAŞBAKANA ANLATTIĞINI SÖLEDİ.BEKİR BEYİ ADRES GÖSTERMİŞ BAŞBAKAN.BEKİR BEYLE DE GÖRÜŞMÜŞLER. NELER GÖRÜŞÜLÜP NE SONUÇLAR ALINDIĞI YADA ALINACAĞINI,BURHAN KAYATÜRKÜN BİZLERE ISRARLA VERMİŞ OLDUĞU TAVSİYELERİ MAİLLERİNİZDE GÖRECEKSİNİZ.

    HAKKI SÜHA OKAY,AHMET İYİMAYA,KEMAL ANADOL,KEMAL KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞÜLDÜ AYRICA.BAŞBAKANLA GÖRÜŞMEMİZİN VERMİŞ OLDUĞU BİR NUMARA HİSSİ,MAALESEF ARKADAŞLARIMIZIN HEMEN ORADAN AYRILMASINA NEDEN OLDU.

    ASLINDA ŞU BİR GERÇEK YASA AHMET İYİMAYANIN ÖNÜNDE.ALT KOMİSYONDAN HAVALESİ YAPILMIŞ.EKONOMİ KURMAYLARINDAN GÖRÜŞ BEKLENİYOR.EKONOMİ KURMAYLARIDA MYK VE AKPARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLLERİNDEN GÖRÜŞ BEKLİYOR.BUNLARDAN DİREK BAŞBAKANA BAĞLI AMA İÇLERİNDE BU FERYATLARIMIZIN BASKISIYLA BAŞBAKANI RAZI EDEBİLECEK BİR ÇOK İSİM VAR.

    HER NE KADAR BAŞBAKAN 1-2 HFTA İÇERİSİNDE GNEL KURULA GETİRECEĞİZ DESE DE GÜNDEMİ GÖRDÜĞÜMDE BUNA İNANASIM GELMEDİ AÇIKCASI.BURHAN KAYATÜRKTE BENLE AYNI GÖRÜŞTE.YANİ 2010.

    2010 DA 12 AY VAR DİKKAT!!! 3167 ZATEN YARGITAY KARARI İLE YÜRÜRLÜLÜKTE.

    VEKİLLER ÇOK SIKILMIŞLAR.ÇOK BUNALMIŞLAR AMA BİZİM BASKILARIMIZDAN DEĞİL.BU İŞİN VEHAMETİNDEN. BİZİM BASKILARIMIZ SANKİ ONLARA SİNEK VIZILTISI.ÇOK TELEFON GELİYOR ARKADAŞLAR.HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ÖNEMLİ BİR KAÇ ADAMI YUMAŞATAMADIK. NE OLDU BİZE YAW.

    HÜKÜMET BİLE NE YAPMASI GEREKTİĞİ İNANIN HALEN BİLMİYOR.BUNCA FERYADU FİGANA KAYITSIZ KALAMAZLAR.HAPİSTEKİLERİ SALABİLİRLER AMA NASIL? ERTELEMEYLE Mİ? KONTRATLA MI? TAAHHÜTLE Mİ? 2 YILLIĞINA MI? TÜMDEN Mİ?
    BUNU ONLARDA BİLMİYOR.NE YAPACAKLARINI KİME AKIL DANIŞACAKLARINI ŞAŞIRMIŞ VAZİYETTELER.

    GELİN AKILLARINI ALALIM. SÖKELİM YERİNDEN BEYİNLERİNİ.. HER DAKİKA ARAYALIM. HR DAKİKA BASKI KURALIM.VEKİLLERİMİZİN VE BURHAN KAYATÜRKÜN VERMİŞ OLDUĞU TİYOLAR VE ADRESLER DOĞRULTUSUNDA NERELERE YÖNELECEĞİMİZ VE KİMLERİ ARAYIP KİMLERE BASKI KURACAĞIMIZ MAİLLERİNİZE GÖNDERELİCEKTİR..

    SAYGILAR

    YanıtlaSil
  161. ben 56 daki yazıyı yazdım. benim yazım ile 57 deki yorum aynı anda nasıl yayınlandı anlamadım ? bu nasıl oluyor admin bey

    YanıtlaSil
  162. Emre bey Rahmi Ofluoğlu'nun sitesindeki bu haber sizce doğru mu?

    Haberler
    27 Ekim 2009 Salı — CoCenk
    Yeni çek tasarısında ceza korunuyor.
    Tasarı alt komisyondan Adalet Komisyonuna geldi. Tasarıda ceza korunuyor. Hükümete yakın akademik çevrelerden edindiğimiz bilgiye göre artık ceza olsun mu olmasın mı tartışması söz konusu değil,bu tartışma kapatıldı. Tartışılan konu bankaların sorumluluğu; görüştüğümüz top secret ilgili bu tartışmaya örnek verdi; bankaların karşılığı çıkmayan her çek yaprağı için sorumluluğu 475 TL den 1000 TLye çıkarılmak isteniyor ancak bankalar buna çek kullanımı azalır gerekçesi ile karşı çıkıyor. Bankaların karşı çıkma nedeni bu sorumluluğun müşterilere yansıtılacağı, müşterilerinde böyle bir sorumluluktan ötürü çek karnesi almaktan cayacağı doğrultusunda.
    Tartışılan diğer bir konu TCK ile nasıl bir uyum sağlanacağı ve anayasaya uygunluk.
    Uyum kaygısı ile birlikte tasarıya eklenecek hükümlerle geçmişe yönelik mahkemelerin uygulayacağı bir gizli af kuvvetle muhtemel görülüyor. Böyle bir düzenlemeye milat olarak bakılıyor ve yeni çek kanunu ile yeni bir dönemin başlayacağı iddia ediliyor.

