Erteleme çözüm değildir..

Karşılıksız çek cezalarını “erteleme” yahut “şartlı salıverme”, mevcut problemi “halı altına süpürmek”ten ibarettir.

Açık bir hukuka aykırılık mevcutken, bunu görmezden gelip, sadece haklı tepkileri susturmak üzere düşünülmüş geçici ve hukuka aykırı bir çözümdür.

Hukuki bir problem, ekonomik gerekçelerle çözümsüz bırakılamaz!

Çeke güvenin sağlanmasının bedeli, insanların hürriyetinin bağlanması olamaz!

Bir veya iki yıl içinde hapse sebep olan borcun ödenmesi karşılığında sağlanacak olan şartlı salıverme, zaten zor durumda olan, işi, düzeni, şahsi/ailevi hayatı hasar görmüş, bunun üstüne de hürriyeti elinden alınmış ve hürriyeti karşılığında neredeyse önüne uzatılan her maddeye imza atacak hale gelmiş borçluyu, alacaklı karşısında mevcut durumundan daha mağdur bir duruma sürüklemekten başka bir işe yaramayacaktır. Bu durumdaki borçlunun, alacaklının dikte ettireceği şartları kabullenmekten başka bir şansı yahut pazarlık gücü var mıdır?

Karşılıksız çeke hapis cezasının devamını isteyenler kimlerdir?

Sözü dolaştırmadan ve adını koyarak teşhir ediyoruz: İlk grup, rasyonel projelerin ve ekonomik performansın kredilendirilmesini beceremeyen , bu konuda yeterli bilgi birikimine sahip olmayan ve proje değerlendirmesi yapma zahmetine katlanmayan “BANKALAR”dır. Proje ve performans değerlendirmesi yapmaktan aciz bankalar, yıllardır sadece gayrimenkulleri kredilendirmekte, ticari kredi verdikleri müşterilerden (yasal olmamasına rağmen) ek teminat olarak vadeli çek almaktadırlar. Arkasında hapis cezası olan bir ticari enstrümandan daha güçlü teminat olabilir mi?

Çek”in ihdas edilme amacına aykırı olan “vadeli çek” uygulamasını destekleyen sadece bankalar değildir. Diğer grup, hayat damarları “vadeli çek”ten ibaret ve varoluş gerekçeleri karşılıksız çeke hapis cezası uygulaması olan “FACTÖRING ŞİRKETLERİ”dir. Kanunla tayin edilmiş prosedürlere aykırı olarak, faturalı alacakların temlik edilmesi karşılığında finansman ve tahsilat hizmeti sunmak yerine, vadeli çek karşılığında “tefecilik” yapan faktöring şirketleri, karşılıksız çeke hapis cezası kalktığında ya gerçek fonksiyonlarını icra edecek yahut finans piyasasından silineceklerdir. Kolay yoldan para kazanmaya alışmış ve sistemini “sömürü” esasına göre kurmuş olanların gerçek fonksiyonlarını icra etmeye asla niyetli olmadıklarını tahmin etmek zor olmasa gerek! O halde ne yapıp edip, varlık sebepleri olan karşılıksız çek hapis cezasının devam etmesini sağlamaları gerekiyor.

Biz, yasama organına “yüce” sıfatını layık gören bir milletin fertleri olarak, o “YÜCE MECLİS”in herhangi bir üyesinin bu haksız ve hakkaniyetsiz talepleri dikkate aldığına inanmak istemiyoruz.

İleri sürülen “ekonomik gerekçe” yanlıştır!

Şayet iç hukuku ve uluslararası sözleşmeleri bir tarafa bırakıp “ekonomik gerekçe” konuşulacaksa, gelin meselenin can damarını sorgulayalım:

Türkiye, küçük ve orta ölçekli işletmeler için finansmanın oldukça kıt olduğu bir ülkedir. Şahsi kabiliyetleri ve girişimciliği en büyük sermayesi olan “esnaf” ve “KOBİ” statüsündeki işletme sahiplerine, kabiliyetlerini ve girişimci performanslarını kredilendirebilecek bir finansal/ekonomik yapı kurmak yerine, karşılıksız çıkan çek sebebiyle hapishanenin yolunu göstermek, ekonominin gerçek mimarlarını aslanların önüne atmak değil midir? Yıllardır karşılıksız çek sebebiyle hapis yatan, kaçak dolaşanlar, çoğu “üretici” statüsünde, esnaf ve KOBİ ölçeğindeki işletme sahipleridir.

Şimdi, akıl ve vicdan sahibi herkesi yeniden bir muhasebe yapmaya davet ediyoruz. “Çeke olan güven azalırsa piyasalar bundan etkilenir” tezini savunanlara soruyoruz: “Piyasalar”dan kasıt sadece bankalar ve faktöring firmaları mıdır? Şayet değilse -ki değil- piyasanın gerçek aktörlerine, esnafa, KOBİ sahiplerine, daha büyük ölçekte iş yapanlara sorulsun : ”Karşılıksız çeke hapis cezası olsun mu olmasın mı?” Mesele bu kadar basittir.. Bağımsız araştırma şirketleri böyle bir anketi başarıyla uygulayabilirler. Bakalım etkileneceği varsayılan piyasanın aktörleri ne diyecekler. Öyle ya, şayet çek mal ve hizmet piyasasında elden ele dolaşıyor ve ödeme aracı olarak fonksiyon icra ediyorsa hem müşterisinden çek alan hem de tedarikçisine çek veren, kısacası çekin gerçek taraflarına soralım bu soruyu! Sakın birileri bütün aktörlerin yerine yanlış varsayımlarda bulunuyor olmasın? Çeke güvenin yolu sadece arkasındaki hapis tehdidi ise, cezayı müebbette çıkardığınızda , çeki “hazine bonosu” statüsüne mi kavuşturmuş olacaksınız?

Sonuç olarak, şayet üstün olan hukuksa, hukukun gereği yerine getirilmeli ve karşılıksız çek hapsi, ceza hukukumuzdan tamamen silinmelidir. Hukuk bir kenarda dursun, ekonominin gereklerine bakalım deniyorsa, “çek”in bütün muhataplarının fikri alınmalı, yanlış varsayımlardan vazgeçilmelidir.

 

159 yorum:

  1. TEŞEKKÜRLER BU YORUM İÇİN.
    KİM YAZDIYSA GÖNLÜNE , ELİNE VE AKLINA SAĞLIK.
    VE HALA AK PARTİ SN.CANİKLİ GİBİ DÜŞÜNÜYORSA,
    EYVAH Kİ,EYVAH...
    ..................
    EY UTANÇ......
    NERDESİN??????????

    YanıtlaSil
  2. BU YAZIYI BİZİ KIRMAYARAK YAZAN SAYIN ANKARA HUKUKLUYA TEKRAR ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM...

    MY WAY

    YanıtlaSil
  3. bu yazıyı yazdıttıran ,hukuk katiliamına devam etmek için 5 dakikalık yasayı 1.5 senedir bekleten ve sonucunda da emeline ulaşan iktidar partisine sevgilerimi sunarım. egemenlik kayıtsız şartsız banka ve tobbundur.

    YanıtlaSil
  4. YARGININ EN TEPESİNDEKİ KİŞİLERDEN BİRİ OLAN YARGITAY BAŞKANI SN.HASAN GERÇEKER ÇEKİNİ ÖDEMEDİ DİYE BİR İNSAN HAPİSLE CEZALANDIRILAMAZ,BUNUN HUKUKİ BİR GEREKÇESİ YOK DİYOR.
    EKONOMİNİN EN TEPESİNDEKİ KİŞİ OLAN SN.BABACAN ÇEKTEN DOLAYI HAPİS OLAMAZ.BUNUN BİR EKONOMİK GEREKÇESİ OLAMAZ DİYOR.
    PEKİ BİLEN VAR MI ALLAH AŞKINA…
    BU AK PARTİ HALA HAPİS DİYE NEDEN DİRENİYOR…
    GEREKÇESİ NE?.
    BU HAKİKATEN ÜZERİNDE DÜŞÜNÜLMESİ GEREKEN ÇOK VAHİM BİR DURUM.YAŞANMAKTA OLAN BİR ZULÜM VAR ORTALIKTA.BUNU DEVAM ETTİRMEK İÇİN NE EKONOMİK,NE DE HUKUKİ BİR GEREKÇE DE ŞU DURUMA GÖRE BULUNMUYOR .AKLIM HAKİKATEN ALMIYOR.AK PARTİ NE YAPMAK İSTİYOR,KİME HİZMET EDİYOR ?.

    YanıtlaSil
  5. biraz aklıselim düşünmek lazım artık, 2008 yılında yazılan çeklerimden birisinin 3. majkemesi aralıkta bir diğerinin ilk mahkemesi yine aralıkta, karşılıksız çıkan bir çekin savcılık aşaması mahkeme aşaöası derken ceza çıkması en az 2 sene sürüyor, karar çıkınca birde yargıtaya gidip en az 1- 2 senede orada kalıyor, arkadaşlar TCMB sitesindeki verilere bakarsak, 2007 yılında 1.324.000 adet 2008 yılında 1.537.000 adet 2009 yılı ilk 10 ay 1.662.000 adet bu rakam yıl sonuna kadar tahminen 2.000.000 adeti geçecektir, bu mantıkla hareket edersek krizin olmadıı 2007 yılında ki karşılıksız çeklerden cezaya dönüşenler çok miktarda deildir fakat 2008 ve 2009 senesinden 3,5 milyon karşılıksız çek var, bu kriz ortamında bunların ne kadarı ödenebilir sizce, bence çok azı, buda demektirki bu çeklerin mahkemeleri 2010 a hatta 2011 e sarkacaktır, en az 500 bin kişi ceza alacaktır, seçime hazırlanan bir akp bunun altından kalkamaz, tobb da kalkamaz anayasa mahkemeside, biz bunları burada düşünürken zannediyormusunuzki , baştakiler, düşünmüyorlar, bunlar politikacı oy uruna herşeyi yaparlar, bizim bu hesaplarımızın 10 katını düşünüyor ve şimdiden uygulamalarını yapıyorlardır, unutmayın yakın zamanda kredi kartları için kolaylık yaptılar başvuru sayısı % 5 i geçemedi yani her 100 borçludan sadece 5 i borç ödeme taahütünde bulundu, çektede farklı olmayacaktır, amaçları bu uygulama ile çnce içerdekileri çıkartmak, en az bir sene kimseyi içeri atmamak , tepkileri azaltmak olacaktır, ortalık sakinleşince ne yapacaklarına karar verceklerdir, tyaklaşan seçimler en büyük etkendir, ama görmezden geldikleri yada yaşamadıkları için anlıyamadıkları bir husus var, çekini yazdırmış işinden olmuş en az bir milyon insan pimi çekilmiş el bombası gibi ortada dolaşıyor olacaktır, iktidar hem isaya hem musaya yaranmaya çalışıyor, herkesin gönlünü yapmak istiyor, bu aşamada cezayı kaldırmaları pek mantıklı değil, ancak geciktireceklerdir,

    bizim yapmamız gerekene gelince, ister ceza alanlar ister ceza almaya adaylar, yada halen ticaret yapan ama çeki yazılmayanlar, ki, bu gidişle herkesin başına gelir bu olay, hep beraber bir baskı gurubu oluşturmaktır, karşımızda banka lobileri tobb lobileri hükümet var , ama bunların hepsinin yegane varlık temelleri biz tüccar ve esnaflarız,

    önerim gecikmeden adı herkesçe bilinen bu site altında bir forum açılması, bu forumda çeşitli başlıklar altında düzenli olarak, konulara yorum yapılıp, bilgilerin paylaşılması, örneğin bir arkadaşımızın mahkemesimi olacak bunu forumda duyurabilmeli 50 100 kişi mahkemeye katılmalı , destek verilmeli, bu bilgilerinde forumda paylaşılması, yine forumu herkes okuyabilmeli ama yazmak için üye olamak zorunlu tutulmalı, , inanın tahm,n,m,z,n üstünde üye olacaktır, bir sürü değişik platformda herkes çabalıyor ama bunların tek adreste toplanması gücü artıracaktır, bu benim önerimdir, karar sizindir

    YanıtlaSil
  6. yine TCMB verilerine göre 2007 ve 2008 yıllarında mahkeme tarfından verilen yasaklama kararları aylık 8000 i geçmiyor yıllık ortalamasıda 6000 civarında ama 2009 ekim ayında bu yasaklama sayısı birden 12.ooo i geçmiş yani durum vahimleşiyor,

    fakat birde işin dier yönü var 2009 yılında yazılan çek sayısı 1.663.000 adet ve bunların 951.000 adedi yazıldıktan sonra ödenmiş yani geride 700 binden fazla ödenemeyen çek var (ilk 10 ay itibarı ile)

    bu verilere

    http://www.tcmb.gov.tr/ adresine girerek veriler kısmından bankacılık verilerine girerek ulaşabilirsiniz.

    CARPEDIEM

    YanıtlaSil
  7. Global krizin ikinci dalgası aralık-ocak gibi patlayacak gözüküyor, şubat gibi de bizi didiklemeye başlar. Allah büyük bu gün bizi iplemeyen bizi dolandırıcı zanneden insanlar yanımıza tıpış tıpış gelecekler.
    Kimsenin felaketine sevinemeyecek kadar insanım Allaha şükür ama belkide sayımızın gerçekleri ozaman dank eder bu millete!

    YanıtlaSil
  8. ANKARA HUKUK YÜREĞİNE ZİHNİNE ELİNE SAĞLIK. ALLAH SENDEN RAZI OLSUN.

    YanıtlaSil
  9. BU AKP,ÜLKEDEKİ BÜTÜN KÖTÜYE GİDİŞ VE OLUMSUZLUKLARI ÖRT BAS ETMEK İÇİN ÖNCE ERGENEKON SAFSATASINI GÜNDEMDE TUTMAYA,DAHA SONRA YOK ISLAKTI,YOK YAŞTI İMZA SAFSATASINI GÜNDEMDE TUTMAYA BAŞLADI,ŞİMDİDE YOK KÜRT AÇILIMI,YOK DEMOKRAKİT AÇILIM YOK PKK AÇILIMI DERKEN 8 YILDIR BİR TÜRLÜ ÜLKENİN ASIL GÜNDEMİNE BİRTÜRLÜ YANAŞMIYORLAR,AKP HEP BİR AĞIZDAN DEMOKRATİK AÇILIMIN ADINI DAHA ÇOK DEMOKRASİ,DAHA ÇOK İNSAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ PALAVRALARININ NE KADAR GERÇEK DIŞI OLDUĞU,ÇEK MAĞDURLARININ İNATLA HALA HAPİSLE KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIĞI BİLİNMEKTEDİR VE ŞİDDETLE BAŞTA AKP VE TOBB OLMAK ÜZERE KENDİ MENFAATLERİ İÇİN BU İNSANLIK DIŞI UYGULAMAYA DEVAM EDİLMESİ ÇERÇEVESİNDE DİRENMEYE ÇALIŞAN HER KİŞİ VE KURUMU KINIYORUM.AKP İKTİDARLARI DÖNEMİNİN HİÇ BİR AŞAMASINDA SAMİMİ OLMAMIŞTIR,HİÇ BİR ZAMAN VATANDAŞLARININ LEHİNDE HAREKET ETMEMİŞTİR,ONLAR İÇİN VARSADA YOKSADA ABD.AB,PKK,YAHUDİ,ERMENİ VB.BUNLARA HİZMET ETMEKLE MEŞGULLER.

    YanıtlaSil
  10. tobb başkanından inciler birazda tobba mail fax çekmek lazım galiba bu adam böyle konuşursa işimiz zor,

    CARPEDİEM

    " Çeklerle ilgili çıkarılmak istenilen yasada `2 yıl ödeme süresi vereceğiz' denirse bütün çekler, karşılıksız olur. Ticaret biter, ben de dahil çekimi ödemem. Çeklerden dolayı 2 bin 800 kişi hapiste yatıyor. Hapis cezasının kalkmasını biz de istiyoruz. Zaten hapiste olan bir kişi borcunu ödeyemez. Yani bu şunu gösteriyor ki, malınızı satarken 4 yıl bir şey beklemeyin. Bu da şu oluyor ki, mahkeme 2 yıl sürüyor 2 yıl da devlet veriyor etti 4 yıl." "

    kaynak http://haber.gazetevatan.com/6_milyon_300_bin_kisi_issiz/272937/2/Ekonomi

    YanıtlaSil
  11. MERHABA benim bir sorum olucak neden çekte hapis yasasının kalkması için bir imza kampanyası başlatmıyoruz bu etkili olmazmı acaba

    YanıtlaSil
  12. habertürk’teki habere yorum bırakarak tepkimizi göstereleim.
    üyelik gerekmiyor yorum yazmak için…

    http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/189034-Cek-mahkumuna-ceza-ertelemesi-geliyor.aspx

    2626

    YanıtlaSil
  13. bu derneğide yanımıza alabliriz onlarada derdimizi anlatalım destek olsunlur.

    http://www.kobider.org.tr/

    CARPEDİEM

    KOBİ'ler kredi kartı mağduru
    Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, KOBİ'lerin de kredi kartı mağduru olduğunu belirterek, ''Çarşı pazarda alışverişin durma noktasına gelmesi sonucu zor günler geçiren KOBİ'lerin ayakta durmaya takati kalmadı'' dedi.
    ''KOBİ'ler aldıkları kredileri ödeyemez hale gelmiş, bundan dolayı adliyelik olmuşlardır. KOBİ'ler, ürettikleri ürünleri, esnaf da dükkanına aldığı malları satamadığından dolayı zor günler geçirmektedir. Tüketim konusunda isteksiz olan vatandaşlar, egosunu tatmin etmek için çarşı pazar veya mağazaları dolaşmaktadır. Bu isteksizlikte halkın alım gücünün düşük olmasının da rolü büyüktür. Ama en önemlisi, ülke gündeminin suni gelişmeler ile sürekli gergin tutulmasıdır.

    Çarşı pazarda alışverişin durma noktasına gelmesi sonucu KOBİ'lerin ayakta durmaya takati kalmamıştır. Artık buna 'dur' demenin zamanı geldi ve geçiyor.

    Yaşanan sıkıntılardan en çok KOBİ'lerin etkilendiğinin en bariz örneği olarak son zamanlarda ödenmeyen çek ve senetlerle birlikte kredi kartlarıdır. Esnaf borcu borçla kapatmaya çalışıyor. Benzer durum vatandaş içinde geçerli. Her önüne gelene dağıtılan kredi kartlarının acı faturası şimdilerde ödeniyor.''

    kaynak http://www.samanyoluhaber.com/h_330975_kobiler-kredi-karti-magduru-.html

    YanıtlaSil
  14. KARDESLERIM,ULKENIN KURBAN EDILEN INSANLARI,BURDAKI INSANLAR IYI NIYETLI ,SAMIMI TUCCARLAR,SANAYICILER,ESNAFLARDIR.,KEYFIYE KIMSE CEKINI ODEMEMEZLIK ETMEDI,KRIZIN KURBANI EDILDILER , NE TALIHSIZLIK KI;HIRISTIYAN DEDIGIMIZ DEVLETLER FINANSAL NEDENLERLE OZGURLUGU KISITLAMIYOR ,BEN MUSLUMANIM DEYIP ,BIZLERI OZGURLUKTEN MAHKUM EDENLERI ,EN ICTEN DUYGULARLA ALLAH'A HAVALE EDIYORUM ,ALLAH ONLARA 1 MILYON KATINI VERSIN ,YEDI SULALESI DUZEN TUTMASIN, BEDDUADAN BASKA CAREM KALMADI!

    YanıtlaSil
  15. İnsan hakları mahkemesine neden gidilmiyor?anaysaya aykırı."hiçkimse bir sözleşmeden doğan yükümlülüğünden dolayı hürriyetinden alıkonulamaz".bir avukat AİHM sine nasıl başvurulacağını lütfen yazsın yada toplu halde bir başvuru yapılsın.bu yasa üzerinde çalışanlar anlamaz bundan.çünkü onların çeki karşılıksız çıkmaz.onların gelir kaynakları çok zengin olduğu için ödememe problemi olmaz.bunlar esnafa mahsus kavramlar

    YanıtlaSil
  16. bölüm2

    yetkililer bu sayıyı az göstererek sanki bir sorun yokmuş gibi göstermeye çalışmaktadır, sorun gittikçe büyümektedir, hükümetin önerisi şu anda yasalaşmadı fakat tahminen 1 - 1,5 sene içerisinde borcunu alacaklıya ödersen oda alacaklı razı gelirse eğer, hapisten kurtulacaksın, ama ödeyemessen yada alacaklı ile anlaşamassan ki muhtemelen alacaklı çek bedeline faiz koyacak avukatlık masraflarını ekleyecek rakamı yukseltecektir bu durumda tekrar hapise döneceksin şeklindedir, bu çözüm deildir, insanları para bulmak için ne yapacak dolandırıcılıkmı, hırsızlıkmı,

    TCK. 503 gereğince dolandırıcılık suçlarına 1-3 yıl arası hapis cezası yeterli görüldüğü halde, borç para vermek amacı ile düzenlenen çekin karşılıksız kalmasına 1-5 yıl hapis cezası,
    TCK. 491 gereğince hırsıza 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası, buna karşı teslim edilmeyen malın bedeli olup, BK. 81. gereğince ödenmeyen çek için 1-5 yıl hapis cezası,
    TCK.508’de düzenlenen emniyeti suistimal suçu için 2 aydan 2 yıla kadar hapis cezası, bağış çekinin karşılıksız kalması halinde ise 1-5 yıl hapis cezası,
    Sahte belgeler düzenleyerek vergi kaçıranlara Vergi Usul Kanunu’nun 359. maddesi gereğince altı aydan üç yıla kadar hapis cezası, haklı nedenle de olsa çeki ödemeyenlere 1-5 yıl hapis cezası,

    Ödenmeyen çeklere hapis cezası getirerek çok müşteri edinmek ve para kazanmak amacındaki bankaların zulüm örneklerindendir. Bunca yasal dengesizliğe ve karşılıksız her çek için 80 milyar liraya kadar para cezası ile hapis cezasına neden olan bankaların karşılıksız çeklerde riski de yaprak başına 470 milyon liradan ibarettir.
    Avrupa Birliği (AB) Devletleri’nin hiç birinde, kötü niyet ve dolandırıcılık gibi suç unsurları olmadıkça tarihte ve halen karşılıksız çek için hapis cezası yoktur. Arjantin, Brezilya, Japonya gibi devletlerin çek kanunlarında da hapis cezası söz konusu değildir.
    TK. 707, çeklerin vadeli olmasını yasakladığı halde uygulamamızda karşılıksız çeklerin hemen hemen tümü vadelidir.



    toparlarsak bu iktidar her şeyde olduğu gibi yasalarla ve kanunlarla oynayarak, anayasayı delmekte, istediklerini yapmaktaadırlar, buna engel olmak en azından insanları bilgilendirmek hepimizin vatandaşlık görevidir bu konuyu gündeme getirmenizi ve evinden işinden olan kaçak yaşayan yıllarca bu ülkeye vergi vermiş biz işadamı ve esnaflara destek olmanızı rica ederiz.

    karşılıksız çek sebebi ile hapisde olan kişi sayısı 2000 deil 65 bin kişidir davası devam eden ve hapis cezası çıktığı halde kaçak durumda olan kişi sayısı 500 binin üzerindedir, bu rakamları resmi kaynaklardan teyid edebilirsiniz. biz af istemiyoruz borcumuz silinsin istemiyoruz, hukuk uygulansın ve ekonomik suça ekonomik ceza uygulansın hapis kaldırılsın istiyoruz

    saygılarımızla
    çek mağdurları adına

    konu ile ilgili detaylı bilgi için
    Av.Rahmi Ofluoğlu
    Cep : <> +90 532 550 50 61 +90 532 550 50 61
    eposta : rahmi68@hotmail.com
    http://rahmiofluoglu.wordpress.com/
    jenardi_ak@hotmail.com
    GSM: 0533 719 69 31
    http://www.cekmagdurlari.com/

    YanıtlaSil
  17. arkadaşlar bu çalışma ve uğraşlarımızın yeterli kaldıını zannetmiyorum daha fazla kişiyi bilgilendirmek adına medyayada bu olayı anlatmmaız lazım, ben kendi adıma aşağıdaki yazıyı uğur dündar ve gazatelere mailledim sizde bu durumu anlatgan kendi ifadelerinizi yollayın, emin olun uğur dündar gelen 50 100 mail ve faxı dikkate alacaktır,bu iş benim için artık çek olayından çıkmıştır, iktidar insanalrı kandırıyor yanıltıyor, yasalar ile oynuyor, vatandaş olarak bizim seçtiklerimiz bize böyle davranamazlar,
    CARPE DİEM

    bölüm 1
    sn. Uğur Dündar ve STAR haber ekibi

    son günlerde medyada ufak tefek haberler çıkıyor, karşılıksız çek mağdurlarının feryatları, ve hükümetin çözüm önerileri vs gibi, konunun özüne gelirsek biz ticaret yapan işadamı ,tacir ve esnaflar olarak elimizde olmayan sebeblerden, ekonominin ve ülkenin kötü yönetiminden ve bunun sebebini global krize yukleyerek sıyrılmaya çalışan hükümet yüzünden , iflas ettik battık, işimizi kaybettik,kredilerimizi , kartlarımızı , senetlerimizi , kiralarımızı ödeyemedik, bunlardan dolayı icralık olduk , evlerimiz işyerlerimize hacizler geldi, mallarımız tezgahlarımız makinalarımız elimizden alındı, bunların hiçbirisine itiraz etmiyoruz, yasalar gereği, yapılmıştır, boynumuz kıldan incedir,

    fakat çek olayına gelince durum çok farklıdır, Anayasamızının 38. maddesi sözleşmelerden doğan borçların yerine getirilmemesi nedeni ile kimsenin hürriyetinden yoksun bırakılamayacağını emreder, bu durumda karşılıksız çeklere hapis cezası uyulanmamalıdır, fakat ne yazıkki , bu uygulamada böyle olmmamaktadır, karşılıksız çeke hapis cezası veremeyen, hükümet bir yasa çıkartarak , karşılıksız çeke çek miktarı kadar adli para cezası kemektedir, ve bu adli para cezası öedenmesse 5 yıla kadar hapis cezası vermektedir, ayrıca adli para cezasını ödemek , çek bedelini ödemekten ayrıdır, yani çekini ödeyemeyen kişi adli cezayı ödesebile çek borcu ve icra haciz devam etmektedir, devlet bunu kendine bir kazanç kapısı olarak görmekte , sen bana para ödede alacaklınla ne yaparsan yap demektedir, hapis cezası çıkan bir kişinin örneğin 1000 tl lik çeki yuzunden davalık olduysa , 1000 tl idari para cezasını öderse hapisten kurtulur , icradan kurtulması için faiz ve igderler ile beraber alacaklıyada 1500 tl ödemesi gerekir, bu durumda 1000 tl lik çekini ödeyemeyen birisi nasıl olacakta 2500 tl ödeyerek kendini kurtaracaktır bu akla ve mantığa uygun deildir,

    yetkililer sürekli çek sebebi ile içeride 2000 kişinin yatmakta olduğundan bahsediyorlar, ama gerçek bu değildir, bu 2000 kişi çek yasasına muhalefet yada çek sahtekarlığından yatmaktadır, çekini ödeyememekten ve bunun sonucu adli para cezası kesilen , bunuda ödeyemeyip hapis yatan kişi sayısı 65 bin kişiden fazladır yine 100 binlerce kişi hakkında hapis çıktığı halde yakalamadan kaçmakta yada davası sürmektedir,

    YanıtlaSil
  18. hala insanları kandırıyorlar..

    YanıtlaSil
  19. BU HÜKÜMETTEN HAYIRLI BİRŞEYLER BEKLEMEK ZATEN HAYALCİLİK OLUR..

    YanıtlaSil
  20. en güzel sesi kızılcahamam dan duyurduk.daha öncede yazmıştım.arkadaşlar eşi dostu akrabası tanıdığı milletvekılı olanlar yokmu.tabiki akp den.aracılar koyulsun anlatılsın.basına çıkılsın artık son vuruşlar yapılsın.biz hem madden hem manen tükendik.bende son direnişlerimi yaşıyorum.

    YanıtlaSil
  21. BAKIN HERKEZ BAYRAM TELAŞINDA.BİZ BAYRAMLARI UNUTTUK.İNSANIN YARISI İÇERDE OLURSA BARAM GELMİŞ BANANE.BAYRAMI BAŞBAKAN VE KURMAYLARI MAHMURDAN GELECEKLERLE DOYASIYA KUTLASINLAR.BİZDEN ALACAKLARI ADLİPARA CEZALARINI PKK YA PEŞKEŞ ÇEKSİNLER.BEN ÇOK YORULDUM.ARTIK GÜCÜM KALMADI.GALİBA BAŞA GELEN ÇEKILIR DİYİP KABUĞUMA ÇEKILECEĞİM.

    YanıtlaSil
  22. HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR.HERKEZ FARKLI ŞEYLER SÖYLÜYOR.SOMUT BİRŞEY YOK.BİZLERDE HABİRE YORUM YAPIP ONLARIN DÜŞÜNCELERİNİ OKUMAYA ÇALIŞIYORUZ.KÜRT AÇILIMINDAN DAHAMI ZOR BU KARARI VERMEK.

    YanıtlaSil
  23. bütün suçların cezaevindeki yatma süresi3/5 dir sadece adli para yani çek cezası 5/5 dir.2005 in 6 ayında değiştirilen kanunla çek dahil bütün cezalar 2/5 idi akp özel olarak çek cezalarını arttırmıştır yani ırz cinayet vatana ihanet 3/5 çek cezası 5/5 dir artık akp nin ne tarafa hizmet ettiği aşikardır bu çırpınışlar timsahın göz yaşlarıdır.

    YanıtlaSil
  24. ŞURAMI İSTEMİYOR BURAMI İSTEMİYOR İSTEMEYEN AKP ÇÜNKÜ ONLAR YEŞİL SERMAYELİ.DEDİLERİ DOĞRU KOMŞUSU AÇ YATAN TOK YATARSA GÜNAH DİYE.KENDİ İSTEKLERİNİ BAŞKALARINA GIYDIREREK SORUMLULUKTAN KURTULMA YOLLARI.YÜZDE KIRKYEDİ AZ BİLE YÜZDEYÜZ OLMALIYDI OYLARI.HİÇ OY VERMEDİM ONLARA AMA BUNDAN SONRA 350 OUMUZ VAR HEPSİ AKP YE.AÇ KALMASINLAR.

    YanıtlaSil
  25. NEM KALDI.İKİ KÜÇÜK KIZIM PİSKOPAT BEN PİSKOPAT KARIM.YAKINDA KIZLARDA PİSKOPAT DAHA NE İSTERİM Kİ.

    YanıtlaSil
  26. BEN KÖŞKTE YAŞAMADIM.BEN KONUTTA YAŞAMADIM.KAYBETTİKLERİM SAYILMAZ.BİR CANIMIZ KALMIŞ KURU EKMEK TALİMİ.POLİS ASKER KORKUSU.KORKULARIMIZ CANIMIZ BAŞKA KAYBEDECEK BİR ŞEYİMİZ YOK.

    YanıtlaSil
  27. HERGÜN YENİ BİR UMUTLA KALKIYORDUM.ŞİMDİ BENİM HİÇ UMUDUM KALMADI.RUHUMU YAŞAMA SEVİNCİMİ KAYBETTİM.ŞİMDİ SONUÇ NETİCE BOŞ KOCAMAN BİR BOŞ LUKKK YORGUNUM NİYE YAZIYORUM.BİRAZ RAHATLARMIYIM DİYE AMA NAFİLE.BİRGÜN ÖLÜRSEM BU YAZDIKLARIMI RECEP TAYYİP ERDOĞANA İSTER OKUYUN İSTERSENİZ GÖNDERİN.BENİM UMUDUM KALMADI.ÖYLEDE ÖLÜYORUM BÖYLEDE.SEVGİLER SAYGILAR HAKKINIZI HELAL EDİN HOŞÇAKALIN.FTÖ

    YanıtlaSil
  28. ARKADAŞLAR,LÜTFEN ARAMALRA BASKILARA DEVAM EDİNİZ.ERTELEME ZATEN GARANTİ.VEKİLLERE BASKI YAPINIZ.ARAYINIZ FAX ÇEKİNİZ.TEPKİNİZİ DİLE GİTİRİNİZ.BİR LOKMA BAL ÇALIP,BU HUKUKSUZLUĞA EVET DİYEMEYİZ.

    BAYRAMDA RAHATMISINIZ? KESİNLİKLE BAYRAM GELMEDİ EVLERİMİZE.. O HALDE VEKİLLERİN EVLERİNDE GELMEMELİ.

    EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ARKADAŞLAR. BANKALARI VE TOBB UN DEĞİL

    YanıtlaSil
  29. ARKADAŞLAR İSTEDİKLERİ BİZİ SİNDİRMEK.BİZLER TÜKETMEK.MALUP OLMAYACAĞIZ. GEREKİRSE AVRUPA DA ARAYACAĞIZ HAKKIMIZI.ACİZLİK YAPMAYIN.KONU HENÜZ KOMİSYONA BİLE GELMEDİ.BİR HAFTA VAR. BİR HAFTA DA ÇOK ŞEY DEĞİŞTİRDİK BİZ.LÜTFEN BU TARZ SÖLEMLERİ Bİ KENARA BIRAKIN.HEPBERABER SIKALIM DİŞİMİZİ SALDIRALIM.

    YanıtlaSil
  30. tükenmek yok umutsuzluk yok artık kenetlenme vakti hakları geri alma vakti az kaldı hep beraber el ele mutlu sona ulaşılacak azimle o....n duvar delermiş

    YanıtlaSil
  31. CANIM KARDEŞİM JENARDİ ŞU ANKI DURUMUMU ANLATMAYA KELİMELER BULAMIYORUM.GALİBA BEN CİDDİ BİR DEPRASYONA GİRDİM KAÇ HAFTALAR GEÇTİ.HA BİR UMUT DEDİK DİLENDİK BU TOP YEKÜN YİYİCİLERE MESAJ FAKS ÇEKMEK İÇİN ŞAKA GİBİ ÜÇ YIL ÖNCE BUNLARI YAŞAYACAKSIN DESELER GÜLERDİM KARDEŞ BENİM GÜCÜM KALMADI SİZLERİ SEVİYORUM AMA KENDİMDEN UMUDU KESTİM.OMZUM DAKI YÜKÜ TAŞIYAMIYORUM ARTIK.ŞU ANDA HÜNGÜR HÜNGÜR ALIYORUM RAHATLAYAMIYORUM.ÇAREM KALMADI ARTIK.....

    YanıtlaSil
  32. Arkadaşlar faxla bu işler olmaz.Artık eyleme geçmeliyiz.Bu ülke sahipsiz değil.Bu ülke her karış toprağında atalarımızın kanı var.Bu ülke bizim.Tayyip mantığının değil.yada %70'yabancılarının olan bankalrının hiç değil.Hak verilmez alınır.Gerekirse açlık grevi başlatalım.Bizi bu duruma düşürenler utansın.Bu ülke insanları yoktan kurtuluş savaşı kazandı.300 küsür akp'liyimi dize getiremeyeciz.

    YanıtlaSil
  33. şöylemi böylemi demek boşuna artık ne yapmamız gerektığıni söyleyin.ne zaman nerede saat kaçta ne yapacağız.aklıselim olup düşünebilen tekbir ağızdan yönlendirilip harekete geçelim.bizler için dakikaların önemi var.haydi arkadaşlar jenardi.cüneyt.hasan beynimiz olun sadece eylemi planlayın.sizleri öpüyorum.

    YanıtlaSil
  34. Sayın Vekilim;
    Geleceğinizi güvenceye alma uğruna temsil ettiğiniz halkın evrensel haklarını , anayasal haklarını,hukukun üstünlüğünü vicdanlarınız sızladığı halde bankaların, faktoring şirketlerinin,tefecilerin istekleri doğrultusunda yasaları ihlal eden adalet komisyonu kararlarını desteklediniz.
    Bu destekler her seferinde toplumun haklarını gasp eden yasalara aykırı birçok olumsuz kararın çıkmasına neden oldu.
    Türk milleti adına çek mağdurlarına binlerce beraat veren mahalli mahkemelere yargıtay 10. Daire marifetiyle beraat kararı vermemeleri için sayın Ahmet İyimaya ve sayın Hakkı Köylü çaba sarf etmişlerdir.(Muharrem Sarıkaya’nın 10.06.2009 günlü yazısı)
    Aslında hukuka balyoz gibi indirilen çeke ceza,AB yasalarındaki uyumsuzluk adli para cezasıyla maskelenmiştir.
    Çıkar çevrelerinin baskılarını hayata geçirirken çekten dolayı ceza evlerinde yatanların sayısını dolaylı olarak adli para cezasını telaffuz etmeyerek toplam 30 bin civarında olan sayı 1200 olarak söylenmekte ve mahkum sayısı dikkatlerden kaçırılmaktadır.
    Son olarak;
    Ceza evlerinde yatan ve kaçak olanların tek kuruş ödeme gücünün olmadığını bile bile daha önceden icra yoluyla varlıklarını kaybetmiş olmalarına rağmen alacaklı ile anlaşın yoksa tekrar ceza evine girersiniz diyenlere yokla sağlanacak mucize formülü sormanızı diler,
    Hukuka rağmen maddi ve manevi çaresizliğe itilenlerin sayısı sorumlu oldukları insanlarla birlikte milyonlara ulaşıyor.
    Bunların daha önce iş adamı olduğunu hatırlayınız…

    SAYGILARIMIZLA

    YanıtlaSil
  35. 31 de yazan arkadaş seni anlıyorum ama hiç birimizin diğerinden farkı yok
    atalarımız en umutsuz dönemde bile birlik ve beraberlik sayesinde düşmanı yenmiş
    allaha şükürki bak yalnız değiliz yüzlerce belkide binlerce kişi bu sitede haksızlığa karşı mücadele veriyoruz ve bu birliktelik bozulmadığı müddetçede zafer bizim olacak bundan hiç şüphem yok bu saatten sonra yılgınlık bezginlik gibi bir lüksümüz yok sonuna kadar mücadeleye devam sen ve diğer arkadaşlarla birlikte

    bir yudum huzur

    YanıtlaSil
  36. ARKADAŞLAR BAŞBAKAN BU İŞTE UMUYORUZ Kİ KANDIRILIYOR. TIPKI ANAYASA MAHKEMESİ VE YARGITAY ÜYELERİNE GÖNDERDİĞİMİZ GİBİ BİNLERCE MEKTUP İLE BAŞBAKANA YLAŞMAMIZ GEREKLİ. BU İŞİN HUKUKİ BOYUTUNU ANLATAN YAZILARINIZI VE BAŞINIZDAN GEÇENLERİ DE EKLEYEREK

    EMİNE ERDOĞAN

    RECEP TAYYİP ERDOĞAN

    kuşadası sokak no : 26 SUBAYEVLERİ /KEÇİÖREN /ANKARA



    GÖNDERECEĞİNİZ METİN:
    -------------------------------------------------------------
    Geleceğinizi güvenceye alma uğruna temsil ettiğiniz halkın evrensel haklarını , anayasal haklarını,hukukun üstünlüğünü vicdanlarınız sızladığı halde bankaların, faktoring şirketlerinin,tefecilerin istekleri doğrultusunda yasaları ihlal eden adalet komisyonu kararlarını desteklediniz.
    Bu destekler her seferinde toplumun haklarını gasp eden yasalara aykırı birçok olumsuz kararın çıkmasına neden oldu.
    Türk milleti adına çek mağdurlarına binlerce beraat veren mahalli mahkemelere yargıtay 10. Daire marifetiyle beraat kararı vermemeleri için sayın Ahmet İyimaya ve sayın Hakkı Köylü çaba sarf etmişlerdir.(Muharrem Sarıkaya’nın 10.06.2009 günlü yazısı)
    Aslında hukuka balyoz gibi indirilen çeke ceza,AB yasalarındaki uyumsuzluk adli para cezasıyla maskelenmiştir.
    Çıkar çevrelerinin baskılarını hayata geçirirken çekten dolayı ceza evlerinde yatanların sayısını dolaylı olarak adli para cezasını telaffuz etmeyerek toplam 30 bin civarında olan sayı 1200 olarak söylenmekte ve mahkum sayısı dikkatlerden kaçırılmaktadır.
    Son olarak;
    Ceza evlerinde yatan ve kaçak olanların tek kuruş ödeme gücünün olmadığını bile bile daha önceden icra yoluyla varlıklarını kaybetmiş olmalarına rağmen alacaklı ile anlaşın yoksa tekrar ceza evine girersiniz diyenlere yokla sağlanacak mucize formülü sormanızı diler,
    Hukuka rağmen maddi ve manevi çaresizliğe itilenlerin sayısı sorumlu oldukları insanlarla birlikte milyonlara ulaşıyor.
    Bunların daha önce iş adamı olduğunu hatırlayınız…

    SAYGILARIMIZLA

    -------------------------------------------------------------

    YUKARIDAKİ METİNE İLAVE OLARAK BAŞINIZDAN GEÇENLERİ DE EKLEYEBİLİRSİNİZ. HAYDİ ARKADAŞLAR. ZAMANIMIZ ÇOK AZ





    HAYDİ ARKADAŞLAR.BAŞBAKANI BİLGİLENDİRELİM.