    YanıtlaSil
  163. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; ARANIZA ANCAK KATILABİLDİM. YİNE HER AKŞAMKİ GİBİ; SATIR BAŞLARIYLA, DEĞERLİ YORUMLARINIZI İNCELEDİKTEN SONRA, KISA VE ÖZ OLARAK; BUGÜN YAPMAYA ÇALIŞTIKLARIMI ANLATMAYA ÇALIŞACAĞIM. DEĞERLİ KARDEŞİM EMRE'NİN SON GÖNDERDİĞİ LİSTE BAŞTA OLMAK ÜZERE; BUGÜN, MİLLETVEKİLLERİMİZ HUSUSUNDA, SADECE 7 ARAMA YAPABİLDİM VE SADECE ÇOK AZ OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA, 3 GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİREBİLDİM. SAYIN MİLLETVEKİLLERİMİZDEN; ORHAN KARASAYAR, GEREĞİNİ YAPIYORUZ, GELİŞMELERİN SİZLER İÇİN OLUMLU YÖNDE OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM, OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKMASI İÇİN, GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILMAKTADIR. MUSTAFA ATAŞ; ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ, ERHAN BEYLE GÖRÜŞEBİLDİM, OLDUKÇA İLGİLİ DAVRANDIKLARINI SÖYLEYEBİLİRİM. SAYIN; VEKİLİMİZ VE BİZLER SİZLERİN DURUMLARINIZI BİLMEKTEYİZ VE SİZLER İÇİN EN OLUMLU SONUÇLAR ELDE EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMALARIN SÜRDÜĞÜNÜ BİLMENİZİ İSTERİZ DEYİP, NOTLARIMI İLETİLMEK ÜZERE NOT ALDILAR. SON OLARAK; DERVİŞ GÜNDAY'I ARADIM.İLGİLİ KİŞİYLE GÖRÜŞTÜM. SAYIN VEKİLİM RAHATSIZ OLUP YATMAKTALAR DEYİP, KONUNUN MUHALEFET OLARAK BİLİNCİNDE OLDUKLARINI, YANIMIZDA OLDUKLARINI, KONUMUZUN TAKİPÇİSİ OLMAKLA BİRLİKTE; İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİNİ ARAMAMIZIN DOĞRU OLACAĞINI, VURGULADILAR. AYRICA; DEĞERLİ EMRE KARDEŞİME, SÖZ VERDİĞİM GİBİ, BUGÜN; YARGITAY CEZA DAİRELİRİNİN, 1-11Cİ CEZA DAİRESİ BAŞKAN VE ÜYELERİNEDE 10 ADET MEKTUBUMU GÖNDERDİM.(10.DAİRE HARİÇ OLMAK ÜZERE) BUGÜN; YAPABİLDİKLERİM BUNLARLA SINIRLI KALMIŞTIR. ELBETTEKİ; ANKARA'YA BİZLER İÇİN GİDENLERE, SONSUZ TEŞEKKÜRLER DİYEREK. TÜM KATILIMCILARA; SEVGİ VE SAYGILAR DERKEN, ALLAH'IN İZNİYLE, ÖZGÜR GÜNLERİMİZE ULAŞMAK ÜZERE... Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  164. SN. BAŞBAKAN 2 HAFTA İÇERİSİNDE ÇEK KANUNU TASARISINI(!) MECLİSE GÖTÜRECEKLERİNİ İFADE ETMİŞLER... ÖNEMLİ GELİŞME ELBETTE!
    ANCAK PİYASADA TAKRİBEN 120 MİLYAR TL GİBİ KARŞILIĞI ÖDENENMEMİŞ ÇEK VE PROTESTOLU SENET MİKTARI OLDUĞU TAHMİN EDİLİYOR (BU MİKTARI SN. ADALET BAKANI TELAFUZ ETMİŞ İDİ). BÖLE BİR PASTA VARKEN, UÇAN SİNEĞİN BİLE YAĞINI SIKMAYA ÇALIŞIP VERGİ TAHSİL ETMEYE ÇALIŞAN HÜKÜMET ACABA SENETLERDEN ZATEN TAHSİL EDEMEDİĞİ VE BİR MİKTAR DA OLSA ADLİ PARA CEZALARI İLE ÇEKLERDEN GELECEK KAYNAĞA NASIL SÜNGER ÇEKECEK, NASIL İDARİ PARA CEZASINA DÖNÜŞTÜRECEK ?????

    BENCE ARTIK BU NASILIN CEVABI BİZDE BU 15 GÜN İÇERİSİNDE NE YAPIP O SÜNGERLERİİ ELLERİNE VERMELİYİZ SAYGIDEĞER VEKİLLERİMİZİN!!

    ÜRETEN BEYİNLERİ HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUM. ARTIK KİMİN ELİNDEN NE GELİYORSA.

    SAYGILAR
    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  165. merhaba ben çek yasası yüzünde cezaevinde yattım ve yeni tahliye oldum ama orada yatarak ne para kazandım nede borcumu ödeyebildim benim gibi yüzlerce madur insan var cezaevlerinde eşi çocukları madur olmuş yuvası yıkılmış bu insanlara hapis yattırarak neyi çözebiliyorlar anlamadım yazık böyle kanun olmaz böyle bir maduriyet insanlara yaşatılamaz orada yatan insanlar bu memlekete vergisini ödemiş yanında insanlar çalıştırıp onlara ekmek kapısı açmıştır mükafatı cezaevi oldu yazıklar olsun

    YanıtlaSil