    YanıtlaSil
  37. BAYRAMDAKİ SONRAKİ HAFTA HERKES ANKARADA BULUNMAK ÜZERE HAZIR OLSUN. BU İŞE NE KADAR SAHİP ÇIKTĞINIZI GÖSTERİN. GÖSTERİN Kİ BİZDE ONA GÖRE GARDIMIZI ALALIM. HERKES BAYRAMDAN SONRAKİ HAFTAYA HAZIRLIKLARINI YAPSIN.

    YanıtlaSil
  38. PARA GÖNDERECEK YADA GÖNDEREBİLCEK OLANLARDAN HİÇ BİŞİ İSTEMİYORUZ. KALKSINLAR KENDİLERİ GELSİNLER. GBTYE GİRER YAKALANIRLARSA DA 3 GÜN SONRA ERTELEME İLE SERBEST KALIRLAR. ERTELEMEYİ SAVUNANLARI Bİ GÖRELİM BAKALIM. KAÇ KİŞİ OLACAZ. HEP BERABER TESLİM OLALIM DİYENLERİ DE Bİ GÖRELİM. BİZ TESLİM OLMAYACAĞIZ. BU YASAYA TESLİM OLMAYACAĞIZ. HAFTAYA HAZIRLIKLI OLUN.KAÇMAK KAÇAK YAŞAMAK ÇÖZÜM DEĞİL.

    YanıtlaSil
  39. gün saat ve yer verin jenardi kardeşim ben varım.geliyorum.kaç kişi olurum bilmiyorum ama ankaradayım.yetti artık.bir günde dağdakiler indi.biz onbir ayda sesimizi duyurduk diye seviniyoruz.artık sonuç istiyoruz.değil gün artık dakikalar önemli.beyler artık kaldırın kafanızı aynaya bakın.acıtasyon zamanı geçti.gerçeklerle yüzleşelim.

    YanıtlaSil
  40. gün saat ve yer konusu adalet komisyon toplantısına göre şekillenecek.BAYRAMDAN SONRAKİ HAFTA HERKES SÜLALESİNİ 7 CEDDİNİ 7 DÜVELİNİ BU İŞ İÇİ HAZIRLASIN.HAZIR MANGA BEKLESİN.

    YanıtlaSil
  41. SİZE DAHA ÖNCE DE SÖYLEDİM.NEDEN BU BLOGUN ADI ÇEK MAĞDURLARI DİYE.BAIN HERKES BİZLERİ ÖEK MAĞDURU OLARAK DEĞERLENDİRDİ SONUNDA.YANİ UYANIKÇA 2000 KİŞİNİN İÇİNE SOKTULAR BİZİ.BASIN DAHİL HERKES BUNU BÖYLE BİLİYOR.
    GELİN BU BLOGUN ADINI DEĞİSTİRELİM.
    ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARI YAPALIM.BİZ ÇEK MAĞDURU DEDİKÇE ÇEK SAHTEKARLARINA ÇALIŞIYORUZ.BÜYÜK İHTİMALLEDE ONLAR AFTAN YARARLANACAK.O BAKIMDAN BU SİTENİN ADINI DEĞİŞTİRİP ADLİ PARA CEZASI MAĞDURLARI YAPIN.

    YanıtlaSil
  42. ADAMLAR HAKLI ÜÇBEŞ KİŞİYLE OLACAK ŞEY DEĞİL.MEMURLARA BAKIN.YERYERİNDEN OYNADI.HADİ BAKALIM MHP Lİ KARDEŞLERİM.CHP Lİ KARDEŞLERİM GEÇLİK KOLLARI İNSAN HAKLRI SAVUNUCULARI TBBO LAR ESNAF ODALARI MİKROFONA KONUŞMAK KOLAY DESTEK VERİN KALABALIK OLUŞTURUN.KIPIRDAYIN.BİZ VARIZ DEYİN BİZDE GÖRELİM.ÖZELLİKLE ÜLKÜCÜ GENÇLİĞE SESLENİYORUM EYLEM İÇİN GELİN.SAYIN ALİ RIZA ÖZTÜRK SAYIN İSA GÖK SAYIN MEMMET ŞANDIR SAYIN DEVLET BAHÇELİ SAYISAL DESTEK VERİN.İHD HİÇ SESİNİZ ÇIKMIYOR.KİMİN YANINDASINIZ.SAYIN UĞUR DÜNDAR SAYIN ALİ KIRCA SAYIN MEHMET ALİ BİRANT NERDESİNİZ.

    YanıtlaSil
  43. BİZ ÇEK MAĞDURU DEĞİLİZ BİZ ADLİ PARA CEZASI MAĞDURUYUZ.AF İSTEMİYORUZ BİZİ AFFETMEYİN SAKIN.SADECE ADLİ PARA CEZASINI KALDIRIN YETER.BİZ BORCUMUZU PAŞA PAŞA ÖDERİZ ALACAKLILARA.2000 DEYİP TE ÜÇKAĞITÇILIK YAPMAYI BİTİRİN ARTIK BU MİLLETE.500.000 KİŞİ VAR.500.000.ÇEKE HAPİS CEZASINI DA KALDIRMAYIN BUNDAN SONRA...ADLİ PARA CEZASINI KALDIRIN YETER HODRİ MEYDAN SİZE.AMA NERDEEE YEMİYO DİMİ..

    YanıtlaSil
  44. BU TOPLANTIYI BEKLEMEK ZORUNDAMIYIZ.TOPLANTIDAN ÖNCE BU EYLEM GERÇEKLEŞSE DAHA İYİ DEĞİLMİ.TERAR OYALAMAYA GİTMESİN BUNLAR.

    YanıtlaSil
  45. AYDIN DOGAN EFENDİ HAZRETLERİ
    HÜRRİYETİN BAŞ SAYFASINA IRANLI ATEİST KADIN İÇİN MAİL TIKLAMASI KOYDURMUŞ İNTERNET SAYFASINA.AYDIN DOGAN EFENDİ ADLİ PARA CEZASI İÇİNDE Bİ TIKLAM KOYDURSANA ADALET KOMİSYONU İÇİN....YEMEZ DİMİ FAKTORİNGCİ SENİ....BAZEN SENİN İÇİN SÖYLEDİKLERİNE SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞANA HAK VERMEMEK İNSANIN ELİNDE DEĞİL.

    YanıtlaSil
  46. BEN ARTIK HUKUK TERİMLERİDE İSTEMİYORUM BU GERÇEĞİ BİLEBİLE TEKRAR ETMEK GEREKMEZ.HA HARRU YA MERRU.İŞTE BU KADAR.SONUÇÇÇ SONUÇÇ.

    YanıtlaSil
  47. BAYRAM HAZIRLIĞINDA OLANLAR VAR GALİBA NE MUTLU.BU İŞLER SADECE AĞLAMAK VE YORUM YAZMAKLA OLMUYOR.BEYLER BAYANLAR.NEDEN BUGÜN KİMSENİN SESİ SOLUĞU ÇIKMIYOR.YARIN HERKEZ KURBAN ETİ YERKEN BENİM ÇOCUKLARIM ZEYTİN EKMEK YİYECEK.KOCAM İÇERDE BEŞ PARASIZ.ANKARADA OLMAYAN KORKAN KENDİNİ MAĞDUR GÖRMESİN.BU SAYFADADA AĞLAMASIN.NE OLDU DİYE SORMASIN.DEMEKKİ HÜKÜMET DOĞRU SÖYLÜYOR.BİR AVUÇ ÖNEMSİZ DİYE.

    YanıtlaSil
  48. ANKARAYA GİDİP KOMİSYON TOPLANTISINDA NELER DÖNÜP BİTİĞİNİ GÖRÜCEZ. KOMİSYON TOPLANTISINA GİREBİLİRSEK GİRİCEZ.AMA BU KALABALIK OLABİLİRSKE OLUR. AMA ŞUNU İYİ BİLİYORUM SAYIMIZ GENE AZ OLUCAK. CANİKLİNİN SÖYLEMLERİ DOĞRU ÇIKACAK.BİR AVUÇ ÖNEMSİZ.... MAALESEF ACI AMA GERÇEK..BİNLER OLAMADIK

    YanıtlaSil
  49. 47 DE YAZAN KARDEŞ BUNLARAL OYALANMA İCRAAT YAP DESTEK TOPLA İLLAKİ AKRABA ŞART DEĞİL.EYLEM YAP SİTE ADIYLA OYALANACAK ZAMAN GEÇTİ

    YanıtlaSil
  50. JENARDİ SANA KATILIYORUM SON VURUŞ ÇOK ÖNEMLİ.O TOPLANTIYA GİRECEĞİZ.ÖLÜMÜNE.ZATEN ÖLMÜŞÜZ.

    YanıtlaSil
  51. eylem yapacaksak ses getirmeli artık üzülmek istemiyoruz.bayramın ikinci günü toplanalım çoluk çocuk herkes gelsin zaten erelemeden herkesin haberi var gbt de olmaz büyük ihtimal herkes bayram yaparken bizler sesimizi duyurma çabasında oluruz daha etkili olmazmı daha sonrada sözcüler gelir ankaraya ankaralı hasan

    YanıtlaSil
  52. ankaraya gıtmek ıstıyen arkadaslar ne zaman ve kac kısı olduklarını belırtsınler.bu ısıde bır arkadasımız ustlensın.mumkunse coluk cocuklarımızla bırlıkte ben kac otobus ıstersenız kıralamaya hazırım. hasan

    YanıtlaSil
  53. Arkadaşlar, Giresun Işık Gazetisine Nurettin canikli için olumsuz mailler atın..oaradan kendisini uyarabilirler..ben attım,sitenin adresinide verdim.AASAA

    www.giresungazete.net

    iletişim sayfasına yazın..

    YanıtlaSil
  54. HASAN JENARDİYLE KONUŞ BEN BU FİKRE KATILIRIM.

    YanıtlaSil
  55. arkadaşlar bunlar en kısa sürede içerdekileri salacaklar ve şu an gündemde genel af dedikoduları var sanırım bizleride onun arasına katacaklarş,elde yok avuçta yok bana 10 yıl verseler bile bu borçu ödeyemem(çünkü mal almadan çeklerim yazıldı)bunu kanun karşısında ispat edemiyoruzşsebeb ne 3 kişiyi baglamazmış ister mal al ister alma ben anlamam diyorşsonra biz magdur biz suçlu.........böle işin içine edeyim
    yeter artık ya

    YanıtlaSil
  56. madem erteleme vs diorlar o zaman içişleri bakanlığı yasa çıkana kadar genelge ile çekten aramaları durdursun.10 dakkalarını almaz bari insanlar bayramı rahat geçirirler.
    AMAAAAA İŞTE ASIL KONU BURADA ONLARIN MUHATABI 2000 KİŞİ ZATEN ONLAR DA İÇERDE,YANİ KISACASI ADLİ PARA CEZASINDAN MAĞDUR OLANLAR ONLARIN MUHATABI DEĞİL NEDEN ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ...

    YanıtlaSil
  57. 3-5 kişi ile eylem olmaz arkadaşlar mantıklı olun. buzamana kadar herkes gelecem dedi ama sayımız gene 50 kişiyi geçemedi. bizde artık akıllandık. nasıl olsa 50 kişiden fazla olamadığımıza göre bu 50 kişiyle nokta atışı yapmamız gerekli. BENİM SİZLERDEN RİCAM HERKES HAFTAYA HAZIRLIKLI OLSUN

    YanıtlaSil
  58. INSANLAR HAKLARI MAHKEMESINE MURACAT ICIN ,ILGILENEN AVUKAT ARKADASLARIN ILETISIM ADRESLERINI BURAYA YAZSSIN,TOPLUCA MURACAT EDELIM

    YanıtlaSil
  59. JENARDİ HAFTAYA NEYE HAZIRLIKLI OLALIM

    YanıtlaSil
  60. arkadaşlar herkesin kurban bayramı mübarek olsun.elimizden geleni yapmaya çalıştık ve yapıyoruzda,dua da edelim selam ile.MÜCADELECİ ANKARALI

    YanıtlaSil
  61. EYYLEME HAZIRLIKLI OLUN.ANKARAYA GİDEBİLİRZ

    YanıtlaSil
  62. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BİRAZ SAKİN VE SABIRLI OLALIM. HALEN ÇIKMIŞ OLAN; KESİNLEŞMİŞ OLAN, BİR YASA ORTADA YOK. ŞU UZATMA ZAMANLARINDA; SON BİR GAYRETLE, HERŞEYİ LEHİMİZE ÇEVİREBİLİRİZ. BAYRAM GÜNLERİ BOYUNCA; SAYGI SINIRLARI İÇERİSİNDE, GEREKLİ YERLERE MESAJLARIMIZI ÇEKMEYE DEVAM EDELİM. DEĞERLİ HOCAM; CÜNEYT'İN DEDİĞİ GİBİ, '' Dur bakalım abi, daha yeni başlıyoruz'' DEĞERLİ ARKADAŞLAR; UZATMA ZAMANINDA, KAZANAN'IN BİZ OLACAĞINA İNANIYORUM. ŞİMDİYE KADAR ANKARA'YA GELMEMİŞTİM; GEREĞİNDE, İŞİMİ KAYBETME PAHASINA ANKARA'YA İLK GELENLERDEN BEN OLACAĞIM. BİRAZ DAHA SABIR; GAYRET VE ÇALIŞMAKLA VE ALLAH'IN İZNİYLE, HAKLI OLDUĞUMUZ BU DAVAMIZDA, GECİKMELİDE OLSA, KAZANAN BİZ OLACAĞIZ DİYORUM. BEN KENDİ ADIMA; HAKLI OLDUĞUMUZA İNANDIĞIMIZ BU DAVAMIZA, GÖNÜL VERDİĞİMİ İFADE EDİYORUM. TEKRAR; TÜM EMEĞİ GEÇENLERİN EMEKLERİNE SAĞLIK DERKEN, TÜM KATILIMCI ARKADAŞLARIMIN; BU MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI CANI GÖNÜLDEN KUTLUYOR, SAYGI; SEVGİ VE HÜRMETLERİMİ İLETİYORUM. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  63. ARKADAŞLAR BEN 8 AY YATTIM ÇEKTEN CEZAM KALMADI AMA SİZLERE ÜZÜRÜYORUM.BEN ÇOK UĞRAŞDIM ADALET BAKANIYLA MECLİS BAŞKANIYLA İNSAN HAKLARI BAŞKANIYLA BİR SÜRÜ MİLLETVEKİLİYLE HEPSİ CEZA KALCAK DIYORLAR .ARADAN 2 SENE GEÇTI DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.YAPACAĞİMİZ İŞ AİLERİMİZİDE YANIMIZA ALARAK ANKARAYA GİTMEK HABERLERE ÇIKMAK KAMOYU YARATMAK YOKSA ÜZÜRLEREK SÖYLEYİM BU YASA ÇIKMAZ.TEFECİLER İSTEMZ BU YASA DEĞİŞMESİNİ.YAPACAĞİMİZ İŞ YURUYUŞ YAPMAK FAX TELEFONLA OLMAZ OKUMUYORLAR FAXLARI BUNA EMİN OLUN AMA NTV TV HABERTÜRK MEİL ATIN AKPİN YAPACAĞİ YASA DEĞİL TELEVİZYONA ÇIKMAMIZ LAZİM HABERLERE .BİRİDE ONCULUK YAPSIN BAZI ARKADAŞLARIN ANKARAYA GELMEYE İMKANI YOKDUR NORMALDIR AMA LÜTFEN PARASI OLAN ÖNCÜLÜK ETSİN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  64. Eylem için tam destek, varım ve kalabalık olarak...

    Cinocan

    YanıtlaSil
  65. bende aynı fikirdeyim medyayı harekete geçirmek çok doğru olacak , şahsen benim ne bu siteden nede böyle bir dayanışmadan haberim vardı, 3 gün öncesi tesadüfen buldum bu siteyi, bizim durumumuzda olan en az 300 bin kişi var önümüzdeki aylarda bizim durumumuza düşecekte en az 500 bin kişi olacaktır bir şekilde bu insanlara bu dayanışmadan haberdar etmeliyiz oda ancak basın yolu ile olur bu mailleri tv ve gazete yazarlarınada yollasak çok daha iyi olur diye düşünüyorum ki yukarıda yazdığım metni yolladım bu konuda azı laf yapan bir kişiyi bir ana haber bültenine çıkarabilsek inanın çok büyük faydası olacaktır.
    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  66. 64 doğru söyluyor arkadaşlar hepberaber habertürk veya ntv haberlere meil atın .kamouy yaratmamiz lazım son şansımız atın bırakın milletvekillerini onlara biri dese el kaldır onlarda kaldırır

    YanıtlaSil
  67. BÜTÜN ÇEK MAĞDURU KARDEŞLERİMİZİN KURBAN BAYRAMLARI MUBAREK OLSUN.İNŞ. EN KISA SÜREDE AİLELERİYLE BİRLİKTE MUTLU HUZURLU SAĞLIKLI GÜNLER DİLEĞİMLE ANKARADAN HASAN

    YanıtlaSil
  68. jenardi ben ekmek parası bulamıyorum ama çocuklarımla nereye derseniz gelirim sinirimden ağlıyorum eşim içerde inşallah onlarında sevdikleri böyle bayram geçirir

    YanıtlaSil
  69. Başkan bir sorunmu var sana yazı beğendirmekte güçlük çekiyorum bu aralar.

    YanıtlaSil
  70. sesini duymadıkça öyle oluyor
    üzgünüm:)

    YanıtlaSil
  71. Aradım iki kere dönmedin.

    YanıtlaSil
  72. Bak kurban kesiyosan gariban payı bana düşer.Ben mağdurum biliyosun.:)

    YanıtlaSil
  73. arkadaşlar yaptığım yorumları sitde göremiyoum lüten bizlerede söz hakkı verin
    biz bu devlette vatandaş mı katlettik ki devlet bize çözüm üretsin bu devlet katliam yapanların akrabalarına dayalı döşeli ev veriyor ki eminim bu insanlar bir kuruş devlete vergi de vermemişlerdir malum laf geliyor aklıma deve hikayesi eski maliye bakanı unu akıtan ne yapmıştı göreve gelir gelmez kendisi için kanun hazırlayıp af çıkardı bu vekillere hatırlatmak lazım devleti dolandırmış sahte ve naylon faturacılar vergi kaçıranları affederken kamu vicdanları neredeydi şimdi alacaklı hakkını savunuyorlar soracaklarmı
    ey alacaklı sen bu isanlardan yüzlerce milyar istiyorsun 10 kişiye 100 kişiye hapis çıkarmışın ne kada vergi verdin bu alacaklarının kaynağı ne faturası nerde? yaaa dostlar vekil dediklerimizn çoğu devletle davalı devleti zarara sokan hatta vaktiyle uyuşturcu satan zerzevatlar değilmi onlara şöyle demek lazım
    HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

    Tabi bu lafı siyasi karar bekleyip demeçlerindede bizlere destek çıkan sayın GERÇEKER İÇİN DE SÖYLEMEK LAZIM DEĞİLMİ SAYIN YARGITAY BAŞKANI HUKUK BAĞIMSIZ DEĞİLMİ 11 AYDIR NE BEKLİYORSUN ÇÖZSENE BU İŞİ BİZLERİ BU CAHİL VEKİLLERİN ELİNEBIRAKIYORSUN AMA SİZİN TLEFONLAR DİLENİNCE HUKUK HERKESE LAZIM OLUYOR YETER ARTIK DURMA BİR YERLERDEN BAŞLA

    YanıtlaSil
  74. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,
    BATIK ESNAFIN SESİ DİYE BİR YORUM YAZDIM GİRESUN GAZETESİNE CİNAKLI İLE İLGİLİ HABERİN ALTINA.LÜTFEN HERKES BİRER YORUM YAZSIN.BÖYLECE SAYIMIZIN NE KADAR ÇOK OLDĞUN GÖSTERELİM.EDİTÖR İNCELEDİKTEN SONRA YAYIMLAYACAKLARMIŞ.YAYINLAMASALAR BİLE ÇOK YORUM GİDERSE SES GETİRİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM...DURMAYIN YAZIN,HERKES YAZSIN.SONRA SIRA İLE NERESİ VARSA AYNI ANDA YAZIP GÖNDERELİM.BEN YURT DIŞINDAYIM,FAXIM DA YOK. SİZE ANCAK MAİL DESTEĞİ VEREBİLİRİM.ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖZLEDİM.YURDMA KAHRAMAN GİBİ DÖNMEK İSTİYORUM.ARTIK SAYENİZDE GÜÇ GELDİ.YAKALANMAKTAN HAPİSTEN HİÇBİŞEYDEN DE KORKMUYORUM.SİZ DE BU GÜCÜN FARKINA VARIN.AMA ORTAK HAREKET EDELİM.AYNI ANDA AYNI YERE MAİL ATALIM...SELAMLAR-MAĞDUR ADCELİ(MAĞDUR BİR ADLİ CEZALI)

    YanıtlaSil
  75. BAŞKAN ENE ESNAF EL İNSAF IM BEN TANIMADIN MI ??? İKİ GÜNDÜR DÖKTÜRÜYORUM.YAZIMIZ ÇIKMIYOR.BURDA DA MI TORPİL LAZIM SAYIN BAŞKAN:)GİRESUN GAZETESİNE YAZIN DEDİK YAZDIK.BURDAN HEP BERABER AYNI ANDA SALDIRALIM DEDİK.SONRA BAŞKA YERLERE DE AYNI ANDA SALDIRALIM DEDİK.KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU GÖRSÜNLER DEDİK.YURT DIŞŞINDAYIM DEDİK.SİZE BÖYLE DESTEK OLABİLİRİM,FAKSIMIZ YOK DEDİK.SAYENİZDE ARTIK NE HAPİSTEN,NE DE YAKALANMAKTAN KORKUYORUM DEDİK.ÜLKEMİ VE ÇOCUKLARIMIZI ÇOK ÖZLEDİM,KAHRAMAN GİBİ DÖNMEK İSTİYORUZ DEDİK...E BAŞKAN DAHA NE DİYİM,EL İNSAF YANİ...:)

    YanıtlaSil
  76. 62 VE 64 E KATILLIYORM.AĞZI LAF YAPAN BİRİ ÇIKMASI LAZIM TV YE.CEM YILMAZIN ŞEKLİNİ Mİ DEĞİŞTİRSEK ACABA:)BEN TÜRKİYEDE OLSAM ÇIKARDIM VALLA. KENDİMİ FEDA EDERDİM.ÇIKIŞTA YAKALARLAR EN FAZLA NE OLACAK.NEYSE, Bİ DE HANGİ TV KANALI İSE AYNI ANDA MAİL ATMAK LAZIM.BİR ANASAYFA HAZIRLAYIP,ARKASINA DA HERKESİN KİŞİSEL HİKAYESİ OLMASI FAYDALI OLUR.EN AZINDAN ANA SAYFAYI OKURLAR.HERKESİN HİKAYESİ İLE DE AYRI BİRER DİZİ OLUŞUR...

    YanıtlaSil
  77. SAYIN BAŞKAN SIRF SENİN İÇİN GOOGLDA HESAP AÇTIM.ŞU TELEVİZYON İŞİ ÇOK MANTIKLI VE SES GETİRECEK BİR UYGULAMA.TOPLU EYLEM HABERİNİ DE ORADAN DUYURABİLİRİZ.BÖYLECE KATILIMCI SAYISI DA ARTAR. BİLİNÇSİZ VE BU YÜZDEN KORKAN İNSANLARI DA ORADAN YÜREKLENDİRİP YÜRÜYÜŞE KATILMALARINI SAĞLAYABİLİRİZ.BEN YRT DIŞINDAN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM .ARTIK ÜLKEME DÖNMEK İSTİYORUM.ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖZLEDİM.ALLAH HAPİSTE YATANLARA VE AİLELERİNE SABR VERSİN...ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  78. İYİ BAYRAMLAR ARKADAŞLAR,

    BEN ANKARAYA GİTTİM, EŞİM DE YANIMDAYDI, ABDİ İPEKÇİ PARKINDAKİ BASIN AÇIKLAMASINDA ORDAYDIM BİRÇOK BASIN MENSUBU GELMİŞ İDİ. İYİ HAZIRLANMIŞ BİR METİN OKUNDU AMA 20-30 KİŞİ VARDIK TOPU TOPU. YİNE DE SES GETİRDİK. SONRA BİR CURCUNA HERKES Bİ ŞEKİLDE MECLİSE GİTTİ VEKİLLERLE GÖRÜŞTÜ. AMA MECLİSTE Kİ SAYI DAHA DA AZDI.
    MÜTEAKİP GÜNLERDE CİDDİ BİR BİÇİMDE BASINDA YER ALDIK "ÇEK MAĞDURLARI" LAFI BİR ŞEKİLDE BİÇİMLENDİ VE BİZLERDEN MAĞDUR OLARAK SÖZ EDİLİR OLDU BENCE BAŞARILAN BUYDU. KİTLESEL OLARAK ANLAŞILMAMIZ YANIMIZA GENİŞ TOPLUMSAL DESTEK BULMAMIZ BENCE ÇOK ZOR. YAKLAŞIK BİR YILDIR MÜCADELE VERİLİYOR ÇOK YOL KAT EDİLDİ ANCAK BİR KAÇ TANE İLGİLİ YETKİLİ HAPİS CEZASINI ÇAĞ DIŞI BULDUĞUNU İFADE EDİYOR, BU ELEBTTE GERİYE BAKILDIĞINDA ÇOK İYİ, ANCAK DETAY BİLGİ GEREKTİREN YASANIN DOLANILARAK ADLİ PARA CEZASININ UYGULANMASI SONUCU ORTAYA ÇIKAN HAPİS CEZASINI, BU NEDENLE BORÇLDAN SUÇLUYA DÖNÜŞÜLDÜĞÜNÜ VS.VS.VS. BASINA ANLATAMADIK, ANLATAMAYIZ DA. ANLATAMAYIZ ÇÜNKÜ EN ÖNEMLİ BASIN GÜCÜ AYNI ZAMANDA FAKTORİNG.(DOĞAN GRUBU). BENCE BİZLERDEN "ÇEK MAĞDURU" DİYE BAHSEDİLMESİNİN SEBEBİ BURASI BU SİTE. BURDA ASLINDA KÜÇÜMSENMEYECEK BİR ÖRGÜTLENME SÖZ KONUSU, BURADA GERÇEKTEN İŞİN EHLİ ARKADAŞLAR VAR, BU SİTEDE KONUYA ÇOK VAKIFIZ, DERTLRİMİZ BURADA, DÜŞTÜĞÜMÜZ DURUMLAR BURADA. MEVCUDİYEDİMİZ VAR BUNU KABUL EDİYORLAR ANCAK BİZLERDEN 2000 KADAR HAPİSTE YATAN KİŞİ OLARAK SÖZ EDİYORLAR. ŞİMDİ YİNE EYLEM YAPALIM FİKRİ VAR. BEN 50 KİŞİYİ GEÇECEĞİMİZE İNANMIYORUM. 50 KİŞİ DE AZ DEĞİL AMA MEYDANDA BİZE SES GETİRMEZ. BENCE 10 KİŞİ DE ANKARAYA GİTSE ETKİLİ BİR NOKTA EYLEMİ YAPMALI. AMA GERİ KALANLAR HAZIRLANAN VEYA HAZIRLANACAK METİNLERİ KAYDA SOKMALI. DEVLET KURUMLARINA KAYDA SOKMALI ARKADAŞLAR. BU NEDENLE LÜTFEN SİTENİN YÖNLENDİRMELERİNİ CİDDİYE ALALIM FAKS - MAİL – MEKTUP TAARUZUNA DEVAM BİZİM 2000 OLMADIĞIMIZI KANITLAMANIN TEK YOLU MAALESEF BU.

    SAYGILAR
    SERTAÇ.

    YanıtlaSil
  79. ARKADAŞLAR,BÜTÜN GECE UYUMADIM.HEYECAN SARDI TÜM BENLİĞİMİ.KRTULUŞ SAVAŞI DA BÖYLE KAZANILDI HERHALDE.BU DA BİZİM KURTULUŞ SAVAŞIMIZ DIŞARDA KALMA SAVAŞIMIZ.ÜLKEMİZE FAYDAMIZ DOKUNABİLMESİ İÇİN DIŞARDA KALMAMIZ ŞART.BEN DAYANABİLDİĞİM KADAR DAYANACAĞIM YURT DIŞINDA.NEYSE NE DİYORDUM.GİRESUN GAZETESİNE BİR YORUM DAHA YAZDIM.CANİKLİ HABERİNİN ALTINA.EDİTÖRÜ BIKTIRINCAYA KADAR DA YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM.TA Kİ YAZIMI YAYINLAYINCAYA KADAR.LÜTFEN BOŞ DURMAYIN.SİZ DE YAZIN.SAYIN BAŞKAN MAİLLE ULAŞABİLECEĞİMİZ ÖNEMLİ YERLERİ SİZDEN RİCA EDELİM.AMA SIRA İLE KOORDİNELİ OLARAK MAİL ATALIM.ATANLAR DA KISACA BURDAN BİLDİRSİN.KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU TESPİT EDELİM...TEŞEKKÜRLER/ENE ESNAF/ELİNSAF

    YanıtlaSil
  80. Arkadalar HERKESE İYİ BAYRAMLAR


    Oturarak mail atarak mektup göndererek telefon ederek bu kadar ilerleyebildik Bundan sonrası çıkmadı çıkmazda daha iyisini beklemeyelim. Bizim oralarda bir laf vardır oturarak tek iş yapan tavuklardır diye. Artık aranması olanlar olmayanlar toplanalım eğer yeterli sayıya ulaşılırsa aranması olanlarda gelsin ankaraya ne kadar olduğumuzu gösterelim içerdikelir 2000 kişi imiş dalga mı geçiyorlar. Dışarda bizide küçük bir grup olarak düşünüyorlar. Biz bin kişi olalım kanun çıkar bunu böyle bilelim

    YanıtlaSil
  81. şu mübarek bayramıda zehir edenlere rabbim öyle dert versinki derman bulamasınlar

    YanıtlaSil
  82. HEPİNİZİN KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM SEVGİLİ KARDEŞİM EMRE SENİN AYRICA KUTLUYORUM EMRECİĞİM ANKARADA BİZ HEP HAZIR OLDUK ÇOLUKÇOCUKLA YİNE HAZIR OLURUZ AMA YENİ YÜZLER YENİ AKLI BAŞINDA DERTLERİMİZİ DİLE GETİRİCEKLERE İHTİYACIĞIMIZ VAR EY SİTEDE YAZIPDA FERYAT EDEN ARKADAŞLAR EY SİTEYİ TAKİP EDİBDE HİÇBİR KATGIDA BULUNMAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BAYRAMDAN SONRA SEVGİLİ EMREYE KENDİMİZ VE AİLEMİZ İÇİN YANINDA OLALIM GÜN BU GÜNDÜR HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM ANKARADAN AYHAN VE İLHAN KARDEŞLER

    YanıtlaSil
  83. Hükümetin Çek Yasa Tasarısı'nda yapacağı değişiklikle tarafların uzlaşması halinde ceza erteleme yoluna gitmesi, iş dünyasında "Artık malı karşılığında çek alan, yıllarca borcun ödenmesini mi bekleyecek?" tartışmasına neden oldu. Uzun zamandır Çek Yasası'nın çıkmasını bekleyen reel sektör temsilcileri, çek nedeniyle verilen hapis cezalarının kaldırılmasını isterken, ceza ertelemenin borcunu ödemekten kaçan kişiler için "kaçırılmaz bir fırsat" yaratmasına da engel olunmasını istiyor.
    Yasa değişikliği, çek suçlarından hapis yatanlar için yeni bir dönemin başlangıcı sayılırken, iş dünyasının tepe noktalarında yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, önceki gün yaptığı açıklamada, Adalet Komisyonu'nun gündeminde bulunan ve bayramdan sonra çıkartılması hedeflenen Çek Yasa Tasarısı'nda "af mahiyetinde olmayan" bir değişiklik yapacaklarını söyledi. Çek Kanunu'na muhalefetten hapis cezası çeken 2 bin 116 kişi için yapılan düzenlemeye göre, tarafların karşılıklı rızasıyla vadesinde ödenmeyen borcun belirli vadelerde ödenmesi konusunda anlaşması halinde yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazı ertelenecek. Anlaşma sağlanamaması halinde ise yasa ile borçluya belli bir sürede borcunu ödeme imkânı verilecek. Borcun ödenmemesi halinde borçlu yeniden cezaevine girecek.

    Top Ali Babacan'da
    İş dünyasının önde gelen isimleri ise, hükümetin bu manevrasının "popülist" bir yaklaşım olduğuna ve hapis cezası ertelemenin ticaret hayata ciddi zarar verebileceğine dair kaygılarını dillendirmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, iş dünyasının bu kaygılarını haklı bulan Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan da, Adalet Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısında değişiklik yapılması için harekete geçti. Daha önce çek nedeni ile hapis yatılmasını doğru bulmadığını açıklayan Babacan'ın, ekonomi dünyasının taleplerini tasarıya yansıtmak için çalışacağı belirtiliyor.
    Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği ve Dalgakıran Kompresör Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, bir sefere mahsus olarak "ceza ertelemesi" uygulaması yapılabileceğini belirterek, "Ancak bu ticari hayatımızdaki sorunlara çözüm getirecek bir uygulama değil. Bizim yasalarımızda iyi niyetli olanlar cezalandırılıyor, kötü niyetlilere ise müdahale edemiyorsunuz. Ekonomik krizden dolayı zor duruma düşmüş ve çekini ödeyememiş insanlara bir şans tanınması doğru. Ama bunu bilinçli olarak yapanlara karşı yapılabilecek bir şey yok" diye konuştu. Devletin söz konusu kendi alacakları olduğu zaman şahin kesildiğini ifade eden Dalgakıran, "Bu uygulama ile malı satanın alacağı neredeyse 4 yıl gecikebilecek hale geliyor. Şirketlerin de mal satarken güvenilir olanlara yönelmesi gerekiyor. Aşırı rekabetten dolayı bazı firmalar ciddi riskler alarak mal satıyor. Bu da ticari rekabeti zedeliyor" dedi.

    YanıtlaSil
  84. Bankalar müşteriyi iyi seçmeli
    Mevcut durumda çeki verenin de alanın da mağdur durumda olduğunu vurgulayan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç de "Elbette art niyetli hareket edenler vardır ve bunlar bir şekilde tespit edilip cezalandırılsın. Fakat hapis cezası sorunu çözmez. Bankalar, çek verirken bakkalla grosmarketi aynı kefeye koymamalı. Nasıl kredi kartı limitini verirken birine 1000 TL, birine 10 bin TL veriyor, çek konusunda da böyle olmalı" dedi. Özgenç, birçok KOBİ'nin kriz döneminde zor duruma düşüp çek borçlarını ödeyemediğini hatırlatarak, "Bu insanlarımızın borcunu ödemesine fırsat verilmelidir. İnsanları hapse doldurmanın bir anlamı yok" şeklide konuştu.
    Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rıza Nur Meral ise Çek Yasası'nı desteklediklerini vurgulayarak, "Dürüst, borcuna sadık tüccarla, kötü niyetli tüccarın farkının olması lazım. Olağan dışı bir dönemden geçerken, bu tür uygulamaların yararlı olacağını düşünüyorum. Çek, Türkiye'de çok önemli bir ticari enstrüman. Tedbirli tüccar da bundan sonra borçlusu iyi tahlil etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

    Çek mağdurları tasarıya karşı
    Öte yandan, çek mağdurları da yasa değişikliğinin sorunların çözümüne katkı sunmayacağını düşünüyor. Çek nedeni ile hapis cezası yatanların yakınları tarafından kurulan www.cekmagdurları.com sitesinin kurucusu Emre Birsel, "Türkiye'de herkesin borcu var. Borcu olmayan kimseyi bulamazsınız. Ama neden sadece çek borcu olana hapis cezası uygulanıyor, anlamak mümkün değil" dedi. Hükümetin 1,5 yıldır Çek Yasası'nı çıkarmaya uğraştığını hatırlatan Birsel, "Artık kimseye güvenimiz kalmadı. Erteleme kararı ile insanların ağzına bir parmak bal çalıyorlar. Bu insanlar her şeyini kaybedip, hapse girdi. İki yıllık bir sürede tüm işlerini toparlayıp, borcunu ödemesi mümkün mü? Biz borç ödenmesine değil, borcun hapisle cezalandırılmasına karşıyız" diye konuştu.

    http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=133324

    YanıtlaSil
  85. Tüm arkadaşlarımın kurban bayramını kutluyorum....Özgürce, aileleriyle geçirecekleri güzel ve mutlu günler diliyorum.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  86. Herkese iyi bayramlar.Arkadaşlar gökhan rumuzlu arkadaşımızın yazdığı habere göre Ali Babacan ekonomi çevrelerinden alınan ertelenmeye yönelik tepkilerden sonra bu olayı tekrar gözden geçirecekmiş.Yani bu habere göre erteleme bile zor olacak.Benmi öyle anladım yoksa gerçektenmi böyle.Bu konudaki yorumunuz ne olacak.Saygılar..

    YanıtlaSil
  87. Arkadaşlar

    Bu sitede toplanma saati verelim. Sayın admin bir saat ver o saatte herkes burda olsun ve kaç kişi olduğumuz çıkaralım. Bu bayramın son günü olabilir pazartesi gece saat on gibi bütün bu sitede olanlar burda toplanalım Bir karar verecek istişare yapalım. Hem sayımız belli olur hem gücümüz ve eylem planı hazırlayalım ve her gece saat on gibi veya her gün saat 12 gibi burda toplanıp aynı saatte mesajlar atalım gazetelere tv lere aynı saatte cünkü gücümüz ortaya çıkar
    bir hafta gibi böyle mücadele edip ondan sonraki hafta eyleme gecelim iki hafta gibi bir sürede herşey ortaya çıkar.. sayın yöneticiler bir fikir bu fikrimi bir göz önüne alın. sağlacakla kalın.

    YanıtlaSil
  88. TÜM DAVA ARAKADAŞLARIMIN BAYRAMINI KUTLUYORUM.ALLAH cc İNŞALLAH DİĞER BAYRAMLARI AİLELERİMİZLE BERABER VE POLİS JANDARMA KORKUSU OLMADAN KUTLAMAK NASİP EDER.amin.
    bizler müslüman bir ülkeyiz mi diye düşünmeye başladım.nasıl müslümanlık müslüman müslüman kardeşini dünya nimetleri için ailesinden ibadetinden çocuğunundan ayırır mı.
    nasıl müslümanlık bu anlamakta zorluk çekiyorum.benim sekiz yaşında oğlum var ve bana şu soruyor.aslında bana değil vekillere soruyor.
    BABA: ANNEMİ PARA İÇİN Mİ İÇERİ ATTILAR.BU SAÇMALIK DEĞİL Mİ.
    ŞİMDİ BEN SORUYORUM BU KANUN YAPICILARA GELİN BU ÇOCUĞUN CEVABINI VERİN .BEN VERECEK CEVAP BULAMADIM .
    bize dava açan kişilere sesleniyorum. arkadaşım eşim işerede yatmasyla eline ne geçti yattı süre içinde devlet sana bir kuruş para ödedimi veya avukat .
    peki bu dünyanın birde öbür tarafı var.hesap günü geldiğinde ALALH sana sormayacak mı bu insanın özgürlüğünü neden kısıtladın .bu senin yüzünden çocuğundan ayrıldı ,bana ibadet ediyordu onu engelledin şimdi gelsin kurtarsın seni o paralar .ne cevap verecek bimiyorum ama ben hakkımı helal etmiyorum .hem bu tarafta hem öbür tarafta iki elim yakasında .
    peygamberimizin hadisi

    "Kıyamet gününün sıkıntılarından Allah'ın kendisini kurtarmasından hoşlanan kimse, borcunu ödeyemeyene mühlet tanısın veya ondan bir bölümünü indirsin."[5]



    * Bakara: 2/280. ayeti de bize bunu tavsiye eder. Bu ayet ve hadislere bakıp borçlu kimse bu durumu istismar etmemeli, alacaklı ise borçlulara daima müsamahalı davranmalıdır. İyilik ister büyük ister küçük olsun, ahiretteki karşılığı bağışlanmak ve ebedi saadet olabilir.

    Alıcı ve satıcı ticari münasebetlerinde anlayış içinde hareket etmeliler ve her iki taraf da birbirlerinin memnuniyetini temin için gayret göstermelidir. Her işte olduğu gibi müslümanlar alışverişte de "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız" emrine uymalı ve birbirlerini memnun etmeliler. Çünkü Peygamber Efendimiz çoğu kere aldığı mal karşılığında kararlaştırılan fiatın üstünde ödediği de bir gerçektir. [14]
    BAŞKA SÖZÜM YOK.

    YanıtlaSil
  89. "Artık malı karşılığında çek alan, yıllarca borcun ödenmesini mi bekleyecek?"

    bu ne mantıksız bir cümle, sanki çekle satmaya mecbur malını, madem parasını sağlama almak ister , peşin para ile satsın malını, peşin para ile satamıyormu, o zaman o malı satmasın ticaret yapmasın, yada malını peşin para ile satacaklardan bir adım öne geçip ben vade yaparım çekle satarım diyorsa aynı evsaftaki malı birisi peşin yada 3 ayluk vade ile satarken , diğeri 6 ay vade uyguluyorsa, bu riski alıyorsa o zaman bu kendi bileceği iştir, ticaret demek risktir,, kazanmakta var kaybetmekta, ama bu kimsenin işine gelmez az karla peşin satma yerine çok karla vadeli satmak , yani üretim ticaret yerine paradan para kazanmayı tercih etmek, türkiyede ekonomi ve ticaret bunun üstüne kuruludur bir mal vardır maliyeti 100 tl dir bunu peşin para 120-130 tl ye verirse alnada 160-180 tl ye satar ama 100 tl lik malı 6 ay vade yapıp çekle 150-170 tl ye satarsa çekle alanda 200 220 ye satmak zorunda kalır , bu hem fiatların yukselmesi hem malın satış şansının düşmesi demektir, bu durumdada zarar etme kazanç sağlyamama kesindir,

    demekki, çekle mal satan bu riski göze almalıdır, nasıl olsa hapis cezası var ben paramı alırım , diyip vade yapıp daha çok kazanç peşine düşerse, ortaya bu günkü tablo çıkar,

    çekini tahsil edemez, icraya verir alabilirse malı alır ki zor ihtimal,

    icraya verilen vede hakkında hapis kararı çıkan borcu idari ceza ve masraflarla en az 2,5 katına çıkan borçluda ya hiçbirşey ödeyemez yada bu hale düştüğü için kızgınlıktan yada başka sebeblerden sadece idari cezayı devlete öder , alacaklının elinde birşey geçmez,

    bu yasa kalkmalıdır, herkes ticaretinde dikkat etmek , riskleri değerlendirmek zornudadır, çek alacaksa bunun riskini bilmek zorundadır.

    bankalarda çek daıtmaktan vazgececek, sorumluluğu üstüne alacak, çekler kredi olarka değerlendirilecek, karşılıksız çek olmayacak banka 470 tl gibi komik rakamlar yerine ciddi rakamlardan sorumlu olacak, çek verirken teminat isteyecek vs vs , elini taşın altına sokacak, kriz yok bankaların karı katlanıyor, kriz var yine bankaların karı katlanıyor, bu kadar karı bizden elde ediyorlar, onlarda riske girmek zorunda, her çekin üstüne yazılacak bu çekin 3000 5000 tl neyse karşılığı garantidir diye, çek alanda güvenerek alacak, bu peşin para gibi sayılacak, fiatlar düşecek vs vs



    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  90. ARKADASLAR ,ICINIZDE KURTCE BILEN VARMI?
    HAPISTE YATAN,YADA GIZLENMEK ZORUNDA KALAN,YUVASI DAGILMIS KUS MISAL MAGDURLARIN; TURKCE SESINI,YAPILAN SEZLENISINI VE YAKARISINI DUYMAYAN YADA ANLAMAYAN AKP MILLETVEKILLERINE KURTCE YAZIP GONDERSIN,
    BELKI TERORIST PKK LILARI DUYAN KULAKLARI VE HISSEDEN KALPLERI KURTCE ANLAR,TERORISTLERE TORENLI OZGURLUK SUNANLAR BELKI BIZIM OZGURLUGUMUZU DE ANLARLAR!
    AYAGIMIZA MAHKEMELERI GONDERIR VE OZGURLUK KARARI ALIR.

    TUM ARKADASLARIN BAYRAMINI KUTLARIM,

    SEHITKAMIL

    YanıtlaSil
  91. CEK MAGDURU ARKADASLAR
    1-ESNAFTIR
    2-TUCCARDIR
    3-SANAYICIDIR
    GUN OLMUSTUR KAR ETMISTIR,DEVLETE VERGI VERMISTIR
    GUN OLMUSTUR ZARAR ETMISTIR ,YINE DEVLETE VERGI VERMISTIR,
    GUN OLDU IFLAS ETMISTIR,TUM VARLIKLARINA EL KONULMUSTUR, DEVLET HAPSE MAHKUM ETMISTIR ,TUM AILEYI YOK ETMISTIR,
    CANINDAN BASKA BIRSEYIMIZ OLMADIGINA GORE BARI IDAM ETTE BIZDE KURTULALIM,INTIHAR GUNAHINDAN KURTULALIM!

    VARMI OTESI!

    SIZLERI ALLAHA HAVALE EDIYORUM!
    SEHITKAMIL

    YanıtlaSil
  92. YAZI YAZACAGIMIZ E-MAIL ADRESLERI VARMI?
    VARSA YAZIN!
    YETKILILERE YAZALIM!
    NASIL OLSA BAYRAMI DEGERLENDIRELIM

    SEHITKAMIL

    YanıtlaSil
  93. arkadaşlar herkezin bu hüzünle geçen bayramını kutlar
    çekilen bu sıkıntıların ve yapılan bu zulmun son günler olmasını yaradan allahtan dilerim

    bir yıldır siteyi takip ediyorum emegi geçen herkezden allah kat kat razı olsun
    bende adli para cezası almış durumdayım yeni yeni toparlanmaya başladım
    tekrar hazır giyim ihracatı yapmaya başlıyorum
    ancak kumaş alma sorunum var malum itibarımız kalmadı
    içimizde örme kumaş işi yapan arkadaşlar varsa tanışıp
    ticaret yapıp bir birimize bir nebze olsun katkımız olur düşüncesindeyim
    kısacası kumaşa ihtiyacım var
    saygılarımı sunar iyi bayramlar diliyorum

    YanıtlaSil
  94. Ekonomik dengeleri insanların özgürlükleri üzerine kurmak beceriksizliktir, iş bilmemezliktir.

    Hapis cezası devam etmeli diyenler bu utançla yaşayacaklar ve er yada geç tarih önünde hesap vereceklerdir.

    YanıtlaSil
  95. Arkadaslar, saskinlik icerisindeyim. Ancak bu saskinligim hukumetin cikartacagi konusulan erteleme duzenlemesinden degil, burada okudugum yorumularinizdan kaynakli. Arkadaslar duydugumuz en kucuk bir haberle heyecanlanmamiz, sevinmemiz veya demoralize olmamiz dogaldir. Ancak oyle yorumlar yaziyorsunuzki sanki bu yasa cikti ve bizler bunu kabullendik, sungulerimiz dustu, teslim oluyoruz. Arkadaslar birincisi ve en onemlisi BIZ AF ISTEMIYORUZ. Oyle degilmi cikis noktamiz bu degilmiydi? Ve ikinci olarak bu erteleme isi. Diyelimki boyle bir duzenlemeye gidildi ve borclar iki yil ertelendi. Iste burada kendi adima soyleyebilirimki, DEGIL IKI YIL YIRMI YILA YAYIYORUZ DESELER YINE DE HICBIR SEYIN ALTINA IMZA ATMAM ve BUNDAN FAYDALANMAM. Bizim ne icin mucade ettigimiz ortada. Tamam cezaevleri kotu. Haketmedigimiz halde oralarda yatiyoruz veya yatacagiz. Yuvalarimiz dagildi, durumumuz perisan. Ama kabul etmeyelim arkadaslar. Onlarin verdigi ici bos olan, insanlik disi hicbirseyi kabul etmeyelim Nazim in dedigi gibi \'Eger bugun ben ayriliktan bir kopek gibi öluyorsam, butun omrumu insan gibi yasadim ve yasacagimda...\' Evet arkadaslar yeniden enerjimizi toplayalim, henuz bir yasa cikmadi. Bu yasa erteleme seklinde ciksa dahi neler yapabilecegimizi tartisalim, planlayalim, adil bir yasaya ulasana kadar mucadele edelim. Adsiz

    YanıtlaSil
  96. HERKESİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.....HEP BOŞ KONUŞUYORUZ CÜNEYT EMRE PARÇALANIYO TOPLANALIM MECLİS ÖNÜNDE DİYE ANCA 10 KİŞİ OLABİLİYOLAR HEPİMİZE YAZIK ÖNÜMÜZ ÇARŞAMBA PERŞEMBE VEYA CUMA KESİN TOPLANMAK LAZIM ANK DA YOKSA HERKES BAŞINA YAĞAN KARI ERİTECEK... TARIK

    YanıtlaSil
  97. MERHABA ARKADAŞLAR,,

    BAŞTA CÜNEYT BEY VE EMRE BEY OLMAK ÜZERE BİZE İNAN,ARKAMIZDA OLAN,BU ZOR GÜNLERİMİZDE BİRBİRİMİZİ GÖRMEDEN TANIMADAN ,YOK HALİYLE DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN TÜM MAĞDUR ARKADAŞLARIMIN VE DESTEKÇİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM...UMARIM EN KISA ZAMANDA SEVDİKLERİMİZE KAVUŞURUZ.BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLARIMIZI HEP BİRLİKTE KUTLARIZ...ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN...EMEKLERİNİZE,YÜREKLERİNİZE SAĞLIK...ZEYNEP

    YanıtlaSil
  98. Şimdi bir bakalım duruma,

    Piyasada dönen para Nakit olarak 32-35 milyar lira
    Piyasada Nakitmiş gibi dönen çek yaklaşık 350 milyar lira

    Oran ne nakit dönen nakitmiş gibi dönenin 10 da biri

    Şimdi devlet diyorki enflasyonu düşürdük... doğru paranın olmadığı yerde enflasyon olmaz. Ne diyor başbakan kriz yok bizi teğet geçti ufak tefek dokundu o kadarda olacak diyor değilmi..

    Lüks tüketim malların satışında hiçbir düşme yok. Nadir insanların sahip olabildiği araba satışlarındada bir düşme yok.. düşen ne halkın yani alt tabakanın alım gücü zaten bu ülkede imtiyazlı zengin kısım yüzde 10 ve milli gelirin yüzde 90 ına sahipler.

    Tabiki milli gelririn yüzde 90 ına sahip olanların bir sıkıntısı yoksa kalan yüzde 10 da krizin dokunduğu kesimdirki ne olacak yani topu topu yüzde 10. feda edilebilir oda

    Bankalar ellerindeki parayla esnafı tüccarı kredilendirmek ve parasını riske etmek yerine devlete borç vererek zaten parasını kazanıyor. bunun dışında havale ücretleri kredi kartı faizleri derken parsayı topluyorlar.

    Paranın olmadığı ortamda enflasyon olmaz,

    bankaların piyasayı kredilendirmediği ortamda ticqaret olmaz kriz olur. aynı bankalar para vermediklerine çek karnesi verirler. olmayan paralar için kesilmemesi gereken çekler kesilir sonuçta ödenmez devlet buna adli para cezasını keser ödersen irat kaydeder ödemezsen hapse gönderir. Bunu yaparken o insanlardan yaparken ne aldığı vergileri görür ne yarattığı katma değeri, ne işsizlikteki etkisisni nede sosyal güvenlik primlerini. İyiyken yanındadır anadolu nkaplanısındır aslansındır. kötüyken zaten bir işine yaramazsın devletin çünkü paran yoktur. dolayısıyla hapse gitmendede bir sakınca yoktur. Çünkü onlara lazım olanlar parası olanlardır. yeri geldiğinde seçim zamanı partilerine bağış yapmaları hatta ceplerinden para harcayıp milletvekili olmaları için. paran yoksa sende yoksun..

    Ergenekon davası gündemdeyse

    yargı işliyor müdahale etmemeliyiz derler,

    yaptıkları bir yasayı anayasa mahkemesi iptal ettiğinde,

    yada danıştay bir kararlarının yürütmesini durdurduğunda,

    yada bir mahkeme işlerine gelmeyen bir karar verdiğinde

    veryansın ederler

    yargıya,
    hakimlere,
    savcılara,

    onları dinlerler işlerine gelmeyenleri tasfiye ederler
    diğer bilgileri lazım olduğunda kullanmak üzere saklarlar
    ve yasa uygulayıcılarına baskı yaparlar

    ne için kendi dediklerinin yapılması için

    şimdi biz ne diyoruz

    hukuk diyoruz
    TCK diyoruz
    AB uyum yasaları diyoruz
    Anayasa diyoruz
    AİHS diyoruz

    niçin diyoruz biz haklıyızda ondan diyoruz.

    diyoruzda

    yukarıda saydıklarımızı yapan bir hükümete bunları demeden önce sanırım önce şunu dememiz gerekiyor

    BU SİZİN İŞİNİZE GELİYORMU

    çünkü gelmiyorsa umursamayacaklardır. ve zaten umursamıyorlar.

    demekki işlerine gelmiyor. Ne zaman işlerine gelir derseniz biz adam gibi örgütlenir onlara sayımızı gösterirsek ve seçim zamanı bu durumlara göre karar verip siyasi parti yandaşlığı yapmadan bizim işimize gelenleri yapacak partiye oy vereceğiz ona göre dersek bu yasa 1 saatte çıkar...bizim istediğimiz gibi

    yoksa adamların ağzına sakız ettiği ve insanları kandırdığı 2000 li rakkamlarla kamuoyunu avutmaya devam ederler. Bu yasayıda demokrasinin kılıcı gibi başımızda tutmaya...

    saygılar

    YanıtlaSil
  99. Bizi daha nekadar bekleticekler ? ben bi cevap almak istiyorum. yasa cıktı cıkıcak peki icerdekiler nezaman cıkıcak bilgisi olan varsa bi soylesin. gercekten artık dayanmak guc. hep bi bekleyiş hep bi bekleyiş..cıkarıcaklarmı, meclis tatil yapıyor inanamıyorum ben.
    adsız.

    YanıtlaSil
  100. alacaklarımı alamadım dükkanım dan evimden tarlamdan arabamdan oldum işlerim iyi iken bir sürü dostum vardı ama şimdi kimse yok yılmadım işe girdim calıştım hala çalışıyorum 2 senede 28000 tl borc ödedim kimseyi arkamdan konuşturmadım gittim derdimi anlatım param varsa cebimde kalmasın al abi dedim saygı gösterdiler esnaf arkadaşlarıma hatır çeki verdim çok akıllıyım ya onlar iş görüyo bende onların işini göreyim diye ve iflastan sonra içra lar arka arkaya ve niçin hatır çekleri yüzünden şimdide tutuklama 255 gün hem işimden olacağım hem verdiğim sözlerimi tutamayacağım en kötüsüde hiç sucu olmayan bir insanı karımı yanlız bırakacağım jandarma ne yap yap 10 gün içinde öde yoksa içeri dedi 16000 tl nasıl öderim 1200 lira maaaşla 10 günde imkansız ve günüm yarın doluyor devletin yasaları sadece düzgün insanları madur etmek için mi var

    YanıtlaSil
  101. DEĞERLİ ARKADAŞLAR; BU GECE, TEKRAR HEPİNİZİN BU MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM. DÜN GECE İTİBARİYLE; ŞU BAYRAM GECELERİNDE VE GÜNLERİNDE, BİRAZ DAHA FAZLA ZAMAN BULMUŞKEN, ÜÇER ADET; MHP VE CHP MİLLETVEKİLLERİNE, ALTI ADET AKP; BAKAN VE MİLLETVEKİLLERİNE, DURUMLARIMIZADA BELİRTEN; BAYRAM KUTLAMASI MESAJLARIMI GÖNDERDİM. BAYRAM SÜRESİ BOYUNCA, MESAJ GÖNDERME İŞİNE DEVAM EDECEĞİM. BAYRAM SONRASINDA İSE; HEP BERABER BELİRLEYECEĞİMİZ, YENİ YOL HARİTASI VEYA HARİTALARI DOĞRULTUSUNDA, ELBETTEKİ; ÇALIŞMALARIMIZA HEP BİRLİKTE DEVAM EDECEĞİZ. TÜM KATILIMCILARA SAYGILARIMLA. Hasan(Barışçı)-Mersin

    YanıtlaSil
  102. HEYYYYY A K P
    O HAYRANI OLDUĞUN DUBAİ BİLE BATIYORMUŞ BAK BORÇLARINI 6 AY ÖTELEDİĞİNİ İLAN ETTİ SONRASINDA ÖDEYİP ÖDEMEYECEĞİDE BELLİ DEĞİL
    BEN BATMIŞIM ÇOKMU BEEEEE?
    BENİ NİYE HAPSE ATIYORSUN?

    YanıtlaSil
  103. ARKADAŞLAR MAİLLERİNİZE GELEN TELEFON NOLARINA SMS YOLLAMAYI LÜTFEN İHMAL ETMEYİN!!!! BİZ BU BAYRAMDA HUZURLU DEĞİLSEK ONLARDA OLAMASIN!!!!

    YanıtlaSil
  104. arkadaşlar en iyisi sayın ALİ BABACAN DAN randevu alalım.yoksa bu çek yasası sadece hapisanelerin 2-3 aylığına boşalmasına yarayacak.sonra yine dolacak. benim 5-6 firmaya borcum var 2 yılda hangisine taksit yapayım.

    YanıtlaSil
  105. ben kansre yakalanıp bu duruma düştüm.sonra icrayla herşeyimi aldılar.neyle 1-2 senede bu borcu ödeyeyim.ya vade 5 yıldan az olmamalı ya da hapis hep kalkmalı ...

    YanıtlaSil
  106. arkadaşlar hepimizin kurban bayramı kutlu olsun.Yakınları içerde olan arkadaşlara da allah sabırlar versin,en kısa zamanda sevdiklerine kavuştursun.
    Sizlere bir kaç sorum olacal,Ankarada ne zaman toplanmayı düşünüyorsunuz,yasa adalet komisyonunda hangi gün görüşülecek,emre kardeşim hiç tv lerden sana bir davet geldimi,açık oturum,ana haber bülteni vs.şayet gelmediyse bu konu üzerinde yoğunlaşsak,tanıdık arkadaşları vs devreye soksak 3-5 dakika bile yetebilir senin konuyu özetlemene eminim ki ondan sonra çığ gibi büyür bu hareket.En azından tv lere atacağımız maillerde bu konuya da değinelim.Abuk subuk adamları çıkarıyorlar tv ye.Emre kardeşimizi mi çıkartmayacaklar.Çıksın anlatsın bir iki de örnek versin...Bu arada gerçekten yasanın ne zaman çıkacağını bilen varmı bunlar işi oldu bittiye mi getirecekler...yoksa..Arkadaşlar gelin Ankaraya lütfen araması olanlar gelmesin ama onları seven en azından bir aile ferdi vardır o gelsin.Bakın bu son şansımız gerçekten...

    YanıtlaSil
  107. 106 da yazan arkadaşa katılıyorum.Birde ALİ BABACAN LA GÖRÜŞME YAPILSIN.ÇÜNKÜ REFERANS GAZETESİ DOĞRU YAZIYORSA ALİ BABACAN HAPİS CEZASININ KALKMASINI İSTİYOR.ARACI TANIDIK HEMŞERİ KİM VARSA DEVREYE SOKULSUN.EYLEM ARDINDAN GELSİN.TABİKİ BU GÖRÜŞMELER BAYRAMDA GERÇEKLEŞSİN.KAYBEDECEK ZAMANIMIZ KALMADI.İYİ BAYRAMLAR.BAYRAM BENİM EVİME GELMEDİ.

    YanıtlaSil
  108. ALİ BABACANLA KESİN GÖRÜŞÜLMESİ LAZIM TV PROGRAMLARINA HATTA YARGITAY BAŞKANINDAN RANDEVU ALINABİLİNİRSE DERDİMİZİN ANLATILMASI GEREKİYOR ÇEK MAGDURUNU ALACAKLININ İNSAFINA TERKETMEK İŞİN KOLAYINA KAÇMAKTIR ALACAKLI ZATLAR ABİ SEN RAHAT OL BORCUNU TAKSTLE ÖDERSİN ANLAŞIRIZ DEDİLER ERTESİ GÜNÜ ARABALARIMI DÜKKANDAKİ MALLARI İCRAYLA ALDILAR BENİ BİTİRDİLER KISACASI...
    ŞİMDİDE HÜKÜMET ÇIKMIŞ GİT ALACAKLIYLA ANLAŞ DİYOR BENİ BİTİRMİŞLER ÖDİYCEM BİRAZ BEKLEYİN DEMEME RAGMEN MALLARIMI SATTIRMIŞLAR BEN HANGİ İŞLE BORCUMU ÖDİYCEM ALLAH BU HÜKÜMETE AKIL FİKİR VE VİCDAN VERSİN...

    YanıtlaSil
  109. BURUK BİR BAYRAM GECESİNDE MERHABA ARKADAŞLAR...
    101 DEKİ HASAN ARKADAŞIMIZ ŞU MAİL ADRESLERİNİ YAZSIN DA BİZ DE ATALIM BAYRAM MESAJLARINI.GERÇİ OKUMAZLAR AMA GENE DE SAYIYI GÖRÜNCE BAKARLAR BELKİ.ONLARA DA ZEHİR EDELİM MESAJLARIMIZLA.YURT DIŞINDA OLDUĞUM İÇİN İÇERDE DEĞİLİM.AMA SEVİNEMİYORUM.ÇOCUKLARIM TÜRKİYEDE.BİNLERCE MAĞDUR HAPİSTE...
    ARKADAŞLAR KOORDİNE OLMALIYIZ.TEKİL MESAJLAR SES GETİRMEZ.SAYIN BAŞKAN İŞE BİR EL ATARMISINIZ.BAYRAMDA MESAJ YAĞMURU YAPACAĞIMIZ YERLERİ Bİ YAZARMISINIZ.GÜCÜMÜZÜ ÖNCE BURDA GÖSTERELİM...SAYGILAR.ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  110. bre insafsızlar,bre vicdansızlar, daha ne diyeyim ki sizlere,erteleme diyorsunuz ...sizde ufacık allah korkusu veya utanma duygusu yokmudur....bu insanlar,herşeylerini kan emici avukatlara kaptırmış bu insanlar,taksitlede olsa sermayeleri olmadan borçlarını neyle ödeyeceklerdir,vekil maaşını bize mi verecen de ödeyecez,veya bu işsizlikte bu borçların ödeneceği bir iş varmı çalışalım...aa bre vicdansızlar.....allah size en büyük ve çaresi bulunmayan dertleri versin de ,çaresizlik neymiş görün bakalım dilerim allahtan,iki yakanız bir araya gelmesin,çoluk çocuğunuzdan çıksın,yeter be insanları aptal yerine koyduğunuz...2000 kişi diyip duruyorsunuz ne 2000 kişisi 500000 kişi var mağdur olan.sahtekarlar...allahın gazabı üzerinizden hiç eksik olmasın.....

    YanıtlaSil
  111. ali babacan kimseyle görüşmez,kaçar...ancak beyanat verir sözünün arkasında durmaz,o ancak banka patronları ile görüşür..yemek yer,karalar alır...Bizle nerdeee görüşecek...ancak bizi Tayyip bey dinler.nitekim dinledi de.ama o nu da kandırıp aldatyor bu bankaların maşaları...

    YanıtlaSil
  112. SEVGİLİ ARKADAŞLAR,GERÇEKÇİ BİR ÇÖZÜM KONUSUNDA ARAYIŞ İÇİNE GİRİP FİKİR BİRLİĞİNE VARMAK LAZIM.BENİM HAYATTA(TİCARİ OLARAK)OLDUĞUM DÖNEMDE ADAM HİÇ PARA ÖDEMEDEN 500.000.-TL ÇEKLE BİR FİRMAYI DOLANDIRIP ORTADAN KAYBOLMUŞTU.BU ADAMIN ART NİYETLİ OLDUĞU TARTIŞILMAZ.BU ADAMIN HAPSE GİRMESİNE KARŞI ÇIKAMAYIZ.DİĞER TARAFTAN ALACAKLI FİRMAYA DAHA ÖNCE ÖDENEN MEBLAĞLARI ORTAYA KOYUP İYİ NİYETLİ OLARAK KRİZDEN DOLAYI BORCUMUZU ÖDEYEMEDİĞİMİZİ İSPAT ZORUNLULUĞU ORTAYA KONULSUN.ÖRNEKTE OLDUĞU GİBİ HİÇ ÖDEME YAPILMAYAN ALACAKLI/BORÇLU KARŞI KARŞIYA GETİRİLSİN.ONA İTİRAZ ETMEYELİM.AMA ADAM YILLARCA YA DA AYLARCA PARA ÖDEMİŞ.KRİZDE ÖDEYEMEMİŞSE BUNA KESİNLİKLE HAPİS YA DA ADLİ PARA CEZASI UYGULANAMASIN.BUNUN İSPATI DA ALACAKLIYA DÜŞSÜN.BUNUN HARİCİNDEKİLER DERHAL ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞSUN.BÖYLECE MAHKEMELERDEKİ YOĞUNLUK DA AZALMIŞ OLUR.ADAM OTURUR BAKAR YA BU ADAM BANA ŞU KADAR PARA ÖDEMİŞ DAHA ÖNCE GERÇEKTEN İYİ NİYETLİYMİŞ.BEN DE NE KADAR EŞEKMİŞİM.ADAMI HAPSE ATTIRIYORUM...SAYGILAR.ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  113. ARKADAŞLAR,GİRESUN IŞIK GAZETESİNE YAZMIŞ OLDĞUM YORUMLAR ÇIKMIŞ.GAZETE EDİTÖRÜNE TEŞEKKÜR EDİYORUM.CANİKLİ HABERİNİN ALTINA LÜTFEN SİZ DE YORUMLARINIZI EKLEYİN.BİRLİK OLALIM DEDİK.DÜN DE BU KONUYU KONUŞMUŞTUK.AMA HİÇ BİR ALLAHIN KULU DAHA YORUM YAZMAMIŞ.BİRLİK OLAMAZSAK BİR YERE VARAMAYIZ.SAYIN BAŞKAN SİZ DE HEDEF GÖSTERİN LÜTFEN.HEP BERABER YAZI BOMBARDIMANINA TUTALIM.HAPİSTEKİ GERÇEK MAĞDUR ARKADAŞLARIMIZ İÇİN BUNU YAPALIM.BAYRAMDA OTRMAYALIM.BAYRAM BİTENE KADAR KOORDİNE OLMAYI BAŞARALIM...ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  114. aydın doğan 3 kusur milyar dolar borcu 5oo milyon dolara indirin 5 yılda vade yapın ödeyeyim demiş ne güzel değilmi haber hergün gündemde ya çek mağdurları niye onları zorluyorsunuz ayıp değilmi sözünüz mağdurlaramı geçiyor yetimin hakkını onlarmı yedi vergiyi onlarmı kaçırdı askere kurşunu onlarmı sıktı artık bu ayıba bir son verin

    YanıtlaSil
  115. Avrupa normlarına uygun olmak için EKONOMİK SUÇA EKONOMİK CEZAYI benimseyen AKP hükümeti değil miydi? Sonrasında 2003 yılında bu kritere uymak için çek yasasında hapis cezasını sözümona kaldıran bu hükümet değilmiydi? Karşılıksız çekte hapisi kaldırmak ekonomik dengeleri bozar açıklamasını yapmak nasıl çelişkidir? Demek ki bilinçli olarak yapılan birşeymiş adli para cezası vermek niyet yine hapis cezası vermekmiş. O zaman nerde kaldı avrupa prensipleri, ortalarda yaygara koprarak bakın biz avrupa standartlarını sağlıyoruz demeçleri.

    YanıtlaSil
  116. değerli arkadaşlar


    dünyanın hiç bir ülkesinde karşılıksız çeke hapis yok...ve evrensel hukuk ta çeke hapis cezasını reddediyor...bizlerin karşı çıktığı konu bu ilkel çağ dışı yasaya karşı çıkmak ve bunu yapıyoruz...

    art niyetli olanlara gelince dolandırmak amaçlı olanlar için TCK da maddeler var...ve bu maddelerin uygulanmasına engel bir durum yok...tartıştığımız asıl konu bu çek yasası nemenem bir yasa ki TCK ve anayasanın üstünde bir yasa gibi bir güç kazandırılıyor...bu sadece işi tefecilik olan ve bundan nemalananların lobileri ve buna destek veren vekiller (bunlar sanırım tefecilerle ortak)tarafından asıl konu çarpıtılarak alacaklı hakkı kılıfı(ki adli para cezasında alacaklının da bir menfaati yok) ile bu çağ dışı hapis cezasının devam ettirilmesi isteği...

    bunun çözümü tek kelime ile karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasıdır...bu çağ dışıdır ve olmamalıdır...bunun ötesindeki tezler aynı bizi hapisten çıkarın borcumuzu ödeyelim mantığı ile yanlış yol takip edip...asıl konudan uzaklaşıldığı gibi sonuç doğuracaktır...

    my way

    YanıtlaSil
  117. adli para cezasını ödeyemeyenlerin infaz yasasından faydalanamadıkları yani hapis cezası indirimsiz olarak 5/5 yatarken ırz düşmanı katil dolandırıcı hırsız gaspçı terörist 3/5 yatmaktadır.adli para cezasının hapiste yatar süresi 2005 6 cı ayına kadar 2/5 idi akp hükümeti bu cezayı 5/5 çıkardı diğer suçları ise 3/5 çıkardı artık bu hükümetin kimlerin yanında olduğu gün gibi aşikardır.kartel lere ve tefecilere şirin gözükmek.bu olumsuzluklardan ve ilkel kanundan nemalanan avukat lobilerinin menfaatleri için insanlar bu yamyamlara peskeş çekilmiştir.bumu adalet 65000 kişi yatarken 2000 kişi yatıyor deyip halkı yanıltmak 200000 bin kişi kaçak yaşayıp aileleri ile birlikte perişan olmaları daha mahkeme ve yargıtay safhasında en az 500000 600000 kişiyede bu perişanlığı yaşatmak.bu kişiler zaten her borçlu gibi icralık olmuşlarken.bütün ticari kredilerini bitirmişken bu ne kin bu ne gaddarlık değermi bir avuç çıkarcılar için bu zalimlik.bu insanlar aileleri ile birlikte 2 3 milyonu geçmektedir.bütün bu insanların nefretini kazandınız.sizleri allaha havale ediyorum.

    YanıtlaSil
  118. 116 MY WAY E TEŞEKKÜRLER AÇIKLAMA İÇİN.BEN DE SESLİ DÜŞÜNÜP FİKİR BİRLİĞİNE VARALIM VE ORTAK EYLEM PLANI ÇIKARTALIM DİYE YAZMIŞTIM,ART NİYETLİ ÇEK VERİP KAÇANLARI KONUMUZDAN AYIRALIM DİYE.AMA SİTEMİZDE SANKİ EKSİKLİK VAR.AYNI ANDA BULUŞAMIYORUZ.BULUŞMA SAATLERİ VERELİM.GÜNDÜZ VE GECE DİYE MESELA.O SAATTE BİRARAYA GELMEYE ÇALIŞALIM.HEDEF BELİRLEYELİM.DİREK HEDEFE ATEŞ EDELİM.HAVAYA ATEŞ ETMEK ZAMANI DEĞİL ŞİMDİ.VAKTİMİZ DARALIYOR.YASA ÇIKMADAN SALDIRMAMIZ LAZIM.KOORDİNE OLMAZSAK BİZİ GÜÇSÜZ ZANNEDECEKLER.VE BİR GÜN GERÇEKTEN GÜÇSÜZ KALICAZ.BU ÜLKE BİZİM ARKADAŞLAR.YURT DIŞINDA OLMAK GERÇEKTEN ZOR.BAZEN GİDEYİM YATAYIM DİYORUM.HİÇ OLMAZSA ÜLKEMDE OLURUM.ÇOCUKLAR DA ARASIRA ZİYARETİME GELİR, GÖRÜRÜM HİÇ OLMAZSA DİYORUM.AMA GEÇİMİMİZİ KİM SAĞLAYACAK.BARİ FON AYIRSINLAR ÇOCUKLARIN GEÇİMİ İÇİN, HAPİS KALKMASIN DİYEN ŞEREFSİZLER.İÇERDEN ÇIKTIĞIMIZDA ÇALIŞIP ÖDEYELİM:)ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  119. el insaf

    bu ceza kalkmalı...bu HUKUK DEVLETİ olmamız içinde bir adım olacak...bunu yüksek sesle anlatmaya ve haykırmaya devam edeceğiz...yaptıklarının yanlış olduğunu kendileri de biliyorlar...bu ülkede tefecilik adı altında bir suç var(TCK madde 241 ) bu suçu ceza kanununa koyanlarda bu iktidar...

    bu maddeyi kanuna koyan zihniyet bu suçu işleyenleri bünyesinde barındırmaktan vazgeçmeli...ve bu lobiye hizmet etmekten...hepimiz biliyoruz ÇEK yazan bir kişi karşılığında evrak,fatura olmasa da hatır çeki de verse hapise giriyor...bu kanunun doğru bir tarafı yok...bunu biliyorlar fakat uygulamaya gelince arkasını dolanıyorlar...

    BUNU ANLATMAKTAN BIKMAYACAĞIZ...

    İYİ BAYRAMLAR...

    my way

    YanıtlaSil
  120. HERKESE HAYIRLI BAYRAMLAR...

    SEVGİLİ ARKADAŞLAR BASKILARIMIZA AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETMEZ İSEK ERTELEME İŞİNE EVET DEMİŞ OLACAĞIZ. ERTELEMENİN NE ANLAMA GELDİĞİNİ ZATEN DAHA EVVEL SİZLERE İZAH ETTİK.HAPİS CEZASINA DEVAM ETMEK İÇİN SADACE BİR OYALAMA VE GÖZ BOYAMA TAKDİĞİDİR ERTELEME...

    ARKADAŞLAR, BAYRAM BOYUNCA BU BASKILARI DAHA FAZLA ARTTIRMALIYIZ.ARAMA TELEFON FAX VE MAİLLERE DEVAM EDİN.BİR ADAM DEMEÇ VERİYOR, KONUŞUYOR ERTELEMEYE BİLE KARŞI ÇIKIYOR HÜKÜMET GERİ ADIM ATIYOR.BİZDE O ADAM GİBİ ÜSLUBÜ DEĞİŞTİRİP KONUŞMALIYIZ.

    SEÇİMLER YAKLAŞIYOR.OY İLE TEHDİT ETMELİYİZ.
    HUKUK İLE TEHDİT ETMELİYİZ.
    TVLERDE HUKUK ,HUKUK,HUKUK DİYE NARA ATANLARA NEDEN BUNU ÇEK YASASINDA UYGULAMADIKLARINI SORMALIYIZ.

    HAYDİ ARKADAŞLAR.HEPBERABER ÇALIŞALIM

    YanıtlaSil
  121. arkadaşlar www.TECEPTAYIPERDOĞAN.COM SİTESİ VAR KİŞİSEL SİTESİ ORAYA MEİL ATIN ÇOK ÖNEMLİ BU AKŞAM MEİLLERİ OKUYACAK ÖNEMLİ ÖNEMLİ ÖNEMLİ BİR DAHA ÇEK YAZMAYIN PARANIZ YOKSA

    YanıtlaSil
  122. Jenardi varmıyız bir araya gelip bir yol haritası belirlemeye.

    YanıtlaSil
  123. My Way ın yazdıklarına dikkat edin arkadaşlar,

    yüzlerce yorum yapılıyor ve yayınlanıyor. Hepsini okuyorum. Ama çok azı olayları doğru yöne çekiyor. My Way doğruları söylüyor. Bu bir noolur bizi bırakın mücadelesi dedğil hukuk mücadelesi. Ağlanıp sızlanmakla bir yere varılmıyor maalesef.

    115 de yazan arkadaş hapsi kaldıran bu hükümet değilmiydi diyor. Yanlış bilgi. Çeke hapis içeren yasayı Anayasa mahkemesi iptal ettiği için yeni düzenleme yapıldı. Yapıldıda ne yapıldı senmisin iptal eden ben genede yatırırım hapiste dedi ve Mahkeme kararına arkadan dolanıp adli para cezası maskesiyle dolaylı hapislik getirdi. Yani herzaman yaptıklarını yaptı şimdide bir yenisini yapmak üzere.

    Bakıyorum birçok insan ertelemeye razı pozisyona gelmiş yani idamı görünce müebbete razı olmuş. Hep yazıyoruz bir an önce yapılacak bir düzenlemeyi hepimiz istiyoruz. Ama bu erteleme değil adli para cezalarının kaldırılması olmalı. İçerdeki arkadaşlarımızın çıkmasını hepimiz istiyoruz. Ama adli para cezasını kaldırsınlar zaten direk hapis getiremezler. getirselerde iptal olur ki 3167 sayılı yasa şu anda zaten yok hükmünde ve içerdeki insanlar kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde yatmaya devam ediyor.

    Hep yazdım hep yazıyorum ve hep yazacağım

    Bu yasa

    Anayasaya Aykırı

    TCK ya uygun değil ve uygun olması gerekiyor

    AİHS ne aykırı

    AB uyum yasalarına aykırı

    aykırı olmadığı tek şey yasaltefeciler( bankalar ve faktöringler) ve sıcak para baronlarının istekleri.

    Bizim mücadelemiz bu yönde olmalı ve bu yasa Adli para cezası kalkmadan çıkarsa mutlaka Anayasa Mahkemesine götürülmeli. BUnu vatandaş olarak bizim yapma şansımız yok ancak muhalefet partileri götürebilir ve bunu mutlaka sağlamalıyız.

    Bu hukuksuzluğa
    Bu hukuk tanımazlığa

    son vermeliyiz. Yoksa ağlamakla olsaydı bu işler oturup ağlardık olur biterdi.

    Biz birlik olup sayımızın kitlesel boyutlarda olduğunu seçim zamanı futbol takımı tutma mantığında değil. Bizim düşüncelerimizi bilen ve buna göre davranan partilere oy vereceğimizi anlatabilirsek bu yasanın nasıl bir hızla çıktığını görürsünüz. Ama önce biz kendimizi göstermeliyiz.

    Buda maalesef Ankaraya 20 kişiyle gitmekle olmuyor. EMRE nin söylediklerine hep katıldım hep katılıyorum.

    Denemesi bedava gelin bayramdan sonra Ankara da bir kez 1000 kişiyle meclis eylemi yapalım. Bakın bakalım yasa ne oluyor.

    Ağlamak sızlanmak yerine bunu yapmaya varmısınız. Haa bide

    geliyom deyip gelmeyenlerden olacaksanız boşuna varım demeyin artık yemezler...

    saygılar.

    YanıtlaSil
  124. arkadaşlar ankaraya geldiğinizde yanınızda birer tane yazarkasa getirelim.onları basın açıklamasıyla yakalım orda değişik eylemler düşünmeliyiz sadece bir tane bence etkili olur tvlere konu oluruz bu sayede sayımız 50 de olsa 100 de olsa 100 tane yazarkasa etkili olur ankaralı hasan

    YanıtlaSil
  125. 124 te yazan hasan beyin düşüncesini destekliyorum....
    50-100 taneye gerek yok, 1 tane de yeter bence...
    bu tip eylemler çeşitlendirilebilir;
    -yazarkasa
    -sembolik çek, senet vs..
    -yukarıda bir arkadaşın önerisi vardı, aynı gün ve saatte belirlenmiş bir adrese e-mail
    -aynı gün ve saatte belirlenmiş bir adrese telgraf vs...

    sayısal etki yaratamıyorsak ilginç ve etkili eylemlerle ses getirebiliriz..

    2626

    YanıtlaSil
  126. MAİLLERİMİZE GELEN KAÇ UYARIYI DİKKATE ALIYORUZ. HANGİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ.BENCE HİÇBİRİNİ..

    EYYYYYYYYYYYY MİLLET. AKLINIZI BAŞINIZA ALIN.BAYRAMDAN SONRA YASA KOMİSYONA GELİYOR. HALA BİRŞEYLER YAPABİLİRİZ. 15-20 KİŞİNİN BASKISIYLA BU YASA ALT KOMİSYONDA KALDI 1,5 SENE...

    ŞİMDİ BİNLERCE KİŞİYMİŞİZ...HANİ NERDE.? DAHA BURDA BİR İCRAAT YAPAMIYORUZ. KALDI Kİ ANKARAYA GİDECEZ. ÖNCE ŞU MAİLLERİMİZE GELENLERİ YAPALIM..

    JENARDİ KARDEŞ; AİLEMDEN 15 KİŞİ ŞUAN İTİBARİYLE DEĞİŞİK YAZI VE DEĞİŞİK SENERYOLARLA YAZILMIŞ 50 YAZIYI GÖNDERMİŞ OLDUĞUN FAX NUMARALARINA SAAT ÖĞLEN 1 DEN BERİ FAXLIYORUZ.

    VEKİLERİN CEP TELEFONLARINA MSJLARIMIZI DAİMA ATIYORUZ.

    MAİL GÖNDERİYORUZ..

    AYRICA YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİNE MEKTTIP GÖNDERMEYE DE DEVAM EDİYORUZ.

    bunları başka yapan varmı aranızda... yaptığım birşeyin reklamı için yazmıyorum.. sadece tek yapan benmiyim öğrenemk istiyorum..

    LÜTFEN ARKADAŞLAR..ÇEKTE HAPSE HERKES KARŞI... AMA NEDEN HALA ÖNÜMÜZE HAPİS İLE GELİYOR BUNU BİLMEK İSTİYORUZ. TÜM VEKİLLERİ ARAYIN.BAYRAMLAŞIN.SONRA BU SORUYU SORUN..

    avrupa insan hakları mahkemesine gidelim.heryere gidelim.gerekirse obamaya kadar çıkalım.ben hala umutluyum..BU YASAYI BU ŞEKİLDE ÇIKARTAMAYACAKLAR.. ÇIKARAMAZLAR.. AVRUPADA DÜNYADA BÖYLE Bİ YASA YOK. ADAMA GÜLERLER.

    FİKRET

    YanıtlaSil
  127. herkes aklını başına almalı oy tehdidi işe yararmı sanıyorsunuz tefeci lobilerinin seçim kampanyalarına sağlayacağı maddi destek nohut pirinç buzdolabı ve kömür olarak dağıtılınca bize de kdv si dönecek adli para cezası olarak köşede oturarak sizin için yapılanlara seyirci kalamazsınız yarın sizin için mcadele edende kalmayacak o zaman hapishanede yaparsınız eylemi

    YanıtlaSil
  128. arkadaşlar sadece konuşuyoruz hadi artık zamanı belirleyin de ankarada buluşalım.konuşa konuşa olmuyor.birisi öncülük yapsın sesimizi duyuralım tv.lerde birileri sesimizi duyursn.çünkü önümüzdeki hafta bu işi bitirecekler.

    YanıtlaSil
  129. HERKES BURDA KONUŞACAĞINA MAİLLERDE YAZILANLARI YAPSIN BENCE

    YanıtlaSil
  130. arkadaşalr ben 17 yaşın dayım ve 5senedir işte çalışıp aileme bakıyorum neden çünkü önceden çok zengindik para boldu bol oldugu için herkez arkamızda ve bizimleydi batınca çekler ödenemedi ve babam hapse düştü şu anda 4aydır içeride oçeklerin sahipleri istedigi kadar parayı önüne hemen koyuyordu şimdi ise 50 bin tl lik çek için içeride yatıyor hemde bu 50 binin yarısı ödenmiş ama ödendigine karşılık imza almamış bu yüzden tüm cek alacaklılarına yalvarı yorum lütfen insafa gelin bizim ne suçumuz var lütfen çeklerinizi çekin inanıyorum ki onlar bi şekil de size o parayı ödemeye çalışır para olsa zaten hapse girmezlerdi

    YanıtlaSil
  131. HAYIRLI AKŞAMLAR ARKADAŞLAR
    BİZ NE YAZARSAK YAZALIM TEFECİ LOBİSİ BİZDEN BİR ADIM ÖNDE GİDİYOR.YASANIN ÇIKMASINI BEKLEYİP İÇERDEN ÇIKACAK ARKADAŞLARIMIZLA DAHA BÜYÜK BİR GÜÇ OLUP SESİMİZİ DUYARA BİLİRİZ .ÇOĞUMUZ DAHA HAPİS GÖRMEDİ AMA İÇERDEN ÇIKANLAR TEKRAR GİRMEMEK İÇİN DAHADA ÇALIŞACAKLAR.O ZAMAN BİZİMDE KAÇMA GİBİ BİR NEDENİMİZ OLMADIĞI İÇİN RAHAT RAHAT GÖSTERİLER İÇİN ANKARA'YA GİDE BİLECEĞİZ .
    BUNDAN SONRA O MEYDANLARDA 30 40 KİŞİ DEĞİL 300 400 KİŞİ OLARAK SESLENE BİLECEĞİZ BELKİDE BİNLERİ GÖRECEĞİZ .
    TEKRAR YAZIYORUM LÜTFEN İMZA KANPANYASINA VE EL BROŞÖRÜ HAZIRLAYALIM HALK HALEN ÇEKTEN HAPİS OLDUĞUNU BİLMİYOR.BİZ YANDIK EN AZINDA GELECEK NESİLLER YANMASIN .HERKESİN CEBİNDE 5 LİRASI VARDIR HERKES BİN TANE FOTOKOBİ YAPARSA İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN YETERLİDİR.GELİN BAYRAMDA BUNU YAPALIM
    ARAMIZDA BU YAZIYI YAZACAK ELİ KALEM TUTAN ARKADAŞLAR MUTLAKA VARDIR.EN AZINDA EMRE BEY BUNU YAZARSA BİZ BUNUN ÇIKTISINI ALIP DAĞITIRIZ .
    BUNLA İLGİLİ GÖRÜŞLERİ BEKLİYORUM .
    SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  132. abicim antalyada 3 tane peterol sahibiydim 2007 de işlerim aşırı çıkmaza girdi alacaklarımı toplayamadım ve son olarak ne var ne yok sattım yaşım 32 hayatımın baharındayım 1275000 bin tl lik karşılıksız çekim var ben kaçmadım buradayım 3 tane çocuğum var abi napacm bu saaten sonra para yok iş yok ortalığın durumu belli benim borcumu 2 sene ertelese ben bu borcu gene ödeyemem çünki zaten herşeyimi kaybettim benimde alacaklarım var hepsi açık hesap toplayamıyorum 850.000 tl lik senet var hergün tahsilata çıkıyorum elde avuçta bişey yok napalım katil olalım adammı vuralım alacağımız için madem öyle senet verenlere niye bişey olmuyo ben dolandırıcı değil esnafım ve bu yüzden hergün adliyede ve karakoldayım 2005 te 457.000.bin lira vergi ödedim yanımda 42 kişi çalışıyordu şimdi kendimi geçtim ailemin karnnı zor doyuyorum ne olacaksa olsun aratık hapise girersekde çoçukları bırakıyım ozaman devlet büyüklerimiz baksın çıkartın şu affı herkes rahatlasın saygılar mustafa

    YanıtlaSil
  133. Anlatın Anlatın,

    burayı okuyo herkes... bizi diniliyo herkes... bekleyin bekleyin........


    yok dostlar yok... buraya yazarsınız sadece içinizi döküp rahatlarsınız. sonuç istiyorsanız mücadele ,ster. ya mücadele edin yada ağlamayın...... hadin ANKARAYA delikanlı olanlar gelsin ama gerçekten gelzin gelin bir sefer 1000 kişi olalım bu iş biter. yok olmaz diyorsanız diyecek bişide yok

    herkese hayırlı geceler,,,

    zaten burası ağlama duvarı hadin ağlayalım belki meme verirler bize he.......

    YanıtlaSil
  134. neden birleşip yürüyüş yapmıyoruz tbmm kapısında sabahlamıyoruz birisi organize etsin artık

    YanıtlaSil
  135. neden birleşip yürüyüş yapmıyoruz tbmm kapısında sabahlamıyoruz birisi organize etsin artık

    YanıtlaSil
  136. MAİLLERİMİZE GELEN KAÇ UYARIYI DİKKATE ALIYORUZ. HANGİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ.BENCE HİÇBİRİNİ..

    EYYYYYYYYYYYY MİLLET. AKLINIZI BAŞINIZA ALIN.BAYRAMDAN SONRA YASA KOMİSYONA GELİYOR. HALA BİRŞEYLER YAPABİLİRİZ. 15-20 KİŞİNİN BASKISIYLA BU YASA ALT KOMİSYONDA KALDI 1,5 SENE...

    ŞİMDİ BİNLERCE KİŞİYMİŞİZ...HANİ NERDE.? DAHA BURDA BİR İCRAAT YAPAMIYORUZ. KALDI Kİ ANKARAYA GİDECEZ. ÖNCE ŞU MAİLLERİMİZE GELENLERİ YAPALIM..

    JENARDİ KARDEŞ; AİLEMDEN 15 KİŞİ ŞUAN İTİBARİYLE DEĞİŞİK YAZI VE DEĞİŞİK SENERYOLARLA YAZILMIŞ 50 YAZIYI GÖNDERMİŞ OLDUĞUN FAX NUMARALARINA SAAT ÖĞLEN 1 DEN BERİ FAXLIYORUZ.

    VEKİLERİN CEP TELEFONLARINA MSJLARIMIZI DAİMA ATIYORUZ.

    MAİL GÖNDERİYORUZ..

    AYRICA YARGITAY VE ANAYASA MAHKEMESİNE MEKTTIP GÖNDERMEYE DE DEVAM EDİYORUZ.

    bunları başka yapan varmı aranızda... yaptığım birşeyin reklamı için yazmıyorum.. sadece tek yapan benmiyim öğrenemk istiyorum..

    LÜTFEN ARKADAŞLAR..ÇEKTE HAPSE HERKES KARŞI... AMA NEDEN HALA ÖNÜMÜZE HAPİS İLE GELİYOR BUNU BİLMEK İSTİYORUZ. TÜM VEKİLLERİ ARAYIN.BAYRAMLAŞIN.SONRA BU SORUYU SORUN..

    avrupa insan hakları mahkemesine gidelim.heryere gidelim.gerekirse obamaya kadar çıkalım.ben hala umutluyum..BU YASAYI BU ŞEKİLDE ÇIKARTAMAYACAKLAR.. ÇIKARAMAZLAR.. AVRUPADA DÜNYADA BÖYLE Bİ YASA YOK. ADAMA GÜLERLER.

    FİKRET

    YanıtlaSil
  137. 106 da yazan arkadaşa katılıyorum.Birde ALİ BABACAN LA GÖRÜŞME YAPILSIN.ÇÜNKÜ REFERANS GAZETESİ DOĞRU YAZIYORSA ALİ BABACAN HAPİS CEZASININ KALKMASINI İSTİYOR.ARACI TANIDIK HEMŞERİ KİM VARSA DEVREYE SOKULSUN.EYLEM ARDINDAN GELSİN.TABİKİ BU GÖRÜŞMELER BAYRAMDA GERÇEKLEŞSİN.KAYBEDECEK ZAMANIMIZ KALMADI.İYİ BAYRAMLAR.BAYRAM BENİM EVİME GELMEDİ.

    YanıtlaSil
  138. ben kansre yakalanıp bu duruma düştüm.sonra icrayla herşeyimi aldılar.neyle 1-2 senede bu borcu ödeyeyim.ya vade 5 yıldan az olmamalı ya da hapis hep kalkmalı ...

    YanıtlaSil
  139. ARKADAŞLAR MAİLLERİNİZE GELEN TELEFON NOLARINA SMS YOLLAMAYI LÜTFEN İHMAL ETMEYİN!!!! BİZ BU BAYRAMDA HUZURLU DEĞİLSEK ONLARDA OLAMASIN!!!!

    YanıtlaSil
  140. alacaklarımı alamadım dükkanım dan evimden tarlamdan arabamdan oldum işlerim iyi iken bir sürü dostum vardı ama şimdi kimse yok yılmadım işe girdim calıştım hala çalışıyorum 2 senede 28000 tl borc ödedim kimseyi arkamdan konuşturmadım gittim derdimi anlatım param varsa cebimde kalmasın al abi dedim saygı gösterdiler esnaf arkadaşlarıma hatır çeki verdim çok akıllıyım ya onlar iş görüyo bende onların işini göreyim diye ve iflastan sonra içra lar arka arkaya ve niçin hatır çekleri yüzünden şimdide tutuklama 255 gün hem işimden olacağım hem verdiğim sözlerimi tutamayacağım en kötüsüde hiç sucu olmayan bir insanı karımı yanlız bırakacağım jandarma ne yap yap 10 gün içinde öde yoksa içeri dedi 16000 tl nasıl öderim 1200 lira maaaşla 10 günde imkansız ve günüm yarın doluyor devletin yasaları sadece düzgün insanları madur etmek için mi var

    YanıtlaSil
  141. Şimdi bir bakalım duruma,

    Piyasada dönen para Nakit olarak 32-35 milyar lira
    Piyasada Nakitmiş gibi dönen çek yaklaşık 350 milyar lira

    Oran ne nakit dönen nakitmiş gibi dönenin 10 da biri

    Şimdi devlet diyorki enflasyonu düşürdük... doğru paranın olmadığı yerde enflasyon olmaz. Ne diyor başbakan kriz yok bizi teğet geçti ufak tefek dokundu o kadarda olacak diyor değilmi..

    Lüks tüketim malların satışında hiçbir düşme yok. Nadir insanların sahip olabildiği araba satışlarındada bir düşme yok.. düşen ne halkın yani alt tabakanın alım gücü zaten bu ülkede imtiyazlı zengin kısım yüzde 10 ve milli gelirin yüzde 90 ına sahipler.

    Tabiki milli gelririn yüzde 90 ına sahip olanların bir sıkıntısı yoksa kalan yüzde 10 da krizin dokunduğu kesimdirki ne olacak yani topu topu yüzde 10. feda edilebilir oda

    Bankalar ellerindeki parayla esnafı tüccarı kredilendirmek ve parasını riske etmek yerine devlete borç vererek zaten parasını kazanıyor. bunun dışında havale ücretleri kredi kartı faizleri derken parsayı topluyorlar.

    Paranın olmadığı ortamda enflasyon olmaz,

    bankaların piyasayı kredilendirmediği ortamda ticqaret olmaz kriz olur. aynı bankalar para vermediklerine çek karnesi verirler. olmayan paralar için kesilmemesi gereken çekler kesilir sonuçta ödenmez devlet buna adli para cezasını keser ödersen irat kaydeder ödemezsen hapse gönderir. Bunu yaparken o insanlardan yaparken ne aldığı vergileri görür ne yarattığı katma değeri, ne işsizlikteki etkisisni nede sosyal güvenlik primlerini. İyiyken yanındadır anadolu nkaplanısındır aslansındır. kötüyken zaten bir işine yaramazsın devletin çünkü paran yoktur. dolayısıyla hapse gitmendede bir sakınca yoktur. Çünkü onlara lazım olanlar parası olanlardır. yeri geldiğinde seçim zamanı partilerine bağış yapmaları hatta ceplerinden para harcayıp milletvekili olmaları için. paran yoksa sende yoksun..

    Ergenekon davası gündemdeyse

    yargı işliyor müdahale etmemeliyiz derler,

    yaptıkları bir yasayı anayasa mahkemesi iptal ettiğinde,

    yada danıştay bir kararlarının yürütmesini durdurduğunda,

    yada bir mahkeme işlerine gelmeyen bir karar verdiğinde

    veryansın ederler

    yargıya,
    hakimlere,
    savcılara,

    onları dinlerler işlerine gelmeyenleri tasfiye ederler
    diğer bilgileri lazım olduğunda kullanmak üzere saklarlar
    ve yasa uygulayıcılarına baskı yaparlar

    ne için kendi dediklerinin yapılması için

    şimdi biz ne diyoruz

    hukuk diyoruz
    TCK diyoruz
    AB uyum yasaları diyoruz
    Anayasa diyoruz
    AİHS diyoruz

    niçin diyoruz biz haklıyızda ondan diyoruz.

    diyoruzda

    yukarıda saydıklarımızı yapan bir hükümete bunları demeden önce sanırım önce şunu dememiz gerekiyor

    BU SİZİN İŞİNİZE GELİYORMU

    çünkü gelmiyorsa umursamayacaklardır. ve zaten umursamıyorlar.

    demekki işlerine gelmiyor. Ne zaman işlerine gelir derseniz biz adam gibi örgütlenir onlara sayımızı gösterirsek ve seçim zamanı bu durumlara göre karar verip siyasi parti yandaşlığı yapmadan bizim işimize gelenleri yapacak partiye oy vereceğiz ona göre dersek bu yasa 1 saatte çıkar...bizim istediğimiz gibi

    yoksa adamların ağzına sakız ettiği ve insanları kandırdığı 2000 li rakkamlarla kamuoyunu avutmaya devam ederler. Bu yasayıda demokrasinin kılıcı gibi başımızda tutmaya...

    saygılar

    YanıtlaSil
  142. MERHABA ARKADAŞLAR,,

    BAŞTA CÜNEYT BEY VE EMRE BEY OLMAK ÜZERE BİZE İNAN,ARKAMIZDA OLAN,BU ZOR GÜNLERİMİZDE BİRBİRİMİZİ GÖRMEDEN TANIMADAN ,YOK HALİYLE DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN TÜM MAĞDUR ARKADAŞLARIMIN VE DESTEKÇİLERİMİZİN BAYRAMINI KUTLUYORUM...UMARIM EN KISA ZAMANDA SEVDİKLERİMİZE KAVUŞURUZ.BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLARIMIZI HEP BİRLİKTE KUTLARIZ...ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN...EMEKLERİNİZE,YÜREKLERİNİZE SAĞLIK...ZEYNEP

    YanıtlaSil
  143. Ekonomik dengeleri insanların özgürlükleri üzerine kurmak beceriksizliktir, iş bilmemezliktir.

    Hapis cezası devam etmeli diyenler bu utançla yaşayacaklar ve er yada geç tarih önünde hesap vereceklerdir.

    YanıtlaSil
  144. YAZI YAZACAGIMIZ E-MAIL ADRESLERI VARMI?
    VARSA YAZIN!
    YETKILILERE YAZALIM!
    NASIL OLSA BAYRAMI DEGERLENDIRELIM

    SEHITKAMIL

    YanıtlaSil
  145. ARKADASLAR ,ICINIZDE KURTCE BILEN VARMI?
    HAPISTE YATAN,YADA GIZLENMEK ZORUNDA KALAN,YUVASI DAGILMIS KUS MISAL MAGDURLARIN; TURKCE SESINI,YAPILAN SEZLENISINI VE YAKARISINI DUYMAYAN YADA ANLAMAYAN AKP MILLETVEKILLERINE KURTCE YAZIP GONDERSIN,
    BELKI TERORIST PKK LILARI DUYAN KULAKLARI VE HISSEDEN KALPLERI KURTCE ANLAR,TERORISTLERE TORENLI OZGURLUK SUNANLAR BELKI BIZIM OZGURLUGUMUZU DE ANLARLAR!
    AYAGIMIZA MAHKEMELERI GONDERIR VE OZGURLUK KARARI ALIR.

    TUM ARKADASLARIN BAYRAMINI KUTLARIM,

    SEHITKAMIL

    YanıtlaSil
  146. TÜM DAVA ARAKADAŞLARIMIN BAYRAMINI KUTLUYORUM.ALLAH cc İNŞALLAH DİĞER BAYRAMLARI AİLELERİMİZLE BERABER VE POLİS JANDARMA KORKUSU OLMADAN KUTLAMAK NASİP EDER.amin.
    bizler müslüman bir ülkeyiz mi diye düşünmeye başladım.nasıl müslümanlık müslüman müslüman kardeşini dünya nimetleri için ailesinden ibadetinden çocuğunundan ayırır mı.
    nasıl müslümanlık bu anlamakta zorluk çekiyorum.benim sekiz yaşında oğlum var ve bana şu soruyor.aslında bana değil vekillere soruyor.
    BABA: ANNEMİ PARA İÇİN Mİ İÇERİ ATTILAR.BU SAÇMALIK DEĞİL Mİ.
    ŞİMDİ BEN SORUYORUM BU KANUN YAPICILARA GELİN BU ÇOCUĞUN CEVABINI VERİN .BEN VERECEK CEVAP BULAMADIM .
    bize dava açan kişilere sesleniyorum. arkadaşım eşim işerede yatmasyla eline ne geçti yattı süre içinde devlet sana bir kuruş para ödedimi veya avukat .
    peki bu dünyanın birde öbür tarafı var.hesap günü geldiğinde ALALH sana sormayacak mı bu insanın özgürlüğünü neden kısıtladın .bu senin yüzünden çocuğundan ayrıldı ,bana ibadet ediyordu onu engelledin şimdi gelsin kurtarsın seni o paralar .ne cevap verecek bimiyorum ama ben hakkımı helal etmiyorum .hem bu tarafta hem öbür tarafta iki elim yakasında .
    peygamberimizin hadisi

    "Kıyamet gününün sıkıntılarından Allah'ın kendisini kurtarmasından hoşlanan kimse, borcunu ödeyemeyene mühlet tanısın veya ondan bir bölümünü indirsin."[5]



    * Bakara: 2/280. ayeti de bize bunu tavsiye eder. Bu ayet ve hadislere bakıp borçlu kimse bu durumu istismar etmemeli, alacaklı ise borçlulara daima müsamahalı davranmalıdır. İyilik ister büyük ister küçük olsun, ahiretteki karşılığı bağışlanmak ve ebedi saadet olabilir.

    Alıcı ve satıcı ticari münasebetlerinde anlayış içinde hareket etmeliler ve her iki taraf da birbirlerinin memnuniyetini temin için gayret göstermelidir. Her işte olduğu gibi müslümanlar alışverişte de "Kolaylaştırınız, zorlaştırmayınız" emrine uymalı ve birbirlerini memnun etmeliler. Çünkü Peygamber Efendimiz çoğu kere aldığı mal karşılığında kararlaştırılan fiatın üstünde ödediği de bir gerçektir. [14]
    BAŞKA SÖZÜM YOK.

    YanıtlaSil
  147. Arkadaşlar

    Bu sitede toplanma saati verelim. Sayın admin bir saat ver o saatte herkes burda olsun ve kaç kişi olduğumuz çıkaralım. Bu bayramın son günü olabilir pazartesi gece saat on gibi bütün bu sitede olanlar burda toplanalım Bir karar verecek istişare yapalım. Hem sayımız belli olur hem gücümüz ve eylem planı hazırlayalım ve her gece saat on gibi veya her gün saat 12 gibi burda toplanıp aynı saatte mesajlar atalım gazetelere tv lere aynı saatte cünkü gücümüz ortaya çıkar
    bir hafta gibi böyle mücadele edip ondan sonraki hafta eyleme gecelim iki hafta gibi bir sürede herşey ortaya çıkar.. sayın yöneticiler bir fikir bu fikrimi bir göz önüne alın. sağlacakla kalın.

    YanıtlaSil
  148. Tüm arkadaşlarımın kurban bayramını kutluyorum....Özgürce, aileleriyle geçirecekleri güzel ve mutlu günler diliyorum.

    Cinocan

    YanıtlaSil
  149. Hükümetin Çek Yasa Tasarısı'nda yapacağı değişiklikle tarafların uzlaşması halinde ceza erteleme yoluna gitmesi, iş dünyasında "Artık malı karşılığında çek alan, yıllarca borcun ödenmesini mi bekleyecek?" tartışmasına neden oldu. Uzun zamandır Çek Yasası'nın çıkmasını bekleyen reel sektör temsilcileri, çek nedeniyle verilen hapis cezalarının kaldırılmasını isterken, ceza ertelemenin borcunu ödemekten kaçan kişiler için "kaçırılmaz bir fırsat" yaratmasına da engel olunmasını istiyor.
    Yasa değişikliği, çek suçlarından hapis yatanlar için yeni bir dönemin başlangıcı sayılırken, iş dünyasının tepe noktalarında yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi. AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, önceki gün yaptığı açıklamada, Adalet Komisyonu'nun gündeminde bulunan ve bayramdan sonra çıkartılması hedeflenen Çek Yasa Tasarısı'nda "af mahiyetinde olmayan" bir değişiklik yapacaklarını söyledi. Çek Kanunu'na muhalefetten hapis cezası çeken 2 bin 116 kişi için yapılan düzenlemeye göre, tarafların karşılıklı rızasıyla vadesinde ödenmeyen borcun belirli vadelerde ödenmesi konusunda anlaşması halinde yürütülen kovuşturma, soruşturma ve cezanın infazı ertelenecek. Anlaşma sağlanamaması halinde ise yasa ile borçluya belli bir sürede borcunu ödeme imkânı verilecek. Borcun ödenmemesi halinde borçlu yeniden cezaevine girecek.

    Top Ali Babacan'da
    İş dünyasının önde gelen isimleri ise, hükümetin bu manevrasının "popülist" bir yaklaşım olduğuna ve hapis cezası ertelemenin ticaret hayata ciddi zarar verebileceğine dair kaygılarını dillendirmeye başladı. Edinilen bilgilere göre, iş dünyasının bu kaygılarını haklı bulan Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan da, Adalet Komisyonu'nda görüşülen yasa tasarısında değişiklik yapılması için harekete geçti. Daha önce çek nedeni ile hapis yatılmasını doğru bulmadığını açıklayan Babacan'ın, ekonomi dünyasının taleplerini tasarıya yansıtmak için çalışacağı belirtiliyor.
    Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği ve Dalgakıran Kompresör Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran, bir sefere mahsus olarak "ceza ertelemesi" uygulaması yapılabileceğini belirterek, "Ancak bu ticari hayatımızdaki sorunlara çözüm getirecek bir uygulama değil. Bizim yasalarımızda iyi niyetli olanlar cezalandırılıyor, kötü niyetlilere ise müdahale edemiyorsunuz. Ekonomik krizden dolayı zor duruma düşmüş ve çekini ödeyememiş insanlara bir şans tanınması doğru. Ama bunu bilinçli olarak yapanlara karşı yapılabilecek bir şey yok" diye konuştu. Devletin söz konusu kendi alacakları olduğu zaman şahin kesildiğini ifade eden Dalgakıran, "Bu uygulama ile malı satanın alacağı neredeyse 4 yıl gecikebilecek hale geliyor. Şirketlerin de mal satarken güvenilir olanlara yönelmesi gerekiyor. Aşırı rekabetten dolayı bazı firmalar ciddi riskler alarak mal satıyor. Bu da ticari rekabeti zedeliyor" dedi.

    YanıtlaSil
  150. HEPİNİZİN KURBAN BAYRAMINI KUTLUYORUM SEVGİLİ KARDEŞİM EMRE SENİN AYRICA KUTLUYORUM EMRECİĞİM ANKARADA BİZ HEP HAZIR OLDUK ÇOLUKÇOCUKLA YİNE HAZIR OLURUZ AMA YENİ YÜZLER YENİ AKLI BAŞINDA DERTLERİMİZİ DİLE GETİRİCEKLERE İHTİYACIĞIMIZ VAR EY SİTEDE YAZIPDA FERYAT EDEN ARKADAŞLAR EY SİTEYİ TAKİP EDİBDE HİÇBİR KATGIDA BULUNMAYAN ARKADAŞLAR LÜTFEN BAYRAMDAN SONRA SEVGİLİ EMREYE KENDİMİZ VE AİLEMİZ İÇİN YANINDA OLALIM GÜN BU GÜNDÜR HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM ANKARADAN AYHAN VE İLHAN KARDEŞLER

    YanıtlaSil
  151. ARKADAŞLAR,BÜTÜN GECE UYUMADIM.HEYECAN SARDI TÜM BENLİĞİMİ.KRTULUŞ SAVAŞI DA BÖYLE KAZANILDI HERHALDE.BU DA BİZİM KURTULUŞ SAVAŞIMIZ DIŞARDA KALMA SAVAŞIMIZ.ÜLKEMİZE FAYDAMIZ DOKUNABİLMESİ İÇİN DIŞARDA KALMAMIZ ŞART.BEN DAYANABİLDİĞİM KADAR DAYANACAĞIM YURT DIŞINDA.NEYSE NE DİYORDUM.GİRESUN GAZETESİNE BİR YORUM DAHA YAZDIM.CANİKLİ HABERİNİN ALTINA.EDİTÖRÜ BIKTIRINCAYA KADAR DA YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM.TA Kİ YAZIMI YAYINLAYINCAYA KADAR.LÜTFEN BOŞ DURMAYIN.SİZ DE YAZIN.SAYIN BAŞKAN MAİLLE ULAŞABİLECEĞİMİZ ÖNEMLİ YERLERİ SİZDEN RİCA EDELİM.AMA SIRA İLE KOORDİNELİ OLARAK MAİL ATALIM.ATANLAR DA KISACA BURDAN BİLDİRSİN.KAÇ KİŞİ OLDUĞUMUZU TESPİT EDELİM...TEŞEKKÜRLER/ENE ESNAF/ELİNSAF

    YanıtlaSil
  152. SAYIN BAŞKAN SIRF SENİN İÇİN GOOGLDA HESAP AÇTIM.ŞU TELEVİZYON İŞİ ÇOK MANTIKLI VE SES GETİRECEK BİR UYGULAMA.TOPLU EYLEM HABERİNİ DE ORADAN DUYURABİLİRİZ.BÖYLECE KATILIMCI SAYISI DA ARTAR. BİLİNÇSİZ VE BU YÜZDEN KORKAN İNSANLARI DA ORADAN YÜREKLENDİRİP YÜRÜYÜŞE KATILMALARINI SAĞLAYABİLİRİZ.BEN YRT DIŞINDAN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIM .ARTIK ÜLKEME DÖNMEK İSTİYORUM.ÇOCUKLARIMI ÇOK ÖZLEDİM.ALLAH HAPİSTE YATANLARA VE AİLELERİNE SABR VERSİN...ENE ESNAF EL İNSAF

    YanıtlaSil
  153. 62 VE 64 E KATILLIYORM.AĞZI LAF YAPAN BİRİ ÇIKMASI LAZIM TV YE.CEM YILMAZIN ŞEKLİNİ Mİ DEĞİŞTİRSEK ACABA:)BEN TÜRKİYEDE OLSAM ÇIKARDIM VALLA. KENDİMİ FEDA EDERDİM.ÇIKIŞTA YAKALARLAR EN FAZLA NE OLACAK.NEYSE, Bİ DE HANGİ TV KANALI İSE AYNI ANDA MAİL ATMAK LAZIM.BİR ANASAYFA HAZIRLAYIP,ARKASINA DA HERKESİN KİŞİSEL HİKAYESİ OLMASI FAYDALI OLUR.EN AZINDAN ANA SAYFAYI OKURLAR.HERKESİN HİKAYESİ İLE DE AYRI BİRER DİZİ OLUŞUR...

    YanıtlaSil
  154. arkadaşlar yaptığım yorumları sitde göremiyoum lüten bizlerede söz hakkı verin
    biz bu devlette vatandaş mı katlettik ki devlet bize çözüm üretsin bu devlet katliam yapanların akrabalarına dayalı döşeli ev veriyor ki eminim bu insanlar bir kuruş devlete vergi de vermemişlerdir malum laf geliyor aklıma deve hikayesi eski maliye bakanı unu akıtan ne yapmıştı göreve gelir gelmez kendisi için kanun hazırlayıp af çıkardı bu vekillere hatırlatmak lazım devleti dolandırmış sahte ve naylon faturacılar vergi kaçıranları affederken kamu vicdanları neredeydi şimdi alacaklı hakkını savunuyorlar soracaklarmı
    ey alacaklı sen bu isanlardan yüzlerce milyar istiyorsun 10 kişiye 100 kişiye hapis çıkarmışın ne kada vergi verdin bu alacaklarının kaynağı ne faturası nerde? yaaa dostlar vekil dediklerimizn çoğu devletle davalı devleti zarara sokan hatta vaktiyle uyuşturcu satan zerzevatlar değilmi onlara şöyle demek lazım
    HUKUK BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

    Tabi bu lafı siyasi karar bekleyip demeçlerindede bizlere destek çıkan sayın GERÇEKER İÇİN DE SÖYLEMEK LAZIM DEĞİLMİ SAYIN YARGITAY BAŞKANI HUKUK BAĞIMSIZ DEĞİLMİ 11 AYDIR NE BEKLİYORSUN ÇÖZSENE BU İŞİ BİZLERİ BU CAHİL VEKİLLERİN ELİNEBIRAKIYORSUN AMA SİZİN TLEFONLAR DİLENİNCE HUKUK HERKESE LAZIM OLUYOR YETER ARTIK DURMA BİR YERLERDEN BAŞLA

    YanıtlaSil
  155. jenardi ben ekmek parası bulamıyorum ama çocuklarımla nereye derseniz gelirim sinirimden ağlıyorum eşim içerde inşallah onlarında sevdikleri böyle bayram geçirir

    YanıtlaSil
  156. bende aynı fikirdeyim medyayı harekete geçirmek çok doğru olacak , şahsen benim ne bu siteden nede böyle bir dayanışmadan haberim vardı, 3 gün öncesi tesadüfen buldum bu siteyi, bizim durumumuzda olan en az 300 bin kişi var önümüzdeki aylarda bizim durumumuza düşecekte en az 500 bin kişi olacaktır bir şekilde bu insanlara bu dayanışmadan haberdar etmeliyiz oda ancak basın yolu ile olur bu mailleri tv ve gazete yazarlarınada yollasak çok daha iyi olur diye düşünüyorum ki yukarıda yazdığım metni yolladım bu konuda azı laf yapan bir kişiyi bir ana haber bültenine çıkarabilsek inanın çok büyük faydası olacaktır.
    CARPEDİEM

    YanıtlaSil
  157. ARKADAŞLAR BEN 8 AY YATTIM ÇEKTEN CEZAM KALMADI AMA SİZLERE ÜZÜRÜYORUM.BEN ÇOK UĞRAŞDIM ADALET BAKANIYLA MECLİS BAŞKANIYLA İNSAN HAKLARI BAŞKANIYLA BİR SÜRÜ MİLLETVEKİLİYLE HEPSİ CEZA KALCAK DIYORLAR .ARADAN 2 SENE GEÇTI DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK.YAPACAĞİMİZ İŞ AİLERİMİZİDE YANIMIZA ALARAK ANKARAYA GİTMEK HABERLERE ÇIKMAK KAMOYU YARATMAK YOKSA ÜZÜRLEREK SÖYLEYİM BU YASA ÇIKMAZ.TEFECİLER İSTEMZ BU YASA DEĞİŞMESİNİ.YAPACAĞİMİZ İŞ YURUYUŞ YAPMAK FAX TELEFONLA OLMAZ OKUMUYORLAR FAXLARI BUNA EMİN OLUN AMA NTV TV HABERTÜRK MEİL ATIN AKPİN YAPACAĞİ YASA DEĞİL TELEVİZYONA ÇIKMAMIZ LAZİM HABERLERE .BİRİDE ONCULUK YAPSIN BAZI ARKADAŞLARIN ANKARAYA GELMEYE İMKANI YOKDUR NORMALDIR AMA LÜTFEN PARASI OLAN ÖNCÜLÜK ETSİN SAYGILARIMLA

    YanıtlaSil
  158. EYYLEME HAZIRLIKLI OLUN.ANKARAYA GİDEBİLİRZ

    YanıtlaSil
  159. arkadaşlar bunlar en kısa sürede içerdekileri salacaklar ve şu an gündemde genel af dedikoduları var sanırım bizleride onun arasına katacaklarş,elde yok avuçta yok bana 10 yıl verseler bile bu borçu ödeyemem(çünkü mal almadan çeklerim yazıldı)bunu kanun karşısında ispat edemiyoruzşsebeb ne 3 kişiyi baglamazmış ister mal al ister alma ben anlamam diyorşsonra biz magdur biz suçlu.........böle işin içine edeyim
    yeter artık ya

    YanıtlaSil